Mikä on naispuolinen ICP?

- mielialan vaihtelut (vakavasta ärsytyksestä syvään masennukseen);
- jatkuva nälän tunne;
- halu juoda;
- päänsärky ja vatsakipu;
- pahoinvointi;
- akne;
- maitorauhasen turvotus ja lisääntynyt herkkyys;
- usein vilunväristykset;
- joskus kehon lämpötila nousee, sydämen kipu, selkä, nivelet voivat näkyä;
- ahdistuneisuus;
- virtsaamisongelmat;
- unettomuus;

Koska oireet ovat suuria, tiedemiehet eivät ole vielä todenneet tarkasti naisten PMS: n syitä, mutta uskotaan, että tämä johtuu hormonien lisääntymisestä kehossa. Tässä suhteessa on useita tapoja, joilla voidaan auttaa naista selviytymään PMS: stä.

1. Ehkäisytabletit. Niissä on jo naisten sukupuolihormoneja, joten keho lopettaa oman tuotannon. Ja koska hormoneja ei ole, PMS: ää ei ole. Pillereitä on kuitenkin käytettävä varoen: hormonaalinen tasapaino häiritsee niiden jatkuvaa käyttöä.

2. Oikea ravinto. Naisten hormonaalinen tausta riippuu pitkälti hänestä. Seuraavassa on muutamia vinkkejä ICP: n vähentämiseen:
- sisällyttää ruokavalioihin pähkinät, siemenet ja rasvaisten lajikkeiden merikalat, näihin tuotteisiin sisältyvät aineet auttavat kehoa ylläpitämään hormonaalista tasapainoa;
- minimoida suolan saanti;
- yritä luopua alkoholista ja kofeiinista, koska tämä aiheuttaa ärsytystä ja masennusta;

3. Urheilutoiminta. Kun PMS ei unohda käyttää, se auttaa helpottamaan tilannettasi, sillä se lisää onnen hormonien veren tasoa - endorfiinit. Siksi mene kuntoiluun, uimiseen, hiihtämään talvella, luistelu - se varmasti auttaa!

Jos noudatat näitä vinkkejä, niin, jos et edes päästä eroon, vähennä suuresti epämiellyttäviä ja tuskallisia tunteita naisten ICP: n aikana. Älä ole hermostunut - tärkein sääntö näinä päivinä! Rajoita stressin määrää elämässäsi, ja kaikki on kunnossa!

Oireet, syyt ja kivulias PMS-hoito naisilla

Tilastojen mukaan mitä PMS tarkoittaa, yli 80% kaikista tytöistä ja naisista maailmassa tietää. Yleisin oireyhtymä ilmenee 20–40-vuotiaana. Harvinaisissa tapauksissa kuukautisten prekursorit ilmenevät vakavassa muodossa, joten heikomman sukupuolen edustajat eivät yleensä käänny gynekologin puoleen valituksia vastaan. Mutta pahentamalla oireita kuukaudesta kuukauteen, kuulet lääkärisi kanssa, koska tämä voi olla merkki terveysongelmista.

Tapahtuman teoria

Lääketieteen asiantuntijat ovat pitkään suorittaneet tutkimusta, joka ei voinut auttaa tunnistamaan premenstruaalisen oireyhtymän syytä. Sen esiintymisestä on monia teorioita. Niiden joukossa ovat:

 1. Hormoni.
 2. Veden ja suolan tasapainon loukkaaminen.
 3. Psykosomaattisia.
 4. Allerginen reaktio endogeeniselle progesteronille.

Jos uskot, että hormonaalinen teoria, esihoidon merkkien ilmentyminen johtuu sukupuolihormonien tason muutoksista naisten veressä syklin toisessa vaiheessa. Kehon normaaliin toimintaan potilaan tarvitsee vakaa hormonaalinen tausta, joka sisältää:

 1. Androgeenit. Ne vaikuttavat seksuaaliseen haluun, lisäävät tehokkuutta ja antavat energiaa.
 2. Estrogeenit. Edistetään mielenterveyden ja fyysisen kunnon, luovuuden, sävyn, oppimisen ja tiedon yhdistämisen nopeuden parantamista.
 3. Progesteronia. Sillä on rauhoittava vaikutus. Voi aiheuttaa masennusoireita kuukautiskierron toisella puoliskolla.

Ovulaation jälkeen, toisin sanoen syklin toisessa vaiheessa, naisten kehossa tapahtuu hormonaalisia muutoksia. Siksi teorian kannattajat uskovat, että PMS: n syy on aivojen väärä reaktio, joka on vastuussa emotionaalisen tunnelman ja käyttäytymisen muuttamisesta luonnollisiin muutoksiin sukupuolihormonien konsentraatiossa. Tämä ominaisuus on perinnöllinen taipumus.

Somaattiset ja psyko-vegetatiiviset häiriöt ennen kriittisten päivien alkua johtuvat endokriinisen järjestelmän epävakaasta tilasta. Hormonien taso, joka voi olla normaalia, ei ole ratkaiseva tekijä. Mielialan ja käyttäytymisen muuttamisesta vastaavat:

 1. Estrogeenitasot lisääntyvät ja progesteronin väheneminen. Sukupuolihormonien pitoisuuden muutokset vaikuttavat turvotukseen, joka johtuu nesteen kertymisestä, herkkyydestä ja rintojen suurenemisesta, aggressiivisuudesta ja repeytymisestä sekä sydän- ja verisuonijärjestelmän häiriöistä.
 2. Prolaktiinin ylikuormitus. Säilyttää ei vain nestettä, vaan myös natriumia.
 3. Ylimääräinen prostaglandiini. Johtaa verisuonten häiriöihin, migreeneihin, päänsärkyihin ja ruoansulatushäiriöihin.

Ominaisuudet ja vaiheet

Vuosien varrella PMS-voiton riski, joka käännöksessä tarkoittaa premenstruaalista oireyhtymää, kasvaa vain. Suurten kaupunkien asukkaan oireyhtymän syntyminen on herkempää kuin maaseudun naiset. Noin 90% aikuisista tytöistä huomaa useita pieniä muutoksia kehossaan ja kehossaan. Ne alkavat näkyä ennen kriittisten päivien alkua. Tämä tapahtuu yleensä 7–10 päivää ennen verenvuotoa.

Joissakin tapauksissa oireet näkyvät heikossa muodossa vaikuttamatta tavanomaiseen elämään. Helppo PMS-virtaus ei edellytä lääkärin väliintuloa ja hoidon määräämistä. Toiset tuskin sietävät oireita, jotka ovat vakavia. Tällainen edellytys edellyttää, että lääkäriasemassa vaaditaan ammatillista apua. Useiden oireiden alkamisen syklinen piirre tekee selväksi, että tämä on PMS eikä jonkinlainen sairaus.

Naisten fyysisen ja emotionaalisen tilan vakavat ilmiöt, jotka havaitaan ennen kuukautisten alkamista, lopetetaan välittömästi veren purkautumisen alkamisella. Jos epämiellyttäviä oireita esiintyy koko kuukautiskierron ajan, sinun täytyy ottaa yhteyttä gynekologiin. Tosiasia on, että tämä voi olla merkki vakavasta patologiasta lisääntymisjärjestelmässä. Jos kyseessä on vakava emotionaalinen tila, on suositeltavaa ottaa yhteyttä psykoterapeuttiin.

Asiantuntijat jakavat PMS: n kolmeen vaiheeseen:

 1. Korvausta. Oireyhtymän oireet näyttävät hieman. Ne kulkevat välittömästi kuukautisten alkamisen jälkeen. Kun ikään liittyvät muutokset naisen kehossa, tilanne ei pahene.
 2. Subcompensated. Symptomatologialla on selkeä luonne. Hänellä on voimakas vaikutus naisten suorituskykyyn ja tuottavuuteen. Iän myötä PMS: n vakavuus kasvaa vain.
 3. Dekompensoitunut. Tämä vaihe on ominaista kriittisten päivien merkkien vakava ilmentyminen. Lisäksi postmenstruaalinen oireyhtymä voi ilmetä.

Useimmissa tapauksissa PMS: ää pidetään luonnollisena ilmiönä, joten naiset eivät valittaa lääkärilleen. Tunteet ennen kuukautisia ja raskauden alussa ovat hyvin samankaltaisia, joten tytöt sekoittavat heitä usein. Vaikea kipu ja haluttomuus mennä sairaalaan pakottavat heidät ottamaan paitsi kipulääkkeitä myös masennuslääkkeitä kuulematta asiantuntijaa. Tällaisen ryhmän huumeet todella auttavat lievittämään kipua, mutta ilman tarvittavaa hoitoa PMS voi mennä vakavammassa vaiheessa - dekompensoitua.

Premenstruaalisen oireyhtymän oireiden ilmentyminen kuvaa kaikki naisen kehon järjestelmät, joten ne sekoittuvat usein muiden tautien kulkuun. Tämä johtaa siihen, että tytöt etsivät vääriä asiantuntijoita, esimerkiksi neurologia tai terapeutti, eivätkä saa asianmukaista hoitoa. Ymmärrä, että heikkenemisen tarkka syy voi olla vain ammatillinen tarkastus ja täydellinen tutkimus.

Ilmentymisen oireet

Jokaisella naisella on omalla tavallaan PMS. Tämä johtuu siitä, että jokaisella organismilla on omat ominaisuutensa. Premenstruaalisen oireyhtymän oireet on jaettu seuraaviin ryhmiin:

 1. Vegetatiivinen. Verenpaine hyppää, oksentelu, vaikea päänsärky, pahoinvointi, takykardia, huimaus ja kipu sydämen alueella.
 2. Neuro-psyykkinen. Masennus, repiminen, aggressiivisuus ja ärtyneisyys.
 3. Metaboliset ja endokriiniset. Turvotus, kuume, vilunväristykset, rinnan arkuus, ilmavaivat, kutina, jano, hengenahdistus, näön hämärtyminen, muistin menetys.

Ehdollisesti premenstruaalinen oireyhtymä on jaettu useaan muotoon, mutta samanaikaisesti sen oireet eivät esiinny erillään, vaan yhdistelmänä. Niinpä masentuneessa tilassa naisen kipukynnys vähenee merkittävästi, ja hän alkaa tuntea kramppeja ja kipua voimakkaammin.

ICP-lomakkeet:

 1. Neuropsykiatrisia. Paniikkikohtaukset, kaipaus, ahdistuneisuus, masennus, masennus, pelko, huomion menetys, muistin heikkeneminen, unettomuus sekä ärtyneisyys, mielialan muutokset ja aggressio.
 2. Krizovoe. Sille on ominaista takykardia, sydämen kipu, usein virtsaaminen, paniikki, ruoansulatuskanavan häiriöt.
 3. Epätyypillinen. Lämpötila voi nousta 37,7: een, oksentelu ja allergiat.
 4. Edematous. Näyttöön tulee jano ja kutina, kädet, jalat ja kasvojen turpoaminen, painon nousu, ummetus tai ripuli ja nivelkipu.
 5. Cephalgic. Hypertensio voi pahentua migreenin, pahoinvoinnin, voimakkaan hajujen ja äänien herkkyyden mukaan.

Naiset useimmiten ennen kuukautisten alkamista kärsivät ärtyneisyydestä, rintarauhasen kipuista, vatsaontelosta, repeytymisestä, päänsärkystä ja turvotuksesta. Heikkous, vatsakipu, huimaus, pahoinvointi, oksentelu ja painonnousu ovat paljon harvinaisempia.

On syytä muistaa, että PMS voi pahentaa seuraavia sairauksia:

 • migreeni;
 • anemia;
 • epilepsia;
 • krooninen väsymys;
 • astma;
 • tulehdukselliset prosessit lisääntymisjärjestelmässä;
 • ärtynyt suolisto;
 • allergiset reaktiot.

Yleiset syyt

ICP: n kehitykseen voi vaikuttaa monia tekijöitä. Valitettavasti gynekologit ja endokrinologit eivät ole päässeet yhteisymmärrykseen. Yleisiä syitä epämiellyttäviin oireisiin ovat:

 1. Serotoniinipitoisuuden väheneminen. Ilon hormonin puute johtaa PMS: n merkkien henkiseen ilmentymiseen. On tearfulness, surua, surua, masennus ja kaipuu.
 2. B-vitamiinien puute Tässä suhteessa on voimakkaita mielialan vaihteluita, jatkuvaa väsymystä, nesteen kertymistä, rintojen herkkyyttä.
 3. Magnesiumin puutos. Mukana takykardia, päänsärky ja halu syödä suklaata.
 4. Tupakointi. Tilastojen mukaan naiset, joilla on huonoja tapoja, kärsivät todennäköisemmin premenstruaalisesta oireyhtymästä.
 5. Ylipainoisia. Täydelliset naiset, joiden kehon massaindeksi on yli 30, ovat alttiita PMS-ilmentymille 3 kertaa enemmän.
 6. Perinnöllinen taipumus
 7. Aborttien seuraukset, vakava synnytys, kirurgiset toimenpiteet lisääntymisjärjestelmässä, vakavat rasitukset ja infektiot.

Erot raskaudesta

Jotkut PMS-merkit ovat hyvin samankaltaisia ​​kuin raskauden ensimmäiset oireet, joita esiintyy ennen viivettä. Tosiasia on, että koska naisten verensiirto lisää sukupuolihormonin progesteronin tasoa. Sama prosessi havaitaan ennen kuukautisten alkamista. Siksi nämä valtiot ovat hämmentyneitä. Samanlaisia ​​oireita:

 • nopea väsymys;
 • selkäkipu;
 • rintarauhasen lisääntynyt herkkyys ja turvotus;
 • mielialan vaihtelut;
 • ärtyneisyys;
 • oksentelu;
 • pahoinvointi.

Arvailu epämiellyttävien oireiden syistä on suositeltavaa verrata niiden luonnetta. Niinpä PMS: n kanssa rintakipu katoaa kuukautisten alkamisen myötä, ja raskauden aikana se häiritsee edelleen loppuun asti. Mielenkiintoisessa asemassa tytöt ovat luonnostaan ​​halu syödä syötäväksi kelpaamattomia asioita, juoda olutta suolaisella kalalla. Lisäksi niillä on akuutti haju, ja he alkavat tuntea pahoin tavallisista hajuista. Oire on myös herkkä aroille, mutta erityisiä ruokailutottumuksia ei ole, se vain lisää ruokahalua.

Selkäkipuissa raskaana olevat naiset eivät aina ole alkuvaiheessa, jota he ovat huolissaan. Väsymys esiintyy jo 4 viikon raskauden aikana. Tällöin tapahtuu toksikoosi. Samalla vatsa voi hieman haisuttaa, mutta se ei kestä kovin kauan.

Ennen kuukautisia selkä alkaa satuttaa joko heti ovulaation jälkeen tai useita päiviä ennen purkauksen alkua. Ala-alueen epämukavuus on kaukana tavallisesta, koska tämä oire on hyvin yksilöllinen. Usein virtsaaminen ei voi olla kriittisten päivien edeltäjä. Mutta pahoinvointi ja jopa oksentelu ovat melko yleisiä.

Tietenkin on vaikea määrittää tarkalleen, mitä kehossa tapahtuu. Usein hyvin varhaisessa vaiheessa, kun uusi elämä on juuri syntynyt, kokeneelle gynekologille on mahdotonta tutkia raskautta tuolilla katsottuna. Tällaisissa tapauksissa hän määrää ultraäänitarkistuksen tarkemman testauksen suorittamiseksi. Jos asiantuntijaa ei ole mahdollista käydä, on suositeltavaa odottaa viivettä ja tehdä raskaustesti tai läpäistä verikoe hCG: lle.

Diagnostiset menetelmät

Muista, että kuukautisten alkamis- ja päättymispäivä ei ole helppoa, unohdetaan nopeasti. Tehtävän helpottamiseksi on suositeltavaa pitää päiväkirja tai kalenteri, jossa sinun on tallennettava paitsi ajanjaksosi virtaus myös basaalilämpötila, oireet ja painon muutokset. Tätä lähestymistapaa olisi noudatettava 2-3 jakson ajan PMS: n diagnoosin ja hoidon yksinkertaistamiseksi.

Etukäyräjakson vakavuuden määrittämiseksi voi olla merkkien kesto ja niiden intensiteetti:

 1. Helppo virtaa. On enintään 4 heikkouden oireita tai 2 vahvaa merkkiä.
 2. Raskas muoto. 2-5 intensiivistä oireita. Hänet diagnosoidaan myös, jos ainakin yksi merkki riistää naiselta hänen kyvynsä työskennellä.

Syklisyys erottaa PMS: n muiden lisääntymisjärjestelmän sairauksien patologisista ilmenemismuodoista. Terveyden tila pahenee 2–10 päivää ennen kuukausittain. Epämiellyttävät oireet eivät aina kadota verenvuodon alkaessa. Usein he kulkevat kuukautisten migreeneihin tai tuskallisiin kriittisiin päiviin. Voit erottaa PMS: n patologiasta seuraavien ominaisuuksien avulla:

 1. Jos tyttö tuntuu hyvin syklin ensimmäisellä puoliskolla, taudit, kuten fibrosystinen mastopatia, neuroosi ja masennus, eivät kuulu.
 2. Endometrioosia, dysmenorreaa ja kroonista endometriittiä ilmentävät veren väliset erittymät ja kivut syklin lopussa.

Gynekologit määrittävät kuukausittaisen oireyhtymän asteen, suorittavat hormonaalisen analyysin progesteronille, prolaktiinille ja estradiolille. Lisäksi asiantuntija määrittelee potilaan lisätutkimuksen. Valituksista riippuen hänelle voidaan määrätä seuraavat menettelyt:

 1. MRI- tai tietokonetomografia, jonka tarkoituksena on sulkea pois aivohäiriöt, jotka on määritelty korvissa, pyörtyminen, huimaus, näön hämärtyminen ja migreenit.
 2. EEG kroonisissa neuropsykiatrisissa sairauksissa epilepsian sulkemiseksi pois.
 3. Munuaisten tutkiminen usein esiintyvälle turvotukselle ja virtsaamisen lisääntymiselle.
 4. Mammografia ja rintojen ultraääni, jolla on voimakas kipu ja yliherkkyys maitorauhasissa.

Neurologit, psykiatrit, endokrinologit, terapeutit ja kardiologit ovat myös mukana diagnosoitaessa potilaita, jotka kärsivät vakavasta ICP: stä.

Terapeuttiset lähestymistavat

Hyvinvoinnin parantaminen voidaan saavuttaa vain monimutkaisella premenstruaalisen oireyhtymän hoidolla. Se valitaan erikseen useille parametreille. Niinpä PMS: n kulun, muodon ja oireiden vuoksi naiselle voidaan määrätä seuraavat:

 1. Kun mielialan äkilliset muutokset, ärtyneisyyden ja masennustilojen esiintyminen ilmenevät, psykoterapia on määrätty. Asiantuntijat harjoittavat psyko-emotionaalista rentoutumista, käyttäytymistekniikoita ja rauhoittavien aineiden nimeämistä.
 2. Ibuprofeenia, Ketanovia ja Nimesulidea käytetään nopeuttamaan päänsärkyä ja epämukavuutta vatsassa tai alaselässä.
 3. Diureettiset aineet auttavat poistamaan säilytettyä nestettä kehosta.
 4. Erityisten testien jälkeen alkaa hoitaa hormonaalisten lääkkeiden oireita. Syklin 16. päivästä 25. päivään otetaan progestogeenit, kuten Medroxyprogesterone ja Duphaston.
 5. Masennuslääkkeet auttavat eroon aggressiosta, ahdistuksesta ja hermostuneisuudesta. Voit ottaa ne vain neuvoteltuaan asiantuntijan kanssa. Useimmiten lääkärit määrittävät Tazepamin, Amitriptyliinin, Prozacin, Rudotelin, Sertralinin ja Sonapaksin. Ota pillereitä 2 päivän kuluttua oireiden alkamisesta kuukautiskierron toisella puoliskolla.
 6. Jos PMS havaitaan kefalgisessa tai kriisimuodossa, Parlodel on määrätty. Ota se myös tarpeen ovulaation jälkeen.
 7. Kun veren serotoniinin ja histamiinin pitoisuudet ovat koholla, antihistamiinit juovat ennalta muutama päivä ennen epämiellyttävien oireiden ilmaantumista.
 8. On mahdollista parantaa verenkiertoa Aminolonin, Grandaxinin ja Nootropinin avulla. Ota nämä lääkkeet 2-3 viikon kuluessa.

Ennaltaehkäisevät toimenpiteet

Jos PMS ei salli sinun elää rauhassa, riistää teiltä työkyvynne, et tietenkään voi mennä ilman hoitoa. Mutta joskus tämä ei riitä. Hoidon suorittamisen jälkeen on välttämätöntä noudattaa tiettyjä ennaltaehkäiseviä toimenpiteitä. Näitä ovat:

 1. Terveellinen uni. Tarve nukkua vähintään 8 tuntia. Riittämätön muu elimistö johtaa ahdistukseen, ärtyneisyyteen ja aggressiivisuuteen. Lisäksi se voi vaikuttaa negatiivisesti immuunijärjestelmään. Säännöllisen unettomuuden vuoksi on suositeltavaa osallistua hengityselimiin ja kävellä enemmän.
 2. Aromaterapiaa. Aromaattisten öljyjen koostumukset auttavat hyvin vakavista oireista. Voit käyttää ruusua, geraniumia ja salvia. Heillä on positiivinen vaikutus kuukautiskiertoon ja normalisoidaan se. Krampien lievittämiseksi auttaa basilika ja laventeli. Mutta voit parantaa mielialaasi bergamotin ja katajan avulla. Ennen yrttien käyttöä on tärkeää varmistaa, etteivät ne ole allergisia.
 3. Liikunta Säännöllinen kävely, jooga, lenkkeily, kehon taipuminen, pilates ja tanssi osoittivat hyviä tuloksia epämiellyttävien PMS-ilmentymien estämisessä. Lisäksi koulutus parantaa mielialaa.
 4. Magnesium- ja B-vitamiinien vastaanotto mahdollistaa selviytymisen sydän- ja verisuoniongelmista, unettomuudesta, ärtyneisyydestä, väsymyksestä ja ahdistuksesta.
 5. Oikea ruokavalio. On tarpeen syödä enemmän vihanneksia ja hedelmiä sekä kalsiumia ja kuituja sisältäviä tuotteita. On suositeltavaa lopettaa suklaa, sooda ja kahvi väliaikaisesti, koska ne sisältävät kofeiinia, joka vain pahentaa ahdistusta, ärtyneisyyttä ja mielialan vaihtelua. Lisäksi on tarpeen rajoittaa naudanlihan vastaanottoa.
 6. Sukupuoli auttaa pääsemään eroon stressistä, unihäiriöistä ja myös vahvistaa immuunijärjestelmää.
 7. Luonnolliset lääkkeet. Iltahämähäkki auttaa päänsärkyä, Vitex lievittää herkkyyttä rintarauhasissa, ja mäkikuisma johtaa seksuaaliseen haluun normaaliin ja vähentää väsymystä.

Tasapainoinen ruokavalio, vitamiinien ja kivennäisaineiden ottaminen, fyysinen aktiivisuus, sukupuoli ja hyvä unta tuovat positiivista tunnelmaa ja hyvinvointia, joka säilyy jopa ennen kuukautisten alkua.

Premenstruaalinen oireyhtymä

Premenstruaalinen oireyhtymä - syklisesti toistuva oireiden kompleksi, joka havaittiin kuukautiskierron toisella puoliskolla (3-12 päivää ennen kuukautisia). Sillä on yksilöllinen kurssi, johon voi liittyä päänsärky, voimakas ärtyneisyys tai masennus, repiminen, pahoinvointi, oksentelu, kutina, turvotus, vatsakipu ja sydämen alue, sydänkohtaukset jne. Turvotus, ihottumat, ilmavaivat, kivulias rintojen engorgement. Vakavissa tapauksissa neuroosi voi kehittyä.

Premenstruaalinen oireyhtymä

Premenstruaalista oireyhtymää tai PMS: ää kutsutaan vegeto-vaskulaarisiin, neuropsykiatrisiin ja metabolisiin-endokriinisiin häiriöihin, jotka syntyvät kuukautiskierron aikana (yleensä toisessa vaiheessa). Tämän ehdon synonyymit, jotka löytyvät kirjallisuudesta, ovat käsitteitä "premenstruaalinen sairaus", "premenstruaalinen jännitysoireyhtymä", "syklinen sairaus". Jokainen toinen nainen 30 vuoden iän jälkeen tuntee premenstruaalisen oireyhtymän, tämä tila on harvinaisempi alle 30-vuotiailla naisilla - 20 prosentissa tapauksista. Lisäksi premenstruaalisen oireyhtymän ilmenemismuodot ovat yleensä emotionaalisesti epävakaan, ohuen, astenisen kehon tyypin naisia, jotka harjoittavat usein henkistä toiminta-aluetta.

Premenstruaalisen oireyhtymän syyt

Toistaiseksi gynekologia tieteena ei voi yksiselitteisesti kertoa, mitkä tekijät ja syyt ovat premenstruaalisen oireyhtymän kehittymisen taustalla. Sen uskotaan myötävaikuttavan PMS: n syntymiseen ja vakavampaan kulkuun, joka on aiemmin kokenut stressiä, neuroinfektiota, raskauden kirurgista lopettamista (abortti), vammoja ja toimintaa, sekä erilaisia ​​gynekologisia ja somaattisia sairauksia, jotka luovat taustan premenstruaalisen oireyhtymän ilmentymille.

Yleisin on se, että premenstruaalisen oireyhtymän kehittymisen syyt ovat hormonaalisia vaihteluja, joita esiintyy naisten kehossa kuukautiskierron aikana. Nämä havainnot tukevat hormonaalisia teorioita premenstruaalisen oireyhtymän alkuperästä.

Yksi teorioista pitää prenenstruaalisen oireyhtymän perustavanlaatuisena syynä - progesteronin ja estrogeenin hormonien välisen suhteen muutosta kuukautiskierron toisella puoliskolla. Liiallinen estrogeenituotanto johtaa nesteen kertymiseen kudoksissa, turvotuksessa, maitorauhasen turvotuksessa, sydän- ja verisuonitaudeissa. Estrogeenien vaikutus aivorakenteisiin aiheuttaa hermostollisia häiriöitä - masennusta tai aggressiota, ärtyneisyyttä, kyyneleyttä jne. Toinen hormonaalinen teoria yhdistää premenstruaalisen oireyhtymän hormonin prolaktiinin hypersekretioon, mikä aiheuttaa veden ja natriumin retentioa ja muutoksia maitorauhasissa.

Premenstruaalisen oireyhtymän kehittyminen osoittaa myös, että prostaglandiinien - hormonin kaltaisten aineiden, jotka on tuotettu kehon kudoksissa ja jotka osallistuvat monien fysiologisten prosessien säätelyyn, tietty rooli. Ylimääräiset prostaglandiinit aiheuttavat migreenin kaltaisia ​​päänsärkyä, ruoansulatuskanavan häiriöitä, vegetatiivisia-verisuonireaktioita.

Muita lukuisia teorioita pidetään veden ja suolan aineenvaihdunnan häiriöinä (vesimyrkytyksen teoria), vitamiinin puutteena (A-, B6-vitamiini) ja hivenaineina (kalsium, magnesium, sinkki), geneettinen tekijä, hypotalamushäiriöt, jotka johtavat premenstruaalisen oireyhtymän syihin. Useat tutkijat uskovat, että premenstruaalinen oireyhtymä johtuu monista syistä, jotka ovat yksilöllisiä kussakin kliinisessä tapauksessa. Siksi premenstruaalisen oireyhtymän diagnoosilla on omat erityispiirteensä ja tiettyjä vaikeuksiaan.

Premenstruaalisen oireyhtymän oireet

Premenstruaalisen oireyhtymän johtavien oireiden perusteella erotellaan seuraavat häiriöiden muodot: neuropsykiatriset, kefalgiset, edemaattiset, terävät, epätyypilliset. Usein näitä premenstruaalisen oireyhtymän muotoja ei ole olemassa erikseen, joten PMS-hoito on yleensä oireenmukaista.

Premenstruaalisen oireyhtymän neuropsykiatrista muotoa leimaa tunne- ja hermosysteemien häiriöt: unettomuus, heikkous, mielialan epävakaus, ärtyneisyys, kyyneleisyys, aggressio, väsymys, järjetön melankolia, masennus (jopa itsemurha-ajatuksia), kohtuuton pelko, seksuaalinen toimintahäiriö, kuulo- ja hajuhäiriöt, huimaus. Neuropsykiatristen häiriöiden taustalla on myös ruokahaluttomuus, ilmavaivat (vatsan paisuminen), rintarauhasen herkkyys ja virtsaaminen.

Kliininen kuva premenstruaalisen oireyhtymän kefalgisesta muodosta hallitsee vegetatiiviset-verisuoni- ja neurologiset oireet: migreenin kaltaiset päänsärkykohtaukset, ripuli, sydämentykytys, kipu sydämen alueella, yliherkkyys hajuille ja äänille, hermostuneisuus, unettomuus. Ominaisuus on päänsärky, temppeleissä sykkivä, silmäluomien turvotus, pahoinvointi ja oksentelu. Premenstruaalisen oireyhtymän kefalginen muoto kehittyy usein naisilla, joilla on ollut historiahistoria, jotka ovat kärsineet pään vammoista, neuroinfektioista ja vakavasta stressistä. Näistä naisista kärsivät yleensä sydän- ja verisuonisairaudet, hypertensio ja maha-suolikanavan sairaudet.

Ennaltaehkäisevän oireyhtymän edemaattisessa muodossa, interstitiaalinen nesteenpidätys ja siihen liittyvä kasvojen ja raajojen turvotus, painonnousu, jano ja vähentynyt virtsaneritys tulevat johtavaksi ilmentymäksi. Lisäksi havaitaan rintakehitys, kutiseva iho, ruoansulatushäiriöt (ilmavaivat, ummetus, ripuli), päänsärky ja nivelkipu.

Premenstruaalisen oireyhtymän kliininen kulku ilmenee sympaattisissa-lisämunuaisen kriiseissä, joille on tunnusomaista kohonnut verenpaine, takykardia, sydämen kipu poikkeamatta EKG: stä, paniikkihäiriö. Kriisin loppu on pääsääntöisesti runsaan virtsaamisen mukana. Usein hyökkäykset laukaisevat stressin ja ylityön. Premenstruaalisen oireyhtymän kriittinen muoto voi kehittyä käsittelemättömistä kefalgisista, neuropsykiatrisista tai edemaattisista muodoista ja se ilmenee yleensä 40 vuoden kuluttua. Sydän-, verisuonten-, munuais- ja ruoansulatuskanavan sairaudet ovat taustana ennenaikaiseen oireyhtymän raikkaan muodon esiintymiseen.

Premenstruaalisen oireyhtymän epätyypillisten muotojen syklisiä ilmenemismuotoja ovat: ruumiinlämpötilan nousu (syklin toisessa vaiheessa 37,5 ° C: seen), hypersomnia (uneliaisuus), oftalmopleginen migreeni (päänsärky ja okulomotoriset häiriöt), allergiset reaktiot (haavainen stomatiitti ja haavainen ientulehdus, astma oireyhtymä, hallitsematon oksentelu, iridosykliitti, angioedeema jne.).

Ennaltaehkäisevän oireyhtymän vakavuutta määritettäessä oireiden ilmentymien lukumäärä perustuu, korostamalla premenstruaalisen oireyhtymän lievää ja vakavaa muotoa. Lievä premenstruaalisen oireyhtymän muoto ilmentyy 3-4 tyypillisillä oireilla, jotka esiintyvät 2-10 päivää ennen kuukautisten alkamista, tai 1-2 merkittävää oireita. Vaikeassa premenstruaalisessa oireyhtymässä oireiden määrä nousee 5-12: een, ne ilmenevät 3-14 päivää ennen kuukautisten alkua. Samalla kaikki tai useat oireet ilmaistaan ​​merkittävästi.

Lisäksi esivalmisteen oireyhtymän vakavien muotojen indikaattori on aina vamma, riippumatta muiden ilmentymien vakavuudesta ja määrästä. Työkyvyn väheneminen havaitaan yleensä premenstruaalisen oireyhtymän neuropsykiatrisessa muodossa.

On tavallista erottaa kolme astetta premenstruaalisen oireyhtymän kehittymisessä:

 1. korvausvaihe - oireet näkyvät kuukautiskierron toisessa vaiheessa ja kulkevat kuukautisten alkamisen myötä; premenstruaalisen oireyhtymän kulku ei edisty vuosien varrella
 2. alikompensointivaihe - oireiden määrä kasvaa, niiden vakavuus pahenee, PMS: n ilmenemismuodot liittyvät koko kuukauteen; iän myötä premenstruaalisen oireyhtymän kulku tulee raskaammaksi
 3. dekompensointivaihe - premenstruaalisen oireyhtymän oireiden varhainen alkaminen ja myöhäinen lopettaminen vähäisillä ”kevyillä” väleillä, vakava PMS.

