HRT, jossa on vaihdevuodet: luettelo uusimmista lääkkeistä

HRT-lääkkeitä vaihdevuosien uusi sukupolvi tulisi käyttää vain lääkärin valvonnassa. Kaikki häiriöt tällä hetkellä naisten sukupuolihormonien puutteen vuoksi. HRT on kivun pääasiallinen mekanismi. Kun hormonihoito on välttämätöntä pyrittäessä mahdollisimman pieneen annokseen lääkkeitä, jotka antavat estrogeenin määrän ja helpottavat hyvinvointia.

Hoidon piirteet

Viimeisen sukupolven HRT-kompleksi vaihdevuosien aikana auttaa lievittämään naista vaihdevuosien oireista ja ehkäisemään osteoporoosia. Hoito tehdään vasta, kun potilas on täysin diagnosoitu. HRT: llä tämä tutkimus suoritetaan vuosittain. Diagnoosin aikana gynekologi arvioi rintarauhasen tilaa, kohdun ja sukupuolielinten rakennetta.

Kun vaihdevuosia esiintyy, lääkkeiden annostus laskee. Mutta niiden käyttö jatkuu lääkärin valvonnassa. Mitä lääkkeitä voidaan käyttää potilaan hormonitilanteen korvaamiseen, gynekologi valitsee yksilöllisesti. Nykyään apteekeissa on erilaisia ​​hormonivalmisteita vaihdevuosien hoitoon. Tämä mahdollistaa parhaan valinnan mihin tahansa potilaaseen. Jos äitiä ei poisteta naiselta, gynekologi määrää viimeisimmän sukupolven korjaustoimenpiteen, joka sisältää vähimmäismäärän progestogeenejä ja estrogeenejä.

Vaihdevuosien aikana potilaalle voidaan määrätä useita hoitomenetelmiä:

 • pitkäaikaishoidon tarkoituksena on päästä eroon vakavista patologioista sydän- ja verisuonijärjestelmässä, keskushermostojärjestelmässä. HRT kestää 3-5 vuotta, harvoin enintään 12 vuotta;
 • lyhytaikaisen hoidon tavoitteena on päästä eroon vaihdevuosien oireista, joita ei vaikuta vakava masennus, hormonaalisia lääkkeitä käytetään 1-2 vuotta.

HRT: n moninaisuus määritetään komplikaatioiden ja oireiden asteen perusteella. Jos nainen noudattaa kaikkia lääkärin määräyksiä, hän voi saavuttaa positiivisen vaikutuksen lyhyessä ajassa. Uusimpien lääkkeiden avulla vaihdevuosien hormonikorvaushoito auttaa vähentämään hermostuneisuutta, kuumia aaltoja, palauttaa limakalvoja, lievittää kipua.

lääkitys

Jos nainen on poistanut kohdun, määrätään syklinen tai pysyvä estrogeenimonoterapia. Uuden sukupolven hormonihormonin hormonaaliset lääkkeet vaihdevuosien aikana sisältävät laastarin ja geelin, jossa on estradiolia (Estrogel, Divigel). Geeliä käsitellään joka päivä ihon vatsassa tai pakarassa. Jos käytetään kipsiä, se on liimattu iholle kerran viikossa.

Jos naisella on kohdun toimintahäiriöitä, kohdun fibroideja, hormonikorvaushoitoa suositellaan vaihdevuodet ja gestageenit. Periaatteessa käytetään Mirenan kohdunsisäistä järjestelmää, joka esitetään spiraalin muodossa.

Naisille voidaan määrätä sellaisia ​​uusia hormoneja kuin Provera, Utrozhistan, Duphaston. Jos potilaalla on kohtu ja ei ole tämän elimen sairauksia, hoito suoritetaan yhdistetyillä lääkkeillä vakio- tai syklisessä tilassa (Divina, Phimoston, Klimonorm, Angelica).

Kaikki luetellut lääkkeet on otettava vain reseptillä. Ja voi olla tällaisia ​​sivuvaikutuksia:

 • mielialan vaihtelut;
 • painonnousu;
 • rintojen ja vatsan kipu;
 • pahoinvointi;
 • päänsärky;
 • ripuli;
 • oksentelu;
 • heikentynyt seksuaalinen halu;
 • turvotus;
 • rintojen lisäys;
 • nokkosihottuma;
 • ihottumat.

Harvinaisissa tapauksissa lisääntynyt libido, nopea painonnousu, emätinpoisto ja rinta, punoitus. Näiden oireiden alkamisen aikana tarvitaan gynekologin kuuleminen. Jos on tiettyjä viitteitä, asiantuntija peruuttaa lääkkeen, muuttaa annosta tai antotapaa.

Koska vaihdevuosien aikana naisen kehossa ei tuoteta riittävästi estrogeeniä, mutta progesteronia on liikaa, hormonaaliset valmisteet voivat normalisoida naisen yleisen tilan. HRT: n avulla voit poistaa vaihdevuosien oireet:

 • lisääntynyt verenpaine - hermoston systemaattinen rikkominen, jonka aikana esiintyy mielialan vaihteluja;
 • limakalvojen kuivuus - veren kokonaisverehormonipitoisuus laskee, mikä vaikuttaa kielteisesti lisääntymiseen ja virtsaamiseen, limakalvot ohentuvat, mikä aiheuttaa palovammoja emättimeen;
 • kuumat aallot - lämpötilan nousu, johon liittyy ahdistusta, nopeaa sykettä, lisääntynyttä hikoilua.

Kuumat aallot ovat voimakkaita vaihdevuosien oireita, jotka johtuvat kehon hypotalamuksen lämpöasetuksen rikkomisesta naisessa. Lääkäri voi määrätä potilaalle yhden tai joukon lääkkeitä. Nämä lääkkeet valmistetaan eri tuotenimillä. HRT: n varat jaetaan ryhmiin, jotka eroavat toisistaan ​​sovellusmenetelmässä:

Lääkkeen antomenetelmä valitaan erikseen kussakin tapauksessa. Pääsääntöisesti pillereitä käytetään.

Klimonorm-lääketiede

Tämä lääke kuuluu antimikrobiseen ryhmään. Tämän työkalun koostumus on kaksi vaikuttavaa ainetta - gestageeni ja estrogeeni, niiden vaikutuksen tarkoituksena on päästä eroon menopausaalisista oireista ja ehkäistä pahanlaatuisten hyperplasia- ja endometriumkasvainten kehittymistä.

Lääkkeen ainutlaatuinen koostumus ja käyttöohjeen noudattaminen mahdollistavat kuukausittaisen syklin normalisoinnin potilailla, jotka eivät ole läpäisseet hysterektomiaa.

Nykyinen vaikuttava aine estradioli korvaa naisten kehossa luonnollisen estrogeenin puutteen vaihdevuosien aikana. Se auttaa poistamaan vaihdevuosien aikana esiintyviä psykologisia ja kasvullisia sairauksia, jotka johtuvat seksuaalisen aktiivisuuden vähenemisestä ja testosteronin määrän vähenemisestä. Kun lääkettä käytetään asianmukaisesti, voit vähentää syvien ryppyjen ulkonäköä, lisätä kollageenin määrää ihon kudoksissa. Lisäksi työkalu vähentää gastrointestinaalisten sairauksien ja veren kolesterolin määrän riskiä.

Keskeneräisen kuukausittaisen vaiheen tai harvinaisen verenvuodon aikana hoito tulee suorittaa päivästä 5 kriittisten päivien alkamisen jälkeen. Amenorrhean esiintymisen aikana vaihdevuosien alussa hoito voidaan tehdä millä tahansa aikavälillä sillä edellytyksellä, että nainen ei ole raskaana.

Yksi pakkaus lääkettä on suunniteltu kolmen viikon hoitojaksolle. Halutun vaikutuksen saavuttamiseksi sinun täytyy ottaa lääke ottaen huomioon määrätty hoito. Kun käytetään suurempia annoksia lääkkeitä, voi esiintyä sivuvaikutuksia, jotka ilmenevät verenvuodosta, joka ei liity kuukautisiin, oksenteluun ja maha-suolikanavan häiriöihin. Systeemisen hoidon avulla voit päästä eroon yliannostuksen epämiellyttävistä oireista.

Drug Femoston

Jos potilaalle ei ole vasta-aiheita, hormonikorvaushoito postmenopausin aikana sisältää tämän yhdistetyn kaksivaiheisen lääkkeen käytön. Kahdella tämän lääkkeen koostumuksessa olevalla vaikuttavalla aineella - progesteronilla ja estradiolilla on sama vaikutus naisen kehoon kuin luonnolliset hormonit.

Yhdessä aktiiviset elementit auttavat:

 1. Osteoporoosin, pahanlaatuisten kasvainten ehkäisy hyperplasian ja kohdun alueella.
 2. Psyko-emotionaalisten häiriöiden poistaminen.
 3. Autonomisten oireiden lievittäminen.

Femoston-tabletti tulisi ottaa päivittäin samanaikaisesti. Hoito on tehtävä ottaen huomioon kehittynyt järjestelmä. Ensimmäisten 14 päivän aikana on suositeltavaa ottaa hormoneja valkoisissa pillereissä. Lisäksi 14 päivän hoito on käytettävä harmaita pillereitä.

Potilailla, joilla on vallitseva kuukausittainen sykli, hoidon tulee tapahtua kuukautisten ensimmäisestä päivästä alkaen. Naisille, joiden toimintahäiriöt havaitaan kuukausikierrossa, lääkärin määrääminen on ensin määrätty Progestogeenin avulla Femostonin käytön jälkeen, ottaen huomioon vaadittu järjestelmä. Potilailla, joilla ei ole kuukausittaista lääkitystä, on oikeus käyttää milloin tahansa.

Halutun vaikutuksen saavuttamiseksi naishormonit tulisi ottaa, noudattaen tarkoin määrättyä hoitoa, vain tällä tavalla voit viivyttää vanhuutta ja parantaa yleistä hyvinvointia.

Phytopreparation Klimadinon

Tämä työkalu sisältää kasvihormoneja. Sitä käytetään menopausaalisten oireiden poistamiseen ja vegetovaskulaaristen sairauksien hoitoon, jos on olemassa ilmeisiä vasta-aiheita ja on kiellettyä käyttää hormoneja vaihdevuosien aikana.

Kurssin kesto ja hoito-ohjelma kehitetään ottaen huomioon naispuolisen kehon henkilökohtaiset ominaisuudet.

Angelique ja vaihdevuodet

Angelica, samoin kuin huume Klimonorm, on vaihdevuosien huume, jonka avulla voit parantaa hyvinvointia ja päästä eroon epämiellyttävistä oireista.

Angelican korjaustoimenpiteitä käytetään:

 1. Epämiellyttävien oireiden poistaminen kuumien aaltojen aikana ja niiden ulkonäön vähentäminen.
 2. Yleisen hyvinvoinnin palauttaminen.
 3. Testosteronin määrän lisääminen ja vastaavasti seksuaalisen toiminnan palauttaminen.
 4. Osteoporoosin ehkäisy.

On kuitenkin vasta-aiheita. On kiellettyä käyttää tätä lääkettä sellaisten tekijöiden läsnä ollessa:

 1. Verisuonitukos, korkea verenpaine, diabetes.
 2. Pahanlaatuiset kasvaimet rinnassa.
 3. Verenvuoto tuntemattomasta emättimestä.

Tuote sisältää kaikki vaihdevuosien aikana vaaditut hormonit, jotka ovat ihanteellinen ratkaisu hormonaalisen tasapainon normalisoimiseksi tai hyvinvoinnin parantamiseksi erityisesti yli 50-vuotiaille potilaille.

Klimara-kipsi

Tämän hormonaalisen aineen koostumus on vaikuttava aine estradioli annoksena 3,8 mg. Laastari on liimattu tiettyyn ihon paikkaan, sitten alkaa aktiivisen elementin vapautuminen ja yleinen terveyden parantaminen. Yksi laastari ei saa käyttää yli viikon ajan. Se on vain vaihdettava uuteen, joka tarkoittaa kiinnitysalueen vaihtamista.

Tämän työkalun vaikutuksesta kehossa lisää testosteronin määrää, sillä on myönteinen vaikutus libidon ja psyko-emotionaalisen tilan paranemiseen. Erityisiä vasta-aiheita ei ole käytössä, mutta on suositeltavaa ottaa yhteyttä lääkäriin ennen sen käyttöä.

Ei-hormonaalinen hoito

HRT sisältää tablettien käyttöä, jotka koostuvat kasviestrogeeneistä. Kasvien hormoneja tarvitaan, jos potilaalla on vasta-aiheita hormonaalisten lääkkeiden käyttöön. Tämän ryhmän huumeet sisältävät fytohormoneja, jotka poistavat aktiivisesti vaihdevuosien oireet. Ja sivuvaikutuksia ei havaita.

HRT: hen sisältyvät luonnolliset korjaustoimenpiteet sisältävät:

Yllä oleva luettelo lääkkeistä valmistetaan ravintolisien ja homeopaattisten lääkkeiden muodossa. Niitä käytetään noin 20 päivää. Siksi hormonihoidon hoito ei-hormonaalisilla lääkkeillä kestää pidempään, toisin kuin hormonien käyttö.

Samalla on suositeltavaa syödä kuitua sisältävää ruokaa. Vain tällä tavalla on positiivinen HRT-tulos. Fytoestrogeenit toimivat hitaasti vaihdevuosien oireita vastaan, mutta niillä on kumulatiivinen ominaisuus. Siksi hoidon päätyttyä nainen ei ole "vieroitusoireyhtymän" kohteena. Lisäksi hormonitaso säilyy vaaditulla tasolla. Näitä lääkkeitä käytetään gynekologin määräämässä annoksessa. Annoksen lisääminen tai muuttaminen on kiellettyä. Muuten yleinen tila pahenee tai sivuvaikutukset näkyvät.

Climax - tämä ei ole mitään syytä normaalin elämän lopettamiseen. Mutta sinun täytyy luopua epäterveistä tottumuksista, koska ne lisäävät sydänsairauksien ja osteoporoosin riskiä vaihdevuosien aikana. Naisten täytyy syödä normaalisti, aktiivisesti liikkua ja levätä. Kun HRT 90%: ssa tapauksista pienensi tai häviää kokonaan kliiniset oireet.

Hormonikorvaushoito vaihdevuodet - kaikki edut ja haitat

Naisilla vaihdevuosien aiheuttamien patologisten häiriöiden ehkäisemiseksi ja korjaamiseksi käytetään erilaisia ​​lääkkeitä, lääkkeitä ja hormonaalisia aineita.

Viimeisten 15–20 vuoden aikana erityinen hormonikorvaushoito vaihdevuodet (HRT) on yleistynyt. Toisin kuin se, että keskusteluja käytiin hyvin pitkään, siitä, että tästä asiasta ilmaistiin epäselvä mielipide, sen käyttöaste oli 20–25 prosenttia.

Hormonihoito - edut ja haitat

Yksittäisten tutkijoiden ja harjoittajien kielteinen asenne on perusteltua seuraavilla väitteillä:

 • vaara häiritä "ohut" hormonaalisen säätelyn järjestelmää;
 • kyvyttömyys kehittää oikeat hoito-ohjeet;
 • häiriö kehon luonnolliseen vanhenemisprosessiin;
 • hormonien tarkan annostelun mahdottomuus kehon tarpeista riippuen;
 • hormonihoidon sivuvaikutukset pahanlaatuisten kasvainten, sydän- ja verisuonitautien ja verisuonten tromboosin kehittymisen mahdollisuutena;
 • luotettavien tietojen puute vaihdevuosien myöhäisten komplikaatioiden ehkäisyn ja hoidon tehokkuudesta.

Hormonaalisen säätelyn mekanismit

Kehon sisäisen ympäristön pysyvyyden säilyttäminen ja sen riittävän toiminnan koko mahdollisuuden tarjoavat suoran ja palautteen itsesäätyvä hormonaalinen järjestelmä. Se on kaikkien järjestelmien, elinten ja kudosten välillä - aivokuoressa, hermostossa, hormonitoiminnoissa jne.

Kuukautiskierron jakso ja kesto, ilmastoajan alkamisajankohta on säädetty hypotalamuksen ja aivolisäkkeen-munasarjojen järjestelmällä. Yksilöllisten yhteyksien, joista tärkeimmät ovat aivojen hypotalamusrakenteet, toiminta perustuu myös periaatteeseen, joka koskee suoraa ja käänteistä viestintää keskenään ja koko organismin kanssa.

Hypotalamus jatkuvasti tietyssä pulssimoodissa erittää gonadotropiinia vapauttavan hormonin (GnRg), joka stimuloi follikkelia stimuloivien ja luteinisoivien hormonien (FSH ja LH) etu- aivolisäkkeen synteesiä ja vapautumista. Viimeisten, munasarjojen (lähinnä) tuottavat sukupuolihormonit - estrogeenit, androgeenit ja progestiinit (progestiinit).

Yhden linkin hormonien määrän lisääminen tai vähentäminen, johon vaikuttaa sekä ulkoiset että sisäiset tekijät, merkitsee muiden linkkien endokriinisten rauhasien tuottamien hormonien pitoisuuden kasvua tai vähenemistä ja päinvastoin. Tämä on suoran ja palautemekanismin yleinen merkitys.

HRT: n tarve

Climax on fysiologinen siirtymävaihe naisen elämässä, jolle on ominaista elinvoimainen muutos kehossa ja lisääntymisjärjestelmän hormonaalisen toiminnan sammuminen. Vuoden 1999 luokituksen mukaan vaihdevuosien aikana, joka on 39-45 vuotta ja kestää 70-75 vuotta, on neljä vaihetta - premenopaus, vaihdevuodet, postmenopaus ja perimenopaus.

Pääasiallinen alkuvaihe vaihdevuosien kehittymisessä on ikään liittyvä follikulaarisen yksikön heikkeneminen ja munasarjojen hormonaalinen toiminta sekä aivojen hermokudoksen muutokset, jotka johtavat munasarjojen tuotannon vähenemiseen, ennen kaikkea progesteroniin ja sitten estrogeeniin, ja hypotalamuksen herkkyyden heikkenemiseen ja siten hypotalamuksen herkkyyden heikkenemiseen heille GnRg-synteesi.

Samalla palautteen mekanismin periaatteen mukaisesti aivolisäke ”reagoi” FSH: n ja LH: n lisääntymiseen vasteena hormoneiden vähenemiselle niiden tuotannon stimuloimiseksi. Tämän munasarjojen "tehostamisen" vuoksi sukupuolihormonien normaali pitoisuus veressä säilyy, mutta jo nyt aivolisäkkeen stressaantuneella toiminnalla ja syntetisoituvien hormonien veripitoisuuden lisääntymisellä, joka ilmenee verikokeissa.

Kuitenkin estrogeeni muuttuu ajan myötä riittämättömäksi aivolisäkkeen vastaavaan reaktioon, ja tämän kompensoivan mekanismin loppuminen tapahtuu asteittain. Kaikki nämä muutokset johtavat muiden endokriinisten rauhasien toimintahäiriöihin, kehon hormonaaliseen epätasapainoon ilmenemällä eri oireyhtymien ja oireiden muodossa, joista tärkeimmät ovat:

 • menopausaalinen oireyhtymä, joka esiintyy premenopausaalisilla naisilla 37%: lla naisista, 40% vaihdevuosien aikana, 20% - 1 vuosi sen alkamisen jälkeen ja 2% - 5 vuotta sen alkamisen jälkeen; menopausaalinen oireyhtymä, joka ilmenee kuumien aaltojen ja hikoilun äkkinäisenä tunteena (50-80%), vilunväristyksiä, psyko-emotionaalista epävakautta ja epävakaa verenpainetta (yleensä kohonnut), sydämen sydämentykytyksiä, sormien tunnottomuutta, pistelyä ja kipua sydämessä, muistin heikkenemistä ja unihäiriöitä, masennus, päänsärky, muut oireet;
 • virtsan häiriöt - seksuaalisen aktiivisuuden väheneminen, emättimen limakalvon kuivuminen, palaminen, kutina ja dyspareunia, kipu virtsatessa, virtsankarkailu;
 • ihon ja sen liitteiden dystrofiset muutokset - hajakuoritus, kuiva iho ja kynsien lisääntynyt hauraus, ihon ryppyjen ja taittumien syveneminen;
 • aineenvaihdunta-aineenvaihdunnan häiriöt, jotka ilmenevät ruumiinpainon lisääntyessä ruokahalun vähenemisenä, nesteen kertyminen kudoksiin kasvojen pastositeetin ja jalkojen turvotuksen, glukoosin sietokyvyn jne.
 • myöhäiset ilmenemismuodot - luun mineraalitiheyden väheneminen ja osteoporoosin, verenpaineen ja iskeemisen sydänsairauden, Alzheimerin taudin jne. kehittyminen.

Näin ollen monien naisten (37-70%) ikääntymiseen liittyvien muutosten taustalla kaikki klimaattisen jakson vaiheet voivat liittyä yhdelle tai toiselle patologisten oireiden ja oireyhtymien hallitsevalle kompleksille, joilla on erilainen vakavuus ja vakavuus. Ne johtuvat sukupuolihormonien puutteesta, jolla on vastaava merkittävä ja jatkuva aivolisäkkeen gonadotrooppisten hormonien tuotannon lisääntyminen - luteinisoiva (LH) ja follikkelia stimuloiva (FSH).

Menopausin hormonikorvaushoito, ottaen huomioon sen kehittymisen mekanismit, on patogeeninen menetelmä, jolla estetään, eliminoidaan tai vähennetään merkittävästi elinten ja järjestelmien toimintahäiriöitä ja vähennetään riskiä sairastua sukupuolihormonien puutteeseen.

Hormonihoito vaihdevuodet

HRT: n pääperiaatteet ovat:

 1. Käytä vain sellaisia ​​lääkkeitä, jotka ovat samanlaisia ​​kuin luonnolliset hormonit.
 2. Vähäisten annosten käyttö, jotka vastaavat endogeenisen estradiolin pitoisuutta nuorilla naisilla jopa 5-7 päivän ajan kuukautiskierrosta, eli proliferatiivisessa vaiheessa.
 3. Estrogeenien ja progestogeenien käyttö erilaisissa yhdistelmissä, joiden avulla voidaan sulkea pois endometriumin hyperplasia.
 4. Kun kohdun jälkeinen poissaolo ei ole mahdollinen - mahdollisuus käyttää vain estrogeenin jaksottaisia ​​tai jatkuvia kursseja.
 5. Hormonihoidon minimi kesto sepelvaltimotaudin ja osteoporoosin ehkäisyssä ja hoidossa on 5-7 vuotta.

