Huipentuma, kutiava runko

Usein vaihdevuosien oireet ovat kutinaa ja polttamista emättimen alueella. Tämä epämukavuus johtuu limakerroksen sammumisesta, joka ilmenee estrogeenitason laskun seurauksena. Kutina vaihdevuosien aikana voi aiheuttaa paljon haittaa, häiritä normaalia sukupuolielämää ja joskus vaivautua niin paljon, että nainen ei yksinkertaisesti voi tehdä päivittäistä toimintaa.

Lisäksi limakalvon atrofiset muutokset voivat johtaa erilaisten tartuntatautien kehittymiseen. Harkitse, mikä aiheuttaa epämiellyttäviä oireita, kuinka vaarallinen tämä ehto on ja miten helpottaa epämukavuutta.

Syyt epämukavuuteen emättimessä ja perineumissa vaihdevuosien aikana

Usein günekologin vastaanotossa voit kuulla tällaisen kysymyksen, voiko naisen kutistua läheisessä paikassa naisilla vaihdevuosien aikana? Valitettavasti kyllä, ja tämä ilmiö ei ole harvinaista. Tilastojen mukaan 70% vaihdevuosien potilaista kohtaavat tämän ongelman.

Tärkein syy sukupuolielinten epämukavuuden ilmenemiseen vaihdevuosien aikana on estrogeenitasojen lasku. Munasarjat eivät voi enää tarjota keholle tarvittavaa määrää sukupuolihormoneja, mikä johtaa pienempien emätineritysten tuotantoon, jotka ovat vastuussa sisäelinten suojelemisesta infektiolta ja mukavuudesta seksuaalisen yhdynnän aikana.

Tämä oire on ominaista vaihdevuosien kahdelle ensimmäiselle vaiheelle, kun elimistössä on aktiivinen hormonaalinen säätö. Vaihdevuosien kolmannessa vaiheessa epämiellyttävät oireet eivät saa enää vaivata naista, ja siksi epämiellyttävien tunteiden esiintyminen 1 vuosi viimeisten kuukautisten jälkeen tulisi varoittaa, koska useammin se on merkki vakavammasta patologiasta.

Närästystä vaihdevuosien aikana, joka johtuu limakalvon uupumuksesta, kutsutaan atrofiseksi vulvovaginiitiksi. Itseään, äidin läheisyydessä esiintyvä kutina nielemättömillä naisilla ja hajuton ilman vaihdevuosien aikana ei aiheuta terveydelle vaaraa, mutta kudosvauriot naarmuuntumisen tai yhdynnän aikana voivat aiheuttaa eroosioita ja kivuliaita halkeamia.

Se ei kuitenkaan aina ole pistelyä ja polttamista intymisellä alueella naisilla, joilla on vaihdevuodet, johtuen estrogeenin puutteesta. On olemassa useita niihin liittyviä patologisia tiloja, jotka ilmenevät näistä oireista:

 • Diabetes. Krooninen verensokerin kohoaminen johtaa huononemiseen ja verisuonten tuhoutumiseen. Myös sokerin pitoisuus nousee virtsassa. Nämä kaksi syytä johtavat sukuelinten alueen ärsytykseen.
 • Syöpäjärjestelmän patologia. Virtsatieteen järjestelmän erilaisissa sairauksissa virtsaaminen kasvaa. Tämä johtaa limakalvojen usein kosketukseen virtsan kanssa ja sen seurauksena kutinaa ja epämukavuutta esiintyy intiimissä paikassa.
 • Sammas. Kun immuniteetti on heikentynyt, Candida-sieni alkaa lisääntyä emättimessä. Samalla nainen huomaa, että juustomassat erottuvat emättimestä, ja ulkoiset elimet alkavat kutinaa. Epämiellyttäviä tunteita tehostettiin yöllä.
 • Ihottumaa. Dermatiitti ilmenee vaihdevuosien aikana väärin valituista päivittäisistä hygieniatuotteista. Tämän ajanjakson aikana on parempi suosia nestemäistä saippuaa, jolla on neutraali PH-taso ja ilman aromaattisia hajusteita. Myös dermatiitti saattaa ilmetä epämukavista tai synteettisistä alusvaatteista.
 • Vulvovaginiittia. Tämä patologia esiintyy emättimen limakalvon luonnollisen poistumisen taustalla. Kuivuus aiheuttaa potilaan naarmuuntumisen ongelmatilanteisiin, mikä aiheuttaa kudosvaurioita. Sukuelimet muuttuvat punaisiksi, turpoavat ja kutistuvat vielä enemmän.
 • Trichomoniasis. Tämä tauti kuuluu sukuelinten infektioiden luokkaan. Se välittyy seksikumppanilta ja on epämukavuuden lisäksi muita tunnusmerkkejä. Trichomoniasis on mahdollista tunnistaa aiheuttamalla kutinaa ja purkausta epämiellyttävällä tuoksulla, jotka ovat keltaisia ​​tai vihertäviä.
 • Bakteerivaginoosi. Tämä patologia tapahtuu heikentyneen immuunijärjestelmän taustalla. Taudille on tunnusomaista harmaata purkausta esiintyvä epämiellyttävä haju, joka muistuttaa mätää kalaa.
 • Herpes. Herpesvirus esiintyy lähes jokaisen ihmisen elimistössä. Sen kehittymistä tukahduttaa koskemattomuus, mutta vaihdevuosien taustalla virus viritetään usein. Alkuvaiheessa on pistelyä ja polttamista, ja tällöin muodostuu nesteellä täytettyjä ihottumia.
 • Sisäisten sukupuolielinten kasvaimet. Kohdun ja munasarjojen pahanlaatuiset kasvaimet heikentävät immuunijärjestelmää suuresti. Tästä syystä, kun kasvain kasvaa, emättimen mikrofloora häiriintyy, jossa sairautta aiheuttavat bakteerit alkavat hallita. Tämä aiheuttaa epämukavuutta sukuelinten alueella.

Nämä sairaudet ovat luontaisia ​​vain vaihdevuosien potilaille, mutta vaihdevuosien aikana niiden kehittymisen riski kasvaa merkittävästi, mikä edellyttää välitöntä kuulemista lääkärin kanssa. Sinun pitäisi tietää, että jos et käsittele emättimen kuivuutta, se voi johtaa patogeenisen mikroflooran lisääntymiseen, mikä johtaa väistämättä erilaisten infektioiden kehittymiseen.

On tärkeää! Vaikka emättimen kuivuuden taustalla ei ole purkausta ja hajua, tämä edellytys edellyttää lääkärin tutkimista ja kuulemista!

Nukkumisen ja polttamisen hoito intiimillä alueella vaihdevuosien naisilla

Kutinaa hoidettaessa vaihdevuodet alkaa tutkimuksella. Asiantuntijan tutkiminen ja tarvittavien testien toimittaminen mahdollistavat epämukavuuden todellisen syyn tunnistamisen ja yksilöllisen hoito-ohjelman kehittämisen. Hoito sisältää seuraavat vaiheet:

 • Tutkimus ja diagnoosi;
 • Sairaushoito;
 • Epämiellyttävien oireiden poistaminen;
 • Kasviperäisten tai HRT-lääkkeiden nimittäminen;
 • Toistuvuuden ja komplikaatioiden ehkäisy.

Kutinaa hoidetaan vaihdevuosien aikana

Vaihdevuodet ovat vaikeaa aikaa naisen elämässä. Keho kohtaa vakavia muutoksia hormonaaliseen taustaan, joihin liittyy usein fyysisen ja psykoemionaalisen tilan erilaisia ​​epämiellyttäviä oireita. Mielialan vaihteluiden, heikkouksien lisäksi urologitaalisessa järjestelmässä voi kehittyä erilaisia ​​patologisia tiloja. Kutina ja vaihdevuodet ovat yksi epämiellyttävistä oireista, ja se voi esiintyä eri syistä.

Kutinaa

Hormonaalisen taustan muutokset vaihdevuosien aikana ovat tärkein ja yleisin syy kutinaa sukupuolielimissä. Tänä aikana kudosten ja ihon sävyn ylläpitämisestä vastaavat hormonit vähenevät. Sukuelinten epiteelikerros vähenee, kollageenikuidut heikkenevät. Emätin rauhasten erittyminen vähenee, jolloin limakalvo kuivuu. Tällaiset muutokset johtavat oireiden polttamiseen.

