Huolehdi hermostasi PMS: n aikana

PMS: n aikana jokin pieni asia voi tuoda naisen kyyneliin, ryöstää ja aiheuttaa vihaa. Ja he myös estävät häntä tekemästä kotitöitä ja perhe-asioita, työskentelemään, tekemään päätöksiä ja jopa rauhoittumaan.

Yhtä tärkeää on naisten hyvinvointi suhteessa läheisiin ihmisiin, jotka tänä aikana haluavat suojautua häneltä.

Monet ovat tottuneet tähän ja hyväksyneet sen väistämättömiksi, mutta PMS: lle on rauhoittavia aineita, jotka ratkaisevat tämän ongelman ja normalisoivat psykologisen tilan oikeaan aikaan.

PMS - premenstruaalinen oireyhtymä, jota kokee koko epämiellyttävien oireiden kompleksi, kuten:

 • päänsärky (migreeni),
 • tuskallinen tunne maitorauhasista,
 • ripuli,
 • ihoallergia,
 • korkea lämpötila
 • unettomuus,
 • masennus jne.

Jokaisessa naisessa jotkin oireet ovat selvempiä kuin muut verrattuna muihin. Myös PMS voi esiintyä sekä kaksi viikkoa ennen kuukautisia että kaksi päivää. Syynä tähän on naisvartalon individualismi.

Varhainen tai myöhäinen premenstruaalinen sykli voi riippua sekä naisen fysiologisesta yksilöllisyydestä että ulkoisista patogeeneistä.

 • beriberi,
 • ruoassa otettu suolan ylijäämä,
 • alkoholi,
 • tupakointi,
 • kofeiini,
 • korostaa,
 • istumaton elämäntapa
 • kivennäisperäisten aineiden puute jne.

Jos fysiologisella tasolla on vaikeaa vähentää PMS-oireiden vaikutuksia, syömällä oikea ruoka, luopumalla huonoista tavoista ja johtamalla oikeaan elämäntapaan, voi helpottaa elämääsi PMS-jakson aikana.

Voit aina ottaa yhteyttä gynekologiin tutkimalla tilannettasi ja määrittelemällä sen PMS: ksi, hän voi auttaa löytämään tien tällaisessa tilanteessa. Määritä yksilöllinen ruokavalio, tarjoa tietty tila esihoidon aikana.

Lääkehoito keskittyy erityisiin oireisiin. Auttaa päästä eroon ei-toivotuista oireista, kuten lääkkeistä, kuten:

 • antispasmodisten,
 • diureetit,
 • tulehduskipulääkkeet
 • kipulääkkeet,
 • hormonaaliset lääkkeet

Myös ravintolisät, suun kautta otettavat ehkäisyvalmisteet ja vitamiinilisät voidaan antaa.

On muitakin keinoja auttaa eroon PMS: n oireista ottamatta lääkkeitä. Tässä tapauksessa sinun on rajoitettava ruokavalioasi viikkoista puoleen kuukauteen meneviin huonoihin tapoihin.

 • Vähennä kulutetun sokerin, suolan, vahvojen kasviperäisten juomien, kahvin määrää.

Ja päivässä, yritä juoda enintään 1,5 litraa nestettä. Varmista, että se ei ollut makeita juomia ja mehuja, vaan pelkkää vettä. Ylimääräinen neste johtaa rintojen turvotukseen ja turvotukseen.

 • Älä juo alkoholia tänä aikana.

Se lisää valtimo- ja laskimopaineita, jotka johtavat päänsärkyä ja voimakasta verenvuotoa kuukautisten aikana, ja on hyvin tunnettua, että nikotiini aiheuttaa varhaisen, patologisen vaihdevuodet naisilla ja sillä on myös haitallinen vaikutus kehoon kuukautisten aikana.

Alkoholi puolestaan ​​lisää verenvuotoa, joka aiheuttaa voimakasta kipua vatsan alle ja lisää kuukautisten kestoa.

 • Älä syö elintarvikkeita, jotka sisältävät runsaasti kolesterolia, sisältävät aromiaineita ja keinotekoisia lisäaineita.

Ylimääräinen rasva ruokavaliossa johtaa verenkierron prosessin häiriintymiseen. Voit syödä kaloja, naudanlihaa, siipikarjaa. Myös kasvisalaattia.

 • On myös parempi kieltää öljy, varsinkin kerma.

Kasviöljyä voidaan käyttää kasvisalaattien pukeutumiseen pienessä määrin.

 • Syö mahdollisimman paljon tuoreita hedelmiä ja vihanneksia.

Ne sisältävät vitamiineja ja kivennäisaineita, joita tarvitaan lievittämään maitorauhasen tuskallisia tunteita.

Terveellinen elämäntapa ei ole vahingoittanut ketään, ja vain auttoi monia. Urheilu, raikas ilma ja kehon täydellinen rajoittaminen sellaisista huonoista tavoista kuin tupakointi ja alkoholin juominen lisäävät vain kestävyyttä ja parantavat koskemattomuutta.

Ja mikä tärkeintä, ei ylikuormiteta hermostoa, mikä aiheuttaa vähimmäisstressiä. Ei ole tärkeää ja levätä, vahva ja täysi 8 tunnin uni, antaa voimaa ja voimaa. Edellä mainittujen vinkkien noudattaminen on rauhoittava PMS: lle.

Prenenstruaalisen oireyhtymän hoito, lääkkeet PMS: lle

Premenstruaalinen oireyhtymä (PMS) on patologinen tila, jossa yli puolet naisten ja tyttöjen väestöstä kokee ennen kuukautisia. Sille on ominaista henkisten ja fyysisten ilmenemismuotojen monimutkainen hämärtyminen ilmaisemaan. Syklisen taudin syitä ei ole määritelty tarkasti, hoidon tarkoituksena on lievittää oireita ja vakauttaa hermostoa. Hoitoon useilla keinoilla, joista jokainen auttaa selviytymään sairauden erityisestä syystä.

PMS: ää erottavia oireita ei ole olemassa, jokainen nainen kokee tämän tilan omalla tavallaan. Jotkut kärsivät voimakkaasti eri paikoista, toiset kokevat henkistä epämukavuutta ja toiset kärsivät molemmista oireiden ryhmistä. Kuitenkin jotkut tuntemattomat negatiiviset tunteet ennen kriittisten päivien alkua.

Premenstruaalisen sairauden oireita on kaksi:

 1. 1. Emotionaaliset - käyttäytymishäiriöt: vihan, ärtyneisyyden, kyyneleen, masennuksen tunteen, ahdistuneisuuden, unettomuuden, usein esiintyvien mielialan muutosten, vähentyneen tai lisääntyneen ruokahalun, joidenkin hajujen suvaitsemattomuuden tunteet.
 2. 2. Fyysiset ilmenemismuodot: migreeni, selkäkipu, vatsa, sydämen alue, huimaus, pahoinvointi, voimahäviö, ilmavaivat, järkyttynyt uloste, rintakipu, turvotus, raajojen tunnottomuus, verenpaineen lasku.

Premenstruaalinen oireyhtymä on lievä, kohtalainen ja vaikea. Ensimmäinen on ominaista enintään 4 oireiden esiintyminen, ja vakava nainen tuntee jopa 12 erilaista patologian ilmentymää. Jos tilanne ennen kuukautisia pahenee sellaiseen määrään, joka vaikuttaa tavanomaiseen elämäntapaan ja vammaisuuteen, se luokitellaan esihierontaan.

Syklisellä oireyhtymällä on neljä muotoa, joille on tunnusomaista hallitsevat oireet:

 • neuropsykkinen, jossa esiintyy käyttäytymis- ja emotionaalisia häiriöitä;
 • kefalgiset - ominaista migreenikipu, pahoinvointi, oksentelu, huimaus, tajunnan menetys;
 • turvotus - ominaista jalkojen, sormien, kasvojen, heikkouden, maitorauhasen turvotuksen ilmaantuminen;
 • kriisi - verenpaineen nousu, kipu rintalastan takana, takykardia, paniikkikohtaukset.

Tunnista PMS: n epätyypilliset muodot, joihin liittyy kuume, vastustamaton halu nukkua, kehon lihasten yksipuolinen heikkeneminen.

Hoito on määrätty riippuen oireyhtymän muodosta, oireista ja vakavuudesta. Lieviä ja lieviä ilmenemismuotoja, vitamiinikomplekseja, homeopaattisia, rauhoittavia kasviperäisiä lääkkeitä, magnesiumvalmisteita auttaa. Niiden joukossa ovat PMS: n tipat ja tabletit:

 1. 1. Magne B6. Vähentää hermoston jännitystä, rauhoittaa migreenejä, vatsakipu, normalisoi unen, mielialaa, poistaa turvotusta ja lihaskouristuksia.
 2. 2. Mastodinon. Homeopaattiset lääkkeet, normalisoi kuukautiskierron, lievittää henkistä stressiä, turvotusta, päänsärkyä.
 3. 3. Syklodinoni. Vaikuttava aine on hedelmän prutnyakin tavallinen kuiva ote. Lääke säätelee naisten sukupuolihormonien tasoa, on määrätty kuukautiskierron heikentyneen hoidon, PMS: n, rintojen arkuus.
 4. 4. Poistaa. Homeopaattiset lääkkeet tablettien tai tipojen muodossa. Säätää sykliä, vähentää verenvuotoa raskaiden jaksojen aikana, vähentää psyko-emotionaalisten ilmentymien voimakkuutta PMS: n aikana ja vaihdevuosien aikana.

Lisääntynyt hermostuneisuus, ahdistuneisuus, ärtyneisyys, rauhoittavia aineita käytetään:

 1. 1. Glysiini. Keino parantaa aivojen suorituskykyä, lievittää hermorasitusta, auttaa normalisoimaan unta aiheuttamatta eston tilaa.
 2. 2. Valerianiin perustuvat valmisteet. Vapauta ärtyneisyys, normalisoi unta, rauhoittava vaikutus. Pitkäaikaisessa käytössä tai suurina annoksina vähennä huomion keskittymistä, joten se on vasta-aiheinen kuljettajille.
 3. 3. Pioniuute. Rauhoittava, auttaa selviytymään ahdistuksesta ja pelosta PMS: ssä, on vasta-aiheinen ihmisille, joiden työ vaatii huomiota ja hyvää reaktiota.
 4. 4. Sedavit. Yrtit ja vitamiinit sisältävät kasviperäisiä valmisteita. Poistaa pelon tunteen, normalisoi nukkua, sillä on lievä antispasmodinen vaikutus.
 5. 5. Rentoudu. Rohdosvalmisteet. Poistaa ahdistusta, hermostunut jännitys, auttaa unihäiriöissä.

Serotonergiset masennuslääkkeet PMS: lle

Lue lisää:

Kliiniset tutkimukset ovat osoittaneet serotonergisten masennuslääkkeiden tehokkuuden PMR: n ja PMDD: n oireiden hoidossa (Brown et al., 2009). Selektiiviset serotoniinin takaisinoton estäjät ovat tehokkaita menetelmiä PMR: lle ja PMDD: lle (Shah et ai., 2008), ja tämä lähestymistapa perustuu todisteisiin, jotka on kerätty lukuisista yksittäisistä tutkimuksista ja meta-analyysistä 29 satunnaistetusta, lumekontrolloidusta kliinisestä tutkimuksesta (Dimmok et ai., 2000, Brown ja muut, 2009.). Tehokkuus havaittiin fluoksetiinissa, sertraliinissa, paroksetiinissa ja escitalopraamissa (Yonkers et ai., 2008; Freeman et ai., 2011), samoin kuin serotoniinin ja noradrenaliinin takaisinoton estäjän, venlafaksiinin kanssa.

SSRI-lääkkeiden nopea vaikutus naisilla, joilla on PMR / PMDD-hoito ja joka alkaa hoidon ensimmäisinä päivinä, sallii SSRI-lääkkeiden käytön vain oireenmukaisessa luteaalisessa vaiheessa naisilla, joilla on premenstruaalinen häiriö. Kliinisten tutkimusten metaanalyysi, jossa verrattiin ajoittaista ja jatkuvaa hoitoa, ei osoittanut merkittävää eroa näiden kahden hoito-ohjelman tehokkuudessa (Dimmoka et ai., 2000; katso Brownin arvostelu ym., 2009).

Monet tutkimukset osoittavat kuitenkin, että ajoittainen hoito on myös tehokas jatkuva hoito ärtyneisyyden ja joidenkin muiden mielialan oireiden vähentämisessä, mutta vähemmän tehokas vähentämään somaattisia oireita (Sandblad et ai., 1993; Cohen et ai., 2002; Galbraich et ai., 2002, Miner et ai., 2002, Landen et ai. 2007, Eriksson et al. 2008).

Säännöllinen hoito alkaa yleensä 14 päivää ennen kuukautiskierron odotettua alkamista ja päättyy kuukautisten alkamiseen tai muutaman päivän kuluttua. Kliinisissä tutkimuksissa ei havaittu oireiden lopettamista tämän hoito-ohjelman kanssa.

Elintarvike- ja lääkevirasto on hyväksynyt fluoksetiinin, sertraliinin ja paroksetiinin käytön jatkuvaan tai ajoittaiseen hoitoon.

Euroopan lääkevirasto totesi, että nämä lääkkeet ovat tehokkaita, joten jotkin SSRI-lääkkeet on hyväksytty joissakin maissa, mutta ajoittainen eikä jatkuva hoito on lisensoitu Yhdistyneessä kuningaskunnassa tai Manner-Euroopassa.

Useissa tutkimuksissa, jotka koskevat vastetta tiettyyn SSRI-annokseen premenstruaalisessa häiriössä, näyttö viittaa siihen, että annoksen on oltava vähintään sama kuin masennuksessa (Erickson ym. 2008).

Toiminnan nopeuden vuoksi positiivinen vaikutus tuntuu hoidon ensimmäisessä vaiheessa. Jos ensimmäisen hoidon vaikutus on riittämätön, annos voi lisääntyä seuraavassa syklissä, jos tämä ei aiheuta haittavaikutuksia.

SSRI-lääkkeiden käytön haittavaikutukset ovat yleisiä, mutta monet niistä ovat väliaikaisia ​​ja saattavat hävitä muutaman päivän kuluessa hoidosta. Yleisimpiä sivuvaikutuksia ovat pahoinvointi, unettomuus, päänsärky, väsymys, ripuli, huimaus ja vähentynyt seksuaalinen halu tai viivästynyt orgasmi.

Pahoinvointi, joka on yleisin sivuvaikutus, häviää yleensä 4–5 päivän kuluessa, eikä sitä toisteta, kun lääkettä käytetään, kun hoito on ajoittainen (Erickson ym. 2008).

Sitä vastoin seksuaalinen toimintahäiriö, mukaan lukien vähentynyt libido ja anorgasmia, toistuvat yleensä, ja pitkäaikaishoidolla voi olla kielteinen vaikutus suhde (Howland, 2007, More, et ai., 2009), mikä johtaa lääkkeen noudattamatta jättämiseen keinoja (Nürnberg, 2008). Seksuaalinen toiminta palautuu kuitenkin nopeasti SSRI-lääkkeiden käytön lopettamisen jälkeen, mikä tarkoittaa, että sillä ei ole vaikutusta jaksottaisen hoidon aikana.

SSRI-lääkkeiden yleinen tehokkuus kliinisissä tutkimuksissa on 50-90%. Koska useimmat tutkimukset osoittavat, että hoidolla on suurempi vaikutus mielialaan kuin somaattisiin oireisiin, on todennäköistä, että vasteaika on korkeampi mielialahäiriöitä sairastavilla potilailla kuin somaattisilla oireilla.

Jos SSRI-hoidon aikana ei ole riittävästi tehoa tai ei-hyväksyttäviä haittavaikutuksia, määrätään toinen SSRI. Tehokkuuden puuttuminen voi liittyä myös muihin comorbid-häiriöihin, joita esiintyy usein naisilla, joilla on PMR tai PMDD. Lääkkeen huolellinen diagnosointi ja muuttaminen on suoritettava ennen kuin hoidon jälkeen palataan kuukautisten jälkeiseen häiriöön.

Käännökset ja materiaalien valmistelu artikkelille Zykova Vita Evgenevna.

Antidepressantti PMS-oireiden ehkäisemiseksi

Jopa 85% naisista kokee kuukautiskierron aikana vähintään yhden oireen premenstruaalisesta oireyhtymästä.

Kahden uuden tutkimuksen tulosten mukaan pienet annokset masennuslääkkeen fluoksetiinia (Prozac) juuri ennen syklin alkua voivat estää nämä oireet.

Premenstruaalinen oireyhtymä (PMS) voi esiintyä missä tahansa lisääntymisikäisessä naisessa, mutta useimmiten 25–40-vuotiaat naiset kärsivät PMS: stä sekä naisista, joilla on vähintään yksi lapsi ja / tai mainitaan masennuksesta, synnytyksen jälkeisestä masennuksesta ja mielenterveyshäiriöistä perheessä.

Premenstruaalisen oireyhtymän oireita esiintyy 1-2 viikkoa ennen kuukautisia ja niihin kuuluu akne, rintojen engorgement, väsymys, ahdistuneisuus, mielialan vaihtelut, ärtyneisyys ja lisääntynyt kipuherkkyys. Premenstruaalinen oireyhtymä häviää yleensä kuukautisten alkamisen jälkeen.

Vaikka premenstruaalisen oireyhtymän tarkkoja syitä ei ymmärretä, tiedemiehet määrittelevät sen progesteronin hormonin pienentyneeseen erittymiseen kuukautiskierron lopussa.

Molempien tutkimusten tekijät ovat Bristolin yliopiston psykologian ja farmakologian korkeakoulun (UK) tutkijoiden ryhmä tohtori Thelma Lovickin johdolla. He väittävät, että progesteronitason lasku aiheuttaa sen metaboliitin, allopregnanolonin, pitoisuuden laskun, jolla on rauhoittava vaikutus.

Siksi tutkijat sanovat, että naisilla, joilla on PMS: llä, on jotain samanlaista kuin vieroitusoireyhtymä, joka liittyy väliaikaisen allopregnanolonin puutteeseen. Tuoreessa tutkimuksessa he havaitsivat, että antidepressantti fluoksetiini voi lisätä allopregnanolin tasoa aivoissa ja estää PMS-oireita.

Fluoksetiini estää sellaisen entsyymin, joka inaktivoi allopregnanolonia

Tutkimuksensa, jonka tulokset julkaistiin äskettäin British Journal of Pharmacology ja European Neuropsychopharmacology, aikana, ryhmä analysoi fluoksetiinin vaikutusta aikuisten naaraspuolisten rottien aivoihin.

He havaitsivat, että masennuslääke estää aivojen entsyymin, joka inaktivoi allopregnanolonia. Kun tutkijat antoivat fluoksetiinia pienille annoksille ennen kuukautiskierron alkua, allopregnanolin määrä aivoissa kasvoi ja PMS-oireiden kehittyminen pysähtyi.

Tutkijat havaitsivat myös, että fluoksetiini vähentää aivojen kulkureittien, jotka ovat osallisia stressiin ja pelkoihin, hyperaktiivisuutta. Tällä voi olla merkitystä PMS-oireiden hoidossa.

Tutkijoiden mukaan fluoksetiinin vaikutukset PMS-oireisiin ovat jo havaittuja ensimmäisten tuntien jälkeen lääkkeen ottamisen jälkeen. Vertailun vuoksi tämän lääkkeen vaikutus masennukseen alkaa 2-3 viikkoa hoidon aloittamisen jälkeen.

Löydöllä on hyvät mahdollisuudet, koska alustavat testit ovat vahvistaneet, että tällä lääkkeellä on sama vaikutus ihmisen aivoihin kuin rottien aivoissa. Siksi tiedemiehet puhuvat jo uudesta potentiaalisesta hoidosta premenstruaaliselle oireyhtymälle ja jopa synnytyksen jälkeiselle masennukselle.

Tutkimuksen tuloksia kommentoimalla tohtori Lovik sanoi: "Tämä työ on erittäin tärkeää, koska se antaa meille mahdollisuuden erityiseen hoitoon PMS: lle naisilla, joilla on minimaaliset sivuvaikutukset."

Aiemmin tehdyt tutkimukset viittaavat siihen, että masennuslääkkeiden ryhmän lääkkeitä voidaan käyttää muihin indikaatioihin, ei vain masennuksen hoitoon. Vuonna 2014 ulkomaisissa julkaisuissa kerrottiin, että yleistä masennuslääkettä käyttävää sitalopraamia voidaan käyttää Alzheimerin taudin etenemisen hidastamiseen.

ANTIDEPRESSANTIT ICP: ssä

www.preobrazhenie.ru - Kliininen muunnos - anonyymi kuuleminen, diagnosointi ja korkeamman hermoston sairauksien hoito.

 • Jos sinulla on kysyttävää konsultille, kysy häneltä henkilökohtainen viesti tai käytä sivustosi sivuilla olevaa "Kysy kysymys" -lomaketta.


Voit myös ottaa meihin yhteyttä puhelimitse:

 • 8 495-632-00-65 Monikanava
 • 8 800-200-01-09 Ilmainen puhelu Venäjällä


Kysymyksesi ei jätetä vastaamatta!

Olimme ensimmäisiä ja pysyimme parhaita!

Prozac ja premenstruaalinen oireyhtymä

Etusivu - Kansainväliset uutiset - Prozac ja Premenstruaalinen oireyhtymä

Miten masennuslääkkeet voivat auttaa selviytymään epämiellyttävistä kivuliaista tiloista naisilla

Viimeisten 20 vuoden aikana SSRI-lääkkeitä, joita yleisesti kutsutaan masennuslääkkeiksi, on käytetty yhä enenevässä määrin premenstruaalisen oireyhtymän (PMS) hoitoon. Viimeaikaiset tutkimukset ovat selventäneet niiden vaikutuksen mekanismia, joka avaa uusia mahdollisuuksia parantaa PMS: n hoitoa.

SSRI: iden tai selektiivisten serotoniinin takaisinoton estäjien vaikutus johtuu serotoniinin, neurotransmitterin, lisääntyneistä tasoista, joka tarjoaa informaation siirtoa aivojen hermosolujen välillä. Kun tiedot on lähetetty, serotoniini imeytyy yleensä uudelleen, mutta SSRI-lääkkeet estävät sen, jolloin aineen pitoisuus aivoissa on suurempi. Koska serotoniiniin liittyy hyvä mieliala, sitä käytetään aktiivisesti masennus- ja ahdistushäiriöiden hoidossa.

Mutta PMS: n hoidossa tämän ryhmän lääkkeet tekevät jotain muuta: ne estävät entsyymiä, joka osallistuu steroidi-munasarjan progesteronin hormonin metaboliaan.

Premenstruaaliset häiriöt
Useimmat naiset ennen kuukautisia kokevat jonkinlaisen PMS: lle ominaisia ​​oireita, erityisesti ärtyneisyyttä, ahdistusta, väsymystä, unihäiriöitä ja lisääntynyttä kivun herkkyyttä. Mutta he pitävät niitä normaalina osana kuukautiskiertoa. Samaan aikaan noin neljäsosa naisista kääntyy lääkäreihin avohoito-oireyhtymän auttamiseksi, ja noin 5% naisista kokee sen vakavassa ja rajoittavassa normaalissa toiminnassa, jota kutsutaan "premenstruaaliseksi häiriöksi" koko hedelmällisen ajan.

On tunnettua, että PMS aiheutuu munasarjojen hormonien erittymisestä kuukautiskierron aikana. Erityisesti progesteronin taso ovulaation jälkeen nousee noin 10 kertaa ja seuraa sen jälkeen voimakkaasti sen erittymistä viikossa ennen kuukautisia. On tärkeää, että progesteronin munasarjojen erittymisen tällainen jyrkkä lasku liittyy allopregnanolonin, steroidin, jolla on voimakas rauhoittava ja rauhoittava vaikutus, progesteronin metaboliittitason laskuun.

Toisin sanoen, ennen kuukautisten menettämistä naisilla on "allopregnanolin sisäisen rauhoittimen" peruutus ".

Miten käsitellä sitä?
Jos PMS: n syy on munasarjojen syklinen aktiivisuus, yksi tapa käsitellä sitä on lopettaa ovulaatio. Tämä tapahtuu tietenkin raskauden aikana. Tässä mielessä on muuten mielenkiintoinen ajatus, jonka mukaan ICP on kehittynyt evoluutiolla, jotta vältetään naiset hedelmällisistä miehistä.

On olemassa lääkkeitä, jotka eivät salli ovulaatiota, mutta niiden pitkäaikaisessa käytössä tarvitaan lisähoitoa synteettisillä hormoneilla, jotka on suunniteltu korvaamaan puuttuva estrogeeni ja progesteroni munasarjoista. Lisäksi on olemassa ehkäisymenetelmiä sisältäviä steroideja, jotka tukahduttavat ovulaation ja antavat jonkin verran helpotusta PMS: stä, mutta oireet voivat palata veren purkautumisen seurauksena vetäytymisen vaikutuksesta.

Progesteronikorvaushoito on myös ongelmallista: se voi pahentaa oireita, ja joillakin potilailla se aiheuttaa uneliaisuutta, mikä johtuu mahdollisesti allopregnanolonin liiallisen rauhoittavasta vaikutuksesta progesteronin metabolian aikana.

Fluoksetiinin käyttö
Ihanteellinen hoito PMS: lle olisi lääke, joka hidastaa allopregnanolonitasojen laskua kuukautiskierron loppuun mennessä. Juuri tämä on fluoksetiinia. Rotilla ja hiirillä fluoksetiinin ja muiden SSRI: iden käyttö voi lisätä allopregnanolin pitoisuutta aivoissa, ja tämä vaikutus havaitaan tunnin kuluessa lääkkeen käytöstä ja annoksista, jotka ovat pienempiä kuin ne, joita tarvitaan serotoniinin takaisinoton tukahduttamiseen. Pienet SSRI-annokset voivat myös lisätä allopregnanolin tasoa ihmisen aivoissa.

Viimeaikaiset tutkimukset naarasrotista osoittavat, että pienet fluoksetiiniannokset, jotka eivät estä serotoniinin takaisinottoa, mutta lisäävät allopregnanolin tasoa aivoissa, suojaavat myös PMS: n kaltaisten oireiden alkamista. Mielenkiintoista on myös se, että pienet fluoksetiiniannokset estävät myös aivojen viestintäpiirien lisääntynyttä ärsytystä, joka liittyy pelko-reaktioihin.

Fluoksetiini toimii biokemiallisena kytkimenä
Munasarjat ja aivot muuttavat progesteronia allopregnanoloniksi kahdessa vaiheessa, ja molemmat vaiheet kontrolloidaan entsyymien avulla. Ensimmäisessä vaiheessa progesteroni muunnetaan steroidiksi, jota kutsutaan 5-alfa-dihydroprogesteroniksi - passiiviseksi prekursoriksi. Toista vaihetta säätelevät entsyymipari, joista yksi muuntaa tämän esiasteen allopregnanoliksi, kun taas toinen muuntaa allopregnanolin takaisin passiiviseksi prekursoriksi. Siten allopregnanolin tasoa kontrolloidaan näiden kahden vastakkaisen toiminnan tasapainolla. Itse asiassa puhumme biokemiallisesta kytkimestä.

Rotan aivoissa fluoksetiini estää sellaisen entsyymin, joka muuntaa allopregnanolonin passiiviseksi prekursoriksi. Sama vaikutus havaitaan ihmisen entsyymin kanssa. Niinpä fluoksetiinin tulisi hidastaa allenregnanolonin esiasteisen laskua.

Sukupuoli ja ikäerot
Jos fluoksetiini lisää siten allopregnanolin tasoa aivoissa, tämä selittää, miksi nuoremmat naiset, joilla on lisääntymisikä ja jotka vaihtelevat säännöllisesti allopregnanolilla, ovat alttiimpia SSRI: ille kuin miehet, joilla on alhainen tämän steroidin määrä.

Tämä seksuaalinen ero voidaan havaita rotilla. Eläinkokeista on yhä enemmän todisteita siitä, että allopregnanolin tason lisääminen aivoissa voi olla tärkeä osa masennuslääkkeen vastetta SSRI: ille.

Allopregnanolin tason nostaminen aivoissa hyvin pienillä fluoksetiiniannoksilla selittää myös, miksi PMS-potilaat reagoivat niin nopeasti tämän lääkkeen käyttöön - kahden päivän kuluessa. Vertailun vuoksi voidaan saavuttaa täydellinen anti-depressiivinen vaste suuremmilla fluoksetiiniannoksilla, mikä muuttaa serotoniinin toimintaa aivoissa, voi kestää jopa kaksi kuukautta.

Näin ollen on olemassa perusta PMS: n hoitamiseksi pienillä annoksilla SSRI-lääkkeitä, joita käytetään ajoittain, jotta vältetään näille lääkkeille tyypilliset sivuvaikutukset (pahoinvointi, ripuli, anoreksia, unihäiriö, väsymys ja seksuaalinen toimintahäiriö). Allopregnanolonin aineenvaihduntaan osallistuvan kohde-entsyymin havaitseminen tarkoittaa, että on toivoa kehittää tarkempia lääkkeitä PMS: n hoitoon tulevaisuudessa.

Rauhoittimet PMS: llä

Jokainen toinen nainen valittaa apatian tunteesta, hermostuneisuudesta ja alavihan kipuista ennen kriittisten päivien alkua. Erityiset pillerit auttavat selviytymään häiriötilanteista.

Säännöllinen lääkkeiden nauttiminen estää virnistymisen ja ärtyneisyyden, rauhoittaa hermoja ja lievittää kipua. Huomaat, että PMS on helpompi kuljettaa, ja terveys on parantunut. Mitkä lääkkeet voivat lievittää tilannetta, vaivata oireita.

Tabletit PMS: lle kipua varten

Jos PMS: n kivulias tunne estää sinua johtamasta normaalia elämääsi, voit juoda lääkkeitä Drotaverine tai Ketoprofeeni (No-Spa, Ketonal). Heillä on rentouttava vaikutus kohtuun, vähentää supistusten esiintymistiheyttä. Vaikutus saavutetaan ensimmäisen tabletin käytön jälkeen. Lääkkeitä voidaan ottaa tarvittaessa ohjeiden mukaisesti. Jos kipu esiintyy jatkuvasti, on parempi ottaa lääke etukäteen.

Kontraceptiset pillerit auttavat selviytymään oireesta. Säännöllinen ehkäisyvalmiste vähentää tai poistaa kivun. Gynekologi auttaa sinua ymmärtämään, mitkä lääkkeet ovat sinulle parhaiten sopivia. On myös hyödyllistä lukea muiden naisten arviot valitun korjaustoimen käytön seurauksista.

Miten parantaa mielialaa

Usein PMS: n kumppani on huono tunnelma ja masennus. Tämä edellytys johtuu hormonitasojen jyrkästä muutoksesta. Vastaanoton aikana gynekologi voi määrätä potilaan valon antidepressantit, jotka lisäävät ahdistusta ja ärsytystä. Tällaiset PMS-pillerit, joilla on hyvä mieliala, tulisi juoda kurssille, lääkärin on määritettävä annostus. Nykyaikaisista mielialaa parantavista valmisteista Fluoksetiini ja Grandaxin ovat osoittautuneet hyvin.

Vakavammissa tapauksissa on määrätty vakavia lääkkeitä, jotka vaikuttavat aivojen aktiivisuuteen (nootropiikka ja inhibiittorit). Tarvittavien testien suorittamisen jälkeen naisille voidaan määrätä sellaisia ​​tabletteja kuin Sonapaks.

Tällaisten lääkkeiden juominen ilman lääkärin kuulemista on vaarallista terveydelle!

PMS-hermojen pillerit

Hermosto on yksi ensimmäisistä, joka ilmoittaa keholle kuukautisten alkamisesta. Monet naiset ovat tänä aikana lisänneet ärtyisyyttä ja ahdistusta. Voimakkaasti rauhoittavien lääkkeiden joukossa voimme erottaa seuraavat ryhmät.

Sisältää magnesiumia

Magnesiumin laskeminen elimistössä vähentää kehon vastustuskykyä. Tämän seurauksena jokainen pieni asia on epätasapainossa. Voit käsitellä hermoja, jos otat magneettilääkkeen kurssilla (esimerkiksi Magne B6).

Homeopaattiset pillerit

Pyydä omaisuutta parantamaan tilaa PMS: n aikana. Tällaisten lääkkeiden etuna on, että ne voidaan lopettaa äkillisesti tarvittaessa. Juominen tablettien vaikutus tulee olla useita viikkoja peräkkäin.

Hyvä korjaus tästä ryhmästä on Remens. Hän on usean vuoden ajan onnistunut auttamaan naisia ​​selviytymään vaivoistaan. Lisätietoa Remens-lääkkeestä voi lukea naisten foorumeilla.

vihannes

Vaikeasti hermostoon, vähentää ahdistusta, eliminoi ahdistuneisuus. Luonnollisilla komponenteilla, jotka muodostavat koostumuksen, on edullinen vaikutus koko organismiin. Säännöllinen saanti palauttaa rauhallisen ja hyvän tunnelman PMS: n aikana. Kuvassa on suosittu kasviperäisiä rauhoittavia aineita.

Muista, että lääkityksen ottaminen ilman lääkärin suositusta voi aiheuttaa vakavia allergioita. Ennen kuin ostat pillereitä apteekissa, sinun tulee käydä lääkärillä ja läpäistä tarvittavat testit.

Yleiset suositukset varojen vastaanottamisesta ICP: ltä

Arviot PMS-tableteista ovat vahvistaneet, että homeopaattisilla ja kasviperäisillä valmisteilla (esimerkiksi Remens) ei ole vähemmän hyödyllistä vaikutusta kehoon kuin tehokkaat korjaustoimenpiteet. Foorumeilla naiset kysyvät usein kysymyksiä siitä, mitkä pillerit juovat PMS: llä. On suositeltavaa valita luonnollisista yrtteistä ja uutteista koostuvia lääkkeitä.

PMS-oireiden onnistunut hoito riippuu valitusta korjaustoimenpiteestä. Ennen kuin ostat, sinun pitäisi käydä lääkärillesi, lukea arvosteluja ja kuunnella kehoa. Hyvä lääke voi vapauttaa sinut epämiellyttävistä tunteista lopullisesti.

PMS: n tabletit: lääkeryhmät, käyttöaiheet

Premenstruaalinen oireyhtymä (PMS) on patologinen tila, joka liittyy naisten lisääntymisjärjestelmän syklisiin muutoksiin. Tämän ilmiön merkkejä esiintyy muutama päivä ennen kuukautisia ja häviävät sen jälkeen, kun ne ovat alkaneet.

TÄRKEÄÄ TIETÄÄ! Onneajan nina Nina: "Raha on aina runsaasti, jos se asetetaan tyynyn alle." Lue lisää >>

PMS-ilmentymien vähentämiseksi on tarpeen normalisoida päivittäinen hoito, säätää ruokavalio ja liikunta. Huumeista käytetään yleisimmin hormonikorvauksia, kasviperäisiä valmisteita, vitamiineja, masennuslääkkeitä.

Syndrooman syitä ei tunneta täysin. Taudin kehittymisestä on useita teorioita, joista tärkein on hormonaalinen. Naispuolisilla hormoneilla voi olla moduloiva vaikutus keskushermostoon, aineenvaihduntaan. Niiden tason vaihtelu kuukautiskierron aikana johtaa PMS-oireiden esiintymiseen.

Seuraavat tekijät vaikuttavat oireyhtymän syntymiseen:

 • anoreksia tai bulimia nuoruusiässä;
 • synnytyksen jälkeinen masennus;
 • virusinfektiot;
 • ylikuumeneminen, suolaisen, mausteisen tai rasvaisen ruoan ruokavaliota;
 • kahvin väärinkäyttö;
 • alkoholin saanti;
 • stressaavat tilanteet;
 • vitamiinien ja kivennäisaineiden puute kehossa - kalsium, magnesium, vitamiinit B6;
 • ilmastonmuutos.

PMS: ää koskevat valitukset ovat hyvin erilaisia. Kehittyvät fyysiset, käyttäytymiset, emotionaaliset ja kognitiiviset häiriöt. Oireita havaitaan kuukausittaisen syklin luteaalisessa vaiheessa ja ne häviävät kuukautisten alkamisen jälkeen. On havaittu, että naisilla, joilla on vakavia premenstruaalisia häiriöitä, vaihdevuodet ovat vakavampia.

Tiettyjen merkkien vallitsevuudesta riippuen on useita PMS-muotoja:

 • emotionaalinen epävakaus;
 • itkuisuus;
 • ärtyneisyys;
 • apatia ja masennus;
 • aggressiivisuus toisia kohtaan;
 • heikkous;
 • muistin menetys;
 • väsymys;
 • unihäiriöt;
 • kohtuuton nauru tai kyyneleet
 • sykkivä päänsärky temppelissä, johon liittyy pahoinvointi, oksentelu, ripuli;
 • huimaus;
 • lisääntynyt haju;
 • ärtyneisyys;
 • unettomuus;
 • aggressiivisuuden ilmenemismuodot;
 • sydämen kipu;
 • sydämen sydämentykytys
 • kasvojen, kämmenten, jalkojen turvotus;
 • rintojen engorgement ja arkuus (mastodynia ja mastalgia);
 • jano;
 • painonnousu;
 • liiallinen hikoilu;
 • nivelkipu;
 • maha-suolikanavan häiriöt - vatsan epämukavuus, ummetus, ripuli, ilmavaivat, pahoinvointi;
 • päänsärkyä;
 • kutiava iho
 • korkea verenpaine;
 • pelon tunne;
 • sydämen sydämentykytys;
 • sydämen kipua
 • kehon lämpötilan nousu 38 ° C: seen;
 • päiväaikaista uneliaisuutta;
 • haavainen stomatiitti ja ientulehdus;
 • allergiset reaktiot;
 • iridosykliitti (sylimyrskyn ja iiriksen tulehdus)

Ennen PMS-hoidon aloittamista on välttämätöntä sulkea pois muita sairauksia, joilla on samanlainen kliininen kuva. Naisia ​​suositellaan pitämään päiväkirjaa, jossa huomioidaan oireiden alkamisaika ja niiden kesto. Näin voidaan tunnistaa tärkeimmät valitukset ja tunnistaa niiden suhde kuukautiskiertoon.

Oireyhtymähoidon yleiset periaatteet:

 • elämäntapamuutos - päivittäinen rutiini, ruokavalio, liikunta;
 • vaikutukset taudin häiritsevimpiin ilmentymiin;
 • lääkkeiden nimittäminen vakavaan PMS: ään, joka häiritsee päivittäistä toimintaa;
 • kuukausittaiseen sykliin vaikuttavien lääkkeiden käyttö ja ovulaation estäminen.

Säännölliset fyysiset harjoitukset edistävät endorfiinien tuotantoa, parantavat naisen yleistä hyvinvointia ja henkistä tilaa. Hyvä vaikutus on mahdollista kognitiivisen käyttäytymisen psykoterapiassa.

Erityistä huomiota kiinnitetään ruokavalioon. Syömisen tavan muuttaminen syklin toisella puoliskolla lievittää merkittävästi PMS: n oireita. Ruoka tulisi kuluttaa pieninä annoksina, 5-6 kertaa päivässä. Rajoita maitotuotteiden ja kaloreiden hiilihydraattien pitoisuutta. Ahdistuksen ja hermostuneisuuden ilmenemisen vähentämiseksi sinun tulee kieltäytyä saamasta usein kahvia, suklaata, alkoholia. Jotta vältettäisiin turvotus, vähennä kulutetun suolan määrää.

Prenenstruaalisen oireyhtymän (PMS) hoito naisilla

Huolimatta siitä, että premenstruaalinen oireyhtymä on vain oireiden kompleksi, jossa patogeneesi on epäselvä loppuun asti, sen hoitomenetelmät ovat varsin laaja ja monipuolisia.

TÄRKEÄÄ TIETÄÄ! Onneajan nina Nina: "Raha on aina runsaasti, jos se asetetaan tyynyn alle." Lue lisää >>

Niihin kuuluvat sekä patogeenisten että oireiden aiheuttajien vaikutukset, psykoterapian ja homeopatian menetelmät, hormonihoito ja suun kautta otettavien ehkäisyvalmisteiden hoito.

Tämä erilainen hoitomenetelmä perustuu yksittäisten potilaiden premenstruaalisen jännityksen oireyhtymän kliinisten oireiden erityispiirteisiin. Jokaisella PMS: stä kärsivällä naisella on yksilöllinen kliininen kuva, ja hoito tulisi suunnata nimenomaan tämän potilaan kehon erityisilmiöiden eliminoimiseen.

Tässä artikkelissa käsitellään vain modernia lähestymistapaa premenstruaalisen oireyhtymän hoidossa. PMS: n kliinisten muotojen syitä, patogeneesiä ja luokittelua voidaan tutkia tässä.

1. Tärkeimmät hoitomenetelmät

Nykyaikaiset hoitomenetelmät pystyvät korjaamaan kaikki premenstruaalisen oireyhtymän olemassa olevat ilmenemismuodot, jotka johtuvat laajasta lääkeryhmien valikoimasta.

 1. 1 Ei-lääkehoito (ruokavalio, psykoterapia, elämäntapakorjaus, liikunta, vitamiinin saanti ja muut menetelmät).
 2. 2 Patogeneettinen hoito sisältää seuraavat lääkeryhmät PMS: lle:
  • GnRH-agonistit;
  • antigonadotrooppiset lääkkeet;
  • antiestrogeenit;
  • yhdistetyt oraaliset ehkäisyvalmisteet;
  • progestiinit;
  • estrogeenit.
 3. 3 Symptomaattista hoitoa tarjoavat seuraavat lääkeryhmät:
  • psykotrooppiset lääkkeet (anksiolyyttiset lääkkeet, masennuslääkkeet);
  • ei-steroidiset tulehduskipulääkkeet (NSAID);
  • diureetit;
  • Dofaminomimetiki;
  • kasviperäiset ja homeopaattiset lääkkeet;
  • adaptogens.

2. Ei-huumeiden korjaus

Tämäntyyppistä hoitoa on pidettävä ensimmäisenä askeleena premenstruaalisen oireyhtymän oireiden voittamiseksi.

Sen olennainen osa on psykoterapia, jonka tavoitteena on potilaan itsensä hyväksyminen ja hänen kanssaan tapahtuvat sykliset muutokset, jotka parantavat itsekontrollia.

Tämä koskee erityisesti naisia, joilla on psyko-vegetatiivisia ja kriisimuotoja. Heidän tietonsa tilanteesta, omasta tunteestaan ​​riippuu suoraan oireiden vakavuudesta, joten potilaan täydellinen paniikkikohtausten ja kriisien voittaminen on todennäköistä.

Tässä tapauksessa päivittäisen hoito-ohjelman noudattaminen, hyvä lepotila ja lepo ovat erittäin tärkeitä. Tärkeä näkökohta on päivittäiseen liikuntaan liittyminen - lataaminen aamulla ja illalla 30 minuutin ajan raikkaassa ilmassa.

Toinen ei-lääkehoidon tyyppi on ruokavalio. On välttämätöntä poistaa tai vähentää merkittävästi kulutettujen hiilihydraattien ja sokerin, kahvin ja alkoholin, suolan, teen, eläinrasvojen, maidon määrää, kiinnittäen erityistä huomiota siihen kuukautiskierron toisen puoliskon aikana.

On suositeltavaa päästä ruokavalioon enemmän hedelmiä ja vihanneksia. Fysioterapialla on positiivinen vaikutus, erityisesti sähkö- ja hieronta (yleinen, kohdunkaulan kaulusalue).

Ei-huumeiden korjaus ei ole ihanteellinen eikä kykene poistamaan ennalta ehkäisevän jännityksen oireyhtymän täydellistä esiintymistä, vaikka se löytää vastauksen ulkomaille.

Tässä on ero naisten ja miesten mentaliteetissa Venäjällä ja esimerkiksi Euroopassa. Kuten tiedätte, eurooppalaiset naiset ovat huolissaan henkisestä terveydestään, joten nämä suositukset pannaan täysimääräisesti täytäntöön.

Venäläisille naisille tämä lähestymistapa ei kuitenkaan valitettavasti aiheuta vakavaa asennetta. Suurimmalla osalla potilaista ei ole halua muuttaa radikaalisti elämäntapaansa, koska se vaatii paljon vaivaa.

3. Vitamiinit PMS: lle

Seksuaalisten ja endokriinisten järjestelmien normaaliin toimintaan nainen tarvitsee riittävästi rasvaliukoisia vitamiineja (Aevit, 1 kapseli kerran päivässä tai multivitamiinien tai ruokavalion korjaus). Pitäisi pitää tällaista tärkeää hivenaineita magnesiumina.

Paljon työtä on kirjoitettu sen myönteisestä vaikutuksesta syklisen oireyhtymän kulkuun, on tehty riittävä määrä tutkimuksia, jotta siihen perustuvat valmisteet ovat laajalti käytössä gynekologin käytännössä. Totta, kaikki olemassa olevat tutkimukset tehtiin Venäjällä, mikä jonkin verran vähentää järkevän henkilön optimismia.

On pidettävä mielessä, että puhumme tämän aineen orgaanisista suoloista, kuten sitraatista, laktaatista, orotaatista, pidolatista. Epäorgaanisia suoloja (magnesiumsulfaattia) käytetään synnytys- ja gynekologisessa käytännössä preeklampsian ja eklampsian hoidossa, verenpaineen korjaamisessa.

Magnesiumsitraatilla yhdessä B6-vitamiinin kanssa on paras sulavuus. Sanofin (Ranska) valmistama lääke "Magne B6 Forte" täyttää nämä vaatimukset täysin.

Kuva 1 - Magne B6 forte (magnesiumsitraatti + pyridoksiinihydrokloridi)

4. Patogeeniset aineet

Vakavin premenstruaalinen oireyhtymä on patogeeninen hoito. Seuraavien lääkkeiden nimeäminen PMS: lle edellyttää gynekologin pakollista valvontaa!

4.1. GnRH-agonistit ja antigonadotrooppiset lääkeaineet

GnRH-agonisteja ja antigonadotrooppisia lääkkeitä käytetään yksinomaan vakavaan kuukautiskierron oireyhtymään tai jos muuta hoitoa ei ole mahdollista.

Niiden käyttö rajoittuu merkittäviin sivuvaikutuksiin, kuten osteoporoosin kehittymiseen, munasarjojen toimintahäiriöön, vaikkakin se antaa varmasti näkyviä tuloksia niiden soveltamisessa.

Tämän lääkeryhmän käytön väistämättömyys on mahdollista niin sanotulla "toistuvalla" estrogeenihoidolla.

Hoito-ohjelmat voivat olla seuraavat:

 1. 1 Buserelin 150 mg nenäsumutteena syklin toisesta päivästä, hoidon kesto on 6 kuukautta;
 2. 2 Gosereliini liuoksessa subkutaanisesti, 0,36 g kerran 28 päivässä, hoidon kesto on 6 kuukautta;
 3. 3 Leuproreliini 0,375 g: n liuoksessa kerran 28 päivässä 6 kuukautta;
 4. 4 Triptoreliini intramuskulaarisesti 0,375 g kerran 28 päivässä.

4.2. antioesterogeenit

Antiestrogeenit ovat tässä tapauksessa samanlaisia ​​kuin edellinen lääkeryhmä. Lääkettä käytetään tamoksifeenin sisällä 0,1 g kerran päivässä.

4.3. Monifaasinen COCKI

Monofaasiset yhdistetyt suun kautta otettavat ehkäisyvalmisteet ovat suosituin ja nykyaikaisin tapa hoitaa premenstruaalista oireyhtymää sekä Venäjällä että ulkomailla.

Negatiivinen vaikutus tämän lääkeryhmän kehoon on minimoitu, niitä parannetaan säännöllisesti, mikä laajentaa mahdollisuutta käyttää suun kautta otettavia ehkäisyvälineitä naisten joukossa.

Tämän lääkeryhmän käyttö on patogeenisesti perusteltua, koska suun kautta otettavien ehkäisyvälineiden pitäisi vakauttaa estrogeeni / gestageenisuhde, jonka epätasapainoa esiintyy useimmiten premenstruaalisen oireyhtymän pohjalla.

Aiemmin käytetyt klassiset progestogeenit (kuten levonorgestreeli, norgestimaatti, noretisteroni) eivät kuitenkaan vain tukeneet oireita, vaan joskus pahentivat niitä, kasvattivat niiden aggressiivisuutta ja ärtyneisyyttä ja vaikuttivat niiden painonnousuun, mikä johtui niiden puutteesta anti-mineralcorticoid-aktiivisuuteen.

Nykyään innovatiivista gestageeni-drospirenonia, jota on äskettäin otettu käyttöön kliinisessä käytännössä, käytetään aktiivisesti ja sillä on erinomaisia ​​tuloksia, ja sillä on voimakas anti-mineralokortikoidiaktiivisuus. Tästä syystä drospirenoni eliminoi ensisijaisesti oireet, kuten turvotus, mastodynia, mastalgia.

Drospirenoni on synteettinen aine, spironolaktonin johdannainen, joka antaa sille voimakkaan antiminerokortikoidi- ja antiandrogeenisen aktiivisuuden.

Kuva 2 - Angelique (Drospirenonum + estradiolum (suku. Drospirenoni + Oestradioli)

Sen käyttö sallii estrogeenistä riippuvaisen estenogeenisen jännityksen oireyhtymän poistumisen estämällä androgeenireseptoreita.

Siksi, kun sitä käytetään, ruumiinpainon nousua ei havaita, hermostuneisuus, ärtyneisyys, aggressiivisuus, mielialan vaihtelut, päänsärky, turvotus, akne ja seborrhea katoavat.

Syklisen oireyhtymän suositeltavan tilan hoidossa 24 + 4. Tämä rytmi tarjoaa siten kaikkein vakaan hormonien konsentraation ja voimakkaamman positiivisen vaikutuksen.

Seuraavat monofaasisten oraalisten ehkäisyvalmisteiden (PMS-tabletit) hoito-ohjelmat ovat myös mahdollisia:

 1. 1 etinyyliestradioli / gestoden oraalisesti 0,3 mg / 0,75 mg 1 kerran päivässä, ennalta valittu aika syklin ensimmäisestä 21. päivään läpäisyllä 7 päivää;
 2. 2 etinyyliestradioli / desogestreeli oraalisesti 0,3 mg / 0,15 mg 1 kerran päivässä, ennalta valittu aika syklin ensimmäisestä 21. päivään läpäisyllä 7 päivää;
 3. 3 Etinyyliestradioli / dienogesti suullinen 0,3 mg / 2 mg 1 kerran päivässä yhdessä, ennalta valittuna ajankohtana kuukausittaisen syklin ensimmäisestä 21 päivään;
 4. 4 Etinyyliestradioli / tsiproteroni sisältäen 0,35 mg / 2 mg kerran päivässä samaan tapaan, otettu aikaisemmin, aika ensimmäisestä 21: een syklin päivään ottamalla 7 päivän kuluessa;
 5. 5 Etinyyliestradioli / drospirenoni suun kautta tabletteina 0,3 mg / 3 mg kerran vuorokaudessa yhdessä, ennalta valittuna ajanjaksona syklin ensimmäisestä 21. päivään läpäisyllä 7 päivää.

Kaikkien lueteltujen yhdistelmien kohdalla hoidon kesto on yleisesti hyväksytty 3 kuukaudesta kuuteen kuukauteen, jota seuraa tehokkuuden hallinta.

4.4. progestiinit

Progestiineja käytetään riittämättömällä korpuslumin toiminnalla, varsinkin sen vakavalla kurssilla, premenstruaalisen jännityksen oireyhtymän ja endometriumin hyperplastisten prosessien yhdistelmänä.

Kuten edellä mainittiin, pelkästään gestageenien käyttö vähenee tällä hetkellä merkittävästi uusien lääkkeiden luomisen vuoksi, joilla on selvempi positiivinen aktiivisuus PMS-oireiden helpottamiseksi.

Samat gestageenihoitojärjestelmät ovat seuraavat:

 1. 1 Dydrogesteroni, 20 mg kuukausittaisen syklin 16. päivästä 10 päivän ajan; - Medroksiprogesteroniasetaatti 150 mg lihaksensisäisesti joka 9. päivä;
 2. 2 Levonorgestreeli, kohdunsisäinen järjestelmä, lisätään kohdunonteloon kuukausittaisen syklin 4-6 päivänä kerran.

Sikiön sisäinen järjestelmä on T-muotoinen sauva, jossa on erikoisajo, joka sisältää 52 mg levonorgestreeliä. Hormonikäyttö on peitetty erityisellä kalvolla, joka ohjaa levonorgestreelin virtausta kohduun ja ylläpitää sitä 20 mikrogramman tasolla.

Kuva 3 - Mirena - intrauteriininen järjestelmä (Levonorgestrel * (Levonorgoestrelum))

Seuraava ja usein ainoa mahdollinen premenstruaalisen oireyhtymän hoidon vaihe on oireinen. Tässä tapauksessa vain potilaan elämää häiritsevät oireet ovat peitossa paitsi lääkkeiden lisäksi myös homeopaattisten, kasviperäisten lääkkeiden avulla.

5. Oireellinen hoito

Psykotrooppiset lääkkeet, kuten anksiolyytit, masennuslääkkeet, neuroleptit, edellyttävät vakavaa perustelua niiden tarkoituksiin. Tässä tapauksessa nämä lääkkeet määräävät yhdessä gynekologi ja neurologi tai psykiatri / psykoterapeutti, jotta voidaan poistaa kaikki tämän lääkeryhmän ominaispiirteet.

5.1. Anksiolyytit ja neuroleptikot

Anksiolyyttiset lääkkeet (tai ahdistuneisuuslääkkeet) on määrätty erilaisen vakavuuden omaaville neuropsykiatrisille häiriöille.

Ne ovat tehokkaita sellaisissa esiasteisen jännitysoireyhtymän ilmentymissä, kuten ahdistuneisuus, ärtyneisyys, ahdistuneisuus, aggressio, mielialaherkkyys.

Masennuksen tai masennuksen monoterapia, jolla on lisääntynyt ahdistus, tämä lääkeryhmä ei ole edullinen.

Tavalliset anksiolyyttiset hoito-ohjelmat ovat seuraavat:

 1. 1 Alprazolaami 0,1 g, hoidon kesto 3 kuukautta;
 2. 2 Suun kautta annettava diatsepaami 5–15 mg vuorokaudessa 3 kertaa päivässä;
 3. 3 Clonazepam 0,5 mg kerran vuorokaudessa;
 4. 4 Mebicar sisällä 0,3-0,6 mg 3 kertaa päivässä;
 5. 5 Medatsepaami 10 mg kerran vuorokaudessa.

Neuroleptikoista lääkettä tioridatsiinia käytetään suun kautta annoksina 10-25 mg.

5.2. masennuslääkkeet

Antidepressantit ovat tiukasti käyttäneet kapeallaan nykyaikaisen ihmisen elämässä, ja niitä käytetään tällä hetkellä paitsi mielenterveyden häiriöiden korjaamiseen myös psykosomaattisten sairauksien hoidossa, jolloin neuropsykiatriset ilmenemismuodot voivat johtua syklisestä taudista.

Erityisesti masennuslääkitys ja suun kautta otettavat ehkäisyvalmisteet ovat suosittuja Euroopassa ja Yhdysvalloissa. Näiden maiden väestö on jo kauan löytänyt näiden ryhmien huumeiden positiivisen vaikutuksen eikä ole niin varovainen kuin esimerkiksi Venäjän asukas.

Masennuslääkkeiden premenstruaalisen oireyhtymän hoitoon käytetään selektiivisiä serotoniinin takaisinoton estäjiä (sertraliini, paroksetiini, fluvoksamiini, fluoksetiini).

Tällä lääkeryhmällä on melko lievä Timoanaleptinen vaikutus, lievittää ahdistusta, jännitystä, parantaa yleistä psyko-emotionaalista taustaa ja sille on ominaista hyvä suvaitsevaisuus.

Mutta heidän nimittämisensä olisi harkittava ja kunkin lääkkeen ominaisuudet. Huolimatta siitä, että ne kuuluvat samaan ryhmään, fluoksetiini ja sertraliini ovat tyypillisempiä niin kutsutulle "sekundääriselle" vaikutukselle, kun taas paroksetiini ja fluvoskamiini ovat päinvastoin rauhoittavia.

Myös erittäin tärkeä on annoksen ja hoito-ohjelman oikea valinta. Aloita hoito 1/4 annoksena aamulla (lääkkeille, joilla on stimuloiva vaikutus) tai illalla (lääkkeille, joilla on rauhoittava vaikutus).

7 päivän kuluttua annosta nostetaan ½: een ja siten jopa 1-2 tablettiin, kunnes potilas havaitsee odotetun vaikutuksen.

Yleensä 1 tabletti päivässä tulee riittäväksi annokseksi, kun otetaan huomioon, että jonkin verran syklisiä ominaisuuksia on noudatettava: yleensä lääkkeen annoksen pieneneminen syklin ensimmäisellä puoliskolla ja sen asteittainen nousu ennalta ehkäisevän oireyhtymän suurimman ilmenemisen aikaan.

Tämän lääkeryhmän hoidon positiivinen vaikutus on odotettavissa 60–90 päivän kuluttua, hoidon kesto on 6-9 kuukautta, mutta jos se on osoitettu, sitä voidaan pidentää 12 kuukauteen.

Tavalliset hoito-ohjelmat masennuslääkkeiden kanssa:

 1. 1 Sertralin on 0,50 g kerran päivässä;
 2. 2 Tianeptiini oraalisesti 0,125 g;
 3. 3 Fluoksetiinia suun kautta 20-40 mgv aamulla;
 4. 4 Citaloprami suun kautta 10–20 mg.

5.3. Ei-steroidiset tulehduskipulääkkeet

Tablettien muodossa olevat ei-steroidiset tulehduskipulääkkeet määrätään pääasiassa PMS: n kefalgiseen muotoon.

Täällä tärkeä rooli tässä lääkeryhmässä esiintyvässä antiprostaglandiinin vaikutuksessa, koska prostaglandiinien rooli premenstruaalisen jännityksen oireyhtymän patogeneesissä on tiedossa. sovelletaan:

 1. 1 Ibuprofeeni 0,2-0,4 g sisällä;
 2. 2 Indometasiini 25-50 mg;
 3. 3 Naprokseeni 250 mg: n sisällä.

5.4. diureetit

Diureettiset keinot - käytetään aldosteroniantagonisteja, joilla on kaliumia säästäviä, verenpainetta alentavia ja diureettisia vaikutuksia. Diureetit on tarkoitettu premenstruaalisen oireyhtymän edemaattisiin ilmenemismuotoihin.

Käytä lääkeainetta spironolaktonia (Veroshpiron) 25 mg: n annoksella 3-4 vuorokautta ennen odotettujen oireiden ilmaantumista. Hoidon kulku on 1 kuukausi.

5.5. Dofaminomimetiki

Dopaminomimeettejä käytetään prolaktiinin lisääntymisen läsnä ollessa. Tämän ryhmän lääkkeitä alkoi käyttää ensimmäisten joukossa premenstruaalisen oireyhtymän oireiden hoidossa.

Ensinnäkin ne poistavat sellaiset oireet kuin mastodynia ja mastalgia.

Yleiset lääkkeet ja hoito-ohjelmat ovat seuraavat:

 1. 1 bromokriptiinia oraalisesti 1,25-2,5 mg 3 kuukauden ajan;
 2. 2 Cabergoline, 0,25-0,5 mg, 2 kertaa viikossa;
 3. 3 Hinagolidi 75 - 150 mg.

On syytä muistaa, että tätä lääkeryhmää määrätään 14. - 16. Päivä kuukausikierroksesta, jolloin prolaktiinin korkeimmat pitoisuudet havaitaan.

5.6. Kasviperäiset valmisteet ja homeopatia

Kasviperäiset ja homeopaattiset lääkkeet ovat melko suosittuja Venäjällä ja niitä käytetään yleisesti lievittämään joitakin premenstruaalisen oireyhtymän oireita.

Tällaisten ravintolisien vaikutuksesta kehoon on tehty paljon tutkimusta ja erityisesti tarvittavien oireiden poistamista.

Jokaisella lääkärillä on oma mielipiteensä ja suhtautumistaan ​​tähän huumeiden ryhmään, mutta joskus synteettisten huumausaineiden sietämättömyydestä johtuen tämän ryhmän aineet tulevat pelastamaan.

Esimerkiksi lääkettä Cyclodinone käytetään vaihtoehtona bromokriptiinille. Tällä lääkkeellä on tutkimuksia, jotka osoittavat jopa sen tehokkuuden syklisen oireyhtymän vakavissa ja kohtalaisissa ilmenemismuodoissa, joilla on dopaminerginen vaikutus ja vähennetään prolaktiinitasoa. Lääkeaine Mastodinonilla on samanlainen vaikutus.

5.7. adaptogens

Se on myös biologisesti aktiivisia aineita, jotka lisäävät kehon kykyä vastustaa ulkoisen ja sisäisen ympäristön haitallisia tekijöitä ja varmistaa homeostaasin muuttuvissa ympäristöolosuhteissa.

Tämän lääkeryhmän tarkoituksena on lisätä lisääntynyttä kehon vastustusta. Ne ovat tehokkaampia monimutkaisessa terapiassa, eikä ainoana mahdollisena keinona.

Koska tämä ryhmä, joka on samanlainen kuin homeopaattiset lääkkeet, ei aina löydä lääkäreiltä vastausta, sitä harvoin nimitetään, ja usein potilaat alkavat ottaa ne itse.

Adaptogeenien käyttö edellyttää tiukkaa päivittäisten biorytmien noudattamista, sillä niillä on kyky lisätä katekoliamiinien määrää veressä.

Edullisesti niiden käyttö aamulla. Odotettavissa oleva vaikutus adapogeenien ottamisessa saavutetaan vain pitkällä järjestelmällisellä vastaanotolla (vähintään 6 kuukautta).

Adaptogeenit on jaettu useisiin ryhmiin:

 1. 1 Kasviperäinen alkuperä (ginseng, Eleutherococcus, kiinalainen Schizandra, Manchurian Aralia, Zamaniha jne.);
 2. 2 Kasviperäiset mineraalit (humusaineet);
 3. 3 Luonnollisten ihmisen hormonien (melatoniini) analogit;
 4. 4 Synteettinen (etyylitiobentsimidatsolihydrobromidimonohydraatti).

5.8. Miten arvioida hoidon tehokkuutta?

Onnistuneen hoidon varmistamiseksi on välttämätöntä, että nainen pitää päiväkirjaa, jossa hänen pitäisi huomata oireiden vakavuus pistettä:

 1. 1 0 pistettä - ei oireita;
 2. 2 1 piste - häiritse heikosti;
 3. 3 2 pistettä - häiritse keskimäärin, mutta älä muuta elämänlaatua;
 4. 4 pistettä - vakavia oireita, jotka loukkaavat naisen elämänlaatua.

Tässä tapauksessa, kun nainen itse ja hänen hoitava lääkäri tekevät työtä, tehokkaimmat tulokset saavutetaan.

On myös näyttöä kirurgisesta menetelmästä syklisen oireyhtymän - ooforektomian - hoitamiseksi vakavissa muodoissa, jotka eivät ole konservatiivisen hoidon kohteena. Myös tällainen toiminta voi olla melko sopiva 35-vuotiaille naisille, joilla on toteutunut lisääntymistoiminto.

Näin varmistetaan ennaltaehkäisevän oireyhtymän oireiden, mutta myös luotettavan ehkäisymenetelmän vaikutus. Estrogeenin puute tässä tapauksessa korjataan hormonikorvaushoidon nimittämisellä.