Kuukautiskuppi - mikä se on ja miten sitä käytetään?

Jokainen tyttö kohtasi ikuisen ongelman vuodon tai epämukavuuden suhteen käytettäessä tavanomaisia ​​tyynyjä ja tamponeja kuukautiskierron aikana, mutta ne korvattiin ainutlaatuisella kokeneiden asiantuntijoiden kehittämällä työkalulla, joka säästää tarpeettomia ongelmia ja tarjoaa täydellisen toimintavapauden kuukautisten aikana.

Erilaisilla ulkomaisilla verkkosivuilla, videoissa ja verkkokaupoissa olemme toistuvasti kuulleet, että nimi liukui ohi korvillemme ja tuntematon meille: "kuukautiskierto". Monet naispuoliset edustajat ohittivat yksinkertaisesti, ja jotkut yrittivät silti selvittää kiehtovaa kysymystä: "Mikä on kuukautiskuppi?" Ja "miten käyttää kuukautiskuppi?".

Tässä artikkelissa yritämme ymmärtää yksityiskohtaisesti, mitä se on, miten käyttää suukappaletta kuukautisia varten, kuinka tehokas se on, sen säilyvyysaika, käytön vasta-aiheet ja muut yhtä tärkeät kysymykset.

Yleistä tietoa

Kuukautiset hatut (kulhot) on uusi, tehokas ja uudelleenkäytettävä naisellinen, intiimi hygieniatuote, jota monet tutkijat ovat testanneet monissa laboratorioissa, ja kuten se osoitti, se auttaa paljon kuukausittaisten kriittisten päivien aikana.

Menstruatiokuppi on samanlainen kuin tulppaani ja se on valmistettu lääketieteellisestä silikonista, joka on helposti puristettavissa eikä aiheuta allergisia reaktioita myös niillä naisilla, joiden iholla on pienimmät negatiiviset muutokset ja sen ympäristövaikutukset. Tällainen materiaali on niin vaaraton, että se tekee sydänventtiilejä, rintaimplantteja ja muita vastaavia rakenteita.

Kuukautiskupit on kiinnitetty sinulle sopivimpaan syvyyteen emättimeen ja antamatta tytölle mitään epämukavuutta. Hän kerää hyvin perusteellisesti itsensä verenvuodon eikä virtaa, koska hänen koonsa on jokaiselle yksilöllinen, ja sen sisällä oleva kiinnitys johtuu emättimen lihaksista ja sen sisällä syntyneestä tyhjiöstä.

Se eroaa tavallisesta tamponista siinä mielessä, että se ei imeydy erittyvää ainetta, vaan kerää sen itsessään - tätä toimintoa pidetään erittäin hyvänä ja turvallisena naisten terveydelle.

Näiden etujen lisäksi kuukautiskupit suojaavat täydellisesti emättimen ja kohdun eri infektioiden tunkeutumiselta. Tätä naaraslaitetta voidaan käyttää eri tilanteissa, olipa kyseessä urheilutoiminta tai rentoutuminen rannalla.

Myös kuukautiskuppi houkuttelee naisia ​​pitkään ja tämän takia. Sen käyttöaika vaihtelee viidestä kymmeneen vuoteen, riippuen siitä, kuinka huolellisesti ja tehokkaasti se huolehtii.

Edut ja haitat verrattuna muihin hygieniakeinoihin

Kuukautiskuppeilla on monia hyviä ja hyödyllisiä ominaisuuksia, joita ei ole muissa hygieniatuotteissa:

 • tavalliset tamponit pahentavat naisen emättimen mikroflooran tilaa, koska ne imevät paitsi kuukautiskierron lisäksi myös luonnollista voitelua, eikä korkki kerralla vahingoita limakalvoa;
 • kupit selviytyvät jopa kaikkein runsaimpien jaksojen aikana;
 • Voit käyttää kuukautiskuppi useita vuosia, mikä auttaa säästämään paljon rahaa budjetistasi;
 • tätä laitetta ei tarvitse vaihtaa kovin usein, koska se on suunniteltu suurelle määrälle nestettä, joka on päästetty kuin tavanomaiset tiivisteet ja tamponit;
 • käyttämällä kapua, sinun ei pidä pelätä, että naaraselimet käyvät läpi erilaisia ​​sieni-sairauksia ja allergisia reaktioita;
 • se ei sisällä valkaisuaineita, absorboivia aineita tai hajunpoistoaineita;
 • On erittäin kätevää käyttää tätä hygieniamenetelmää monipuolisimpien toimintojen aikana. Tämä työkalu on valmistettu erittäin joustavasta materiaalista, joka ei useiden "monimutkaisten" liikkeiden aikana anna omistajalle pienintäkään epämukavuutta. Sen tärkein etu on se, että se suojaa sitä kvalitatiivisesti mahdollisilta vuotoilta.

Nykyiset haitat, joita esiintyy tämän silikonilaitteen käytössä:

 • pieni määrä lääketieteellistä tutkimusta ja ei-tunnustamista maailmassa. Vaikka korkit keksittiin yli sata vuotta sitten, mutta valitettavasti ne ovat paljon vähemmän yleisiä kuin tunnetut tamponit ja tyynyt;
 • verinen vastuuvapaus naisen sisällä. Tyhjötilan ja hapen tunkeutumisen mahdottomuuden vuoksi emättimen aukkoon kehittyvät aerobiset bakteerit. Mutta infektio voi tapahtua käyttämällä muita hygieniamenetelmiä. Tartuntatautien lisääntymisen välttämiseksi kehossa - yritä tarkasti seurata läheistä hygieniaa;
 • kuukautiskupin käyttöä koskevat ohjeet koskevat mitä tahansa naista;
 • erittyvän veren vapautuminen takaisin kohdunonteloon. Tämä johtuu siitä, että kulhon rakenne sallii veren liikkua vapaasti sen läpi. Useimmiten tämä tapahtuu nukkumisen tai urheiluliikkeiden aikana. Tiedetään, että kohdun aikaansaamisen kohdalla syntyy kohtu, ja kuukautisen veren tunkeutuminen siihen aiheuttaa endometrioosin ja muiden tulehdusprosessien kehittymistä;
 • Ei ole suositeltavaa käyttää kuukautiskuppeja sellaisille tytöille, joita ei ole vielä eronnut sukuelimellä, naisilla, joilla on spiraali, joka estää heitä tulemasta raskaaksi, ja niille, joilla on mitään gynekologista alkuperää.

Tietenkin, ennen kuin käytät silikoni-kulhoa, sinun on kuultava pätevää gynekologia ja suoritettava tarvittava lääkärintarkastus. Jos lääkäri tutkii kehosi tutkii suuhun, ymmärrä huolellisesti sen käyttöä koskevat säännöt.

Kuinka käyttää

Siinä tapauksessa, että hygieenisenä keinona pysähdyit edelleen suukappaleessa kuukautisten ajaksi, sinun täytyy tutkia tämän laitteen käyttöehtoja, jotta ei vaaranneta kehoa ja että tämän työkalun käyttöaika olisi mahdollisimman pitkä.

Kuinka käyttää kuukautiskuppi:

 • kun olet hankkinut tämän hygieniatuotteen, tutustu huolellisesti ohjeisiin;
 • Ennen kuin käytät kuppi ensimmäistä kertaa, sinun on käsiteltävä ja keitettävä huolellisesti käyttäen erityistä antiseptistä ainetta;
 • Pese kädet huolellisesti saippualla ennen kosketusta kappaan;
 • siten, että tämän laitteen emättimeen sijoittaminen ei ole vaikeaa - käytä vesipohjaisia ​​farmaseuttisia voiteluaineita;
 • saadaksemme oppia, miten laittaa sen käyttöönottoon ja tutkia kaikkia tämän manipuloinnin mahdollisia tapoja - tutkia monia olemassa olevia videoita ja valokuvia Internetissä;
 • Ennen kuin poistat suukappaleen emättimestä, pese kädet hyvin;
 • tämän laitteen poistamisen jälkeen huuhtele se viileällä vedellä tuhoamaan veren jälkiä. Steriloi se ennen käyttöä ennen kuin se on erikoistunut antibakteeristen aineiden ja kiehuvan veden avulla;
 • jos jokainen päivä ennen hygienian sterilointia ei ole mahdollista, suorita tämä menettely vähintään 2 kertaa kuukaudessa - ennen sen käyttöä ja sen jälkeen.
 • desinfioi astia perusteellisesti sen jälkeen, kun säädin on valmis;
 • sterilointiprosessin jälkeen - pyyhi se kuivaksi;
 • kun korkkia ei käytetä - pidä se erityisessä puuvillakotelossa, joka sisältyy sen pakkaukseen ostohetkellä;
 • kenttäolosuhteissa kulho voidaan käsitellä märillä pyyhkeillä.