Hormonaaliset muutokset vaikuttavat haitallisesti naisen kehoon, joka heijastuu koskemattomuuden heikkenemiseen, koko organismin toimintaan. Syövän syyt voivat olla piilossa eri sairauksien pahenemisessa. Immuunijärjestelmän heikentyminen aiheuttaa muutoksia emättimen mikroflooraan, ärsytystä.

Ennen oireiden hoidon aloittamista on tarpeen tehdä diagnoosi, jotta voidaan määrittää niiden ilmenemisen luonne. Asiantuntija määrittelee ärsytysilmiön syyn, minkä jälkeen hän määrittelee riittävät hoitomenetelmät.

Mahdolliset sairaudet

Sairaudet, jotka aiheuttavat sukupuolielinten palamista, voivat esiintyä milloin tahansa. Kuitenkin kutinaa emättimessä vaihdevuosien kanssa esiintyy useammin, koska keho on heikentynyt, se tulee herkemmäksi mistä tahansa patologiasta.

Ärsytystä aiheuttavat sairaudet ovat:

 1. Diabetes. Korkea sokeripitoisuus virtsassa aiheuttaa ohennettujen kudosten ärsytystä.
 2. Virtsarakon tulehdus. Palaminen tapahtuu johtuen korkeasta hajoamistuotteiden pitoisuudesta virtsassa.
 3. Hygieenisten keinojen, synteettisten liinavaatteiden, pesupulverin aiheuttama ihotulehdus.
 4. Sammas. Sieni-infektio, joka kehittyy heikentyneiden immuunijärjestelmien aikana. Emättimestä vapautuneet massat ärsyttävät limakalvoja.
 5. Bakteerivaginoosi. Tartuntatauti, johon liittyy limakalvojen ärsytystä, likaisen valkean värisävyn erittymistä, mätänen kalan hajua.
 6. Herpes. Viruksen patologia, joka löytyy kunkin ihmisen kehosta, ilmenee heikentyneen immuniteetin aikana.
 7. Trichomoniasis. Tartuntavaarallisia infektioita. Taudilla on tyypillinen haju, keltainen väri, johon liittyy sukuelinten tulehdusta, kipua virtsaamisen aikana.
 8. Gynekologiset kasvaimet, jotka muodostuvat heikentyneen immuunijärjestelmän tuloksena, ovat tärkein tekijä, joka vaikuttaa emättimen mikroflooran muutoksiin, kutinaa.

Hoitomenetelmät

Kutinaa on mahdollista hoitaa vasta sen esiintymisen syyn määrittämisen jälkeen. Usein kutinaa käyttävät naiset käyttävät perinteisiä reseptejä, mutta tällaiset menetelmät eivät aina ole tehokkaita, ja ne voivat merkittävästi pahentaa ongelmaa. Lääkäri valitsee hoitomenetelmät sairauden luonteen määrittämisen jälkeen.

Paikalliset varat

Keuhkojen hoito vaihdevuosien aikana paikallisten lääkkeiden avulla pyrkii vähentämään taudin oireita suoraan sukuelimissä. On kuitenkin muistettava - tällaiset lääkkeet eivät voi poistaa syytä, vaan vain heikentää oireita. Niitä voidaan käyttää ilman asiantuntijan nimittämistä, koska ne ovat helposti siirrettävissä, niillä ei ole sivuvaikutuksia, vakavia vasta-aiheita.

Yleisimmät ovat antiseptiset, pehmittävät kynttilät, geelit kuten Ovestin. Voit myös ostaa tuotteita, jotka perustuvat rauhoittaviin, kosteuttaviin komponentteihin, kuten Vagikeliin. Tällaiset työkalut selviytyvät tehokkaasti kutinaa aiheuttavien sairauksien oireista.

