Progesteronin injektiot viivästyneisiin kuukautisiin

Ehkä jokainen nainen joutui kohtaamaan kuukautisten viivästymisen, ja jokainen muistaa tämän epämiellyttävän tunteen, koska viivästyminen voi tarkoittaa sekä odottamatonta raskautta että vakavaa gynekologista tautia. Osoittautuu, että naispuolisessa kehossa on sekä ajanjaksoja että raskautta varten yksi hormoni, progesteroni.

Tämän hormonin puuttuessa kuukausiprosessia on rikottu tai haluttu raskaus ei tapahdu. Usein lääkkeen progesteroni määrätään kuukautisten viivästymisen myötä, ja raskauden aikana progesteronia tarvitaan kuukausittaisen syklin lopettamiseksi.

Jos kalenterisi mukaan aikasi olisi pitänyt aloittaa, mutta ne eivät vielä ole olemassa, sinun on arvioitava mahdollisen raskauden todennäköisyys ja jos tällainen todennäköisyys on olemassa, osta raskaustesti. Positiivisen testin tapauksessa on selvää, että kuukautisia ei ole odotettavissa, ja jäljellä on kaksi vaihtoehtoa - joko abortti tai raskaus.

Jos raskauden todennäköisyys on poissuljettu tai testi on negatiivinen, ota yhteyttä terveyslaitokseen, jossa sinua pyydetään analysoimaan kroonista ihmisen gonadotropiinia (hCG). Kun analyysi on käynyt läpi, gynekologi antaa sinulle yksityiskohtaiset ohjeet siitä, mitä tehdä.

On huomattava, että kuukautiskierron keinotekoinen manipulointi on kehon hormonaalisen tasapainon loukkaus, joka aina, aikaisemmin tai myöhemmin, vaikuttaa haitallisesti terveyteen. Jos kehotat keinotekoisesti kuukautisia, jopa sellaisen turvallisen lääkkeen avulla kuin progesteronin injektionesteisiin, riskit lisää kuukautiskierron ajoituksen epävakauteen tai ongelmiin, jotka liittyvät suunnitteluun.

Kaikkien ihmisen kehon hormonien synteesiä kontrolloi aivot, nimittäin sen osat, aivolisäke ja hypotalamus kontrolloivat laskinta, joka laskee, kuinka paljon ja mitä hormonia tulisi erittää kerralla tai toisella. Ja valinnasta vastaavat elimet - munasarjat, lisämunuaisen kuoren, kilpirauhanen ja haima - suorittavat tuskin nämä käskyt. Mutta tämä tapahtuu aivan terveen ihmisen kohdalla.

Kuten tiedätte, emme ole täydellisiä, joten kaikki tärkeimmät muutokset jokapäiväisessä elämässämme voivat aiheuttaa tämän vakiintuneen järjestelmän epäonnistumisen. Esimerkiksi yleisin stressi, joka ei ole harvinaista turbulenttisessa elämässämme, voi aiheuttaa vakavan kuukausikierron rikkomisen ilman biologisia ja kemiallisia syitä.

Kuukautiskierron vaiheet

On vaikea sanoa, kuinka monta päivää on kuukausikierron keston normaali. Kuukauden (kuun) taivaalla, josta tämän ajanjakson nimi on syntynyt, on 28 päivän kiertoaika, ehkä tätä olisi pidettävä normaalia lähellä olevana lukuna. Itse asiassa kuukautiskierron kesto riippuu yksilön fysiologiasta, vuodenaikoista ja muista tekijöistä. Syklin kesto on tyypillisesti 20 - 34 päivää, mutta sen kesto ei ole yhtä tärkeä kuin vakavuus.

Kuukauden syklin ensimmäisenä päivänä, kuukautiskierron alkamispäivänä, follikkelia alkaa muodostua, joka myöhemmin muuttuu munasoluksi, muna, hedelmöittynyt, sikiöön ja syntymättömään lapseen. Tätä vaihetta, joka tapahtuu kuukausittaisen syklin ensimmäisenä päivänä, kutsutaan follikulaariseksi ja kestää puolet koko syklistä ja päättyy noin 10–15 päivää ensimmäisen verenvuodon jälkeen.

Follikulaarifaasille on tunnusomaista se, että toisena päivänä progesteronitason huomattava nousu alkaa, ja tällainen korkea taso säilyy koko tämän kuukautiskierron vaiheen ajan. Nyt on selvää, että tätä tarkoitusta varten progesteronin injektioita käytetään korottamaan kuukautisten tasoa sen lisääntyneellä tasolla heidän poissaolonsa aikana. Nämä injektiot tehdään yleensä 3, yksi joka toinen viivästyspäivä.

Valmistuttuaan follikulaarinen vaihe merkitsee syklin toisen vaiheen alkua, kehon valmistusprosessia mahdolliseen raskauteen. Kun ovulaatio tapahtuu toisen päivän jälkeen, emättimen lämpötila alkaa laskea 35-36 asteeseen ja kuukautiskierron luteaalifaasi alkaa. Tämä vaihe on ominaista ns. Corpus luteumin muodostuminen, joka kehittyy 3-4 päivää ovulaation jälkeen.

Tämä jakso on ominaista sille, että juuri tällä hetkellä muna on valmis hedelmöittämiseen ja sen jälkeen, kun se on poistunut follikkelista, se alkaa liikkua munanjohtimien läpi. Naiset, jotka haluavat tulla raskaaksi, on tärkeää, ettet unohda tätä vaihetta, joka alkaa kolmantena päivänä ennen ovulaatiota ja kestää toista päivää ovulaation päättymisen jälkeen.

Jos raskaus ei tapahdu luteaalisessa vaiheessa, niin ovulaatioprosessin päätyttyä corpus luteum alkaa liueta ja tulla ulos eritteillä, ja korkea progesteroni palaa normaaliin tasoonsa. Ottaen huomioon kaikki nämä hormonikorvausten muutokset koko kuukautiskierron aikana kehitettiin erilaisia ​​hormonaalisia ehkäisymenetelmiä ja progesteronin injektioita.

Toisin sanoen nämä lääkkeet lisäävät ensin lisääntymiselinten hormoneja, ja munan kypsymisen jälkeen se vähentää voimakkaasti hormonien pitoisuutta ja aiheuttaa verenvuotoa ja estää ovulaation.

Ja jos ovulaatiota ei ole, raskautta ei ole. Kun tällainen keinotekoinen menetelmä aiheuttaa kuukautisia, kuukautiskierron kesto voi pysyä täysin normaalina.

Tarvittava hoito

Injektiot voidaan määrittää riippuen siitä, kuinka suuri hormonitaso havaitaan potilaalla ja kuukautiskierron vaiheessa. Käyttöaihe on yleensä pyrkimys aiheuttaa kuukautisia tai muita raskauden tai kuukautiskierron patologiaan liittyviä häiriöitä:

 • anemian kanssa, hoidon kulku on yleensä 6–10 päivää ja 1-prosenttisen liuoksen annos on noin 1 ml,
 • progesteronin kuukautisten annoksen kivulias annos on 2 ml ja hoidon kulku kestää noin 8 päivää,
 • spontaanin abortin estämiseksi raskauden toisen ja kolmannen kuukauden aikana, t
  kohdun verenvuoto,
 • lisätä progesteronia raskauden aikana,
 • tarvittaessa kuukausittain kuukautiskierron toisessa vaiheessa.

On ymmärrettävä, että pienet poikkeamat kuukausittaisen syklin kestosta ilmenevät kaikissa naisissa kertaluonteisten tapausten osalta, ja viive on 3-5 päivää, joten sinun ei pitäisi huolehtia ja ottaa yhteyttä asiantuntijaan.