Arviot

Lyubonka

Kaksi vuotta sitten sain tietää kuukautiskanavasta ja siitä tuli hyvin kiinnostunut. Kun olen tutkinut kaikki edut ja haitat, päätin vielä ostaa tämän hygienialaitteen. Haluan todeta, että olen hyvin tyytyväinen kulhon tehokkuuteen, ei pelkästään säästää rahaa merkittävästi, mutta samalla se on myös erittäin mukava, kompakti, helppokäyttöinen eikä vaadi yliluonnollista hoitoa. Yleisesti ottaen suosittelen silikonikorkkeja kaikille naisille.

Synnytyslääkäri-gynekologi Konstantin

Kollegani ja minä kokenut gynekologit tutkivat huolellisesti kuukautiskupin arvion ja kaikki sen edut. Ensimmäiset edut ovat, että se on valmistettu lääketieteellisestä silikonista, joka voi täydellisesti olla vuorovaikutuksessa jopa kaikkein ongelmallisimmalla naisella. Hän oli myös iloisesti yllättynyt hänen tilavuudestaan, monissa foorumeissa oli arvosteluja ihmisistä, jotka kärsivät suuresta purkauksesta ja samanaikaisesti vuotamisesta. Tätä hygieenistä työkalua käytetään noin 5–10 vuoden ajan, ja se houkuttelee myös sitä, että se on varsin edullinen vaihtoehto, sillä naiset, jotka ostavat tavanomaiset tamponit ja tyynynsä koko elämänsä ajan, käyttävät noin 60000 ruplaa. No, tämä hygieeninen keino ja varastointi ja sen helppokäyttöisyys eivät myöskään vaadi vakavia hoitoja. Kuukausikattojen ainoa miinus on, että verenvuoto kerääntyy naisen sisälle ja jonkin aikaa alkaa hajota, on myös infektioriski, koska veri voi virrata takaisin kohdunonteloon.

Valery

Kävin kuuden kuukauden välein naislääkärillä ja kun keskustelu kääntyi purkautumiseni runsaasti. Selitin, että kausieni tällaisen yksilöllisyyden vuoksi löysin itseni usein väärinkäytöksissä. Kuunnellessani surullista tarinaani hän sanoi, että gynekologien massa oli jo siirtynyt nykyaikaisempiin hygieniakeinoihin - silikoni tippuu kuukautisia varten. Olen selittänyt minulle kaikki tämän laitteen edut, kertomalla sen pitkäaikaisesta, tilavuudesta ja turvallisuudesta naisen keholle - päätin heti ostaa tämän suukappaleen. Kun käytin sitä kolmen kuukauden ajan, voin sanoa luottavaisin mielin, että olen pahoillani siitä, että en aloittanut sitä aikaisemmin. Ainoa asia, jota en pitänyt, oli se, että en heti sopeutunut sen käyttöönottoon, mutta yleensä se oli paras ostos viimeisten kuuden kuukauden aikana.

Mikä on kuukautiskuppi: ohjeet ja arviot

Katsot kauppojen hyllyjä, jotka myyvät naisellisia hygieniatuotteita, ja ymmärrät, että nämä matelijat kapitalistit ovat rakentaneet kommunismin. Yhdellä elämänalueella. Ehkä Neuvostoliitto oli edelleen olemassa, jos naisille tarjottiin tyynyjä ja tamponeja.

Mutta edistyminen ei pysy paikallaan. Intiimihygienian alalla esiintyy tiettyjä innovaatioita. Yksi uusimmista keksinnöistä on kuukautiskuppi. Toinen nimi on epätavallinen tämän innovaation kuukautiskorkki.

Mikä se on ja miten sitä käytetään?

Kuukautiskuppi on moderni korvike tiivisteille ja tamponeille. Tätä hygieenistä keksintöä voidaan käyttää vain kriittisinä päivinä.

Kuukautiset kupit on muotoiltu pieneksi kelloksi tai korkiksi - tämä näkyy selvästi valokuvassa ja videossa. Tämä laite on asennettu emättimeen kuukautisten aikaan. Tämä innovaatio on tehty erityisestä hypoallergeenisesta muovista.

Huomaa, että kuukautiskuppi ei ole silikoni, vaan silikonimainen materiaali. Tätä materiaalia käytetään lasten nänneissä, tutteissa ja pulloissa, rintaimplantteissa, sydänventtiileissä.

Näyttäisi siltä, ​​miksi tarvitset kuvassa esitettyä keksintöä? On olemassa joukko naisia, jotka ovat allergisia tamponeille tai tyynyille. He tarvitsevat kuukautiskupin. Jokainen nainen voi käyttää tätä hygieenistä tuotetta.

Lippujen (kulhojen) edut ja haitat

Aloitetaan kuukautiskupin positiivisilla ominaisuuksilla.

 • Kulho kerää vain kuukausittain. Se ei absorboi luonnollista limaa emättimen seinämiin, limakalvo ei kuivu eikä ärsytä perineumin ihoa. Se erottaa korkit tamponeista ja tiivisteistä.
 • Ei tarvitse nostaa kulhoa tilavuuden perusteella. Mikä tahansa purkaus riittää yhden tilavuuden. Vaikka valmistajat tuottavat useita kokoja.
 • Kustannussäästöt. Keskimääräinen aika, jolloin voit käyttää kuukautiskuppeja, on 5–10 vuotta. Ja sinun täytyy ostaa tamponeja joka kuukausi.
 • Tämän hygieenisen tuotteen käytön jälkeen ei rekisteröity mitään yksittäistä allergiaa.
 • Kuukautiskupissa on suuri määrä verta, joten voit muuttaa sitä harvemmin kuin muut hygieniatuotteet.
 • Urheilu kuukautisten aikana muuttuu iloksi, eikä kokemus vuotaa vai ei. Kuukautiset hatut eivät muuta muotoa eivätkä rypisty, joten ei ole vaikeaa tehdä jopa kaikkein monimutkaisinta vallankaappausta.

Tämän hygieenisen massan positiiviset ominaisuudet, mutta kaikilla esineillä on kääntöpuoli.

Niin, kuukautiskuppi - haitat:

 • Uusien, tarkkojen sivuvaikutuksia koskevien tietojen keksiminen on erittäin pieni.
  Jotkut lääkärit uskovat, että eritteiden kertyminen voi aiheuttaa pysähtyneisyyttä. Näin bakteerit voivat tuntea olonsa helposti. • Kohdunkaulan aikana kohdunkaula on auki ja veri voi virrata takaisin kupista. Tämä voi aiheuttaa endometrioosin.
 • Kuukautisia kuppeja ei suositella neitsyille. Se voi vahingoittaa pahvia.

Miten valita suuvartija

Mitä tamponeja ja tyynyjä käytetään ja miten niitä käytetään, on hyvin selkeä. Naiset kohtaavat nuorten kynsien kanssa.

Miten selvittää millainen kuukautiskuppi sopii? Valmistajat tarjoavat seuraavat koot tietyistä parametreista riippuen:

 1. Naisen ikä.
  • Alle 30-vuotiaita tyttöjä voivat käyttää kokoa A. Jos nainen synnytti keisarileikkauksen, on myös turvallista ostaa tämä koko.
  • Koko B - saatavilla yli 30-vuotiaille naisille ja synnyttää luonnollisesti.
 2. Kuukautiskupin tilavuus.
   • S - kulhon hyödyllinen tilavuus on 10 ml, halkaisija 4 cm.
   • M - halkaisija 4,5 cm, käyttökelpoinen tilavuus 15 ml.
   • L - halkaisija 4,5 cm, kulhon tilavuus - 24 ml.

Hygieenisten lisävarusteiden koot valitaan erikseen. Sinun täytyy olla varautunut siihen, että ikäisin kuukautiskupit joutuvat muuttumaan.

