Hormonikorvaushoito vaihdevuodet - kaikki edut ja haitat

Naisilla vaihdevuosien aiheuttamien patologisten häiriöiden ehkäisemiseksi ja korjaamiseksi käytetään erilaisia ​​lääkkeitä, lääkkeitä ja hormonaalisia aineita.

Viimeisten 15–20 vuoden aikana erityinen hormonikorvaushoito vaihdevuodet (HRT) on yleistynyt. Toisin kuin se, että keskusteluja käytiin hyvin pitkään, siitä, että tästä asiasta ilmaistiin epäselvä mielipide, sen käyttöaste oli 20–25 prosenttia.

Hormonihoito - edut ja haitat

Yksittäisten tutkijoiden ja harjoittajien kielteinen asenne on perusteltua seuraavilla väitteillä:

 • vaara häiritä "ohut" hormonaalisen säätelyn järjestelmää;
 • kyvyttömyys kehittää oikeat hoito-ohjeet;
 • häiriö kehon luonnolliseen vanhenemisprosessiin;
 • hormonien tarkan annostelun mahdottomuus kehon tarpeista riippuen;
 • hormonihoidon sivuvaikutukset pahanlaatuisten kasvainten, sydän- ja verisuonitautien ja verisuonten tromboosin kehittymisen mahdollisuutena;
 • luotettavien tietojen puute vaihdevuosien myöhäisten komplikaatioiden ehkäisyn ja hoidon tehokkuudesta.

Hormonaalisen säätelyn mekanismit

Kehon sisäisen ympäristön pysyvyyden säilyttäminen ja sen riittävän toiminnan koko mahdollisuuden tarjoavat suoran ja palautteen itsesäätyvä hormonaalinen järjestelmä. Se on kaikkien järjestelmien, elinten ja kudosten välillä - aivokuoressa, hermostossa, hormonitoiminnoissa jne.

Kuukautiskierron jakso ja kesto, ilmastoajan alkamisajankohta on säädetty hypotalamuksen ja aivolisäkkeen-munasarjojen järjestelmällä. Yksilöllisten yhteyksien, joista tärkeimmät ovat aivojen hypotalamusrakenteet, toiminta perustuu myös periaatteeseen, joka koskee suoraa ja käänteistä viestintää keskenään ja koko organismin kanssa.

Hypotalamus jatkuvasti tietyssä pulssimoodissa erittää gonadotropiinia vapauttavan hormonin (GnRg), joka stimuloi follikkelia stimuloivien ja luteinisoivien hormonien (FSH ja LH) etu- aivolisäkkeen synteesiä ja vapautumista. Viimeisten, munasarjojen (lähinnä) tuottavat sukupuolihormonit - estrogeenit, androgeenit ja progestiinit (progestiinit).

Yhden linkin hormonien määrän lisääminen tai vähentäminen, johon vaikuttaa sekä ulkoiset että sisäiset tekijät, merkitsee muiden linkkien endokriinisten rauhasien tuottamien hormonien pitoisuuden kasvua tai vähenemistä ja päinvastoin. Tämä on suoran ja palautemekanismin yleinen merkitys.

HRT: n tarve

Climax on fysiologinen siirtymävaihe naisen elämässä, jolle on ominaista elinvoimainen muutos kehossa ja lisääntymisjärjestelmän hormonaalisen toiminnan sammuminen. Vuoden 1999 luokituksen mukaan vaihdevuosien aikana, joka on 39-45 vuotta ja kestää 70-75 vuotta, on neljä vaihetta - premenopaus, vaihdevuodet, postmenopaus ja perimenopaus.

Pääasiallinen alkuvaihe vaihdevuosien kehittymisessä on ikään liittyvä follikulaarisen yksikön heikkeneminen ja munasarjojen hormonaalinen toiminta sekä aivojen hermokudoksen muutokset, jotka johtavat munasarjojen tuotannon vähenemiseen, ennen kaikkea progesteroniin ja sitten estrogeeniin, ja hypotalamuksen herkkyyden heikkenemiseen ja siten hypotalamuksen herkkyyden heikkenemiseen heille GnRg-synteesi.

Samalla palautteen mekanismin periaatteen mukaisesti aivolisäke ”reagoi” FSH: n ja LH: n lisääntymiseen vasteena hormoneiden vähenemiselle niiden tuotannon stimuloimiseksi. Tämän munasarjojen "tehostamisen" vuoksi sukupuolihormonien normaali pitoisuus veressä säilyy, mutta jo nyt aivolisäkkeen stressaantuneella toiminnalla ja syntetisoituvien hormonien veripitoisuuden lisääntymisellä, joka ilmenee verikokeissa.

Kuitenkin estrogeeni muuttuu ajan myötä riittämättömäksi aivolisäkkeen vastaavaan reaktioon, ja tämän kompensoivan mekanismin loppuminen tapahtuu asteittain. Kaikki nämä muutokset johtavat muiden endokriinisten rauhasien toimintahäiriöihin, kehon hormonaaliseen epätasapainoon ilmenemällä eri oireyhtymien ja oireiden muodossa, joista tärkeimmät ovat:

 • menopausaalinen oireyhtymä, joka esiintyy premenopausaalisilla naisilla 37%: lla naisista, 40% vaihdevuosien aikana, 20% - 1 vuosi sen alkamisen jälkeen ja 2% - 5 vuotta sen alkamisen jälkeen; menopausaalinen oireyhtymä, joka ilmenee kuumien aaltojen ja hikoilun äkkinäisenä tunteena (50-80%), vilunväristyksiä, psyko-emotionaalista epävakautta ja epävakaa verenpainetta (yleensä kohonnut), sydämen sydämentykytyksiä, sormien tunnottomuutta, pistelyä ja kipua sydämessä, muistin heikkenemistä ja unihäiriöitä, masennus, päänsärky, muut oireet;
 • virtsan häiriöt - seksuaalisen aktiivisuuden väheneminen, emättimen limakalvon kuivuminen, palaminen, kutina ja dyspareunia, kipu virtsatessa, virtsankarkailu;
 • ihon ja sen liitteiden dystrofiset muutokset - hajakuoritus, kuiva iho ja kynsien lisääntynyt hauraus, ihon ryppyjen ja taittumien syveneminen;
 • aineenvaihdunta-aineenvaihdunnan häiriöt, jotka ilmenevät ruumiinpainon lisääntyessä ruokahalun vähenemisenä, nesteen kertyminen kudoksiin kasvojen pastositeetin ja jalkojen turvotuksen, glukoosin sietokyvyn jne.
 • myöhäiset ilmenemismuodot - luun mineraalitiheyden väheneminen ja osteoporoosin, verenpaineen ja iskeemisen sydänsairauden, Alzheimerin taudin jne. kehittyminen.

Näin ollen monien naisten (37-70%) ikääntymiseen liittyvien muutosten taustalla kaikki klimaattisen jakson vaiheet voivat liittyä yhdelle tai toiselle patologisten oireiden ja oireyhtymien hallitsevalle kompleksille, joilla on erilainen vakavuus ja vakavuus. Ne johtuvat sukupuolihormonien puutteesta, jolla on vastaava merkittävä ja jatkuva aivolisäkkeen gonadotrooppisten hormonien tuotannon lisääntyminen - luteinisoiva (LH) ja follikkelia stimuloiva (FSH).

