Serosometri - neste kohtuun ja hoitoon

Kirjoittaja: Ekaterina Sibileva, viimeksi muokattu 09.07.2017

Monet vanhemmat naiset kohtaavat termin "serosometri". Mikä se on? Tämä ei ole diagnoosi, vaan tila, jolle on tunnusomaista seerumin nesteen kertyminen kohduun. Se on seurausta gynekologisista sairauksista tai toiminnoista. Nesteiden kertyminen kohdussa voi siksi useista syistä serosimetrin vaatia huolellista diagnoosia. Kussakin tapauksessa hoito valitaan erikseen.

Serosometrien tärkeimmät syyt


Nesteen syy kohdussa voi olla:

 • Hormonaaliset häiriöt (tästä syystä useimmiten serosimetri diagnosoidaan vaihdevuosien aikana). Tässä tapauksessa seeruminen neste kerääntyy kohtuun.
 • Monimutkainen synnytys. Kohdussa säilytetty veri, limaa, rappeutuneita orgaanisia elementtejä.
 • Patologiset tilat, joihin liittyy verenvuotoa. Hematometri kehittyy - kokoelma verta kohdussa. Se voi olla seurausta kohdun aran repeämästä, monimutkaisesta abortista ja muista prosesseista.

Serosometri ja vaihdevuodet

Vaihdevuosien aikana endometriumin uusiutuminen pysähtyy ja nainen ei mene kuukautisten läpi. Lisäksi hormonaaliset muutokset vaikuttavat kohdun ja solukalvojen seinien läpäisevyyteen. Kaikki tämä voi aiheuttaa serosometrien kehittymisen.

Kuitenkin hormonaalinen toimintahäiriö vaihdevuosien aikana ei ole ainoa provosoiva tekijä. Jos nainen on yleisesti terve, hänellä ei ollut vakavia gynekologisia ongelmia, ja hän johtaa terveelliseen elämäntapaan, nesteen kertymisen todennäköisyys kohdussa on pieni.

On olemassa useita muita tekijöitä, jotka lisäävät merkittävästi serosometrien kehittymisen riskiä. Ensinnäkin nämä ovat jo siirrettyjä sairauksia ja toimintaa. Jos katsomme, että suurella määrällä aikuisia naisia ​​on abortti (eikä vain yksi), ja kohdun seinämien kaavion jälkeen elin on loukkaantunut, käy ilmi, että kaikki nämä tekijät yhdessä (hormonaaliset ja mekaaniset) aiheuttavat serosometrejä ja nestettä kohdun kohdalla vanhuksissa ikä on diagnosoitu lähes 40 prosentissa naisista.

Riskiryhmään kuuluvat myös naiset, jotka muuttavat usein seksuaalisia kumppaneitaan, savuttavat, syövät väärän ruokavalion, eivät liiku, tai käyttävät sopimattomia hormonaalisia lääkkeitä. Usein esiintyvä sukupuoliyhteys johtaa emättimen loukkaantumiseen, kuivuuteen ja epämukavuuteen, mikä puolestaan ​​johtaa negatiivisiin muutoksiin mikrofloorassa. Dysbakterioosi kehittyy ja patogeenit aktivoituvat. Tämä voi aiheuttaa endometriitin ja muiden vaarallisten olosuhteiden kehittymistä. Serosometri on tässä tapauksessa ilmentymä kohdun synnyttämästä patologiasta.

Tupakointi ja alkoholi vaikuttavat haitallisesti hormoneihin ja johtavat verisuonisairauksiin. Virheellinen ruokavalio muuttuu myös taudin kehittymiselle, koska elin menettää sille tarvittavat aineet kokonaan. Vaihdevuosien aikana sinun on harkittava huolellisesti valikkosi läpi ja varmasti sisällyttävä ruokavalioihin, jotka sisältävät paljon kuitua, samalla kun vähennetään rasvan saantia.

Säännöllisen liikunnan puute on myös täynnä muutoksia hormonitasapainossa ja verenkiertohäiriöissä, joten kuntosali vaihdevuosien aikana ei ole hyvä muoto, vaan tarve ylläpitää hyvää terveyttä.

Hormonaalisten lääkkeiden kontrolloimaton käyttö voi myös aiheuttaa serosometrin, jos nainen poistaa vaihdevuosien ilmenemismuotoja kuulematta lääkärin kanssa ja määrää itsenäisesti hoidon. Tässä tapauksessa hormonaalinen vajaatoiminta voi pahentua, varsinkin jos itsehoito viivästyi pitkään.

Oireiden serosometrit


Serozometriaa on mahdollista paljastaa vain huolellisella diagnostiikalla. Itse nainen voi kiinnittää huomiota seuraaviin varoitusmerkkeihin:

 • Jatkuva vatsakipu. Mitä enemmän nestettä kertyy kohtuun, sitä enemmän se kasvaa ja sitä voimakkaampi kipu.
 • Kipu ja epämukavuus sukupuolen aikana. Yhdynnässä tavallinen vetovoima tulee voimakkaammaksi.
 • Lisääntynyt vatsa, joka liittyy myös kohtuun. Vaikeissa tapauksissa kohtu voi kasvaa niin paljon, että nainen näyttää raskaalta.
 • Ongelmia virtsaamisessa ja virtsaamisen vaikeuksissa. Molemmat oireet johtuvat siitä, että laajentunut kohdunpaine painostaa muita elimiä, minkä seurauksena virtsarakko ja peräsuoli vaikuttavat.
 • Usein harmaasävyinen purkaus. Huolimatta siitä, että suurin osa nesteestä ei voi poistua kohdunontelosta, tietyn määrän salaisuuksia tulee edelleen purkautumisena. Erityisen huomattavia ja voimakkaita ne tulevat sukupuolen jälkeen.
 • Pysyvästi kohonnut lämpötila. Yleensä se on merkityksetön, mutta pitää sitä pitkään.

Jos nämä oireet ilmenevät, ota välittömästi yhteys lääkäriin ja tutkia.

Diagnostiset serosometrit

Edellä mainitut oireet eivät ole riittävä syy serosometrien diagnosointiin, koska monille gynekologisille sairauksille on ominaista samanlaiset ilmenemismuodot. Ultraäänitutkimusta tarvitaan nesteen kertymisen havaitsemiseksi. Vain se voi määrittää tarkasti serosometrin. Seuraava vaihe on ylimääräisiä testejä, joiden tarkoituksena on tunnistaa nesteen kertymisen syy ja sen luonne.

Diagnoosin vahvistamiseksi on otettava täydellinen verenkuva, virtsatesti, veri hormoneille ja kasvainmerkinnöille sekä emättimen tahra. Vasta tämän jälkeen voidaan määrätä sopiva hoito.

Serosometrin hoito

Jos serosometrien tapaus ei ole käynnissä, sitä voidaan hoitaa onnistuneesti lääkityksellä, eikä leikkausta tarvita. Kuolema auttaa pääsemään eroon kertyneestä nesteestä. Leikkausta käytetään vain äärimmäisissä tapauksissa, kun seeruminen neste aiheuttaa paineita muille elimille pysähtyneen prosessin seurauksena eikä sitä voida hoitaa.

Serosometreille ei ole olemassa vakiintunutta hoito-ohjelmaa, koska taudilla voi olla erilaisia ​​syitä ja luontoa. Alkuvaiheissa sitä kuitenkin yleensä määrätään:

 • fysioterapia;
 • vitamiinikompleksit (B, C);
 • imeytyvät lääkkeet;
 • keino edistää verenkiertoa ja parantaa endometriumin regeneroitumista.

Jos neste on kurja, lisätään edellä esitettyyn antibioottien kurssi (amoksisilliini, moksifloksasiini, kefatsoliini tai ornidatsoli). Tarvittaessa lääkäri voi määrätä myös kipulääkkeitä. Kun oireet poistetaan, naiselle annetaan kuntoutushoito, jonka tehtävänä on mikroflooran normalisointi, kudosten elvyttäminen ja taudin toistumisen estäminen.

Ihmisoikeuksien korjaaminen

Jos kohdun serosometri havaitaan ajoissa ja naisella ei ole voimakkaita oireita (esimerkiksi voimakasta kipua), jotkut lääkärit pidättyvät hoidosta ja keskittyvät hormonaalisen taustan palauttamiseen tarjoamalla hoitoa kansanhoitoon.

Jotkut yrtit edistävät tehokasta hoitoa ja auttavat eroon serosometreistä.

 • Boorin kohdun infuusio on otettava 50 ml: ssa kolme kertaa päivässä kahden viikon ajan.
 • Aloe on toinen todistettu kansanhoito. Murskatut jäähdytetyt lehdet sekoitetaan voin ja hunajan kanssa. Seos ottaa yhden tl päivässä.