Diagnoosi premenstruaalisesta oireyhtymästä

Ensisijaisen oireyhtymän pääasiallinen diagnoosikriteeri on syklisyys, kuukautisten aattona esiintyvien valitusten määräaikainen luonne ja kuukautisten häviämisen jälkeen.

Premenstruaalisen oireyhtymän diagnoosi voidaan tehdä seuraavien oireiden perusteella:

 • Agressiivisuuden tai masennuksen tila.
 • Emotionaalinen epätasapaino: mielialan vaihtelut, kyyneleisyys, ärtyneisyys, konflikti.
 • Huono tunnelma, melankolian tunne ja toivottomuus.
 • Ahdistuksen ja pelon tila.
 • Vähentynyt emotionaalinen sävy ja kiinnostus tapahtumiin.
 • Lisääntynyt väsymys ja heikkous.
 • Vähentynyt huomio, muistin menetys.
 • Muutokset ruokahalussa ja makuelämyksissä, bulimia-merkit, painonnousu.
 • Unettomuus tai uneliaisuus.
 • Rintakipu, turvotus
 • Päänsärky, lihas- tai nivelkipu.
 • Kroonisen extragenitaalisen patologian paheneminen.

Näiden viiden oireiden ilmentyminen vähintään yhden ensimmäisten neljän pakollisen läsnäolon avulla antaa sinulle mahdollisuuden puhua luotettavasti premenstruaalisesta oireyhtymästä. Tärkeä osa diagnoosia on pitää potilaan itsetarkkailun päiväkirja, jossa hänen tulisi huomata kaikki terveydentilansa häiriöt 2-3 syklin ajan.

Tutkimuksessa hormonien veressä (estradioli, progesteroni ja prolaktiini) voit määrittää premenstruaalisen oireyhtymän muodon. On tunnettua, että edemaattinen muoto liittyy progesteronin tason vähenemiseen kuukautiskierron toisella puoliskolla. Premenstruaalisen oireyhtymän kefalgisia, neuropsykiatrisia ja kriisimuotoja leimaa prolaktiinin veritasojen nousu. Lisädiagnostiikkamenetelmien nimittäminen johtuu premenstruaalisen oireyhtymän muodosta ja johtavista valituksista.

Selvä aivojen oireiden (päänsärky, pyörtyminen, huimaus) ilmentyminen on osoitus aivojen MRI- tai CT-skannauksesta sen polttovammojen poistamiseksi. EEG: n tulokset ovat premenstruaalisen syklin neuropsykiatrisia, edemaattisia, kefalgisia ja kriisimuotoja osoittavia. Premenstruaalisen oireyhtymän edemaattisen muodon diagnoosissa on tärkeää, että päivittäisen diureesin mittaus, ottaen huomioon kulutetun nesteen määrä, ja munuaisten erittymistoimintojen tutkiminen (esimerkiksi Zimnitskyn testi, Rebergin testi). Rintarauhasen kivulias röyhtäily, maitorauhasen tai mammografian ultraääni on välttämätön orgaanisen patologian sulkemiseksi pois.

Tutkimukset naisista, jotka kärsivät toisesta premenstruaalisesta oireyhtymästä, toteutetaan eri erikoisalojen lääkäreiden, neurologin, terapeutin, kardiologin, endokrinologin, psykiatrin jne., Osallistuessa.

Premenstruaalisen oireyhtymän hoito

Ennaltaehkäisevän oireyhtymän hoidossa käytetään lääkeaineita ja muita lääkkeitä. Ei-lääkehoitoon kuuluu psykoterapeuttinen hoito, työjärjestyksen noudattaminen ja hyvä lepo, fysioterapia, fysioterapia. Tärkeä asia on tasapainoisen ruokavalion noudattaminen riittävän määrän kasvi- ja eläinproteiinien, kasvikuitujen, vitamiinien avulla. Kuukautiskierron toisella puoliskolla sinun pitäisi rajoittaa hiilihydraattien, eläinrasvojen, sokerin, suolan, kofeiinin, suklaan, alkoholijuomien kulutusta.

Lääkehoitoa määrää erikoislääkäri, ottaen huomioon premenstruaalisen oireyhtymän johtavat ilmenemismuodot. Koska neuropsykiatriset ilmenemismuodot ilmenevät kaikissa premenstruaalisen oireyhtymän muodoissa, lähes kaikkien potilaiden on osoitettu ottavan rauhoittavia lääkkeitä usean päivän ajan ennen odotettua oireiden alkamista. Premenstruaalisen oireyhtymän oireenmukaiseen hoitoon liittyy kipulääkkeiden, diureettien, allergialääkkeiden käyttö.

Johtava paikka premenstruaalisen oireyhtymän lääkehoidossa on spesifinen hormonihoito progesteronianalogeilla. On muistettava, että premenstruaalisen oireyhtymän hoito on pitkä, joskus jatkuva koko lisääntymisjakson prosessin ajan, mikä edellyttää naiselta sisäistä kurinalaisuutta ja kaikkien lääkärin määräysten jatkuvaa toteuttamista.

Kaikki PMS-oireista naisilla: merkit, ajoitus, valvontamenetelmät

Nainen - luominen on muuttuva. Juuri eilen, hellä ja huolehtiva, se muuttuu tänään todelliseksi raivoksi, ja tämä muutos toistuu joka kuukausi. Kokeneille miehille ei ole yllättävää, että he tietävät, että mitään erityistä ei tapahdu, vain toinen kuukautiset lähestyvät. "Yhdessä kanssasi" -lehdessä analysoitiin, mitä PMS on, tämän tilan merkkejä ja oireita sekä tapoja tasoittaa sen ilmenemismuotoja.

Kuva: http://beregite-golovu.ru

Esiasteisen oireyhtymän syyt

Alun perin virallinen lääketiede uskoi, että PMS: n oireet naisilla kehittyvät yksinomaan epävakaan hermoston taustalla. Mutta kun ongelmaa tutkittiin, tuli selväksi, että tämä oli liian yksinkertainen selitys ja seuraavien tekijöiden yhdistetty vaikutus kliinisen kuvan kehitykseen:

 • Estrogeenin lasku. Syklin toisella puoliskolla naisellisuudesta ja pehmeydestä vastuussa oleva estrogeenitaso pienenee, ja luonnollinen pieni määrä testosteronia ilmenee tyypillisesti miesten aggressiivisuuden ja ärtyneisyyden muodossa.
 • Progesteronihissi. Estrogeeni korvataan progesteronilla, joka aiheuttaa nesteen kertymistä ja kasvullisia oireita PMS: ssä.
 • Tyreotoksikoosi. Kilpirauhasen hyperfunktio vaikuttaa haitallisesti ärtyneisyyteen ja hermostuneisuuteen, mikä parantaa merkittävästi premenstruaalisen oireyhtymän ilmenemismuotoja.
 • Perustuslailliset piirteet. On luotettavasti tiedossa, että ohuimmat tytöt, joiden BMI alle 18-vuotiailla, kärsivät eniten ilmenevistä oireista, ja ylimääräinen paino ei ole myöskään paras vaihtoehto, koska BMI: n jälkeen yli 30, kliininen kuva on myös pilvinen.
 • Lisääntymisjärjestelmän sairaudet. Pahentaa samanaikaisen endometrioosin, eroosion, polyyppien, endometriitin, kohdunkaulan, infektioiden ja muiden sairauksien ilmenemismuotoja.
 • Emotionaalinen stressi. Stressiiviset tilanteet ja epäsuotuisammat taustat muuttavat naisen luonteen, joka ei ole parempi, ja yhdessä hormonaalisten myrskyjen kanssa ne antavat vain helvetillisen vaikutuksen.

Kuva: http://osteomed.su

Uskominen, mikä aiheuttaa PMS: ää, jonka oireet ovat jo melko kyllästyneet, on kiittämätön tehtävä. Lääkärit eivät olleet liian laiskoja tekemään tutkimusta, jossa osallistui täysin terveitä naisia. Huumeet korjaivat hormonit, mutta ajoissa kaikki tyypilliset merkit olivat siellä.

Ikäkohtaiset oireet lisääntyvät, mutta naisille, joilla on hyvin utelias esilämpöjännityksen ilmentymä, on ominaista. Suurin osa myymälöistä ostetaan viime kuukaudessa ennen kuukautisia. Joten sinä - ei shopaholic, mutta vain kohdella PMS.

PMS: n oireet naisilla: luettelo tyypillisistä ilmenemismuodoista

Kliininen kuva riippuu suurelta osin psykologisista ominaisuuksista ja niihin liittyvistä sairauksista. Potilaat voivat erottaa tuntemuksensa erityisistä oireista tai valittaa yleisestä pahoinvoinnista.

