Vanhusten kohdun neste: serosometri

Jotkut naiset pitävät vaihdevuosia jotakin epätoivottavana ja pettymyksenä. Mutta tämä on vain yksi elämänvaiheista sekä lapsuus tai murrosikä. Vain sillä on omat ominaispiirteensä, eikä se aina kulje niin kuin haluaisimme. Usein on epämiellyttäviä oireita ja tunteita, jotka häiritsevät päivittäistä toimintaa. Ei ole aivan ymmärrettäviä tiloja, esimerkiksi serosometriä. Mikä se on, miten se ilmenee ja onko se uhka naiselle vaihdevuosien aikana - lääkäri antaa vastauksia tällaisiin kysymyksiin.

Yleistä tietoa

Kuukautisten ja lisääntymisfunktion luonnollista häviämistä kutsutaan menopausaaliksi. Se alkaa 45–50-vuotiailta ja sille on ominaista naisten lisääntymisjärjestelmässä vallitsevien prosessien kehitys. Keskeinen rooli käynnissä olevissa muutoksissa on hormonit. Ensinnäkin esiintyy munasarjojen toiminnan keskeisen säätelyn epätasapaino, jonka seurauksena sykli muuttuu anovulaattoriksi. Sitten sukupuolirauhaset itse joutuvat dystrofiseen rakenneuudistukseen: estradiolia syntetisoivien follikkelien määrä vähenee, keltainen runko, progesteronin lähde, ei muodostu.

Kun estrogeenin taso laskee, endometrium reagoi - siinä proliferatiiviset prosessit korvataan atrofialla. Kohtu on pienentynyt, sen limakalvo lakkaa osallistumasta sykliseen uudistumiseen, siihen voi muodostua synekia (adheesioita). Hormonipuutos vaikuttaa muihin järjestelmiin: sydän-, verisuoni-, autonomisiin, virtsaan. Mutta se sopii fysiologisen normin käsitteeseen tälle kaudelle.

Syyt ja mekanismit

Serosomeryn avulla tarkoitetaan nesteen kertymistä intrauteriiniseen tilaan. Tämän ilmiön kehitykseen liittyvistä syy-yhteyksistä ei ole vielä yksimielisyyttä. Jotkut tutkijat pitävät serosometriä normaalina, menopausille tyypillisenä prosessina. Tärkeimmät nesteen kertymisen mekanismit kohdussa ovat:

 1. Sukupuolihormonien laskeva taso.
 2. Kuukautisten lopettaminen.
 3. Endometriumin atrofia.
 4. Kohdunkaulan kanavan ruuhkautuminen.
 5. Muutokset emättimen happo-emäsympäristössä.

Nämä prosessit ovat tietenkin fysiologisia eikä niitä voida pitää merkkinä rikkomisista. Serosometriä ei kuitenkaan havaita jokaisessa naisessa, joka on saavuttanut vaihdevuosien iän. Muut ongelmat vaikuttavat tämän ongelman esiintymiseen:

 • Gynekologiset sairaudet (fibroidit, polyypit, endometriumin hyperplasia, infektiot).
 • Kirurginen toimenpide kohdussa ja lisäyksissä.
 • Ruokintajärjestelmän rikkomukset (kaloreita, rasvaisia ​​elintarvikkeita).
 • Liikunnan puute.
 • Huonot tavat (tupakointi, alkoholin väärinkäyttö).
 • Hormonaalisten lääkkeiden järjetön käyttö.

On todettu, että naisilla, joilla on nestemäistä kertymistä kohtuun, kasvaimen prosessien riski kasvaa, sekä hyvänlaatuista että onkologista. Siksi postmenopausaalinen serosimetri vaatii aktiivista ja varhaisen havaitsemisen, jota helpottaa säännöllinen tarkastus ja tiedon levittäminen ongelman tärkeydestä.

Serosometrien ulkonäkö liittyy fysiologisiin prosesseihin vaihdevuosien aikana, mutta se voi itsessään peittää tietyn vaaran.

oireet

On mahdollista epäillä nesteen kertymistä kohtuun kliinisten oireiden perusteella, mutta vain lisämenetelmät mahdollistavat lopullisen johtopäätöksen. Jos erittymisen ulosvirtaus on vaikeaa, seuraavat oireet voivat ilmetä:

 1. Raskaat alavatsat.
 2. Lisäys kohtuun.
 3. Dysuriset häiriöt (usein virtsaaminen).
 4. Epämukavuus ja kipu yhdynnässä.
 5. Lämpötilan nousu (joskus).

Jälkimmäinen on tyypillisempi sukupuolielinten infektioiden liittymiselle, mikä ei myöskään ole harvinaista vaihdevuosien naisilla. Lisäksi tulehdus on serosometrien komplikaatio. Tapauksissa, joissa kohdunkaulan kanava ei ole täysin suljettu, voi esiintyä tyypillisiä emättimen purkauksia: runsaasti vetistä ja harmaasävyä. Usein heidät pahenevat seksuaalisen kosketuksen tai fyysisen rasituksen jälkeen, ja kun ne infektoidaan, ne tulevat röyhiksi, paksiksi ja epämiellyttäviksi hajuiksi.

Lisädiagnostiikka

Ultraääniä pidetään valitun serosimetrin valintamenetelmänä. Kun echography paljasti kohdun kokoa, sen ontelon laajeneminen. Jälkimmäisen sisällä määritetään kaiun sisältö, mutta endometriumin paksuus vastaa ikästandardia. Doppler-sonografian tulosten mukaan verenvirtauksen nopeus vähenee, mikä sallii tuumoriprosessien sulkemisen.

Lisätietoa taudista voi antaa laboratoriokokeita. Ne toteutetaan pääasiassa tarttuvan prosessin todennäköisyydellä. Tehdään veri- ja virtsakokeet, otat emättimestä emättimen, suorittamalla selvitys purkautumisesta. Ja vasta saatuaan kaikki tulokset, voit saada täydellisen kuvan ja luottavaisesti puhua siitä, onko menopausi uterosometrissä vaaraa.

Diagnostisen tutkimuksen aikana arvioidaan välttämättä gynekologisten kasvainten sairauksien riskiä.

hoito

Mitä menetelmiä hoidon suorittamiseksi määritetään vain lääkäriltä. Kun kerätään pieni määrä nestettä, ne voivat yksinkertaisesti suorittaa dynaamisen havainnon ilman aktiivista väliintuloa. Muissa tapauksissa esitetään tiettyjä terapeuttisia toimenpiteitä.

Konservatiivinen hoito

Jos kohdunsisäisen tilan määrä kasvaa, mutta patologia etenee ilman komplikaatioita, pikemminkin konservatiivisia toimenpiteitä, kuten lääkehoitoa ja erillistä fysioterapiaa. Nesteen resorptioon, verenvirtauksen parantamiseen ja sukupuolielinten tilan parantamiseen esitetään seuraavat lääkkeet:

 • Entsyymi (lidaza).
 • Immunomodulaattorit (lasiainen elin, aloe-lehtiuute).
 • Vitamiinit (nikotiinihappo).
 • Verisuonit (Actovegin).
 • Probiootit (Bifiform, Laktiale).

Jos tarttuva prosessi kehittyy, antibiootit ja ei-steroidiset tulehduskipulääkkeet tulee määrätä. Lääkkeitä, jotka ovat voiteiden ja vaginaalisten peräpuikkojen muodossa, jotka sisältävät hormonaalisia komponentteja (esimerkiksi Divigel tai Ovestin), käytetään laajalti.

Kansan menetelmien käytön tulisi olla mahdollisimman rajallista. Lisäksi niitä voidaan käyttää vain lääkärin kuulemisen jälkeen, koska nainen ei tiedä, mitä toimia näillä tai muilla keinoilla on. Epäsovinnaisen hoidon suosiota suositellaan useimmiten ottamaan sisälle sisäpohjan sisäpohjan infuusiota tai seosta, jossa on aloe lehtiä hunajan ja öljyn kanssa.

Nesteen kertyminen kohtuun voidaan eliminoida konservatiivisilla menetelmillä. Mutta tämän naisen on noudatettava kaikkia lääkärin suosituksia.

Kirurgiset menetelmät

Serosometrien hoito postmenopausaalisessa ja juoksevassa ja monimutkaisessa kurssissa suoritetaan kirurgisesti. On tarpeen poistaa neste kohdusta, jolle kaula on ensin laajennettu, ja sitten kaavinta suoritetaan. Materiaali lähetetään histologista tutkimusta varten, jonka tulokset määrittävät lisää taktiikkaa. Jos ilmenee pahanlaatuisen kasvun merkkejä, ota sitten käyttöön radikaalisempi menetelmä - kohdun poistaminen lisäyksistä.

