Gynekologin ja kouluttajan mielipiteet: onko mahdollista osallistua kuntoon kuukautisten aikana?

Hei, rakkaat lukijat! Tämä materiaali koskee vain tyttöjä ja naisia. Siinä vastaan ​​yhteen melko herkkään kysymykseen: onko mahdollista tehdä kuntoa kuukautisten aikana?

Kuukautiskierron vaiheet

Naisen keho on todellinen luonnon luoma taideteos. Se on ainutlaatuinen ja siinä kaikki on mietitty pienimpään yksityiskohtaan. Sen päätarkoitus on lasten syntyminen. Siksi naisen keho on jatkuvasti valmiina käsittämään myöhäisestä murrosikästä (11-16-vuotiaat) maturiteettiin (45-60 vuotta).

Kuukautiskierto on säännöllinen muutos naisen kehossa, jonka tarkoituksena on valmistaa elin mahdolliseen raskauteen.

Se koostuu useista vaiheista:

 • Follikulaarinen - tässä vaiheessa muodostuu follikkelia, josta munasolu ilmestyy. Tämän ajanjakson alku alkaa kuukautisten verenvuodon ensimmäisenä päivänä ja päättyy ovulaation aikaan;
 • Ovulaatio - toisin sanoen munasolun vapauttaminen, joka on valmis hedelmöittämiseen follikkelista vatsaonteloon. On huomionarvoista, että naispuolinen elin sisältää yli kolmesataa tuhatta munaa! Ja kaikki ne muodostuvat kohdussa ja alkavat kypsyä murrosiässä. Ovulaatio lopetetaan tilapäisesti raskauden aikana ja häviää kokonaan vaihdevuodet alkavat;
 • Luteiini - tätä ajanjaksoa kutsutaan myös corpus luteumin vaiheeksi: se alkaa välittömästi ovulaation jälkeen ja kestää niin kauan kuin on keltainen runko (follikkelia) - noin 10-14 päivää. Corpus luteumin päätehtävänä on hormonien - progesteronin ja estrogeenin - tuotanto, jotka ovat tarpeen sikiön normaalille suunnittelulle ja kehittymiselle ennen istukan muodostumista. Jos muna ei ole hedelmöitynyt, se imeytyy. Sitten kuukautiskierto alkaa uudelleen.

Kuukautiskierron kesto tytöissä vaihtelee 21: stä 36 päivään. Se on yleensä 28 päivää.

Miten urheilu vaikuttaa aikasi?

Jokaisen naisen keho on yksilöllinen. Joillekin ajanjaksot ovat käytännössä samoja päiviä kuin tavallisesti, mutta toiset - hyvin vaikea aika.

Siksi tytöt ihmettelevät usein: miten urheilu vaikuttaa kuukautiskiertoon?

Ammattilaisurheilijat myöntävät, että jos “näinä päivinä” putoaa kilpailuihin, siitä tulee todellinen tragedia.

Tutkimukset ovat osoittaneet, että kuukautiskierron aikana voiman- ja nopeusindikaattorit vähenevät merkittävästi sekä kestävyys. Tämä johtuu korkeasta estrogeenitasosta, joka edistää nesteen kerääntymistä elimistöön, mikä johtaa lihasten rentoutumiseen.

Siksi intensiivikoulutus on parempi peruuttaa - ne eivät vain tuo toivottua vaikutusta, mutta voivat myös olla vaarallisia. On parempi korvata ne muilla, entistä säästöisemmillä aktiviteeteilla - kevyt lenkkeily, voimistelu, jooga.

Kuntoiluajanjaksojen puute

Jotkut naiset valittavat, että kun he ovat osallistuneet urheiluun, heidän kaudensa hävisivät. Tietenkin heidän poissaolonsa, joita ei ole aiheuttanut raskaus terveelle tytölle, on melko häiritsevä merkki. Mutta miksi näin tapahtuu ja onko se normaalia?

Ensinnäkin, muista, että jos et ole koskaan ollut urheilussa ennen ja sitten yhtäkkiä päättänyt ottaa sen kaiken jyrkästi, kehosi koetaan vakavaksi stressiksi ensimmäisten viikkojen aikana. Ja tämä puolestaan ​​vaikuttaa hormonaaliseen taustaan, joten kuukautisten viivästyminen koulutuksen ensimmäisinä kuukausina on melko normaalia.

Se on aivan toinen asia - säännöllinen uuvuttava harjoitus yhdistettynä jäykkä ruokavalio ja unen puute. Tällaiset kokeet omalla kehossasi johtavat krooniseen väsymysoireyhtymään, joka voi myös aiheuttaa kuukautisten katoamisen. Tässä tapauksessa sinun pitäisi antaa enemmän lepoa. Jos sykli ei jatku - käy gynekologissa.

Vaarassa ovat myös tytöt, jotka haluavat tuoda kehonsa täydellisesti. Terve, pehmeä ja kaunis kuva on suuri. Mutta rasvakerroksella on merkittävä rooli naisten kehossa. Normaalisti tytön kehon tulee sisältää 15-20% rasvaa. Tämä luku ei täysin sovi täydellisen ulkonäön ideoihin - niin että lihaksen lievitys on selvästi näkyvissä, rasvataso ei saa ylittää 10-12%. Tämä voi myös aiheuttaa ongelmia naisen kuukautiskierron aikana.

Joka tapauksessa yli 10 päivän pituisen punaisen ajan viivästyminen on syytä vierailla gynekologissa.

Voinko kouluttaa aikana?

Vastaus tähän kysymykseen huolestuttaa monia naisia, koska siitä on paljon ristiriitaisia ​​tietoja - kaiken toiminnan kieltämisestä kokonaan ja päättyen suosituksiin lisätä työmäärää kriittisinä päivinä.

Itse asiassa voit osallistua ja joissakin tapauksissa jopa tarvita. Mutta sinun pitäisi valita oikea kuorma ja noudattaa tiettyjä sääntöjä. Tätä käsitellään jäljempänä.

Fitness kuukautisten aikana: gynekologien mielipide

Myytti, että synnytyslääkärit-gynekologit kieltävät kategorisesti fyysisen aktiivisuuden kuukautisten aikana, on melko yleistä.

Alan tunnustettujen asiantuntijoiden mukaan on mahdollista ja jopa välttämätöntä mennä urheiluun verenkierron parantamiseksi tällä kaudella. Ei sisällä vain kovaa, uuvuttavaa ja voimakasta koulutusta.

Lääkärit myöntävät myös, että juuri veren stasis ja lihaskouristukset ovat yksi yleisimmistä kivuliaiden tunteiden syistä verenvuodon ensimmäisinä päivinä. Siksi liikkuvuuden puute tällä kaudella on jopa haitallista: tuskallisten aikojen tapaamisissa terveillä naisilla on usein voimistelu- ja venytysharjoituksia.

Kuitenkin, jos lääkäri kieltää jostain syystä urheilua kuukautisten aikana, kuuntele hänen suosituksiaan ja odota verenvuodon päättymistä.

Urheilu kuukautisten aikana: hyödyt ja haitat

Itse asiassa oikea liikunta vaikuttaa myönteisesti naisen kehoon. Tämä ilmaistaan:

 • Kivun vähentäminen kuukautisten aikana
 • Verenkierron parantaminen
 • ICP: n poistaminen
 • Normaalisointi epävakaa sykli

Naisten kehoon kohdistuva haitta voi johtua vain kuukautisten vääristä kuormista sekä henkilökohtaisen hygienian sääntöjen noudattamatta jättämisestä koulutuksen aikana ja harjoitusten jatkamisesta huolimatta huonosta hyvinvoinnista.