Kuva: http://health-ambulance.ru

Yleisin syy lääketieteelliseen apuun on emotionaalinen lability, jonka seurauksena elämän sosiaalialue kärsii - suhteet sukulaisiin ja työssä pahenevat. PMS: n tyypillisiä ilmenemismuotoja ovat:

 • emotionaalisen taustan muutokset - ärtyneisyys, kyyneleisyys, aggressio;
 • mielialan vaihtelut;
 • rintojen herkkyys ja virtsaaminen;
 • unihäiriöt - unettomuus, uneliaisuus, nukahtamisvaikeudet;
 • vatsan tunkeutuminen, kivulias tai vetävä tunne vatsassa;
 • ruokahalun lisääntyminen, makeisten maku;
 • seksuaalisen vetovoiman masennus, apatia;
 • akne;
 • herkkyys hajuille;
 • turvotus, painonnousu;
 • päänsärky, huimaus;
 • syke, lisääntynyt paine;
 • pahoinvointi, ulosteet, vähemmän ummetusta;
 • selkäkipu tai coccyx, nivelet.

Tämä luettelo sisältää vain ne oireet, joiden esiintymistiheys on yli 20%. Ehtona on se, että oireet ovat hyvin erilaisia ​​eri naisille.

Premenstruaalisen oireyhtymän kliiniset muodot

Mitä PMS: n oireita ilmenee, määrittää alkuperäisen alttiuden tietyille sairauksille. Vallitsevista ilmenemismuodoista riippuen erotetaan seuraavat lomakkeet:

Neuropsykinen muoto

Kuva osoitteesta https://sprosivracha.com

Se on ominaista naisille, joilla on emotionaalinen epävakaus, ja se voi vaihdella hieman ahdistuksesta vakaviin hermosairauksiin, jotka edellyttävät sairaalahoitoa. Oireita ovat seuraavat ilmentymät:

 • paniikkikohtaukset;
 • pelon tunne;
 • ärtyneisyys;
 • masennus;
 • unettomuus;
 • ahdistus, suru;
 • huolimattomuus, unohtaminen;
 • mielialan vaihtelut;
 • huimaus;
 • aggressiivisuus;
 • vähentynyt tai lisääntynyt libido.

Kun paniikkikohtaukset ovat merkittäviä, naiset lakkaavat poistumasta talosta, ja heidän on kiireesti lievennettävä PMS: n oireita. Tässä tapauksessa sinun täytyy ottaa yhteyttä pätevään psykoterapeuttiin ja hallita menetelmiä, joilla itsensä hallitseminen tapahtuu sivustossamme muissa materiaaleissa.

Kipu

Kuva osoitteesta https://progipertoniyu.ru

Tyypillisesti erilaisten kivun oireyhtymien esiintyvyys, joka ilmenee naisilla, joilla on alhainen kipuherkkyyden kynnys. Usein tuskallisten muotojen kumppani on kasvullisia ilmenemismuotoja. Potilaat valittavat:

 • migreeni tai päänsärky;
 • kipu sydämessä;
 • alempi vatsakipu;
 • rintojen arkuus;
 • sydämen sydämentykytys;
 • herkkyys hajuille, kirkas valo, äänet;
 • pahoinvointi, oksentelu;
 • korkea verenpaine;
 • paroxysmal hikoilu.

Hoidon välttämättömät komponentit ovat tässä tapauksessa kipulääkkeet ja maksimaalinen lepo, minkä vuoksi hyvinvointi paranee merkittävästi, ja oireet ovat siedettäviä.

Edemaattinen muoto

Kuva osoitteesta http://otnogi.ru

Naiset, joilla on taipumus munuaissairauksiin, kärsivät tästä muodosta. Ilmentymien vakavuus riippuu suurelta osin vesisuolajärjestelmän noudattamisesta, ja naiset ovat huolissaan tällaisista rikkomuksista:

 • kasvojen turvotus, alaraajat;
 • painonnousu, saavuttaa 3-4 kg;
 • lisääntynyt jano;
 • päänsärky;
 • kutiava iho;
 • virtsan määrän väheneminen;
 • ulostehäiriöt.

PMS: n oireiden poistamiseksi, edemaattinen muoto, on edullista käyttää kasviperäisiä diureetteja suolan saannin rajoittamiseksi. Muista säätää juomasi nestemäärää niin, että se ei ylitä 2 litraa päivässä.

Kriisin muoto

Kuva osoitteesta https://doctor-neurologist.ru

Potilaat kokevat sen vaikeasti ja aiheuttavat usein diagnoosin vaikeuksia. Selkeä yhteys kuukautiskierron vaiheisiin ja itsenäinen oireiden lievittäminen kuukautisten alkamiseen mahdollistaa kriisimuodon erottamisen somaattisesta patologiasta. Kliininen kuva sisältää seuraavat ilmentymät:

 • paroxysmal palpitations;
 • pelko, paniikki tai aggressio;
 • kardialgiya;
 • verenpaineen nousu;
 • usein virtsaaminen.

Huolellisesti tutkimalla potilaalla ilmeni usein sydän- tai verisuoni- tai virtsatietojärjestelmän patologiaa. Tässä tapauksessa PMS on vain taudin katalyytti.

Epätyypillinen muoto

Kuva osoitteesta https://mama.ua

Harvinainen premenstruaalinen oireyhtymä, joka ilmenee seuraavilla muutoksilla:

 • patologinen uneliaisuus, ei edes pitkän unen jälkeen;
 • kehon lämpötilan nousu, yleensä subfebrileihin numeroihin;
 • aamupahoinvointi, oksentelu;
 • allerginen ihottuma.

Usein on erilaisia ​​muotoja, joissa naisella on eri ryhmien oireita. Ilmentymien monimuotoisuudesta huolimatta useat yhteiset piirteet mahdollistavat diagnoosin niiden kuulumisesta premenstruaalisen oireyhtymän kliiniseen kuvaan:

 • Ensimmäiset ilmenemismuodot havaitaan 20-25 vuoden aikana ja lisääntyvät iän myötä. PMS-oireet naisilla, jotka ovat 40-vuotiaita, ovat eniten vakavia, ja sen jälkeen he laskevat.
 • Epämiellyttävien tunteiden voimakkuus vaihtelee syklistä toiseen, mutta niiden joukko pysyy yleensä samana.
 • Menstruation ensimmäisenä päivänä kaikki oireet häviävät ilman lisähoitotoimenpiteitä.

Oireiden alkamisaika riippuu syklin kestosta. Tavallisella 28 päivän jaksolla PMS alkaa 2-7 päivää ennen odotettua kuukautiskiertoa ja sen vakavuus kasvaa vähitellen. Naisilla, joilla on 40 päivän jakso, huonovointisuus voi kestää 2 viikkoa.

Miten päästä eroon PMS-oireista itse

Kuva osoitteesta http://www.studiamolodosti.com.ua

Hoito tulisi aina aloittaa hellävaraisimmilla tavoilla, jolloin raskaat tykistö on lääkkeiden muodossa myöhemmin. Tilanteen helpottamiseksi autetaan yksinkertaisia ​​suosituksia, jotka ovat hyödyllisiä kaikille naisille:

 • Täysi uni - anna itsellesi riittävästi nukkua vähintään 1 viikko kuukaudessa, kun se on 8–9 tuntia. Se poistaa psyko-emotionaaliset ilmenemismuodot hyvin.
 • Liikunta - harjoita säännöllisesti urheilua. Niinpä voit lisätä endorfiinien määrää ja niiden psykologista vastustuskykyä ärsykkeille.
 • Aromaterapialla on myönteinen vaikutus hermostoon. Lisää muutama tippa laventeliä, bergamottia, katajaa tai geraniumöljyä kylpyhuoneeseen, suihkugeeliin tai shampoon.
 • Magnesiumin valmistus auttaa hermo- ja verisuonijärjestelmääsi. 2 viikkoa ennen kuukautisia aloita Magnerot, Dopelgertz-aktiivinen magnesium, Magne B6, Complevite magnesium tai Magnesium plus.
 • Asianmukainen ravitsemus - PMS: n tapauksessa tämä tarkoittaa kahvin, mustan teen, kaakaon ja suklaan ruokavaliota, jotta emoalisuus ei lisääntyisi jälleen. Lean vihanneksia täydentämään vitamiineja, ja niiden sisältämä kuitu tarjoaa säännöllisiä ulosteita.
 • Kuuntele toiveitasi. Jos haluat peittää itsesi peittoon ja katsella kyynelistä melodraalia, tee niin. Älä pakota itseäsi tekemään kotitöitä, ja jos sukulaiset käyvät lakkoon, muistuta, että tilastojen mukaan suurin osa naisten tekemistä rikoksista on jakson viimeisellä viikolla.

Älä epäröi puhua tunteistasi, jos olet rehellisesti myöntänyt perheellesi, että lähipäivinä voit odottaa negatiivisuuttasi teiltä, ​​he ovat valmiita ja selviävät vaikealta ajanjaksolta helpommin.

Ammattitaitoinen apu: tapaaminen lääkärin kanssa

Kuva osoitteesta http://rodi-v-amerike.com

Kun otat yhteyttä lääkäriin, saat erikoisapua, joka helpottaa ja tehostaa tilannetta nopeasti. Hoito on määrätty potilaan yksityiskohtaisen selvityksen jälkeen, koska sillä on pääasiassa oireenmukaista keskittymistä:

 • Psykoterapeutti. Psykokorrektointitekniikoita käytetään missä tahansa sairauden muodossa, mutta suurin vaikutus on, kun psyko-emotionaaliset ilmenemismuodot hallitsevat.
 • Sedatiiviset valmisteet. Aloita kasviperäisillä lääkkeillä, kuten glysiini, valerian, novopassit jne. Lääkärisi määrää tehokkaampia lääkkeitä, kuten adapolia tai fenibutia.
 • Diureetit. Edemaattinen muoto voidaan hoitaa täydellisesti karpaloita, karpaloita tai karpaloita keittämällä. Kurssilla on myös lääkekasveja - nokkonen, raudanruskea, salvia ja kamomilla.
 • Suun kautta otettavat ehkäisyvalmisteet. Suositeltava ehkäisymenetelmä naisille, joilla on PMS, koska se estää tärkeimpien provosoivien tekijöiden - hormonien vaihtelujen vaikutuksen.
 • Masennuslääkkeet ja rauhoittavat aineet. Nimitetty tiukkoihin merkintöihin, eikä sitä voida käyttää pitkään, jotta ei aiheudu riippuvuutta.
 • Kipulääkkeillä. Vaikea kivun oireyhtymä on suora indikaatio särkylääkkeiden, kuten indometasiinin, ibuprofeenin tai spasmalgonin, määräämiseksi.

On tärkeää tietää, että voimakas kipu vatsaontelossa voi merkitä endometrioosia, polyyppiä tai muita gynekologisia sairauksia, joten sinun on tehtävä ennaltaehkäisevä tarkastus gynekologissa kahdesti vuodessa.

Premenstruaalinen oireyhtymä on hyvin salakavalaista. Toisaalta elimistössä ei tapahdu mitään poikkeuksellista, se on vain normaalien fysiologisten prosessien heijastus. Mutta samaan aikaan on täysin mahdotonta kestää näitä myrskyjä kuukausittain, eikä sitä ole tarpeen. Aloita toiminta ja pysy rauhallisena, riippumatta syklin vaiheesta.

PMS: mikä se on ja miten olla hänen kanssaan

Useimmat naiset kerran kuukaudessa alkavat kokea vakavia ärsytyksiä, äkillisiä vihan välähdyksiä, mielialan vaihteluja ja lisääntynyttä herkkyyttä. Mutta nämä eivät ole luonteenpiirteiden ilmenemismuotoja, kuten jotkut miehet uskovat, vaan naisen kuukautiskierron mukaan. Se oli hyvin pitkä aika mysteeri, mutta lääketieteen alalla tapahtuneen edistymisen myötä PMS ilmestyi ja selitti.


PMS - mikä se on 1

Mikä on siis PMS naisilla tai premenstruaalinen oireyhtymä? Tämä on monimutkainen joukko säännöllisesti toistuvia oireita naisen fyysisen ja psyko-emotionaalisen tilan heikkenemisestä, joka esiintyy useita päiviä ennen kuukautisten alkua. Oireita esiintyy yli 25-75%: lla naisista planeetalla ja häviää kuukautisten ensimmäisestä päivästä. Useimmiten PMS: ää havaitaan 20-40-vuotiaana, ja se tapahtuu yleensä lievässä muodossa, joka ei edellytä lääkärin käyntiä. Mutta joskus oireet tulevat esiin ja tilanne pahenee joka kuukausi, mikä vaatii lääkärin hoitoa.

On mielenkiintoista huomata, että viime vuosisadan aikana ei ole kuvailtu yksittäistä rikollisuutta, joka on tehty sielun "premenstruaalisessa hämärässä". Naisten itse ja heidän ympäristönsä valitukset tuskallisesta tilanteesta, joka kehittyy kuukausittain perheessä ja työssä, kuitenkin jatkuvat ja jopa kasvavat. Tutkimuksen mukaan ICP on alttiimpi suurten kaupunkien asukkaille ja henkistä työtä tekeville naisille. Myös muutama päivä ennen kuukautisten alkamista naisilla on lisääntynyt himo ostoksille, mikä johtaa usein suunnittelemattomiin ja liiallisiin menoihin ostoksilla.

Oireet 2

PMS: n erityispiirteenä on, että sen oireiden monimuotoisuus on niin suuri, että tuskin on mahdollista löytää kahta naista, joilla on täsmälleen sama kuva sen kurssista. On noin 150 henkistä ja fyysistä merkkiä. Premenstruaalisen jakson oireet voidaan jakaa ryhmiin:

● Neuropsykiatriset häiriöt: ärtyneisyys, kyyneleisyys, aggressio jne.

● Kasvulliset (hermostolliset) häiriöt: päänsärky, pahoinvointi, oksentelu, huimaus, verenpaineen lasku, nopea sydämen syke, kipu sydämessä jne.

● Hormoniset häiriöt: rintakehitys, turvotus, kuume, vilunväristykset, lisääntynyt kaasupitoisuus suolistossa, kutina, hengenahdistus, näön hämärtyminen, jano jne.

Yleensä PMS: n oireet eivät näy erikseen, vaan yhdessä toistensa kanssa. Jos erotamme ehdollisesti PMS-ilmentymien variantit, voimme tuoda esiin useita tämän tilan muotoja, joiden tuntemus helpottaa sen helpottamista. 3

PMS-luokitus 4

Yhden tai toisen elimistön järjestelmän mukaan erottuvat useat kliiniset muodot, joilla synnynnäisen syndrooman toteuttaminen naisilla on:

1. Neuropsykkinen (aivojen) muoto - sisältää hermoston ja emotionaalisen pallon häiriöt. Potilaat valittavat koskettavuudesta, kyyneleestä, ärtyneisyydestä, lisääntyneestä herkkyydestä ääniin ja hajuihin, unihäiriöihin ja nopeaan väsymykseen. Ummetus ja turvotus voivat johtua liiallisen kaasun kertymisestä suolistoon. Aikuisilla naisilla todetaan masennusta ja nuorten hyökkäysten hyökkäyksiä.

2. Edemaattinen muoto - esiintyy munuaisten työn väliaikaisen muutoksen taustalla, kun ylimääräinen neste kerääntyy kehon kudoksiin, mukaan lukien maitorauhaset. Potilaat raportoivat painonnoususta, kasvojen turvotuksesta, käsien alueelta ja alemmista jaloista sekä epämukavuudesta rinnassa.

3. Kriisin (äkillisen terävöinnin) muoto on monimutkainen joukko häiriöitä sydän- ja ruoansulatusjärjestelmissä sekä munuaisissa. Potilaat raportoivat kipua rintalastan takana, sydämen sydämentykytyksessä, korkeassa verenpaineessa, paniikkikohtauksissa. Usein tämä PMS: n muoto esiintyy naisilla premenopausaalisessa jaksossa (lapsen kyvyn kesto).

4. Kefalginen muoto (muoto, jossa on pääasiassa neurologisia ja verisuonten oireita) - on ominaista päänsärky, huimaus ja pahoinvointi ja oksentelu, migreenit.

5. Epätyypillinen muoto on epätyypillinen oireiden yhdistelmä, kuten tukehtuminen, oksentelu, kuume ja migreeni.

6. Sekoitettu muoto - useiden PMS-muotojen samanaikainen yhdistelmä. Useimmiten puhumme emotionaalisista ja edemaattisista muodoista.

Premenstruaalisen oireyhtymän kehittymisessä on myös useita vaiheita: 4

● Kompensoitu vaihe - PMS ilmaistaan ​​hieman, ei edetä vuosien varrella, kaikki oireet häviävät heti kuukautisten alkamisen jälkeen.

● Subkompensoitu vaihe - oireet ovat niin voimakkaita, että ne rajoittavat naisten työkykyä ja heikkenevät edelleen vuosien varrella.

● Dekompensoitu vaihe - PMS: n äärimmäinen vakavuus, jonka oireet häviävät vain muutaman päivän kuluttua kuukautisten päättymisestä.

Taudin ennaltaehkäisevän oireyhtymän muodostavien oireiden lukumäärän perusteella taudin vakavuusaste on pieni ja vakava. Jos on olemassa kolme tai neljä oireita, joissa on yksi niistä, puhumme PMS: n lievästä muodosta. Jos 5 - 12 oireita esiintyy jatkuvasti, joista useat ovat yhtä voimakkaita heti, ne diagnosoivat vakavan taudin muodon. Koska neurologisen, hormonaalisen ja gynekologisen spektrin useissa patologioissa esiintyy erilaisia ​​oireita, PMS: n tapauksessa pääasiallinen ja lähes ainoa diagnostinen kriteeri on selvä yhteys olemassa olevien oireiden ja lähestyvän kuukautisten välillä sekä toistaminen. Lisäksi on otettava huomioon naisten emotionaalisen varaston erityispiirteet.

PMS: n riskitekijät 1

Jos nykyaikainen lääketiede on jo selvä siitä, mitä PMS on naisilla, sen esiintymisen syitä ei vieläkään voitu todeta useiden tutkimusten seurauksena. Sen esiintymisestä on monia teorioita, mutta täydellisin ja lähempänä todellisuutta voidaan kutsua hormoniteoriaksi. Hän selittää PMS: n oireet sukupuolihormonien tason vaihteluilla kuukautiskierron toisessa vaiheessa. Jotta naispuolinen elin voi toimia normaalisti, tarvitaan sukupuolihormonien tasapainoa: progesteronia ("raskaushormonia", joka auttaa sikiötä kantamaan), estrogeeniä (naispuolisten naisten normaalista toiminnasta vastaavat naishormonit) ja androgeenejä ("uroshormonit", jotka tuotetaan ja naarasrunko). Syklin toisessa vaiheessa naisen hormonaalinen tausta muuttuu ja tämän teorian mukaan keho kokonaisuutena ja tietyt aivojen osat reagoivat tähän ei aivan oikein. Näin PMS tulee näkyviin.

Lääkärin mukaan todennäköisimmät tekijät, jotka vaikuttavat premenstruaalisen oireyhtymän kehittymiseen, ovat: 5

● Serotoniinitasojen alentaminen (serotoniini on yhdiste, joka kontrolloi impulssien siirtymistä aivoista kehoon. Serotoniinitasot vaikuttavat emotionaalisiin tiloihin, kuten hyvinvoinnin, itsetuntoa, pelkoa jne.) apatia, tearfulness, melankolia jne.);

● Magnesiumin puute - voi aiheuttaa päänsärkyä, nopeaa sykettä, huimausta;

● B6-vitamiinin puutos - aiheuttaa väsymystä, turvotusta, mielialan muutoksia ja rintarauhasen yliherkkyyttä;

● Geneettinen tekijä - PMS-ilmentymiä voidaan periä;

● Ylipaino - erityisvaarallisella vyöhykkeellä naiset, joiden painoindeksi on yli 30 (kehon painoindeksin laskemiseksi, jaa paino kilogrammoina korkeus metreinä, neliö);

● Tupakointi - kaksinkertaistaa naisten PMS: n mahdollisuudet;

● Abortin ja monimutkaisen työn seuraukset, gynekologinen patologia, stressi.

On tarpeen kuulla lääkäriä premenstruaalisesta oireyhtymästä, jos sen ilmenemismuodot ovat voimakkaita ja vähentävät merkittävästi elämänlaatua ja vaikuttavat muun muassa suorituskykyyn. Tutkimuksen jälkeen lääkäri antaa kaikki tarpeelliset suositukset tämän tilan lievittämiseksi ja määrää lääkehoidon potilaalle, jos sitä tarvitaan.

Miten selviytyä PMS 2: sta

Useimmissa tapauksissa lääkärit hoitavat PMS: n oireita ja valitsevat hoidon oireyhtymän muodosta ja kulusta riippuen. Esimerkiksi psykoterapia-istuntoja voidaan määrätä, jotka koostuvat emotionaalisen purkamisen ja käyttäytymisen korjauksen menetelmistä sekä tiettyjen rauhoittavien lääkkeiden määräämisestä. Tulehduskipulääkkeet on määrätty päänsärkyä ja muita kipuja varten. Ylimääräisen nesteen poistamiseksi kehosta määrätään diureetteja. 6

Jos testitulokset osoittavat epäonnistumisen kuukautiskierron toisessa vaiheessa, potilaalle määrätään hormonihoito. Monilla mielenterveysoireilla määrätään masennuslääkkeitä ja rauhoittavia aineita. Lisäksi siksi, että PMS: n naisilla on usein kohonneita serotoniinitasoja (aine, joka välittää aivojen impulsseja hermosolujen välillä ja on vastuussa hyvästä mielialasta) ja histamiinia (elintärkeiden elintoimintojen sääntelyyn liittyvät yhdisteet), lääkärit voivat määrätä toisen sukupolven antihistamiinit (jotka tukevat histamiinin tuotantoa). Voidaan myös määrätä lääkkeitä, jotka parantavat verenkiertoa ja normalisoivat hermosoluista johtuvia impulsseja, jotka ovat vastuussa hyvästä mielialasta ja elintärkeästä energiasta keskushermostossa.

Mutta voit yrittää selviytyä PMS: stä ja ilman lääkärin apua, ainakin silloin, kun hänen oireet eivät ole liian voimakkaita. Ennaltaehkäisevän oireyhtymän ilmenemismuotojen lievittämiseksi voi olla täysi kahdeksan tunnin uni, joka eliminoi ärtyneisyyttä, ahdistusta ja aggressiota, ja sillä on myös positiivinen vaikutus immuunijärjestelmän tilaan. Jos haluat päästä eroon unettomuudesta ja parantaa unen laatua, voit kokeilla hengitysmenetelmiä ja kävelee ennen nukkumaanmenoa.

Säännöllinen liikunta lisää endorfiinin (aine, jolla on rauhoittava vaikutus hermostoon) tasoa ja pienentää premenstruaalisen oireyhtymän oireiden voimakkuutta. Se voi olla kävely ja juoksu, jooga, Pilates, tanssi ja muu koulutus. Joogassa käytettävät rentouttavat käytännöt auttavat myös PMS-oireissa. PMS: n ilmenemismuotojen vähentämiseksi voidaan asianmukaisella ravinnolla käyttää runsaasti kuitua sisältäviä elintarvikkeita: tuoreita hedelmiä ja vihanneksia, vihreitä. Joidenkin aikaa kannattaa rajoittaa kahvin ja suklaan käyttöä, koska nämä tuotteet vahvistavat premenstruaalisen oireyhtymän henkisiä merkkejä: ärtyneisyys, ahdistuneisuus, usein esiintyvät mielialan vaihtelut. On myös toivottavaa vähentää rasvojen ja punaisen lihan kulutusta, kokonaan luovuttaa alkoholia. Tällä hetkellä kasviperäiset teet ja mehut ovat hyödyllisiä. Emme voi sanoa tavallisen sukupuolen eduista, mikä auttaa taistelemaan unettomuutta, huonoa tunnelmaa ja stressiä, ja lisää myös onnen hormonien tasoa ja vahvistaa immuunijärjestelmää. Samaan aikaan naisten seksuaalisen halun lisääntyessä PMS: n aikana lisääntyy usein, mikä tässä tapauksessa voidaan ottaa kehon vihjeeksi. Näin ollen voidaan sanoa, että tasapainoisen ruokavalion, säännöllisen ja riittävän fyysisen aktiivisuuden, terveen unen ja säännöllisen seksin yhdistäminen positiiviseen asenteeseen elämään voi auttaa unohtamaan, mitä PMS on tai ainakin vähentää sen ilmenemismuotoja. Mutta kun vaivoja vahvistetaan, sinun pitäisi ehdottomasti neuvotella lääkärin kanssa, joka tekee tutkimuksen ja määrää tarvittavan hoidon.