Poista sisään kasvanut kierre

Yksi suosituimmista keinoista suojella lapsen ei-toivottua käsitystä on intrauteriininen laite (IUD). Tämä ehkäisyvalmiste on erittäin tehokas, helppokäyttöinen ja sillä on pitkä käyttöikä. Lukuisista eduista huolimatta on joskus tarpeen poistaa kierre.

Indikaatiot sisäisen laitteen poistamiseksi

Lääkärit neuvovat naisia ​​asentamaan IUD: n enintään viiden vuoden ajan. Moderneilla spiraaleilla voit kävellä jopa 8 tai jopa 15 vuotta. Komplikaatioiden estämiseksi on tarpeen säännöllisesti käydä gynekologissa valvomaan heliksin asemaa.

Poistamisen käyttöaihe on ehkäisyvalmisteen käyttöiän loppu. On olemassa useita IUD-tyyppejä: kuparista (käytön kesto 3–5 vuotta), hopealta hormoneilla (sopivat 5–7 vuotta), kullasta (kuluneet 10–15 vuotta ilman vasta-aiheita).

Muut käyttöaiheet: vaihdevuosien alkaminen (yksi vuosi sen jälkeen, kun viimeinen kuukautiskierre on poistettu sisäisestä elimistöstä hyödyttömyyden vuoksi), raskaus (ehkäisymenetelmän käytön aikana naisilla harvinaisissa tapauksissa voi esiintyä kohdunulkoista vauvan syntymistä), helixin poikkeama tai osittainen prolapsi (poistettu) vanha ja asennettu uusi).

IUD poistetaan myös potilaan pyynnöstä, jos hän haluaa muodostaa lapsen tai jos tämä ehkäisymenetelmä ei sovi hänelle. Lääketieteelliset indikaatiot spiraalin poistamiseksi: vatsaontelon kipu, verenvuoto, kohdun ja munasarjojen tulehduksen esiintyminen, kasvainten ja kasvainten kehittyminen tai kasvu.

Kontraceptinen tunkeutuminen (heliksin kasvua kohtuun lihasseinään) on komplikaatio, joka on indikaattori helixin uuttamiseksi. Kun käytät IUD: tä pidempään kuin on tarpeen, se alkaa kasvaa kehon kudoksiin. Tämä voi johtua myös ehkäisymenetelmän rikkomuksesta.

Oireet, jotka viittaavat spiraalikasvuun: naisen hyvinvoinnin paheneminen, jatkuva väsymys, sisäinen verenvuoto, sydämen rytmihäiriöt, huimaus ja pyörtyminen, ihon hilpeys, vatsakipu.

Diagnoosin olemus

Asiantuntija voi diagnosoida sisäänkasvun spiraalin hysteroskoopin suorittamisen jälkeen. Tutkimus auttaa määrittämään ehkäisymenetelmän tilan ja sen sisäänkasvun asteen kohtuun. Mikrosurginen interventio antaa mahdollisuuden valita IUD: n poistotapa ja määrittää sen sijainnin. Jos helix on muiden sisäelinten ja suurten alusten läheisyydessä, kirurginen toimenpide on riskialtista. Potilasta varoitetaan kaikista mahdollisista riskeistä ennen manipulointia.

Hysteroskoopin vasta-aiheet ovat: urogenitaalisen järjestelmän tulehdus- ja tartuntataudit, kohdun verenvuoto, raskaus, syöpä tai kohdunkaulan stenoosi, verisuoni- ja sydänsairaudet, munuaisten ja maksan vajaatoiminta.

Sisäänrakennetun heliksinpoiston ominaisuudet

Spiraalia ei voi purkaa itse, sillä sinun tulee ottaa yhteyttä pätevään gynekologiin. Asiantuntija tutkii potilasta gynekologisesta tuolista ennen menettelyä ja lähettää hänet testausta varten. Laboratoriotestit, jotka naisen on läpäistävä ennen manipulointia:

 • virtsan analyysi;
 • verikoe;
 • kosteus mikroflooraan;
 • bakteeriviljely.

Myös kohdun ja kolposkopian ultraäänitutkimus on suoritettava. Kun lääkäri on varma, että IUD kasvaa potilaan kehoon, lääkäri määrää toimenpiteen ajan ja päivän.

Uuttaminen suoritetaan vaiheittain käyttäen paikallista nukutusta. Intiimien elinten puhdistaminen tapahtuu: naispuoliset sukupuolielimet hoidetaan antiseptisillä lääkkeillä. Kohdunkaulassa on asennetut dilataattorit, jotka helpottavat pääsyä kohtuun. Seuraavaksi kohdunkaulan läpi asetetaan hysteroskooppi, jolla gynekologi voi tutkia lihaksen seinät yksityiskohtaisesti.

Kun asiantuntija on löytänyt IUD: n, se poistetaan steriileillä pihteillä tai curetillä. Siinä tapauksessa, että suurin osa ehkäisyvälineistä kasvaa vatsaonteloon, määrätään laparoskopia.

Jos helix sijaitsee lähellä virtsarakkoa, virtsateitä ja suuria astioita, on osoitettu laparotomia. Menettelyn päätteeksi lääkäri naarmuttaa kasvun limakalvokerroksen. Toiminnan kesto vaihtelee 15 - 30 minuutissa.

Jos kirurgisen toimenpiteen aikana helix-langat irtoavat, gynekologi vetää sen ulos erityisellä koukulla. On toivottavaa, että IUD poistetaan edelleen ultraäänen valvonnassa.

Jos sisäänkasvettua intrauteriinista ehkäisyä ei voida vetää ulos kohdunkaulan kautta (fuusion tai atresian aikana), asiantuntija poistaa sen vatsaontelon läpi. Tällöin uuttaminen tapahtuu laparoskooppisten menetelmien avulla yleisanestesiassa. Leikkauksen jälkeen on määrätty antibakteerisia ja anti-inflammatorisia lääkkeitä, lääkäri antaa ohjeet lantion elinten ultraäänelle.

Milloin on paras aika suorittaa menettely?

Toimenpide toteutetaan useimmiten kuukautisten aikana, koska sisäisen elimen kaulan ulkoinen nielu avautuu tänä aikana hieman ja IUD: n poistaminen on kivuttomampaa ja pehmeämpää. Menettelyn edullisimmat päivät ovat kuukautisten ensimmäinen tai viimeinen päivä, jolloin verenvuodon määrä on vähäinen.

Jos potilas häiritsee epämukavuutta, ehkäisyvalmisteen aiheuttamaa epämukavuutta, se voidaan poistaa joka päivä. Jotkut asiantuntijat suosittelevat IUD: n poistamista 5-7 päivän ajan kuukautiskierron aikana.

Raskaus sisäänkasvun ehkäisyn jälkeen

Ehkäisymenetelmä ei vaikuta lapsen myöhempään käsitykseen. Elvytysjakson jälkeen (2–3 kuukautta) nainen voi ajatella tulla äidiksi. Tänä aikana limakalvo (limakalvokerros) on täysin palautettu ja mikrofloora normalisoitu.

Jos potilaalla on komplikaatioita, kuten endometriitti, ehkäisyä käytettäessä, pidättäytyä raskaudesta, kunnes sairaus on parantunut. Onnistuneen hoidon jälkeen voit turvallisesti tulla raskaaksi. Jos nainen tuntuu hyvältä, hänellä ei ole mitään vasta-aiheita, raskaus voi tapahtua välittömästi IUD: n poistamisen jälkeen.

Tietoja kasvatetun laivaston komplikaatioista

Yleisimmin kasvaneet spiraalit ovat: tulehdus, verenvuoto, krooninen endometriitti. Normaalit ja hyväksyttävät oireet leikkauksen jälkeen ovat:

 • kipu vatsassa;
 • pieniä määriä verenvuotoa;
 • epämukavuus lantion alueella;
 • lihaskrampit vatsassa.

Jos oireet eivät mene pois 5-7 vuorokauden kuluttua, käänny lääkärin puoleen.

Jos sinulla on röyhkeä tai ruskea purkaus, jossa on epämiellyttävää hajua, kuumetta, terveydentilan heikkenemistä IUD: n poistamisen jälkeen, ota yhteyttä gynekologiin.

Kun olet suorittanut useita tutkimuksia ja diagnostiikkaa, asiantuntija pystyy määrittämään syyn naisen terveydentilan heikkenemiseen ja määrittelemään hoidon.

Postoperatiivinen hoito

Sisäänvedetyn spiraalin poistamisen jälkeen naisen on noudatettava yksinkertaisia ​​sääntöjä, ja seksuaalista lepoa suositellaan 3-4 päivän ajan. Et voi pelata urheilua ja nostaa painoja 1-2 viikkoa, sinun on noudatettava intiimihygieniaa koskevia sääntöjä.

Lisäksi sinun tulee kieltäytyä käymästä kylpyammeissa, saunoissa, solariumissa ja uima-altaissa 1-2 kuukautta. Tamponien käyttö on kielletty, douchingia ei voida käyttää sukupuolielinten sairauksien hoitomenetelmänä. Palautumisaika voi kestää 3–14 päivää.

Vieraan elimen läsnäolo sisäelimessä ja pitkä kesto voi vaikuttaa kielteisesti naisen kehoon. Nämä eivät ole pelkästään mahdollisia komplikaatioita, kuten ehkäisymenetelmän kasvua kohdun seinään, vaan myös tulehdussairaudet ja jopa kohdunkaulan repeämä.

Nainen elin voi reagoida IUD: iin eri tavoin, joten ensimmäisten epämukavuutta ja kipua koskevien tunteiden kohdalla kannattaa vierailla gynekologissa ja tutkia.

Miten sisäisen laitteen poistaminen tapahtuu

Joissakin tilanteissa kohdunsisäisen ehkäisyn poistaminen suoritetaan etukäteen patologisten komplikaatioiden ja sivuvaikutusten ehkäisemiseksi.

IUD-uutto suoritetaan seuraavissa tapauksissa:

 • IUD: n suositeltavan käyttöjakson päättyminen (kohdunsisäisiä laitteita voidaan käyttää 5–10 vuotta);
 • IUD: n käyttöönoton aiheuttama kohdunontelon kontrolloimaton verenvuoto;
 • Raskaus, joka tapahtui perustetun laivaston taustalla;
 • Hyvänlaatuisen kasvaimen kasvun aktiivisuuden muutokset kohdunontelossa kohdunsisäisen laitteen (fibroidit, fibroidit) käyttöönoton jälkeen;
 • Lantion elinten pahanlaatuisten kasvaimen prosessien havaitseminen;
 • IUD: n karkottaminen - kohdunsisäisen ehkäisyvalmisteen siirtyminen suhteessa sen oikeaan alkuasentoon;
 • Nouseva infektioprosessi (gonorrhea);
 • Lintujen elinten akuuttien tulehduksellisten patologioiden läsnäolo.

Valmistelu laivaston poistamiseksi

Ennen intrauteriinisen ehkäisyvalmisteen poistomenettelyn aloittamista potilaan on kuultava gynekologia. Lääkäri suorittaa perusteellisen gynekologisen tutkimuksen, jossa arvioidaan IUD: n sijaintia, antennien pituutta ja kohdunsisäisen ehkäisyn tyyppiä. Lisäksi lääkäri suorittaa lantion elinten ultraäänitutkimuksen, jonka avulla voidaan arvioida mahdollisten patologisten prosessien luonnetta ja lokalisointia sekä ottaa emättimestä ja kohdunkaulan kanavasta mikroklooraa.

IUD: n poistaminen - poista kohdunsisäinen laite kohdunontelosta, kun se umpeutuu.

Jos IUD: n poistaminen suoritetaan instrumentaalisilla keinoilla, on suoritettava veren kliininen ja biokemiallinen tutkimus sekä luovutettu veri hepatiitille, HIV: lle, RW: lle. Lääketieteellisistä käyttöaiheista, yksilöllisistä ominaisuuksista ja potilaan terveydentilasta riippuen voidaan suorittaa muita instrumentaalisia ja laboratoriotutkimuksia (kolposkopia, virtsa-analyysi, bakteerit).

Potilaalle määrätään antibakteerinen ja anti-inflammatorinen hoito, kun on olemassa aktiivisia tulehdusprosesseja vakio-diagnostisen algoritmin lisäksi.

Menetelmät ja menetelmät IUD: iden poistamiseksi

Useimmiten merivoimien uuttaminen suoritetaan avohoidossa kuukautiskierron keskellä. Menetelmä kohdunsisäisen laitteen normaalille poistamiselle ei vaadi anestesiaa. IUD: n poistaminen toteutetaan pihdillä (erityisellä kirurgisella instrumentilla) tai antennien pihdillä, jotka tavallisesti pitäisi ripustaa kohdunkaulan kanavasta. Tämä menetelmä sisäisen laitteen poistamiseksi on yksinkertaisin, turvallisin ja edullisin.

Jos IUD: itä puuttuu, intrauteriininen ehkäisyvalmiste voidaan poistaa instrumentaalisesti hysteroskoopin tai uuttimen avulla. IUD: n instrumentaalinen poistaminen suoritetaan paikallisessa tai laskimonsisäisessä anestesiassa. Kohdunkaulakanavan mekaanisen laajentamisen jälkeen kohdun sisäkkeeseen työnnetään hysteroskooppi. Jos kohdunsisäinen laite sijaitsee vapaasti kohdussa, se takavarikoidaan erityisillä pihteillä ja otetaan sitten pois. Vaikeissa tapauksissa instrumentaalinen menetelmä IUD: n poistamiseksi voi liittyä kanavan, kohdun ja verenvuodon vaurioitumiseen. Jos kohdunsisäisen ehkäisyn poistamisen syy on tulehduksellisten, tarttuvien tai neoplastisten prosessien läsnäolo kohdunontelossa, IUD: n poistamisen jälkeen siitä otetaan jälkiä jäljitettäviksi histologista tutkimusta varten.

Usein alustavan gynekologisen tutkimuksen aikana lääkäri voi tunnistaa IUD: n, joka on kasvanut kohdun seiniksi. Tässä tapauksessa kohdunsisäisen ehkäisyn poistaminen suoritetaan kohdunontelon kurettimella, jota seuraa tuloksena olevan biomateriaalin histologinen diagnoosi. Jos osa IUD: stä sijaitsee suurten astioiden, virtsarakon ja virtsarakon lähellä tai on kasvanut vatsaonteloon, helixin poistaminen suoritetaan laparotomian tai laparoskopian avulla.

Joka tapauksessa IUD: n poistaminen tulee suorittaa vain pätevä gynekologi. Sisäisen laitteen irrottaminen itsenäisesti kotona on vasta-aiheinen. Tällaiset toimet voivat aiheuttaa mekaanisia vaurioita sukuelinten ja niiden infektion limakalvoille. IUD: ää poistettaessa lääkäri voi määrittää helixin käytön mahdolliset seuraukset ja kehittää tarvittaessa terapeuttisen hoidon yksittäisen kurssin.

Elvytysjakso IUD: n poiston jälkeen

5-6 päivän ajan IUD: n poistamisen jälkeen naisen on pidättäydyttävä läheisyydestä käyttäen emättimen tamponeja ja peräpuikkoja (kynttilöitä). Se ei myöskään ole suositeltavaa suihkuttaa, mennä saunaan ja kylpyyn, harjoittaa raskasta liikuntaa ja urheilua, ottaa kuuma kylpy ja asetyylisalisyylihappoa sisältävät lääkkeet. Joillakin naisilla IUD: n poistamisen jälkeen voi olla vatsakipu, kipua vatsassa, sekä pienen verenvuodon tai veren purkauksen esiintyminen. Tällaisten patologisten tilojen esiintymistä pidetään normaalina. He eivät tarvitse hoitoa, koska muutaman päivän kuluttua heidän pitäisi hävitä yksin. Seuraavat kuukautiset voivat alkaa hieman viiveellä, jota pidetään myös normaalina. Jos hormonaalinen IUD injektoitiin, kuukautiskierron palauttaminen voi kestää hieman kauemmin.

Kun intrauteriininen ehkäisyvalmiste on poistettu 30%: lla potilaista, raskaus tapahtuu ensimmäisen kuukauden aikana ja 60% kolmen ensimmäisen kuukauden aikana. Yhden vuoden kuluessa IUD: n poistamisesta raskaus ilmenee 90–95%: lla naisista edellyttäen, että tällä hetkellä he eivät käytä muita ehkäisyvälineitä.

Sisäisen laitteen poistaminen. Mitä sinun tarvitsee tietää?

IUD tai intrauteriininen laite on erittäin tehokas keino suojata ei-toivotusta raskaudesta. Tällaiset laitteet voivat toimia luotettavasti pitkään, mutta rajoitetun ajan. Ja jopa silloin, kun IUD tarjoaa vielä ehkäisymenetelmää, nainen voi pyytää lääkärin poistamaan heliksin, jos hän haluaa saada vauvan.

Yleensä spiraalit poistetaan kohdusta kahdessa tapauksessa - kun ne eivät ole enää hyödyllisiä tai jos niitä ei enää tarvita.

IUD on pieni T-muotoinen laite, jonka lääkäri lisää kohtuun yksinkertaisella menetelmällä. Intrauteriinisia laitteita kutsutaan myös joskus intrauteriinisiksi laitteiksi.

IUD: t estävät raskauden erittämällä kuparia tai keinotekoisia hormoneja naisten lisääntymiseen.

Helixin ollessa kohdussa, hän alkaa suojella naista ei-toivotusta raskaudesta. Spiralit antavat syntyvyyden ehkäisyyn kolmesta kymmeneen vuoteen niiden tyypin mukaan. Tällaisten rahastojen luotettavuusindeksi ylittää 99%. Tämä tarkoittaa, että keskimäärin alle yksi nainen jokaista sadasta tulee raskaaksi tämän ehkäisymenetelmän vuosittaisen käytön aikana.

Kun spiraalin käyttöaika päättyy, se on muutettava. Jos nainen ei tee sitä ajoissa, hän voi lisätä infektioiden ja ei-toivotun raskauden kehittymisen riskiä.

Milloin minun täytyy poistaa laivasto?

IUD on pieni laite, jota käytetään estämään ei-toivottu raskaus.

Nainen voi milloin tahansa pyytää lääkärinsä poistamaan IUD: n kohdusta. Koska helix on syntyvyyden säätelykeino, se on poistettava, kun halutaan saada vauva.

Lisäksi laivastolla on rajallinen käyttöikä. Nykyaikaiset kuparikierteet voivat estää raskauden 12 vuoteen. Tämän ajan kuluttua helix on poistettava kohdusta.

Hormonaalisilla IUD: illä on erilaiset vanhentumispäivät helixin brändin mukaan. Jotkut valmistajat ilmoittavat, että niiden laitteet antavat ehkäisevän vaikutuksen jopa kolmeen vuoteen, toiset vaativat kuuden vuoden säilyvyyttä.

Kun suositeltu spiraalin käyttöaika päättyy, naisen tulee ottaa yhteyttä lääkäriin ja pyytää häntä poistamaan IUD.

Lääkäri voi myös vaatia poistamaan heliksin, jos naisella on seuraavat ongelmat:

 • korkea verenpaine (verenpaine);
 • lantion tulehdukset;
 • endometrioosi, eli sairaus, jolle on tunnusomaista kohdunulkoisen endometriumin kudoksen läsnäolo kehossa;
 • kohdunkaulan syöpä tai kohdun syöpä (endometrium);
 • vaihdevuodet.

Joskus lääkäri suosittelee helixin poistamista, jos on vakavia haittavaikutuksia tai kun nainen kokee huomattavaa epämukavuutta helixiä käytettäessä.

Mitä odottaa kierteen poistamisesta?

Laivaston poistamiseksi lääkäri vetää muovilangat

Lääkäri pystyy poistamaan laivastonsa toimistossaan.

Uuttomenetelmä voidaan suorittaa milloin tahansa, mutta tämä on helpompaa tehdä kuukautisten aikana, kun kohdunkaula on pehmeämpi.

Sisäisen laitteen poistaminen on suhteellisen nopea ja yksinkertainen prosessi, joka ei yleensä liity mihinkään komplikaatioon.

Miten helix poistetaan?

Kun helix poistetaan kohdusta, suoritetaan seuraavat vaiheet:

 • nainen asettaa hänet takaisin katselupöydälle, levittää jalkansa tai sijoittaa ne erityisasemiin;
 • lääkäri lisää emättimeen erityisen dilatantin, joka laimentaa elimen seinät ja paikantaa IUD: n;
 • pihdit käyttämällä lääkäri vetää helixiin kiinnitetyt muovilangat varovasti;
 • T-muotoisen laitteen hartiat taittuvat, kun lääkäri aloittaa helixin hitaasti pois kohdusta;
 • kun helix poistetaan kokonaan, lääkäri poistaa dilatorin emättimestä.

Menettelyn aikana tai heti sen valmistumisen jälkeen naisella voi olla vähäistä verenvuotoa tai kouristuksia.

Joskus lääkärit tarjoavat potilaille kipulääkkeitä ennen helix-uuttomenettelyä. Tämä välttää epämukavuutta.

Mitä seuraavaksi tapahtuu?

Jos IUD: n poistaminen tapahtuu infektion takia, lääkäri voi määrätä antibiootteja tai määrätä toisen hoidon.

Jos helix poistettiin käyttöajan umpeutumisen vuoksi, se voidaan korvata uudella hormoni- tai kupariheliksillä. Lääkäri tekee yleensä tämän välittömästi sen jälkeen, kun vanha IUD on poistettu.

Riskit ja varotoimet

Joissakin tapauksissa esiintyy komplikaatioita kierteen poiston aikana.

Epätäydellinen poisto

On pieni mahdollisuus, että kierteitä ei poisteta kokonaan. Tämä voi tapahtua, jos lääkäri ei löytänyt IUD-säiettä, koska se oli leikattu liian lyhyeksi.

Lääkäri voi käyttää ultraääniä (ultraääni) etsimään filamentteja. Lisäksi hän voi käyttää muita apuvälineitä laitteen poistamiseksi kohdusta. Tällaisiin työkaluihin sisältyy esimerkiksi sinkkisivellin sekä poistin tai koukku kierteen poistamiseksi.

Navy Migration

Hyvin harvinaisissa tapauksissa spiraalit kulkevat kohdun seinän läpi. Jos näin tapahtuu, nainen voi tarvita leikkausta. Todennäköisesti se on hysteroskooppia, joka tehdään yleensä anestesiassa.

Toinen vaihtoehto on käyttää ultraääniä spiraalin uuttoprosessin ohjaamiseksi. Vuonna 2015 amerikkalaiset tutkijat suorittivat tutkimuksen, joka osoitti, että tämä menetelmä on vähemmän invasiivinen ja taloudellisempi kuin operaatio.

Suunnittelematon raskaus

Toinen ongelma, joka saattaa ilmetä IUD: n poistamisen jälkeen, on sukupuolesta johtuva suunnittelematon raskaus, joka naisella oli ennen uuttomenetelmää.

Tämän estämiseksi naisten on ennen keskustelun poistamista keskusteltava lääkärin kanssa mahdollisuudesta käyttää vaihtoehtoisia ehkäisymenetelmiä.

Milloin voin seksiä ennen ja jälkeen helixin poistamisen?

Lääkäri voi noutaa uuden helixin tai antaa suosituksia muiden ehkäisyvalmisteiden käytöstä.

Muutama päivä ennen heliksin poimimista ja useiden päivien ajan menettelyn jälkeen naiset voivat seksiä. Heidän pitäisi kuitenkin muistaa seuraavat asiat:

 • naisen kyky saada lapsia palautetaan välittömästi spiraalin poistamisen jälkeen;
 • siittiöt voivat elää naaraspuolisessa lisääntymisreissussa enintään viisi päivää seksuaalisen toiminnan jälkeen.

Tämä tarkoittaa sitä, että raskaus voi tapahtua, jos sukupuoliyhteys on tapahtunut useita päiviä ennen spiraalin poistamista tai useita päiviä menettelyn jälkeen. Tässä tilanteessa kaikki riippuu siitä, milloin nainen ovulaatio tapahtui.

Jos nainen ei halua tulla raskaaksi, hänen pitäisi:

 • eivät seksiä vähintään viikkoa ennen kuin kierre poistetaan;
 • käyttää muita ehkäisymenetelmiä.

Jos nainen helixin poistamisen jälkeen haluaa siirtyä ehkäisypillereiden käyttöön, hänen olisi käytettävä ehkäisymenetelmiä, kuten kondomeja, seitsemän päivän ajan uuttomenetelmän jälkeen. Tätä ajanjaksoa on pidettävä yllä, jotta suun kautta otettavat ehkäisyvalmisteet alkavat olla ehkäiseviä.

Merivoimien tyypit

Tällä hetkellä on kaksi päätyyppiä kohdunsisäisiä laitteita. Ensimmäinen tyyppi sisältää kuparia, toinen - naispuolinen sukupuolihormoni progestiini.

Kuparihelix - muovilaite, jossa on kuparikelan kierre kierre- ja olkapäähän. Tämä laite vapauttaa jatkuvasti kuparia kohduun, jotta se laukaisee tulehdusreaktion, jolla on myrkyllinen vaikutus siittiöön.

Muoviset IUD: t ovat hormonaalisia laitteita, jotka vapauttavat progestiinhormonin. Se paksunee kohdunkaulan limaa ja estää siittiöiden hedelmöittämisen.

Progestin voi myös ohentaa kohdun limakalvon, ja tämä estää hedelmöittyneen munan istutuksen kohdun seinään.

Muut syntyvyyden torjuntakeinot

IUD: n lisäksi ei-toivottua raskautta voidaan ehkäistä muilla menetelmillä.

Mekaaninen tai este

Esteenestoaineet eivät mekaanisesti salli siittiöiden pääsyä muniin. Nykyisin suosituimpia esteiden korjaustoimenpiteitä ovat mies kondomit, jotka myös suojaavat ihmisiä tavallisilta sukupuolitaudeilta.

Ehkäisymenetelmiä voidaan käyttää yhdessä spermisidien kanssa, jotka tuhoavat kemiallisesti siittiöitä.

Miesten kondomien lisäksi esteet ovat seuraavat:

 • naisten kondomit;
 • ehkäisyvalmisteet;
 • ehkäisyvalmisteinen kalvo;
 • kohdunkaulan korkit.

Hormonaaliset ehkäisyvalmisteet

Hormonaaliset ehkäisyvalmisteet vapauttavat synteettisiä hormoneja estrogeeniä ja progestiinia naisen kehoon.

Näitä ovat seuraavat:

 • emättimen renkaat;
 • implantit;
 • tabletit;
 • suonensisäisesti
 • laastaria.

sterilointi

Sterilointi on peruuttamaton tai vaikea käänteinen suojaus ei-toivotusta raskaudesta.

Tämän menetelmän toteuttamiseksi naisilla kirurgi leikkaa tai painaa munanjohtimia.

Miesten tapauksessa kirurgi häiritsee niiden kanavien kulkua, joiden kautta sperma liikkuu. Tätä hoitomenetelmää kutsutaan vasektomiaksi.

Joissakin tapauksissa lääkärit voivat palauttaa hedelmällisyyden ihmisille, joille on tehty sterilointi, mutta kukaan ei voi taata, että tämän menettelyn jälkeen kyky tarttua takaisin miehelle tai naiselle.

Spiral raskauden aikana: milloin laittaa, toimintaperiaate, tyypit

Missä päivänä sykli on kohdunsisäinen laite?

Sisäisen laitteen poistaminen useimmissa tapauksissa vaikuttaa vain vähän kuukautiskiertoon. Elvytysjakso voi kestää useita viikkoja - useita kuukausia.

Kuukauden jakson palautumisen odottamisen kesto riippuu:

 • heliksin tyyppi, pidempi syklin jatkaminen tapahtuu hormonia sisältävän helixin käytön jälkeen;
 • naisen ikä;
 • laivaston kulumisen kesto;
 • kohdun sisäisen kerroksen tyhjenemisen taso;
 • stressitekijöiden läsnäolo;
 • samanaikaisten sairauksien tai toiminnallisen vajaatoiminnan.

IUD otetaan käyttöön kuukautiskierron 5-7 päivänä. Tällä hetkellä kohdunkaula on hieman auki, mikä helpottaa heliksin asettamista. Lisäksi tänä aikana ei-toivotun raskauden riski on vähäinen.

Kun kuparipitoinen IUD on asennettu, kuukautisten purkauksen määrä voi hieman kasvaa. Sitä vastoin hormonaalisen Mirenan käyttö vähentää verenvuodon voimakkuutta. Ehkä amenorrhean esiintyminen - kuukautisten täydellinen puuttuminen, ja tämä on normin muunnos.

Lue lisää siitä, miten kuukautiskierto muuttuu IUD: n käyttöönoton jälkeen.

Useimmiten IUD: n asennus tapahtuu spiraalin tyypistä ja naisen iästä riippumatta joko kuukautisten ensimmäisenä päivänä tai välittömästi kuukautisten päättymisen jälkeen.

Tässä tapauksessa on täysin varmaa, että nainen ei ole raskaana. Lisäksi kohdunkaulan ulompi kurkku, jonka kautta raskauden helix sijoitetaan, on ahdistuneessa tilassa, mikä yksinkertaistaa huomattavasti IUD: n käyttöönottoa ja vähentää epämiellyttäviä tai tuskallisia tunteita.

Helixin poiston syyt

Yleensä kohdunsisäisen laitteen käyttöikä on 3–5–10 tai jopa 15 vuotta. Se riippuu heliksin tyypistä ja koostumuksesta: kuparipitoiset IUD: t (3–5 vuotta) palvelevat vähemmän, hopeaa ja hormoneja sisältävä kierre on voimassa 5-7 vuotta, ja ehkäisyvälineitä on käytettävä 10–15 vuotta, jos vasta-aiheita ei ole.

Sisäisten laitteiden tyypit. Kumpi valita?

Toistaiseksi lääkärit lähettävät noin 50 spiraalityyppiä. Perinteisesti ne on jaettu neljän sukupolven kokoonpanoon:

 • Inertit materiaalit. Nämä ovat ensimmäinen laivasto, joka keksittiin noin sata vuotta sitten. Nykyään niitä ei käytetä alhaisen tehokkuuden vuoksi.
 • Kuparilla koostumuksessa. Tehokas ja edullinen spiraali - suosituin tänään.
 • Jalometallit. Se on sijoitettu hyödyllisemmäksi ja turvallisemmaksi kuin kupari, mutta tästä ei ole painavia todisteita.
 • Hormoni. Se vapauttaa hormonit kohdunonteloon.

Myös spiraalit eroavat muodoltaan. Ne tulevat sateenvarjo, silmukka, rengas tai heliksi, ja myös suosituin - kirjaimen T. muodossa.

Erilaisista materiaaleista on tällä hetkellä luotu useita tusinaa kohdunsisäisiä laitteita. Kuparia ja hormonia sisältäviä spiraaleja käytetään yleisimmin.

Todistettujen tutkimustulosten mukaan kuparilla on lisäksi ehkäisymenetelmää. On myös kultaa kohdunsisäisiä laitteita ja IUD: itä hopealla eri hinnoilla ja samanlaisella toimintaperiaatteella.

Venäjän markkinoilla nykyään ihon sisäinen laite Multiload, Nova T ja Mirena ovat suosittuja ja kysyntää, jotka eroavat sekä hinnoista että materiaalista, josta ne on valmistettu.

Mirena on hormonia sisältävä helix, jonka toiminta ei liity pelkästään ehkäisyn mekaaniseen vaikutukseen vaan myös hormonin levonorgestreelin paikalliseen vapautumiseen, joka on analoginen progesteronin kanssa ja estää raskauden alkamisen.

Joissakin tapauksissa suositellaan hormonaalisten kelojen asennusta eri gynekologisten sairauksien hoitoon.

Onko mahdollista luoda spiraali syntymättömille naisille?

IUD: n poistaminen käsittää useita vaiheita.

Valmistelutoimet

Jos et halua tulla raskaaksi viikkoa ennen ehdotettua menettelyä, on suositeltavaa jättää suojaamaton sukupuoli. Tämä johtuu siittiöiden aktiivisuuden säilymisestä usean päivän ajan, ja ovulaation mahdollisuus alkaa heti ehkäisyn poistamisen jälkeen.

Siten voi esiintyä siittiöiden ja munan tuottavaa kokousta.

Poista kohdunsisäinen laite kuukautisten aikana. Tämä seikka helpottaa ja pehmentää prosessia.

Paras on 3-4 vuorokautta kuukautisten alkamisen jälkeen, kun purkaus ei ole enää runsaasti. Tämä ehto ei kuitenkaan ole välttämätön, voit poistaa IUD: n mihin tahansa syklin päivään, on mahdotonta odottaa kuukautisten alkamista jatkuvilla häiritsevillä oireilla.

Menettely alkaa tavallisella tarkastuksella gynekologisessa tuolissa. Gynekologi tutkii kohdun asemaa kiertämällä vatsaonteloa yhdellä kädellä, kun taas toinen pitää sormet emättimeen.

Sitten lääkäri havaitsee IUD-kierteiden sijainnin. Valmistusvaiheen viimeinen kohta on laajennuksen käyttöönotto kohtun vakauttamiseksi ja sen ontelon hoitamiseksi antiseptisellä aineella.

Onko se loukkaantunut poistamaan kierre

Kaikki kohdunsisäisen ehkäisyvalmisteen omistajat ovat huolissaan siitä, onko se vahingoittunut. Sikiön sisäisen laitteen asentaminen on työlästä ja aikaa vievää prosessia verrattuna sen poistamiseen. Useimmissa tapauksissa, kun IUD poistetaan anestesiassa, se ei ole tarpeen.

Tietenkin jokaisen naisen keho on yksilöllinen, ja kipukynnys on sama. Haluttaessa nainen voi ottaa kevyen kipulääkkeen ennen manipulointia.

Paikallinen anestesia parakervisen salpauksen tai lidokaiinisuihkun muodossa on mahdollista pienellä kipukynnyksellä tai paniikkiin pelon vuoksi.

On totta, että antennit irtoavat heliksistä tai menetetään kohdussa, tässä tapauksessa menettely voi vaatia hysteroskooppia (kohdunontelon visuaalinen tarkastelu käyttäen optisia laitteita) yleisanestesiassa.

Yleisen anestesian syy on se, että kohdunkaulan kaulan kanavan kautta tapahtuvaa poistoa ei voida manipuloida. Tällaisessa tilanteessa sinun on poistettava kierre vatsanontelon läpi käyttäen laparoskooppisia pihtejä.

Menettelyn kuvaus

Nainen vie syvään hitaasti henkeä, ja lääkäri poimii spiraalikierteet, jotka roikkuvat löyhästi kohdunkaulan kanavasta ja poistavat sen huolellisesti kohdusta.

Sen jälkeen laivasto on jo saavutettavissa käsin. Kun kuukautiset, liukastuminen on parempi, ja kierre voidaan helposti poistaa emättimestä kevyellä liikkeellä.

Standardimenettelyn kokonaiskesto on muutama minuutti, kun otetaan huomioon valmisteluvaihe.

Hyväksyttävät reaktiot helixin poiston aikana ja lyhyt aika toimenpiteen jälkeen ovat lihaskouristuksia, kouristuksia ja verenvuotoa (vähäinen verenvuoto). Kaikki nämä oireet ovat yleensä lyhytkestoisia.

Haluttaessa uusi sisäinen laite voidaan asentaa samana päivänä, jos komplikaatioita ei ole.

On tärkeää muistaa, että erityistä aikataulua IUD: n poistamiseksi ei ole olemassa, voit poistaa spiraalin milloin tahansa, jonka nainen näkee sopivaksi.

Naisia, jotka eivät ole kokeneet äitiyden iloa, kohdunsisäinen laite ei ole asetettu. Poikkeuksena on Mirena.

Hormonaalinen järjestelmä voidaan muodostaa vain hoidon tarkoituksiin ja tiukkojen ohjeiden mukaisesti, kun muut menetelmät ovat tehottomia tai niitä ei ole saatavilla. Tosiasia on, että kohdunsisäinen laite johtaa luonnollisesti aseptisen tulehduksen kehittymiseen, mikä on erittäin epätoivottavaa ennen ensimmäistä raskautta.

Onko raskaus mahdollinen heliksillä?

Kyllä, se tapahtuu. Harvinaisissa tapauksissa tällainen raskaus menee hyvin, ja nainen onnistuu ilmoittamaan lapselle ennen eräpäivää.

Tulevaa äitiä tulisi seurata gynekologin toimesta, seurata sikiön tilaa ja seurata omia tunteitaan. Melko usein raskaus, jossa on spiraali päättyy keskenmenoon ensimmäisellä kolmanneksella.

Tämä väite pätee sekä Mirenaan että ei-hormonaaliseen laivastoon.

Kohdun kohdalla oleva spiraali lisää kohdunulkoisen raskauden riskiä. Nämä oireet ovat munasolun kohdalla kohdun ulkopuolella.

 • viivästynyt kuukautiset;
 • alemman vatsakipu (yleensä kärsimän putken puolella);
 • verenvuoto sukupuolielimestä.

Tarkka diagnoosi auttaa ultraääntä.

Sikiön sisäinen ehkäisy ei vaikuta myöhempään raskauteen. Jos nainen on päättänyt saada vauvan eikä sillä ole terveydellisiä ongelmia, raskaus tapahtuu lähes välittömästi helixin poistamisen jälkeen.

Harvinaisissa tapauksissa, jos komplikaatioita on kehittynyt (esimerkiksi endometriitti) pysyvän ehkäisyvalmisteen taustalla, gynekologi neuvoo pidättäytymään raskaudesta, kunnes tulehdus on parantunut.

Elpymisen jälkeen voit tulla raskaaksi.

Mutta on vielä parempi lykätä raskauden suunnittelua 2-3 kuukauden ajan. Tämä aika on tarpeen kohdun limakalvon täydelliseksi palauttamiseksi, jossa hedelmöittynyt muna istutetaan hedelmöityksen jälkeen. Olisi suositeltavaa ajatella ja ottaa vitamiinivalmisteita.

Mitä tutkimuksia tarvitaan ennen poistomenettelyä

On huomattava, että spiraaliprosessin käyttöönotto on tuskallista ja aikaa vievää kuin sen poistaminen.

Komplikaatioiden puuttuessa IUD: n oikea paikoitus kohdussa, kontrollilankojen läsnäolo, menettely kestää useita minuutteja, on yksinkertainen ja käytännöllisesti katsoen kivuton.

Kunkin henkilön kipukynnys on yksilöllinen. Ja jos naisella on paniikki pelkoa tulevasta menettelystä, hän voi ottaa kipulääkkeen (analgin, ketoroli, mutta - shpu). Lääkäri, jolla on alhainen kipukynnys, voi käyttää paikallista nukutusta lidokaiinisuihkun muodossa.

Ennen menettelyä tarvitaan samat testit ja samankaltaiset tutkimukset kuin VC: n asennuksessa: täydellinen veri- ja virtsatesti, emättimen mikroflooraa. On suositeltavaa suorittaa kohdun ja kolposkopian ultraääni.

Mahdolliset komplikaatiot

Yleisimmät komplikaatiot ovat:

 • krooninen endometriitti;
 • kohdun tulehdus;
 • verenvuoto.

Hyväksytyt ja lyhyen aikavälin oireet kohdunsisäisen ehkäisyn poistamisen jälkeen voivat olla:

 • lihaskrampit vatsassa;
 • kohtalainen kipu lantion alueella;
 • vähäinen verenvuoto;
 • kipu (kuten kuukautisten aikana) alavatsakipu.

Nämä oireet eivät ole patologisia, eivät edellytä lääkärin käyntiä ja erikoishoitoa.

Kuinka paljon kierukan asentaminen maksaa?

Sisäisen laitteen hinta on 500 - 10 tuhatta ruplaa (Mirenalle).

Löydät täydellisemmän luettelon palveluista kustannuspalvelusivulta tai asiantuntijoiltamme osoitteesta (495) 223-22-22.

Raskauden spiraali voidaan ostaa apteekista (jos tiedät tarkalleen, mikä erityinen IUD tarvitset) tai ostaa lääkäriltä.

Merivoimien poistaminen ja seuraukset keholle

Kirjoittaja: Ekaterina Sibileva, viimeksi muokannut 09/09/2017

Sikiön sisäinen laite on nykyisin yksi luotettavimmista ehkäisymenetelmistä. Mutta riippumatta siitä, kuinka mukava kierre on, sitä ei voi käyttää liian kauan. Ennemmin tai myöhemmin tulee aika, jolloin se on poistettava. Tärkein syy spiraalin poistamiseen on kulumisen päättyminen. Keskimäärin laivasto "toimii" 3-5 vuotta, mutta on muutoksia, jotka voivat suorittaa tehtävänsä jopa 10 vuotta.


Poikkeustapauksissa IUD: n poisto tapahtuu muista syistä - se voi olla hylkääminen, tulehdusprosessit, lantion elinten sairaudet, kipu tai verenvuoto tuntemattomista syistä ja vain huonovointisuus asennuksen jälkeen. Loppujen lopuksi, mitä tahansa sanoa, kohdunsisäinen laite on vieraskappale naaraskehon sisällä, ja sen vastaus tällaiseen hyökkäykseen on puhtaasti yksilöllinen.

Yleistä tietoa laivastosta

Kun kyseessä on IUD: n asentaminen tai poistaminen, jokaisella naisella on välittömästi miljoona kysymystä - onko tuskallista, kuinka mukava on elää sellaisen kanssa sisällä, mikä voisi olla seurausta, kun voit seksiä asennuksen jälkeen. Siksi on välittömästi tarpeen selvittää, että jos IUD asensi pätevän gynekologin toimesta, ja potilas seurasi huolellisesti hänen terveyttään koko sen käytön ajan, helixin poistaminen olisi täysin kivuton. Tärkeintä ei ole tuhota itseäsi eikä odota jotain hirvittävää tästä perusmenettelystä.

Varmistaaksesi, että laivaston asennus ja poistaminen ei vahingoitu, tarvitset ainakin vähän käsitystä siitä, mikä se on ja mikä on sen työn periaate.

Sikiön helix on T-muotoinen laite, jossa on nylonkierre, joka on kiinnitetty varteen, sijoitettu kohdun sisäpuolelle ja estää alkion kiinnittymisen ja sen jatkokehityksen. Laivaston asentamisen jälkeen langojen päät pysyvät emättimessä, jotta voit helposti poistaa sen vetämällä lankaa. Navy valmistettu muovista tai pienellä lisäyksellä hopeaa tai kuparia - nämä metallit neutraloivat siittiöitä ja estävät niiden hedelmöityksen.

Tavallisten spiraalien lisäksi on hormonaalisia hormoneja, jotka eivät ainoastaan ​​suojaa suunnittelemattomilta, vaan myös säätelevät kuukautiskiertoa, vähentävät erittymien määrää ja kipua kuukautisten aikana. Hormonit, jotka on sijoitettu kierteeseen, tekevät kohdunkaulan kanavan limaa tiheämmäksi, mikä estää siittiöiden pääsyn kohduun. Naisten kehon hormonien kokonaismäärä ei kasva, ovulaation tukkeutumista ei tapahdu eikä kuukautiskiertoa häiritä.

Kun kohdunsisäinen ehkäisymenetelmä on asennettu usean viikon ajan, on suositeltavaa olla tarkkaavaisempi kehollesi - kohdun ”käytetään” vieraan kehon kanssa jonkin aikaa, vatsakipu voi olla vetävä ja tuskassa. Yleensä kaikki nämä tunteet kulkevat syklin aikana. Jos kipu ja epämukavuus ovat vahvoja, niin ehkä tällainen spiraali ei sovi sinulle ja sitten sinun täytyy poistaa se ja korvata se toisella tyypillä.

Nousuja, jotka on otettava huomioon poistettaessa spiraalia

 1. Yksi tärkeimmistä kohdista kohdunsisäisen laitteen poistamisessa: raskaus voi tapahtua välittömästi toimenpiteen jälkeen. Jos katsomme, että siittiö voi elää naisen emättimessä jopa 7 vuorokautta, se huolehtii lisäehkäisystä kuukaudessa ennen suunniteltua uuttoa.
 2. Älä missään tapauksessa yritä vetää helixiä itsellesi - tämä uhkaa ei vain infektiota, vaan myös vahingoittaa kohdun sisäseinämiä ja verenvuotoa. Ainoastaan ​​steriilien instrumenttien lääkäri voi poistaa spiraalin.
 3. Voit poistaa kierteen itse vain, jos hän putosi itsestään, mutta et vieläkään voi vetää tai vetää viikset. On parasta kyykistyä ja venyttää emättimen lihaksia, kunnes hän tulee ulos. Menettelyn jälkeen on tarpeen käydä lääkärillä, koska yksi tappion syistä voi olla raskauden alkaminen.
 4. Poista kierre on paras päivä, joka on runsain kuukautiset. Kohdunkaula muuttuu pehmeämmäksi tänä aikana ja venyy hyvin, mikä helpottaa ehkäisyn poistamista.
 5. Kuukauden kuluttua spiraalin poistamisesta voi tulla viiveellä, mutta tämä ei ole syytä huoleen. Syy tähän voi olla munasarjojen toimintahäiriö tai hormonaalinen vajaatoiminta. Jopa 2 kuukauden viivästymistä pidetään normaalina, mutta jos et sulkea pois mahdollisuutta käsitteeseen, on parempi kuulla lääkäriä.
 6. Jos verenvuoto esiintyy helixin poistamisen jälkeen, tämä osoittaa endometriumin limakalvon vaurioitumisen uuttamisen aikana. Jos verenvuoto on raskas ja pitkittynyt, ota yhteys lääkäriin.
 7. Jos helixin poistamisen syy on raskauden suunnittelu, on syytä huomata, että hormonaalista IUD: tä käytettäessä endometriumin kerros muuttuu ohuemmaksi ja et voi tulla raskaaksi heti helixin poistamisen jälkeen. Meidän on odotettava, kunnes endometrium saavuttaa riittävän paksuuden, jotta se voi turvata ja ruokkia alkioita.

Pysäytys ja minkä tahansa IUD: n käyttö on pisin, helpoin ja edullisin ehkäisymenetelmä. Useiden vuosien ajan sinun ei tarvitse ostaa kalliita pillereitä joka kuukausi ja seurata niiden säännöllistä saantia, ja tämän menetelmän luotettavuusaste on 98%.

IUD: n käyttö edellyttää, että sen omistaja suorittaa säännöllisiä gynekologisia tutkimuksia ja ultraääniä kontrolloidakseen heliksin asemaa kohdussa ja poistamalla tulehdusprosessien mahdollisuus.

Asiantuntijat eivät suosittele helixin käyttämistä yli määrätyn ajan, minkä seurauksena IUD: n elementtien kasvu kohdun seiniin voi tapahtua, ja sen poistaminen on mahdollista vain kirurgisesti.

Kasvun lisäksi on usein tapauksia, joissa helixin metalliosien hapettuminen on päättynyt.

Sikiön sisäisen laitteen poistomenettely koostuu potilaan alustavasta tutkimuksesta sen varmistamiseksi, että laite ei ole siirtynyt, ja hänen antenninsa ovat riittävän pitkiä, jotta voit vetää ne pinseteillä.

 • Ulkoisen tutkimuksen jälkeen emättimeen on sijoitettu erityinen dilataattori, jonka avulla voit nähdä kohdunkaulan ja spiraaliantennit, minkä jälkeen kohdunkaulaa ja emättimen hoitoon käytetään antiseptistä.
 • Jos antennit ovat riittävän pitkiä, niin gynekologi vain tarttuu langalle ja vetää sen, ja kierre taittuu siististi kohdun sisäpuolelle ja ulos kohdunkaulan kautta. Tässä tapauksessa potilaan on rentoututtava täysin niin, että kireät lihakset eivät häiritse heliksin poistumista.
 • Jos menetelmän aikana kierteet katkeavat, jatkokaa- vuttaminen suoritetaan käyttämällä erityistä koukkua ultraäänen ohjauksessa.
 • Huolimatta tämän menettelyn näennäisestä yksinkertaisuudesta voi joskus olla vaikeampi poistaa kierre. Periaatteessa kaikki vaikeudet syntyvät merivoimien sekoittumisen takia, miksi antennien päät tulevat liian lyhyiksi ja niitä on mahdotonta päästä pinseteillä. Tässä tapauksessa käytetään hysteroskooppimenetelmää - helixin poisto erityisellä pitkällä putkella, jossa on kamera ja työkalut lopussa. Se suoritetaan paikallispuudutuksessa, jolloin ei synny tuskallisia tunteita.

Yleensä helix palvelee 3-5 vuotta, mutta on tapauksia, joissa kohdunsisäisen laitteen poistaminen tapahtuu ennenaikaisesti.

Syyt ennenaikaisen kierteen poistoon

 • Yleisin syy spiraalin ennenaikaiseen nostamiseen on naisen halu tulla raskaaksi. Muutama vuosi sitten uskottiin, että IUD: n poistamisen jälkeen oli tarpeen sallia kehon palauttaa endometriumin kerros, mutta nykyaikaiset kohdunsisäiset laitteet mahdollistavat raskauden välittömästi uuttamisen jälkeen, ja jos tämä tapahtuu ennen ovulaatiota, raskauden todennäköisyys kasvaa.
 • Naisten lisääntymisjärjestelmän tulehdussairaudet ja nämä tulehdukset voivat muodostaa helixin asennuksen kehon reaktiona vieraan esineen käyttöönotolle. Tulehduksellisten sairauksien todennäköisyys lisääntyy seksuaalisten kumppaneiden usein muuttuneena, koska se ei suojaa naista sukupuolitaudeilta.
 • Kohdun fibroidit, mutta jos se on pieni ja ei aiheuta kohtuun muodonmuutosta, kierteitä ei voida poistaa, mutta jos asennuksen jälkeen on uusia muodostelmia tai kasvua, poistaminen on pakollista.
 • Epätavallinen raskaus - vaikka helix suojaa suunnittelemattomalta hedelmöitykseltä, kohdunulkoisen raskauden riski on edelleen olemassa. Jos kuukautiset viivästyvät ja epäillään raskautta, on parempi ilmestyä gynekologille, jotta vältetään tällainen todennäköisyys ja mahdolliset seuraukset.
 • Epäilys raskauden alkamisesta (puhumme normaalista kohdun raskaudesta), vaikka spiraalia pidetään kaikkein luotettavimpana ehkäisymenetelmänä, on silti tapauksia, joissa on sisäpuolinen kierre. Tässä tapauksessa ajoissa poistettu ehkäisymenetelmä pelastaa lapsen.
 • Kohdun seinän rei'itys on hyvin harvinainen syy helixin poistamiseen, mutta vaikein. Yleensä tämä johtuu laitteen virheellisestä sijainnista ja IUD: n poistaminen suoritetaan vain kirurgisesti.

On parempi uskoa kohdunsisäisen laitteen asennus ja sen poistaminen pätevälle ammattilaiselle, joka ei voi poistaa asennettua ehkäisymenetelmää huolellisesti ja kivuttomasti, vaan neuvoo potilasta myös siitä, milloin on parempi vetää ulos, mitä seurauksia voi olla uuttamisen jälkeen, suorittaa ammatillinen tutkimus tulehduksen poistamiseksi ja mahdollinen infektio.

IUD: n asentaminen tai muiden ehkäisymenetelmien käyttäminen on jokaiselle henkilökohtainen asia. Lääketieteen nykyaikainen kehitys tarjoaa valtavan määrän näitä työkaluja ja jokaisen henkilön voimaa suunnitella elämäänsä tavalla, jota hän pitää sopivana. Joten jos lapsen syntymä ei sisälly välittömiin suunnitelmiin, sinun ei pidä sivuuttaa kehon lisääntymiskykyä ja lähestyä vastuuttomasti luotettavia ehkäisymenetelmiä.

Sisäisen laitteen poistaminen

Miten sisäisen laitteen poistaminen tapahtuu

IUD-uutto suoritetaan seuraavissa tapauksissa:

 • IUD: n suositeltavan käyttöjakson päättyminen (kohdunsisäisiä laitteita voidaan käyttää 5–10 vuotta);
 • IUD: n käyttöönoton aiheuttama kohdunontelon kontrolloimaton verenvuoto;
 • Raskaus, joka tapahtui perustetun laivaston taustalla;
 • Hyvänlaatuisen kasvaimen kasvun aktiivisuuden muutokset kohdunontelossa kohdunsisäisen laitteen (fibroidit, fibroidit) käyttöönoton jälkeen;
 • Lantion elinten pahanlaatuisten kasvaimen prosessien havaitseminen;
 • IUD: n karkottaminen - kohdunsisäisen ehkäisyvalmisteen siirtyminen suhteessa sen oikeaan alkuasentoon;
 • Nouseva infektioprosessi (gonorrhea);
 • Lintujen elinten akuuttien tulehduksellisten patologioiden läsnäolo.

Ennen intrauteriinisen ehkäisyvalmisteen poistomenettelyn aloittamista potilaan on kuultava gynekologia.

Lääkäri suorittaa perusteellisen gynekologisen tutkimuksen, jossa arvioidaan IUD: n sijaintia, antennien pituutta ja kohdunsisäisen ehkäisyn tyyppiä.

Lisäksi lääkäri suorittaa lantion elinten ultraäänitutkimuksen, jonka avulla voidaan arvioida mahdollisten patologisten prosessien luonnetta ja lokalisointia sekä ottaa emättimestä ja kohdunkaulan kanavasta mikroklooraa.

IUD: n poistaminen - poista kohdunsisäinen laite kohdunontelosta, kun se umpeutuu.

Jos IUD: n poistaminen suoritetaan instrumentaalisilla keinoilla, on suoritettava veren kliininen ja biokemiallinen tutkimus sekä luovutettu veri hepatiitille, HIV: lle, RW: lle.

Lääketieteellisistä käyttöaiheista, yksilöllisistä ominaisuuksista ja potilaan terveydentilasta riippuen voidaan suorittaa muita instrumentaalisia ja laboratoriotutkimuksia (kolposkopia, virtsa-analyysi, bakteerit).

Potilaalle määrätään antibakteerinen ja anti-inflammatorinen hoito, kun on olemassa aktiivisia tulehdusprosesseja vakio-diagnostisen algoritmin lisäksi.

Menetelmät ja menetelmät IUD: iden poistamiseksi

Useimmiten merivoimien uuttaminen suoritetaan avohoidossa kuukautiskierron keskellä. Menetelmä kohdunsisäisen laitteen normaalille poistamiselle ei vaadi anestesiaa.

IUD: n poistaminen toteutetaan pihdillä (erityisellä kirurgisella instrumentilla) tai antennien pihdillä, jotka tavallisesti pitäisi ripustaa kohdunkaulan kanavasta.

Tämä menetelmä sisäisen laitteen poistamiseksi on yksinkertaisin, turvallisin ja edullisin.

Jos IUD: itä puuttuu, intrauteriininen ehkäisyvalmiste voidaan poistaa instrumentaalisesti hysteroskoopin tai uuttimen avulla. IUD: n instrumentaalinen poistaminen suoritetaan paikallisessa tai laskimonsisäisessä anestesiassa.

Kohdunkaulakanavan mekaanisen laajentamisen jälkeen kohdun sisäkkeeseen työnnetään hysteroskooppi. Jos kohdunsisäinen laite sijaitsee vapaasti kohdussa, se takavarikoidaan erityisillä pihteillä ja otetaan sitten pois.

Vaikeissa tapauksissa instrumentaalinen menetelmä IUD: n poistamiseksi voi liittyä kanavan, kohdun ja verenvuodon vaurioitumiseen.

Jos kohdunsisäisen ehkäisyn poistamisen syy on tulehduksellisten, tarttuvien tai neoplastisten prosessien läsnäolo kohdunontelossa, IUD: n poistamisen jälkeen siitä otetaan jälkiä jäljitettäviksi histologista tutkimusta varten.

Usein alustavan gynekologisen tutkimuksen aikana lääkäri voi tunnistaa IUD: n, joka on kasvanut kohdun seiniksi.

Tässä tapauksessa kohdunsisäisen ehkäisyn poistaminen suoritetaan kohdunontelon kurettimella, jota seuraa tuloksena olevan biomateriaalin histologinen diagnoosi.

Jos osa IUD: stä sijaitsee suurten astioiden, virtsarakon ja virtsarakon lähellä tai on kasvanut vatsaonteloon, helixin poistaminen suoritetaan laparotomian tai laparoskopian avulla.

Joka tapauksessa IUD: n poistaminen tulee suorittaa vain pätevä gynekologi. Sisäisen laitteen irrottaminen itsenäisesti kotona on vasta-aiheinen.

Tällaiset toimet voivat aiheuttaa mekaanisia vaurioita sukuelinten ja niiden infektion limakalvoille.

IUD: ää poistettaessa lääkäri voi määrittää helixin käytön mahdolliset seuraukset ja kehittää tarvittaessa terapeuttisen hoidon yksittäisen kurssin.

Elvytysjakso IUD: n poiston jälkeen

5-6 päivän ajan IUD: n poistamisen jälkeen naisen on pidättäydyttävä läheisyydestä käyttäen emättimen tamponeja ja peräpuikkoja (kynttilöitä).

Se ei myöskään ole suositeltavaa suihkuttaa, mennä saunaan ja kylpyyn, harjoittaa raskasta liikuntaa ja urheilua, ottaa kuuma kylpy ja asetyylisalisyylihappoa sisältävät lääkkeet.

Joillakin naisilla IUD: n poistamisen jälkeen voi olla vatsakipu, kipua vatsassa, sekä pienen verenvuodon tai veren purkauksen esiintyminen. Tällaisten patologisten tilojen esiintymistä pidetään normaalina.

He eivät tarvitse hoitoa, koska muutaman päivän kuluttua heidän pitäisi hävitä yksin. Seuraavat kuukautiset voivat alkaa hieman viiveellä, jota pidetään myös normaalina. Jos hormonaalinen IUD injektoitiin, kuukautiskierron palauttaminen voi kestää hieman kauemmin.

Kun intrauteriininen ehkäisyvalmiste on poistettu 30%: lla potilaista, raskaus tapahtuu ensimmäisen kuukauden aikana ja 60% kolmen ensimmäisen kuukauden aikana. Yhden vuoden kuluessa IUD: n poistamisesta raskaus ilmenee 90–95%: lla naisista edellyttäen, että tällä hetkellä he eivät käytä muita ehkäisyvälineitä.

IUD: n poistaminen

Sikiön sisäisen ehkäisyn edut ovat kiistaton: halpa, nopea ja pitkäaikainen. Tämä näkökulma on erittäin onnellinen ja houkuttelee naisten sukupuolta. Tällaisissa olosuhteissa on kuitenkin tilanteita, joissa kierre on poistettava.

Sisäisen laitteen poistaminen

Indikaatiot IUD: n poistamiseksi kohdusta

Riippumatta siitä, kuinka hyvät kierteet ovat, niiden asennus ei takaa täysin huoletonta elämää. Tämän ehkäisymenetelmän aikana naisen pitäisi päinvastoin seurata huolellisesti hänen terveyttään, koska kela on vieras elin ja voi aiheuttaa useita komplikaatioita.

Indikaatiot kohdunsisäisen laitteen poistamiseksi ovat seuraavat:

 • Navy on kulunut loppuun.

Kun ostat ehkäisymenetelmää, sinun tulee lukea huolellisesti ohjeet, joiden voimassaoloaika on rekisteröity. Se on yleensä 3–7 vuotta, jotkut on suunniteltu 10 vuotta. Tämän ajan kuluttua helix on poistettava, jotta estetään patologiset muutokset kohdunontelossa.

Joissakin tapauksissa ehkäisyvalmisteen häviäminen tai siirtyminen vaginalta on itsenäinen, mikä edellyttää sen poistamista ja uuden valmistusta. Jos toisen asennuksen jälkeen helix putosi, sinun täytyy valita toinen malli.

Valitettavasti ei ole absoluuttista takuuta siitä, että käsitys merivoimien käytöstä ei tule. Hyvin usein nämä raskaudet saavat "ektooppisen" tilan ja päättyvät joillakin komplikaatioilla.

 • Kohdun fibroidien kehittyminen tai nopea kasvu.

Pienellä kokoluokalla kohdun fibroideja ei ole kielletty. On vain valittava oikea ehkäisyvalmiste. Jos fibroidit syntyivät IUD: n käyttöönoton jälkeen ja alkoivat kehittyä nopeasti, laite on poistettava nopeasti.

 • Sairaudet lantion elimet.

Kun lantion elimistössä esiintyy akuuttia tulehdusprosessia helixiä käytettäessä, naisen tulee välittömästi pyytää apua gynekologilta. Lääkäri poistaa ehkäisymenetelmän ja määrää tarvittavan hoidon.

Jos nainen on poistanut spiraalin lapsen luomiseksi, niin silloin kun terveysongelmia ei ole, raskaus tapahtuu lähes välittömästi.

Myös helix on poistettava, kun kivun oireyhtymä alkaa heti asennuksen jälkeen.

Miten helix poistetaan?

Kaikissa lääketieteellisissä laitoksissa pätevien gynekologien avulla voit suorittaa IUD: n poistamismenettelyn. Erikoiskoteloiden steriilit olosuhteet takaavat manipulaation täydellisen turvallisuuden.

Spiraalin poistaminen on suositeltavaa suunnitellulla tavalla kuukautiskierron läsnä ollessa, jotta estetään ei-toivottujen seurausten kehittyminen. Ennen menettelyä naisen olisi tutkittava seuraavaa:

 • täydellinen verenkuva;
 • emättimen bakteeriflooraan;
 • virtsa.

Poistamisen poistaminen on melkein kivuton, jos naisella ei ole mitään ekstragenitaalisia sairauksia IUD: n aikana. Joissakin tilanteissa paracervical-salpa tai kohdunkaulan kanavan laajeneminen suoritetaan kelpoisena. Menettelyn jälkeen lääkäri määrää antibioottihoidon tablettien tai emättimen peräpuikkojen muodossa.

Jos naisella ei ole vasta-aiheita, voit ottaa helixin uudelleen käyttöön.

Komplikaatiot intrauteriinisen ehkäisyn poistamisen jälkeen

Nykyaikaiset kohdunsisäiset laitteet luodaan käyttämällä hypoallergisia aineita ja ne on suunniteltu ehkäisemään jonkin verran tulehduksen kehittymistä kohdunontelossa. Tämä ei kuitenkaan pelasta kehoa muiden komplikaatioiden kehittymisestä. Yleisimmät ovat:

 • krooninen endometriitti;
 • verenvuoto;
 • hedelmättömyys;
 • lisäaineiden tulehdus.

Heti IUD: n poistamisen jälkeen sinun täytyy olla varautunut veriseen purkaukseen. Jos ne ovat röyhkeitä tai hermostuneita, on kiireellinen tapa käydä lääkärissä.

Ruskea purkaus epämiellyttävällä tuoksulla osoittaa myös komplikaatioiden kehittymistä helixin poistamisen jälkeen.

Tällaisissa tilanteissa ei pidä lykätä gynekologin vierailua, koska on olemassa mahdollisuus kehittää vakavampia prosesseja.

Naisen ei pidä unohtaa, että ehkäisymenetelmän jälkeen tarvitaan seksuaalista lepoa ja liiallisten kuormien puuttumista 2 viikon ajan. Sukuelinten hygienia on suoritettava neutraaleilla saippualla tai heikolla kaliumpermanganaattiliuoksella.

Päättäessään, poistetaanko IUD, on ensin otettava huomioon lääkärin suositukset. Tässä tapauksessa sinun ei pitäisi epäillä, että manipulaation tulos on suotuisa.

raskaus terveydenhuollon naisten ehkäisyä hätä ehkäisyä

sisäisen laitteen poistaminen

Health-ua.org on lääketieteellinen portaali kaikkien erikoisuuksien lasten ja aikuisten lääkäreiden online-kuulemiseen. Voit esittää kysymyksen kohdun sisäisen laitteen poistamisesta ja saada ilmaisen online-kuulemisen lääkäriltä.

Esitä kysymys Esitä kysymys

Milloin sisäisen laitteen poistaminen on mahdollista?

16. huhtikuuta 2010

Health-ua.org -portaalin lääketieteellinen konsultti vastaa:

Kaikki konsultti vastaa

Hei, Elena! Poista kohdunsisäinen laite kuukautiskierron jokaisena päivänä. On parempi tehdä tämä viimeistään viiden vuoden kuluttua spiraalin asentamisesta. Huolehdi terveydestäsi!

Kerro minulle, onko Sevastopolissa olemassa gynekologi, joka voidaan kutsua kotiin poistamaan intrauteriininen laite.

16. toukokuuta 2009

Kaliman Victor Pavlovich vastaa:

Hyvää iltapäivää, Alexandra! Sisäisen laitteen poistaminen kotona ei ole hyväksyttävää! Lisäksi ennen heliksin poistamista on tarpeen suorittaa täydellinen gynekologinen tutkimus. Tämä menettely on välttämätöntä, kun noudatetaan steriiliyttä poliklinikassa tai sairaalassa.

Kun viitataan gynekologiin kohdunsisäisen laitteen poistamisesta (noin 13 vuotta), tutkimuksessa paljastui kohdunkaulan tulehdus piilevien infektioiden havaitsemiseksi. Analyysi osoitti Ureaplasma ureliticum 104 WOW. Mitä tämä tarkoittaa? Ja mitä seuraavaksi? Kiitos jo etukäteen.

10. lokakuuta 2008

Sergey Nikolayevich Baksheev vastaa:

Kaikki konsultti vastaa

Hyvää iltapäivää, Julia! Kierre on kohdun vierasrunko, joka edistää kasviston ja tulehduksellisten prosessien liittymistä. Myös spiraalin pitkäkestoinen kuluminen (13 vuotta ilman taukoa) vaikuttaa myös tulehduksellisten komplikaatioiden kehittymiseen. Sinun täytyy hoitaa kohdunkaulan tulehdusprosessia gynekologin valvonnassa.

Hei! Minulla on sisäinen laite. Lääkäri löysi polyypin. Hän sanoi poistaa toimintatavan. Onko tarpeen poistaa spiraali ennen operaatiota, vai onko kaikki tehty samaan aikaan? Jos tarvitset etukäteen, kuinka kauan ennen operaatiota pitäisi se vetää ulos? Ja toinen kysymys: Onko operaatio poistaakseen polyypit (kuretti) kuukautisten aikana vai ei?

24. huhtikuuta 2014

Irina Viktorovna Serpeninova vastaa:

gynekologi - synnytyslääkärit

Kaikki konsultti vastaa

Missä kohdussa tai kohdunkaulan kanavassa on polyyppiä? Jos tämä on kohdunkaulan kanavan polyyppi, suosittelen IUD: n poistamista kuukautisten viimeisinä päivinä ja poistaen polyypin CMC: n ensimmäisessä vaiheessa (kuukautisten päätyttyä). Jos se on endometriumin polyyppi, niin IUD: n poistaminen kohdun kaaretuksella on mahdollista.

Minulla on vanhentunut intrauteriininen laite, se oli 5-vuotias, sen poistamisen jälkeen, minkä jälkeen voin laittaa toisen spiraalin?

13. tammikuuta 2014

Irina Viktorovna Serpeninova vastaa:

gynekologi - synnytyslääkärit

Kaikki konsultti vastaa

IUD: n poistamisen jälkeen on välttämätöntä siirtää kasveille ja sytologialle levinneitä tahroja, koska seuraavassa jaksossa ei ole vasta-aiheita, voit syöttää uuden IUD: n.

poistettiin kohdunsisäinen laite, kävi läpi syklin ja kuukausittain ei tullut (5 päivän viive). olen raskaana tai niin keho reagoi kierteen poistoon?

5. joulukuuta 2013

Purpura Roksolana Josipovna vastaa:

Helixin poistaminen ei aiheuta kuukausittaisia ​​viiveitä. Kehotan teitä suorittamaan raskaustestin kotona tai lahjoittamaan veren hCG: lle raskauden vahvistamiseksi. Jos raskautta ei ole vahvistettu, on tarpeen läpäistä lantion elinten ultraääni ja kuulla gynekologia. Teoriassa saattaa olla hormonaalinen vika.

Hei, minulla on 4 vuoden arvoinen sisäinen laite "multi-lude". Viime aikoina päätin poistaa sen, ja menin lääkärin puoleen, jotta voisin tehdä tarvittavat testit ennen spiraalin poistamista.

Tutkimuksessa lääkäri päätti yrittää (kuten hän kertoi minulle) poistaa sen, minkä seurauksena antennit irtoivat ja minulla oli kova kipu. Poisto siirrettiin kuukautisten alkamiseen saakka.

Mitä seurauksia ja ongelmia odotan minua? Täytyykö minun tehdä ultraääni ennen laivaston poistamista?

Hei, rakkaat lääkärit ja konsultit! Pyydän teitä neuvomaan minua kohdunsisäisen laitteen (IUD) valinnasta. Useita vuosia ennen syntymää ja sen jälkeen käytin laivastoa, ei valittanut. Kun se tuli viimeiseen IUD: hen, tulehdusprosessit alkoivat, jotka lopetettiin poistamisen jälkeen. Valitsen laivaston pitkään. Minulla ei ollut aikaa laittaa IUD: ää - kohdunulkoinen raskaus tapahtui. Miksi lääkäreitä ei selvästikään sanonut. Histologinen tutkimus osoitti muutoksen trofoblastissa (nyt otan säännöllisesti hCG: n analyysin, kaikki on normaalia). Hyväksyin Dzhesin, en halunnut ohittaa temppuja. Haluan laittaa uudelleen intrauteriinisen laitteen (IUD). Lääkärit ehdottavat eri Mirenaa (ei sisällä kohdunulkoisia, mutta tällaisen histologian taustalla hormonit voivat olla epätoivottavia, libido voi laskea, mikä näkyy pääasiassa terapeuttisiin tarkoituksiin), T-muoto sekoittuu Nova-T: hen, eikö se häiritse minua ja onko se mahdollista. jos on ollut kohdunulkoinen raskaus (lääkärit sanovat, että se ei ole pahempi, mutta sama kuin Multiload). Viimeiset 2 spiraaliani olivat MultiLoad (lääkärit sanovat, että sinun ei pitäisi maksaa ylikorvausta ja että on vaikeampaa asentaa ja poistaa, onko niin?). Pyydän teitä auttamaan minua päättämään laivaston valinnasta, ottaen huomioon historiani. Lääkärit sanovat yksiselitteisesti, että voin asentaa IUD: n, he suosittelevat Novo-t: tä ja pelkään kohdunulkoista raskautta.

Auta ymmärtämään spiraaleja! Kiitos paljon.

30. kesäkuuta 2010

Galina Aleksandrovna Petrenko vastaa:

Kaikki vastauskonsultti Hei, Natalia!
Intrauteriiniset laitteet (IUD) eroavat toisistaan ​​irtotavarana: 1. Multiload Cu 375 - sillä on erityinen muoto ripustimiin, jotka eivät ole kohtisuorassa sauvaan, mutta kuten jos oval on alaspäin, joissakin malleissa on pieniä piikit. Nimi Cu määrittää kuparilangan läsnäolon sauvassa. Tämän IUD: n erityispiirteenä on, että sitä voi käyttää naiset, joilla ei ole merkitystä, ja sillä on pienin prosenttiosuus sadoista (karkotuksista). Kuparipitoisten kelojen ehkäisyvaikutus on erityisesti metallin ominaisuuksia, joilla rajoitetaan siittiöiden liikkuvuutta, mikä vähentää niiden lannoitusominaisuuksia. Lisäksi IUD (intrauteriininen laite) edistää paikallista tulehdusreaktiota endometriumissa, joka rikkoo itse endometriumin ominaisuuksia ja luo kohdun happaman ympäristön, joka myös rajoittaa siittiösolujen liikkuvuutta ja estää hedelmöittyneen munan istutuksen kohdun seinään. 2. Nova-T, T Cu 380 A on myös kuparipitoinen IUD (intrauteriiniset laitteet), mutta niiden olkapäät ovat T-muotoisia, Nova-T: ssä ne ovat joustavia, mikä vähentää kipua ja epämukavuutta alavihassa. 3. T de Plata 380 ja NOVAPLUS ovat IUD (intrauteriiniset laitteet), jotka sisältävät kuparia ja hopeaa, mikä vähentää kohdunsisäisen laitteen kykyä aiheuttaa tulehdusta. 4. T de Oro 375 Gold - intrauteriininen laite, jossa on kullankierteen sisältö, joka on kääritty spiraalin ympärille, on korostunut anti-inflammatorisilla ominaisuuksilla. Kullan ominaisuuksia on pitkään arvioinut isovanhemmat-isoäitimme ehkäisyvälineiden roolissa. Jopa ennen helixin keksimistä synnytyksen jälkeen syntyi kultainen häätnauha, joka sijaitsi kohdussa ja tarjosi naiselle ehkäisyä. Tässä on tarina. 5. Intrauteriininen järjestelmä "Mirena" - spiraali, jonka ytimessä on levonorgestreeliä sisältävä säiliö. Tätä järjestelmää käytetään usein vain ehkäisyyn, mutta myös lääketieteellisiin tarkoituksiin. Tämä IUD on erilainen siinä mielessä, että toisin kuin muut IUD: t (kohdunsisäiset laitteet), sillä on hieman erilainen pistoskohdan vaikutuskohta, levonorgestreeli vaikuttaa kohdunkaulan liman ominaisuuksien muutoksiin, mikä vaikeuttaa siittiöiden pääsyä kohduun ja heikentää endometriumin transformaatiota, mikä tekee siitä mahdottomaksi. (jos muna oli vielä hedelmöittynyt).

Tällä hetkellä Mirenan kohdunsisäinen järjestelmä on edistyksellisin ja edullisin IUD: ensinnäkin hormonaalinen komponentti parantaa sen ehkäisymenetelmää, toiseksi Mirena ei ainoastaan ​​suojaa raskaudelta, vaan hoitaa myös gynekologisia sairauksia, kolmanneksi Mirena, toisin kuin Mirena, toisin kuin Mirena. metallipitoiset IUD: t eivät aiheuta tulehduksellista vastetta eikä lisää kohdunulkoisen raskauden riskiä. Vain lääkäri voi kertoa, mikä IUD (intrauteriininen laite) on sinulle parhaiten sopiva. Huolehdi terveydestäsi!

Hei, minulla on useita kysta oikealla ja vasemmassa rintassani, en muista koko (suurin on hieman pienempi kuin pähkinä). Lääkäri lähetti minut poistettavaksi. En antanut minulle testejä ja en lähettänyt sitä ultraääniin. Onko sisäisen laitteen kierre vaikuttaa kystan kasvuun? Onko mahdollista poistaa IUD?

24. joulukuuta 2009

Babik Andrey Ivanovich vastaa:

Kaikki konsultin Tatjanan vastaukset, ei ole tarpeen poistaa kysta, riittää, että lävistetään ne, eivätkä kaikki, vain ne, joiden koko on yli 1 cm, jäljellä olevat kystat käsitellään konservatiivisesti. Oletko valmis hoitamaan? Laivasto, luulen mitä tahansa. Esitä kysymys

Intrauteriiniset ehkäisyvalmisteet voivat keskeyttää kohdun syöpä

IUD: t - intrauteriiniset ehkäisyvalmisteet ovat saaneet pitkän ja vahvan suosion naisten keskuudessa ympäri maailmaa luotettavina keinoina ehkäistä ei-toivottuja raskauksia. Mutta italialaiset tutkijat tulivat esiin lisätoiminnolla - terapeuttisena.

On olemassa paradoksi: ehkäisyvälineet "spiraalit", jotka voivat erittää erityishormonin, auttaa paitsi lopettamaan kohdun syöpäkehityksen alkuvaiheessa, mutta myös antamaan nuorille naisille vakiintuneen diagnoosin mahdollisuuden kokea äitiyden ilon.

Sitten synnytyksen jälkeen seuraa radikaali toiminta, joka vapauttaa naisen kokonaan syöpään.

Sisäpuolinen kela

Sisäisen laitteen poistaminen (IUD-poisto; poisto, sisäinen laite; poisto, IUD; kuparin sisäinen laite poistaminen; kupari-IUD-poisto; poisto, kuparin sisäinen laite; poisto, kupari-IUD; hormonia vapauttava sisäinen poistaminen; hormonin vapauttava IUD-poisto; Hormonia vapauttava sisäinen laite, poistaminen, hormonia vapauttava IUD)

kuvaus

Sikiön sisäinen laite (IUD) on yksi naisten ehkäisymenetelmistä. Hormonia sisältävää IUD: tä voidaan käyttää myös muihin tarkoituksiin. Helix työnnetään emättimen läpi kohdunonteloon lääkärin toimesta. Raskauden aikana sikiö on kohdussa.

Naisen, jolla on asennettu IUD, on ehkä poistettava se. IUD: n poistaminen tehdään lääkärin toimesta. Älä koskaan poista IUD: tä yksin.

IUD: n poistamisen syyt

IUD-tyyppejä on kaksi:

 • Hormonia sisältävä laivasto;
 • Kupari-laivasto.

Hormonia sisältävä IUD voi pysyä kehossa viisi vuotta. Kupari-laivasto voi pysyä 10 vuotta. Tämän ajanjakson jälkeen kohdunsisäinen laite on poistettava tai vaihdettava.

Muita IUD: n poistamisen syitä voivat olla:

 • Seksuaalisesti tarttuva infektio;
 • Haittavaikutukset (esim. Verenvuoto, kipu);
 • Raskaat ja / tai pitkittynyt kuukautiskierto;
 • Raskaus, huolimatta kohdunsisäisestä laitteesta;
 • Haluat käyttää toista ehkäisymenetelmää;
 • Haluatko tulla raskaaksi;
 • Kuukautiset päättyivät vaihdevuosien puhkeamisen vuoksi;
 • Tarvitset hoitoa, joka vaatii IUD: n poistamisen.

Mahdolliset komplikaatiot sisäisen laitteen poistamisessa

Vakavat komplikaatiot ovat harvinaisia, mutta mikään menettely ei takaa riskin puuttumista. Jos aiot poistaa IUD: n, sinun on tiedettävä, että kouristukset ja verenvuoto voivat tapahtua poistoprosessin aikana, mutta tämä on normaalia. Jotkut naiset saattavat heikentää tai olla tajuttomassa tilassa välittömästi toimenpiteen jälkeen.

IUD voidaan poistaa milloin tahansa, mutta on parempi tehdä tämä kuukautisten aikana, koska kohdunkaula on pehmeämpi tänä aikana. Kun IUD on poistettu, nainen voi tulla raskaaksi.

Jos IUD poistetaan kuukautiskierron keskellä ja sinulla oli seksiä viikkoa ennen poistoa, on mahdollisuus tulla raskaaksi.

Miten sisäisen laitteen poistaminen on?

Menettelyn valmistelu

Ennen kuin poistat IUD: n, kysy lääkäriltäsi menettelyyn liittyviä kysymyksiä. Sinun on määritettävä, mitä ehkäisymenetelmiä haluat käyttää tulevaisuudessa, jos et halua tulla raskaaksi. Joskus saattaa olla tarpeen käyttää toista ehkäisymenetelmää ennen IUD: n poistamista.

nukutus

Useimmissa tapauksissa anestesiaa ei käytetä. Lääkäri voi määrätä kipulääkettä tai anestesoida kohdunkaulan epämukavuuden vähentämiseksi poistamisen aikana.

Kuvaus sisäisen laitteen poistamismenettelystä

Tämä menettely suoritetaan yleensä avohoidossa ilman tarvetta jäädä sairaalaan.

Ensinnäkin lääkäri lisää emättimeen dilatantin nähdäksesi kohdunkaulan. Kaula ja emätin hoidetaan antiseptisellä aineella. Esimerkiksi jodi. Sitten lääkäri löytää laivaston kierteet ("antennit").

Filamentit näkyvät yleensä kohdunkaulasta emättimeen. Lääkäri pyytää sinua ottamaan syvään hitaaseen hengitykseen. Menettelyn aikana sinun täytyy rentoutua.

Lääkäri käyttää pihdit tai muut työkalut tarttuakseen kierteeseen ja vetämällä IUD: n varovasti.

Tarvittaessa sen jälkeen, kun vanha emättimen sisäinen laite on poistettu vanhasta.

Saattaa olla tilanteita, joissa IUD on vaikea poistaa. Näissä tapauksissa lääkäri voi saattaa sinut toisen asiantuntijan puoleen. On olemassa mahdollisuus, että hysteroskooppia voidaan tarvita IUD: n poistamiseksi. Hysteroskooppi on pitkä, ohut putki, jossa on kamera ja lääketieteelliset instrumentit. Se lisätään emättimeen ja kohduun etsimään ja poistamaan IUD: n.

Kuinka kauan kestää sisäisen laitteen poistaminen?

Menettely kestää vain muutaman minuutin.

IUD: n poistaminen - sattuuko se?

Helixin poiston aikana voi esiintyä kramppeja ja verenvuotoa. Tämä on normaali tilanne.

Hoito sisäisen laitteen poistamisen jälkeen

Noudata lääkärin ohjeita, kun palaat kotiin toimenpiteen jälkeen. Jos aloitat toisen ehkäisymenetelmän käytön, varmista, että se on turvallinen sinulle.

Jos aiot tulla raskaaksi, sinun on aloitettava vitamiinien käyttö raskaana oleville naisille.

Ota yhteys lääkäriin sen jälkeen, kun sisäpuoli on poistettu

Kun olet palannut kotiin, sinun on otettava yhteys lääkäriin, jos seuraavat oireet ilmenevät:

 • Vakavat kouristukset, kipu tai herkkyys vatsassa;
 • Kuume tai vilunväristykset;
 • Selittämätön emättimen verenvuoto tai emätinpoisto.

Sisäisen laitteen poistaminen

Yksi intrauteriinisten laitteiden eduista on se, että ne asennetaan useita vuosia. Mutta aika on liian nopea, ja monet naiset unohtavat ehkäisyn ajoissa. Ja tämä on täynnä erilaisia ​​komplikaatioita ja tulehduksia.

Jos olet valinnut kohdunsisäisen laitteen (IUD) ehkäisymenetelmäksi, sinun tulee muistaa, että ennemmin tai myöhemmin se on poistettava. Tämä voidaan välttää vain, jos kela ei juurtua kohdussa ja hylättiin, eli se itse putosi itsensä. Mutta IUD: n poistamisen syyt voivat olla useita.

Indikaatiot sisäisen laitteen poistamiseksi

Huolimatta tarpeesta suojella useita vuosia on erittäin houkutteleva mahdollisuus. Mutta kohdunsisäisen laitteen asennus ei takaa huoletonta elämää jo vuosia. Joissakin tapauksissa voi olla tarpeen poistaa IUD ennenaikaisesti, vaikka useimmiten kierre poistetaan kuluneen kulumisen vuoksi.

Naisen, joka valitsee IUD: n ehkäisyvälineeksi, tulisi olla erityisen varovainen seksuaaliterveytensä suhteen, koska vieraskeholla ja lisääntymiselimillä on keskinäinen vaikutus toisiinsa. Spiraalin käyttäminen voi laukaista tulehdusprosessien kehittymisen, ja krooniset sairaudet voivat aiheuttaa IUD: n hylkäämisen.

On useita syitä (tai indikaatioita) kohdunsisäisen laitteen poistamiseksi kohdunontelosta:

Sulkeminen Navy. On mahdollista, että asennuksen jälkeen kohdunsisäinen laite siirtyy pois eikä voi taata odotettua ehkäisymenetelmää.

Usein tällaisissa tilanteissa helix "putoaa" emättimestä itsenäisesti, mutta jos siinä on siirtymä, se on poistettava ja uusi asennettava. Et voi laittaa samaa kierrosta takaisin.

Ja helixin toistuvalla karkottamisella on tarpeen valita vaihtoehtoinen ehkäisymenetelmä.

Navy on kulunut loppuun. Pakkauksessa tai kunkin kierukan ohjeissa on ilmoitettava, mihin aikaan ehkäisyvalmiste on tarkoitettu. Suurin osa niistä on asetettu 3-5 vuodeksi, vaikka niitä on 7 tai jopa 10 vuotta.

Jos spiraalin kulumista ei ole määritelty huomautuksessa, oletusarvo on 5 vuoden ajanjakso.

Määritetyn ajan kuluttua IUD on varmasti poistettava, muuten muutokset ja tulehdus alkavat kohdussa, mikä johtaa naisten lisääntymisterveyden heikkenemiseen.

Uusi raskaus. Kuten muutkin ehkäisyvalmisteet, IUD ei tarjoa ehdotonta takuuta raskauden ehkäisemisestä - sekä kohdun että kohdunulkoisen. Jos sinulla on epäilyksiä konseptista, ota välittömästi yhteyttä gynekologiin.

Raskauden suunnittelu. Raskauden alkaminen on mahdollista lähes välittömästi kohdun sisäisen laitteen poistamisen jälkeen.

Aiemmin oli välttämätöntä ottaa lyhyt tauko endometriumin palauttamiseksi, mutta tuoreet tutkimukset osoittavat, että tätä ei tarvita.

Jos spiraalin kuluminen ei aiheuta rikkomuksia, naisen terveys on kunnossa ja hän on valmis raskaaksi, ja IUD: n poistaminen riittää.

Kohdun fibroidien kehittyminen tai kasvu. Pieni kohdun myooma ei ole vasta-aihe sisäisen laitteen asennusta varten, ainoa varoitus on, ettei kohdun epämuodostumista pitäisi esiintyä, ja tässä tapauksessa on parempi valita IUD gestageenilla. Kuitenkin, jos fibroosi ilmestyi spiraalin kulumisen taustalla tai sen asennuksen alkoi kasvaa - ehkäisyä on poistettava.

Sairaudet lantion elimet. Jos IUD: n kulumisen aikana kehittyy tulehdus, kierre on poistettava. Akuuteissa tapauksissa menettely suoritetaan paikallaan, hitaasti - avohoidossa, mutta aina antibakteerisella hoidolla.

Miten ja milloin IUD: n poistaminen

Sikiön sisäinen laite poistetaan melkein kivuttomasti, jos sen kulumisen aikana ei ole esiintynyt tulehduksia. Menettely on suoritettava steriileissä olosuhteissa ja yksinomaan asiantuntijan toimesta.

Gynekologi tutkii ensin naisen ja, jos kaikki on kunnossa, poisto ei kestä kauan: sillä sinun pitäisi vain vetää helixin jänteet. Menettely suoritetaan kuukautisten aikana.

Älä vain yritä tehdä sitä itse kotona: on suuri vaara, että kohdun limakalvot ja infektio vahingoittuvat.

Jos helix-langat katoavat tai on muita vaikeuksia sen poistamisessa, käytä hysteroskoopin menetelmää.

Kun on poistettu intrauteriininen laite, otetaan saippuaa sytologista tutkimusta varten. Tämä ei kuitenkaan ole lainkaan tarpeen.

Erityisesti onlinewoman.ru - Elena Kichak

IUD poisto: seuraukset, ei viikset, hinta. Raskaus IUD: n poiston jälkeen - MedOk maksettu klinikka

Sikiön sisäinen laite (IUD) on suojaus ei-toivotusta raskaudesta. Se on pieni levy, sauva, kevät jne. eri materiaaleista, joissa on "viikset". On olemassa yli 50 IUD-tyyppiä, jotka eroavat muodoltaan ja muodoltaan.

Sisäisen laitteen asentaminen kohtuun estää munan kiinnittymistä seiniin.

Yksi sisäisen laitteen eduista on se, että se on asennettu useita vuosia. Sen jälkeen laivasto olisi poistettava.

Sisäisen laitteen poistaminen on tehtävä ajoissa, suositellun ajanjakson jälkeen, muuten IUD voi alkaa kasvaa kohdun seiniin, mikä johtaa vakaviin seurauksiin ja komplikaatioihin.

Milloin minun pitäisi poistaa IUD?

IUD: n poistaminen (kohdunsisäinen laite) on gynekologinen prosessi, jonka tarkoituksena on poistaa tuote kohtuullisesti kohdusta.

On useita syitä (tai indikaatioita) kohdunsisäisen laitteen poistamiseksi kohdunontelosta:

1. Suositeltavan käyttöiän päättyminen.

Pakkauksessa tai kunkin kierteen ohjeissa on pakollista ilmoittaa, mihin ajankohtaan tämä ehkäisyvalmiste on tarkoitettu. Suurin osa spiraaleista on asetettu 3-5 vuodeksi, vaikka on olemassa joitakin nykyaikaisia ​​spiraaleja, jotka voivat toimia 7 tai jopa 10 vuotta.

On olemassa kahdenlaisia ​​IUD: iä: kuparikalvot, jotka estävät raskauden vapauttamalla hitaasti kuparia ja hormonaalisia IUD: itä, jotka vapauttavat hormoneja. Kupari-IUD: t otetaan käyttöön noin kymmenen vuotta, kun taas hormonaaliset IUD: t ovat viisi vuotta.

Jos spiraalin kulumista ei ole määritelty merkinnässä, oletusarvo on viiden vuoden jakso.

Tämän määräajan päätyttyä IUD olisi varmasti poistettava. Muuten muutokset ja tulehdus alkavat kohdussa, mikä johtaa huonoon terveyteen.

2. Sikiön sisäisen laitteen poistaminen (IUD: n siirtyminen suhteessa alkuperäiseen oikeaan asentoonsa).

Joskus tapahtuu, että asennuksen jälkeen kohdunsisäinen laite siirtyy eikä voi taata odotettua ehkäisymenetelmää. Usein tällaisissa tilanteissa kierre itsenäisesti "putoaa" emättimestä.

Joka tapauksessa, jos siirtymä on tapahtunut, kierre on poistettava ja uusi asennettava. Et voi laittaa samaa kierrosta takaisin.

Ja helixin toistuvalla karkottamisella on tarpeen valita vaihtoehtoinen ehkäisymenetelmä.

3. Raskaus, joka vastasi laivaston taustaa.

Kuten muutkin ehkäisyvalmisteet, IUD ei tarjoa ehdotonta takuuta raskauden ehkäisemisestä - sekä kohdun että kohdunulkoisen. Jos sinulla on epäilyksiä konseptista, ota heti yhteyttä gynekologiin.

4. Raskauden suunnittelu.

Raskauden alkaminen on mahdollista lähes välittömästi kohdun sisäisen laitteen poistamisen jälkeen.

Aiemmin oli välttämätöntä ottaa lyhyt tauko IUD: n poistamisen jälkeen endometriumin palauttamiseksi, mutta tuoreet tutkimukset osoittavat, että tätä ei tarvita.

Jos helixin käyttö ehkäisyvälineenä ei aiheuta rikkomuksia, naisen terveys on kunnossa ja hän on valmis raskaaksi, ja IUD: n poistaminen tästä on tarpeeksi.

5. Hyvänlaatuisen kasvaimen prosessin kehittyminen tai kasvua kohdussa (fibroidit, fibroidit) IUD: n asentamisen jälkeen.

Pieni kohdun fibroidi ei ole kontraindikaatio kohdunsisäisen laitteen asennusta varten. Ainoa tärkeä edellytys on, että kohdun kehon muodonmuutosta ei tule havaita. Tässä tapauksessa sinun pitäisi valita IUD progestogeenin kanssa. Kuitenkin, jos spiraalien käytön taustalla esiintyi fibroideja tai fibroideja tai kun sen asennus alkoi kasvaa - ehkäisyä on poistettava.

6. Välitön tulehdusprosessi lantion elimissä.

Jos IUD: n käytön aikana kehittyy tulehdus, kierre on poistettava. Taudin akuutin kulun tapauksessa IUD: n poistomenettely suoritetaan sairaalassa, kun taas kroonisen sairauden tapauksessa se on poliklinikka, mutta aina antibakteerinen hoito.

7. Kasvava sukuelinten infektio (gonorrhea).

8. Hallitsematon verenvuoto kohdun purkaus, joka liittyy IUD: n läsnäoloon kohdunontelossa.

9. Diagnoosi lantion elinten pahanlaatuisista kasvaimista.

Miten sisäisen laitteen poistaminen on?

Sikiön sisäinen laite poistetaan nopeasti, helposti ja kivuttomasti, jos sitä ei ole kulunut sen käytön aikana. Menettely on suoritettava steriileissä olosuhteissa avohoidossa klinikalla tai sairaalassa, ja se olisi suoritettava yksinomaan asiantuntijan toimesta.

IUD: n poistomenettely suoritetaan yleensä kuukautisten aikana.

Gynekologi tutkii naisen ja, jos kaikki on kunnossa, IUD: n uuttaminen ei kestä kauan: sinun tarvitsee vain vetää heliksin kierre.

Jos antennit irrotetaan poistovaiheessa, niin joissakin tilanteissa on mahdollista käyttää erityisiä koukkuja merivoimien kaappaamiseen, mutta tämä manipulointi on suoritettava ultraääniohjauksessa.

Jos helix-kierteet katoavat tai jos sen poistamisessa on muita vaikeuksia, käytä hysteroskoopin menetelmää. Hysteroskooppia suoritetaan yleensä sairaalassa.

Jos IUD: n visuaalinen määritys on kohdunontelossa ja hysteroskoopin käyttö, IUD: n poisto ei poikkea tavallisesta hysteroskoopista. Samaan aikaan IUD: n pää on tarttunut erityisiin pihteihin ja poistettu kohdusta yhdessä hysteroskoopin kanssa.

Älä koskaan yritä poistaa emättimen sisäistä laitetta yksin! On olemassa suuri riski kohdun ja infektion vaurioitumiselle.

Kun on poistettu kohdunsisäinen laite, on suositeltavaa ottaa siitä kostutus sytologista tutkimusta varten.

Suurimmassa osassa tapauksia ei synny komplikaatioita IUD: n poistamisen yhteydessä. IUD: n poistaminen on yhteinen rutiinimenettely, joka suoritetaan gynekologisissa klinikoissa, ja sääntöjen ja toteutustapojen noudattaminen takaa kivuttoman ja mutkattoman poiston.

Sisäisen laitteen (IUD) poistaminen

→ Gynekologia ja synnytys → Hoito → Raskauden ehkäiseminen → Sikiön sisäisen ehkäisyn poistaminen (IUD)

Nykyaikainen lääketiede tarjoaa monia tapoja välttää ei-toivottuja raskauksia. Historiallisesti naiset ottavat vastaan ​​tärkeimmät ehkäisymenetelmät ja yksi tehokkaimmista tavoista on kohdun sisäisen laitteen käyttöönotto. Sen valmistusprosessi on nopea ja kivuton, ja tehokkuus on 95%.

Tämä on toiseksi suosituin ehkäisymenetelmä, jota käyttävät naiset, jotka ovat synnyttäneet seksuaalisesti aktiivisia naisia. Sisäisen laitteen käyttöönottoa ja poistamista suorittaa vain gynekologi ja vain sairaanhoitolaitoksessa.

HE CLINICin synnytys- ja synnytyskeskuksessa kokeneet gynekologit käsittelevät IUD: n poistamista.

Tämän ehkäisyn tehokkuusjakso riippuu helixin tyypistä ja sen asennuksen oikeellisuudesta. Spiraalin ehkäisymenetelmän keskimääräinen kesto säilyy 5 vuotta. On olemassa nykyaikaisia ​​IUD-tyyppejä, jotka tehokkaasti estävät käsityksen 10 tai jopa 15 vuoden ajan.

Kierre poistetaan sen voimassaolon päättyessä tai milloin tahansa naisen pyynnöstä. Poistomenettely suoritetaan kuukautisten aikana ja se koostuu seuraavista vaiheista:

 • nainen sijaitsee gynekologisessa tuolissa;
 • kaikki luonnolliset eritteet poistetaan emättimestä;
 • Tutkimuksen jälkeen lääkäri poistaa ehkäisyn yksinkertaisesti vetämällä erikoisantennit.

IUD: n poistamisen jälkeen suoritetaan lantion elinten ultraääni.

Jos potilaalla ei ollut tulehduksellisia sairauksia kohdunsisäisen ehkäisyn aikana, sen poistaminen on täysin kivuton. Kivun mahdollisen ulkonäön välttämiseksi on suositeltavaa suorittaa toimenpide anestesian avulla.

Jos heliksiä ei voida poistaa tavanomaisella tavalla, koska osa sen osista on upotettu kohdun seinään (tämä on valitettavasti joskus tapahtunut), se poistetaan diagnostiikkakammutusmenetelmällä.

OH CLINICissa tällainen manipulointi johtuu sen lisääntyneestä invasiivisuudesta johtuen välttämättä hysteroskoopin visuaalisen ohjauksen alaisuudessa.

Tämän lähestymistavan avulla voit suorittaa operaation mahdollisimman tarkasti ja välttää mahdollisia komplikaatioita.

OH CLINICin edut

Synnytys- ja synnytyskeskus HE CLINIC tarjoaa sisarensisäisten ehkäisyvalmisteiden käyttöönottoa ja poistamista. Lääkärillämme on laaja kokemus tällaisten menettelyjen toteuttamisesta. Korkean pätevyyden omaavat asiantuntijat antavat sinulle mahdollisuuden käsitellä manipulointia nopeasti ja kivuttomasti potilaan epämukavaksi.

Anestesiassa käytämme vain turvallisia lääkkeitä. Ne poistuvat nopeasti kehosta vahingoittamatta sitä.

Poistoilmoitukset

Tärkeimmät merkinnät ovat:

 • vanheneminen;
 • siirtymä;
 • vakavia haittavaikutuksia (vaikea vatsakipu, kohdun verenvuoto);
 • kohdun ja lisäaineiden tarttuvat ja tulehdukselliset prosessit;
 • raskaus;
 • kasvava myoma;
 • raskauden suunnittelu.

Älä yritä poistaa emättimen sisäistä ehkäisyä yksin!

Mitä odottaa IUD: n poistamisen jälkeen

Useiden päivien menettelyn jälkeen alavihassa voi olla kipua (kuten kuukautisten aikana). Huono verenvuoto voi ilmetä.

Tällaiset ilmentymät ovat normaaleja ja kulkevat muutaman päivän kuluessa. 4-5 päivän kuluessa IUD: n poistamisesta on suositeltavaa tarkkailla seksuaalista lepoa.

Sinun pitäisi myös kieltäytyä ottamasta kylpyamme, käydä saunassa ja kylvyssä, käyttämään tamponeja ja douchingia.

Seuraavat jaksot voivat tulla ajoissa tai siirtyä useita päiviä. Jos käytettiin hormonaalista helixiä, normaalin syklin palauttaminen voi kestää hieman kauemmin. Voit suunnitella raskauden ensimmäisessä jaksossa poistamisen jälkeen.

Naisten terveys on hauras asia, joten jokaisella naisella on oltava hyvä gynekologi. Tee oikea valinta - ota yhteyttä HE CLINICiin.

Luota terveydenhuollon ammattilaisiin! HE CLINIC

Varaa tapaaminen soittamalla numeroon (495) 223-22-22 tai täyttämällä online-lomake

Järjestelmänvalvoja ottaa sinuun yhteyttä vahvistaakseen merkinnän. IMC "ON CLINIC" takaa valituksesi täydellisen luottamuksellisuuden.