Vasta

On välttämätöntä kieltää fyysinen toiminta kuukautisten aikana seuraavissa tapauksissa:

 • Jos sinulla on raskas verenvuoto (hygieniatuotteet, joiden imukyky on enintään yksi tunti) tai purkautuminen hyytymällä
 • Sinut kärsivät kouristuksista, joita liikkeet pahentavat.
 • Heikkous, huimaus
 • On kuukautiskiertoon liittyviä gynekologisia sairauksia ja häiriöitä

Oikeus: urheilu ja harjoitukset kuukautisten aikana

Ei ole väliä, olitpa kotona tai kuntosalilla, olitpa ehdokas urheilija tai ammattilainen - sinun täytyy joka tapauksessa mukauttaa koulutussuunnitelma ennen kuukautiskiertoa terveyttä ja kehon ominaisuuksia noudattaen.

Koulutuksen valmistelu

Kuukautiskierron aikana on erityisen tärkeää noudattaa henkilökohtaisen hygienian sääntöjä. Heikentynyt elin on tällä hetkellä herkkä patogeenien haitallisille vaikutuksille. Henkilökohtaisten hoitotuotteiden myöhäinen korvaaminen voi johtaa vakaviin seurauksiin - ensinnäkin se on myrkyllinen sokki. Sen oireet ovat pahoinvointi, oksentelu, kivulias ripuli, kuume ja ihottuma. Myrkyllinen sokki on kohtalokasta, jos se esiintyy, ota välittömästi yhteys lääkäriin.

Siksi ennen koulutusta ja sen jälkeen on tarpeen ottaa suihku ja korvata tamponi.

Jopa hellävaraisen toiminnan aikana nainen hikoilee, mikä voi johtaa vaipan ihottumiseen ja epämukavuuteen intiimialueella. Tämän välttämiseksi on suositeltavaa käyttää intiimihygieniaan tarkoitettuja erikoistyökaluja - geeli, pyyhkeet ja rauhoittava voide lapsille ilman hajusteita.

Monet tytöt ovat hämmentyneitä menemään kuntosalille aikoina, peläten, että liikunnan aikana voi esiintyä vuotoa. Epämiellyttävän tilanteen välttämiseksi on suositeltavaa yhdistää tamponi keskitason imukykyiseen padoon ja käyttää myös tummia vaatteita.

Jos osallistut ryhmäluokkiin, älä unohda varoittaa valmentajaa, että sinulla on kriittisiä päiviä - hän vähentää teille aiheutuvaa taakkaa.

Kun luokkien täytyy pysähtyä

Kuukautisten aikana sinun on kuunneltava herkästi kehoa. Usein tapahtuu, että harjoituksen alussa nainen tuntuu hyvältä, ja harjoituksen aikana hän sairastuu hyvin. Jotta tilanne ei pahentuisi, on parempi lopettaa koulutus seuraavissa tapauksissa:

 • Heikkouden tunteet ja vapina raajoissa
 • Terävä ja vaikea vatsakipu
 • Suurempi vastuuvapaus, tunne "tulvasta"
 • pahoinvointi
 • Liian paljon hikoilua

Sallitut harjoitukset kuukautisten aikana

Parhaat kuukautiskoulutuksen tyypit ovat:

 • Kävelykierros Tämä on hyvä tapa korvata lenkkeilysi;
 • Streyching (venytys). Tällainen koulutus ei ainoastaan ​​auta ylläpitämään lihaksia hyvässä kunnossa, vaan myös lievittää kipua. Lisäksi tutkimukset ovat osoittaneet, että kuukautisten aikana venyttäminen on paljon tehokkaampaa lihasten rennon tilan vuoksi;
 • Pilates ja jooga. Hiljainen vauhti ja kevyt työkuorma mahdollistavat työskentelyn iloisesti ja ilman aikaa naisten terveydelle.
 • Uinti. Sen avulla voit rentoutua paitsi fyysisesti, myös emotionaalisesti, mikä on erittäin tärkeää naisille kriittisinä päivinä. Valitettavasti kaikkien poolien hallinnointi antaa naisille mahdollisuuden osallistua kriittisten päivien luokkiin muiden kävijöiden mukavuuden ja terveysvaatimusten noudattamisen vuoksi. Kohtalaisen verenvuodon myötä nykyaikaiset tamponit voivat pitää naisen sisällä olevan veden, jopa vedessä.

Kielletyt kuukautisten harjoitukset

Kriittisinä päivinä seuraavat harjoitukset tulisi jättää koulutuksen ulkopuolelle:

 • Tarkoitettu vatsan lihaksille. Kuukautisten aikana ei pitäisi antaa kuormitusta mahalle. Sinun täytyy luopua kiertämisestä, taivuttamisesta ja jooga-asanoista.
 • Voimaharjoitukset. Olipa kyseessä vain painojen nostaminen tai simulaattorien käyttäminen - kaikki tämä johtaa lisääntyneeseen verenvuotoon ja painostukseen lehdistössä.
 • Sydänkoulutus. Intensiivisen aerobisen liikunnan aikana kehossa oleva verenkierto kiihtyy, joten purkautuminen lisääntyy. Meidän on korvattava tai merkittävästi helpotettava tällaista toimintaa.

Lepotila ja ravinto

Jotta kuukautisten aikana vältyttäisiin heikkoudelta ja väsymykseltä, naisen pitäisi nukkua riittävästi ja syödä kunnolla.

Tilastojen mukaan noin 40% naisista nukkuu huonosti tänä aikana. Menstruation aikana tytöissä tapahtuu hormonaalisia prosesseja, jotka vaikuttavat paitsi fyysiseen, myös emotionaaliseen tilaan. Siksi unettomuutta aiheuttaa useimmiten psyko-emotionaalinen tekijä.

Vahvojen päästöjen vuoksi se johtuu tarpeesta nousta yön keskelle korvaamaan hygienia- ja puhdistusaineet. Kevyt urheilutoiminta auttaa naista rauhoittumaan, mikä tarkoittaa, että ne parantavat unta. Iltakoulutukset ovat erityisen hyödyllisiä tällä hetkellä.

Jos pidät ruokavaliota, kuukauden ensimmäisinä päivinä se on pehmennyt. Kriittiset päivät eivät tietenkään ole syy pitää karkkeja ja kakkuja. Mutta voit varaa terveellisiä makeisia - esimerkiksi hunajaa, pähkinöitä, kuivattuja hedelmiä ja jopa tummaa suklaata. Lisäksi kriittiset päivät ovat hyvä aika huijata, eli ravitsemuksen häiritseminen: ruoasta saatu ylimääräinen energia käytetään kehon palauttamiseen.

Ravitsemusasiantuntijat suosittelevat myös hemmottelua itseäsi tuoreella ananasilla: siinä on erityinen aine - bromelain. Se rentouttaa lihaksia ja lievittää kouristuksen aiheuttamaa kipua.

On hyvä sisällyttää ruokavaliovalmisteisiin, jotka lisäävät hemoglobiinia - tattari, granaattiomena, maksa ja sokerijuurikkaat. Mutta lasillinen punaviiniä iltaisin on myytti, joka on keksitty perustelemaan alkoholijuomien käyttöä. Alkoholi kuukautisten aikana on ehdottomasti kielletty.

Yhteenvetona voidaan sanoa vain, että liike on elämä. Mutta vain tapauksissa, joissa se ei ole haitallista. Siksi, kun haluat osallistua kuukautisten aikana, voi riippua vasta-aiheiden puuttuminen, normaali hyvinvointi ja harjoitusten valintaa koskevien suositusten noudattaminen.

Jos nämä tiedot ovat hyödyllisiä - jaa tämä artikkeli ystävien kanssa sosiaalisissa verkostoissa.

