Premenstruaalinen oireyhtymä: miten lievittää tilaa?

Premenstruaalinen oireyhtymä (PMS) on oireiden kompleksi, joka esiintyy muutaman päivän (2–10) ennen kuukautisten alkamista ja häviää ensimmäisinä päivinä. Muina aikoina PMS: n oireet puuttuvat.

Tila sisältää neuropsykiatriset häiriöt, kasvulliset-verisuoni- ja aineenvaihduntatapahtumat. Lähes jokainen nainen on kokenut merkkejä PMS: stä. Se etenee kuitenkin voimakkaasti vain joka kymmenes potilas.

Miten ja miksi premenstruaalinen oireyhtymä ilmenee

Kuukautiskierron keskellä ovulaatio tapahtuu munasarjassa - munasolu lähtee kypsästä follikkelista. Hän alkaa liikkua vatsan läpi munanjohtoon tapaamaan siittiöitä ja lannoitusta. Räjähtävän follikkelin sijasta muodostuu corpus luteum - koulutus, jolla on korkea hormonaalinen aktiivisuus. Joissakin naisissa, vasteena tällaisille endokriinisille "purskeille", aivojen alueet, jotka ovat vastuussa tunteista, verisuonireaktioista ja metabolisesta säätelystä, reagoivat. Usein tällainen yksilöllinen vastausominaisuus on peritty äidiltä tyttärelle.

Aikaisemmin uskottiin, että PMS esiintyy useammin naisilla, joilla on heikentynyt hormonitaso. Nyt lääkärit ovat vakuuttuneita siitä, että tällaisilla potilailla on säännöllinen ovulaatioprosessi, ja kaikilla muilla seikoilla ne ovat terveitä.

PMS-kehityksen teoriat:

 • hormoni;
 • veden myrkytys;
 • reniini-angiotensiini-aldosteronijärjestelmän toimintahäiriö;
 • vitamiinien ja rasvahappojen puute ruokavaliossa;
 • hyperprolaktinemia;
 • allergiat;
 • psykosomaattiset häiriöt.

Kun PMS nostaa estrogeenin suhteellista pitoisuutta ja pienentää gestageenien tasoa suhteellisesti. Estrogeenit säilyttävät natriumia ja nestettä elimistössä, aiheuttaen turvotusta, ilmavaivoja, päänsärkyä, rintakipua. Estrogeenit aktivoivat reniini-angiotensiini-aldosteronijärjestelmän ja aiheuttavat lisää nesteen kertymistä. Nämä sukupuolihormonit vaikuttavat suoraan aivojen alueeseen, joka vastaa tunteiden muodostumisesta (limbinen järjestelmä). Se vähentää myös kaliumin ja glukoosin määrää veressä, mikä aiheuttaa heikkoutta, sydämen kipua, aktiivisuuden vähenemistä.

Gestagenin taso riippuu siitä, kuinka monta päivää ennen kuukautiskiertoa PMS tulee. Nämä hormonit viivästyttävät kuukautisten alkamista. He määrittävät, kuinka kauan premenstruaalinen oireyhtymä kestää.

Reniini-angiotensiini-aldosteronijärjestelmän heikentyneen toiminnan seurauksena tapahtuu nesteen kertyminen, mikä aiheuttaa suolen seinämän turpoamista. On turvotusta, pahoinvointia, ummetusta.

PMS: n kehittyminen edistää vitamiinien, magnesiumin ja tyydyttymättömien rasvahappojen puutetta elintarvikkeissa. Jotkut tutkijat uskovat, että seurauksena on masennus, rintakipu, ärtyneisyys ja lisääntynyt ruumiinlämpö.

Praktaktiinin tason nousulla syklin toisella puoliskolla, allergialla sisäiselle progesteronille sekä toisiinsa liittyville kehon (somaattisille) ja henkisille (henkisille) muutoksille on tietty arvo PMS-kehityksen mekanismissa.

Kliininen kuva

Tärkeimmät oireet muodostavat kolme ryhmää, jotka määrittävät tilan vakavuuden:

 • neuropsykiatriset häiriöt: repiminen, masennus, ärtyneisyys;
 • kasvulliset ja verisuonten muutokset: pahoinvointi ja oksentelu, päänsärky ja huimaus, sydämentykytys, kipu sydämen alueella, lisääntynyt paine;
 • metaboliset häiriöt: rintarauhasen lisääntyminen, turvotus, turvotus, jano ja hengenahdistus, kutina, vilunväristykset, kuume, vatsakipu.

Raskauttava tekijä PMS: n aikana on masennus. Hänen kanssaan naiset tuntevat enemmän kipua ja muita epämukavuutta, jotka voivat sujuvasti muuttua tuskalliseksi kuukautiskierrokseksi ja migreeniksi.

Premenstruaalisen oireyhtymän muodot

PMS voi esiintyä seuraavissa kliinisissä muodoissa:

 • hermo-psyykkinen;
 • edematous;
 • cephalgic;
 • krizovoe.

Neuropsykiseen muotoon liittyy emotionaalisia häiriöitä. Nuorilla naisilla on vähentynyt mielialan tausta. Aikuisuudessa aggressio ja ärtyneisyys tulevat johtavaksi oireeksi.

Edemaattiseen muotoon liittyy jalkojen, kasvojen, silmäluomien turvotus. Siitä tulee tiukat kengät, huonosti kuluneet renkaat. Herkkyys hajuille lisääntyy, turvotus ja kutina näkyvät. Nesteen kertymisen takia painon nousu (500-1000 g).

Kefalgisen muodon tapauksessa tärkein oire on päänsärky temppeleissä, jotka leviävät kiertoradalle. Sillä on nykiminen, sykkivä luonne, johon liittyy huimausta, pahoinvointia ja oksentelua. Useimmat näistä naisista osoittavat muutoksia aivolisäkkeessä.

Kriittinen muoto ilmenee sympaattisairauskohtauksilla: valtimopaine nousee yhtäkkiä, painostuu rintakipu, kuoleman pelko. Tässä tapauksessa huolissaan voimakkaasta sykeestä, käsivarsien ja jalkojen tunnottomuudesta ja kylmyydestä. Kriisi esiintyy yleensä myöhemmin päivällä, jolloin uriini vapautuu suuressa määrin. Tätä muotoa havaitaan useammin käsittelemättömien aikaisempien varianttien tuloksena.

kurssi

Milloin ICP alkaa? Kun valo on 2–10 päivää ennen kuukautisia, on kolme - neljä merkkiä, joista yksi tai kaksi on eniten. Vaikeissa tapauksissa oireet näkyvät 3-14 päivää ennen kuukautisia. Niistä on enemmän kuin viisi, ja vähintään kaksi lausutaan.

PMS: n kulku kaikissa potilailla on erilainen. Joku oireita esiintyy samanaikaisesti ja lopettaa kuukautisten alkamisen. Muilla potilailla on vuosien varrella yhä enemmän merkkejä. Tila normalisoituu vasta kuukautisten lopetuksen jälkeen. Vakavimmissa tapauksissa oireet jatkuvat kuukautisten lopettamisen jälkeen, ja ajanjaksoa ilman valituksia vähennetään vähitellen. Tällaisessa tilanteessa nainen voi jopa menettää työkykynsä. Joillakin potilailla toistuvat sairaudet jatkuvat vaihdevuosien jälkeen. On ns. Muunnettu ICP.

PMS: n lievää kulkua seuraa pieni määrä oireita, lievä huonovointisuus rajoittamatta elämän normaalia rytmiä. Vakavammissa tilanteissa tämän tilan merkit vaikuttavat perhe-elämään, suorituskykyyn ja konflikteihin muiden ihmisten kanssa. Vaikeissa tapauksissa, varsinkin kriisin aikana, nainen ei voi työskennellä ja hänelle on annettava työkyvyttömyys todistus.

PMS tulisi erottaa muista sairauksista ja tiloista. Jos kuvatut oireet ovat koko kuukautiskierron ajan, ne voivat olla depressio, neuroosi, mastopatia, kilpirauhasen sairaus ja muut patologiset tilat. Jos ilmenee oireita, vain välittömästi ennen kuukautisten alkamista, erityisesti yhdistelmänä harvennuseritysten kanssa, on harkittava gynekologista patologiaa - endometrioosia, kohdun myomaa, kroonista endometriittia.

diagnostiikka

PMS on kliininen diagnoosi, joka perustuu oireiden analyysiin, niiden vakavuuteen, sykliseen esiintymiseen. Nimetty tarkastus gynekologi, ultraääni sukupuolielimistä. Oikean hormonihoidon kannalta on tarpeen määrittää sukupuolen taso ja muut veren hormonit.

Potilasta neuvoo tarvittaessa neurologi - psykiatri, silmälääkäri, endokrinologi. Hänet voidaan osoittaa tutkimuksiin, kuten elektroenkefalografiaan, aivojen tietokonetomografiaan, munuaisten ultraääniin, mammografiaan.

Ainoastaan ​​kattavan tutkimuksen ja havainnon jälkeen gynekologi tekee tällaisen diagnoosin ja määrittelee hoidon.

PMS-hoito

Miten lievittää premenstruaalista oireyhtymää? Tätä varten suositellaan seuraavaa järjestelmää:

 • psykoterapia;
 • asianmukainen ravitsemus;
 • terapeuttinen harjoitus;
 • fysioterapia;
 • premenstruaalisten oireyhtymien hoitoon.

psykoterapia

Rationaalinen psykoterapia auttaa eroon tällaisista epämiellyttävistä oireista, kuten liiallisesta emotionaalisuudesta, mielialan vaihteluista, kyyneleellisyydestä tai aggressiivisuudesta. Tätä tarkoitusta varten käytetään psyko-emotionaalisia relaksointitekniikoita, jotka vakauttavat käyttäytymistekniikoita. Naisia ​​opetetaan vähentämään PMS: ää, auttamaan selviytymään kuukautisten alkamisen pelosta.

On erittäin hyödyllistä suorittaa psykoterapeuttisia harjoituksia naisen, mutta myös hänen rakkaansa kanssa. Sukulaiset oppivat ymmärtämään potilaan tilaa paremmin. Keskustelut potilaan läheisen ympäristön kanssa parantavat perheen mikroklimaalia. Psykosomaattisten mekanismien avulla on mahdollista parantaa potilaan fyysistä tilaa, lievittää esiasteisen oireyhtymän objektiivisia ilmenemismuotoja.

Elämäntapa ja ravitsemus

Ruokavaliossa on tarpeen lisätä kasvikuidun sisältöä. Se normalisoi suoliston työtä, poistaa ylimääräisen nesteen kehosta. Päivittäisen annoksen tulisi koostua 75%: sta hiilihydraatteja (pääasiassa monimutkaisia), 15% proteiineista ja vain 10% rasvoista. Rasvan saanti on rajoitettava, koska ne vaikuttavat maksan osallistumiseen estrogeenin vaihtoon. On parempi kieltää naudanliha, koska se sisältää usein pieniä annoksia keinotekoisesti tuoduista hormoneista. Täten PMS: ssä hyödyllisin proteiinin lähde on fermentoidut maitotuotteet.

On hyödyllistä lisätä mehun käyttöä, erityisesti porkkana, lisäämällä sitruunaa. Suositeltavat kasviperäiset teet, joihin on lisätty minttua, sitruunameliinia, valeriania. Kasvin rauhoittava aine PMS: lle auttaa selviytymään emotionaalisista häiriöistä, parantamaan unta ja yleistä hyvinvointia.

Suklaan ja lihan käytön rajoittamiseksi on välttämätöntä kieltää ylimääräinen suola, mausteet. Sinun ei pitäisi juoda alkoholijuomia, koska ne vähentävät B-vitamiinien, kivennäisaineiden pitoisuutta, muuttavat hiilihydraattien metaboliaa. Maksan toiminta kärsii, mikä voi johtaa estrogeenin aineenvaihdunnan häiriintymiseen ja tilan vakavuuteen.

Älä ota PMS: n mukana paljon kofeiinijuomia (teetä, kahvia, Coca-Colaa). Kofeiini aiheuttaa nesteen kertymistä, häiritsee unta ja edistää neuropsykiatrisia häiriöitä. Lisäksi se parantaa rintarauhasen virtsaamista.

PMS-lääkkeet

Jos PMS-merkkejä on, ota yhteys lääkäriin. Hän kertoo, miten käsitellä hänen oireitaan käyttämällä lääkkeitä. Harkitse lääkkeiden pääasiallisia ryhmiä premenstruaalisen oireyhtymän hoitoon.

 1. Kun gynekologi on tutkinut, gestageenit on määrätty havaitsemaan kohonneita estrogeenitasoja (absoluuttinen tai suhteellinen hyperestrogenismi). Näitä ovat Duphaston, Norkolut ja muut. Gonadotropiinia vapauttavien tekijöiden, erityisesti Danazolin, agonisteilla on myös estrogeeninen vaikutus.
 2. Antihistamiineja määrätään histamiini- ja serotoniinipitoisuuksien lisääntymisen yhteydessä tällaisilla potilailla. Tavegil, Suprastin käytetään yleensä yöllä, joka alkaa kaksi päivää ennen PMS: n odotettua alkamista ja päättyy kuukautisten ensimmäiseen päivään.
 3. Verisuonten säätelystä ja mielenterveyshäiriöistä vastuussa olevien aivorakenteiden työn normalisoimiseksi nootropiikkaa määrätään - Nootropil, Aminalon, alkaen kuukautisten ensimmäisestä päivästä kahden viikon ajan. Tällaisia ​​kursseja toistetaan kolme kuukautta peräkkäin, sitten tauko.
 4. Jos hormonien tason määrittämisen jälkeen havaitaan prolaktiinitason nousu, Parlodel (bromokriptiini) on määrätty, joka alkaa kaksi päivää ennen PMS: n odotettua alkamista 10 päivän kuluessa.
 5. Ilmeisen turvotuksen läsnä ollessa on osoitettu diureetin nimeäminen Veroshpironin, joka on aldosteroniantagonisti, kaliumia säästävällä vaikutuksella. Määritä se 4 päivää ennen terveyden heikkenemistä ja lopeta kuukautisten alkaminen. Jos edemaalinen oireyhtymä ilmenee päänsärky, näön heikkeneminen, on suositeltavaa käyttää Diakarbia.
 6. Kipun läsnä ollessa PMS: n hoidossa tärkeimmät korjaustoimenpiteet ovat ei-steroidisia tulehduskipulääkkeitä, erityisesti Diclofenac. Se on määrätty kaksi päivää ennen terveyden heikkenemistä. Nämä lääkkeet estävät prostaglandiinien - biologisesti aktiivisten aineiden, jotka aiheuttavat monia PMS-merkkejä, synteesiä. Hoitokurssi suoritetaan kolmen kuukauden kuluessa. Tällaisen kurssin vaikutus kestää enintään neljä kuukautta sen päättymisen jälkeen. Sitten PMS: n oireet toistuvat, mutta yleensä ne ovat vähemmän voimakkaita.
 7. Liialliset tunteellisuus, masennusoireet, neuroosi voivat olla osoitus rauhoittavien aineiden nimittämisestä. On olemassa erityisiä "päivittäisiä" lääkkeitä, jotka eivät estä normaalia toimintaa, erityisesti Grandaxinia ja Afobazolia. Neuroleptikkoja ja masennuslääkkeitä voidaan käyttää. Tällaiset lääkkeet määrää psykiatri. Ne on otettava jatkuvasti 3-6 kuukautta.
 8. A- ja E-vitamiinilla on myönteinen vaikutus naisten lisääntymisjärjestelmään, mukaan lukien premenstruaalisen oireyhtymän vakavuuden vähentäminen. Ne otetaan suun kautta tai injektoidaan lihaksensisäisesti kuukauden ajan vuorotellen keskenään. Kun ahdistusta ja masennusta aiheuttavia häiriöitä esiintyy syklin toisella puoliskolla, on määrätty magnesiumia ja B6-vitamiinia.

PMS-hoito suoritetaan sykleissä. Kolmen ensimmäisen kuukauden aikana he käyttävät ruokavaliota, kasviperäisiä rauhoittavia aineita, vitamiineja, ei-steroidisia tulehduskipulääkkeitä. Tee sitten tauko hoidossa 3-6 kuukautta. Kun PMS: n oireet palautetaan hoitoon, lisätään muita, vakavampia vaikutuksia omaavia lääkkeitä. Älä odota nopeaa vaikutusta. Hoito on suoritettava pitkään, ja siihen on liitettävä ravitsemus ja elämäntapa.

Premenstruaalinen oireyhtymä

Yleistä tietoa

Jos yhtäkkiä löydät itsesi innokkaasti voin kanssa voileipistä tai murtuu tunteiden kyyneliin pienen lapsen silmissä, tai halusit tuskallisesti ostaa pari korvakoruja, joita et todennäköisesti käytä, pysäytä jonkin aikaa ja kysy itseltäsi, jos aloitat pian. Jos pian, niin epätavallinen käyttäytymisesi voi johtua premenstruaalisesta oireyhtymästä tai premenstruaalisesta jännitteestä (PMS). Tämä on erityinen tila, joka edeltää kuukautisia ja joka on enemmän tai vähemmän tyypillinen useimmille naisille. Kun PMS tulee, yritä vain rauhoittua ja hallita toimiasi. Kun aika alkaa, palaat normaaliin tilaan.

Premenstruaalisen jännityksen oireyhtymä liittyy veren hormonien tason säännöllisiin vaihteluihin.

Aiemmin premenstruaalista oireyhtymää pidettiin psykologisena sairautena, kunnes tutkijat osoittivat, että tämä ehto on luonteeltaan orgaaninen johtuen muutoksista kehon hormonien tasolla.

Esimerkiksi estrogeeni- ja progesteronitasojen lasku voi olla:

- lisätä aldosteronin tuotantoa, mikä aiheuttaa paljon muutoksia kehossa,
- lisätä monoamiinioksidaasin (aivokudokseen vapautuneen aineen ja voi aiheuttaa masennusta) tasoa, t
- alentaa serotoniinin tasoa (aine, joka vapautuu aivokudokseen ja vaikuttaa aktiivisuuden ja mielialan tasoon).

Joillakin naisilla on rauhallisesti PMS, toiset ovat hyvin väkivaltaisia, mutta oireiden aika on aina ennustettavissa. Tämä tekee mahdolliseksi erottaa premenstruaalisen jännityksen oireyhtymän muista sairauksista. Muutokset emotionaalisessa ja fyysisessä kunnossa näkyvät 7–10 päivää ennen kuukautisia ja tapahtuvat lähes välittömästi kuukautisten alkamisen jälkeen. Nämä termit voidaan vahvistaa, jos pidät kuukausittaista päiväkirjaa kuukausien ajan, huomioiden kaikki ajanjakson alussa ja lopussa olevat oireet ja päivämäärät.
Jos oireet jatkuvat koko kuukautiskierron ajan, PMS ei välttämättä ole syy. Tässä tapauksessa sinun pitäisi kuulla psykiatri.

Premenstruaalisen oireyhtymän syyt

Premenstruaalisen jännityksen oireyhtymän esiintyminen joissakin naisissa ja sen puuttuminen toisissa johtuu pääasiassa hormonaalisten tasojen vaihteluista kuukautiskierron aikana ja yksilön reaktioista koko organismille. Tiedemiehet ovat kuitenkin äskettäin alkaneet tutkia muita mahdollisia syitä tähän tilaan (ei ole vielä lopullista näyttöä):

- kuukausittaiset suhdannevaihtelut tietyissä aivoissa olevissa aineissa (neurotransmitterit), joihin sisältyy mielialaan vaikuttavia endorfiineja, t
- aliravitsemus: premenstruaaliset oireet, kuten mielialan vaihtelut, nesteen kertyminen, rintojen herkkyys, väsymys, liittyvät B6-vitamiinin puutteeseen, kun taas päänsärkyä, huimausta, sydämen sydämentykytystä ja suklaan himoa aiheuttavat magnesiumin puutos,
- perinnöllinen tekijä. On todistettu, että identtiset kaksoset ovat paljon todennäköisemmin PMS: n kanssa kuin veljeä. PMS: ää kohtaan voi olla geneettinen taipumus.

Premenstruaalisen oireyhtymän oireet

- rintojen herkkyys tai jopa rintakipu
- rintojen lisäys
- nesteen kertyminen elimistöön, mikä johtaa jalkojen ja käsivarsien turvotukseen ja noin 2 kg: n painon
- päänsärkyä, erityisesti migreeniä,
- pahoinvointi, oksentelu ja huimaus,
- lihas- ja nivelkipu ja erityinen selkäkipu,
- joissakin tapauksissa ummetus, ripuli,
- voimakas jano ja usein virtsaaminen,
- ruokahalua, erityisesti suolaista tai makeaa, alkoholin suvaitsemattomuutta,
- letargia, väsymys tai päinvastoin, energia,
- sydämen sydämentykytys ja punoitus,
- lisätä akneja.

- usein mielialan vaihtelut
- masennus, perna, masennus,
- jatkuva jännitys ja ärtyneisyys,
- unettomuus tai pitkäaikaista unta
- häiriötekijät ja unohtaminen.
Joillakin naisilla voi esiintyä vakavia oireita:
- paniikki
- itsemurhan ajatuksia
- aggressiivisuutta, taipumusta väkivaltaan.

Mitä voit tehdä

- harjoitella. Tutkimukset ovat osoittaneet, että säännöllinen liikunta vähentää mahdollisesti PMS-oireiden alkamista? Tämä johtuu endorfiinien tai muiden aivojen sisältämien aineiden vapautumisesta, mikä lievittää stressiä ja lisää mielialaa.

- nukkua 8-9 tuntia päivässä. Unen puute pahentaa ahdistusta ja muita negatiivisia tunteita, lisää ärtyisyyttä. Jos kärsit unettomuudesta, etsi tapa taistella. Syvä hengitys ja muut yksinkertaiset rentoutumismenetelmät ennen nukkumaanmenoa ovat monissa tapauksissa erittäin tehokkaita. Ota kuuma kylpy ennen nukkumaanmenoa ja juo lasillinen lämpimää maitoa.

- syödä vähärasvainen, korkea kuituinen ruokavalio. PMS: n aikana yritä kuluttaa mahdollisimman vähän tuotteita, kuten kahvia, juustoa ja suklaata. Migreenien ja monien muiden PMS-oireiden, kuten ahdistuneisuuden, toistuvien mielialan vaihteluiden ja sydämentykytysten käyttö liittyy niiden käyttöön.

- älä syö paljon, rajoita makeaa, parempaa hedelmää.

- Säilytä veressä pysyvä insuliinitaso, jotta voit tehdä tämän syödä hieman noin 6 kertaa päivässä, mikä on parempi kuin suurta osaa syödä kerran. Yritä syödä oikein.

- Ravitsemusasiantuntijat suosittelevat päivittäin B6-vitamiinin (50-100 mg) ja magnesiumin (250 mg) käyttöä ravintolisinä. Lisäksi lääkärit määrittävät ylimääräisen kalsiumlisän, joka yhdessä magnesiumin kanssa eliminoi PMS: n oireet ja suojaa osteoporoosia ja rautaa vastaan ​​(anemian torjumiseksi).

- monet naiset sanovat, että primrose oil auttaa heitä (aine, joka sisältää runsaasti tärkeitä rasvahappoja). Keskustele lääkärisi kanssa annoksesta.

- Pysy kaukana tungosta ihmisistä, ei tarvitse mennä ulos, jos on huono sää, ja kuluttaa mahdollisimman paljon C-vitamiinia (antioksidantti ja immuunijärjestelmän stimulantti). PMS: stä kärsivät naiset sairastuvat useammin. Tutkijat uskovat, että tämä on seurausta immuunijärjestelmän heikkenemisestä ennen kuukautisten alkua, mikä tekee kehosta alttiina virus-, bakteeri- ja sieni-infektioille.

Mitä lääkäri voi tehdä

Koska taudin syyt eivät ole täysin selvät, PMS: n hoito keskittyy oireiden lievittämiseen:

- ahdistusta, unettomuutta ja muita psykologisia oireita varten lääkäri voi määrätä rauhoittavia aineita tai rauhoittavia aineita. Näiden lääkkeiden pitkäaikainen käyttö ei kuitenkaan ole toivottavaa, koska ne ovat riippuvuutta aiheuttavia. Uusimmat masennuslääkkeet ovat osoittautuneet tehokkaiksi PMS: llä, mutta ne on otettava lääkärin valvonnassa.

- PMS: ään liittyvien migreenien osalta lääkäri voi määrätä erityishoitoa päänsärkyjen ehkäisemiseksi. Kivun lievittämiseksi useimmat lääkärit määräävät ei-steroidisia tulehduskipulääkkeitä, kuten ibuprofeenia.

- turvotusta tai muita nesteen kertymisen oireita varten määrätään diureetteja, jotka tulisi aloittaa 5-7 päivää ennen kuukautisten alkamista.

- Joissakin tapauksissa lääkäri voi määrätä progesteronia ja muita hormoneja PMS: lle.

PMS-ennaltaehkäisy

Rikkoutumista kehossa, jonka syitä ei ole selvää, on vaikea estää. Tällä hetkellä paras tapa hallita tätä tilannetta on kyky selviytyä siitä ennaltaehkäisyn sijasta.

Liian selvä premenstruaalinen oireyhtymä

Päänsärky, huimaus, pyörtyminen, raajojen tunnottomuus, kaikkien kroonisten sairauksien paheneminen, nivelkipu ja mielialahäiriöt, maitorauhasen turvotus, allergiset reaktiot, lisääntynyt seksuaalisen halun turpoaminen, painonnousu, painehäviöt, rytmihäiriöt, pahoinvointi, pahoinvointi, pahoinvointi, pahoinvointi maun muutokset, unihäiriöt.

Oireet, jotka merkitsevät kuukautisten alkamista naisilla, otimme koko ensimmäisen kohdan. Ja he ovat maininneet kaukana kaikesta tavallisesta! Jokaisella naisella on yksilöllisiä merkkejä, joiden avulla voidaan tarkasti selvittää kriittisten päivien alkaminen. Eli naisia, jotka eivät kokene PMS: ää, ei ole olemassa.

Muistamme, että naisten kehon kuukausikierros on biologinen normi. Toisin sanoen, ettei mikään sen vaiheista olisi pidettävä sairautena. Mutta ei vain, kunnes nämä vaiheet alkavat kääntää joitakin päiviä "tavallisiksi", ja jotkut - "kriittisiksi". Nimi "kriittiset päivät" on ja sen pitäisi pysyä vain ehdollisena, mikä merkitsee tarvetta pelastaa itsesi vähän tänä aikana. Kun oireiden voimakkuus tai niin sanotusti gamma johtaa naisen tehokkuuteen ja oman ruumiinsa hallintaan, puhetta "säästämisestä" ei enää ole.

Tästä syystä naiset eivät ole niin väärässä, että heillä on erityinen ongelma naispuolisen luonteensa liiallisissa ilmenemismuodoissa. Kyllä, joskus taipumus liioitella kärsimystään ilmenee luonnostaan ​​vain ominaista ymmärrystä sellaisista sanoista kuin "naisellisuus", "armo" ja "hyvinvointi". Tämä saa aikaan sen, että terveellisten rajojen siirtäminen omaan kehoon muuttuu. Lisäksi huomiota, täysin väärin.

Tällaisissa tapauksissa puhumme koulutuksen virheistä - eikä välttämättä seksuaalisista. Mitä me sitten puhumme sitten, jos nämä toistuvat oireet kuukaudesta kuukauteen lyövät meidät pois niin monta vuotta peräkkäin? Moderni elämänopeus ei anna sinun järjestää kahden viikon "lomaa" joka kuukausi. Kukaan - ei miehiä eikä naisia. Mutta naisten ongelman ratkaisu ehdotetaan jostain syystä yksin.

PMS-oireiden ryhmät poikkeamien syynä

No, tehdään etsintä. Ja varoitti välittömästi, että genetiurisen järjestelmän PMS: n taudin esiintyminen ei koskaan koskaan viittaa. Jopa hyvin voimakas. Mutta poikkeamien läsnäolosta - usein. Kuten edellä näimme, premenstruaalisessa oireyhtymässä on kymmenkunta kirjattua ilmentymää: Mutta tämän joukon joukossa on merkitty ryhmä oireita, jotka viittaavat meihin hormonien toimintaan.

Näitä ovat:

 • ilmeinen lisääntynyt himo vastakkaiseen sukupuoleen, lisääntynyt seksuaalinen kiihottuma;
 • verenpaineen epävakaus ja lievä rytmihäiriö;
 • maitorauhasen turvotus, yliherkkyys ja arkuus;
 • mielialan vaihtelut;
 • painonnousu.

Toinen monimuotoisuuden häikäisevä ryhmä on merkitty huomattavalla ”neurologisella” puolueellisuudella.

Nimittäin se sisältää:

 • unihäiriöt;
 • liiallinen liikkeiden koordinointi;
 • muutettu maku ja tunne raajoissa;
 • huomion häiriö ja kyvyttömyys keskittyä.

Lisäksi on epäilyjä muiden elimistössä esiintyvien ongelmien pahenemisesta ICP: n aikana. Onko kaikki selvä, vai onko se osa korjattavia ongelmia? Yritämme vastata näihin kysymyksiin puolestaan.

Usein naisilla, joilla on liian vakava PMS, on selkeä, niin sanottu, korostus yhdelle ryhmästä. Siksi yritimme erottaa ne. Joku kirkkaampi ilmenee "hormonaalinen" puolella monimutkainen, joku päinvastoin, "neurologinen". Kroonisten sairauksien pahenemisesta tämä oire tulee yleiseksi naisten absoluuttisen enemmistön jälkeen 25 vuoden kuluttua.

Ymmärrämme, miksi meillä on tämä tai korostus, eikö olekin? Kaikki riippuu siitä, mikä rauhanen ja siten mikä hormoni lisääntyy ennen kuukautisia. Estrogeenit, joita munasarjat erittävät, muodostavat yhden ongelmakokonaisuuden. Ja koko sarja, joka pystyy tuottamaan vain aivolisäkkeen, antaa meille toisen kuvan.

Jos muistamme vuoropuhelun aivolisäkkeestä, tämä rauhas on vastuussa kehon koko hormonitoiminnasta. Ja luonnollisesti se aktivoidaan, jotta voisimme suunnitella ja puhua tulevista kuukausista. Mutta mihin suuntaan sen toiminta toimii, emme voi sanoa varmasti. Se on kunkin yksittäisen naisen kehon erityispiirre. Sanotaan toisin: jokaisella elimellä on oma kehityksensä täysi arvo. Ja myös endokriinisen järjestelmän rauhasten patologiat ovat. Lisäksi me kaikki elämme erilaisissa olosuhteissa ja rakastamme erilaisia ​​tuotteita. Olosuhteet, joissa tietty neurohumoraalisen säätötoimintojen järjestelmä eroavat aina toisistaan. Ja aivot varmasti yrittävät ottaa ne kaikki huomioon.

Tästä seuraa PMS: n neurologisten oireiden ero. Yleensä se on enemmän kuin "hormonaalisessa" ryhmässä. Loppujen lopuksi molekyylien rakenne ja eri ihmisten hormonien toiminnan periaate ovat todella hyvin samankaltaisia. Lisäksi monet eläimet muodostavat ihmisille tarkoitettuja hormoneja. Emmekö ole koskaan kuulleet, että diabeetikot käyttävät injektoitua puhdistettua sianlihaa tai naudan insuliinia? Tai että kiihdytettyjen eläinten lihan sisältämät kasvuhormonit voivat stimuloida solujen kasvua ihmisessä - hänen kuluttajansa?