Menopausin hormonikorvaushoito, ottaen huomioon sen kehittymisen mekanismit, on patogeeninen menetelmä, jolla estetään, eliminoidaan tai vähennetään merkittävästi elinten ja järjestelmien toimintahäiriöitä ja vähennetään riskiä sairastua sukupuolihormonien puutteeseen.

Hormonihoito vaihdevuodet

HRT: n pääperiaatteet ovat:

 1. Käytä vain sellaisia ​​lääkkeitä, jotka ovat samanlaisia ​​kuin luonnolliset hormonit.
 2. Vähäisten annosten käyttö, jotka vastaavat endogeenisen estradiolin pitoisuutta nuorilla naisilla jopa 5-7 päivän ajan kuukautiskierrosta, eli proliferatiivisessa vaiheessa.
 3. Estrogeenien ja progestogeenien käyttö erilaisissa yhdistelmissä, joiden avulla voidaan sulkea pois endometriumin hyperplasia.
 4. Kun kohdun jälkeinen poissaolo ei ole mahdollinen - mahdollisuus käyttää vain estrogeenin jaksottaisia ​​tai jatkuvia kursseja.
 5. Hormonihoidon minimi kesto sepelvaltimotaudin ja osteoporoosin ehkäisyssä ja hoidossa on 5-7 vuotta.

Hormonikorvaushoitoon tarkoitettujen lääkkeiden pääkomponentti on estrogeenit, ja gestageenien lisääminen suoritetaan hyperplastisten prosessien estämiseksi kohdun limakalvossa ja sen tilan hallitsemiseksi.

Vaihdevaiheeseen tarkoitetut tabletit vaihdevuodet sisältävät seuraavat estrogeeniryhmät:

 • synteettiset, jotka ovat oraalisten ehkäisyvalmisteiden olennaisia ​​osia - etinyyliestradioli ja dietyyli- stilbestroli;
 • luonnollisten hormonien estriolin, estradiolin ja estronin konjugoidut tai mikronisoidut muodot (parempi imeytyminen ruoansulatuskanavassa); näihin kuuluvat mikronisoitu 17-beeta-estradioli, joka on osa sellaisia ​​lääkkeitä kuin Clikogest, Femoston, Estrofen ja Trisequens;
 • eetterijohdannaiset - estriolisukkinaatti, estronisulfaatti ja estradiolvaleraatti, jotka ovat Klimene-, Klimonorm-, Divina-, Proginova- ja Cycloproginova-valmisteiden komponentteja;
 • luonnolliset estrogeenit, jotka on konjugoitu ja niiden seos, sekä eetterijohdannaiset valmisteissa Hormplex ja Premarin.

Parenteraalista (ihon) käyttöä maksan ja haiman vakavien sairauksien läsnä ollessa käytetään migreenihyökkäyksiä, yli 170 mm Hg: n verenpaineita, geelejä (Estragel, Divigel) ja estradiolia sisältäviä laastareita (Klimara). Hakemuksissaan ja ehjissä (säilyneissä) kohtisissaan on tarpeen lisätä progesteronivalmisteita (”Utrogestan”, ”Duphaston”).

Korvaushoidon lääkkeet, jotka sisältävät gestageeneja

Progestiini, joka on tuotettu vaihtelevalla aktiivisuudella ja jolla on kielteinen vaikutus hiilihydraattien ja lipidien metaboliaan. Siksi niitä käytetään pienimmässä annoksessa, jota tarvitaan säätelemään endometriumin eritystä. Näitä ovat:

 • Didrogesterone (Duphaston, Femoston), jolla ei ole metabolisia ja androgeenisiä vaikutuksia;
 • noretisteroniasetaatti (Norkolut), jolla on androgeeninen vaikutus - suositellaan osteoporoosille;
 • Livial tai Tibolon, sen rakenteessa lähellä Norkolutia ja sitä pidetään tehokkaimpina lääkkeinä osteoporoosin ehkäisyssä ja hoidossa;
 • Diane-35, Androkur, Klimen, joka sisältää syproteroniasetaattia, jolla on anti-androgeeninen vaikutus.

Yhdistetyt korvaushoidon lääkkeet, joihin kuuluvat estrogeenit ja progestogeenit, ovat Triaclim, Klimonorm, Angelik, Ovestin jne.

Hormonaalisten lääkkeiden ottamistavat

On kehitetty erilaisia ​​hoitomenetelmiä ja kaavioita hormonaalista hoitoa vaihdevuodet, joita käytetään poistamaan varhaisen ja myöhäisen vaikutuksen, joka liittyy hormonaalisen munasarjojen toiminnan puutteeseen tai puutteeseen. Tärkeimmät suositellut järjestelmät ovat:

 1. Lyhytaikainen, pyritään ehkäisemään vaihdevuosien oireyhtymää - kuumia aaltoja, psyko-emotionaalisia häiriöitä, urogenitaalihäiriöitä jne. Lyhyen aikavälin hoidon kesto on kolmesta kuukaudesta kuuteen kuukauteen ja mahdollisuus toistaa kursseja.
 2. Pitkä - 5-7 vuotta tai enemmän. Sen tavoitteena on ehkäistä myöhäisiä häiriöitä, joihin kuuluvat osteoporoosi, Alzheimerin tauti (sen kehittymisen riski vähenee 30%), sydän- ja verisuonisairaudet.

Tabletteja on kolme:

 • monoterapia estrogeenisten tai progestogeenisten aineiden kanssa syklisessä tai jatkuvassa tilassa;
 • kaksivaiheiset ja kolmivaiheiset estrogeeni-gestageenivalmisteet syklisessä tai jatkuvassa tilassa;
 • estrogeenin ja androgeenien yhdistelmä.

Hormonihoito kirurgisessa vaihdevuodessa

Se riippuu suoritetun leikkauksen määrästä ja naisen iästä:

 1. Kun munasarjat on poistettu ja alle 51-vuotiailla naisilla on säilytetty kohtu, on suositeltavaa ottaa 2 mg: n syklinen hoito 1 mg: n ciprateronin tai 0 mg: n levonorgestreelin, 15 mg: n tai 10 mg: n medroksiprogesteronin tai 1 mg: n estrogiolin kanssa. didrogesteronilla 10 mg.
 2. Samoissa olosuhteissa, mutta 51-vuotiailla ja sitä vanhemmilla naisilla, ja myös kohtuullisen kohtuullisen kohdun amputoinnin jälkeen lisäyksillä, 2 mg estradiolia monofaasiseen hoitoon 1 mg noretisteronilla tai 2,5 mg tai 5% medroksiprogesteronia, tai 2 mg tai 2 mg Drosyrenonia tai 1 mg estradiolia 5 mg: lla didrosteronia. Lisäksi on mahdollista käyttää Tibolonea (viittaa STEAR-ryhmän lääkkeisiin) 2,5 mg päivässä.
 3. Endometrioosin kirurgisen hoidon jälkeen, johon liittyy uusiutumisen riski, estradiolin yksivaiheinen hoito dienogestin 2 mg tai 1 mg estradiolin kanssa 5 mg didrogesteronia tai STEAR-hoitoa.

HRT: n haittavaikutukset ja sen käytön vasta-aiheet

Mahdolliset hormonihoidon sivuvaikutukset vaihdevuodet:

 • virtsaaminen ja arkuus maitorauhasissa, kasvainten kehittyminen niissä;
 • lisääntynyt ruokahalu, pahoinvointi, vatsakipu, sapen dyskinesia;
 • kasvojen ja alaraajojen pastositeetti, joka johtuu nesteen kertymisestä kehossa, painonnousu;
 • kuiva emättimen limakalvo tai kohdunkaulan liman lisääntyminen, kohdun epäsäännöllinen ja kuukautiskierto;
 • migreenikipu, väsymys ja yleinen heikkous;
 • alaraajojen lihaskouristukset;
 • esiintyminen akne ja seborrhea;
 • tromboosi ja tromboembolia.