Ja jos haluat tietää koulutuksesta ja ravitsemuksesta, vain luotettava ja luotettava tieto - tilaa blogiisi ja odota uusia materiaaleja!

Koulutus kuukautisten aikana

Hyvien urheilutulosten saavuttamiseksi on tehtävä paljon, pysyvästi ja säännöllisesti. Naisilla on valitettavasti joskus poiketa tästä säännöstä kuukautiskierron takia, koska kaikki oikeudenmukaiset sukupuolet eivät ole riittävän tietoisia fyysisestä aktiivisuudesta tänä aikana. Useimmat tytöt, jotka haluavat pysyä hyvässä kunnossa, yrittävät käyttää kaikkia mahdollisuuksia koulutukseen. Tällainen innostus on tietysti kiitettävää, mutta maltillisesti. Yritetään ylläpitää harmoniaa, ei pidä unohtaa omaa terveyttään, tutkia etukäteen kaikkia tämän asian näkökohtia, selvittää, milloin ja mitä harjoituksia voidaan tai ei voida tehdä.

Useimmilla naisilla, jotka harjoittavat liikuntaa kriittisinä päivinä, heidän motivaationsa urheiluun vähenee jyrkästi. Tavanomaisen voimakkaan rytmin ylläpitäminen on mahdotonta, toisin sanoen sekä lähestymistapojen hallitsemien nopeuksien että joukkoiden määrä vähenee. Jotkut huomaavat, että menstruaalisen kierron aikana tapahtunut elpyminen on paljon huonompi ja vähemmän laadullinen. Tämä on melko normaalia, koska kuukautiskierto vaikuttaa aineenvaihduntaa, yleistä kestävyyttä ja muita suoraan urheiluun liittyviä tekijöitä.

Kriittisillä päivillä on useita vaiheita. Jokaiselle on ominaista tietyt hormonaaliset muutokset. Jos sinulla on selkeä käsitys suhteestaan ​​toisiinsa, voit vaihtaa tilanteen eduksi ja kouluttaa mahdollisimman suurella tuotolla. Tämä ei vähennä koulutuksen tehokkuutta ja pidä kehoa ja kehoa hyvällä äänellä.

Kuukautiskierron vaiheet

Ymmärtääkseen, mitä harjoituksia ja kun on parasta tehdä kriittisinä päivinä, on tiedettävä, miten naisten kuukautiskierto on rakennettu. Se koostuu useista vaiheista, joista jokaisella on omat ominaisuutensa.

follikulaarinen

Ensimmäinen vaihe, joka kuuluu kuukautiskierron ensimmäiseen päivään ja päättyy ovulaation alkamiseen. Sille on tunnusomaista follikkelin kehittyminen munasarjassa, joka on helposti ymmärrettävissä sen tunnusmerkillä. Tämän vaiheen ensimmäisinä päivinä (viidestä tai useammasta) kohdun limakalvo erittää kudoksen ja veren. Ensimmäisenä päivänä estrogeenikonsentraatio on pienin ja alkaa nousta. Tämä johtaa follikkelien kasvuun.

Joissakin lähteissä löydettiin tällainen hormonin nimi, kuten estradioli. Se on estrogeeniryhmän pääasiallinen hormoni ja se tuotetaan lisääntymisvaiheen aikana. FSH tai follikkelia stimuloiva hormoni on vastuussa follikkelien tuottamisesta, ja LH tai luteinisoiva on vastuussa ovulaation aloittamisesta ja progesteronin erittymisen säätämisestä. Follikulaarivaiheen kesto on noin kaksi viikkoa, eli se ei pääty kriittisten päivien loppuunsaattamiseen.

ovulaatio

Tätä vaihetta leimaa se, että munasarjalta tulee kypsä hedelmöityminen. Estrogeeni ja luteinisoiva hormoni saavuttavat maksimitasonsa. Progesteroni alkaa nousta nopeasti, mikä vaikuttaa koko kehon korkeampaan lämpötilaan.

luteal

Se tulee ovulaation päättymisen jälkeen ja päättyy seuraavan kuukautisen alussa. Tämän vaiheen aikana etiketissä oleva limakalvo alkaa kasvaa. Tämä tarkoittaa, että hän valmistautuu muna- ja raskauden mahdolliseen lannoitukseen.

Estrogeeni ja progesteroni alkavat kasvaa. Niiden kasvu johtaa ensin nousuun ja sen jälkeen naisten kehon lämpötilan laskuun. Jälkimmäinen tapahtuu silloin, kun käsitys ei tapahtunut. Vaiheen kesto on noin 14 päivää ja kriittiset päivät alkavat, jos raskautta ei tapahdu.

Onko mahdollista tehdä harjoituksia kuukautisten aikana

Kuukautiskierrosta leimaa naisen huomattava vaihtelu ja hormonaalisen taustan muutokset. Ne vaikuttavat paitsi kehon lisääntymistoimintoihin, myös vaikuttavat tilaan. Jotta hyvinvointia ei heikennettäisi, on tarpeen tietää, miten näitä vaihteluja käytetään koulutukseen ja henkilökohtaisiin terveyshyötyihin.

Tee kuukausittain samassa tilassa?

Monet naiset pyytävät tätä kysymystä, ja vastaus siihen yllättää monia. Harjoitus kriittisinä päivinä ei ole mahdollista vaan suositeltavaa. Metabolia, insuliinin herkkyys, kehon lämpötila kuukautisten aikana pysyvät normaaleina, joten mikään ei häiritse liikuntaa. Tietenkin, jos terveydentila jää paljon toivomisen varaan, sinun ei pidä mennä kuntosalille. Jos vaivoja ei ole, voit suorittaa harjoitukset turvallisesti.

Follikulaarivaiheen koulutuksen tulisi olla mahdollisimman voimakas.

Tämä johtuu siitä, että testosteronitasot ovat korkeat, mikä vaikuttaa myönteisesti kestävyyteen, lujuuteen ja lihasten lisääntymiseen. Tässä vaiheessa on parasta suorittaa voimaharjoittelua. Joissakin tapauksissa jopa lisää kipukynnystä, ja sen avulla voit kouluttaa tehokkaammin.

Tämän ajanjakson haittana on, että aineenvaihdunnan nopeus pienenee ja energiaa levitetään paljon vähemmän. Tämä ei tarkoita, että luokat eivät ole hyödyllisiä. Kestävyys ja lujuus kehittyvät mahdollisimman nopeasti ja hyvin, joten tämä vaihe on ihanteellinen intensiivikoulutukseen.

Täällä sinun täytyy muistaa hyvä harjoitus. Se vähentää loukkaantumisriskiä, ​​koska estrogeenin ja hormonaalisten muutosten kohonneet tasot tekevät naisen kehosta ja kehosta haavoittuvampaa. Jos lämmität hyvin ennen luokkia, ongelmia ei tule syntyä.

Luteaalivaihe vaatii lepoa ja lepoa

Tänä aikana nainen nopeasti väsyy. Korkea ruumiinlämpötila, joka on pahentunut kuumassa säässä, ei salli harjoitella normaalitilassa. Näinä päivinä sinun pitäisi luopua fyysisestä rasituksesta ja antaa etusijalle levätä. Jos menet urheiluun, sitten säästäväisesti, eikä intensiivisesti. Ei saa olla järkyttynyt väsymisestä. On parempi antaa itsellesi lepo, koska niin keho tietää, että se tarvitsee lepotilaa.