Mistä aloittaa? Käyttöohjeet

Ensimmäinen ja välttämätön toiminta ennen käyttöä - kuukautiskupit on desinfioitava. Viisi minuuttia kiehuvassa vedessä on enemmän kuin tarpeeksi.

Seuraava - käsi kädessä. Lue huolellisesti, jos sinulla on Internet-yhteys - katso video. Se on siis selkeämpi ja ymmärrettävämpi.

 1. Pese kätesi.
 2. Ota mukava asento - istuu wc: ssä tai kyykyssä - sitten päättää itse, miten haluat.
 3. Taita kapu ja taitettu puoli päästä emättimeen.
 4. Kuukautiskuppi asetetaan sinulle sopivaan syvyyteen. Mutta sinun täytyy muistaa, että hygieniaobjektin täytyy saada. Älä siis liioittele sitä syvällä.
 5. Häntä voidaan leikata miellyttäväksi pituudeksi.
 6. Käännä suukappale ajon jälkeen akselinsa ympäri. Tämä auttaa häntä käsittelemään.

No, perustettu, prosessi ei ole vuoto. Mutta tulee aika, jolloin kulho on poistettava. Mitä tämä ohje tai video sanoo?

 1. Pese kätesi.
 2. Ota mukava asento.
 3. Tunne alustan pohja ja purista se hieman. Tämä mahdollistaa ylimääräisen ilman pääsyn kulhoon.
 4. Käännä akselin ympäri ja poista hygieniatuote. Sillä hännän ei ole sen arvoista, sillä sen avulla voit vetää kulhoa vain emättimen sisäänkäynnille.
 5. Pese kätesi. Kuukautiskuppi tyhjennetään, pestään juoksevan veden alla. Kapa on valmis uudelleenkäyttöön.

Kuukauden kupin päätyttyä tulee steriloida ja pakata laatikko tai erityinen pussi.

Jos sinulla on kysyttävää siitä, miten kuukautiskuppi voidaan käyttää oikein, on parasta katsella videota tästä aiheesta.

Ja vuoto? Todennäköiset syyt

Voi, tämä pelkoa vuotaa. Vaikka kuukautisten esiintyminen on hyvä ja normaali, mutta silti...

Vuotojen pääasialliset syyt:

 • Kulhon koko ei sovi. Näin tapahtuu, jos nainen, joka synnytti, valitsee liian pienen suuhun. Hygieeninen aihe on päinvastoin liian suuri eikä voi täysin avata naisen emättimessä.
 • Kuukautiskuppi, jossa on virheitä. Jos et käännä hygieniaobjektia, se ei pääty loppuun.
 • Vaurioitunut tuotteen pinta.

Käyttäjien arviot on jaettu. Monet naiset väittävät, että kuukautiskuppi on mukava, turvallinen ja hygieeninen. Mutta he huomaavat, että voit käyttää tätä laitetta vain kotona. Tien päällä ei ole aina mahdollista päästä hyvin varustetussa kylpyhuoneessa tai wc: ssä. Muiden arviot - jyrkästi negatiivinen.

Mutta kuinka monta ihmistä, niin paljon mielipiteitä. Ennen kuin yrität, et tiedä, mutta keksinnöllä on paikka olla.

Silikoni-kuukautiskuppi: ohje

Kuukautiskuppi (korkki tai korkki) on turvallinen vaihtoehto kuukautisten käytössä käytettäville kertakäyttöisille hygieniatuotteille. Kaikki naiset eivät ole tietoisia sen olemassaolosta, tiedotusvälineet eivät mainosta kuppia, ja gynekologit mainitsevat sitä harvoin.

Mikä se on?

Lääketieteellinen korkki on kuppi, joka asetetaan emättimeen kriittisinä päivinä. Kuppi ei sovi imeytymään eritteisiin, se kerää ne sisälle. TPE-silikonimaisen muovin joustavuus, josta kupit valmistetaan, mahdollistaa sen, että se pystyy sopeutumaan emättimen mittoihin. Tämä materiaali ei saastuta ympäristöä, koska se ei vaadi säännöllistä hävittämistä. Sitä käytetään sydän-, rintaimplanttien, vauvapullojen teko-venttiilien valmistukseen.

Capa ei venytä, ei ärsytä eikä vahingoita paikkaa, johon se on asennettu. Kulho poistetaan, kun se on täytetty. Käyttöaste riippuu purkauksen intensiteetistä ja kulhon koosta.

Tuote valitaan ei purkauksen määrän, kuten tamponien, vaan omien anatomisten ominaisuuksiensa perusteella.

Tämän laitteen joitakin etuja:

 1. Silikonikupin käyttö on helppoa ja kätevää, jos noudatat siihen liitettyjä ohjeita. Emättimen sisällä se pysyy lihaksissa ja tyhjiövaikutus, joka muodostuu, kun tuote on asennettu oikein. Ensimmäistä kertaa on parempi harjoittaa käyttöönottoa, kunnes kuukautiset ovat alkaneet, rauhallisessa ilmapiirissä ja rennossa tilassa.
 2. Pehmeä kuppi sopii tiiviisti emättimen seiniin, mutta ei osu niihin ja ei painu. He eivät voi satuttaa.
 3. Kupin käyttöönoton aikaansaama tyhjiö sallii sen, että se ei ainoastaan ​​pääse tiukasti sisälle, vaan se ei myöskään pääse vuotamaan sisältöä.
 4. Myös korkki suojaa vettä ja likaa pääsemästä emättimeen, joten on helppo uida altaissa ja avata vettä sen kanssa.

Ulkoasun historia

Ensimmäinen kuukautiskuppi ilmestyi 30-luvulla. XX luvun. Samanaikaisesti heidän kanssaan esiintyi ja tamponeja.

Kapaa ei käytetty laajalti, koska heidän sukuelimiinsä koskettamista pidettiin tällöin hyväksyttävänä. Naiset eivät olleet tyytyväisiä korkeaan hintaan - kertakäyttöiset tuotteet maksoivat paljon vähemmän ja olivat tuottavampia.

Huomaa, että naisen korkit alkoivat 80-luvun puolivälissä. Tällä hetkellä ympäristön laatu alkoi syntyä, mutta lateksi, josta kupit valmistettiin, aiheutti joskus allergioita. Myöhemmin niiden tuotanto alkoi ottaa lääketieteellistä silikonia, jota käytetään lasten nännien valmistukseen.

Viimeisten 20 vuoden aikana, Internetin leviämisen myötä, naiset ovat ymmärtäneet paremmin, mitä kuukautiskuppi on ja mitkä ovat sen edut muihin henkisiin hygieniatuotteisiin nähden.

laji

Kuukautiskupit on valmistettu erikokoisista ja -tyyppisistä, sinun täytyy valita ne oman anatomian mukaan. Ne ovat kertakäyttöisiä ja uudelleenkäytettäviä:

 1. Kertakäyttötuotteet on valmistettu polyeteenistä, ja niiden pakkaamiseen pakataan useita kappaleita.
 2. Uudelleenkäytettävät ovat pyöreitä ja pitkänomaisia, ja niissä on putkia, renkaita tai palloja.

Tyttöjen ja naisten, jotka eivät ole vielä synnyttäneet, pitäisi valita pienikokoiset korkit. Synnyttäneiden tai vanhempien naisten on tarvittava enemmän suuvartioita:

 • Kirjain A merkitsee kulhoja alle 25-vuotiaille naisille.
 • Kirjain B - synnytyksen jälkeen 25 vuoden kuluttua.
 • S - pienikokoiset kulhot jopa 10 ml, halkaisijaltaan 4 senttimetriä.
 • M - kulhon keskimääräinen tilavuus, jonka tilavuus on enintään 15 ml ja jonka halkaisija on 4,5 senttimetriä.
 • L - tilavuudet kulhoon 25 ml: iin, halkaisija 4,5 senttimetriä. Suositellaan naisille, jotka ovat jo synnyttäneet tai joilla on ollut abortteja.

Suunsuojaa valittaessa tulee ottaa huomioon emättimen syvyys ja halkaisija, mutta myös purkauksen ja lihaksen voimakkuus.

Jotta suuhun vartija ei muutu liian usein, koska emättimen lihakset venyvät iän myötä, lääkärit suosittelevat erityisharjoitusten tekemistä.

