Kuukausittain IVF: n jälkeen

Älä ole ujo, kysy henkilökuntamme erikoisalalta juuri täällä. Vastaamme! Esitä kysymys >>

In vitro-hedelmöitys on nykyaikainen lisääntymisapuohjelma, jota käytetään hedelmättömyyteen. Menettelyn jälkeen jokainen nainen odottaa viivästystä, joka on merkki raskauden alkamisesta. Mahdollinen skenaario on kuitenkin kuukausittain IVF: n jälkeen. Ilmoitetaanko tämä epäonnistumismenettelylle? Ja missä tapauksissa kuukautiset voivat tulla? Saat vastauksia artikkelista.

Milloin odottaa ensimmäisen kerran kuukaudessa epäonnistuneen IVF: n jälkeen

Jos raskaus ei ole tullut, on loogista, että seuraavat kuukausittain tulevat pian. Mutta IVF-menettelyn jälkeen kaikki voi olla erilainen, koska pöytäkirjan koko läpikulku sisältää eri lääkkeiden käytön, jotka vaikuttavat lisääntymisjärjestelmän toimintaan. Jotkut niistä voivat aiheuttaa hormonaalisia häiriöitä.

Milloin odottaa kuukautisia? Vastausta tähän kysymykseen ei anna edes kokenut asiantuntija, koska kaikki on täysin yksilöllinen ja riippuu naisen ja koko organismin lisääntymisjärjestelmän erityispiirteistä. Jos raskaus ei ole tapahtunut, kaikkien hormonaalisten lääkkeiden peruuttamisen jälkeen seuraava kuukausittain tulee 3–10 tai 12 päivän kuluttua.

IVF-menettelyn jälkeen on mahdollisia viiveitä: tämä ei ole harvinaista eikä sitä pidetä poikkeamana, koska protokollan läpikulku on suuri rasitus naisten keholle ja vakava häiriö hänen työhönsä, mikä laukaisee hormonaalisia häiriöitä.

Ensimmäinen, toinen ja seuraava jakso: kuukautisten luonne ja syklin vakauttaminen

Jos ensimmäiset jaksot IVF: n ajoissa ovat tulleet ajoissa, jälkimmäinen voi alkaa viiveellä, joka johtuu myös hormonitasojen muutoksista. Syklin vakauttaminen kestää yleensä noin 3-6 kuukautta, mutta joskus se kestää vuoden.

Ensimmäinen, toinen ja jopa kolmas jakso, joka tuli epäonnistuneen IVF-menettelyn jälkeen, voi vaihdella kuukautisten ja protokollan välillä. Tärkeimmät muutokset:

 • Runsas aika. Hormonihoidon vaikutuksesta endometrium paksuu, mikä lisää kuukautiskierron määrää.
 • Pieniä hyytymiä voi esiintyä eritteissä ja ne johtuvat paksunnetun endometriumin tuhoutumisesta ja hylkäämisestä. Toisen kuukautiskierron jälkeen heidän pitäisi hävitä.
 • Lisää kuukautisten kestoa 10-12 päivään. Mutta kaudet, jotka kestävät yli kaksi viikkoa, voivat merkitä kohdun verenvuotoa ja vaatia välitöntä lääkärin hoitoa.
 • Vatsan vatsaaminen tai kouristelu on luonnollinen puhdistus kohtuun, joka seinien lihaksen supistumisen avulla yrittää päästä eroon tarpeettomasta.
 • Epäsäännöllisyys, kuukautiskierron epäonnistuminen kuuden kuukauden kuluessa in vitro hedelmöityksestä katsotaan normaaliksi ja luonnolliseksi. Samalla jaksojen väliset välit voivat joko kasvaa tai laskea.
 • Yleisen hyvinvoinnin paheneminen: huimaus, pahoinvointi, heikkous, epäselvyys, ärtyneisyys, mastalgia (kipu rintarauhasissa, niiden karsiminen), lisääntynyt hermostuneisuus, kyyneleisyys. Tällaiset oireet johtuvat kehon maailmanlaajuisesta hormonaalisesta muutoksesta.

Tärkeää tietää! Joskus viivästyksiä aiheuttavat hormonaaliset häiriöt, mutta myös naisen terveyteen liittyvät ongelmat: sukupuolielinten, polyyppien, endometrioosin, kystat ja myoomien tulehdukselliset sairaudet. Kaikki nämä patologiat havaitsevat ultraäänen. Myös epäonnistumiset ovat mahdollisia vakavan stressin ja ahdistuneisuuden takia epäonnistuneen IVF: n jälkeen.

Vastuuvapaus onnistuneella IVF: llä: vakioasetukset

Jos IVF oli onnistunut, ja kauan odotettu raskaus tuli, myös purkautuminen on mahdollista. Mutta ne ovat niukkoja, kivuttomia ja lyhytikäisiä.

Allokointi IVF: n jälkeen, asiantuntijan video.

Huono lyhytaikainen verenvuoto esiintyy seuraavista syistä:

 1. Munankokoelma. Menettely sisältää munasarjojen ja follikkelien eheyden loukkaamisen, joten se voi johtaa pieneen paikalliseen verenvuotoon.
 2. Monimutkainen alkionsiirto. Jos kohdunkaulan läpi kulkevan manipuloinnin aikana syntyi teknisiä vaikeuksia, kudokset voivat vaurioitua ja aloittaa hieman verenvuodon.
 3. Implantaation verenvuotoa ei aina havaita, se alkaa noin 6. päivänä hedelmöityksen jälkeen ja selittyy munasolun kiinnityksellä kohdun seinään (endometriumin eheys on rikki, pienet alukset, jotka lävistävät sen, ovat vahingoittuneet).
 4. Asiantuntijan suositusten rikkominen. Alkionsiirron jälkeen naisen tulisi olla jonkin aikaa lääkärin valvonnassa ja seurata sängyn lepoa tai lempeä tila. Jos lääkemääräystä ei oteta huomioon, kohdun sävy ja muut poikkeavuudet voivat lisääntyä.
 5. Progesteronia sisältävien emättimen peräpuikkojen (peräpuikkojen) epätäydellinen imeytyminen. Ne on määrätty raskauden säilyttämiseksi, ja progesteronipuutos voi alkaa purkautua.

Tietosi! Päästöt voivat johtua lääkärien syystä: jotkin virheet korjataan helposti, mutta toisilla on vakavia seurauksia. Siksi on tärkeää valita kokenut ja pätevä asiantuntija.

Patologinen purkaus: kun hälytys kuuluu

Harkitse ensin patologista purkausta epäonnistuneen in vitro-hedelmöityksen jälkeen. Jos ne ovat liian runsaita ja kestävät kauemmin kuin kaksi viikkoa, ota välittömästi yhteys lääkäriin, koska tämä ei todennäköisesti ole kuukautisia, vaan kohdun verenvuoto.

Onnistuneen menettelyn jälkeen, kun olet vahvistanut raskauden tosiasian, runsas scarlet-purkaus on vaaran merkki. Oire voi merkitä seuraavia poikkeavuuksia:

 • Ektopedinen raskaus - munasolun kehitys munanjohtimessa. Spotting voi tarkoittaa putken rikkoutumista. Joka tapauksessa tarvitaan välitöntä leikkausta. Mutta ensimmäisten viikkojen aikana kohdunulkoinen raskaus voi olla oireeton ja voidaan havaita vain ultraäänellä.
 • Munasolun irtoaminen. Jos tunnistat sen ajoissa, raskaus voidaan tallentaa niin, että epäilyttävistä päästöistä on neuvoteltava lääkärin kanssa.
 • Raskauden lopettaminen - alkion kehittämisen lopettaminen. Sikiön muna voi hylätä itsensä tai pysyä kohdussa pitkään, mikä on erittäin vaarallista.
 • Keskenmeno - munasolun hylkääminen alkion kanssa. Sen mukana tulee verinen purkautuminen, vatsan tai kouristavan kivun alamäessä.

Viivästyminen epäonnistuneen lannoituksen jälkeen: mitä ei tehdä

Jos IVF-menettelyn jälkeen on viivästynyt, sinun ei pidä itse hoitaa lääkkeitä, erityisesti hormonivalmisteiden ottamisen aloittamiseksi. Ja jopa folk-korjaustoimenpiteet voivat vahingoittaa, joten hoito on määrätty yksinomaan lääkärin toimesta.

Mitä tehdä epäonnistuneen IVF: n jälkeen?