Monet naiset eivät halua luopua luokista ja pelkäävät parempaa. Luteaalisessa vaiheessa aineenvaihdunta on melko korkea, joten kalorit poltetaan suurina määrinä. Insuliinin herkkyys on useimmissa tapauksissa pienempi, ja siksi on välttämätöntä sisällyttää valmisteisiin rasvoja valikkoon, mutta ei hiilihydraatteja. Vähentyneen estrogeenin ja lisääntyneen progesteronin taustalla kehon rasvoja käytetään energialähteenä.

Kuukautiskierron vaiheen määrittäminen

Vaiheen määrittämiseksi on välttämätöntä laskea päivien lukumäärä kriittisten päivien päättymisen jälkeen. Jos se on normaalia, jokainen uusi sykli alkaa 28 päivän kuluttua, mutta useimmissa tapauksissa on poikkeamia.

Kun haluat olla täsmälleen varma vaiheesta, basaalilämpötila mitataan aamulla. Follikulaarivaiheessa se on alhaisempi ja ovulaation jälkeen luteaalisessa vaiheessa, päinvastoin, se on lisääntynyt, jäämään sellaiseksi vasta kuukautisten alkuun asti. Voit ladata erityisen sovelluksen, joka auttaa seuraamaan jaksoa.

Jos he käyttävät ehkäisyvälineitä?

Ehkäiseviä oraalisia tai hormonaalisia valmisteita ovat progesteroni ja estrogeeni. Naiset, jotka käyttävät tällaisia ​​ehkäisyvälineitä, eivät muutu hormonitasolla, koska estrogeenitaso ei vähene, jotta kuukautiset ja ovulaation alkaminen eivät stimuloidu.

Progesteroni ja estrogeeni pysyvät vakaina, eivät muutu. Kun he kieltäytyvät ottamasta ehkäisyvälineitä, hormonit alkavat laskea jyrkästi. Suojellut naiset voivat osallistua kuukautisten aikana keskittyen omaan hyvinvointiin. Jotkut tuntevat edelleen voimakkuuden, jotkut päinvastoin eivät ole motivoituneita ja nopeasti väsyneet.

On ymmärrettävä, että vakaa hormonitaso voi edistää sekä lihasmassan keräämistä että laihtumista, koska vaihtelua ei ole. Hormonaaliset ehkäisyvalmisteet eivät vaikuta fyysisen aktiivisuuden tehokkuuteen, mutta voivat lisätä insuliinin herkkyyttä.

Yhteenvetona

Harjoittelu tai ei kriittisinä päivinä on jokaisen naisen yksinomainen päätös. Tärkeintä on yrittää luopua voimakkaasta ja vakavasta stressistä luteaalisessa vaiheessa. Älä pidä lannistua ja yritä suorittaa koulutusta tavalliseen tapaan, jos on olemassa yleinen hajoaminen ja nopea väsymys. Sinun täytyy kuunnella kehoasi, joka hormoneilla tekee selväksi, milloin voit harjoitella ja milloin on parempi levätä.

Kaikkia naisia ​​varten ei ole olemassa yhtä suositusta. Jotkut ihmiset kokevat kuukautiskierron aikana hyvin ja nauttivat koulutuksesta, ja toiset eivät päinvastoin voi tehdä tavanomaista lähestymistapaa. Jokaisella organismilla on omat ominaisuutensa. Jos itsellesi on vaikea löytää optimaalista aikataulua, voit ottaa yhteyttä asiantuntijaan, joka auttaa sykliä selvittämään tämän ongelman terveydelle vahingoittamatta.

Fitness kuukautisten aikana - kaikki mitä haluat tietää "punaisesta teemasta"

Kirjoittaja: Ivan Ustinov

Tervehdys sinulle tytöille ja naisille! Tämä artikkeli on tarkoitettu yksinomaan sinulle. Vaikka kaverit saattavat käyttää näitä tietoja hyvin toisella puoliskollaan. Tänään yritämme keskustella tarkasta aiheesta, joka huolestuttaa kaikkia tyttöjä, jotka päättävät mennä kuntoon tai toiseen urheiluun.

Monet tytöt, joilla on aktiivinen elämäntapa, ovat kiinnostuneita siitä, miksi et voi harjoittaa kuntoa kuukautisten aikana ja välttääkö fyysinen rasitus näinä päivinä. Tästä on paljon mielipiteitä, mutta tuskin halua luottaa huhuihin tällaisessa vakavassa asiassa.

Yritin valmistella teille luotettavaa tietoa urheilusta "kalenterin punaisina päivinä".

Psykologia ja tieteellinen tutkimus

Muistan, että katselin elokuvaa ja siellä yksi tyttö yritti vihata toista, että hän oli aloittanut "nämä" päivät. Ja koska siellä oli poika, hän käytti kuviomuotoja. Se, että hän ei vain keksinyt siellä ja "puna-armeija etenee" ja "sukulaiset KRASNODARista", on täydellinen "rzhach" yleensä. No, asun Krasnodarissa jo toinen vuosi, mutta sukulaisia ​​ei ole koskaan tullut minulle))).

No, jos ilman vitsejä, minusta ei ole mitään järkeä puhua psykologisista ongelmista tänä aikana. Tytöt ja niin he kaikki tietävät ja tuntevat itsensä joka kuukausi. Aivan kuten miehet tuntevat sen. Usein tytön temperamenttia tänä aikana voidaan kuvata seuraavasti: ”Älä raivoa minua. "," Shcha annan otsaan ", jne.

Naimisissa olevana miehenä vahvistan täysin tämän totuuden totuuden. Mutta vaimoni on vielä kultainen - hän on hyvin hillitsevä, eikä vain tässä valitettavassa jaksossa. Muille tytöille on vaikeampi käyttäytyä kunnolla heidän psyykeensä erityispiirteiden vuoksi, joten ainoa ero on kyky hallita tällä hetkellä negatiivista. Mutta kielteinen psykologinen vaikutus on lähes 100% oikeudenmukaisesta sukupuolesta. Tämä on kyllä.

Tuoreiden tieteellisten tutkimusten mukaan todettiin, että toksiinit kertyvät naaraskehoon ennen kuukautiskiertoa. Tämä johtaa lisääntyneeseen ärtyneisyyteen, kyyneleeseen, naisten psyken haitallisuuteen. Tämä on hyvin PMS: n ilmentymä (premenstruaalinen oireyhtymä).

PMS epäonnistuu myös munasarjoissa:

 • kehon hormonaalinen tasapaino on häiriintynyt;
 • keskushermoston (keskushermoston) toiminta;
 • endokriinisten rauhasien työ.

Toisen tieteellisen tutkimuksen mukaan, jonka Kalifornian yliopiston tutkija teki (kokeilu tehtiin Los Angelesissa), tuli esiin useita mielenkiintoisia faktoja. Tämä koe liittyy "progesteroniin" ja "da" (premenstruaalinen dysfoorinen häiriö). Lyhyesti tästä:

Progesteroni on naaraspuolisten munasarjojen tuottama steroidihormoni. Voit kertoa siitä paljon, mutta ehkä sen tärkein tehtävä on auttaa sinua saamaan jalansija hedelmöittyneen munan kohdun sisäkerroksessa. Progesteroni auttaa myös sikiön kantamisessa. Sitä kutsutaan myös raskauden hormoniksi.

DA: n osalta se tapahtuu noin viikkoa ennen kuukautisia, kun progesteronin pitoisuus naisilla on huippunsa.

No, nyt, itse asiassa - kokeilun ydin. He ottivat 12 naista, jotka osoittivat selvästi PDE: n oireita, ja 12 naista, joilla ei ollut niitä. He ottivat testejä tarkastellakseen eri hormonien pitoisuutta veressä. Osoittautui, että tämä keskittymä oli lähes sama kaikille. Hieman erilainen.