Hormonikorvaushoitoon tarkoitettujen lääkkeiden pääkomponentti on estrogeenit, ja gestageenien lisääminen suoritetaan hyperplastisten prosessien estämiseksi kohdun limakalvossa ja sen tilan hallitsemiseksi.

Vaihdevaiheeseen tarkoitetut tabletit vaihdevuodet sisältävät seuraavat estrogeeniryhmät:

 • synteettiset, jotka ovat oraalisten ehkäisyvalmisteiden olennaisia ​​osia - etinyyliestradioli ja dietyyli- stilbestroli;
 • luonnollisten hormonien estriolin, estradiolin ja estronin konjugoidut tai mikronisoidut muodot (parempi imeytyminen ruoansulatuskanavassa); näihin kuuluvat mikronisoitu 17-beeta-estradioli, joka on osa sellaisia ​​lääkkeitä kuin Clikogest, Femoston, Estrofen ja Trisequens;
 • eetterijohdannaiset - estriolisukkinaatti, estronisulfaatti ja estradiolvaleraatti, jotka ovat Klimene-, Klimonorm-, Divina-, Proginova- ja Cycloproginova-valmisteiden komponentteja;
 • luonnolliset estrogeenit, jotka on konjugoitu ja niiden seos, sekä eetterijohdannaiset valmisteissa Hormplex ja Premarin.

Parenteraalista (ihon) käyttöä maksan ja haiman vakavien sairauksien läsnä ollessa käytetään migreenihyökkäyksiä, yli 170 mm Hg: n verenpaineita, geelejä (Estragel, Divigel) ja estradiolia sisältäviä laastareita (Klimara). Hakemuksissaan ja ehjissä (säilyneissä) kohtisissaan on tarpeen lisätä progesteronivalmisteita (”Utrogestan”, ”Duphaston”).

Korvaushoidon lääkkeet, jotka sisältävät gestageeneja

Progestiini, joka on tuotettu vaihtelevalla aktiivisuudella ja jolla on kielteinen vaikutus hiilihydraattien ja lipidien metaboliaan. Siksi niitä käytetään pienimmässä annoksessa, jota tarvitaan säätelemään endometriumin eritystä. Näitä ovat:

 • Didrogesterone (Duphaston, Femoston), jolla ei ole metabolisia ja androgeenisiä vaikutuksia;
 • noretisteroniasetaatti (Norkolut), jolla on androgeeninen vaikutus - suositellaan osteoporoosille;
 • Livial tai Tibolon, sen rakenteessa lähellä Norkolutia ja sitä pidetään tehokkaimpina lääkkeinä osteoporoosin ehkäisyssä ja hoidossa;
 • Diane-35, Androkur, Klimen, joka sisältää syproteroniasetaattia, jolla on anti-androgeeninen vaikutus.

Yhdistetyt korvaushoidon lääkkeet, joihin kuuluvat estrogeenit ja progestogeenit, ovat Triaclim, Klimonorm, Angelik, Ovestin jne.

Hormonaalisten lääkkeiden ottamistavat

On kehitetty erilaisia ​​hoitomenetelmiä ja kaavioita hormonaalista hoitoa vaihdevuodet, joita käytetään poistamaan varhaisen ja myöhäisen vaikutuksen, joka liittyy hormonaalisen munasarjojen toiminnan puutteeseen tai puutteeseen. Tärkeimmät suositellut järjestelmät ovat:

 1. Lyhytaikainen, pyritään ehkäisemään vaihdevuosien oireyhtymää - kuumia aaltoja, psyko-emotionaalisia häiriöitä, urogenitaalihäiriöitä jne. Lyhyen aikavälin hoidon kesto on kolmesta kuukaudesta kuuteen kuukauteen ja mahdollisuus toistaa kursseja.
 2. Pitkä - 5-7 vuotta tai enemmän. Sen tavoitteena on ehkäistä myöhäisiä häiriöitä, joihin kuuluvat osteoporoosi, Alzheimerin tauti (sen kehittymisen riski vähenee 30%), sydän- ja verisuonisairaudet.

Tabletteja on kolme:

 • monoterapia estrogeenisten tai progestogeenisten aineiden kanssa syklisessä tai jatkuvassa tilassa;
 • kaksivaiheiset ja kolmivaiheiset estrogeeni-gestageenivalmisteet syklisessä tai jatkuvassa tilassa;
 • estrogeenin ja androgeenien yhdistelmä.

Hormonihoito kirurgisessa vaihdevuodessa

Se riippuu suoritetun leikkauksen määrästä ja naisen iästä:

 1. Kun munasarjat on poistettu ja alle 51-vuotiailla naisilla on säilytetty kohtu, on suositeltavaa ottaa 2 mg: n syklinen hoito 1 mg: n ciprateronin tai 0 mg: n levonorgestreelin, 15 mg: n tai 10 mg: n medroksiprogesteronin tai 1 mg: n estrogiolin kanssa. didrogesteronilla 10 mg.
 2. Samoissa olosuhteissa, mutta 51-vuotiailla ja sitä vanhemmilla naisilla, ja myös kohtuullisen kohtuullisen kohdun amputoinnin jälkeen lisäyksillä, 2 mg estradiolia monofaasiseen hoitoon 1 mg noretisteronilla tai 2,5 mg tai 5% medroksiprogesteronia, tai 2 mg tai 2 mg Drosyrenonia tai 1 mg estradiolia 5 mg: lla didrosteronia. Lisäksi on mahdollista käyttää Tibolonea (viittaa STEAR-ryhmän lääkkeisiin) 2,5 mg päivässä.
 3. Endometrioosin kirurgisen hoidon jälkeen, johon liittyy uusiutumisen riski, estradiolin yksivaiheinen hoito dienogestin 2 mg tai 1 mg estradiolin kanssa 5 mg didrogesteronia tai STEAR-hoitoa.

HRT: n haittavaikutukset ja sen käytön vasta-aiheet

Mahdolliset hormonihoidon sivuvaikutukset vaihdevuodet:

 • virtsaaminen ja arkuus maitorauhasissa, kasvainten kehittyminen niissä;
 • lisääntynyt ruokahalu, pahoinvointi, vatsakipu, sapen dyskinesia;
 • kasvojen ja alaraajojen pastositeetti, joka johtuu nesteen kertymisestä kehossa, painonnousu;
 • kuiva emättimen limakalvo tai kohdunkaulan liman lisääntyminen, kohdun epäsäännöllinen ja kuukautiskierto;
 • migreenikipu, väsymys ja yleinen heikkous;
 • alaraajojen lihaskouristukset;
 • esiintyminen akne ja seborrhea;
 • tromboosi ja tromboembolia.

Menopausin hormonihoidon tärkeimmät vasta-aiheet ovat seuraavat:

 1. Rintarauhasen tai sisäisten sukuelinten pahanlaatuiset kasvaimet historiassa.
 2. Verenvuoto tuntemattomasta alkuperästä.
 3. Vaikea diabetes.
 4. Maksan munuaisten vajaatoiminta.
 5. Lisääntynyt veren hyytyminen, taipumus tromboosiin ja tromboemboliaan.
 6. Lipidiaineenvaihdunnan rikkominen (ehkä hormonien ulkoinen käyttö).
 7. Munasarjojen endometrioosin tai adenomyoosin esiintyminen (estrogeenisen monoterapian käytön vasta-aihe).
 8. Yliherkkyys käytetyille lääkkeille.
 9. Tällaisten sairauksien, kuten mastopatian, sidekudoksen autoimmuunisairauksien, reuman, epilepsian, keuhkoputkien astman kehittyminen tai paheneminen.

