Tranexam. Käyttöohjeet kohdun verenvuodon, raskauden, raskaiden kuukautisten käyttöön. Analogit, hinta

Tranexam on suunniteltu hidastamaan ja lopettamaan verenvuotoa. Sitä käytetään lääketieteen eri aloilla - gynekologiasta hammaslääketieteeseen ja kirurgiaan. Sovellusopas auttaa sinua oppimaan käyttämään sitä oikein tietyssä tapauksessa.

Kemiallinen koostumus

Tranexamin lääkkeen vaikuttava aine on traneksamiinihappo määränä 250 mg, 500 mg, 50 mg. Sen osuus tuotteen koostumuksesta riippuu lääkkeen vapautumisen muodosta.

Apuvälineinä Tranexam sisältää:

 • Aerosil;
 • natriumtärkkelysglykolaatti;
 • talkki;
 • kalsiumstearaatti;
 • hydroksipropyyliselluloosa;
 • MCC;
 • kolloidinen piidioksidi.

Tranexam-liuos sisältää traneksamiinihappoa ja tislattua vettä.

Vapautuslomake

Annostusmuoto - liuos laskimoon ja tabletit. Tranexam sisältää 250 mg ja 500 mg pääkomponenttia 1 tabletissa, ja yhden ampullin koostumuksessa annos on 50 mg.

Pakattu tabletti läpipainopakkauksissa, joissa on 10 solua. Injektioneste neste kaadetaan lasiampulteihin, 5 kappaletta koteloon.

Farmakologinen vaikutus

Tranexam vähentää kilpailevasti plasminogeeniaktivoitumisnopeutta, mikä hidastaa sen muuntumista plasmiiniksi (fibrinolysiini). Sisältää entsyymin, joka hajottaa fibriinihyytymiä, fibrinogeeniä ja muita plasman proteiineja, mukaan lukien prokoagulantit.

Traneksamiinihappo myös inhiboi suoraan plasmiinin aktiivisuutta, mutta tämä vaatii suurempia annoksia kuin plasmiinin muodostumisen vähentämiseksi.

Tranexamilla on kyky vähentää veren kykyä tuhota kehittyviä verihyytymiä. Sitä käytetään myös tulehduksen poistamiseen ja allergioiden lievittämiseen. Tärkeä lääkealtistusalue on estää eri alkuperää oleva ulkoinen ja sisäinen verenvuoto.

Farmakodynamiikka ja farmakokinetiikka

Traneksamiinihappo on aminohapon lysiinin synteettinen analogi. Se toimii antifibrinolyyttisenä sitomalla 4-5 lysiinireseptoria plasmiiniin. Tämä estää plasmiinin (antiplasmin) ja fibriinin hajoamisen sitoutumisen, samalla kun säilytetään fibriinimatriisirakenne.

Tranexamin antifibrinolyyttinen vaikutus on 8 kertaa suurempi kuin sen vanhentuneen analogi-aminokapronihapon aktiivisuus. Traneksamiinihappo sitoutuu tiukemmin plasminogeenimolekyylien vahvoihin ja heikoihin reseptorivuorovaikutuksiin. Laboratoriossa tehdyn tutkimuksen tulosten mukaan Tranexamilla, jonka pitoisuus on 1 mg / ml, ei ole kykyä yhdistää verihiutaleita.

Transeksamiinihapon imeytyminen ihmisellä oraalisen annon jälkeen on noin 30-50% nautittavasta annoksesta, ja ruokailu ei vaikuta biologiseen hyötyosuuteen. Suurin altistumisaika tarkoittaa 0,5; 1 ja 2 g - 3 tuntia ja lääkkeen 5 maksimipitoisuus; 8 ja 15 ug / ml.

Plasmaproteiinien yhdistelmä on noin 3% terapeuttisilla plasmatasoilla. Se yhdistyy täysin plasminogeeniin, mutta se ei sido seerumin albumiinia. Yhdenmukainen lääkkeen jakauma kaikissa kudoksissa paitsi viinaa (1/10 plasman pitoisuudesta). Sitä esiintyy äidinmaidossa, äidin plasmassa ja tunkeutuu istukan läpi.

Osana ejakulointia ei vaikuta sper- min elintärkeään aktiivisuuteen, vaan se vähentää fibrinolyyttistä aktiivisuutta.

Tranexam on jaettu alkuperäisestä 9-12 litran määrästä. Virtsan erittyminen on pääasiallinen erittymisreitti glomerulaarisen suodatuksen avulla. Biologinen puoliintumisaika on noin 3 tuntia. Yli 95% lääkkeestä erittyy munuaisten kautta 10-12 tunnissa, vain pieni osa lääkkeestä metaboloituu (alle 5%).

Käyttöaiheet

Tranexam (alla olevan lääkkeen käyttöohjeet) tunnetaan verenkiertoelimistön hoitoon tarkoitetulla työkalulla. Traneksamiinihappo on kilpailukykyinen plasminogeeniaktivaation inhibiittori, jota käytetään verenvuodon liialliseen fibrinolyysiin liittyvän verenvuodon torjumiseksi.

Ne voivat olla paikallisia (prostatektomia tai leikkaustoimenpiteitä hemofilialaisissa) tai systeemisiä (trombolyyttinen hoito). Lisäksi lääkettä käytetään kuukautiskierron korjaamiseen runsaalla purkauksella, keinona lievittää tulehdusta hammaslääkärin aikana, jotta estetään ortopedian ja sydämen kirurgian veren menetys.

Tranexamin käyttöalueet:

 1. Hemofilia.
 2. Suun ja kurkun sairaudet (stomatiitti, nielujen ja nielun tulehdus).
 3. Allergiset ihottumat.
 4. Leukemia.
 5. Peritoniitti, sokki, preeklampsia, akuutti haimatulehdus.
 6. Verisuonten verenvuoto, joka johtuu trombin liukenemisen stimuloinnista.
 7. Perinnöllinen angioedeema.
 8. Gematurgiya.
 9. Maksan ja haiman sairauksien aiheuttama verenvuotoriski.
 10. Verlgofin tauti.
 11. verenvuoto:
 • teatterit;
 • leikkauksen jälkeinen elpymisaika;
 • raskauden aikana;
 • synnytyksessä;
 • synnytyksen jälkeinen;
 • äiti;
 • nenän;
 • suussa;
 • eturauhanen poistamisen ja kohdunkaulan osittaisen poistamisen jälkeen.

Ihmisillä, joilla on perinnöllinen angioedeema, plasmiinin muodostumisen estäminen ja aktiivisuus Tranexamin ottamisen avulla voi estää angioedeeman aaltoja vähentämällä ensimmäisen komplementtiproteiinin plasmiinin aktivoitumista.

Vasta

Tranexam (lääkkeen käyttöohjeet tableteissa on kuvattu alla) on lääke, jota ei pitäisi ostaa ilman terapeutin kuulemista. Vain asiantuntija voi määrätä oikean annoksen varoja potilaan kunnosta riippuen.

Lisäksi lääkkeellä on vasta-aiheita ihmisille, joilla on tällaisia ​​sairauksia:

 • tromboflebiitti;
 • munuaisten vajaatoiminta;
 • verisuonitukos;
 • värin havaitseminen;
 • veren esiintyminen virtsassa;
 • sydäninfarkti.

Tranexam on kategorisesti vasta-aiheinen ihmisille, jotka ovat kokeneet verenvuotoa aivojen subarachnoidisessa tilassa. Henkilökohtainen suvaitsemattomuus korjaustoimenpiteiden osiin on myös vakava edellytys kieltäytyä hyväksymästä korjaustoimenpiteitä, koska se voi aiheuttaa voimakkaan allergisen reaktion ja hengityselinten turvotuksen.

Haittavaikutukset

Tranexam, kuten muutkin lääkkeet, ei sovi kaikille. Sairauden esiintymistiheyden mukaan lääkkeen sivuvaikutusten keskuudessa hallitsevat allergioiden oireet. Ne esiintyvät ihottumien muodossa, joihin liittyy ihon kutina ja punoitus. Joissakin tapauksissa esiintyy urtikariaa ja angioedeemaa.

Kun käytät Tranexamia injektioiden muodossa, sydän- ja verisuonijärjestelmän työssä voi olla kielteisiä ilmenemismuotoja. Jos lääkettä annetaan liian nopeasti, voi esiintyä hengenahdistusta ja kipua rintalastassa, ja sydänsairauden sairastuneilla alkaa olla takykardia ja verenpaine laskee jyrkästi.

Tranexamin ottaminen tyhjään vatsaan voi aiheuttaa pahoinvointia ja närästystä. Myös monet potilaat tarvitsevat vähemmän ruokaa. Jos huumeiden annostusta ei noudateta, näiden haittavaikutusten ohella johtaa oksenteluun ja ripuliin. Tranexam aiheuttaa erityistapauksissa tromboemboliaa ja verihyytymien esiintymistä astioissa.

Usein lääkkeen mukana tulee hajoaminen ja huimaus, uneliaisuus. Vaikuttaa työkaluun ja näköelimiin: huomaa värien defocus ja fuzzy ero.

Käyttöohjeet Tranexam

Tranexamilla on annostusohjelma sen vastaanotto-ohjeiden mukaan.

Ohjeet eri sairauksien hoidossa:

 1. Paikallinen fibrinolyysi - 1000-1500 mg 2-3 p / s.
 2. Yleistynyt fibrinolyysi - ennen lääkkeen antamista laskimonsisäisesti - 1000-1500 mg 2-3 s / s.
 3. Quincke-ödeema - 1000-1500 mg 2-3 p. / S.
 4. Tulehdus ja allergiset reaktiot - 1000-1500 mg 2-3 s. / S. 3-9 päivää potilaana.
 5. Nenän verenvuoto - 1000 mg 3 s / s. 7 päivää.
 6. Toimet kohdunkaulan osittaiseksi poistamiseksi - 1500 mg 3 p / s 12-14 vrk.
 7. Koagulopatia ja angiohemofilia - 1000-1500 mg 3-4 r / s 3-10 päivää.
 8. Hampaiden poisto koagulopatian taustalla - 1000-1500 mg 3-4 r / s 8 päivän ajan.
 9. Munuaissairaus - lääkkeen annoksen yksilöllinen valinta.

Kuukausittain

Koska Tranexamilla on hemostaattisia ominaisuuksia, gynekologit määräävät sen hoitoon menorragiaa (raskas verenvuoto kuukautisten aikana). Tälle taudille on ominaista vakava verenmenetys (yli 150 ml) ja kestää 5-7 päivää.

Tranexam vähentää kuukautisten verenhukkaa 26-60%. Suositeltu suun kautta otettu annos ottaa lääkkeen 3 kertaa päivässä, 6-7 tunnin välein 4-5 vuorokautta kuukautiskierron ensimmäisestä päivästä alkaen. Sivuvaikutuksia on vain vähän, ja useimmiten ne menevät huomaamatta.

Ei ole näyttöä siitä, että sen käyttöön liittyvät tromboottiset sairaudet lisääntyisivät.

Tranexam estää verenvuodon, muodostaa verihyytymiä (microthrombs) ja siten tiivistää aluksen. On olemassa tapauksia, joissa lääkettä käytetään kuukautisten aikana, mikä on luonteeltaan ei-patologista, mutta kesto on yli 7 päivää.

Tällaiset tilat voivat laukaista runsaasti eritteitä:

 1. Kohdun fibroidit.
 2. Lantion elinten tulehdus.
 3. Sisäisen järjestelmän virheellinen asennus.
 4. Polyypit kohdussa.
 5. Synnytyksen jälkeinen vastuuvapaus.
 6. Endometrioosi.
 7. Epävakaa sykli nuoruusiässä.

Jokainen näistä edellytyksistä ei edellytä lääkärin hoitoa, joten sinun ei pitäisi ottaa lääkettä itse määräämättä gynekologia. Kaikki kuukautiskierron patologiat edellyttävät lääkkeen oikean annoksen valintaa.

Monet naiset käyttävät Tranexamia ennenaikaisesti pysäyttämään kuukautiset tai viivyttelemään niitä. Korjauskeinon ottaminen tällaisiin tarkoituksiin voi kuitenkin aiheuttaa endometriumin osittaisen irtoamisen, vähentää kuukautiskierron ja heikentää lisääntymisjärjestelmän terveyttä.

Kun kohdun verenvuoto

Tranexamia (ohjeita gynekologisen verenvuodon käyttöä varten kuvataan jäljempänä) käytetään aktiivisesti kohdun verenvuodon lopettamiseen. Heidän mielestään ymmärretään runsas verenvuoto, jolle on tunnusomaista hyytymien esiintyminen ja kestää yli viikon.

Heidät voivat provosoida paitsi sukuelinten sairaudet myös useita muita sairauksia:

 • tartuntataudit;
 • maksasairaus;
 • alusten ja sydämen häiriöt;
 • verisairaudet;
 • endokriinihäiriöt.

Tärkeimmät kohdun verenvuotoa aiheuttavat prosessit ovat:

 • kohdunulkoinen raskaus;
 • endometrioosi;
 • kohdunkaulan eroosio;
 • kohdunkaulan;
 • kohdun fibroidit;
 • munasarjakystat;
 • emätintulehdus.

Runsaalla kohdun verenvuodolla tuote kulutetaan 1000-1500 mg: n välein 6-8 tunnin välein 3-4 päivän ajan. Tranexamissa on tehotonta poistaa hormonaalisen järjestelmän häiriöihin liittyvä verenmenetys vaihdevuosien aikana.

Raskauden aikana

Tranexam (ohjeet lääkkeen käytöstä raskauden aikana on esitetty alla) raskauden aikana käytetään keskenmenon estämiseen eri aikoina. Lisäksi työkalu soveltuu verenvuodon lopettamiseen ja kohdun sävyn vähentämiseen.

Indikaatiot Tranexamin antamisesta raskaana oleville naisille ovat:

 • tiputtelua;
 • munasolun irtoaminen;
 • keskenmenon historia;
 • lapsen menettämisen uhka;
 • istukan varhainen ikääntyminen;
 • kipu vatsassa;
 • lisääntymiselinten tulehdus;
 • ennenaikaisen syntymisen uhka.

Määritä lääke voi olla vain gynekologi, joka johtaa raskautta. Hän ilmoittaa tarvittavan annoksen ja Tranexamin ottamista koskevat säännöt. Yleensä lääkkeen annostus on 250-500 mg joka 6-8 tuntia viikoittaisella saannilla.

Lääkettä ei suositella raskaana oleville naisille, jos seuraavat sairaudet mainitaan sairauksien joukossa:

 • suonikohjuja;
 • verisuonitukos;
 • virtsateiden sairaudet;
 • allerginen lääkkeen ainesosille;
 • suoritettu verensiirto.

Tranexamin käyttö raskauden aikana näillä annoksilla ei vaikuta kielteisesti äitiin ja lapseen. Tutkimukset ovat osoittaneet, että lääke ei vaikuta alkion elintärkeään toimintaan eikä vaikuta sen kehitykseen. Kliinisten testien tulosten mukaan Tranexam vähentää veren menetystä emättimen annostelun ja keisarileikkauksen aikana, vähentää verensiirron tarvetta.

yliannos

Huolimatta siitä, että Tranexamin yliannostuksesta ei ole todennettuja tietoja, lääkkeen käyttö ylittää lääkärin ilmoittaman määrän, voi aiheuttaa haittavaikutuksia. Mitä enemmän Tranexamin annos ylittyy, sitä suurempi on kielteinen vaikutus. Tämä johtuu siitä, että vähitellen kertyy kehoon, lääke johtaa myrkytykseen.

Kun yliannostuksen aiheuttamat ensimmäiset haittavaikutukset tulee välittömästi kysyä lääkäriltä, ​​joka on määrännyt lääkkeen.

Tranexam. Käyttöohjeissa todetaan, että yliannostus voi aiheuttaa ripulia ja oksentelua.

Jos yliannostus tulee vakavaksi (alkaa usein oksentelu ja ripuli), ota yhteys lääkäriin mahdollisimman pian. Jos lääketieteellinen apu on mahdotonta, sinun on huuhdeltava vatsa ja otettava sorbentti (enteroseli, aktiivihiili) painon mukaan.

vuorovaikutus

Tranexamilla on voimakkaana lääkkeenä rajoituksia sen yhdistämisessä tiettyjen lääkkeiden kanssa. Tranexamin ottaminen yhdessä hemostaattisten lääkkeiden sekä hemokagulaasin kanssa vaikuttaa verihyytymien kehittymiseen.

Injektionesteen liuos ei ole yhteensopiva verenpainetta lisäävien aineiden kanssa:

 • tetrasykliini;
 • Penisilliiniä sisältävät liuokset;
 • diatsepaami;
 • Disoksiepinefriinihydrokloridi;
 • Metarminbitartraatti:
 • dipyridamoli;
 • urokinaasi;
 • Noradrenaliinin.

Ei myöskään ole tarpeen käyttää Tranexamia ampulleissa, joissa on verituotteita ja lääkkeitä, jotka edistävät veren ohenemista.

Erityiset ohjeet

Ennen Tranexamin nimittämistä hoitavan terapeutin on määrättävä potilaiden tarkastus ja annettava testitesti. Näistä tärkein on verikoe verihiutaleiden ja muiden elementtien määrän määrittämiseksi. On hyödyllistä käydä silmälääkäriin näöntarkkuuden ja värin havaitsemisen tutkimiseksi. Tämä auttaa ajoissa havaitsemaan Tranexamin mahdolliset sivuvaikutukset.

Lääkkeen käyttöä lasten hoidossa ei tutkita kovin vähän, joten ei ole suositeltavaa ilman perusteita antaa Tranexamia alle 12-vuotiaille henkilöille.

Ampullit lääkkeen kanssa on avattava huolellisesti ja seurattava nesteen tilaa. Jos liuos on samea ja muodostaa sakan, sitä ei saa käyttää. Ennen Tranexamin antamista laskimoon se laimennetaan natriumkloridilla.

Liuoksen lisäämisen on oltava hidasta, jotta vältetään sydän- ja verisuonijärjestelmän negatiiviset reaktiot. Kun varojen käyttöönotto tapahtuu tiputusjärjestelmän kautta, on välttämätöntä sulkea pois ilmaa.

Myynti- ja varastointiehdot

Tranexam on reseptilääke, joten se annetaan apteekeissa hoitavan lääkärin määräämällä tavalla. Lääkettä ei suositella säilytettäväksi huoneissa, joissa on korkea kosteus. Säilytyspaikan ilman lämpötila ei saa ylittää 25-30 ° C. Pidä Tranexam välttämätön alueella, jota lapsilla ei ole.

Sopii käytettäväksi 2-3 vuotta. Tranexam ampulleissa tulee todennäköisesti hyödyttömäksi, varsinkin kun se joutuu kosketuksiin suoran auringonvalon kanssa.

Tabletien analogit

Monet potilaat, jotka ovat saaneet lääkärin määräyksen Tranexamin vastaanotosta ja ovat tyytymättömiä hintaan, alkavat etsiä tällaisia ​​keinoja. Tranexam voidaan korvata muilla lääkkeillä, jotka ovat sen analogeja.

Näitä ovat:

 • Aminokapronihappo;
 • Gordoks;
 • etamzilat;
 • menadionin;
 • Aerus;
 • Stagemin-ratkaisu;
 • TIONAL;
 • Ekzatsil;
 • Transamcha;
 • Aproteks.

Kaikkia näitä lääkkeitä yhdistää yksi asia - käyttöaiheet verenvuodon varalta.

Esitetyt aineet poikkeavat kuitenkin Tranexamista koostumuksessa, vaikuttavan aineen annostuksessa ja useissa annosteluissa eri sairauksien tapauksessa.

Siksi ei ole tarpeen määrätä lääkeaine-analogeja ilman hoitavan lääkärin tietämystä. Paras vaihtoehto olisi keskustella etukäteen hinnoittelupolitiikasta, sitten asiantuntija pystyy valitsemaan keinot, jotka sopivat potilaalle tietyssä tapauksessa, ja määrätä hänelle sopiva annos.

Hinta apteekeissa Moskovassa, Pietarissa, alueilla

Tranexam-tablettien kustannukset ovat keskimäärin 245 ruplaa ja liuos laskimonsisäiseen annosteluun on 1400 ruplaa. Mutta riippuen lääkkeen jakautumisalueesta sen hinta voi vaihdella.

Tranexam kohdun verenvuotoa varten - mitä nainen tarvitsee tietää?

Yksi usein esiintyvistä oireista, joilla naiset hakevat apua gynekologeilta, ovat kohdun verenvuoto. Patologialla ei ole ikärajaa. Hyvin nuoret tytöt ja kypsät naiset, jotka menevät vaihdevuosiin, voivat kärsiä voimakkaasta verenvuodosta. Farmakologit ovat kehittäneet monia tehokkaita lääkkeitä kohdun verenvuodon lopettamiseksi. Naisten arvioiden mukaan Tranexam on melko suosittu ja tehokas.

Tranexam vastaan ​​kohdun verenvuoto

Lääkeainetta Tranexam käytetään laajalti gynekologisessa käytännössä lopettaa kohdun verenvuoto, palauttaa ja vähentää kuukautisten määrää. Lääkettä voidaan antaa raskaana oleville naisille, joilla on veren purkautuminen, ja keskenmenon uhka on diagnosoitu.

Lääkettä pidetään ensiapuvälineenä, koska se voi tehokkaasti ja nopeasti estää verenvuodon.

Transecamin vaikuttava aine on traneksamiinihappo. Hän antaa lääkkeelle seuraavat positiiviset ominaisuudet:

 • antifibrinolyyttinen (kyky lopettaa verenvuoto fibrinolyyttisen järjestelmän aktivoinnin aikana, mikä edistää fibriinin (hyytymien) liukenemista, jolloin veren harvennus);
 • hemostaattinen (hemostaattisen vaikutuksen määräävät veren hyytymisen parantuminen);
 • infektiolääkkeet;
 • allergialääke;
 • tulehdusta;
 • kasvaimia;
 • kipulääke.

Toimintamekanismi

Pitkäaikainen, liian voimakas verenvuoto johtuu korkeasta fibrinolysiinitasosta. Tällainen kuva havaitaan verihiutaleiden kyvyttömyydessä tuottaa plasmiinia vaaditussa määrässä (komponentti, joka tarjoaa veren hyytymistä). Kun keho on tullut, Tranexam laukaisee monimutkaisen reaktiomekanismin, joka estää verenvuodon.

Lääkeaine antaa fibrinolysiinin konvertoinnin plasmiiniksi. Tämän muutoksen takia verenvuoto pysähtyy.

Mikä on kohdun verenvuoto?

Naisten on ymmärrettävä, mitä tämä termi on piilossa, ja pystyttävä erottamaan kuukautiset patologiasta.

Kohdun verenvuoto on runsas verenpoisto kohdusta, joka eroaa fysiologisesta prosessista seuraavissa ominaisuuksissa:

 • verenvuodon kesto on yli 7 päivää;
 • suuria verihyytymiä on läsnä;
 • veren menetys ylittää 80 ml.

Koostumus ja vapauttamisen muodot

Lääke valmistetaan kahdessa annosmuodossa:

 • sisäiseen käyttöön tarkoitetut pillerit;
 • laskimoon tarkoitettu liuos.

Pienellä verenmenetyksellä Tranexamia suositellaan pilleriksi. Pillerit vaihtelevat kaksoiskuperia. Yläpuolelta ne on peitetty valkoisella kalvolla.

Tabletointiaineessa traneksamiinihappo yhdistetään seuraaviin apukomponentteihin:

 • hydroksipropyyliselluloosa,
 • mikrokiteinen selluloosa,
 • natriumkarboksimetyylitärkkelys,
 • kalsiumstearaatti,
 • talkkijauhe
 • kolloidinen piidioksidi.

Valmistetaan 250 mg ja 500 mg vaikuttavaa ainetta sisältäviä tabletteja.

Laajan verenmenetyksen sattuessa Tranexam tulee liuoksena laskimoon. Lääke pakataan 5 ml: n ampulleihin. Se on kirkas neste, jossa on vaaleanruskea sävy.

Lääkkeen koostumus sisältää:

 • Traanihappo (1 ampullissa - 250 mg);
 • tislattua vettä.

Sovelluksen ominaisuudet

Tranexam on yleinen korjauskeino, joka voi auttaa naista erilaisissa elämänjaksoissa. Mutta sen soveltaminen ei ole suositeltavaa. Kuten kaikilla lääkkeillä, Tranexamilla on useita vasta-aiheita ja se voi aiheuttaa haittavaikutuksia.

Merkinnät

Gynekologien suosittelema lääke:

 • dysfunktionaalinen verenvuoto (sukupuolihormonien puutteen aiheuttamat patologiat);
 • verenvuotoa nuoruuden aikana;
 • kuukautiset, joille on ominaista suuri veren menetys;
 • verenvuoto raskaana olevilla naisilla, mukaan lukien myomaa aiheuttavat, sekä synnytyksen jälkeiset;
 • istukan keskeytyminen ennen termiä.

Tranexamia voidaan käyttää verenvuotojen lievittämiseen, mutta myös sen esiintymisen estämiseen (ehkäisyyn).

Käyttö raskauden ja imetyksen aikana

Lääkettä voidaan käyttää raskaana olevilla ja imettävillä äideillä. Mutta tämän luokan naisille Tranexam pitäisi nimittää vain hoitava lääkäri!

Lääkkeen komponentit pystyvät tunkeutumaan rintamaitoon ja istukan läpi. Siksi lääkettä käytetään vain elintärkeistä syistä. Jos Tranexamia määrätään naiselle imetyksen aikana, on suositeltavaa kieltäytyä imetyksestä jonkin aikaa.

Huumeiden käyttö vaihdevuosien aikana

Kohdun verenvuoto voi esiintyä naisilla vaihdevuosien aikana. Tällaiset ilmiöt johtuvat lisääntymisjärjestelmän vakavista muutoksista (onkologian kehittymisriski on suuri), endokrinologiset patologiat ja metaboliset häiriöt.

Jos tällaisia ​​syitä on, Tranexam on tehoton, koska se toimii vain oireenmukaisen hoidon keinona. Mutta asianmukaisesti valitulla hoidolla, jolla pyritään torjumaan patologian lähdettä, se tuo merkittäviä etuja.

Haittavaikutukset

Lääke voi aiheuttaa negatiivisia ilmentymiä.

Pilleri voi olla mukana:

 • pahoinvointi, oksentelu;
 • närästys;
 • ihottuma;
 • ripuli;
 • kutinaa;
 • huimaus, uneliaisuus;
 • ruokahaluttomuus.

Jotkut naiset valittavat värimuutoksista. Tranexamin käytön aikana on esiintynyt tromboembolian, tromboosin kehittymistä. Tällaiset rikkomukset ovat kuitenkin erittäin harvinaisia.

Lääkkeen laskimonsisäinen antaminen voi aiheuttaa seuraavan: t

 • dyspeptiset ilmiöt (ruoansulatuskanavan eri häiriöt);
 • allergiset ilmenemismuodot;
 • kasvulliset häiriöt (huimaus, heikkous, lisääntynyt uneliaisuus, takykardia, rintakipu);
 • hypotensio;
 • näön heikkeneminen (näön hämärtyminen, värinäytön muutos);
 • tromboosi, tromboembolia.

Vasta

Lääke on kielletty nimeämään naisia, jotka ovat tunnistaneet:

 1. Yksilöllinen herkkyys lääkkeen komponenteille.
 2. Monipuolinen tromboosi (tromboflebiitti, sydäninfarkti tai aivojen verisuonten tromboosi).
 3. Subarahhnoidinen verenvuoto. Tämä on verenvuoto, joka esiintyy spontaanisti aivokalvojen alueella. On sellainen patologia, jolla on traumaattisia aivovammoja, ja aneurysmin repeämä.
 4. Munuaisten vajaatoiminta.
 5. Virtsatieteen hematuria (lisääntynyt punasolujen määrä virtsassa).
 6. Häiriötön värintunnistus.

Yhteisvaikutukset muiden lääkkeiden kanssa

Lääkettä ei saa yhdistää hemostaattisiin aineisiin. Muuten on mahdollista provosoida tromboosiprosessin aktivoituminen.

Tranexam-liuos on farmaseuttisesti yhteensopimaton:

 1. Verivalmisteet.
 2. Lääkkeet, jotka sisältävät penisilliiniä, diatsepaamia, urokinaasia, dipyridamolia, tetrasykliiniä.
 3. Tietyt hypertensiiviset aineet. Tranexamin ja norepinefriinin, desoksiepinefriinihydrokloridin, metarmiinibitartraatin yhdistäminen on kielletty.

Käyttöohjeet

Käyttöohjeet, lääkkeen annostelu ja hoidon ajoitus valitaan kullekin potilaalle yksittäin.

On kuitenkin yleisiä suosituksia lääkkeen ottamisesta:

 1. Tabletit on tarkoitettu sisäiseen käyttöön.
 2. Lääke kulutetaan 2 - 4 kertaa päivässä.
 3. Hoidon kesto voi olla 14 päivää. Pidemmäksi aikaa Tranexam ei ole määritetty.
 4. Tranexam-hoitoa voidaan toistaa 3 kuukautiskierron aikana. On välttämätöntä kieltää lääkkeen jatkokäyttö.

Ratkaisun määrittäminen, lääkärit noudattavat näitä sääntöjä:

 1. Liuosta voidaan käyttää suihkun ja tippumisen kanssa.
 2. Useimmiten yksi pistos (tiputin) riittää pysäyttämään kohdun verenvuodon.
 3. Jos injektiokäsittelyä on tarpeen jatkaa, hoito voi kestää 3 päivää. Pidemmäksi ajaksi Tranexamia (injektioita) ei nimetä.

Mitä korvata lääkitys?

Vaihda alkuperäinen työkalu voi olla samaa vaikuttavaa ainetta sisältäviä valmisteita. Näitä lääkkeitä kutsutaan rakenteellisiksi analogeiksi. Jos elin ei havaitse traneksamiinihappoa, lääkäri suosittelee lääkkeitä, joilla on samanlainen vaikutus.

Rakenteelliset analogit ovat:

 • Traneksamiinihappo;
 • Stagemin;
 • Troksaminat;
 • Transamcha;
 • Ekzatsil.

Erinomaiset korvaavat alkuperäiset keinot, joilla on samanlainen vaikutus kehoon, voivat olla tällaisia ​​lääkkeitä:

 • Aminokapronihappo;
 • ambenom;
 • Aproteks;
 • aprotiniini;
 • Vero Narkap;
 • menadionin;
 • Gumbiks;
 • Dicynone;
 • ingitril;
 • contrycal;
 • Polikapran;
 • Traskolan.

Tehokkaat analogit - taulukko

 • tabletit,
 • liuos (laskimoon)
 • yliherkkyys;
 • subarahhnoidinen verenvuoto
 • yksilöllinen herkkyys;
 • imetysaika;
 • raskaus.
 • ratkaisu;
 • jauhe
 • aivojen verenkiertohäiriöt;
 • yliherkkyys;
 • DIC-oireyhtymä;
 • verisuonitukos;
 • raskaus.
 • tabletit;
 • liuos (laskimonsisäinen ja lihaksensisäinen anto).
 • yliherkkyys;
 • verisuonitukos;
 • tromboembolia.
 • ratkaisu;
 • tablettia.
 • tromboembolia;
 • häiriintynyt sapen virtaus;
 • maksan vajaatoiminta;
 • yliherkkyys;
 • korkea veren hyytyminen

Naisten arvostelut

Minulla oli viikon viive, ei enempää. Ja yhtäkkiä, yhtäkkiä, olin verenvuodollinen, niin runsaasti, että yksi tiiviste pidettiin korkeintaan 15 minuuttia. Menin suoraan gynekologiin, joka määritti minulle Tranexam-tabletteja. Juoin niitä lyhyen ajan (5 päivää), 2 tablettia päivässä. Liiallinen verenvuoto alkoi laskea ja kolmen päivän kuluttua normaaliin tilaan. Pillereiden toiminta, kuten minusta tuntui, kumulatiivinen (ei hetkellinen). En ole havainnut valmistajan kuvaamia sivuvaikutuksia. Joten suosittelen rohkeasti pillereitä!

Samagonka

http://irecommend.ru/content/ostanovit-potop-legko-no-ne-tak-bystro-kak-khotelos-podrobnee-v-otzyve-foto

Minulla oli kahden vuoden takana verenvuodonvälinen verenvuoto, 3 Moskovan kaupungin sairaalassa he eivät voineet pysäyttää sitä, vaikka he tekivät diagnostista kurettia, ja säädettiin Hormonin hormonit, joita en yksinkertaisesti voinut sulata. Viime keväänä, taas toisessa vaiheessa, aloin vuotaa voimakkaasti, join Dewastonin itselleni muutaman päivän ajan ja pysähdyin - verenvuoto muuttui vahvemmaksi, laitettiin sairaalaan, sanottiin kaavittu, mutta kieltäydyin ja join 3 päivän ajan Tranexamiin, ja kaikki meni lääkärinä toisesta sairaalasta ja kaikki meni lääkärinä toisesta sairaalasta, ja kaikki meni lääkärinä toisesta sairaalasta. Duphastonin peruuttamisen vuoksi olen aiheuttanut itselleni niin suuren ajan.

Elena Solovyova

https://health.mail.ru/consultation/399420/

Tranexam pelasti minut. Aloin ottaa näitä pillereitä, kun menin sairaalaan. 6 raskausviikolla aloitin verenvuodon paljon. Kun ambulanssi vietiin sairaalaan ja suoritettiin ultraäänitarkistus, oli suuri irtoaminen. Lääkärit eivät toivoneet hyvää lopputulosta, mutta he määräsivät hoidon. Määrättyjen pillereiden joukossa oli Tranexam. En ollut koskaan kuullut tällaisista tableteista ennen. Tiedän, että verenvuodon lopettamiseksi he panivat Ditsinonan injektiot. Mutta he selittivät minulle, että Tranexam on vahvempi, se sakeuttaa verta ja pysäyttää verenvuodon. Otin sen 5 päivää, 3 tablettia päivässä. Mitään sivuvaikutuksia häneltä ei huomannut. Viikkoa myöhemmin tein ultraäänen - kävi ilmi, että hematoma oli 2,5 kertaa pienempi. Vapautuksen jälkeen minulla oli vielä vähän verta muutaman kerran, ja otin nämä pillerit. Joka kerta kun he auttoivat minua. Ja olen varma, että heillä oli mahdollisuus ylläpitää raskauteni. Ja äskettäin sain tietää, että tyttöystäväni näki heidät kohdun verenvuodolla. Ja se oli ainoa huume, joka auttoi häntä lopettamaan verenvuodon. Haluan varoittaa niitä, jotka juovat lääkettä ilman lääkärin määräystä. Sikäli kuin ymmärsin, nämä pillerit vaikuttavat veriin ja ne on otettava varoen. Ne voivat sakeuttaa verta, ja tämä voi olla vaarallista.

Nadezhda

http://xlebez.ru/krovoostanavlivajushhee-gemostatik-mirfarma/#otziv2

Tranexam määritteli minun gynekologi, kun keskellä verenvuotoa. Hän sanoi, että sinun täytyy juoda sitä 2 kertaa päivässä aterioiden jälkeen, 2 tablettia, ja lisäsi, että jos se ei lopu täysin kolmen päivän kuluttua, jatka juomista sitä vielä 2 päivää. Ja todellakin, kolmas päivä, kaikki pysähtyi, ja valmistelu, vaikka se ei ole aivan halpaa, on neljän sadan ruplaan, mutta se on erittäin tehokas.

Nikolas15

review_2410970.html

Kohtelu kohdun verenvuoto - video

Kohdun verenvuoto voi aiheuttaa erilaisia ​​syitä. Ongelman lähteestä riippuen valitaan hoito, jossa gynekologit sisältävät usein Tranexamin. Lääkeaine on melko suosittu, koska vuosien varrella se on auttanut naisia ​​epämiellyttävien ja toisinaan hengenvaarallisten tilojen - kohdun verenvuodon - ratkaisemisessa.

Tranexam: opetus, sovellus, arvostelut

Tranexamin yleinen vaikutus

Tranexam on hemostaattinen lääke, ja sitä hallitsee traneksamiinihappo, joka jakautuu säännöllisesti kudoksiin. Työkalulla on anti-allergisia, kipulääkkeitä ja anti-inflammatorisia ominaisuuksia.

Maksimaalinen plasmakonsentraatio saavutetaan kolme tuntia ensimmäisen Tranexam-tabletin kulutuksen jälkeen, ja tehokas kudospitoisuus havaitaan 17 tuntiin asti.

Tranexam erittyy pääasiassa munuaisissa, joten tämän elimen patologioiden tapauksessa myös traneksamiinihapon kertyminen elimistöön on mahdollista.

Kemiallinen koostumus sisältää seuraavat apuaineet: hydroksipropyyliselluloosa, talkki, kolloidinen piidioksidi, natriumkarboksimetyylitärkkelys, kalsiumstearaatti ja mikrokiteinen selluloosa.

Saatavana Tranexam tablettien muodossa ja liuoksena laskimoon.

Tranexamin analogien joukossa tunnetaan syklo- kaproni, Exacil, Troxaminat, Tranestat ja Tranex.

Tranexamin käyttöä koskevat käyttöaiheet ja vasta-aiheet

Tranexamia määrätään erilaisten etiologioiden, erityisesti leikkauksen jälkeisten, verenvuotojen varalta, korionin irtoamisen, hemofilian, leukemian sekä haiman ja eturauhasen ja maksasairauksien pahanlaatuisten kasvainten tapauksessa.

Tranexamin käyttö on osoitettu, kun on tarpeen lopettaa välittömästi kohdun verenvuoto ja verenvuoto ruoansulatuskanavassa.

Tranexam on myös allergialääke, joka on määrätty allergiseen ihotulehdukseen, urtikariaan, ekseemaan, ihottumiin ja lääkkeitä käytettäessä.

Se myös lievittää tehokkaasti laryngiitin, tonsilliitin, nielutulehduksen, stomatiitin tulehdusta.

Kontraindikaatioiden joukossa tulisi olla subarahnoidaalinen verenvuoto.

Käytä Tranexamia huolellisesti sydäninfarktin, tromboosin, tromboembolisen oireyhtymän ja syvän laskimotromboflebiitin varalta. Lisäksi rajoituksia sovelletaan potilaille, joilla on heikentynyt värinäkö ja munuaisten vajaatoiminta.

Tranexamin sivuvaikutukset ja yliannostus

Tranexamilla on systeeminen vaikutus, joten hoidon aikana esiintyvät sivuvaikutukset voivat vaikuttaa kaikkiin tärkeisiin kehon järjestelmiin.

Ruoansulatuskanavan osassa: dyspeptiset oireet, ruokahaluttomuus ja närästys.

Keskushermoston puolelta: yleinen heikkous, huimaus, uneliaisuus, näön hämärtyminen ja värikuvien havaitseminen.

Verisuonijärjestelmän osa: tromboosi, takykardia, hypotensio.

Allergiset reaktiot: kutina, turvotus, urtikaria ja ihottuma.

Tietoja yliannostuksesta ei löytynyt.

Käyttöohjeet Tranexam

Tranexam-tabletit. Nenän verenvuodosta 1 g näytetään jopa kolme kertaa päivässä viikon aikana; hampaan uuttamisen jälkeen 25 mg / kg, jopa neljä kertaa päivässä viikon aikana. Kun kohdun verenvuoto 1,5 g - 4 lähestyy 3-4 päivää; ja kohdunkaulan kirurgisten toimenpiteiden lopussa 1,5 g kolme kertaa päivässä kahden viikon ajan.

Tranexam-ratkaisu käyttöönottoon / käyttöönottoon. Leikkauksen aikana 1 g annetaan virtsarakolle ja sitten 1 g joka 8. tunti kolmen päivän ajan ja siirretään sitten tableteihin. 10 mg / kg annetaan ennen hampaiden uuttoa, ja tabletin muoto on määrätty sen jälkeen.

Tranexam-sovelluksen ominaisuudet

Ennen Tranexamin ottamista on tarpeen käydä silmälääkäriin ja tutkia pohjan tilaa, värin havaitsemista ja näöntarkkuutta.

Raskauden ja imetyksen aikana Tranexamin käyttö ei ole tarkoituksenmukaista, mutta on hyväksyttävää, jos vauva on pienempi kuin hänen äitinsä hyöty. Lisäksi se tunkeutuu istukan esteeseen, ja osa siitä erittyy äidinmaitoon, joten sen vastaanoton tulisi tapahtua lääkärin valvonnassa.

Hoidon ajaksi, koska näkökyvyn heikkenemisen mahdollisuus ei näy, ajoneuvoa ei näytetä, samoin kuin työvoimaa, joka vaatii reaktion nopeutta ja huomiota.

Tranexamia myydään yksinomaan lääkärin määräyksellä, ja sitä on pidettävä poissa lasten ulottuvilta viileässä paikassa.

Yhteisvaikutuksilla muiden lääkkeiden kanssa on myös omia vivahteitaan. Niinpä yhdistettynä samankaltaisiin hemostaattisiin lääkkeisiin veren hyytymisriski kasvaa. Tranexam-liuosta laskimoon ei suositella yhdistettäväksi verituotteiden, verenpainelääkkeiden, penisilliinin, urokinaasin, dipyridamolin, tetrasykliinien, diatsepaamin kanssa.

Äkillisen laskimonsisäisen annon myötä hypotensio voi kehittyä.

Tranexamin huumeiden arviot

Useimmat Tranexamin tehoa koskevat arviot jäävät naisille, joilla on tyypillisiä sairauksia.

Lääke vähentää merkittävästi verenvuodon määrää. Kuukausittain Tranexam on myös välttämätön, koska se edistää hyvin kuukautiskierron säätelyä. Lisäksi tämä hoito vähentää merkittävästi nenän verenvuotojen toistoa.

Ainoa asia, joka häiritsee, on lukuisat arviot sivuvaikutusten pahenemisesta Tranexamin hoidon aikana. Joissakin kliinisissä kohtauksissa oli edes muutettava valitun hoidon kaavaa ja valittava korjaavaksi vastineeksi parempi. Tämä lääkitys on saatavilla yksinomaan reseptillä, ja tämä jo sulkee pois mahdollisuuden itsehoitoon.

Tranexam-tablettien hinta 250 mg №10 - 245 ruplaa

Tranexam-kalvopäällysteisten tablettien valmistajan käsikirja Mir-Farm LLC [Obninsk] (Venäjä)

Kirurgiassa, gynekologiassa, urologiassa ja dermatologiassa Tranexam-lääke, jolla on systeeminen vaikutus kehoon, esiintyy usein. Sen päätehtävänä on estää ja estää eri etiologioiden verenvuotoja. Lääkkeen Tranexam Tranexam yleinen vaikutus on hemostaattinen lääke, ja se perustuu traneksamiinihappoon, joka jakautuu säännöllisesti kudoksiin. Työkalulla on anti-allergisia, kipulääkkeitä ja anti-inflammatorisia ominaisuuksia. Limit [. ]

Kirurgiassa, gynekologiassa, urologiassa ja dermatologiassa Tranexam-lääke, jolla on systeeminen vaikutus kehoon, esiintyy usein. Sen päätehtävänä on estää ja estää eri etiologioiden verenvuotoja. Lääkkeen Tranexam Tranexam yleinen vaikutus on hemostaattinen lääke, ja se perustuu traneksamiinihappoon, joka jakautuu säännöllisesti kudoksiin. Työkalulla on anti-allergisia, kipulääkkeitä ja anti-inflammatorisia ominaisuuksia. Limit [. ]

Tranexam kohdun verenvuotoa varten: teho ja käyttöohjeet

On monia syitä, jotka voivat aiheuttaa kohdun verenvuotoa naisilla. Usein hoidettaessa modernia lääkettä Tranexam - tehokas työkalu, jonka avulla voit selviytyä avautuneista verenvuodoista tai raskaista kuukausista mahdollisimman lyhyessä ajassa.

Kuvaus lääkkeestä Tranexam

Tranexamia käytetään usein kohdun verenvuodon hoitoon. Sitä käytetään hoidossa kuukautisten määrän vähentämiseksi ja palauttamiseksi, verenvuodon lopettamiseksi ja keskenmenon riskin vähentämiseksi veren purkautumisen taustalla.

Tämän lääkkeen pääasiallinen vaikuttava aine on traneksamiinihappo. Se voi vaikuttaa fibrinolysiiniin - veressä olevaan aineeseen ja estää sen romahduksen.

Fibrinolysiinin lisääntynyt pitoisuus aiheuttaa voimakasta ja pitkittyvää verenvuotoa. Tämä tapahtuu verihiutaleiden kyvyttömyydestä riittävään plasmiinin tuotantoon - komponenttiin, joka tuottaa normaalia veren hyytymistä. Tranexam kykenee muuttamaan fibrinolysiiniä plasmiiniksi, mikä edistää verisen biologisen nesteen lisääntyneen erittymisen lopettamista.

Lääkkeen farmakologinen vaikutus ihmiskehoon:

 • paikallinen ja systeeminen hemostaattinen (hemostaattinen);
 • tulehdusta;
 • antihistamiini (allergialääke);
 • anti-infektiivinen;
 • kasvaimia;
 • kipulääke (kipua lievittävä).

Lääkkeen vapautumisen muodot ja koostumus

Lääkkeellä on kaksi vapautumisen muotoa: tabletit ja liuos laskimonsisäiseen antamiseen.

Tabletin väline on kupera, peitetty vesiliukoisella kalvolla, valkoisilla tableteilla. Liuos on kirkasta nestettä, väritöntä tai vaaleanruskeaa.

 • vaikuttava aine: traneksamiinihappo 250 tai 500 mg;
 • apukomponentit:
  • pith: selluloosa, giproloz, talkki, piidioksidi, natriumkarboksimetyylitärkkelys ja kalsiumstearaatti;
  • kuori: titaanidioksidi, talkki, makrogoli, hypromelloosi.

Injektointiliuoksen koostumuksessa 1 litra:

 • traneksamiinihappo tilavuudessa 50 g;
 • täyteaine - tislattua vettä enintään 1 l.

Kohdun verenvuoto, jonka hoito auttaa Tranexamia

Kohdun verenvuotoa voi aiheuttaa erilaiset olosuhteet tai patologiat. Perinteisesti ne on jaettu kahteen luokkaan:

 1. Systeemisten rikkomusten tulos eri elimissä tai järjestelmissä.
 2. Häiriöt, jotka liittyvät seksuaalisen pallon elinten muutoksiin.

Tällaisen kohdun verenvuodon syyt. Niiden joukossa ovat:

 1. Extragenitaalinen (ei liity urheiluhäiriön sairauksiin):
  1. Maksan sairaudet, kuten maksakirroosi ja maksan vajaatoiminta.
  2. Sydän- ja verisuonijärjestelmän sairaudet, kuten ateroskleroosi, hypertensio.
  3. infektiot:
   • influenssa;
   • tuhkarokko;
   • sepsis;
   • lavantauti
  4. Kilpirauhasen funktionaalinen väheneminen.
  5. Veritaudit:
   • hemofilia;
   • verenvuotoinen verisuonitulehdus;
   • C- ja K-vitamiinien elinolosuhteet ovat alhaiset.
 2. Sukupuolielinten sairauksien perusteella raskauteen liittyvät syyt:
  1. Raskaus, jossa esiintyy rikkomuksia alkuvaiheessa:
   • valmistukseen;
   • kohdunulkoinen.
  2. Myöhemmin:
   • arvet kohdussa;
   • istukan keskeytys;
   • kohdunkaulan kudoksen tuhoaminen;
   • istukan previa.
  3. Yleiset syyt:
   • kohdunkaulan kyyneleet;
   • istukan viivästynyt erottaminen;
   • syntymäkanavan ja sukupuolielinten vammat;
   • istukan alhainen sijainti;
   • synnytyksen jälkeiset viat.
  4. Synnytyksen jälkeinen patologia:
   • heikko kohdun sävy;
   • syntymän viivästyminen;
   • endometrioosi.
 3. Sukuelinten sairaudet, jotka eivät liity raskauteen:
  1. Verenvuoto eri ikäjaksoissa, jotka liittyvät hypotalamuksen ja aivolisäkkeen-munasarjojen-lisämunuaisen toimintaan liittyviin patologioihin (riippuen ovulaation läsnäolosta tai puuttumisesta, tämä on ns.
   • nuoret, jotka liittyvät sukupuolielinten kehitykseen ja kypsymiseen (10–18 vuotta);

    Jos kohdun verenvuoto ilmenee 9–10-vuotiaiden välillä, voi olla seurausta lapsen ”väärän” puberteen esiintymisestä munasarjasolujen kehittymisen ja kasvun taustalla.

   • lisääntymiskyky (murrosaika);
   • jotka ovat suoraan riippuvaisia ​​vaihdevuodesta (45 vuoden kuluttua).
  2. Kasvaimet sisäisissä sukuelimissä, myös fibroideissa.
  3. Heittivät munasarjat tai kystat.
  4. Kohdun loukkaantumiset.
  5. Sukuelinten tulehdus- ja tartuntataudit:
   • kohdunkaulan eroosio;
   • kohdun limakalvon tulehdus;
   • vaginiitti ja vaginosis;
   • kohdunkaulan;
   • endocervicosis.

Tällainen verenvuoto voi johtua ylimääräisistä tekijöistä:

 • krooniset sairaudet;
 • emotionaalinen ja henkinen liiallinen stimulaatio;
 • pitkittynyt stressi;
 • fyysinen ylikuormitus;
 • perintötekijöitä;
 • vitamiinien puutoksesta;
 • henkinen vamma;
 • endokriinitaudit;
 • synnytyksen tai abortin jälkeen.

Edellä mainittujen merkintöjen lisäksi Tranexamin nimittämisen perusta hoitavan lääkärin harkinnan mukaan voi olla allergisia reaktioita, veritaudeja ja kirurgisia toimenpiteitä.

Kohdun verenvuodon riskinarviointi suoritetaan määrittämällä PCT verikokeessa: http://krasnayakrov.ru/analizy-krovi/chto-takoe-rst-v-analize-krovi-opredelenie.html

Kohdun verenvuoto - video

Vasta

Tranexamin käyttöön on useita vasta-aiheita:

 • yliherkkyys lääkkeen komponenteille;
 • subarahnoidaaliset verenvuotot (veren spontaani ulosvirtaaminen aivojen välissä olevaan onteloon, aneurysmin repeämisen tai päänvamman seurauksena);
 • eri alkuperää oleva tromboosi:
  • aivojen alukset;
  • sydäninfarkti;
  • tromboflebiitti;
 • värin havaitseminen;
 • munuaisten vajaatoiminta;
 • virtsateiden hematuria (korkea punasolujen pitoisuus virtsassa);
 • trombohemorragisia komplikaatioita.

Ei ole suositeltavaa ottaa Tranexamia yhdessä:

 • penisilliinit;
 • tetrasykliinit;
 • aineet verenpainetaudin hoitoon;
 • muut hemostaattiset aineet (hemostaattiset lääkkeet).

Tranexamin käyttö raskauden ja imetyksen aikana

Tranexamia käytetään laajalti gynekologiassa keinona estää keskenmenon riski. Lääkäri määrää lääkärin raskaana olevan naisen perusteellisen tutkimuksen jälkeen, koska esimerkiksi joidenkin terveysongelmien vuoksi tromboosin tapauksessa tämän lääkkeen käyttö on kielletty.

Imetyksen aikana lääkitystä käytetään vain terveydellisistä syistä, sillä Tranexamilla on potentiaalinen vaara lapselle. Samaan aikaan hoidon aikana suositellaan lopettamaan imetys ja siirtämään vauva seokseen.

Mahdolliset haittavaikutukset

Kun käytät Tranexam-tabletteja, erityisesti määrättyjä annoksia rikkomalla, voi esiintyä seuraavia haittavaikutuksia:

 • pahoinvointi ja oksentelu;
 • närästys;
 • epävakaa uloste, mahdollinen ripuli;
 • kutina;
 • ihottuma kehossa;
 • koko kehon heikkous (letargia);
 • huimaus;
 • uneliaisuus;
 • vähentynyt ruokahalu;
 • värin havaitseminen;
 • veritulpan muodostumisen.

Infuusioliuos (laskimonsisäinen ja lihaksensisäinen anto) voi aiheuttaa seuraavia haittavaikutuksia:

 • allergia muodossa:
  • ihottuma;
  • nokkosihottuma;
  • kutina;
 • dyspeptiset reaktiot (ruoansulatuskanavan elinten normaalin toiminnan häiriöt, vaikeudet ja / tai kivulias ruuansulatus):
  • anoreksia;
  • ripuli;
  • pahoinvointi;
 • takykardia;
 • rintakipu;
 • hypotensio;
 • näön hämärtyminen;
 • huimaus.

Ohjeet tablettien ja liuoksen käyttöön

Tranexam-tabletteja otetaan suun kautta (suun kautta) 3-4 kertaa päivässä. Lääkäri määrittää annokset ja hoidon keston diagnosoidun taudin mukaisesti. Tavallisesti kurssin kesto on enintään kaksi viikkoa. Hoito suoritetaan lääkintähenkilöstön valvonnassa, itsekäyttö on kielletty.

On tärkeää! Lääkärit eivät suosittele Tranexamin käyttöä yli kolmeen peräkkäiseen kuukautiskiertoon.

Infuusioliuos annetaan tiputtamalla tai suihkuttamalla. Annoksen laskee asiantuntija. Joskus tarpeeksi kerran kertakäyttö. Hoidon enimmäiskesto on kolme päivää.

Tranexamin analogit

On olemassa tämän lääkkeen rakenteellisia ja farmakologisia analogeja. Niillä lääkkeillä, joilla on periaatteessa sama vaikuttava aine, on samanlaisia ​​vaikutuksia ja vasta-aiheita Tranexamille:

Mikä voi korvata lääkeainepöydän

 • liuos laskimonsisäiseen / lihaksensisäiseen antoon;
 • tablettia.
 • verisuonitukos;
 • yliherkkyys lääkkeelle
 • tromboembolia.
 • tabletit 100 kpl. - 400 ruplaa;
 • 5 ampullia - 200 ruplaa.
 • laskimonsisäinen liuos;
 • jauhemainen aine.
 • verisuonitukos;
 • munuaisten toimintahäiriö;
 • raskaus;
 • veren hyytymisen rikkominen;
 • yliherkkyys lääkkeelle
 • sydämen ja aivojen iskemia.
 • tabletit;
 • injektioliuos.
 • yliherkkyys lääkkeelle;
 • tromboembolia;
 • sappien ulosvirtauksen rikkominen;
 • maksan vajaatoiminta.
 • 20 kappaleen tabletit - 15-25 ruplaa;
 • Injektio ampulleissa 10 kpl. - 80 ruplaa.
 • hyytymistekijä VIII;
 • Willebrand-tekijä.
 • verenpainetauti;
 • yliherkkyys lääkkeelle;
 • sepsis;
 • verisuonitauti.

Kohdun verenvuotoon käytettävät valmisteet - galleria

Tranexamin ottaneiden potilaiden arviot

Tutustuin tähän valmistelutyöhön niin kauan sitten, muutama kuukausi sitten, äärimmäisen surullisissa olosuhteissa. Olin onnellisin nainen, kun näin kaksi arvostettua raitaa. Minun iloni ei kestänyt kauan. Kolmannella raskausviikolla aloitin verenvuodon ja varsin vahvan, kuten odotin, menin lääkärille. Lääkäri määritteli minulle injektiot (hemostaattiset). Tietenkin laukaukset auttoivat, mutta oli yksi haittapuoli, hyvin, he olivat hyvin tuskallisia minulle. Ja niin, katson minua, kärsimyksissäni, lääkäri neuvoi minua Tranexamiin. Hän sanoi, että on tarpeen juoda kolmesta viiteen päivään. Verenvuodon on lopetettava. Olin iloinen voidessani ottaa pillereitä, ja se auttoi minua, en huomannut suurta eroa pistoksen ja pillereiden välillä, ne auttavat minua yhtä hyvin. Näin löysin tämän lääkkeen.

ninspinaaa82http: //citykey.net/review/mne-pomog-6–9

Tranexamin oli käytettävä useita kertoja elämässään, erityisesti vatsaontelon jälkeen. Kun Ditsinonan injektiot olivat tehottomia, lääkärit määrittivät Tranexamin: ensin laskimonsisäisesti droppereita, sitten tablettien muodossa. Etamzilatilla on samanlainen vaikutus, mutta minulla on leikkauksen jälkeen selvästi heikko. Tranexamin osalta se on hyvä työkalu. Verenvuoto pysähtyi hyvin lyhyeksi ajaksi. Lisäksi tämä lääke on erittäin kallista. Mutta jos puhumme potilaan elämästä ja terveydestä, hinta laskee taustalle.

Zerkanahttp: //otzovik.com/review_1804645.html

Tätä lääkettä käytettiin kahdesti - ja kahdesti se auttoi minua. Lääke ei tietenkään ole varsin halpaa, toisin sanoen Vikasolasta, mutta tehokas. Ensimmäistä kertaa määrättiin pienille eritteille raskauden aikana - lääkäri sanoi, että hyvä lääke, tabletit eivät ole huonompia kuin injektiot, se auttoi minua viiden päivän kuluessa, purkaus pysähtyi. Toisen kerran, kun hakenin verenvuotoa Zhaninin peruuntumisen jälkeen, Tranexam pelasti minut täällä kirjaimellisesti, koska verenvuoto oli varsin runsas, mutta se ei auttanut välittömästi, mutta päivän sisällä ehkä vaikutuksen nopeus riippuu annoksesta, join 2 3p tablettia. päivässä, toisena päivänä se väheni, ja neljännessä lähes kaikki pysähtyi. Minulle huume tuli, ei havaittu mitään sivuvaikutuksia. Siksi neuvon niille, joilla on vaikeita aikoja tai verenvuotoa. Tietenkin, koska lääke on hemostaattinen, on tärkeää ottaa se lääkärin valvonnassa.

Korablikhttp: //irecommend.ru/content/mne-traneksam-pomog

Tranexam on voimakas lääke, ei ihana korjauskeino. Kohdun verenvuodon tulisi olla lääkärin valvonnassa.