Sinun ei pitäisi kiirehtiä asioita ja tehdä seuraava yritys raskauteen: sekä luonnollisesti että keinotekoisesti. Jokainen asiantuntija sanoo, että elin ja lisääntymisjärjestelmä vievät aikaa toipumaan.

Kuukausittain IVF: n jälkeen puhutaan menettelyn epäonnistumisesta. Mutta joskus kohokohta merkitsee vakavia ongelmia. Joka tapauksessa sinun on otettava yhteys lääkäriin. Eikä ole epätoivoinen, jos toistaiseksi mitään ei ole tapahtunut: myöhemmät yritykset voivat onnistua.

Kuukausittain epäonnistuneen IVF: n jälkeen

Kysymys siitä, milloin kuukautiset alkavat sen jälkeen kun epäonnistunut eko esiintyy missä tahansa naisessa, joka on tehnyt menettelyn. Totta, aluksi yllätys pettymyksestä epäonnistuneesta yrityksestä, ja tässä kaikki riippuu luonteen luonteesta. Naiset - optimistit, jotka ovat saaneet tuloksen ihmisen koriongonadotropiinin puuttumisesta, eivät heti epätoivoa, toivon, että analyysi tehdään uudelleen ajoissa saadakseen positiivisen tuloksen.

Naiset - pessimistit joutuvat masennukseen, epäluottamukseen mahdollisuudesta saada vauva. Tällaisessa tilanteessa psykologinen tuki on tarpeen, joskus ammattimainen. Tilannetta vaikeuttaa seuraavan kuukauden odotus. Normaalisti kuukautisten viivästyminen epäonnistuneen ekon jälkeen ei saisi olla mukana seuraavassa jaksossa. Kuukautiset tulevat tavalliseen aikaan ja etenevät samalla tavalla kuin ennen IVF-kokeilua. On kuitenkin myös poikkeamia normistosta, puhumme niistä.

 • Mitä ei koskaan tapahdu
 • Milloin odottaa
Artikkelin sisältö

Mitä ei koskaan tapahdu

Ei koskaan viivästynyt kuukautisia, kun epäonnistunut eko ei osoita raskauden esiintymistä. Jos elimistössä ei ole koriongonadotropiinia, niin ei myöskään ole raskautta. Vastaavasti päinvastaisessa tapauksessa - raskauden aikana CG on välttämättä läsnä. Tämä on aksiooma, joka ei ole neuvoteltavissa.

 • Hormonaalisten lääkkeiden hyväksyminen. Jotkut naiset ottavat hormonit omasta vapaasta tahdostaan ​​negatiivisen analyysin jälkeen. Toimi on väärä. Hormonaalisen lääkityksen tulisi olla ehdottomasti perusteltua, muuten hoito uhkaa komplikaatioita.
 • Stressi, masennus. Todennäköisesti kuukautisten viivästyminen stressin taustalla, jokainen nainen kohtasi. IVF: n epäonnistunut yritys - vahvin stressi, koko keho kärsii, kuukautiset eivät välttämättä tule ajoissa.

Milloin odottaa

Joten teillä ei ole suuria toiveita, olette sopineet yhteen tuloksen kanssa, ja olet kiinnostunut siitä, mihin päivään kuukautiset tulevat epäonnistuneen ekotapahtuman jälkeen ja ovatko he virallisesti perinteisiä. Lääkärit eivät koskaan anna sinulle täsmällistä vastausta tähän kysymykseen. Tämä johtuu kunkin potilaan yksilöllisistä ominaisuuksista. Useimmissa jaksoissa on 3 - 12 päivää epäonnistuneen yrityksen jälkeen. Jos tämän kuukautisten aikana ei tapahtunut, ota yhteyttä lääkäriin.

 • Ensimmäisten kuukautisten aikana esiintyvä arkuus liittyy superovulaatioon, jonka seurauksena endometriumin kudos paksuu ja kiinnittyy lujasti kohdun seiniin. Kuukautiskierron aikana endometriumin poistuneet solut poistuvat kehosta veren eritteiden mukana. Jotta "päästä eroon" modifioidusta ja tiiviisti liittyneestä endometriumista, kohdun on supistuttava voimakkaammin - näin ollen lisääntynyt kipu ja hyytymien esiintyminen kuukautiskierrossa.
 • Huono kuukausittain epäonnistuneen ekon jälkeen ei myöskään ole harvinaista. Joskus ruskea purkautuminen, kuten ”kuopat”, on läsnä vain kuukautiskierron ensimmäisenä päivänä, joskus se kestää kauan. Syynä on jälleen hormonaaliset häiriöt ja muutokset endometriumin rakenteessa.
 • Pakollinen tutkimus on tarpeen, jos kuukausittainen ja ei tapahdu hormonihoidon täydellisen poistamisen jälkeen. Tämä voi osoittaa vain muita patologioita, mutta ei toivottua raskautta. Älä epäröi vierailla lääkäreissä.

Kuitenkin riippumatta siitä, kuinka ensimmäinen kuukautiskierto epäonnistuneen IVF: n jälkeen, jälkimmäisen pitäisi olla normaalia. Jos näin ei tapahdu, tutustu lääkäriin, jotta vältetään patologia. Terveyden tila riippuu normaalista elpymisestä ja mahdollisuudesta aloittaa seuraava protokolla jo 3-4 kuukauden kuluttua. Ole äärimmäisen tarkkaavainen itsellesi - tämä on avain onnistuneeseen lopputulokseen seuraavalla yritykselläsi.

Kuukautiskierto IVF-nopeuden, poikkeaman, kuukautiskierron jatkamisen jälkeen

Mitkä ovat IVF-ajanjaksot, jos raskaus ei ole tullut? In vitro hedelmöitys (IVF) - keinosiemennysprosessi munassa keinotekoisesti. IVF-menettely on joissakin tilanteissa ainoa tapa tulla raskaaksi. Menestys ei kuitenkaan aina tule. Ensimmäinen IVF-menetelmä ei tuota tuloksia 95%: lla keinotekoisen hedelmöityksen tapauksista. Toisesta kokeesta mahdollisuus kasvaa 25%. Raskauden todennäköisyys sen jälkeen, kun IVF: n 3 menettelyä on suoritettu, on 95%. On aina mahdollisuus, toivoa kuolee. IVF-menettelyyn liittyy tehostettu hormonihoito. Miten tämä vaikuttaa naisen kehoon? Mitä pitäisi varoittaa lääkärille.

Ensimmäiset jaksot IVF: n jälkeen

Muutama päivä IVF-menettelyn jälkeen nainen tuntee kaikki raskauden merkit. Tila on samanlainen kuin varhainen toksikoosi. On heikkoutta, huimausta, vatsakipua, pahoinvointia, päänsärkyä, nänniherkkyyttä, rintakipua. Joskus nainen on niin varmasti raskaana, että hän menee apteekkiin testin vahvistamiseksi. Valitettavasti tämä on vain hormonien tulos. Ensimmäiset raskauden merkit IVF: n jälkeen ilmenevät 2 viikkoa toimenpiteen jälkeen. Ja kaikki, mitä tapahtuu, voi liittyä kehon hormonaaliseen muutokseen, valmistautumalla seuraavaan kuukauteen.

Kahden päivän ajan IVF-menettelyn jälkeen naisilla on ruskea purkaus. Niitä kutsutaan "iskuiksi IVF: n jälkeen". Tuloksena pitkät hormonaaliset vaikutukset kehoon. Lisääntymisjärjestelmä sopeutuu uusiin olosuhteisiin, mikä johtaa ruskeaan purkautumiseen. Kehitysvaihtoehdot 2: joko lopetetaan raskauden alkamisella tai kehittyvät kuukautisiin. Päästöjen ei pitäisi olla vahvoja veren epäpuhtauksilla.

Jos IVF-prosessi epäonnistuu, elin jatkaa kuukautiskiertoa 2-3 viikon kuluttua. Aloita nyt kuukausittain. Vaikka viive voi tapahtua 1-2 viikon kuluessa. Normaalia ensimmäisiä kuukautisia IVF: n jälkeen ei voida kutsua. Ne poikkeavat merkittävästi aiemmista, he pelottavat naista:

 • kuukautisten runsas, pitkittynyt;
 • suuri määrä hyytymiä;
 • vakavan kivun läsnäolo tai kivun täydellinen puuttuminen.