Mikä on serosometrin kohtu

Tärkein syy serosometrien muodostumiseen - serotonisten eksudaattien klustereihin kohtuun - on elimen atrofiset prosessit perimenopausin ja vaihdevuosien aikana. Gynekologiset sairaudet, invasiiviset menettelyt, hyvänlaatuiset ja pahanlaatuiset kasvaimet myötävaikuttavat myös nesteen kertymiseen kohtuun. Potilaat ovat kiinnostuneita: serosometri - mikä on tämä sairaus, miten se kehittyy ja ilmentyy, mitkä ovat hoitomenetelmät? Jokaiselle naiselle on hyödyllistä tietää vastaukset näihin kysymyksiin voidakseen aloittaa hoidon ajoissa.

Serosometri - yleistä tietoa taudista

Nesteen kertymisen seuraus kohtuun on verisuonten muutokset, jotka tapahtuvat endometriumin paksuudessa. Syövän nesteen lähde missä tahansa elimessä on verisuonet ja niihin virtaava veri. Useista syistä veriplasma alkaa levitä verisuonten seinämien läpi, kapillaareja elimen luumeniin. Patogeenisten ja ehdollisesti patogeenisten mikro-organismien läsnä ollessa seeruminen neste painaa ylös.

Mikä on serosometri? Tämä on gynekologinen patologia, jossa seroottinen eksudaatti alkaa kerääntyä kohtuun, mikä johtaa elinontelon lisääntymiseen. Eri tekijät voivat aiheuttaa taudin kehittymistä, useimmiten taudin diagnoositaan naisilla vaihdevuosien aikana.

Sairauden syyt

Pääasialliset syyt kohdun serosometrien kehittymiseen ovat erittymisen heikkeneminen tai lisääntynyt eritys.

Miksi serosometri tapahtuu:

 • Kohdunkaulan kanavan halkaisijan pienentäminen ja sen supistuminen - samalla kun pienennetään naisten hormonien synteesiä, kohdunkaulan liman erittyminen supistuu, kudos atrofia, kanavan läpäisevyyden heikkeneminen voi johtua myös epänormaaleista poikkeamista naispuolisten sukupuolielinten rakenteessa (arpeutuminen, syöpä), kohdunkaulassa.
 • Pahanlaatuisen ja hyvänlaatuisen luonteen tuumorit - polyypit, fibroidit, suurikokoiset kystat estävät erittymisen normaalin ulosvirtauksen.
 • Hormonaalisen epätasapainon taustalla havaitaan seeruminesteen ylimääräistä erittymistä endometriitin, limakalvon hyperplasiaa.
 • Exudate osaksi kohdun ontelo voi tunkeutua munanjohtimet aikana kohdunulkoinen raskaus, adnexitis.

Serosometri virtaa naisilla vaihdevuosien aikana, samanaikaisesti myoomin, polyyppien ja endometriumin hyperplasian kanssa.

Kohtuun serosometri kehittyy yhdessä paikallisen tai yleisen immuniteetin vähenemisen, hormonaalisten häiriöiden ja lisääntymisjärjestelmän toimintojen ennenaikaisen häviämisen kanssa.

Istuva elämäntapa, huonojen tapojen läsnäolo ja huono ruokavalio, toistuvat abortit, hormonaalisten lääkkeiden pitkäaikainen käyttö - serosometrien kehittymisen tärkeimmät tekijät.

Kuinka ilmeinen

Alkuvaiheessa tauti voi edetä ilman selviä oireita, serosimetrit havaitaan sattumalta rutiininomaisen gynekologisen tutkimuksen aikana.

 • runsaasti purkautumista ja kipua vatsaontelossa - esiintyy, kun kohdun tulehdus kerääntyy;
 • lämpötilan nousu;
 • heikkous;
 • kohdun koko kasvaa, mikä ilmentää tylsää, kipeää kipua suprapubisella alueella;
 • usein virtsaaminen, ummetus tai ripuli - laajentunut kohdunpaine alkaa painostaa muita elimiä.

Patologian kroonisessa muodossa vatsan kipu muuttuu voimakkaaksi ja kestäväksi, purkaus näkyy, kun seos on mätä, likainen ruskea tai harmaa, kuukautiskierto häiriintyy, ja tällaisissa tapauksissa tarvitaan antibioottihoitoa.

Kohtuun serosometri voi aiheuttaa muiden urogenitaalijärjestelmän elinten infektion, niiden toimintojen rikkomisen tulehdusprosessin aikana.

diagnostiikka

Serosometrien diagnosoinnin aikana lääkärin tehtävänä on tunnistaa syyt, jotka johtivat nesteen kertymiseen kohtuun, joten on tarpeen tehdä kattava ja kattava tutkimus.

 • Tuolin tutkintaprosessissa lääkäri diagnosoi kohdun lisääntymisen, vetisen purkauksen.
 • Ultraääni suoritetaan kohdun epänormaalin kehittymisen havaitsemiseksi, kehon muodon ja koon muutoksiksi, hyperplastisten prosessien esiintymiseksi endometriumissa, kasvaimet, tutkimus auttaa arvioimaan kohdunkaulakanavan läpinäkyvyyttä. Ultraäänellä oleva serosometri näyttää epänormaalin nesteen kertymiseltä ilman patologisia sulkeumia, mutta pitkän taudin aikana määritetään patologiset elementit, jotka vaativat yksityiskohtaisemman diagnostiikan.
 • Dopplografia serosometrillä on välttämättä mukana ultraäänellä.. Lääkäri määrittää endometriumin verisuonittumisen asteen päätettäessä erillisen diagnostiikkakäynnistyksen suorittamisesta.
 • Kaavinta suoritetaan endometriumin lisääntyneen verisuonittumisen läsnä ollessa, mikä on vaarallista endometriumin hyperplasian kannalta. Tällaisissa tapauksissa suoritetaan hysteroskooppia, kuretti.
 • Endometriumin histologinen ja sytologinen diagnoosi kuretuksen jälkeen.
 • Aspiraatiobiopsia, pipelin biopsia, jos puhdistusta ei suoriteta.
 • Lantion elinten CT ja MRI - kolmiulotteinen kuva antaa sinulle mahdollisuuden nähdä kaikki patologiset muutokset sukupuolielimissä.
 • Tuumorimerkkien havaitseminen veressä.
 • Veritesti hormoneille.

Varmista, että suoritat bakteriologisen siemenen sukupuolielimestä ja imetään kohdusta tunnistamaan patogeeniset mikro-organismit, jotka ovat aiheuttaneet tulehduspitoisuuden sisällön.

Hoidon periaatteet

Tutkimuksen tulosten perusteella lääkäri tekee hoito-ohjelman serosometreille.. Näiden ultraäänien ohjaaman vaihdevuosien naisten kirurgisen toimenpiteen taktiikan määrittämiseksi. Jos nesteen kerääntymisen paksuus on alle 6 mm ja endometrium ei ole verisuonittunut, puhdistusta ei suoriteta - hoito suoritetaan lääkityksellä. Jos ultraäänitiedot ovat epäselviä, suoritetaan hysteroskooppi poistamalla eksudaatti ja kuretti.

Nuorilla naisilla suoritetaan hysteroskooppia, eritteiden poistoa ja kurettaa myöhempää histologiaa varten. Hoidon alkuvaiheessa kohdunkaulan kanava avataan nesteen ulosvirtauksen mahdollistamiseksi. Kohdunkaulan kaavinta ei suoriteta.

Ekstraatin poistamisen jälkeen hoidon periaatteet pelkistyvät antibakteeriseen hoitoon ja hormonitasojen palauttamiseen.

Miten serosometrejä käsitellään?

 • Aloe-, istukan - biostimulanttien liuos lihaksensisäisesti 20 päivän ajan.
 • Lidaza, Longidase-liuos - hoitokurssi koostuu 5-10 injektiosta. Proteolyyttisillä entsyymeillä on huomattava ennaltaehkäisevä vaikutus tartuntaan.
 • Askorbiinihappo, ryhmän B vitamiinit.
 • Angioprotektorit, venotoniset lääkkeet - Detralex, Venorin, parantavat verenkiertoa ja laskimotilaa.
 • Immunomodulaattorit - Immunal, Immunorm, interferonivalmisteet kehon suojatoimintojen vahvistamiseksi.
 • Antibakteeriset lääkkeet - kefatsoliini, ornidatsoli, metronidatsoli, siprofloksasiini ja muut.
 • Tulehduskipulääkkeet, särkylääkkeet - Diclofenac, Phoebs, Naproxen.
 • Hormonaaliset peräpuikot estrogeenin kanssa - Estrokad, Ovestin naisille vaihdevuosien aikana. Ne estävät muita atrofisia prosesseja sekä palauttavat emättimen mikroflooran, poistavat kutinaa ja polttamista, estävät patogeenisten mikro-organismien lisääntymisen.