Taudin provokaattien hoito

Jos kutina ilmenee johtuen minkä tahansa sairauden kehittymisestä, jota vaihdevuodet pahentavat, hoidon tarkoituksena on poistaa se:

 1. Diabeteksessa hoitoon kuuluu glukoosipitoisuuksien normalisointi lääkkeillä, kuten Metrophinilla.
 2. Hikoilun hoitoon käytetään lääkkeitä, kuten klotrimatsolia.
 3. Gardronelloosin poistamiseksi määrätään metronidatsolia ja emättimen mikroflooran normalisointiin tarkoitettuja lääkkeitä.
 4. Herpes-hoito edellyttää integroitua lähestymistapaa, jossa käytetään paikallisia valmisteita, immunomodulaattoreita ja vitamiineja.
 5. Trikomoniaasin hoito tulee olla lääkärin tarkassa valvonnassa, jossa käytetään sellaisia ​​lääkkeitä kuin Tiberal ja keino lievittää kutinaa.
 6. Antihistamiinisia voiteita, kuten Solcoseryl, käytetään dermatiitin ja niiden vaikutusten hoitoon.

Fytoestrogeenit ja hormonit

Fytoestrogeeneilla ei ole hormonaalista rakennetta, mutta ne ovat samanlaisia ​​kuin naishormonit. Ne on määrätty vaihdevuodet vähentämään sen negatiivisia ilmenemismuotoja, kuten kutinaa.

Fytoestrogeenit löytyvät:

 • elintarvikkeet - pavut, soija;
 • ruoho - punainen apila, cimicifuga.

Vaihdevuosien aikana naisille määrätään phytoestrogeenejä Remens-tyypin mukaan. Niitä voidaan käyttää pitkään ilman sivuvaikutuksia.

Hormonihoito on määrätty äärimmäisissä tapauksissa. Se on naishormonien keinotekoisten analogien valmistus. Niitä voi määrätä vain gynekologi, niitä sovelletaan tiukasti lääkärin ohjeiden mukaisesti. Estrogeenit määrätään leikkauksen jälkeen kohdun tai kohdunkaulan poistamiseksi. Hormonaaliset lääkkeet vaihdevuodet - tehokas tapa päästä eroon vaihdevuosien oireista, mutta lisää merkittävästi syövän kehittymisen riskiä.

Elämäntapa

Kun vaihdevuodet alkavat, naisten on kiinnitettävä enemmän huomiota terveyteen. Sinun pitäisi säätää elämäntapaa, joka vaikuttaa positiivisesti vaihdevuodet. Naisen on noudatettava seuraavia sääntöjä:

 • mausteisen, rasvaisen ja suolaisen ruoan hylkääminen;
 • huonojen tapojen hylkääminen (tupakka, alkoholi);
 • oppia täysin rentoutumaan ja antamaan elimistölle mahdollisuuden elpyä;
 • johtaa aktiiviseen elämäntapaan, harjoita kohtalaista liikuntaa, joka yhdessä asianmukaisen ravitsemuksen kanssa parantaa kehon kudosten ja solujen terveyttä;
 • säännölliset kävelyretket raittiiseen ilmaan auttavat normalisoimaan psyko-emotionaalista tilaa.

Tällaisten yksinkertaisten sääntöjen jälkeen ei ole mahdollista poistaa kutinaa, polttamista, mutta juuri ne, joilla on myönteinen vaikutus yleiseen terveyteen, eliminoivat hormonaalisten vaihtelujen kielteisen vaikutuksen.

Hygieniamenettelyt

Jos haluat poistaa kutinaa vaihdevuosien aikana, naisen on noudatettava kohtalaisia ​​hygieniasääntöjä. Sukuelinten säännöllinen hoito aiheuttaa liiallista kuivumista, mutta on yksinkertaisesti mahdotonta tuntea olonsa mukavaksi ilman hygieniaa. Melko yleinen syy kutina on riittämätön limakalvojen vaste hygieniatuotteille. Kun vaihdevuodet on parempi luopua tavallisista keinoista ja käyttää kasviperäisiä teetä rauhoittavilla ominaisuuksilla. Perinteiset hygieniatuotteet korvataan parhaiten maitohappoon perustuvilla geeleillä, kosteuttavilla öljyillä.

Jos haluat poistaa kutinaa vaihdevuosien aikana, sinun on ensin diagnosoitava sen esiintymisen syy. Tietäen kutinaa, voit valita tehokkaimmat keinot sen poistamiseksi.

Voiko vaihdevuosien aiheuttaa kutinaa?

Ihon kutina on tavallinen vaihdevuosien ongelma. Tänä aikana naiset voivat kokea kutinaa kasvoillaan, sukupuolielimillä ja muilla ruumiinosilla.