Ajoissa ja asianmukaisesti käytetty ja yksilöllisesti valittu hormonikorvaushoito estää naisen kehossa tapahtuvia vakavia muutoksia vaihdevuosien aikana, parantaa fyysisen mutta myös mielenterveyden tilaa ja parantaa merkittävästi laatutasoa.

Hormonikorvaushoito vaihdevuodet - luettelo huumeista ja niistä kertovista arvioista

Climax - melko vakava testi naiselle. Hyvin yksinkertaisesti ongelma voidaan kuvata seuraavasti: hormonaaliseen epätasapainoon liittyy hyvin erilaisia ​​ja melko epämiellyttäviä oireita. Hormonit vaikuttavat suoraan kaikkiin elimiin ja järjestelmiin (keho toimii neurohumoraalisen säätelyn kautta). Hyvin koordinoidun työn epäonnistuminen johtaa häiriöihin ja vasteisiin kuumien aaltojen, unettomuuden, heikkouden, väsymyksen jne. Muodossa. (Lisätietoja vaihdevuosien oireista on artikkelissa "Climaxes naisilla: oireet, ikä, hoito").

Naisten sukupuolihormonin estrogeenin puute aiheuttaa voimakkaita mielialan vaihteluja, voi johtaa hermostuneisiin häiriöihin, stressiin ja jopa vakavaan masennukseen. Lisäksi naisen psyko-emotionaalista tilaa tässä iässä vaikuttavat luonnollisen ikääntymisen ulkoiset merkit, seksuaalisen vetovoiman ja houkuttelevuuden väheneminen. Sitä käytetään oireiden vakavuuden vähentämiseksi ja hormonaalisen taustan vakauttamiseksi. Sitä käytetään hormonikorvaushoitoon (hormonikorvaushoito). Sen tavoitteena on kompensoida hormonien puute, jonka taso vähitellen vähenee vaihdevuosien aikana. Tämän ratkaisun avulla voit ratkaista menestyksekkäästi useita naisiin liittyviä ongelmia.

Valitettavasti monilla naisilla on ennakkoluuloja, ja he pelkäävät tai jopa kieltäytyvät ottamasta hormoneja. Heidän pelonsa johtuvat erilaisista syistä (negatiiviset arviot, mahdolliset sivuvaikutukset jne.). Mutta lääketiede ei pysähdy, hormonaaliset lääkkeet uuden sukupolven huipentuma-aikana auttavat poistamaan negatiivisia ilmentymiä. Samaan aikaan heillä ei ole enää kielteisiä seurauksia, joita heille yleensä annetaan. Tarkat tiedot nykyaikaisista hormonia sisältävistä lääkkeistä vaihdevuodet auttavat naisia ​​tekemään oikean päätöksen ja vähentämään kriittistä suhtautumistaan ​​tämäntyyppiseen huumeeseen.

Mitä hormoneja naiset tarvitsevat?

Jos haluat ymmärtää, mitä hormonit on otettava vaihdevuosien aikana, harkitse, miten hormonit tasapainottavat. Tämä jakso voidaan jakaa useisiin vaiheisiin:

 • Premenopause (voi kestää 5–10 vuotta);
 • Vaihdevuodet (laskeminen alkaa vuoden kuluttua viimeisestä kuukautiskierrosta);
 • Postmenopaus (alkaa 5 vuotta viimeisestä kuukaudesta ja päättyy 70 - 75 vuotta).

Akuutti elin reagoi vaihdevuosien kahdessa ensimmäisessä jaksossa. Nainenhormonit lakkaavat vähitellen tuottamasta kehoa. Aluksi regressiivinen prosessi alkaa munasarjoissa, jota helpottaa follikulaarisen laitteen häviäminen. Luonnollisesti keho alkaa reagoida progesteronin ja estrogeenin puutteeseen, myös kompensoiviin reaktioihin. Tässä vaiheessa aivolisäke alkaa tuottaa voimakkaasti LH: ta ja FSH: ta (luteinisoivat ja follikkelia stimuloivat hormonit). Tätä taustaa vasten hormoneista riippuvien reseptorien herkkyys, jolla on myös rooli naisten lisääntymisjärjestelmän normaalissa toiminnassa, vähenee vähitellen.

Hieman kompensoivat mekanismit antavat keholle selviytyä vaihdevuosien oireista. Kuitenkin sukupuolihormonien synteesi vähenee edelleen, aivolisäkkeen toiminnan parantaminen ei enää anna toivottuja tuloksia, ja sen herkkyys hormonivajeelle vähenee. Tällä hetkellä ilmastonmuutosjakson ilmeisemmät ja usein ilmenevät ilmentymät alkavat: kuukautiset ovat aluksi epäsäännöllisiä, pysähtyvät ja kehon tärkeimmät järjestelmät alkavat reagoida hormonaalisen taustan uudelleenjärjestelyyn. Symptomatologia on erilainen (vaihdevuodet ovat noin 30), useimmiten kärsivät:

 • sydän- ja verisuonijärjestelmä (verenpaine, nopea pulssi, sydänkohtausten ja aivohalvausten riski);
 • hermosto: se kärsii erityisen kovista, kuumista aaltoista, migreenikipusta, unettomuudesta, psykoemionisesta epävakaudesta jne.;
 • endokriininen järjestelmä: ilmenee ikään liittyvänä painonnousuna, joka usein johtaa lihavuuteen, kilpirauhasen sairauteen, diabetekseen jne.;
 • virtsajärjestelmä: munasarjojen toimintahäiriön ja kohdun kokorajoituksen lisäksi havaitaan kaikkien lihasten hypotensio, mikä johtaa tuskallisiin tunteisiin sukupuoliyhdistyksen aikana (tämä vähentää emättimen eritystä), johon liittyy usein virtsaaminen (myöhemmin inkontinenssi on mahdollista) jne.

Tämä ei ole täydellinen luettelo vaihdevuosien oireista, mikä antaa naiselle epämukavuutta.

Tyypillisimpiä valituksia ovat vasomotoriset reaktiot (“huuhtelut”, päänsärky ja huimaus jne.) Ja psyko-emotionaaliset reaktiot. Useiden gynekologisten sairauksien, erityisesti hormoniriippuvaisen, kehittymisen riski kasvaa. Hormoneiden normaalin synteesin häiriöt lisäävät syövän riskiä. Pitäisikö tällaisessa tilanteessa ryhtyä asianmukaisiin toimiin? Luonnollisesti vaihdevuosien oireet, jotka ovat itsessään epämiellyttäviä, kuljettavat useita uhkia ja edistävät eri patologisten tilojen kehittymistä. Tässä tilanteessa hormonikorvaushoito voi olla ainoa tapa lievittää hormonien puutteen aiheuttamia akuutteja tiloja.

Climax itse on luonnollinen prosessi, mutta jokaiselle naiselle se etenee eri tavalla. Hormonikorvaushoitoa ei näytetä kaikille, sillä on useita vasta-aiheita. Ilman tarvetta hormonikorvaushoitoa ei käytetä, ja lääkkeet valitaan ottaen huomioon kunkin potilaan ominaisuudet kattavan tutkimuksen jälkeen. Mutta kieltäytyä ennakkoluuloista ajankohtana, jolloin hormonit ovat yksinkertaisesti välttämättömiä naispuoliselle keholle, se tarkoittaa riskiä omalle terveydelleen tulevaisuudessa.

