Viive ja kipu oikealla puolella

Jos sinulla on myöhäisempi kuukautiskierto alavatsassa, niin tässä tapauksessa on ensiksi välttämätöntä sulkea pois kohdunulkoinen raskaus. Ekologisen raskauden esiintyminen on hengenvaarallinen patologia, jonka seurauksena voi esiintyä sisäistä verenvuotoa. Jos et diagnosoi sitä ajoissa, se voi olla jopa kohtalokas.

Jos olet menettänyt kuukautisia ja selkäkipuja, tällainen merkki voi osoittaa normaalin, terveellisen raskauden. Tällaisen tosiasian vahvistamiseksi tai kieltämiseksi on parasta tehdä raskaustesti tai tehdä verikoe hCG: lle.

Jos oikealla puolella sattuu, kuukautisten viivästyminen voi tapahtua saman peräkkäisen raskauden seurauksena. Erityisesti tällaisissa tapauksissa on välttämätöntä olla tarkkaavainen niille naisille, joilla on seuraavat tekijät, jotka lisäävät kohdunulkoisen raskauden todennäköisyyttä: siirrettyjen tulehduksellisten tai tartuntatautien sairaudet (endometriitti, salpingoophariitti, adnexiitti), edellinen kohdunulkoinen raskaus, lykätty apenditsiitti, aikaisemmat abortit, endometrioosi. Joka tapauksessa kipua ja viivytystä varten on otettava yhteys lääkäriin.

Kipu rinnassa ja vatsassa viivästyneillä kuukautiskierroksilla

Viivästyneet kuukautiset: vatsan alareunan vetäminen

Jos sinulla on vatsakipu ja sinulla on viivästynyt aika, tämä voi olla merkki raskaudesta. Mutta tällaiset kivut havaitaan myös sukupuolielinten tulehdusprosesseissa. Ota yhteyttä lääkäriisi: hän voi tehdä tarkan diagnoosin.

Viivästynyt kuukausittainen pouting-vatsa

Vatsan tunkeutuminen, jossa on viivästynyt kuukautiset, voi ilmaista erilaisia ​​patologioita ja fysiologisia prosesseja. Niiden joukossa ovat:

 1. Suolen peristaltiikka, joka tapahtuu yleensä kehon valmistelun aikana kuukautisten aikana. Lieviä ruoansulatushäiriöitä voi esiintyä PMS-jakson aikana.
 2. Raskaus. Vatsan visuaalinen lisääntyminen liittyy useimmiten tähän syyn kuukautisten viivästymisen aikana.
 3. Turvotusta. Se johtuu nesteen kertymisestä kehoon, joka tapahtuu ennen verenmenetystä. Ja turvotus voi esiintyä paitsi vatsassa, myös käsissä tai jaloissa.
 4. Kasvainten läsnäolo. Yleensä turvotusta seuraa turvotus ja kipu. Jos oireet lisääntyvät, sinun tulee käydä lääkärillä. Sinulla voi olla kohdun fibroideja.

Kuukausittainen viivästyminen: rinnassa sattuu

Jos nännit loukkaantuvat, kun kuukautiset viivästyvät ja rinnat ovat turvoksissa, tämä voi taas osoittaa raskauden. Mutta jos se ei ole todennäköisimmin, keho kehittää patologiaa. Esimerkiksi mastopatia. Myös rintakipu ja viive voivat johtua tiukasta ruokavaliosta tai aktiivisesta urheilusta.

Kuukautisten viivästyminen: satuttaa oikeaa puolta

Jos oikealla puolellasi sattuu, kun viivästät ajanjaksoa, tämä saattaa merkitä kohdunulkoista raskautta. Jos tyttö on äskettäin kärsinyt sukupuolielinten tartuntataudista tai tulehduksellisesta sairaudesta, apenditiivistä, abortista tai endometrioosista, jos tällainen viivästys ja kipu on olemassa, hänen on välittömästi neuvoteltava lääkärin kanssa - hän on vaarassa.

Viivästyneet kuukautiset: vatsan alareunan vetäminen

Alaselän kipu kuukautisten viivästymisen aikana saattaa merkitä normaalia raskautta. Tämän tosiasian vahvistamiseksi on parempi ottaa yhteyttä gynekologiin tutkimukseen ja kuulemiseen.

Kuukausittainen viivästyminen: munasarjat vahingoittuvat

Tavallisesti munasarjan kipu kuukautisten viiveen aikana voi ilmaista erilaisia ​​hormonaalisia häiriöitä sekä endokriinisen luonteen sairauksia. Myös kipu voi johtua munasarjan puutteesta.

Jos kuukausittaisen munuaisen viivästymisen aikana sattuu, sinun pitäisi etsiä syytä urogenitaalijärjestelmän patologioissa. On mahdollista, että tytöllä on pyelonefriitti tai muu sairaus, jonka vain lääkäri voi määrittää.

Näin ollen, jos kuukautisten viivästymiseen liittyy erilaisia ​​epämääräisen luonteen oireita, on parempi kääntyä välittömästi lääkärin puoleen. Vain hän voi selvittää viivästymisen syyn ja määrätä tarvittaessa riittävän ja tehokkaan hoidon.

Viivästynyt kuukautiskipu oikealla puolella

kipua oikealla puolella

Hyperplasia, viive (

Se sattuu oikealla puolella, apenditiivin alapuolella.

raskauden aikana puoli ei vahingoita... ehkä suolistasi sattuu? sinun täytyy vain pieru.

kipu oikealla puolella.

Näin kysta satuttaa minua, älä irrota tätä vaihtoehtoa, koska se näkyy ja häviää syklin mukaan

Yleensä voi olla suolistokooleja ja munasarjan kipua.

ensimmäiset raskauden merkit ennen kuukausittaista viivästystä

33 merkki B viivästyy!

toistuva kipu

Vatsakipu

Ja tämä on jooga-artikkeli ja harjoitukset, jos slingomamalla on selkäkipu (mutta haluan omasta kokemuksestani huomata, että on vaikeaa kuljettaa lapsen kuukausi 3-vuotiaana, jostain syystä puolessa vuodessa on paljon helpompaa)

viivästyttää tai kääntää kehon?

Tytöt auttavat! Viive

Allekirjoitettu lääkäriin, vasta ensi viikolla.

2 päivän viive

sinulla olisi lääkäri, mutta tee testi joka tapauksessa, odotan tulosta kanssasi

Sinun ei tarvitse tehdä testiä, sinun täytyy nähdä gynekologi... tämä on tulehdus!

Testi on negatiivinen. Nyt juuri lääkärille.

Merkkejä alkuvaiheen raskaudesta

Eräänä päivänä ennen kuukautisia, aivan nänneillä (isola), näytti pimeinä värisävyt, kuten pienet pisteet, ennen kuin tämä ei tapahtunut.

se näyttää olevan operaatio ((

Hyvin... älä sairastu... Näytät täysin taivutetulta... Minun täytyy poistaa palip... niin pelkään... Toivon, että hävisin itseni syntymän jälkeen))) ainakin luultavasti tuskin... ja jopa klamydia oli raskauden aikana... En vieläkään voi alkaa parantua) (Yleisesti, täydellinen sarja biakia... joten älä ole hapan.

Hei tytöt!

kysymys

16 viikon ajan tämä oli minulle. Kipu kiristyi hyökkäysten aikana (ennen hyökkäyksiä, oikea puoli vain sattui), niin paljon, että... olin kaikki valkoinen, kun kankaalle tuli. Se säilyi myös, he tekivät sen. kaikki osoittautui normaaliksi, ja säilyttämisen päätyttyä lääkäri sanoi, että se tapahtuu: vatsa kasvaa, nivelsiteet ulottuvat tästä ja kipu.

Olin hyvin kiinnostunut oikealta, normien ultraäänen mukaan, sitten he muistivat, että kolme vuotta sitten olin sairas oikeanpuoleisella adnexitilla, he sanoivat, että vanhat commissures satuttaa näin

Minulla on tuskaa täällä, mutta vasemmalla, ajattelin munasarjaa, en löytänyt mitään ultraäänestä, minulla on ajoittain kipua, joten kirjoitan suolet pois

No, päätin kirjoittaa noin 10 kuukauden kuluttua synnytyksestä)))

Minun tarinani

Kaikki on hieno) ja

Kaikki on kunnossa))

kaikki on hienoja, vähemmän negatiivisia ajatuksia, mmm, niin että kaikki toimii sinulle!

Ensimmäinen syntymä hymyillen kasvoillaan.

Lue nyt tarinasi. Ja haluan liittyä siihen, mitä sanottiin! On mukavaa lukea tällaisia ​​viestejä, ne antavat luottamusta ja perustuvat myönteisesti. Terveys sinulle ja lapsellesi.

Loistava sivusto, jossa on paljon hyödyllistä tietoa!

Varhainen raskaus

Minulla oli enemmän aikaa ennen M: ää, menin G: hen tuskallani oikeassa alareunassa, se oli hyvin tuskallista, hän tunsi, sanoi, että M olisi pian, kohdun turvoksissa (kuten näin)..A uzistka sanoi "onnittelut!". Lyhyen aikavälin raskauden päätelmä)) Nyt minulla on tytär, 16-vuotias 3)

Puoli joskus sattuu, mutta lääkärit eivät voi sanoa mitään, kehon ominaisuutta

Miksi sattuu vatsan oikealla puolella

Oikealla oikealla oleva vatsan kipu ovat yleisimpiä syitä potilaan käynteihin hätätilaan. Oikean oikeanpuoleinen vatsa sijaitsee kuvitteellisen vaakasuoran viivan alapuolella, joka on piirretty oikean alemman hypochondriumin alle ja oikealla puolella kuvitteellista pystysuoraa linjaa, joka kulkee napaa pitkin.