Mutta aivojen toiminnan analyysi on varsin merkittävä. Ne naiset, joilla oli PDE-oireita - aivopuoli, olivat lisääntyneessä tilassa.

Kuten eläintutkimukset myöhemmin osoittivat, progesteroni pystyy muuttamaan itse aivojen reseptoreita, ja nämä reseptorit muodostavat naisen aivoissa olevat yhteydet, jotka ovat vastuussa psyykeestä ja käyttäytymisestä.

Osoittautuu, että jotkut naiset ovat herkkiä progesteronille, toiset eivät ole kovin. Lyhyesti sanottuna kaikki tämä on vaikeaa. Annoin teille tämän vain tiedoksi. Olen varma, että tulevaisuudessa meitä hämmästyttää enemmän kuin kerran kaikenlaisia ​​löytöjä tässä "punaisella alueella" eikä vain.

"Punaisen ajan" fysiologiset ominaisuudet

Tänä aikana naisilla on lisääntynyt ruokahalua. Ja jo tämä seikka häiritsee suuresti tyttöjä, erityisesti niitä, jotka kärsivät tuskallisesti heidän painonsa kasvusta. Toinen asia on päällekkäin, ja on epätodennäköistä, että kukaan voi ymmärtää täysin niitä syitä ja tekijöitä, jotka johtavat rauhanomaisen naisen muuttumiseen "sotilaalliseksi Amazoniksi".

Jotkut tytöt kutsuvat kuukausittaista "miniatyyrin synnytystä". Ja tämä on pohjimmiltaan oikeudenmukainen nimitys, koska todellisuudessa kohdussa erottuu munasolu, jota ei ole lannoitettu.

Naisen kuukautiskierto on normaali fysiologinen prosessi, ei sairaus. Mutta on mahdotonta kieltää sitä tosiasiaa, että monet tytöt kärsivät tuskallisesti tästä ajanjaksosta eivätkä ole edes varmoja siitä, olisiko syytä nousta sohvalla, se ei pidä kuntosalista. Epäilyn syyt ovat myös:

 1. Nesteen kertyminen kudoksiin, joka johtuu progesteronin aktiivisesta tuotannosta kehossa. Tämän vuoksi tytöt huomaavat painon nousun kuukautisten aikana 1-2 kg. Lisääntynyt nestepitoisuus vaikuttaa negatiivisesti lihaksiin ja tekee niistä heikompia. Se vähentää fyysistä voimaa ja aktiivisuutta. Siksi syklin ensimmäisinä päivinä naisten on vaikea selviytyä tehokuormituksista.
 2. Pieni estrogeenitaso aiheuttaa heikkoutta ja uneliaisuutta, ja joillakin ihmisillä voi olla tajunnan menetys.
 3. Naisen verenhukan vuoksi hemoglobiinin taso laskee, joten vähemmän happea pääsee kudokseen.

Useimmat lääkärit suosittelevat kuitenkin, että he eivät luovuta liikuntaa ja keskittyvät vain omiin tunteisiinsa ja hyvinvointiin kuukautisten aikana.

Koulutusprosessin hienoudet

Näitä vinkkejä tulisi pitää ensiksi, koska ne ovat erittäin tärkeitä. Ensin on syytä mainita tärkein keskeinen tosiasia:

Äärimmäiset kuormitukset heikentävät koskemattomuutta, ja kriittisinä päivinä naaraskehon koskemattomuus heikkenee jo lähes 50%. Siksi pidä kriittisinä päivinä pidättäytyä kriittisistä kuormista.

 1. Normaalin hyvinvoinnin ja gynekologisten ongelmien puuttuessa on mahdollista suorittaa suunnitelman mukaista koulutusta, samalla kun vältetään vatsaharjoituksia. Tällaiset harjoitukset rasittavat vatsaontelon lihaksia, provosoimalla veren vapautumista, jonka MAYER johtaa ENDOMETRIOSISIN (kun kohdun seinämän sisäkerroksen solut alkavat kasvaa rajojensa yläpuolelle).
 2. Pienimmän heikkouden tunteen ja voiman menetyksen vuoksi sinun tulee vähentää harjoituksen voimakkuutta tai vähentää sen aikaa.
 3. Urheilu on vasta-aiheinen gynekologisiin sairauksiin, kuten fibroideihin tai endometrioosiin.
 4. Käytä tamponeja hygieniatuotteina, joten et tunne epämukavuutta ja huolta todisteenne erityistilanne.
 5. Ennen harjoituksia kofeiinia sisältävät juomat tulee hävittää, koska ne aiheuttavat kivuliaita kouristuksia.
 6. Juo runsaasti vettä poistamaan ylimääräinen neste kehosta. Tämän lisäksi voit rajoittaa suolan saantia liiallisen turvotuksen välttämiseksi.
 7. Kieltäydy harjoittelemasta voimakasta kipua. Tässä fanaattisuus ei johda mihinkään hyvään.
 8. Voi, älä unohda erikoisvaatteita. Jos haluat käyttää tiukasti kuntosalilla - on parempi hylätä se tänä aikana. Laita jotkut löysät housut tilavalle t-paidalle. On toivottavaa valita väri tummemmaksi (ja sitten et koskaan tiedä mitä.)

Ammattilaisurheilussa (jos olet yhtäkkiä näistä naisista) ja usein kilpailuissa, voit suorittaa harjoittelun kuukautisten aikana ja arvioida sen tehokkuutta. Joten tiedät mahdollisuutesi voittaa, jos sinun täytyy kilpailla kriittisinä päivinä.

Jos tulos ei sovi sinulle, voit neuvotella gynekologin kanssa huumeiden kustannuksella, jotka viivästyttävät syklin alkua. Mutta kun käytäntö vahvistaa, hyvin suuri osa urheilijoista pystyi saavuttamaan uskomattomat korkeudet, myös olympialaisissa, kuukautiskierron aikana.

Vancouverin yliopiston tutkijat ovat tieteellisesti todistaneet, että urheilua on mahdollista ja jopa välttämätöntä. Tämän edut ovat seuraavat:

 • tylsää kipua;
 • kriittisten päivien kesto lyhenee;
 • vähentää rintojen arkuus;
 • vähentynyt taipumus turvotukseen;
 • ärtyneisyys, mielialan vaihtelut ja repiminen vähenevät. Ja miehille (ja myös teille) se on vain taikurin bonus.

Nämä positiiviset vaikutukset johtuvat todennäköisesti aineenvaihdunnan kiihtymisestä ja verenkierron stimuloinnista.

Monet naiset sanovat, että heidän jaksonsa aikana heillä on vastustamaton himo suklaata, ja kuntoilu voi täydellisesti korvata sen. Tämä johtuu "onnen hormonien" - endorfiinien tuotannon aktivoinnista makeisten kulutuksen ja liikunnan aikana. Myös aiheesta on tehty tutkimuksia. He vahvistivat, että urheilu vähentää makeisten makua ja antaa naisille luottamusta, hallintaa ja tyytyväisyyttä.

Löysin lisää mielenkiintoisia faktoja, jotka ovat erityisen kiinnostavia kunto-tytöille. Nämä tosiasiat perustuvat Yhdysvaltojen tieteelliseen raporttiin aiheesta, mitä etuja ”kriittiset päivät” pidetään siinä juuri koulutuksen kannalta.