Mutta jos kuukausittaista ei tapahdu 40 tai useamman päivän ajan, ja jos näin tapahtuu säännöllisesti, tämä on jo syy lähteä lääkärille. Testin jälkeen, joka paljastaa progesteronin vähenemisen, hormonihoito (otokset tai tabletit) määrätään 1-2 viikon ajan.

Keuhkosairauksien ehkäisyyn ja hoitoon ei tarvita injektioita. Kertaluonteisissa tapauksissa, kun tarvitset ajanjaksoja ja normalisoidaan sykli, voit käyttää lääkekasveja, kuten kamomillaa ja diakaattia.

Kaksi tärkeää kohtaa olisi otettava huomioon: ensinnäkin sinun ei pitäisi missään tapauksessa käyttää naisen keittämistä raskauden aikana, koska tämä voi aiheuttaa keskenmenon; toiseksi, ei pidä ottaa tämän yrtin keittämistä kuukautisten aikana, mikä voi aiheuttaa vakavaa ja hallitsematonta verenvuotoa.

Kamomillan paranemisominaisuuksista tiedetään jo pitkään, ja se on erinomainen ja edullinen työkalu tulehdusprosessien hoidossa, myös ruuansulatuskanavassa. Kamomillaa käytetään myös laajalti yhtenä parhaista diureeteista, ja siksi munuaisten, sappirakon ja virtsarakon sekä ruoansulatuskanavan hoidossa käytetään keittämistä ja kamomilla-tinktuureja. Monet ihmiset eivät tiedä, että kamomilla on ihmeellinen kuukautiskierron luonnollinen säädin.

Mutta siitä, että devysil voi välittömästi (useiden temppujen jälkeen) aiheuttaa kuukautisia, he tiesivät siitä, että he ovat ikimuistoisia ja käyttäneet sitä laajasti. Tätä ihanaa yrttiä on käytettävä huolellisesti, joten se vaikuttaa erittäin voimakkaasti naisten lisääntymisjärjestelmään ja sillä on useita vasta-aiheita. Ja juominen keittäminen, kun raskaus tai kuukautiset eivät ole vain typerä, mutta myös erittäin vaarallista.

Turvallinen määrä keittäminen yrittäessään soittaa kuukausittain - 100 grammaa kahdesti päivässä, jos 3 päivän kuluttua kuukausittain ei alkanut, kaksinkertainen annos. Ja vaikka se ei olisi auttanut 6 päivän päästä, on parasta ottaa yhteyttä lääkäriin.

Progesteroni, jossa on viivästyneet kuukautiset

Jokainen nainen elämässään kohtaa kuukautisten viivästymisen, ja joka kerta, kun tämä ilmiö on hälyttävä, se voi tarkoittaa raskautta ja vakavia gynekologisia sairauksia. Ja muuten sama hormoni, progesteroni, on vastuussa raskauden valmistelusta ja kuukautiskierron normaalista kulusta naisen kehossa. Sen puute voi tehdä raskauden mahdottomaksi ja johtaa syklin rikkomiseen. Siksi progesteronia määrätään usein viivästyneisiin kuukautisiin niiden aiheuttamiseksi. Tarkastellaan kuitenkin tarkemmin, mitä elimistössä tapahtuu progesteronin puutteella ja onko kuukautisten haaste turvallinen progesteronilla.

Progesteroni ja kuukausittain

Kuten edellä mainittiin, progesteroni vaikuttaa kuukautisiin, itse asiassa se päättää, onko kyseessä kuukautiskierto vai ei. Tarkastellaan lähemmin, mitä tapahtuu progesteronitasoilla syklin aikana.

Syklin alussa progesteronin taso on alhainen, mutta ovulaatiovaiheen alkaessa se alkaa vähitellen kasvaa. Kun follikkelia repeytyy ja muna tulee ulos, progesteronin taso veressä nousee. Tämä johtuu siitä, että tänä aikana corpus luteum alkaa tuottaa hormonia, jolloin valmistetaan keho mahdolliseen raskauteen. Loppujen lopuksi progesteroni on vastuussa kohdun seinien valmistamisesta hedelmöittyneen munan kiinnittämiseksi ja kuukautiskierron lopettamiseksi raskauden aikana. Raskauden puuttuessa progesteronin taso alkaa laskea, ja tiivistetty endometrium hylätään, eli kuukautiset alkavat. Jos nainen tulee raskaaksi, progesteronia tuotetaan edelleen, ja tämä tapahtuu paljon aktiivisemmin kuin silloin, kun nainen ei ollut raskaana. Tämä tapahtuu terveessä naisessa, jolla on normaali hormonaalinen tausta.

Vähentyneet progesteronitasot aiheuttavat kuukautiskierron häiriöitä, ja tämän hormonin puuttuessa ongelmat alkuvaiheessa ja keskenmeno ovat mahdollisia raskauden alkuvaiheessa. Loppujen lopuksi progesteroni on vastuussa kohdun supistusten vähentämisestä kuukautiskierron toisella puoliskolla, mikä vähentää keskenmenon todennäköisyyttä.

Kuten huomaatte, progesteronin puute ei vaikuta vain kuukautisten viivästymiseen, vaan myös normaaliin raskauden kulkuun. Mutta vaikka nainen ei tule äidiksi lähitulevaisuudessa, on mahdotonta sivuuttaa progesteronin alentunutta tasoa. Melko usein naiset sanovat niin - minua kohdellaan, kun haluan lapsen. Tämä on joka tapauksessa väärä, ja sitäkin enemmän, kun progesteronin taso on pienempi - tämä on vakava uhka naisen lisääntymisterveydelle. Tämä tarkoittaa, että ongelma on ratkaistava heti, kun se havaittiin, nimittäin sen jälkeen, kun gynekologi-endokrinologi sai progesteronitason testien tulokset.

Progesteronin injektiot viivästyneisiin kuukautisiin

Kun kuukautiskierron rikkomiset, erityisesti viiveellä, selvittävät välttämättä syy tähän. Ja jos tämä syy on progesteronin alentunut taso, toteutetaan toimenpiteitä sen palauttamiseksi. Tämä voi olla kansan korjaustoimenpiteitä ja lääkkeitä. Synteettiseen tai luonnolliseen progesteroniin perustuvia lääkkeitä voidaan määrätä tablettien tai injektioiden muodossa. Usein kuukautisten aikaansaamiseksi, kun ne viivästyvät, progesteronin laukausta määrätään, koska niiden jälkeen vaikutus on huomattavampi. Mutta sinun täytyy tietää, että mikä tahansa hormonaalinen lääke voi aiheuttaa haittavaikutuksia - pahoinvointia, turvotusta, lisääntynyttä painetta ja myös vasta-aiheita. Niinpä progesteronia ei määrätä rintasyöville, emättimen verenvuodolle ja epänormaaleille maksan toiminnoille.

Kysymys: Progesteronin laukaukset?

Hyvä päivä! Minulla on epäsäännöllinen sykli (viimeiset viisi kuukautta sitten). Muutama viikko sitten, ultraäänikalvoksi muuttunut vatsakipu osoitti, että ovulaatio tapahtui noin 3 päivää sitten, lääkäri määritti progesteronin 10 injektiota 2,5%. Tämän ajanjakson aikana vatsa vetää ja kipeä nännit (tänään tein kymmenennen).

Milloin kuukautiset alkavat? Eivätkö he voi aloittaa ollenkaan? Ja jos raskaus ilmenee, progesteroni ei vahingoita? Ja milloin raskaus voidaan määrittää?

Menstruation tulisi alkaa 3-5 päivää viimeisen progesteronin injektion jälkeen. Ei saa alkaa, jos raskaus on tapahtunut. Progesteroni on raskauden hormoni ja auttaa säilyttämään sen. Jos kuukautiset eivät käynnisty, raskaustesti kotona tai verikoe hCG: lle (ihmisen koriongonadotropiini) laboratoriossa auttaa vahvistamaan raskauden alkuvaiheessa.