Aiheeseen liittyviä oireita ovat:

 • pahoinvointi ja oksentelu
 • ruoansulatushäiriöt,
 • ummetus,
 • ripuli,
 • ruokahaluttomuus
 • turvotus ja kaasu,
 • sekä lämpötilan nousu.

Tämän alueen kipu on yleensä akuutti ja voi olla spontaani tai krooninen, sekä tylsä ​​tai akuutti, paikallinen tai hajanainen, taaksepäin. Mene syytaulukkoon

Oikealla alhaalla on monia rakenteita, joissa se voi esiintyä. Näihin sisäisiin rakenteisiin kuuluu osa paksusuolesta (nimeltään cecum), lisäys ja nouseva suolisto, ohutsuolen osat, oikea munasarja- ja munanjohtoputki sekä oikea virtsaputki. Syynä siihen, että puoli sattuu alla, vatsan oikealla puolella tai takana voi olla mikä tahansa poikkeama tai rikkomus yhdelle tai useammalle näistä rakenteista.

Yleisimpiä oikean kivun syitä ovat:

umpilisäkkeen tulehdus

Yleisin syy, miksi oikeanpuoleinen puoli sattuu, vatsan alareuna on apenditsiitti tai liitteen tulehdus. Tämä tapahtuu noin 10 prosentissa ihmisistä ja esiintyy useimmiten 10–30-vuotiailla, vaikka se voi tapahtua missä tahansa iässä.

Apenditaksin syy voi olla infektio tai tukos, joka johtaa tulehdukseen ja turvotukseen. Oireet alkavat yleensä kivuliaana napan ympärillä tai ylemmän vatsan keskellä ja etenevät sitten sen oikeassa alakulmassa. Tämä kipu pahenee muutaman tunnin kuluttua.

Liittyvät oireet apenditiiviin ovat:

 • matala kuume
 • pahoinvointi,
 • oksentelu,
 • ruokahaluttomuus
 • ummetus
 • tai ripuli.

Jos ilmenee näitä oireita, ota välittömästi yhteys lääkäriin.

ovulaatio

Ovulaatioon liittyvä kipu voi esiintyä joko vatsan oikeassa tai vasemmalla puolella. Yleensä tätä lääketieteellistä väliintuloa ei tarvita. Kuitenkin joskus saman sijainnin takia se sekoittuu apenditismin oireisiin.

Ovulaatiokipu ilmenee noin 2 viikkoa ennen seuraavaa kuukautiskiertoa, kun muna lähtee munasarjasta. Se voi olla hirveä, ilmentää kramppina, olla terävä ja äkillinen. Se ei yleensä ole vakava, mutta siihen voi liittyä verinen purkaus tai verenvuoto emättimestä. Särkylääkkeet ja loput vapautuvat siitä, mutta jos kipu tulee kuumetta ja pahoinvointia, infektiota, niin sitä tulee käsitellä apenditiseksinä.

Munuaiskivet oikealla

Pienet kiteiset kerrostumat voivat muodostua munuaisten sisällä, varsinkin kun virtsa on liian keskittynyt. Virtsarakon munuaiskivet voivat kulkea virtsateiden minkä tahansa osan läpi. Tämä on erittäin kivulias prosessi, vaikka se ei aiheuta peruuttamattomia vahinkoja.

Oireita ovat voimakas kipu oikean kylkiluun alla, mukaan lukien sivut ja selkä, jotka voivat levitä oikealle alemmalle vatsalle ja nivusille. Se voi mennä aaltoihin ja vaihtelee sen voimakkuudessa.

Aiheeseen liittyviä oireita ovat: kipu virtsatessa, vaaleanpunainen, punertava tai ruskehtava virtsan väri, joka voi olla sameaa ja epämiellyttävää, pahoinvointia, oksentelua, vilunväristyksiä ja usein virtsaamista.

Joskus kaikki menee pois, jos juot paljon vettä ja otat kipulääkkeitä. Kuitenkin, jos tila on vakava, ota yhteyttä lääkäriisi, jotta kivi voidaan poistaa.

Oikea munuaisinfektio

Virtsarakon tai virtsateiden infektio voi levitä munuaisiin ja aiheuttaa tulehdusta ja kipua. Sille on ominaista kipu vatsan alaosassa, selässä, sivussa tai nivusissa. Pysyvä halu mennä wc: hen pieni ja tämä virtsaaminen voi olla tuskallista. Virtsa tulee ulos myrskyllä ​​tai verellä. Lämpötila on usein lisääntynyt.

Jos et hoitaa infektiota munuaisissa, se voi johtaa sen laajaan jakautumiseen tai elimiin. Siten komplikaatioiden ehkäisemiseksi tarvitaan antibioottihoitoa, joten sinun on otettava yhteyttä lääkäriin.

Oikean munasarjan kysta

Joskus kystat näkyvät munasarjan pinnalla - säkit, jotka on täynnä nestettä, joka voi kasvaa ja aiheuttaa epämukavuutta. Vaikka ne ovat yleensä vaarattomia ja voivat kulkea itsestään, ne voivat kasvaa ja aiheuttaa vatsakipua. Tämä on tylsä, kipeä kipu lantion alueella, joka on pysyvä tai ajoittainen ja voi antaa alaselän ja lantion. Lantiokipu voi esiintyä lähes kuukautisten alussa tai lopussa. Kuukautiskausi voi olla epäsäännöllinen. Vatsakipu, pahoinvointi, oksentelu ja paine virtsarakkoon tai peräsuoleen voivat myös liittyä sen vakavuuteen tai täyteyteen.

Vaikka useimmat munasarjakystat menevät pois itsestään, lääkärin kanssa on kuultava, jos vatsan alavaivassa on yhtäkkiä raskaus tai lantion alueen kipu, johon liittyy kuume tai oksentelu.

ummetus

Toinen yleinen syy kipua oikeassa alareunassa (tai vasemmalla) on ummetus. Tämä tapahtuu silloin, kun et pysty kävelemään säännöllisesti suurella alueella säännöllisesti, mutta kokevat kovia ulosteita alle 3 kertaa viikossa. Pistos, turvotus ja paine peräsuolessa liittyy kipuun. Se häviää tavallisesti ulosteessa eikä siihen liity muita oireita. Jos haluat päästä eroon tästä sairaudesta, sinun täytyy vaihtaa ruokavaliota ja ottaa uloste pehmennysaineita tai laksatiiveja.

Ektopedinen raskaus

Kun hedelmöittynyt muna istutetaan kohdun ulkopuolelle, se johtaa kohdunulkoiseen raskauteen. Lannoitettu muna voi olla oikeassa munasarjassa, munanjohtimessa tai vatsaontelossa ja aiheuttaa voimakasta kipua. Jos tämä tapahtuu oikealla puolella, se voi olla väärässä apenditiksissa. Todellista syytä ei kuitenkaan ole vaikea määrittää, koska prosessi liittyy yleensä kuukautisten viivästymiseen, varhaisen raskauden oireisiin ja emättimen verenvuotoon.

Tämä edellyttää välitöntä lääketieteellistä kuulemista, koska munanjohtimet voivat repeytyä ja aiheuttaa vakavan verenvuodon, joka on hengenvaarallinen.

Viivästyminen ja vatsan alareuna

Aikojen puuttumista tietyllä jakson jaksolla kutsutaan viiveeksi. Jos kuukautisia ei ole kuusi kuukautta tai enemmän, tämä osoittaa amenorreaa. Jos tyttö on viivästynyt, ensimmäinen asia, jonka hän joutuu tekemään, on raskaustesti. Jos mitään ei ole, mene lääkärin puoleen. Varsinkin kun havaitsemme hämärän luonteen merkkejä, joita keskustelemme artikkelissamme.

Viivästyneet kuukautiset: vatsan alareunan vetäminen

Jos sinulla on vatsakipu ja samalla kuukautiset viivästyvät, tämä on todennäköisesti raskauden indikaattori. Tällaiset kivut havaitaan kuitenkin tulehduksellisissa prosesseissa sukupuolielimissä. Kysy lääkäriltä: hän voi tehdä oikean diagnoosin.

Viivästynyt kuukautiset paisuttivat vatsaa

Vatsaonteloon, jossa on viivästynyt kuukautiset, voi olla erilaisia ​​patologioita ja fysiologisia prosesseja. Niiden joukossa ovat:

 1. Suolen peristaltiikka, joka useimmissa tapauksissa ilmenee kehon valmisteluvaiheessa kuukautisten ajan. Lieviä ruoansulatushäiriöitä voi esiintyä PMS-jakson aikana.
 2. Raskaus. Vatsan visuaalinen lisääntyminen liittyy paljon useammin tähän seikkaan kuukautisten viivästymisen aikana.
 3. Turvotusta. Sitä laukaisee nesteen kertyminen elimistöön, joka esiintyy ennen verenmenetystä. Lisäksi turvotus voi esiintyä paitsi vatsassa, myös käsivarsissa tai jaloissa.
 4. Kasvainten läsnäolo. Useimmissa tapauksissa turvotuksen mukana on turvotusta ja kipua. Jos oireet lisääntyvät, mene lääkärin puoleen. Ehkä sinulla on kohdun fibroideja.