Jotkut teistä saattavat jo tietää, että kuukautiskierron eri vaiheita on. Harkitse niitä yhdessä koulutusta koskevien suositusten kanssa:

 1. FOLLICULAR-VAIHE - voi kestää 7–30 päivää, mutta usein se on 10–15 päivää. Tänä aikana valmistetaan uusia munia uuden elämän syntymiseen. Tämän vaiheen alkua pidetään yleensä kuukautisten ensimmäisenä päivänä. Tämä jakso on ominaista naisten sukupuolihormonin (GHG) estrogeenin lisääntyneelle pitoisuudelle ja pienelle progesteronin pitoisuudelle. Tutkimukset ovat osoittaneet, että tällä hetkellä naiset polttavat rasvaa paljon aktiivisemmin, joten koulutuksen intensiteetti on parempi vähentää.
 2. OVULAATIOAIKA - kestää noin 3 päivää ja sille on ominaista voimakas LH: n (luteinisoivien hormonien) vapautuminen, joita tarvitaan hallitsevan follikkelin lopulliseen muodostumiseen.
 3. LUTE PHASEa kutsutaan myös "keltaiseksi kehon vaiheeksi", ja se kestää noin 13-14 päivää ja pari päivää. Kaikkein hallitsevin, valittu folliikula (follikkelia) alkaa kerääntyä erityiseen pigmenttiin, joka antaa sille keltaisen värin ja monimutkaisimpien prosessien vaikutuksesta muuttuu keltaiseksi rungoksi. Kohtu on valmistettu hedelmöittyneen munan hyväksymiseen (jos sellainen on). Tänä ajanjaksona on sinulle jo tuntema voimakas progesteronin tuotanto. Tänä aikana naiset polttavat glukoosia parhaiten, ei rasvaa. Siksi koulutuksen voimakkuutta voidaan lisätä.

Jotta pää olisikin täydellinen kuva oikeasta naisharjoittelusta kuukautiskierron huomioon ottaen - tutustu tähän tehokkaaseen artikkeliin.

Mitä kuormia ei voida suorittaa

Ja vaikka olemme saaneet selville urheilun hyödyllisyyden naisen hyvinvoinnin kannalta kriittisinä päivinä, on olemassa joitakin sellaisia ​​kuormia, jotka eivät sovi tähän aikaan. Näitä ovat:

 • Kaikki vatsakoulutukset ovat vatsaharjoituksia (erityisesti matalampia), kiertoharjoituksia, vanneharjoituksia (hula-vanteet).
 • Harjoitukset, joissa on kuormaa alaselässä.
 • Koulutus kuorman-kyykkyjen kanssa barbellilla, nosto- käsipainoilla, simulaattoreiden koulutus.
 • Kehon kääntyminen ja muut terävät liikkeet.
 • Hyppääminen, vetäminen, push-up.

Sallittu kuorma

Kun olet käsitellyt ei-toivottuja kuormia, on aika määrittää, millaisia ​​urheilulajeja voit tehdä ajanjakson aikana.

RUNNING JA SPORTS WALKING. Juoksu on yksi parhaista suunnista näinä päivinä. Yritä olla järjestämättä sprinttejä, vaihtaa nopeasti ja hitaasti ja toimi aina. Harjoittele luonnossa tai kuntosalilla hitaasti. Yleisen epäkohdan tapauksessa se voidaan korvata nopealla kävelyllä.

Uinti. Se auttaa pääsemään eroon kivuliaista kramppeista ja lievittämään selkäkipuja. Harjoittele maltillista vauhtia, voit viettää aikaa vesiharrastuksesta. Älä unohda sopivia hygieniakeinoja, tässä tapauksessa tiivisteet eivät ilmeisistä syistä toimi. Katso veden lämpötilaa, sen pitäisi olla lämmin. Voinko käydä avoimessa vedessä? Ehdottomasti ei, koska kuukautisten aikana lisääntyy riski sairastua infektioon tai ansaita naiselinten tulehdus.

CARDIOTRINAT JA EASY FITNESS. Auttaa pääsemään eroon turvotuksesta ja tuskallisista aching tunneista. Tämä johtuu verisuonten laajenemisesta ja nopeutetusta verenkierrosta.

PILATES, MUUTTAMINEN, DANCES. Erinomainen vaikutus hyvinvointiin ja mielialan parantamiseen.

Venyttämällä. Tämä on ehdottomasti jokin venytysharjoitus. Muuten venytys vaikuttaa kehoon ja miehille ja naisille, joilla on nuorentava vaikutus.

KOTI KOULUTUS. Jos haluat mieluummin istua kotona näinä päivinä, viettää tällä kertaa etuja. Verkossa on paljon videoita, joissa on harjoituksia kuukautisten aikana. Voit myös tehdä meditaatiota. Se on erinomainen vaihtoehto saippuaoopperoille ja tonnia makeisia, joita syödään peiton alla.

Jotkut harjoitukset

Erityisesti valitut seuraavat harjoitukset auttavat paitsi ylimääräisen painon saavuttamisessa kuukautisten aikana myös helpottamaan niiden ilmenemismuotoja. Lämmitä ja venytä ennen harjoittelun aloittamista.

 1. Makaa vatsassasi suljetuilla jaloilla alaspäin. Uloshengityksen aikana nosta vartalo lantioon ja lepää hänen kämmenensä lattialle. Pidä pakarat tukevasti. Pidä 30 sekuntia ja palaa hitaasti alkuperäiseen asentoon.
 2. Päästä polvillesi, ylitä jalkasi, aseta pakarat niiden päälle. Yritä jakaa ruumiinpaino tasaisesti polvien ja jalkojen välillä. Irrota ulospäin, taivuta eteenpäin, koskettamalla lattiaa otsaasi ja venyttämällä käsivartesi kehoa pitkin. Ota muutama syvä hengitys ja palaa alkuun.
 3. Polvistua alas ja kyynärpäät lattiaa vasten. Pidä selkäsi rinnakkain lattian kanssa. Pyöritä sitten alaselässä, nosta lantio ylös ja pää alaspäin. Erinomainen rentouttaa vatsan lihaksia ja auttaa lievittämään kipuja. Pidä tätä asentoa, kunnes kipu loppuu, ja aseta sitten mukava asento muutaman minuutin ajan.
 4. Makaa lähellä seinää, nosta jalkoja kohtisuoraan kehoon ja lepää niiden seinällä. Ota syvään henkeä ja hengitä.
 5. Lie selässäsi, aseta kädet kehonne ympäri, taivuta jalat polvillesi. Hengitä syvälle vetämällä vatsaa, sitten hengitä ja palaa alkuperäiseen asentoonsa. Voit nostaa lantion hieman sisäänhengityksen aikana. Toista 5 kertaa.

Jos haluat olla tai olla urheilua kuukautisten aikana, jokaisen naisen on itse päätettävä. Älä rikkoa itseäsi ja tee jotain voiman kautta, koska fyysisen aktiivisuuden pitäisi tuoda iloa. Mutta jos sinusta tuntuu hyvältä, muista työskennellä, joten et enää syytä itseäsi syyttämästä suklaapatukkaa, niin toivottavaa näinä päivinä, mikä on myös plus.

Tässä, rakkaat naiset - kaikki. Jos tämä artikkeli on hyödyllinen sinulle - jaa se sosiaalisesti. olen kiitollinen teille. Bye bye!

P.S. Tilaa blogin päivitys, jotta et menetä mitään! Jos haluat ostaa urheiluvälineitä, urheiluravinteita tai lisäravinteita, voit käyttää tätä erityistä sivua!

Onko mahdollista tehdä kuntoa kuukautisten aikana: perussuositukset

Kuntoutus kuukautisten aikana on yksi tyttöjen tärkeimmistä kysymyksistä. Ensinnäkin tämä kysymys liittyy siihen, missä määrin eri fyysisten toimintojen suorittaminen on sallittua.

Kysymys on melko ymmärrettävä, jokaisen tytön kriittiset päivät ovat hyvinvoinnin huomattava heikkeneminen. Jokaisen tytön kuukausi kulkee yksilöllisesti, mutta on yhteisiä piirteitä.