Varhainen diagnoosi on välttämätöntä serosometrin ajoissa poistamiseksi ja ei-toivottujen seurausten estämiseksi. Patologia voidaan tunnistaa rutiinitutkimuksissa tai kohdennetussa tutkimuksessa. Naisen on kiinnitettävä huomiota muihin oireisiin kuin fysiologisiin, jotta hän voi kuulla lääkärin ajoissa.

Postmenopausaalinen serosometri

Hormonaalinen ikäuudistus tapahtuu harvoin ilman komplikaatioita. Tänä aikana naiset voivat kohdata erilaisia ​​gynekologisia sairauksia, joista yksi on serosometri. Tämä poikkeama esiintyy noin 30%: lla naisista ja sillä on erilaisia ​​kehitystapoja. Harkitse, mikä on serosometri postmenopausaalisessa, tämän sairauden hoidossa ja ehkäisyssä.

Postmenopausaalinen serosometri - mikä se on?

Serosimetri on nesteen kertyminen kohtuun. Tämä poikkeama voi kehittyä patologisten syiden ja organismin fysiologisten ominaisuuksien seurauksena. Poikkeama ei ole kliininen diagnoosi, vaan se määrää vain nesteiden kertymisen. Useimmiten naisilla on vaihdevuosien aikana seerumin nesteen kerääntyminen, mutta tietyissä olosuhteissa kehoon voi kerääntyä kurjaa tai veristä sisältöä.

Klusterien luonne on jaettu kolmeen päätyyppiin rikkomuksiin:

 • Serous - esiintyy vaihdevuosien ja vaihdevuosien jälkeisen ajan.
 • Purulent - esiintyy tulehdussairauksien takia.
 • Veri - näkyy vahingon seurauksena.
 • Synnytyksen jälkeinen - esiintyy synnytyksen jälkeisenä aikana.

On tärkeää! Seerumin erittymisen kertyminen voi olla sekä kuukautisten ilmentymä että varoitus varoituksesta vakavan patologian esiintymisestä.

Miksi neste kerääntyy kohdun jälkeen postmenopausaalisessa vaiheessa?

Postmenopausaalinen serosimetri esiintyy useimmiten hormonaalisten muutosten seurauksena, jotka vaikuttavat negatiivisesti endometriumin tilaan. Tietenkin kaikki naiset kohtaavat ilmastonmuutoksia, mutta kaikilla ei ole tätä poikkeavuutta. Asiantuntijoiden mukaan emättimen neste vaihdevuosien aikana tapahtuu seuraavien provosoivien tekijöiden taustalla:

 • Huonojen tapojen läsnäolo. Alkoholin kulutus ja tupakointi pahentavat hormonaalisten häiriöiden vakavuutta ja aiheuttavat erilaisia ​​verisuonten patologioita. Alusten heikkenemisen taustalla on tässä tapauksessa purkautumisen kertyminen.
 • Istuva elämäntapa. Riittävän fyysisen rasituksen puute häiritsee myös lantion elimen verenkiertoa.
 • Virheellinen ravitsemus. Useiden tuotteiden käyttö huipentuma on epätoivottavaa. Rasva, paistettu, makea ja suolaista stressiä kehossa, pahasti vaikuttaa verisuonten ja verisuonten.
 • Lukuisat abortit ja leikkaukset. Kirurgisten toimenpiteiden jälkeen arvet jäävät elimen seiniin, jotka vanhuudessa voivat tuntea itsensä kerääntyessään.
 • Tartuntataudit ja tulehdussairaudet. Useimmiten tämä poikkeama esiintyy naisilla, jotka ovat kokeneet nuorisossaan veneraalisia ja vakavia tulehduksellisia sairauksia.
 • Hallitsemattomat hormonit. Synteettisiä hormoneja sisältävien ehkäisyvalmisteiden ja menopausaalisten lääkkeiden pitkäaikainen käyttö.

On tärkeää! Hormonihoito on aina suoritettava asiantuntijan valvonnassa, koska seerumin purkautuminen ei ole hallitsemattomien hormonien pahin komplikaatio.

Serosometrin kohdun vaihdevuodet

Vaihdevuodet ovat lyhyt osa vaihdevuosien muutosten sykliä. Se kestää vain yhden vuoden viimeisten kuukautisten jälkeen. Tänä aikana endometriumia muutetaan. Estrogeenin harvennuksen limakalvon puute, joka herättää siinä atrofisia ilmiöitä. Yleisin syy nesteen kertymiseen kohtuun vaihdevuosien aikana on kurkun kapeneminen, mikä estää sen luonnollisen ulosvirtauksen.

Postmenopausaalinen häiriö

Huippuvaihe on vaihdevuosien viimeinen vaihe. Monet potilaat pyytävät gynekologeja, nesteitä kohdussa, mitä se on vaihdevuosien jälkeen ja mistä se tulee. Tärkein syy seerumin erittymisten esiintymiseen tässä jaksossa ovat endometriumin atrofiset prosessit. Tämän vaiheen aikana endometriumin etenemiseen liittyvät atrofiset ilmiöt muuttuvat hyvin ohuiksi, ja rauhasrakenteet lakkaavat suorittamasta toimintojaan. Normaalisti tänä aikana ei saa olla emätinpoistoa, ja siksi heidän läsnäolo on syytä kuulla lääkärin kanssa. Huipun jälkeisessä vaiheessa oireet voivat ilmetä pahanlaatuisten kasvainten tai endometriumin tulehduksellisten patologioiden vuoksi.

Oireet ja merkit

Tällä anomalialla ei ole erityisiä oireita, ja useimmiten rikkominen havaitaan suunnitellulla ultraäänellä tai jos epäillään muita patologioita. Useimmiten potilaita löytyy:

 • Lisääntyminen lisääntymiselimen koosta.
 • Usein virtsaaminen tai ummetus.
 • Vatsakipu vetämällä.
 • Epätyypillinen purkaus.
 • Kuukautiskierron rikkominen.

Huipun jälkeisessä tilanteessa esiintyy myös patologisia merkkejä kuukautisten häiriöiden lisäksi.

On tärkeää! Jokaiseen ilmaston jälkeiseen purkaukseen on syytä ottaa yhteyttä gynekologiin!

Miten nestettä diagnosoidaan kohdun elimistössä vanhuudessa?

Ensisijainen diagnostinen menetelmä on gynekologinen tutkimus. Jos palpation aikana havaitaan kohdun kehon lisääntymistä, lääkäri ohjaa potilaan ultraääniin. Ultraääni auttaa määrittämään seerumin kertymisen, mutta ei osoita poikkeaman perimmäistä syytä.

Patologisen prosessin syyn toteamiseksi lääkärit suorittavat diagnostiikkakirjoituksen. Endometriumin histologia auttaa määrittämään poikkeavuuden syyn ja valitsemaan tehokkaimman hoidon. Tämän taudin taustalla havaitaan usein serocervix, joka kehittyy kohdunkaulakanavan merkittävällä vaurioitumisella.

Miten serozometraa ja serozocervixia hoidetaan postmenopausessa?

Tämän taudin hoidon valinta riippuu anomalian syistä ja taudin vaiheesta. Hoito voi olla sekä lääketieteellinen että kirurginen. Varhaisvaiheessa ilman onkologista valppautta lääkärit suosittelevat hoitoa ilman leikkausta, joka koostuu useiden lääkeryhmien ottamisesta. Useimmiten lääkärit määräävät:

LUKIJAT SUOSITTELEE!

"Gynekologi kehotti minua ottamaan luonnollisia korjaustoimenpiteitä. He valitsivat Klimistilin - he auttoivat minua selviytymään vuorovesi. Se on niin painajainen, että joskus et halua mennä töihin, vaikka olisit aloittanut. Silloin halusin taas saada seksuaaliset suhteet mieheni kanssa, mutta kaikki oli ilman mitään erityistä halua. "

 • Fysioterapia.
 • Absorboivat lääkkeet.
 • B-ryhmän vitamiinit
 • Antibakteeriset aineet.
 • Tulehduskipulääkkeet.
 • Kivulääkitys.

Tärkeimpien oireiden poistamisen jälkeen suoritetaan paikallista hormonihoitoa, joka estää taudin toistumisen ja varmistaa limakalvojen palautumisen. Tätä tarkoitusta varten käytetään estrogeenipohjaisia ​​emätingeelejä.

On tärkeää! Lääkkeiden ja lääketieteellisten toimenpiteiden valinta määräytyy poikkeaman perimmäisen syyn, yleisen tilan ja komplikaatiouhan olemassaolon perusteella.

Kirurginen hoito

Kehittyneissä tapauksissa, kun klusteri ylittää 6 mm, potilaalle määrätään kirurginen kuretti. Toimenpiteen jälkeen sisältö lähetetään histologiaan poikkeaman laukaisevan taustalla olevan sairauden tunnistamiseksi. Analyysin jälkeen lääkäri määrää tarvittavan hoidon.

Folk-korjaustoimenpiteet

Hylkäämisen alkuvaiheessa lääkäri ei saa välittömästi määrätä lääkehoitoa. Tosiasia on, että patologisten syiden puuttuessa kohdunontelon poikkeama ratkaisee itsensä. Jos gynekologilla ei ole syytä epäillä vaarallista patologiaa, potilaalle voidaan antaa hoitoa parantavia yrttejä, jotka normalisoivat hormonaalista taustaa ja edistävät klustereiden imeytymistä. Useimmiten näihin tarkoituksiin osoitetaan:

 1. Borovaya-kohtu. Tätä laitosta käytetään monien gynekologisten sairauksien hoitoon. Ruohon keittäminen täydentää hormoneja täysin, sillä on tonic ja anti-inflammatorinen vaikutus. Annostus ja aikataulu tulee määrittää hoitavan lääkärin toimesta. On tärkeää, ettei lääkehoitoa tehdä, koska laitoksella on paljon vasta-aiheita.
 2. Aloe lähtee. Tällä laitoksella on voimakas ratkaisu. Aloe voi valmistaa itse tai ostaa pistoksen. Ennen käyttöä ota yhteys lääkäriisi, joka kertoo sinulle, miten parhaiten tätä laitosta käytetään kussakin tapauksessa.

Hylkäämisen estäminen

Ennaltaehkäisy serozometra-vaihdevuodet ja postmenopaus ovat ensisijaisesti terveellisiä elämäntapoja, riittävää liikuntaa ja huonojen tapojen puuttumista. On myös muistettava, että 40 vuoden iän jälkeen on tarpeen käydä säännöllisesti gynekologissa vähintään kerran vuodessa, ja jos epäselvät oireet tulevat esiin, lääkärille on tehtävä odottamaton vierailu.

Serosometrin kohdun vaihdevuodet

Naisten kehon hormonaalisen säätämisen aikana - vaihdevuodet - voi ilmetä erilaisia ​​gynekologisia sairauksia ja patologioita. Yleinen ongelma vaihdevuosien aikana on vapaan nesteen pysähtyminen kohdussa, joita lääkärit kutsuvat serosometriaan tai serometriaan.

Mikä on serosometri gynekologiassa

Nesteen kertyminen kohdun gynekologeihin nimeltään serosometria. Neste kerääntyy eri syistä ja on luonteeltaan erilainen:

 • seroosinen ja tulehduksellinen neste kertyy hormonaalisten häiriöiden aikana vaihdevuosien aikana;
 • hematometra - veren kertyminen;
 • Locometria - kohdun neste synnytyksen jälkeen.

Miksi neste kerääntyy kohdunonteloon postmenopausaalisilla naisilla?

Vedenpitäviä kertymiä kohdun sisällä havaitaan useammin, kun vaihdevuodet esiintyvät. Tämä johtuu syvistä hormonaalisista muutoksista, jotka vaikuttavat kohdun seinien ja solukalvojen läpäisevyyteen. Endometriumin jatkuva uudistuminen vaihdevuosien aikana ei ole enää, koska kuukautiset puuttuvat, ja kirurgia vaurioittaa elimen seinät. Näiden tekijöiden yhdistelmä johtaa kohdun serosometriin vaihdevuosien aikana. Naiset, jotka ovat eniten vaarassa, ovat:

 • on huonoja tapoja (tupakointi, alkoholi);
 • aiemmat gynekologiset toimet;
 • johtaa istumatonta elämäntapaa;
 • saavat puutteellista ravintoa;
 • seksiä.

Miten serosometri on postmenopausaalisessa

Mikä on serosometri vanhuudessa ja miten se tunnistetaan? Vesipitoiset klusterit näyttävät rikkovan vapaan nesteen ulosvirtausta, kohdunkaulan kanava on epämuodostunut, ja kohtuisen veden vaikutuksesta kohdun kohdalla saavutetaan koot, jotka voivat muuttaa vatsaonteloa. Naisen vatsa saavuttaa joskus koko kuin raskauden kahdeksannessa kuukaudessa. Patologia voi tulla näkymättömäksi, mutta taudin tunnistaa sen oireet:

 • poistuminen sukupuolielimistä, usein harmaana suurina määrinä;
 • vetämällä kipuja alla, vatsan lisääntyminen;
 • kuume;
 • kipu sukupuoliyhdistyksen aikana;
 • virtsaamisvaikeudet;
 • runsaasti purkausta yhdynnän jälkeen.

Kohdunkaulakanavan vakavalla epämuodostuksella voi kehittyä serozokervix. Tämä komplikaatio on tyypillinen naisille, joilla on vaihdevuodet ja vanhuus. Tällaiset patologiset muutokset liittyvät usein pitkäaikaiseen hormonihoitoon, joka on määrätty vakavissa ilmasto-olosuhteissa. Nämä patologiat voivat esiintyä myös aikaisemmin käytettyjen suun kautta otettavien ehkäisyvalmisteiden vuoksi ilman lääkärin kuulemista.

Miten kohduneste todetaan vanhuudessa

Diagnoosi serosometreistä kohdussa tarjoaa pakollisen ultraäänen. Pelkästään aiemmin kuvattujen oireiden läsnäolon perusteella on mahdotonta selkeästi puhua patologian läsnäolosta. Monilla kohtuun liittyvillä gynekologisilla sairauksilla voi olla samanlaisia ​​oireita. Ultraäänellä lääkäri voi nähdä kohdun vesisen muodostumisen koon. Lisätestien avulla - tunnistaa taudin mahdollinen syy ja määrätä oikea hoito. Vahvista diagnoosi potilaalle:

 • täydellinen verenkuva, virtsa;
 • veri hormoneille;
 • veri tuumorimarkkerille;
 • emättimen tahra.

Miten hoitaa serosometriä ja serozocervixia postmenopausissa

Menopausaalista serosometriä käsitellään konservatiivisilla menetelmillä, jos potilaalla on aikaa mennä lääkäriin ongelman kanssa ja sairaus ei ole monimutkainen seroso-kohdunkaulan ja suuren määrän "vettä", joka on kerääntynyt elinonteloon. Kirurginen interventio on odotettavissa stagnointimenetelmissä, kun seeruminen neste puristuu sisäelimiin, se ei ole konservatiivisen hoidon kohteena.

Miten kohdun serosimetriä hoidetaan lääkityksellä

Serosometrien vakiintunut selkeä hoito-ohjelma ei ole olemassa, koska sen esiintymisen syyt ja taudin kulun luonne ovat erilaiset kaikille. Alkuvaiheessa, kun komplikaatioita ei ole, ei ilmene voimakasta kipua, ne määräävät:

 • fysioterapia;
 • imeytyvät lääkkeet, lääkkeet, jotka stimuloivat verenkiertoa - detralex, aloe, fibs;
 • askorbiinihappo, B-vitamiini

Kun bakteeri-infektio liitetään, seerumin nestemäinen luonne määrätään antibioottien kurssiksi:

 • amoksisilliini;
 • kefatsoliini;
 • moksifloksasiini;
 • Ornidatsoli.

Jos tauti on saavuttanut asteen, jossa kohdunkaulan kanavan laajentaminen on tarpeen pysähtyneen haudottavan, tulehdusta ehkäisevän, kipulääkkeiden poistamiseksi:

 • Dicloberl (Diklofenakki);
 • indometasiini;
 • Naprokseeni.

Kun sairauden tärkeimmät oireet on poistettu lääkkeiden avulla, lääkäri määrää regeneratiivisen hoidon. Levitä hormonaalisia peräpuikkoja, voiteita, jotka auttavat palauttamaan normaalin mikroflooran, eli sisäisten elinten kudosten elvyttämistä taudin toistumisen estämiseksi. Näitä työkaluja ovat Divigel, Klymen, Ovestin.

Kohdun puhkeaminen

Kun lääkäri on tehnyt seromittarin diagnoosin, on mahdollista ottaa aspiraatti kohdusta ja kohdun takana posteriorisen emättimen fornixin kautta sairaan elimen sisällön lähettämiseksi histologiseen tutkimukseen. Jos haluat selvittää, onko vatsanontelon sisällä ylimääräistä nestettä - puhjeta emättimen takaosassa. Tällainen menettely määrätään epäillystä vapaasta nesteestä lantiontelossa. Menettely tarjoaa varhaisen diagnoosin naisten sukuelinten syövistä.