Kuukausittainen viivästyminen: rinnassa sattuu

Jos kuukautisten viivästymisen aikana nännit loukkaantuvat ja rinnat turpoavat, tämä voi taas osoittaa raskauden. Mutta jos ei ole, on todennäköisempää, että patologia alkaa elimistössä. Esimerkiksi mastopatia. Lisäksi rintakipu ja viive voivat johtua tiukasta ruokavaliosta tai aktiivisesta urheilusta.

Kuukautisten viivästyminen: satuttaa oikeaa puolta

Jos kuukautiset viivästyvät, oikea puoli sattuu, mikä saattaa merkitä kohdunulkoista raskautta. Jos nainen on suhteellisen äskettäin kärsinyt sukupuolielinten infektoivasta tai tulehduksellisesta sairaudesta, apenditisoinnista, abortista tai endometrioosista, viivästyksellä ja kipu, jotta hänen luonaansa menisi heti lääkärin luo, hän on vaarassa.

Viivästyneet kuukautiset: vatsan alareunan vetäminen

Alaselän kipu kuukautisten viivästymisen aikana voi kertoa yksinkertaisesta raskaudesta. Tämän tosiasian vahvistamiseksi on parempi ottaa yhteyttä gynekologiin tutkimukseen ja kuulemiseen.

Kuukausittainen viivästyminen: munasarjat vahingoittuvat

Useimmissa tapauksissa munasarjan kipu viivästyneen kuukautiskierron aikana voi näyttää erilaisia ​​hormonaalisia häiriöitä ja hormonitoimintaa sairastavia sairauksia. Lisäksi kipu voi johtua munasarjan puutteesta.

Jos munuaiset ovat kuukaudessa viivästyneet, sinun pitäisi etsiä olosuhteita urogenitaalijärjestelmän patologioissa. Ehkä tyttö on pyelonfriitti tai muu sairaus, jonka vain lääkäri voi selvittää.

Joten jos kuukautisten viivästymiseen liittyy erilaisia ​​epämääräisen luonteen oireita, on parempi mennä heti lääkäriin. Vain hän voi selvittää viivästymisen olosuhteet ja tarvittaessa määrätä riittävän ja tehokkaan hoidon.

Oikea puoli sattuu, viive on 3 päivää, ja niin edelleen.


Aiheen "Oikea puoli sattuu, viive on 3 päivää ja niin edelleen" luettelo. Foorumi, johon haluan lapsen> Haluan lapsen

Viljely ja ovulaatio kuinka monta päivää sitten oli siellä?

Jos stimulaatiota, ei ole tavallista verrata sykliä tavanomaiseen. Se ei ehkä ole viive, jos ovulaatio oli myöhemmin. on otettava huomioon ovulaatiosta / hedelmöityksestä - kaksi viikkoa.

Ja munasarja voi satuttaa - jos on ovulaatio, on keltainen runko. Tämä on aivan normaalia.

Tietoja hankkeesta

Kaikki oikeudet materiaaleihin, jotka on lähetetty sivustoon, on suojattu tekijänoikeuksilla ja lähioikeuksilla, eikä niitä voida kopioida tai käyttää millään tavalla ilman tekijänoikeuden haltijan kirjallista lupaa ja siirtämällä aktiivisen linkin Eva.Ru-portaalin (www.eva.ru) sivulle käytettyjen materiaalien kanssa.
Mainosmateriaalien sisällöstä ei ole vastuussa. Median rekisteröintitodistus nro. FS77-36354, päivätty 22.5.2009 v.3.4.168

Olemme sosiaalisia verkostoja
Ota yhteyttä

Sivustomme käyttää evästeitä suorituskyvyn parantamiseksi ja sivuston suorituskyvyn parantamiseksi. Evästeiden poistaminen käytöstä saattaa aiheuttaa ongelmia sivuston kanssa. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.

Vetäminen, kipeä, terävä kipu oikealla puolella

Oikean puolen kivut eivät ole vain vakavia, vaan tekevät ihmisestä huolestuttavan. Tämä oire on aina häiriö, oletettavasti vaara. Miten toimia, miten auttaa itseäsi tai rakkaasi, ymmärtää miksi oikea puoli sattuu? On paljon tilanteita (ja diagnooseja). Harkitse tyypillisiä, kiinnitä huomiota ja harvoin.

diagnostiikka

Älä tee virhettä diagnoosissa - lääkärin tehtävä. Mutta ennen tapaamista hänen kanssaan, akuutti epämukavuus kärsii "vierittää" henkisesti mahdollisia vaihtoehtoja. Kuinka vakava ongelma on, onko tarpeen kutsua ambulanssi tai lääkäri, voit käsitellä sitä itse. Tämän selvittämiseksi yritä verrata seuraavia:

 • kivun luonne;
 • lokalisointi;
 • ulkoasun aika;
 • syy.

Syy on vaikea, jos se ei ole akuutin vamman seurauksia. Se voi vahingoittaa paljon, mikä on oikealla puolella. Luonne, esiintymisaika ja lokalisointi ovat tärkeitä kivun lähteen löytämiseksi. Lääkäri esittää kysymyksen, miten havaitset ongelman, miten sinusta tuntuu.

Kiputyypit

Akuutti. Toinen nimi on ”tikari”. Molemmat määritelmät kuvaavat aistien voimaa. Se syntyy yllättäen, se ilmenee voimakkaasti. Voi todistaa vakavasta tilanteesta:

 • trauma;
 • murtumat;
 • mustelmia;
 • Sisäelinten vauriot (rei'itys ja murtumat, paiseet);
 • leikkaukset;
 • Selkäranka.

Akuutti kipu oikean puolen alueella on ominaista apenditsikselle, peritoniitille. Mutta jopa banaalinen lyhytaikainen tai pitkäaikainen lihaskouristus, joka ei ole vaarallinen, voi aiheuttaa tuskakipua.

 • Vihlova. Lajike akuutti. Kirjaimellisesti - polttaminen, kuten polttaa. Polttava tunne kattaa epigastrisen alueen välttämättä signaalin mahahaavan. Epigastriumissa palaminen voi olla sydänkohtaus. Tuntuu: pinnallisesti, syvyydessä tai polttamalla pinnalta syvemmälle.
 • Sykkivä. Eri voimakkuus, toistuva rytmisesti. Useimmiten - terävä (pistely).
 • Tylsä (kipeä). Hitaasti kasvava, ei äkillisesti alkava, pysyy samalla intensiteetillä. Ominaisuudet kroonisille vaivoille.
 • Piirustus. Raskauden tunne. Lieviä elimiä testataan usein (lisääntymiselinten tulehdus, naisilla raskaus alkaa).
 • Alaista. Haiman tunne esiintyy haiman kroonisissa leesioissa (haimatulehduksessa). Uroliitti voi aiheuttaa hypochondriumissa kaarevaa kipua, mikä vaikeuttaa diagnoosia. Kivi vahingoittaa kuppien, lantion, hematurian kudoksia (veren purkautuminen virtsaan). Hieroaminen oikea hypokondrium hematuria tarkoittaa: vaikuttaa munuaisten - oikea.

Samanlainen kipu kehon eri segmenteissä osoittaa eriarvoisia sairauksia. Vatsa lääkkeessä voidaan jakaa ehdollisesti yhdeksään osaan (kuva 1). Olemme kiinnostuneita kehon oikean puolen segmenteistä ja mediaanista, koska keskustassa olevien elinten ongelmat voivat ilmetä oikealla olevilla kipuilla.

On kätevää erottaa valitun alueen oireet, se auttaa diagnoosia.

Taudin eriyttäminen oikean hypokondriumin tuskallisten tunteiden luonteen mukaan. Mitä voi vahingoittaa oikealla puolella ja miten?

 • Akuutti kipu - näin sappirakon sairaudet, mahahaavat ja sydämen kivun säteilytys näkyvät.
 • Akuutti selästä - osteokondroosi.
 • Palava - mahdollinen akuutti kolecistiitti.
 • Intensiivinen - oire akuutti hepatiitti.
 • Vetäminen - tämä antaa kroonisen hepatiitin.
 • Painava, kipeä kipu - mahdollinen diagnoosi: sapen dyskinesia, apenditsiitti.
 • Throbbing - kehittynyt akuutti haimatulehdus.
 • Räjähtäminen - haimatulehdus muuttui krooniseksi vaiheeksi.
 • Tylsää kipua oikealla puolella - sappirakon tulehdus on todennäköistä.
 • Ompelu - oikean munuaisen tilan ongelmat.

Aikaan liittyvä ravitsemus, päivän aika, toimet:

 • Yö - pohjukaissuolihaava.
 • Pian syömisen jälkeen - mahahaava, haimatulehdus (tai akuutti haimatulehdus), kolecistiitti (erityisesti rasvojen jälkeen). Maksa voi myös reagoida kivun oireyhtymään.
 • Käynnissä - maksa on täynnä veren ylivuotoa. Maksa sattuu aloittelijoille tai kouluttamattomille ihmisille.
 • Oikean puolen kipu on ominaista useille elimille, jotka eivät ole suoraan yhteydessä anatomisesti ja toiminnallisesti. Tämä selittyy innervaation ominaisuuksilla. Siksi polttava tunne, joka ulottuu oikealle hypokondriumille, olkapäälle, kaulalle, joskus merkille epätyypillisesti etenevästä sydänkohtauksesta.
 • Terävä, voimakas kipu, paikallinen hermo, aiheuttaa herpes (toinen nimi - vyöruusu).
 • Parasiitit aiheuttavat myrkytystä, kipua, suoliston tukkeutumista, elinten perforointia.

Kaikki nämä ongelmat, joita potilas määrittelee kipuiksi, joiden voimakkuus ja luonne ovat edessä edessä olevien kylkiluiden alla.

Rungon oikeanpuoleinen osa, jossa on voimakkaita tuskallisia tunteita, voi merkitä samat ongelmat kuin hypokondrium.

"Oikeanpuoleiset" oireet

Levittäminen, kipun säteilyttäminen oikeanpuoleiseen reunaan ei ole harvinaista. Tyypillinen kipun sivuttaissegmentin lokalisoinnille, kun:

 • Urolithiasis. Säteily ylös, alas on mahdollista: takaa se sattuu ja samalla se leviää, se sattuu vatsan alaosaan. Samanlaisia ​​oireita oikean munuaisen tulehduksessa - pyelonefriitti:
 • Suolistosairaus - paksu, ohut.
 • Liitteen tulehdus - apenditsiitti. Samanaikaiset häiriöt: ripuli, pahoinvointi, kuume.
 • Suolen, lisääntymisjärjestelmän, muiden oikealla tai keskellä sijaitsevien elinten kasvainsairaudet.
 • Ektopedinen raskaus. Diagnoosiin liittyy joukko tunnusomaisia ​​oireita - paikannus, joka on samanlainen kuin apenditsiksen ilmentyminen. Mutta tällaisen diagnoosin aiheuttamat raskauden merkit ovat: kuukautisten viivästyminen, epämukavuus aamulla ja muut.
 • Munasarjojen patologia. Tulehdus, munasarjakystat, kysteiden vääntyminen. Juoksuprosessiin liittyy syklin rikkominen, pahoinvointi.
 • Joskus ilmeinen syy ei ole määritetty, mutta nainen säännöllisesti, joka kuukausi ilmentää kipua oikealla puolella. Nämä ovat syklin tunnusmerkkejä - ovulaatio tapahtuu, tällä hetkellä jotkut naiset tuntevat eri intensiteetin kivun oireyhtymää. Fysiologinen tila ei edellytä hoitoa.

Oikealla puolella vyötärön tasolla oleva kipu antaa monia sisäisiä sairauksia, ne voivat myös provosoida sitä - mustelmien, murtumien seuraukset (jopa pitkäaikaiset).

Oikeanpuoleinen vatsa-suprapubinen, ihottuma-alue merkitsee usein tuskallisia tunteita naisten ja miesten lisääntymis- tai urogenitaalisfäärin sairauksista.

syistä

Pienet häiriöt kehossa tasoittuvat itsesääntelyllä, henkilö ei tunne niitä. Jos on kipua - mikä tahansa intensiteetti - keho pyytää apua. Kuuntele pyyntöä, määritä mahdolliset vian syyt.

Ruoansulatuskanavasta

Pelkästään ruoansulatuskanava voi aiheuttaa akuuttia kipua eri syistä (kuva 2)

 1. Mahalaukun limakalvon tulehdus - gastriitti - aiheuttaa kipua vatsan oikealla puolella, jos tulehdus paikallistuu tähän elinpaikkaan. Sairaus johtuu aliravitsemuksesta. Akuutti gastriitti kehittyy infektioiden taustalla: heikkolaatuinen ruoka aiheuttaa tulehdusprosessin. Liitä ripuli, oksentelu, heikkous, myrkytys. Muodostettu kielelle. Kroonisen kivun kohdalla se ilmenee, vaikka ruoka olisi hyvänlaatuista. Kipu on tylsää, kaareva ja antaa raskauden tunteen.
 2. Liittymät leikkauksen jälkeen, koliitti - voi aiheuttaa kipua myöhemmin.
 3. Kivun oireyhtymä potilailla, joilla ei ole sappirakkoa ja joka poistettiin nopeasti, antaa usein paksusuolen. Ummetus voi olla merkittävä syy kivun ja sappikivien syihin. Kivien ja sappirakon poistamisen jälkeen. Ummetuksella voi olla erilainen etiologia, tarvitset kolonoskopian diagnoosia varten.
 4. Aiemmin siirretty täysin parantunut hepatiitti, jopa maksakirroosi, ei anna myöhempiä kivun oireyhtymiä. Meidän on etsittävä todellista syytä.
 5. Sappirakon patologia (sappirakon dyskinesia) ilmenee voimakkaana puolen tunnin kipuina, joka säteilee oikealle kynsille, harvemmin rintalastalle. Mukana olevat kivut ovat pahoinvointia, oksentelua.
 6. Kun kivun hyökkäys oikeassa hypochondriumissa päättyy nestemäiseen ulosteeseen, ja sitten huomattava parannus kunnossa, tämä osoittaa ruuhkautumista sappirakossa. Kupli vapautetaan, se on helpompaa.
 7. Sappikivitauti aiheuttaa kouristelua, tukkeutumista kylkiluiden alle, antaa oikean olkapää, lämpötila nousee. Saattaa olla ripuli, pahoinvointi.
 8. Jos oikean hypokondriumin kipu kasvaa välittömästi aterian aikana, haima voi reagoida. Potilaat uskovat usein väärin, että haima sattuu vain vasemmalle tai antaa vyöruusun kivun oireyhtymää. Mutta rauhan pää on oikeassa, ja jos tulehdus vaikuttaa, niin haima sattuu - oikealla.
 9. Suolen ongelmat ilmenevät missä tahansa sen osastossa: suuri, ohutsuoli, liite, peräsuoli. Suolen, apenditiksin, haavaisen paksusuolitulehduksen, ärtyvän suolen oireyhtymän tukos (tukos). Mahdolliset kasvainprosessit. Usein kivuliaita oireita hypokondriumin oikealle alareunaan.

Kun se sattuu kylkiluun alla, on vaikea navigoida itse. Oireiden ja diagnoosien luettelo on suuri, monet ovat samanlaisia. Samanlainen löytäminen - ota yhteys lääkäriin, paremmin gastroenterologiin.

Virtsajärjestelmän osa

ICD ilman kipua ei vuota, vain alkuvaihe voi olla oireeton. ICD: tä sietää voimakkaimmin koralli-muotoinen muodostuminen, se vahingoittaa munuaiskudosta ihmisen liikkeiden aikana. Pienet kivet liikkuvat alas virtsavirralla. Virtsaputket ovat rakenteeltaan ohuita. Munuaisten kivet, joiden halkaisija on alle 3 mm, voivat siirtyä pois siitä. Kun virtsassa on pieniä rakenteita (”hiekkaa”), ne aiheuttavat voimakasta kivun oireyhtymää, joka lisää myös virtsaajia. Jos kivi tulee oikeasta munuaisesta, tukkaa oikealla puolella.

ICD: n vakiintuneella diagnoosilla, varmuudella: munuaiskolikaalin kipu, lämpö voi auttaa laskelmassa (kylpy- tai kuumavesipullo kipeästi paikalla), antispasmodicsin käyttö. Keventää kipulääkkeiden tilaa. Jos on epäilyksiä, on lämmin sulkea pois: muut ongelmat, jotka eivät liity laskujen purkautumiseen, pahentavat sitä. Jos diagnoosi on epäselvä, kipulääkkeitä ei pidä ottaa: kun kuva hymyilee, se tekee diagnoosista lääkärille vaikeaa.

Jos henkilö on ohut, ei ole munuaisten tukevaa rasvakerrosta tai se on pieni. Yhden tai molempien munuaisten nefroptoosi (laiminlyönti) kehittyy kerralla. Useimmiten - jyrkällä painonpudotuksella. Liikkuva laskeutuva munuainen voi antaa hellyyttä, varsinkin jos se syrjäytetään sitä syöttävien alusten vääntymisellä. Jälkimmäinen vaatii lääkärin apua, joskus kirurgista.

Tulehduksellinen munuaissairaus, munuaisinfektio, antaa myös kipua. Oikean munuaisen pyelonefriitti (tulehdus) ilmaistaan ​​oikean puolen vetovoimalla.

Miksi juoksu aiheuttaa kipua oikealla puolella, tekniikoita epämukavuuden lievittämiseksi

Maksan usein esiintyvät toiminnalliset häiriöt käynnissä.

 • Juokseminen aterian jälkeen aiheuttaa väistämättä epämukavuutta ja mahdollisia kipuja sivussa.
 • Lämpeneminen on tärkeää kivun ehkäisemiseksi.
 • Lihaksikas hengitysjärjestelmä on kalvo. Jos tämä ohut elastinen lihas on heikosti kehittynyt, kun se kulkee, veri ohittaa kalvon raajoihin. Kalvon riittämätön kehitys, huono lämmitys, lämpenemisen puute johtavat siihen, että kalvo on vähän kyllästynyt veren kanssa, voimakkaat ompeleet tulevat esiin hypokondriumissa.
 • Rintakehän lihasten heikko kehitys, kalvo - hengitysjärjestelmä ei salli rinnassa laajentua kunnolla kalvon kanssa. Epätasapainoa ilmaisee akuutti kipu.
 • Toinen vaihtoehto. Se pyörii oikealla puolella, myös käynnissä. Oikeanpuoleisen hypokondriumin alapuolella on maksa, kapseli on täynnä verta, venyy, aiheuttaen sivuun kipuja (joskus vasemman perna reagoi myös). Läpäisee harjoitusten aikana hengityksen hallinnan. Hengitys- ja moottoriliikkeiden harmoninen yhdistelmä eliminoi elinten verenkiertohäiriöt. Hengitys valitaan henkilökohtaisesti. Organismit ovat erilaisia, mutta myöskään kunto ei ole sama. Liikkeen ja hengityksen yhdistelmä - hengitä kolme vaihetta, neljänteen - uloshengitys ja toisto. Hengitä sujuvasti, hengitä terävästi. Elimistön valitsemien vaiheiden määrä voi vaihdella. Samanlainen määrä vaiheita hengittämiseen ja uloshengitykseen on myös sallittua, mutta ei yhtä paljon kaikille.
 • Käynnistystekniikka, iskun kuormitus jalan voimakas laskeminen menevät sisäelimiin. On parempi astua joustaviin vaiheisiin, mikä antaa poistoja, häiritsemättä munuaisen, maksan ja muiden elinten toimintaa.
 • Hengitä oikein - vatsa, myös kalvo, nukutetaan. Runko - tarkalleen, älä liukuta, se on säästävä asema sisäelimille ja lihaksille.
 • Ajonopeus - yksilöllinen valinta; Kipu, tee sileä uloshengitys. Tubulan huulet, taivutettu hieman, vetämällä vatsaa. Kalvo hierotaan (paina ei kannata), sen spasmi poistetaan, kipu poistetaan.
 • Juoksupysäkki, rentoudu. Kosketa uloshengityksen varpaiden sormia. Kalvo puristaa ylimääräisen veren, kun suoristus ja hengittäminen kestää oikean veren.
 • Paina kolme sormea ​​voimakkaan kivun kohdalle, hiero se. Tämä poistaa kouristuksen, ongelma poistuu, tila normalisoidaan.
 • Vyö rentoutua juoksun aikana, jos yhtäkkiä sairastuu - kiristää, se kulkee - rentoutua uudelleen.
 • On mielenkiintoinen tapa estää vasemmanpuoleisten elinten liiallisen verenkierron kipu. Levitä sitä tuskallisiin juoksijoiden tunteisiin, jotka johtuvat veren ylivuodosta maksaan (oikea puoli). Hidasta ennen kävelyä. Jos et ole sairas käynnissä, nopea kävely, älä lopeta. Hitaan askeleen kohdalla paina samanaikaisesti kipupaikannuspaikkaa kyynärpään - maksan projektio. Vauhti hidastaa, jatkaa kävelyä. Seuraa hengitystä. Syvään henkisen hengityksen jälkeen hengitä syvälle, paina tällä hetkellä kyynärpää, kaikki kyynärvarret, syvemmälle kipeään kohtaan. Maksan (kapseli) spasmi heikkenee vähitellen, kipu häviää tai tulee lähes huomaamattomaksi.
 • Joskus menetelmä ei toimi. Sitten, hidastamatta kävely- tai kävelynopeutta, teemme vielä kaksi syvää, peräkkäistä hengittämistä ja uloshengitystä. Pitäisi auttaa.
 • On yksi menetelmä, muista toimien järjestys, se antaa tuloksen, kun muut eivät auttaneet. Paina kyynärpää voimakkaasti maksan projektioon, hengitä syvälle ja hengitä (myös syvästi) nenän läpi kahdesti. Kokeile hengitysliikkeitä, jotta kalvo (piirustus vatsaan). Hengitä, pidä hengitystä. Voit ajaa ilman hengitystä 6 sekunnin ajan, hieman kauemmin. Kun syvään henkeä, jätetään painettu käsi. Jatka vielä 6 sekuntia, sitten hengitä hitaasti pysähtymättä. Vapauta asteittain maksan paine, vapauta varsi. Maksan spastinen kapseli alkaa rentoutua näiden toimenpiteiden jälkeen, kipu tunne katoaa.

Rauhassa veri on rintakehän ja vatsaonteloiden varassa. Käynnissä on kalvon aktiivinen kiertokulku ja ylivuoto harjoittelemattomilla aloittelijoilla. Koska veri ylittää kalvoon ja sen puute - ei normi, molemmat valtiot aiheuttavat akuuttia kipua. Ei ole vaarallista - käyttää kuvattuja menetelmiä, parantaa terveyttä ilman vakavia seurauksia.

Tuki- ja liikuntaelimistön patologia

Osteokondroosi ilmenee kivun oikealla puolella, vatsan yläosassa tai alapuolella - liikkuessa, painon nostamisessa. Spasmodiset lihakset selkärangan lähellä antavat kipua. Lääketieteessä tätä oireyhtymää kutsutaan radikulaariseksi. Kipu voi olla vyöruusu, kahdenvälinen tai toisaalta. Pääsee etupuolelle. Diagnoosi on vaikeaa: tarkista maksa, sulje pois sappiteiden, suolien, urologisten sairauksien patologia. Kun kielletään sairausprosessi luetelluissa elimissä, he selvittävät todellisen syyn. Osteokondroosi on kivun "syyllinen". Hermon aikana se säteilee oikealle puolelle.

Oikean puolen kipu voi osoittaa sairauksia:

 • spondyloosi;
 • skolioosi;
 • Intervertebral-levyn herniation;
 • osteomyeliitti;
 • Hip-ongelmat;
 • Lihakset, jänteet, nivelsiteet.

Diagnoosi lääkäri, vaalia terveyttä.

Gynekologiset ongelmat

Vatsan alareunan oikeassa reunassa naisilla havaitaan haavoittuvuutta useammin kuin vasemmalla.

Raskauden aikana joskus esiintyy naisen oireita:

 • Selkäkipu oikealla;
 • Raskauden tunne kylkiluut;
 • Kiusaavat kivut

Tämä on yleensä normi, joka kulkee nopeasti, ei aiheuta vaaraa. Huomioi hälyttävät oireet:

 • Terävä kipu vatsassa, joka syttyy alaselän päälle;
 • huimaus;
 • tiputtelua;
 • Vähäinen tai raskas verenvuoto.

Soita välittömästi ambulanssiin, hengenvaarallisiin oireisiin sikiölle.

Elämän lisääntymisaika on hyvä aika, mutta joskus ongelmallinen kuin itse lisääntymisjärjestelmän tila. Hypotermiasta, immuniteetin laskusta, abortin vaikutuksista, tulehduksellisista sairauksista ilmenee:

 • Salpingiitti (kohdun putki tulehtunut);
 • Adnexitis (munasarjojen tulehdus);
 • Endometriitti - kohdun tulehdus.

Sairaus oikealla puolella voi ja rikkoo kierrosta.

Anna kaikki nämä ongelmat lääkärille - pallo on ohut, herkkä. Virheitä ei voida sallia. Kykenevä lääkäri parantaa akuutin sairauden helposti eikä salli mitään komplikaatioita. Käynnistetty menee kronikaan. Myös tämä on käsiteltävä, mutta miksi se on suoritettava - mene heti apua.

Psychosomatics

Hermosto, jos se ei ole raudoitettua betonia, antaa meille säännöllisesti yllätyksiä. Ennustettu kipua, selittämätöntä aineellisesta asemasta, ihmiset ovat emotionaalisia, vaikuttavia. "Lucky" tässä suhteessa on myös epäilyttävää. Hypokondriot ovat erityisluokka, mutta heillä on vastahakoinen tauti. Olipa he haluavat tai eivät, he löytävät puolet lääketieteellisessä viitekirjassa kuvatuista diagnooseista.

Psykogeenisen alkuperän kivut ovat "taiteellisia" - ne toistavat taudin kuvan niin luotettavasti, että jopa lääkäri pettää helposti.

Potilaat eivät pidä siitä, kun terapeutti antaa potilaan siirtämisen jollekin "psykoterapeutin, psykiatrin, psykologin" tai neuropatologin henkilölle. On häpeää: se todella sattuu, mutta käy ilmi, etteivät he usko.

Olet huolissasi: miksi oikea puoli satuttaa? Se sattuu todella, konkreettisesti. Viive on joskus vaarallista! Mutta jos et ole yksi lääkäri tactfully tai ei oikeastaan ​​vihjasi "psyko", mieti sitä. Tämä ei tarkoita, että psyykessä on ongelmia, et ole vihjannut "muutoksesta". Psykosomaattiset kiput ovat todellisia, niiden pitkän aikavälin stressit, pitkäaikaiset sairaudet (ei edes omat omat), konfliktitilanteet. Ongelmia, jotka näyttävät ongelmattomilta, johtavat ihmiseen sairauteen. Meidän tapauksessamme - kirjaimellisesti "mene sivuttain". Oikea.

Psykiatrille ei ole välttämätöntä ajaa hermoston heikkouden epäilyyn. Tarkkaile itseäsi ensin. Psykogeenisillä kipuilla on Achilles-kantapää, jonka voi havaita. Kipeillä tunteilla on tapana vuorotella, harvoin mennä yritykselle. Jos on huolestunut rintalastan takana olevasta ajoittaisesta polttava tunne, jossa "tyypillisiä epätyypillisiä sydänkohtausoireita" - palaa oikealle puolelle (kylkiluiden alle) ja olkapäähän, jäljellä olevat ongelmat jäävät.

Mikään muu ei sattuu, juuri se! Kun hän ottaa jyrkän kivun alareunassa, oikealla puolella on kaikki huomiot. Ja taas muut elimet ovat rauhallisia. Joten voi vaihtaa kehon läpi missä tahansa. Oireet yhdistetään vain väitetyn ongelman sijainnissa. Ylävatsan? Täällä meillä on kipua, pahoinvointia, oksentelua, antamista oikeaan suuntaan, tuolin rikkomista. Munuaisen projektio? Tunteet lisääntyvät, siirtyvät alas, korostuvat virtsaputkessa.

Muista: puhu oireista, joita kaikki mahdolliset tutkimukset eivät tue.

Harkitse: voiko oletettu ydin- ja verenpainelääkkeitä munuaiskolikolla aikaansaada ”kroniikka”, tunneen vain koliikan? "Vahvistetussa", "tallennetussa" potilaassa paine väistämättä hyppää, ottaa sydämen. Jos huomaat selvän kipujen erottamisen: nykyään yksi (hallitseva apenditiivi) hallitsee, huomenna toinen (se sattuu kylkiluun alla), on syytä sopia lääkärin kanssa: hermot hemmottelevat.

Kun henkilö ymmärtää tämän, se on helpompi kestää, epämukavuus leviää nopeammin. Kerran, toinen, kolmas. Varmista, ettei katastrofia ole. Kipu on todellinen, mutta ei lainkaan vaarallinen. Kulkeminen kehon läpi "matkustaja". Vapauta hänet, ole kärsivällinen, häiritse.

Hahmo kovettuu ajan myötä, ja kutsumaton vieras väsyy tulemasta paikkoihin, joissa hänet ei huomata.

Nuance: jos et voi itse selviytyä, mene samoin terapeutin kanssa. Hän ei ole kauhea, hän auttaa.

Vaaralliset olosuhteet

Oikean puolen kivut, vaikkakin vain hieman, ovat vaarallisia. Luottamuksellasi omaan eruditionasi olematta lääkäri, on kevyt. Tunteiden tylsyys ei ole aina toipuminen. Nitroosin hajoamisen vaiheessa ei esiinny terävä kipua: reseptorit eivät toimi. Toimi järkevästi.

Vetäminen, kipeä, terävä kipu oikealla puolella

Oikean puolen kivut eivät ole vain vakavia, vaan tekevät ihmisestä huolestuttavan. Tämä oire on aina häiriö, oletettavasti vaara. Miten toimia, miten auttaa itseäsi tai rakkaasi, ymmärtää miksi oikea puoli sattuu? On paljon tilanteita (ja diagnooseja). Harkitse tyypillisiä, kiinnitä huomiota ja harvoin.

diagnostiikka

Älä tee virhettä diagnoosissa - lääkärin tehtävä. Mutta ennen tapaamista hänen kanssaan, akuutti epämukavuus kärsii "vierittää" henkisesti mahdollisia vaihtoehtoja. Kuinka vakava ongelma on, onko tarpeen kutsua ambulanssi tai lääkäri, voit käsitellä sitä itse. Tämän selvittämiseksi yritä verrata seuraavia:

 • kivun luonne;
 • lokalisointi;
 • ulkoasun aika;
 • syy.

Syy on vaikea, jos se ei ole akuutin vamman seurauksia. Se voi vahingoittaa paljon, mikä on oikealla puolella. Luonne, esiintymisaika ja lokalisointi ovat tärkeitä kivun lähteen löytämiseksi. Lääkäri esittää kysymyksen, miten havaitset ongelman, miten sinusta tuntuu.

Kiputyypit

Akuutti. Toinen nimi on ”tikari”. Molemmat määritelmät kuvaavat aistien voimaa. Se syntyy yllättäen, se ilmenee voimakkaasti. Voi todistaa vakavasta tilanteesta:

 • trauma;
 • murtumat;
 • mustelmia;
 • Sisäelinten vauriot (rei'itys ja murtumat, paiseet);
 • leikkaukset;
 • Selkäranka.

Akuutti kipu oikean puolen alueella on ominaista apenditsikselle, peritoniitille. Mutta jopa banaalinen lyhytaikainen tai pitkäaikainen lihaskouristus, joka ei ole vaarallinen, voi aiheuttaa tuskakipua.

 • Vihlova. Lajike akuutti. Kirjaimellisesti - polttaminen, kuten polttaa. Polttava tunne kattaa epigastrisen alueen välttämättä signaalin mahahaavan. Epigastriumissa palaminen voi olla sydänkohtaus. Tuntuu: pinnallisesti, syvyydessä tai polttamalla pinnalta syvemmälle.
 • Sykkivä. Eri voimakkuus, toistuva rytmisesti. Useimmiten - terävä (pistely).
 • Tylsä (kipeä). Hitaasti kasvava, ei äkillisesti alkava, pysyy samalla intensiteetillä. Ominaisuudet kroonisille vaivoille.
 • Piirustus. Raskauden tunne. Lieviä elimiä testataan usein (lisääntymiselinten tulehdus, naisilla raskaus alkaa).
 • Alaista. Haiman tunne esiintyy haiman kroonisissa leesioissa (haimatulehduksessa). Uroliitti voi aiheuttaa hypochondriumissa kaarevaa kipua, mikä vaikeuttaa diagnoosia. Kivi vahingoittaa kuppien, lantion, hematurian kudoksia (veren purkautuminen virtsaan). Hieroaminen oikea hypokondrium hematuria tarkoittaa: vaikuttaa munuaisten - oikea.

Samanlainen kipu kehon eri segmenteissä osoittaa eriarvoisia sairauksia. Vatsa lääkkeessä voidaan jakaa ehdollisesti yhdeksään osaan (kuva 1). Olemme kiinnostuneita kehon oikean puolen segmenteistä ja mediaanista, koska keskustassa olevien elinten ongelmat voivat ilmetä oikealla olevilla kipuilla.

On kätevää erottaa valitun alueen oireet, se auttaa diagnoosia.

Taudin eriyttäminen oikean hypokondriumin tuskallisten tunteiden luonteen mukaan. Mitä voi vahingoittaa oikealla puolella ja miten?

 • Akuutti kipu - näin sappirakon sairaudet, mahahaavat ja sydämen kivun säteilytys näkyvät.
 • Akuutti selästä - osteokondroosi.
 • Palava - mahdollinen akuutti kolecistiitti.
 • Intensiivinen - oire akuutti hepatiitti.
 • Vetäminen - tämä antaa kroonisen hepatiitin.
 • Painava, kipeä kipu - mahdollinen diagnoosi: sapen dyskinesia, apenditsiitti.
 • Throbbing - kehittynyt akuutti haimatulehdus.
 • Räjähtäminen - haimatulehdus muuttui krooniseksi vaiheeksi.
 • Tylsää kipua oikealla puolella - sappirakon tulehdus on todennäköistä.
 • Ompelu - oikean munuaisen tilan ongelmat.

Aikaan liittyvä ravitsemus, päivän aika, toimet:

 • Yö - pohjukaissuolihaava.
 • Pian syömisen jälkeen - mahahaava, haimatulehdus (tai akuutti haimatulehdus), kolecistiitti (erityisesti rasvojen jälkeen). Maksa voi myös reagoida kivun oireyhtymään.
 • Käynnissä - maksa on täynnä veren ylivuotoa. Maksa sattuu aloittelijoille tai kouluttamattomille ihmisille.
 • Oikean puolen kipu on ominaista useille elimille, jotka eivät ole suoraan yhteydessä anatomisesti ja toiminnallisesti. Tämä selittyy innervaation ominaisuuksilla. Siksi polttava tunne, joka ulottuu oikealle hypokondriumille, olkapäälle, kaulalle, joskus merkille epätyypillisesti etenevästä sydänkohtauksesta.
 • Terävä, voimakas kipu, paikallinen hermo, aiheuttaa herpes (toinen nimi - vyöruusu).
 • Parasiitit aiheuttavat myrkytystä, kipua, suoliston tukkeutumista, elinten perforointia.

Kaikki nämä ongelmat, joita potilas määrittelee kipuiksi, joiden voimakkuus ja luonne ovat edessä edessä olevien kylkiluiden alla.

Rungon oikeanpuoleinen osa, jossa on voimakkaita tuskallisia tunteita, voi merkitä samat ongelmat kuin hypokondrium.

"Oikeanpuoleiset" oireet

Levittäminen, kipun säteilyttäminen oikeanpuoleiseen reunaan ei ole harvinaista. Tyypillinen kipun sivuttaissegmentin lokalisoinnille, kun:

 • Urolithiasis. Säteily ylös, alas on mahdollista: takaa se sattuu ja samalla se leviää, se sattuu vatsan alaosaan. Samanlaisia ​​oireita oikean munuaisen tulehduksessa - pyelonefriitti:
 • Suolistosairaus - paksu, ohut.
 • Liitteen tulehdus - apenditsiitti. Samanaikaiset häiriöt: ripuli, pahoinvointi, kuume.
 • Suolen, lisääntymisjärjestelmän, muiden oikealla tai keskellä sijaitsevien elinten kasvainsairaudet.
 • Ektopedinen raskaus. Diagnoosiin liittyy joukko tunnusomaisia ​​oireita - paikannus, joka on samanlainen kuin apenditsiksen ilmentyminen. Mutta tällaisen diagnoosin aiheuttamat raskauden merkit ovat: kuukautisten viivästyminen, epämukavuus aamulla ja muut.
 • Munasarjojen patologia. Tulehdus, munasarjakystat, kysteiden vääntyminen. Juoksuprosessiin liittyy syklin rikkominen, pahoinvointi.
 • Joskus ilmeinen syy ei ole määritetty, mutta nainen säännöllisesti, joka kuukausi ilmentää kipua oikealla puolella. Nämä ovat syklin tunnusmerkkejä - ovulaatio tapahtuu, tällä hetkellä jotkut naiset tuntevat eri intensiteetin kivun oireyhtymää. Fysiologinen tila ei edellytä hoitoa.

Oikealla puolella vyötärön tasolla oleva kipu antaa monia sisäisiä sairauksia, ne voivat myös provosoida sitä - mustelmien, murtumien seuraukset (jopa pitkäaikaiset).

Oikeanpuoleinen vatsa-suprapubinen, ihottuma-alue merkitsee usein tuskallisia tunteita naisten ja miesten lisääntymis- tai urogenitaalisfäärin sairauksista.

syistä

Pienet häiriöt kehossa tasoittuvat itsesääntelyllä, henkilö ei tunne niitä. Jos on kipua - mikä tahansa intensiteetti - keho pyytää apua. Kuuntele pyyntöä, määritä mahdolliset vian syyt.

Ruoansulatuskanavasta

Pelkästään ruoansulatuskanava voi aiheuttaa akuuttia kipua eri syistä (kuva 2)

 1. Mahalaukun limakalvon tulehdus - gastriitti - aiheuttaa kipua vatsan oikealla puolella, jos tulehdus paikallistuu tähän elinpaikkaan. Sairaus johtuu aliravitsemuksesta. Akuutti gastriitti kehittyy infektioiden taustalla: heikkolaatuinen ruoka aiheuttaa tulehdusprosessin. Liitä ripuli, oksentelu, heikkous, myrkytys. Muodostettu kielelle. Kroonisen kivun kohdalla se ilmenee, vaikka ruoka olisi hyvänlaatuista. Kipu on tylsää, kaareva ja antaa raskauden tunteen.
 2. Liittymät leikkauksen jälkeen, koliitti - voi aiheuttaa kipua myöhemmin.
 3. Kivun oireyhtymä potilailla, joilla ei ole sappirakkoa ja joka poistettiin nopeasti, antaa usein paksusuolen. Ummetus voi olla merkittävä syy kivun ja sappikivien syihin. Kivien ja sappirakon poistamisen jälkeen. Ummetuksella voi olla erilainen etiologia, tarvitset kolonoskopian diagnoosia varten.
 4. Aiemmin siirretty täysin parantunut hepatiitti, jopa maksakirroosi, ei anna myöhempiä kivun oireyhtymiä. Meidän on etsittävä todellista syytä.
 5. Sappirakon patologia (sappirakon dyskinesia) ilmenee voimakkaana puolen tunnin kipuina, joka säteilee oikealle kynsille, harvemmin rintalastalle. Mukana olevat kivut ovat pahoinvointia, oksentelua.
 6. Kun kivun hyökkäys oikeassa hypochondriumissa päättyy nestemäiseen ulosteeseen, ja sitten huomattava parannus kunnossa, tämä osoittaa ruuhkautumista sappirakossa. Kupli vapautetaan, se on helpompaa.
 7. Sappikivitauti aiheuttaa kouristelua, tukkeutumista kylkiluiden alle, antaa oikean olkapää, lämpötila nousee. Saattaa olla ripuli, pahoinvointi.
 8. Jos oikean hypokondriumin kipu kasvaa välittömästi aterian aikana, haima voi reagoida. Potilaat uskovat usein väärin, että haima sattuu vain vasemmalle tai antaa vyöruusun kivun oireyhtymää. Mutta rauhan pää on oikeassa, ja jos tulehdus vaikuttaa, niin haima sattuu - oikealla.
 9. Suolen ongelmat ilmenevät missä tahansa sen osastossa: suuri, ohutsuoli, liite, peräsuoli. Suolen, apenditiksin, haavaisen paksusuolitulehduksen, ärtyvän suolen oireyhtymän tukos (tukos). Mahdolliset kasvainprosessit. Usein kivuliaita oireita hypokondriumin oikealle alareunaan.

Kun se sattuu kylkiluun alla, on vaikea navigoida itse. Oireiden ja diagnoosien luettelo on suuri, monet ovat samanlaisia. Samanlainen löytäminen - ota yhteys lääkäriin, paremmin gastroenterologiin.

Virtsajärjestelmän osa

ICD ilman kipua ei vuota, vain alkuvaihe voi olla oireeton. ICD: tä sietää voimakkaimmin koralli-muotoinen muodostuminen, se vahingoittaa munuaiskudosta ihmisen liikkeiden aikana. Pienet kivet liikkuvat alas virtsavirralla. Virtsaputket ovat rakenteeltaan ohuita. Munuaisten kivet, joiden halkaisija on alle 3 mm, voivat siirtyä pois siitä. Kun virtsassa on pieniä rakenteita (”hiekkaa”), ne aiheuttavat voimakasta kivun oireyhtymää, joka lisää myös virtsaajia. Jos kivi tulee oikeasta munuaisesta, tukkaa oikealla puolella.

ICD: n vakiintuneella diagnoosilla, varmuudella: munuaiskolikaalin kipu, lämpö voi auttaa laskelmassa (kylpy- tai kuumavesipullo kipeästi paikalla), antispasmodicsin käyttö. Keventää kipulääkkeiden tilaa. Jos on epäilyksiä, on lämmin sulkea pois: muut ongelmat, jotka eivät liity laskujen purkautumiseen, pahentavat sitä. Jos diagnoosi on epäselvä, kipulääkkeitä ei pidä ottaa: kun kuva hymyilee, se tekee diagnoosista lääkärille vaikeaa.

Jos henkilö on ohut, ei ole munuaisten tukevaa rasvakerrosta tai se on pieni. Yhden tai molempien munuaisten nefroptoosi (laiminlyönti) kehittyy kerralla. Useimmiten - jyrkällä painonpudotuksella. Liikkuva laskeutuva munuainen voi antaa hellyyttä, varsinkin jos se syrjäytetään sitä syöttävien alusten vääntymisellä. Jälkimmäinen vaatii lääkärin apua, joskus kirurgista.

Tulehduksellinen munuaissairaus, munuaisinfektio, antaa myös kipua. Oikean munuaisen pyelonefriitti (tulehdus) ilmaistaan ​​oikean puolen vetovoimalla.

Miksi juoksu aiheuttaa kipua oikealla puolella, tekniikoita epämukavuuden lievittämiseksi

Maksan usein esiintyvät toiminnalliset häiriöt käynnissä.

 • Juokseminen aterian jälkeen aiheuttaa väistämättä epämukavuutta ja mahdollisia kipuja sivussa.
 • Lämpeneminen on tärkeää kivun ehkäisemiseksi.
 • Lihaksikas hengitysjärjestelmä on kalvo. Jos tämä ohut elastinen lihas on heikosti kehittynyt, kun se kulkee, veri ohittaa kalvon raajoihin. Kalvon riittämätön kehitys, huono lämmitys, lämpenemisen puute johtavat siihen, että kalvo on vähän kyllästynyt veren kanssa, voimakkaat ompeleet tulevat esiin hypokondriumissa.
 • Rintakehän lihasten heikko kehitys, kalvo - hengitysjärjestelmä ei salli rinnassa laajentua kunnolla kalvon kanssa. Epätasapainoa ilmaisee akuutti kipu.
 • Toinen vaihtoehto. Se pyörii oikealla puolella, myös käynnissä. Oikeanpuoleisen hypokondriumin alapuolella on maksa, kapseli on täynnä verta, venyy, aiheuttaen sivuun kipuja (joskus vasemman perna reagoi myös). Läpäisee harjoitusten aikana hengityksen hallinnan. Hengitys- ja moottoriliikkeiden harmoninen yhdistelmä eliminoi elinten verenkiertohäiriöt. Hengitys valitaan henkilökohtaisesti. Organismit ovat erilaisia, mutta myöskään kunto ei ole sama. Liikkeen ja hengityksen yhdistelmä - hengitä kolme vaihetta, neljänteen - uloshengitys ja toisto. Hengitä sujuvasti, hengitä terävästi. Elimistön valitsemien vaiheiden määrä voi vaihdella. Samanlainen määrä vaiheita hengittämiseen ja uloshengitykseen on myös sallittua, mutta ei yhtä paljon kaikille.
 • Käynnistystekniikka, iskun kuormitus jalan voimakas laskeminen menevät sisäelimiin. On parempi astua joustaviin vaiheisiin, mikä antaa poistoja, häiritsemättä munuaisen, maksan ja muiden elinten toimintaa.
 • Hengitä oikein - vatsa, myös kalvo, nukutetaan. Runko - tarkalleen, älä liukuta, se on säästävä asema sisäelimille ja lihaksille.
 • Ajonopeus - yksilöllinen valinta; Kipu, tee sileä uloshengitys. Tubulan huulet, taivutettu hieman, vetämällä vatsaa. Kalvo hierotaan (paina ei kannata), sen spasmi poistetaan, kipu poistetaan.
 • Juoksupysäkki, rentoudu. Kosketa uloshengityksen varpaiden sormia. Kalvo puristaa ylimääräisen veren, kun suoristus ja hengittäminen kestää oikean veren.
 • Paina kolme sormea ​​voimakkaan kivun kohdalle, hiero se. Tämä poistaa kouristuksen, ongelma poistuu, tila normalisoidaan.
 • Vyö rentoutua juoksun aikana, jos yhtäkkiä sairastuu - kiristää, se kulkee - rentoutua uudelleen.
 • On mielenkiintoinen tapa estää vasemmanpuoleisten elinten liiallisen verenkierron kipu. Levitä sitä tuskallisiin juoksijoiden tunteisiin, jotka johtuvat veren ylivuodosta maksaan (oikea puoli). Hidasta ennen kävelyä. Jos et ole sairas käynnissä, nopea kävely, älä lopeta. Hitaan askeleen kohdalla paina samanaikaisesti kipupaikannuspaikkaa kyynärpään - maksan projektio. Vauhti hidastaa, jatkaa kävelyä. Seuraa hengitystä. Syvään henkisen hengityksen jälkeen hengitä syvälle, paina tällä hetkellä kyynärpää, kaikki kyynärvarret, syvemmälle kipeään kohtaan. Maksan (kapseli) spasmi heikkenee vähitellen, kipu häviää tai tulee lähes huomaamattomaksi.
 • Joskus menetelmä ei toimi. Sitten, hidastamatta kävely- tai kävelynopeutta, teemme vielä kaksi syvää, peräkkäistä hengittämistä ja uloshengitystä. Pitäisi auttaa.
 • On yksi menetelmä, muista toimien järjestys, se antaa tuloksen, kun muut eivät auttaneet. Paina kyynärpää voimakkaasti maksan projektioon, hengitä syvälle ja hengitä (myös syvästi) nenän läpi kahdesti. Kokeile hengitysliikkeitä, jotta kalvo (piirustus vatsaan). Hengitä, pidä hengitystä. Voit ajaa ilman hengitystä 6 sekunnin ajan, hieman kauemmin. Kun syvään henkeä, jätetään painettu käsi. Jatka vielä 6 sekuntia, sitten hengitä hitaasti pysähtymättä. Vapauta asteittain maksan paine, vapauta varsi. Maksan spastinen kapseli alkaa rentoutua näiden toimenpiteiden jälkeen, kipu tunne katoaa.

Rauhassa veri on rintakehän ja vatsaonteloiden varassa. Käynnissä on kalvon aktiivinen kiertokulku ja ylivuoto harjoittelemattomilla aloittelijoilla. Koska veri ylittää kalvoon ja sen puute - ei normi, molemmat valtiot aiheuttavat akuuttia kipua. Ei ole vaarallista - käyttää kuvattuja menetelmiä, parantaa terveyttä ilman vakavia seurauksia.

Tuki- ja liikuntaelimistön patologia

Osteokondroosi ilmenee kivun oikealla puolella, vatsan yläosassa tai alapuolella - liikkuessa, painon nostamisessa. Spasmodiset lihakset selkärangan lähellä antavat kipua. Lääketieteessä tätä oireyhtymää kutsutaan radikulaariseksi. Kipu voi olla vyöruusu, kahdenvälinen tai toisaalta. Pääsee etupuolelle. Diagnoosi on vaikeaa: tarkista maksa, sulje pois sappiteiden, suolien, urologisten sairauksien patologia. Kun kielletään sairausprosessi luetelluissa elimissä, he selvittävät todellisen syyn. Osteokondroosi on kivun "syyllinen". Hermon aikana se säteilee oikealle puolelle.

Oikean puolen kipu voi osoittaa sairauksia:

 • spondyloosi;
 • skolioosi;
 • Intervertebral-levyn herniation;
 • osteomyeliitti;
 • Hip-ongelmat;
 • Lihakset, jänteet, nivelsiteet.

Diagnoosi lääkäri, vaalia terveyttä.

Gynekologiset ongelmat

Vatsan alareunan oikeassa reunassa naisilla havaitaan haavoittuvuutta useammin kuin vasemmalla.

Raskauden aikana joskus esiintyy naisen oireita:

 • Selkäkipu oikealla;
 • Raskauden tunne kylkiluut;
 • Kiusaavat kivut

Tämä on yleensä normi, joka kulkee nopeasti, ei aiheuta vaaraa. Huomioi hälyttävät oireet:

 • Terävä kipu vatsassa, joka syttyy alaselän päälle;
 • huimaus;
 • tiputtelua;
 • Vähäinen tai raskas verenvuoto.

Soita välittömästi ambulanssiin, hengenvaarallisiin oireisiin sikiölle.

Elämän lisääntymisaika on hyvä aika, mutta joskus ongelmallinen kuin itse lisääntymisjärjestelmän tila. Hypotermiasta, immuniteetin laskusta, abortin vaikutuksista, tulehduksellisista sairauksista ilmenee:

 • Salpingiitti (kohdun putki tulehtunut);
 • Adnexitis (munasarjojen tulehdus);
 • Endometriitti - kohdun tulehdus.

Sairaus oikealla puolella voi ja rikkoo kierrosta.

Anna kaikki nämä ongelmat lääkärille - pallo on ohut, herkkä. Virheitä ei voida sallia. Kykenevä lääkäri parantaa akuutin sairauden helposti eikä salli mitään komplikaatioita. Käynnistetty menee kronikaan. Myös tämä on käsiteltävä, mutta miksi se on suoritettava - mene heti apua.

Psychosomatics

Hermosto, jos se ei ole raudoitettua betonia, antaa meille säännöllisesti yllätyksiä. Ennustettu kipua, selittämätöntä aineellisesta asemasta, ihmiset ovat emotionaalisia, vaikuttavia. "Lucky" tässä suhteessa on myös epäilyttävää. Hypokondriot ovat erityisluokka, mutta heillä on vastahakoinen tauti. Olipa he haluavat tai eivät, he löytävät puolet lääketieteellisessä viitekirjassa kuvatuista diagnooseista.

Psykogeenisen alkuperän kivut ovat "taiteellisia" - ne toistavat taudin kuvan niin luotettavasti, että jopa lääkäri pettää helposti.

Potilaat eivät pidä siitä, kun terapeutti antaa potilaan siirtämisen jollekin "psykoterapeutin, psykiatrin, psykologin" tai neuropatologin henkilölle. On häpeää: se todella sattuu, mutta käy ilmi, etteivät he usko.

Olet huolissasi: miksi oikea puoli satuttaa? Se sattuu todella, konkreettisesti. Viive on joskus vaarallista! Mutta jos et ole yksi lääkäri tactfully tai ei oikeastaan ​​vihjasi "psyko", mieti sitä. Tämä ei tarkoita, että psyykessä on ongelmia, et ole vihjannut "muutoksesta". Psykosomaattiset kiput ovat todellisia, niiden pitkän aikavälin stressit, pitkäaikaiset sairaudet (ei edes omat omat), konfliktitilanteet. Ongelmia, jotka näyttävät ongelmattomilta, johtavat ihmiseen sairauteen. Meidän tapauksessamme - kirjaimellisesti "mene sivuttain". Oikea.

Psykiatrille ei ole välttämätöntä ajaa hermoston heikkouden epäilyyn. Tarkkaile itseäsi ensin. Psykogeenisillä kipuilla on Achilles-kantapää, jonka voi havaita. Kipeillä tunteilla on tapana vuorotella, harvoin mennä yritykselle. Jos on huolestunut rintalastan takana olevasta ajoittaisesta polttava tunne, jossa "tyypillisiä epätyypillisiä sydänkohtausoireita" - palaa oikealle puolelle (kylkiluiden alle) ja olkapäähän, jäljellä olevat ongelmat jäävät.

Mikään muu ei sattuu, juuri se! Kun hän ottaa jyrkän kivun alareunassa, oikealla puolella on kaikki huomiot. Ja taas muut elimet ovat rauhallisia. Joten voi vaihtaa kehon läpi missä tahansa. Oireet yhdistetään vain väitetyn ongelman sijainnissa. Ylävatsan? Täällä meillä on kipua, pahoinvointia, oksentelua, antamista oikeaan suuntaan, tuolin rikkomista. Munuaisen projektio? Tunteet lisääntyvät, siirtyvät alas, korostuvat virtsaputkessa.

Muista: puhu oireista, joita kaikki mahdolliset tutkimukset eivät tue.

Harkitse: voiko oletettu ydin- ja verenpainelääkkeitä munuaiskolikolla aikaansaada ”kroniikka”, tunneen vain koliikan? "Vahvistetussa", "tallennetussa" potilaassa paine väistämättä hyppää, ottaa sydämen. Jos huomaat selvän kipujen erottamisen: nykyään yksi (hallitseva apenditiivi) hallitsee, huomenna toinen (se sattuu kylkiluun alla), on syytä sopia lääkärin kanssa: hermot hemmottelevat.

Kun henkilö ymmärtää tämän, se on helpompi kestää, epämukavuus leviää nopeammin. Kerran, toinen, kolmas. Varmista, ettei katastrofia ole. Kipu on todellinen, mutta ei lainkaan vaarallinen. Kulkeminen kehon läpi "matkustaja". Vapauta hänet, ole kärsivällinen, häiritse.

Hahmo kovettuu ajan myötä, ja kutsumaton vieras väsyy tulemasta paikkoihin, joissa hänet ei huomata.

Nuance: jos et voi itse selviytyä, mene samoin terapeutin kanssa. Hän ei ole kauhea, hän auttaa.

Vaaralliset olosuhteet

Oikean puolen kivut, vaikkakin vain hieman, ovat vaarallisia. Luottamuksellasi omaan eruditionasi olematta lääkäri, on kevyt. Tunteiden tylsyys ei ole aina toipuminen. Nitroosin hajoamisen vaiheessa ei esiinny terävä kipua: reseptorit eivät toimi. Toimi järkevästi.