Vitamiinit naisille päiväkierroksella

Epäsäännölliset jaksot - yksi naisten sukupuolielinten sairauksien tärkeimmistä oireista. Oikean hoidon löytämiseksi lääkärin on määritettävä rikkomisen syy. Vähäisillä poikkeamilla vitamiineja suositellaan kuukautiskierron normalisoimiseksi. B-ryhmän vitamiineja, samoin kuin A-, C-, E.-vitamiinia on käytetty onnistuneesti. Vakavien patologioiden puuttuessa sykli palautuu kolmen kuukauden kuluessa.

Voivatko vitamiinit vaikuttaa kausiisi

Naisilla, joilla on terveellinen lisääntymisjärjestelmä, kuukautiset kestävät 3–7 päivää, syklin kesto vaihtelee 21–35 päivästä. Säännölliset poikkeamat normista voivat olla signaali hormonaalista epätasapainoa, sukupuolielinten sairauksien kehittymistä ja mineraalien puutetta. Rikkomukset voivat myös aiheuttaa hormonaalisia ja psykotrooppisia lääkkeitä.

Biologisesti aktiivisten aineiden puuttuessa ovulaatiota voidaan hidastaa. Puutteen täyttämiseksi määrätään erityisiä lisäaineita ja lääketieteellisiä ruokavalioita.

Miten normalisoidaan sykli vitamiineilla

Biologisesti aktiivisilla aineilla on tärkeä rooli hormonien tuotannon stimuloinnissa. Tutkimustulosten mukaan osa niistä vaikuttaa lisääntymiselinten työhön. Siksi lääkärit määräävät usein vitamiineja kuukautisten syklin palauttamiseksi.

Jos naisella on merkityksetön syklin rikkominen, lääkäri voi määrätä lisävaiheita vaiheittain. Hoidon kesto on 2-3 kuukautta. Jos tämän ajanjakson jälkeen ei havaita positiivista suuntausta, hormonihoito voi olla tarpeen.

Lisäravinteet kuukautiskierron normalisoimiseksi

Jotta saavutettaisiin hyviä tuloksia, sinun tulee yhdistää vitamiinit kuukautisten hoitoon naisilla. Kaupallisesti saatavilla olevat ravintolisät, jotka sisältävät ainekompleksin kuukautiskierron normalisoimiseksi, ovat saatavilla.

Lääke Tsiklovita sisältää kaksi tuotetta, jotka on tarkoitettu käytettäväksi eri vaiheissa. Lisäaineen koostumuksessa:

 • ryhmän B, E vitamiinit;
 • askorbiinihappo;
 • rutiinia;
 • jodi;
 • seleeni;
 • mangaani;
 • luteiini;
 • foolihappo.

Tätä ei-hormonaalista ainetta käytetään 3 kuukauden aikana. Lääke normalisoi kuukautiskierron, vähentää rintojen arkuus, palauttaa psyko-emotionaalisen taustan ja edistää yleistä terveydentilaa.

Toinen lisä, joka sisältää vitamiineja kuukautiskierron vastaisesti - Pregnoton. Saatavana pusseina infuusiota varten. Työkalua käytetään usein raskauden valmisteluun ja hormonituotannon normalisointiin. Se sisältää:

 • L-arginiini;
 • ryhmän B, C, E vitamiinit;
 • magnesium;
 • jodi;
 • seleeni;
 • Vitex-uute.

Tämä lisäosa tukee lisääntymiselinten terveyttä, antaa kuukautiskierron normalisoinnin, täydentää sikiön kehitykseen tarvittavia mineraaleja. Pregnoton on vasta-aiheinen raskauden ja imetyksen aikana.

Naisten vitamiinit kuukautiskierron normalisoimiseksi

Biologisesti aktiivisilla aineilla on tärkeä rooli hormonitasojen normalisoinnissa. Sukupuolirauhasen oikean toiminnan kannalta elimistössä pitäisi olla tarpeeksi B1-, B2-, B6- ja E-vitamiinia. Naiset tarvitsevat myös foolihappoa.

A-vitamiini

A-vitamiini tunnetaan parhaiten antioksidanttiominaisuuksistaan. Se on kuitenkin välttämätön ovulaation prosessien ja progesteronin tuotannon normalisoimiseksi. Aine edistää elinten limakalvojen uudistumista ja rintarauhasen kehittymistä.

B-ryhmän vitamiinit

Kuukautiskierron säätelemiseksi tarvitaan ryhmän B vitamiineja, jotka edistävät sukupuolirauhasen moitteetonta toimintaa ja estrogeenien tuotantoa. Näitä aineita tarvitaan myös hermokudoksen terveyden ylläpitämiseksi. B6 osallistuu munasarjojen ja kilpirauhasen työn normalisointiin. Erityisen suuri on sen tarve vaihdevuosien aikana.

C-vitamiini

C-vitamiini on aina mukana vitamiiniluettelossa kuukautiskierron normalisoimiseksi, se on vahvin antioksidantti, sen tarve kasvaa stressaavissa tilanteissa. Aine on tarpeen verisuonten seinien elastisuuden ylläpitämiseksi. Sen puutteen vuoksi kuukautisten aikana voi olla lisääntynyttä verenvuotoa.

D-vitamiini

D-vitamiinin riittävä saanti auttaa lievittämään premenstruaalisen oireyhtymän ilmenemismuotoja. Sen puutteen vuoksi kuukautisten kesto saattaa kasvaa. Aine vahvistaa pääasiassa luita ja säätelee veren hyytymistä.

Miten ottaa E-vitamiinia syklin normalisoimiseksi

Kuukautiskierron toisen vaiheen normaaliin kulkuun E-vitamiinin pitäisi olla riittävä, sillä sen puute on täynnä runsaita eritteitä kuukautisten ja epäsäännöllisten kuukautisten aikana. Aine on mukana sukupuolihormonien, myös progesteronin, tuotannossa.

Se on määrätty seuraavissa tapauksissa:

 1. Epäsäännöllinen tai raskas kuukautiset.
 2. Kun uhka keskenmenon säästää raskautta.
 3. Merkkejä mastiitista.
 4. Kun ilmenee merkkejä premenstruaalisesta oireyhtymästä - ärtyneisyys, huonovointisuus, turvotus.

E-vitamiinia tarvitaan sekä kuukautisten aikana että raskauden aikana. Hänet nimitetään sikiön säilyttämiseksi ja patologioiden kehittymisen estämiseksi. Suositeltu annos on 200 mg kahdesti vuorokaudessa.

Foolihappo

Foolihappoa tarvitaan erityisesti raskauden aikana. Aineen puutteen vuoksi lisääntyy keskenmenon tai ennenaikaisen syntymisen riski, sikiön patologioiden kehittyminen sekä synnytyksen jälkeinen masennus äidissä.

Foolihappoa ei kuitenkaan tarvita vain raskaana oleville naisille. On tarpeen:

 • ylläpitää hermoston terveyttä;
 • veren muodostumista varten;
 • solujen kasvua varten;
 • vahvistaa immuunijärjestelmää;
 • tuottaa aminohappoja.

Aikuinen tarvitsee 400 mikrogrammaa foolihappoa päivässä, kun taas raskaana olevan naisen on käytettävä 600 mikrogrammaa.

Vitamiinihoidon järjestelmä kuukautiskierron vastaisesti

Jos naisen kuukausittainen aikataulu muuttuu hieman, hormonaaliset keinot eivät välttämättä ole tarpeen. Tällöin lääkärit määrittävät vitamiineja syklin päivällä.

Hoito-ohjelma on seuraava:

 1. Syklin ensimmäisessä vaiheessa käytetään B9-, B12-, glutamiini- ja lipohappoja. Annostus - yksi tabletti kolme kertaa päivässä. Tätä kompleksia voidaan täydentää yhdellä E-vitamiinikapselilla.
 2. Toisessa vaiheessa B6 ja C määrätään tablettia kohti kolme kertaa päivässä, E - 2 kapselia päivässä.

Joillakin potilailla on riittävä syklinen vitamiinihoito kuukautisten häiriöiden tapauksessa hormonitasojen normalisointimenetelmän mukaisesti. Jos hoito oli tehoton, tarvitaan lisätutkimuksia ja mahdollisesti hormonaalisia valmisteita.

Vitamiinikompleksien kesto on 2-3 kuukautta. Vaikka nämä lisäaineet eivät sinänsä ole lääkkeitä, niiden käyttöä ei voida ottaa kevyesti. Hoidon tulee olla gynekologin valvonnassa. Tarvittaessa hän pystyy säätämään annosta ja antamisen kestoa.

Vasta-aiheet ja haittavaikutukset

Ennen kuin otat vitamiineja kuukautiskierron vaiheissa, on tärkeää neuvotella lääkärisi kanssa annostelusta. Se määritetään iän, elämäntavan ja samanaikaisen sairauden mukaan. Tietyt vitamiinikompleksit voivat olla vasta-aiheisia raskauden ja imetyksen aikana.

Toinen vivahteita - potilaat voivat kokea allergioita tai yksilöllistä suvaitsemattomuutta tiettyihin aineisiin. Jos tällaisia ​​reaktioita on esiintynyt aikaisemmin, sinun on ilmoitettava siitä lääkärille.

johtopäätös

Kun epäsäännölliset kuukausittaiset lääkärit määrittivät vitamiineja kuukautiskierron normalisoimiseksi. Jos vakavia patologioita ei havaittu tutkimuksen aikana, niiden ottaminen on riittävä. A-, C-, E- ja D-vitamiinit sekä B-ryhmä ovat käyttökelpoisia naisten lisääntymisjärjestelmän terveydelle, ja niitä on suositeltavaa käyttää syklin vaiheissa. Myynnissä on valmiita ravintolisiä, jotka sisältävät täyden valikoiman tehoaineita. Ennen kuin otat ne, ota yhteyttä lääkäriin.

VITAMINOTERAPIA SYYTYVÄISEN ASENNUKSEN JÄLKEEN: MITEN VITAMIINIT KÄYTETÄÄN SYRJEITÄ

Joskus gynekologit suosittelevat hoidettaessa pieniä kuukautiskierron häiriöitä (erityisesti nuorilla tytöillä ja tytöillä) vitamiinihoidon avulla. Erilliset vitamiinit ja kivennäisaineet suurina annoksina, jotka otetaan tietysti syklin päivinä, voivat aiheuttaa kuukautisia, vaikuttaa hormonien tuotantoon, vähentää kipua dysmenorrealla.

Vitamiinit muodostavat parhaiten kuukautiset, jos sykli katoaa seuraavista syistä:

 • hypovitaminoosi, kehon heikkeneminen,
 • liiallinen liikunta
 • lihavuus, epäterveellinen ruokavalio,
 • stressi,
 • huonoja tapoja.

Vakavissa häiriöissä syklistä vitamiinihoitoa käytetään tavallisesti adjuvanttina yhdessä muiden hoitomenetelmien kanssa. Työkiertohäiriöitä voidaan hoitaa myös hormoneilla ja suun kautta otettavilla ehkäisyvalmisteilla. Pitkällä vastaanoton myötä ne kuitenkin aiheuttavat vähäisiä ravintoaineita ja vitamiineja.

VITAMIINIT SYKÄPÄIVÄT

Klassisen tavanomaisen kuukautiskierron häiriöiden hoitoon kuuluu C-, E- ja B-vitamiinien ottaminen. Toisinaan lääkärit määrittävät myös lipohappoa ja tiettyjä hivenaineita.

Syklinen vitamiinihoito rikkoo kuukautiskiertoa: järjestelmä

Jokainen gynekologi kirjoittaa hoito-ohjelman erikseen naisen ongelmien, oireiden ja testien perusteella. Esimerkiksi C-, E- ja foolihappo-vitamiinit lisäävät toistensa positiivisia vaikutuksia ja auttavat torjumaan matalaa estradiolia toisen vaiheen aikana. Niiden annostelu voi vaihdella rikkomisen tiettyjen syiden mukaan.

Esimerkki gynekologin määräämästä syklisestä vitamiinihoidosta

I VAIHE (syklin ensimmäinen puoli tai ensimmäiset 14 päivää kuukautisten alkamisesta 28 päivän hoidon aikana).

 • Foolihappo - 1 tabletti 3 kertaa päivässä
 • Glutamiinihappo - 1 välilehti. / 3 p. päivässä
 • Lipoic to-to - 1 välilehti. / 3 p. päivä
 • E-vitamiini - 1 kapseli
 • B1-vitamiini

Vaihe II (syklin toinen puoli; voi kestää 14 päivää, enemmän tai vähemmän, jos meillä on epäsäännöllinen)

 • C-vitamiini (askorbiini-to-to) - 300 mg 3 kertaa päivässä
 • E-vitamiini - 2 korkkia. päivä
 • B6-vitamiini

Tällainen vitamiinihoito kestää yleensä vähintään 2-3 kuukautta. (Vaihtoehtona erillisille pillereille lääkäri voi määrätä Cyclohit-monimutkaisen.) Jos häiriöt jäävät jälkeen kurssin päätyttyä ja häiritsevät edelleen naista, vähentävät elämänlaatua, toinen hoito on määrätty, yleensä hormonaalinen.

VALITETUT VITAMIINIT MENSTRUATION CYCLE: N ASETUKSEKSI

Seuraavan luettelon vitamiinit voidaan ottaa erikseen tai yhdessä.

Askorbiinihapon on osoitettu lisäävän verenkiertoa ja mikrokiertoa, mikä on erityisen tärkeää tupakoiville naisille sekä liikalihavuuden esiintymiselle. Uskotaan, että suuret C-vitamiiniannokset ovat turvallisia (voit ottaa jopa 1500 mg päivässä, jos suvaitsemattomuutta ei ole) ja se voi stimuloida kuukautisia. Myös vit. Luonnollisella tavalla lisää estrogeenin tasoa. Erityisen hyödyllinen yhdistää se E-vitamiiniin, ja askorbiinihapon ottaminen raudalla lisää jälkimmäisen sulavuutta, mikä on tärkeää raskaan verenvuodon kannalta.

 1. E-vitamiini syklin toisessa vaiheessa ja dysmenorrea

E-vitamiini on erityisen käyttökelpoinen ensisijaiselle dysmenorrealle (kipu kuukautisten aikana). Tutkimukset ovat osoittaneet, että sen käyttö 400-500 IU: n annoksena kahden päivän ajan ennen alkamista ja kolme päivää kuukautisten alkamisen jälkeen (vain 5 vuorokautta) auttaa vähentämään lantion kipua ja jopa vähentämään verenmenetystä. E-vitamiinin ottamisen pitäisi kestää 2–4 kuukautta.

E-vitamiini voi myös vähentää prolaktiinihormonia, jonka liiallinen määrä voi johtaa syklihäiriöihin, rintakipuun, hedelmättömyyteen.

D-vitamiinia ei aina sisälly kuukautiskierron vitamiinihoitoon. Kuitenkin se on erittäin tärkeä ja hyödyllinen naisille, koska se auttaa vähentämään lihavuuden painoa ja parantaa insuliinin herkkyyttä. Insuliiniresistenssi on yksi tärkeimmistä PCOS- ja sykesairauksien syistä. Lääkärin tulee määrätä D-vitamiinin lisäykset ja annokset.

Vaikka foolihapon ja syklin säännöllisyyden välillä ei ole selvää yhteyttä, kuukautiskierron kesto ja intensiteetti, B9-vitamiini sisältyy lähes jokaiseen vitamiinihoito-ohjelmaan. Se on määrätty ennen hoidon aloittamista, jotta vältetään syntymävaurioiden ilmaantuminen kehittyvässä embironissa, joka on 400 µg kutakin lisäaineena foolihapon lähteiden lisäksi. Foolihapon puute on erityisen yleistä alkoholismissa ja anemiassa.

Yhdessä foolihapon kanssa myo-inositolia voidaan lisätä vitamiinihoito-ohjelmaan. Tällä vitamiiniaineella ei ole vakavia sivuvaikutuksia, ja se voidaan ottaa enintään 4 gramman suuruisena annosjaksona. Inositolin tärkeimmät positiiviset vaikutukset ovat polykystoosin hoidossa, lisääntyvässä hedelmällisyydessä ja insuliinin herkkyydessä, vähentämällä glukoosia ja insuliinia, vähentämällä PMS: n painoa ja oireita. Se myös vähentää testosteroni- ja akne-ilmentymiä, varsinkin kun ne johtuvat korkeasta insuliinista.

Syklinen vitamiinihoito gynekologisessa järjestelmässä

Mielenkiintoista tietoa kurssin vitamiineista

Vitamiinikompleksin määrää hoitava lääkäri, ja se tehdään vaihtomenetelmällä, jota kutsutaan sykliseksi vitamiinihoidoksi ja jota käytetään 10 päivän ajan. Vitamiineja ei ole suositeltavaa hankkia itse.

Niille, jotka päättävät juoda vitamiineja yksin, asiantuntijat sanovat ottavansa A-vitamiinikapselin ja yhden foolihapon aamulla, tämä tehdään kahden viikon ajan. Kun elin tarvitsee levätä, sinun on jatkettava vitamiinien juomista vielä kahden viikon ajan, mutta korvattava A-vitamiini E-vitamiinilla ja foolihapolla askorbiinilla.

Vitamiinihoito syklin vaiheissa - opimme, kuinka kuukautisten toiminta voidaan palauttaa oikein

Vitamiinihoidolla voit täyttää tärkeiden vitamiinien puutteen naaraskehossa, jotta sen lisääntymisjärjestelmän toimivuus lisääntyy merkittävästi. Tähän mennessä tämä hoitomenetelmä on hyvin yleinen erityisesti länsimaissa, koska se on täysin turvallinen. Vitamiinihoito syklin vaiheissa annetaan tapauksissa, joissa kuukautiskierron aikana on erilaisia ​​ongelmia.

Mikä se on

Kuukautiskierto on jaksollinen prosessi naaraskehossa ja liittyy erottamattomasti lisääntymisfunktioon. Yleensä hänen läsnäolo osoittaa, että nainen on valmis jatkamaan kilpailua. Jokaisen syklin lopussa havaitaan erityistä emättimen purkausta, jota kutsutaan kuukausittain.

Nykypäivän maailmassa eri kuukautisten toimintahäiriöt eivät valitettavasti ole harvinaisia. Syynä tähän voi olla täysin erilaiset tekijät - hormonaaliset häiriöt, virtsarakenteiden sairaudet, krooniset sairaudet, haitalliset ympäristöolosuhteet, sukuelinten sairaudet, stressi ja paljon muuta. Samanlaisia ​​häiriöitä esiintyy vitamiinien puutteen vuoksi. Tämä pätee erityisesti nuoruusiässä.

Tyttöjen kuukautiskierron ongelmien riittämättömän hoidon puute voi johtaa sellaisten patologisten tilojen ilmaantumiseen, kuten amenorrea, dysmenorrea, hedelmättömyys, viivästynyt seksuaalinen kehitys jne. Näin ollen on välttämätöntä turvautua tehokkaaseen hoitoon.

Mitä tehdä, jos elimistössä ei ole tarpeeksi vitamiineja? Luonnollisesti sinun on täytettävä niiden varastot. Joillakin biologisesti aktiivisilla yhdisteillä on selvä estrogeenimainen ja gonadotrooppinen vaikutus. Tätä laatua käytetään vitamiinihoidossa. Tämän hoidon ydin on palauttaa kuukautiskierto ilman hormonaalisten lääkkeiden käyttöä, joilla voi olla merkittävä vaikutus kehoon.

Vitamiinihoito on pääosin merkityksellinen nuorille tytöille, joiden sykli usein epäonnistuu.

Myös tiettyjen vitamiiniryhmien hoitoa käytetään syklin ongelmien poistamiseen naisilla, jotka ovat aiemmin olleet leikattu munasarjojen leikkauksessa (mittakaavasta riippumatta). Tällöin ne ovat osa kattavaa leikkaushoitoa.

Mitä vitamiineja määrätään

Kaikilla vitamiineilla ei ole suoraa vaikutusta naisten lisääntymistoimintaan. Näin ollen on olemassa erityinen luettelo bioaktiivisista aineista, jotka lääkärit määrittävät potilailleen:

 • foolihappo on olennainen osa koko kehoa. Tämä vesiliukoinen vitamiini on suoraan mukana immuunijärjestelmässä tapahtuvissa prosesseissa sekä verenkiertojärjestelmässä. Lisäksi B9-vitamiini auttaa normalisoimaan kohdun happamuutta, ja tämä on erittäin tärkeää;
 • tokoferoli - on luonnollinen antioksidantti. Häiritsee erytrosyyttien ja muiden yhtä tärkeiden solujen hapettumista. E-vitamiini on vastuussa säiliön seinien elastisuuden ja lujuuden säilymisestä, minkä vuoksi riittävä määrä sitä vähentää merkittävästi vaaraa sairastua sellaiseen vaaralliseen sairauteen kuin ateroskleroosi. Parantaa immuniteettia solutasolla;
 • pyridoksiini on toinen erittäin tärkeä komponentti vitamiinihoidossa. B6-vitamiini osallistuu suoraan aivoissa tapahtuviin aineenvaihduntaan. Se stimuloi myös kilpirauhasen ja lisämunuaisen toimintaa. Pyridoksiinin ansiosta on mahdollista vähentää tai päinvastoin lisätä verensokeritasoa. Sillä on voimakas anti-inflammatorinen, immunomoduloiva, masennuslääke, antianeminen ja verenpainetta alentava vaikutus. Parantaa asianomaisten elinten diureettista toimintaa;
 • tiamiini - vastaa hermoston moitteettomasta toiminnasta. B1-vitamiini on osa ihmiskehon energianvaihtoa;
 • askorbiinihappo - lisää kykyä imeä rautaa, syntetisoi välittäjiä, kollageenia ja steroidihormoneja. Osallistuu kolesterolin vaihtoon, endogeenisen interferonin induktioon, veren hyytymisprosessiin, hiilihydraatin metaboliaan. C-vitamiinin kyky nopeuttaa kudosten regeneroitumista ja säätää redox-prosesseja on tunnettu. Vuorovaikutuksessa foolihapon kanssa estetään sitä kertymästä elimistöön liian suurina määrinä. Ei antioksidantti, vaan sillä on useita sen ominaisuuksia.

Syklisen vitamiinihoidon järjestelmä

Käsittelemistä vitamiinipitoisten korjaustoimenpiteiden avulla tulisi noudattaa tarkasti määrättyä ohjelmaa, jonka hoitava lääkäri kehittää suoraan. Tästä johtuen on mahdollista saavuttaa maksimaalinen vaikutus hoidosta.

Vitamiinihoito-ohjelmia on melko paljon. Harkitse yhtä suosituimmista, joka on osoitettu useimmiten:

1. Syklin ensimmäinen vaihe

Tämä on noin viidennestä neljääntoista päivään:

 • foolihappo - annos 1 mg, kolme tablettia päivässä. Vastaanoton kesto - 10 päivää;
 • pyridoksiini - 1 ml 5-prosenttista liuosta päivässä aamulla ennen ateriaa. Kesto - 10 päivää;
 • tokoferoli - 1 tippa päivässä, joka toinen päivä koko vaiheen ajan.

Syklin ensimmäinen puoli on erittäin tärkeä kehon valmistamiseksi lisääntymistoimintojen vakauttamiseksi. Muista ottaa tokoferoli. Tosiasia on, että E-vitamiini auttaa parantamaan endometriumin tilaa niin, että todennäköisyys hedelmöittyneen munan ongelmattomaan istutukseen kasvaa merkittävästi. Sen lisäksi on käytettävä foolihappoa. Se on äärimmäisen tärkeää sikiön asianmukaista kehitystä ja sen muuttumista lapseksi ilman mitään poikkeamia. B9-vitamiini on kohdun pääaine, joka on vastuussa vauvan keskushermoston muodostumisesta.

2. Syklin toinen vaihe.

Se tapahtuu 15 - 25 päivässä (kesto riippuu organismin yksilöllisistä ominaisuuksista). Hoito-ohjelma on seuraava:

 • E-vitamiini - yksi tippa kahdesti päivässä, joka päivä, syklin loppuun saakka;
 • askorbiinihappo - 1 ml päivässä aterioiden jälkeen päivittäin 10 päivän ajan;
 • tiamiini - 1 ml aamulla ennen ateriaa päivittäin.

Vitamiinihoidon syklin toiselle puolelle on tunnusomaista se, että sen aikana potilaan on otettava kolminkertainen tokoferolin annos. Tosiasia on, että tällä hetkellä ovulaatio on jo tapahtunut, mikä tarkoittaa, että muna on putkissa tai jopa kohdussa. Askorbiinihappoa käytetään, kun kuukautiset alkavat. C-vitamiini auttaa vahvistamaan verisuonia, samoin kuin parempi veren hyytyminen, vastaavasti kuukautisten purkautuminen on normaalia eikä liian runsasta.

Keskimääräinen kurssi pidetään noin kolmen kuukautiskierron ajan. Tämän jälkeen sinun täytyy ottaa kuukausi. Tarvittaessa vitamiinihoitoa jatketaan. On tärkeää - jos aikoja ei ole, ensimmäinen vaihe juodaan kymmenen päivää, toinen - myös, ja loput 10 päivää ovat tauko.

Vitamiinihoito pystyy antamaan erinomaisia ​​tuloksia taistelussa kuukautiskierron eri häiriöitä vastaan ​​ja ilman monimutkaisten hormonaalisten lääkkeiden käyttöä. On itsestään selvää, että ennen tällaista hoitoa gynekologi tarvitsee ammatillista neuvontaa. Oikea lähestymistapa vitamiiniterapiaan, patologiset prosessit voidaan poistaa yhden tai kahden kurssin jälkeen.

Vitamiinihoito gynekologiassa - "Olen terve!"

Huolimatta siitä, että vitamiinit ovat biologisesti vaikuttavia aineita ja niitä tarvitaan pieninä määrinä, ne ovat välttämättömiä keholle, koska osallistua aineenvaihduntaan katalyytteinä ja bioregulaattoreina. Niitä ei kuitenkaan syntetisoida ihmiskehossa (B1-vitamiinia lukuun ottamatta). Siksi on niin tärkeää, että ruokavalio on rikastettu vitamiineilla riittävässä määrin.

Lisäksi kehon toimittaminen kaikkiin tarvittaviin ravintoaineisiin riippuu kehon kyvystä imeytyä, kuljettaa ja muuntaa ne aktiivisiksi muodoiksi. Joitakin vitamiineja, kuten D ja C, voidaan valmistaa riittävässä määrin suoliston mikroflooralla, mutta dysbakterioosilla tämä synteesi on heikentynyt, samoin kuin vitamiinien imeytyminen ulkopuolelta. Konkreettisten kantajaproteiinien tai entsyymien puuttuminen, jotka osallistuvat konversioon, voivat johtaa tietyn vitamiinin biologisen vaikutuksen vähenemiseen tai täydelliseen häviämiseen.

Vitamiinien vaikutus kehoon on monipuolinen. Alla on taulukko joidenkin toimien toiminnasta.

Lisäksi on osoitettu, että jotkut vitamiinit vaikuttavat suoraan lisääntymisjärjestelmän toimintaan. Esimerkiksi B-vitamiinit1, 2, 6, E, foolihapolla on gonadotrooppinen vaikutus ja osallistuu estrogeenin vaihtoon. Vitamiinit C, E, A, B6 parantaa lisääntymisjärjestelmän koordinointia

Tällä hetkellä on runsaasti monivitamiinivalmisteita, joista jokainen tabletti sisältää valmistajien mukaan päivittäisen annoksen kaikista tarvittavista vitamiineista.

Taulukko 2. Vitamiinipitoisuus multivitamiinivalmisteissa

Taulukko 3. Vitamiinien suositeltu päivittäinen tarve (Goodman Gilmanin "Farmakologisten farmakologisten perusteiden" kahdeksas painos, voi. 2, 2002)

Raskauden ja imetyksen aikana tämä tarve kasvaa lähes puolitoista kertaa (lukuun ottamatta A-vitamiinia mahdollisen myrkyllisen vaikutuksen vuoksi sikiöön). Alla on tietoja Maailman terveysjärjestön tiedoista, jotka koskevat päivittäistä tarvetta vitamiineille raskaille ja imettäville naisille.