Menopausin hormonihoidon tärkeimmät vasta-aiheet ovat seuraavat:

 1. Rintarauhasen tai sisäisten sukuelinten pahanlaatuiset kasvaimet historiassa.
 2. Verenvuoto tuntemattomasta alkuperästä.
 3. Vaikea diabetes.
 4. Maksan munuaisten vajaatoiminta.
 5. Lisääntynyt veren hyytyminen, taipumus tromboosiin ja tromboemboliaan.
 6. Lipidiaineenvaihdunnan rikkominen (ehkä hormonien ulkoinen käyttö).
 7. Munasarjojen endometrioosin tai adenomyoosin esiintyminen (estrogeenisen monoterapian käytön vasta-aihe).
 8. Yliherkkyys käytetyille lääkkeille.
 9. Tällaisten sairauksien, kuten mastopatian, sidekudoksen autoimmuunisairauksien, reuman, epilepsian, keuhkoputkien astman kehittyminen tai paheneminen.

Ajoissa ja asianmukaisesti käytetty ja yksilöllisesti valittu hormonikorvaushoito estää naisen kehossa tapahtuvia vakavia muutoksia vaihdevuosien aikana, parantaa fyysisen mutta myös mielenterveyden tilaa ja parantaa merkittävästi laatutasoa.

Varoja hormonikorvaushoitoon vaihdevuosien aikana

Climax on toiseksi ”siirtymäkausi” naisen elämässä, joka toisin kuin teini-ikäiset muutokset on hyvin vaikeaa. Tämä johtuu siitä, että elimistössä sukupuolirauhasen toiminnot häviävät asteittain. Hormonitason lasku ei voi vaikuttaa naisen tilaan, ja vain hormonikorvaushoito, eli hormonikorvaushoito, voi normalisoida sen 90%: ssa tapauksista.

Lääkärin pääasiallinen tehtävä hormonikorvaushoitoa käytettäessä on torjua vaihdevuosien oireenmukaisia ​​ilmenemismuotoja, jotka ilmaistaan:

 • mielialan vaihtelut;
 • tunne vuoroveden lämmöstä kehon ja kasvojen yläosaan;
 • kontrolloimattomat verenpaineen vaihtelut;
 • viivästyneiden kuukautisten esiintyminen ja / tai niiden täydellinen lopettaminen;
 • luukudoksen demineralisointi;
 • hiusten, ihon ja kynsien heikkeneminen;
 • limakalvojen rakenteelliset (fysiologiset ja fyysiset) muutokset, erityisesti urogenitaalisessa järjestelmässä.

Suurimman mahdollisen vaikutuksen saavuttamiseksi sisäisten elinten ja rauhasien toimintojen muutosten ehkäisemisessä ja eliminoinnissa käytetään HRT-kompleksissa kasvi- tai synteettistä alkuperää olevia valmisteita, jotka useimmissa tapauksissa pitäisi juoda melko pitkään - vuodesta toiseen kahteen vuoteen. Joissakin tapauksissa kurssin voittoa on jatkettava vähintään 10 vuotta.

Mikä on hormonikorvaushoito?

Klassisessa mielessä vaihdevuosien hormonihoito on hoito lääkkeillä, jotka sisältävät sukupuolihormoneja (lähinnä naisia). Hoidon tavoitteena on poistaa estrogeenin ja progesteronin akuutti puute, joka johtuu niiden synteesin vähenemisestä endokriinisten rauhasien kautta.

Lääketieteessä on kaksi HRT-tyyppiä:

 1. Lyhytaikainen hormonihoito on hoito, joka kohdistuu vaihdevuosien oireenmukaisiin ilmenemismuotoihin, joita ei vaikeuta vakavat depressiiviset olosuhteet, vasomotoriset patologiat ja muut elinten ja järjestelmien toiminnot. Aika, jonka aikana lääkärin määräämät lääkkeet on suositeltavaa ottaa, on 12 - 24 kuukautta.
 2. Pitkäaikainen hormonihoito on hoito, joka kohdistuu pahentuneisiin vakaviin muutoksiin keskushermoston, sydän- ja verisuonijärjestelmän, vaihdevuosien häiriöiden endokriinisten rauhasien toiminnassa. Aika, jonka aikana sinun on otettava hormonit, on 2-4 ja harvoin jopa 10 vuotta.

Lääkärin suositusten mukaisesti on mahdollista saavuttaa huomattava parannus vaihdevuosien iässä olevien naisten tilaan. Siten hormonaaliset lääkkeet, erityisesti uudet sukupolvet, vähentävät tällaisia ​​ilmiöitä kuuman aaltojen ja hermostuneiden jännitysten, vähentää kipua ja palauttavat limakalvojen, ihon, hiusten ja kynsien tilan. Lyhyesti sanottuna ne eivät anna naiselle iästä nopeasti.

Käyttöaiheet HRT: n käyttöön

Yleisiä toimenpiteitä, myös hormonikorvaushoitoa, käytetään oireenmukaisina ja profylaktisina aineina. Ensimmäisessä tapauksessa niiden vaikutus kohdistuu vaihdevuosien jo olemassa oleviin oireisiin, toisessa - mahdollisiin patologioihin, jotka johtuvat hormonaalista muutosta vaihdevuosien myöhässä vaiheessa (osteoporoosi, valtimoverenpaine ja muut).

HRT: n käyttöä koskevien ehdottomien merkintöjen luettelo sisältää:

 • varhaisen vaihdevuosien tapaukset;
 • historia viittaa osteoporoosin suureen riskiin;
 • menopausin seurauksena sydämen ja verisuonten patologia;
 • korkea riski sairastua sydän- ja verisuonijärjestelmään (diabetes, hyperlipidemia, perinnöllinen alttius valtimoverenpaineelle).

Hormonikorvaushoidon valmistelu

Ennen kuin käytät hormonikorvaushoitoa menetelmänä vaihdella vaihdevuosien epämiellyttäviä oireita, sinun on tehtävä perusteellinen tutkimus, joka sisältää laboratorio- ja instrumentaaliset tutkimukset muutoksista. Diagnostiikkatoimenpiteiden luettelo sisältää:

 • vatsanontelon ja kilpirauhasen ultraäänitutkimus;
 • rintarauhasen ulkoinen ja instrumentaalinen tutkimus (mammografia, rintojen ultraääni jne.);
 • kohdunkaulan leviämisen laboratoriotutkimus;
 • hormonaaliset laboratoriotutkimukset (hormonaalisen tilan määrittäminen, tromboosin taipumustaso);
 • verenpaineen mittaus;
 • yleinen lääkärintarkastus.

Kroonisten sairauksien tunnistamisessa on välttämätöntä valita hoito, joka kohdistuu niiden esiintymistä aiheuttaviin syihin, sekä poistamaan tapahtuneet muutokset.

Huolimatta siitä, että menopausaalisessa iässä täysin sairastavien sairauksien hoito on hyvin vaikeaa, on suositeltavaa minimoida niiden vaikutus kehoon. Vasta kun kroonisia sairauksia hoidetaan, naiset alkavat valita lääkkeitä hormonikorvaushoitoon, joka toimii tehokkaasti ikään liittyviä ja hormonaalisia muutoksia vastaan.

