Kuukautiskierto synnytyksen jälkeen

Raskauden ja synnytyksen aikana monet naisen järjestelmät ja elimet muuttuvat merkittävästi. Ja elpyminen vie jonkin aikaa - 6-8 viikkoa. Tämä ei kuitenkaan koske täysin rinta- ja lisääntymisjärjestelmää. Paluu alkuperäiseen tilaan ja kuukautiskierron normalisointi kestävät paljon enemmän aikaa.

Synnytyksen jälkeen naisen endokriininen järjestelmä tuottaa aktiivisesti prolaktiinihormonia, joka stimuloi maidontuotantoa. Samalla se estää muna-tuotannon syklisen prosessin.

Kuukautisen jälkeisen kuukautiskierron palauttaminen on hormonaalinen prosessi ja sen nopeus liittyy synnytyksen jälkeiseen hormonaaliseen talteenottoon. Ja tämä puolestaan ​​riippuu suoraan siitä, miten vastasyntyneen imetys tapahtuu.

Kuukautiskierros synnytyksen jälkeen lapsen ruokintatyypin mukaan:

 • jos nainen imettää vauvan yksin, ja tekee sen kysyntään milloin tahansa päivällä tai yöllä, kuukausittainen sykli syntymän jälkeen palautuu vasta vauvan ensimmäisen vuoden loppuun mennessä - imetysajan loppuun mennessä;
 • täydentävien elintarvikkeiden käyttöönoton myötä, kun lapsi ei enää aktiivisesti imetä, kuukautiskierto voidaan palauttaa aikaisemmin - kunnes imetys on täysin valmis;
 • jos lapsen ruokinta on alusta alkaen sekoitettu, kuukautiskierto syntymän jälkeen palautuu 3-4 kuukauteen;
 • jos nainen ei imetä ollenkaan, ovulaatio palautuu 10-12 viikkoon vauvan syntymän jälkeen.

Kuten näette, kuukautiskierron elpymisaika ei riipu niin paljon siitä, miten syntymä meni - luonnollisesti tai keisarileikkauksella, vaan siitä, miten vauva syötettiin.

Puhuminen kuukautiskierron palauttamisesta on mahdollista vasta ensimmäisen todellisen kuukautisten saapumisen jälkeen (ei pidä sekoittaa lohian purkautumiseen). Mutta tässäkin ei pidä odottaa, että kuukausittaiset tulevat heti säännöllisiksi - syntymän jälkeen sykli yleensä häviää. Kuukautiskierron rikkominen synnytyksen jälkeen ja epäsäännöllinen sykli kuukautisten alkamista seuraavien kuukausien aikana on normaalia.

Kuukautisen jälkeisen kuukautiskierron epäonnistuminen liittyy kehon hormonaalisiin muutoksiin. Kuukausittain voi mennä 2 kertaa kuukaudessa tai viipyä useita päiviä. Olkaa niin, että sykli synnytyksen jälkeen muuttuu. Tämä johtuu suurelta osin jatkuvasta ruokinnasta.

Mutta hän toipuu tietyn ajan kuluttua. Tällä kertaa jokaisen naisen osalta joku ottaa täyden toipumisprosessin 1-2 kuukautta, sillä joku sykli on epäonnistunut vielä kuuden kuukauden ajan. Mutta lopulta kaikki "laskeutuu" ja palaa normaaliksi.

Naisilla, jotka ovat synnyttäneet, kuukautiskierron luonne voi muuttua - joskus synnytyksen jälkeen, nainen toteaa, että aiemmin hänen epämiellyttävät tunteet muuttuivat täysin kivuttomiksi. Tämä voi johtua siitä, että naisella oli ennen raskautta kohdun mutka, mikä haittaa veren ulosvirtausta. Raskauden ja synnytyksen jälkeen tämä vika on muuttunut tai hävinnyt kokonaan, joten kuukautisten kipu ei ole enää huolissaan.

Joskus synnytyksen jälkeen jaksot ovat runsaampia. Tämä johtuu stressistä ja stressistä, mukaan lukien hermo- ja hormonitoimintajärjestelmät. Ja tämä on syy vastuuvapauden määrän muutokseen. Ratkaise ongelma voi johtua asianmukaisesta leposta ja ravitsemuksesta.

Muista, että kuukautiskierron palauttaminen ei ole pelkästään fysiologinen, vaan myös psykologinen prosessi. Siksi huolehdi siitä vähemmän, koska jokainen organismi on yksilöllinen. Jos et synny synnytyksen jälkeisen ajanjakson aikana, kuukausittainen jakso toipuu aikaisemmin. Jos sinulla on epäilyksiä tai kysymyksiä, ota yhteyttä gynekologiinne.

Kuukautisten jälkeisen kuukautisten palauttamisen ajoitus: mikä on normi ja mikä on patologia?

Nuoret äidit ovat aina kiinnostuneita siitä, kun kuukautiset alkavat synnytyksen jälkeen. Elvytysjakson aikana se voi muuttaa pituutta, kuukausittain usein hankkia erilainen luonne, voimakkuus, kesto, tulee enemmän tai vähemmän tuskallista kuin ennen raskautta. Usein tämä on normi, mutta joissakin tapauksissa tarvitaan neuvontaa gynekologin kanssa.

Verenvuoto synnytyksen jälkeen

Synnytyksen jälkeinen verenvuoto tai lochia on puhdistetun haavan pinnan, joka muodostuu erotettujen kalvojen ja istukan kohdalla. Ne kestävät koko kohdun sisäpinnan elpymisen ajan.

Tällä hetkellä kohdussa on erityisen haavoittuva infektio, joten sinun tulee vaihtaa säännöllisesti terveyssiteitä ja seurata purkauksen luonnetta. Ne ilmaistaan ​​maksimissaan 3 päivän kuluessa syntymästä ja heikkenevät sitten vähitellen.

Joskus tällainen purkaus pysähtyy täysin kirjaimellisesti joka toinen päivä. Tämä johtuu veren viivästymisestä kohdussa (hematometri), mikä johtaa lisääntyneeseen infektioriskiin. Tässä tapauksessa tarvitset lääkärin apua.

Normaalisti kohdun puhdistus luonnollisen synnytyksen jälkeen kestää 30-45 päivää. Kirurgisen annon jälkeen tämä aika voi kasvaa arpien muodostumisen ja pidemmän paranemisen vuoksi.

Miten erottaa kuukautiset synnytyksen jälkeisestä verenvuodosta?

Lochiat muuttavat asteittain niiden luonnetta. Ensimmäisen viikon loppuun mennessä ne tulevat kirkkaammiksi, 2 viikon kuluttua ne muuttuvat limakkaiksi. Veren sekoitus voi näkyä kuukauden kuluessa, mutta sen määrä on merkityksetön. Yleensä nainen erottaa tämän prosessin helposti kuukautisten välillä. Lohin lopettamisen ja ensimmäisten kuukautisten alkamisen välillä tulisi kestää vähintään 2 viikkoa. Epäselvissä tapauksissa on parempi neuvotella gynekologin kanssa tai ainakin aloittaa esteen ehkäiseminen, joka suojaa kohtua infektioista.

Menstruation alkaminen

Raskauden aikana kuukautisia ei ole. Tämä on luonnollinen suojamekanismi sikiön säilyttämiseksi, jota hormonit säätelevät. Synnytyksen jälkeen alkaa palauttaa naisten normaali hormonaalinen tila. Se kestää kuukauden, jos imetystä ei aloiteta.

Milloin kuukautiset alkavat syntymän jälkeen?

Tämä määräaika määräytyy ensisijaisesti lapsen ruokintatyypin mukaan: luonnollinen tai keinotekoinen. Rintamaidon tuotanto tapahtuu aivolisäkkeen hormonin prolaktiinin vaikutuksesta. Se on hän, joka estää munan kasvun munasarjassa imetyksen aikana. Estrogeenin taso ei kasva, joten imettämisen aikana kuukautiset alkavat keskimäärin 2 kuukautta synnytyksen jälkeen, useammin ruokittaessa "tunnilla".

Monille nuorille äideille tämä kuilu pidentyy kuuteen kuukauteen tai pidempään, varsinkin silloin, kun ruokitaan ”kysyntään”. Hyvin harvinaisissa tapauksissa, vaikka imetys säilyy, jopa säännöllisesti, naiset huomauttavat, että heillä ei ole aikaa vuodessa ja joskus jopa pidempään. Tällaisissa tapauksissa sinun tulee käyttää säännöllisesti ehkäisymenetelmää ja tehdä tarvittaessa raskaustesti. Sinun on myös kuultava lääkärisi kanssa hyperprolaktinemian poistamiseksi.

Kun keinotekoinen ruokinta syntyy syntymästä, syklin kesto palautuu kuukaudessa - puolitoista. Tällä hetkellä esiintyy myös ovulaatiota, jolloin uusi raskaus on mahdollista.

Kun vauva syö vain äidinmaitoa, naisella ei aina ole aikaa. Tässä tapauksessa ensimmäiset kuukautiset synnytyksen jälkeen alkavat vuoden alkupuoliskolla imetyksen päättymisen jälkeen "pyynnöstä" tai täydentävien elintarvikkeiden käyttöönotosta. Tämä ei kuitenkaan ole välttämätöntä, ja jopa imetyksen aikana kuukautiset voivat elpyä.

Kun sekoitus ruokitaan (pullosta ja luonnollisesti), kuukausittainen elpyminen kehittyy nopeammin 4 kuukauden kuluessa synnytyksestä.

Kuinka kauan kuukautiset kestävät synnytyksen jälkeisenä aikana?

Usein ensimmäiset kuukautiset ovat hyvin runsaasti. Voi olla voimakas purkautuminen, kuukautiset verihyytymillä. Jos sinun täytyy vaihtaa tiiviste joka tunti, ota yhteyttä lääkäriisi: tämä voi olla oire verenvuodolle, joka on alkanut. Seuraavat jaksot ovat yleensä normaaleja.

