Vitamiinihoito syklin vaiheissa - opimme, kuinka kuukautisten toiminta voidaan palauttaa oikein

Vitamiinihoidolla voit täyttää tärkeiden vitamiinien puutteen naaraskehossa, jotta sen lisääntymisjärjestelmän toimivuus lisääntyy merkittävästi. Tähän mennessä tämä hoitomenetelmä on hyvin yleinen erityisesti länsimaissa, koska se on täysin turvallinen. Vitamiinihoito syklin vaiheissa annetaan tapauksissa, joissa kuukautiskierron aikana on erilaisia ​​ongelmia.

Mikä se on

Kuukautiskierto on jaksollinen prosessi naaraskehossa ja liittyy erottamattomasti lisääntymisfunktioon. Yleensä hänen läsnäolo osoittaa, että nainen on valmis jatkamaan kilpailua. Jokaisen syklin lopussa havaitaan erityistä emättimen purkausta, jota kutsutaan kuukausittain.

Nykypäivän maailmassa eri kuukautisten toimintahäiriöt eivät valitettavasti ole harvinaisia. Syynä tähän voi olla täysin erilaiset tekijät - hormonaaliset häiriöt, virtsarakenteiden sairaudet, krooniset sairaudet, haitalliset ympäristöolosuhteet, sukuelinten sairaudet, stressi ja paljon muuta. Samanlaisia ​​häiriöitä esiintyy vitamiinien puutteen vuoksi. Tämä pätee erityisesti nuoruusiässä.

Tyttöjen kuukautiskierron ongelmien riittämättömän hoidon puute voi johtaa sellaisten patologisten tilojen ilmaantumiseen, kuten amenorrea, dysmenorrea, hedelmättömyys, viivästynyt seksuaalinen kehitys jne. Näin ollen on välttämätöntä turvautua tehokkaaseen hoitoon.

Mitä tehdä, jos elimistössä ei ole tarpeeksi vitamiineja? Luonnollisesti sinun on täytettävä niiden varastot. Joillakin biologisesti aktiivisilla yhdisteillä on selvä estrogeenimainen ja gonadotrooppinen vaikutus. Tätä laatua käytetään vitamiinihoidossa. Tämän hoidon ydin on palauttaa kuukautiskierto ilman hormonaalisten lääkkeiden käyttöä, joilla voi olla merkittävä vaikutus kehoon.

Vitamiinihoito on pääosin merkityksellinen nuorille tytöille, joiden sykli usein epäonnistuu.

Myös tiettyjen vitamiiniryhmien hoitoa käytetään syklin ongelmien poistamiseen naisilla, jotka ovat aiemmin olleet leikattu munasarjojen leikkauksessa (mittakaavasta riippumatta). Tällöin ne ovat osa kattavaa leikkaushoitoa.

Mitä vitamiineja määrätään

Kaikilla vitamiineilla ei ole suoraa vaikutusta naisten lisääntymistoimintaan. Näin ollen on olemassa erityinen luettelo bioaktiivisista aineista, jotka lääkärit määrittävät potilailleen:

 • foolihappo on olennainen osa koko kehoa. Tämä vesiliukoinen vitamiini on suoraan mukana immuunijärjestelmässä tapahtuvissa prosesseissa sekä verenkiertojärjestelmässä. Lisäksi B9-vitamiini auttaa normalisoimaan kohdun happamuutta, ja tämä on erittäin tärkeää;
 • tokoferoli - on luonnollinen antioksidantti. Häiritsee erytrosyyttien ja muiden yhtä tärkeiden solujen hapettumista. E-vitamiini on vastuussa säiliön seinien elastisuuden ja lujuuden säilymisestä, minkä vuoksi riittävä määrä sitä vähentää merkittävästi vaaraa sairastua sellaiseen vaaralliseen sairauteen kuin ateroskleroosi. Parantaa immuniteettia solutasolla;
 • pyridoksiini on toinen erittäin tärkeä komponentti vitamiinihoidossa. B6-vitamiini osallistuu suoraan aivoissa tapahtuviin aineenvaihduntaan. Se stimuloi myös kilpirauhasen ja lisämunuaisen toimintaa. Pyridoksiinin ansiosta on mahdollista vähentää tai päinvastoin lisätä verensokeritasoa. Sillä on voimakas anti-inflammatorinen, immunomoduloiva, masennuslääke, antianeminen ja verenpainetta alentava vaikutus. Parantaa asianomaisten elinten diureettista toimintaa;
 • tiamiini - vastaa hermoston moitteettomasta toiminnasta. B1-vitamiini on osa ihmiskehon energianvaihtoa;
 • askorbiinihappo - lisää kykyä imeä rautaa, syntetisoi välittäjiä, kollageenia ja steroidihormoneja. Osallistuu kolesterolin vaihtoon, endogeenisen interferonin induktioon, veren hyytymisprosessiin, hiilihydraatin metaboliaan. C-vitamiinin kyky nopeuttaa kudosten regeneroitumista ja säätää redox-prosesseja on tunnettu. Vuorovaikutuksessa foolihapon kanssa estetään sitä kertymästä elimistöön liian suurina määrinä. Ei antioksidantti, vaan sillä on useita sen ominaisuuksia.

Syklisen vitamiinihoidon järjestelmä

Käsittelemistä vitamiinipitoisten korjaustoimenpiteiden avulla tulisi noudattaa tarkasti määrättyä ohjelmaa, jonka hoitava lääkäri kehittää suoraan. Tästä johtuen on mahdollista saavuttaa maksimaalinen vaikutus hoidosta.

Vitamiinihoito-ohjelmia on melko paljon. Harkitse yhtä suosituimmista, joka on osoitettu useimmiten:

1. Syklin ensimmäinen vaihe

Tämä on noin viidennestä neljääntoista päivään:

 • foolihappo - annos 1 mg, kolme tablettia päivässä. Vastaanoton kesto - 10 päivää;
 • pyridoksiini - 1 ml 5-prosenttista liuosta päivässä aamulla ennen ateriaa. Kesto - 10 päivää;
 • tokoferoli - 1 tippa päivässä, joka toinen päivä koko vaiheen ajan.

Syklin ensimmäinen puoli on erittäin tärkeä kehon valmistamiseksi lisääntymistoimintojen vakauttamiseksi. Muista ottaa tokoferoli. Tosiasia on, että E-vitamiini auttaa parantamaan endometriumin tilaa niin, että todennäköisyys hedelmöittyneen munan ongelmattomaan istutukseen kasvaa merkittävästi. Sen lisäksi on käytettävä foolihappoa. Se on äärimmäisen tärkeää sikiön asianmukaista kehitystä ja sen muuttumista lapseksi ilman mitään poikkeamia. B9-vitamiini on kohdun pääaine, joka on vastuussa vauvan keskushermoston muodostumisesta.

2. Syklin toinen vaihe.

Se tapahtuu 15 - 25 päivässä (kesto riippuu organismin yksilöllisistä ominaisuuksista). Hoito-ohjelma on seuraava:

 • E-vitamiini - yksi tippa kahdesti päivässä, joka päivä, syklin loppuun saakka;
 • askorbiinihappo - 1 ml päivässä aterioiden jälkeen päivittäin 10 päivän ajan;
 • tiamiini - 1 ml aamulla ennen ateriaa päivittäin.

Vitamiinihoidon syklin toiselle puolelle on tunnusomaista se, että sen aikana potilaan on otettava kolminkertainen tokoferolin annos. Tosiasia on, että tällä hetkellä ovulaatio on jo tapahtunut, mikä tarkoittaa, että muna on putkissa tai jopa kohdussa. Askorbiinihappoa käytetään, kun kuukautiset alkavat. C-vitamiini auttaa vahvistamaan verisuonia, samoin kuin parempi veren hyytyminen, vastaavasti kuukautisten purkautuminen on normaalia eikä liian runsasta.

Keskimääräinen kurssi pidetään noin kolmen kuukautiskierron ajan. Tämän jälkeen sinun täytyy ottaa kuukausi. Tarvittaessa vitamiinihoitoa jatketaan. On tärkeää - jos aikoja ei ole, ensimmäinen vaihe juodaan kymmenen päivää, toinen - myös, ja loput 10 päivää ovat tauko.

Vitamiinihoito pystyy antamaan erinomaisia ​​tuloksia taistelussa kuukautiskierron eri häiriöitä vastaan ​​ja ilman monimutkaisten hormonaalisten lääkkeiden käyttöä. On itsestään selvää, että ennen tällaista hoitoa gynekologi tarvitsee ammatillista neuvontaa. Oikea lähestymistapa vitamiiniterapiaan, patologiset prosessit voidaan poistaa yhden tai kahden kurssin jälkeen.

Syklinen vitamiiniterapia syklinen vitamiinihoito kuukautiskierron vastaisesti

Syyt ja kliininen kuva

Syyt kohdun fibroidien kasvuun ja etenemiseen ovat vastoin sukupuolihormonien tuotantoa estradiolin ylimäärällä. On myös tekijöitä, jotka voivat aiheuttaa taudin esiintymistä:

 • usein kirurgiset toimenpiteet;
 • synnynnäiset epämuodostumat kohdun lihaksen kerroksessa;
 • epäedullinen perintö;
 • seksuaalisen pallon tulehdussairaudet;
 • harmonian puute intiimissä elämässä;
 • laskimotukos;
 • lisääntynyt paine 35-vuotiaille edustajille;
 • ensimmäinen syntymä 30 vuoden kuluttua;
 • kuukautisten alkuvaihe;
 • vitamiinien puuttuminen yleisnimen A, E, foolihapon ja muiden B-vitamiinien alla.

Vitamiinin vaikutus naisen kehoon

Vitamiinien ja hivenaineiden puute tai ylimäärä vaikuttaa selvästi naisten lisääntymisjärjestelmän toimintaan. Tietäen tätä ja määrittelemällä tiettyjä komplekseja voit rakentaa kuukautiskierron epäonnistumisia.

E-vitamiini

Se kuuluu rasvaliukoiseen ryhmään, sillä on tärkeä rooli sukupuolihormonien muodostamisessa. E-vitamiini vaikuttaa progesteronin tuotantoon, joka tarjoaa kuukautiskierron toisen vaiheen ja tukee raskautta. Siksi se on määrätty sekä keskenmenon että mastiitin hoidossa. Keskimääräinen annosnopeus - 200 mg kahdesti päivässä.

On tunnettua, että kuukautiskierron toisen vaiheen puute johtaa erilaisiin hyperplastisiin prosesseihin kohdussa, mikä johtaa epäsäännöllisiin ja runsaisiin kuukautisiin. E-vitamiinia käytettäessä kuukautiskierto paranee ja mastopatian merkit vähenevät.

E-vitamiini on myös tärkeä sikiön kasvulle ja kehittymiselle. Sen puutos lisää vastasyntyneiden hemolyyttisen keltaisuuden riskiä, ​​maksan kudoksen atrofisia muutoksia ja muita haittavaikutuksia, mukaan lukien intrauteriininen kuolema.

A-vitamiini

Hänen vaikutuksensa mukaan limakalvoja, myös sukuelimiä, päivitetään säännöllisesti. Hän osallistuu myös progesteronin synteesiin.

A-vitamiinin vaikutuksesta lisääntyy sukupuolihormonien vaikutus kehoon. Se on tarpeen myös rintarauhasen normaalin kasvun ja kehityksen kannalta.

Siten A-vitamiini on tärkeimpien antioksidanttitoimintojen lisäksi mukana sukupuolihormonien metaboliassa. Sen puute johtaa seksuaalisen halun vähenemiseen, kuukautiskierron häiriöihin ja ovulaatioprosesseihin ja myötävaikuttaa myös mastopatian kehittymiseen.

D-vitamiini

Tällä vitamiinilla on suurempi vaikutus kalsiumin aineenvaihduntaan, luun tiheyteen ja rakenteeseen. Se vaikuttaa myös epäsuorasti veren hyytymisvalmiuksiin.

Kun se pienenee kehossa, premenstruaalisen oireyhtymän oireet ovat selvempiä, ja kriittisten päivien kesto kasvaa.

Foolihappo

Vitamiinien ottaminen

Monet naiset ovat kiinnostuneita siitä, mitä vitamiineja täytyy ottaa, juoda tai pistää sairauden aikana. Vitamiinit kohdun myomassa, mukaan lukien foolihappo, on otettava:

 • hormonin stabilointi;
 • immuniteetin ja aineenvaihdunnan normalisointi;
 • estämään kontrolloimaton solujen jakautuminen;
 • kasvaimen etenemisen estäminen;
 • vähentää veren menetystä kuukautisten aikana;
 • osallistuminen verisolujen tuotantoon;
 • edistää lisääntymisjärjestelmän riittävää toimintaa.

Foolihappo, Aevit, Menopace, Milgamma saavat ottaa, pistää ja juoda lääkärin kuulemisen jälkeen.

Monet gynekologit sanovat, että kun sairaus sinun täytyy ottaa E-vitamiinia. On huomattava, että E-vitamiini, jossa on kohdun myoma, vaikuttaa merkittävästi hormoneihin. Gynekologit suosittelevat tämän vitamiinin juomista kohonneilla estrogeenipitoisuuksilla. Lisäksi tarvitaan tällaista yleistä nimeä sisältävää vitamiinia, kuten tromboflebiitin ehkäisyä ja epämiellyttäviä vaihdevuosien ilmenemismuotoja.

E-vitamiini on osa Aevit-nimistä lääkettä, joka voi myös juoda taudin. Aevit sisältää myös A-vitamiinia, joka edistää kollageenin tuotantoa ja infektioiden ehkäisyä.

A-, E-, C- - antioksidanttikoostumuksella on kaikkein voimakkain positiivinen vaikutus taudin kulkuun, koska nämä vitamiinit tukahduttavat vapaiden radikaalien prosesseja ja oksidatiivista solustressiä, joka liittyy johonkin tulehdus- ja kasvainprosessiin.

Muiden nimien alla oleviin lääkkeisiin, joilla on myönteinen vaikutus kehon tilaan, sisältyvät K-, C- ja B-vitamiinit. Erityisesti B-vitamiinit sisältyvät Milgamma-nimiseen lääkkeeseen.

Tämä työkalu on varsin tehokas ja sen annetaan usein saada potilaita vaihdevuosien jälkeen, samoin kuin nuorilla naisilla, joilla on pieniä määriä kasvaimia leikkauksen jälkeen. Milgamma voi juoda ja imeä normalisoimaan neuroendokriinisen järjestelmän toimintaa.

Jotkut naiset haluavat tietää, voitko ottaa Menopacen kohdun myomaa. Menopace-vitamiinit sisältävät noin 20 hyödyllistä komponenttia.

Menopace viittaa kuitenkin keinoihin, joita sinun tarvitsee juoda tai pistää varoen. Hivenaineet ja vitamiinit voivat edistää fibroidien voimakkaampaa kasvua, joten vain lääkärin tulee määrätä vitamiineja.

Pääsääntöisesti kasvaimen nopean kasvun, sen suuren koon, vitamiineja ei oteta, mutta niiden käyttö tulee hyödyksi leikkauksen jälkeisessä jaksossa kehon muodostumisen ja palautumisen uudelleen kasvun estämiseksi.

Vitamiinien lähteet - komplekseja apteekista

Tärkeimmät vitamiinit kuukautiskierron normalisoimiseksi ovat A, E, D, C, B ryhmä, foolihappo. Ne voidaan saada erilaisista komplekseista ja lääkkeistä sekä elintarvikkeista. Molemmat ovat hyväksyttäviä naisen elämän eri aikoina.

Aika-tekijä

Vitamiinien lisäksi (C, E, folio, PP ja jotkut muut) on kasviuutteita (parsakaali, Vitex ja t / n), hivenaineita. Koostumus on suunniteltu siten, että on tarpeen ottaa eri kapseleita tiettyihin syklin päiviin.

Aikakerroin auttaa kuukautiskierron epäonnistumisia, joissa esiintyy raskaita jaksoja. Se soveltuu myös näiden sairauksien ehkäisyyn.

Tsiklovita

Tämä on biologisesti aktiivinen kompleksi, jonka tarkoituksena on parantaa naisten lisääntymisjärjestelmän toimintaa. Se sisältää A-, C-, D-, B-, E- ja muita hyödyllisiä aineita.

Kukin kompleksin tabletti on tarkoitettu käytettäväksi tietyssä jaksossa, koska se yhdistää aktiiviset komponentit erityisellä tavalla.

Käytetään kuukautisten häiriöiden hoitoon ja ehkäisyyn.

Vision (Vision)

Sisältää ryhmän B, A, C, D, E ja monien muiden kasviuutteiden ja biologisesti aktiivisten lisäaineiden vitamiinit. Kompleksin koostumuksen tarkoituksena ei ole pelkästään kuukautisten toiminnan normalisointi ja premenstruaalisen oireyhtymän ilmenemismuotojen vähentäminen, se auttaa vahvistamaan hiuksia ja kynnet, parantaa ihon kuntoa ja t / n

Voit myös koota erillisiä vitamiiniryhmiä omien mieltymysten perusteella. Mutta on parempi tehdä tämä lääkärin määräyksen mukaan Järjestelmiä on monia. Esimerkiksi seuraavaa käytetään usein:

 • E-vitamiini 200 mg 1 kapseli kahdesti päivässä 15: stä 28. päivään (tai ennen kuukautisten alkua). Voit käyttää AEvitia, joka lisäksi sisältää enemmän A.
 • C-vitamiini 500 mg päivässä 1 - 7 päivässä ja sitten 21 - 28 ° C.
 • Foolihappo 1 mg - 1 tabletti 2 - 3 kertaa päivässä koko syklin ajan.

Kaikki nämä vitamiinit eivät kuitenkaan auta kuukautiskierron rikkomisessa, jos syy on sairauden täysin erilainen orgaaninen luonne (kysta ja t / n). Siksi ennen kuin alat ottaa tällaisia ​​komplekseja, sinun tulisi tutkia asiantuntijoita ja saada suosituksia käyttöön.

Ruokavalion rikastaminen terveillä elintarvikkeilla, useimmissa tapauksissa voit välttää hypovitaminoosia. Tästä huolimatta kehon tietyissä kohdissa tarvitaan lisääntynyttä virtausta.

Foolihapon käyttö

Foolihappo, joka täytyy juoda profylaktisiin tarkoituksiin, on sallittu osana monimutkaista hoitoa. Foolihappoa kohdun myomassa tarvitaan:

 • sukupuolihormonien tason normalisointi;
 • aivolisäkkeen säätely;
 • veren laadun ja ominaisuuksien parantaminen anemiassa;
 • verenkierron stabilointi, joka estää fibroidien kasvun;
 • poistaa stressiolosuhteet;

Foolihappo auttaa keskushermostossa.

Foolihappo, tai pikemminkin sen puutos voidaan täydentää, jos juot tai vitamiinia. Foolihappoa esiintyy kuitenkin elintarvikkeissa, joita voidaan käyttää myoman kanssa. Foolihappo on otettava ruoan kanssa optimaalisen imeytymisen vuoksi.

Foolihappoa esiintyy suurina määrinä seuraavissa tuotteissa:

 • vihreät missä tahansa muodossa - suurin määrä foolihappoa on vihreissä lehdissä (vihreät sipulit, pinaatti, salaatti);
 • munat;
 • pavut;
 • maksa;
 • hunaja ja mehiläistuotteet;
 • leipää.

Foolihappoa sisältävät elintarvikkeet vaikuttavat myönteisesti aineenvaihduntaan, vähentävät ruokahalua, tukevat tarvittavaa kolesterolitasoa.

Mitä harkita

Jos nainen päättää täydentää vitamiinitoimintaa luonnollisilla tuotteilla, niiden käytölle ei ole käytännössä mitään rajoituksia. Harkitse vain kehon yksittäisiä ominaisuuksia ja allergisen reaktion mahdollisuutta.

Jos synteettisiä komplekseja on tarkoitus ottaa, on parempi tehdä tämä lääkärin määräyksellä ja ohjeiden mukaisesti. Koska yksilön yliannostus voi aiheuttaa epämiellyttäviä seurauksia.

Tämä pätee erityisesti rasvaliukoisiin vitamiineihin, jotka on kerrostettu kehoon. Keinotekoisten kompleksien toinen haitta on se, että ne sisältävät erilaisia ​​väriaineita ja säilöntäaineita, joiden läsnäoloa ei välttämättä ole esitetty.

Ne ovat useimmiten erilaisia ​​allergisia reaktioita.

Vitamiinit ovat välttämättömiä henkilön kaikkien sisäelinten normaalille toiminnalle. Naiset ovat erityisen herkkiä niiden puutteelle, joka usein ilmenee kuukautiskierron eri häiriöissä. Sellaisten ehtojen välttäminen auttaa hyödyllisiä komplekseja sekä tuoreiden hedelmien ja vihannesten kanssa rikastettua ruokavaliota.

Vitamiinit naisille päiväkierroksella

Epäsäännölliset jaksot - yksi naisten sukupuolielinten sairauksien tärkeimmistä oireista. Oikean hoidon löytämiseksi lääkärin on määritettävä rikkomisen syy. Vähäisillä poikkeamilla vitamiineja suositellaan kuukautiskierron normalisoimiseksi. B-ryhmän vitamiineja, samoin kuin A-, C-, E.-vitamiinia on käytetty onnistuneesti. Vakavien patologioiden puuttuessa sykli palautuu kolmen kuukauden kuluessa.

Voivatko vitamiinit vaikuttaa kausiisi

Naisilla, joilla on terveellinen lisääntymisjärjestelmä, kuukautiset kestävät 3–7 päivää, syklin kesto vaihtelee 21–35 päivästä. Säännölliset poikkeamat normista voivat olla signaali hormonaalista epätasapainoa, sukupuolielinten sairauksien kehittymistä ja mineraalien puutetta. Rikkomukset voivat myös aiheuttaa hormonaalisia ja psykotrooppisia lääkkeitä.

Biologisesti aktiivisten aineiden puuttuessa ovulaatiota voidaan hidastaa. Puutteen täyttämiseksi määrätään erityisiä lisäaineita ja lääketieteellisiä ruokavalioita.

Miten normalisoidaan sykli vitamiineilla

Biologisesti aktiivisilla aineilla on tärkeä rooli hormonien tuotannon stimuloinnissa. Tutkimustulosten mukaan osa niistä vaikuttaa lisääntymiselinten työhön. Siksi lääkärit määräävät usein vitamiineja kuukautisten syklin palauttamiseksi.

Jos naisella on merkityksetön syklin rikkominen, lääkäri voi määrätä lisävaiheita vaiheittain. Hoidon kesto on 2-3 kuukautta. Jos tämän ajanjakson jälkeen ei havaita positiivista suuntausta, hormonihoito voi olla tarpeen.

Lisäravinteet kuukautiskierron normalisoimiseksi

Jotta saavutettaisiin hyviä tuloksia, sinun tulee yhdistää vitamiinit kuukautisten hoitoon naisilla. Kaupallisesti saatavilla olevat ravintolisät, jotka sisältävät ainekompleksin kuukautiskierron normalisoimiseksi, ovat saatavilla.

Lääke Tsiklovita sisältää kaksi tuotetta, jotka on tarkoitettu käytettäväksi eri vaiheissa. Lisäaineen koostumuksessa:

 • ryhmän B, E vitamiinit;
 • askorbiinihappo;
 • rutiinia;
 • jodi;
 • seleeni;
 • mangaani;
 • luteiini;
 • foolihappo.

Tätä ei-hormonaalista ainetta käytetään 3 kuukauden aikana. Lääke normalisoi kuukautiskierron, vähentää rintojen arkuus, palauttaa psyko-emotionaalisen taustan ja edistää yleistä terveydentilaa.

Toinen lisä, joka sisältää vitamiineja kuukautiskierron vastaisesti - Pregnoton. Saatavana pusseina infuusiota varten. Työkalua käytetään usein raskauden valmisteluun ja hormonituotannon normalisointiin. Se sisältää:

 • L-arginiini;
 • ryhmän B, C, E vitamiinit;
 • magnesium;
 • jodi;
 • seleeni;
 • Vitex-uute.

Tämä lisäosa tukee lisääntymiselinten terveyttä, antaa kuukautiskierron normalisoinnin, täydentää sikiön kehitykseen tarvittavia mineraaleja. Pregnoton on vasta-aiheinen raskauden ja imetyksen aikana.

Naisten vitamiinit kuukautiskierron normalisoimiseksi

Biologisesti aktiivisilla aineilla on tärkeä rooli hormonitasojen normalisoinnissa. Sukupuolirauhasen oikean toiminnan kannalta elimistössä pitäisi olla tarpeeksi B1-, B2-, B6- ja E-vitamiinia. Naiset tarvitsevat myös foolihappoa.

A-vitamiini

A-vitamiini tunnetaan parhaiten antioksidanttiominaisuuksistaan. Se on kuitenkin välttämätön ovulaation prosessien ja progesteronin tuotannon normalisoimiseksi. Aine edistää elinten limakalvojen uudistumista ja rintarauhasen kehittymistä.

B-ryhmän vitamiinit

Kuukautiskierron säätelemiseksi tarvitaan ryhmän B vitamiineja, jotka edistävät sukupuolirauhasen moitteetonta toimintaa ja estrogeenien tuotantoa. Näitä aineita tarvitaan myös hermokudoksen terveyden ylläpitämiseksi. B6 osallistuu munasarjojen ja kilpirauhasen työn normalisointiin. Erityisen suuri on sen tarve vaihdevuosien aikana.

C-vitamiini

C-vitamiini on aina mukana vitamiiniluettelossa kuukautiskierron normalisoimiseksi, se on vahvin antioksidantti, sen tarve kasvaa stressaavissa tilanteissa. Aine on tarpeen verisuonten seinien elastisuuden ylläpitämiseksi. Sen puutteen vuoksi kuukautisten aikana voi olla lisääntynyttä verenvuotoa.

D-vitamiini

D-vitamiinin riittävä saanti auttaa lievittämään premenstruaalisen oireyhtymän ilmenemismuotoja. Sen puutteen vuoksi kuukautisten kesto saattaa kasvaa. Aine vahvistaa pääasiassa luita ja säätelee veren hyytymistä.

Miten ottaa E-vitamiinia syklin normalisoimiseksi

Kuukautiskierron toisen vaiheen normaaliin kulkuun E-vitamiinin pitäisi olla riittävä, sillä sen puute on täynnä runsaita eritteitä kuukautisten ja epäsäännöllisten kuukautisten aikana. Aine on mukana sukupuolihormonien, myös progesteronin, tuotannossa.

Se on määrätty seuraavissa tapauksissa:

 1. Epäsäännöllinen tai raskas kuukautiset.
 2. Kun uhka keskenmenon säästää raskautta.
 3. Merkkejä mastiitista.
 4. Kun ilmenee merkkejä premenstruaalisesta oireyhtymästä - ärtyneisyys, huonovointisuus, turvotus.

E-vitamiinia tarvitaan sekä kuukautisten aikana että raskauden aikana. Hänet nimitetään sikiön säilyttämiseksi ja patologioiden kehittymisen estämiseksi. Suositeltu annos on 200 mg kahdesti vuorokaudessa.

Foolihappo

Foolihappoa tarvitaan erityisesti raskauden aikana. Aineen puutteen vuoksi lisääntyy keskenmenon tai ennenaikaisen syntymisen riski, sikiön patologioiden kehittyminen sekä synnytyksen jälkeinen masennus äidissä.

Foolihappoa ei kuitenkaan tarvita vain raskaana oleville naisille. On tarpeen:

 • ylläpitää hermoston terveyttä;
 • veren muodostumista varten;
 • solujen kasvua varten;
 • vahvistaa immuunijärjestelmää;
 • tuottaa aminohappoja.

Aikuinen tarvitsee 400 mikrogrammaa foolihappoa päivässä, kun taas raskaana olevan naisen on käytettävä 600 mikrogrammaa.

Vitamiinihoidon järjestelmä kuukautiskierron vastaisesti

Jos naisen kuukausittainen aikataulu muuttuu hieman, hormonaaliset keinot eivät välttämättä ole tarpeen. Tällöin lääkärit määrittävät vitamiineja syklin päivällä.

Hoito-ohjelma on seuraava:

 1. Syklin ensimmäisessä vaiheessa käytetään B9-, B12-, glutamiini- ja lipohappoja. Annostus - yksi tabletti kolme kertaa päivässä. Tätä kompleksia voidaan täydentää yhdellä E-vitamiinikapselilla.
 2. Toisessa vaiheessa B6 ja C määrätään tablettia kohti kolme kertaa päivässä, E - 2 kapselia päivässä.

Joillakin potilailla on riittävä syklinen vitamiinihoito kuukautisten häiriöiden tapauksessa hormonitasojen normalisointimenetelmän mukaisesti. Jos hoito oli tehoton, tarvitaan lisätutkimuksia ja mahdollisesti hormonaalisia valmisteita.

Vitamiinikompleksien kesto on 2-3 kuukautta. Vaikka nämä lisäaineet eivät sinänsä ole lääkkeitä, niiden käyttöä ei voida ottaa kevyesti. Hoidon tulee olla gynekologin valvonnassa. Tarvittaessa hän pystyy säätämään annosta ja antamisen kestoa.

Vasta-aiheet ja haittavaikutukset

Ennen kuin otat vitamiineja kuukautiskierron vaiheissa, on tärkeää neuvotella lääkärisi kanssa annostelusta. Se määritetään iän, elämäntavan ja samanaikaisen sairauden mukaan. Tietyt vitamiinikompleksit voivat olla vasta-aiheisia raskauden ja imetyksen aikana.

Toinen vivahteita - potilaat voivat kokea allergioita tai yksilöllistä suvaitsemattomuutta tiettyihin aineisiin. Jos tällaisia ​​reaktioita on esiintynyt aikaisemmin, sinun on ilmoitettava siitä lääkärille.

johtopäätös

Kun epäsäännölliset kuukausittaiset lääkärit määrittivät vitamiineja kuukautiskierron normalisoimiseksi. Jos vakavia patologioita ei havaittu tutkimuksen aikana, niiden ottaminen on riittävä. A-, C-, E- ja D-vitamiinit sekä B-ryhmä ovat käyttökelpoisia naisten lisääntymisjärjestelmän terveydelle, ja niitä on suositeltavaa käyttää syklin vaiheissa. Myynnissä on valmiita ravintolisiä, jotka sisältävät täyden valikoiman tehoaineita. Ennen kuin otat ne, ota yhteyttä lääkäriin.

Vitamiinihoito gynekologiassa

M. V. MAYOROV, korkeimman luokan synnytyslääkäri (naisten konsultointi kaupungin poliklinikasta numero 5 Kharkovissa), Ukrainan journalistiliiton jäsen

("Yleistä edeltää, betoni seuraa", lat.)

Vitamiinit, kuten proteiinit, hiilihydraatit ja lipidit, ovat orgaanisia yhdisteitä, jotka ovat elintarvikkeen olennaisia ​​osia. Termi "vitamiinit" ehdotettiin alun perin "elinaikana välttämättömiksi amiineiksi". Toisin kuin muut ruokavalion komponentit, niitä tarvitaan vain pieninä määrinä ja ne ovat erittäin tärkeitä, koska kehomme ei pysty täysin syntetisoimaan niitä, tai syntetisoitu määrä ei riitä tarpeiden täyttämiseen.

Vuonna 1913 Mac Kollum ja Davis totesivat ensin, että kaksi kasvutekijää ovat välttämättömiä terveyden säilyttämiseksi, joista toinen on rasvaliukoinen ja toinen vesiliukoinen. Sen jälkeen on tullut tiedoksi, että kukin näistä ryhmistä koostuu monista yhdisteistä, mutta luokitus (ks. Taulukko) perustuu edelleen niiden liukoisuuden piirteisiin, jotka ovat tärkeitä klinikalle (1).

Erityisen tärkeitä ovat vitamiinit raskauden aikana. Jopa täysin terve raskaana oleva nainen tarvitsee täydellisen valikoiman erilaisia ​​vitamiineja ja mikroelementtejä sopivissa määrissä, mikä ei pysty tarjoamaan normaalia, jopa teoreettisesti täydellistä ja tasapainoista (ravitsemuksellisten kanonien mukaan) ravitsemusta.

Jokaisella vitamiinilla, jonka tiedetään olevan aineenvaihduntaprosessien katalysaattori, on erityinen vaikutus kehoon. Joten esimerkiksi:

A-vitamiini (karoteeni) - vaikuttaa kohdun limakalvoon, ja sen regeneraation edistäminen, joka on erityisen tärkeä synnytyksen jälkeisellä kaudella, säätelee sikiön kehon kasvua raskauden aikana. Päivittäinen annos - 5000 IU, raskauden viimeisinä kuukausina - jopa 10–20 000 IU;

B 1 -vitamiini (tiamiini) - osallistuu estrogeenihormoneiden aineenvaihdunnan säätelyyn, asetyylikoliinin synteesiin, edistää asianmukaista aineenvaihduntaa hermostossa, maksassa, säätelee veden ja suolan metaboliaa. Tiamiinin puutos vaikuttaa perifeeriseen hermostoon, ruoansulatuskanavaan ja sydän- ja verisuonijärjestelmään. Päivittäinen annos - 10–20 mg;

B2-vitamiinia (riboflaviini) - myötävaikuttaa raskauden ja synnytyksen normaaliin kulkuun, käytetään estämään abortin uhkaa. Koska se on tärkeä katalysaattori solujen hengityksessä ja visuaalisessa havainnoinnissa, se parantaa kehon redox-prosesseja, osallistuu DNA: n muodostumiseen, edistää kudosten regeneraatioprosesseja (myös ihosoluja), raskauden aikana rajoittaa teratogeenisten tekijöiden toimintaa. Päivittäinen annos - 2-3 mg;

B12-vitamiini (syanokobalamiini) on tehokas anemiassa, joka johtuu ruoansulatuskanavan ja maksan sairaudesta, haitallisesta anemiasta; lisää kasvuhormonin eritystä. Yhdessä foolihapon kanssa se osallistuu nukleotidien synteesiin; on tärkeä tekijä veren muodostumisessa ja epiteelisolujen kehittymisessä. Tarvitaan foolihapon ja myeliinisynteesin aineenvaihduntaan, ja sitä käytetään sikiön aliravitsemukseen. Päivittäinen annos - 0,0003 mg;

PP-vitamiini (nikotiinihappo, niasiiniamidi) - osallistuu kudosten hengityksen, rasvan ja hiilihydraatin aineenvaihdunnan prosesseihin, sukupuolihormonien metaboliaan, pienillä annoksilla on masentava vaikutus raskaana olevan kohdun supistumisfunktioon. Päivittäinen annos - 18-25 mg;

C-vitamiini (askorbiinihappo) on voimakas katalysaattori elimistössä tapahtuvaan redox-prosessiin, se tehostaa estrogeenien toimintaa, ja se tehostaa tonotomotoristen valmisteiden vaikutusta kohdun supistumiseen. Se tarjoaa kollageenisynteesiä, osallistuu ruston, luiden, hampaiden rakenteen ja toiminnan muodostumiseen ja ylläpitoon, vaikuttaa hemoglobiinin muodostumiseen, punasolujen kypsymiseen. Askorbiinihapon fysiologinen taso raskaana olevan naisen kehossa on erittäin tärkeä istukan normaalille kehitykselle sekä kehon vastustuskykyä infektioille. Päivittäinen annos 100-200 mg;

D-vitamiini (ergokalsiferoli, kolekalsiferoli) - osallistuu kalsiumin ja fosforin aineenvaihdunnan säätelyyn, luun rakenteen muodostumisprosessiin, jota käytetään synnytyskäytännössä sikiöiden ricketeiden ehkäisemiseksi. Päivittäinen annos - 1000 IU;

E-vitamiini (tokoferoli) - on suuri rooli raskauden normaalissa ajassa ("hedelmällisyys-vitamiini"), sen puute johtaa lisääntymiselinten toimintahäiriöön, joskus sikiön kuolemaan ja keskenmenoon. Sillä on antioksidanttiominaisuuksia, säilytetään erytrosyyttien vakaus, estetään hemolyysia ja sillä on positiivinen vaikutus sukupuolirauhasen, hermo- ja lihaskudoksen toimintaan. Päivittäinen annos - 20-25 mg;

B-vitamiini (foolihappo) on mukana aminohappojen, nukleotidien, nukleiinihappojen synteesissä, jotka ovat välttämättömiä normaalille erytropoieesille. Raskauden aikana ja ennen sen alkamista tietyssä määrin se suojaa teratogeenisiä tekijöitä. Päivittäinen annos - 400-800 (enintään 1000) mcg;

B5-vitamiini (kalsium pantotenaatti) - säätelee kalsiumin ja pantoteenihapon vaihtoa. Pantoteenihappo kuuluu vesiliukoisiin vitamiineihin, edistää epiteelin ja endoteelin kehittymistä ja regeneroitumista, sillä on tärkeä rooli rasvojen biologisessa asetyloinnissa, synteesissä ja pilkkomisessa.

antineuritinen vitamiini, aneuriini, beriberi-vitamiini, anti beriberi
vitamiini

kasvua stimuloiva aine, kasvu-vitamiini, G-vitamiini, laktoflaviini

nikotiinihappo,
nikotiiniamidi

niatsiini, antipellainen vitamiini, B3-vitamiini, niasiiniamidi, amidi
nikotiinihappo

dermatiittitekijä kanojen dermatiittia vastaan, suodoskerroin, t
pantoteeni-bx-vitamiini

adermiini, tekijä Y

folasiini, pteroyyliglutamiinihappo, antianeminen vitamiini; tekijä
poikasen kasvu; indeksi "C" tuotetaan englannista. kanaa - kanaa

anti-scrambled-vitamiini

flavonoidit, vitamiinin läpäisevyys, kapillaarivahvistettu vitamiini

akseroftoli, anti-kseroftaalinen vitamiini, anti-infektiivinen
vitamiini

anti-steriili vitamiinituotanto

antihemorraginen vitamiini, farnokinoni

lipohappo
oroottinen happo

Antioksidanttiset vitamiinit (tokoferolit, karotenoidit, askorbaatit jne.) Ovat kehon detoksifikaatio- ja antioksidanttijärjestelmien yleisiä "virittimiä" ja toimivat synergiaperiaatteen mukaisesti. Foolihapon riittämättömyys, vitamiinit B6 ja B 12 ovat tärkein tekijä sepelvaltimotaudin kehittymisessä, foolihapon puutos synnynnäisten epämuodostumien lisääntymisessä, Downin oireyhtymän sairastavien lasten syntymässä ja muissa keskushermoston häiriöissä. D-vitamiinin puutos - osteopenian ja osteoporoosin kehittymisessä.

C-, B 1- ja B 2-vitamiinien välinen vuorovaikutus on todettu. Injektoidun C-vitamiinin annoksen lisääminen lisää B-vitamiinin tarvetta. B-vitamiinin puuttuessa elintarvikkeissa C- ja B 1-vitamiinitaso kudoksissa vähenee. Vitamiinit B 1, B 2, B 6, E, foolihappo omistavat gonadotrooppisen vaikutuksen, osallistuvat estrogeenien vaihtoon kohteiden reseptorien muodostamisessa eikosanoidien vaihdossa.

C-, E-, A-, B6-vitamiinilla on neuroprotektiivinen vaikutus, joka koordinoi sidoksia lisääntymisjärjestelmässä ja jolla on antioksidantti suojaava toiminto. A-, C- ja B-vitamiinien puuttuminen (ennen kaikkea foolihappo ja B6-vitamiini) johtaa estrogeenin inaktivoitumiseen maksassa. B1-vitamiini tehostaa estradiolin vaikutusta ilmaamatta itsenäistä estrogeenin kaltaista vaikutusta.

E-vitamiinin puutos vaikuttaa haitallisesti hypotalamuksen toimintaan. Esimerkiksi algodysmenorrhea (kivulias kuukautiskierron oireyhtymä) voi myrkyttää naisten elämää merkittävästi, mutta Teheranissa tehtyjen testien aikana kävi ilmi, että 200 mg E-vitamiinin päivittäinen saanti ennen kuukautisten ensimmäisiä päiviä ja sen aikana on tuskempi ja kestävämpi. veren menetys, British Journal of Obstetrics and Gynecology mukaan.

Teheranin Tarbiat Modaresin yliopiston tutkijat antoivat E-vitamiinia 137 tytölle, jotka olivat 15–17-vuotiaita. Sama määrä tyttöjä sai lumelääkkeen neljän peräkkäisen jakson aikana. E-vitamiinia käyttäneet kertoivat kuukautiskouristusten voimakkuuden huomattavasta vähenemisestä.

Venäjän lääketieteen akatemian ravitsemusinstituutin suorittamat laajamittaiset epidemiologiset tutkimukset paljastivat Venäjän väestön ravitsemustilan tärkeitä rikkomuksia eläinten rasvojen liiallisena kulutuksena; useimpien vitamiinien puute (mukaan lukien antioksidantti-vitamiinit - C, E, A ja β-karoteeni; kivennäisaineiden puute - kalsium, rauta; hivenaineiden puute - jodi, fluori, seleeni, sinkki; kasvis- ja (joskus) eläinproteiinien puute; monityydyttymättömät rasvahappopuut, vakava ravintokuituhäiriö B-ryhmän vitamiinien puutos havaitaan 20–100%: lla tutkittavasta, askorbiinihaposta 13–50%: ssa, karotenoidit - 25–94%, ja A- ja E-vitamiinit ovat suhteellisen hyvät., mutta tuskin löytyi Se koskee kaikkia vitamiineja sisältäviä naisia. Valtaosa kyselyyn osallistuneista (70–80%) on kolmen tai useamman vitamiinin, toisin sanoen polyhypovitaminosiksen, yhdistetty puute iästä, kaudesta, asuinpaikasta ja ammatillisesta sidoksesta riippumatta.

Nykyisellä puutteellisella ravitsemusrakenteella on kielteinen vaikutus, lähinnä kehon puolustusjärjestelmiin, tukahduttamalla organismin ei-spesifisen resistenssin reaktiot, luoden ja aiheuttaen riskitekijöiden muodostumisen mihin tahansa sairauteen.

Niinpä vitamiinien riittävä saanti on massiivinen ja jatkuva tekijä, jolla on kielteinen vaikutus koko kansan terveyteen, kehitykseen ja elinvoimaisuuteen.

Vitamiinipuutos ennen raskauden alkamista ja erityisesti raskauden aikana, kun naisten elimistön tarve näissä olennaisissa ravintoaineissa on erityisen suuri, vahingoittaa äidin ja lapsen terveyttä, lisää perinataalisen patologian riskiä, ​​lisää lasten kuolleisuutta, on yksi sikiön ja synnynnäisten epämuodostumien syistä, lasten fyysisen ja henkisen kehityksen loukkaukset.

Vitamiinin puutos edistää raudan vajaatoiminnan kehittymistä ja kehittymistä, koska C- ja B-vitamiinien saatavuus vaikuttaa raudan imeytymiseen ja kulkeutumiseen, foolihappo ja B 12-vitamiini ovat mukana heme-synteesissä ja B-vitamiini erytrosyyttien kypsymisessä. B6-vitamiinin puutos on usein yksi varhaisen toksikoosin syistä, ja sen riittävä tarjonta normalisoi tryptofaanin aineenvaihduntaa ja sillä on siten neuroprotektiivinen vaikutus. Lisäksi B6-vitamiinin puute vaikuttaa nesteen kertymiseen elimistöön.

Vitamiinien B 6, B 12 ja foolihapon puutteeseen liittyy veren homokysteiinitason nousu, jolla ei ole pelkästään kasvi-, vaan myös neurotoksista vaikutusta, sekä lisääntynyt keskenmenon riski raskaana olevilla naisilla. Riippumatta siitä, kuinka raskaan ja imettävän äidin ravitsemus on tasapainoinen, on mahdotonta täysin tyydyttää hänen tarpeitaan D-vitamiinin ja foolihapon kanssa. Folaattipuutos johtaa heikentyneeseen nukleiinihappojen ja proteiinin synteesiin, mikä johtaa solujen kasvun ja jakautumisen estymiseen, erityisesti nopeasti lisääntyvissä kudoksissa: luuytimessä, suoliston epiteelissä jne. Foolihapon puute raskauden aikana lisää merkittävästi hermovikojen aiheuttamien synnynnäisten vikojen riskiä (vakavia epämuodostumia alkion hermostoon) sekä hypotrofiaa ja ennenaikaisuutta.

Monikeskustutkimusten mukaan 80% tutkituista 18 - 40-vuotiaista naisista oli foolihappopitoisuudet alhaisella tasolla. Foolihapon puute raskauden ensimmäisen kolmanneksen aikana on puolestaan ​​hermoputkivikojen syy.

Neuraaliputken asettaminen tapahtuu 22 ja 28 päivän tiineyden välillä, hermoputken asettamisen patologia sisältää meningokeleen, meningomyelokeleen, enkefalokeleen. Näitä vikoja esiintyy keskimäärin 15 per 1000 vastasyntyneitä. Nykyään uskotaan, että näiden muutosten esiintyessä sekä geneettiset tekijät että ympäristötekijät ovat tärkeitä. Ympäristötekijöiden merkitys vahvistaa tämän patologian esiintymisen maantieteellisen heterogeenisyyden, suhdetta raskaana olevan naisen sosiaalis-taloudelliseen tilanteeseen. Neuraaliputkien epämuodostumien toistumisen yhteydessä on harkittava geneettisiä tekijöitä. Molemmissa tapauksissa foolihapon nimittäminen on kuitenkin erittäin tärkeää toimenpiteenä näiden vikojen esiintymisen estämiseksi. Foolihappo on välttämätön puriini- ja pyrimidiiniemästen synteesille, joten sen tarve on sikiön kudosten normaaliin kehittymiseen ja erilaistumiseen.

Näiden tietojen perusteella monissa maissa foolihappoa määrätään annoksella 0,4 mg / vrk, jotta vältetään hermoputkien kehittymisvikojen riski ennakkovahvistuksen aikana. Jos naisella on ollut lapsi, jolla on hermoputken patologia, on suositeltavaa lisätä foolihapon annosta 4 mg: aan vuorokaudessa.

Tehokkain tapa korjata henkilön vitamiinipitoisuus on säännöllisesti ottaa multivitamiinivalmisteita ennaltaehkäiseviin tarkoituksiin. Tässä tapauksessa ei ole suositeltavaa ottaa yksittäisiä vitamiineja, vaan niiden komplekseja, koska polyhypovitaminosis-tilat, joissa elimistöstä puuttuu useita vitamiineja samanaikaisesti, on yleensä vallitseva. Samanaikainen vitamiinien saanti on fysiologisempaa, niiden yhdistelmä on tehokkaampi kuin niiden erillinen tai erillinen nimitys.

Tällä hetkellä tiedetään melko paljon kotimaisia ​​ja vieraita multivitamiinivalmisteita, jotka on erityisesti suunniteltu raskaana oleville naisille. Ne sisältävät yleensä vitamiinien kokonaismäärän, joka on verrannollinen suositeltuihin saannin määriin. Ne kehitetään periaatteella, että päivittäinen annos (tavallisesti yksi tabletti tai tabletti) sisältää 100% tai jopa hieman enemmän kuin suositeltu vitamiinien päivittäinen saanti.

Kaikki niiden koostumuksessa olevat vitamiinit ovat täysin samanlaisia ​​kuin "luonnolliset", joita esiintyy luonnollisissa elintarvikkeissa sekä kemiallisessa rakenteessa että biologisessa aktiivisuudessa. Vitamiinien imeytyminen huumeista on usein korkeampi kuin tuotteissa, joissa ne yleensä ovat sidottuina. Elintarvikkeiden sisältämä foolihappo imeytyy keskimäärin 2 kertaa huonompi kuin tämän vitamiinin puhdas valmistus. B6-vitamiinin hyötyosuus kasviperäisissä elintarvikkeissa on tuotteen tyypistä riippuen 75 - 5%. Multivitamiinivalmisteiden vastaanottaminen aterian aikana tai sen jälkeen antaa täydellisen tehokkaan vuorovaikutuksen vitamiinien kanssa kaikkien elintarvikkeen osien kanssa.

Viime aikoina on ilmestynyt paljon tuotteita, jotka sisältävät mikroelementtien kompleksia sekä vitamiineja. Koska kalsium, rauta, magnesium ja sinkki ovat maamme runsaimpia kivennäisaineita, etusija olisi annettava näitä mineraaleja sisältäville multivitamiinikomplekseille.

Vitamiinien ottaminen fysiologista tarvetta huomattavasti ylittävinä annoksina voi kuitenkin johtaa ei-toivottuihin sivuvaikutuksiin ja joskus myös vakavaan myrkytykseen. Tällaisia ​​patologisia tiloja kutsutaan hypervitaminoosiksi. Erityisen vaarallinen on D- ja A-vitamiinien suurten annosten käyttö, joka selittyy näiden vitamiinien korkealla biologisella aktiivisuudella, niiden suhteellisen pienellä fysiologisella tarpeella, nopeaan imeytymiseen, tehokkaiden keinojen puuttumiseen kehosta.

Vitamiinipuutoksen pre- ja postnataalisen ennaltaehkäisyn suorittaminen lisää äidin kehon epäspesifistä vastustuskykyä, vähentää raskauden komplikaatioiden esiintymistiheyttä ja parantaa vastasyntyneen terveyttä. Satunnaistetun tutkimuksen tulokset osoittavat, että vähintään 75% keskushermoston synnynnäisten epämuodostumien tapauksista voidaan ehkäistä, jos naiset ottavat foolihappoa annoksella 800 mg / vrk ennen lapsen ottamista ja raskauden alkuvaiheessa.

”Exitus acta probat” (”Toimenpide tarkistetaan tuloksella”, lat.). Vitamiinien käyttö erilaisten gynekologisten sairauksien hoidossa edistää munasarjojen ja kuukautiskierron häiriöiden hoidon tehokkuutta ja tehokkuutta, tulehdusprosesseja, urogenitaalisia infektioita.

VITAMINOTERAPIA SYYTYVÄISEN ASENNUKSEN JÄLKEEN: MITEN VITAMIINIT KÄYTETÄÄN SYRJEITÄ

Joskus gynekologit suosittelevat hoidettaessa pieniä kuukautiskierron häiriöitä (erityisesti nuorilla tytöillä ja tytöillä) vitamiinihoidon avulla. Erilliset vitamiinit ja kivennäisaineet suurina annoksina, jotka otetaan tietysti syklin päivinä, voivat aiheuttaa kuukautisia, vaikuttaa hormonien tuotantoon, vähentää kipua dysmenorrealla.

Vitamiinit muodostavat parhaiten kuukautiset, jos sykli katoaa seuraavista syistä:

 • hypovitaminoosi, kehon heikkeneminen,
 • liiallinen liikunta
 • lihavuus, epäterveellinen ruokavalio,
 • stressi,
 • huonoja tapoja.

Vakavissa häiriöissä syklistä vitamiinihoitoa käytetään tavallisesti adjuvanttina yhdessä muiden hoitomenetelmien kanssa. Työkiertohäiriöitä voidaan hoitaa myös hormoneilla ja suun kautta otettavilla ehkäisyvalmisteilla. Pitkällä vastaanoton myötä ne kuitenkin aiheuttavat vähäisiä ravintoaineita ja vitamiineja.

VITAMIINIT SYKÄPÄIVÄT

Klassisen tavanomaisen kuukautiskierron häiriöiden hoitoon kuuluu C-, E- ja B-vitamiinien ottaminen. Toisinaan lääkärit määrittävät myös lipohappoa ja tiettyjä hivenaineita.

Syklinen vitamiinihoito rikkoo kuukautiskiertoa: järjestelmä

Jokainen gynekologi kirjoittaa hoito-ohjelman erikseen naisen ongelmien, oireiden ja testien perusteella. Esimerkiksi C-, E- ja foolihappo-vitamiinit lisäävät toistensa positiivisia vaikutuksia ja auttavat torjumaan matalaa estradiolia toisen vaiheen aikana. Niiden annostelu voi vaihdella rikkomisen tiettyjen syiden mukaan.

Esimerkki gynekologin määräämästä syklisestä vitamiinihoidosta

I VAIHE (syklin ensimmäinen puoli tai ensimmäiset 14 päivää kuukautisten alkamisesta 28 päivän hoidon aikana).

 • Foolihappo - 1 tabletti 3 kertaa päivässä
 • Glutamiinihappo - 1 välilehti. / 3 p. päivässä
 • Lipoic to-to - 1 välilehti. / 3 p. päivä
 • E-vitamiini - 1 kapseli
 • B1-vitamiini

Vaihe II (syklin toinen puoli; voi kestää 14 päivää, enemmän tai vähemmän, jos meillä on epäsäännöllinen)

 • C-vitamiini (askorbiini-to-to) - 300 mg 3 kertaa päivässä
 • E-vitamiini - 2 korkkia. päivä
 • B6-vitamiini

Tällainen vitamiinihoito kestää yleensä vähintään 2-3 kuukautta. (Vaihtoehtona erillisille pillereille lääkäri voi määrätä Cyclohit-monimutkaisen.) Jos häiriöt jäävät jälkeen kurssin päätyttyä ja häiritsevät edelleen naista, vähentävät elämänlaatua, toinen hoito on määrätty, yleensä hormonaalinen.

VALITETUT VITAMIINIT MENSTRUATION CYCLE: N ASETUKSEKSI

Seuraavan luettelon vitamiinit voidaan ottaa erikseen tai yhdessä.

Askorbiinihapon on osoitettu lisäävän verenkiertoa ja mikrokiertoa, mikä on erityisen tärkeää tupakoiville naisille sekä liikalihavuuden esiintymiselle. Uskotaan, että suuret C-vitamiiniannokset ovat turvallisia (voit ottaa jopa 1500 mg päivässä, jos suvaitsemattomuutta ei ole) ja se voi stimuloida kuukautisia. Myös vit. Luonnollisella tavalla lisää estrogeenin tasoa. Erityisen hyödyllinen yhdistää se E-vitamiiniin, ja askorbiinihapon ottaminen raudalla lisää jälkimmäisen sulavuutta, mikä on tärkeää raskaan verenvuodon kannalta.

 1. E-vitamiini syklin toisessa vaiheessa ja dysmenorrea

E-vitamiini on erityisen käyttökelpoinen ensisijaiselle dysmenorrealle (kipu kuukautisten aikana). Tutkimukset ovat osoittaneet, että sen käyttö 400-500 IU: n annoksena kahden päivän ajan ennen alkamista ja kolme päivää kuukautisten alkamisen jälkeen (vain 5 vuorokautta) auttaa vähentämään lantion kipua ja jopa vähentämään verenmenetystä. E-vitamiinin ottamisen pitäisi kestää 2–4 kuukautta.

E-vitamiini voi myös vähentää prolaktiinihormonia, jonka liiallinen määrä voi johtaa syklihäiriöihin, rintakipuun, hedelmättömyyteen.

D-vitamiinia ei aina sisälly kuukautiskierron vitamiinihoitoon. Kuitenkin se on erittäin tärkeä ja hyödyllinen naisille, koska se auttaa vähentämään lihavuuden painoa ja parantaa insuliinin herkkyyttä. Insuliiniresistenssi on yksi tärkeimmistä PCOS- ja sykesairauksien syistä. Lääkärin tulee määrätä D-vitamiinin lisäykset ja annokset.

Vaikka foolihapon ja syklin säännöllisyyden välillä ei ole selvää yhteyttä, kuukautiskierron kesto ja intensiteetti, B9-vitamiini sisältyy lähes jokaiseen vitamiinihoito-ohjelmaan. Se on määrätty ennen hoidon aloittamista, jotta vältetään syntymävaurioiden ilmaantuminen kehittyvässä embironissa, joka on 400 µg kutakin lisäaineena foolihapon lähteiden lisäksi. Foolihapon puute on erityisen yleistä alkoholismissa ja anemiassa.

Yhdessä foolihapon kanssa myo-inositolia voidaan lisätä vitamiinihoito-ohjelmaan. Tällä vitamiiniaineella ei ole vakavia sivuvaikutuksia, ja se voidaan ottaa enintään 4 gramman suuruisena annosjaksona. Inositolin tärkeimmät positiiviset vaikutukset ovat polykystoosin hoidossa, lisääntyvässä hedelmällisyydessä ja insuliinin herkkyydessä, vähentämällä glukoosia ja insuliinia, vähentämällä PMS: n painoa ja oireita. Se myös vähentää testosteroni- ja akne-ilmentymiä, varsinkin kun ne johtuvat korkeasta insuliinista.

Kuukautisten häiriöiden ja premenstruaalisen oireyhtymän hormonimoduloiva ja syklinen vitamiinihoito

Tietoja artikkelista

Tekijät: Tatarova N.A. (FSBEI HE: stä, Venäjän federaation terveysministeriön ensimmäinen Pietarin valtion lääketieteellinen yliopisto, akateemikko I.P.Plovlovin nimi); "I-Klinik SZ LLC, Pietari), Linde V.A. ("Hay-Clinic SZ LLC", Pietari; Pietarin korkeakoulun HE Pietarin lääketieteellinen ja sosiaalinen instituutti), Hayrapetyan MS (FSBEI HE "Pietarin valtion lääketieteellinen yliopisto, akateemikko I.P.Plovlov", Venäjän federaation terveysministeriö, yksityinen oppilaitos "Pietarin lääketieteellinen-sosiaalinen instituutti"), Zhigalova EV (Venäjän FSBEI: n ensimmäinen Pietarin valtion lääketieteellinen yliopisto, akateemikko IP Pavlovin nimi), Venäjän federaation terveysministeriö, "I-Klinik SZ LLC, Pietari"

Johdanto: Artikkelissa käsitellään kuukautisten häiriöitä (NMC) sekä esilääkityksen oireyhtymän (PMS) eri ilmenemismuotoja. Näiden häiriöiden syitä ja patogeneesiä, differentiaalidiagnoosia ja hoitotapoja tarkastellaan. PMS: n esiintyvyys lisääntyy 95%: lla lisääntymisikäisillä naisilla, PMS: ää pidetään yleisesti sivilisaation taudina, oireyhtymällä on useita altistavia riskitekijöitä: perinnöllisen taipumuksen, henkilökohtaisen (psykologisen ja / tai fysiologisen) ominaisuuksien esiintyminen jne., mukaan lukien kasviperäiset valmisteet, joilla on hormonia moduloivia vaikutuksia.

Tarkoitus: arvioida ravintolisien käytön tehokkuutta ja turvallisuutta Time Factor® -ravinnossa - vitamiini-mineraalikompleksissa (IUD) naisilla, joilla on disfunktionaalinen NMC ja PMS.

Materiaali ja menetelmät: Ei-satunnaistettu, lumelääkettä kontrolloimaton kliininen tutkimus tehtiin 33 potilaalla, joilla oli NMC ja PMS. Kahden kuukauden kuluessa naiset saivat ravintolisät Time Factor®. Hoidon tehokkuuden arviointi suoritettiin pistemäärissä kuukautisten epäsäännöllisyyksiä koskevan kyselylomakkeen ja kyselylomakkeen "Tyytyväisyyden arviointi ja elämästä nauttiminen" mukaisesti, lyhyt versio (Q - LES-Q-SF).

Tulokset: Time Factor® - luonnollisen alkuperän omaava ravintolisä vähentää PMS: n psykoemionaalisia häiriöitä: vähentää ärtyisyyttä, hermostuneisuutta, päänsärkyä, antispasmodista kipua, parantaa unen laatua, vähentää lihasten kipua naisilla. Vähentää kasvullisia häiriöitä: poistaa yöhikoilun, sydämen sydämentykytyksen, rintojen arkuus. PMS: n vaihto-troofiset oireet poistuvat: turvotus vähenee, ihottumat häviävät, potilaat eivät huomanneet näköhäiriöitä. Elämänlaatua arvioitaessa kaikki potilaat havaitsivat kohtuullisen ja suuren tyytyväisyyden elämään kahden kuukauden kuluttua. ottaa huume. 4 potilaalla raskaus tapahtui Time Factor® -hoidon aikana.

Päätelmät: Time Factor®: lla on positiivinen vaikutus MC: n toimintahäiriöihin lisääntymisikäisillä naisilla, sillä on hormonomoduliruyuschie-vaikutuksia, helpottaa PMS: n tunnusmerkkejä.

Avainsanat: premenstruaalinen oireyhtymä, kuukautiskierron häiriöt, Time Factor® -ruokavalion lisäaine.

Viitaten: Tatarova N. A., Linde V.A, Ayrapetyan M.S., Zhigalova E.V. Kuukautisten häiriöiden ja premenstruaalisen oireyhtymän hormonaalista modulointia ja syklistä vitamiinihoitoa // BC. Äiti ja lapsi. 2017. №2. S. 86-90

Kuukautisten häiriöiden ja premenstruaalisen oireyhtymän hormonimodulaatio ja syklinen vitamiinihoito Tatarova N.A. 1, 2, Linde V. A. 2, 3, Hayrapetyan M.S. 1, Zhigalova E.V. 1, 2 1 Akateemikko I.P. Pavlov 2 "I-klinikka NW", St. Pietari 3 Pietarin lääketieteellinen sosiaali-instituutti

Tausta. Tässä artikkelissa käsitellään häiriön eri reittejä. Premenstruaalisen oireyhtymän (PMS) esiintyvyys on 95% ja altistavien riskitekijöiden määrä. ominaisuudet PMS-hoito on täydellinen ei-farmakologinen ja lääketieteellinen hoito, mukaan lukien rohdosvalmisteet, joissa on hormonimoduloivia vaikutuksia.

Tähtää. Arvioida tehoa ja turvallisuutta ravintolisänä Time-Factor® - vitamiinien ja kivennäisaineiden monimutkainen naisilla huonosti kuukautiskierron häiriöt ja kuukautisia edeltävä oireyhtymä.

Potilaat ja menetelmät. Teimme satunnaistetun, lumelääkekontrolloimattoman prospektiivisen kliinisen tutkimuksen, jossa oli mukana 33 potilasta, joilla oli kuukautiskierto ja premenstruaalinen oireyhtymä. Naiset saivat Time-Factor® -lisäainetta kaksi kuukautta. Kyse on naisen elämästä, joka on suorittanut arvionsa terveydestään ja elämästään (Q-LES-Q-SF).

Tuloksiin. Se on ravintolisä, joka auttaa sinua eroon siitä. Se vähentää vegetatiivisia-verisuonihäiriöitä: poistaa yöllisen hikoilun, sydämentykytyksen, rintojen arkuus. Se vähentää metabolista oireyhtymää ja troofista PMS: ää. Kun arvioidaan kaikkien potilaiden elämänlaatua kahden kuukauden hoidon jälkeen. Neljä potilasta tuli raskaaksi Time Factorin® käytön aikana.

Johtopäätökset. Time-Factor® vaikuttaa positiivisesti häiriötilanteeseen.

Asiasanat: premenstruaalinen oireyhtymä, kuukautiskierron häiriöt, ravintolisä, Time-Factor®

Viitaten: Tatarova N. A., Linde V. A., Hayrapetyan M.S., Zhigalova E.V. Kuukautisten häiriöiden ja premenstruaalisen oireyhtymän hormonimoduloiva ja syklinen vitamiinihoito // RMJ. 2017. Nro 2. s. 86–90.

Artikkelissa käsitellään kuukautisten häiriöitä sekä esilääkityksen oireyhtymän erilaisia ​​ilmenemismuotoja

esittely

Kuukautiskierron (NMC) häiriöt ja premenstruaalisen oireyhtymän (PMS) erilaiset ilmenemismuodot ovat yksi yleisimmistä lisääntymisjärjestelmän patologisista tiloista, joita esiintyy kaikissa ikäjaksoissa - menaristista vaihdevuosiin [1–3].
Näiden häiriöiden syyt ovat moninaiset ja vaativat huolellista differentiaalidiagnoosia, jonka tarkoituksena on eliminoida lisääntymis- ja ekstragenitaalisten elinten orgaaniset sairaudet, endokriininen patologia.
PMS on patologinen oireiden kompleksi, joka esiintyy kuukautiskierron toisen vaiheen aikana ja joka ilmenee neuropsykiatrisilla, verisuoni- ja aineenvaihdunta- ja endokriinihäiriöillä [2, 4–6]. Tämän patologian esiintyvyys on 95% lisääntymisikäisillä naisilla, mikä määrittää tämän ongelman merkityksen. Lisäksi monenlaisia ​​oireita - mielenterveydestä ruoansulatuskanavaan - tekee tästä ongelmasta monialaisen [4, 5].
Tarkasteltaessa PMS: ää sivilisaation taudina voidaan nähdä, että tällä patologialla ei ole yhtä patogeneesiä, koska tällaisia ​​sairauksia leimaa patologian lisääntyminen, kun sivilisaatiopaine kasvaa; sosiaalisten ja / tai ympäristöilmiöiden esiintyminen riskitekijöinä patologian esiintymiselle; persoonallisuuden läsnäolo (psykologiset ja / tai fysiologiset) sisältää tämän patologian alttiuden; geneettisen alttiuden läsnäolo [4, 5]. Patogeneesin integroiva teoria yhdistää neuropeptidien ja muiden keskushermoston neurotransmitterien aineenvaihdunnan häiriöt, mikä selittää PMS: n kliinisten ilmenemismuotojen monimuotoisuuden ja vahvistaa kaikkien aineenvaihduntaprosessien säätelystä vastuussa olevien hypotalamisten rakenteiden osallistumisen sekä käyttäytymisvasteet. Epäilemättä myös sukupuolisteroidien sykliset muutokset esiintyvät myös PMS: n patogeneesissä [2, 4–6]. Näin ollen PMS: n käsittely on monitekijäinen, monimutkainen, yksilöllinen vaikutus. PMS: n hoidon päätavoitteena on normalisoida hypotalamuksen toiminta, ja riippuen oireyhtymän vakavuudesta valitaan hoidon kesto ja menetelmät.
Kuukautiskierron (MC) ja PMS: n toiminnalliset häiriöt eivät aina tarvitse hormonaalista korjausta. Lääketieteellisiä ja ei-lääkkeellisiä vaikutuksia on monia, jotka mahdollistavat keskushallinnon, munasarjojen, endometriumin toiminnan normalisoinnin ja palauttavat hormonaalisen tasapainon lisääntymisjärjestelmässä [4-7].
Kasviperäisillä valmisteilla on hormonia moduloivia vaikutuksia. Tällaisen ei-hormonaalisen hoidon valinta edellyttää potilaan lisääntymisjärjestelmän huolellista tutkimista ja eri lääketieteellisten ja ei-lääkinnällisten menetelmien toiminnan erityispiirteiden tuntemusta. Kaikki tämä on mahdollista vitamiinien ja hivenaineiden hyvin valitun koostumuksen sekä biologisesti vaikuttavien aineiden ansiosta.
Time Factor® on biologisesti aktiivinen ravintolisä naisille, joka sisältää standardoituja kasviuutteita inkivääri- juurista, angelica-juurista, Vitex-pyhistä hedelmistä sekä glutamiinihaposta, tokoferoliasetaatista, rutiinista, raudan elektrolyyttistä, foolihappoa, askorbiinihappoa, magnesiumia oksidi, indoli-3-karbinoli, sinkkitraatti. Time-Factor® on biologisesti aktiivisten aineiden kaksivaiheinen kompleksi, sen ainutlaatuinen kaava luotiin ottaen huomioon naisten kehon sykliset muutokset. Biologisesti aktiiviset komponentit jaetaan kahteen kapseliin siten, että naispuolisen kehon tarpeet maksimoidaan vitamiineissa, kivennäisaineissa, aminohapoissa ja kasviperäisissä aineissa koko MC: ssä (taulukko 1).

• Glutamiinihappo on "syklisen vitamiinihoidon" perinteinen osa, se ravitsee soluja hapella, aktivoi verenkiertoa ja redox-prosesseja, auttaa neutraloimaan ja poistamaan ammoniakkia elimistöstä, lisää kehon vastustuskykyä hypoksiaa vastaan. Normaalisti hermoston ja hormonitoiminnan järjestelmien toimivuuden yleensä.
• E-vitamiinin käyttö poistaa emättimen kuivuuden oireet, parantaa ihon, kynsien ja hiusten tilaa.
• Inkiväärien juuriuutteella (standardoitu gingerolamilla) on tulehdusta, immunomodulaatiota ja antispasmodista toimintaa. Se tukahduttaa kohdun lihasten kivuliaita supistuksia, mikä on erinomainen keino pahoinvointia varten kivuliaiden kuukautisten aikana.
• Rutin auttaa normalisoimaan verisuonten läpäisevyyttä ja vahvistamaan verisuonten seinämää.
• Rauta on olennainen hivenaine. Raskaana olevilla naisilla raudan tarve lisääntyy. Rautatarvikkeet kompensoivat sen puutetta kuukautisten aikana.
• Foolihappo on tullut perinteinen "syklisen vitamiinihoidon" komponentti, jota käytetään MC: n normalisointiin, parantaa raudan imeytymistä. Osallistuu aineenvaihduntaan ja aktivoi munasarjojen hormonitoimintaa, vastaa verisolujen muodostumisesta. Foolihapon käyttö hoidon aikana ja raskauden aikana vähentää raskauden ennenaikaisen lopettamisen riskiä, ​​verenvuotoa, hermosolujen vikojen kehittymistä vastasyntyneillä ja muita synnynnäisiä sikiön epämuodostumia.
• Angelican juuriuute (standardoitu orgaanisille hapoille) normalisoi progesteronin erittymistä, vähentää lihaskouristuksia ja kipua, joka helpottaa kivuliaita kuukautisia.
• C-vitamiini on mukana steroidihormonien synteesissä, parantaa endometriumin kudosten herkkyyttä progesteroniin.
• Magnesium on "anti-stress" -elementti, jolla on normalisoiva vaikutus hermoston tilaan. Se auttaa lisäämään keskittymistä ja muistia. Magnesiumilla on antispasmodinen vaikutus, mukaan lukien kohdun lihakset, suolet ja luustolihakset, joten se on erityisen välttämätöntä PMS: n, dysmenorrean, lisääntyneen ärtyneisyyden, masennuksen kärsiville naisille. Auttaa estämään ja lievittämään premenstruaalista migreeniä, lisäämään keskittymistä ja muistia. Magnesiumin puutos voi johtaa dopamiinin aivojen selektiiviseen puutteeseen, mikä selittää ahdistuneisuuden ja ärtyneisyyden oireet.
• Indol-3-karbinoli edistää estrogeenin aineenvaihdunnan normalisoitumista, estää reitit patologisen proliferaation stimuloimiseksi (endometriumin hyperplastiset prosessit, kohdun myoma, endometrioosi). Indoli-3-karbinolin käyttö edistää hormonaalisen tasapainon normalisoitumista ja vähentää kasvainten riskiä.
• Sinkki on mukana normaalien hormonitasojen ylläpitämisessä. Vähentää hikoilua ja premenstruaalista tulehduksellista ihottumaa iholla, vähentää psykosomaattisia häiriöitä, parantaa kudosten herkkyyttä endogeeniselle progesteronille, koska se on olennainen osa progesteronireseptoreita.
• Vitexin hedelmäuute, joka on pyhä (standardoitu aukubinilla) aiheuttaa prolaktiinituotannon vähenemisen, lievittää kipua PMS: ssä. Prolaktiinitasojen normalisointi palauttaa tuotannon rytmin ja gonadotrooppisten hormonien suhteen, joka kompensoi MC: n luteaalisen faasin puutteen.

Materiaali ja menetelmät

Tutkimuksessa oli mukana 33 18–36-vuotiasta naista, joilla oli lievä ja kohtalainen PMS. Kaikki 33 potilasta kertoivat dysmenorreasta. Tutkimuksen ensimmäisessä vaiheessa kaikki lisääntymisjärjestelmän mahdolliset orgaaniset patologiat, kilpirauhasen sairaudet ja lisämunuaisen sairaudet ja verisairaudet suljettiin pois. Poissulkemiskriteerit olivat naisia, jotka käyttivät hormonaalista ehkäisyä.
Kaikille potilaille tehtiin normaali gynekologinen tutkimus, tutkittiin maitorauhasia ja lantion elinten ultraääni endometriumin patologian sulkemiseksi pois.
Hoidon tehokkuuden arviointi tehtiin kuukausittain kuukautisten epätasaisuuksia koskevan kyselyn mukaan (taulukko 2): potilas arvioi 46 PMS: n ja NMC: n oireita kuukautisten aikana, 4 päivää ennen syklin loppuosaa ja sen aikana, ja kyselylomakkeen mukaan "Tyytyväisyyden ja elämänlaadun arviointi" lyhyt versio (Q-LES-Q-SF).