Välineiden valinta: hormonaalisten lääkkeiden tyypit ja muodot vaihdevuodet

HRT: n toteuttamiseen voidaan käyttää useita lääkkeiden tyyppejä ja muotoja. Ensinnäkin ne voivat olla orgaanisia (homeopaattisia) ja synteettisiä. Ensimmäiset valmistetaan kasveja sisältävien kasvien perusteella, toiset valmistetaan laboratorioissa useista keinotekoisista kemiallisista komponenteista. Toiseksi lääkkeet jaetaan useisiin ryhmiin riippuen siitä, miten aktiiviset komponentit tulevat elimistöön:

 • oraalinen muoto - tabletit, pillerit, drageet;
 • transdermaalinen muoto - ihonalaiset implantit tai injektiot;
 • paikallinen muoto - kynttilät, voiteet ja geelit emättimen limakalvolle tai vatsan, reiden ja rinnan iholle.

Jokaisella annosmuodolla, jonka nimet annetaan alla, on luettelo eduista ja haitoista, jotka on otettava huomioon määrättäessä tiettyjä lääkkeitä tietylle potilaalle. Niinpä hormonaaliset pillerit ovat käteviä, ne imeytyvät nopeasti ja ovat edullisia. Monilla suullisen hormonikorvaushoidon lääkkeillä on kuitenkin kielteinen vaikutus vatsaan ja maksaan.

Jos naisella on näiden elinten sairauksia, hänen on suositeltavaa käyttää paikallisia tai transdermaalisia hormonivalmisteita. Toisin kuin tabletit, ne eivät vaikuta ruoansulatuskanavan elimiin eivätkä käytännössä vaikuta muihin lääkkeisiin. Tämän vuoksi ne voidaan ottaa yhdessä suuren lääkkeiden luettelon kanssa.

Hormonaaliset lääkkeet hormonikorvaushoitoon - luettelo

HRT: n koostumuksessa olevat hormonipitoiset lääkkeet on suunniteltu poistamaan progesteronin ja estrogeenin puutos naisen kehossa ja sen seurauksena vähentämään oireita, jotka osoittavat niiden puuttumisen:

 • kuumia aaltoja;
 • unihäiriöt;
 • limakalvojen involutiviset muutokset;
 • päänsärky ja huimaus;
 • lisääntynyt hermostuneisuus;
 • kipu alaselässä tai suprapubinen alue seksuaalisen kosketuksen jälkeen.

Suosituimmista ja tehokkaimmista vaihdevuosien lääkkeistä lääkärit sisältävät seuraavat hormonaaliset lääkkeet:

 • Femoston on kaksivaiheinen yhdistelmälääke tablettien muodossa;
 • Dermestril, yksikomponenttinen estrogeeniä sisältävä valmiste laastarin muodossa;
 • Klimara - yhdistetty hormonaalinen aine ulkoiseen käyttöön (laastari);
 • Klimonorm - yhdistetyt välineet pillereiden muodossa;
 • Estroferm - yksikomponenttinen lääke tablettien muodossa;
 • Trisequens - yhdistetty lääke tablettien muodossa;
 • Ovestin on yksikomponenttinen lääke tablettien ja peräpuikkojen muodossa;
 • Angelica - yhdistetty aine tablettien muodossa;
 • Cyclo-Proginova - yhdistetty lääke tablettien muodossa;
 • Divigel - yksikomponenttinen lääke geelinä paikalliseen käyttöön.

Kaikki nämä lääkkeet ovat uuden sukupolven tuotteita, jotka sisältävät hormoneja mikroannoksessa. Tämän vuoksi ne säilyttävät terapeuttiset ominaisuudet, koska ne hidastavat naisen hormonaalisen taustan luonnollista ikääntymiseen liittyvää vähenemistä. Vastaanottonsa taustalla ei kuitenkaan ole muutoksia sisäelinten toiminnoissa, kuten hormoni-anabolisia aineita käytettäessä.

HRT: n nimittämisessä hormonaalisia lääkkeitä käyttäen vaihdevuosiin tulleille potilaille otettiin huomioon alustavan tutkimuksen aikana saadut yksityiskohdat. Tietojen perusteella lääkäri laskee hormonien annoksen, jonka täytyy ottaa nainen. Juo pillereitä ja käytä voiteita ja peräpuikkoja päivittäin, mieluiten samaan aikaan. Laastareita ja injektioita käytetään harvemmin - kerran viikossa tai kuukaudessa riippuen hormonien pitoisuudesta niissä ja niiden vapautumisnopeudesta.

Huolimatta ilmeisen vahingon puutteesta terveydelle lääkärin on punnittava hormonaalisten lääkkeiden edut ja haitat. Jos riskiä on vähän, ne on korvattava lääkkeillä, joilla on ihmisperäisiä hormonikorvaimia.

Tämän ryhmän varojen annostusta ei saa muuttaa itsenäisesti. Tämä voi johtaa merkittäviin muutoksiin naisten hormonaaliseen tilaan ja muutoksiin endokriinisten rauhasten ja elinten järjestelmissä. Lisäksi annostusten systemaattinen lisääntyminen voi johtaa kasvainten muodostumiseen, varsinkin jos naisille diagnosoidaan hyvänlaatuisia kasvaimia tai on olemassa geneettinen alttius niiden esiintymiselle.

Ei-hormonaaliset lääkkeet vaihdevuodet

Hormonaalisten lääkkeiden lisäksi lääkärit määräävät usein tablettien juomista, jotka sisältävät fytoestrogeenejä - naishormonien kasviperäisiä analogeja. Niitä käytetään, jos naisella on vasta-aiheita hormonikorvaushoidon aikana. Tämän ryhmän lääkkeet ovat myös uuden sukupolven lääkkeitä, jotka sisältävät täsmälleen niitä annoksia, jotka ovat aktiivisia vaihdevuosien oireita vastaan ​​aiheuttamatta negatiivisia muutoksia.

HRT: hen sopivia ei-hormonaalisia lääkkeitä ovat:

 • Klimadinon ja Klimadinon Uno tablettien muodossa;
 • Estrovel pillerimuodossa;
 • Menopace-kapselit;
 • Qi-Klim-tabletit;
 • Punainen harja pisaroissa ja teepannuissa;
 • Bonisaani tablettien ja geelin muodossa;
 • Poistaa tabletit;
 • Klimakt Hel geelin muodossa;
 • Ladys-kaavan vaihdevuosien kapselit;
 • Climaxan kapselimuodossa.

Listattuja rahastoja edustavat enimmäkseen homeopaattiset valmisteet ja biologiset elintarvikelisäaineet. Jos haluat tuntea merkittävän terapeuttisen vaikutuksen, sinun on juettava niitä vähintään 3 viikkoa. Tässä suhteessa HRT: n kulku kestää pidempään kuin hormoneja käytettäessä.

Erityisen tehokkaita keinoja tässä ryhmässä, jos juot niitä pitkään. Tällöin lääkärit suosittelevat naisia ​​menemään ruokavalioon, jossa on runsaasti kuitua. Tämän vuoksi HRT: n tehokkuus on vielä suurempi.

Fytoestrogeenit eivät vaikuta oireisiin hyvin nopeasti, mutta niillä on kumulatiivinen vaikutus - kurssin päätyttyä nainen ei mene ns. ”Vieroitusoireyhtymään”, ja hormonien taso säilyy saavutetulla tasolla. On suositeltavaa juoda tämäntyyppisiä lääkkeitä päivittäin lääkärin määräämissä annoksissa. Fytoestrogeenien annostusta ei ole suositeltavaa lisätä tai muuttaa, koska tämä voi pahentaa naisen tilaa tai aiheuttaa vakavia komplikaatioita.

Vasta-aiheet hormonikorvaushoidon käyttöön

Joissakin patologioissa HRT: n käyttö on ehdottomasti vasta-aiheista.

Nämä diagnoosit sisältävät:

 • akuutit ja krooniset maksasairaudet - hepatiitti, onkologia;
 • tromboosi, tromboembolia;
 • rintarauhasen ja / tai sukupuolielinten ja rauhasen onkologia;
 • sisäelinten endometriumin kerroksen onkologia;
 • monimutkainen diabetes;
 • verenvuoto tuntemattoman alkuperän sukuelimistä;
 • estrogeeniriippuvaiset kasvaimet;
 • sydämen ja verisuonten monimutkaiset patologiat.

Lisäksi hormonikorvaushoidon vasta-aihe on raskaus, joka voi esiintyä vaihdevuosien alkuvaiheessa.

Videosta saat selville, missä tapauksissa tarvitaan hormonaalista hoitoa:

HRT, jossa on vaihdevuodet: luettelo uusimmista lääkkeistä

HRT-lääkkeitä vaihdevuosien uusi sukupolvi tulisi käyttää vain lääkärin valvonnassa. Kaikki häiriöt tällä hetkellä naisten sukupuolihormonien puutteen vuoksi. HRT on kivun pääasiallinen mekanismi. Kun hormonihoito on välttämätöntä pyrittäessä mahdollisimman pieneen annokseen lääkkeitä, jotka antavat estrogeenin määrän ja helpottavat hyvinvointia.

Hoidon piirteet

Viimeisen sukupolven HRT-kompleksi vaihdevuosien aikana auttaa lievittämään naista vaihdevuosien oireista ja ehkäisemään osteoporoosia. Hoito tehdään vasta, kun potilas on täysin diagnosoitu. HRT: llä tämä tutkimus suoritetaan vuosittain. Diagnoosin aikana gynekologi arvioi rintarauhasen tilaa, kohdun ja sukupuolielinten rakennetta.

Kun vaihdevuosia esiintyy, lääkkeiden annostus laskee. Mutta niiden käyttö jatkuu lääkärin valvonnassa. Mitä lääkkeitä voidaan käyttää potilaan hormonitilanteen korvaamiseen, gynekologi valitsee yksilöllisesti. Nykyään apteekeissa on erilaisia ​​hormonivalmisteita vaihdevuosien hoitoon. Tämä mahdollistaa parhaan valinnan mihin tahansa potilaaseen. Jos äitiä ei poisteta naiselta, gynekologi määrää viimeisimmän sukupolven korjaustoimenpiteen, joka sisältää vähimmäismäärän progestogeenejä ja estrogeenejä.

Vaihdevuosien aikana potilaalle voidaan määrätä useita hoitomenetelmiä:

 • pitkäaikaishoidon tarkoituksena on päästä eroon vakavista patologioista sydän- ja verisuonijärjestelmässä, keskushermostojärjestelmässä. HRT kestää 3-5 vuotta, harvoin enintään 12 vuotta;
 • lyhytaikaisen hoidon tavoitteena on päästä eroon vaihdevuosien oireista, joita ei vaikuta vakava masennus, hormonaalisia lääkkeitä käytetään 1-2 vuotta.

HRT: n moninaisuus määritetään komplikaatioiden ja oireiden asteen perusteella. Jos nainen noudattaa kaikkia lääkärin määräyksiä, hän voi saavuttaa positiivisen vaikutuksen lyhyessä ajassa. Uusimpien lääkkeiden avulla vaihdevuosien hormonikorvaushoito auttaa vähentämään hermostuneisuutta, kuumia aaltoja, palauttaa limakalvoja, lievittää kipua.

lääkitys

Jos nainen on poistanut kohdun, määrätään syklinen tai pysyvä estrogeenimonoterapia. Uuden sukupolven hormonihormonin hormonaaliset lääkkeet vaihdevuosien aikana sisältävät laastarin ja geelin, jossa on estradiolia (Estrogel, Divigel). Geeliä käsitellään joka päivä ihon vatsassa tai pakarassa. Jos käytetään kipsiä, se on liimattu iholle kerran viikossa.

Jos naisella on kohdun toimintahäiriöitä, kohdun fibroideja, hormonikorvaushoitoa suositellaan vaihdevuodet ja gestageenit. Periaatteessa käytetään Mirenan kohdunsisäistä järjestelmää, joka esitetään spiraalin muodossa.

Naisille voidaan määrätä sellaisia ​​uusia hormoneja kuin Provera, Utrozhistan, Duphaston. Jos potilaalla on kohtu ja ei ole tämän elimen sairauksia, hoito suoritetaan yhdistetyillä lääkkeillä vakio- tai syklisessä tilassa (Divina, Phimoston, Klimonorm, Angelica).

Kaikki luetellut lääkkeet on otettava vain reseptillä. Ja voi olla tällaisia ​​sivuvaikutuksia:

 • mielialan vaihtelut;
 • painonnousu;
 • rintojen ja vatsan kipu;
 • pahoinvointi;
 • päänsärky;
 • ripuli;
 • oksentelu;
 • heikentynyt seksuaalinen halu;
 • turvotus;
 • rintojen lisäys;
 • nokkosihottuma;
 • ihottumat.

Harvinaisissa tapauksissa lisääntynyt libido, nopea painonnousu, emätinpoisto ja rinta, punoitus. Näiden oireiden alkamisen aikana tarvitaan gynekologin kuuleminen. Jos on tiettyjä viitteitä, asiantuntija peruuttaa lääkkeen, muuttaa annosta tai antotapaa.

Koska vaihdevuosien aikana naisen kehossa ei tuoteta riittävästi estrogeeniä, mutta progesteronia on liikaa, hormonaaliset valmisteet voivat normalisoida naisen yleisen tilan. HRT: n avulla voit poistaa vaihdevuosien oireet:

 • lisääntynyt verenpaine - hermoston systemaattinen rikkominen, jonka aikana esiintyy mielialan vaihteluja;
 • limakalvojen kuivuus - veren kokonaisverehormonipitoisuus laskee, mikä vaikuttaa kielteisesti lisääntymiseen ja virtsaamiseen, limakalvot ohentuvat, mikä aiheuttaa palovammoja emättimeen;
 • kuumat aallot - lämpötilan nousu, johon liittyy ahdistusta, nopeaa sykettä, lisääntynyttä hikoilua.

Kuumat aallot ovat voimakkaita vaihdevuosien oireita, jotka johtuvat kehon hypotalamuksen lämpöasetuksen rikkomisesta naisessa. Lääkäri voi määrätä potilaalle yhden tai joukon lääkkeitä. Nämä lääkkeet valmistetaan eri tuotenimillä. HRT: n varat jaetaan ryhmiin, jotka eroavat toisistaan ​​sovellusmenetelmässä:

Lääkkeen antomenetelmä valitaan erikseen kussakin tapauksessa. Pääsääntöisesti pillereitä käytetään.