Tämä on yleensä tilanne kuukausittain vain ensimmäistä kertaa epäonnistuneen IVF-menettelyn jälkeen. Seuraavan kuukautiskierron tulee olla sama. Vastuuvapaus palaa takaisin. Jos kuukautiset ovat kivuliaita, jos verenvuoto on kuuma, kuumetta, sinun tulee välittömästi kääntyä lääkärin puoleen. Sinun täytyy säätää itseäsi siihen, että kuukautiset IVF: n jälkeen ovat epätavallisia.

Viivästyneiden kuukautisten syyt IVF: n jälkeen

Viivästynyt kuukautiset eivät valitettavasti lupaa raskautta. Negatiivinen hCG-testitulos viittaa siihen, että lannoitus ei onnistunut. Kuukausittain, vaikkakin viiveellä, mutta tulee.

 • Menstruation epäonnistuneen IVF: n jälkeen tulee 5 päivän kuluessa hormonihoidon ja progesteronin poistamisesta. 10 päivän viive voi merkitä endometriumin riittämätöntä kehittymistä kohdun seinillä. Kuvan selkeyttämiseksi lääkärin on suoritettava ultraäänitarkistus, määrättävä asianmukainen hoito.
 • Huolen syy on perusteltua, jos kuukautisten viivästyminen on yli 14 päivää. Epäonnistuneen IVF: n jälkeen kuukausittainen sykli tulisi toipua 10 päivän kuluessa. Viivästymisen syy voi olla piilotauti, joka ilmenee hormonaalisten lääkkeiden ottamisen jälkeen. Tai naisten heikko tila IVF: n jälkeen.

IVF-menettely - vahva stressi keholle. Hormonihoidon vaikutuksesta vaikuttavat kaikki sisäelimet ja -järjestelmät. Hermosto kärsii erityisesti. Nainen on jatkuvasti jännitteessä - tuleeko raskaus vai ei, aikooko hänen aikansa alkaa vai ei? Huolestunut epäonnistuneesta yrityksestä. Kaikki tämä vaikuttaa kehon yleiseen kuntoon, kuukausikierron jatkamiseen. Tämän seurauksena kuukautiset viivästyvät. Lääkärin tulee antaa neuvoja käyttäytyä epäonnistumisen yhteydessä.

Elpyminen epäonnistuneen IVF: n jälkeen

Naisen pitäisi ottaa itsensä käteen, auttaa kehoa selviytymään stressistä. Ohjaa munan kypsymisprosessia ja keskushermoston kuukausittaista sykliä. On tarpeen parantaa hänen tilaansa. Avun pitäisi olla lähellä, puoliso. Koko sykli palautuu 3 kuukauden kuluttua. Kuuden kuukauden kuluttua voit kokeilla onneasi keinotekoisen keinosiemennyksen avulla.

 • Positiivinen asenne on menestyksen perusta. Kaikki parit kärsivät huonosta onnesta. Raskauden prosenttiosuus yhden toimenpiteen jälkeen on minimaalinen. Masentuneeseen tilaan joutumisen sijaan olisi pyrittävä vahvistamaan lisääntymistoimintoa ja palauttamaan kuukausittainen sykli. Vähäinen kuukautisten viivästyminen jopa 10 päivään ei ole paniikkia.
 • Loput hormonihoidosta. Hormonit vaikuttavat haitallisesti yleiseen terveyteen. On tarpeen antaa hänelle mahdollisuus levätä, työskennellä jonkin aikaa hänen tavallisessa tilassa. Ilman lääkkeitä, tabletteja, seoksia.
 • Rauhoittaa hermosto voi olla yrttiteetä, valerian tinktuura, äiti.
 • Vitamiinihoito on osoitettu. Erityistä huomiota olisi kiinnitettävä vitamiinien B, E saantiin.

Poistu ongelmista tavallisessa tilassa auttaa harrastusta. Mutta ilman ylimääräistä innokkuutta. Hengen nostamiseksi voit tehdä joogaa, mietiskellä, kuunnella miellyttävää musiikkia, käyttää aromaterapiaa. Vietä enemmän aikaa ulkona. Yhteinen piknik puolison kanssa, sukulaiset tulevat hyötymään. Tällaisten tapahtumien jälkeen kuukausittainen aika ei kestä kauan. Kyllä, ja kuukautiset eivät ole niin tuskallisia. Nainen tuntee itsensä luottavaiseksi, toivoa tulee jälleen. Voit yrittää uudelleen!

Kuukausittain IVF: n jälkeen tulee kaikki raskauden oireet. Jotkut naiset eivät edes lopeta negatiivista hCG-testiä. He ottavat edelleen hormonaalisia lääkkeitä raskauden ylläpitämiseksi. Lääkärin tulee varoittaa potilasta tällaisen aloitteen vahingosta. Käsittelyä ei tapahtunut, keholle olisi annettava mahdollisuus aloittaa työskentely uudelleen. Hormonaaliset lääkkeet, joita lääkäri ei määrää, aiheuttavat kielteisiä seurauksia. Kuukausittain - merkki lisääntymisjärjestelmän normaalista toiminnasta. Kaikki terveysongelmat tulisi keskustella lääkärisi kanssa.

Muutokset ja viive IVF-kuukautiskierron jälkeen

Monien parien in vitro-hedelmöityminen on ainoa tilaisuus kuvitella ja synnyttää omaa vauvaa. Valitettavasti vain 20–40 prosentissa tapauksista menettely on saatu päätökseen. Epäonnistunut yritys johtaa naisen kuukautiskierron palauttamiseen. Kuukautiset voivat esiintyä 2-3 päivän kuluessa alkionsiirron jälkeen, mutta suurin osa niistä ilmenee, kun hormonihoito peruutetaan. Viivästyminen IVF: n jälkeen enintään kymmenen päivän ajan katsotaan normaaliksi, jos kuukautiset eivät tule 14. päivänä, ota yhteys lääkäriin. Ensimmäisellä jaksolla on omat ominaispiirteensä, jotka tulisi tuntea IVF-menettelyn kohteena oleville potilaille.

Miksi IVF: n jälkeen on viive, erityisesti menettely

Ennen kuin selvität, miksi viive on olemassa, muistamme kuukautiskierron piirteistä naisilla. Se on jaettu kolmeen vaiheeseen:

Syklin follikulaarinen vaihe alkaa kuukauden ensimmäisenä päivänä. Tällä hetkellä GnRH syntetisoidaan hypotalamuksessa stimuloimalla aivolisäkettä tuottamaan follikkelia stimuloivia ja luteinisoivia hormoneja. Vaiheen alussa vallitsee follikkelia stimuloiva hormoni, joka vastaa munan kypsymisestä, follikkelin kasvusta munasarjassa ja endometriumin lisääntymisestä. Luonnollisessa kuukautiskierrossa monet follikkelit alkavat kypsyä, sitten vain yksi jää, loput ovat alttiita atresialle.

Syklin keskellä 7-14 päivän kuluttua kuukautisten alkamisesta luteinisoivan hormonin synteesi lisääntyy munasarjojen erittämän estradiolin vaikutuksen alaisena. Follikkeli on rikki, muna tulee ulos, ovulaatio tapahtuu. Se kestää 24-48 tuntia, kun se tulee luteaalivaiheeseen. Follikkelia muunnetaan corpus luteumiksi, joka on progesteronia ja estrogeeniä syntetisoiva väliaikainen rauhas. Ne lisäävät endometriumin erittymistä, valmistavat sen alkion käyttöön. Jos hedelmöittymättömyyttä ei ilmene, corpus luteum avautuu, progesteronin ja estrogeenin taso laskee, endometrium hylätään ja kuukautiskierto alkaa.

IVF sisältää luonnollisen kuukautiskierron häiritsemisen. Hormonaalisen stimulaation avulla aiheutetaan superovulaatiota: tila, jossa munat kypsyvät kaikissa follikkeleissa, eikä vain vallitsevassa, kuten normaalissa syklissä. Se suoritetaan suurilla annoksilla follikkelia stimuloivia ja luteinisoivia hormoneja. Pitkän protokollan käytön aikana ne estävät samanaikaisesti omien hormoniensa tuottamisen aivolisäkkeellä prosessin paremman hallinnan varmistamiseksi. On myös hyper-pitkä protokolla, joka käyttää gonadoliberiinin estoa hypotalamuksessa. Munien poistamisen jälkeen naiselle on määrätty estrogeenejä ja progesteronia, jotta voidaan valmistaa kohdunseinä istutettavaksi ja tukea raskautta ensimmäisinä viikkoina. Tällainen voimakas interventio hormonaaliseen järjestelmään voi johtaa siihen, että kuukautiset viivästyvät, niiden tyyppi muuttuu 1-2 jaksolla.