Nykyisin yleisimpiä malleja ovat:

Useiden vuosien käytön jälkeen kapuja on muutettava, koska emättimen venytys on ajan mittaan. Syntymän jälkeen se myös menettää elastisuuden.

Muoto ja väri

Kuukautiskorkki ei ole vain erikokoinen - erotus tapahtuu värin ja muodon mukaan: pyöreä kuppi on suositeltavaa käyttää lyhyessä emättimessä, pisarassa - pitkään.

Emättimen koon määrittäminen on helppoa. Sinun täytyy yrittää päästä kohdunkaulaan puhtaasti pestyllä sormella (pieni sinetti). Jos onnistut hankkimaan sen vaikeuksitta - emättimen on lyhyt, jos se on vaikeuksissa - pitkä. Ja voit kysyä gynekologilta. Lääkäri auttaa mittaamaan kiinnostavia tietoja.

Jotkut valmistajat tarjoavat väärän kuljetuspalvelun. Jo ostettu korkki voidaan palauttaa leikkaamalla se kahteen osaan ja palauttamalla uusi, sopivampi.

Kuukautiset kupit ovat läpinäkyviä tai monivärisiä. Väri ei vaikuta ominaisuuksiin - se toimii vain esteettistä kauneutta varten. Mutta värilliset kupit tuhoutuvat nopeasti kiehumiselta, vaikka kaikki väriaineet ovat sertifioituja ja laadukkaita, eikä keltaisuus ole erityisen havaittavissa.

Käytännöllisimmät ovat läpinäkyviä: kaikki ne ovat selvästi näkyvissä, ja siksi niitä on helpompi säilyttää alkuperäisessä muodossaan.

Käyttö- ja varastointiehdot

Kunkin kuukautiskupin käyttöohjeet on liitettävä. Hänen mukaansa ennen kuin alat käyttää korkkia, se on keitettävä jonkin aikaa. Voit myös ostaa erityisiä tabletteja, jotka on suunniteltu steriloimaan tuote.

Voit kuljettaa kulhon käsin huolellisesti, pesty saippualla ja vedellä.

Miten tulla?

Jotta ei pidä pelätä epämukavuutta ensimmäisessä injektiossa, voidaan käyttää pieni määrä vesipohjaista geelivoiteluainetta, vaikka on edullista käyttää vain vettä.

Vaiheittaiset ohjeet korkkien käyttöönotosta:

 1. Ensinnäkin sinun täytyy ottaa mukava asento ja rentoutua lantion lihakset parhaalla mahdollisella tavalla. Voit nousta suoraan, kyykistyä tai taivuttaa hieman. Kun esittely onnistuu useita kertoja, kukin nainen määrittää itselleen mukavimman paikan.
 2. Kuppi on taitettava kahtia kahdesti, pitämällä peukaloa ja etusormea ​​tiukasti kiinni. Tässä muodossa se asetetaan emättimeen vaadittuun syvyyteen, ja jo nyt kuppi avautuu. Sitä ei oteta käyttöön liian syvästi, joten myöhemmin ei ole esteitä uuttamiselle.
 3. Kulho tulee sijoittaa suoraan kohdunkaulan alle tai käyttää sitä. Kaula on helppo tarttua sormiin - se näyttää nenäpäältä.
 4. Sen jälkeen sinun täytyy kääntää korkki hieman, sitten se toimii täysin ja sopii tiiviisti emättimen seiniin.

Liian suuri emättimen kuppi ei pysty täysin auki, ja kuukautiskierto vain virtaa ulos.

Miten poimia?

Kun haluat poistaa korkin, sinun on käytettävä käsiäsi sen pohjan löytämiseksi, mutta älä vedä sitä, vaan paina sitä hieman sivussa. Painamalla poistetaan tyhjiö, ja kuukautiskuppi tulee ulos. Samaan aikaan kuppi ei pääse hännän kohdalle - se saavuttaa pohjan takana, ja sinun täytyy hieman kääntää tuotetta akselinsa ympäri. Myös emättimen lihakset on hoidon aikana rentoututtava.

Uuttamisen jälkeen kuppi tyhjennetään ja huuhdellaan perusteellisesti viileällä vedellä. Pesua varten on sallittua käyttää pehmeää, maustamatonta saippuaa. Äärimmäisissä tapauksissa märkäpyyhkeet tekevät.

Tyhjennä tuote ensimmäistä kertaa, samalla taajuudella kuin tavallisten tiivisteiden vaihtaminen. Ajan mittaan kehittää yksilöllinen poimintatapa.

Miten steriloidaan?

Kun kuukausittain loppuu, vaaditaan tuotteen sterilointi tabletin kanssa. Kuppi kuivataan ja pyyhitään paperipyyhkeellä. Ennen seuraavaa kuukautta korkki on steriloitava uudelleen.

Voit käyttää näitä menetelmiä:

 • Upota korkki kiehuvaan suolattuun veteen pari minuuttia (suola on hyvä antiseptinen aine).
 • Kiehauta viisi minuuttia puhtaassa kiehuvassa vedessä.
 • Pyyhi tuote varovasti 3% etikka- liuoksella (kylmä tai lämmin).
 • Pyyhi kulho 12% vetyperoksidilla.
 • Steriloi tuote vesihauteessa, voit käyttää mikroaaltouunia. Ei-polaarista termoplastia ei kuumenneta laitteen aaltoilla.

Silikonikuppi varastoidaan puuvillapussiin, joka on kiinnitetty siihen myydessään. Se voidaan ostaa erikseen.

Capa ei pysy auringossa - säteet voivat tyhjentää sen materiaalin.

haittoja

Nykyään lääketiede ei ole täsmällisesti osoittanut, miten kuukautisten korkit vaikuttavat naisen kehoon. Siksi lääkärien mielipiteet tästä vaihtelevat suuresti:

 1. Jotkut asiantuntijat kieltävät 100% hygieeniset keinot, koska se voi johtaa veren pysähtymiseen emättimeen. Lämmin ja kostea ympäristö ilman happea on ihanteellinen paikka bakteerien kasvulle. Tämän estämiseksi kuukautiskuppi tulee vaihtaa neljän tunnin välein.
 2. Muut gynekologit sanovat, että hapen puuttuminen estää bakteerien lisääntymisen.
 3. Kuukauden aikana, jotta kaikki veri valuu ulos, kohdunkaula on auki. Unessa nainen voi ottaa asemansa, jossa veri kupista kuukautiskierrossa alkaa virrata takaisin kohtuun. Tässä tapauksessa esiintyy endometrioosin kehittymisen todennäköisyyttä - kohdun sisäkerroksen leviäminen yli. Hypoteesi ei ole vielä saanut tieteellistä vahvistusta, mutta sen pseudotiedettä ei ole vielä osoitettu.
 4. Haittapuoli kodin ulkopuolella

Puutteellinen tieto tästä hygieniatuotteesta on johtanut siihen, että kriittisinä päivinä tiivisteet ja tamponit ovat lisääntyneet. Kaikki naiset eivät tiedä, mikä on kuukautiskorkki ja miten sitä käytetään.

Käyttökyvyn puute voi johtaa siihen, että kuppi liukuu käsistä ja siihen, että säiliön sisältö pääsee helposti pois poistettaessa. Tällaisten vaaratilanteiden välttämiseksi on suositeltavaa laittaa ja poistaa ensin agentti suihkussa.

Vaikka kulho on asennettu oikein, kun koko ei vastaa, nainen kokee joskus epämukavuutta. Tuotetta ei pidä tuntea sisältä ja aiheuttaa pienintäkään haittaa.

Tutkiessasi ohjeita kuukautiskannen käyttämisestä on tärkeää kiinnittää erityistä huomiota hygieniavaatimuksiin. Niiden noudattamatta jättäminen voi johtaa emättimen luonnollisen mikroflooran rikkoutumiseen, koska se on täynnä sienien ja bakteerien kasvua.

Jos kulho on vuotanut, se voi olla asennettu väärin, kokoa ei ole valittu tai tuote on vaurioitunut.

Suurin haitta on, että kuukautiskuppeja ei myydä apteekeissa. Niitä voi ostaa joko verkossa tai verkon markkinoinnin kautta.

makeiset

Kuukautisilla kupeilla on suuria etuja tamponeille ja tyynyille. Heistä erottuu:

 • Kannattavuutta. Ostamalla kuukautiskuppi hinnalla, joka vaihtelee 480-2000 ruplaan, lähivuosina ei tarvitse huolehtia muiden hygieniatuotteiden saatavuudesta talossa kriittisinä päivinä. Valmistajat väittävät, että korkkien asianmukainen käyttö kestää 10 vuotta. Koko elinkaarensa ajan se korvaa 1200 tiivistettä, jotka imevät kaksinkertaisen purkauksen kuin mikä tahansa tiiviste tai tamponi.
 • Mukavuutta. Naiset, jotka ovat valinneet kuukautiskupin, väittävät, että he eivät tunne tuotetta sisällä, eivät tunne kuivia, kuten tamponeja, ja puristavat, kuten tyynyjä. Kapselit keräävät vain verta imemättä luonnollista voitelua, eivätkä aiheuta kasvihuoneilmiötä.
 • Käyttöaika. Jos tamponia on suositeltavaa vaihtaa 3-4 tunnin välein, korkki voi tarvittaessa pysyä kehossa jopa 12 tunnin ajan.
 • Mukavuutta. Kun capa voit uida, harjoittaa aktiivista urheilua: se ei siirry, ei putoa, ei hankaa. Se voidaan sijoittaa kehoon etukäteen, jopa ennen vuotojen alkamista, jotta ei pelätä epämiellyttäviä hetkiä, kun tarvittavat varat eivät ole käsillä.
 • Turvallisuus. Lääketieteellinen silikonituote ei voi aiheuttaa allergioita, ärsytystä tai myrkyllistä sokkia. Ei sisällä hajusteita. Veri ei kerry emättimen seinille ja sisällä oleva mikrofloori pysyy luonnollisena. Kulho ei sisällä absorboivia aineita, valkaisuaineita, proteiineja ja polyvinyylikloridia.
 • Tuoreutta. Kaikki kuukautiskierto kerätään yhteen paikkaan eikä se ole kosketuksissa puuvillan kanssa, joten se ei tuota ominaisia ​​hajuja jopa runsaasti eritteitä.

Suuri joukko etuja ei sulje pois sitä mahdollisuutta, että kuukautiskorkki ei ehkä sovi naiselle lainkaan. Tällaisissa tapauksissa älä pakota itseäsi kärsimään haittaa - tuotteen käytöstä on luovuttava.

Vasta

Naisilla, jotka käyttävät ehkäisyä, kuten intrauteriinista laitetta, ennen kuin käytät kulhoa, on neuvoteltava gynekologin kanssa.

Neitsyille ja niille, jotka eivät voi käyttää tamponeja terveydellisistä syistä, kuukautiskupit ovat vasta-aiheisia. Ensinnäkin ne voivat johtaa imunen repeytymiseen, ja jälkimmäisessä, olemassa olevien sairauksien pahenemiseen.

Kuinka käyttää kuukautisten silikonikuppia

Monet naiset eivät vieläkään tiedä, mitä kuukautiskuppi (korkki, korkki) huolimatta siitä, että tämän työkalun suosio kasvaa joka päivä ja osa oikeudenmukaisesta sukupuolesta on jo pystynyt kokeilemaan sitä itse.

Menstruatiokuppi on vain uusi hygieeninen hoitotuote naisille. Ympäristöystävällisyys, kustannustehokkuus, naisten kehon turvallisuus ovat määritelmiä, jotka kuvaavat hyvin tarkasti, mitä kuppi tarkoittaa kuukautisia varten. Joten mikä on kuukautiskuppi ja miten tätä laitetta käytetään? Mitkä ovat sen käytön edut?

Silikonikupit on valmistettu hypoallergeenisesta muovista, joka hyväksyy helposti eri sävyjä. Tällaista silikonimaisia ​​muoveja käytetään edelleen laajalti lasten valmistuksessa.

Monet naiset eivät vieläkään tiedä, mitä kuukautiskuppi (korkki, korkki) huolimatta siitä, että tämän työkalun suosio kasvaa joka päivä ja osa oikeudenmukaisesta sukupuolesta on jo pystynyt kokeilemaan sitä itse.

Menstruatiokuppi on vain uusi hygieeninen hoitotuote naisille. Ympäristöystävällisyys, kustannustehokkuus, naisten kehon turvallisuus ovat määritelmiä, jotka kuvaavat hyvin tarkasti, mitä kuppi tarkoittaa kuukautisia varten. Joten mikä on kuukautiskuppi ja miten tätä laitetta käytetään? Mitkä ovat sen käytön edut?

Silikonikupit on valmistettu hypoallergeenisesta muovista, joka hyväksyy helposti eri sävyjä. Tällaista silikonimaisia ​​muoveja käytetään edelleen laajalti lasten valmistuksessa.

Innovatiivinen keksintö naisten hygienian alalla

Menstruaalinen kuppi nimeltään innovatiivinen keksintö feminiinisen hygienian alalla käytettäväksi syklin kriittisinä päivinä. Ulkopuolella tämä tuote on kupolimuotoinen, jolloin se voidaan sijoittaa emättimen onteloon.

Kuukautiskansi tai kulho on valmistettu täysin vaarattomaksi ihmiskeholle ja erityiselle lääketieteelliselle silikonille. Useiden vuosikymmenien ajan tällaista materiaalia on käytetty luomaan keinotekoisia venttiilejä sydän- ja rintaimplantteihin. Mahdolliset vapauttavat korkit kriittisiksi päiviksi ainutlaatuisesta muovista TPE: stä, joka läpäisi soveltuvuuden testin lasten käytettäväksi tuttien muodossa ja pulloissa seoksissa tai luonnon lateksista.

Ajatus kuukautiskupista on optimaalinen niille naisille, joilla on jonkin verran iho- tai allergisia ongelmia (esimerkiksi allergiat tavallisille tamponeille tai tyynyille, ekseema).

Kapu kuukautisia varten tuodaan emättimen onteloon, joka pitää sen lihasjärjestelmän ja tyhjiön työn vuoksi. Jos verrataan sitä tavanomaisiin tamponeihin, sen edut ovat ilmeisiä: se on myös näkymätön, mutta se kerää veren itseään eikä sen seinämiin, mikä estää poistumisen kosketuksesta emättimen seiniin. Koska kulho ja emättimen seinät painetaan tiiviisti toisiinsa, laitteen sisältö ei voi kaataa. Lisäksi korkit tarjoavat tiiviyden emättimen sisällä, mikä estää pääsyn eri tekijöiden vaikutuksiin ulkopuolelta.

Kuukautiskuppi on helppo ja kätevä käyttää. Se voi palvella naisia ​​päivällä ja yöllä. Voit käyttää sitä tavanomaiseen mitattuun elämään ja lisääntyneeseen fyysiseen rasitukseen. Kulhon tyhjentämistä ei tarvita. Emättimen limakalvo ei kuivu eikä vaikuta sen mikroflooran koostumukseen, ei aiheuta allergioita eikä johda virtsarakon tulehdukseen.

Kuukautiskannen käyttöikä ja asianmukainen käsittely ja hoito ovat 5-10 vuotta, mikä eliminoi tyynyjen tai tamponien kuukausikustannukset.

Mitkä ovat korkkien käytön haitat?

Tämän naispuolisen hygieniatuotteen käytön haittapuoli on, että niiden vaikutus kehoon ei ole täysin ymmärretty.

Jotkut gynekologit eivät voi varmasti osoittaa tätä työkalua hygieeniseen luokkaan. He väittävät, että kuukautiskupin käyttö voi aiheuttaa veren stagnoitumista emättimessä: 37 ° C: ssa ja hapen puuttuessa luodaan ihanteelliset olosuhteet bakteeriympäristön lisääntymiselle. Tässä suhteessa gynekologit suosittelevat, että kulhot vaihdetaan vähintään neljän tunnin välein.

On kuitenkin olemassa toinenkin lääkäreiden mielipide, joka väittää, että ilman kuukautiskontaktia ilman kanssa ei ole mitään ympäristöä bakteerien aktivoimiseksi. Tällä lausunnolla on hyvin todellinen perusta: alustan sisältö ei eroa terävää hajua, joka on ominaista bakteeriympäristölle.