Klimonorm-lääketiede

Tämä lääke kuuluu antimikrobiseen ryhmään. Tämän työkalun koostumus on kaksi vaikuttavaa ainetta - gestageeni ja estrogeeni, niiden vaikutuksen tarkoituksena on päästä eroon menopausaalisista oireista ja ehkäistä pahanlaatuisten hyperplasia- ja endometriumkasvainten kehittymistä.

Lääkkeen ainutlaatuinen koostumus ja käyttöohjeen noudattaminen mahdollistavat kuukausittaisen syklin normalisoinnin potilailla, jotka eivät ole läpäisseet hysterektomiaa.

Nykyinen vaikuttava aine estradioli korvaa naisten kehossa luonnollisen estrogeenin puutteen vaihdevuosien aikana. Se auttaa poistamaan vaihdevuosien aikana esiintyviä psykologisia ja kasvullisia sairauksia, jotka johtuvat seksuaalisen aktiivisuuden vähenemisestä ja testosteronin määrän vähenemisestä. Kun lääkettä käytetään asianmukaisesti, voit vähentää syvien ryppyjen ulkonäköä, lisätä kollageenin määrää ihon kudoksissa. Lisäksi työkalu vähentää gastrointestinaalisten sairauksien ja veren kolesterolin määrän riskiä.

Keskeneräisen kuukausittaisen vaiheen tai harvinaisen verenvuodon aikana hoito tulee suorittaa päivästä 5 kriittisten päivien alkamisen jälkeen. Amenorrhean esiintymisen aikana vaihdevuosien alussa hoito voidaan tehdä millä tahansa aikavälillä sillä edellytyksellä, että nainen ei ole raskaana.

Yksi pakkaus lääkettä on suunniteltu kolmen viikon hoitojaksolle. Halutun vaikutuksen saavuttamiseksi sinun täytyy ottaa lääke ottaen huomioon määrätty hoito. Kun käytetään suurempia annoksia lääkkeitä, voi esiintyä sivuvaikutuksia, jotka ilmenevät verenvuodosta, joka ei liity kuukautisiin, oksenteluun ja maha-suolikanavan häiriöihin. Systeemisen hoidon avulla voit päästä eroon yliannostuksen epämiellyttävistä oireista.

Drug Femoston

Jos potilaalle ei ole vasta-aiheita, hormonikorvaushoito postmenopausin aikana sisältää tämän yhdistetyn kaksivaiheisen lääkkeen käytön. Kahdella tämän lääkkeen koostumuksessa olevalla vaikuttavalla aineella - progesteronilla ja estradiolilla on sama vaikutus naisen kehoon kuin luonnolliset hormonit.

Yhdessä aktiiviset elementit auttavat:

 1. Osteoporoosin, pahanlaatuisten kasvainten ehkäisy hyperplasian ja kohdun alueella.
 2. Psyko-emotionaalisten häiriöiden poistaminen.
 3. Autonomisten oireiden lievittäminen.

Femoston-tabletti tulisi ottaa päivittäin samanaikaisesti. Hoito on tehtävä ottaen huomioon kehittynyt järjestelmä. Ensimmäisten 14 päivän aikana on suositeltavaa ottaa hormoneja valkoisissa pillereissä. Lisäksi 14 päivän hoito on käytettävä harmaita pillereitä.

Potilailla, joilla on vallitseva kuukausittainen sykli, hoidon tulee tapahtua kuukautisten ensimmäisestä päivästä alkaen. Naisille, joiden toimintahäiriöt havaitaan kuukausikierrossa, lääkärin määrääminen on ensin määrätty Progestogeenin avulla Femostonin käytön jälkeen, ottaen huomioon vaadittu järjestelmä. Potilailla, joilla ei ole kuukausittaista lääkitystä, on oikeus käyttää milloin tahansa.

Halutun vaikutuksen saavuttamiseksi naishormonit tulisi ottaa, noudattaen tarkoin määrättyä hoitoa, vain tällä tavalla voit viivyttää vanhuutta ja parantaa yleistä hyvinvointia.

Phytopreparation Klimadinon

Tämä työkalu sisältää kasvihormoneja. Sitä käytetään menopausaalisten oireiden poistamiseen ja vegetovaskulaaristen sairauksien hoitoon, jos on olemassa ilmeisiä vasta-aiheita ja on kiellettyä käyttää hormoneja vaihdevuosien aikana.

Kurssin kesto ja hoito-ohjelma kehitetään ottaen huomioon naispuolisen kehon henkilökohtaiset ominaisuudet.

Angelique ja vaihdevuodet

Angelica, samoin kuin huume Klimonorm, on vaihdevuosien huume, jonka avulla voit parantaa hyvinvointia ja päästä eroon epämiellyttävistä oireista.

Angelican korjaustoimenpiteitä käytetään:

 1. Epämiellyttävien oireiden poistaminen kuumien aaltojen aikana ja niiden ulkonäön vähentäminen.
 2. Yleisen hyvinvoinnin palauttaminen.
 3. Testosteronin määrän lisääminen ja vastaavasti seksuaalisen toiminnan palauttaminen.
 4. Osteoporoosin ehkäisy.

On kuitenkin vasta-aiheita. On kiellettyä käyttää tätä lääkettä sellaisten tekijöiden läsnä ollessa:

 1. Verisuonitukos, korkea verenpaine, diabetes.
 2. Pahanlaatuiset kasvaimet rinnassa.
 3. Verenvuoto tuntemattomasta emättimestä.

Tuote sisältää kaikki vaihdevuosien aikana vaaditut hormonit, jotka ovat ihanteellinen ratkaisu hormonaalisen tasapainon normalisoimiseksi tai hyvinvoinnin parantamiseksi erityisesti yli 50-vuotiaille potilaille.

Klimara-kipsi

Tämän hormonaalisen aineen koostumus on vaikuttava aine estradioli annoksena 3,8 mg. Laastari on liimattu tiettyyn ihon paikkaan, sitten alkaa aktiivisen elementin vapautuminen ja yleinen terveyden parantaminen. Yksi laastari ei saa käyttää yli viikon ajan. Se on vain vaihdettava uuteen, joka tarkoittaa kiinnitysalueen vaihtamista.

Tämän työkalun vaikutuksesta kehossa lisää testosteronin määrää, sillä on myönteinen vaikutus libidon ja psyko-emotionaalisen tilan paranemiseen. Erityisiä vasta-aiheita ei ole käytössä, mutta on suositeltavaa ottaa yhteyttä lääkäriin ennen sen käyttöä.

Ei-hormonaalinen hoito

HRT sisältää tablettien käyttöä, jotka koostuvat kasviestrogeeneistä. Kasvien hormoneja tarvitaan, jos potilaalla on vasta-aiheita hormonaalisten lääkkeiden käyttöön. Tämän ryhmän huumeet sisältävät fytohormoneja, jotka poistavat aktiivisesti vaihdevuosien oireet. Ja sivuvaikutuksia ei havaita.

HRT: hen sisältyvät luonnolliset korjaustoimenpiteet sisältävät:

Yllä oleva luettelo lääkkeistä valmistetaan ravintolisien ja homeopaattisten lääkkeiden muodossa. Niitä käytetään noin 20 päivää. Siksi hormonihoidon hoito ei-hormonaalisilla lääkkeillä kestää pidempään, toisin kuin hormonien käyttö.