Muissa tapauksissa naisten ensimmäisinä kuukausina esiintyy epäsäännöllistä tiputtelua. Tämä on ominaista imetykselle, kun prolaktiinin synteesi vähenee vähitellen.

Muita tekijöitä, jotka vaikuttavat normaalin syklin elpymiseen:

 • vaikeudet lapsen hoitamisessa, unen puute, sukulaisten avun puute;
 • epäterveellistä ruokaa;
 • synnytyksen jälkeinen masennus;
 • liian nuori äiti tai myöhäinen synnytys;
 • niihin liittyvät sairaudet (diabetes, astma ja muut), erityisesti ne, jotka vaativat hormonihoitoa;
 • komplikaatioita synnytyksen jälkeen, esimerkiksi Sheehanin oireyhtymä.

Muutokset kuukautiskierrossa

Epäsäännölliset jaksot säilytetään usein useita syklejä toimituksen jälkeen. Nämä muutokset eivät saisi olla pysyviä. 1-2 kuukauden kuluessa sykli palaa normaalisti ennen synnytystä tai vaihtelee hieman keston aikana.

 • Pienet jaksot voivat olla normaaleja 2-3 alkusyklin aikana, varsinkin jos sekoitetaan.
 • Ensimmäisten synnytysjaksojen aikana, toisin sanoen, joillakin naisilla on runsaasti aikaa. Tämä voi olla normaalia, mutta jos kuukautiset eivät tule normaaliksi seuraavassa jaksossa, sinun on kuultava gynekologia.
 • Kuukautiskierron säännöllisyys katkeaa, ts. Sykli katoaa.
 • Kivulias jakso voi ilmetä, vaikka nainen ei ole koskaan valittanut kipua ennen raskautta. Syynä tähän on infektio, liian suuri kohdun seinän supistuminen. Useimmissa tapauksissa, päinvastoin, kuukautiset, jotka ovat tuskallisia ennen raskautta, ovat normaaleja. Tämä johtuu kohdun normalisoinnista kehon ontelossa.
 • Jotkut naiset kehittävät premenstruaalista oireyhtymää tai sen esiasteita: pahoinvointia, turvotusta, huimausta, emotionaalisia muutoksia ennen kuukautisia.

Synnytyksen jälkeisten kuukautisten muutosten syyt

Menstruation viivästyminen syntymän jälkeen ilmenee hormoneja muuttuvien tasojen vaikutuksen alaisena:

 • prolaktiinin aivolisäkkeen eritys, joka auttaa erittämään rintamaitoa ja tukahduttaa ovulaation;
 • esto estrogeenin prolaktiinituotannon vaikutuksesta, mikä johtaa epäsäännöllisiin kuukautisiin tai niiden täydelliseen poissaoloon imetyksen aikana (laktaalinen amenorrea).

Kun vauva syö vain äidinmaitoa, ja "kysynnällä" eikä "tunnilla", ja naisella ei ole kuukautisia kuuden kuukauden ajan synnytyksen jälkeen - tämä on normi.

Kuukautisten esiintymisen jälkeen on suotavaa aloittaa ehkäisyn käyttö. Vaikka imetys vähentää hedelmällisyyden todennäköisyyttä, se on edelleen mahdollista. Esimerkiksi jos synnytyksen jälkeinen aika alkoi ja hävisi, todennäköisin syy tähän on toistuva raskaus. On myös muistettava, että ovulaatio tapahtuu ennen kuukautiskierron alkamista. Siksi on mahdollista raskautta jo ennen ensimmäisiä kuukautisia. Jos nainen on huolissaan siitä, miksi kuukautisten verenvuotoa ei ole pitkään aikaan, sinun on ensin tehtävä kotiraskaustesti ja kuultava sitten gynekologia. Sinun on ehkä kuultava endokrinologia.

Kuukautiskierron ilmestymisen jälkeen ei ole tarpeen hylätä imetystä. Kuukausittainen laatu ei muutu. Se tapahtuu, että lapsi syö näinä päivinä huonosti, on tuhma, kieltäytyy imettämästä. Tämä liittyy yleensä naisen emotionaalisiin häiriöihin, hänen tunteisiinsa ruokinnan laadusta.

Kuukautisten aikana nänniherkkyys voi lisääntyä, ruokinta tulee tuskallista. Näiden tunteiden vähentämiseksi on suositeltavaa, että ennen kuin annat vauvalle rinnan, hiero se, lämmitä se, laita lämpimään puristimeen nänniin. On tarpeen seurata rintakehän ja aksillaryhmän puhtautta. Kun kuukautiset muuttavat hiki koostumusta ja vauva tuntuu erilaiselta tuoksulta. Tämä voi olla toinen syy ruokintaongelmiin.

Epäsäännölliset jaksot

Mitä tehdä, jos kuukautiskierto on tullut epäsäännölliseksi:

 1. Synnytyksen jälkeisen elpymisjakson ensimmäisinä kuukausina, älä paniikkia. Useimmissa tapauksissa tämä on normin muunnos. Jokainen nainen normalisoi syklin yksilöllisesti, tavallisesti kuukautiskierron alkamisen ensimmäisen kuukauden aikana. Sääntöjenvastaisuus on yleisempää naisilla, jotka käyttävät imettämistä.
 2. Kaikkien elinten ja järjestelmien normaalin toiminnan palauttaminen kestää noin 2 kuukautta. Endokriinisen järjestelmän tasapaino tulee myöhemmin, varsinkin jos imetetään. Niinpä nainen voi tuntea melko terveellisen, mutta samalla hän kokee kuukautisten puuttumisen.
 3. Kiinnitä huomiota epäsäännölliseen kiertoon vain kolmen jakson jälkeen. Tämä voi johtua tulehduksesta, endometrioosista tai sukuelinten kasvaimesta. Toisen kuukautisen viivästyminen ei ole vaarallista, ellei se ole yhteydessä raskauteen.

Jos sinulla on epäilyksiä, on parempi kuulla gynekologia, saada diagnoosi ajoissa ja aloittaa hoito.

Kierrä raskauden tai synnytyksen jälkeen

Menstruaatiota vasta jääneen abortin jälkeen ei palauteta välittömästi. Vain joissakin naisissa tapahtuu säännöllisesti verenvuotoa kuukauden kuluessa. Useimmissa tapauksissa hormonaalinen epätasapaino, joka johti aborttiin, aiheuttaa syklin epäsäännöllisyyttä.

Kun olet keskeyttänyt jääneen raskauden tai abortin, ensimmäiset kuukautiset tapahtuvat 45 päivän kuluessa. Jos näin ei tapahdu, naisen tulisi pyytää apua gynekologilta.

Amenorreaa aiheuttavien syiden, kuten kohdun jäljellä olevan munasolun osan tai tulehduksen, sulkemiseksi pois, 10 päivää jäädytetyn tai normaalin raskauden lopettamisen jälkeen, tarvitaan ultraäänitarkistus.

Ensimmäinen kuukautiskierto kohdunulkoisen raskauden jälkeen alkaa 25-40 päivän kuluttua sen valmistumisesta. Jos he aloittivat aikaisemmin, on luultavasti kohdun verenvuoto, joka edellyttää lääkärin käyntiä. Yli 40 päivän viivästyminen edellyttää myös neuvontaa gynekologin kanssa. Jos sairaus on aiheuttanut vakavaa stressiä naisessa, on normaalia, että elpymisaika pidentyy 2 kuukauteen.

Menestys keisarileikkauksen jälkeen palautuu samalla tavalla kuin normaalin toimituksen jälkeen. Imetyksen aikana kuukautiset eivät tule kuuden kuukauden kuluessa. Keinotekoisella ruokinnalla ei ole kuukautisia 3 kuukautta tai jopa vähemmän. Sekä fysiologisessa että synnytyksessä keisarileikkauksella pienessä osassa naisia ​​sykliä ei palauteta vuoden kuluessa. Jos muita patologioita ei löydy, sitä pidetään normaalina.

Muutaman ensimmäisen kuukauden kuluttua jäädytetyn, kohdunsisäisen raskauden tai keisarileikkauksen jälkeen sykli voi olla epäsäännöllinen. Tämän jälkeen sen kesto voi muuttua edellisestä. Mutta tavallisesti se on vähintään 21 päivää ja enintään 35 päivää. Kuukautiset kestävät 3–7 päivää.

Kaikkien edellä mainittujen tilanteiden jälkeen on suositeltavaa estää uusi raskaus vähintään kuuden kuukauden ajan. On muistettava, että kuukautisten puuttuminen ei ole merkki anovulaatiosta, ja jopa ennen ensimmäisiä kuukautisia nainen voi tulla raskaaksi.

Kuukautisten patologia

Joskus naisen synnytyksen jälkeen alkanut verenvuoto on patologinen. Samalla ei ole syytä odottaa useiden jaksojen normalisointia, mutta välittömästi lääkärin kanssa.

 • Äkillisen synnytyksen jälkeinen irtoaminen - merkki kohdun mutkasta tai endometriitista, paikan kertyminen kohdunonteloon - lochometrit.
 • Pienet jaksot kolmelle tai useammalle jaksolle. Ehkä he ovat oire hormonaalisia häiriöitä, Sheehan-oireyhtymää tai endometriittia.
 • Epäsäännölliset kuukautiset kuusi kuukautta sen elpymisen jälkeen, yli 3 kuukauden verenvuodon välinen tauko. Useimmiten mukana munasarjojen patologia.
 • Liian paljon verenvuotoa kahdella tai useammalla jaksolla, erityisesti leikkauksen tai abortin jälkeen. Ne johtuvat usein kohdun seinämiin jääneiden sikiökalvojen kudoksista.
 • Kesto kuukautisten yli viikko, johon liittyy heikkous, huimaus.
 • Vatsakipu, kuume, epämiellyttävä haju, emättimen purkautumisen värjäytyminen on merkki kasvaimesta tai infektiosta.
 • Ennen menstruointia ja sen jälkeen huuhtelupaikat ovat todennäköisesti endometrioosin tai tulehduksellisen sairauden oire.
 • Kutina emättimessä, sekoitus cheesy vastuuvapauden - merkki kandidiaasia.
 • Verenvuoto kahdesti kuukaudessa, jatkuva yli 3 jaksoa.