Mikä on viive IVF: n jälkeen?

Välittömästi munasarjojen puhkeamisen tai alkionsiirron jälkeen nainen voi ilmetä oireita, jotka muistuttavat raskauden alkamista tai premenstruaalista oireyhtymää. Monet potilaat valittavat:

 • rintojen suureneminen ja arkuus
 • pahoinvointi
 • jano
 • maku muuttuu
 • uneliaisuus
 • väsymys
 • mielialan vaihtelut
 • ärtyvyys

Monilla tavoilla nämä tunteet liittyvät hormonaalisen stimulaation vaikutukseen, ne eivät osoita raskauden esiintymistä tai että yritys ei onnistunut. Viive IVF: n jälkeen ei myöskään osoita, että alkion istutus on tapahtunut. 2-3 päivän kuluttua siirrosta voi ilmetä lievää verenvuotoa, jota kutsutaan implantin verenvuodoksi. Jos ne pysähtyvät nopeasti, eivät liian voimakkaita, odota hCG: n tuloksia eikä paniikkia. Noin samana ajanjaksona useat potilaat tulevat kuukautisten aikana epäonnistuneella yrityksellä. Ne ovat voimakkaampia ja kestävät muutaman päivän.

Viive voi kestää, kunnes hormonin stimulaatio peruutetaan. Kaiken kaikkiaan korkea progesteronin ja estrogeenin taso estää follikkelia stimuloivan hormonin tuotannon aivolisäkkeessä. Niiden vaikutuksen alainen endometrium toimii edelleen syklin toisen puoliskon tilassa. Päätös progesteronin ja estrogeenin jatkokäytöstä tehdään 14. päivänä siirron jälkeen, kun HCG: n analyysi tehdään. Negatiivinen tulos tarkoittaa, että alkio ei ole juurtunut. Kuukauden kuluttua peruutuksista tulisi alkaa 3-10 päivän kuluessa.

Syy IVF: n viivästymiseen voi olla aivolisäkkeen ja hypotalamuksen gonadotrooppisten ja vapauttavien hormonien rikkominen. Tämä on ominainen komplikaatio niiden estämisessä menettelyn aikana. Useimmissa naisissa hormonaalinen tausta normalisoituu jonkin ajan kuluttua. Corpus luteumin hyperfunktio tai luteaalisten kystojen läsnäolo voi olla syynä kohonneisiin progesteronin tasoihin. Loppujen lopuksi superovulaation aikana kypsiä 2-10 ovulaa ja useita keltaisia ​​elimiä muodostuu follikkelien paikalle. Viivästyneet kuukautiset voivat ilmetä, kun endometriumin proliferaatio ei ole riittävä, se on heikko vaste FSH: n stimulaatioon.

Ominaisuudet kuukautiset viiveen jälkeen IVF

Useimmille naisille ensimmäiset kuukautiset, kun IVF on epäonnistunut, ovat epätavallisia. Muutokset liittyvät hormonaalisiin vaikutuksiin protokollaa suoritettaessa. Ensimmäiset kuukautiset ovat runsaita, veritulppia, joskus hyvin kivuliaita. Tämä johtuu siitä, että endometriumin suuri proliferaatio on follikkelia stimuloivan hormonin vaikutuksesta. Verenvuoto voi alkaa vähitellen, muutaman ensimmäisen päivän aikana on tahroja, lievää epämukavuutta vatsassa, sitten purkautuminen kiristyy, kipu pahenee.

Jotkut naiset tulevat verenvuotoon, kun verenvuotoa on esiintynyt ilman verihyytymiä. Syynä tähän voi olla hormonaalinen stimulaatio ja antikoagulanttien ottaminen. Ahdistuneisuuden pitäisi aiheuttaa voimakasta verenvuotoa, kun veren tilavuus ylittää paljon normaalia. On käynyt ilmi, että ensimmäiset kuukautiset ovat päinvastoin vähäisiä ja kivuttomia, varsinkin jos IVF: n jälkeen oli viive.

Onnistuneen IVF: n jälkeen kuukautiskierto voi muuttua, lyhentää, pidentyä tai tulla epäsäännölliseksi. Syynä on sama hormonaalinen stimulaatio. Säännölliset viiveet IVF: n jälkeen voivat liittyä theca-luteiinikystojen muodostumiseen. Erityisesti tämä tila diagnosoidaan naisilla, joilla on polysystinen endometrioosi, sekä potilailla, joilla on vaikea OHSS. Kuukautiskierto palaa normaaliksi 2-3 kuukautta IVF: n jälkeen. Jos näin ei tapahdu, ota yhteys lääkäriin.

Mitä tehdä, jos viivytät IVF: n jälkeen tai vaihdat kuukausittain

Normaalisti epätyypillinen on vain ensimmäinen kuukautiset. Jo toisen kierroksen aikana kaiken pitäisi palata normaaliksi. Jos välittömästi IVF: n jälkeen kuukautisten aikana on voimakasta verenvuotoa, hyytymiä tai pyöreää verta, kipua, jota voidaan lievittää vain suurilla annoksilla kipulääkkeitä, ota yhteys lääkäriin. Kun kuukautiset alkavat heti siirron jälkeen, siihen voi liittyä OHSS: n oireita. Naisen vatsa on suurentunut, turvotusta, voimakasta selkäkipua. OHSS: n myötä verenvuoto voi olla vähäistä, kun veren hyytyminen lisääntyy. Kuuleminen on välttämätöntä, jos viivästyminen negatiivisen IVF: n jälkeen kestää yli 10-14 päivää.

Hoidon taktiikan kehittämiseksi lääkäri tekee ultraäänitarkastuksen, määrittää veren hormonien tason, suorittaa tarkastuksen. Jos vakavaa syytä huoleen ei ole havaittu, se rajoittuu yleisiin määräyksiin. Raskauden hajoamisen jälkeen ei ole suositeltavaa nostaa yli 2 kg painoja. Useiden kuukausien aikana ei suositella kovaa fyysistä työvoimaa, intensiivistä koulutusta. Tarvittaessa nimetään rauhoittavat yrtit, jotka lähetetään kuulemiseen psykologin kanssa. Hyvä tulos tuo vitamiinihoidon, erityisesti Vit. E, C, ryhmä B

Kun naisella on kystat tai hormonaalinen vajaatoiminta, hoito on voimakkaampaa. Määritä hormoneja, joissakin tapauksissa leikkausta tarvitaan. Onneksi tällaiset vakavat seuraukset IVF: n jälkeen ovat harvinaisia. Useimmat naiset (99%) toipuvat 2-3 kuukauden kuluessa. Seuraava yritys keinosiemennykselle "Center IVF" Kaliningrad suosittelee ottamaan aikaisintaan kuusi kuukautta. Jos epäonnistuneeseen siirtoon liittyy ongelmia, kannattaa odottaa pidempää. Ennen menettelyä naisen on läpäistävä kaikki tutkimukset. Lopullisen päätöksen tekee hedelmällisyysasiantuntija.

Noin 24 prosentissa tapauksista, jotka ovat olleet epäonnistuneita in vitro hedelmöityksen jälkeen, raskaus ilmenee luonnollisesti 2-6 kuukauden kuluessa. Raskaus voi tänä aikana aiheuttaa myös viiveen IVF: n jälkeen. Positiiviset testitulokset ja ultraääni vahvistavat sen. Syynä on kehon luonnollisten prosessien aktivointi stimulaation jälkeen, erityisesti niillä naisilla, jotka menivät klinikaan hormonaalisten ongelmien takia. Täysin tukkeutumisen tai putkien täydellisen puuttumisen vuoksi, kun luonnollinen käsitys on täysin mahdotonta, luonnollista raskautta ei todennäköisesti esiinny.

Kuukausittain IVF: n jälkeen: kun ne alkavat, verenvuodon ominaisuudet ja viivästymisen syyt

Keinosiemennyksen menettely voi epäonnistua. Niinpä naiset ovat kiinnostuneita siitä, mitä IVF: n jälkeisiä ajanjaksoja kannattaa odottaa, sekä mahdollisia viivästysten syitä, tuskallista purkausta ja muita häiriöitä. Tässä artikkelissa esitetään kaikki mahdolliset palautusjakson vaihtoehdot ja poikkeamia aiheuttavat tekijät.

Luonnonvuodon luonne Eco: n jälkeen

Vain 10 prosentissa tapauksista keinotekoisen keinosiemennyksen epäonnistuneen menettelyn jälkeen syntyy kuukautisia, jotka ovat samanlaisia ​​kuin naiselle syklin alussa tavanomainen. Kaikissa muissa maissa alkionsiirron jälkeen kuukautiset ovat erilaiset HRT: n ja munasarjojen stimulaation vaikutuksesta.

Seuraava kliininen kuva kuukausittaisesta verenvuodosta on useimmiten todettu:

 1. Dung ensimmäisessä päivässä virtaa asteittain runsaaseen valintaan.
 2. Konsistenssi on paksu, on hyytymiä.
 3. Kuukautisten kesto voi ylittää viikon.
 4. Joskus on vatsakipu vatsaontelossa.
 5. Potilas kärsii heistä huonommin, kärsii yleisestä epämukavuudesta.

Tällaiset muutokset eivät ole patologisia, koska HRT: n vaikutuksesta tiheämpi endometrium kuorituu. Seuraavat kuukautiset tulevat useimmiten ajoissa ja ovat samanlaisia ​​kuin tavallinen verenvuoto.

Kipu purkautumisen aikana

Tuskallisen kuukautisten esiintyminen IVF: n jälkeen ei ole merkki heikentymisestä. Foorumeilla lähes kolmasosa naisista, jotka on asetettu alkioon, kuvaavat näitä oireita. Kussakin tapauksessa kipu on erilainen.

Suurin syy on stressi. Potilas, joka haluaa saada vauvan, alkaa huolehtia epäonnistuneen yrityksen jälkeen. Ja jos kuukautiset tulivat, niin tässä kuussa ei enää ole toivoa implantoida. Tämä seikka vaikuttaa herkkyyteen, joten kipu voi tulla entistä voimakkaammaksi.

Älä myöskään unohda, että ei riitä pelkästään HRT: n peruuttaminen. Erityisesti valmistettu kohdun limakalvon kerros munasolun kiinnittämiseksi ei ainoastaan ​​aiheuta runsaasti purkausta, vaan aiheuttaa myös vakavampaa epämukavuutta kriittisinä päivinä.

Toinen epämukavuus voi liittyä patologioihin. Tämä tarkoittaa sitä, että naisen täytyy mennä sairaalaan eikä itse hoitoon kotona antispasmodikoilla ja muilla särkylääkkeillä.

Kun odottaa kuukautisia Eco: n jälkeen

Jopa paras hedelmällisyysasiantuntija ei voi määrittää, kuinka monta päivää IVF: n tuen peruuttamisen jälkeen. Jokaiselle potilaalle nämä termit ovat puhtaasti yksilöllisiä. Useimmissa tilanteissa hCG: n analyysin negatiivisen tuloksen hetkestä alkaen 3-5 päivää tulisi kulua ennen kuukautisten alkamista.

Aikaväli ei lasketa in vitro hedelmöitysprosessihetkestä vaan ylläpitohoidon peruuttamisen hetkestä. Nainen lopettaa juomisen hormonit heti, kun ihmisen koriongonadotropiinin testi poistaa raskauden.

Tästä indikaattorista voi olla poikkeamia, mikä ei ole myöskään patologia. Seuraavat tekijät vaikuttavat kuukautiskierron elpymisnopeuteen:

 • potilaan ikä;
 • hormonitasojen tila ennen IVF: ää;
 • lannoitusprotokollan tyyppi;
 • munasarjojen stimulaation läsnäolo / puuttuminen;
 • hormonaalisten lääkkeiden kokonaismäärä;
 • tavanomaisen syklin luonne;
 • läsnäoloa / puuttumista silmukka rikkomisista aiemmin;
 • naisen yleinen terveys;
 • psyko-emotionaalinen tila.

Jos lasket välittömästi alkionsiirron jälkeisen ajan, naisten reaktiot kuukautisten aikana ovat 3-15 päivän sisällä. Ei ole välttämätöntä, että verenvuoto alkaa näinä päivinä. On myös otettava huomioon negatiivinen emotionaalinen tausta, joka kehittyy naisten keskuudessa, jotka haluavat nopeasti tuntea sikiön sisällä.

IVF-tyyppinen kirjanpito

Kuukausittain, joka aloitetaan epäonnistuneen IVF: n jälkeen, määritetään myös tietyn protokollan tyyppi:

 • pitkä;
 • giperdlinny;
 • ultrashort;
 • lyhyt;
 • japani;
 • luonnollisen syklin taustalla.

Pitkän ja hyperlinisen protokollan ansiosta hormonaalisten lääkkeiden suuresta määrästä johtuen sukupuolielinten myöhästyminen ja hidas elpyminen ilman säätelyä ovat todennäköisimpiä.

Lyhyellä tai ultraäänilannoitusohjelmalla pienin mahdollisuus munasarjojen hyperstimulaatio-oireyhtymään.

Keho palaa nopeammin normaaliksi Japanin pöytäkirjan ja luonnollisen kierron aikana tapahtuneiden käsittelyjen jälkeen.

Ensimmäisessä tapauksessa käytetään minimaalisia HRT-annoksia, jotka käytännössä eliminoivat negatiiviset vaikutukset. Jälkimmäisessä tapauksessa muita lääkkeitä ei käytetä, joskus embryologi määrää munasarjojen stimulaation.

Jokainen protokolla on sopiva tietyissä tilanteissa. Siksi ei voida vaatia lyhyitä tai japanilaisia ​​pöytäkirjoja, koska pelko on epätyypillisiä kuukautisia, kun alkioita on istutettu uudelleen. Itse asiassa endometrioosin, fibroidien tai ylipainon läsnä ollessa vain pitkä lannoitusohjelma on sopiva.

Menestyksen todennäköisyys

IVF-tuloksen diagnosointiin liittyvät ongelmat liittyvät verenvuotoon, joka alkionsiirron jälkeen voi tarkoittaa sekä kuukautiskierron että implantin verenvuotoa. Älä siis paniikkia ja ajattele heti epäonnistunutta menettelyä.

Tietoja munasolun kiinnittämisestä kohdun endometriumiin todistaa purkauksen ulkonäkö, jolla on seuraavat ominaisuudet:

 1. Sama määrä verta päivittäin.
 2. Purkauksen kesto on vain muutama päivä.
 3. Valon vähäisen purkauksen läsnäolo.
 4. Kivun läsnäolo, mutta hieman vetää vain alavihan.
 5. Purkauksen nimeäminen verisillä raidoilla limassa.

Jos vatsa sattuu alkion uudelleenistutuksen jälkeen kuin kuukautisten aikana, raskautta ei myöskään voida sulkea pois. Mutta mennä lääkäriin ei satuta. Jos on olemassa vetovoima, on mahdollisuus onnistuneeseen munan kiinnitykseen. Mutta jos kipu leikkautuu tai tunkeutuu, tämä voi olla kuukautisten edeltäjä. Mutta vain lisääntymislääkäri voi kertoa tilanteesta tarkasti.

Muita oireita

Menstruaatio IVF: n jälkeen tarkoittaa aina vikaa. Mutta ennen kuin he voivat havaita oireita, jotka muistuttavat raskauden alkua:

 1. rintojen lisäys ja arkuus;
 2. lievä pahoinvointi;
 3. makuasetusten muutos;
 4. suurten nestemäärien käyttö;
 5. mielialan vaihtelut;
 6. jatkuva väsymys ja uneliaisuus;
 7. ärtyneisyys.

Siksi asiantuntijat neuvoo naisia ​​pysymään rauhallisena eikä ennakoimaan etukäteen onnistunutta tulosta. Muuten negatiivisen testin jälkeen voi kärsiä emotionaalista hyvinvointia ja toivoa tulevasta raskaudesta.

Kuukausiviive

Viivyttely kuukautisten jälkeen IVF ei tarkoita, että potilas on tullut raskaaksi. Alkion podsazhivaniya jälkeen sinun täytyy odottaa, koska vain verikoe ja ultraääni voivat vahvistaa, että nainen on raskaana.

Sykli IVF-menettelyn jälkeen palautuu useita kuukausia, mutta tämä ei tarkoita, että tällainen viive on normi. Lääkärit sanovat, että potilailla, joille on tehty hormonikorvaushoito, kuukautiskierron pitäisi alkaa muutaman päivän kuluessa lääkkeiden lopettamisesta. Enintään kahden viikon viive on sallittua, ja vain, jos ultraääni ja muut testit eivät vahvista patologioiden ja muiden häiriöiden esiintymistä.