Onko mahdollista poistaa emättimen neste yrtteillä

Usein varhaisessa vaiheessa serosometrien diagnosoinnissa, epämukavuuden tunne naisessa, erikoislääkäri ei välttämättä heti aloita hoitoa dynamiikan tarkkailemiseksi. Kun hormonaalisen taustaserosometrin kohtu on normalisoitu vaihdevuosien aikana, se voi kestää itsensä, mutta tämä vaatii pitkää aikaa - vähintään vuoden. Kun olet kuullut lääkärisi kanssa, voit aloittaa hoito folk-korjaustoimenpiteillä, yrtteillä, jotka auttavat pääsemään eroon pysähtyneistä nesteistä, parantavat yleistilanneasi:

 • Borovaya-uterus - naisten terveydentila, joka auttaa selviytymään monista gynekologisista sairauksista. Ota tämä kasvin infuusio 50 ml useita kertoja päivässä kahden viikon ajan;
 • Aloe - kasvien lehdet on säilytettävä jääkaapissa pari päivää, sitten hienonnettava, sekoitettava voin ja hunajan kanssa. Tuloksena oleva seos (tl), joka kulutetaan päivittäin lasillisen maitoa.

Serozometra

Serosometri - seerumin nesteen kertyminen kohtuun johtuen mekaanisista esteistä sen ulosvirtaukselle emättimeen tai lisääntyneeseen eritykseen. Alkuvaiheissa se ei ilmene kliinisesti ja havaitaan sattumalta gynekologisen tutkimuksen aikana. Suurten nestemäärien kerääntymisen myötä potilas on huolissaan tylsästä kivusta suprapubisessa alueella, usein virtsaamisesta, ummetuksesta ja muista lantion elinten toimintahäiriöistä. Diagnoosiin käyttäen bimanuaalista tutkimusta, ultraääntä, endoskooppisia, tomografisia, sytologisia ja mikrobiologisia menetelmiä. Hoidon tarkoituksena on poistaa serosometrin aiheuttama sairaus.

Serozometra

Seerumin nesteen kertyminen kohtuun on eräiden sairauksien epäspesifinen ilmentymä, johon liittyy lisääntynyt erittyminen tai erittymän ulosvirtauksen vioittuminen emättimeen. Serosometri esiintyy usein postmenopausin aikana naispuolisten sukupuolielinten involutivisten prosessien taustalla ja gynekologisen ultraäänen aikana diagnosoidaan 40% tämän ryhmän potilaista. Samaan aikaan tällainen rikkominen havaitaan useimmiten naisilla, joiden postmenopaus kestää 15–25 vuotta. Sisäisen nesteen esiintyminen lisääntymisikäisillä potilailla on pääsääntöisesti muilla syillä kuin postmenopausaalisilla naisilla oleva serosometri ja vaatii nopeaa perusteellista differentiaalidiagnoosia.

Serosometrien syyt

Seerumin nesteen kertyminen kohdunonteloon voi johtua ulosvirtauskanavien läpiviennin mekaanisesta heikentymisestä emättimeen tai lisääntyneeseen erittymiseen, joka johtuu riittämättömästä resorptiosta ja erittymisestä. Orgaanisen maksukyvyttömyyden tärkeimmät syyt ovat:

 • Kohdunkaulan kanavan kapeneminen tai fuusio (atresia). Havaittiin kudos atrofiassa johtuen naispuolisten sukupuolihormonien määrän vähenemisestä postmenopausessa. Lisäksi naisen sukupuolielinten poikkeavuuksien taustalla voi esiintyä kohdunkaulakanavan läpikuultavuuden rikkoutumista, kohdunkaulan.
 • Kasvainmuodostukset. Nesteen ulosvirtaus voi häiritä kohdunkaulan kanavan polyyppejä, useita pieniä myoma-solmuja, yksittäistä suurta myomaa tai pahanlaatuista kasvainta isthmuksen ja sisäisen kohdun nielun alueella.
 • Kohdunkaulan kanavan kireys, kohdunontelon synechia. Tällaiset häiriöt voidaan muodostaa epäspesifisten ja spesifisten tulehdusten, viivästyneiden aborttien, diagnostisen kuretuksen ja muiden gynekologiassa suoritettujen invasiivisten toimenpiteiden jälkeen.

Myös erittymisen liiallinen erittyminen endometriumin kautta tai sen antaminen munanjohtimista johtaa serosometrien esiintymiseen. Seerumin nesteen hyperproduktiota havaitaan sellaisissa patologisissa olosuhteissa kuin:

 • Tulehdukselliset ja ei-tulehdukselliset prosessit endometriumissa. Ensinnäkin puhumme endometriitistä, endometrioosista, polyypeistä tai kohdun adenokarsinoomasta, hormonaalisen toimintahäiriön limakalvon hyperplasiasta.
 • Ektopedinen patologia. Kohdun neste voi virrata ulkopuolelta - tavallisesti munanjohtimista (adnexitis, kohdunulkoinen raskaus, lisäkasvaimet).

Tärkeä rooli serosometrien muodostamisessa on tekijöillä, jotka vähentävät paikallista tai yleistä immuniteettia, aiheuttavat hormonaalisia häiriöitä ja lisääntymisjärjestelmän ennenaikaista vanhenemista. Keskeisiä ovat:

 • Huonot tavat ja riippuvuudet. Tupakointi ja alkoholin väärinkäyttö, sekava sukupuolielämä vaikuttavat haitallisesti sekä immuunijärjestelmään että hormonitoimintaan, mikä aiheuttaa niiden sammumisen.
 • Kuukautisten toimintahäiriöt ja systeemiset hormonaaliset lääkkeet. Koska naispuolisten sukupuolihormonien riittämätön tai liiallinen sisältö vaikuttaa suoraan endometriumin ja kohdunkaulan tilaan, hormonitoiminnan epätasapaino voi aiheuttaa lisääntyvän seroosin muodostumisen ja sen ulosvirtauksen.

Lisäiset riskitekijät serosometreille ovat istumaton elämäntapa, huono ravitsemus rasvaisilla ja muilla elintarvikkeilla, jotka pahentavat aineenvaihdunnan häiriöitä.

synnyssä

Kun on olemassa orgaanisia muutoksia kohdunkaulan kanavassa, kohdussa ja lisäyksissä, endometriumin tuottama tai naispuolisen lisääntymisjärjestelmän muista osista peräisin oleva seroosi neste kerääntyy asteittain kohdunonteloon. Tämän jälkeen, kun ei-tulehduksellinen tai tulehduksellinen eksudaatti kerääntyy, kohdun koko kasvaa ja alkaa painostaa pienen lantion viereisiä elimiä - virtsarakko, peräsuoli, viereiset astiat ja hermot. Kehittyneissä tapauksissa tartuntaprosessin serosometrin noudattaminen voi johtaa akuutteihin tulehdussairauksiin ja pyöreän sisällön kerääntymiseen - pyometra.

Oireiden serosometrit

Alkuvaiheissa serotonisen nesteen läsnäolo kohdussa ei ilmene kliinisesti, ja ylivoimaisesti suurin osa tapauksista tulee tahattomaksi löydöksi suunnitellulla gynekologisella ultraäänellä. Jos serosimetri yhdistetään kohdun lisääntymiseen, potilas häiritsee tylsää tai kipeää kipua suprapubisella alueella, joskus virtsaamista, virtsarakon tai peräsuolen paineen tuntoa, ummetusta tai päinvastoin useammin huuhtoutumista. Kipu voi lisääntyä yhdynnässä tai huomattavalla fyysisellä rasituksella.

Säilyttäen samalla kohdunkaulan kanavan läpinäkyvyyttä, nainen yleensä toteaa, että emättimen purkautuminen on lisääntynyt. Usein heillä on vetinen rakenne, ne näyttävät läpinäkyviltä tai vaaleanharmailta. Kun röyhtäiset tulehdusprosessit liittyvät serosometriin, purkautumisen luonne muuttuu: ne ovat paksumpia, kelta-vihreitä ja epämiellyttävää hajua. Samalla kipu kasvaa, lämpötila voi nousta, häiritä yleistä huonovointisuutta, heikkoutta, heikkoutta, väsymystä, huimausta.

komplikaatioita

Serosometrien kaikkein valtavin komplikaatio on tulehdusprosessin lisääminen, jossa on huimausta, paikallisia ja yleisiä myrkytysilmiöitä, muiden sukupuolielinten elinten tarttuvaa vaurioitumista. Laajentuneen kohtuun kohdistuva paine johtaa lantion elinten toimintahäiriöihin sekä alaraajojen verenvirtauksen rikkomiseen turvotuksen muodostumisen myötä. Lisäksi, koska serosimetri ei ole sairaus, vaan toisen patologian aiheuttama sairaus, kun nesteen kertymisen pääasiallista diagnoosia kohdussa ei diagnosoida ajoissa, kasvaimet ja tulehdussairaudet voidaan jättää huomiotta.

diagnostiikka

Diagnoosin pääasiallinen tehtävä serosometrien havaitsemisessa on nesteen kertymisen syiden tunnistaminen. Tätä varten potilaalle suositeltiin kattavaa gynekologista tutkimusta, johon kuuluu:

 • Synnytyslääkärin ja gynekologin tutkiminen. Bimanual-tutkimuksen aikana löytyy pääsääntöisesti suurennetun kohtu. Tarkastettaessa peileissä voidaan havaita vesipitoinen poistuminen kohdunkaulan kanavasta.
 • Yhdistetty gynekologinen ultraääni (TA + TV). Transabdominaalisen anturin avulla on mahdollista tunnistaa kehityshäiriöt, kohdun muodon muutokset, endometriumin hyperplastiset prosessit, myomatoosisten solmujen läsnäolo ja sijainti, muut kasvaimet, munanjohtimien patologia ja munasarjat, arvioida kohdunkaulan kanavan läpinäkyvyyttä. Tarkempaa visualisointia varten transabdominaalinen tutkimus täydentyy transvaginaalisella.
 • Tomografinen tutkimus. Pienen lantion CT: n tai MRI: n aikana voidaan luoda kolmiulotteinen kuva naisten lisääntymisjärjestelmän elimistä ja niiden patologiset muutokset havaitaan.
 • Endoskooppiset diagnostiset menetelmät. Äidin ja kohdunkaulan kanavan orgaanisten muutosten visuaalisessa tunnistamisessa käytetään estämään seroottisen nesteen ulosvirtausta sekä patologiaa, joka johtaa ylieritykseen, cervicoscopy ja hysteroscopy.
 • Endometriumin aspiraatiobiopsia. Tutkimus mahdollistaa materiaalien hankkimisen endometriumin funktionaalisen kerroksen histologiseen ja sytologiseen diagnoosiin.
 • Määritelmä kasvaimen markkereita veressä. Kasvainprosessin ajoissa havaitsemiseksi tutkitaan CA-125: n ja joidenkin muiden kasvainantigeenien sisältöä.
 • Kattavat laboratoriotutkimukset. Kasvin ja bakposevan hajujen arviointi sukupuolielimestä on tarkoitettu tunnistamaan tarttuvia aineita, jotka voivat aiheuttaa tulehduserityksen muodostumista.
 • Väri Doppler. Kun kohdunkaulassa esiintyvät involuutioprosessit, joihin liittyy sen kanavan kapeneminen tai atresia, havaitaan dopplerometrisiä merkkejä verisuoniskleroosista.

Lisääntymiskyvyssä on erityisen tärkeää serosometrien erotusdiagnoosi muista olosuhteista, joissa neste havaitaan kohdussa, lokometrit, hematometrit ja pyometra. Epävarmoissa tapauksissa onkologiset gynekologit ja kirurgit ovat kiinnostuneita diagnoosista.

Serosometrin hoito

Hoito-ohjelma riippuu kohdussa olevan seroosin nesteen tilavuudesta, sen kerääntymisen dynamiikasta ja syistä, jotka johtavat patologisen tilan esiintymiseen.. Pienellä nestemäärällä (enintään 5 ml) ja infektioprosessien merkkien puuttuessa suositellaan dynaamista tarkkailua ultraäänivalvonnalla ja kohdun verenkiertoa stimuloivien lääkkeiden määräämisellä, ja verisuonten sävy ja epiteelin regeneraatio paranevat. Tällaisissa tapauksissa fysioterapian lisätehtävä on tehokas.

Jos seeruminesteen määrä ylittää 5 ml, sen määrä kasvaa dynamiikassa, emättimeen ei tule mekaanisia esteitä ulosvirtaukseen, paljastuvat muutokset, suositellaan serosometrien monimutkaista hoitoa. Yleensä potilas on määrätty:

 • Antibakteeriset ja tulehduskipulääkkeet. Optimaalinen on etiotrooppisten aineiden, joihin eristetyt infektoivat patogeenit ovat herkkiä, nimittäminen. Jos etiologinen tekijä on mahdotonta havaita, suositellaan 10–14 päivän kestävää empiiristä mikrobilääkehoitoa, joka vaikuttaa moniin mahdollisiin taudinaiheuttajiin yhdessä ei-steroidisten tulehduskipulääkkeiden kanssa.
 • Eubiootit ja immunomodulaattorit. Näiden ryhmien valmistelut määrätään emättimen mikroflooran normalisoimiseksi ja immuniteetin parantamiseksi.
 • Estradiolin paikallinen (emättimen) käyttö. Havaintojen tulosten mukaan serosometrien hoito hormonaalisten lääkkeiden kanssa parantaa merkittävästi pitkän aikavälin tuloksia.

Orgaanisen patologian läsnä ollessa, joka estää seroottisen nesteen ulosvirtauksen, näytetään erityisiä menetelmiä pääasiallisen patologian hoitamiseksi - kohdunkaulan kanavan kuolema, polypin poisto, myomektomia, terapeuttinen ja kirurginen hoito suuria kasvaimia jne.

Ennuste ja ennaltaehkäisy

Monimutkaista antibakteerista, anti-inflammatorista ja paikallista hormonihoitoa määrittäessään serosometreillä on suotuisa ennuste potilaille, joilla ei ole orgaanisia muutoksia kohtuun ja kohdunkaulan kanavaan. Kotimaisten tutkimusten tulosten mukaan 90%: lla potilaista kohdun ontelo tyhjenee kokonaan nesteestä ja 9%: ssa sen määrä vähenee selvästi. Ennuste orgaanisen patologian läsnä ollessa riippuu taustalla olevan sairauden luonteesta. Serosometreille ei ole olemassa erityisiä ennaltaehkäisymenetelmiä, mutta kun otetaan huomioon tunnistetut riskitekijät, aktiivinen elämäntapa, suojattu sukupuoli, tasapainoinen lähestymistapa invasiivisten tutkimusten ja hoitomenetelmien nimittämiseen, tasapainoinen ruokavalio voi olla tehokas. Patologian ajoissa havaitsemiseksi naisilla vaihdevuosien ja postmenopausin aikana suositellaan säännöllistä gynekologitutkimusta ja gynekologista ultraäänitutkimusta.

Oireet ja serosometrien kohdun hoito vaihdevuodet ja postmenopaus

Vaihdevuodet, eivät kaikki oikeudenmukaiset sukupuolet menevät sujuvasti: joskus nainen voi löytää itsessään joitakin sairauksia, jotka eivät tunteneet itsensä aikaisemmin. Tällaisiin sairauksiin kuuluvat serosometri kohdussa. Sille on ominaista se, että neste kerääntyy munanjohtimiin, mikä estää niitä toimimasta kunnolla. Noin 40% vaihdevuosien iässä olevista naisista kärsii tästä taudista.

Serosometrien syyt kohdussa

Emäksen neste vaihdevuosien aikana sisältää yleensä veren komponenttia. Tämä voidaan havaita sekä kohdussa itsessään että putkissa. Tämä tauti ilmenee seuraavista syistä:

 1. Kohdun ulkopuolella oleva raskaus, joka esiintyy putkien alueella. Tätä ilmiötä ei pidä sulkea pois, koska vaihdevuosien alussa nainen pystyy yhä olemaan vauva ja lapsi.
 2. Vakava hormonaalinen epätasapaino, joka johtuu samasta vaihdevuodesta.
 3. Kohdun tulehdus, joka kehittyy abortin tai synnytyksen jälkeen.
 4. Tulehdukset, joita esiintyy leikkauksen jälkeen naisten lisääntymiselinten alueella.
 5. Lisääntyvien elinten ja virtsajärjestelmän sairaudet, jotka ovat viraalisia ja jotka jäivät ilman asianmukaista huomiota ja hoitoa.
 6. Kohdun endometrioosi.

Mikä laukaisee tämän taudin kehittymisen naisilla?

Tärkeää tietää! Tietenkin serosometrien kehittyminen kohdussa ei ole välttämätön edellytys vaihdevuodelle.

Jotkut naiset ovat kuitenkin tartunnan saaneet tästä taudista, ja joissakin vaihdevuosien aikana esiintyy ilman merkittäviä komplikaatioita, joten sinun pitäisi miettiä niitä tekijöitä, jotka voivat laukaista taudin ja suojata itseäsi mahdollisimman paljon.

 • Alkoholijuomien usein nauttiminen.
 • Alkoholiriippuvuus.
 • Tupakointi.
 • Seksuaalisen elämän tekeminen, seksuaalisten kumppaneiden vaihtaminen.
 • Aikaisemmin suoritettiin lisääntymiselimiin, abortteihin, usein toimituksiin liittyviä toimia.
 • Säilyttävän, passiivisen elämäntavan ylläpito.
 • Virheellinen tai riittämätön ravinto. Joskus kohdunkaulan kanavan nesteet vaihdevuosien aikana johtuvat siitä, että nuori nuori unelmoi liian paljon laihduttamisesta ja jahtaa muoti, kieltämällä itsensä normaalista ravinnosta.
 • Hormonaalisten ehkäisyvalmisteiden käyttö ilman hoitavan lääkärin hyväksyntää.

Miten serosometri ilmenee vaihdevuosien aikana?

Usein on hyvin vaikeaa tunnistaa tämä tauti, koska pitkään se ei ehkä tuntua. On kuitenkin merkkejä siitä, että sitä voidaan jopa epäillä.