Jos nesteen määrä on yli 6 mm, havaitaan taipumusta sen lisääntymiseen, konservatiiviset taktiikat pysäytetään ja serosometrejä käsitellään kirurgisesti - arpia leikataan, kohdun kaavitaan, polyypit ja muut kasvaimet poistetaan. Tämän jälkeen hoito suoritetaan käyttämällä antibakteerisia, anti-inflammatorisia ja hormonaalisia lääkkeitä taustalla olevan sairauden poistamiseksi.

Naisilla vaihdevuosien aikana serozometrilla on epäsuotuisa ennuste - endometriumin hyperplasia, polyyppikasvu ja endometriumin syövän suuri todennäköisyys kirjataan sen taustaa vasten.

Pienellä nesteen kerääntymisellä on määrätty tulehdusprosessien merkkejä, fysioterapeuttisia hoitomenetelmiä - magnetoforeesi, elektroforeesi, laserporeesi.

Epätavalliset hoidot

Perinteistä lääketietettä voidaan käyttää lääkärin kanssa neuvoteltuaan, ja niitä tulee käyttää yhdessä lääkityksen kanssa.

Miten poistetaan nestettä kohdusta kansan korjaustoimenpiteillä:

 • Borovaya-kohtu - yksi parhaista kasveista gynekologisten ongelmien hoitoon. Infuusio valmistetaan 40 g: sta murskattua raaka-ainetta ja 400 ml: aan kiehuvaa vettä, jolloin koostumus jätetään suljettuun astiaan 2–2,5 tunnin ajan. Juo joka 6. tunti 50 ml: lla lääkitystä, hoidon kesto on 2 viikkoa.
 • Lämpötilan puuttuessa infektioprosessin merkit, terapeuttiset kylpylät auttavat selviytymään serosometristä ja lisää 15 g sinappijauhetta veteen. Istunnon kesto - neljännes tunti, menettely tulisi tehdä joka toinen päivä.
 • Acacia-tinktuura myötävaikuttaa seroosin nesteen nopeaan imeytymiseen - 50 g kukintoja kaadetaan 250 ml vodkaa, pannaan pimeään huoneeseen 14 päivän ajan, valuu. Ota 20 tippaa kerran päivässä, sinun täytyy ensin laimentaa pieni määrä vettä, jatka hoitoa, kunnes epämiellyttävät oireet poistuvat kokonaan.

Jotta voidaan vähentää tulehdusta kohdussa, vahvistaa immuunijärjestelmää, sinun täytyy juoda kompota viburnum marjoja, tuoretta selleri mehua, käytä mehiläistuotteita. Lääkeaineiden ruiskun infuusio auttaa nopeuttamaan elpymistä - 20 g kamomillan, tammen kuoren tai johanneksen yrtin yrttiä kukitaan 1 litra kiehuvaa vettä jäähtymään. Suorita menettely joka ilta 15–20 päivää.

Kohtuun serosometri kehittyy eri gynekologisten poikkeavuuksien taustalla, ja oikea-aikainen hoito on mahdollista päästä kokonaan eroon patologiasta ilman myöhempiä komplikaatioita tai vähentää merkittävästi seroosin nesteen määrää. Taudin välttämiseksi on tarpeen ylläpitää aktiivista ja terveellistä elämäntapaa, syödä oikein, käyttää nykyaikaisia ​​ehkäisymenetelmiä vasta perusteellisen diagnoosin jälkeen.

Serosometri (neste kohtuun): mikä on vaarallista ja onko kaavinta aina tarpeen

Serosometri on kokoelma nestettä kohdussa. Ei sairaus, vaan toiminnallinen tila tai oire. Se on tyypillinen postmenopausaalisille naisille, mutta se voi esiintyä nuorilla ja vielä kuukautisia.

Serosometri ei aina viittaa myöhempään kohtuun. Vain oireenmukaista hoitoa (esim. Tulehdusta ehkäisevä) tai tarkkailua voidaan tarvita. Joskus serosometri on epäsuora merkki pahanlaatuisesta patologiasta kohdussa. Tämä ja asianmukainen huomio prosessille. Serosometrien ICD-10-koodi on N85.9 tai N85.8. Patologia sisältyy kohdun sairauksien ryhmään.

Tilan syyt

Endometrium on toiminnallisesti aktiivinen kudos. Se keskittyy pienille aluksille, soluille, jotka tuottavat rauhas- ja seerumin eritystä. Normaalisti tämä neste lähtee kohdusta yksinään, sekoitettuna emättimen tai kuukautisten eritteisiin. Näin endometrium uudistuu ja suojataan tulehdukselta ja vaurioilta.

Yleisin serosometri esiintyy postmenopausaalisessa vaiheessa johtuen kohdunkaulan kanavan läpäisevyyden rikkomisesta. Ikä ja lisääntyvä estrogeenipuutos sukupuolielinten kudokset rakennetaan uudelleen - ne surkastuvat. Kohdunkaulan kanava, joka on kirjaimellisesti "umpeenkasvu", sekä tukos voidaan luoda johtuen kohdun prolapsista ja anatomian muutoksista. Emättimen salaisuus ei tule ulos, kertyy kuukausia, joskus vuosia.

Myös serosimetri voidaan muodostaa seuraavissa olosuhteissa paitsi vaihdevuosien naisilla.

 • Kohdunkaulan kanavan Atresia. Konstruktiota tai täydellistä fuusiota voi aiheuttaa estrogeenipuutoksen aiheuttama atrofia, mutta myös poikkeavuudet, vammat, kohdunkaulan - kohdunkaulan tulehdus.
 • Kohdunkaulan ja kohdun kehon tuumorit. Seroisen nesteen poistaminen voidaan hajottaa johtuen kasvaimen muodostumista kohdun tai kohdunkaulan kudoksissa - kohdunkaulan kanavan polyypeistä, submucous myomasista, pahanlaatuisista kasvaimista sisäisen osin ja endometriumin tasolla. Kaikki tämä johtaa serosometriaan.
 • Muut rikkomukset. Synechiae kohtuun voi häiritä eritteiden ulosvirtausta. Ne muodostuvat tulehduksellisten prosessien, diagnostisen kaaretuksen, abortin, hysteroskoopin jälkeen.
 • Seerumin nesteen erittyminen. Esiintyy taustalla endometriumin hyperplasia, endometrioosi, endometriitti, polyypit, kohdun adenokarsinooma. Neste voi tulla munanjohtimista - kohdunulkoisella raskaudella, adnexitilla, kasvaimilla lisäyksissä.

On myös välillisiä syitä, jotka herättävät serosometrien kehittymistä.

 • Epämiellyttävä käyttäytyminen. Epäselvä sukupuoli, ehkäisyn laiminlyönti, tupakointi, vahvojen juomien väärinkäyttö heikentävät immuunijärjestelmää ja hormonitoimintaa, mikä johtaa samankaltaisiin patologioihin.
 • Virheelliset hormonit. Aiheuttaa kuukautisten toimintahäiriöitä, jotka saattavat vaikuttaa serousnesteen ulosvirtauksen rikkomiseen.
 • Matala aktiivisuus. Istuva elämäntapa johtaa veren pysähtymiseen lantion elimissä ja hikoilemassa enemmän plasmaa endometriumin kudoksesta onteloon.

Serosometri voi esiintyä naisilla luonnollisen synnytyksen ja keisarileikkauksen jälkeen, useammin imetyksen aikana kuukautisten puuttumisen vuoksi. Myös sairaus diagnosoidaan abortin jälkeen alkuvaiheessa, diagnostinen kuretti. Tässä tapauksessa on kuitenkin suljettava pois sikiön kalvojen jäännökset, hematometri (veren kertyminen onteloon), istukan polyypit.

Serosometrien ilmentyminen

Serosometrillä ei useimmissa tapauksissa ole merkittäviä kliinisiä oireita, usein satunnainen havainto suunnitellulla lantion ultraäänellä. Kun nesteen määrä kasvaa, kohdun paine kasvaa, mikä aiheuttaa vatsakipua alavatsassa.

Edistävää serosometriä voi tuntea seuraavista ominaisuuksista:

 • kipu - vetovoima lantion alueelle säteilevässä alakalvossa;
 • purkaus - kirkas, keltainen tai harmaa, joskus veren raitoja, jotka ovat pahentuneet läheisyyden jälkeen;
 • epämukavuus - vain vatsassa tai yhdynnässä.

Serosometrien tulehduksellisen luonteen vuoksi voi esiintyä usein virtsaamista, kehon lämpötilan säännöllistä nousua, yleistä huonovointisuutta ja lisääntynyttä väsymystä. Kivut tulevat selvemmiksi, purkaus muuttuu paksuksi, vihreäksi tai keltaiseksi ja siihen liittyy epämiellyttävä haju.

