Plastisen kirurgian klinikka
ja kosmetologian professori S.N. Blokhin
ja Dr. Wolfe I.A.

Emätinpoisto voi olla normaalia ja patologista. Ensimmäiseen ryhmään kuuluvia päästöjä havaitaan kaikissa terveissä naisissa, poikkeuksetta, ja ne ovat limaa, huuhtoutuneita epiteelisoluja ja mikro-organismien aineenvaihduntatuotteita. Kuukautiskierron aikana purkautumisen luonne voi muuttua, lisääntyä ovulaation läheisyyteen ja pienenee välittömästi kuukautisten päättymisen jälkeen. Visuaalisesti tällaiset eritteet ovat tavallisesti valkeita tai valkeita, ei suuria eikä niillä ole epämiellyttävää hajua. Niiden tarkka arviointi on mahdollista vain emättimen tahran mikroskoopilla.

Patologiset eritteet ovat melko hälyttävä oire, joka ilmenee lantion elinten erilaisissa sairauksissa. Ensinnäkin, emättimestä peräisin olevan patologisen purkauksen tulisi olla sanottu sukupuoliteitse tarttuvien infektioiden aiheuttamien infektio- ja tulehdusprosessien yhteydessä. Kaikille niille on ominaista suhteellisen nopea alkaminen ja epäilyttävän suojaamattoman sukupuoliyhdistyksen jälkeen useita päiviä. Poikkeuksena on gonorrheaalinen infektio, joka naisilla voi esiintyä melkein piilossa, ilman ilmeisiä kliinisiä oireita. Mutta trikomoniasisilla emättimen purkaus on hyvin erityinen: ne ovat runsaita ja vaahtoavia, haju on epämiellyttävä. Gardnerelloosin yhteydessä havaitaan myös epämiellyttävän hajun haju, joka on samanlainen kuin mätänen kalan haju. Urogenitaalisen kandidiaasin (verenpainetaudin) tapauksessa emättimen purkauksella on cheesy ulkonäkö, ja samanaikaisesti potilaat valittavat sukupuolielinten voimakasta kutinaa ja polttamista. Solunsisäisten infektioiden (klamydia, ureaplasmosis, mykoplasmoosi) tapauksessa emättimen purkautuminen on vähäistä ja vakavaa.

Runsaasti irtoamista emättimestä voi esiintyä ei-spesifisissä tulehdusprosesseissa - kolpitissa ja vulvovaginiitissa. Tämän etiologinen syy voi olla eri mikrobit (E. coli, Proteus, Klebsiella, pyogeeniset kookit, enterobakteerit).

Jos emätin purkautumista on paljon, niillä ei ole aikaa poistaa niitä tavallisella henkilökohtaisella hygienialla, eikä niillä ole aikaa haihtua, minkä jälkeen niiden haittavaikutuksia perineumin ja vulvan iholle havaitaan. Samaan aikaan tämä osa naisen kehosta on jatkuvasti märkä, siellä on makeroitumista ja eroosioita sekä kuoret. Naiset alkavat häiritä voimakasta kutinaa ja epämukavuutta ulkoisissa sukuelimissä.

Tulehduksellinen emätinpoisto voi olla visuaalisesti harmaa, kellertävä tai vihertävä. Ne voivat sisältää veren raitoja, hajua useimmissa tapauksissa - erittäin epämiellyttäviä.

Huono tulehduksellinen erittyminen voi tapahtua kohdunkaulan patologioissa (kohdunkaulan eroosio, ectopia, dysplasia).

Epänormaaleja, ei-tulehduksellisia, emättimen eritteitä voi esiintyä lantion elinten tilavuusprosesseissa (hajoavat kasvaimet), kohdun prolapseja ja lantion elinten vammoja.

Kaikissa tapauksissa, joissa esiintyy epänormaalia emätinpoistoa, lääkärintarkastus ja -tutkimus on ilmoitettu. Saat nopean ja todellisen kuvan purkauksen luonteesta voi olla muutaman minuutin kuluttua lääkärin suorittamasta tutkimuksesta tekemällä mikroskooppi tahrauksesta emättimestä ja kohdunkaulan kanavasta.

Kun vastaanotetaan tietoja siitä, että nämä eristykset sisältävät suuren määrän valkosoluja, on suositeltavaa ottaa välittömästi materiaali bakteriologiseen kylvämiseen ja PCR-diagnostiikkaan.

Täten emättimen purkaus on merkki monista sairauksista, mutta sekä spesifisen että ei-spesifisen etiologian lantion elinten tulehdukselliset sairaudet tulevat vallitseviksi.

Onko seerumin tai harmaan purkauksen ulkonäkö normaali?

Ihmiskehossa tuotetaan jatkuvasti erilaisia ​​nesteitä. Ulkopuolelle meneviä kutsutaan eritteiksi. Niiden pääasiallinen tehtävä on suoja. Naisten patologioiden pääasiallinen oire on emättimen liman muutos johdonmukaisuudessa, tilavuudessa, tuoksussa ja värissä. Erillisesti on syytä huomata sellainen asia, kuten serous purkautuminen. Älä sekoita niitä harmaalla. Tämä aine on läpinäkyvä ja erityinen koostumus, joka on samanlainen kuin veren seerumi. Se ilmenee sisäelinten kalvojen vuotojen seurauksena. Sen koostumuksessa on pieniä määriä proteiineja ja muita sulkeumia. Näyttää monenlaisia ​​patologioita, joten se ei ole aina puhtaassa muodossaan. Kun infektio on sekoitettu mätä. Mahdollista havaita vain huolellinen mikroskooppinen analyysi.

Tärkeää tietoa! Samanlaista allokointiaste pieni määrä. Ne tuotetaan kohdussa ja ulos kohdunkaulan kautta emättimeen.

Patologiaa, jolle on tunnusomaista seerumin nesteen kertyminen kohtuun, kutsutaan serosometriseksi. Tämä ei ole diagnoosi sellaisenaan, vaan vain ultraäänitutkimuksen päätelmä. Muodostui useimmissa tapauksissa naisilla vaihdevuosien aikana päällekkäisten kohdunkaulan kautta. Tämä johtuu tämän alueen ikään liittyvästä muodonmuutoksesta. Tulehdukselliset prosessit aiheuttavat lisääntynyttä erittymien tuotantoa serooseista, joten neste on suurempi ja se voi tarttua.

 1. Päällekkäisyydet suurten muodostumien - kasvainten, myomien, kohdun polyyppien.
 2. Reikän ylikasvu johtuu kuukautiskierron lopullisesta lopettamisesta.

Muita provosoivia tekijöitä:

 • Hormonaaliset muutokset ja häiriöt;
 • Haitallinen riippuvuus - alkoholi, huumeet, tupakointi;
 • Abortit, gynekologiset toimenpiteet, jotka aiheuttivat vahinkoa kohtuun;
 • Väkivaltainen intiimi elämä monien seksuaalisten kumppaneiden kanssa ja ilman suojaa STS: iltä
 • Hormonaalisten lääkkeiden, kuten ehkäisyvälineiden, huolimaton käyttö;
 • Huono ravitsemus tarvittavien aineiden sisällön suhteen.
 • Valinta suuressa määrin harmaa, erityisesti sen jälkeen, kun sitä on käytetty;
 • Vatsa kasvaa;
 • Vetovoimat, joita seksuaalinen kosketus pahentaa;
 • Virtsarakon tyhjennyksen vaikeus;
 • Korkea kuume on harvinaista.
 1. Valmistelut verenkierron parantamiseksi.
 2. Antibiootit tartuntatauteille.
 3. Hormonaaliset peräpuikot, kuten Duphaston, ovat analogisia luonnollisen progesteronin tai Utrogestanin kanssa.
 4. Kirurginen helpotus nesteen kertymisestä kohtuun avaamalla kohdunkaulan kanava ja kuretti.
 5. Onkologian havaitsemisessa elimen poistaminen.

On välttämätöntä ymmärtää ja mikä pitäisi olla terveellisen naisen jakaminen:

 • Hajuton tai hapan maidon tuoksu on kevyt;
 • Konsistenssi vaihtelee syklin mukaan, joten sen keskellä ne ovat viskoosia, voi olla pieniä limakalvoja;
 • Myös tilavuus riippuu ajanjaksosta. Niinpä se tulee suurimmaksi ovulaation aikana. Ja myös ennen kuukautisia ja sen jälkeen;
 • Läpinäkyvä tai valkoinen sävy;
 • Ei ole kutinaa, punoitusta, turvotusta, polttamista ja muita epämiellyttäviä patologisia oireita;
 • Laboratoriotutkimuksessa havaitaan seroosi-inkluusioita.

Raskaan purkauksen esiintyminen raskauden aikana varhaisessa vaiheessa ei ole huolestuttava, jos patologiaa ei ole - kutinaa, polttamista, hajua, kipua. Synnytyksen jälkeen, 4 viikon kuluttua, kohdunpuhdistusprosessille on tunnusomaista seikka, jossa on seroottinen komponentti. Lisäksi sinun tulee harkita huolellisesti emättimen purkautumisen muutoksia näinä ajanjaksoina. Immuniteetti vähenee ja tarttuva tai tulehduksellinen patologia on mahdollista.

Raskaus tavallisella tavalla tai IVF: n käyttö on sopivampaa normaaleilla luonnollisilla eritteillä. Serous aineen sisältö ei ole vasta-aihe. Suunnittelu ja perusteellinen diagnoosi auttavat tunnistamaan olemassa olevia patologioita, jotta niitä voidaan käsitellä ennen hoidon aloittamista. Jotkut naisten sairaudet tekevät synnytysprosessin mahdottomaksi tai vaarantavat lapsen elämän ja terveyden. Esimerkiksi laiminlyötyt sukupuolitautit johtavat hedelmättömyyteen.

Varoitus! Vaara raskauden aikana on verinen purkaus. Tämä viittaa mahdolliseen keskenmenoon. Siksi, kun tällainen merkki tulee näkyviin, pitäisi kutsua ambulanssi. Saatuaan, kun kohtu on jo poistunut, kirkkaan värin veri merkitsee vammojen aiheuttamaa sisäistä verenvuotoa. Tarvitset kiireellistä lääkärin hoitoa.

Kuten aikaisemmin on käsitelty, tällaisia ​​eritteitä voidaan sekoittaa emättimen liman kanssa, sitten alkuvaiheen diagnoosin pääominaisuus on sävy.

Harmaa purkaus voi olla normin muunnos, jos patologisia oireita ei ole - kutinaa, polttamista, vatsakipua ja muita. Muussa tapauksessa epäillään klamydioita, ureaplasmoosia ja mykoplasmoosia.

Runsaasti valkoista aineen konsistenssia kermavaahtoa tai raejuustoa, jonka voimakas tuoksu on hapanmaito - ensimmäinen merkki kandidiaasista. Tähän liittyy vakava kutina ja kipu virtsarakon tyhjentämisessä. Purkaus peittää emättimen limakalvon ja kohdunkaulan. Tämä ongelma ilmenee antibioottihoidon jälkeen ja usein häiritsee raskaana olevia naisia. Se on alhaisen immuunijärjestelmän signaali. Hoito sienilääkkeillä.

Tällaisia ​​valintoja on kaksi:

 1. Kirkas väri, epämiellyttävä haju, kutina, sukupuolielinten turvotus sekä kipu - merkki patologiasta. Tämä voi olla tulehduksellinen prosessi, jossa on kipu kohtuun ja liukoihin, kaulan eroosio tai sukupuolitauti. Mitä tarkalleen määrittelee analyysit.
 2. Lievä keltainen sävy, johon ei liity patologisia oireita, on normaalin emättimen purkauksen vaihtelu.

Vanhan veren värin verinen aine on luonnollista kuukautisten viimeisinä päivinä. Jos sykli häviää, tämä on todennäköisesti hormonaalisten häiriöiden oire.

Ruskea purkaus on merkki erilaisista patologioista:

 • Kaulan eroosio;
 • Juokseva kandidiaasi;
 • klamydia;
 • Vakava emättimen ja kohdun tulehdus;
 • Trichomoniasis.

Tällainen kirkas purkauksen varjo on oire infektiolle, jossa on gonorrhea tai trikomoniaasi. Seksuaalisen elämän puuttuessa se kuitenkin puhuu bakteereista.

Normaalisti tämä on merkki ovulaatiosta. Tällainen aine esiintyy joskus raskauden ensimmäisinä viikkoina. Useimmiten ne ilmenevät hormonaalisissa muutoksissa, mukaan lukien ehkäisyvälineet missä tahansa muodossa - tabletit, peräpuikot, spiraalit. Muissa olosuhteissa epäillään veneraalisia patologioita tai kohdunkaulan eroosion. Jälkimmäiselle on ominaista nesteen esiintyminen seksuaalisen kosketuksen jälkeen.

Tämän värin valinta - merkki kohdun ja lisäaineiden bakteerien tulehduksesta. Useimmiten ilmenee gonorrhea, mutta muita patologioita ja niiden yhdistelmää ei suljeta pois. Leukosyytit antavat varjoa. Itse asiassa se on kurja neste. Usein terävä epämiellyttävä haju.

Tämä näyttää, kuinka vanhoja verihyytymiä esiintyy endometrioosin, eri tulehdusten, hyperplasian, kohdunulkoisen raskauden ja onkologian aikana. Tummaa synnytyksen jälkeistä purkausta pidetään normina, kun lisääntymisjärjestelmä puhdistetaan, samoin kuin kun otetaan käyttöön hormonaalisia lääkkeitä alkuvaiheessa. Joskus tämä tapahtuu, kun raskaus tulee samaan aikaan kuukautisten kanssa.

Varoitus! Jos on omituinen haju ja vihertävä-musta sävy, kannattaa tarkistaa kohdunkaulan syöpä.

Tietysti puhumme kuukautisten ulkopuolella olevasta ajanjaksosta. Sitten veren purkautuminen voi olla merkki raskauden patologiasta, kohdun polyyppivauriosta, endometrioosista, eroosiosta, onkologiasta.

Joskus naisen keho reagoi hormonaalisiin ehkäisyvalmisteisiin.

Pastellin purkauksen sävyjä havaitaan raskauden ensimmäisinä viikkoina. Vaikka joskus tällainen lima on merkki infektiosta. Kumpi, löydät vain tutkimuksen aikana. Ruskea neste on luonnollinen ennen kuukautisten alkua ja sen jälkeen, jos patologiaa ei ole.

Joskus paljon naisen sukupuolielinten tilasta sanotaan purkauksen rakenteen. Tavallisesti ne ovat limakalvoja, voivat olla paksuja tai nestemäisiä, ilman sulkeumia.

Nämä ovat kandidiaasin valinta. Useimmiten ne muistuttavat raejuustoa monien suurten palojen vuoksi.

Joskus tämä johdonmukaisuus on seurausta stressistä tai dysbioosista. Kuplan vaikutus suojaamattomaan seksuaaliseen kosketukseen uuden kumppanin kanssa tapahtuu. Muiden merkkien läsnä ollessa viittaavat trikomoniasiaan.

Valinnat, jotka tarttuvat sormien väliin, kertovat sukuelinten infektioista. Kiteinen läpinäkyvyys on merkki klamydiasta.

Norm on kohtuullinen määrä limaa ilman sulkeumia ja voimakasta hajua. Kuitenkin suuri määrä veren raitoja eritteissä löytyy kohdun polyypeistä, munasarjakystoista, kohdunkaulan vaurioista.

Erittäin nestemäinen aine esiintyy raskauden aikana, munanjohtimien tulehdus, eroosio. Profusion puhuu sisäisen patologian hyväksi.

Tämä ei todellakaan ole johdonmukaisuus. Purkautuminen runsaasti, vaahtoavaa, nestemäistä, vihreää tai keltaista, epämiellyttävä haju - selkeä merkki infektiosta tai niiden yhdistelmästä. Useimmiten niin sukuelinten patologia.

Pääsääntöisesti, kun valitaan luonnottomasta emättimen purkauksesta, viittaa gynekologiin. Tuolilla katsottuna lääkäri arvioi itsenäisesti liman runsautta, väriä, hajua ja johdonmukaisuutta. Lisäksi ulkoisten sukuelinten, emättimen ja kohdunkaulan kunto. Matkan varrella otetaan analyysiä varten.

 1. Tunkeutuu emättimen kasvisto patogeenin määrittämiseksi.
 2. PCR, ELISA tällaisilla tavoilla havaitsee pienimmät patogeeniset bakteerit - klamydia, ureaplasma, mykoplasma.
 3. Veren kasvainmerkkiaineille paljastaa syöpää.
 4. Vasta-aineet herpes, syfilis.
 5. Testaa hormonitasoja.
 6. Lantion elinten ultraäänitutkimus.
 7. Kohdun endoskooppinen tutkimus.
 8. Muodostumien histologia - polyypit, myomas, kasvaimet.

Menetelmät valitaan tilanteen mukaan. Joskus tarttuva patologia vaikuttaa emättimeen, mutta virtsaputkeen ja peräaukkoon. Näistä reikistä on myös eritteitä, jotka voivat hajua huonosti, aiheuttaa kutinaa, punoitusta ja turvotusta.

Sanoa, että on mahdollista parantaa seroottisia, röyhkeitä tai muita eritteitä tietyllä lääkkeellä, on mahdotonta. He eivät päästä eroon oireista, vaan itse patologiasta. Siksi diagnoosin tarkoituksena on tunnistaa emättimestä peräisin olevan epätyypillisen nesteen syy. Valitse sitten jokaisen naisen hoito. Nämä ovat erilaisia ​​keinoja ja menetelmiä:

 1. Antibakteerisia lääkkeitä käytetään seksuaalisesti tarttuvia ja muita taudinaiheuttajia vastaan. Valinta tehdään säiliön kylvön ja näytteiden perusteella herkkyydelle lääkeryhmälle. Ennen kuin tulokset tulevat näkyviin, lääkärit määrittävät laajan valikoiman lääkkeitä. Esimerkiksi klamydiaa ei voida hoitaa tavanomaisilla antibiooteilla, koska ne ovat solunsisäisiä loisia. Niiden tuhoamiseen sovelletaan erityisiä lajeja. Yhdistä pillereitä ja paikallisia muotoja. Kuinka monta päivää ja mitä annoksia lääkäri päättää.
 2. Tulehduskipulääkkeet. Nimitykset ovat selkeitä otsikosta. Käytetään antibioottien yhteydessä infektioon ja itsenäisesti tulehdusprosessin hoitoon.
 3. Päästä eroon kandidiaasi, sienilääkkeitä lääkkeitä on määrätty tabletit ja peräpuikot.
 4. Yhdistettynä ei-veneraalisiin infektioihin, mukaan lukien ne, joilla on rintamaita, käytetään kynttilöiden yhdistelmää, esimerkiksi Terzhinan.
 5. Patologian viruksen luonteessa käytettiin immunomodulaattoreita ja viruslääkkeitä.
 6. Vitamiinit ovat erityisen suositeltavia mihin tahansa sairauteen.
 7. Hoidon jälkeen bifidobakteerit ja laktobatsillit annostusmuodoissa sekä maitotuotteet ovat suositeltavia emättimen kasviston palauttamiseksi.
 8. Polyypin, kystan, kasvaimen, mukaan lukien syövät, kohdalla suoritetaan kirurgia. Kun naisen elämää uhkaavat lisääntymisjärjestelmän elimet, joiden aikana ne ovat vaarassa. Nykyään useimmissa tapauksissa käytetään laparoskooppia - kaikki manipulaatiot suoritetaan 3 piston kautta.

Varoitus! Riippumaton diagnoosi ja eritteiden hoito johtavat arvaamattomiin seurauksiin. Joskus douching työntää vain patogeenisiä taudinaiheuttajia syvemmälle ja huuhtelee hyödyllisen kasviston. Kaikki kansanhoitotapaukset toteutetaan vain lääkärin suostumuksella. Parantaa gonorrhea tai klamydiaa yrtteillä on mahdotonta!

Kaikilla edellä mainituilla purkaustyypeillä on osa seroottisia sulkeumia, mutta tämä ei ole vielä merkki patologiasta. Seksuaalisten suhteiden hygienian ja puhtauden säilyttäminen sekä ennaltaehkäisevä diagnoosi auttavat ehkäisemään vakavia sairauksia. Koska ongelman poistaminen alkuvaiheessa on aina helpompaa. Vedä käynti lääkäri ei ole sen arvoista. Naisten ongelmien komplikaatiot - hedelmättömyys, elinten poistaminen, onkologia.

Emättimen purkaus

Vapautuminen emättimestä - emättimen limakalvon sisällä olevat rauhaset. Purkauksen luonteen perusteella on mahdollista arvioida naisten sukuelinten tilaa.

Normaalia emätinpoistoa ei pidetä sairautena, koska se on välttämätön lisääntymisjärjestelmän normaalille toiminnalle. Emättimen ja kohdunkaulan ympärillä on erittäviä rauhasia, jotka tuottavat limaa, mikä on tarpeen limakalvon kosteuttamiseksi ja terveiden mikrofloorojen muodostamiseksi. Terveitä päästöjä muodostuu pienessä tilavuudessa, ne ovat läpinäkyviä, niillä ei ole hajua eikä niihin liity kipua ja kutinaa. Kun purkaustyyppi muuttuu, tämä osoittaa patologisen prosessin esiintymistä naispuolisten sukupuolielinten elimissä.

Päästöjen tyypit

Valmistetun liman määrästä riippuen purkaus jakautuu niukaksi, runsaaksi ja normaaliksi.

Vähäistä kutsutaan purkaukseksi, joka ei riitä emättimen ja ulkoisten sukuelinten normaaliin toimintaan. Limakalvot alkavat kuivua, halkeavat. Yhdynnän aikana tuntui kitkaa ja kipua. Pienet eritteet ovat seurausta iän, hormonaalisen sairauden tai hormonihoidon aiheuttamista hormonaalisista muutoksista.

Runsaasti purkausta kutsutaan, mikä johtaa jatkuvaan kosteuden tunteeseen emättimessä. Ne ovat havaittavissa alusvaatteissa. Runsaasti eritteitä voidaan diagnosoida nuorilla naisilla ovulaation aikana kuukautiskierron keskellä, ne ovat läpinäkyviä ja niillä ei ole epämiellyttävää hajua. Raskauden aikana, varsinkin ennen synnytystä, purkautuminen on myös runsaampaa. Tämä on terve valinta, heidän ei pidä pelätä. Jos purkauksen johdonmukaisuus, tilavuus, väri tai haju muuttuu, tämä osoittaa patologisen prosessin alkua.

Luonnollisia ovat päästöt, jotka riittävän kosteuttavat emättimen eivätkä aiheuta ahdistusta. Normaalin purkauksen yhteydessä ei tarvita lisää emättimen kosteutta ennen seksuaalista yhdyntää.

Valinnan johdonmukaisuuden mukaan valikoima vaihtelee vetisessä, limaisessa, juustossa ja vaahdossa.

 • Nestemäinen päästö - vetinen ja limakalvo - hajuton ja värit näyttävät normaaleilta. Vetinen purkaus havaitaan syklin keskellä ovulaation aikana, limakalvot ilmenevät yhdynnän aikana ja toimivat voiteluaineena.
 • Paksu juustohäviö ilmaisee sieni-infektion esiintymisen. Lääkärit yleensä diagnosoivat kandidiaasia. Myynnit muistuttavat nestemäistä juustoa, ne eivät ole yhdenmukaisia.
 • Vaahtopurkaus viittaa bakteeritartunnan esiintymiseen. Tämä on erityisen vaarallista, jos niillä on epämiellyttävä haju tai voimakas väri. Vaahtoeritykset ovat trichomoniasiksen tunnusmerkki.

Purkauksen väri erottaa läpinäkyvän (normaali), valkoinen, verinen, keltainen, vihreä ja ruskea.

 • Läpinäkyvät kohokohdat ovat normi. Ne ovat yleensä näkymättömiä alusvaatteissa ja kehossa.
 • Paksu valkoinen tyhjennys osoittaa kandidiaasin (rinta) esiintymistä. Terveessä tilassa voi syntyä valkea purkaus ennen synnytystä.
 • Verinen ja ruskea purkaus on vaarallisinta, koska se merkitsee veren esiintymistä emättimessä. Yleensä ne esiintyvät vain kuukautisten aikana. Hormonaalisia ehkäisymenetelmiä käytettäessä varsinkin ensimmäisinä kuukausina välimuotoinen verenvuoto on hyväksyttävää, se on normaalia ja raportoi kehon sopeutumisesta keinotekoisiin hormoneihin. Muissa tapauksissa verenvuoto osoittaa vakavan patologian tai verenvuodon alkamisen.
 • Keltainen ja vihreä purkaus ilmaisee tartuntavaarallisen prosessin läsnäolon.

Haju hajottaa hajuttomasti hajun, makean hajun ja hapan tuoksun, epämiellyttävän hajua.

 • Ilmaus "hajuton hajoaminen" on ehdollinen, koska kaikille ihmisen erityksille on ominaista tietty haju. Terveessä tilassa tämä haju on miellyttävä ja hienovarainen. Se on yksilöllinen jokaiselle henkilölle. Koska henkilö tuntee hänet jatkuvasti, hän lopulta tuntee hänet. Jos nainen ei haju purkausta, voit sanoa, että se on hajuton.
 • Makea- tai hapanhajuiset päästöt puhuvat useimmiten siemenestä. Candida-sienet käyttävät sokeria ruokaa varten, rakastavat sitä ja elävät sokeripitoisessa ympäristössä.
 • Epämiellyttävä haju johtuu bakteeri-infektiosta. Usein ne muistuttavat vanhan kalan hajua. Kalojen tyypillinen haju antaa anaerobisia bakteereita. Mitä voimakkaampi haju, sitä voimakkaampi tartunta.

Syitä

Intiimiset eritteet toimivat eräänlaisena indikaattorina naisten terveydelle.

Luonnon eritteillä, jotka eivät aiheuta epämukavuutta, voidaan päätellä, että naisten lisääntymisjärjestelmän elimet ovat terveitä. Silti gynekologin säännöllinen tarkastus on vielä tarpeen syklin alussa. Monet patologiset prosessit menevät ilman oireita, vain gynekologinen tutkimus ja laboratoriokokeet voivat osoittaa heidän läsnäolonsa.

Useat tekijät voivat vaikuttaa purkautumisen esiintymiseen terveessä naisessa. Tämä on stressi, ilmastonmuutos, hormonaaliset lääkkeet, voimakkaat lääkkeet, allergiset reaktiot. Myös purkauksen luonteesta voi olla vaikutusta henkilökohtaiseen hygieniaan.

Naisen pitäisi olla huolissaan, kun purkaus muuttuu johdonmukaisuuden mukaan, saa outoa väriä tai hajua, niiden intensiteetti muuttuu. Usein tällaiseen purkautumiseen liittyy vatsakipu, kutina, perineumin leikkaus, ulkoisten sukuelinten ärsytys ja epämukavuus virtsaamisen aikana.

On joitakin oireita, joiden avulla voit ennalta määrittää taudin. Tietysti tarkka diagnoosi on mahdollista vain lääkärin kanssa tutkimuksen ja laboratoriotutkimuksen jälkeen, mutta joidenkin ulkonäkö voi antaa enemmän tai vähemmän tarkan kuvan taudista.

Cheesy vastuuvapauden valkoinen ja makea tai hapan haju puhuvat kandidiaasia. Muut kandidiaasin oireet ovat:

 • polttaminen, kutina vaginassa ja ulkoiset sukuelimet;
 • emättimen turvotus yhdynnän jälkeen;
 • kipu virtsatessa ja yhdynnässä.

Runsaasti keltaista tai veristä purkausta epämiellyttävällä tuoksulla voi esiintyä bakteeri-vaginitis. Tämä on emättimen tulehdus, joka johtuu mikroflooran rikkomisesta. Tämä tarkoittaa, että paikallinen immuniteetti ei voi estää patogeenisten bakteerien kasvua, ne hyökkäävät emättimen soluihin ja tulehdusprosessi alkaa. Bakteerin vaginiitin tyypilliset oireet:

 • sukupuolielinten punoitus, kutina ja turvotus;
 • vatsakipu vetämällä;
 • tuskallinen yhdyntä;
 • lievä kehon lämpötilan nousu;
 • heikkous ja väsymys;
 • usein virtsaaminen.

Runsaat vaaleat valkoiset, joilla on epämiellyttävä haju, voivat puhua trikomoniasista. Taudin aiheuttaja on Trichomonas. Seuraavia oireita havaitaan myös:

 • sukupuolielinten ja sisäreiden ärsytys;
 • intiimialueen limakalvojen eroosio;
 • kipu virtsatessa;
 • alempi vatsakipu;
 • kipu yhdynnässä.

Homogeeninen keltainen-vihreä väri, joka on epämiellyttävä haju, voi olla merkki gonorrheasta. Se on akuutti gonokokin aiheuttama tarttuva tauti ja sukupuoliteitse. Gonorrhean oireet ovat:

 • kutina ja kipu virtsaputkessa ja emättimessä;
 • kuume;
 • pussin erottaminen emättimestä;
 • usein tuskallinen virtsaaminen;
 • turvonnut imusolmukkeet;
 • heikkous;
 • pahoinvointi;
 • ruokahalun häiriö.

Sero-röyhtäisen purkauksen verellä sanotaan usein olevan kysta kohdussa tai sen lisäyksissä. Muiden kystojen kuin verenvuodon oireet ovat:

 • epämukavuutta emättimessä;
 • alempi vatsakipu;
 • kipu yhdynnässä;
 • lisääntynyt kuukautiskierto;
 • kuukautiskierron rikkominen;
 • kuukautiskipu.

Kirkas keltainen ja vihreä purkaus runsaasti, ja haju on epämiellyttävä. Tämä on bakteerien tai trauman aiheuttama kohdun tulehdus. Endometriitin oireet:

 • akuutti kipu vatsassa, sen alaosassa;
 • kuume ja vilunväristykset;
 • lisääntynyt syke;
 • kivulias virtsaaminen;
 • heikkous;
 • kudoksen tulehduksen aiheuttama lisääntynyt kohtu;
 • runsaat ja tuskalliset jaksot;
 • hedelmättömyyttä.

Ruskea purkautuminen, jossa on viivästynyt kuukautiset, saattaa kertoa raskauden patologisesta kulusta, esimerkiksi kohdunulkoisesta raskaudesta. Voit arvioida tämän patologian todennäköisyyttä seuraavilla oireilla:

 • kuukautisten puute;
 • akuutti tai kouristava kipu vatsan alaosassa, yleensä sivussa;
 • toksisuus ja muut raskauden merkit.

Tämä on erittäin vaarallinen tila, joka vaatii välitöntä lääketieteellistä apua. Vaikka raskaus on kohdussa, mutta verinen purkautuminen, ota välittömästi yhteys lääkäriin, koska tämä on merkki uhkaavasta abortista.

Mihin lääkäriin kuulla epäterveellistä emättimen purkausta

Jos on luonnoton väri, haju tai rakenne, sinun täytyy käydä gynekologissa. Lääkäri kysyy oireista, suorittaa silmämääräisen tarkastuksen, ottaa naamion makua ja tekee diagnoosin tutkimuksen tulosten perusteella. Emättimen eritteiden analyysi osoittaa, onko bakteeri-, virus- tai sieni-infektio, mikä on infektion aste. Tämän jälkeen määrätään lisääntymiselinten ultraääni. Ultraäänitarkistus näyttää naisen järjestelmän elinten koon, niiden sijainnin, kasvainten, kuten kystojen tai kasvainten, läsnäolon ja auttaa määrittämään diagnoosin. Lisäksi lääkäri määrää täydellisen verenkuvan, sytologian ja / tai kolposkopian.

Kysta tai tuumori vaatii lisää onkologin kuulemista. Jos rasituksessa ilmenee voimakasta purkausta, on hyödyllistä kuulla psykologia. Seksuaalisesti tarttuvien tautien havaitsemiseen tarvitaan immunologin kuuleminen. Pitkän sairauden aikana on hyödyllistä ottaa yhteyttä immunologiin ja arvioida immuunitilaa. Jos allergia on voimakkaasti purkautunut, suositellaan allergialääkitystä. Lapsilla lapsen gynekologi ja lastenlääkäri arvioivat epäterveellisen purkauksen.

Miten hoitaa epänormaalia emättimen purkausta

Ongelmallisten eritteiden hoito olisi aina tehtävä lääkärin osallistumisen jälkeen perusteellisen diagnoosin jälkeen.

Antimikrobinen aine on määrätty bakteeritartunnalle ja tulehdukselle sen taustalla. Antibiootit määrätään suun kautta ja paikallisesti kynttilöiden, kerman, voiteen muodossa.

Sieni-infektioita varten määrätään sienilääkkeitä. On syytä muistaa, että sammakko on paikallinen ilmentymä kehon laajasta sieni-infektiosta, ja sen hoito ei rajoitu kynttilöihin ja voiteisiin. Suurin osa sienestä on suolistossa, joten kannattaa hoitaa koko kehoa kokonaisuutena eikä vain emättimenä.

Viruslääkkeet on määrätty virusinfektioille. Virukset ovat vaarallisia organismeja, ja lääkärit eivät ole vielä oppineet käyttämään niitä tehokkaasti. Täällä tärkein on koskemattomuuden lisääntyminen.

Kun kasvaimia esiintyy, niiden konservatiivinen hoito tai poistaminen on mahdollista. Tässä ratkaisevassa asemassa on hyvänlaatuisen tai pahanlaatuisen kasvaimen luonne ja sen kehittymisen nopeus.

Kun kohdun raskaus uhkaa keskenmenoa, potilas lähetetään sairaalaan, tutkitaan kohdun, istukan, sikiön tilaa. Ekologinen raskaus edellyttää munasolun poistamista välittömästi naisen kehosta.

Joka tapauksessa, epäterveiden eritteiden esiintymisen vuoksi, tarvitaan erittäin huolellista hygieniaa, koska monet patologiset eritteet syövät sukupuolielinten ihoa. Joskus lääkäri määrää kylpyjä lääketieteellisillä ratkaisuilla ja douchingilla.

Poikkeuksen käsittelyssä on monia suosittuja menetelmiä. Joskus ne auttavat, mutta joskus ne voivat hämärtää kliinistä kuvaa ja vaikeuttaa taudin diagnosointia ja hoitoa. Suosituista pesu- ja keittovälineistä yrttien katsotaan olevan turvallisia ja hyödyllisiä. Kamomilla, calendula, mäkikuisma vähentää tulehdusta, lisää paikallista immuniteettia ja rauhoittaa ärsytettyä ihoa. Ei missään tapauksessa voi tuoda emättimeen vieraita esineitä, kuten jotkut suosivat reseptit ovat neuvoneet. Tämä voi vahingoittaa mikroflooraa ja vahingoittaa jo ärsytettyä emättimen limakalvoa.

Miten ehkäistä epänormaalia emättimen purkausta

Ensimmäinen sääntö tuskallisen purkautumisen ehkäisemiseksi on säännöllinen hygienia. On tarpeen pestä joka kerta, kun olet käynyt wc: ssä ja illalla ennen nukkumaanmenoa. Pesula suoritetaan puhtaalla, lämpimällä vedellä, jossa on erityisiä välineitä intiimihygieniaan. Säännöllinen saippua voi tuhota luonnollisen mikroflooran ja edistää patogeenisten bakteerien lisääntymistä. Kuuma vesi tappaa hyödyllisiä laktobakteereja, ja kylmä vesi voi pahentaa virusinfektiota.

Vaihda alusvaatteet on päivittäin. Alusvaatteiden tulisi läpäistä ilmaa ja imeä kosteutta, joten on suositeltavaa, että luonnollisista kankaista valmistettu alusvaatteet - puuvilla, pellava. Synteettisiä alusvaatteita ei voi käyttää jatkuvasti. Kapeat alusvaatteet ja -hihnat edistävät sukupuolielinten ihon ärsytystä ja vähentävät paikallista koskemattomuutta. Gynegologit eivät suosittele päivittäisiä tyynyjä, koska ne häiritsevät ilmankiertoa. Alusvaatteet on parempi vaihtaa useammin.

Purkauksen luonteesta vaikuttaa ja ravinto. Makean ruoan imeytyminen suurina määrinä lisää verensokeria ja edistää Candida-sienien nopeaa lisääntymistä.

Hyvä tietää Kaikki artikkelit

kohdun poisto

Kohdun (hysterektomia) poistaminen on gynekologinen leikkaus kohdun poistamiseksi. Useimmiten se tapahtuu pahanlaatuisten kasvainten, kuten myös muiden kohdun sairauksien (myoma, endometrioosin) läsnä ollessa, jos konservatiivisesta hoidosta ei ole vaikutusta.

Kohdunkaulan yhdistäminen

Kohdunkaulan muodostuminen on kirurginen toimenpide, jossa kirurgi leikkaa kohdunkaulan kanavaa ja kohdunkaulan kudoksia erikoistyökaluilla. Hän sai tällaisen nimen, koska poistetulla osalla on kartion muoto. Tätä toimenpidettä käytetään gynekologiassa kohdun kohdunkaulan kudoksissa tapahtuvan patologisen prosessin vakavuuden tunnistamiseksi sekä syövän poistamiseksi ei-invasiivisessa vaiheessa (kun patologiset solut eivät ole tunkeutuneet epiteelin ulkopuolelle). Myös konisointia pidetään yhtenä lajikkeista...

Munasarjakystojen poistaminen

Munasarjakysta on hyvänlaatuinen neoplastinen muodostus, joka vaatii kirurgista hoitoa. Tehokkain keino kirurgiseen interventioon tässä tapauksessa on laparoskopia - herkkä toimenpide, johon liittyy vähäinen trauma vatsaonteloon ja joka ei vaikuta munasarjan toimivuuteen. Laparoskopiaa käytetään corpus luteumin follikulaaristen kasvainten hoitoon. Suurimmalla osalla tapauksista lääkäreillä on mahdollisuus säilyttää elin eikä vaikuttaa siihen...

Emätinpoisto naisilla

Emättimen purkautuminen (leucorrhoea)

Beli on seuraus sukupuolielinten patologisesta eritystä ja naisten lisääntymisjärjestelmän eri osien sairauden ilmentymisestä. Lisääntyneen erityksen lähteen luominen on tärkeää.

Erittymisen tyypit naisilla

On vestibulaarisia, emättimen, kohdunkaulan, kohdun ja tubulaalisen leucorrhea.

Vestibulaarinen leukorrhoea on yleensä limakalvo, joka johtuu useimmiten ulkoisten sukuelinten tai suurten rauhasien tulehdusprosesseista. Talirauhasen ja hikirauhasen salaisuus voi kerääntyä vulvojen taittumiin, mikä johtaa ärsytykseen. Vestibulaarinen leukorrhoea on suhteellisen harvinaista.

Useimmiten nähdä emättimen vastuuvapauden. Pieni määrä nestemäistä (0,5 - 1 ml), joka on terveiden naisten emättimessä, on transelaatti veren ja imusolmukkeiden alikalvon kerroksesta ja kohdunkaulan salaiset rauhaset, jotka imeytyvät emättimen limakalvoon..

Massiivisten patologisten mikrobien, hormonaalisen ja immuunijärjestelmän homeostaasin häiriöiden massiivisella sisääntulolla emättimen biokenoosi on häiriintynyt ja emätin eritteitä.

Ekstragenitaaliset sairaudet (keuhkotuberkuloosi, akuutit tartuntataudit, hypertyreoosi), joihin liittyy munasarjojen hormonaalisen toiminnan väheneminen ja muutokset emättimen limakalvossa, voivat myös olla syynä emätin eritteiden esiintymiseen. Emättimen lisääntynyttä "erittymistä" aiheuttaa joskus paikallinen infektio, helmintinen hyökkäys, vierasobjektin esiintyminen emättimessä (usein lapsilla), sukupuolielinten prolapsi, virtsa- ja enteri-fistulan muodostuminen.

Emättimen purkautuminen johtuu myös altistumisesta mekaanisille (usein sekoittumiselle, vieraille esineille), kemiallisille (kemiallisten ehkäisyvälineiden irrationaalinen käyttö), lämpö (ruiskuttaminen kuumilla liuoksilla), allergiset tekijät.

Merkin mukaan erottele:

 • röyhkeä (gonorrhea, ei-spesifinen bakteeri-infektio, ureoplasmoosi),
 • cheesy (Candida-hiivan sieniä sisältävä infektio), t
 • vaahtoava (trikomoniaasi, anaerobinen mikrofloora),
 • limakalvot (virusinfektio),
 • mukopurulenttinen tai seropurulenttinen (klamydia) emättimen purkautuminen.
 • hajuton (ureoplasmoosi, klamydia, virusinfektio),
 • hapan haju (hiivasienet)
 • tai mäkän kalan haju (anaerobinen infektio).

Kohdunkaulan eritteiden hyperproduktio on syynä kohdunkaulan valkoisiin kohteisiin, joissa on eri etiologioiden, eroosioiden, repeämien, polyyppien, syövän, kohdunkaulan tuberkuloosin ja muiden kohdunkaulan rauhaserityksen ja patogeenisen mikroflooran rikkomista. Toisin kuin emättimen kohdunkaulan valkoiset ovat paksuja ja riippuvat kuukautiskierron vaiheesta.

Kohdun leukorrhoea, joka johtuu endometriittista, submucous myoma -valmisteesta, limakalvojen polyypeistä, pahanlaatuisista kasvaimista, vieraan esineen esiintymisestä kohdussa tai kohdunsisäisistä ehkäisyvalmisteista.

Tubulaarista leukorrhiaa havaitaan suhteellisen harvoin ja se on seurausta munasarjaan kertyneiden eritteiden jaksottaisesta eritystä. Syynä tubulaarisen leukemian esiintymiseen ovat pahanlaatuiset kasvaimet, munanjohtimien tulehdussairaudet, joihin liittyy hydro- tai pyosalpinxin muodostuminen. Putkivalkoisille, joille on ominaista taajuus, esiintyminen kuukautiskierron ensimmäisessä vaiheessa.

Emättimen purkausta voidaan kuvata riippuen:

Johdonmukaisuus (paksu, tahna, vetinen)
Värit (läpinäkyvä, samea, verinen (ruskea), valkoinen, keltainen, vihreä)
Haju (normaali, hajuton, epämiellyttävä haju)

Tietty määrä emätinpoistoa on normaalia, etenkin hedelmällisessä iässä. Nämä eritteet voivat olla valkoisia tai kellertäviä kosketuksessa ilman kanssa. Nämä ovat normaaleja vaihteluja.

Kohdunkaulan rauhasen tuottaman liman määrä vaihtelee kuukautiskierron aikana. Se riippuu kehossa kiertävän estrogeenin määrästä. Emättimen purkaukset, jotka eroavat väriltään, hajuiltaan, koostumukseltaan tai niiden lukumäärältä huomattavasti tai pienenevät, voivat merkitä piilotettuja ongelmia - infektioita.

Lisääntyneen emättimen purkauksen syyt (voitelu)

On muistettava, että valkoisemman kasvun katsotaan olevan fysiologinen seuraavissa tapauksissa:

 • kuukautiskierron yhteydessä (kuukautisten aattona ja ensimmäisinä päivinä), jotka johtuvat hyperemiasta, lisääntyneestä verisuonten läpäisevyydestä, lisääntyneestä verenkierrosta ja pysähtymisestä lantion alueella;
 • raskauden aikana lantion elimistön runsauden, kongestiivisen hyperemian ja sukupuolielinten kudosten t
 • yhdynnän aikana, joka johtuu pienen lantion hemodynamiikan dramaattisesta muutoksesta, erityisesti orgasmin aikaan, koska veren virtaus sukuelimiin lisääntyy, kohdunkaulan limaa työnnetään ulos, eteisen rauhasten erittyminen lisääntyy.

Seuraavat tilanteet voivat lisätä normaalia emätinpoistoa:

 • Emotionaalinen stressi
 • Ovulaatio (munan tuotanto ja vapautuminen munasarjasta kuukautiskierron keskellä)
 • raskaus
 • Seksuaalinen kiihottuma

Epätavallisen emättimen purkautuminen voi johtua seuraavista syistä:

 • Atrofinen vaginiitti (havaittu naisilla, jotka ovat menneet läpi vaihdevuodet ja joilla on alhainen estrogeenitaso
 • Bakteriaalinen vaginosis (BV) - sellaisten bakteerien lukumäärä, jotka normaalisti elävät emättimessä, vähenevät, mikä johtaa harmaaseen purkautumiseen ja kalavaan hajuun, joka pahenee yhdynnän jälkeen. BV ei yleensä siirry seksuaalisesti.
 • Kohdunkaulan tai emättimen syöpä (harvinainen)
 • Chlamydia Chlamydia
 • Desquamative vaginitis ja jäkälän planus
 • Unohdettu tamponi tai vieras elin
 • tippuri
 • Muut sukupuolitaudit (STI)
 • trichomoniasis
 • Emättimen hiiva-infektiot - kandidiaasi (rinta)

Toimenpiteet eritteiden ehkäisemiseksi

Emättimen purkautumisen ehkäisemiseksi ja hoitamiseksi:

 • Pidä sukuelimet puhtaina ja kuivina.
 • Älä ota liikaa suihkua. Vaikka monet naiset tuntevat olonsa puhtaammiksi, jos he ottavat suihkun kuukautisten tai yhdynnän jälkeen, se voi tehdä emättimen purkautumisen pahemmaksi, koska vesi poistaa emättimen hyödylliset bakteerit, jotka suojaavat infektiota vastaan. Emätinpesu voi myös johtaa kohdun ja munanjohtojen infektioon, eikä sitä koskaan suositella.
 • Syödä eläviä viljelmiä jogurttia tai ota Lactobacillus Acidophilus-tabletteja, kun olet antibioottihoidossa, jotta vältytte hiiva-infektiota.
 • Käytä kondomeja infektioiden tai STI: ien leviämisen välttämiseksi.
 • Vältä naispuolisten hygieniasuihkujen, hajusteiden tai jauheiden käyttöä sukuelinten alueella.
 • Vältä hyvin tiukkajen housujen tai shortsien kulumista, jotka voivat aiheuttaa ärsytystä.
 • Tarve käyttää puuvillasta valmistettuja alusvaatteita. Vältä silkkiä tai nailon alusvaatteita, koska nämä materiaalit eivät ole kovin imukykyisiä ja rajoittavat ilmavirtaa. Tämä voi lisätä sukupuolielinten hikoilua, mikä voi aiheuttaa ärsytystä.
 • Käytä tyynyjä, ei tamponeja kuukautisten aikana.
 • Pidä verensokerisi hyvässä kontrollissa, jos sinulla on diabetes.

Huomaa, että jos emättimen purkautuminen johtuu sukupuoliteitse tarttuvasta taudista, sinun on tutkittava myös seksuaalikumppanisi (tai kumppanisi), vaikka heillä ei olisi oireita. Kumppanin tutkimatta jättäminen voi johtaa toistuviin infektioihin ja lantion tulehdussairauksiin tai hedelmättömyyteen.

Kun tarvitset välittömästi lääkärin hoitoa

Soita heti lääkärillesi, jos sinulla on emätinpoisto, ja myös:

 • Kuume tai kipu lantiossa tai vatsassa.
 • Sinulla oli seksuaalinen kumppani gonorrhean, klamydian tai muiden STI: iden kanssa.
 • Sinulla on lisääntynyt jano ja ruokahalu, selittämätön laihtuminen, lisääntynyt virtsaamistiheys tai väsymys - tämä voi olla merkki diabeteksesta.

Kiireellinen kuuleminen on myös tarpeen, jos:

Lapsella, joka ei ole vielä saavuttanut murrosikää, on emättimen purkautuminen.
Luuletko, että päästö voi olla seurausta hoidosta - allergioista.
Olet huolissasi siitä, että sinulla voi olla STI.
Oireesi pahenevat tai kestävät kauemmin kuin viikko, vaikka kotona on apua.
Sinulla on haavaumia tai muuta vahinkoa emättimeen tai vulvaan (ulkoiset sukuelimet).
Tunnet polttavan tunteen virtsatessa tai muita virtsaamisongelmien oireita - sinulla voi olla virtsateiden infektio.

Diagnoosin kannalta merkityksellisiä lääketieteellisen historian kysymyksiä:

Milloin tapahtui muutoksia tai epänormaalia emätinpoistoa?
Onko sinulla sama määrä ja tyyppi emättimen purkausta kuukauden aikana?
Mitkä ovat kohokohtia (väri ja rakenne)?
Hajuako se?
Onko sinulla kipua, kutinaa tai polttamista?
Seksuaalinen kumppani toteaa myös valinnan?
Onko sinulla useita seksuaalisia kumppaneita tai seksikumppaneita, joita tiedät äskettäin?
Millaista ehkäisymenetelmää käytät?
Käytätkö kondomeja?
Onko olemassa korjaustoimenpiteitä, jotka vähentävät eritteitä?
Onko sinulla muita oireita, kuten vatsakipua, emättimen kutinaa, kuumetta, emättimen verenvuotoa, ihottumaa, sukupuolielinten syyliä tai vaurioita tai muutoksia virtsaamisen aikana, kuten vaikeuksia, kipua tai verta?
Mitä huumeita käytät?
Onko sinulla allergioita?
Oletko viime aikoina muuttanut tavallisesti käyttämiäsi pesuaineita?
Käytätkö usein hyvin tiukkoja vaatteita?
Milloin viimeinen PAP-testisi? Onko sinulla ollut epänormaaleja aivohalvauksia ennen?

Diagnostiikkatestejä, joita voidaan suorittaa, ovat:

Viljelmän (kylvösieppa) kohdunkaula
Analyysi emättimen purkautumisesta mikroskoopin alla
Pap-haju (PAP)

Emättimen purkauksen hoito

Hoito riippuu taustalla olevasta sairaudesta. Kynttilöitä tai voiteita ja antibiootteja voidaan määrätä. Suun kautta otettavat lääkkeet voivat olla tarpeen tiettyjen sienien tai trikomoniasisinfektioiden hoitamiseksi. Sinun seksuaalinen kumppani voi myös tarvita hoitoa.

Kuten osoittaa harmaa purkautuminen naisilla

Naisorganismi on monimutkainen ”ekosysteemi”, joka toimii omien erityissääntöjensä ja aikataulujensa mukaisesti. Yksi näistä kuvioista on kuukautiskierto. Periaatteessa kaikki prosessit tapahtuvat sen suorassa vaikutuksessa.

Harmaa vastuuvapauden esiintyminen naisissa on hälyttävää monille. Jotkut naiset pitävät tätä tosiasiallisena todisteena huolimattomuudesta, epäasianmukaisuudesta, lähes rikoksesta. Mutta elimistössä on paljon eritteitä - mahan mehu, sappi, sylki, kyyneleet, hiki. Kukaan ei väittäisi, että tällaista vastuuvapautta ei pitäisi olla!

Emättimen purkaus on myös luonnollista. Erona on, että niiden luonteen perusteella voit määrittää patologian läsnäolon naisen sukuelinten alueella.

Millainen vastuuvapaus - normi

Emättimen purkautuminen on normaalia. Sukuelinten limakalvolla on kyky itse puhdistaa ja päivittää. Joissakin tapauksissa erittynyt limaa imetään takaisin kosteuden lähteenä, joka haihtuu osittain ihmisen kehon lämpötilan vaikutuksesta ja vain osa menee ulos. Jokainen nainen voi vaihdella tätä määrää muutamasta pisarasta 4-5 mg: aan päivässä.

Emättimen purkaus - mikä se on ja mitä se koostuu:

 • kohdunkaulan limaa (muodostuu kohdunkaulan rauhasista);
 • kuoleva epiteeli, joka kuorittuu jatkuvasti sisäisten sukuelinten seinistä;
 • mikro-organismit (emättimen mikroflooran edustajat), joita edustavat yli 10 lajia.

Mitä tulee emättimen eritteiden ominaisuuksiin, jotka sopivat normin kehykseen, huomioimme seuraavat indikaattorit:

 • purkaus ilman hajua tai hieman hapan sävyjä, hapan maku. Tämä johtuu laktobatsillien läsnäolosta, jotka muodostavat suuremman määrän emättimen mikroflooraa;
 • konsistenssi on homogeeninen, ja siihen voi liittyä harmahtavan valkoisen liman pieniä laastareita;
 • kirkkaat kohokohdat ilman teräviä värisävyjä;
 • määrä vaihtelee yksilöllisten ominaisuuksien ja kuukautiskierron vaiheen mukaan.

Joissakin naisissa päästöt ovat normaaleja, ja ne voivat olla niin runsaita, että tyynyjen käyttö on tarpeen. Jos tämä ei aiheuta epämukavuutta ja patologisia oireita, älä huolehdi. Mutta kuulla lääkärin vahvistusta ei vieläkään haittaa.

Nämä ovat yleisiä standardiparametreja, jotka eivät osoita minkään patologian esiintymistä elimistössä. Mutta tärkein kriteeri on kutinaa, epämukavuutta, kipua, kuumetta, virtsan pidättymistä tai viivästymistä.

Allokointi kuukautiskierron mukaan

Keskittymällä kuukausittaisen jakson vaiheisiin voidaan väittää, että eritteiden runsaus, väri ja johdonmukaisuus pyrkivät muuttumaan.

 • Välittömästi kuukautisten jälkeen emättimen purkautuminen vähenee vähitellen voimakkaasti ja muuttuu kevyeksi maitomaiseksi. Pieniä veren fragmentteja voi esiintyä jonkin aikaa. Ja koska veri on suolaista, purkauksella on suolainen maku.
 • Ovulaation aikana niiden enimmäismäärä. Konsistenssi - vetinen, harmaa, lähes läpinäkyvä. Saattaa saada ruskehtavan tai punertavan sävyn. Tämä johtuu munan vapautumisesta ja sen valmiudesta lannoittaa. Lisäksi tänä aikana jotkut naiset saattavat kokea jonkin verran epämukavuutta alavihassa, joka kestää useita tunteja useita päiviä.
 • Päästöt ennen kuukautisia - paksu, samea. Niiden määrä riippuu organismin yksilöllisistä ominaisuuksista.

Tärkein huolenaihe on harmaiden naisten kohdentaminen raskaana oleville naisille. Alkuvaiheessa ne saattavat olla läsnä, koska tulevien äitien hormonaalinen tila muuttuu.

Lyhyen aikavälin harmaanruskean purkauksen esiintymistä samana ajanjaksona ei myöskään pidetä erityisenä ja huolestuttavana, jos siihen ei liity kipua eikä niissä ole merkittävää määrää verta. Tänä aikana hedelmöittynyt muna on kiinnitetty kohdun seinään, ja pienen määrän modifioitua verta on täysin perusteltua.

On kuitenkin tapauksia, joissa limakalvojen luonne, johdonmukaisuus ja runsas muutokset muuttuvat. Jos nainen on huomannut jopa pienen muutoksen näissä parametreissa tai on esiintynyt muita häiritseviä oireita - on syytä kääntyä gynekologin puoleen ylimääräiseen kuulemiseen.

Kun valinta on normaalia

Ja niin, saimme selville, että harmaa emättimen purkaus on normi. Missä tapauksissa tämän ilmiön luonne voi vaihdella hieman, mikä osoittaa sukupuolielinten patologisia prosesseja?

 • Muutama päivä ennen kuukautisia ja muutama päivä sen jälkeen. Tämä johtuu kapillaarien lisääntyneestä läpäisevyydestä, pienissä määrissä jäljellä olevan endometriumin purkautumisesta sekä kohdun kudosten hyperemiasta.
 • Ovulaation aikana. Muna kypsyy ja vapautuu, kun rauhaset lisääntyvät.
 • Kanssa läheisyyttä. Seksuaalisessa yhdynnässä on veren virtaus sisäisiin sukuelimiin, lisääntynyt limakalvojen tuotanto ja sen sisäänvirtaaminen emättimen aattona.
 • Seksuaalisen kiihottumisen aikana.
 • Stressaavien tilanteiden ja pitkäaikaisen psyko-emotionaalisen stressin altistumisen taustalla.

Tällaisissa tilanteissa voi olla enemmän päästöjä, ja niiden konsistenssi ja väri ovat hieman muuttuneet. Mutta jokainen nainen ei koskaan käy läpi tällaisia ​​ilmiöitä ja voi määrittää, onko kaikki menossa hyvin, tai on olemassa joitakin ominaisuuksia, joita ei ole aiemmin nähty.

Patologian merkki

Jos harmaalla purkauksella on epämiellyttävä haju, tämä osoittaa, että naisen kehossa on bakteeri-infektio. Yleisimpiä ja vähiten vaarallisia ovat bakteeri-vaginosis ja urogenitaalinen kandidiaasi (yksinkertaisesti verhoilu).

 • Bakteerin vaginosisissa havaitaan harmahtavan valkoisen purkauksen läsnäolo, jossa on epämiellyttävää hajua mädäntyneestä kalasta. Tätä tautia ei siirretä seksuaalisesti, ja vain naiset kärsivät siitä.
 • Ryöstö voi vahingoittaa molempien sukupuolten edustajia, ja heidän valintansa muistuttaa juustomaista, jossa on voimakas hapan haju. Syynä on Candida-suvun sienet, jotka ovat läsnä jokaisen terveellisen naisen emättimen mikrofloorassa ja jotka ovat ehdollisesti patogeenisiä. Jos tietyissä olosuhteissa niiden määrä alkaa kasvaa, tämä tauti esiintyy.

Kunkin tällaisen sairauden alku ei välttämättä anna selvää kliinistä kuvaa, vaikka on olemassa merkkejä siitä, että on kiinnitettävä erityistä huomiota:

 • Kohtuuttomasti nouseva lämpötila (joskus jopa melko korkeat), alavaivojen kipu, joka on säännöllinen;
 • väsymys, ruokahaluttomuus, jano, järjetön laihtuminen;
 • raskauden aikana emätinpoisto on tummanharmaa, samankaltainen kuin mätä.

Jos nainen huomaa, että hänen seksikumppanillaan on sukupuolitauti, sinun ei pitäisi odottaa ilmeisiä taudin ilmenemismuotoja, ja ota välittömästi yhteyttä asiantuntijaan selittämällä syy.

Erityisiä patologisia oireita esiintyy vähitellen, ja niiden kirkkaus kasvaa päivittäin (ellei tunti):

 • epämukavuus ulkoisissa sukupuolielimissä. Näyttää siltä, ​​että emättimen kuivuus on purkautumisen läsnä ollessa;
 • lisäksi on sukupuolielimissä kutina, joka voi jo jonkin aikaa olla niin voimakas hygieenisten toimenpiteiden suorittamisen jälkeen;
 • sitten kipu ja virtsaaminen yhdistyvät. Ne muuttuvat usein virtsan vähäisillä päästöillä;
 • purkaa juustoa, harmahtavan valkeaa, hapan hajua, varsin runsaasti.

Nämä ovat yleisiä oireita kummallekin sairaudelle patogeenin eroista huolimatta. Varhainen hoito suoritetaan onnistuneesti ja suhteellisen nopeasti. Parannuskeino on valmis, mutta vain, jos kaikkia lääkemääräyksiä noudatetaan ja hoito suoritetaan. Muuten taudista tulee krooninen ja toistuu ajoittain.

Patologisten eritteiden syyt

Harmaasävyinen emättimen purkautuminen, kuten olemme jo todenneet, voi olla normin muunnelma siinä tapauksessa, että siihen ei liity epämiellyttäviä oireita. Jos näin ei ole, on olemassa patologia. Ja jokainen patologia kehittyy syystä tai toisesta.

Harkitse joitakin patologisten harmaiden eritteiden esiintymisen syitä, joidenkin värin ja johdonmukaisuuden tulkinnat.

 • Jos nainen postmenopausaalisessa vaiheessa valittaa harmahtavan valkoisen purkauksen esiintymisestä hieman hajuilla, voidaan epäillä atrofista vaginiittia. Sama patologia voi kärsiä hedelmällisessä iässä olevista naisista, joilla on alhainen naisten sukupuolihormoni.
 • Kilpirauhasen häiriöissä (hypertyreoosi), akuuteissa tartuntatauteissa ja tuberkuloosissa voi esiintyä hormonaalisia muutoksia, mikä johtaa eritteiden luonteen muutokseen.
 • Yli seitsemän päivää kestävät epänormaalit kuukautiset tai sen puuttuminen (amenorrea) voivat myös lisätä emättimen eritteitä, joilla on harmaa sävy.
 • Allergiset reaktiot erilaisiin ärsykkeisiin. Se voi olla alusvaatemateriaalia (synteettistä), pesupulveria, intiimejä hygieniageelejä, esteiden ehkäisyvälineiden materiaalia (kondomia, emätinrenkaita ja korkkeja). Se voi myös olla yleisiä allergeeneja, jotka aiheuttavat voimakkaita reaktioita.
 • Ehkäisyaineiden (erityisesti hormonaalisten) kontrolloimaton käyttö tai luvaton käyttö. Tällaisen melko vakavien keinojen vastaanotto vaikuttaa kielteisesti koko kehoon ja erityisesti seksuaaliseen palloon, mikä aiheuttaa hormonaalisia häiriöitä.
 • Mikä tahansa patologia, joka aiheuttaa metabolisia häiriöitä. Nämä voivat olla hormonaalisia sairauksia, verisuonten patologioita ja joitakin muita olosuhteita.
 • Seksuaalisesti tarttuvat infektiot. Gonorrhea, trikomoniaasi, klamydia ja vastaavat sairaudet aiheuttavat kehon suojaavaa reaktiota, tulehdusprosesseja ja sen seurauksena limakalvojen erittymisen liiallista eritystä.
 • Tulehdusprosessit kohdussa, lisäyksissä, emättimessä. Kohdunkaulan syöpymiseen liittyy tunnusomaisia ​​eritteitä, joissa on vaaleanpunainen tai ruskehtava sävy, joka lisääntyy yhdynnän, kuukautisten tai stressaavissa tilanteissa.
 • Helminthit voivat myös aiheuttaa emättimen mikroflooran rikkomisen. Lisäksi nämä eivät välttämättä ole ”hämmästyttäviä ja harvinaisia” loisia, vaan melko banaalisia pinwormeja tai pyöreitä sukukantoja.
 • Mekaaniset vauriot emättimen limakalvolle, kohdunkaula usein sukupuolen vuoksi tai erilaisten kohteiden käyttö seksuaalisten tarpeiden täyttämiseksi.
 • Ulkoisten sukuelinten hoito liian kuumilla ratkaisuilla eri sairauksien hoidossa. Limakalvojen lämpöpoltto johtaa tulehdukseen ja siten eritteiden lisääntymiseen.
 • Kumma kyllä, liiallinen intiimihygienia käyttämällä aggressiivisia keinoja (jotka rikkovat luonnollista ympäristöä). On hyödyllistä mikroflooraa. Sen sijaan kehittyy hyvin patogeeninen ympäristö, joka aiheuttaa epämiellyttäviä ilmiöitä.
 • Harvinainen syy harmaaseen purkautumiseen patologisilla ominaisuuksilla on kohdun tai emättimen onkologia. Samat merkit voivat merkitä hyvänlaatuista kasvainta sukupuolielimissä.

Harmaan purkauksen syyt ovat monet. Jos haluat päästä eroon tästä epämiellyttävästä ilmiöstä, sinun on toimittava syynä. Vain pätevä asiantuntija voi määrittää sen.

Oireiden poistotekniikat

Saimme selville, että harmaasävyn poistuminen emättimestä ei ole itse sairaus, vaan vain sen oire. Siksi taudin tunnistamiseksi on suoritettava tutkimus, johon sisältyy useita diagnostisia toimenpiteitä.

 • emättimen mikroflooran analyysi, joka saadaan tahraamalla;
 • biologisen materiaalin mikroskooppinen tutkimus;
 • laparoskooppinen tutkimus suoritetaan, jos syytä ei ole mahdollista selvittää tutkimuksen aikana ja testien tulokset;
 • Lantion elinten ultraääni. Vaginaalinen ultraääni voidaan myös määrätä.

Yleensä hoito on välttämätöntä molemmille seksuaalisille kumppaneille, koska jopa banaalinen sammakko löytyy sekä miehestä että naispuolisesta kehosta, puhumattakaan vakavammista patologioista.

Naisille määrätään kattava hoito, jonka tarkoituksena on sekä epämiellyttävien oireiden poistaminen että ilmiön syyn poistaminen. Yleensä määrätty:

 • paikalliset valmisteet kynttilöiden, voiteiden, emättimen tablettien, geelien muodossa, huumeiden kanssa;
 • järjestelmällisesti. Ne on määrätty sekä suun kautta että injektiona (lihakseen tai laskimoon);
 • ruoansulatuskanavan puhdistus (erityisesti suoliston dysbioosin ollessa kyseessä). Entsymaattiset ja bakteerivalmisteet on tarkoitettu palauttamaan mikrofloora, ruokavalio;
 • tehdään kosmetiikan valinta intiimihygieniaan, pesupulveriin ja liinavaatteisiin.

On syytä huomata itsehoidon vaara, jos sukuelinten alueella esiintyy mitään patologiaa. Patologisten eritteiden läsnäolo voidaan käynnistää välittömästi useiden tekijöiden avulla, jotka voidaan määrittää vain asiantuntija. Riittävän hoidon nimeäminen mahdollistaa komplikaatioiden, kroonisen prosessin ja hedelmättömyyden välttämisen.

Valitettavasti lisääntymisfunktion häviäminen lisääntymisjaksolla on eniten hoidon aiheuttama komplikaatio.

Gynekologit neuvovat, jotta vältetään intiimeihin liittyvät ongelmat ensimmäisissä epäilyksissä mahdollisista "ongelmista" ottamalla yhteyttä asiantuntijoihin. Säännöllinen tarkastus (kerran kuuden kuukauden välein) antaa mahdollisuuden tunnistaa sellainen sairaus, joka ei ole tuntunut pitkään epämiellyttävistä ilmenemismuodoista.

Norjan ulkopuolella olevat harmaat merkinnät toimivat joissakin tapauksissa tulevan tai olemassa olevan ongelman ainoana "hälytyskellona".