Toinen lääkäreiden kielteinen mielipide suuhun vartijasta on, että kuukautisten aikana kohdunkaula avataan vapauttamaan kaikki se, joka on tarpeeton. Siksi ne eivät sulje pois sitä versiota, että kun naisen käytössä on vaakasuora runko (esimerkiksi yön aikana), kupin sisältö voidaan kaataa takaisin. Tämä on lääkäreiden ryhmän mielestä suora tie endometrioosin kehittymiselle eli taudille, jossa endometriumin solut kasvavat yli nykyisen olemassaolonsa kohdussa. Tämä seikka ei kuitenkaan ole tieteellisesti todistettu eikä sillä ole tarkkaa perustaa. Tämä on vain versio, jolla on oikeus olla olemassa.

Kun kohdunsisäinen laite on asennettu, naisen on kuultava gynekologia ennen kulhon käyttämistä.

Neitsyiden käyttämä capa-käyttö on vasta-aiheista, koska tämän aineen vahingollista vaikutusta neulaan ja sen koskemattomuuteen ei suljeta pois.

On välttämätöntä pidättäytyä käyttämästä kulhoa niille naisille, jotka tietävät urinogenitaalijärjestelmän ongelmista ja jotka eivät saa käyttää tamponeja. Tällaisessa tilanteessa on parempi harkita uudelleenkäytettävien puuvillatyyppien valintaa.

Miten korkkia käytetään

Ohjeita korkkien käyttämiseksi on melko yksinkertainen. Käytännössä jokainen nainen, joka on käyttänyt tamponeja ainakin kerran, pystyy nopeasti sopeutumaan suukappaleen käyttöön.

Ohje osoittaa, että suuhunsuojelun laadullisen muotoilun yksi tärkeimmistä edellytyksistä on: lantionpohjan lihasten täydellinen rentoutuminen.

Erittäin tärkeä vivahteisto kuukautiskupin käytössä on, että se voi olla emättimessä pitkään, 4 - 12 tuntia. Poista, tyhjennä sen sisältö, huuhteluvälineet katsotaan riittäviksi kaksi tai kolme kertaa päivässä kuukautiskierron aikana.

Mitoitus

Eri valmistajien kuukausikorkeuden kokoiset tuotteet vaihtelevat. Esimerkiksi seuraavat koot erotetaan:

 • A - alle 30-vuotiaille tytöille ja niille, joiden syntymä ei ollut luonnollinen (CS: n syntymä);
 • B - 30-vuotiaille naisille tai niille, joiden synnytys oli luonnollinen.

Naisten hygieniatuotteiden markkinoilla löydät muita kokoja:

 1. S - pituus sekä tuotteen halkaisija on 40 mm. Kahva voi olla eri muotoja: pallo - 6 mm, renkaat - 8 mm, varsi - 15 mm. Tuotteen kapasiteetti on 15 ml, vanteen alapuolisten reikien kapasiteetti on 10 ml.
 2. M - pituus sekä kulhon halkaisija on 45 mm. Kahvat ovat eri kokoonpanoissa: kuulan muodossa - 7 mm, rengas - 10 mm, varren ollessa 17 mm. Tuotteen kokonaiskapasiteetti - 21 ml, kapasiteetti vanteen alla oleviin reikiin - 15 ml.
 3. L - halkaisija 45 mm, pituus 54 mm. Kahvat ovat muodoltaan ja pituudeltaan erilaiset: pallo on 8 mm, rengas 14 mm, varsi 16 mm. Tuotteen kokonaiskapasiteetti on 32 ml, kapasiteetti jopa reiän alapuolelle on 24 ml.

Kuukautiskannen koon valinta riippuu emättimen koosta, eritettävän veren määrästä, tietyn aseman miehittämisestä kohdussa ja lihaksen sävystä.

Tuotteita, joiden koko on S tai M, suositellaan naisille, jotka eivät synny. Niiden olisi keskityttävä vastuuvapauden intensiteettiin. Synnyttämiseen tarkoitetaan M- tai L-ulottuvuuksia. Korkkien kokoa ei kuitenkaan voi valita kerran elinaikana. Todennäköisesti jonkin ajan kuluttua sen on muututtava, koska emättimen lihakset menettävät kimmoisuutta koko elämän ajan. Vaikka jotkut naiset (jotka suorittavat säännöllisesti erityisiä harjoituksia lantion lihasten ylläpitämiseksi) voivat välttää tämän.

Menettelyn valmistelu

Ennen kuin aloitat kuukautiskupin käytön, se on steriloitava. Mitä tuotetta keitetään vedessä 5 minuuttia. Toimintaprosessissa tarvitaan säännöllistä sterilointia lokeroon joka kuukausi ennen jokaista saapumista.

Kuppien puhdistamiseksi seuraavan sovelluksen jälkeen riittää, että pestään ja huuhdellaan juoksevan veden alla. Tai prosessoi märällä pyyhkeellä. Nettokorkki on valmis seuraavaan tuotantoon. On suositeltavaa, että kulho on asennettu siten, että kädet on pesty aiemmin saippualla, koska tämä määrittää suurelta osin tuotteen steriiliyden.

Johdatusmenettely sisältää naisen miellyttävän aseman ja lantion lihasten valmistamisen (eli niiden täydellisen rentoutumisen). Voit syöttää korkin eri sijainneista:

 • pysyvästä asennosta;
 • taivutetusta asennosta;
 • kallistumisasennosta.

Kun kulho on toistuvasti otettu käyttöön, mukava asento muuttuu itsestään.

Ensin sinun on taitettava kulho, ja sitten lisäyksen puolelta alkaa tulla emättimeen. Jos sinulla on vaikeuksia tuotteen käyttöönotossa, voit käyttää vesivoitelua. Syöttäminen kulhoon tulee tehdä, kunnes se tuntuu miellyttävältä sijainnistaan. Jos asento on mukava, mutta samalla kädensija on hieman alttiina ulkopuolelle, se pitäisi vain leikata hieman vaadittuun pituuteen. Kahvan leikkaaminen on tehtävä varovasti, jotta itse kuppi ei vahingoitu. Vain leikattuja tikkuja voidaan leikata. Muita kynämuotoja (silmukkaa, palloa) ei toimiteta.

Kun olet asettanut kulhon paikalleen, tartu päähän ja käännä akseli ympäri. Näin korkki on täysin auki, mikä sulkee pois sen virtauksen.

Se on tyhjennettävä useita kertoja päivässä. Tyhjennyksen taajuus määräytyy täyttöasteen mukaan. Kunnes tyhjennystaajuus määritetään, tämä on tehtävä niin usein kuin ennen tamponien tai tyynyjen vaihtamista.

Uuttomenetelmät

Suun suojan irrottaminen tulee myös pestä vedellä ja saippualla. Jos haluat poistaa sen, sinun täytyy ensin ottaa mukava sijainti ja ottaa rento tila. Tuntuu korkin päältä, ja sen pitäisi olla hieman puristettu ja vapauttaa ilma. Sen jälkeen kulho on pyöritettävä akselin ympäri. Nämä toimenpiteet mahdollistavat kulhomateriaalin jäljittymisen emätinseinämiin, mikä helpottaa merkittävästi sen poistamista. Jos et löydä alustan päätä, se on yksinkertaisesti kiristettävä kulhon kahvalla. Ei tarvitse yrittää ottaa suukappaletta ulos, pidä vain yhtä kahvaa. Korkin irrottaminen päähän ei salli sen poistamista nestemäisestä aineesta.

Nopea poistaminen varojen pitäisi olla pieni harjoitus. On tärkeää pysyä viileänä ja olla kärsivällinen, jotta lihakset eivät jäykistyisi, kun ne otetaan pois.

Kun kulho on poistettu sisällöstä, päästä eroon, kaatamalla wc: hen. Itse työkalu pestään sen valmistamiseksi myöhempää asennusta varten.

Kuukautiskannen perusteellinen hoito altistuu, kun kuukautiskierto pysähtyy kokonaan. Sitten tuote steriloidaan kiehuvaan veteen, kuivataan ja laitetaan takaisin pussiin säilytystä varten seuraavaan kertaan.

Hoitotoimenpiteet

Sterilointi kuukautiskuppi altistetaan useissa tapauksissa:

 • ennen ensimmäistä antamista;
 • jokaisen uuttamisen jälkeen naisten sukuelimestä.

Siivousasetuksia on useita. Näin voidaan puhdistaa ja samalla puhdistaa uuden sukupolven hygieeniset välineet:

 1. Upota se suolatussa kiehuvaan veteen minuutiksi tai kahteen (suolan täydellinen antiseptinen aine).
 2. Ehkä yksinkertainen upottaminen kiehuvaan veteen pari minuuttia.
 3. Sitä voidaan käsitellä lämmitetyllä tai huoneenlämpötilalla 3% etikkaa.
 4. Pyyhi vetyperoksidilla valitulla pitoisuudella 12%.
 5. Steriloi kuukautiskuppi vesihauteella, joka on varustettu mikroaaltouunilla lämmittämällä vesisäiliö.

Lämpömuovaus, josta valmistetaan hygieeninen nainen, ei poikkea polaarisuudesta, joten sitä ei kuumenneta suoraan vaikuttavilta mikroaaltouunilta.

Työkalu tallennetaan erityiseen pussipussiin, joka toimitetaan tavallisesti heti pakkauksessa.

Säilytä pimeässä paikassa, jossa suora auringonvalo ei pääse tunkeutumaan. Loppujen lopuksi tuotteen vaikutus voi niiden vaikutuksen mukaan olla epätavallista haurauden vuoksi. Sterilointi, älä lämmitä tuotetta yli 140 ° C.

Miten käyttää kuukautiskuppi?

Epätavalliset uudelleenkäytettävät tamponit ja patjat kuukautisten aikana - tämä on kuukautiskuppi. Hygieeninen kulho poimii emättimen koon ottaen huomioon lokeron pituuden ja leveyden sekä sen kapasiteetin. Huolimatta kaikista kuukautiskannen käytön eduista on joitakin haittoja.

Kuukautiskuppi - tamponien ja tiivisteiden vaihtaminen kriittisinä päivinä

Mikä on kuukautiskuppi?

Kuukautiskuppi on uudelleenkäytettävä intiimihygieniatuote, jota käytetään kriittisinä päivinä. Kulho on taloudellinen, ympäristöystävällinen ja tilavampi korvaaminen klassisille tamponeille ja kertakäyttöpakkauksille.

Muut merkit:

 • kuppi kuukautisia varten;
 • kuukautiskolvi;
 • hygieeninen kuppi;
 • emättimen suppilo;
 • korkki kriittisille päiville;
 • kuukautiskorkki.

Kirjoita vaihtoehto menstruaatiokorkki

Visuaalisesti kuukautiskorkki on pieni säiliö, joka on kellon muodossa lyhyt "varsi", joka on kepin tai pallon muodossa. "Kellon" leveys riippuu työkalun valmistajasta ja koosta. Kuvassa näkyy, mitä hygieeninen korkki näyttää:

Kuppi asetetaan emättimeen, jonka jälkeen se kiinnitetään seiniin sisäisten lihasten tyhjiön ja paineen avulla. Tämä teline eliminoi vuodon mahdollisuuden ja poistaa epämukavuutta käytettäessä. Kriittisinä päivinä vapautunut kuukautiskierto kerääntyy kellotuppiloon ja purkautuu aineen uuttamisen jälkeen.

Kuppien käyttöaika riippuu valmistajasta ja vaihtelee 1 - 10 vuoden kuukaudessa. Koska kuukautiskorkit ovat hyvin erilaisia, on mahdollista valita sopiva hygieniatuote kaikille naisille.

Mikä on kuukautiskuppi?

Kuukautiskantaa käytetään kriittisinä päivinä, sillä se korvaa kertakäyttöiset tamponit ja tiivisteet. Kapa ei absorboi eritteitä, vaan kerää ne itsensä sisään, joten se sisältää suuremman määrän kuukautiskiertoa ja ei vaadi usein vaihtoa.

Kun kuukautiskorkki on asianmukaisesti käytetty, vuotoja on lähes mahdotonta.

Menetelmä kuukautiskuppien kiinnittämiseksi poistaa käytännössä vuotojen todennäköisyyden. Lisäksi korkit eivät salli verenvuodon kosketusta emättimen seiniin, mikä parantaa paikallista mikroflooraa.

Menstruaalisen korkin edut ja haitat

Menstruatiokupissa on useita tärkeitä eroja tavallisista tamponeista ja tyynyistä. Jotkin näistä ominaispiirteistä liittyvät välineet, toiset voivat tulla vakaviksi haittapuoliksi.

Kuukautiskannen etuja ovat seuraavat:

 1. Terveydenhuolto: toisin kuin tamponit, capa ylläpitää naisten sukupuolielinten mikroflooran luonnollista tilaa ja estää dysbioosista johtuvan lisääntymisjärjestelmän tulehdussairauksien kehittymisen.
 2. Haitattomuus: kuukautiskuppi on valmistettu hypoallergisista aineista, ei sisällä valkaisuaineita, makuja ja muita haitallisia lisäaineita. Sen käyttö ei kuivaa emättimestä eikä aiheuta myrkyllistä sokki-oireyhtymää.
 3. Hygienia: kun käytetään kuppeja kuukautisia varten, neste erotetaan emättimen seinistä, joten epämiellyttävä haju on lähes huomaamaton. Lisäksi työkalu on erittäin helppo puhdistaa ja steriloida.
 4. Helppokäyttöisyys: emättimen kapu on tyhjennettävä 6-12 tunnin välein purkauksen voimakkuudesta riippuen. Perkolaation puutteen vuoksi sitä voidaan käyttää urheilussa, uinnissa, matkoilla ja nukkumassa.
 5. Säästöt: uudelleenkäytettävä käyttö maksaa korkeat alkuperäiskustannukset 8-10 kuukauden käytön jälkeen. Tamponien ja tamponien menojen puuttuminen säästää noin 2 000 ruplaa vuodessa.
 6. Ympäristön hoito: tamponien ja tyynyjen valmistus sekä niiden myöhempi hävittäminen saastuttavat ympäristöä. Toisin kuin nämä hygieniatuotteet, korkkeja käytetään monta vuotta, mikä vähentää jätteiden määrää kaatopaikalle.

Mahdollisuus uudelleenkäyttöön säästää hygieniaa

Hygienian haitat ovat seuraavat:

 1. Vaikeus käyttää: oppia käyttämään kulhoa oikein, tarvitset koulutusta ja kärsivällisyyttä. Aluksi hän voi luopua kädestään sisään- ja poistuessaan emättimestä. Jotta se ei aiheuttaisi haittaa, kosketa suihkun korkkia.
 2. Mahdolliset haitat: väärän lisäyksen, sopimattoman koon tai anatomisten ominaisuuksien vuoksi kupin läsnäolo emättimessä voi häiritä naista.
 3. Hoidon tarve: jotta korkki olisi steriili eikä vahingoita emättimen mikroflooraa, se on pestävä perusteellisesti, steriloitava kerran kuukaudessa ja säilytettävä erityisolosuhteissa.

Kuukautisten korkkien edut ovat suuremmat kuin pienet haitat.

Miten valita kuukautiskuppi?

Useimmat valmistajat tuottavat 2 tai 3 kokoa emättimen korkkia.

Niiden valinta riippuu emättimen koosta:

 1. Alle 30-vuotiaita naisia, jotka eivät ole luonnollisesti synnyttäneet, suositellaan käyttämään pieniä tai keskisuuria suuvartijoita.
 2. Synnyttäville naisille sekä yli 30-vuotiaille naisille tarvitaan pienempiä emättimen lihasvärin vuoksi suurempia kulhoja.

Eri valmistajien myöntämät samankokoiset lippalakit ovat aina erilaisia. Valitaksesi sopivan koon kaikille valmistajille, on tärkeää tietää 3 indikaattoria: kulhon pituus, leveys ja tilavuus.

pituus

Korkin pituus on indikaattori siitä, millainen epämukavuus, sisäisten elinten paine ja varojen virtaus riippuvat. Kuppi, joka on valittu pituudeltaan, ei tunneta emättimen sisäpuolella eikä sitä ole irrotettu.

Ensin sinun on päätettävä emättimen pituudesta:

 1. Kuukautisten aikana istu wc: hen, levitä jalat leveäksi.
 2. Aseta sormi emättimeen, yritä päästä kohdunkaulaan. Se on pieni ulkonema emättimen takana.
 3. Jos pääset kaulaan sormella, sinulla on lyhyt emätin. Jos sitä ei saavuteta - pitkä.