Syyt koskemattomuuden heikkenemiseen PMS: ssä. Kroonisten sairauksien paheneminen

”Kronikon” paheneminen on yleensä erillinen aihe. Endokriininen järjestelmä lisää munan kypsymiseen tarvittavien hormonien tuotantoa. Ja siten lisää resurssien kulutusta. Mineraalivarannot, vitamiinit, aminohapot, glukoosi. Ensisijaisimmassa muodossa luetellaan, mitä elin tarvitsee tehdä tällä hetkellä. Ensinnäkin aloitetaan tehostettu synteesi verisolujen luuytimessä. Toisin sanoen leukosyytit, verihiutaleet ja erityisesti punasolut. Toiseksi hän joutuu samanaikaisesti nopeuttamaan plasmaproteiinien "vapautumista" - sen jälkeen, kun se on merkityksellistä hänen näkökulmastaan, veren menetys on tulossa. Kolmanneksi hän joutuu heittämään veren ylimääräisiä annoksia estrogeeniä. Ja ainakin toinen adrenaliini ja oksitosiini, joilla ei ole annettava kohdun komentoa kouristusten alkuun, on vaikeaa.

Tällaisen proteiinimäärän synteesin pakottaminen samanaikaisesti (sekä hormonit että veren komponentit ovat proteiineja) on merkittävä taakka. Ja ei vähäisempää resurssien tuhlausta. Sisältää ravinteita. Samaan aikaan kuinka monta naista muuttaa ruokavalioaan ICP-kauden aikana? Vastaus on ei. Koska useimmat naiset voivat edelleen vähentää kuluttamansa elintarvikkeen määrää. Mutta kasvaa - ei mitään! Varsinkin kun huonovointisuus ja ruokahalu vähenevät selvästi.

Näiden tekijöiden yhdistelmä johtaa siihen, että synteesin komponenttien lisääntynyt kysyntä on ajoittain vain osittain tyytyväinen. Ja vielä useammin havaitaan paradoksaalista tilannetta. Kun nainen, joka tuntee kaikki glukoosin puutteen oireet ja muut tekijät, vähentää edelleen niiden käyttöä. Koska hän ei halua syödä. Sieltä ja pahenemisvaikutuksista: työ äärimmäisissä olosuhteissa, keho osoittaa selvästi, missä hän muodosti "heikkoja kohtia". Koska hän ei nyt yritä käsitellä näitä polttimia.

PMS-oireiden oireet

Mitä me siis teemme edellä mainituilla? On selvää, että syynä siihen, että tietyt hormonit tuotetaan perusteettomasti, etsitään parhaiten yhdessä endokrinologin kanssa: Vain hän voi todellakin määrittää syyn, miksi aivolisäke jakaa kuormitusta rauhasille tällä tavalla eikä mitään muuta. Tässä tarvitaan kattava analyysi.

Voimme kuitenkin yrittää helpottaa häntä täyttämään päätehtävänsä - tarjota täyden valikoiman suunniteltuja toimenpiteitä. On todennäköistä, että akuutin ja täydellisen alijäämän häviämisen myötä proteiinisynteesi paranee itsestään. Kuten olemme luultavasti jo arvanneet, kehosta puuttuu enimmäkseen aminohappoja PMS-jakson aikana. Aminohappojen avulla se syntetisoi kaiken tarvittavan jatkoa varten. syklin hormonit. Mitä meidän on tiedettävä näistä lisäyksistä, jotta voisimme tehdä parhaan valinnan?

Täydellinen aminohapporyhmä sisältää 20 komponenttia. Ja meidän ei pitäisi epäillä, että nyt tarvitsemme niitä kaikkia - vaihdettavia, välttämättömiä, ehdollisesti vaihdettavia. Siksi meidän pitäisi asua kaikkein täydellisimmillä ehdotetuilla komplekseilla - ja ottaa ne pakkauksen suositusten mukaisesti. Lisää - ei sen arvoista.

Älkäämme unohtako tällaisen ilmiön olemassaoloa maailmassa ketonirunkojen myrkytyksenä. Ketonit tai asetonimaiset yhdisteet muodostuvat proteiinin hajoamisen tehostumisen seurauksena. Ja nyt käytettävät aminohapot ovat myös yksi näistä tuotteista. Ketonitason nostaminen veressä voidaan saavuttaa ilman kapseleiden yliannostusta aminohapoilla. Hän kärsii usein munuais- ja aivopuhaltimista proteiinien ruokavaliosta. Suosituin tällainen ruokavalio on nimeltään "Hollywood". Ruokavalion perustana on liha ja munat. Ja estääkseen asetonin kaltaisten yhdisteiden muodostumisen käytettäessä sitä on mahdollista vain yhdellä tavalla - aktiivisen urheilun kautta. Sitten lihasta uutetut aminohapot lähetetään välittömästi sinne, missä heidän pitäisi olla - rakentaa uusia lihaksia.

Tarvitsemme myös urheilua - edellä sanottiin, miksi se on niin tärkeä naiselle. Mutta lisäksi meidän on tiedettävä, että veren fyysisen rasituksen aikana miesten sukupuolihormoni - testosteroni. Ja tiedämme, että se oli hänen läsnäolonsa, joka aiheutti kaikki positiiviset muutokset, joita havaittiin naisilla, kun he aloittavat suun kautta otettavia ehkäisyvalmisteita. Sykli vakiintuu, paine - myös iho puhdistetaan. Samaan aikaan, kuten OK - tämä on testosteroni mikroskooppisena annoksena! Joten, jos estrogeenituotanto "hyppää" maassamme, testosteronin lievä kasvu ei johda kasvojen hiusten ulkonäköön. Mutta tausta - vain vakautuu.

Mutta jos emme ole tähän mennessä osallistuneet urheiluun, ei ole parasta aloittaa koulutusta ilmeisten väärinkäsitysten aikana endokriinisen järjestelmän kanssa. Olisi viisaampaa ensin poistaa ainakin tavallinen elämä, jonka olemme saaneet meille. Ja sen jälkeen - miettiä kuormituksia, jotka tekevät tästä erittäin hormonitoiminnasta neljä kertaa aktiivisempaa kuin LMS-jaksolla. Jos hän ei selviydy toistaiseksi tavanomaisista tehtävistään, mistä hänen pitäisi ottaa epätavallisia asioita? Jos argumentti näyttää loogiselta kannalta järkevältä, odotamme urheilua. Emme kuitenkaan ylitä perusteettomasti aminohappojen päivittäistä annosta.

Toisen sijan apuvälineiden luettelossa tulisi ottaa ”vitamiineja, kivennäisaineita ja hivenaineita sisältäviä komplekseja. Erityistä huomiota olisi kiinnitettävä rautavalmisteisiin (Fe). Muuten, tämä mikroelementti voidaan luonnossa hankkia yhdessä omenoiden kanssa. Erityinen suhde naaraskehon rautaan tulisi perustua siihen, että rauta on mukana veren punasolujen sisältämän punasolujen hemoglobiinin tuottamisessa.

Kuten me todennäköisesti muistamme, hemoglobiini tarjoaa meille välttämättömän hengitystoiminnon. Sen kyky olla kyllästynyt kaasuilla - keuhkojen happi ja solujen hiilidioksidi. On helppo ymmärtää, että veren menetys johtaa suurten verisolujen häviämiseen. Sisältää punasoluja. Tästä syystä voimme tuntea lievän hypoksian (hapenpuutteen) vaikutukset, kun uusia punasoluja ei tule missään. Eli silloin, kun kehossa ei ole tarpeeksi rautaa niiden tuottamiseksi. Ja hypoksian oireissa nähdään välittömästi jotain tuttua: huimausta, rintakehän kireyttä, vihreää tai mustaa "lentää" silmissä, epämuodostumista.

Eikö se ole tuttu? Hyvin samanlainen kuin glukoosin puute, jonka oireita ovat myös heikkous ja "kärpäset". Oikeastaan ​​kaikki edellä mainitut, paitsi tunne puristamisesta rinnassa.

Ja miten ajoissa muistimme glukoosin puuttumisen! Tiedetään, että PMS: n aikana naisten usein hauskaa makeisia - makeisia ja suklaata. Tämä veto on täysin perusteltu fysiologiselta kannalta. Tosiasia on, että glukoosi on solujen tärkein energianlähde. Siksi juuri kehomme rikkoo sekä makeisia että leivottua kinkkua, kurkkua, voita, rasvaa.

Kuitenkin makeiset ja voituotteet hajoavat glukoosiksi nopeammin kuin makkara. Meiltä puuttuu nyt glukoosia, koska mitään elimistössä tapahtuvaa synteesiä, samoin kuin mitä tahansa prosessia siinä yleensä, ei tapahdu ilman glukoosin osallistumista. Ja synteesi on käynnissä, kuten he sanovat, täydessä vauhdissa. Toisaalta saamme lihavammaksi ICP-kaudella. Tästä syystä kaikki toimenpiteet eivät ole sallittuja, vaikka haluamme auttaa elintä täyttämään velvoitteensa.

Valitse kompromissi: lisää glukoosin virtausta. Mutta ei mitään, mutta vain se, joka erottuu nopeasti. Leivonnaiset, joissa ohjelmassa on suuri osa testistä, eivät putoa. Joten evästeet, kakut, leivonnaiset makean kakun perusteella on suljettava pois. Suurin sallittu enimmäismäärä - eclairs millä tahansa kerma, paitsi öljy. Mutta me olemme täysin sopivia makea hedelmiä, hunajaa, jäätelöä, leivonnaisen kermaa puhtaassa muodossa, suklaata, hilloa, hilloa. On sallittua makeuttaa teetä tavallista voimakkaammin. Jopa pala puristettua sokeria tekee. Lisäksi meillä on sallittua makea hedelmämehuja, suffleja, vaahtokarkkeja, marmeladi, hyytelö, tiivistetty maito, myös keitetty.

Kuten näette, syömään hyväksyttyjen tuotteiden valikoima on riittävän suuri, jotta jauhotuotteiden häviäminen ei tunne lainkaan. Sinun tarvitsee vain selvittää välittömästi: tunnin sisällä annamme syödä enintään 25 g tuotetta, joka sisältää "nopeaa" glukoosia!

Viitteeksi annetaan esimerkki: kerran tunnissa voimme syödä yhden keskikokoisen (tai kaksi pientä) eclairia tiivistetyllä maidolla. Tai neljäsosa suklaapatukasta. Tai neljä pientä marmeladia. Suurempi määrä alkaa välittömästi vaikuttaa kuvioihimme.

Kaikki ennaltaehkäisevästä oireyhtymästä: syyt, oireet. Miten helpottaa PMS: ää.

Pitkään lääkärit yrittivät määrittää naisten epäsuotuisuuden syyn ennen kuukautisia. Jotkut uskoivat, että naisten sykli liittyy kuun vaiheisiin, toiset liittivät sen ilmastoon.

Muinaisessa Roomassa oli "naisten viikko" - aika ennen kuukautisia, jolloin nainen oli loukkaamaton. Hän sai anteeksi skandaaleja, tantrumeja, kapinaa ja kaikkia tunnelmia.

Hän voisi olla tottelematon miehelleen ja tehdä mitä tahansa. Tarinoita tunnetaan tapaus, jossa vaimo tappoi miehensä, koska hän vaati intimiteettiä huolimatta halustaan. Kuten juuri ennen kuukautisia tapahtui, nainen vapautettiin, ja ärsyttävä puoliso todettiin syylliseksi. On sääli, että meillä ei ole tällaisia ​​sallittuja "naisviikkoja".

Vuosisatojen ajan naisen tila ennen kuukautisia jäi lääkäreille mysteeriksi. Lopuksi, kahdennenkymmenennellä vuosisadalla salaisuus hieman avautui - naiset alkoivat liittää terveydentilaan ennen kuukautisia hormonaalisia muutoksia.

Premenstruaalinen oireyhtymä on 150 henkistä ja fyysistä oireita sisältävä räjähtävä cocktail.

Noin 75% ihmiskunnan kauniista puolista kohtaa sitä eri tasoilla. Oireet alkavat ryöstää naista useita päiviä ennen kuukautisia (kahdesta kymmeneen) ja häviävät vähitellen "punaisina" päivinä.

Mielenkiintoisia faktoja premenstruaalisesta oireyhtymästä

- Brittiläinen gynekologi Robert Frank käytti ensimmäistä kertaa termiä "PMS" vuonna 1931.

- premenstruaalisen oireyhtymän oireet ovat enemmän kärsiviä naisia, joiden toiminta liittyy mielentyöhön ja suurten kaupunkien asukkaisiin.

- Rikospäivät. PMS ei ole vain puolison mielettömyys ja moraalinen pilkka. Suurin osa varkauksista, rikoksista ja onnettomuuksista tapahtuu naisten kuukautiskierron 21. päivän jälkeen, premenstruaalisen oireyhtymän "huipussa".

- Shopaholia. Tutkimukset vahvistavat, että muutama päivä ennen kuukautisia tytöt ovat paljon todennäköisemmin mukana rahassa ja ovat todennäköisesti todennäköisempiä ostoksille.

Premenstruaalisen oireyhtymän syyt

On olemassa monia teorioita vaivojen syistä ennen kuukautisia - psykosomaattisia, allergisia, hormonaalisia. Suosituin on hormonaalinen teoria. Tämän teorian mukaan kuukautiskierron toisessa vaiheessa alkaa sukupuolihormonien voimakas vaihtelu.

Naisten kehon koko työ on erittäin tärkeä sukupuolihormonien - progesteronin, androgeenin ja estrogeenin - tasapaino. Premenstruaalisen oireyhtymän aikana naisten kehon hormonaalinen tausta muuttuu voimakkaasti. PMS: n oireet johtuvat kehon virheellisestä reaktiosta hormonaalisen taustan muutoksiin.

Aivojen alueet, jotka ovat vastuussa tunteista ja käyttäytymisestä, alkavat reagoida riittämättömästi hormonaalisiin muutoksiin. Tämä merkitsee somaattisten ja henkisten oireiden koko hylkyä. Oireet eivät liity niin paljon hormonien tasoon kuin limbisen aivojen vasteeseen näihin vaihteluihin.

Mitkä tekijät pahentavat premenstruaalisen oireyhtymän kulkua

On useita tekijöitä, jotka käynnistävät PMS-oireiden alkamisen:

1. Magnesiumin puute - magnesiumin puute voi aiheuttaa huimausta, päänsärkyä, nopeaa sykettä. Magnesiumin puuttuminen naisen kehossa vetää voimakkaasti suklaata.

2. B6-vitamiinin puute - johtaa väsymykseen, heikkouteen, turvotukseen, äkillisiin mielialan vaihteluihin ja rintakipuun.

3. Tupakointi - tupakoivat naiset kärsivät kahdesti ennalta ehkäisevän oireyhtymän ilmenemisestä.

4. Ylipaino - naiset, joiden painoindeksi on yli 30, kärsivät kolmesti todennäköisemmin PMS-oireista.

5. Alhainen serotoniinin määrä - "ilon hormonin" puute aiheuttaa surua, melankoliaa, kyyneleyttä ja masennusta.

6. Perinnöllisyys - tytöille, joiden äidit kärsivät premenstruaalisesta oireyhtymästä, on vaarana periä se.

7. Vaikea työ, abortti, gynekologiset sairaudet ja stressi johtavat usein PMS: ään.

Premenstruaalisen oireyhtymän oireet

Premenstruaalinen oireyhtymä on hyvin rikas täysin erilaisissa, ei samanlaisissa oireissa. Kaikki nämä oireet voidaan jakaa useisiin ryhmiin:

- neuropsykiatrinen - yleisin oireiden ryhmä. Tänä aikana naiset muuttavat usein mielialaansa - halua itkeä korvaa halu räjäyttää koko maailma. Monet tytöt tulevat ärtyneiksi, hermostuneiksi, ahdistuneiksi. Näyttää apatian, surun, kaipauksen. Jotkut kärsivät unettomuudesta ja masentuneesta mielialasta.

- vegetovaskulaarinen - päänsärky, huimaus, painehyppy, sydämen kipu, pahoinvointi, oksentelu, sydämen sydämentykytys, ruoansulatuskanavan toimintahäiriöt.

- endokriininen - kuume, turvotus, usein virtsaaminen, jano, röyhtäily, vatsan tunkeutuminen, rintojen arkuus, kutina, akne, ilman puute, huomion ja muistin väheneminen.

Joillakin naisilla voi olla lievä painonnousu. Tämä johtuu nesteen kertymisestä kehoon. Joskus PMS: n oireet voivat ilmetä kriiseinä ja takavarikoina - nainen on huolissaan hyökkäyksistä, joissa on korkea verenpaine, usein virtsaaminen, huimaus, kivun sydänalue ja tunne voimakkaasta ahdistuksesta ja pelosta eli tyypillisistä paniikkikohtauksen merkkeistä.

Milloin lääkäriin

Tietenkin, jos premenstruaalisen oireyhtymän oireet aiheuttavat vain vähän epämukavuutta, voit hallita itseäsi. Mutta kun PMS rikkoo elämänlaatua ja vaikuttaa kykyyn työskennellä, on mahdotonta mennä ilman gynekologia. Tutkimuksen jälkeen lääkäri määrää tarvittavan lääkehoidon ja antaa suosituksia.

Oireista riippuen PMS on määrätty:

- homeopaattiset lääkkeet oireyhtymän lievittämiseksi;

- ei-steroidiset tulehduskipulääkkeet - selkä- ja vatsakipu, päänsärky;

- masennuslääkkeet ja rauhoittavat aineet;

- diureetit - turvotus;

-hormonihoito - rikkoo sukupuolihormonien tasapainoa.

PMS: n helpottaminen

On olemassa muutamia yksinkertaisia ​​suosituksia, jotka parantavat merkittävästi elämänlaatua ennen kuukautisia.

1. Terve ja täysi unta. Yritä nukkua vähintään 9-10 tuntia päivässä. Tänä aikana kehollasi on aikaa toipua ja rentoutua. Unen puute lisää vain ahdistusta, aggressiota ja vaikuttaa negatiivisesti koskemattomuuteen. Jos sinulla on vaikeuksia nukahtaa, kokeile kevyitä kävelyretkiä nukkumaan mennessä, rentouttava kylpyamme ja tuuleta aina makuuhuone.

2. Terapeuttiset kylpylät. Jos et ole allerginen eteerisille öljyille, täytä aromaattinen koostumus. Erityiset aromaattiset öljyt ovat melko tehokas ase taistelussa premenstruaalista oireyhtymää vastaan. Sage, geranium ja ruusuöljy auttaa normalisoimaan sykliä. Basilika ja laventeli selviytyvät tehokkaasti lihaksen kouristuksista, ne auttavat selviytymään vatsan ja alaselän, päänsärkyjen ja lihasten kipuista. Bergamotit ja katajat parantavat tunnelmaa, auttavat selviytymään melankoliaa, surua, ärtyneisyyttä ja masennusta. Hyvän tuloksen saavuttamiseksi aloita kylpyamme aromaattisilla koostumuksilla kaksi viikkoa ennen ajanjaksoa.

3. Harjoitus. Juoksu, jooga, kävely, tanssi, pilates - selviytyvät tehokkaasti esiasteiden oireyhtymän ilmenemismuodoista eri ikäisille naisille. Fyysinen aktiivisuus lisää “onnen hormonin” tasoa ja auttaa selviytymään PMS: n henkisistä oireista. Jos liikut säännöllisesti, unohdat unettomuuden ja masennuksen, ja kausi on vähemmän tuskallista.

4. Vitamiinit. Kaksi viikkoa ennen kuukautisia aloitetaan vitamiinien E, A, B6 ja magnesiumin käyttö. Tämä helpottaa väsymystä, unettomuutta, ärtyneisyyttä, ahdistusta, sydämen kipua, takykardiaa ja verenpaineen nousua.

5. Ruokavalio. Kuukautiskierron toisessa vaiheessa yritä syödä enemmän vihanneksia, hedelmiä ja elintarvikkeita, joissa on runsaasti kuituja ja kalsiumia. Kahvista, colasta ja suklaasta on kuitenkin luovuttava tilapäisesti. Jos ahdistusta, apatiaa, huonoa mielialaa, ärtyisyyttä kiusataan - kofeiini vain pahentaa ongelmaa. Ihannetapauksessa päivittäinen ruokavalio näyttää tältä: 75% hiilihydraatteja, 15% proteiinia ja 10% rasvaa. Rasvaisista, suolaisista ja mausteisista elintarvikkeista olisi luovuttava. Syödä pinaattia päivittäin - vain yksi kuppi pinaattia, joka on lisätty salaattiin tai smoothieen, rikastuttaa kehoasi päivittäisellä magnesiumin saannilla. Ja kalkkuna auttaa lisäämään serotoniinitasoja - tämän linnun liha on hyvin runsaasti B6-vitamiinia, mikä helpottaa rintojen arkuus ja ärtyneisyys.

6. Terveet juomat. Kahvi on parempi korvata kasviperäiset teet ja tuoreet mehut. Omena- ja porkkanamehut ovat erityisen hyödyllisiä tänä aikana. Alkoholista tulee luopua, koska se vähentää B-ryhmän vitamiinien varastoja ja häiritsee hiilihydraattien aineenvaihduntaa.

7. Rentoutuminen. Stressin välttämiseksi, rentoutua ja ylläpitää positiivista asennetta auttaa joogaa, rentoutumista rauhalliselle musiikille tai luonnon ääniä.

8. Sukupuoli Ei ole mikään salaisuus, että ennen kuukautisia monet naiset heräävät julmasta seksuaalisesta ruokahalu. Älä mene vastoin haluasi - luonto antaa vihjeen kuinka selviytyä PMS-ilmentymistä. Säännöllinen rakastaminen auttaa voittamaan huonon luonteen, ärtyneisyyden, kyyneleyden, ahdistuneisuuden ja unettomuuden. Orgasmi on paras masennuslääke - se nostaa välittömästi serotoniinin tasoa. On aika nauttia seksuaalisia pelejä kumppanisi kanssa ja kokeilla jotain uutta.

Paras lääkkeitä premenstruaaliselle oireyhtymälle ovat terveellinen ruokavalio, liikunta, vitamiinilisät, hyvä unta ja säännöllinen seksi rakastetun kanssa.

Miksi PMS-oireet pahenevat vuosien varrella? Miten käsitellä PMS: ää?

Olen 27, ennen kuin PMS melkein ei vaivautunut, hieman popsykhovala, söi ja kaikki. Viimeisten kuukausien aikana 7 - 8 alkoi huomata, että hermot alkoivat tulla tuhoisiksi, rinnat paisuneet hieman ja aikaisemmin, mutta nyt ne ovat huomattavasti vahvempia ja käsittämätöntä kipuja, epäonnistumiset alkoivat syklin aikana. Ehkä joitakin tippoja pitäisi juoda säätelemään kaikkea? Miten taistelet PMS: n kanssa?

PMS: n rikkominen on melko vakava ongelma, jos oireet antavat sinulle suurta ahdistusta, joten sinun on ehdottomasti otettava yhteyttä pätevään asiantuntijaan. On tarpeen tehdä selvitys vakavien ongelmien poistamiseksi. Olet 27-vuotias, tässä iässä sinun täytyy olla erityisen tarkkaavainen naisten terveydelle. Voin neuvotella gynekologi, erittäin hyvä asiantuntija, 30 vuoden kokemus - Natalya Alekseeva. Toimii WestMedin klinikalla Krylatskomilla kadulla. Syksy 11 (Moskova). Kuukautisten häiriöiden hoito on aina yksilöllinen lähestymistapa. Käsittelin häntä tulehduksella, aloin hoitaa itseäni, ja hän selitti minulle, että tietämättä, mikä on aiheuttaja, en voi itse hoitaa. Tämä ei todellakaan ole, mutta tarvitset lääkärin kuulemisen. Jos tarvitset klinikka-puhelimen, jonka avulla voit rekisteröityä etukäteen kuulemista varten, ota yhteyttä minuun, kirjoitan sinulle.