Samalla on suositeltavaa syödä kuitua sisältävää ruokaa. Vain tällä tavalla on positiivinen HRT-tulos. Fytoestrogeenit toimivat hitaasti vaihdevuosien oireita vastaan, mutta niillä on kumulatiivinen ominaisuus. Siksi hoidon päätyttyä nainen ei ole "vieroitusoireyhtymän" kohteena. Lisäksi hormonitaso säilyy vaaditulla tasolla. Näitä lääkkeitä käytetään gynekologin määräämässä annoksessa. Annoksen lisääminen tai muuttaminen on kiellettyä. Muuten yleinen tila pahenee tai sivuvaikutukset näkyvät.

Climax - tämä ei ole mitään syytä normaalin elämän lopettamiseen. Mutta sinun täytyy luopua epäterveistä tottumuksista, koska ne lisäävät sydänsairauksien ja osteoporoosin riskiä vaihdevuosien aikana. Naisten täytyy syödä normaalisti, aktiivisesti liikkua ja levätä. Kun HRT 90%: ssa tapauksista pienensi tai häviää kokonaan kliiniset oireet.

Hormonaalisten lääkkeiden hyväksyminen vaihdevuosiin: uuden sukupolven hormonikorvaushoito

Premenopausin puhkeamisen myötä menopausaaliset oireet, jotka liittyvät puutteellisiin estrogeenitasoihin, alkavat näkyä naisen kehossa.

Tällainen epämukavuus johtuu tällaisista ilmenemismuodoista, kuten liiallinen hikoilu, nopea joukko ylimääräisiä kiloja, häiriöitä sydämen sykkeen rytmissä, kuivuuden tunne emättimen limakalvolla, virtsankarkailun ilmentymä. Poista kaikki epämiellyttävät vaihdevuosioireet auttavat hormonaalisia lääkkeitä vaihdevuosien aikana.

Kaikki hormonaaliset lääkkeet on jaettu kahteen pääryhmään:

 1. Estrogeenipitoinen, nimetty pääasiassa hysterektomian jälkeen (kohdun kirurginen poistaminen).
 2. Yhdistetyt tuotteet, jotka sisältävät progesteronia, joka suojaa endometriumia sekä estrogeeniä.

Hormonaaliset tabletit, joissa on vaihdevuodet, ovat tehokas tapa päästä eroon vakavista kliinisistä vaikutuksista. Hormonikorvaushoidon hoidon perusta on hormonien järjestelmällinen anto, asiantuntijan tarkkailu ja koko organismin säännöllinen tarkastelu vaihdevuosiin liittyvien patologioiden tunnistamiseksi.

On myös tarpeen ennen HRT-lääkkeiden käyttöä varmistaa, että se sopii keholle, eikä kontraindikaatioita ole. Menopausin hormonikorvaushoitoa tulisi määrätä vain pätevä teknikko.

Tarkastellaan tarkemmin, miksi hormonihoito ja sen myönteiset näkökohdat on määrätty.

Hormonihoidon positiivinen puoli

Kun vaihdevuodet alkavat, elimistössä olevat naiset alkavat vallankumouksellisia muutoksia, joille on tunnusomaista hormonaalisen taustan sammuminen, munasarjojen toimivuus, aivojen kudosten rakenteen muutokset, jotka johtavat progesteronin tuotannon vähenemiseen ja sitten estrogeeniin ja merkityksellisten oireiden esiintymiseen, jotka ilmenevät:

 • Climacteric-oireyhtymä. Ennaltaehkäisyssä se esiintyy 35%: lla naisväestöstä, 39–42%: lla naisilla, joilla on vaihdevuosien puhkeaminen, 19-22% 12 kuukauden kuluttua vaihdevuosien alkamisesta ja 3-5% 4-5 vuoden kuluttua vaihdevuosien aikana.

Climacteric-oireyhtymän ilmentyminen liittyy kuumien aaltojen muodostumiseen ja äkilliseen lämmön tunteeseen, lisääntyneeseen hikoiluun, vuorotellen vilunväristyksiin, psyko-emotionaaliseen epävakauteen, lisääntyneeseen verenpaineeseen ja sen äkilliseen luonteeseen. Myös sydämen sykkeen lisääntynyt rytmi, sormien kärjen tunnottomuus, kipu sydämen alueella, unihäiriöt ja unettomuus, masennustila ja muut niihin liittyvät oireet.

 • Naisen urogenitaalisesta järjestelmästä johtuvat häiriöt, jotka ilmenevät libidon vähenemisenä testosteronitasojen laskun taustalla, kuivuuden esiintyminen limakalvoilla emättimen alueella, virtsan inkontinenssi, erityisesti äkillisen aivastelun, yskimisen tai pelon aikana. Voi olla myös kipua virtsaamisen aikana.
 • Dystrofiset muutokset ihossa ja niiden lisäyksissä, joihin liittyy diffuusisen hiustenlähtö, kuiva iho, kynsien levyn epävakaisuus, syvempien ryppyjen ulkonäkö.
 • Elimistön aineenvaihduntaprosessien loukkaukset: tämäntyyppisten patologisten muutosten yhteydessä ilmenee ruokahaluttomuuden väheneminen ja ihonalaisen rasvakerroksen samanaikainen lisääntyminen. Myös elimistöstä peräisin oleva neste alkaa näkyä hitaassa liikkeessä, mikä johtaa pastosnostin muodostumiseen ja kasvojen turvotukseen.
 • Osteoporoosin muodostumiseen liittyvien myöhäisten ilmentymien kehittyminen, joka ilmenee kalsiumitasojen vähenemisen seurauksena kehon luurankojärjestelmässä sekä hypertensiota, iskemiaa, Alzheimerin tautia ja muita yhtä vakavia patologioita.

Niinpä kaikki naisen kehossa esiintyvät ilmastonmuutokset voivat ilmetä, kun tiettyjä oireita kehittyy eri asteittain.

Menopausin hormonikorvaushoito on tehokas tapa estää, eliminoida tai vähentää merkittävästi kaikkien elinjärjestelmien toiminnallista toimintahäiriötä ja vähentää vakavien patologisten prosessien riskiä hormonaalisen vajaatoiminnan aikana.

Hormonikorvaushoidon pääperiaatteet ovat:

 1. Reseptilääkkeet, joiden pääasiallinen koostumus on samanlainen kuin naisten sukupuolihormonit.
 2. Pienten annosten vastaanotto, joka vastaa endogeenisten estradiolien määrää, erityisesti proliferatiivisessa vaiheessa.
 3. Hoito erilaisilla estrogeenin ja progesteronin saannin yhdistelmillä, mikä auttaa estämään endometriumin hyperplasiaa.
 4. Hysterektomian (kohdun kirurginen poistaminen) jälkeen mahdollisuus ottaa vain estrogeeniä sisältäviä lääkkeitä.
 5. Profylaktisten hormonaalisten lääkkeiden, joiden tarkoituksena on poistaa osteoporoosin ja sydämen iskemian esiintyminen, tulisi olla vähintään 5 vuotta.

Hormonaalisten lääkkeiden pääasiallinen vaikuttava aine on estrogeenit. Kun lisätään gestageeneja, suoritetaan eräänlainen hyperplastisen prosessin ehkäisy kohdun limakalvoille ja sen tilan hallinta. Harkitse tehokkaimpien hormonaalisten lääkkeiden luetteloa.

HRT-lääkkeet

HRT: tä vaihdevuodet ja uuden sukupolven lääkkeet voivat määrätä vain pätevä erikoislääkäri.

klimonorma

Tämä lääke kuuluu antilimakteeristen lääkkeiden ryhmään. Tämän lääkkeen koostumus koostuu kahdesta aktiivisesta aineosasta - estrogeenista ja gestageenista, joiden pääasiallisena tavoitteena on poistaa menopausaaliset oireet ja estää endometriumin syöpä ja hyperplasia.