Tarkastus epäilystä

Jos epäillään serosometriä tai seurataan hoidon jälkeen, suoritetaan seuraavat diagnoosimenettelyt (lääkäri määrittää luettelon).

 • Gynologin suorittama tutkimus. Voit tunnistaa lantion patologiset muodostumat, purkauksen luonteen, tuskan olemassaolon / puuttumisen. Kohdunkaulasta kerätään aineistoa onkosyyttiseen tutkimukseen.
 • Lantion ultraääni. Tämä on helpoin ja informatiivisempi tutkimus. Transabdominaalinen ultraääni voi havaita muutoksia kohdun muodoissa ja poikkeavuuksissa, arvioida kohdunkaulan kanavan läpäisevyyttä, diagnosoida endometriumin hyperplastisia muutoksia, kasvaimia, myomatoosisia solmuja ja munanjohtojen patologiaa. Transvaginaalinen tutkimus täydentää ja visualisoi kuvaa tarkemmin. Värin Doppler ultraäänen aikana voi havaita epänormaalin verenvirtauksen kohdussa, mikä on merkki kasvaimen muodostumisesta. Normaali M-ECHO (kohdun leveyden koko) vaihdevuosien naisilla ei saisi ylittää 4-5 mm.
 • MRI ja lantion CT. Tomografinen tutkimus antaa sinulle mahdollisuuden luoda kolmiulotteinen kuva naisten sukupuolielimistä, tutkia tarkemmin prosesseja ja tunnistaa muutokset. Useimmiten suoritetaan epäilty onkologinen prosessi.
 • Endometriumin aspiraatiobiopsia. Endometriumin funktionaalisen kerroksen saanti mahdollistaa sen tilan tutkimiseen käyttäen histologista ja sytologista diagnostiikkaa. Se toteutetaan serosometrien hoidon valvomiseksi, jos diagnostiikkakampaattia ei ole mahdollista suorittaa patologian toistumisen yhteydessä.

Lisäksi on tarpeen läpäistä yleisiä verikokeita, virtsatestejä, biokemiallisia tutkimuksia. Ne antavat tietoa naisen yleisestä terveydestä. Kasvimarkkereiden tutkimus auttaa sulkemaan pois onkologisia prosesseja.

terapia

Hoidon luonne tämän patologian eliminoimiseksi riippuu nestemäisen muodon koosta, sen kerääntymisnopeudesta ja rikkomisen syystä. Hoito serozmery pyritään parantamaan ulosvirtaus serous nestettä ja vähentää sen muodostumista.

Tulehduksen puuttuessa

Naisilla, joilla on vaihdevuodet ja lisääntymisikä, ilman tulehdusprosessia ja pienen nestemäärän (kohdun laajeneminen 5 mm: iin), voit tehdä ilman mitään toimintaa. suositellaan:

 • ohjaus - lantion ultraääni kerran 6-12 kuukauden välein;
 • huumeet - tavoitteena on parantaa verenkiertoa kohdussa, lisätä verisuonten sävyä ja epiteelin uudistumista ("Detralex", "Dioflan", "Avenue");
 • vitamiinit - ryhmä B ja askorbiinihappo.

Kaavinta ja hysteroskooppi

Kun määritetään kohdun sisällön heterogeenisyys (kaiun merkit)
polyypit, kasvaimet, synechiae, munasolujätteet), diagnostinen kuretti tai hysteroskooppi.

Jälkimmäinen menetelmä on edullinen, varsinkin kun toistuva serosometri on suurempi tietosisältö ja turvallisuus. Kurettin tai hysteroskoopin aikana suoritetaan kohdunkaulan kanavan bougienage (laajeneminen) submucous-myoomin, myomectomian läsnä ollessa. Jos syöpäkasvaimet vahvistetaan, hoito suoritetaan tunnistetun patologian mukaisesti.

Tulehduksen läsnä ollessa

Jos on tulehduksellisia oireita, seuraavia lääkkeitä määrätään lisäksi:

 • antibiootit - mieluiten ottaen huomioon emättimessä ja kohdunkaulassa havaitun kasviston herkkyys tai laaja-alainen vaikutus;
 • NSAID-ryhmä - diklofenaakki, indometasiini, Ibuprofeeni rektaalisten peräpuikkojen tai oraalisten tablettien muodossa;
 • antiviraalinen - virusinfektion läsnä ollessa, "Viferon", "Kipferon", "Ruferon";
 • eubiotics - emättimen mikroflooran normalisoimiseksi, ”Narine”, “Azilakt”, ”Ginoflor”;
 • immunostimulaattorit - Livel, Amiksin IC;
 • estradiolia sisältäviä aineita - paikallisia toimia vaihdevuosien naisilla, esimerkiksi ”Ovestin”.

Apulaisvierailut

Hoito serozomery folk korjaustoimenpiteitä voidaan parhaiten toteuttaa lääkärin valvonnassa vakavien sairauksien poissulkemisen jälkeen. Voit käyttää seuraavia reseptejä.

 • Kaali. Sinun tulisi ottaa viisi tai kuusi kaali-lehtiä, kaada kiehuvaa vettä, kaada litra maitoa ja kiehua. Rasitusta. Kaada altaaseen ja pidä sit-kylpyjä.
 • Sinappi. Kaada 5 g sinappijauhetta kuumaan veteen. Sekoita. Käytetään istuviin kylpyihin.
 • Kataja. Leikkaa 100 g katajaa, lisää 5 litraa kiehuvaa vettä ja kiehauta. Annetaan seistä useita tunteja, sitten laimennetaan lämpimällä vedellä, kun haluat istua.
 • Borovaya-kohtu. 10 g ruohoa kaadetaan 200 ml vettä, kiehuu, anna sen keittää kaksi tai kolme tuntia. Hyväksy pöydän lusikka kahdesti kolme kertaa päivässä.

Seroton nesteen ulosvirtauksen katkeaminen kohdunontelosta kehittyy useimmiten hormonaalisen epätasapainon vuoksi ja on toiminnallinen tila, ei sairaus. Naisilla, joilla on ilmasto, on riski sairastua patologiaan. Serosometrien hoitoon liittyy useimmissa tapauksissa kohdun kaarevuus, jota seuraa ultraääni-ohjaus kuuden kuukauden tai vuoden välein.

Serozometra

Serosometri - seerumin nesteen kertyminen kohtuun johtuen mekaanisista esteistä sen ulosvirtaukselle emättimeen tai lisääntyneeseen eritykseen. Alkuvaiheissa se ei ilmene kliinisesti ja havaitaan sattumalta gynekologisen tutkimuksen aikana. Suurten nestemäärien kerääntymisen myötä potilas on huolissaan tylsästä kivusta suprapubisessa alueella, usein virtsaamisesta, ummetuksesta ja muista lantion elinten toimintahäiriöistä. Diagnoosiin käyttäen bimanuaalista tutkimusta, ultraääntä, endoskooppisia, tomografisia, sytologisia ja mikrobiologisia menetelmiä. Hoidon tarkoituksena on poistaa serosometrin aiheuttama sairaus.

Serozometra

Seerumin nesteen kertyminen kohtuun on eräiden sairauksien epäspesifinen ilmentymä, johon liittyy lisääntynyt erittyminen tai erittymän ulosvirtauksen vioittuminen emättimeen. Serosometri esiintyy usein postmenopausin aikana naispuolisten sukupuolielinten involutivisten prosessien taustalla ja gynekologisen ultraäänen aikana diagnosoidaan 40% tämän ryhmän potilaista. Samaan aikaan tällainen rikkominen havaitaan useimmiten naisilla, joiden postmenopaus kestää 15–25 vuotta. Sisäisen nesteen esiintyminen lisääntymisikäisillä potilailla on pääsääntöisesti muilla syillä kuin postmenopausaalisilla naisilla oleva serosometri ja vaatii nopeaa perusteellista differentiaalidiagnoosia.

Serosometrien syyt

Seerumin nesteen kertyminen kohdunonteloon voi johtua ulosvirtauskanavien läpiviennin mekaanisesta heikentymisestä emättimeen tai lisääntyneeseen erittymiseen, joka johtuu riittämättömästä resorptiosta ja erittymisestä. Orgaanisen maksukyvyttömyyden tärkeimmät syyt ovat:

 • Kohdunkaulan kanavan kapeneminen tai fuusio (atresia). Havaittiin kudos atrofiassa johtuen naispuolisten sukupuolihormonien määrän vähenemisestä postmenopausessa. Lisäksi naisen sukupuolielinten poikkeavuuksien taustalla voi esiintyä kohdunkaulakanavan läpikuultavuuden rikkoutumista, kohdunkaulan.
 • Kasvainmuodostukset. Nesteen ulosvirtaus voi häiritä kohdunkaulan kanavan polyyppejä, useita pieniä myoma-solmuja, yksittäistä suurta myomaa tai pahanlaatuista kasvainta isthmuksen ja sisäisen kohdun nielun alueella.
 • Kohdunkaulan kanavan kireys, kohdunontelon synechia. Tällaiset häiriöt voidaan muodostaa epäspesifisten ja spesifisten tulehdusten, viivästyneiden aborttien, diagnostisen kuretuksen ja muiden gynekologiassa suoritettujen invasiivisten toimenpiteiden jälkeen.

Myös erittymisen liiallinen erittyminen endometriumin kautta tai sen antaminen munanjohtimista johtaa serosometrien esiintymiseen. Seerumin nesteen hyperproduktiota havaitaan sellaisissa patologisissa olosuhteissa kuin:

 • Tulehdukselliset ja ei-tulehdukselliset prosessit endometriumissa. Ensinnäkin puhumme endometriitistä, endometrioosista, polyypeistä tai kohdun adenokarsinoomasta, hormonaalisen toimintahäiriön limakalvon hyperplasiasta.
 • Ektopedinen patologia. Kohdun neste voi virrata ulkopuolelta - tavallisesti munanjohtimista (adnexitis, kohdunulkoinen raskaus, lisäkasvaimet).

Tärkeä rooli serosometrien muodostamisessa on tekijöillä, jotka vähentävät paikallista tai yleistä immuniteettia, aiheuttavat hormonaalisia häiriöitä ja lisääntymisjärjestelmän ennenaikaista vanhenemista. Keskeisiä ovat:

 • Huonot tavat ja riippuvuudet. Tupakointi ja alkoholin väärinkäyttö, sekava sukupuolielämä vaikuttavat haitallisesti sekä immuunijärjestelmään että hormonitoimintaan, mikä aiheuttaa niiden sammumisen.
 • Kuukautisten toimintahäiriöt ja systeemiset hormonaaliset lääkkeet. Koska naispuolisten sukupuolihormonien riittämätön tai liiallinen sisältö vaikuttaa suoraan endometriumin ja kohdunkaulan tilaan, hormonitoiminnan epätasapaino voi aiheuttaa lisääntyvän seroosin muodostumisen ja sen ulosvirtauksen.

Lisäiset riskitekijät serosometreille ovat istumaton elämäntapa, huono ravitsemus rasvaisilla ja muilla elintarvikkeilla, jotka pahentavat aineenvaihdunnan häiriöitä.

synnyssä

Kun on olemassa orgaanisia muutoksia kohdunkaulan kanavassa, kohdussa ja lisäyksissä, endometriumin tuottama tai naispuolisen lisääntymisjärjestelmän muista osista peräisin oleva seroosi neste kerääntyy asteittain kohdunonteloon. Tämän jälkeen, kun ei-tulehduksellinen tai tulehduksellinen eksudaatti kerääntyy, kohdun koko kasvaa ja alkaa painostaa pienen lantion viereisiä elimiä - virtsarakko, peräsuoli, viereiset astiat ja hermot. Kehittyneissä tapauksissa tartuntaprosessin serosometrin noudattaminen voi johtaa akuutteihin tulehdussairauksiin ja pyöreän sisällön kerääntymiseen - pyometra.

Oireiden serosometrit

Alkuvaiheissa serotonisen nesteen läsnäolo kohdussa ei ilmene kliinisesti, ja ylivoimaisesti suurin osa tapauksista tulee tahattomaksi löydöksi suunnitellulla gynekologisella ultraäänellä. Jos serosimetri yhdistetään kohdun lisääntymiseen, potilas häiritsee tylsää tai kipeää kipua suprapubisella alueella, joskus virtsaamista, virtsarakon tai peräsuolen paineen tuntoa, ummetusta tai päinvastoin useammin huuhtoutumista. Kipu voi lisääntyä yhdynnässä tai huomattavalla fyysisellä rasituksella.

Säilyttäen samalla kohdunkaulan kanavan läpinäkyvyyttä, nainen yleensä toteaa, että emättimen purkautuminen on lisääntynyt. Usein heillä on vetinen rakenne, ne näyttävät läpinäkyviltä tai vaaleanharmailta. Kun röyhtäiset tulehdusprosessit liittyvät serosometriin, purkautumisen luonne muuttuu: ne ovat paksumpia, kelta-vihreitä ja epämiellyttävää hajua. Samalla kipu kasvaa, lämpötila voi nousta, häiritä yleistä huonovointisuutta, heikkoutta, heikkoutta, väsymystä, huimausta.

komplikaatioita

Serosometrien kaikkein valtavin komplikaatio on tulehdusprosessin lisääminen, jossa on huimausta, paikallisia ja yleisiä myrkytysilmiöitä, muiden sukupuolielinten elinten tarttuvaa vaurioitumista. Laajentuneen kohtuun kohdistuva paine johtaa lantion elinten toimintahäiriöihin sekä alaraajojen verenvirtauksen rikkomiseen turvotuksen muodostumisen myötä. Lisäksi, koska serosimetri ei ole sairaus, vaan toisen patologian aiheuttama sairaus, kun nesteen kertymisen pääasiallista diagnoosia kohdussa ei diagnosoida ajoissa, kasvaimet ja tulehdussairaudet voidaan jättää huomiotta.

diagnostiikka

Diagnoosin pääasiallinen tehtävä serosometrien havaitsemisessa on nesteen kertymisen syiden tunnistaminen. Tätä varten potilaalle suositeltiin kattavaa gynekologista tutkimusta, johon kuuluu:

 • Synnytyslääkärin ja gynekologin tutkiminen. Bimanual-tutkimuksen aikana löytyy pääsääntöisesti suurennetun kohtu. Tarkastettaessa peileissä voidaan havaita vesipitoinen poistuminen kohdunkaulan kanavasta.
 • Yhdistetty gynekologinen ultraääni (TA + TV). Transabdominaalisen anturin avulla on mahdollista tunnistaa kehityshäiriöt, kohdun muodon muutokset, endometriumin hyperplastiset prosessit, myomatoosisten solmujen läsnäolo ja sijainti, muut kasvaimet, munanjohtimien patologia ja munasarjat, arvioida kohdunkaulan kanavan läpinäkyvyyttä. Tarkempaa visualisointia varten transabdominaalinen tutkimus täydentyy transvaginaalisella.
 • Tomografinen tutkimus. Pienen lantion CT: n tai MRI: n aikana voidaan luoda kolmiulotteinen kuva naisten lisääntymisjärjestelmän elimistä ja niiden patologiset muutokset havaitaan.
 • Endoskooppiset diagnostiset menetelmät. Äidin ja kohdunkaulan kanavan orgaanisten muutosten visuaalisessa tunnistamisessa käytetään estämään seroottisen nesteen ulosvirtausta sekä patologiaa, joka johtaa ylieritykseen, cervicoscopy ja hysteroscopy.
 • Endometriumin aspiraatiobiopsia. Tutkimus mahdollistaa materiaalien hankkimisen endometriumin funktionaalisen kerroksen histologiseen ja sytologiseen diagnoosiin.
 • Määritelmä kasvaimen markkereita veressä. Kasvainprosessin ajoissa havaitsemiseksi tutkitaan CA-125: n ja joidenkin muiden kasvainantigeenien sisältöä.
 • Kattavat laboratoriotutkimukset. Kasvin ja bakposevan hajujen arviointi sukupuolielimestä on tarkoitettu tunnistamaan tarttuvia aineita, jotka voivat aiheuttaa tulehduserityksen muodostumista.
 • Väri Doppler. Kun kohdunkaulassa esiintyvät involuutioprosessit, joihin liittyy sen kanavan kapeneminen tai atresia, havaitaan dopplerometrisiä merkkejä verisuoniskleroosista.

Lisääntymiskyvyssä on erityisen tärkeää serosometrien erotusdiagnoosi muista olosuhteista, joissa neste havaitaan kohdussa, lokometrit, hematometrit ja pyometra. Epävarmoissa tapauksissa onkologiset gynekologit ja kirurgit ovat kiinnostuneita diagnoosista.

Serosometrin hoito

Hoito-ohjelma riippuu kohdussa olevan seroosin nesteen tilavuudesta, sen kerääntymisen dynamiikasta ja syistä, jotka johtavat patologisen tilan esiintymiseen.. Pienellä nestemäärällä (enintään 5 ml) ja infektioprosessien merkkien puuttuessa suositellaan dynaamista tarkkailua ultraäänivalvonnalla ja kohdun verenkiertoa stimuloivien lääkkeiden määräämisellä, ja verisuonten sävy ja epiteelin regeneraatio paranevat. Tällaisissa tapauksissa fysioterapian lisätehtävä on tehokas.