Yleensä näinä päivinä on voimakas heikkous ja huonovointisuus. Voi olla kipua paitsi alavatsassa, myös koko kehossa. Usein esiintyy ärtyisyyttä, päänsärkyä, apatiaa.

Luettelossa ei vain jatketa ​​kuntokursseja. Tai siitä huolimatta?

Yritetään pohtia kuntoilun etuja ja haittoja kriittisinä päivinä, ja joko lähettää tytön kuntoon, tai suosittelemme, että hän pysyy kotona näinä päivinä eikä taakkaa itseään harjoituksissa.

Koulutuksen edut kuukautisten aikana

Mielenkiintoinen tosiasia, joka välittömästi antaa meille lääketieteen, osoittaa, että kuukautisten aikana naispuolinen elin vastaa parhaiten koulutukseen.

Toisin sanoen kuntoilussa oleva kuorma on vain kaikkein hyödyllisin tyttöä varten kriittisinä päivinä.

Tässä kaikki selitetään yksinkertaisesti:

 • Kriittisten päivien aikana aineenvaihdunta kiihtyy.
 • Estrogeeni- ja progesteronitasot - tärkeimmät naishormonit - vähenevät.
 • Tämän seurauksena naisten kehon kokonaiskestävyys kasvaa, ja se voidaan ladata "täydellisesti".
 • Tyttöjen hormonaalinen tausta muistuttaa nykyään miehiä, jolla on kaikki seuraukset (riippumatta siitä, miten se kuulostaa).

Kohtalainen fyysinen rasitus näinä päivinä auttaa hallitsemaan tyttöjen epämukavuutta ja kipua. Voimme sanoa, että tällainen apu on jopa.

Tällaisia ​​metamorfooseja on helppo selittää, koska fyysisen rasituksen aikana kuukautiskierron aikana vatsakipu alenee, ja mielialaa on huomattavasti parannettu, mikä liittyy ilohormonien tuotantoon.

Kun et voi yhdistää kuntoa ja kuukautisia

Meidän on kuitenkin ymmärrettävä, että kullekin tytölle kriittiset päivät ovat ehdottomasti yksilöllisiä, eikä kunto ole aina paras ratkaisu tälle kaudelle.

Yleensä varoitus tai urheilukielto kuukautisten aikana on naisten terveysongelmia.

Määritämme tärkeimmät vasta-aiheet, joita on noudatettava:

 • Jos koulutusta kieltää gynekologi. Tämä voi johtua esimerkiksi endometrioosin tai kohdun fibroidien aiheuttamista ongelmista. Tässä tapauksessa verenvuoto on liian raskas.
 • Jos kipu kuukautisten aikana on erittäin vakava.
 • Jos on dysmenorrhea - tässä tapauksessa kunto, stressi, voi vain vihdoin alentaa kuukautiskierron aikataulua.
 • Jos kuukautisten aikana 2 tai 3 päivää alkaa huimausta. Tällöin luokat ovat aina vaarallisia.

Koulutussäännöt kuukautisten aikana

Tarkastellaan nyt, miten voit tehdä kuntoilua, ja mitä tarkalleen tehdä aikasi aikana.

Aluksi sanotaan, että voit aloittaa koulutuksen vain hyvällä terveydellä. Tämä sääntö toimii aina, mutta kuukautisten aikana se on erityisen tärkeää.

Jos harjoituksen aikana on tunne itsestäänselvyydestä, on parempi siirtää kunto. Mitään pahaa ei tapahdu, keho lepää, vahvistaa voimaa.

Urheilun parhaiden reittien osalta voit keskittyä hiljaisiin harjoituksiin ja harjoitella niitä.

Voit esimerkiksi tehdä joogaa, vaikka tällaiset harjoitukset ja veren tarjonnan nostaminen (raskaiden kuukautisten aikana on parempi olla koskematta jooga), venyttely, se vain auttaa aineenvaihduntaa ja aineenvaihduntaa.

Jos harjoitusohjelmalla on ajo, voit mennä keskimäärin. Jos proteiinia on menettämässä laihduttaessa, kuormien vähentämisessä ei ole mitään hirvittävää, kuukautiset eivät vaikuta liiallisen rasvan palamiseen.

Koulutuksen aikana voit tarkastella suhtautumistasi lähestymistapoihin tai pikemminkin niiden välisiin taukoihin.

Nyt voit rentoutua hieman kauemmin ja antaa kehollesi aikaa kerätä voimaa.

Mitä tulee nesteen saantiin harjoituksen aikana, mikään ei muutu merkittävästi. Vielä suositellaan hiilihapotettua vettä ennen harjoitusta, sen aikana ja sen jälkeen.

Nyt, kuten harjoitukset suoraan:

 • Ei suositella antamaan painoa lehdistön lihaksille.
 • Älä lataa vatsan alaosaa.
 • Lantion suuret kuormat johtavat vain suurempiin päästöihin kuukautisten aikana.

Mitkä ovat kuukausittaisen kunnon edut

Ja tässä on mielenkiintoisin osa aiheemme, koska kuukausittain voidaan käyttää kuntoiluun, positiivisena hetkenä kalibrointiin.

Ensinnäkin kuukausittaisen aerobisen harjoituksen aikana auttaa vakauttamaan veren glukoosipitoisuutta, mikä tarkoittaa, että tyttö tulee olemaan vähemmän makeisia. Makea, kuten tiedätte - tapa ylimääräisiä kiloja.

Toiseksi, käytännössä kuukautiskierron ensimmäisenä päivänä alkaa niin sanottu follikulaarivaihe. Tytöille on mielenkiintoista, koska munasarjan follikkelien kasvun myötä tyttö kuntoilla polttaa rasvaa paljon nopeammin ja paremmin.

Kolmanneksi, kun luteaalivaihe alkaa, ja tämä kuukautisten jälkeen ja ovulaation jälkeen, elin alkaa polttaa glukoosia, ja koulutus muuttuu voimakkaammaksi.

Siten on mielenkiintoista jakaa painonpudotusaikataulu kuukausittain ja jaksojen välillä.

Koulutussuositukset

Mitä tulee kuukautisten aikana annettavaan koulutukseen, joka ei liity suoraan terveyteen, huomioimme tärkeimmät kohdat:

 • Voit tehdä sen kuukautiskierron ensimmäisenä päivänä, tärkeintä on käyttää tamponeja tai tyynyjä, joilla on suuri imeytymisaste.
 • Leggingsit, shortsit, tiukat, vaaleat urheiluvaatteet ovat kaikki kiellettyjä. Kuten kaikissa tunnetuissa mainoksissa "valkoinen ja tiukka".
 • Koulutuksen tulisi aina alkaa venyttelystä, kuten normaaleina päivinä ja kriittisenä.
 • Cardio-harjoituksissa on parasta käyttää keskitasoa.
 • Huolimatta siitä, että tänä aikana tyttö voi tuntea voimakkuuden nousua ja nostaa suuria painoja, on syytä välttää kuormitusta mahassa ja alaselässä.

Koulutamme jaksoa

Pitäisikö minun muuttaa harjoitusaikataulua kuukautiskierron aikana? Voinko kouluttaa kriittisinä päivinä?

Pietarin klubin Pygmalionin valmentaja Anna Vladimirovna Yakovleva vastaa lukijoiden kysymyksiin.

”Menen hiljattain kuntosalille. Kerro minulle, onko syytä muuttaa koulutusaikataulua ennen kuukautisia ja sen aikana? ”Elena Gordeeva, Pietari

Sinun on keskusteltava välittömästi koulutuksen tehtävistä ja terveydestäsi. Jos sinusta tuntuu olevan täysin terve nainen, sinulla ei ole kontraindikaatioita harjoituksiin, eli ei ole olemassa gynekologisia sairauksia, niin voit muuttaa mitään hoitotavassa. On syytä ehkä hieman vähentää harjoitusten intensiteettiä: toistojen lukumäärää, koulutuksen aikaa.

Jos olet terve, mutta elimistösi on periaatteessa heikko, se on helposti tukahduttava, ei siedä kovaa fyysistä rasitusta hyvin, sinun pitäisi muuttaa harjoituksen tyyppiä. Kehottaisin kriittisinä päivinä jättämään valta-simulaattorit ja menemään Pilates, tai chi tai jooga.

On vain tärkeää muistaa, että kuukautisten aikana sinun ei pitäisi tehdä käänteisiä esityksiä. Tosiasia on, että kriittisinä päivinä energian jakautuminen kehossa laskee. Jos teet käännetyn poseeran - energia-tasapaino saattaa häiritä. On myös parempi luopua terävistä hyppyistä, painonnosta, voimakkaista harjoituksista.

Lopuksi, naiset, joilla on kuukautiskierron aikana ongelmia gynekologian alalla, on suljettava pois. Jos olet hyvin vetänyt kuntosalille, ota yhteyttä gynekologiisi. Lääkäri kertoo, mitkä kuormat sopivat ongelmallesi.

”Kuulin, että jotkut harjoitukset voivat lievittää premenstruaalista oireyhtymää ja kuukautisten kulkua. Onko niin? ”Katerina Leonidova, Tver

Tämä on totta. Mutta taas se viittaa terveisiin naisiin, joilla on halu harjoittaa harjoittelua sekä kuukautisten aikana että sen aikana. Täällä sinun täytyy luottaa intuitioon ja hyvinvointiin. Jos sinusta tuntuu, että voit tehdä, tee se.

Premenstruaalinen oireyhtymä ilmenee yleensä ärtyneisyydessä, joskus lievässä kouristuksessa vatsaan. Pilates-koulutuksen avulla voit päästä eroon näistä oireista.

Menstruation aikana kipu voidaan poistaa nostamalla jalkasi seinää vasten. Mutta et voi heittää heitä takaisin päähän. Voit tehdä valoa, ei-intensiivistä ja ilman painotusharjoituksia lehdistölle. Samanaikaisesti verenvuodon runsas voi muuttua, mutta kivun oireyhtymä katoaa. Erilliset neuvot voimaharjoittelijoille - vähentää kuormitusta. Kriittiset päivät ovat helpompia, jos pienennät käsipainojen painoa tai kieltäytyy kokonaan nostamasta painoja.

Yleensä salissa järjestetään säännöllisiä luokkia, riippumatta harjoituksen tyypistä, ”palautusjärjestys” naispuolisella alalla. Verenvuotoaikaa lyhennetään hieman - keskimäärin se kestää kolme päivää "neljän tai viiden" standardin sijaan, jota ICP helpottaa. Paras koulutusjakso on joka kolmas päivä. Tämä johtuu siitä, että lihasten elpymisaika on 48 tuntia.

”Onko totta, että ennen kuukautisia keho viettää rasvavarastoja nopeammin ja onko järkevää kouluttaa enemmän sydäntä?” Svetlana Ilyina, Kaluga

On totta, että sydän- ja verisuonikoneiden koulutuksen tehokkuus on melko korkea syklin toisen puoliskon lopussa. Mutta älä mene liian harhaan toiminnan kanssa. Reloaded kuntosalilla, riskit kirjaimellisesti makaamaan kuukautisten aikana.

Jos keho ei ole kovin vahva, on tällä hetkellä tarpeen jättää pois harjoitukset vatsan ala- ja keskiosien venyttämiseksi. Muussa tapauksessa on olemassa riski, että vatsakipu lisääntyy kriittisille päiville. Mutta tänä aikana on erittäin hyödyllistä lisätä treeneihin alemman selän hieronta. Se auttaa vähentämään tavanomaista epämukavuutta.

Ja vielä yksi vihje naisille, jotka katsovat painoaan ja katsovat vaakoja jokaisen harjoituksen jälkeen. Syklin toisella puoliskolla, varsinkin välittömästi ennen kuukautisia, huomaat, että olet saanut hieman painoa. Tämä tapahtuu myös niille, jotka ovat työskennelleet aktiivisesti sydämessä koko ajan. Älä syytä itseäsi ja lisää kuormaa. Tosiasia on, että tietyt tämän ajanjakson aikana tuotetut hormonit ovat säilyttäneet vettä kehossa. Hän "kaatoi" ylimääräiseen kiloon.

”Olen harjoittanut yli vuoden koulutusta. Koulutuksen "huippu", kun haluan erityisesti olla aktiivinen, tulee aikani loppuun noin syklin keskelle. Kerro minulle, onko tällainen energian aalto normaali? ”Galina Semenkova, Tula

Naiset kertovat todellakin lisääntyneestä aktiivisuudesta tänä aikana. Se kestää yleensä noin 10 päivää. Energian nousua esiintyy fysiologisista syistä. Estrogeenin taso kasvaa vähitellen, epämukavuutta ei ole, ja haluan paljon ja aktiivisesti.

Käytä tätä kertaa kauniisti. Kun olet huomannut tällaisen kehosi ominaisuuden, siirrä tähän vaiheeseen kaikki intensiiviset, vahvat ja liian aktiiviset harjoitukset. Tulet mielellään valloittamaan suunnitellut huiput.

Harjoitukset lehdistössä, painotus, paini, simulaattorikoulutus, käsipainojen käyttö - kaikki on sinulle helppoa ja onnistunutta. Voit myös juoda juomia turvallisesti harjoituksen aikana rajoittamatta niiden määrää ja ajattelematta, että neste viipyy kehossa.

”Suunnittelen vauvan ja seuraan selvästi ovulaatiota. Joten käy ilmi, että ovulaation aikana minulla on harjoitus. Näkyvät heikot kouristavat kiput vatsassa. Kerro minulle, ehkä sinun ei pitäisi tehdä sitä tällä hetkellä tai sinun täytyy jakaa kuorma jollakin tavalla uudelleen? ”Yulia Eremina, Vologda

Ovulaation aikana naiset voivat itse asiassa kokea lievää kouristelua. Tämä ei liity harjoituksiin. Mutta jos olet huolissasi tästä, on parempi harkita aikataulusi uudelleen, joten ovulaation aikana, joka tulisi tapahtua syklin keskellä, estrogeenin taso saavuttaa maksiminsä. Mieshormoni testosteroni on myös tulossa areenalle. Se auttaa parantamaan kestävyyttä ja voimaa. Siksi useimmat naiset tänä aikana toimivat aktiivisesti ja iloisesti voimaharjoituksissa ja ovat erittäin tyytyväisiä tulokseen. Ne lisäävät kuormitusta ja voimaa, tuntevat voiman ja energian tarjonnan.

Mutta on olemassa joukko naisia, joiden aikana tämä aika heikentää terveyttä. Jos et todellakaan ole kovin mukava näissä 3-5 päivässä, sinun ei pidä suorittaa tällaisia ​​tylsiä harjoituksia. On parempi vähentää kuormitusta ja vaihtaa se rentouttavalla hieronnalla, uima-altaalla tai pilates-luokilla, pallojen aerobicilla ja tansseilla.

Jos suunnittelet lasta, ota ensin yhteyttä gynekologiin. Jos sinulla on ongelmia, anna oppilaanne tietää. Tämä auttaa häntä kääntämään ohjelman oikein.