Kaikissa näissä tapauksissa tarvitaan gynekologin apua.

Joskus naisen ilmeisestä terveydestä huolimatta hänellä ei ole kuukautisia oikeaan aikaan. Tämä voi olla oire synnytyksen komplikaatioon - Sheehanin oireyhtymä. Se esiintyy raskaan verenvuodon aikana synnytyksen aikana, jonka aikana verenpaine laskee jyrkästi. Tämän seurauksena aivolisäkkeen solut kuolevat - tärkein elin, joka säätelee lisääntymisjärjestelmän toimintaa.

Ensimmäinen merkki taudista on synnytyksen jälkeisen imetyksen puuttuminen. Normaalisti, maidon puuttuessa, kuukautiset näkyvät 1,5-2 kuukauden kuluttua. Sheehanin oireyhtymässä esiintyy kuitenkin gonadotrooppisen hormonin puutetta. Munan kypsyminen munasarjassa on heikentynyt, ei ole ovulaatiota, ei ole kuukautiskiertoa. Siksi, jos synnyttäneellä naisella ei ole maitoa, ja sitten sykliä ei palauteta, hänen on välittömästi neuvoteltava lääkärin kanssa. Sheehan-oireyhtymän seuraukset ovat lisämunuaisen vajaatoiminta, johon liittyy usein tarttuvia tauteja ja kehon vastustuskyvyn yleinen väheneminen erilaisiin rasituksiin.

On myös päinvastainen ongelma - hyperprolaktinemia. Tämä tila johtuu prolaktiinituotannon lisääntymisestä aivolisäkkeessä laktaation päättymisen jälkeen. Tämä hormoni estää munan kehittymisen, aiheuttaa anovulaatiota, häiritsee endometriumin normaalia sakeutumista syklin ensimmäisessä vaiheessa. Sen ylimäärä johtaa kuukautisten puuttumiseen maidon jatkuvan synteesin taustalla.

Tärkeimmät hyperprolaktinemian syyt ovat aivolisäkkeen adenoma, gynekologiset sairaudet, munasarjat.

Syklin normalisoinnin suositukset

Kun nainen on terve, hänen sykliään palautuu normaalisti. Jotta vältetään mahdolliset viat, sinun on noudatettava joitakin yksinkertaisia ​​ohjeita:

 1. Jotta elin voi nopeasti palauttaa hormonien synteesin, sinun täytyy syödä täysin. Paljon hedelmiä, vihanneksia, täysjyviä ja vettä yhdistettynä säännölliseen liikuntaan on tehokas tapa palauttaa hormonitasapaino. Valikon tulee olla meijerituotteita, juustoa, lihaa. Kun olet kuullut lääkäriä, voit ottaa monivitamiinia imettäville äideille.
 2. Älä ota ehkäisypillereitä. Ne voivat muuttaa hormoneja ja aiheuttaa ennustamattomia muutoksia sykliin. Jos nainen on seksuaalisesti aktiivinen, on parempi käyttää kondomeja tai muita ei-hormonaalisia ehkäisymenetelmiä.
 3. Järjestä tehokkaimmin tilasi. Jos vauva ei nuku hyvin yöllä, yritä saada riittävästi unta päivän aikana. Älä anna periksi rakkaansa apua. Naisen hyvä fyysinen kunto auttaa häntä toipumaan nopeammin.
 4. Kroonisten sairauksien (diabeteksen, kilpirauhasen sairauden, anemian ja muiden) läsnä ollessa on tarpeen käydä asianomaisella asiantuntijalla ja säätää hoitoa.

Epäsäännölliset jaksot synnytyksen jälkeen HB: llä (imetys): miten vaikuttaa elpymisjaksoon

Terveellinen raskaus, joka päättyy terveellisen vauvan synnyttämiseen määrättyyn aikaan, on syy naisten ylpeyteen itsessään ja terveydessään. Synnytyksen jälkeen jaksot eivät tule säännöllisiksi välittömästi, etenkin imetyksen aikana. Miten ymmärtää, onko tämä ajanjakso tavallisesti edennyt vai ovatko patologiset poikkeamat, on välttämätöntä ymmärtää ja valmistaa, mieluiten ennen syntymää.

Kuukautiskierto

Naisen poikkeuksetta elin on mukana normaalissa kuukautiskierrossa. Sen säännöllisyys, verenvuodon luonne, premenstruaalisen oireyhtymän puuttuminen tai läsnäolo ovat kaikkia hormonaalisten prosessien ominaisuuksia, jotka säätelevät naisten sukupuolielinten ja rauhasien toimintaa.

Kuukautisen verenvuoto ei ole muuta kuin hypertrofoidun kohdun limakalvon hylkääminen hedelmöittyneen munan puuttumisen vuoksi. Toisin sanoen raskaus ei ole tullut. On tunnettua, että kuukausittainen jakso etenee seuraavasti: ensimmäisessä vaiheessa kohdun limakalvo valmistetaan siittiöiden hedelmöittyneen munan tuomiseksi sen paksuuteen. Endometrium proliferoituu voimakkaasti, eli se sakeutuu, irtoaa ja verisuonten ruudukko kasvaa.

Seuraavaksi tulee munan kypsyminen follikkelissa, munasarjan follikkelin repeämä ja munan vapautuminen munanjohtimen luumeniin. Villusputkien epiteeli siirtää ovulan kohdun ulostuloon sen villien liikkeen avulla. Oosyytti täyttää siittiössä putkessa. Sitten hedelmöittynyt muna siirtyy kohtuun ja on liitetty endometriumiin. Raskaus tulee. Mutta näin ei ole aina.

Siksi raskauden puuttuessa uloskasvanut endometrium poistetaan kohdusta, kun taas koko kohdun sisäpinta on verenvuotoa - tämä on kuukautisia. Niinpä normaali kuukautiskierto etenee. Kaikkia näitä prosesseja säätelevät hormonaaliset mekanismit, jotka aktivoivat tai estävät tiettyjä jakson vaiheita.

Raskaus lopettaa säännöllisen verenvuodon ja laukaisee kaikkien elinten valmistuksen synnytyksen ja imetyksen aikana. Tämä tarkoittaa seuraavia muutoksia naisen kehossa:

 • kehon painon lisääntyminen johtuu kohdun, sikiön, sikiönesteen, rintarauhasen kasvusta;
 • sinfonialiitoksen pehmeneminen sikiön poistumisen helpottamiseksi;
 • hormonaalisen taustan luominen yleisen prosessin stimuloimiseksi.

Synnytys- ja rintarauhaselimien massan kasvu johtuu siitä, että normaaliin raskauteen ja sen jälkeiseen imettämiseen tarvitaan rasva-talletuksia, jotta energiahuolto ja lihasmassa voisivat edistää sikiötä kanavan kautta. Rintarauhaset laajenevat johtuen maitoa tuottavia tuotteita sisältävien lobulaatioiden lisääntymisestä imetyksen aikana.

Julkinen liitos on liikkumaton. Kaksi lantion luuta yhdistetään keskellä kovalla rustolla. Synnytysvaiheen aikana tämä aine muuttuu joustavammaksi, pehmeämmäksi. Tällaisen metamorfoosin tarve johtuu lapsen kulkeutumisesta lantionrengasta työn aikana. Jos lantion luut eivät olleet mallattavia tänä aikana, sikiölle olisi vaikeaa siirtää syntymäkanavaa ilman vaurioita.

Hormonaaliset edellytykset luodaan kehossa pitkään ennen synnytyksen ja sen jälkeisen imetyksen aloittamista. Prosessien koko hormonaalisen säätelyn järjestelmä rakennetaan uudelleen, jotta varmistetaan normaali raskaus, lapsen synnytys ja ruokinta - imetysaika. Korpusluteum, joka muodostaa munasarjojen räjähtävän follikkelin paikan, antaa signaalin hormonaalisten aineiden kanssa aivolisäkkeelle ja kaikille muille rauhasille tuottamaan tarvittavat biologisesti aktiiviset aineet naisen elämässä.

Raskaus naisilla kestää 38-40 viikkoa. Tätä ajanjaksoa pidetään optimaalisena normaaliin ja kiireelliseen toimitukseen. Jotta kuukautiskierto voidaan normalisoida synnytyksen jälkeen, tarvitaan tietty aika.

Syyt säännöllisen syklin hitaaseen elpymiseen

Kuukausittaisten hormonaalisten vaihtelujen palautumisen ajoitus aiempaan aikatauluun vaihtelee kaikkien naisten välillä. Tähän on useita syitä, jotka vaikuttavat kehoon synnytyksen jälkeisenä aikana:

 • yksilöllisen hormonaalisen taustan piirteet;
 • perinnölliset tekijät;
 • yleisen prosessin luonne;
 • sisältää kohdun elpymisen.

Vanhempien kuukautisten toistuvuuden palauttaminen vauvan imetyksen aikana kaikissa naisissa on hyvin yksilöllinen. Tämä määräytyy sukupuolirauhasen, aivolisäkkeen ja koko immuuni- ja lisääntymisjärjestelmän tilan hormonitoiminnan aktiivisuuden perusteella.

Kun lapsi syntyy, alkavat toimia mekanismit, jotka palauttavat limakalvon koon ja kunnon, kohdun lihakset ja syntymäkanavan. Tämä on tarpeen kohdun verenvuodon estämiseksi. Jos se ei ole oikeassa tahdissa, niin istukan, jonka istukan purkautuminen on vahingoittunut, vuoto jatkuu. Tämä kehitys on täynnä laajaa verenhukkaa ja pimeimpiä seurauksia. Tästä syystä lääkärit valvovat varhain jälkeistä aikaa. Tarkkaile erityisesti huolellisesti kohdun kääntymisprosessia eli sen koon palauttamista fysiologiseen ikäsääntöön.

Syntymäkanava: kohdunkaula, emätin, vaatii myös tarpeeksi kauan aikaa toipumaan. Loppujen lopuksi he ovat alttiina traumaattisille vaikutuksille. Usein esiintyy kaulan ja emättimen repeämiä, jotka edellyttävät kirurgista korjausta ja seurantaa. Jotta järjestelmällinen ja täydellinen paraneminen vaatii tietyn ajan. Se ei myöskään edistä kuukautiskierron alkuaikaa.

Emännän koon palauttaminen - involuutio pidetään kaikille naisille erikseen. Sen lisäksi, että hän palaa syntymäaikaan, on välttämätöntä palauttaa entinen lihaksen sävy. Muuten kuukautisten alkaminen voi johtaa kuolemaan.

Synnytyksen jälkeisen ajan ja imetyksen samanaikaiset yksilölliset ominaisuudet määritetään seuraavien tekijöiden perusteella:

 • synnytyksen komplikaatioiden esiintyminen;
 • immuunijärjestelmän tila;
 • synnytyksen jälkeisen ajan psykologisten komplikaatioiden esiintyminen;
 • huonolaatuinen ruokavalio lapsille;
 • suuri määrä syntymiä historiassa.

Kaikki edellä mainitut tekijät johtavat kuukautiskierron viivästyneeseen elpymiseen synnytyksen jälkeen. Säännöllisten kuukautisten alkamisen odotusaika viivästyy ja jos nainen on huolissaan, ota yhteys lääkäriin.

Kuukautiskierron palauttaminen

Jotta synnytyksen jälkeisen jakson kulku voitaisiin arvioida asianmukaisesti normaalin imetyksen läsnä ollessa, on tarpeen tutustua purkauksen ominaispiirteisiin varhaisissa ja myöhemmissä synnytyksen jälkeisissä jaksoissa.

Ensimmäisen tai toisen päivän kuluttua lapsen syntymästä emätinpoisto on veristä, tummanruskeaa. Tämä on normaalia, koska suuri osa endometriumia on vaurioitunut, monet pienet alukset voivat jatkaa verenvuotoa jonkin aikaa annon jälkeen. Tämä ei ole verenvuoto, vaan normaali, fysiologinen purkaus. Niitä kutsutaan lochiaksi.

Kolmen tai neljän päivän kuluttua lokiasta tulee kuin hieman verinen, tarkkaileva purkaus. Hyytymiä ja runsaasti veren läsnäoloa ei pitäisi olla. Tämä ajanjakso lapsen syntymän jälkeisessä alkuvaiheessa osoittaa hyvän kohtuun inversiota. Samanaikaisesti tämän prosessin kanssa alkaa maidon saapuminen rintarauhasiin. Näin ollen voimme päätellä, että hormonaalinen tausta on konfiguroitu oikein normaaliin imetykseen ja kohdun supistumiseen. Jos nainen alkaa imettää, erityisesti heti synnytyksen jälkeen, levitä rintaan, niin tämä on ylimääräinen ärsyke kohdun supistumiselle ja oksitosiinin tuottamiselle.

Seuraavien kahden viikon aikana erittymät poistuvat täysin verisistä epäpuhtauksista, ne muuttuvat läpinäkyviksi, niiden määrä vähitellen vähenee. Tämä on aktiivisen laktaation aika. Imettäminen synnytyksen jälkeen on välttämätöntä, jotta lapsi voi muodostaa normaalin ruoansulatuksen ja immuniteetin, mutta myös itse itsensä hoitoon, jotta kuukautiskierron luominen luonnollisesti piristyy.

Kaksi viikkoa synnytyksen jälkeen ja tämän kauden ensimmäisen kuukauden loppuun asti normaali lochia on täysin läpinäkyvä, limainen ja hajuton. Synnytyksen jälkeisen jakson neljännen viikon loppuun mennessä heidän pitäisi pysähtyä. Synnytyksen jälkeisen aikavälin virtauksen erilaisen luonteen tulisi varoittaa naista ja voimaa kuulemaan lääkäriä.

Imetys ja säännölliset kuukautiset

Imetyksen aikana säännöllinen kuukautiset ovat yleensä poissa. Tämä on normaalia, koska maidon tuottamiseen tarvittava prolaktiini estää kuukautiskierron aikaansaavien hormonien aktiivisuutta. Muna ei kypsy vastaavasti, eikä kohdussa ole valmisteluprosessia, jonka jälkeen limakalvot hylätään ulkopuolelle.

Monet naiset ajattelevat, että imetys voi täysin suojata seuraavaa raskautta vastaan. Säännöllisten kuukautisten puuttuminen imetyksen aikana heikentää ehkäisyä.

Ensimmäiset synnytyksen jälkeiset jaksot, vaikka nainen imettää, voivat tapahtua noin kahden viikon kuluttua - kuukauden kuluttua rehujen määrän vähentämisestä tai imetyksen lopettamisesta. Sykli ei tule välittömästi normaaliin tilaan. Verenvuoto voi kestää kauemmin tai päinvastoin lyhyempi verrattuna tavanomaiseen aikatauluun. Aika ilman veren erittymistä vaihtelee myös useista viikoista kahteen kuukauteen.

Menstruation säännöllisyyden palauttaminen tapahtuu kolmen kuukauden aikana. Pidempi ajanjakso puhuu sääntelytoiminnan viivästymisestä ja vaatii asiantuntija-apua. Mutta toipumisjakson aikana ei pitäisi olla pelkoa, jos verenvuoto ei ole kestävä, ei poista naista erittyvän veren määrästä, päättyy ilman tiputtelua.

Vaikuta elpymisjaksoon, voi olla käyttämättä hormonaalista ehkäisyä. Tätä varten on käytettävä mekaanisia välineitä: korkkeja tai kondomeja. Seksuaalisen aktiviteetin syntymistä synnytyksen jälkeen suositellaan vain syntymäkanavan täydellisen palauttamisen, sukupuolielinten infektioiden puuttumisen ja aikaisintaan kahden kuukauden kuluttua lapsen syntymästä.

Sen pitäisi olla myös nainen, joka synnytyksen jälkeen alkoi imettää, olla tietoinen fyysisen rasituksen järkevyydestä. Liiallinen painonnousu, uuvuttava koulutus tai fyysinen työ ei edistä säännöllistä sykliä ja elpymistä synnytyksen jälkeen.

Miten syklisi elpyi synnytyksen jälkeen?

Tulin lapselleni yhdeksän kuukautta, nyt olemme 1,2, minä imetän kerran päivässä. Ennen syntymää sykli oli 26 päivää, nyt kaksi ensimmäistä sykliä ovat 33–35 päivää, sitten 28. Mutta jotakin on väärin, 5 kuukautta kuukaudessa, sitten joskus huomaan jonkinlaisen hirven, ennen ovulaatiota, normien syklin toinen puoli. Ilmoitan lääkärille maanantaina, mutta en tiedä, miten hän on ajoissa, yleensä hänellä on kaikki, joten se ei ole tosiasia, että saan heti.
Mikä on tämä kierros syklin ensimmäisellä puoliskolla? Onko hormonit normaalia tulossa vai onko se syytä kuulla hälytys?

ensimmäisen syntymän jälkeen 1,5 vuoden kuluttua heti kellon jälkeen

2 kuukauden kuluttua ei ollut

3x - kolme vuotta vanha vauva

mutta aina heti, tunti, 30 päivää

Kuukausi synnytyksen jälkeen M meni, ja heti sykli perustettiin kuten aikaisemmin, 28 päivää.

Poliisit tulivat, kun Zlata oli 5 kuukautta, sykli, ennen syntymää, meni täsmälleen 3 kuukautta, kuten myötäpäivään. ))))))))

Olen melkein välittömästi alkanut toipua syklin synnytyksen jälkeen. Elpynyt ei ole selvä (olimme täysin rintaruokinnassa), voitelu lakkaa, sitten viikon kuluttua se taas uudelleen, ja lopetetaan sitten uudelleen ja niin kauan noin 3-4 kierrossa! Sitten näyttää siltä, ​​että olen ollut vähemmän sairas, mutta nyt se tapahtuu minulle nyt 26 päivää sitten 30 kertaa, mutta nyt myös syömme TITU: ta 2 kertaa päivässä ja ripustamme sitä pitkään, meillä on se. Tässäkin mielestäni ehkä johtuu siitä, että Titia on vielä kurssilla))

Kuukautiset tulivat 2 kuukautta syntymän jälkeen. Ensimmäiset 2 sykliä oli vähän, sitten lähes 2 kuukautta ei ollut, sitten tunti, sykli oli 28-30 päivää.

Tulin hänen vanhempansa kanssa 2 kuukauteensa ja sitten sykli asennettiin puoli vuotta (ne voisivat tulla viikolla aikaisemmin, sitten 2 päivää myöhemmin), 8-9 kuukauden ikäiset lapset tulivat taas päiväksi päivässä, kuten aikaisemmin.

Kun nuorin tuli 2 kuukauden ja 4 kuukauden kuluttua, oli hiljaisuus, 3 kuukautta menin katsomaan Ginaa, hän sanoi. että normit) palautettiin Malohovskiksen puolivuotiaiksi ja sen jälkeen he menevät joka kuukausi, mutta sykli ei ole vielä päivä päivään asti, vaikka jälkimmäisessä se on lähinnä tavallisia päiviäni

laatu on myös erilainen, ne voidaan kaataa 2 vuorokautta, ja sen jälkeen se leviää 2-3 päivän ajan, joskus enemmän tai vähemmän tasaisesti.

GV molemmat ajat, olen edelleen ruokkia ja ei ole yhteyttä kriittisten päivien ja GV: n välillä, meille kerrottiin sairaalassa ja myöhemmin sain vakuuttuneen)

Palautusjakso naisessa vauvan syntymän jälkeen

Raskaus ja synnytys - jakso naisen elämässä, johon liittyy merkittäviä hormonaalisia muutoksia. Tämä ei voi vaikuttaa kuukausittaiseen, jonka säännöllisyys ja kesto riippuvat suoraan niiden tasosta. Joskus naiset väittävät, että he ovat menettäneet syklin synnytyksen jälkeen. Tämä aiheuttaa huolta ja huolta heidän terveydestään. Miksi epäonnistuu, kun syntymän jälkeen voidaan jo väittää, että sykli on rikki? Mitä tehdä tasapainon palauttamiseksi kehossa?

Lue tämä artikkeli.

Miksi virheitä esiintyy?

Kehon toiminta, mieliala ja hyvinvointi, kuukautiskierto mukaan lukien, ovat suoraan riippuvaisia ​​naisen elämästä hormonaalista taustaa vasten. Miten hän muuttuu?

hyperprolaktinemia

Synnytyksen jälkeen jokaisen äskettäin tehdyn äidin keho sopeutuu maitotuotantoon syntyneen vauvan ruokkimiseksi. Tämä on aivojen aivolisäkkeen tuottama hormoni - prolaktiini. Sen toimintaa kutsutaan usein "maitoksi". Prolaktiinin tuottaminen estää muiden hormonien muodostumista, erityisesti follikkelia stimuloiva (FSH, joka on vastuussa dominoivan follikkelin kasvusta ja muodostumisesta) ja luteinisoinnista (LH, siitä riippuva corpus luteumin oikea toiminta).

Prolaktiinin määrä alkaa kasvaa naisen veressä jo raskauden lopussa kolmannella kolmanneksella. Kliinisesti tämä ilmenee ternimaidon pisaroiden (väritön, hajuton neste) esiintymisenä, kun se puristetaan areolaan. Lisäksi tämän hormonin taso riippuu suoraan nännin stimulaation intensiteetistä ja maidon sammumisesta. Mitä aktiivisemmin tämä tapahtuu, sitä enemmän prolaktiinia tuotetaan. Ja päinvastoin. Siksi, jos nainen ei ota vauvaa rintaansa ensimmäisenä päivänä ja kieltäytyy myös ilmaisemasta maitoa, hänen lapsensa määrä vähenee pian imetyksen loppuun saakka, ja pian synnytyksen jälkeen kuukautiset tulevat.

Prolaktiinin muodostumisen huippu tapahtuu varhain aamulla, joten hormonin muodostumisen lisäämiseksi yön ruokinta on tärkeää. Mitä useammin nainen ruokkii vauvaa yöllä, sitä pienempi on kuukautisten alkamisen todennäköisyys ja siten ovulaatio.

Ylimääräisiä kiloja estrogeenin ylimäärän takia

Se merkitsee myös sitä, että naiset hyötyvät raskauden aikana. Ja monet synnytyksen jälkeen "saavat hyvän" hänen silmissään. Rasvakudos - estrogeenin lähde kehossa. Mitä enemmän heistä, sitä suurempi on syklin rikkomisen todennäköisyys.

Aivolisäkkeen toimintahäiriöön liittyvät sairaudet

Raskauden päätyttyä ja synnytyksen aikana naisen ruumiin kokee suurimman kuormituksen kaikille elinjärjestelmille. Aivolisäkkeen verenkiertohäiriöt voivat aiheuttaa sen solujen kuoleman kokonaan tai osittain. Tällaisten sairauksien riskitekijät ovat seuraavat komplikaatiot raskauden ja syntymän aikana:

 • kohtalainen ja vaikea preeklampsia;
 • massiivinen veren menetys luonnollisessa synnytyksessä sekä keisarileikkauksen aikana;
 • DIC: n kehittäminen tänä aikana.

Tämän seurauksena nainen hankkii synnytyksen jälkeisen hypopituitarismin (Shihan-oireyhtymä), jonka vakavuus vaihtelee, mikä riippuu aivolisäkkeen nekroosin prosenttiosuudesta. Tälle taudille on ominaista hormonien puute, joka säätelee munasarjoja ja kohdun, kilpirauhanen ja kehon aineenvaihduntaa. Kliinisesti Sheehanin oireyhtymä ilmenee kuukautisten puutteena, laihtumisena, turvotuksen esiintymisenä koko elimistössä, verenpaineen laskua, hypotyreoosia.

Sheehan-oireyhtymän hoito on yksi asia - ottaen kaikki tarvittavat hormonit elämään: kilpirauhanen, estrogeenit ja jotkut muut aineenvaihduntaa sääteleviksi.

Kilpirauhasen toimintahäiriö

Jos synnytyksen jälkeen kuukautiskierto on mennyt harhaan, syy voi olla piilotettu kilpirauhasen häiriöihin, joiden toiminta on läheisesti yhteydessä sukuelimiin. Hypothyroidism aiheuttaa kuukautisten loukkaamisen lisäksi ylipainon, kuivan ihon ja hiusten, hauraiden kynsien ja joidenkin muiden ilmenemismuotojen esiintymisen.

Stressi ja psyko-emotionaalinen stressi

Psyykkistä ylikuormitusta synnytyksen jälkeen seuraa lähes jokainen nainen. Sukupuolten tuen puuttuminen tänä aikana voi pahentaa tilannetta kirkkaaseen masennukseen saakka. Kaikki tämä heijastuu naisen kuukautiskiertoon ja johtaa pysyviin häiriöihin.

Lisäkirurgiset toimenpiteet keisarileikkauksen aikana

Joskus keisarinleikkauksen aikana operaation äänenvoimakkuutta voidaan laajentaa ilmoitetulla tavalla. Jos manipulaatiot vaikuttavat munasarjaan, se voi johtaa syklin epäonnistumiseen. Tällaiset rikkomukset ovat väliaikaisia, kulkevat tavanomaisen hoito-ohjelman jälkeen. Mutta joskus voi esiintyä munasarjojen heikkenemistä. Riskiryhmään kuuluvat ikään liittyvät eturauhas- ja monirotuiset naiset, joilla on monta syntymää, sekä ne, joilla on aiemmin tehty munasarjojen leikkaus. Kuukausittain tällaisissa tytöissä voi muuttua huomattavasti niiden luonnetta synnytyksen jälkeen. Pääsääntöisesti ne ovat hyvin niukasti, ja pian ne loppuvat kokonaan.

Milloin odottaa palautusjaksoa

Kuukautitoiminnan palauttaminen riippuu siitä, onko nainen imettävässä lapsessa vai ei. Synnytyksen jälkeinen aika kestää 6-8 viikkoa, ja synnytyksen jälkeinen verenvuoto voi kestää jopa 42 päivää. Ja jos ensimmäisinä päivinä he ovat runsaita ja usein hyytymiä, niin joka päivä lohii-määrä vähenee, ja 20-30 päivän kuluttua voidaan havaita vain kellertäviä merkityksettömiä päästöjä. Tämä tekijä, olipa kyseessä operatiivinen tai luonnollinen synnytys, kuukautisten alkaessa ei vaikuta.

Jos imetetään

Uskotaan, että koko imetysaikana ei pitäisi olla kuukausittaisia ​​jaksoja, ja raskauden todennäköisyys pienenee nollaan. Tämä on väärinkäsitys. Kaikki on hyvin yksilöllistä: jokaisella laktationiaikalla ei ole kuukautisia, kun taas toiset jo viidennen viikon kuluttua syntymästä normaalilla imetyksellä alkavat normaaleja kriittisiä päiviä.

Tärkeimmät tekijät, jotka vaikuttavat suoraan kuukautisten alkamiseen, jos nainen jatkaa imettämistä:

 • Yön ruokinnan voimakkuus. Mitä vähemmän nainen imettää, sitä aikaisemmin hän alkaa.
 • Esitettiin, onko prikorm-vauva. Heti kun lapsi alkaa antaa lisää ruokaa (rehuseokset tai puuroa), sykli alkaa elpyä.

Niinpä, vaikka nainen ruokkii vauvaa ainakin vaikkapa yöllä, sykli voi vaihdella. Mutta sen pitäisi kuulua hyväksyttävien arvojen alueelle - 21 päivästä 35 päivään ja kesto 3–7 päivään. Tavallisesti veren menetys kriittisinä päivinä on noin 80 - 100 ml, mutta enintään 150 - 200 ml on sallittua, jos mitään muuta patologiaa ei havaita ja nainen ei häiritse mitään. Usein ensimmäiset kaksi tai kolme erittymiskuukautta voivat olla runsaampia, ja tällöin on käytettävä folk-hemostaattisia menetelmiä (nokkonen, vesipippuria) ja perusvalmisteita (etamzilat, vikasol, tranexam jne.).

Jos imetystä ei ole

Jos nainen ei käytä imettämistä jostain syystä vauvan syntymästä lähtien, jaksot voivat tulla 4–5 viikon kuluttua synnytyksestä. Lisäksi raskaus voi tapahtua 1-2 kuukauden kuluessa.

Suosittelemme, että lue artikkeli normaaleista suhdannevaihteluista. Sieltä saat tietoa luonnollisen kuukautiskierron kestosta ja säännöllisyydestä, veren menetyksen normeista, kivun syistä.

Mitä tehdä, jos sykli ei palaa normaaliksi

Jos kuuden kuukauden kuluessa kuukausittaisen ajanjakson alkamisesta niiden säännöllisyys ei ole palautunut, ota yhteyttä lääkäriin, tutkia ja selvittää, onko jokin patologia, ja jos sykli voidaan tällöin hävitä toimituksen jälkeen.

Mitä muita tekijöitä on muutettava kuukautisten toiminnan säätämiseksi?

 • Täydellinen imetys. Ja jos pitkä aika nänneistä jaetaan maidon pisaroita, tämä osoittaa vielä lisääntyneen prolaktiinitason. Siksi sykli voi hävitä ja siksi.
 • Niin kauan kuin naisen ruumiinpaino ylittää huomattavasti normin, voi olla vikoja.
 • Kilpirauhasen patologian tapauksessa hormonihoito on aloitettava testien valvonnassa.
 • Sheehanin oireyhtymä vaatii elinikäistä hormonikorvaushoitoa.
 • Kun munasarjojen heikkeneminen on aloitettava myös ehkäisyvälineitä, jotka sisältävät sukupuolihormoneja. Lääkäri valitsee lääkkeen ja annoksen.
 • Jos kuukautiskierron epäonnistumisen syy on naisen psyko-emotionaalinen lability, kannattaa neuvotella psykologin tai psykiatrin kanssa, joka tarvittaessa suosittelee myös masennuslääkkeitä.
 • Riittävällä harjoittelulla ja asianmukaisella ravinnolla on myös positiivinen vaikutus kuukautiskiertoon.

Kuukautiskierron epäonnistuminen synnytyksen jälkeen voi olla sekä toiminnallista että patologista. Jos kuuden kuukauden kuluttua imetyksen päättymisestä (tai synnytyksen jälkeen, jos imetys ei ollut), ajanjaksot eivät ole palautuneet, sinun on kiinnitettävä huomiota tähän hälyttävään tekijään, tutkittava ja ajoissa tunnistamaan rikkomisten syy.

Onko synnytyksen jälkeen menettänyt menneen jakson, onko tämä normaalia?

Onko synnytyksen jälkeen menettänyt menetyksen, onko tämä normaalia? En aio imettää 4 kuukautta (tyttäreni on 5 kuukautta), ensimmäistä kertaa kausi tuli ehkäisyvälineiden taustalle, toinen kerta (en enää ottanut ehkäisyä) tuli myöhään 2 viikon kuluttua ja nyt viipyy viikon ajan. Ennen syntymää tuli lähes päivittäinen.

Periaatteessa kyllä, tämä on normaali, luonnollinen ilmiö. Kestää aikaa kohdun limakalvon ja hormonitasojen palauttamiseksi. Imettävillä äideillä kuukautiset voivat viivästyä koko ruokinta-ajan. Kuukauden jakson alkamispäivää on luonnollista muuttaa. Ensimmäiset jaksot alkavat kuun vaiheessa, jossa syntymä oli. Tämä voi selittää ja viivästyttää sinua. Lisäksi hormonaaliset lääkkeet voivat aiheuttaa kuukautisten alkamisen epävakauden. Niitä ei saa käyttää ennen kuin sykli on vahvistettu. On parempi käyttää kondomeja tällä hetkellä.

Kuukausittain synnytyksen jälkeen

Raskauden aikana ei ole aikaa. Jokainen nainen tietää siitä. Elimistössä esiintyy hormonaalisia muutoksia, jotka edistävät tulevan vauvan kehitystä ja kasvua. Progesteronia tuotetaan aktiivisesti - raskauden hormoni. Että hän on vastuussa lapsen normaalista kuljettamisesta.

Ja täällä 9 kuukautta syntyy synnytys. Naisen kehossa jälleen hormonaalinen säätö. Mutta vain tällä kertaa luonto hoiti aktiivisesti toisen hormonin - prolaktiinin. Ihmiset kutsuvat sitä "maidon hormoniksi", koska se on prolaktiinia, joka stimuloi maidontuotantoa. Samalla tämä hormoni estää hormonien tuotannon munasarjassa. Näin ollen muna ei voi kypsyä, joten munasaresta ei ole mitään (ei ovulaatiota). Tämän seurauksena kuukautiset taas eivät tapahdu. Ja tämä ehto kestää, kunnes progesteroni on aktiivisesti "toimiva" eli maitoa tuotetaan. Imetys jatkuu, kunnes nainen imettää vauvan.

Miten ihanteellisesti kaikki on harmonista. Vain muutama vuosi sitten tämä tapahtui juuri jokaisen naisen kanssa. Isoäitimme ja isoäitimme imettävät vauvansa hiljaa jopa kolme vuotta ja unohtivat täysin ärsyttävät kuukautiset. Nykyään on olemassa useita normeja. Menstruation syntyminen synnytyksen jälkeen on vain tapaus, jolla on useita vaihtoehtoja, ja jokainen niistä on "normaalia".

Milloin kuukautiset alkavat syntymän jälkeen?

Edellä esitetyn perusteella on helppo arvata, että kuukautisten syntyminen synnytyksen jälkeen riippuu imetyksestä. Jotta prolaktiini tuotettaisiin aktiivisesti, naisen tulisi imettää vauvaaan milloin tahansa päivällä tai yöllä (pyynnöstä). Mitä useammin sitä parempi. Vasta tässä tapauksessa kuukausittaista ei tapahdu. Mutta heti, kun imetys vähenee, prolaktiinin tuotanto vähenee, ja siksi ajanjaksot palautuvat uudelleen.

Ja nyt normeista ja termeistä. Äskettäin, kuten jo mainittiin, on monia "normaaleja" termejä. Tämä johtuu siitä, että jokaisen naisen keho on erilainen, ja nykyaikaiset ”teknologiat” (hormonaaliset lääkkeet ehkäisyä varten, lääketieteellinen hoito) loukkaavat joskus äiti-luontoa.

Varhainen ja myöhäinen kuukautisten alkaminen

Varhain kutsutaan kuukautisten alkamisesta 6-7 viikkoa synnytyksen jälkeen. Se ei kuitenkaan ole patologia. Todennäköisesti kuukautiset elpyvät niin varhain niissä naisissa, jotka jostain syystä kieltäytyivät imettämästä. Tai sekoitettu ruokinta. Jälkimmäisessä tapauksessa ensimmäiset kuukautiset ilmestyvät 2-3 kuukauden kuluttua toimituksesta.

Monet naiset uskovat, että synnytyksen jälkeinen vastuuvapaus on kuukausittain. Tämä lausunto on kuitenkin virheellinen. Verenvapautusta kohdusta synnytyksen jälkeen kutsutaan lochiaksi. Ne johtuvat siitä, että kun istukka erotetaan kohdun seinistä, samoihin seiniin muodostuu haava, joka vuotaa useita viikkoja sen jälkeen. Lochian ensimmäisinä päivinä kirkkaan punainen, varsin runsaasti ja voi olla hyytymiä, sitten ne muuttuvat ruskeaksi ja vähemmän runsaiksi, ja kuudennen viikon loppuun mennessä ne häviävät kokonaan.

Joskus kuukautisia ei tapahdu koko vuoden ajan. Jos lapsi on täysin imetetty, ei ole syytä huoleen.

Menstruation luonne synnytyksen jälkeen

Uskotaan, että kuukautiskierto on täysin palautettu ensimmäisten 2-3 kuukautisten jälkeen, ja siitä tulee säännöllinen. Jos näin ei tapahdu - ota yhteyttä gynekologiin. Epäsäännöllisen synnytyksen jälkeisten kuukautisten syy voi olla sisäisten sukupuolielinten tulehdus, endometrioosia, kohdun ja munasarjojen kasvaimet ja monet muut patologiat. Syy kuukautisten "esiintymättömyyteen" voi myös olla toistuva raskaus, koska imetys ei ole ehkäisymenetelmä.

Yleensä ensimmäiset jaksot synnytyksen jälkeen vaihtelevat runsaasti. Ilmiö on hyvin luonnollinen ja normaali, jos kuukautiset kestävät enintään viikon. Jos tällaisia ​​ajanjaksoja seuraa huimaus, heikkous, nopea sydämen syke, sinun on otettava yhteys lääkäriin.

Synnytyksen jälkeen voit muuttaa kuukautiskierron kestoa ja kuukautisten kestoa (veren purkausta). Normaali kuukautiskierto on 21–35 päivää, purkautumisaika - enintään 5 päivää ja vähintään 3. Jokainen poikkeama on syy mennä lääkäriin. Kuukautisten ei pitäisi olla pitkä ja runsas, eikä lyhyt ja niukka. Liian pitkät ajanjaksot voivat merkitä kohdun myomaa.

Monet naiset ovat kiinnostuneita siitä, että kuukautisten kipu muuttuu synnytyksen jälkeen. Kaikki yksilöllisesti ja tässä asiassa. Loppujen lopuksi kuukautisten kipu voi johtua erilaisista tekijöistä. Esimerkiksi, jos kivulias tunne syntyy kohdun mutkan takia, niin todennäköisesti synnytyksen jälkeen kipu häviää, koska synnytyksestä johtuen kohdussa saavutetaan normaali asento. On kuitenkin olemassa myös muita tuskallisia jaksoja: tulehduksellisia prosesseja synnytyksen jälkeen, voimakkaita kohdun seinämien supistuksia, yleistä kehon kypsymättömyyttä, kohdun tulehdusta ja lisäyksiä.

Jos synnytyksen jälkeinen kipu synnytyksen jälkeen voi pysähtyä, on lähes mahdotonta päästä eroon premenstruaalisesta oireyhtymästä. Tähän päivään mennessä PMS: n syitä ei ole täysin ymmärretty, vaikka eri versioita onkin olemassa. Jokaisen naisen oireet ovat kuitenkin samat: ärtyneisyys, huono mieliala, repeytyminen, rintakipu ja turvotus, jonkin verran turvotusta, nivel- ja alaselän kipua, päänsärkyä, unettomuutta ja niin edelleen. Vähintään yksi PMS: n merkkejä havaitaan käytännössä ennen jokaista kuukautiskiertoa.

Henkilökohtainen hygienia

Tamponien ja tavallisten tyynyjen käyttö (imukykyisellä verkolla) on mahdollista vasta, kun kuukautiskierto on täysin palautunut. Ei missään tapauksessa saa käyttää näitä varoja heti synnytyksen jälkeen. Tamponit häiritsevät veren vapaata virtausta, joka on äärimmäisen tärkeä synnytyksen jälkeisellä kaudella. Mutta neulojen silmät voivat ärsyttää loukkaantunutta limakalvoa, varsinkin jos naisella on synnytyksen jälkeisiä ompeleita. Myös lokian kanssa suositellaan usein ulkoisia sukuelimiä, mutta ilman "intiimejä" geelejä. Voit käyttää vauvan saippuaa. Tiivisteet on valittava sileällä pinnalla ja vaihdettava ne 3-4 tunnin välein. Lohii-jakson aikana suojaamaton sukupuoli ei ole myöskään hyväksyttävää, jotta vältetään mahdolliset infektiot avoimessa kohdussa. Lääkärit suosittelevat kieltäytymästä sukupuoliyhteydestä 6 viikon ajan synnytyksen jälkeen.

Yhteenveto kuukausittain synnytyksen jälkeen kiinnittää jälleen huomionne siihen, milloin sinun pitäisi välittömästi käydä lääkärillä:

 • kuukautiset eivät tapahdu 2 kuukauden kuluessa imetyksen lopettamisesta;
 • liian runsas ja pitkäaikainen verenvuoto (yli 7 päivää, verenmenetys on yli 150 ml.);
 • suurten hyytymien esiintyminen veressä, kirkas punainen purkaus;
 • kipu kohdussa;
 • purkautuu epämiellyttävän pistävän hajuun;
 • yleinen heikkeneminen erityisesti kuukautisten aikana.

Muista myös, että kuukautiskierron palauttaminen synnytyksen jälkeen riippuu monista muista tekijöistä: naisen psyykkinen tila, joka synnytti, riittämätön lepo, stressi, ylityö, epäterveellinen ruokavalio, syntymävamman esiintyminen, yleinen terveys synnytyksen jälkeen. Kaikki tämä vaikuttaa tavalla tai toisella "kriittisten päivien" elpymiseen. Mutta nuorten äitien tulevaisuuden terveys riippuu siitä, kuinka kuukautiset jatkuvat.

Kuukautiskierron palauttaminen synnytyksen jälkeen

Valinta foorumista

Yksi merkkeistä naisten normaalista elpymisestä synnytyksen jälkeen on kuukautisten paluu ja säännöllisen syklin luominen, joka ei aina mene sujuvasti. Foorumissa on toistuvasti esitetty monia kysymyksiä.
Tarjoamme sinulle valikoiman aiheita Menstruaalisen syklin palauttaminen synnytyksen jälkeen

Muodostaako kuukautiskierto HB: n lopussa?

Äiti Natasha
Sikäli kuin tiedän, ei ollenkaan. Minulla oli niin, mutta ystäväni aikoja meni, kun hän oli vielä imettämässä.

niellä
Vahvistan!
Imettäminen 7 kuukautta - tämän ilon luopumisen jälkeen - täsmälleen kuukauden kuluttua menstruatiot alkoivat edellisellä jaksolla.

Tu Xia
Ensimmäisen ja toisen syntymäni jälkeen minun aikani palautettiin, kun lapsi oli 28-30 päivää vanha! Vanhempi oli rintaruokinta jopa 4 kuukautta ja nuorin jopa vuoden ja 3 vuoden ajan! Luin jonnekin, että kuukautiset palautuvat välittömästi synnytyksen jälkeen 5-7 prosentissa naisista.

Ania
Aloitin kuukauden kuluttua synnytyksestä (vauva oli HB). Äitini - kaksi kuukautta synnytyksen jälkeen, hän ruokki minua jopa 9 kuukautta.

äiti
Kuukausittain palautettu 7-8 kuukauden kuluttua. Fed on 1g.10mes.

Danaya
Tytär oli GV 11 kuukautta, kuukauden kuluttua GV: n lopettamisesta tuli ensimmäinen kuukautiset. Siskoni, muuten, on sama.

Natalia T.
Aloitin 4,5 kuukauden kuluttua. synnytyksen jälkeen GW: stä huolimatta. Kolmen kuukauden kuluttua ensimmäisen syntymän jälkeen HB oli jo kadonnut.

Whalsy
Synnytyksen jälkeinen verenvuoto siirtyi vähitellen tähän hyvin kuukautiseen. (kauhu, kun sain sen kaiken. Oli mahdollista, että tyynyille pyöritettiin.)
Kaikki tämä - imettäminen välittömästi ja keskeytyksettä jopa puolitoista vuotta. Pyynnöstä. eli ensimmäiset kuukaudet - poika vietti suurimman osan ajastaan ​​ripustettuna tiittiin.
Kun kysyin lääkäriltä, ​​miksi tämä oli niin, hän ei selittänyt mitään minulle, hän ehdotti perustuslain ominaisuutta.

InnaKlueva
kaikki kolme tytärtä pitkällä GW: llä. Ensimmäisen syntymän jälkeen sykli toipui viiden kuukauden kuluttua, toisen jälkeen - 2 kuukauden kuluttua kolmannen jälkeen - kunnes se toipui (lapsi on lähes 9 kuukautta).

Pitääkö ruokinta-aika tai siirtyminen täydentävään ruokintaan kuukautiskierron palauttamisessa?

KseniyaSofiya
Tytär ruokitaan täsmälleen 1 vuosi. Kuukautiset tulivat 7 kuukautta syntymän jälkeen. Tunnistan tämän tämän vauvan vähäisemmälle ruokinnalle tässä vaiheessa.

Nadia
Kolmen kuukauden kuluttua Masha alkoi houkutella, viiden kuukauden kuluttua hänellä oli yksi rintaruokinta kokonaan. Hänen kuuden kuukauden aikana minulla oli ensimmäinen kuukautiset, kymmenen kuukautta, toinen. Yhden ajanjakson alun Mashkinin ruokinta-arvojen vähenemiseen... GV Mashka kesti jopa 1 vuosi 2 viikkoa.

kurpitsa
Tyttöystäväni alkoi kuukauden kuluttua täydentävien elintarvikkeiden käyttöönotosta imetyksen lisäksi ja asettui täysin noin kymmeneen lapseen.
Minun tapauksessani, kuten myöhemmin ilmeni, kuukautiset alkoivat melkein välittömästi synnytyksen jälkeen, ja sykli palautettiin täysin kolmannella tai neljännellä kuukaudella, kun se on vain rintaruokinnassa. Hän itse oli yllättynyt siitä, että näin on, ja ajateltiin, että elin olisi lepäänyt synnytyksen jälkeen.

E-Lena
Annoin lapselle enintään yhden vuoden ja 2 kuukautta, ja kuukausittain alkoi täsmälleen vuosi. Kuitenkin, joskus noin tänä aikana, siirryimme ruokintaan kolme kertaa päivässä, ja taukot olivat ilmeisesti yli 4 tuntia. Ja mikä tärkeintä, tässä iässä lopetimme ruokinnan yöllä.

NV
Ensimmäisen lapsen (HB: n) kohdalla kuukausittainen kuukausi oli 6 kuukautta.
Kun toinen lapsi (myös HB), kuukausittain tuli 4 kuukautta, jatkan ruokintaa.
Ruokinta ei ole kovin yleistä, yön tauko on 6-7 tuntia.

Yulka
Poikani kanssa se oli näin: syötin 6,5 kuukautta ja täsmälleen 2 viikkoa sen jälkeen, kun kuukausitulos oli päättynyt. Annan tyttäreni hyvin usein, jopa yöllä, enintään 3 tunnin tauon jälkeen, mutta kaikki alkoi jo 4 kuukautta, olin hyvin yllättynyt eikä odottanut tätä.

maailma
Oma aikani alkoi, kun Maya oli 3,5 kuukauden ikäinen, vaikka olin imettämässä (rehujen määrä päivässä on vähintään 13 tai jopa enemmän)

JANE
Tässä asiassa NIGHT-syötteet ovat hyvin tärkeitä, ilman niitä kuukautiset voivat alkaa vain muutamassa kuukaudessa. Täysi yö syöte - tämä on vähintään 3 per yö. Sitten voit ruokkia ja "levätä" "punaisista päivistä".

Topolek
Lisää tilastoja.
Ensimmäinen lapsi, tytär, sai toisen sovokin vaatimukset. Syöminen lähes aikataulussa (ehdottomasti vaadittu, mutta suhteellisen hyvin), houkuttelee huomattavasti - kuudesta kuukaudesta, M - seitsemästä tyttärikuukaudesta, kokonaan hylkäsi rinnan 9-10 kuukauteen.
Toinen lapsi, hyvä lääkäri, progressiivinen (Basova, meni myöhemmin Cornelianiin ja edelleen), ruokkiessaan kysyntää, puoli vuotta alkoi vain yrittää ruokkia, mutta klassinen klassikko, V - 10 kuukautta. syöttämisen loppu 1g: ssä. 5 kuukautta (lopulta siellä oli vain yön ruokinta, mutta vähän per yö)
Kolmas lapsi, joka ruokkii kysyntää, rehun, kuten ymmärrän, on lähellä pediä, mutta intuitiivisella tasolla en nähnyt mitään ohjeita tähän aikaan. M. 1 g. 1 kuukausi Vieroitus (meni sairaalaan) - 1d. 4 kuukautta
4 lasta, samoin kuin ruokinta ja ruokinta, ja jopa M: llä, vaikka ruokisin hieman pidempään, se näyttää menevän asteikolla puolentoista vuoden aikana.
5. - nyt 10 kuukautta. GW pyynnöstä, ped. Vieheellä. M. - ei (eikä odota nyt)

Maman 481
Imettäminen jopa vuoden ajan, söi jopa 6 kuukautta. kahden tunnin välein ultraäänellä (kun tytär oli melkein 4 kuukautta), minulle kerrottiin odottamaan kuukautisia, ja he tulivat viikon ja puolen vuoden kuluttua. ja kaikki, ei ollut enää taukoja. kaikki ennen kuin raskaus on tullut. vaikka lääkäri oli yllättynyt - hän ajatteli, että minulla oli vähemmän ruokavaliota, joten he tulivat niin aikaisin.

Finikia
Ja aloin, kuten esiteltiin viehe. 7 kuukautta (lääkäri murisi minulle, että se oli niin myöhäistä, mutta vauva oli tyytyväinen) hän alkoi syödä vähemmän maitoa ja ilmeisesti ruumiini päätti, että oli aika palata hyvään elämään, nyt vauva on 1 vuosi ja 3 kuukautta vanha, imettää 3p / vrk ja kuukausittain kuten on suunniteltu.

Mariana
Ei ole kuukautiskiertoa. Tytöt 1g 2 kuukautta. GW kysynnän mukaan (lukuun ottamatta aamupäivällä klo 7.00–1.00 - työskentelen).

Laticka
Syötän lapsen kysyntään ja ilmeisesti hän imee päivässä, aina yöllä syntymästä klo 22–18.
Joten käy ilmi, että yöllä en ruokaa lainkaan, ei vieläkään ole hirviöitä (lapsi on 5 kuukautta ja 1 viikko), mutta iltapäivällä noin 2 tunnin välein

Onko sykli palautettu välittömästi?

Nezbudeyka
GW: ssä kaikki voi olla niin epämääräinen ja epäselvä. Niinpä sanoin LCD: n johtajan, johon menin viidennen kuukautisen jälkeen. Ehkä lyhyempi, pidempi, voimakkaampi, yleensä - ei lainkaan kuin ennen raskautta. Päinvastoin, sykli muuttui paljon lyhyemmäksi - 22 päiväksi (28: n sijasta), kuukautisten jakautuminen päivien mukaan on melko erilainen (esim. Pienen tynnyrin sijaan alussa terävä "hanan avaaminen"). Tärkeintä - oikea suojaus (ilman "turvallisia päiviä") ja seuraa kivun tunteita. Jos jotain menee pieleen, mene heti lääkäriin.
Ja varhaisen kuukautiskierron aikana lääkäri sanoi, että kuumennuksen aikana vähintään 4 tuntia myöhemmin ja säännöllisesti kuukautiskiertoa ei palauteta. Nyt meidän Dakh on jo 8,5 kuukautta vanha, ruokin kolme kertaa päivässä, ja munasarjoissa follikkelit ovat jo kypsyneet (kuten ultraäänitutkimuksessa nähdään).

Ollena
Oma kuukausittain synnytyksen jälkeen tuli tyttäreni noin 4,5 kuukautta, kun imimme ja kysyimme, mukaan lukien 2-3 kertaa yöllä. En tallentanut mihinkään, mutta nyt en muista, mitä taukoja olivat m / d-syötteet, mutta mielestäni tuskin tarvitsen yli 3–3,5 tuntia.

Lenusonok
ensimmäinen oli 1,5 kuukautta syntymän jälkeen, he tulivat 8. maaliskuuta, sitten ei ollut 4 kuukautta, sitten ne olivat 2 kertaa kuukaudessa, sitten kaikki palautettiin nyt mennä kuten ennen 26-28 päivää, olen edelleen imettää.

shek
Synnytyksen jälkeen jaksot tulivat 6 kuukauden kuluttua, sitten he pysähtyivät, sitten ne alkoivat uudelleen, ruokin tyttäreni täsmälleen vuoden (päivittäin), seuraavana kuukautena sykli palautettiin, aivan kuten ennen syntymää!

KIRRAS
Tulin 7 kuukautta synnytyksen jälkeen ja sykli muuttui välittömästi normaaliksi, päivittäin, eikä mikään termistä M ole muuttunut ennen toimitusta.

ikrinka
2,5 kuukauden kuluttua kaikki palasi normaaliksi, mutta todennäköisesti se riippuu kaikkien kehosta.

olgun4ik
Lääkäri kertoi minulle, että sykli palautetaan yksilöllisesti kaikille, ehkä heti synnytyksen jälkeen, ja ehkä 6, 10 kuukauden kuluttua ja myöhemmin, ja tämä on normaali. Vain täytyy mennä gynekologiin joka kolmas kuukausi ja joka kuukausi tehdä raskaustesti.
Onko kuukautisten muutokset (kesto, herkkyys) verrattuna raskautta edeltäviin aikoihin?

WINIX
Minä imetin täsmälleen 7 kuukautta. Huhtikuussa meni kuukausittain, kaikki on kuin ennen raskautta: 6 päivää, vaikkakin hieman enemmän.

Katrin_mama
Aloitin M, kun poikani oli 10 kuukautta, eli toukokuussa, kuukausi sitten, jälkimmäiset eivät ole vielä saapuneet, mutta en paniikkia, se tapahtuu. Syötän tähän asti.
M: Minulla oli heitä niin runsaasti, olin järkyttynyt. ja kaikki sen vuoksi, että en ole koskaan ollut niin runsas. mutta he olivat hyvin tuskallisia... kiipeilyä seiniin. ja nämä, huolimatta runsaudesta, eivät olleet niin tuskallisia. katso mitä tapahtuu seuraavaksi

Natalia B.
Tulin M jälkeen 7,5 kuukautta synnytyksen jälkeen, mene päivittäin, vain 2-3 päivän jakso tuli vähemmän. Tytär vielä imettää.

Anasstasiya
Kuusi kuukautta oli jo ilmestynyt. Mutta sykli, joka oli ennen syntymää, ei ole säännöllinen ja pysyi. Mutta kipu väheni merkittävästi.

Olya_10
Kuukausittain alkanut 8 kuukautta, sykli palautui välittömästi. Muuten, M.: n syntymän jälkeen alkoi kulkea täysin kivuttomasti

Lopuksi haluan varoittaa tyttöjä, olla tarkkaavaisia ​​kehollesi, kuunnella sitä. Valitettavasti meidän aikanamme ei aina ole mahdollista sanoa varmasti, että kuukautiskierto on alkanut! Jos epäilet - mene lääkärille!

Kaikki kolme kertaa puolentoista vuoden kuluttua

Olen ollut karmlyu-tyttö jo 9 kuukautta, ja kuukausittain menin vain kahdeksannen kuukauden ajan, mutta tiheä 2 kuukautta olen kotona siinä tilassa, mitä tehdä

Hei, en imetä lapsellani 7 kuukautta. Kuukaudet tulivat sisään. Kuukausittain verenvuodatetaan kuukausittain runsaasti tällä kuukaudella voidelluksi ja kaikki, testi on negatiivinen, mitä se voisi olla?

Dd, synnytyksen jälkeen 6 kuukautta, tuli kuukausittain, ja se läpäisi normit kuten ennen raskautta. Mutta 7 kuukautta ei ole, viive on 6 päivää. Ehkäisyä ei käytetä. Tällainen normien viivästyminen, kuten syntymän jälkeen, voi olla kirvoja

Lapsi oli 8 kuukauden ikäinen, synnytyksen jälkeen 4 kuukauden kuluttua, he tulivat kuukausittain vakaana, mutta nyt he eivät ole siellä, tässä kuussa olen lopettanut imettämisen.
Selittäkää, mitä se voi olla?

Lapsi on 9 kuukauden ikäinen, kun synnytti 4 kuukautta, he tulivat kuukausittain, olivat vakaita, mutta nyt ei ole mitään, 18 päivän viivästystä
Tehdään testi. testi osoitti yhden nauhan negatiiviseksi
Mitä se voisi olla.

Hyvää iltaa, minä imetän vauvaani 9 kuukautta, viime kuussa olin voideltu ja hiljainen. Kerro minulle, onko tämä normaali ja milloin normaalit kuukausit alkavat?

Tervetuloa! Minulla on 6,5 kuukauden tyttö. Täysin rintaruokinta aloitti tänään ruskean värin verisen purkauksen päivittäin. Paperilla, ei. Mieheni ei ole suojattu. Mitä se voisi olla? Kuun alku?

Kuukausittain tuli molemmissa tapauksissa, tytär oli 2 vuotta, poika 2.6 kuitenkin tuli runsaampi.

Hyvää iltaa! Joten tulin. Annan yksitoista kuukautta ja jatkan! Tuntuu siltä, ​​että kaikki on normaalia, mutta ne ovat hyvin runsaita! Ennen raskautta tämä ei ollut! Onko tämä normaalia?

Ihmiset ovat erilaisia. Kirjat eivät sovi. Pyöräni palasi noin vuoden ja kolmen vuoden kuluttua synnytyksestä. Sen jälkeen minä rintasin toisen vuoden.

Tytär 1 vuosi ja 7 kuukautta. Annan lisää.
Neljä lasta - kaikki rintaruokinnassa jopa 6 kuukautta, sen jälkeen kun viehe. Kuukausi alkaa aina 1,5 kuukautta toimituksen jälkeen!
Minulla ei ole imetystä aminerrhea.

Kun ensimmäinen syntymä kuukausittain alkoi, kun tyttäreni oli 1,5 kuukautta vanha. Luin kirjallisuuden, että ruokavalion aikana ei pitäisi olla kuukautisia, kiirehtii lääkäriin (luulin, että verenvuoto alkoi.) Lääkäri sanoi: se tapahtuu?

Annoin kaksoset jopa vuoden - eli rinta antoi lapsille hyvin niin usein, yöllä hän saattoi nousta 6-8 kertaa, ja sykli palautettiin 3 kuukautta synnytyksen jälkeen ja heti kuukautiset menivät säännöllisesti. Joten en usko ollenkaan maitohoitoon amenorreaa.

4 lasta, kaikilla oli vakiojärjestelmä:
enintään 6 kuukautta ei ole uistinta, rintaruokinta on enintään 3 vuotta.
Kuukausi tuli, kun lapsi oli 1,5-2 vuotta.

Jos etsit yhteyttä hiusten väriin, niin olen vaalea ja harmaasilmäinen.

Kumpaakin kertaa sykli palautettiin heti GW: n valmistumisen jälkeen, jossain vuodessa ja kahdessa kuukaudessa. Muuten, ruskea silmäinen brunette :)