Aloitin hiljattain kuukautisten viivästymisen, aikaisemmin tämä on jo havaittu, viiveitä on jopa kuukaudessa, jolloin viive on jo 20 päivää. Eilen hän teki ensimmäisen progesteronin injektion 1%. Kuinka paljon riittää, kun voin tehdä injektioita tässä prosenttiosuudessa menstruaation aloittamiseksi. Aiemmin minulla oli jo hoitoa, mutta en muista mitä annoksia. Kiitos jo etukäteen.

Itsehoitoa ei suositella, koska huonontumisen todennäköisyys on suuri, hormonaalisten häiriöiden esiintyminen voi johtaa hormonaaliseen sekundaariseen hedelmättömyyteen (lisätietoja on hedelmättömyysartikkelissa). Sinun täytyy neuvotella gynekologin kanssa, lahjoita verta sukupuolihormoneille, määrittää hormonien taso ja tunnistaa ne hormonit, joiden taso on johtanut amenorreaan esiintymiseen. On myös tarpeen suorittaa ultraääni-diagnoosi, jotta voidaan määrittää lantion elinten koko (munasarjat, kohtu, endometriumin paksuus) ja vasta saatuaan kaikki tutkimuksen tulokset erikoislääkäri tekee tarkan diagnoosin, määrittää amenorrhean syyn ja määrätä riittävän hoidon, kun otetaan huomioon painosi, ikäsi ja hormonaaliset muutokset, jotka johtivat kuukautiskierron puuttumiseen. Lue lisää tästä ehdosta artikkelisarjassa klikkaamalla Amenorrhea-linkkiä.

Tervetuloa! Huhtikuun 3. päivänä he alkoivat aiheuttaa kuukautisia progesteronilla 1%, teki 3 injektiota, 9. huhtikuuta M alkoi, kaksi ensimmäistä vatsani päivääni, joka ei ole minulle tyypillistä. Ja M oli epätavallinen, vähän. He päättyivät 14. huhtikuuta. Ja 24.04, he alkoivat jälleen, mutta kuten tavallista, mikään ei sattuu, ei vaivaudu. Mitä minulle tapahtuu?

(kuukautiset kutsuttiin sairaalaan, lääkärit eivät selittäneet mitään) Toinen sykli oli lähes 3 kuukauden viive, M alkoi 81 dz, anti-inflammatorinen antibioottihoito suoritettiin 2 kertaa.

Ilmoittakaa, oletko tarkistanut sukupuolihormonien määrän veressä, ja oletteko viime vuosina tehnyt lantion elinten ultraäänen? Jos on, mitkä ovat tutkimuksen tulokset? Näiden tietojen avulla voit vastata kysymykseesi tarkemmin. Lisätietoa kuukautisten häiriöiden mahdollisista syistä ja kuukautisten puuttumisesta raskauden ulkopuolella voit lukea lääketieteen osastosta tästä aiheesta: Amenorrea sekä artikkeli: kuukautiskierron häiriöt.

Kuukautiset eivät käynnisty 4 progesteronin injektion jälkeen 2,5%, miksi? ja kun ne tulevat lainkaan, tänään on 5 päivää injektion jälkeen, selkäkipu satuttaa rinnat, mutta ei ole kuukautiskokeita negatiivista, viivästyy 2 päivää.

Joissakin tapauksissa tämä hoito ei ehkä riitä olemassa olevien hormonaalisten häiriöiden mukaan. Suosittelemme, että otat verikoe sukupuolihormoneja varten ja ota yhteys lääkärin gynekologiin. Yksityiskohtaisempaa tietoa kiinnostavasta kysymyksestä saat verkkosivustomme aihealueesta napsauttamalla seuraavaa linkkiä: Hormonaalianalyysit - tyypit, johtamisen periaatteet, diagnosoidut sairaudet.

Kun progesteronin laukausta määrätään vaatimaan kuukautisia ja mikä on onnistuneen hoidon mahdollisuus

Aikojen puute - vakava epäonnistuminen naisen kehossa, mikä viittaa hormonitasapainon rikkomiseen. Normaalin syklin palauttamiseksi on määrätty progesteronin injektio - raskauden naishormoni.

Puutteen viivästymisen syyt

Alhainen taso johtaa erilaisiin ongelmiin naisen kehossa, vakavin seuraus on raskauden mahdottomuus, so. itse asiassa hedelmättömyyteen.

Ensimmäinen merkki hormonaalisesta epäonnistumisesta on kuukautiskierron epäsäännöllisyys. Menstruation viivästyminen, jossa esiintyy pulaa, johtuu seuraavista syistä:

 • munuaisten vajaatoiminnan vuoksi;
 • tiettyjen lääkkeiden käytön vaikutukset - ampisilliini, etinyyliestradioli jne.;
 • väärin valittujen ehkäisyvalmisteiden ottaminen (yleensä hankitaan ilman lääkärin suostumusta);
 • vahvan psykologisen stressin olemassaolo;
 • kehon rakenneuudistus vaihdevuosien aikana.

Kuukautisten puute voi johtua useista eri syistä. Koska progesteronin taso naisen kehossa on normaalisti eri tasoja, jotka vaihtelevat kymmenkertaisesti syklin vaiheen mukaan. Siksi ennen progesteronin injektioiden määräämistä on tutkittava laadullisesti, jotta naisten kehoa ei vahingoiteta.

Jos kuukausittainen ei ole alkanut ajoissa, sinun pitäisi tarkistaa, ettei raskautta ole, jota varten sinun on käytettävä testiliuskaa ja tehtävä ultraääni. Raskauden ja viivytyksen aikana progesteronia määrätään tiukasti ohjeiden ja eri hoito-ohjelman mukaisesti.

Kuinka monta laukausta alkaa kuukautiset?

Progesteronilääkkeet ovat synteettisiä hormoneja, joita käytetään ruiskeena oliivi- tai manteliöljyn liuoksena eri pitoisuuksina.

Valmistettu ampulleissa, joissa on 1% ja 2,5% hormonipitoisuutta, on tässä muodossa suositeltavaa hoitaa kuukautisia. Kurssi ja järjestelmä riippuvat terveydentilasta, iästä ja muista tekijöistä, ja ne on osoitettu yksilöllisesti.

2,5%

Tässä konsentraatiossa on määrätty 3-8 injektiota, tulos tulisi odottaa 5 päivän kuluttua kurssin päättymisestä. Tämän lääkkeen yksittäinen annos tässä konsentraatiossa ei saisi ylittää 1 ml.

1%

1% progesteronia määrätään kuukautisten vaatimiseen 7-10. Kuukautisten tulisi alkaa 5-7 päivän kuluessa. Muista ottaa yhteyttä lääkäriisi ja älä koskaan itse lääkehoitoon! Tämä voi vaikuttaa vakavasti terveyteen.

Miten ne toimivat?

Pistokset vaikuttavat naisen kehoon tällä tavalla:

 • auttaa keltaista kehoa elpymään ja syntetisoimaan itsenäisesti hormonia;
 • stimuloi kohdun limakalvon muodostumista, joka laukaisee rauhasen toimintamekanismin;
 • rentouttaa kohdun lihaksia;
 • stimuloi lisämunuaisia ​​ja muiden tärkeiden hormonien tuotantoa;
 • varmistaa munan kypsymisen.

Jos kehon epäonnistuminen on merkityksetöntä, muutaman päivän kuluessa alkaa kuukautiset, mikä viittaa siihen, että ovulaatio on päättynyt onnistuneesti, ja kohdun poistuminen ja endometriumin vanha kerros poistetaan.

Miten pistää?

Tämän lääkkeen injektiot tehdään lihaksensisäisesti tai ihonalaisesti. Lääkäri valitsee järjestelmän ja hänellä on oikeus nimittää päivittäisiä injektioita tai joka toinen päivä. Toista vaihtoehtoa käytetään, kun viive on suhteellisen pieni tai jos epäillään vasta-aiheiden esiintymistä.