Kuten tiedetään, lähes kaikki naiset kärsivät premenstruaalisesta oireyhtymästä - turvotuksesta ja purkautumisesta rinnassa, vatsakipu, masennus, ärtyneisyys. Luetteloa voidaan jatkaa hyvin pitkään, tämä tapahtuu kaikille eri tavoin. Vain 10% naisista kärsii erittäin voimakkaista PMS-oireista, joiden vuoksi niistä tulee hallitsemattomia ja jopa vammaisia.

Kaikki tiedemiehet ovat jo osoittaneet, että premenstruaalinen oireyhtymä liittyy suoraan hormonaalisiin häiriöihin. Ennen kuukautisia naisten hormonien taso muuttuu, ja niin tulee niin sanottu PMS.

On kuitenkin tapauksia, joissa hormonit eivät ole syyllisiä. Siksi sinun täytyy kaivaa syvemmälle, tutkia kilpirauhanen, säätää psyko-emotionaalista tilaa, harkita uudelleen elämäntapaa ja ravitsemusta.

PMS: ää tulisi käsitellä, se ei toimi. Etsi pätevä lääkäri, suorita kaikki naiselinten tutkiminen ja älä pääse itse hoitoon. Ymmärrän, että on erittäin vaikea löytää erinomainen lääkäri, mutta yrittää silti terveyttäsi ja ympärilläsi olevien ihmisten rauhaa.

Ensiapu on ravitsemus, enemmän hiilihydraatteja, vähemmän proteiinia ja rasvaa - viljaa, hedelmiä, vihanneksia, pastaa ja leipää. Älä syö makeisia ja alkoholia.

Kokeile masennuslääkkeitä vain lievässä muodossa, muuten riippuvuus voi mennä.

Premenstruaalinen oireyhtymä: 12 tapaa vapauttaa PMS

Eilen olit tyytyväinen elämään, ja tänään jokainen pikku juttu ärsyttää sinua, murtuu irti hiukkasista, itkeä, heittää sinut lämpöön ja kylmään, tulevaisuus näkyy vain mustina sävyinä...

Naisilla tämä tila kehittyy yleensä muutama päivä ennen kuukautisia ja sitä kutsutaan "premenstruaaliseksi oireyhtymäksi".

Epämiellyttävät oireet

Tämä ehto on tuttu useimmille naisille. Monet heistä useiden päivien ajan (yhdestä neljään) ennen kuukautisten alkamista valittavat:

 • vatsakipu vetämällä;
 • rintarauhasen herkkyys ja virtsaaminen;
 • huimaus ja pahoinvointi;

Fyysisen epämukavuuden lisäksi naiset voivat tuntea:

 • ärtyneisyys ja aggressiivisuus;
 • tearfulness, huono tunnelma;
 • seksuaalisuuden jyrkkä kasvu tai väheneminen;
 • muistin heikkeneminen;
 • unihäiriöt.

Nämä ilmenemismuodot häviävät välittömästi kuukautisten alkamisen jälkeen tai ensimmäisinä päivinä sen jälkeen.

Mistä se tulee?

Uskotaan, että valtio perustuu hormonaalisiin häiriöihin, nimittäin naisten sukupuolihormonien liialliseen tuotantoon, mikä johtaa eri elinten ja kehon järjestelmien työn neuroendokriinisen sääntelyn rikkomiseen.

On näkökulma, että vatsaontelon vatsakipu tulee esiin, koska kohdun limakalvon hylkyminen on jo alkanut kuukautisten aikana, eikä kohdunkaulaa ole vielä avattu, mikä johtaa limakalvon ja fragmenttien kertymiseen kohtuun ja siten kipuun.

PMS: n helpottaminen

PMS on tyypillinen naisten huonovointisuus ja valitettavasti emme voi päästä eroon siitä, mutta voimme helpottaa sitä. Jotta helpotettaisiin premenstruaalisen ärsytyksen voittamista, naisen tulisi huolehtia terveydestään paitsi kuukautisten aattona.

1. Ota yhteyttä asiantuntijoihin:

 • käydä gynekologissa ja kokeile hormonaalisten häiriöiden tunnistamista;
 • jos ilmenee emotionaalisia häiriöitä, ota yhteyttä neurologiin;
 • kuten muiden endokriinisten rauhasien sairaudet voivat pahentaa asioita, käydä endokrinologissa.

2. PMS-ilmentymien vakavuudesta ja kestosta riippuen aloita lääkärin määräämät lääkkeet etukäteen (2-3 päivää):

 • voimakasta kipua varten antispasmodiset lääkkeet auttavat sinua;
 • hyvät keinot, joilla pyritään normalisoimaan autonomisen hermoston toiminta;
 • normalisoi keskushermoston työ PTO-prototyyppien rauhoittavilla aineilla - kasviperäiset valmisteet: äiti, valerian, piparminttu;
 • Lääkärisi voi suositella suun kautta otettavia ehkäisyvalmisteita, jotka poistavat epämukavuutta oman aikasi aattona.
 • kohtuuttoman runsas kuukautisten verenvuoto, hyvän vaikutuksen antaa vadelma lehtiä (tai lisäämällä ne keitetty teetä).
 • yritä juoda vähemmän voimakasta teetä, kahvia;
 • rajoittaa nesteenottoa (enintään 1,5 litraa päivässä);
 • lisää suolaa ruokaan;
 • rajoittaa kaliumpitoisten elintarvikkeiden käyttöä: rusinoita, kuivattuja aprikooseja, perunoita;
 • yritä syödä vähemmän rasvaisia ​​elintarvikkeita;
 • sulkee pois ruokavaliosta mausteet, mausteiset mausteet, alkoholi;
 • Yritä luopua lihasta ja maitotuotteista.

4. Vähintään viikko ennen kuukautisten alkamista ja sen aikana suuri määrä kalsiumia sisältäviä elintarvikkeita tulisi sisällyttää ruokavalioon. Tuoreissa vihreissä lehtivihanneksissa on paljon kalsiumia: pinaattia, salaattia, kaalia, persiljaa. On suositeltavaa ottaa multivitamiinit (erityisesti vitamiinit A, B ja E). Yhtä tärkeää on syödä mereneläviä, viljaa ja pähkinöitä, jotka ovat runsaasti makro- ja mikrotuotteita.

5. PMS: n ehkäisemiseksi asianmukainen lepo ja uni ovat tärkeitä.

6. On tärkeää nukahtaa 23.00 saakka, koska juuri tällä hetkellä hormoneja syntyy ja myöhemmin uneliaisuus häiritsee neuroendokriinisen sääntelyn prosesseja. Nukkua paremmin viileässä huoneessa. Lepo ja pidä lepoa ennen kuukautisia ja kuukautisten aikana.

8. Yritä lopettaa tupakointi.

9. Ota kontrastisuihku aamulla ja illalla. Suorita toimenpide viileällä vedellä. Premenstruaalinen stressi auttaa vähentämään 15 minuutin kylpyä, jonka veden lämpötila on 38–39 ° C, piparminttua, kamomillaa ja tavallista lääketieteellistä shandraa (1: 1: 1). Tämän jälkeen hiero laventeliöljyä tai sitruunamunaa alaselkään.

10. Yritä pelätä vähemmän ja olla hermostunut.

11. ICP: n aikana, kuten kaikissa jaksoissa, et voi mennä kylpyyn. Korkeat lämpötilat voivat aiheuttaa voimakasta kipua ja kuukautiset viivästyvät.

12. Hermoston vahvistamiseksi ovat hyvät hengitysharjoitukset ja rentoutuminen. Rentoudu, sulje silmäsi, keskity huomiota ja yritä henkisesti ajaa pois sairaudesta.