Jos seeruminesteen määrä ylittää 5 ml, sen määrä kasvaa dynamiikassa, emättimeen ei tule mekaanisia esteitä ulosvirtaukseen, paljastuvat muutokset, suositellaan serosometrien monimutkaista hoitoa. Yleensä potilas on määrätty:

 • Antibakteeriset ja tulehduskipulääkkeet. Optimaalinen on etiotrooppisten aineiden, joihin eristetyt infektoivat patogeenit ovat herkkiä, nimittäminen. Jos etiologinen tekijä on mahdotonta havaita, suositellaan 10–14 päivän kestävää empiiristä mikrobilääkehoitoa, joka vaikuttaa moniin mahdollisiin taudinaiheuttajiin yhdessä ei-steroidisten tulehduskipulääkkeiden kanssa.
 • Eubiootit ja immunomodulaattorit. Näiden ryhmien valmistelut määrätään emättimen mikroflooran normalisoimiseksi ja immuniteetin parantamiseksi.
 • Estradiolin paikallinen (emättimen) käyttö. Havaintojen tulosten mukaan serosometrien hoito hormonaalisten lääkkeiden kanssa parantaa merkittävästi pitkän aikavälin tuloksia.

Orgaanisen patologian läsnä ollessa, joka estää seroottisen nesteen ulosvirtauksen, näytetään erityisiä menetelmiä pääasiallisen patologian hoitamiseksi - kohdunkaulan kanavan kuolema, polypin poisto, myomektomia, terapeuttinen ja kirurginen hoito suuria kasvaimia jne.

Ennuste ja ennaltaehkäisy

Monimutkaista antibakteerista, anti-inflammatorista ja paikallista hormonihoitoa määrittäessään serosometreillä on suotuisa ennuste potilaille, joilla ei ole orgaanisia muutoksia kohtuun ja kohdunkaulan kanavaan. Kotimaisten tutkimusten tulosten mukaan 90%: lla potilaista kohdun ontelo tyhjenee kokonaan nesteestä ja 9%: ssa sen määrä vähenee selvästi. Ennuste orgaanisen patologian läsnä ollessa riippuu taustalla olevan sairauden luonteesta. Serosometreille ei ole olemassa erityisiä ennaltaehkäisymenetelmiä, mutta kun otetaan huomioon tunnistetut riskitekijät, aktiivinen elämäntapa, suojattu sukupuoli, tasapainoinen lähestymistapa invasiivisten tutkimusten ja hoitomenetelmien nimittämiseen, tasapainoinen ruokavalio voi olla tehokas. Patologian ajoissa havaitsemiseksi naisilla vaihdevuosien ja postmenopausin aikana suositellaan säännöllistä gynekologitutkimusta ja gynekologista ultraäänitutkimusta.

Vanhusten kohdun neste: serosometri

Jotkut naiset pitävät vaihdevuosia jotakin epätoivottavana ja pettymyksenä. Mutta tämä on vain yksi elämänvaiheista sekä lapsuus tai murrosikä. Vain sillä on omat ominaispiirteensä, eikä se aina kulje niin kuin haluaisimme. Usein on epämiellyttäviä oireita ja tunteita, jotka häiritsevät päivittäistä toimintaa. Ei ole aivan ymmärrettäviä tiloja, esimerkiksi serosometriä. Mikä se on, miten se ilmenee ja onko se uhka naiselle vaihdevuosien aikana - lääkäri antaa vastauksia tällaisiin kysymyksiin.

Yleistä tietoa

Kuukautisten ja lisääntymisfunktion luonnollista häviämistä kutsutaan menopausaaliksi. Se alkaa 45–50-vuotiailta ja sille on ominaista naisten lisääntymisjärjestelmässä vallitsevien prosessien kehitys. Keskeinen rooli käynnissä olevissa muutoksissa on hormonit. Ensinnäkin esiintyy munasarjojen toiminnan keskeisen säätelyn epätasapaino, jonka seurauksena sykli muuttuu anovulaattoriksi. Sitten sukupuolirauhaset itse joutuvat dystrofiseen rakenneuudistukseen: estradiolia syntetisoivien follikkelien määrä vähenee, keltainen runko, progesteronin lähde, ei muodostu.

Kun estrogeenin taso laskee, endometrium reagoi - siinä proliferatiiviset prosessit korvataan atrofialla. Kohtu on pienentynyt, sen limakalvo lakkaa osallistumasta sykliseen uudistumiseen, siihen voi muodostua synekia (adheesioita). Hormonipuutos vaikuttaa muihin järjestelmiin: sydän-, verisuoni-, autonomisiin, virtsaan. Mutta se sopii fysiologisen normin käsitteeseen tälle kaudelle.

Syyt ja mekanismit

Serosomeryn avulla tarkoitetaan nesteen kertymistä intrauteriiniseen tilaan. Tämän ilmiön kehitykseen liittyvistä syy-yhteyksistä ei ole vielä yksimielisyyttä. Jotkut tutkijat pitävät serosometriä normaalina, menopausille tyypillisenä prosessina. Tärkeimmät nesteen kertymisen mekanismit kohdussa ovat:

 1. Sukupuolihormonien laskeva taso.
 2. Kuukautisten lopettaminen.
 3. Endometriumin atrofia.
 4. Kohdunkaulan kanavan ruuhkautuminen.
 5. Muutokset emättimen happo-emäsympäristössä.

Nämä prosessit ovat tietenkin fysiologisia eikä niitä voida pitää merkkinä rikkomisista. Serosometriä ei kuitenkaan havaita jokaisessa naisessa, joka on saavuttanut vaihdevuosien iän. Muut ongelmat vaikuttavat tämän ongelman esiintymiseen:

 • Gynekologiset sairaudet (fibroidit, polyypit, endometriumin hyperplasia, infektiot).
 • Kirurginen toimenpide kohdussa ja lisäyksissä.
 • Ruokintajärjestelmän rikkomukset (kaloreita, rasvaisia ​​elintarvikkeita).
 • Liikunnan puute.
 • Huonot tavat (tupakointi, alkoholin väärinkäyttö).
 • Hormonaalisten lääkkeiden järjetön käyttö.

On todettu, että naisilla, joilla on nestemäistä kertymistä kohtuun, kasvaimen prosessien riski kasvaa, sekä hyvänlaatuista että onkologista. Siksi postmenopausaalinen serosimetri vaatii aktiivista ja varhaisen havaitsemisen, jota helpottaa säännöllinen tarkastus ja tiedon levittäminen ongelman tärkeydestä.

Serosometrien ulkonäkö liittyy fysiologisiin prosesseihin vaihdevuosien aikana, mutta se voi itsessään peittää tietyn vaaran.

oireet

On mahdollista epäillä nesteen kertymistä kohtuun kliinisten oireiden perusteella, mutta vain lisämenetelmät mahdollistavat lopullisen johtopäätöksen. Jos erittymisen ulosvirtaus on vaikeaa, seuraavat oireet voivat ilmetä:

 1. Raskaat alavatsat.
 2. Lisäys kohtuun.
 3. Dysuriset häiriöt (usein virtsaaminen).
 4. Epämukavuus ja kipu yhdynnässä.
 5. Lämpötilan nousu (joskus).

Jälkimmäinen on tyypillisempi sukupuolielinten infektioiden liittymiselle, mikä ei myöskään ole harvinaista vaihdevuosien naisilla. Lisäksi tulehdus on serosometrien komplikaatio. Tapauksissa, joissa kohdunkaulan kanava ei ole täysin suljettu, voi esiintyä tyypillisiä emättimen purkauksia: runsaasti vetistä ja harmaasävyä. Usein heidät pahenevat seksuaalisen kosketuksen tai fyysisen rasituksen jälkeen, ja kun ne infektoidaan, ne tulevat röyhiksi, paksiksi ja epämiellyttäviksi hajuiksi.

Lisädiagnostiikka

Ultraääniä pidetään valitun serosimetrin valintamenetelmänä. Kun echography paljasti kohdun kokoa, sen ontelon laajeneminen. Jälkimmäisen sisällä määritetään kaiun sisältö, mutta endometriumin paksuus vastaa ikästandardia. Doppler-sonografian tulosten mukaan verenvirtauksen nopeus vähenee, mikä sallii tuumoriprosessien sulkemisen.

Lisätietoa taudista voi antaa laboratoriokokeita. Ne toteutetaan pääasiassa tarttuvan prosessin todennäköisyydellä. Tehdään veri- ja virtsakokeet, otat emättimestä emättimen, suorittamalla selvitys purkautumisesta. Ja vasta saatuaan kaikki tulokset, voit saada täydellisen kuvan ja luottavaisesti puhua siitä, onko menopausi uterosometrissä vaaraa.

Diagnostisen tutkimuksen aikana arvioidaan välttämättä gynekologisten kasvainten sairauksien riskiä.

hoito

Mitä menetelmiä hoidon suorittamiseksi määritetään vain lääkäriltä. Kun kerätään pieni määrä nestettä, ne voivat yksinkertaisesti suorittaa dynaamisen havainnon ilman aktiivista väliintuloa. Muissa tapauksissa esitetään tiettyjä terapeuttisia toimenpiteitä.

Konservatiivinen hoito

Jos kohdunsisäisen tilan määrä kasvaa, mutta patologia etenee ilman komplikaatioita, pikemminkin konservatiivisia toimenpiteitä, kuten lääkehoitoa ja erillistä fysioterapiaa. Nesteen resorptioon, verenvirtauksen parantamiseen ja sukupuolielinten tilan parantamiseen esitetään seuraavat lääkkeet:

 • Entsyymi (lidaza).
 • Immunomodulaattorit (lasiainen elin, aloe-lehtiuute).
 • Vitamiinit (nikotiinihappo).
 • Verisuonit (Actovegin).
 • Probiootit (Bifiform, Laktiale).

Jos tarttuva prosessi kehittyy, antibiootit ja ei-steroidiset tulehduskipulääkkeet tulee määrätä. Lääkkeitä, jotka ovat voiteiden ja vaginaalisten peräpuikkojen muodossa, jotka sisältävät hormonaalisia komponentteja (esimerkiksi Divigel tai Ovestin), käytetään laajalti.

Kansan menetelmien käytön tulisi olla mahdollisimman rajallista. Lisäksi niitä voidaan käyttää vain lääkärin kuulemisen jälkeen, koska nainen ei tiedä, mitä toimia näillä tai muilla keinoilla on. Epäsovinnaisen hoidon suosiota suositellaan useimmiten ottamaan sisälle sisäpohjan sisäpohjan infuusiota tai seosta, jossa on aloe lehtiä hunajan ja öljyn kanssa.

Nesteen kertyminen kohtuun voidaan eliminoida konservatiivisilla menetelmillä. Mutta tämän naisen on noudatettava kaikkia lääkärin suosituksia.

Kirurgiset menetelmät

Serosometrien hoito postmenopausaalisessa ja juoksevassa ja monimutkaisessa kurssissa suoritetaan kirurgisesti. On tarpeen poistaa neste kohdusta, jolle kaula on ensin laajennettu, ja sitten kaavinta suoritetaan. Materiaali lähetetään histologista tutkimusta varten, jonka tulokset määrittävät lisää taktiikkaa. Jos ilmenee pahanlaatuisen kasvun merkkejä, ota sitten käyttöön radikaalisempi menetelmä - kohdun poistaminen lisäyksistä.

Varhainen diagnoosi on välttämätöntä serosometrin ajoissa poistamiseksi ja ei-toivottujen seurausten estämiseksi. Patologia voidaan tunnistaa rutiinitutkimuksissa tai kohdennetussa tutkimuksessa. Naisen on kiinnitettävä huomiota muihin oireisiin kuin fysiologisiin, jotta hän voi kuulla lääkärin ajoissa.

Oireet ja kohdun serosometrien hoito postmenopausaalisessa vaiheessa

Vaihdevuosien jaksolle on tunnusomaista naisten lisääntymisjärjestelmän eri toimintahäiriöiden esiintyminen. Yksi niistä on serosometri, mitä se on, ymmärrettäväksi. Tätä lääketieteen käsitettä kutsutaan nesteen kertymiseksi kohtuun tai munanjohtimiin, joilla on vakava koostumus ja ominaisuudet. Tätä prosessia havaitaan yli 40 prosentissa postmenopausaalisista naisista, kun lisääntymisjärjestelmä lopettaa lisääntymisprosessit. Serosometriä ei tapahdu vain vaihdevuodetuksen alkamisen vuoksi. Sitä ei pidetä itsenäisenä sairautena, vaan se on vain oire, joka osoittaa vakavamman rikkomisen ihmiskehossa. Tämä ehto johtuu haitallisista elinoloista ja joistakin muista tekijöistä.

Vaihdevuosien jaksolle on tunnusomaista naisten lisääntymisjärjestelmän eri toimintahäiriöiden esiintyminen. Yksi niistä on serosometri, mitä se on, ymmärrettäväksi. Tätä lääketieteen käsitettä kutsutaan nesteen kertymiseksi kohtuun tai munanjohtimiin, joilla on vakava koostumus ja ominaisuudet. Tätä prosessia havaitaan yli 40 prosentissa postmenopausaalisista naisista, kun lisääntymisjärjestelmä lopettaa lisääntymisprosessit. Serosometriä ei tapahdu vain vaihdevuodetuksen alkamisen vuoksi. Sitä ei pidetä itsenäisenä sairautena, vaan se on vain oire, joka osoittaa vakavamman rikkomisen ihmiskehossa. Tämä ehto johtuu haitallisista elinoloista ja joistakin muista tekijöistä.

Syitä

Serosometri voi esiintyä keski-ikäisillä ja vanhemmilla naisilla ja joissakin tapauksissa tytöillä. Veren kanssa sekoitetun seroisen nesteen kertymistä voidaan havaita kohdussa, munanjohtimissa tai kohdun takaseinässä. Toimii seuraavissa tapauksissa:

 • naisella on kohdunulkoinen raskaus, joka kehittyy munanjohtimessa ja sitten nestemäiset muodot kohdussa;
 • hormonaalinen tasapaino naisen kehossa on häiriintynyt;
 • tulehdukselliset prosessit syntyvät synnytyksen ja abortin jälkeen;
 • kirurgisen hoidon jälkeen komplikaationa, nimittäin laparoskopian tai endoskopian jälkeen, joka johtuu sisäisten sairauksien poistamisesta ja munasarjojen patologian hoidosta;
 • kasvaimen prosesseissa kohdussa ja retroperitoneaalisessa tilassa;
 • virusuristisen järjestelmän virussairaudet;
 • naisella on endometrioosia, sitten tulehduksellinen neste voi kasvaa kohdun seiniin.

Joskus posteriorisessa tilassa esiintyy nestemäistä kertymistä, mutta tämä tapahtuu yleensä ovulaation ensimmäisinä päivinä.

Tämän jälkeen neste menee pois. Myös silloin, kun vatsan sisäinen verenvuoto muodostaa nesteen kertymistä kohdussa tai sen takana. Menopausissa oleva serosometri voi muodostaa komplikaatioita, jotka ilmenevät serocervixinä. Tämä on kohdunkaulan tulehdusprosessi sen kohdunkaulakanavan muodonmuutoksen vuoksi. Tällä prosessilla on viivästys nesteen kohdussa ja serosometri muodostuu sen onteloon.

Patologian muodostuminen munanjohtimissa tapahtuu, jos naisella on tulehdusprosessi kohdussa ja lisäyksissä. Sitten neste voi kehittyä paitsi putkissa myös munasarjoissa. Elämäntapa ja terveys vaikuttavat myös naisten kehoon. Seuraavat haitalliset tavat vaikuttavat haitallisesti elimiin:

 • alkoholin liiallinen ja säännöllinen käyttö;
 • tupakointi;
 • huumeriippuvuus.

Nämä huonot tavat myötävaikuttavat naisten lisääntymisprosessien häiriintymiseen ja pysäyttävät sen ajoissa. Lisäksi tällaiset riippuvuudet edistävät tulehdusprosessien kehittymistä ihmiskehossa. Seksuaalinen sukupuolielämä herättää kroonisen tulehduksellisen prosessin, joka muodostuu liukoista ja kohdusta, joka muodostaa myöhemmin tulehdusnesteen kertymisen lantion elimiin ja johtaa serosometrien esiintymiseen sekä kohdussa että munanjohtimissa.

Taudin etiologia

Nainen ei voi havaita serosometrien ulkonäköä: hänen kehossaan esiintyy ei-toivottuja muutoksia, koska nesteiden muodostumisprosessi aiheuttaa tulehdusta lantion alueella. Kun patologia ilmenee, seuraavat oireet havaitaan:

 1. Vatsan lisääntyminen. Toimii nesteen vaikutuksen alaisena, joka ajan myötä kerääntyy yhä enemmän. Serosometrien muodostamisen alkuvaiheessa vatsaa ei saa muuttaa, mutta seuraavana ajankohtana se ottaa suuret koot.
 2. Laajennettu kohtu. Jos kohdussa esiintyy tulehdusnesteen kertymistä, kehon runko kasvaa, kuten raskauden aikana, mahalaukun kasvaessa.
 3. Prosessissa, jossa muodostuu seroottista nestettä lantion elimet näyttävät kipeää kipua alavatsassa säännöllisesti.
 4. Kivun vetäminen, vatsan raskaus ja vetinen runsas purkautuminen yhdynnän jälkeen - nämä ovat myös oireita serosometrien esiintymisestä naisilla.
 5. Vaikea ja kivulias virtsaaminen, tunteen alentaminen vatsan alareunassa tämän prosessin lopussa.
 6. Kuukautiskierron epäonnistuminen. Kuukausittainen voi viivästyä tai alkaa aikaisemmin. Heidän luonteensa eroavat myös tavallisista: ne ovat liian nestemäisiä, sekoittamalla paksuja limakalvoja ja verta, ne ovat tuskallisia.
 7. Emättimen purkauksella on harmaa tai ruskea sävy, ne ovat runsaita ja nestemäisiä, niissä voi olla veren epäpuhtauksia ja mätä.
 8. Kehon yleinen tila pahenee: säännöllisesti ja kohtuuttomasti lämpötila nousee, spontaani kipu vatsan alapuolella vaivautuu tai kovettuu, on yleinen kehon heikkous.
 9. Serozocervix-hoidon yhteydessä ilmenee vatsan koon, tuskallisten ajanjaksojen, seerumin emätinpoiston ja kohdunkaulan eroosion lisääntyminen.

Patologian diagnoosi

Jos edellä mainitut oireet ilmenevät, naisen tulisi ehdottomasti mennä lääkäriasemalle. Tunnista lantion elimistön serosometri gynekologin suorittaman tutkinnan jälkeen. Lääketieteellisten laitteiden, gynekologisen peilin ja vatsan palpation avulla voidaan määrittää kohdun kasvain. Serosimetrin alustava diagnoosi on perustettu gynekologiseen toimistoon. Seuraavaksi sinun täytyy käydä läpi tarkempi kehon tarkastelu siihen liittyvien sairauksien olemassaolosta ja määrittää serosometrien kaiku- rakenne ja sen tilavuudet. Tämä tehdään ultraäänellä. Naisen on suoritettava vatsanontelon ja pienen lantion ultraäänitutkimus emättimen tutkimuksella.

Ultraäänitekniikan avulla voit määrittää tarkasti lantion elinten ja vatsaontelon sairauksien läsnäolon, nähdä kasvaimen koon ja määrittää sen kaiku- rakenteen.

Ultraäänen lisäksi seuraavat testit ovat pakollisia:

 • täydellinen verenkuva;
 • virtsan analyysi;
 • verikoe CA-125 - tuumorimarkkeri;
 • muut testit hoitavan lääkärin harkinnan mukaan.

Ja vasta täydellisen tutkimuksen ja oikean diagnoosin määrittämisen jälkeen määritetään serosometrien käsittelytavat.

Lääketieteelliset tapahtumat

Postmenopausaalisilla ja vaihdevuosien serosometreillä on useita hoitomenetelmiä: lääkitys, hormonihoito ja kirurgia. Serosometrien käsittely lääkkeillä tehdään tulehduksellisen prosessin lievittämiseksi kohdunontelossa. Nämä ovat yleensä antibiootteja, lääkkeitä, jotka edistävät nesteen imeytymistä ja palauttavat kohdunontelon mikroflooran. Nämä ovat lihaksensisäisiä injektioita, laskimonsisäisiä injektioita ja droppereita.

Hormonihoito serosometrillä suoritetaan vain taudin kehittymisen alkuvaiheessa, kun on mahdollista estää munasarjojen toimintahäiriöitä, lievittää vaihdevuosien jaksoa, stabiloida hormoneja. Tämä menetelmä ei käsittele serosometriä, mutta helpottaa vain vaihdevuosien kulkua naiselle.

Kirurginen interventio on serosometrien pääasiallinen hoitomenetelmä, koska se poistetaan vain leikkauksella. Vastaanotto vatsanesteiden poistoa varten on erittäin tehokas. Tällä tavoin kirurgit tutkivat täysin naisen lantion elimet, ja jos kohdun seinissä tai munanjohtimissa esiintyy samanaikaisia ​​kasvaimia tai serosometrin proliferaatioita, ne poistavat ne kokonaan. Kirurgisen hoidon jälkeen on kuitenkin pitkäaikainen tulehdusta ehkäisevä hoito ja kuntoutusjakso.

Laparoskooppinen tai endoskooppinen serosometrialeikkaus on elimistölle hyvänlaatuista. Tällä menetelmällä käytetään vain muutamia leikkauksia, joiden kautta lisätään erityisiä antureita, joiden apuvälineet tuhotaan. Laparoskopialla on positiivista palautetta kehon yleisestä tilasta, mutta tämän toiminnan jälkeen esiintyy usein komplikaatioita. Tämä johtuu siitä, että serosometrillä voi olla kasvua ei vain kohdussa, vaan myös sen seinissä ja jopa lisäyksissä. Laparoskopian jälkeen suoritetaan anti-inflammatorinen ja antibioottihoito, elpymisprosessi tapahtuu nopeammin kuin vatsakirurgian jälkeen.

Minkä tahansa taudin kirurgisen hoidon jälkeen on välttämätöntä, että lääketieteellisten asiantuntijoiden on toteutettava pitkäaikainen kuntoutus ja havainto, koska joissakin tapauksissa serosometri laajenee uudelleen kohdunonteloon. Tämä tapahtuu useimmiten vaihdevuosien aikana tai samanaikaisesti lantion elinten sairauksien yhteydessä. Postmenopausaalisella hoidolla on tehokkaampia tuloksia.

Hoito folk-korjaustoimenpiteitä

Serozometran hoito postmenopausaalisissa kansanhoidoissa on mahdollista vain, jos taudin syy ei liity muihin vakavampiin sairauksiin. Vaihtoehtoisen lääketieteen sairauksien hoidossa käytetään ruiskuja ja ruoka-aineita, jotka tekevät douchingia, ottavat kylpyjä ja nauttivat myös. Serosometrillä ruiskuttamiseen käytetään seuraavien tulehduskipulääkkeiden hajotuksia:

 • kamomilla;
 • salvia;
 • tammen kuori;
 • malva;
 • mukulaleinikki;
 • Mäkikuisma.

Yrtit kaadetaan kiehuvaan veteen emaloidussa astiassa ja peitetään kannella, tuloksena oleva liemi suodatetaan ja käytetään liuoksena douchingille. Nämä yrtit lievittävät lantion elinten tulehdusta, joka aiheuttaa nesteen kertymistä. Douching yrtteillä suoritetaan 1 kerran päivässä 12-24 päivän ajan. Ennen kuin aloitat menettelyt, kannattaa ottaa yhteyttä lääkäriin.

Hyviä tuloksia serosometrien hoidossa naisilla vaihdevuosien aikana ja sen jälkeen kun se antaa höyry- ja vesihaudeita katajasta. Pensas-hedelmät täytetään vedellä suhteessa 1: 2, jossa 1 osa on kataja ja 2 osaa vettä. Liemessä ne höyrytetään, veden lämpötilan on oltava enintään 40 ° C, jotta keho ei höyry, tulehdusprosessi, kun se altistuu korkealle lämpötilalle, etenee paljon.

Sinappijauheen kylpylät lievittävät lantion elinten tulehdusta, palauttavat verenvirtauksen ja aineenvaihduntaprosessit elimistössä. Tällaisen kylvyn valmistamiseksi tarvitaan 15 g sinappijauhetta jokaista litraa vettä kohti. Sinappi liuotetaan lämpimään veteen korkeintaan 40 ° C: n lämpötilassa. Ota kylpyamme enintään 15 minuuttia. Jos virtsaamistapahtuman aikana tämä tehdään suoraan tähän veteen, ratkaisu menee syvemmälle ja tällaisen hoidon vaikutus on paljon parempi. Liuokseen lisätään lämmin vesi sen jäähtymisen jälkeen, joten se ei ole kylmä.

Maidon, hunajan ja kuuran avulla aloe kukkien lehdistä voit parantaa serosometriä alkuvaiheessa ja vähentää sen muodostumista kooltaan monimutkaisemmalla virtausasteella.

Lääkevalmisteiden valmistusta varten sinun on otettava 20-50 g aloe-lehtiä, pilkottu ja vaihdettava seokseen ja sekoitettava sitten 3 rkl. l. hunajaa. 10 g terapeuttista seosta laimennetaan lasilliseen lämpimää maitoa, sekoitetaan ja juodaan. 1-2 tuntia päivässä hoidon kulku on 10-14 päivää.

Viburnumin keittäminen käsittelee serosometriä. 100 g marjoja kaadetaan 1 litra kiehuvaa vettä ja anna sen hautua 30–40 minuuttia. Liemi ottaa puoli kupillista 3 kertaa päivässä, pääsyn kesto on 2 viikkoa. Voit juoda viburnum-mehua puhtaassa muodossaan, älkää hauduttamasta marjoja vedessä. Selleri- mehulla on sama vaikutus.