Mitä jos et aloita?

Jos injektiokäsittely on suoritettu loppuun, mutta kuukausittaiset hoidot eivät ole alkaneet, on otettava yhteys hoitavaan lääkäriin.

Kuukautisten puute voi tarkoittaa:

 • potilas on raskaana;
 • viive johtuu muista syistä.

Kaikkien elinjärjestelmien ja ennen kaikkea seksuaalisen sfäärin normaali hyvinvointi ja toiminta on mahdollista eri elinten yhdistämisellä. Hormoninen tausta varmistetaan osallistumalla paitsi progesteronin läsnäoloon myös muihin hormoneihin, joita tuottavat:

 • aivolisäkkeet;
 • hypotalamus;
 • lisämunuaiset;
 • kilpirauhanen jne.

Vain täydellinen ja perusteellinen tutkimus osoittaa, mikä aiheuttaa kuukautisten puuttumisen - munasarjasysteenin, aivolisäkkeen ongelmat, kilpirauhasen toimintahäiriöt tai muu patologia. Syyn poistaminen mahdollistaa normaalin kuukautiskierron palauttamisen.

Arviot

Lyudmila, 28-vuotias

Kesken kesken, olin kaavittu, jonka jälkeen 39 päivää ei ollut kuukautisia. Lääkäri määräsi progesteronin 2,5% - 3 injektiota joka toinen päivä. Minua varoitettiin, että minun pitäisi odottaa viikkoa. Mutta tässä on hyvä uutinen: kahden injektion jälkeen kaikki on kunnossa! Tohtori, kiitos erinomaisesta tuloksesta.

Ksenia, 32-vuotias

Rikkoutunut sykli, usein viivästykset. Ensimmäisestä avioliitosta on lapsi, haluamme jakaa kaverin. Jälleen toinen viive antoi 2,5-prosenttisen progesteronin injektiosuunnan. He tekivät 5 kuvaa, ts. koko kurssi, odotti 7 päivää. Epäonnistui. Lääkäri sanoi odottavansa vielä 5 päivää, mutta odotukset eivät vielä täyttyneet. Säännöllisessä vierailussa gynekologiin he antoivat minulle lähetyksen ultraäänestä ja hCG- ja kilpirauhashormonien analyysistä. Hurraa! Olen raskaana!

Victoria, 22-vuotias

Kohl progesteroni 2,5% ei ole ensimmäinen kerta, koska kuukausia ei ole kuukaudessa 2 kuukautta. Tammikuussa hän teki 8 laukausta uudelleen, kahden viikon odotus oli turhaan. Täydellisen tutkimuksen jälkeen tehtiin diagnoosi - munasarjojen polysystoosi. Kuukausittain ja ei, otan edelleen testejä, tee ultraääni. Toivon, että nyt hoidan tiettyä sairautta ja tulla terveeksi, voin synnyttää vauvan.

Naisten terveys on hyvin hienovarainen mekanismi, jonka työ riippuu monista elimistä. Niillä, jotka seuraavat heidän tilaansa ja ottavat välittömästi yhteyttä gynekologiin, on kaikki mahdollisuudet korjata hormoneja ja elää täysin.

Progesteroni, jossa on viivästyneet kuukautiset

Progesteroni kutsuu kuukausittain

Progesteroni, jolla on viivästynyt kuukautiset, nimitetään melko usein. Tämä vaikuttava aine, synteettinen hormoni, on saatavilla injektionesteen ja tablettien muodossa. Ensimmäinen vaihtoehto on vanhan koulun lääkärit. Se on nopea ja luotettava. Mutta progesteronia ei tarvitse määrätä itse, vaikka lääkäri olisi määrännyt sen sinulle samassa tilanteessa. Ja tässä on miksi.

Syyt kuukautisten viivästymiseen voivat olla raskauden alkuvaiheessa. Tässä tapauksessa progesteroni ei vahingoita. Kuitenkin pyritään kutsumaan kuukautiset, hän juo tai piikikäsittelee epäedullisen järjestelmän raskauden kehittämiseksi - otettu useita päiviä, ja sitten peruutetaan. Kun progesteroni kutsuu kuukautisia pois, verenvuoto alkaa 2-7 päivän kuluttua. Jos tämä tapahtuu raskauden aikana, saattaa olla keskenmenon uhka. Raskauden aikana se on otettava vain tiukkojen ohjeiden mukaan, jos verenvuoto, kipu on olemassa. Lisäksi lääkkeet voidaan peruuttaa vasta muutaman viikon kuluttua ja pienentää annosta vähitellen.

Kun kuukautiset viivästyvät, progesteronia ja duphastonia tulee aloittaa vain varmistamalla, että hedelmöittynyt muna ei kehitty kohdussa. Jos kuukautiset ovat säännöllisiä, tavanomaisen pituuden sykli - 28–35 päivää, sitten viiveen ensimmäinen päivä, voit tehdä testin. Fuzzyn, mutta havaittavan toisen vaaleanpunaisen värin, ulkonäköä on pidettävä positiivisena tuloksena. Jos on mahdollisuus ja halu - voit ottaa verikokeita HCG: lle. Tämä analyysi osoittaa oikean tuloksen jo ennen viivästystä. Mutta käydä lääkärillä gynekologista tutkimusta varten on hyödytöntä, kunnes lääkäri voi sanoa varmasti, onko raskaus. Sama ultraääni - viikon ensimmäisellä viikolla munasolu ei ehkä ole kohdussa.
On vielä hyödytöntä yrittää löytää joitakin merkkejä raskaudesta itsessäsi, mitata basaalilämpötilaa, joka hedelmöityksen jälkeen oletettavasti tulisi pysyä 37: ssä ja hieman. Näin ei aina ole, riippuen monista tekijöistä.

Jos olet kiinnostunut progesteronin aiheuttamisesta kuukausittain raskauden aikana, sinun täytyy häiritä sinua. Progesteronin poistamisen jälkeen voi esiintyä verenvuotoa, mutta on hyvin pieni mahdollisuus, että täydellinen keskenmeno tapahtuu. Aborttia varten otetaan toinen lääke - progesteroniantagonisti. Mutta se ei ole myynnissä. Palvelua tarjoavat monet klinikat ja sitä kutsutaan lääketieteelliseksi abortiksi.

Jos haluat tietää miten aiheuttaa kuukausittain progesteronia, jos raskautta ei ole, on parempi selvittää lääkäriltä. Yleensä riittää, että kolme injektiota peräkkäin kolme päivää. Kuukautiset alkavat kolmessa päivässä. Ja et voi pistää ja älä ota, ja odota vähän, kunnes aloitat itsenäisen kuukautiskierron. Voit odottaa noin kuukautta.

Progesteroni viivästyneille kuukausittaisille injektioille, kuukausittain raskauden aikana

09.03.2018 Kommentit pois käytöstä progesteronilla, jossa kuukausittaiset injektiot ovat viivästyneet, kuukausittain raskauden aikana on poistettu 244 näkymää

Progesteroni, jossa on viivästyneet kuukautiset

Progesteroni kutsuu kuukausittain

Progesteroni, jolla on viivästynyt kuukautiset, nimitetään melko usein. Tämä vaikuttava aine, synteettinen hormoni, on saatavilla injektionesteen ja tablettien muodossa. Ensimmäinen vaihtoehto on vanhan koulun lääkärit. Se on nopea ja luotettava. Mutta progesteronia ei tarvitse määrätä itse, vaikka lääkäri olisi määrännyt sen sinulle samassa tilanteessa. Ja tässä on miksi.

Syyt kuukautisten viivästymiseen voivat olla raskauden alkuvaiheessa. Tässä tapauksessa progesteroni ei vahingoita. Kuitenkin pyritään kutsumaan kuukautiset, hän juo tai piikikäsittelee epäedullisen järjestelmän raskauden kehittämiseksi - otettu useita päiviä, ja sitten peruutetaan. Kun progesteroni kutsuu kuukautisia pois, verenvuoto alkaa 2-7 päivän kuluttua. Jos tämä tapahtuu raskauden aikana, saattaa olla keskenmenon uhka. Raskauden aikana se on otettava vain tiukkojen ohjeiden mukaan, jos verenvuoto, kipu on olemassa. Lisäksi lääkkeet voidaan peruuttaa vasta muutaman viikon kuluttua ja pienentää annosta vähitellen.

Kun kuukautiset viivästyvät, progesteronia ja duphastonia tulee aloittaa vain varmistamalla, että hedelmöittynyt muna ei kehitty kohdussa. Jos kuukautiset ovat säännöllisiä, tavanomaisen pituuden sykli - 28–35 päivää, sitten viiveen ensimmäinen päivä, voit tehdä testin. Fuzzyn, mutta havaittavan toisen vaaleanpunaisen värin, ulkonäköä on pidettävä positiivisena tuloksena. Jos on mahdollisuus ja halu - voit ottaa verikokeita HCG: lle. Tämä analyysi osoittaa oikean tuloksen jo ennen viivästystä. Mutta käydä lääkärillä gynekologista tutkimusta varten on hyödytöntä, kunnes lääkäri voi sanoa varmasti, onko raskaus. Sama ultraääni - viikon ensimmäisellä viikolla munasolu ei ehkä ole kohdussa.

On vielä hyödytöntä yrittää löytää joitakin merkkejä raskaudesta itsessäsi, mitata basaalilämpötilaa, joka hedelmöityksen jälkeen oletettavasti tulisi pysyä 37: ssä ja hieman. Näin ei aina ole, riippuen monista tekijöistä.

Jos olet kiinnostunut progesteronin aiheuttamisesta kuukausittain raskauden aikana, sinun täytyy häiritä sinua. Progesteronin poistamisen jälkeen voi esiintyä verenvuotoa, mutta on hyvin pieni mahdollisuus, että täydellinen keskenmeno tapahtuu. Aborttia varten otetaan toinen lääke - progesteroniantagonisti. Mutta se ei ole myynnissä. Palvelua tarjoavat monet klinikat ja sitä kutsutaan lääketieteelliseksi abortiksi.

Jos haluat tietää miten aiheuttaa kuukausittain progesteronia, jos raskautta ei ole, on parempi selvittää lääkäriltä. Yleensä riittää, että kolme injektiota peräkkäin kolme päivää. Kuukautiset alkavat kolmessa päivässä. Ja et voi pistää ja älä ota, ja odota vähän, kunnes aloitat itsenäisen kuukautiskierron. Voit odottaa noin kuukautta.

progesteroni

Kuukautiskierron alussa veressä on alhainen progesteronin määrä, mutta ovulaation alkamisen myötä se alkaa nousta. Jos sen taso pysyy paikoillaan, kuukautiskierron aikana esiintyy vika. Tässä tapauksessa lääkärit määräävät progesteronia myöhästyneiden kuukautisten ajaksi. Jos raskaus puuttuu, progesteroni vähenee, mikä johtaa tiivistetyn endometriumin hylkäämiseen, minkä seurauksena kuukautiset alkavat. Näin ei kuitenkaan aina ole.

Alhainen tämän hormonin taso naiselimistössä voi aiheuttaa kuukautiskierron häiriöitä, ja jos se puuttuu, synnytyksen ja jopa keskenmenon ongelmia voi esiintyä raskauden alkuvaiheessa. Loppujen lopuksi tämä hormoni on vastuussa kohdun supistusten vähentämisestä kuukausittaisen syklin toisesta puoliskosta alkaen, mikä vähentää keskenmenon todennäköisyyttä.

Kuten näette, progesteroni ei vaikuta pelkästään sykkeen viivästymiseen vaan myös normaaliin raskauden kulkuun. Vaikka et kuitenkaan aio tulla raskaaksi lähitulevaisuudessa, sinun ei pitäisi sallia tämän hormonin liiallista laskua. Monet naiset sanovat aloittavansa hoidon vasta, kun he suunnittelevat lasta. Tällainen lausunto on joka tapauksessa väärä, koska oikea-aikaisen hoidon puuttuminen voi johtaa hedelmättömyyteen. Siksi ongelma on ratkaistava välittömästi heti, kun se on ilmestynyt, eli saatuaan asianmukaiset tulokset gynekologi-endokrinologin tekemistä analyyseistä.

Progesteroni - injektiot viivästyneisiin kuukautisiin

Hyvin usein naiset ovat määrättyjä injektioita viivästyneinä ajanjaksoina, joiden tarkoituksena on normalisoida hormonien taso. Injektioiden lisäksi progesteronipitoisuuksia voidaan nostaa kansan korjaustoimenpiteillä. Luonnolliseen tai synteettiseen progesteroniin perustuvia lääkkeitä voidaan antaa injektiona tai tablettina. Usein kuukautisten viivästymisen myötä niiden ulkonäön nopeuttamiseksi on määrätty tämän hormonin injektio, koska ne antavat nopeamman vaikutuksen. On kuitenkin muistettava, että minkä tahansa hormonaalisen lääkkeen käyttö voi johtaa sivuvaikutuksiin, mukaan lukien korkea verenpaine, turvotus ja pahoinvointi. Progesteronilla on myös vasta-aiheita, sitä ei määrätä maksan, emättimen verenvuodon ja rintakasvainten rikkomisesta.

Lue myös

Progesteronin injektiot

Progesteronin injektiot määrätään niille potilaille, joille biologisen materiaalin laboratoriotutkimuksen tulosten mukaan hormoni on havaittu riittämättömäksi. Tällä hormonilla, joka tuodaan potilaan kehoon injektioiden kautta, on synteettinen alkuperä. Tällaisten injektioiden ansiosta asiantuntijat voivat nopeasti poistaa erilaiset lisääntymisjärjestelmän häiriöt potilailla.

Monet potilaat, joilla oli diagnosoitu hedelmättömyys, olivat kauhistuttavia. Niille tehdään kattava lääkehoito, joka sisältää progesteronin injektion. Synteettistä hormonia määrätään usein potilaille, joilla on epäsäännöllinen kuukautiset. Heille kehitetään yksilöllistä hoito-ohjelmaa, jonka avulla voidaan normalisoida lisääntymisjärjestelmän toiminnot.

Progesteronin injektiot kutsuun kuukausittain

Monet potilaat, joilla on viivästyneitä kuukautisia, on määrätty progesteronin injektioiksi. Ennen lääkehoidon aloittamista potilaalle on tehtävä laboratoriotutkimus, joka auttaa lääkäriä määrittämään, missä pitoisuudessa hormoni on läsnä hänen veressäan.

Epämiellyttävien seurausten eliminoimiseksi lääkkeen annostuksen pitäisi määrittää vain lääkäri. Kuukautisten indusoimiseksi potilaalle määrätään progesteronin injektioita tietyllä pitoisuudella: 1,0%, 2,0%, 2,5%. Injektoitava lääke on öljyn (oliivi tai manteli) liuos, joka sisältää synteettistä hormonia.

Sen jälkeen, kun monta progesteronin laukausta tehdään, kuukautiset alkavat

Monet potilaat uskovat, että riittää, että tehdään useita progesteronin injektioita syklin normalisoimiseksi (kuukautiset). Ne ovat syvästi väärässä, koska lääkehoidon annostus ja kesto riippuvat suoraan naisen kehon ominaisuuksista ja potilaan yleisestä tilasta. Siksi ei pidä ottaa huumeita itsenäisesti ja huolimattomasti kuulematta asiantuntijaa.