 1. Alusvaatteissa näkyy harmahtavan värin purkautuminen ja poikkeuksellisen suurina määrinä.
 2. Vatsakipu vetää kipuja samaan tapaan kuin kuukautisten ensimmäisinä päivinä.
 3. Kehon lämpötilan nousu.
 4. Epämukavuutta ja kipua sukupuolen aikana.
 5. Kipu menossa WC: hen pienessä, vaikeassa virtsaamisessa.
 6. Runsaasti emättimen purkausta yhdynnän jälkeen.
 7. Jos tautia ei hoideta, kohdun ja munanjohtimien neste kerääntyy yhä enemmän, minkä vuoksi vatsaontelon koko kasvaa ja vatsa kasvaa. Eniten laiminlyötyissä tapauksissa mahalaukku voi paisua niin suureksi, että näyttää siltä, ​​että nainen on raskaana ja raskaus on saavuttanut melko vaikuttavan ajan.

Varoitus! Jos serosometriä ei hoideta kohdussa, voi esiintyä vielä vakavampi komplikaatio, joka on tyypillinen vaihdevuosien iässä oleville naisille eli serozervixille. Tätä tautia leimaa muun muassa erektio ja kohdunkaulan tulehdus.

Diagnoosi serosometreistä kohdun aikana vaihdevuodet

Taudin kuvaaminen on mahdollista vain oireiden kuvauksen perusteella. Jotta voisit sanoa varmasti, sinun on otettava yhteyttä lääkäriisi, joka suorittaa ultraäänen ja useita muita toimia, jotka auttavat muodostamaan tarkan diagnoosin. Mitkä ovat tarvittavat menetelmät taudin diagnosoimiseksi?

 1. Yleinen verikoe.
 2. Urinalyysi.
 3. Verikoe hormonitasoille.
 4. Verikoe kasvainmerkkiaineille.
 5. Tuhoa emättimen alueelta.
 6. Lantion elinten ultraääni.

Serosometrien hoito vaihdevuosien aikana

Jos sinulla on serosometri kohdussa, hoito tulee suorittaa vain erikoislääkäri, koska se suoritetaan erikseen ja vain erikseen. On syytä miettiä sitä, ettei ole mitään ongelmaa tämän ongelman itsekäsittelyssä, koska tämä on uskomattoman vakava sairaus. Tärkeintä on se, että serosometrin postmenopausaalinen hoito on mahdollista.

Siinä tapauksessa, jos kohdun ja sen putkien nesteen määrä ei ylitä sallittua määrää, niin nainen tarkkaillaan ja määrittelee pillereitä ja vitamiineja parempaan verenkiertoon siten, että kohdun neste liukenee ja limakalvo palautuu mahdollisimman pian.

Tällöin hoito koostuu seuraavista menettelyistä ja toiminnoista:

 1. Vitamiinien C ja B saanti
 2. Niiden lääkkeiden nauttiminen, jotka parantavat ja stimuloivat verenkiertoa: Detralex tai aloe.
 3. Fysioterapia.

Jos kohdun serosometri pahenee tai nesteen sisällä esiintyy märkä epäpuhtauksia, on aika siirtyä ratkaisevampiin toimiin, nimittäin antibioottien hoitoon. Antibioottien lisäksi on tarpeen ottaa sellaisia ​​lääkkeitä, jotka lievittävät kipua ja kouristuksia, koska postmenopausaalisilla potilailla serosometri kehittyneemmissä vaiheissa tuntuu myös kipuilta. Kaikki nämä lääkkeet valitaan yksinomaan hoitavan lääkärin toimesta ja ne otetaan täsmälleen ohjeiden mukaisesti.

Kaiken tämän hoidon lisäksi on harkittava limakalvon palauttamista, joka jo kärsii vaihdevuosien aikana puhtaasti fysiologisista syistä. Tätä varten sinun on käytettävä hormonaalisesti kynttilöitä, nimeltään Ovestin. Mutta jälleen kerran tämä on tehtävä vain lääkärin määräämällä tavalla, koska hormoneja sisältäviä lääkkeitä ei näytetä kaikille.

Serosometrien kirurginen hoito kohdun aikana vaihdevuosien aikana

Kehittyneissä tapauksissa serotometrissä kohdussa, se ei enää ole lääketieteellistä hoitoa ja vaatii kirurgista hoitoa. Useimmiten emästä oleva neste poistetaan kaapimalla. Sen jälkeen kohdun ja sen putkien nestettä lähetetään usein lisätutkimusta varten, koska näissä kanavissa oleva neste voi osoittaa useita sairauksia, joita ei myöskään voida sivuuttaa.

Serosometrien käsittely perinteisillä lääketieteellisillä menetelmillä

Jotta voidaan päästä eroon serosometreistä kohdussa käyttäen perinteisiä menetelmiä, on välttämätöntä käyttää eri lääkkeiden yrttejä. Tämä voi olla dekokaatteja, kasviperäisiä teitä, liuoksia, jotka on tarkoitettu annostelemaan, suun kautta annettavaksi kylpyjä varten.

Jotta tulehdusta voidaan vähentää, käytä seuraavia yrttejä:

Tällaisen ratkaisun valmistamiseksi ruukku tai lasi tulisi laittaa ruukkuun ja kaada kiehuvaa vettä, anna sen hautua, kunnes se jäähtyy, sitten rasittaa ja käyttää sekä lääkkeenä nielemistä varten, että kylpyjä ja douchingia.

Kataja on myös hyvin sopiva istumiskylpyihin.

Ennaltaehkäiseminen serozomery ja vaihdevuodet

Tämän taudin välttämiseksi on tarpeen noudattaa joitakin hyvin yksinkertaisia ​​ehkäiseviä toimenpiteitä, kuten:

 1. Kerran lopullisesti luopu huonoista tottumuksista: tupakointi ja alkoholismi.
 2. Älä istu vielä: johta aktiivista elämäntapaa. Vaikka sinulla olisi ”istumaton” työ, tämä ei saisi estää sinua kävelemästä ja tekemästä aamuharjoituksia.
 3. Yritä syödä oikein: älä tuhlaa itseäsi ruokavaliolla, yritä syödä noin samaan aikaan.
 4. Ole uskollinen kumppanillesi, älä ole söpö. Rakkauteen ja uskollisuuteen perustuvat suhteet - tämä on terveyden tae.
 5. Kaikki lääkkeet otetaan vain hoitavan lääkärin luvalla.
 6. Älä hoitaa itseään tai anna neuvoja ihmisiltä, ​​jotka eivät ole lääketieteellisiä asiantuntijoita.
 7. Rutiininomaisessa tarkastuksessa gynekologille mene vähintään kerran puolessa vuodessa.

Siten kohdun serosometri vaihdevuosien aikana on tauti, joka voi hyökätä sekä lisääntymis- että ilmasto-iän naisen. Riski sen kehittymiselle vaihdevuosien iässä kasvaa, joten sinun pitäisi aina olla valppaana, kuunnella kehoasi ja kehoa, vastata jopa pienimpään oireiden ilmenemiseen ja keskustele säännöllisesti lääkärin kanssa.

Kognitiivinen video tästä aiheesta:

Postmenopausaalinen serosometri: nesteen kertymisen ja hoidon syyt

Serosimetri on tila, jossa seroosinen neste kerääntyy kohdunonteloon. Kohdun ja sen sisäisen limakalvon lihaskudos erotetaan seroosisella kalvolla, jonka läpäisee suuri määrä kapillaareja, joiden läpi plasmavuoto vuotaa. Hän on vakava neste.

TÄRKEÄÄ TIETÄÄ! Onneajan nina Nina: "Raha on aina runsaasti, jos se asetetaan tyynyn alle." Lue lisää >>

Jos naisella on patologioita, jotka estävät nesteen poistumisen kohdusta, se kerääntyy ja muodostuu serosometri. Jälkikäsittelyn jälkeinen aika on normin muunnos, jos nesteen poistumiselle ei ole esteitä ja sen tilavuus on pieni. Eri komplikaatioilla neste kerääntyy kohdunkaulan kanavaan. Tätä tilaa kutsutaan serozocervixiksi. Alkuvaiheessa taudilla ei ole oireita.

Serozocervix voidaan liittää kahteen tekijään:

 • mekaaninen esto nesteen kulkiessa emättimeen;
 • lisääntynyt seerumin nesteen erittyminen.

Näiden ehtojen tärkeimmät syyt ovat:

Tärkeä rooli serosometrien kehityksessä on tekijöillä, jotka vaikuttavat haitallisesti immuunijärjestelmään ja aiheuttavat lisääntymiselinten ennenaikaista vanhenemista.

Pienellä nesteen kerääntymisellä tämä patologia ei aiheuta oireita. Se löytyy vain rutiinitarkastuksesta. Taudin etenemisen yhteydessä ilmenee seuraavat oireet:

 • vatsavaivoja, jotka sijaitsevat vatsan alareunassa ja alaselässä;
 • vetinen purkaus, hajuton, kellertävä tai harmahtava, useimmiten ne esiintyvät yhdynnän jälkeen;
 • vaikeudet virtsarakon tyhjentämisessä ja toistuva kehotus, joka liittyy kohdun ja vierekkäisten elinten puristamiseen;
 • kipu yhdynnässä;
 • jaksollinen lämpötilan nousu;
 • vatsan tilavuuden kasvu, joka liittyy kohdun kasvuun kertyneen nesteen vuoksi;
 • väsymys, huimaus.

Joissakin tapauksissa vatsa saavuttaa saman kokoisen kuin raskauden viimeisinä kuukausina.

Hoitomenetelmät riippuvat useista tekijöistä:

 • nestemäisen nesteen tilavuus;
 • sen kerääntymisnopeus;
 • syy, joka johti tähän ehtoon.

Alle 5 ml: n nestetilavuudella ja infektioprosessin puuttuessa suositellaan säännöllistä tarkkailua ultraäänitutkimuksella. Tässä tapauksessa lääkkeitä määrätään stimuloimaan verenkiertoa kohdussa, parantamaan verisuonten sävyä ja uudistamaan epiteeli (Phoebe, Detralex). On mahdollista täydentää fysioterapia.

Vanhusikäiset naiset ovat varovaisesti määrättyjä aineita, jotka voivat lisätä verenpainetta.

Jos seroisen nesteen tilavuus on yli 5 ml ja sen määrä kasvaa jatkuvasti, kun emättimeen ei ole mekaanisia esteitä ulosvirtaukselle ja on olemassa tulehdusprosessi, määrätään monimutkainen hoito.

Jos patologia johtuu hormonaalista häiriötä, käytetään hormonihoitoa.

Jos eri gynekologiset sairaudet aiheuttavat postmenopausaalisia serosometrejä, ne on parannettava. Tämä ratkaisee ongelman seerumin nesteen kertymisen yhteydessä.

Kirurginen interventio on tämän patologian pääasiallinen hoitomenetelmä. Toimintoja on kahdenlaisia:

Kun serosometria suoritti bougienage-arvon - kohdunkaulan kanavan keinotekoinen laajentaminen. Kudos, joka on muodostunut kudosfuusion paikalle, leikataan.

Jos naisen tila ei ole vakava eikä vaadi kiireellisiä kirurgisia toimenpiteitä, kansanhoitoa voidaan käyttää, kun lääkäri sallii.

On suositeltavaa juoda mehua tai mehua viburnumista, jolla on anti-inflammatorinen vaikutus.

Voit käyttää infuusiota:

 1. 1. Kiehauta 100 g marjoja litraan vettä.
 2. 2. Kääri ja jätä se 1 tunti.
 3. 3. Juo 100 ml 3 kertaa päivässä ennen ateriaa 2 viikkoa
 1. 1. Pidä akaasia-tinktuura pimeässä paikassa 2 viikkoa.
 2. 2. 20 tippaa tinktuuria laimennettuna vedellä.
 3. 3. Juo kerran päivässä.

Serosometri erottuu lyhyessä ajassa

 1. 1. Tee saippuaa lehtiä ja sekoita hunajaan.
 2. 2. Ennen kuin otat 1 rkl. l. tarkoittaa sekoittamista lasilliseen lämpimää maitoa.

Menettely on toistettava 2 kertaa päivässä.

 1. 1. 50 g kuivaa raaka-ainetta kaadetaan 500 ml kiehuvaa vettä ja jätetään muutaman tunnin ajan.
 2. 2. Ota 50 ml 4 kertaa päivässä
 1. 1. Kaada 2 rkl. l. kuiva sekoitus 1 litra kiehuvaa vettä.
 2. 2. Anna sen seistä.
 3. 3. Suorita lämmin infuusio 1 kerran päivässä 2-3 viikon ajan

Serosometrien läsnäolon ennuste riippuu taustalla olevasta sairaudesta. Erityistä ennaltaehkäisyä ei ole, mutta on suositeltavaa ylläpitää aktiivista elämäntapaa, syödä rationaalisesti, käydä säännöllisesti gynekologissa ja hoitaa välittömästi naisten sukuelinten patologioita.

Serosometrin kohtu vaihdevuosien aikana: syyt, oireet ja hoito

Climax on naisen fysiologian aika, jonka aikana hänen lisääntymisjärjestelmänsä työ päättyy. Naisten kehossa alkaa esiintyä hormonaalista epätasapainoa, jossa on erilaisia ​​patologioita ja sairauksia. Yleisin ongelma katsotaan serozometriksi. Tällä patologialla on koodi ICD-numerossa 85.

Yleinen kuvaus

Serometrian tai serozokolpopos endometriumin alla lääkärit tarkoittavat nesteen pysähtymistä kohdussa. On muistettava, että kohdun serometri ei ole diagnoosi, vaan se on vain taudin funktionaalinen lääketieteellinen määritelmä. Useimmiten patologia esiintyy potilaan historiassa potilaan jälkeen kohdun ultraäänitarkistuksen jälkeen, joka havaitsee tutkittavan elimen sisällä olevan nesteen.

Vanhassa iässä tai kypsissä naisissa on kohdun nestettä. Tilastojen huomioon ottaen kohdun myötäkauden serosometri määritetään, kun ultraääni on diagnosoitu noin 45%: lla potilaista.

Vakava neste kerääntyy kohdun sisäpuolelle, jos kohdunkaulan kautta kulkee vapaan veden virtaus, joka sijaitsee kohdun paksuudessa ja yhdistää sisäiset ja ulkoiset sukupuolielimet.

Serozocervix on postmenopausaalisten serosometrien komplikaatio. Yleensä tämä on kohdunkaulan tulehdusprosessi, jonka laukaisee sen kohdunkaulan kanava. Tässä tapauksessa vesi alkaa viipyä kohdun sisällä, kehittää serosometriä. Kun otetaan huomioon naisten ikä, kohdunkaulan kanavan työ on hyvin usein häiriintynyt.

Sairauden syyt

Kohdunkaulan limakalvolla on monia rauhasia, jotka pieninä määrinä muodostavat seerumia. Jos kehossa esiintyy tulehdusta, rauhaset alkavat aktiivisesti tuottaa nestettä patogeenisen mikroflooran poistamiseksi ja sen kehittymisen estämiseksi. Siksi tulehdusprosessin ulkonäkö on jatkuvasti paljon emättimen purkausta.

Kova vesi kautta kohdunkaulan kanavan kohdussa tulee ulos. Kun nesteen polussa näkyy este, vesi pysyy elimen sisällä.

Tällaiset viivästymisen syyt ovat todennäköisesti:

 • polyypit tai muut kasvaimet voivat estää kanavan;
 • postmenopausaalisessa vaiheessa ei ole enää kuukautisia, joten kohdunkaulan kanavan atresia alkaa ilmaantua - se kasvaa ja kasvaa osittain.

Sairaus kehittyy paitsi edellä kuvatuilla mekaanisilla negatiivisilla tekijöillä. Patologia johtuu hormonaalisesta epätasapainosta, joka esiintyy esiasteen aikana. Koska jokainen nainen ei kuitenkaan kehittää serosimetriä vaihdevuosien aikana, tämän taudin kehittymisessä on tärkeitä tekijöitä, joilla on tärkeä rooli.

Nämä tekijät ovat:

 1. Kirurgia kohdussa tai sen loukkaantuminen. Useilla aborteilla on eniten kielteisiä vaikutuksia tämän patologian kehittymiseen. Kohdussa, adheesioita ja arvet näkyvät, mikä johtaa sen muodonmuutos ja luoda suotuisat tekijät säilyttämiseksi serous vettä.
 2. Epäterveelliset tavat, immuunijärjestelmän heikkeneminen ja vaihdevuosien varhainen kehitys: huumeiden ottaminen, tupakointi, alkoholin väärinkäyttö.
 3. Vähäistä ravintoa. Kun vaihdevuodet, naiset eivät suosittele paastoa tai tiukkaa ruokavaliota. Organismi, jota heikentää esiintyvä hormonaalinen epätasapaino, vaatii riittäviä hivenaineita ja erilaisia ​​vitamiineja.
 4. Seksuaalinen lupaus ilman ehkäisyä. Tämä on täynnä sukupuoliteitse tarttuvien tautien esiintymistä sekä mahdollisia abortteja.
 5. Vastaanotto ilman suun kautta otettavia hormonaalisia ehkäisyvalmisteita, jotka eivät ehkä sovi naisen keholle.
 6. Tiettyjen lääkkeiden pitkä ja hallitsematon käyttö.

Tällä hetkellä lääkärit eivät ole vielä päässeet yhteisymmärrykseen serosometrien syy-alttiudesta. Jotkut väittävät, että postmenopausaalisessa vaiheessa tämän taudin esiintyminen on normaali. Jotkut sanovat, että tämä tilanne on melko vaarallista terveydelle, joten serosometrin jälkeen postmenopausessa hoito on suoritettava mahdollisimman nopeasti.

Ensimmäiset merkit ja oireet

Menopausin viimeisessä vaiheessa olevien naisten on varoitettava tällainen oire kuin vatsan jyrkkä nousu. Joillakin serosometrin aikana potilailla se voi nousta kahdeksan kuukauden raskauden aikana. On tarpeen kiinnittää huomiota muutoksiin vastuuvapauden määrässä. Sairauden aikana ne lisääntyvät ja yhdynnän tai liiallisen fyysisen aktiivisuuden jälkeen heistä tulee paljon suurempia.

Siksi lääkärit määrittävät tärkeimmät oireet, jotka viittaavat tämän taudin esiintymiseen:

 • vatsan tilavuuden lisääntyminen;
 • lisääntynyt emättimen purkaus harmaalla värillä;
 • seksuaaliseen kosketukseen liittyy kivun tunteita;
 • virtsaamisen aikana on komplikaatioita;
 • vatsakipu vetämällä;
 • joissakin tapauksissa lämpötila nousee;
 • seksuaalisen kosketuksen jälkeen alkaa raskaita päästöjä.

Naisilla on jatkuvasti oltava tarkkaavainen terveydentilaan vaihdevuosien aikana, koska tällä hetkellä vaaralliset sairaudet alkavat usein esiintyä. Seroton veden kerääntymisen aikana kohdussa lisää riskiä, ​​että kehittyy erilaisia ​​pahanlaatuisia ja hyvänlaatuisia luontoja. Siksi tunnistamalla itsessäsi kuvatut oireet on välittömästi kuultava gynekologia selvittämään emättimen nesteen, sen syyt ja hoidon.

Diagnostiset menetelmät

Lääkäri pystyy määrittämään serosometrin vasta perusteellisen diagnoosin ja tutkimuksen jälkeen. Johtuen huomattavasta seerumin veden kertymisestä kohtuun, se alkaa kasvaa. Voit määrittää tarkan diagnoosin seuraavasti:

 1. Lisätutkimukset. Nainen on suositeltava ultraääni perinnöllisen järjestelmän. Lääkäri voi määrittää kohdun koon ja kertyneen nesteen määrän. Echography tarjoaa mahdollisuuden tunnistaa kohdun kasvun koon. Doppler-sonografia voi määrittää verenkierron nopeuden kohdun aluksissa. Sen muutos voi osoittaa jatkuvaa kasvainten muodostumista kehossa.
 2. Seroton veden histologinen tutkimus kohdusta. Jotta varhainen diagnoosi syöpään, asiantuntija voi tehdä pistoksen kohdun. Kun epäillään, että lantion sisäpuolella on seroottisia vesiä, vatsan lävistäjä tehdään emättimen selän läpi.
 3. Analyysejä. Biokemiallista tutkimusta varten suoritetaan virtsa- ja verikoe. Verikokeet kasvainmerkkiaineille ja hormoneille. Emättimen vatsa otetaan mikroflooran määrittämiseksi ja mahdollisten sukupuolitautien diagnosoimiseksi.

Tarkka diagnoosi määritetään testien ja tutkimusten perusteella. Sairaus ei määräydy yksinomaan oireiden perusteella, koska myös muilla gynekologisilla sairauksilla on samanlaisia ​​oireita.

Hoitomenetelmät

Jos serosometri havaitaan naisella, vain lääkäri valitsee hoidon. Ei ole olemassa yhtä ainoaa yleistä hoitomenetelmää, joka mahdollistaa taudin paranemisen kerran ja lopullisesti.

Lääkäri ottaa huomioon serosometrien syyt, kohdun sisäisen laajentumisen ja potilaan tilan.

huumeiden

Suuri serosometri on kysta. Serosometrien terapeuttisella hoidolla on seuraavat vaihtoehdot:

 1. Jos serosimetri alkaa liittyä myrskyn purkautumiseen, antibiootteja määrätään varmasti. Esimerkiksi: Amoksisilliini, Cefazolin, Ornidozol, Moksifloksasiini. Samalla määrätään Diclofenac, Napraksen tai Indomitacin-tulehduskipulääkkeet. Niiden vaikutus kohdistuu tulehdusprosessin pysäyttämiseen, kivun lievittämiseen ja kohdunkaulakanavan lisäämiseen kertyneen nesteen vapauttamiseksi kohdunonteloon.
 2. Jos nesteen määrä on merkityksetön ja potilaalla ei ole kivuliaita oireita, tätä tautia seurataan vain. Verenkierron parantamiseksi lantion alueella ja kohdun limakalvon normalisoinnin aktivoimiseksi naiselle määrätään veren virtauksen ja absorboivien aineiden aktivointi. Esimerkiksi aloe, fibs ja detrolex sekä C- ja B-vitamiinit.
 3. Monimutkaisen hoidon viimeinen vaihe on toipumisaika. Tässä vaiheessa käytetään emättimen hormoneja. On tarpeen stimuloida kohdun limakalvon palautumista. Ovestinia käytetään useimmiten kynttilöiden tai geelin muodossa.

Kirurginen toimenpide

Kirurgista interventiota käytetään, jos veden kertyminen kohduun saavuttaa yli 7 mm: n koon. Tässä vaikeassa vaiheessa kertyneet eritteet alkavat painostaa muita sisäelimiä. Esimerkiksi virtsarakko. Tässä tapauksessa naisella on monimutkainen virtsaaminen. Kirurgista interventiota käytetään sen jälkeen, kun tuotetun perinteisen hoidon kurssi ei osoittanut positiivista tulosta.

Kirurgisen toimenpiteen aikana nainen nostaa ensin kohdunkaulan kokoa ja tekee sen jälkeen kurettia paremman poistumisen nesteen ontelosta, joka lähetetään varmasti histologiseen tutkimukseen.

Tämän tutkimuksen tulokset määrittelevät toimintatavan myöhemmän lopputuloksen. Jos onkologian oireita havaitaan purkautumisessa, nainen leikataan kohdun rinnalle samanaikaisesti.

Folk-korjaustoimenpiteet

Useita suosittuja folk-korjaustoimenpiteitä voidaan todeta, mikä antaa naisille mahdollisuuden päästä eroon pysähtyneistä vesistä kohdussa. Tämän patologian hoito folk-menetelmillä voidaan tehdä tällaisten yrttien avulla:

 1. Aloe-lehti-lääke. 4–5 kasvilajia (vähintään kolme vuotta) on pakattava lautasliinaan ja säilytettävä kolme päivää jääkaapissa. Sitten pilkotaan ja lisätään koostumukseen 2 tl. voita ja 1 rkl. l. hunajaa. 15 g massaa on liuotettava yhteen lasiin maitoa ja jaettava kolmeen osaan. Käytä kolme kertaa päivässä. Hoidon kesto on 2 kuukautta.
 2. Kalina. Juuret ja tinktuura viburnum-marjoista voivat parantaa merkittävästi terveyttä. Tällä kasvilla on voimakkaita hemostaattisia ja tulehdusta ehkäiseviä vaikutuksia, se antaa mahdollisuuden pidättää epämiellyttävät oireet. Valmistelemaan tinktuura sinun täytyy valmistaa 150 g marjoja 1 litraan kiehuvaa vettä, sitten eristää säiliö hyvin ja anna sen hautua tunnin ajan. Juo 2 kertaa päivässä ennen ateriaa 2 viikkoa.
 3. Elpymisen nopeuttamiseksi sekä tilan parantamiseksi voi auttaa tällaisten kasvien tinktuuraa: salvia, kamomilla kukkia, ikääntyneitä, johanneksen virtoja. Kaikki kasvit on sekoitettava samassa suhteessa ja lisättävä 4 tl: aan. 1 litran kiehuvaa vettä. Antakaa lääkkeelle infuusiota ja suorita douching 20 päivän ajan.
 4. Käyttämällä tinkonhoitoa boorin kohtuun. 70 g kuivattuja yrttejä kaada 0,5 litraa kiehuvaa vettä ja anna seistä 8–10 tunnin ajan. Tinktuura dekantoidaan ja otetaan 50 g neljä kertaa päivässä.

Käytä näitä työkaluja vasta kun olet neuvotellut gynekologin kanssa.

Naisilla vaihdevuosien tai vaihdevuosien aikana esiintyy usein serosometrejä. Tämä tauti johtuu kuukautisten tai hormonaalisen epätasapainon puutteesta tiettyjen tekijöiden läsnä ollessa. Serosimetri lisää pahanlaatuisten ja hyvänlaatuisten kasvainten riskiä. Siksi on tärkeää määrittää se ajoissa ja tehdä hoito.