Hormonaaliset muutokset kehossa vaihdevuosien aikana voivat aiheuttaa iho-ongelmia, kuten kuumia aaltoja, liiallista hikoilua ja kutinaa. Tämä johtuu siitä, että estrogeenillä on merkittävä vaikutus naisen ihon tilaan.

Tässä artikkelissa tarkastelemme kutinaa aiheuttavan ihon syitä vaihdevuosien aikana ja selitetään, miten päästä eroon tästä oireesta. Erityisesti esitämme tehokkaita menetelmiä kotikäyttöön sekä puhutaan lääkehoidosta kutinaa ja ehkäiseviä toimenpiteitä varten.

Voiko vaihdevuosien aiheuttaa kutinaa?

Alhainen estrogeenitaso voi aiheuttaa kutinaa iholla.

Vaihdevuosien aikana estrogeenitaso naisen kehossa alkaa laskea.

Estrogeeni on tärkeä terveellisen ihon ylläpitämiseksi. Tämä hormoni auttaa sitä pysymään hydratoituna, koska se stimuloi luonnollisten öljyjen ja kollageenin tuotantoa. Kollageeni on proteiini, joka antaa voimaa ja elastisuutta iholle.

Luonnonöljyjen ja kollageenin tuotannon väheneminen voi johtaa ihon kuivumiseen ja harvennukseen. Tällaisiin muutoksiin liittyy usein kutinaa.

Tyypit kutina aikana vaihdevuodet

Naiset voivat kokea erilaisia ​​kutinaa vaihdevuosien aikana.

Kutiava iho

Koska iho muuttuu vähemmän kosteaksi ja joustavammaksi vaihdevuosien aikana, naiset voivat tulla herkemmiksi kosmeettisille valmisteille, kuten saippualle tai pesuaineille. Korkea herkkyys ilmenee ihon ärsytyksessä, mikä johtaa sen tulehdukseen ja kutinaa.

Jotkut naiset kokevat kutinaa ihon pistely tai tunnottomuus. Tätä lääketieteen tilaa kutsutaan parestesiaksi.

Joskus naisen aikana vaihdevuodet, on harvinainen tyyppi parestesia, joka on ominaista indeksointi.

Kutina-aste voi vaihdella lievästä vakavaan. Vakavammissa tapauksissa kutina voi aiheuttaa unihäiriöitä ja häiritä päivittäistä toimintaa.

Usein kutinaa seuraa muita iho-ongelmia, joihin voi kuulua seuraavat:

 • kuiva iho;
 • ihottuma;
 • ihon punoitus;
 • pieniä kuoppia ihon pinnalla.

Kun ilmenee näkyviä ihoärsytyksiä, naisen täytyy mennä sairaalaan, jotta lääkäri voi diagnosoida ja sulkea pois vakavat sairaudet, kuten bakteeri- tai sieni-infektiot.

Sukuelinten kutina

Estrogeenitasojen aleneminen voi ilmetä emättimen kanssa ilmenevien ongelmien esiintymisessä tai pahenemisessa.

Vaihdevuosien aikana naiset saattavat kokea kutinaa sukupuolielinten alueella. Ne kärsivät enemmän tästä ongelmasta, jos on kuiva emätin, toinen yleinen oire vaihdevuodet.

Alhaiset estrogeenitasot aiheuttavat emättimen kudoksen kuivumisen ja ohentumisen. Tätä tilannetta kutsutaan emättimen atrofiaksi tai atrofiseksi vaginitiksi. Se aiheuttaa kutinaa ja kipua emättimessä tai vulvassa. Atrofista vaginiittia liittyy usein tuskallisiin tunteisiin sukupuolen aikana.

Seuraavat tekijät voivat myös aiheuttaa emättimen kutinaa:

 • saippuoiden ja pesupulverien ärsytys;
 • tulehdus;
 • emättimen syöpä, vulvas-syöpä ja harvoin kohdunkaulan syöpä.

Vaihdevuosien jälkeen keho on alttiimpaa tiettyjen syöpämuotojen kehittymiselle, joten naisen tulisi välittömästi neuvotella lääkärin kanssa, jos he havaitsevat verenvuotoa tai emätinpoistoa tänä aikana.

Kotihoitomenetelmät

Kosteuttava estää ihon kuivumista ja kutinaa

Naiset onnistuvat usein hoitamaan tai ehkäisemään ihon kutinaa huolehtimalla siitä huolellisesti sekä tekemällä muutoksia ruokavalioon ja elämäntapaan.

Alla on vaiheet, joita voit käyttää kutistavan ihon lievittämiseksi vaihdevuosien aikana.

Käytä kylmää pakkausta

Kylmät ja märkäpuristimet ihon kutisilla alueilla auttavat ärsytystä. Jos yöllä peität tartunnan saaneet alueet kostealla pyyhkeellä, voit päästä eroon unihäiriöistä, jotka johtuvat usein vakavasta kutinaa.

Kaurajauho

Uiminen vedessä ja kolloidinen kaurapuuro auttaa poistamaan ihon kutinaa.

Kolloidia kaurapuuroa kutsutaan kaurahiutaleeksi, joka murskataan jauheen tilaan. Koska tämä jauhe sekoitetaan veteen, iho imee helposti selluloosaa ja kuitua, jotka sisältyvät kaurapuuroon. Käyttämällä kolloidista kaurajauhoa voit pehmentää ihoa ja rauhoittaa kutinaa.

Jauhe on laimennettava lämpimässä kylvyssä ja vesi ei saa olla liian kuuma, sillä se voi pahentaa kutinaa.

Säännöllinen kosteuttava

Huuhtelu kylvyn tai suihkun jälkeen auttaa pitämään kosteuden ihon ulkokerroksissa. Tämä poistaa kuivuuden ja kutinaa.

Naiset, jotka usein kärsivät kutinaa, valitsevat maustamattomat kosteusvoiteet kuivalle ja herkälle iholle. Luonnollisten kosteusvoiteiden, kuten aloe vera -geelin tai kookosöljyn, tiedetään poistavan tehokkaasti ihon ärsytystä.

Lääkehoito

Joskus kutina esiintyy taas kotihoidon käytöstä huolimatta. Tällaisissa tilanteissa voidaan vaatia OTC- tai reseptilääkkeitä.

Steroidien voiteet

Nykyaikaisilla markkinoilla on kevyitä steroidivoiteita, joita voi ostaa lääkärin määräyksestä tai ilman sitä. Tällaiset tuotteet sisältävät vähintään yhden prosentin hydrokortisonia, joka rauhoittaa kutisevaa ja tulehdettua ihoa, jos sitä levitetään kärsineelle alueelle.

Steroidien voiteet soveltuvat vain lyhyen aikavälin käyttöön. Tällaisten tuotteiden käyttö yli viikon voi aiheuttaa haittavaikutuksia, kuten rakkuloita tai punoitusta.

Anesteetiset voiteet

Anestesia-aiheiset paikalliset voiteet, kuten bentsokaiini, tukahduttavat ihon ja antavat siten tilapäistä helpotusta kutinaa. Niitä ei myöskään saa käyttää pitkään aikaan ja levittää vahingoittuneelle iholle, sillä tämä voi pahentaa ärsytystä.

antihistamiinit

Huolimatta siitä, että antihistamiinien pääasiallinen tarkoitus on hoitaa allergioita, monet naiset käyttävät niitä myös yrittäessään päästä eroon kutinaa vaihdevuosien aikana. Antihistamiinit voidaan ottaa tablettien muodossa tai levittää iholle voiteiden muodossa.

Hormonikorvaushoito

Hormonikorvaushoitoa (hormonikorvaushoitoa) käytetään hormonien tasojen palauttamiseen naisten vaihdevuosien aikana. Tämäntyyppinen hoito auttaa poistamaan vaihdevuosien oireita, kuten kuumia aaltoja, emättimen kuivuutta ja luun tiheyden häviämistä.

Vaikka hormonikorvaushoitoa ei yleensä määrätä nimenomaan kutinaa hoidettaessa, estrogeenin tasoa nostamalla iho-ongelmat voidaan poistaa tai vähentää.

On tärkeää ymmärtää, että hormonikorvaushoitoon liittyy tiettyjä riskejä, joten jos nainen haluaa kokeilla tätä hoitomenetelmää, ensin hänen on keskusteltava tästä lääkärin kanssa.

kasviestrogeenit

Fytoestrogeenit ovat luonnollisia aineita, joita esiintyy joissakin kasveissa. Ne eroavat ominaisuuksiltaan kehossa tuotetuista estrogeeneistä, mutta niillä on samanlaisia ​​vaikutuksia.

Suhteellinen maailman tiede on äskettäin alkanut tutkia fytoestrogeenien hyötyjä vaihdevuosien oireiden hoidossa, mutta se on jo onnistunut selvittämään jotain. Niinpä vuonna 2014 amerikkalaiset tutkijat suorittivat tutkimuksen, jonka tulokset osoittivat, että fytoestrogeenit voivat korvata hormonikorvaushoidon niiden hyödyllisissä ominaisuuksissa, vaikka niillä on vähäisiä sivuvaikutuksia tai niillä ei ole niitä ollenkaan.

Prurituksen ehkäisy vaihdevuosien kanssa

Terve vesitasapaino auttaa ehkäisemään kutinaa

Naiset voivat vähentää ihon kutinaa vaihdevuosien aikana, jos ne noudattavat seuraavia suosituksia.

 • Vältä uimista ja suihkua kuumalla vedellä, joka voi ihoa suojata luonnollisten öljyjen suojakerroksen. Ihmiset, joilla on herkkä iho, on parempi pestä haalealla vedellä.
 • Huuhtele iho huolellisesti pesun jälkeen. Pyyhkeen karkea hankautuminen ärsyttynyttä ja kutisevaa ihoa vastaan ​​voi pahentaa olemassa olevia ongelmia. Siksi on tarpeen valita pehmeästä materiaalista pyyhe ja imeä siihen varovasti kosteutta.
 • Älä naarmuta ihoa. Kutiava iho on usein naarmuuntunut kynnet, mutta tämä voi vahingoittaa kärsineitä alueita, varsinkin jos ne ovat jo tulehtuneet. Sen sijaan, että naarmutat ihoa, levitä sille kylmää pakkaa kutinaa lievittämään. Käytä yllään käsineitä välttääksesi naarmuuntumista.
 • Käytä kosmeettisia valmisteita ilman hajusteita. Hajusteiden saippuat ja hajuvedet sisältävät kovia kemikaaleja, jotka voivat ärsyttää ihoa. Jotta voisit suojautua tästä vaikutuksesta, käytä saippuoita ja kehonpesuaineita, jotka eivät sisällä hajusteita ja jotka on suunniteltu kuivalle ja herkälle iholle.
 • Rajoita alkoholin ja nikotiinin saanti. Nämä aineet kuivaavat ihoa ja edistävät sen ennenaikaista ikääntymistä.
 • Käytä pehmeitä ja hengittäviä kankaita. Puuvilla vaatteet aiheuttavat paljon vähemmän ihoärsytystä kuin villaa tai synteettisiä kankaita, jotka voivat myös tarttua kehoon.
 • Vältä altistumista voimakkaalle auringonvalolle. Haitalliset ultraviolettisäteet voivat ärsyttää kuivaa, kutisevaa tai pehmeää ihoa. Käytä aurinkosuojaimia, jotka on suunniteltu herkälle iholle.
 • Säilytä veden tasapaino. Vesi on välttämätöntä terveen ihon ylläpitämiseksi ja kutinaa estääkseen.

johtopäätös

Kutiava iho vaihdevuosien aikana johtuu yleensä estrogeenitasojen laskusta. Naiset pääsevät usein eroon kutinaa kotikäyttömenetelmien käytön, reseptilääkkeiden käytön ja tiettyjen kosmeettisten valmisteiden hylkäämisen vuoksi.

Jos kutina lisääntyy tai ei mene pois pitkäkestoisen hoidon jälkeen kotona, niin nainen voi tarvita vahvempia lääkkeitä. Lääkäri voi myös neuvoa potilaan hormonikorvaushoitoa hormonaalisen epätasapainon vähentämiseksi.

Menopaussin oireet, mukaan lukien kutina, heikentyvät ajan myötä ja eivät yleensä häiritse naista useita vuosia vaihdevuosien jälkeen.