Jos potilaalla ei ole vakavia patologioita ja sairauksien syitä, niin useimmissa tapauksissa gynekologi määrää perinteisen hoito-ohjelman progesteronin ruiskuttamiseksi. Joka päivä potilaan on tehtävä injektioita ja otettava hänen kehoonsa tietty synteettisen hormonin annos. Tällaisen hoidon kesto on 7 päivää. Tänä aikana naispuolinen elin pystyy täysin toipumaan.

Kun progesteronia on injektoitu sen jälkeen, kun monet alkavat kuukausittain? Yleensä lääkkeiden saannin päätyttyä potilailla ei yleensä ole liian raskasta kuukautiskiertoa.

Toinen progesteronin hoito-ohjelma tarjoaa sopivat injektiot, joita annetaan intramuskulaarisesti joka toinen päivä. Tässä tapauksessa naispuoliselle elimelle annetaan mahdollisuus itsenäisesti määrittää, mikä hormoni-annos riittää menstruation aloittamiseen. Progesteronin injektioiden aikana joillakin potilailla voi esiintyä pahoinvointia, heikkoutta, letargiaa jne. Niiden verenpaine voi nopeasti kasvaa tai laskea.

Jos ensimmäisen injektion jälkeen havaittiin tällaisia ​​haittavaikutuksia, on kiireesti neuvoteltava lääkärisi kanssa. Asiantuntija määrittää syyn ja mahdollisesti korjata hoito-ohjelmaa tai määrätä toisen lääkkeen, joka sisältää synteettistä progesteronia.

Entä jos kuukausittaisten progesteronikuvien jälkeen?

Jos tietyn määrän synteettisen progesteronin injektion jälkeen potilas ei ole aloittanut ajanjaksonsa, hänen pitäisi ottaa yhteyttä lääkäriin. Asiantuntija tutkii potilaan ja, jos hän ei tunnista mitään patologioita, hän määrää lisäsisäisen injektiokurssin, jonka jälkeen kauan odotettu purkaus alkaa.

Progesteronin injektiot kuukausien kutsumiseen: arviot

Monet potilaat progesteronin injektiokompleksin jälkeen kutsuvat kuukausittain jättämään palautteensa erikoistuneista Internet-resursseista. Voit jättää palautteesi portaalissamme artikkelin lopussa olevalla erityisellä lomakkeella.

Useimmissa tapauksissa potilaat ovat täysin tyytyväisiä tähän lääkehoitoon. He huomauttavat, että jo 5-6 päivää progesteronin ensimmäisen injektion jälkeen he aloittivat kuukautiset. Mutta on myös niitä potilaita, joille on tehty progesteronin injektiokurssi, eikä kehossa ole tapahtunut muutoksia.

Useimmat kuukausittain progesteronin injektiota aiheuttaneet potilaat huomaavat, että huolimatta siitä, että tätä lääkettä voidaan antaa ihon alle, he tekivät päätöksen lihaksensisäisistä injektioista. Tämä johtuu siitä, ettei lihaskudokseen injektoidu liiallista kipua.

On myös syytä huomata, että progesteroni ei ole vain injektioissa, vaan myös tableteissa. Mutta hyvän tuloksen saavuttamiseksi asiantuntijat suosittelevat suullisten lääkkeiden hylkäämistä injektioiden hyväksi.

Lähteet: http://www.missfit.ru/woman/progesteron-pri-zaderzhke-mesyachnykh/, http://womanroutine.ru/health/women/329/, http://mirmam.pro/planirovanie/ovulyatsiyamenstruktsiya/ nedostatochnaya-koncentraciya-gormona /

Ei kommentteja vielä!

Esitetyt artikkelit

Kohdunkaulan ommel tuntuu kierteeltä

Olen myös rikkonut kaulan edelleen.

Munuaisten kehitysviikot

Ihmisen munuaisen muodostuminen Pronephrosis - alemman erittymisjärjestelmän loppuosa.

Vatsakipu raskauden 23. viikolla

Raskauskalenteri: 23 raskausviikkoa Enemmän määräaikaa.

Viruslääkkeet imettämistä varten

Suosittuja viruslääkkeitä imettäville organismeille.

Suositut artikkelit

Folk korjaustoimenpiteitä vaihdevuosien vinkkejä naisille

Vaihdevuosien hoito kansanhoidossa - vuorovesi vaihdevuosien aikana Minun rikkakasvien sairauksien tiedän, että monille naisille vaihdevuodet menevät huomaamatta. Ja täällä.

Kuukausittaiset syyt kuin raskaus 45 vuotta

Syyt kuukautisten viivästymiseen, lukuun ottamatta raskautta Naiset, joilla on kuukautisten viivästyminen, ajattelevat usein mahdollisesta raskaudesta. Tällaisen tuloksen todennäköisyys on tietenkin, mutta.

Hengittääkö lapsi kohdussa

Miten vauva hengittää kohdussa? Kaikki naiset, jotka ovat paikallaan, alkavat olla kiinnostuneita sikiön kehityksen ja kasvun ominaisuuksista. Siksi syntyy usein usein kysymys.

3 D ultraääni 30 viikkoa

Raskaus 30 viikkoa. 3D-ultraääni Raskauden vaikeimmat kuukaudet ovat kuluneet, kun myrkytystä kiusasi, kun ahdistuneita ajatuksia pyöritettiin päänne ympärillä.

Luetuimmat:

Syyt ja oireet hemorroidit, tyypit, diagnoosi ja sairauden hoito
Mitä sinun tarvitsee tietää...

Naisten ehkäisymenetelmät: suojakeino, kohdunsisäinen laite, ehkäisymenetelmä...
Naisten...

Sytologia: mitä se on, sytologian leviäminen, analyysin valmistelu ja edistyminen
Sytologia: mitä...

Purkaminen abortin jälkeen (lääketieteellinen abortti) kuinka paljon ja kuinka paljon heidän pitäisi...
Valikoima...

Suun kautta otettu ehkäisyvalmiste
Suullinen kontra...

Ruskea purkautuminen kuukautisten välillä: ulkonäön, normin ja patologian syyt, jotka kertovat valosta...
Jos...

Allokointi kuukautisten jälkeen: normi ja patologia
Korosta...

Kohdun endometrioosi: oireet, diagnoosi, hoito
Mikä on loppu...

Kohdunkaulan eroosiota: menetelmän ominaisuudet
Ominaisuudet...

Voinko ottaa antibiootteja ja ehkäisyvälineitä samaan aikaan? Voinko ottaa antibiootteja?
Voinko ottaa...

Kuukausittain, kun otat ehkäisypillereitä, ei lopeta tai aloitetaan aikaisemmin
Miten m...

Pyyhkäisyanalyysin siirtäminen PCR: llä Moskovassa
Hajontamenetelmä P...

Verenvuoto, verenvuodon syyt naisilla
Veriset asiat

Häiriötön kohdun verenvuoto: syyt, hoito
Häiriö...

Naisten raskaus - hoito, huumeet, terveyden aakkoset
Miten hoitaa molo...

Mitä pillerit voivat lopettaa raskauden: luettelo huumeista ja vasta-aiheista
Mikä pilleri...

Oksitosiini abortille ja sen jälkeen, Annostus
Oksitosiini ja...

Virtsan kylväminen kasvistoon: dekoodaus, miten, normit
Salauksen purkaminen...

Keskeytys tai kuukautiset? keskustelu Eka-Mom -foorumista
Keskeytyminen tai kuukausi...

Ehkäisevä hormonaalinen laastari Evra (Evra)
Ehkäisy...

Miksi kuukausittainen tahra, mutta älä aloita: tärkeimmät syyt
Mitä tehdä, jos...

Pillereitä, jotka aiheuttavat kuukausittain viiveellä: mitkä ovat lääkkeet
Tabletit sinulle...

Virtsanalyysi Zimnitskyn mukaan: miten kerätä, normaali, transkriptio, terveys ABC
Virtsanalyysi...

Kohdunkaulan biopsia My Gynecologist
Kohdunkaulan biopsia

Progesteroni, jossa on viivästyneet kuukautiset

Jokainen nainen elämässään kohtaa kuukautisten viivästymisen, ja joka kerta, kun tämä ilmiö on hälyttävä, se voi tarkoittaa raskautta ja vakavia gynekologisia sairauksia. Ja muuten sama hormoni, progesteroni, on vastuussa raskauden valmistelusta ja kuukautiskierron normaalista kulusta naisen kehossa. Sen puute voi tehdä raskauden mahdottomaksi ja johtaa syklin rikkomiseen. Siksi progesteronia määrätään usein viivästyneisiin kuukautisiin niiden aiheuttamiseksi. Tarkastellaan kuitenkin tarkemmin, mitä elimistössä tapahtuu progesteronin puutteella ja onko kuukautisten haaste turvallinen progesteronilla.

Progesteroni ja kuukausittain

Kuten edellä mainittiin, progesteroni vaikuttaa kuukautisiin, itse asiassa se päättää, onko kyseessä kuukautiskierto vai ei. Tarkastellaan lähemmin, mitä tapahtuu progesteronitasoilla syklin aikana.

Syklin alussa progesteronin taso on alhainen, mutta ovulaatiovaiheen alkaessa se alkaa vähitellen kasvaa. Kun follikkelia repeytyy ja muna tulee ulos, progesteronin taso veressä nousee. Tämä johtuu siitä, että tänä aikana corpus luteum alkaa tuottaa hormonia, jolloin valmistetaan keho mahdolliseen raskauteen. Loppujen lopuksi progesteroni on vastuussa kohdun seinien valmistamisesta hedelmöittyneen munan kiinnittämiseksi ja kuukautiskierron lopettamiseksi raskauden aikana. Raskauden puuttuessa progesteronin taso alkaa laskea, ja tiivistetty endometrium hylätään, eli kuukautiset alkavat. Jos nainen tulee raskaaksi, progesteronia tuotetaan edelleen, ja tämä tapahtuu paljon aktiivisemmin kuin silloin, kun nainen ei ollut raskaana. Tämä tapahtuu terveessä naisessa, jolla on normaali hormonaalinen tausta.

Vähentyneet progesteronitasot aiheuttavat kuukautiskierron häiriöitä, ja tämän hormonin puuttuessa ongelmat alkuvaiheessa ja keskenmeno ovat mahdollisia raskauden alkuvaiheessa. Loppujen lopuksi progesteroni on vastuussa kohdun supistusten vähentämisestä kuukautiskierron toisella puoliskolla, mikä vähentää keskenmenon todennäköisyyttä.

Kuten huomaatte, progesteronin puute ei vaikuta vain kuukautisten viivästymiseen, vaan myös normaaliin raskauden kulkuun. Mutta vaikka nainen ei tule äidiksi lähitulevaisuudessa, on mahdotonta sivuuttaa progesteronin alentunutta tasoa. Melko usein naiset sanovat niin - minua kohdellaan, kun haluan lapsen. Tämä on joka tapauksessa väärä, ja sitäkin enemmän, kun progesteronin taso on pienempi - tämä on vakava uhka naisen lisääntymisterveydelle. Tämä tarkoittaa, että ongelma on ratkaistava heti, kun se havaittiin, nimittäin sen jälkeen, kun gynekologi-endokrinologi sai progesteronitason testien tulokset.

Progesteronin injektiot viivästyneisiin kuukautisiin

Kun kuukautiskierron rikkomiset, erityisesti viiveellä, selvittävät välttämättä syy tähän. Ja jos tämä syy on progesteronin alentunut taso, toteutetaan toimenpiteitä sen palauttamiseksi. Tämä voi olla kansan korjaustoimenpiteitä ja lääkkeitä. Synteettiseen tai luonnolliseen progesteroniin perustuvia lääkkeitä voidaan määrätä tablettien tai injektioiden muodossa. Usein kuukautisten aikaansaamiseksi, kun ne viivästyvät, progesteronin laukausta määrätään, koska niiden jälkeen vaikutus on huomattavampi. Mutta sinun täytyy tietää, että mikä tahansa hormonaalinen lääke voi aiheuttaa haittavaikutuksia - pahoinvointia, turvotusta, lisääntynyttä painetta ja myös vasta-aiheita. Niinpä progesteronia ei määrätä rintasyöville, emättimen verenvuodolle ja epänormaaleille maksan toiminnoille.

progesteroni, jossa on viivästyneet kuukautiset

Kysymyksiä ja vastauksia: Progesteroni, jossa on kuukausittainen viive

Tervetuloa! Asun Ukrainassa, kaupungissa
Donetsk! Hormonaaliset ongelmat kohtaavat jo 15 vuotta. nyt minulle
24, ja ongelma on kasvanut! Auttakaa ratkaisemaan tilannettani. On olemassa
useita mielipiteitä gynekologeista ja endokrinologeista! Alla paljastan itseni
valitukseni olemus! Kiitos etukäteen reagointikyvystäsi!

15-vuotiaana kääntyi gin-endokriiniin. ilman kuukautisia. puute
estradioli, prolaktiini, testosteronin vapaus ja kohtu
pieniä kokoja. Sitä hoidettiin noin 3-4 vuotta. kohdusta on tullut normaali koko.
hormonit. kuukausittain meni mutta ei jatkuvalla jaksolla.
kuukautiset jatkuivat ja jatkuvat epäsäännöllisesti, ehkä jopa kuukaudessa
mene, ts. koko sykli putoaa.
19-20-vuotiaana he ovat tehneet mammografian, he asettivat valon mastopatian.
määrätty mastodinoni, progestiinigeeli. sen jälkeen, kun siitä tuli normi.
nyt 24-vuotias. syklin myötä sama: vuoden aikana 1-2 sykliä putoaa, sykli itse
30–40 päivää.
Aion mennä naimisiin, lapset haluavat aloittaa ensi vuonna.
kääntyi gynekologin puoleen.
lantion elinten ultraääniä 19. dm: ssä, samoin kuin foliculometriaa
8y MD: t, joille on diagnosoitu monisysteeminen munasarjan muutos: vasemmalla
korkeintaan 15 antraalista follikkelia 6-8 mm, jopa 12 antraluu- folikulaarissa
6-8 mm, munasarjojen ja kohdun koko näyttää normaalilta. Gynekologi ja lääkäri
kuka ultraääni selitti, etten ovuloinut, ei
keltainen runko, muna ei ole kypsä. On testattu hormonien suhteen:
Estradioli, follikkelia stimuloiva, progesteton, prolaktiini, testosteroni
ilmaiseksi. kaikki on normaalia progesteronia lukuun ottamatta. 21. dm.ts. hän oli 1.22.
Lääkäri sanoi, että syy, miksi tällainen progesteroni, ja miksi näin
munasarjat eivät ole selkeitä, mutta sanovat tekevänsä seuraavat ja varmistivat
että ei ole mitään pelottavaa:
juo Jazz tai Yarina 1 vuoden ajan ilman taukoa, kun olet päättänyt tulla raskaaksi
lopeta lääkkeen ottaminen, yritä tulla raskaaksi 3 kuukautta
(selvennetään, että lääke estää munasarjojen toiminnan ja sen jälkeen
lääkettä ei käytetä, munasarjat toimivat, ja ehkä se toimii
jos hän ei toimi näiden kolmen kuukauden kuluttua
mene läpi ultraäänen, katso follikkelin kypsymistä, onko ovulaatio tapahtunut,
luovuttaa progesteronille, jos sinun täytyy stimuloida munasarjoja
raskauden aikana. Ja nyt edistää munasarjoja ei ole järkeä, koska
juuri nyt raskaana oleva tehtävä ei ole sen arvoinen, mutta se tuhoaa munasarjat.
Pelkäsin aina hormonaalisia lääkkeitä. Ja päätin
kuulla toista lääkärin gin.-endokriiniä
Sanoin: hormon.contraception Olen melkein vasta-aiheista juoda..
koska Hänen mielestään diagnoosi on luteaalinen vajaatoiminta
vaiheet, joissa käytetään hormonaalista ehkäisyä, mikä estää
munasarjojen toiminta voi johtaa kohdun vähenemiseen ja jopa enemmän
kauhea diagnoosi. sanotaan menevän kilpirauhanen kulkemaan toisen TSH: n kautta,
T3, T4, kulkee emättimen ultraäänen läpi ennen kuukautisia ja sen jälkeen. mitata
peruslämpötila!
Nyt olen tappiolla, enkä ymmärrä, mikä on totta
minua. Erittäin pelkää mahdollisuutta tulla raskaaksi.
En todellakaan ymmärrä, miten voit ymmärtää kuukausittaisen ultraäänen lisäksi
Ovulaatio tapahtuu tai ei? Vain lämpötilan mittaus
basal voi näyttää sen?! Ymmärrän sen, kun
"Polysystinen munasarja" viivästyi kuukautisia esimerkiksi kuukauden ajan
ja on olemassa se tosiasia, että muna ei ole kypsä ja ovulaatio ei tapahdu. Ja milloin
he menevät ilman viivytystä - ovulaatio tarkoittaa meneillään?!
En ymmärrä munasarjojen monisysteemisiä muutoksia kuin poikkeavat
munasarjojen tai monirakkuloiden munasarjat?!