Syy siihen, miksi ei ole kuukautisia IVF: n jälkeen kolmannessa syklissä tai toisessa, voimme erottaa:

 1. Siirretty stressi, koska alkio oli istutettu, mutta sitä ei voitu korjata.
 2. Virheellinen tai puutteellinen tutkimus ennen menettelyä.
 3. Sopimaton hormonaalinen tuki tai heikentynyt hoito.
 4. Endometrium on liian ohut, minkä vuoksi ei vain implantoida, mutta kuukausittaiset jaksot eivät mene.
 5. Kohdunkaulan kanavan aukon tukkeutuminen hylättyjen limakalvojen kohdalla.
 6. Tulehdusprosessien kulku lantion elimissä.
 7. Varhainen vaihdevuodet taustalla pitkällä IVF-protokollalla.

Kuukauden jälkeen epäonnistuneen IVF: n jälkeen muutetaan vain tietyn ajan. Heidän täytyy mennä läpi ja pitää rauhassa. Nainen voi nyt tuntea kipua ja yleistä epämukavuutta. Jos kuukautiset eivät mene, on tarpeen pyytää lääkäriltä neuvoja. Asiantuntija määrittelee kokeen suorittamisen sekä kertovat IVF: ää koskevista myöhemmistä toimista.

Viivästynyt kuukautiset IVF: n ja hysteroskoopin jälkeen

Lapsettomuushoitoa apuvälineillä käytetään tällä hetkellä laajalti lääketieteellisessä käytännössä. Valitettavasti raskaus in vitro hedelmöityksen jälkeen tapahtuu vain 22–25 prosentissa naisista.

Parin täytyy olla henkisesti valmistautunut negatiiviseen IVF-tulokseen ja perustaa itsensä seuraaviin menettelyihin. Mitä merkkejä ja muutoksia naisen terveyteen IVF: n jälkeen tulisi kiinnittää huomiota?

Kuukausittain epäonnistuneen IVF: n jälkeen

Naisen keho reagoi yksilöllisesti in vitro-hedelmöitymiseen. Pääsääntöisesti kuukautiset in vitro hedelmöityksen jälkeen tapahtuvat ajoissa, mutta kuukautisten viive IVF: n jälkeen ei ole epätavallista.

Kuukausittaisten viiveiden syyt epäonnistuneen IVF: n jälkeen voivat olla erilaisia ​​riippuen kehon ominaisuuksista ja naisen terveydentilasta. Hormoneja ei tarvitse ottaa itse, kun kuukautiset viivästyvät IVF: n jälkeen. Tämä voi aiheuttaa kuukautisten viivästymisen niiden ottamisen jälkeen.

Älä unohda, että hormonikoriongonadotropiinin testin negatiivisilla tuloksilla, vaikka IVF: n jälkeiset ajankohdat viivästyisivät 10 päivää tai enemmän, tämä ei ole merkki raskaudesta.

Lisäksi, jos kuukautiset IVF: n jälkeen tulevat ajoissa, ne ovat joskus patologisesti runsaasti. Älä pelkää tätä, se ei osoita haitallisia vaikutuksia. Myös kuukautiset IVF: n jälkeen voivat kestää paljon pidempään kuin tavallinen kuukautiskierto, siihen liittyy kipua ja verihyytymiä. Joskus päinvastoin, kipu puuttuu, vaikka ne tapahtuivat kuukautisten aikana ennen menstruointia epäonnistuneen IVF: n jälkeen.

Kaikki nämä muutokset kuukautisten luonteessa IVF: n jälkeen ovat normaalialueella, koska nainen stimuloitiin ovulaatioon, mikä voi vaikuttaa merkittävästi endometriumin tilaan.

Kun kuukautisten luonne muuttuu IVF: n jälkeen, ensimmäinen kuukautiskierto tulee kokea rauhallisesti, ilman mitään johtopäätöksiä, ja ymmärtäen, ettei ole mitään huolta. Seuraavien kuukautisten jaksojen, jotka ovat olleet epäonnistuneiden in vitro -viljelyjen jälkeen, on kuitenkin käytännössä oltava tavanomaisten parametrien puitteissa.

Jos toinen kuukautiskierto IVF: n jälkeen on myös epänormaalia, ota yhteys lääkäriin, joka on tehnyt pöytäkirjan. Jos se on mahdotonta - gynekologille. On syytä muistaa, että myöhästynyt kuukautiskierto epäonnistuneen IVF: n jälkeen eikä niiden kesto ole osoitus potilaan endokriinisestä ja lisääntymisjärjestelmän tilasta eikä vähennä mahdollisuutta tulevaan kokeeseen ekstrakorporaalista lannoitusta.

Kuukausittain hysteroskoopin jälkeen

Hysteroskooppi on ylivoimaisesti tavallinen diagnostisen tutkimuksen ja hoidon menetelmä. Kuukausittain hysteroskoopin jälkeen palautetaan yleensä kuukauden kuluessa. Naisen keho reagoi kuitenkin tähän interventioon erikseen, joten kuukausittain hysteroskoopin jälkeen voi tapahtua poikkeamat tavanomaisesta syklistä.

Jos kuukausittainen rikkominen tapahtuu hysteroskoopin jälkeen, on ymmärrettävä rikkomisen syy, josta sinun täytyy tietää menettelyn tarkoitus.
Siten leikkaus, joka lääketieteellisistä syistä ei riko naisen kehon hormonaalista tasapainoa, merkitsee normaalia kuukautiskiertoa sen jälkeen, eli kuukautiset hysteroskoopin jälkeen palautuvat ajoissa.

Abortin sattuessa naisten kehossa tapahtuu hormonaalisen tasapainon uudelleenjärjestely ja tavanomaisen kuukautiskierron palauttaminen voi kestää kauan.

Joskus on valituksia, että kuukausittain hysteroskoopin jälkeen kestää paljon pidempään kuin tavallisesti. Tämä ei ole yllättävää, koska se oli kirurginen toimenpide.

Kun ensimmäiset kuukautiset alkavat hysteroskoopin jälkeen, on kiinnitettävä huomiota niiden luonteeseen, koska on aina olemassa todennäköisyys, että kohdun tai munanjohtimien limakalvot vahingoittuvat, minkä seurauksena ruskea väri tulee näkyviin. Runsas eritteiden, niiden epätavallisen värin ja rakenteen läsnä ollessa voimakkaan hajun läsnäolon tulisi välittömästi kääntyä lääkärin puoleen.

Kuukausittain epäonnistuneen IVF: n jälkeen: kun ensimmäinen ja toinen jakso alkavat

IVF: n avulla nainen kulkee hormonaalisen stimulaation läpi. Hormonaaliset lääkkeet vaikuttavat vakavasti potilaan hormonaaliseen taustaan. Tästä syystä kehossa esiintyy häiriöitä. Jos IVF ei onnistunut, kuukautiset tulisi alkaa. Menstruaatiota ei tapahdu tavanomaisella ajanjaksolla. Se vie aikaa, jotta hormonit normalisoituvat ja hormonit alkavat työskennellä itsestään.

Milloin odottaa kuukautisia epäonnistuneen IVF: n jälkeen?

HCG: n analyysin jälkeen ilmeni, että alkion istutus romahti ja raskaus ei tullut, kuukautiset alkavat. On kuitenkin oikein sanoa, kun kuukautiset menevät ja kuinka kauan ne menevät hyvin vaikeaksi. Kaikki riippuu naisen yksilöllisistä ominaisuuksista. Kaikki naiset kestävät IVF: ää eri tavalla ja kuukautiset epäonnistumisen sattuessa alkavat lainkaan eri aikoina. Yleensä lääkärit sanovat, että kuukautiset voivat mennä 4 päivän kuluessa tuen lopettamisesta.

Jos lasket alkion siirron päivästä, on olemassa tilastoja, joiden mukaan kuukausittain voi kulua 4 tai 11 päivää.

Miksi on viive?

Kun tiedettiin, että IVF epäonnistui, nainen odottaa kuukautisten alkamista. Mutta kun he eivät tule, nainen alkaa ajatella, että hän on raskaana, jos hänen aikansa ei mene. Jos jo tiedetään, että menettely oli epäonnistunut, sinun ei tarvitse rauhoittaa itseäsi. Jos annat elimen palauttaa kuukausittain, on aloitettava.