On myös tärkeää huomata, että jotkut vitamiinit ovat ristiriidassa keskenään, eikä niitä voida ottaa samanaikaisesti.

Useimmiten tämä viittaa vitamiiniryhmään, joita ei yhdistetä toisiinsa. Esimerkiksi B6-vitamiini vähentää B1-vitamiinin aktiivisuutta ja B12-vitamiini lisää sen allergeenista vaikutusta.

Jotkut vitamiinit, päinvastoin, vahvistavat toistensa toimintaa, joten niiden yhdistelmä toimii parhaiten kehossa.

A-, C-, E-vitamiinikompleksi tehostaa toistensa hapettumisenestoa, ja B12-vitamiini yhdessä foolihapon ja raudan kanssa parantaa veren muodostumista. Älä unohda monivitamiinikomplekseihin sisältyviä hivenaineita, jotka edellyttävät myös tiettyä nauttimismuotoa (jodi on parempi ottaa aamulla, kalsium ja fosfori iltapäivällä).

Vitamiinihoito naisten sukuelinten sairauksiin (endometrioosi, kohdun limakalvo, endometriumin hyperplasia)

Postoperatiivisessa vaiheessa näiden tautien ehkäiseminen on melko yleinen kysymys potilaille. Kirurginen menetelmä (laparoskopia) sallii vain prosessin poistamisen, mutta ei estä sitä.

Äskettäin uskotaan, että yksi mekanismeista naisten sukupuolielinten sfäärin proliferatiivisten sairauksien muodostumiseksi on heikentynyt mikropiirroksen vaikutus kudoksissa ja siten redoksiprosessien heikkeneminen, solumembraanien lisääntynyt peroksidaatio ja biogeenisten amiinien vapautuminen.

Siksi välineet näiden vaikutusten poistamiseksi, so. vaikuttaa antioksidanttijärjestelmään, sillä on merkittävä rooli näiden sairauksien ehkäisyssä.

Vitamiinihoito parantaa kirurgisen hoidon vaikutusta ja on osa monimutkaista hoitoa, joka suoritetaan leikkauksen jälkeen. Käytetään laajalti A-vitamiinia, B1-vitamiinia, Wb-vitamiinia ja askorbiinihappoa, joka liittyy niiden korkeaan antioksidanttiaktiivisuuteen.

Syklinen vitamiinihoito kuukautisten häiriöille

Kuukautitoiminta on osoitus naisen lisääntymisterveydestä, ja tämän toiminnan rikkominen ilmenee muun muassa vitamiinin puutteena, joka on erityisen voimakas nuoruuden aikana intensiivisen kasvun aikana.

Koska tiettyjen vitamiinien gonadotrooppiset ja estrogeenin kaltaiset vaikutukset ovat hyvin tunnettuja, niitä käytetään ei-hormonaalisena hoitona munasarjojen ja munasarjojen leikkauksen palauttamiseksi munasarjojen (mukaan lukien laparoskooppinen) leikkaukseen kokonaisvaltaisen leikkauksen jälkeen.

Koska vitamiineja otetaan tiettyyn aikatauluun syklin päivästä riippuen, tällaista hoitoa kutsutaan sykliseksi. Erilaisia ​​hoito-ohjelmia on olemassa.

Yleisin on vastaanotto:

syklin viidennestä päivästä alkaen:

 • foolihappo, 0,001 g, 3 kertaa päivässä 10 päivän ajan;
 • E-vitamiini 0,1 g 10 päivän ajan;
 • glutamiinihappo 0,25 g 3 kertaa päivässä, 10 päivää;
 • B6-vitamiini - 5% rr 1,0 mg per os paasto päivittäin, 10 päivää;

syklin 16. päivästä alkaen:

 • askorbiinihappo, 1,0 g kerran päivässä, 10 päivää;
 • E-vitamiini 0,1 g 10 päivää päivässä;

Kurssi pidetään 3 syklin ajan, sitten 1 kuukauden tauko, niin voit toistaa vielä 3 jaksoa.

Vitamiinit raskauden aikana

Ainoa vitamiinien ja mikroelementtien lähde sikiölle on äidin ruumis.

Monien tutkimusten mukaan lähes jokaisella naisella on raskauden aikana tiettyjen vitamiinien puute.

Useimmissa tapauksissa raskaana olevat naiset alkavat kuluttaa suuria määriä A-, C-, E-vitamiineja sisältäviä vihanneksia ja hedelmiä. Samalla eläintuotteissa olevien B-vitamiinien puute kasvaa.

Vitamiinien puute johtuu myös kalorien käytöstä, mutta ravinteiden huonosta käytöstä: valkoista leipää, pastaa, makeisia, sekä ruokakulttuurin ominaisuuksia (kasvissyöjä, uskonnolliset kiellot) ja yksitoikkoista ruokaa.

Tarvittavien aineiden puutos voi johtaa vakaviin vammoihin sikiön kehityksessä.

Monet tutkimukset ovat osoittaneet, että foolihapon puute johtaa hermoston epämuodostumiin, roto-kasvojen muodostumiseen.

C-, B2-, B12-vitamiinien puute edistää anemian kehittymistä ja B6-vitamiinia varhaisen toksikoosin ja abortin uhkan muodostumiseen.

Mutta meidän on muistettava, että kuten kaikki lääkkeet, on mahdollista vitamiinien yliannostusta.

On osoitettu, että A-vitamiinin päivittäinen annos ei saa ylittää 6600 IU: ta. Annos, joka on yli 10000ME päivässä, johtaa sikiön synnynnäisiin epämuodostumiin.

Alijäämän poistamiseksi pitäisi ensinnäkin olla asianmukaisesti järjestetty ruokavalio.

Tämä vaikeuttaa ensinnäkin sitä, että suurin osa vitamiineista tuhoutuu joko lämpökäsittelyn tai itse entsyymien vuoksi. Esimerkiksi yli 3/4 sitruunassa olevaa C-vitamiinia tuhoaa ascorobinase-entsyymin toiminta, joka sijaitsee siellä. Jopa 20% B2-vitamiinista, 30% B1-vitamiinista ja 50% B3-vitamiinista tuhotaan kuumennettaessa.

Siksi multivitamiinikomplekseja tarvitaan tasapainoisen ruokavalion lisänä.

Mutta älä unohda, että synteettiset vitamiinit ovat samoja lääkkeitä ja niitä tulisi käyttää vain reseptillä, erityisesti raskauden aikana.

Kuukautisten häiriöiden ja premenstruaalisen oireyhtymän hormonimoduloiva ja syklinen vitamiinihoito

Tietoja artikkelista

Tekijät: Tatarova N.A. (FSBEI HE: stä, Venäjän federaation terveysministeriön ensimmäinen Pietarin valtion lääketieteellinen yliopisto, akateemikko I.P.Plovlovin nimi); "I-Klinik SZ LLC, Pietari), Linde V.A. ("Hay-Clinic SZ LLC", Pietari; Pietarin korkeakoulun HE Pietarin lääketieteellinen ja sosiaalinen instituutti), Hayrapetyan MS (FSBEI HE "Pietarin valtion lääketieteellinen yliopisto, akateemikko I.P.Plovlov", Venäjän federaation terveysministeriö, yksityinen oppilaitos "Pietarin lääketieteellinen-sosiaalinen instituutti"), Zhigalova EV (Venäjän FSBEI: n ensimmäinen Pietarin valtion lääketieteellinen yliopisto, akateemikko IP Pavlovin nimi), Venäjän federaation terveysministeriö, "I-Klinik SZ LLC, Pietari"

Johdanto: Artikkelissa käsitellään kuukautisten häiriöitä (NMC) sekä esilääkityksen oireyhtymän (PMS) eri ilmenemismuotoja. Näiden häiriöiden syitä ja patogeneesiä, differentiaalidiagnoosia ja hoitotapoja tarkastellaan. PMS: n esiintyvyys lisääntyy 95%: lla lisääntymisikäisillä naisilla, PMS: ää pidetään yleisesti sivilisaation taudina, oireyhtymällä on useita altistavia riskitekijöitä: perinnöllisen taipumuksen, henkilökohtaisen (psykologisen ja / tai fysiologisen) ominaisuuksien esiintyminen jne., mukaan lukien kasviperäiset valmisteet, joilla on hormonia moduloivia vaikutuksia.

Tarkoitus: arvioida ravintolisien käytön tehokkuutta ja turvallisuutta Time Factor® -ravinnossa - vitamiini-mineraalikompleksissa (IUD) naisilla, joilla on disfunktionaalinen NMC ja PMS.

Materiaali ja menetelmät: Ei-satunnaistettu, lumelääkettä kontrolloimaton kliininen tutkimus tehtiin 33 potilaalla, joilla oli NMC ja PMS. Kahden kuukauden kuluessa naiset saivat ravintolisät Time Factor®. Hoidon tehokkuuden arviointi suoritettiin pistemäärissä kuukautisten epäsäännöllisyyksiä koskevan kyselylomakkeen ja kyselylomakkeen "Tyytyväisyyden arviointi ja elämästä nauttiminen" mukaisesti, lyhyt versio (Q - LES-Q-SF).

Tulokset: Time Factor® - luonnollisen alkuperän omaava ravintolisä vähentää PMS: n psykoemionaalisia häiriöitä: vähentää ärtyisyyttä, hermostuneisuutta, päänsärkyä, antispasmodista kipua, parantaa unen laatua, vähentää lihasten kipua naisilla. Vähentää kasvullisia häiriöitä: poistaa yöhikoilun, sydämen sydämentykytyksen, rintojen arkuus. PMS: n vaihto-troofiset oireet poistuvat: turvotus vähenee, ihottumat häviävät, potilaat eivät huomanneet näköhäiriöitä. Elämänlaatua arvioitaessa kaikki potilaat havaitsivat kohtuullisen ja suuren tyytyväisyyden elämään kahden kuukauden kuluttua. ottaa huume. 4 potilaalla raskaus tapahtui Time Factor® -hoidon aikana.

Päätelmät: Time Factor®: lla on positiivinen vaikutus MC: n toimintahäiriöihin lisääntymisikäisillä naisilla, sillä on hormonomoduliruyuschie-vaikutuksia, helpottaa PMS: n tunnusmerkkejä.

Avainsanat: premenstruaalinen oireyhtymä, kuukautiskierron häiriöt, Time Factor® -ruokavalion lisäaine.

Viitaten: Tatarova N. A., Linde V.A, Ayrapetyan M.S., Zhigalova E.V. Kuukautisten häiriöiden ja premenstruaalisen oireyhtymän hormonaalista modulointia ja syklistä vitamiinihoitoa // BC. Äiti ja lapsi. 2017. №2. S. 86-90

Kuukautisten häiriöiden ja premenstruaalisen oireyhtymän hormonimodulaatio ja syklinen vitamiinihoito Tatarova N.A. 1, 2, Linde V. A. 2, 3, Hayrapetyan M.S. 1, Zhigalova E.V. 1, 2 1 Akateemikko I.P. Pavlov 2 "I-klinikka NW", St. Pietari 3 Pietarin lääketieteellinen sosiaali-instituutti

Tausta. Tässä artikkelissa käsitellään häiriön eri reittejä. Premenstruaalisen oireyhtymän (PMS) esiintyvyys on 95% ja altistavien riskitekijöiden määrä. ominaisuudet PMS-hoito on täydellinen ei-farmakologinen ja lääketieteellinen hoito, mukaan lukien rohdosvalmisteet, joissa on hormonimoduloivia vaikutuksia.

Tähtää. Arvioida tehoa ja turvallisuutta ravintolisänä Time-Factor® - vitamiinien ja kivennäisaineiden monimutkainen naisilla huonosti kuukautiskierron häiriöt ja kuukautisia edeltävä oireyhtymä.

Potilaat ja menetelmät. Teimme satunnaistetun, lumelääkekontrolloimattoman prospektiivisen kliinisen tutkimuksen, jossa oli mukana 33 potilasta, joilla oli kuukautiskierto ja premenstruaalinen oireyhtymä. Naiset saivat Time-Factor® -lisäainetta kaksi kuukautta. Kyse on naisen elämästä, joka on suorittanut arvionsa terveydestään ja elämästään (Q-LES-Q-SF).

Tuloksiin. Se on ravintolisä, joka auttaa sinua eroon siitä. Se vähentää vegetatiivisia-verisuonihäiriöitä: poistaa yöllisen hikoilun, sydämentykytyksen, rintojen arkuus. Se vähentää metabolista oireyhtymää ja troofista PMS: ää. Kun arvioidaan kaikkien potilaiden elämänlaatua kahden kuukauden hoidon jälkeen. Neljä potilasta tuli raskaaksi Time Factorin® käytön aikana.

Johtopäätökset. Time-Factor® vaikuttaa positiivisesti häiriötilanteeseen.

Asiasanat: premenstruaalinen oireyhtymä, kuukautiskierron häiriöt, ravintolisä, Time-Factor®

Viitaten: Tatarova N. A., Linde V. A., Hayrapetyan M.S., Zhigalova E.V. Kuukautisten häiriöiden ja premenstruaalisen oireyhtymän hormonimoduloiva ja syklinen vitamiinihoito // RMJ. 2017. Nro 2. s. 86–90.

Artikkelissa käsitellään kuukautisten häiriöitä sekä esilääkityksen oireyhtymän erilaisia ​​ilmenemismuotoja

esittely

Kuukautiskierron (NMC) häiriöt ja premenstruaalisen oireyhtymän (PMS) erilaiset ilmenemismuodot ovat yksi yleisimmistä lisääntymisjärjestelmän patologisista tiloista, joita esiintyy kaikissa ikäjaksoissa - menaristista vaihdevuosiin [1–3].
Näiden häiriöiden syyt ovat moninaiset ja vaativat huolellista differentiaalidiagnoosia, jonka tarkoituksena on eliminoida lisääntymis- ja ekstragenitaalisten elinten orgaaniset sairaudet, endokriininen patologia.
PMS on patologinen oireiden kompleksi, joka esiintyy kuukautiskierron toisen vaiheen aikana ja joka ilmenee neuropsykiatrisilla, verisuoni- ja aineenvaihdunta- ja endokriinihäiriöillä [2, 4–6]. Tämän patologian esiintyvyys on 95% lisääntymisikäisillä naisilla, mikä määrittää tämän ongelman merkityksen. Lisäksi monenlaisia ​​oireita - mielenterveydestä ruoansulatuskanavaan - tekee tästä ongelmasta monialaisen [4, 5].
Tarkasteltaessa PMS: ää sivilisaation taudina voidaan nähdä, että tällä patologialla ei ole yhtä patogeneesiä, koska tällaisia ​​sairauksia leimaa patologian lisääntyminen, kun sivilisaatiopaine kasvaa; sosiaalisten ja / tai ympäristöilmiöiden esiintyminen riskitekijöinä patologian esiintymiselle; persoonallisuuden läsnäolo (psykologiset ja / tai fysiologiset) sisältää tämän patologian alttiuden; geneettisen alttiuden läsnäolo [4, 5]. Patogeneesin integroiva teoria yhdistää neuropeptidien ja muiden keskushermoston neurotransmitterien aineenvaihdunnan häiriöt, mikä selittää PMS: n kliinisten ilmenemismuotojen monimuotoisuuden ja vahvistaa kaikkien aineenvaihduntaprosessien säätelystä vastuussa olevien hypotalamisten rakenteiden osallistumisen sekä käyttäytymisvasteet. Epäilemättä myös sukupuolisteroidien sykliset muutokset esiintyvät myös PMS: n patogeneesissä [2, 4–6]. Näin ollen PMS: n käsittely on monitekijäinen, monimutkainen, yksilöllinen vaikutus. PMS: n hoidon päätavoitteena on normalisoida hypotalamuksen toiminta, ja riippuen oireyhtymän vakavuudesta valitaan hoidon kesto ja menetelmät.
Kuukautiskierron (MC) ja PMS: n toiminnalliset häiriöt eivät aina tarvitse hormonaalista korjausta. Lääketieteellisiä ja ei-lääkkeellisiä vaikutuksia on monia, jotka mahdollistavat keskushallinnon, munasarjojen, endometriumin toiminnan normalisoinnin ja palauttavat hormonaalisen tasapainon lisääntymisjärjestelmässä [4-7].
Kasviperäisillä valmisteilla on hormonia moduloivia vaikutuksia. Tällaisen ei-hormonaalisen hoidon valinta edellyttää potilaan lisääntymisjärjestelmän huolellista tutkimista ja eri lääketieteellisten ja ei-lääkinnällisten menetelmien toiminnan erityispiirteiden tuntemusta. Kaikki tämä on mahdollista vitamiinien ja hivenaineiden hyvin valitun koostumuksen sekä biologisesti vaikuttavien aineiden ansiosta.
Time Factor® on biologisesti aktiivinen ravintolisä naisille, joka sisältää standardoituja kasviuutteita inkivääri- juurista, angelica-juurista, Vitex-pyhistä hedelmistä sekä glutamiinihaposta, tokoferoliasetaatista, rutiinista, raudan elektrolyyttistä, foolihappoa, askorbiinihappoa, magnesiumia oksidi, indoli-3-karbinoli, sinkkitraatti. Time-Factor® on biologisesti aktiivisten aineiden kaksivaiheinen kompleksi, sen ainutlaatuinen kaava luotiin ottaen huomioon naisten kehon sykliset muutokset. Biologisesti aktiiviset komponentit jaetaan kahteen kapseliin siten, että naispuolisen kehon tarpeet maksimoidaan vitamiineissa, kivennäisaineissa, aminohapoissa ja kasviperäisissä aineissa koko MC: ssä (taulukko 1).

• Glutamiinihappo on "syklisen vitamiinihoidon" perinteinen osa, se ravitsee soluja hapella, aktivoi verenkiertoa ja redox-prosesseja, auttaa neutraloimaan ja poistamaan ammoniakkia elimistöstä, lisää kehon vastustuskykyä hypoksiaa vastaan. Normaalisti hermoston ja hormonitoiminnan järjestelmien toimivuuden yleensä.
• E-vitamiinin käyttö poistaa emättimen kuivuuden oireet, parantaa ihon, kynsien ja hiusten tilaa.
• Inkiväärien juuriuutteella (standardoitu gingerolamilla) on tulehdusta, immunomodulaatiota ja antispasmodista toimintaa. Se tukahduttaa kohdun lihasten kivuliaita supistuksia, mikä on erinomainen keino pahoinvointia varten kivuliaiden kuukautisten aikana.
• Rutin auttaa normalisoimaan verisuonten läpäisevyyttä ja vahvistamaan verisuonten seinämää.
• Rauta on olennainen hivenaine. Raskaana olevilla naisilla raudan tarve lisääntyy. Rautatarvikkeet kompensoivat sen puutetta kuukautisten aikana.
• Foolihappo on tullut perinteinen "syklisen vitamiinihoidon" komponentti, jota käytetään MC: n normalisointiin, parantaa raudan imeytymistä. Osallistuu aineenvaihduntaan ja aktivoi munasarjojen hormonitoimintaa, vastaa verisolujen muodostumisesta. Foolihapon käyttö hoidon aikana ja raskauden aikana vähentää raskauden ennenaikaisen lopettamisen riskiä, ​​verenvuotoa, hermosolujen vikojen kehittymistä vastasyntyneillä ja muita synnynnäisiä sikiön epämuodostumia.
• Angelican juuriuute (standardoitu orgaanisille hapoille) normalisoi progesteronin erittymistä, vähentää lihaskouristuksia ja kipua, joka helpottaa kivuliaita kuukautisia.
• C-vitamiini on mukana steroidihormonien synteesissä, parantaa endometriumin kudosten herkkyyttä progesteroniin.
• Magnesium on "anti-stress" -elementti, jolla on normalisoiva vaikutus hermoston tilaan. Se auttaa lisäämään keskittymistä ja muistia. Magnesiumilla on antispasmodinen vaikutus, mukaan lukien kohdun lihakset, suolet ja luustolihakset, joten se on erityisen välttämätöntä PMS: n, dysmenorrean, lisääntyneen ärtyneisyyden, masennuksen kärsiville naisille. Auttaa estämään ja lievittämään premenstruaalista migreeniä, lisäämään keskittymistä ja muistia. Magnesiumin puutos voi johtaa dopamiinin aivojen selektiiviseen puutteeseen, mikä selittää ahdistuneisuuden ja ärtyneisyyden oireet.
• Indol-3-karbinoli edistää estrogeenin aineenvaihdunnan normalisoitumista, estää reitit patologisen proliferaation stimuloimiseksi (endometriumin hyperplastiset prosessit, kohdun myoma, endometrioosi). Indoli-3-karbinolin käyttö edistää hormonaalisen tasapainon normalisoitumista ja vähentää kasvainten riskiä.
• Sinkki on mukana normaalien hormonitasojen ylläpitämisessä. Vähentää hikoilua ja premenstruaalista tulehduksellista ihottumaa iholla, vähentää psykosomaattisia häiriöitä, parantaa kudosten herkkyyttä endogeeniselle progesteronille, koska se on olennainen osa progesteronireseptoreita.
• Vitexin hedelmäuute, joka on pyhä (standardoitu aukubinilla) aiheuttaa prolaktiinituotannon vähenemisen, lievittää kipua PMS: ssä. Prolaktiinitasojen normalisointi palauttaa tuotannon rytmin ja gonadotrooppisten hormonien suhteen, joka kompensoi MC: n luteaalisen faasin puutteen.

Materiaali ja menetelmät

Tutkimuksessa oli mukana 33 18–36-vuotiasta naista, joilla oli lievä ja kohtalainen PMS. Kaikki 33 potilasta kertoivat dysmenorreasta. Tutkimuksen ensimmäisessä vaiheessa kaikki lisääntymisjärjestelmän mahdolliset orgaaniset patologiat, kilpirauhasen sairaudet ja lisämunuaisen sairaudet ja verisairaudet suljettiin pois. Poissulkemiskriteerit olivat naisia, jotka käyttivät hormonaalista ehkäisyä.
Kaikille potilaille tehtiin normaali gynekologinen tutkimus, tutkittiin maitorauhasia ja lantion elinten ultraääni endometriumin patologian sulkemiseksi pois.
Hoidon tehokkuuden arviointi tehtiin kuukausittain kuukautisten epätasaisuuksia koskevan kyselyn mukaan (taulukko 2): potilas arvioi 46 PMS: n ja NMC: n oireita kuukautisten aikana, 4 päivää ennen syklin loppuosaa ja sen aikana, ja kyselylomakkeen mukaan "Tyytyväisyyden ja elämänlaadun arviointi" lyhyt versio (Q-LES-Q-SF).

Vitamiinihoito gynekologisessa järjestelmässä

myös kiinnostunut vitamiinihoidon kysymyksestä, mutta toistaiseksi on löydetty vain sellaisia ​​järjestelmiä, joissa E-vitamiinia juodaan toisessa vaiheessa

I Kaavio - 3-13 päivän jakso, 10 päivää - A-vitamiini, 1 kapseli (2000 IU) + foolihappo (B15), 1 tabletti. Vitamiinit otetaan aamulla tyhjään vatsaan. Break - 3 päivää. Toiset 10 päivää, 17 - 26 päivän jaksoa, sinun on otettava E-vitamiini, 1 kapseli + askorbiinihappo (C), 10 rakeita (0,025). Break 7 päivää ja toista sykli. Samaan aikaan on suositeltavaa ottaa jatkuvasti ja monivitamiinit, jotta jotkut eivät edistäisi muita vitamiineja.

II -ohjelma - 5-15 päivän sykli - vastaanotto folic - sinulle 1 t. 3 s. päivässä, 16-25 päivää sykli - ottaen C-vitamiinia. 3 s. päivässä ja E-vitamiinikapseli päivässä

Tällä hetkellä katselet tätä foorumia: ei rekisteröityjä käyttäjiä ja vieraita: 4

LiveInternetLiveInternet

-Luokat

 • Odottaa (71)
 • Vanhemmuus (21)
 • Viikoittainen raskaus (14)
 • Viestintä (8)
 • Imetys (3)
 • Pelit / aktiviteetit lapsen kanssa (2)
 • Turvallisuus (1)
 • Vitamiinit (16)
 • Kysymykset (127)
 • Lääkärit ja sairaanhoitolaitokset (51) t
 • Toinen vauva (6)
 • Viive (16)
 • Conception (35)
 • Tapaa (33)
 • Kirjallisuudesta (26)
 • Kid (24)
 • Ovulaatio (22)
 • Kysely (1)
 • Suunnittelu (92)
 • Hyödyllistä tietoa (53)
 • Muu (100)
 • IVF (3)

-Tilaa sähköpostitse

-Hae päiväkirjasta

-tilasto

Syklinen vitamiini

-Älä unohda, kaikki kirjoittajan huomautukset Lääkärillä on käsite, kuten "syklinen vitamiini", kun he määrittävät vitamiineja eri annoksina eri ajanjaksoina kuukautiskierron normalisoimiseksi, raskauden valmistelussa jne. 3 - ajaksi. kuukautta. Näitä syklisiä vitamiineja on niin paljon. Täällä voin antaa:
Järjestelmä 1. Minulle nimitettiin MC: n normalisoimiseksi
1–15 päivän MC:
E-vitamiini 200 mg.
Pentovit 2 tonnia 3 kertaa päivässä
MC: n 15. päivästä kuun alkuun saakka:
E-vitamiini 400 mg.
C-vitamiini 250 mg.

Kaavio 2 (myös MC: n normalisointiin)
E-vitamiinikapseleiden koko sykli 2 kertaa päivässä.
6 - 15 päivän MC:
Foolihappo 1 -välilehti. 3 kertaa päivässä.
Ginseng tinktuura tai Eleutherococcus 20 korkki. 2 kertaa päivässä.
Pentovit 2t. 3 s. päivä
16–25 päivän jakso:
C-vitamiini 250 mg. 3 kertaa päivässä

3-järjestelmä (myös sama)
Päivä 1–14:
- B1-vitamiini vaihteli B6-vitamiinin kanssa 1,0 ml / m joka toinen päivä
- foolihappo 0,001 kolme kertaa päivässä
15 kuukaudesta kuukautisten alkamiseen:
- retinolipalmitaatti 0,1 kolme kertaa päivässä;
- tokoferoliasetaatti 0,1 kolme kertaa päivässä;
- askorbiinihappo 0,3 kolme kertaa päivässä;
- Rutin 0,02 kolme kertaa päivässä;
- glutamiinihappo 0,25 neljä kertaa päivässä.

3 - 13 päivän jaksoa
A-vitamiinikapseli
foolihapon 1 tabletti.
Vitamiinit otetaan aamulla tyhjään vatsaan.
Break - 3 päivää.
17–26 päivän jakso:
E-vitamiinin kapseli
askorbiinihappo (C) 250 mg.
Break 7 päivää ja toista sykli.

Kaavio 5
(parantaa lisääntymistoimintoa)
1–14 päivää
Foolihappo 1 t. 2 p. päivä
Pentavit 2 tonnia 3 kertaa päivässä
15 ennen kuukauden alkua:
E-vitamiini 400 mg päivässä
A-vitamiinikapseli 2 p. päivä
C-vitamiini 500 mg. päivä

On monia, monia muita järjestelmiä. Vain miettinyt kenelle järjestelmä on määrätty ja mikä on tehokkuus. Lääketieteellisissä piireissä puhutaan, että kaikki nämä järjestelmät eivät ole lainkaan tehokkaita eikä niitä tarvita. Että tyttöjen, joilla on MC: n häiriöitä, täytyy juoda hormoneja, ja vitamiinit eivät auta, että ne, jotka valmistautuvat tulemaan äideiksi, saavat syödä hedelmiä tai juoda vitamiinikomplekseja eikä vitamiineja näiden järjestelmien mukaisesti. Mutta miksi sitten niin monta järjestelmää? Kuitenkin, ovatko ne hyviä tai huonoja?

Syklinen vitamiinihoito kuukautisten häiriöille.

Syklinen vitamiinihoito kuukautisten häiriöille.

Kuukautitoiminta on osoitus naisen lisääntymisterveydestä, ja tämän toiminnan rikkominen ilmenee muun muassa vitamiinin puutteena, joka on erityisen voimakas nuoruuden aikana intensiivisen kasvun aikana.

Koska tiettyjen vitamiinien gonadotrooppiset ja estrogeenin kaltaiset vaikutukset ovat hyvin tunnettuja, niitä käytetään ei-hormonaalisena hoitona munasarjojen ja munasarjojen leikkauksen palauttamiseksi munasarjojen (mukaan lukien laparoskooppinen) leikkaukseen kokonaisvaltaisen leikkauksen jälkeen.

Koska vitamiineja otetaan tiettyyn aikatauluun syklin päivästä riippuen, tällaista hoitoa kutsutaan sykliseksi. Erilaisia ​​hoito-ohjelmia on olemassa.

Yleisin on vastaanotto:

 • foolihappo, 0,001 g, 3 kertaa päivässä 10 päivän ajan;
 • E-vitamiini 0,1 g 10 päivän ajan;
 • glutamiinihappo 0,25 g 3 kertaa päivässä, 10 päivää;
 • B6-vitamiini - 5% rr 1,0 mg per os paasto päivittäin, 10 päivää;
 • askorbiinihappo, 1,0 g kerran päivässä, 10 päivää;
 • E-vitamiini 0,1 g 10 päivää päivässä;

Kurssi pidetään 3 syklin ajan, sitten 1 kuukauden tauko, niin voit toistaa vielä 3 jaksoa.

Vitamiinihoito gynekologiassa

Vitamiinit ovat orgaanisia aineita, jotka ovat ehdottoman välttämättömiä ihmiskehon ja eläinten elämälle ja terveydelle. Rungolla on suuri tarve ryhmän B, D, E, K, P ja erityisesti C vitamiineille A.

Näiden vitamiinien vaikutusta ihmiskehoon ei ole tutkittu riittävästi. Voidaan ajatella, että vitamiinit käyttävät monimutkaisia ​​toimintojaan biologisista stimulanteista refleksillä tavalla keskushermostoon; Samalla vitamiinit ja ensin B-ryhmä ovat välttämättömiä hermoston normaalitoiminnalle. Vitamiinit annetaan pääasiassa ruoan kanssa (eksogeenisesti); mutta jotkut heistä tuotetaan itse ruumiissa. Näin ollen A-vitamiini muodostuu maksassa karoteenista, D-vitamiinista dehydrokolesterolista ihossa ultraviolettisäteilyn vaikutuksesta. Tässä voidaan nähdä läheinen yhteys vitamiinien ja hormonien välillä. Vitamiinien ja entsyymien, vitamiinien ja välittäjien, kuten asetyylikoliinin, välillä on myös hyvin läheinen yhteys.

Voidaan olettaa, että vitamiinit, hormonit, entsyymit ja välittäjät ovat yksi ainoa järjestelmä - biologiset katalyytit. Vitamiinit jaetaan veteen liukeneviin (ryhmät B, C ja P) ja rasvaliukoisiin (A, D, E ja K). Rasvaliukoiset vitamiinit ovat lämpöstabiilia, kestäviä hapoille ja emäksille ja ne voidaan sijoittaa kudoksiin.

A-vitamiini A-vitamiini saadaan karoteenista, joka on karotenaasin entsyymin vaikutuksesta. Suurin määrä A-vitamiinia on kalan maksassa ja karoteenissa - porkkanoissa, dogroseissa, pinaatissa, aprikooseissa. Karoteenia esiintyy munasarjan keltaisessa rungossa, istukassa, aivolisäkkeessä ja erityisesti maksassa. Kilpirauhasen hormoni vaikuttaa karoteenin muuttumiseen A-vitamiiniksi, mikä vähentää tyroksiinin vaikutusta. A-vitamiinilla on läheinen suhde diencephalogic-aivolisäkkeen järjestelmään.

A-vitamiinilla on suuri merkitys lisääntymisprosesseissa. Terveiden henkilöiden päivittäinen tarve A-vitamiinille vaihtelee 1,8 - 5 mg. Ihmisissä hypovitaminoosi A ilmenee pääasiassa sopeutumishäiriöissä, hemeralopiassa ("yön sokeus") ja sitten kseroftalmiassa. Se on myös ominaista hypovitaminoosille A, ihon keratinoinnille, kuivuudelle ja sitten hyperkeratotisten plakkien ulkonäölle.

Hypovitaminoosi A yhdistetään toisinaan turvotukseen ja albuminuriaan. A-vitamiinin käyttöönotto lisää elimistön vastustuskykyä tartuntatauteille, erityisesti septille, mastitiselle ja niin edelleen. Se on myös määrätty anemiaa pitkäaikaisen gynekologisen verenvuodon jälkeen A-vitamiinitablettien muodossa (10 000 - 25 000 ME), ja kohdun limakalvon haavaumien yhteydessä emättimen ja emättimen leviämisen takia se on onnistuneesti määrätty tamponeiksi.

Ryhmän B vitamiinit. Vesiliukoinen B-vitamiini kuuluu eri ominaisuuksia omaavien aineiden ryhmään. Tällä hetkellä tutkitut vitamiinit B1, B2, B6, B12 ja jotkut muut. B-vitamiinia esiintyy kasvien siemenissä, leseissä, panimohiivassa, pähkinöissä, kanan keltuaisessa, maksassa, munuaisissa, aivoissa ja sydämessä.

B1-vitamiini (tiamiinibromidi, tiamiinikloridi) vähentää koliinesteraasiaktiivisuutta, mikä lisää asetyylikoliinin kykyä stimuloida kohdun supistumista. B1-vitamiinin pitoisuus veressä on 4-6%.

Hipovitaminosis-B1: n varhaisin ilmeneminen on sormien herkkä herkkyys ja anemia, parestesia; sitten havaitaan vasikan lihasten kouristuksia, luiden särkyjä jne. Ihon kuivuus ja hyperkeratoosi ovat lähes jatkuvia herkkyyshäiriöiden toisiaan; usein sydänsairaudet, raajojen turvotus tai pastositeetti (jälkimmäiset johtuvat usein raskauden toksikoosista). Anoreksia ja ummetus ovat myös yleisiä.

Jos B1-vitamiinin puutos on todettu, tarvitaan oikea ruokavalio, samoin kuin hoito sopivilla B1-vitamiinivalmisteilla tai tuotteilla, jotka sisältävät runsaasti tätä vitamiinia (panimohiiva).

B1-vitamiinia käytetään gynekologiassa seuraavien käyttöaiheiden osalta: septiset gynekologiset sairaudet, amenorrea, dysfunktionaalinen verenvuoto, vaihdevuodet, nuorten verenvuoto. Annokset tiamiinibromidille: 5-10 mg 1-2 kertaa päivässä. B1-vitamiinia yhdessä C-vitamiinin ja glukoosin kanssa määrätään usein heikentyneelle (postoperatiiviselle) gynekologiselle potilaalle.

B2-vitamiini. B2-vitamiinia (riboflaviini, laktoflaviini) esiintyy maidossa, munissa ja maksassa; tällä hetkellä eristetään kiteisessä muodossa. Liukenee hyvin veteen. Ihmisen tarve riboflaviinille on noin 3 mg päivässä. B-vitamiinin hypovitaminoosin kliiniset oireet koostuvat keratiitin, glossiitin ja cheilitiksen (zaedy) esiintymisestä, joka muuttuu henkilön dermatiitiksi; C-vitamiinin puutteen vakavissa tapauksissa on kuvattu haavainen paksusuolitulehdus ja anoksia.

Tämä vitamiini, joka vaikuttaa oksidatiivisiin prosesseihin, on tärkeää vaihdevuodet ja postoperatiivinen aika, raskaus ja synnytys, erityisesti yksilöillä, joilla on anoksia.

B12-vitamiini stimuloi veren muodostumista. Sitä esiintyy munasarjojen ja maksan herbivores. Saatavana 1 ml: n ampulleina; sisältää 30, 100, 200, 500 ja 1000 7 vitamiinia. Subkutaanisesti tai intramuskulaarisesti kerran kahdessa kolmessa päivässä. B12-vitamiini on käyttökelpoinen verenvuodon jälkeisessä anemiassa gynekologisilla potilailla (erityisesti fibromatoottisilla) ja raskaana olevien naisten anemiassa. Kun leukopenia ja trombopenia ovat B12-vitamiinin ottamisen jälkeen, valkosolujen ja verihiutaleiden määrä kasvaa nopeasti.

PP-vitamiinia (nikotiinihappo, antipellaginen tekijä), jota käytetään äskettäin tehokkaana välineenä pellagran hoidossa, tarvitaan ihmiskehossa määränä 30-50 mg. Hyperkeratoosia ja kyynärpäiden ja polvien hyperpigmentaatiota sekä cheilitisia pidetään PP-vitamiinin puutteen varhaisina kliinisinä oireina. Hyvin usein hypovitaminoosin PP: n kliininen kuva päällekkäin hypovitaminosis-B1: n ilmiöiden kanssa. Gynekologisessa käytännössä PP-vitamiinia käytetään joskus tulehduksellisen etiologian verenvuotoon.

C-vitamiini Askorbiinihappo. Se löytyy vihanneksista, hedelmistä, maidosta; varsinkin paljon - luonnonvaraiseen ruusuun. C-vitamiinin biologinen merkitys on sen suuri osallistuminen redox-prosesseihin soluissa.

C-vitamiinia esiintyy munasarjassa ja kohdussa. Histologisten tutkimusten perusteella tutkijat totesivat, että askorbiinihappo löytyy munasarjan corpus luteumista, pääasiassa theca-interna-sidekudosoluihin. Mitä tulee kohtuun, askorbiinihappoa esiintyy endometriumissa, pääasiassa sytogeenisen stroman sidekudoksessa. Erityisen runsaasti C-vitamiinia sisältäviä decidual-soluja. C-vitamiinia löytyy myös myometriumista. C-vitamiinin määrän ja munasarjan ja endometriumin hormonaalisen toiminnan voimakkuuden välillä on kiistatonta rinnakkaisuutta.

Askorbiinihappo edistää estriinin siirtymistä biologisesti aktiiviseksi estradioliksi. Kokeelliset tutkimukset ovat osoittaneet, että askorbiinihappo estää askorbiinihappoa (rotat, kissat, kanit) syntetisoivien eläinten kohtuun liittyvän aktiivisuuden ja herättää kohdun motiliteettia C-vitamiinissa (ihmisillä, apinoilla ja marsuilla).

Askorbiinihapossa olevan aikuisen tarve on 50 mg päivässä. Raskaana olevan naisen kehon tarve C-vitamiinille lisääntyy.

Positiivisen vaikutuksensa verenmuodostustoimintaan, veren hyytymiseen, kapillaarisen läpäisevyyden vähenemiseen johtuen askorbiinihappoa käytetään suuressa mittakaavassa paitsi synnytysvuotojen lisäksi myös gynekologisiin; dysfunktionaalinen, nuorten, ilmasto, trombopenia, leikkauksen jälkeisenä aikana ja septisten komplikaatioiden kanssa. Askorbiinihapon annokset laskimonsisäisesti vakavissa tapauksissa nousevat 500 mg: aan päivässä.

D-vitamiini (Calciferol), anti-rytminen vitamiini.

D-vitamiini on rasvaliukoista. Rikkaimmat D-vitamiinista ovat eläinrasvat - kalaöljy, munankeltuainen, voi. Se on kerrostunut aivoissa, munuaisissa, lisämunuaisissa, maksassa, istukassa. D-vitamiini on kalsiumin ja fosforin aineenvaihdunnan säätelijä, ja se on välttämätön henkilölle koko elämän ajan, erityisesti raskauden ja imetyksen aikana.

Hypovitaminoosin D kliiniset ilmenemismuodot aikuisilla ovat osteomalakia, spasmofilia, tetany, hammaskariekset ja ricketit (lapsilla). Osteomalacia-raskaiden vakavien muotojen klinikka on tunnettu jo pitkään. Tällä hetkellä osteomalakiaa ei havaita. D-vitamiinin päivittäinen tarve on 1000 IU aikuiselle ja 500–1000 IU lapsille. Terapeuttisten annosten tulisi olla suurempia. Rintamaito ei sisällä D-vitamiinia.

D-vitamiinia määrätään joskus gynekologisille potilaille, joilla on septisiä komplikaatioita, kuumeisten aborttien jälkeen jne. Annos on 10 000-20 000 IU per kurssi. Lääke annetaan sisälle (tippaa, dragee).

D-vitamiinia annetaan kalaöljyn muodossa eroosioihin ja kolpitiin (tamponit).

E-vitamiini (tokoferoli). Rasvan liukoinen E-vitamiini eristettiin vehnänalkioista aineiden muodossa.

Kokeelliset tutkimukset kahden viime vuosikymmenen aikana ovat osoittaneet, että E-vitamiinin puutos vaikuttaa haitallisesti naisten ja miesten hedelmällisyyteen häiritsemättä eläinten yleistä tilaa. E-vitamiinin määrääminen raskaana oleville naisille tavanomaisten keskenmenojen hoitoon on ollut tehokasta. Gynekologiassa sitä käytetään hedelmättömyyteen, amenorreaan, kohdun hypoplasiaan. E-vitamiinia (vehnänalkioöljyä) annetaan suun kautta 1 tl päivässä.

K-vitamiinia (antihemorraginen) esiintyy kasvien vihreissä osissa (pinaatti, kaali, tomaatti). Kasveissa on K1-vitamiinia eläintuotteissa - K2. K-vitamiini imeytyy vain suolen läsnä ollessa. K-avitaminoosi aikuisilla johtaa veren hyytymisen heikentymiseen protrombiinituotannon lopettamisen vuoksi maksassa; K-vitamiinin puuttuessa kapillaarien läpäisevyys kasvaa, ei vain protrombiinin, vaan myös veren hyytymiseen tarvittavan trombotropiinin synteesi pysäytetään.

Gynekologiassa K-vitamiinia käytetään erilaisiin kohdun verenvuotoihin: nuorten, ilmastoihin, verenvuotoon potilailla, joilla on tulehduksellisia ja myomaattisia sairauksia, sekä potilaiden valmisteluun operaatioihin, joihin voi liittyä verenvuotoa.

Magnesiumia. Se säätelee hermoimpulssien johtumista, vähentää stressiä ja masennusta, parantaa mielialaa ja normalisoi unen. Tuottaa osteoporoosin tehokasta ehkäisyä, joka on hyvin tiedossa naisille 40 vuoden kuluttua. Raskauden aikana magnesiumin puutos voi johtaa kohdun sävyyn, liialliseen hermoston jännitykseen ja jännittävyyteen. Naisten, jotka käyttävät yhdistettyjä hormonaalisia lääkkeitä, erityisesti suun kautta otettavia ehkäisyvalmisteita, on lisättävä päivittäistä annosta. Magnesiumilla on voimakas vaikutus naisten kehoon ja se on välttämätön terveydelle, säätelee kaikkia tärkeitä prosesseja: kuukautiset, premenstruaalinen oireyhtymä, oikea-aikainen ovulaatio.

Omega-3 ja omega-9-rasvahapot. Ne auttavat omaksumaan tärkeimmät rasvaliukoiset vitamiinit, kuten retinoli ja tokoferoli. Lisää ihon ja lihasten yleistä sävyä, vahvistaa kehoa, parantaa hedelmällisyyttä. Tuotetaan endometriumiin ja rintarauhaseen liittyvää naisten syövän tehokasta ehkäisyä. Ne estävät suonikohjujen kehittymistä, edistävät laihtumista ja parantavat fyysistä kuntoa.

Sinkkiä. Hivenaine auttaa aktiivisesti imemään tärkeitä vitamiineja, osallistuu nukleiinihappojen synteesiin, mukaan lukien RNA ja DNA, on voimakas antioksidanttivaikutus. Tarvitaan lisääntymistoiminnan normalisoimiseksi, kykyä kantaa ja kantaa lapsia. Raskauden aikana sinkki säätelee sikiön normaalia kasvua ja estää kehitysviiveet, osallistuu estrogeeniriippuvaisiin prosesseihin, vähentää spontaanin abortin riskiä. Sääntelee sukupuolirauhasien toimintaa, vastaa tiettyjen hormonien tuotannosta. Erittäin tärkeää kuukautiskierron asianmukaisen toiminnan kannalta.

Kuparia. Se tarjoaa soluja hapella, osallistuu tärkeiden entsyymien ja proteiinien synteesiin ja vastaa naisten sukupuolihormonien tuotannosta. Raskauden suunnittelun aikana hivenaineen päivittäisen korvauksen käyttö lisää mahdollisuuksia suotuisaan käsitykseen. Kuparipuutoksen vuoksi puberteettisissa tytöissä murrosikä on viivästynyt, aikuisilla naisilla on hedelmättömyysriski. Kuparin puute ilmaistaan ​​usein libidon vähenemisenä tai seksuaalisen halun täydellisen puuttumisena. Kuparilla on positiivinen vaikutus ihon ja pehmytkudosten kuntoon, vahvistetaan immuunipuolustusta, sillä on anti-inflammatorinen vaikutus, se säätelee kehon eritystä, myös ruoansulatuskanavassa.

Yleiset suositukset gynekologisten sairauksien valikon valmistelusta

Raskaiden eläinten ja rasvojen elintarvikkeiden vastaanotto on minimoitava. Mutta vihannesten ja hedelmien, yrttien määrä ruokavaliossa olisi lisättävä. Hoidon alkuvaiheessa (40 päivää kroonisissa muodoissa) on hyvä mennä kasvisruokavalioon.
Ruokavalion tulisi olla runsaasti kuitua. Hänen lähde voi myös toimia vihanneksina, hedelminä. Lisäksi se on leseet ja täysjyväleipä. On parempi valita ruis-vehnän lajikkeet ja kieltäytyä mustasta leivästä kokonaan, jotta vältetään turvotus.

Kashia voidaan käyttää rajoitetussa määrin, mutta on parempi keittää ne puoliksi nestemäiseen tilaan.

Edullisesti haudutettua, keitettyä ja grillattua ruokaa. Paistetuista ja savustetuista on luovuttava. Runsaasti maustettuja mausteita, mausteisia ruokia ja kastikkeita voi aiheuttaa kipua, pahenemista. Siksi ne on myös suositeltavaa jättää pois.

Juomien osalta etusija annetaan kompotit, hedelmäjuomat, koiranpunainen ja ruusunmarjat, luonnolliset mehut, kasviperäiset teet. Paras jälkiruokia ovat kotitekoiset hedelmä- ja marjakuumet, hyytelöt ja hyytelö. On hienoa, jos makeiset korvaavat hunajan ja seokset immuunijärjestelmän vahvistamiseksi.

Pienissä annoksissa on parempi, mutta 4-5 kertaa päivässä.