Viimeinen gin.-endokrinologi sanoi, että hän epäilee minua
krooninen kahdenvälinen adnexiitti, mutta sen lukemisen jälkeen en näe
itsesi tällaisista oireista.
Minulla on hormonaalisia ongelmia lapsuudesta lähtien, luultavasti tämä on minun ominaisuuteni
organismi, sitä enemmän i ja usein sairastavat hengityselinten sairauksia
lapsuus ja nuoruus.

Olen erittäin epämiellyttävä ladata sinua ongelmallasi. Toivon vain, että voitte kertoa minulle, miten olla minun
tilanne.

Pyydä apua.
Kiitos jo etukäteen!

Tervetuloa!
Olen 30-vuotias, en suunnittele lapsia vielä, haluan todella laihtua, ja niin, että aikani menee säännöllisesti.
Kuukausittain muistuttavat päästöt tulivat 14-vuotiaiksi, olivat hyvin kaoottisia lohkoja.
18-vuotiaana diagnosoitiin munasarjojen endometrioosi ja kystat, peläten kaavinta, mutta koska tyttö ei ollut. Dyupaston määriteltiin puolen vuoden ajan, kuukausittaiset ajanjaksot menivät lähes joka kuukausi, sitten kerran kolmen kuukauden välein.
Pitkän viiveen jälkeen aloin juoda duphastonia omalla (1/2 tabletti) ja nurkalutilla (1/4 pöytä) aamulla 10 päivän ajan ja kuukautiset saapuivat normaalisti. Päätin ainakin vähimmäisannos ei vahingoita paljon. Mutta älä asu koko ajan hormoneilla.
Tosiseikkojen selittämisessä ja tarkastelussa gynekologit sanoivat, että olet kunnossa ja kaikki menee ilman hormoneja. Ultrasound kieltäytyi tekemästä ja analysoimasta.
Seksuaalisen aktiviteetin (25 vuotta) alkaessa suositellaan ehkäisyvälineitä, joista ne alkoivat kasvaa rasvaa, ja minun oli jälleen vaihdettava dufastoniin ja nurkalutiin pieninä annoksina.
Mutta tilanne toistui uudestaan ​​ja uudestaan, ilman hormonaalista ei kuukausittain kuusi kuukautta ja vielä enemmän!

Päätin suorittaa kokeen maksullisessa klinikassa.
Löysin, että hormoni-testit tulisi tehdä useita kuukausia ennen hormonien ottamista. Odotin varmasti kuusi kuukautta.
Vaiheen 2 sykli
ei infektiota, kliininen, biokemiallinen verikoe on normaali, kohdun ilman patologioita
Hormonit: testosteroni ja dehydroepiandrosteronisulfaatti, 17-hydroksiprogesteroni-normaali
oikea munasarja on suurempi kuin vasen, lankaan ei ole vapaata nestettä
M-kaiku paksuus 1.3 echographic-merkkejä, ei endometrioosia, munasarjojen moniulotteisia muutoksia. sanoi, että kuukausittain tulee varmasti 5 päivää

Odotan! Ja kuukaudessa ei ole!. Lisäanalyysi.
m-echo 1,71 kohdun paksuus on tullut hieman enemmän, vapaa neste on pienessä lantiossa.
oikea munasarja on suurempi kuin vasen, mutta vasemmalla on monia sulkeumia. Edometrioz.

Tämän jälkeen lääkäri määritti uudelleen kaksi duphaston-tablettia päivässä (10 vuorokautta) ajanjaksojen käynnistämiseksi ja testien suorittamiseksi sen jälkeen. Tänä aikana vatsa oli hirveän sairas, veti. Kun kuukausittainen verenvuoto alkoi, se oli kauheaa ja kipu oli kauheaa! On painostanut enemmän. Ei koskaan ollut näin, vaikka kuuden kuukauden viiveellä.
Tämän jälkeen oli epäilyksiä lääkärin pätevyydestä. Ja kaiken tämän rahan tarvitseminen ei ole pieni.
Sitten hän joi itsenäisesti duphastonia 1 tabletti päivässä kuukaudessa, sitten 1/2 kuukaudessa
päivänä 5 hän läpäisi hormonitestit
kilpirauhashormonit (AT-tyroglobuliini, AT kilpirauhasen peroksidaasille, T3- ja T4-vapaa, TSH) ovat t
FSH, prolaktiini, estradioli, testeroni ovat normaaleja
PH 13,2 mIU / ml (nopeudella 1 vaihe 1.1-11.6) Lisääntynyt.
progesteroni 0,225 ng / ml (nopeudella 1 vaihe 0-1,13) Pienennetty, mutta melko vähentynyt, edellyttäen että djufaston kulutettiin tässä syklissä, 1/2 pöytä 10 päivän ajan.
17-hydroksiprogesteroni 0,1 ng / ml (nopeudella 0,2-1,2) Erittäin alhainen.

Tietoja itsestäsi saatat tarvita:
Lapsuus oli hyvin kova emotionaalinen, on taipumus masennukseen, etenkin talvella (ilmeisesti et voi sanoa), selittämätön väsymys, unettomuus. Joskus brutaali ruokahalu ja makeus. Aamulla on vaikea herätä, yli 5 vuoden paino on noussut 20-25 kg. Tavallinen paine on 110 * 70, kasvot ovat ohuita, kuvio on päärynä, joskus juon rauhoittavaa, nyt emotionaalinen tila on suhteellisen normaali.Yritin ymmärtää lisämunuaisen sairautta, mutta en mene yksityiskohtaisesti kunkin sairauden kuvaukseen, vaikka siinä onkin jotakin totuutta.
****************************************
Kerro minulle, mikä on syynä kuukautisten puuttumiseen ja sen hoitoon, eikä vain juoda duphastonia. En halua itsehoitaa, mutta kokemus osoittaa, että parhaimmillaan he ruokkivat teitä hormoneilla, pahimmillaan he sanovat, että kaikki on hyvä, keskimäärin heidät ”riisutaan tahmeaina”, mutta melkein nolla, ja haluan löytää syyn ja taistella. Aion mennä endokrinologiin vasta, kun minulla on tarpeeksi tietoa.
Paljon kiitoksia vastauksesta!