Kun olet valinnut 3 eri tyyppiä:

 1. Lyhyt: 38-44 mm. Sopii naisille, joilla on lyhyt emätin ja nuoret.
 2. Medium: 45-50 mm. Niitä voivat käyttää naiset, joilla on keskimääräinen ja pitkä emätin.
 3. Pitkä: 51-57 mm. Sitä käyttävät naiset, joilla on pitkä ja erittäin pitkä emätin.

Jos et ole varma emättimen pituudesta, on parempi ottaa lyhyt suukappale. On vaikeampi poistaa, mutta tällainen työkalu on taattu, ettei se vuota eikä aiheuta kulumista haittaa.

leveys

Kulhon leveys on sen halkaisijan mittaus "kellon" ulkoreunaa pitkin. On kolme päävaihtoehtoa:

 1. 40-41 mm: erittäin pieni koko nuorille ja neitsyille.
 2. 42-44 mm: pieni koko nuorten ja kissojen naisille sekä naisille, joilla on suuri emättimen sävy.
 3. 45-48: suuri koko naisille, joilla on heikot emättimen lihakset.

Erilaisia ​​kokoja ja muotoja kuukautiskorkilla

Leveyden valintaa kannattaa lähestyä vakavasti: leveä korkki saattaa tuntua epämukavalta sisäpuolelta, ja kapea korkki ei pysty kunnolla kiinnittymään emättimen seiniin ja aiheuttaa vuotoja. Jos et ole varma koosta, ota kulho, jonka siirtymäarvo on 44-45 mm.

tilavuus

Kulhon tilavuudesta riippuu kuinka usein se on tyhjennettävä. On kolme pääkokoa:

 • pieni: 18-24 ml;
 • väliaine: 25-31 ml
 • suuri: 32-38 ml.

Suurikapasiteetilla on usein suurempi pituus ja leveys, joten ne eivät sovi kaikille naisille. Rahastojen optimaalinen hankinta keskimäärin: sitä ei tarvitse muuttaa usein, eikä se aiheuta epämiellyttäviä tunteita.

Miten kuukautiskantaa käytetään?

Jotta kuukautiskorkki ei vuotaisi, ei tuntuisi sisällä eikä vahingoita kehoa, on opittava käyttämään tätä hygieniatuotetta oikein.

Menettelyn valmistelu

Ennen kynän ensimmäistä käyttöä kuukautisten aikana se on steriloitava. Tämä voidaan tehdä kuumalla vedellä useilla tavoilla:

 • metallikotelossa liesi;
 • muovisäiliössä tai erityisessä lasissa mikroaaltouunissa;
 • lisäämällä suolaa ja etikkahappoa.

Huuhtele kädet huolellisesti käyttäen saippuaa tai muuta käsin puhdistusainetta. Sitten voit tehdä kulhon asennuksen.

Miten upottaa?

Emättimen kapu on syötettävä seuraavasti:

 1. Pese kätesi matalalla alkalipitoisella saippualla.
 2. Etsi paikka, jossa voit kätevästi lisätä kulhon sisälle: istuu, puoli istuu, seisoo tai kohotettu jalka. Sama paikka koskee tamponien asettamista.
 3. Taita kapu 4 kertaa: puoleen ja uudelleen puoleen. Sinulla pitäisi olla pieni putki, jossa on kapea pohja ja laajempi yläosa.
 4. Levitä haavat ja anna taitettu suukappale laajalle ylöspäin. Korkin tulisi olla 1-2 cm emättimen sisäänkäynnistä.
 5. Pidä korkkia alhaalla ja suorita täysi käänne emättimen sisään. Kuppi avautuu ja kiinnittyy emättimen seiniin.

Miten taitetaan kuukautiskansi asennettavaksi

Miten poistetaan korkki?

Poista kuukautiskorkki seuraavasti:

 1. Pese kätesi huolellisesti.
 2. Levitä haavat, tuntuu sormilla kulhon ja sen pohjasta.
 3. Paina pohjaa alaspäin päästäksesi ilmaa sisään, ja tyhjiövaikutus on rikki.
 4. Tartu kulhoon peukalolla ja etusormella molemmin puolin, vedä varovasti itseäsi kohti ja vedä se ulos.

Huolehdi läheisestä hygieniasta

Menstruaatiokupille, jota on käytetty pitkään eikä tullut bakteerien kantajaksi, on huolellisesti huolehdittava siitä.

Lyhyt ohjeet emättimen korkin hoitoon:

 1. Desinfioi suojussuoja kuumassa vedessä tai antiseptisellä aineella ennen ensimmäistä käyttöä ja kuukautisten jälkeen.
 2. Kun korkki on tyhjennetty, huuhtele se kylmällä juoksevalla vedellä tai pyyhi steriileillä paperilaseilla.
 3. Älä käytä saippuaa, jolla on korkea alkalipitoisuus. Levitä hygieeninen neutraali saippua ilman hajusteita, jonka pH on 3,5.
 4. Käytä pussia puuvillaa, pellavaa, mikrokuitua ja muita kankaita, jotka päästävät ilmaan ja tarjoavat sisäisen ilmanvaihdon varastointiin.
 5. Pidä korkki pois auringosta: suora auringonvalo ja yli 140 asteen lämpötilat voivat vahingoittaa kuukautiskupia.

Sopivin paikka kuukautiskannen säilyttämiseen on kangaspussi.

Kulhon hoito helpottaa lisätuotteita valmistajilta: erikoispussit ja -laukut, desinfiointilasit, sterilointitabletit ja paljon muuta.

Vasta-aiheet

Kynän käytön vasta-aiheet sisältävät seuraavat tilat:

 1. Tuotteen komponenttien suvaitsemattomuus: kun allergia kumille tai lateksille, ei voi käyttää tällaisten materiaalien lokeroa. Hypoallergeenisille lääketieteellisille silikonikannuille tämä tuote on merkityksetön.
 2. Synnytyksen jälkeinen verenvuoto: gynekologin on valvottava verenvuodon määrää, joten et voi käyttää kupillista.
 3. Emättimen mekaaniset vauriot: synnytyksen, leikkauksen, kaaretuksen ja muiden emättimen vammoja aiheuttavien toimenpiteiden jälkeen intravaginaalisia aineita ei saa käyttää.
 4. Intravaginaalisten keinojen kieltäminen: sairauksiin, joissa gynekologi kieltää käyttämästä intravaginaalista hygieniaa ja ehkäisyvälineitä, on myös hylättävä kuukautisten korkit.

Suhteellinen kontraindikaatio voi olla neitsyys: kuukautiskupin käyttö ei vahingoita emättimen kruunua, mutta voi aiheuttaa vakavaa epämukavuutta. Käyttämällä XS- ja S-kokoluokkia tämä voidaan välttää.

Mistä ostaa ja kuinka paljon on korkki?

Uudelleenkäytettäviä silikoni-kulhoja kuukautisia varten voi ostaa apteekista ja erikoistuneista verkkokaupoista. Supermarkettiketjuissa ja kauneusliikkeissä kuukautiskiertoja, toisin kuin tyynyjä ja tamponeja, ei myydä.

Arviot

Ostin kuukautiskierron suukappaleen bloggaajien ja tuttavien rave-arvioiden vuoksi. Käytin 3-4 kertaa eikä ymmärrä heidän iloaan, en pidä työkalusta! Sovellusmenetelmä on monimutkainen, sisältä tuntuu epämiellyttävä, paljon sekoittumista pesuun ja kiehumiseen. Todennäköisesti palaan tamponeihin.

Kuukautiskupit - valinta naisesta, joka ajattelee maailmaa. Voitteko kuvitella, kuinka monta tamponia ja tyynyjä käytämme ja miten ne saastuttavat ympäristöä? Lääketieteellistä silikonikuppia käytetään enintään 15 vuoden ajan, eikä kerran, joten kulhoissa on käytettävä kaikkia, jotka eivät ole välinpitämättömiä luontoon.

Mennyt kuukautiskorkit 2-3 vuotta sitten. Minulle ei ole mitään rajoitusta: unohdin allergiat, emättimen kuivuuden, kystiitin ja rintamaidon tamponien käytön vuoksi. Hygieniatuotetta ei enää tarvitse vaihtaa 2–3 tunnin välein: tyhjennän kulhon 6, ja joskus 12 tunnin kuluttua. Suosittelen!

Arvostele tämä artikkeli
(1 merkkiä, keskimäärin 5,00 viidestä)