Mikä on hormonikorvaushoito ja miten se toimii?

HRT: n tärkein tehtävä on naisen terveyden säilyttäminen. Hormonien tasapaino on häiriintynyt luonnollisten syiden takia, mutta kehon vastaus tällaisiin muutoksiin voi olla patologista. Osittainen korvaus hormonien puuttumisesta ulkopuolelta - tämä on hormonikorvaushoito, joka vähentää oireiden vakavuutta.

Vaihdevuosien hormonikorvaushoito voi olla tarkoitettu gestageeniryhmän tai estrogeenin hormonien palauttamiseen, ne voidaan antaa mono- tai kompleksilääkkeinä, sisältävät androgeenejä jne. Eli monenlaisia ​​nykyaikaisia ​​lääkkeitä voit valita tehokkaimman taktiikan kussakin tapauksessa.

Hormonaaliset muutokset muuttuvat vähitellen, yhden hormoniryhmän tuotannon väheneminen vaihdevuosien aikana käynnistää jatkuvasti koko mekanismin. Tämän seurauksena käytännössä koko keho on mukana prosessissa tavalla tai toisella, joka vastaa tapahtuviin muutoksiin. Kunkin naisen reaktiot voivat edetä omalla tavallaan: jotkut menevät rauhallisesti läpi kaikki vaihdevuosien jaksot ilman, että ilmenee mitään erityisiä ongelmia jaksottaisesti esiintyvistä oireista. Toisissa tapauksissa kehon ikääntymiseen liittyvä rakenneuudistus etenee nopeasti ja jyrkästi. Vaihdevuosien aikana naisen tulisi erityisesti seurata huolellisesti hänen terveyttään, mikä auttaa ajoissa ymmärtämään, milloin oireet ovat rehottavia ja ryhtyä toimiin ajoissa.

Onko hormonikorvaushoito hyötyä naispuoliselle keholle vai vahingoittaako sitä? Tästä ei ole olemassa yhtä ainoaa lausuntoa. Monet potilaat suhtautuvat negatiivisesti hyvin hormonin saantiin, ja uskoo, että on helpompaa selviytyä vaihdevuodet. Lääkärit eivät myöskään ole yksiselitteisiä tästä asiasta, mutta viime aikoina hormonikorvaushoitoa käytetään yhä useammin.

Hormonikorvaushoidon tavoitteena on auttaa kehoa käsittelemään hormonien vähäisyyttä, joilla on vähiten tappiota. Euroopan maissa HRT: stä on tullut tavanomainen vaihtoehto lääketieteelliseen hoitoon, ja sitä käytetään parhaillaan aktiivisesti kotitalouksissa. Vaihdevuosien aikana hormonikorvaushoito on helpoin ja tehokkain tapa päästä eroon epämiellyttävistä vaihdevuosien oireista ja palauttaa hormonien tasapaino kehon rakenneuudistuksen aikana.

Hormonihoito - kaikki edut ja haitat

Naisilla vaihdevuosien aikana hormonikorvaushoitoa ei aina määrätä. On olemassa lukuisia vasta-aiheita, joissa hormonit ovat ehdottomasti kiellettyjä. Lääkärin suositukset perustuvat:

 • potilaan yleinen tila;
 • akuutit oireet;
 • tutkimuksen tulokset.

Tällöin otetaan huomioon, millainen hormoni naisten kehon tarvitsee tietyn vaihdevuosien aikana.

Hormonaalisten lääkkeiden käytön edut vaihdevuosiin ovat seuraavat:

 • mahdollista täyttää tietyn hormoniryhmän puute;
 • oireiden vakavuus poistetaan, vaihdevuodet ovat vähemmän kivuliaita;
 • elin saa mahdollisuuden rakentaa asteittain uudelleen ilman äkillisiä muutoksia hormonien tasolla;
 • ikääntymisprosessit hidastuvat;
 • HRT otetaan lääkärin valvonnassa, jonka avulla voit säätää hoidon kulkua tarpeen mukaan;
 • lääkkeet valitaan yksilöllisesti ottaen huomioon potilaan terveydentila.

Haittaa tällaista hoitoa voi tuoda, jos nainen alkaa ottaa hormonaalisia aineita hallitsemattomasti ystävien palautteen tai oman mielipiteensä perusteella. Tällaisten lääkkeiden määrääminen lääketieteen erikoislääkäriltä on edellytys onnistuneelle hormonikorvaushoidolle ilman sivuvaikutuksia ja kielteisiä seurauksia.

Täytyykö minun juoda hormoneja vaihdevuosien aikana

Hormonien juominen mihin tahansa ilmasto-aikana on täysin moderni ja tehokas tapa poistaa epämiellyttäviä oireita ja auttaa kehoa selviytymään hormonaalista stressiä. Tämä on kuitenkin tehtävä vain lääkärien suositusten perusteella ja perusteellisen tutkimuksen jälkeen.

Lääkkeiden valinta suoritetaan vasta sen jälkeen, kun on suoritettu hormonien tasoa osoittavat testit. Vaihdevuosien oireet voivat ilmetä reaktiona kaikkiin hormonitasojen muutoksiin, mutta on tärkeää määrittää, mikä on korvattava. Joskus tarvitaan yhdistelmälääkkeitä.

Hormonit vaihdevuosien aikana auttavat korjaamaan tasapainonsa elimistössä, poistamaan akuutteja ilmenemismuotoja, jotka ilmenevät vastauksena luonnollisiin ikään liittyviin muutoksiin. Vanhenemisprosessi hidastuu, on vähemmän tuskallista. On syytä muistaa, että yksi tyypillisistä vaihdevuosien ilmenemismuodoista on terävä psyko-emotionaalinen reaktio. HRT voi auttaa korjaamaan tämän oireen. Toisin sanoen naiset hyötyvät yleensä sen käytöstä, minkä ansiosta voidaan puhua tällaisen hoidon eduista.

Lääkehoito

Miten hormonivalmisteita otetaan vaihdevuosien aikana? Tämän ongelman ratkaisemiseksi voi vain kokenut asiantuntija kyselyn tulosten perusteella. Tällä hetkellä moderni lääketiede tarjoaa kaksi taktiikkaa:

 • lyhytaikainen käyttö: lievä vaihdevuodet, jotka eivät ole komplikaatioita akuuttien reaktioiden vuoksi, hoito voi kestää 1–2 vuotta;
 • pitkäaikainen hoito: hoito voidaan suorittaa 2-4 vuoden kuluessa.

On tärkeää ymmärtää, että puhumme lääkehoidosta, HRT: llä yksi lääke voidaan korvata toisella. Korjaus perustuu hormonitason testien tuloksiin. Hoidon aikana potilas tarvitsee lääkärin valvontaa, näin voit saavuttaa suurimman tehokkuuden ja minimoida mahdolliset riskit.

Käyttöaiheet HRT: lle

HRT: n käyttöä koskevat oireet ovat joukko oireita, jotka uhkaavat erityisesti naisen kehoa. Näitä ovat:

 • varhainen vaihdevuodet;
 • kirurginen vaihdevuodet;
 • sydän- ja verisuonisairauksien kehittymisen riski;
 • geneettinen alttius osteoporoosille, diabetes mellitus, lihavuus, GB ja muut patologiset tilat.

Myös hormonit tulisi ottaa, jos vaihdevuodet aiheuttavat akuutteja psyko-emotionaalisia reaktioita, jotta vältetään neuroosin ja masennuksen kehittymisen riski.

Vasta

Joillakin patologioilla ei koskaan anneta potilaille vaihdevuosien hormonihoitoa. On olemassa useita vakavia sairauksia, jotka eivät ole yhteensopivia hormonikorvaushoidon kanssa. Hormonit tällaisissa tapauksissa on vaarallista määrätä, joten asiantuntijalausunto ja kattava tutkimus on edellytys hormonikorvaushoidon aloittamiselle.

Vasta:

 • tuntemattoman etiologian verenvuoto;
 • estrogeeniriippuvaiset kasvaimet (hyvänlaatuiset ja pahanlaatuiset);
 • onkologiset sairaudet;
 • joitakin sydän- ja verenkiertoelimistön patologioita;
 • kohonnut tromboosi, tromboembolia ja verenvuotohäiriöt;
 • akuutti ja krooninen maksasairaus, maksan ja / tai munuaisten vajaatoiminta;
 • monimutkainen diabetes;
 • useita autoimmuunisairauksia;
 • yksilöiden suvaitsemattomuus hormoneja sisältäville lääkkeille.

HRT: n käyttö on hyödyllistä ja turvallista vain, jos lääkäri valitsee lääkkeet.

Mahdolliset haittavaikutukset

Vaihdevuosien hormonikorvaushoito voi aiheuttaa useita sivuvaikutuksia:

 • nesteen kertyminen (edema, pastoznost);
 • liman hypo- tai hypersektio emättimessä, kuukautisten kaltainen verenvuoto;
 • väsymys, heikkous, päänsärky;
 • erilaisia ​​reaktioita ruoansulatuskanavasta;
 • rintojen arkuus;
 • lihaskouristukset;
 • seborrhea ja akne.

Nämä ja muut reaktiot voivat ilmetä yhdessä muodossa tai monimutkaisina, niiden ulkonäkö edellyttää lääkärin houkuttelemista hoitotaktiikan korjaamiseksi.

HRT: n pääperiaatteet

Hormonit vaihdetaan vaihdevuosien aikana tutkimuksen tulosten perusteella. Nykyaikaisen hoidon pääperiaatteet ovat:

 • luonnon kaltaisten hormonaalisten lääkkeiden käyttö;
 • pienet annokset;
 • yhdistelmälääkkeiden käyttö endometriumin hyperplasian riskien minimoimiseksi;
 • hormonaalisen stabilointikurssin kesto.

HRT: n valinta: lääkkeiden tyypit ja muodot

Oikean hoidon valitseminen tällä hetkellä ei ole vaikeaa. Hormoneiden monipuolisen yhdistelmän lisäksi on vielä mahdollista valita käyttötapa:

 • tablettivalmisteet, pillerit tai kapselit;
 • paikallinen käyttö: geelit, kynttilät, voiteet, laastarit;
 • suonensisäisesti
 • ihonalaiset implantit.

Hormonihoito kirurgisessa vaihdevuodessa

HRT, jossa on vaihdevuodet, on määrätty potilaille, jotka ovat tehneet leikkauksen kohdun poistamiseksi. Hormonien käyttö kirurgisen vaihdevuosien aikana:

 • alle 51-vuotiaille naisille, kun munasarjat poistetaan ja kohdun säilyy;
 • naiset, jotka ovat olleet yli 51-vuotiaita munasarjojen amputoinnin jälkeen;
 • endometrioosin kirurgisen poistamisen jälkeen, mikä voi aiheuttaa toistumisen riskin.

Hävitä HRT: tä koskevat myytit

Menopausaalisen hormonihoidon syynä on usein kiista ja pelko. Potilaat kieltäytyvät hormonikorvaushoidosta, sillä he uskovat, että niiden käyttö voi johtaa:

 • riippuvuus;
 • lihavuus;
 • maha-suolikanavan komplikaatiot;
 • onkologian riski;
 • pitkän aikavälin negatiivisia tuloksia.

Monet uskovat myös, että hormonaalisia lääkkeitä tutkitaan huonosti ja ne sisältävät runsaasti luonnonhormonien synteettisiä analogeja. Moderni HRT - uusi sukupolvi lääkkeitä, jotka sisältävät vähimmäismäärän luonnollisia ja täysin identtisiä naisille. He tarvitsevat ja voivat ottaa, koska useimmat oireet ovat merkkejä vaihdevuosien luonnollisista prosesseista. HRT ei lisää, mutta hidastaa niiden kehitystä. Lääkkeet käyvät läpi prekliiniset ja kliiniset tutkimukset. Kotimaisen lääketieteen pitkäaikaisia ​​tuloksia koskevien tietojen puuttuminen kompensoidaan ulkomailla suoritettavista opinnoista, joissa hormonikorvaushoitoa on käytetty aktiivisesti useita vuosikymmeniä.

Luettelo lääkkeistä HRT

Menopausin hormonikorvaushoidon periaatteet mahdollistavat tehokkaimman hoidon kunkin potilaan osalta. 40 vuoden kuluttua naisen tulisi valmistautua tulevaan kehon rakenneuudistukseen. Tässä vaiheessa säännöllinen tarkastelu on tärkeä ja välttämätön edellytys kehon normaalin toiminnan ylläpitämiselle. HRT auttaa palauttamaan hormonitasoja, jotka väistämättä vähenevät. Jopa normaalien kuukautisten aikana on tärkeää tietää hormonien pitoisuus, joka auttaa ajoissa ottamaan tehokkaita lääkkeitä vaihdevuodet.

Kun synteesitoiminto hajoaa, vaihdevuosien keskeiset oireet lisääntyvät. Kuulemisen ja tutkinnan jälkeen lääke on määrätty, joka tällä hetkellä auttaa korjaamaan hormonaalista epätasapainoa. Nämä voivat olla:

 • Kasviestrogeenit. Kuten tämän ryhmän nimestä käy ilmi, koostumus sisältää luonnollisia estrogeenianalogeja. Näitä ovat: Klimadinon, Femikaps, Remens. Jokainen heistä tulee pillerimuodossa ja juoma kurssilla;
 • Bioidentiset hormonit. Yhdistetyllä tavalla Janine ja Femoston tabletit auttavat lievittämään vaihdevuosien oireita. Duphastonia progesteronin johdannaisena määrätään sen puutteesta ja estrogeenin vaikutuksen neutraloimiseksi;
 • Estrogenosoderzhaschie. Tämän tyyppinen hormonaalinen aine sisältää synteettistä estrogeeniä. Useimmiten käytetään Klimonormia, Premarinia, Ovestinia;
 • Androgeeninen vaikutus osteoporoosin ehkäisyyn ja hoitoon tarjoaa Norkolut, Livial, Tibolon;
 • Androkur, Klimen, Diane-35 esittävät nykyaikaisia ​​anti-androgeenivaikutteisia lääkkeitä;
 • Parhaat yhdistelmätuotteet ovat Triaclima, Angelique.

Luettelo tehokkaista keinoista ei rajoitu tähän luetteloon, myös Klimara ja Dermestil, Divigel hormonaalinen geeli, Ovestin-peräpuikot jne. On käytössä.

Ei-hormonaaliset tuotteet

Ei-hormonaalisia lääkkeitä vaihdevuosien hoitoon vaihtoehtoisena hormonikorvaushoitona on määrätty yksilön intoleranssille tai kyvyttömyydelle käyttää hormonia sisältäviä lääkkeitä. Nykyaikaisen luokituksen mukaan tähän ryhmään kuuluvat luonnolliset fytoestrogeenit. Ne ovat saatavilla homeopaattisina lääkkeinä ja ravintolisinä. Edellä mainittujen työkalujen lisäksi vaihda puuttuvat hormonit vaihdevuosien aikana:

 • geelit Bonisan, Klimakt Hel;
 • teetä tai tippaa punaisella harjalla;
 • tabletit CI-Klim, Estrovel;
 • Ladis Formula kapselit Vaihdevuodet, Menopace jne.

Kuinka kauan juoda hormoneja

Ota hormoneja lääkärin valvonnassa ja määräämisessä, vaikka puhumme ravintolisistä, kasviperäisistä lääkkeistä tai homeopaattisista lääkkeistä. Useita järjestelmiä on useita vuosia:

 • monoterapia;
 • kahden ja kolmen vaiheen kurssi;
 • Yhdistetty.

Jokaisella lääkkeellä on omat käyttöehdot, jotkut lääkkeet voidaan korvata muilla lääkkeillä, mikä on välttämätöntä vaihdevuosien oireiden muuttuessa.

Arviot

Olen yksi niistä lääkäreistä, jotka ovat hormoneja vaihdevuosien aikana. Potilaiden arviot voivat vahvistaa, että he pystyivät "selviytymään" tällä kaudella vähiten tappioita. HRT pelasti heidät monista epämiellyttävistä oireista ja antoi heille mahdollisuuden säilyttää ulkoinen houkuttelevuutensa, rauhallisuus ja terveys.

Voin kertoa teille henkilökohtaisesta kokemuksesta hormonien ottamisesta vaihdevuosien aikana. Kun olet kokenut kaikki kuumien aaltojen, hysteerian pienimmän syyn ja unettomuuden, aloin käyttää lääkkeitä, joita lääkäri otti. Lääkkeet ovat jo muuttuneet useita kertoja, mutta samaan aikaan en muistanut epämiellyttäviä oireita, tunnen ehdottoman normaalin.

Svetlana, 53-vuotias

Olen kuitenkin pahoillani siitä, että kärsin melkein 2 vuotta kuumia aaltoja ja päänsärkyä. Hän pelkäsi äitinsä tarinoita siitä, miten hän "murskattiin" hormonien jälkeen, hän kieltäytyi hyväksymästä niitä. Minulle hormonikorvaushoito alkoi "infarktin edeltävän tilan" diagnosoinnin jälkeen. Valitsin pienemmän kahdesta pahasta ja alkoin juoda hormoneja. Sittemmin ei ole koskaan pahoittanut sitä. Nykyaikaiset lääkkeet eivät anna sellaisia ​​vaikutuksia, että aikaisemmat gomonien annokset ovat vähäisiä. Jos sinulla on vaihdevuodet, kuuntele lääkäreitä ja älä vedä hoitoa.

Hormonikorvaushoito: huumeet, vastaanoton ominaisuudet, vasta-aiheet

Hormonikorvaushoito on hoitokurssi, jonka tarkoituksena on täyttää hormonien puute kehossa. Tämän tyyppisellä hoidolla pyritään estämään ja korjaamaan endokriinihäiriöistä johtuvia muutoksia. Harvemmin tätä hoitoa käytetään miehillä - murrosikäisissä tapauksissa, spermatogeneesin stimuloimiseksi, impotenssilla, syövän kehittymisellä sekä miesten tärkeimmän hormonin - testosteronin - sääntelyllä. Useimmiten hormonikorvaushoitoa sovelletaan sukupuolihormonien puuttumiseen. Niinpä naisille määrätään lääkkeitä, joissa on estrogeeniä ja progesteronia, miehiä - androgeenisiä lääkkeitä.

Hormonikorvaushoito on erityinen hoitomuoto, jota käytetään erilaisiin endokrinologisiin häiriöihin. Ensinnäkin se on määrätty endokriinisten rauhasien riittämättömälle hormonituotannolle. Tällaista hoitoa käytetään seuraavissa patologisissa tiloissa:

 • Kilpirauhasen vajaatoiminta.
 • Addison-Birmerin tauti.
 • Hypestrogeneesi ja hypoprogesteronemia.
 • Diabetes.
 • Gipoprogesteronemiya.
 • Hypoparatyreoosi.

Korvaushoidon ydin on korvata omien hormonien puuttuminen tai puuttuminen ihmiskehossa.

Vaihdevuodet ovat fysiologinen ajanjakso naisten elämässä, jonka aikana sen seksuaalitoiminnot vähenevät. Climax on ehdollisesti jaettu neljään päävaiheeseen:

 1. 1. Premenopause.
 2. 2. Vaihdevuodet itsestään (kaikki ilmoitetut kliiniset oireet).
 3. 3. Postmenopaus.
 4. 4. Periphase.

Tämä ehto alkaa 40 vuoden kuluttua ja jatkuu 75-vuotiaana.

Vaihdevuosien pääasiallinen laukaisu johtuu siitä, että iän myötä follikkelit ohentuvat, munasarjojen toiminta katoaa ja aivojen hermojen kudosrakenne muuttuu.

Tämän seurauksena munasarjat tuottavat vähemmän progesteronia ja estrogeeniä, hypotalamus on vähemmän herkkä niiden vaikutuksille, mikä vähentää gonadotropiinia vapauttavan hormonin synteesiä.

Ajan mittaan estrogeenin määrä pienenee, ne alkavat puuttua kompensointimekanismin aktivointiin. Nämä muutokset rikkovat kehon muita sisäisiä eritysfunktioita, jotka ovat täynnä hormonaalista epätasapainoa ja joihin liittyy seuraavat oireet:

 • klimakteerinen oireyhtymä - hiki ja lämpö ovat jyrkkiä, vilunväristykset, psykoemionaalinen tila muuttuu epävakaaksi, paine nousee, sormet menevät tunnottomiksi, sydämen lihasalueella pistely, muistin heikkeneminen, unen häiriö, masennustila, päänsärky jne.;
 • urogenitaalijärjestelmän rikkominen - vähentynyt seksuaalinen halu, emättimessä on tunne kutinaa, kuivumista ja polttamista, virtsaamisprosessiin liittyy tuskallisia tunteita;
 • muutokset epidermissä ja sen kärjessä - iho kuivuu, kynsien levyt rikkoutuvat, rypyt ja taittuvat syvemmät;
 • aineenvaihdunnan häiriöt - ruokahalu vähenee, paino nousee, nestettä säilyy kehossa, raajat turpoavat;
 • myöhäiset oireet - luun tiheys pienenee, osteoporoosi, hypertensio ja iskemia, Alzheimerin tauti jne. kehittyvät.

Eri naisilla vaihdevuosien kaikki vaiheet voivat liittyä erilaisiin patologioihin, jotka ovat enemmän tai vähemmän voimakkaita. Tämä johtuu hormonipuutoksen esiintymisestä, jonka seurauksena luteinisoivan ja follikkelia stimuloivan hormonin pitoisuus kasvaa.

Hormonikorvaushoidon tarve gynekologiassa on elinten ja kehon järjestelmien toiminnan estäminen, poistaminen tai vähentäminen sekä komplikaatioiden ja kroonisten sairauksien riskin vähentäminen.

Hormonikorvaushoidon tulee alkaa myös seuraavissa tilanteissa:

 • varhaisessa vaihdevuosissa, johon liittyy munasarjojen toiminnan ennenaikainen lasku ja estrogeenin puute;
 • kohdun tai munasarjojen leikkauksen jälkeen erilaisten sairauksien diagnosoinnin seurauksena;
 • osteoporoosin ehkäisemiseksi.