Syyt, joiden vuoksi kuukautiset viivästyivät epäonnistuneen IVF: n jälkeen

 1. Väärä hormonihoito.
 2. Ohut endometrium. Tässä tilanteessa naisella on vain pieniä kohtia tavallisen purkauksen sijaan. Tässä tilanteessa nainen yleensä ajattelee, ettei kuukautisia ole.
 3. Vaikea emotionaalinen ahdistus epäonnistuneen IVF: n taustalla. Stressi, kortisoli on voimakkaasti tuotettu. Liian suuri kortisolin taso häiritsee hormoneja.
 4. Kohdunkaulan kanava on estetty. On mahdollista, että kohdun seinän osat, jotka hylättiin, estivät kohdunkaulan kanavan ja purkaus ei mene ulos.
 5. Tulehdus kohdussa.
 6. Follikkelien puhkeaminen johti useiden keltaisten kappaleiden muodostumiseen. Keltaiset kappaleet säätelevät syklin luteaalivaihetta.

Jos kuukautiset IVF: n jälkeen alkoivat 4-12 päivän kuluttua - tämä on normaalia. Jos kuukautiset alkavat myöhemmin kuin tämä ajanjakso, tämä osoittaa, että elimistössä on käynnissä monimutkainen elpymisprosessi.

Ensimmäiset kuukautiset

Jos implantaatio osoittautuu väliaikaiseksi, kuukausittaiset, jotka alkavat sen jälkeen, eroavat jonkin verran tavanomaisista. Epäonnistuneen IVF: n jälkeen kuukausimuutosten luonne on hieman.

Mitä usein valittavat:

 • verenvuodon luonne. Ensinnäkin alku alkaa, sitten se alkaa tehostua. Kun purkaus on tullut runsaasti niissä, voi olla hyytymiä. Tämä jättää kohdun tiheän funktionaalisen kerroksen kuorittuneet hiukkaset;
 • vaiva;
 • vatsan kipeä kipu;
 • kuukausittain voi kestää jopa 2 viikkoa.

Kaikki nämä ominaisuudet syntyivät johtuen hormonaalista stimulaatiota lyhyen protokollan aikana. Jos nainen istutuksen valmisteluprosessissa otti antikoagulantteja, purkaus on yleensä vahva ja kirkkaan punainen, lähes punertava (ilman hyytymistä). Toinen jakso tapahtuu yleensä ajoissa. Luonteeltaan ne palaavat normaaliksi eivätkä aiheuta vakavaa epämukavuutta.

Tämä on tärkeää! Erittäin raskaan purkauksen tai erittäin pitkäaikaisen purkauksen vuoksi on välttämätöntä, että hakeudut lääkärin hoitoon mahdollisimman pian.

Epäsäännölliset jaksot

Mitä tehdä, jos kuukausittain IVF: n jälkeen menee epäsäännöllisesti ja sykli häviää? Tällaisella poikkeamisella normista sykli voi, koska se venytetään tavallista pidempään, tai lyhenee merkityksettömillä eritteillä. Jos näin tapahtuu, se tarkoittaa, että lisääntymistoiminto palautuu edelleen naisen kehoon. Lisääntymisjärjestelmän epäonnistuminen johtuu hormonaalista stimulaatiota.

Sykli normalisoituu täysin 60-90 päivän kuluttua epäonnistuneesta IVF: stä.

Miten voin normalisoida kuukausittain:

 1. Kävelyn (raikkaassa ilmassa kävelemisen) tai muiden voimattomien urheilulajien avulla. Älä nosta painoja.
 2. Alkoholin juominen ja tupakointi eivät ole sallittuja.
 3. Syö oikein. Et voi ruokkia epäonnistuneen IVF: n jälkeen. Tällä hetkellä kehon tarvitsee kaikki tarvittavat elementit nopeaan elpymiseen.
 4. Juo vettä (vähintään 2 litraa päivässä).
 5. Älä huoli. Stressi vain vaikeuttaa hormonitasojen palauttamista. Jos stressi ei selviydy yksin, ota yhteyttä lääkäriin, hän määrää rauhoittavia.
 6. Lääkäri määrää fytohormonien ja kasviperäisten lääkkeiden käytön.
 7. Muista käydä gynekologissa. Sinun on oltava lääkärin valvonnassa ennen normaalien aikojen alkua. Älä unohda kuukautiskiertoa.

Tätä ei voida tehdä kuukautisten viiveellä.

Jos kuukautiset alkavat aina eri aikoina tai eivät ole vielä tulleet epäonnistuneen IVF: n jälkeen, sinun on tiedettävä, mitä et voi tehdä.

Tee raskaustesti

Jos tuloksena on epäonnistunut in vitro-hedelmöitys, jos kuukautiset viivästyvät, sinun ei tarvitse tehdä raskaustestiä. Kun on jo tiedossa, että alkio ei ole juurtunut, testitulos on lisärasitus stressille.

Kohdista sykli

Tämä on erittäin tärkeää! Älä koskaan yritä kohdistaa sykliä itse. Et voi ottaa hormonaalisia lääkkeitä tähän. Itsehoito on erittäin vaarallista terveydelle. Hormonien hyväksyminen on erityisen vaarallista juuri hormonaalisen tasapainon alkaessa.

Isoäidin reseptit

Unohda suosittuja reseptejä. Ei missään tapauksessa voi soveltaa tällaisia ​​reseptejä kuukautisten viivästymisen hoitoon (poistamiseen). Sen sijaan ota yhteys lääkäriisi. Lääkäri määrää, mitä tarvitset ja neuvoo isoäidin reseptejä.

Raskaat kuormat

On välttämätöntä poistaa kokonaan painon nosto ja rasittava harjoitus. Kaltevaa ja suorakulmaista vatsan lihaksia ei ole mahdollista rasittaa. Vain kävely ja raikas ilma. Et voi rasittaa työssä.

Kun epäonnistunut IVF on pidättäytyä seksuaalisesta läheisyydestä. Lisääntyvät elimet on palautettava. Ole kärsivällinen 2-3 kuukautta.

Yleinen kylmä

Yritä olla sairastumatta tässä vaikeassa ruumiissa. Älä ylitä, pukeudu lämpimästi, älä pysy pitkään kylmässä. Älä unohda hygieniaa, pese kädet useammin ja pese kasvosi saippualla palattuasi kadulta.

Tässä videossa nainen lääkäri kertoo, mitä sinun pitäisi tehdä epäonnistuneen IVF: n jälkeen:

Lyhyt yhteenveto

Kaikki naiset, jotka päättävät IVF: stä, ovat varmoja, että menettely menee hyvin ja tämä on oikein. On kuitenkin ymmärrettävä, että onnistuneen raskauden todennäköisyys on parhaimmillaan 50/50. Niinpä, valmistellessaan tätä vaikeaa polkua, naisen tulisi tietää, mitä häneltä voidaan odottaa, jos jotain menee pieleen, myös kuukausittaiset.

Ehkä seuraava in vitro-hedelmöitysprosessi onnistuu, varsinkin kun tilastojen mukaan menestyneimmät raskaudet tapahtuivat täsmälleen toisen kerran. Ennen kuin aloitat toisen IVF: n, sinun täytyy normalisoida aikasi, nyt tiedät miten.

Älä unohda kirjoittaa kommentteja, kysyä kysymyksiä ja jakaa kokemuksia. Tämä artikkeli voidaan jakaa sosiaalisissa verkostoissasi. Arvostele artikkeli tähdellä. Kiitos vierailusta.

Kuukausittain IVF: n jälkeen

IVF - avustava lisääntymisteknologia, joka valitettavasti ei aina onnistu. Raskauden todennäköisyyden lisäämiseksi käytetään erityisiä hormonaalisia valmisteita, jotka vaikuttavat munasarjoihin ja muuttavat naisen hormonit. On mahdollista luotettavasti selvittää, onko raskaus tapahtunut IVF: n jälkeen vasta 12-14 päivän kuluttua käyttämällä verikoetta hCG: lle. Tämän hormonin kasvu dynamiikassa vahvistaa pitkän odotetun tapahtuman.

Yksi raskauden tunnusmerkkeistä on kuukautisten lopettaminen.
Joillakin naisilla, joilla on epäonnistunut keinosiemennys, kuukautiset viivästyvät, ei raskauden vuoksi, vaan ne kehittyvät hormonaalisen toimintahäiriön seurauksena. Kysymykseen: ”Milloin kuukautiset tulevat, jos IVF ei toimi?” Ei ole selvää vastausta. Jos hCG-testi on negatiivinen, kuukausittainen tulo tulee 3-5 päivän kuluttua tuen peruuttamisesta.

Jos kuukautiset epäonnistuneen IVF: n jälkeen eivät käynnisty

On huomattava, että kuukausittain epäonnistuneen IVF: n tullessa varmasti muutaman päivän tai viikon kuluttua, se on hyvin yksilöllinen ja riippuu naisen alkuperäisen hormonaalisen taustan, hänen seksuaalisen perustansa, erityispiirteistä.

Ensimmäiset jaksot epäonnistuneen keinotekoisen keinosiemennyksen jälkeen ovat yleensä runsaampia, koska endometrium paksunee merkittävästi lääkkeiden vaikutuksen alaisena.

Hormonaalinen epätasapaino naisella IVF: n jälkeen voi ilmetä seuraavista oireista:

• kuukautisten viivästyminen IVF-kokeilun jälkeen useita viikkoja;
• muutos purkautumisen laadussa: ruskehtavalta, tahraantumiselta punaista verta;
• päästöjen määrän väheneminen tai lisääntyminen: vähäiset tai runsaat jaksot IVF: n jälkeen;
• jakson pidentäminen tai lyhentäminen;
• hyytymien esiintyminen;
• voimakas kipu vatsaontelossa;
• rintakehitys;
• mielialan vaihtelut;
• uneliaisuus.

On tärkeää! Veritulppaus, jossa hCG: n määrä kasvaa, saattaa merkitä uhkaavaa aborttia.

Se, että IVF: n jälkeen tuli kuukausittain, kertoo munasarjojen normalisoinnista, mutta valitettavasti osoittaa raskauden puuttumisen.

Hieman erilainen skenaario on mahdollinen: ensimmäisessä jaksossa kuukautiset alkavat ajoissa ja myöhemmissä jaksoissa on viive. Toisen kuukautiskierron viivästyminen epäonnistuneen IVF: n jälkeen johtuu samasta hormonaalisesta epäonnistumisesta. Yleensä 2 - 3 kuukauden kuluttua tilanne normalisoituu itsenäisesti. Jotkut naiset kestävät kuukaudessa kuukautiskierron palauttamiseksi.

Toinen kuukautiset IVF: n jälkeen ei saa poiketa tavallisesta kuukautiskierroksesta ennen keinosiemennystä. Toisen kuukautiskierron 10-14 päivän viiveen jälkeen sykliin nähden näytetään gynekologin kuuleminen.

Jos IVF: n ja negatiivisen hCG-testin jälkeen ei ole kuukautisia, on järkevää odottaa useita päiviä tukikelpoisten lääkkeiden lopettamisen jälkeen.

Lääkärit liittyvät rauhallisesti kuukautisten viivästymiseen IVF: n jälkeen, useimmat naiset kohtaavat tämän, erityisesti pitkällä hormonilla käytetyllä protokollalla.

Stressaava tilanne, jossa epäonnistunut yritys tulla äidiksi pahentaa munasarjojen toimintahäiriötä.
On huomattava, että gynekologit harvoin määrittävät hormonaalisia lääkkeitä stimulaatioon. Yleensä seuraavat suositukset:

• unen ja lepotilan normalisointi;
• lievien kasvipohjaisten masennuslääkkeiden käyttö;
• fytohormoneja sisältävät valmisteet;
• fytoterapia;
• monivitamiinikompleksit mineraaleilla.

Joskus progesteronia määrätään, sen ottamisen jälkeen kuukautiset odotetaan 3–10 päivältä.

Jotkut naiset IVF-jakson jälkeen alkavat kierrosta, mutta jatkuvat pitkään. Ensimmäiset kuukautiset saattavat kestää tavallista pidempään, mutta on syytä muistaa, että kohdun verenvuotoa pidetään kohdun verenvuotona yli 14 päivän ajan.

Mitä tehdä, jos vatsa sattuu IVF: n jälkeen

Jos vatsa vetää IVF: n jälkeen, kuten kuukautisten aikana, älä kiiruhdu järkyttymään, kun alkioita istutetaan, jotkut naiset havaitsevat kipua alavatsassa ja huono ruskehtava leviävä emättimen purkaus. On pakko kertoa lääkärille häiriöstä. Joskus esiintyy vatsakipuja munasarjojen hyperstimulaatio-oireyhtymässä (hormonihoidon vasteen iatrogeeninen komplikaatio), joka vaatii pakollista havainnointia ja joissakin tapauksissa hoitoa.

Kipu-oireyhtymä voi esiintyä, jos infektio on liittynyt tai nainen ei noudata suosituksia: nostaa painoja, seksiä, kohoaa kylvyssä jne.
Jos IVF: n jälkeen ei ole pitkiä aikoja, seuraavat oireet saattavat näkyä:

• pahoinvointi;
• oksentelu;
• jonkin verran painonnousua;
• pastoznost.

Negatiivinen testi ihmisen koriongonadotropiinille, raskaus on suljettu pois, on tarpeen tutkia hormonaalista profiilia, lantion elinten ultraäänitutkimusta ja tutkia gynekologista tuolia.

On tärkeää! Viive on kuukautisten puuttuminen kahden viikon kuluessa IVF: n jälkeen.

Kuukausittainen tuki IVF: n jälkeen - todisteet tämän protokollan epäonnistumisesta.

Mitä ei tehdä, jos kuukautiset viivästyvät IVF: n jälkeen raskauden puuttuessa

Itsehoitoa, nimittäin huumeiden käyttöä, ravintolisiä, yrttien keittämistä ystävien neuvojen perusteella ei sallita. Lääkemääräystä saa antaa vain lääkäri. Älä unohda gynekologin suorittamaa tutkimusta ja instrumentaalista tutkimusta. Kun munasarjat on stimuloitu kypsyttämään suuri määrä munia, voi muodostua kysta, polyp tai tuumori.

Kuukausittain IVF: n jälkeen ilman uudelleenistutusta ei eroa uudelleenistutuksesta. Koska hormonaalista tukea ei tarvita, ei pitäisi olla pitkä viive.

Onko kuukausittaisia ​​jaksoja ennen hCG: n toimittamista raskauden aikana IVF: n jälkeen

On olemassa tilanteita, joissa raskauden mahdollisuus on olemassa, on liian aikaista tehdä testi hCG: lle, ultraäänitutkimus ei näytä mitään tänä aikana, mutta on havaittavissa.

Harkitse syitä, joiden vuoksi tämä voi olla:

• Imetyseritykset oosyyttien talteenoton jälkeen ei tietenkään puhu veren menetystä tässä tapauksessa. Vaaralliset eivät edustaa.

• Veren eristäminen alkionsiirron jälkeen tapahtuu, kun kohdunkaulan kulkemisen aikana on teknisiä vaikeuksia.

• Implantoitava veren purkaus kehittyy noin 6 vuorokautta, se on merkityksetön (veren värjäytyneet virrat limassa) ja kulkee itsestään. Implantaation verenvuoto johtuu hedelmöittyneen munan kiinnittymisestä kohdun endometriumiin. Kaikilla naisilla ei ole erittymistä.

• Liiallinen verenvuoto, pikemminkin merkki hylkäämisestä tai normaalista kuukautiskierroksesta.

Lääkärit suosittelevat veren testaamista progesteronitasoille, tarvittaessa lisäävät ylläpitoannosta endometriumin valmistamiseksi.

Verenvuoto raskauden alkuvaiheessa

Raskaus IVF: n jälkeen vaatii erityisen tarkkaa tarkkailua, se tapahtuu, että verivalinta ilmenee 2 tai 3 viikon kuluttua alkion siirrosta. Syyt tähän ovat seuraavat:

Huomaa, että ilmentämättömän verenvuodon syy voi olla myös traumatisoitu limakalvo kynttilöiden käyttöönoton seurauksena. Raskauden aikana limakalvo tulee herkäksi, ja sen vahingoittaminen on paljon helpompaa.

Yhteenvetona

Jos IVF-testi epäonnistuu, kuukautisten tulee alkaa. Jos kuukausittainen ajanjakso tuli ennen HCG-testin ottamiselle asetettua määräaikaa, ei todennäköisesti ole raskautta. Kaikissa tapauksissa kuukautiskierron luonteen muuttaminen on merkittävä syy vierailla gynekologilla.