Lääkkeen ainutlaatuinen koostumus ja erityisjärjestelyn noudattaminen yhdessä antavat mahdollisuuden kuukautiskierron palauttamiseen naisilla, jotka eivät ole läpäisseet hysterektomiaa.

Klimonorm-estradiolin sisältämä aktiivinen komponentti korvaa täysin luonnollisen estrogeenin puutteen vaihdevuosien aikana naisen kehossa. Tämä auttaa vähentämään vaihdevuosien aikana esiintyviä vegetatiivisia ja psykologisia ongelmia testosteronin ja seksuaalisen aktiivisuuden vähenemisen vuoksi. Kun lääkeaine on otettu asianmukaisesti vastaan, on mahdollista saavuttaa syvä ryppyjen esiintymistiheys, lisääntynyt ihon kollageenipitoisuus. Lisäksi lääke vähentää kolesterolin määrää veressä ja ruoansulatuskanavan patologian riskiä.

Keskeneräisen kuukautiskierron ja ainakin harvinaisen kuukautiskierron ilmentymisen jälkeen hoito tulisi aloittaa viidennestä päivästä kuukautisten alkamisen jälkeen. Kun amenorrea kehittyy vaihdevuosien alussa, hoito voidaan aloittaa milloin tahansa, jos raskautta ei ole.

Yksi lääkkeen paketti on suunniteltu 3 viikon hoitojaksolle. Halutun tuloksen saavuttamiseksi on tarpeen ottaa hormoneja määrätyn hoito-ohjelman mukaan. Kun otetaan suurempia annoksia lääkkeestä voi esiintyä kehon haittavaikutuksia, jotka ilmenevät ruoansulatushäiriöistä, oksentamisesta ja verenvuodosta, jotka eivät liity kuukautiskiertoon. Jos haluat päästä eroon yliannostuksen oireista, voit käyttää lääkärin määräämiä järjestelmällisiä hoitoja.

Femoston

Korvaava hormonihoito postmenopausaalisessa jaksossa käsittää tämän kaksivaiheisen yhdistelmälääkkeen ottamisen, jos naiselle ei ole vasta-aiheita. Kahdella vaikuttavalla aineella, jotka muodostavat tämän lääkkeen, estradiolin ja progesteronin, on samanlainen vaikutus kehoon kuin luonnolliset naarashormonit.

Yhteenvetona estradioli ja progesteroni edistävät:

 • Kasvullisten oireiden poistaminen;
 • Psyko-emotionaalisten häiriöiden poistaminen;
 • Osteoporoosin, kohdun syöpä ja hyperplasia.

Tabletoitu lääke Femoston on otettava samaan aikaväliin kerran päivässä. Hoito on suoritettava määrätyn järjestelmän mukaisesti. Kahden ensimmäisen viikon aikana on suositeltavaa juoda hormoneja valkoisissa tableteissa. Kahden seuraavan hoitoviikon täytyy ottaa harmaita pillereitä.

Naisilla, joilla on vallitseva kuukautiskierto, hoito on määrätty kuukautisten ensimmäisestä päivästä alkaen. Niille, joilla on kuukautiskierron epäsäännöllisyys, lääketieteen "Progestogen" avulla määrätään aluksi kurssin hoito, sitten Femoston otetaan erityisen hoito-ohjelman mukaan. Naisilla, joilla ei ole kuukautiskiertoa, he voivat aloittaa lääkkeen ottamisen milloin tahansa.

Halutun tuloksen saavuttamiseksi pillereissä olevien naishormonien on oltava humalassa, tarkasti hoidon jälkeen, tämä on ainoa tapa parantaa yleistä terveyttä ja viivästyttää vanhuuden alkamista.

Klimadinon

Tämä lääke kuuluu kasviperäisten lääkkeiden ryhmään, joka sisältää fytohormoneja. Se on tarkoitettu hoitamaan vaihdevuosien oireita ja poistamaan vegetovaskulaarisia häiriöitä, kun on olemassa ilmeisiä vasta-aiheita ja et voi ottaa hormoneja vaihdevuosien aikana.

Hoito-ohjelma ja hoidon kesto on määritetty riippuen naisen kehon yksilöllisistä ominaisuuksista.

Angelique

Angelica, kuten Clemonorm, ovat naisia ​​vaihdevuosien huumeita, jotka auttavat eroon epämiellyttävistä oireista ja parantamaan yleistä hyvinvointia.

Angelicaa käytetään:

 • Yleisen hyvinvoinnin normalisointi;
 • Poista epämiellyttävät oireet kuumien aaltojen aikana ja vähentää niiden esiintymistiheyttä;
 • Osteoporoosin ehkäisy;
 • Lisääntynyt testosteronitaso ja siten seksuaalisen toiminnan normalisointi.

Älä ota tätä lääkettä, jos sinulla on seuraavat tekijät:

 • Verenvuodon esiintyminen tuntemattoman etiologian emättimestä;
 • Syövän kehittyminen rintarauhasissa;
 • Diabetes, verenpaine ja laskimotromboosi.

Angelique sisältää koostumuksessaan tarvittavat hormonit vaihdevuosien aikana, jotka ovat erinomainen ratkaisu hyvinvoinnin parantamiseen ja hormonaalisen epätasapainon palauttamiseen, erityisesti yli 45-46-vuotiaille naisille.

CLIMAR

Tämä on hormonaalinen lääke, joka on tuotettu laastarin muodossa, joka sisältää estradiolia annoksena 3,8 mg. Laastari on liimattu tiettyyn ihon alueeseen, jonka jälkeen aktiivisen aineosan vapautuminen ja naisen yleisen hyvinvoinnin parantuminen alkaa. Laastarin käyttö on suositeltavaa enintään viikossa. Viikon viimeisenä päivänä on tarpeen korvata käytetty korjaustiedosto uudella, varmista, että vaihdat sen kiinnityspaikan.

Laastarin vaikutuksesta kehossa testosteronitasot kasvavat, mikä vaikuttaa positiivisesti psyko-emotionaaliseen tilaan ja lisääntyneeseen libidoon. Laastarin käyttöön ei ole erityisiä vasta-aiheita, mutta ennen kuin käytät sitä, sinun on kuultava asiantuntijaa.

Naarashormonit vaihdevuosien aikana iän myötä tapahtuvien muutosten ja siirtymäkauden vaikutuksesta vähenevät, mikä pahentaa naisen tilaa. Siksi on tarpeen käyttää HRT-lääkkeitä, jotka lyhyen ajan kuluessa voivat säästää naisen kasvujärjestelmän häiriöistä, vähentää testosteronitasoja ja niiden seurauksia: psyko-emotionaalisen tilan muutokset. Muun muassa hormonaaliset lääkkeet imeytyvät yleensä hyvin eikä niillä ole haittavaikutuksia.

Jotta voisit selvittää, mitä juoda vaihdevuosien aikana, sinun on suoritettava täydellinen diagnoosi kehon tilasta ja neuvoteltava asiantuntijan kanssa.

Spontaanit hormonaaliset lääkkeet eivät voi olla pelkästään hyödyttömiä keholle, vaan myös vaarallisia, joilla on peruuttamattomia seurauksia. Siksi on välttämätöntä ottaa hormonaalisia valmisteita vain lääkärin määräämällä tavalla.

Mielenkiintoinen ja informatiivinen video aiheesta: