Miten Tranexamia käytetään kohdun verenvuodon varalta

Kohdun verenvuoto on vaarallinen ilmiö, jonka syy voi olla erilaiset häiriöt naisen kehon työssä. Samaan aikaan ne syntyvät sekä nuorilla että aikuisilla.

Tällaisen verenvuodon kielteisten vaikutusten ehkäisemiseksi on tehtävä perusteellinen tutkimus. Lääkärin on tehtävä diagnoosi ja määrättävä riittävä hoito. Vain tässä tapauksessa voidaan suojella naisten terveyttä.

Yksi suosituimmista lääkkeistä, joilla poistetaan verenvuoto kohdussa, on Tranexam. Potilaan suositukset viittaavat siihen, että sen edut ovat tehokkuus, kyky pysäyttää jopa voimakas purkaus ja nopea toiminta.

Mitkä ovat lääkkeen ominaisuudet

Periaatteessa lääkkeen vaikutus on suunnattu:

 • vähentää kuukausittaisen vastuuvapauden runsautta ja tasapainottaa niitä;
 • epänormaalien veren eritteiden poistaminen kohdusta;
 • apua raskauden ja synnytyksen aikana.

Lääkeaine sisältää koostumuksessaan vaikuttavan aineen - traneksamiinihapon. Tällä työkalulla on vaikutus fibrinolisiiniin. Hän ei salli veren hyytymistä. Fibrinolysiinin liiallisen määrän ja verenvuodon vuoksi. Ja Tranexam toimii lisäämällä plasmiinin määrää. Loppujen lopuksi tämä veren komponentti auttaa sitä koaguloitumaan, ja siksi tämän vuoksi verenvuoto pysähtyy.

Tranexamin vaikutus kehoon sisältää:

tarkistaa

 • verenvuodon lopettaminen - hemostaattinen, sekä paikallisesti että systeemisesti;
 • estää kehon tulehdusta;
 • vastustaa allergisia ilmenemismuotoja, on antihistamiinisia ominaisuuksia;
 • kykenee suojelemaan kehoa sen tartunnasta ja taistelee sen sisältämien organismien kanssa;
 • vaikuttaa kasvaimiin;
 • sitä käytetään myös kipukynnyksen vähentämiseen, sitä käytetään anestesia-aineena, koska sillä on kipua lievittäviä ominaisuuksia.

Kaikkien näiden kompleksin ominaisuuksien vuoksi sen farmakologiset vaikutukset ovat melko leveät. Ja työkalun tehokkuus kasvaa useita kertoja verrattuna vastaaviin.

Käyttöaiheet

Tranexamia käytetään useimmiten tapauksissa, joissa on abortin uhka. Toinen Tranexamin esiintyminen saattaa olla verenvuodon ilmaantuminen toimituksen jälkeen. Tällaisten seurausten edellytys on sikiön luonnoton kulku ja sen erottaminen synnytyslääkäriltä.

Pitkien kuukausittaisten purkausten ilmiöt ovat usein yleisiä. Sitten lääkärit voivat myös määrätä tämän lääkkeen. Se auttaa lopettamaan verenvuodon ja säätelemään kuukautiskierron myöhemmin.

Käytä lääkettä ja vaihdevuodet. Usein tapaukset, joissa on verenhukkaa, jolla ei ole mitään tekemistä kuukautisten kanssa.

Kaikissa näissä tapauksissa Tranexam on määrätty. Se on humalassa, kunnes verenvuoto ja kivut häviävät kokonaan. Tässä tapauksessa vain lääkäri voi määrätä hoito-ohjelman tutkimisen ja diagnoosin jälkeen.

Miten ottaa

Lääkeaine on erilainen riippuen naisen kehosta ja siitä, mistä syystä verenvuoto esiintyy.

Jos kyseessä on voimakas erittyminen kuukautisten aikana, tätä ohjelmaa suositellaan: enintään 4 tablettia päivässä. Ne on jaettu useisiin tekniikoihin. Ensimmäisen käytön tulisi olla kuukautisten alussa.

Vakavien patologioiden läsnä ollessa tällaisia ​​järjestelmiä voidaan soveltaa:

 • hoidon ensimmäisenä päivänä heille määrätään juoda 2 tablettia kolme kertaa;
 • heti 4 tablettia ja sitten 1;
 • näköongelmia varten normaalille veren viskositeetille määrätään enintään kolme tablettia päivässä.

Lääkettä voidaan käyttää syklisesti. Yksi kurssi ei kuitenkaan voi ylittää kolmea toistoa.

Tranexamia käytetään usein kuukausittaisen viiveen saavuttamiseen normaalilla kuukautiskierroksella. Juo 8 tunnin välein juoda yksi tabletti. Pitäisi alkaa muutama päivä ennen vastuuvapauden alkua. Sitten osoittautuu, että kuukautiset viivästyvät jopa 4 päivään. Tämä on suurin vastaanottoaika kriittisten päivien normaalin virtauksen olosuhteissa.

On tärkeää ymmärtää, että Tranexamia ei voida käyttää jatkuvasti tällaisiin "lykkäyksiin". Tosiasia on, että lääke vaikuttaa kehon hormonaaliseen taustaan ​​ja muuttaa veren rakennetta. Tästä johtuen ongelmat kaikkien järjestelmien toiminnassa voivat syntyä ja henkilön yleinen kunto voi huonontua.

Tranexamia käytetään myös tilanteissa, joissa kuukautiskierto ei lopu. Näin ollen purkausta pidetään normaalina, joka kestää enintään 7 päivää. Muuten on olemassa riski menettää suuri määrä verta, mikä johtaa kaikkien kehon järjestelmien häiriintymiseen. On myös yleinen heikkous.

Seuraavat tekijät vaikuttavat lääkkeen saantiin:

 • vastuuvapauden määrä;
 • veren väri;
 • verenvuodon kesto;
 • ilmiön syy.

Näiden tietojen perusteella lääkäri määrää lääkkeen juomisen.

Useimmissa tapauksissa tätä käytetään:

 • yksi tabletti otetaan 6 tai 8 tunnin välein;
 • kurssi ei ylitä 8 päivää;
 • Vakavalla verenvuodolla otan 6 pilleria kerralla;
 • päiväsaannin määrä - 4 tablettia.

Normaalissa purkaustilassa ei ole suositeltavaa käyttää tällaisia ​​lääkkeitä. Itse asiassa, veren hyytymisen ja sen purkautumisen lopettamisen vuoksi, kohdunsisäinen tulehdusprosessi voi alkaa.

Analogit, jos tämä lääke ei auta

Jos Tranexam ei auta kohdun verenvuotoon, allergiset reaktiot lääkkeelle ovat läsnä, vasta-aiheita tulee osoittaa tämän lääkkeen analogeihin: