Serosometri (neste kohtuun): mikä on vaarallista ja onko kaavinta aina tarpeen

Serosometri on kokoelma nestettä kohdussa. Ei sairaus, vaan toiminnallinen tila tai oire. Se on tyypillinen postmenopausaalisille naisille, mutta se voi esiintyä nuorilla ja vielä kuukautisia.

Serosometri ei aina viittaa myöhempään kohtuun. Vain oireenmukaista hoitoa (esim. Tulehdusta ehkäisevä) tai tarkkailua voidaan tarvita. Joskus serosometri on epäsuora merkki pahanlaatuisesta patologiasta kohdussa. Tämä ja asianmukainen huomio prosessille. Serosometrien ICD-10-koodi on N85.9 tai N85.8. Patologia sisältyy kohdun sairauksien ryhmään.

Tilan syyt

Endometrium on toiminnallisesti aktiivinen kudos. Se keskittyy pienille aluksille, soluille, jotka tuottavat rauhas- ja seerumin eritystä. Normaalisti tämä neste lähtee kohdusta yksinään, sekoitettuna emättimen tai kuukautisten eritteisiin. Näin endometrium uudistuu ja suojataan tulehdukselta ja vaurioilta.

Yleisin serosometri esiintyy postmenopausaalisessa vaiheessa johtuen kohdunkaulan kanavan läpäisevyyden rikkomisesta. Ikä ja lisääntyvä estrogeenipuutos sukupuolielinten kudokset rakennetaan uudelleen - ne surkastuvat. Kohdunkaulan kanava, joka on kirjaimellisesti "umpeenkasvu", sekä tukos voidaan luoda johtuen kohdun prolapsista ja anatomian muutoksista. Emättimen salaisuus ei tule ulos, kertyy kuukausia, joskus vuosia.

Myös serosimetri voidaan muodostaa seuraavissa olosuhteissa paitsi vaihdevuosien naisilla.

 • Kohdunkaulan kanavan Atresia. Konstruktiota tai täydellistä fuusiota voi aiheuttaa estrogeenipuutoksen aiheuttama atrofia, mutta myös poikkeavuudet, vammat, kohdunkaulan - kohdunkaulan tulehdus.
 • Kohdunkaulan ja kohdun kehon tuumorit. Seroisen nesteen poistaminen voidaan hajottaa johtuen kasvaimen muodostumista kohdun tai kohdunkaulan kudoksissa - kohdunkaulan kanavan polyypeistä, submucous myomasista, pahanlaatuisista kasvaimista sisäisen osin ja endometriumin tasolla. Kaikki tämä johtaa serosometriaan.
 • Muut rikkomukset. Synechiae kohtuun voi häiritä eritteiden ulosvirtausta. Ne muodostuvat tulehduksellisten prosessien, diagnostisen kaaretuksen, abortin, hysteroskoopin jälkeen.
 • Seerumin nesteen erittyminen. Esiintyy taustalla endometriumin hyperplasia, endometrioosi, endometriitti, polyypit, kohdun adenokarsinooma. Neste voi tulla munanjohtimista - kohdunulkoisella raskaudella, adnexitilla, kasvaimilla lisäyksissä.

On myös välillisiä syitä, jotka herättävät serosometrien kehittymistä.

 • Epämiellyttävä käyttäytyminen. Epäselvä sukupuoli, ehkäisyn laiminlyönti, tupakointi, vahvojen juomien väärinkäyttö heikentävät immuunijärjestelmää ja hormonitoimintaa, mikä johtaa samankaltaisiin patologioihin.
 • Virheelliset hormonit. Aiheuttaa kuukautisten toimintahäiriöitä, jotka saattavat vaikuttaa serousnesteen ulosvirtauksen rikkomiseen.
 • Matala aktiivisuus. Istuva elämäntapa johtaa veren pysähtymiseen lantion elimissä ja hikoilemassa enemmän plasmaa endometriumin kudoksesta onteloon.

Serosometri voi esiintyä naisilla luonnollisen synnytyksen ja keisarileikkauksen jälkeen, useammin imetyksen aikana kuukautisten puuttumisen vuoksi. Myös sairaus diagnosoidaan abortin jälkeen alkuvaiheessa, diagnostinen kuretti. Tässä tapauksessa on kuitenkin suljettava pois sikiön kalvojen jäännökset, hematometri (veren kertyminen onteloon), istukan polyypit.

Serosometrien ilmentyminen

Serosometrillä ei useimmissa tapauksissa ole merkittäviä kliinisiä oireita, usein satunnainen havainto suunnitellulla lantion ultraäänellä. Kun nesteen määrä kasvaa, kohdun paine kasvaa, mikä aiheuttaa vatsakipua alavatsassa.

Edistävää serosometriä voi tuntea seuraavista ominaisuuksista:

 • kipu - vetovoima lantion alueelle säteilevässä alakalvossa;
 • purkaus - kirkas, keltainen tai harmaa, joskus veren raitoja, jotka ovat pahentuneet läheisyyden jälkeen;
 • epämukavuus - vain vatsassa tai yhdynnässä.

Serosometrien tulehduksellisen luonteen vuoksi voi esiintyä usein virtsaamista, kehon lämpötilan säännöllistä nousua, yleistä huonovointisuutta ja lisääntynyttä väsymystä. Kivut tulevat selvemmiksi, purkaus muuttuu paksuksi, vihreäksi tai keltaiseksi ja siihen liittyy epämiellyttävä haju.

Tarkastus epäilystä

Jos epäillään serosometriä tai seurataan hoidon jälkeen, suoritetaan seuraavat diagnoosimenettelyt (lääkäri määrittää luettelon).

 • Gynologin suorittama tutkimus. Voit tunnistaa lantion patologiset muodostumat, purkauksen luonteen, tuskan olemassaolon / puuttumisen. Kohdunkaulasta kerätään aineistoa onkosyyttiseen tutkimukseen.
 • Lantion ultraääni. Tämä on helpoin ja informatiivisempi tutkimus. Transabdominaalinen ultraääni voi havaita muutoksia kohdun muodoissa ja poikkeavuuksissa, arvioida kohdunkaulan kanavan läpäisevyyttä, diagnosoida endometriumin hyperplastisia muutoksia, kasvaimia, myomatoosisia solmuja ja munanjohtojen patologiaa. Transvaginaalinen tutkimus täydentää ja visualisoi kuvaa tarkemmin. Värin Doppler ultraäänen aikana voi havaita epänormaalin verenvirtauksen kohdussa, mikä on merkki kasvaimen muodostumisesta. Normaali M-ECHO (kohdun leveyden koko) vaihdevuosien naisilla ei saisi ylittää 4-5 mm.
 • MRI ja lantion CT. Tomografinen tutkimus antaa sinulle mahdollisuuden luoda kolmiulotteinen kuva naisten sukupuolielimistä, tutkia tarkemmin prosesseja ja tunnistaa muutokset. Useimmiten suoritetaan epäilty onkologinen prosessi.
 • Endometriumin aspiraatiobiopsia. Endometriumin funktionaalisen kerroksen saanti mahdollistaa sen tilan tutkimiseen käyttäen histologista ja sytologista diagnostiikkaa. Se toteutetaan serosometrien hoidon valvomiseksi, jos diagnostiikkakampaattia ei ole mahdollista suorittaa patologian toistumisen yhteydessä.

Lisäksi on tarpeen läpäistä yleisiä verikokeita, virtsatestejä, biokemiallisia tutkimuksia. Ne antavat tietoa naisen yleisestä terveydestä. Kasvimarkkereiden tutkimus auttaa sulkemaan pois onkologisia prosesseja.

terapia

Hoidon luonne tämän patologian eliminoimiseksi riippuu nestemäisen muodon koosta, sen kerääntymisnopeudesta ja rikkomisen syystä. Hoito serozmery pyritään parantamaan ulosvirtaus serous nestettä ja vähentää sen muodostumista.

Tulehduksen puuttuessa

Naisilla, joilla on vaihdevuodet ja lisääntymisikä, ilman tulehdusprosessia ja pienen nestemäärän (kohdun laajeneminen 5 mm: iin), voit tehdä ilman mitään toimintaa. suositellaan:

 • ohjaus - lantion ultraääni kerran 6-12 kuukauden välein;
 • huumeet - tavoitteena on parantaa verenkiertoa kohdussa, lisätä verisuonten sävyä ja epiteelin uudistumista ("Detralex", "Dioflan", "Avenue");
 • vitamiinit - ryhmä B ja askorbiinihappo.

Kaavinta ja hysteroskooppi

Kun määritetään kohdun sisällön heterogeenisyys (kaiun merkit)
polyypit, kasvaimet, synechiae, munasolujätteet), diagnostinen kuretti tai hysteroskooppi.

Jälkimmäinen menetelmä on edullinen, varsinkin kun toistuva serosometri on suurempi tietosisältö ja turvallisuus. Kurettin tai hysteroskoopin aikana suoritetaan kohdunkaulan kanavan bougienage (laajeneminen) submucous-myoomin, myomectomian läsnä ollessa. Jos syöpäkasvaimet vahvistetaan, hoito suoritetaan tunnistetun patologian mukaisesti.

Tulehduksen läsnä ollessa

Jos on tulehduksellisia oireita, seuraavia lääkkeitä määrätään lisäksi:

 • antibiootit - mieluiten ottaen huomioon emättimessä ja kohdunkaulassa havaitun kasviston herkkyys tai laaja-alainen vaikutus;
 • NSAID-ryhmä - diklofenaakki, indometasiini, Ibuprofeeni rektaalisten peräpuikkojen tai oraalisten tablettien muodossa;
 • antiviraalinen - virusinfektion läsnä ollessa, "Viferon", "Kipferon", "Ruferon";
 • eubiotics - emättimen mikroflooran normalisoimiseksi, ”Narine”, “Azilakt”, ”Ginoflor”;
 • immunostimulaattorit - Livel, Amiksin IC;
 • estradiolia sisältäviä aineita - paikallisia toimia vaihdevuosien naisilla, esimerkiksi ”Ovestin”.

Apulaisvierailut

Hoito serozomery folk korjaustoimenpiteitä voidaan parhaiten toteuttaa lääkärin valvonnassa vakavien sairauksien poissulkemisen jälkeen. Voit käyttää seuraavia reseptejä.

 • Kaali. Sinun tulisi ottaa viisi tai kuusi kaali-lehtiä, kaada kiehuvaa vettä, kaada litra maitoa ja kiehua. Rasitusta. Kaada altaaseen ja pidä sit-kylpyjä.
 • Sinappi. Kaada 5 g sinappijauhetta kuumaan veteen. Sekoita. Käytetään istuviin kylpyihin.
 • Kataja. Leikkaa 100 g katajaa, lisää 5 litraa kiehuvaa vettä ja kiehauta. Annetaan seistä useita tunteja, sitten laimennetaan lämpimällä vedellä, kun haluat istua.
 • Borovaya-kohtu. 10 g ruohoa kaadetaan 200 ml vettä, kiehuu, anna sen keittää kaksi tai kolme tuntia. Hyväksy pöydän lusikka kahdesti kolme kertaa päivässä.

Seroton nesteen ulosvirtauksen katkeaminen kohdunontelosta kehittyy useimmiten hormonaalisen epätasapainon vuoksi ja on toiminnallinen tila, ei sairaus. Naisilla, joilla on ilmasto, on riski sairastua patologiaan. Serosometrien hoitoon liittyy useimmissa tapauksissa kohdun kaarevuus, jota seuraa ultraääni-ohjaus kuuden kuukauden tai vuoden välein.

Mikä on serosometrin kohtu vaihdevuosien aikana, miten sitä hoidetaan?

Mikä on serosometri gynekologiassa

Menopausessa ilmenee kohtuun serosometriä seuraavista tärkeimmistä syistä:

 • kohdunkaulan kanavan kapeneminen;
 • kohdun limakalvon atrofia;
 • emättimen pH: n muuttaminen;
 • kuukautisten puuttuminen.

Kaikki nämä muutokset tapahtuvat vaihdevuosien aiheuttamien hormonaalisten muutosten taustalla.

Seerumin nesteen kertyminen ja komplikaatioiden kehittyminen vaikuttavat naisen elämäntapaan ja huonoihin tapoihin. Jos nainen tupakoi tai juo alkoholia, nämä riippuvuudet edistävät lisääntymiselinten tulehduksen kehittymistä ja häiritsevät niiden toimintaa.

Kuten edellä mainittiin, tämä on ilmiö, kun neste löytyy kohdussa. Normaalisti sen ei pitäisi olla.

Vaikka joskus, hänkin ei voi olla vaarallista. Syyt, joiden vuoksi hän näyttää olevan erilainen.

Kohtuun serosometri ei ole diagnoosi, vaan ilmiö, seuraus tai merkki jonkin muun kehon ongelmasta. Siksi, jos lääkäri näki tällaiset muutokset ultraäänellä, hänen pitäisi tilata lisätutkimus perussyyn määrittämiseksi.

syitä

Tärkein syy serosometrien kehitykseen on hormonaalinen epätasapaino, joka johtuu vaihdevuosien muutoksista. Tämä patologia löytyy myös lisääntymisikästä, mutta postmenopausaalisessa jaksossa se tallennetaan paljon useammin.

Lue lisää vaihdevuosien jaksosta, mitä se on ja mitkä sairaudet kehittyvät tässä vaiheessa.

Seroottisen nesteen kertymistä kohdunonteloon kutsutaan serosometriksi ("mittari" - kohtu). Glandulaariset rakenteet ja lukuisat endometriaaliset verisuonet ovat vastuussa seroosien erittymisestä sekä kohdunkaulan kanavan rauhasista, harvemmin munanjohtimista, jotka rikkovat niiden verenkiertoa ja imusoluja.

Vakava neste - veriplasma, joka kulkee kapillaarien seinien läpi. Se on läpinäkyvä aine, jossa on kellertävä sävy, kaulan kanavan läpi emättimeen.

Jos kohdunkaulan rakenteessa on arpeutumista tai muuta vahinkoa, kohdun nesteessä ei ole poistumista. Se kerääntyy siihen suurina määrinä, joten venyttää kehoa, että laajentunut kohdun on alkanut pullistua vatsakalvon seinämän läpi.

Kaulan kanavan tukkeutumisen syyt:

 • kohdun;
 • polyypit;
 • Pahanlaatuinen kasvain;
 • Aiemmin siirretyt gynekologiset sairaudet;
 • Leikkauksen seuraukset;
 • Limakalvon atrofia endokriinisten patologioiden, hormonaalisen säätelyn seurauksena.

Tarkin menetelmä serosometrien havaitsemiseksi on kohdun ultraäänitarkistus. Ultrasound-skannauksella on seuraavat ominaisuudet:

 • Kohtun ääriviiva on epäsäännöllinen;
 • Kohtu on suurennettu;
 • Kohtuun on laajennettu, sillä on nestettä;
 • Kohdunkaulan kanavan ontelo on kaventunut tai epämuodostunut.

Lisäksi ultraäänen aikana voit havaita myooman, kystan, kasvaimen, kohdunkaulan kanavan kapenemisalueet. Serosometrien esiintymisen syyn selvittämiseksi tehdään laboratoriotutkimuksia:

 • Verikoe hormonien sisällöstä siinä;
 • Veren ja virtsan yleinen analyysi lantion elinten tulehdusprosessien määrittämiseksi;
 • Verikoe kasvainmerkkiaineille;
 • Emättimen ja kohdunkaulan pihka-analyysi tulehdusta aiheuttavien mikro-organismien tyypin määrittämiseksi.

Myöhäisissä vaihdevuosien aikana, kun neste näkyy kohdussa, lääkärin on osoitettava onkologinen valppaus, jotta voidaan diagnosoida pahanlaatuinen kasvain ajoissa.

Taudin etiologia

Nainen ei voi havaita serosometrien ulkonäköä: hänen kehossaan esiintyy ei-toivottuja muutoksia, koska nesteiden muodostumisprosessi aiheuttaa tulehdusta lantion alueella. Kun patologia ilmenee, seuraavat oireet havaitaan:

 1. Vatsan lisääntyminen. Toimii nesteen vaikutuksen alaisena, joka ajan myötä kerääntyy yhä enemmän. Serosometrien muodostamisen alkuvaiheessa vatsaa ei saa muuttaa, mutta seuraavana ajankohtana se ottaa suuret koot.
 2. Laajennettu kohtu. Jos kohdussa esiintyy tulehdusnesteen kertymistä, kehon runko kasvaa, kuten raskauden aikana, mahalaukun kasvaessa.
 3. Prosessissa, jossa muodostuu seroottista nestettä lantion elimet näyttävät kipeää kipua alavatsassa säännöllisesti.
 4. Kivun vetäminen, vatsan raskaus ja vetinen runsas purkautuminen yhdynnän jälkeen - nämä ovat myös oireita serosometrien esiintymisestä naisilla.
 5. Vaikea ja kivulias virtsaaminen, tunteen alentaminen vatsan alareunassa tämän prosessin lopussa.
 6. Kuukautiskierron epäonnistuminen. Kuukausittainen voi viivästyä tai alkaa aikaisemmin. Heidän luonteensa eroavat myös tavallisista: ne ovat liian nestemäisiä, sekoittamalla paksuja limakalvoja ja verta, ne ovat tuskallisia.
 7. Emättimen purkauksella on harmaa tai ruskea sävy, ne ovat runsaita ja nestemäisiä, niissä voi olla veren epäpuhtauksia ja mätä.
 8. Kehon yleinen tila pahenee: säännöllisesti ja kohtuuttomasti lämpötila nousee, spontaani kipu vatsan alapuolella vaivautuu tai kovettuu, on yleinen kehon heikkous.
 9. Serozocervix-hoidon yhteydessä ilmenee vatsan koon, tuskallisten ajanjaksojen, seerumin emätinpoiston ja kohdunkaulan eroosion lisääntyminen.

Taudin oireet

Erityisiä, selvästi ilmaistuja merkkejä serosometreistä ei ole. Useimmissa tapauksissa ongelma havaitaan ultraäänellä. Serosometrillä esiintyy useimmiten seuraavia oireita:

 • Kohtun koon kasvu, joka johtuu suuresta määrästä nestettä sen ontelossa. Tätä määrää yleensä gynekologi palpation-tarkastuksen aikana. Mutta oli sellaisia ​​tapauksia, joissa nainen tunsi itsensä kohdun lisääntymisen, koska hänen onteloonsa on kertynyt runsaasti nestettä.
 • Lähellä olevien elinten toimintahäiriöt. Esimerkiksi kohdun koon kasvun takia voi ilmetä virtsaamis- tai ulostumisongelmia.
 • Tylsä ja närästävä kipu vatsassa, joka tiivistyy yhdynnän aikana.
 • Epätyypillinen purkaus.
 • Kuukautiskierron rikkominen.

Kaikki nämä oireet ovat ominaisia ​​monille muille gynekologisille ongelmille. Siksi serosometroosia voi havaita vain lääkäri ultraäänitutkimuksen aikana.

Taudin oireet

Patologia ilmenee kaikissa niissä eri tavoin. Joskus kohtu on täynnä seroosista nestettä niin, että vatsaontelon muoto muuttuu. Luulisi, että nainen odottaa lasta.

On muitakin oireita, joita voit arvata patologiasta:

 • vatsakipu, joka esiintyy säännöllisesti;
 • harmaiden epätavallisia päästöjä, joilla on epämiellyttävä haju;
 • kivulias virtsaaminen;
 • heikkous;
 • kohtuuttomat kehon lämpötilan vaihtelut;
 • epämukavuus yhdynnässä, paitsi kuivuus, kipu;
 • kuukautiskierron epäonnistuminen, kuukausittainen kivulias, verenkierto, hyytymän ja liman sekoitus.

Serosometrien oireita voidaan sekoittaa yleiseen terveydentilan heikkenemiseen vaihdevuosien aikana, kunnes nainen alkaa kasvaa vatsan tilavuudessa.

Vakava purkaus tapahtuu, kun kohtu on täynnä voimakkaasti nestettä.

Symptomatologiset serosometrit voivat ilmetä joka naisessa täysin eri tavoin iästä riippumatta. Huipun aikana kohdun neste voi esiintyä sekä keskimäärin että vanhana, ja useimmissa tapauksissa tämä patologia ilmenee seuraavina oireina:

 • sukupuolielimistä on suuri määrä harmahtavia päästöjä;
 • vatsan koko kasvaa merkittävästi;
 • akuutit kivut vatsassa;
 • yhdynnän aikana tunnetaan tuskallisia tunteita;
 • yhdynnän jälkeen emättimen purkautumisen määrä kasvaa;
 • joissakin tapauksissa kehon lämpötilan nousu tapahtuu;
 • virtsaaminen on vaikeaa.

Kiinnitä huomiota! Terveysongelmien välttämiseksi on välttämätöntä seurata tarkasti kehon tilaa eikä itse lääkittää ensimmäisissä oireissa, vaan ottaa yhteyttä pätevään lääkäriin.

Patologian diagnoosi

Serosometrien oireiden pitäisi olla syy mennä sairaalaan. Vatsan palpoitumisen avulla havaitaan kasvaimia. Serosometrien tärkein tutkintamenetelmä on ultraääni.

Diagnoosi kohdun serosometreille sekä mihin tahansa gynekologiseen sairauteen alkaa lääkärin suora tutkimus. Tämän patologian myötä kohdun koon muutos on voimakasta.

Toinen tärkein diagnoosia varten toteutettu toimenpide on lantion elinten ultraäänitutkimus. Sen jälkeen voit tehdä diagnoosin ilman suuria vaikeuksia.

Näytöllä lääkäri näkee selvästi seroosin nesteen kertymisen, sen lokalisoinnin ja tilavuuden. Lisäksi ultraäänen avulla voit korjata ja muita häiriöoireita, jotka voivat olla nesteen kertymisen kehittymisen provokaatteja kohdussa.

Koska serosimetri on useimmiten samanaikainen vakavampien vaivojen oire, potilaalle annetaan sarja testejä:

 • Emättimen ja kohdunkaulan leviäminen;
 • yleinen veri- ja virtsanalyysi;
 • verikoe hormonitasoille;
 • tuumorimarkkereiden läsnäolon analyysi.

Jos edellä mainitut oireet ilmenevät, naisen tulisi ehdottomasti mennä lääkäriasemalle. Tunnista lantion elimistön serosometri gynekologin suorittaman tutkinnan jälkeen.

Lääketieteellisten laitteiden, gynekologisen peilin ja vatsan palpation avulla voidaan määrittää kohdun kasvain. Serosimetrin alustava diagnoosi on perustettu gynekologiseen toimistoon.

Seuraavaksi sinun täytyy käydä läpi tarkempi kehon tarkastelu siihen liittyvien sairauksien olemassaolosta ja määrittää serosometrien kaiku- rakenne ja sen tilavuudet.

Tämä tehdään ultraäänellä. Naisen on suoritettava vatsanontelon ja pienen lantion ultraäänitutkimus emättimen tutkimuksella.

Ultraäänitekniikan avulla voit määrittää tarkasti lantion elinten ja vatsaontelon sairauksien läsnäolon, nähdä kasvaimen koon ja määrittää sen kaiku- rakenteen.

Ultraäänen lisäksi seuraavat testit ovat pakollisia:

 • täydellinen verenkuva;
 • virtsan analyysi;
 • verikoe CA-125 - tuumorimarkkeri;
 • muut testit hoitavan lääkärin harkinnan mukaan.

Ja vasta täydellisen tutkimuksen ja oikean diagnoosin määrittämisen jälkeen määritetään serosometrien käsittelytavat.

Miten serosometri määritetään postmenopausaalisessa vaiheessa? Patologian hoito alkaa välittömästi diagnoosin jälkeen. Tätä varten sinun on suoritettava gynekologin perusteellinen tutkimus.

Lääkäri tutkii potilaita erityisillä peileillä ja instrumenteilla. Myöskään vatsan palpointimenetelmää ei suljeta pois.

Tämän tutkimuksen avulla voidaan määrittää minkä tahansa kasvaimen esiintyminen kohdussa.

Gynekologisessa toimistossa ensisijaisesti tehdään ensisijainen diagnoosi. Tämän jälkeen on tarpeen läpäistä tarvittavat testit ja läpäistä tarkempi tutkimus.

Potilaan patologian diagnosoimiseksi lähetetään ultraääni. Tämän menettelyn avulla voit määrittää ei vain nesteen määrän kohdussa, vaan myös sen kaiku- rakenteen.

Tutkimus suoritetaan emättimen avulla.

Serosometrin hoito

Serosometrien pääasiallinen hoitomenetelmä on leikkaus. Kirurgian päätyyppejä on kaksi:

 1. Nesteen poistaminen vatsaontelon viillon kautta. Toiminnan etuna on se, että on mahdollista poistaa sekä nestemäisiä että muita patologisia kasvaimia, esimerkiksi fibroideja. Toimenpiteen jälkeen nainen joutuu pitkään kuntoutukseen, johon kuuluu anti-inflammatoristen lääkkeiden ottaminen.
 2. Laparoskopia. Tämäntyyppinen interventio on hyvänlaatuinen kuin edellinen, mutta komplikaatioiden todennäköisyys on paljon suurempi. Leikkauksen jälkeen tarvitaan myös antibakteerista ja anti-inflammatorista hoitoa.

Serosometrien hoito postmenopausaalisilla naisilla on tehokkaampaa, koska lisääntymisjärjestelmä lakkaa toimimasta kokonaan. Usein hoidon tavoitteena ei ole vain nesteestä pumppaaminen, vaan myös sen kertymisen syyn poistaminen.

Varhaisessa vaiheessa, komplikaatioiden puuttuessa, fytoterapia ja lääkitys ovat tehokkaita.

Serosometrin hoito suoritetaan tutkimuksen tulosten perusteella.

Ensinnäkin on tarpeen säätää seroottisen komponentin luonnollinen ulosvirtaus kohdusta. Tätä varten käytetään usein kohdunkaulan kanavan valua.

Postmenopausaalisten serosometrien hoito naturopatian avulla voi toimia vain apumenetelmänä. Ehkä hormonaalisen epätasapainon aiheuttaman taudin lievän vakavuuden vuoksi perinteinen lääketiede voi neutraloida epänormaalia nesteen kertymistä, mutta luonnollisia korjaustoimenpiteitä on mahdollista käyttää vain hoitavan lääkärin luvalla.

Sellaisen taudin tautikorvaushoito voidaan hoitaa serosometrinä seuraavien kasvien avulla:

 • Aloe vera. Terapeuttisen tuotteen valmistamiseksi on välttämätöntä tehdä siipi 50 grammasta lehtiä ja sekoittaa se 3 rkl. hunajaa. Ennen kuin otat 1 rkl. Tuloksena oleva seos laitetaan lasilliseen lämpimään maitoon, sekoitetaan, juo tuloksena saatu lääke. Menettely toistetaan kahdesti päivässä.
 • Kalina. Tämän kasvin marjojen mehu ja infuusio helpottavat merkittävästi naisen tilaa. Tässä marjassa on voimakkaita tulehduskipulääkkeitä, jotka mahdollistavat patologisen tilan neutraloinnin. Infuusion valmistamiseksi sinun täytyy valmistaa 100 g viburnum-marjoja 1000 ml: lla kiehuvaa vettä, sitten eristää astia varovasti infuusiolla ja odota noin 1 tunti. Ota kolme kertaa päivässä ennen ateriaa noin 14 päivää;
 • Borovaya-kohtu. Laitosta, jonka parantavia ominaisuuksia käytetään hyvin onnistuneesti naisten terveyden säilyttämiseen ja palauttamiseen. Hoitoon serosometrit käyttävät tätä yrttiä. Sen valmistamiseksi kaadetaan 50 g raaka-ainetta 500 ml: aan kiehuvaa vettä ja jätetään infuusioksi useita tunteja. Ota työkalu neljä kertaa päivässä, 50 ml. Selvitä lisää terapeuttisia ominaisuuksia boorin kohtuun vaihdevuodet.
 • Naisen tilan vapauttaminen ja elpymisen nopeuttaminen voidaan auttaa tekemällä seuraavien yrttien infuusiota: kamomilla, salvia, tammen kuorta, naistepunaa, ikääntymistä. Kaikki yrtit tulisi sekoittaa yhtä suurina määrinä ja kaada 2 rkl. seosta litraa kiehuvaa vettä. Anna keino imeä ja pitää douchesin lämpimän infuusion 2-3 viikon ajan (1 kerran päivässä).

Jos naisella on serosometri postmenopausaalisilla naisilla, hoito voidaan suorittaa perinteisillä menetelmillä. Hoitona käytetään lääketieteellisten kasvien keittämistä ja infuusioita. He viettävät douchingia, ottavat istuaalustoja ja juovat myös sisällä.

Anti-inflammatorisilla lääkkeillä on:

Infuusioiden valmistamiseksi yrtit kaadetaan keitettyyn veteen mukiin, peitetty kannella ja annetaan hautua kahdenkymmenen minuutin ajan. Sitten liemi suodatetaan ja sitä käytetään douchingiin.

Tällaiset välineet mahdollistavat tulehdusprosessin poistamisen ja nesteen kertymisen. Douching olisi tehtävä kerran tai kahdesti päivässä noin kaksikymmentä päivää.

Kirurginen hoito on päämenetelmä serosometrien poistamiseksi. Vatsaonteloa patologisen nesteen poistamiseksi pidetään tehokkaana tekniikana.

Tällä tavoin asiantuntijat voivat tutkia lantion elimet ja havaita muita muodostumisia (kohdun fibroidit, syöpä, polyypit, synekia jne.). Mutta tällaisen toimenpiteen jälkeen nainen odottaa pitkää anti-inflammatorista hoitoa ja toipumisaikaa.

Laparoskooppinen interventio serosometrien poistamiseksi on elimistölle hyvänlaatuista. Tällöin asiantuntija tekee useita lävistyksiä, joiden kautta lisätään erityisiä antureita.

Näiden työkalujen avulla voit poistaa kokoonpanot. Laparoskopialla on paljon positiivista palautetta potilailta.

Menettelyn jälkeen määrätään myös tulehdusta ja antibakteerista hoitoa. Mutta toipumisprosessi on paljon nopeampi.

Riippumatta siitä, mitä menetelmää potilas harjoittaa, kuntoutusjakso on pitkä ja lääkärin valvonnassa. Joissakin tilanteissa serosometrit tulevat uudelleen näkyviin. Uskotaan, että postmenopausaalisessa hoidossa on tehokkaampi tulos.

Serosometrien hoitomenetelmä riippuu taudin syystä. Mutta riippumatta siitä, mitä menetelmää valittiin, hoitoprosessin tulisi sisältää kaksi tehtävää - nesteen poistaminen ja sen kertymisen syyn poistaminen kohdunonteloon.

Mitä aikaisemmin nainen hakee apua, sitä suurempi on menettelyn vaikutus.

Jos serosometri havaitaan vaihdevuosien aikana, lääkäri määrää hoidon, jonka tarkoituksena on poistaa oireiden syy. Lisäksi hän valitsee tehokkaat menetelmät nesteen poistamiseksi kohdunontelosta.

Jos nestettä on vähän, määrätä lääkkeitä, joilla parannetaan immuniteettia, kudosten uudistumista, palautetaan verenkierto:

 • Aloe-uute;
 • FiBS-huume;
 • detraleks;
 • Vitamiinit C, B.
Fysioterapiaa voidaan käyttää:
 • elektroforeesi;
 • magnetophoresis;
 • Laserporeesi
Tulehduksellisen prosessin liittäminen edellyttää antibakteeristen lääkkeiden käyttöä:
 • kefatsoliini;
 • amoksisilliini;
 • ornidatsoli;
 • Moksifloksasiini.
Paikallisesti käytetyt peräsuolen peräpuikot kivun vähentämiseksi, tulehduksen vähentämiseksi:
 • diklofenaakki;
 • naprokseeni;
 • Indomethacin.

Vatsan atrofoidun limakalvon regeneroimiseksi lääkäri määrää hormonaalisen geelin ja Ovestin-kynttilät.

Merkittävällä määrällä nestettä käytetään kohdunkaulan kanavan fuusiota leikkauksella - arpien leikkaamiseen, polyyppien poistoon. Sitten kohtu kaavitaan hysteroskoopin valvonnassa ja sen sisällön histologinen tutkimus.

Kaikki riippuu tilanteesta, kohdun nesteen tilavuudesta, niihin liittyvistä valituksista. Jos kohtu on hieman suurentunut, nesteen tilavuus on pieni, eikä valituksia ole, lääkäri suosittelee seurantaa yksinkertaisesti, tai postmenopausaalisilla serosomeereilla tulisi määrätä konservatiivinen hoito ja määrätä tällaisia ​​lääkkeitä seuraavasti:

 • detraleks;
 • FIBS;
 • Aloeuute ja muut.

Myös konservatiivinen hoito voi sisältää vitamiineja, fysioterapiaa. Läsnä ollessa röyhtäisiä eritteitä määrätään antibiootteja ja tulehduskipulääkkeitä kynttilöiden muodossa.

Siksi, jotta postmenopausaalisten serosometrien hoito olisi tehokasta, sinun on haettava lääkärin apua. Hoito valitaan kussakin yksittäistapauksessa tutkimuksen jälkeen.

Jotta lääkäri voisi pelastaa naisen tällaisesta patologiasta taudin syystä ja sen vaiheesta riippuen, valitaan konservatiivinen tai operatiivinen hoitomenetelmä.

Konservatiivisen menetelmän osalta hoito on seuraava:

 • ensinnäkin, jos naisella on pieni määrä nestettä, ja tuskalliset tunteet ovat kokonaan poissa, veren kiertoa ja imeytyviä lääkkeitä määrätään;
 • kun sairaus on edistyneemmässä vaiheessa ja postmenopausaalisella serosometrillä naisessa on röyhtäisiä eritteitä, antibiootit ja tulehduskipulääkkeet määrätään ehdottomasti. Tällaiset lääkkeet on otettava tiukasti kaikkien hoitavan lääkärin suositusten mukaan, koska niiden vaikutuksen tarkoituksena on poistaa tulehdusprosessi ja poistaa kipu sekä poistaa kertynyt neste kohdunontelossa.

Kun tällainen hoito on suoritettu, seuraava vaihe on korjaava hoito. Tämän ajanjakson aikana naisen täytyy soveltaa hormoneja emättimen peräpuikkojen muodossa, koska ne kykenevät stimuloimaan kohdun limakalvon regeneroitumista.

Valitettavasti postmenopausaalisilla naisilla kohdun serosometriä ei kuitenkaan aina voida parantaa lääkkeiden avulla. Siinä tapauksessa, että naisella on suuri määrä nestettä, joka ylittää 6 mm, tässä tapauksessa on täysin mahdotonta tehdä ilman kirurgisia toimenpiteitä.

Tällaisella laiminlyötyllä patologialla naisella on vaikeuksia virtsata, koska nesteellä täynnä oleva kohdunpaine painaa virtsarakkoa.

Muun muassa leikkauksen ilmaisu on silloin, kun konservatiivisen hoidon jälkeen ei tapahtunut muutoksia. Tällaisen toimenpiteen aikana kirurgi laajentaa ensin kohdunkaulaa ja vain sitten naarmuttaa ja poistaa nesteen ontelosta.

Kun purkaus on otettu leikkauksen aikana, ne on lähetettävä histologista tutkimusta varten, jotta vältettäisiin paitsi uusiutumisriski, mutta myös diagnosoidaan onkologinen sairaus ajoissa.

Mikäli onkologian kehittymisen merkit vahvistuvat, kirurgi poistaa kohdun täydellisesti yhdessä lisäaineiden kanssa.

Tämän patologian syyt ovat täysin erilaisia. Tällöin hoito toteutetaan useilla tärkeimmillä tavoilla: leikkaus, hormonaaliset lääkkeet ja muut lääkkeet.

Jälkimmäinen menetelmä toteutetaan vain poistamaan kohdussa esiintyvät tulehdusprosessit. Tällaisissa tilanteissa asiantuntijat määrittävät antibiootteja, jotka voivat nopeuttaa seroosin nesteen imeytymistä, auttaa palauttamaan mikroflooran.

Se voi olla vain pillereitä, mutta myös lihaksensisäisiä injektioita, droppereita ja injektioita.

Tärkein hoitomenetelmä

Serozometran hoito postmenopausaalisissa kansanhoidoissa on mahdollista vain, jos taudin syy ei liity muihin vakavampiin sairauksiin.

Vaihtoehtoisen lääketieteen sairauksien hoidossa käytetään ruiskuja ja ruoka-aineita, jotka tekevät douchingia, ottavat kylpyjä ja nauttivat myös.

Serosometrillä ruiskuttamiseen käytetään seuraavien tulehduskipulääkkeiden hajotuksia:

Yrtit kaadetaan kiehuvaan veteen emaloidussa astiassa ja peitetään kannella, tuloksena oleva liemi suodatetaan ja käytetään liuoksena douchingille. Nämä yrtit lievittävät lantion elinten tulehdusta, joka aiheuttaa nesteen kertymistä.

Douching yrtteillä suoritetaan 1 kerran päivässä 12-24 päivän ajan. Ennen kuin aloitat menettelyt, kannattaa ottaa yhteyttä lääkäriin.

Kun lääkäri valitsee tämän menetelmän, se voi olla erittäin tehokas ja auttaa täysin eroon patologiasta. Tätä käytetään pääasiassa booriarmesta valmistettuun infuusioon, joka on otettava 14 päivän kuluessa, 50 ml kolme kertaa päivässä.

Aloe on toinen todistettu ja tehokas tuote. Lääkkeiden valmistusta varten sinun on jäähdytettävä ja leikattava aloe lehtiä, sekoitettava voin kanssa ja lisättävä hunajaa.

Sen jälkeen keitetyn seoksen on syötävä yksi tl kerran päivässä.

Edellä mainittujen varojen lisäksi joitakin yrttejä käytetään kansanhoitoina, joita käytetään douchingiin. Seuraavia anti-inflammatorisia yrttejä käytetään lähinnä valmistettaessa dekokaatioita:

Jotta keittää liemi, sinun täytyy ottaa ruoho ja kaada kiehuvaa vettä sen päälle. Liemi keitetään vain emalipotissa ja peitä kansi.

Kun liemi on infusoitu, se suodatetaan ja sitä käytetään liuoksena douchingille, joka suoritetaan yhden kuukauden ajan kerran päivässä.

Päämenetelmä serosometrien hoitoon - kirurginen interventio. Se voidaan poistaa vain tällä tavalla.

Endoskooppisia ja laparoskooppisia operaatioita pidetään naispuoliselle keholle hyvänlaatuisina. Tässä tapauksessa asiantuntija tekee vain muutamia leikkauksia ja esittelee erityisen koettimen, jolla kasvain poistetaan elinontelosta.

Tämän jälkeen tarvitaan antibiootti- ja anti-inflammatorinen hoito. Samaan aikaan kuntoutusprosessi etenee paljon nopeammin kuin leikkauksen jälkeen.

Kun serosometri on poistettu postmenopausaalisessa vaiheessa, hoidon tulee tapahtua lääkärin valvonnassa. Tämä estää patologian uudelleen kehittymisen.

Ennuste ja ennaltaehkäisy

Siinä tapauksessa, jos diagnoosit ongelman ajoissa ja aloitat kattavan hoidon, elpymisen ennuste on erittäin hyvä, mutta kuten sanotaan, tauti on helpompi ehkäistä kuin parantaa, joten on suositeltavaa toteuttaa ennaltaehkäiseviä toimenpiteitä.

Serosometrien kehittymisen mahdollisen riskin poistamiseksi on välttämätöntä yrittää johtaa terveellistä elämäntapaa, syödä asianmukaisesti ja tehokkaasti, harjoittaa suojattua sukupuolta ja tutkia myös järjestelmällisesti.

Menopaussin ja postmenopausin aikana sinun täytyy säännöllisesti käydä gynekologissa. Vain kuuntelemalla kehoa ja ensimmäisiä lääketieteellistä apua etsiviä oireita voit päästä eroon erilaisista patologioista ilman terveydelle haitallista.

Postmenopausaalinen serosometri: nesteen kertymisen ja hoidon syyt

Serosimetri on tila, jossa seroosinen neste kerääntyy kohdunonteloon. Kohdun ja sen sisäisen limakalvon lihaskudos erotetaan seroosisella kalvolla, jonka läpäisee suuri määrä kapillaareja, joiden läpi plasmavuoto vuotaa. Hän on vakava neste.

TÄRKEÄÄ TIETÄÄ! Onneajan nina Nina: "Raha on aina runsaasti, jos se asetetaan tyynyn alle." Lue lisää >>

Jos naisella on patologioita, jotka estävät nesteen poistumisen kohdusta, se kerääntyy ja muodostuu serosometri. Jälkikäsittelyn jälkeinen aika on normin muunnos, jos nesteen poistumiselle ei ole esteitä ja sen tilavuus on pieni. Eri komplikaatioilla neste kerääntyy kohdunkaulan kanavaan. Tätä tilaa kutsutaan serozocervixiksi. Alkuvaiheessa taudilla ei ole oireita.

Serozocervix voidaan liittää kahteen tekijään:

 • mekaaninen esto nesteen kulkiessa emättimeen;
 • lisääntynyt seerumin nesteen erittyminen.

Näiden ehtojen tärkeimmät syyt ovat:

Tärkeä rooli serosometrien kehityksessä on tekijöillä, jotka vaikuttavat haitallisesti immuunijärjestelmään ja aiheuttavat lisääntymiselinten ennenaikaista vanhenemista.

Pienellä nesteen kerääntymisellä tämä patologia ei aiheuta oireita. Se löytyy vain rutiinitarkastuksesta. Taudin etenemisen yhteydessä ilmenee seuraavat oireet:

 • vatsavaivoja, jotka sijaitsevat vatsan alareunassa ja alaselässä;
 • vetinen purkaus, hajuton, kellertävä tai harmahtava, useimmiten ne esiintyvät yhdynnän jälkeen;
 • vaikeudet virtsarakon tyhjentämisessä ja toistuva kehotus, joka liittyy kohdun ja vierekkäisten elinten puristamiseen;
 • kipu yhdynnässä;
 • jaksollinen lämpötilan nousu;
 • vatsan tilavuuden kasvu, joka liittyy kohdun kasvuun kertyneen nesteen vuoksi;
 • väsymys, huimaus.

Joissakin tapauksissa vatsa saavuttaa saman kokoisen kuin raskauden viimeisinä kuukausina.

Hoitomenetelmät riippuvat useista tekijöistä:

 • nestemäisen nesteen tilavuus;
 • sen kerääntymisnopeus;
 • syy, joka johti tähän ehtoon.

Alle 5 ml: n nestetilavuudella ja infektioprosessin puuttuessa suositellaan säännöllistä tarkkailua ultraäänitutkimuksella. Tässä tapauksessa lääkkeitä määrätään stimuloimaan verenkiertoa kohdussa, parantamaan verisuonten sävyä ja uudistamaan epiteeli (Phoebe, Detralex). On mahdollista täydentää fysioterapia.

Vanhusikäiset naiset ovat varovaisesti määrättyjä aineita, jotka voivat lisätä verenpainetta.

Jos seroisen nesteen tilavuus on yli 5 ml ja sen määrä kasvaa jatkuvasti, kun emättimeen ei ole mekaanisia esteitä ulosvirtaukselle ja on olemassa tulehdusprosessi, määrätään monimutkainen hoito.

Jos patologia johtuu hormonaalista häiriötä, käytetään hormonihoitoa.

Jos eri gynekologiset sairaudet aiheuttavat postmenopausaalisia serosometrejä, ne on parannettava. Tämä ratkaisee ongelman seerumin nesteen kertymisen yhteydessä.

Kirurginen interventio on tämän patologian pääasiallinen hoitomenetelmä. Toimintoja on kahdenlaisia:

Kun serosometria suoritti bougienage-arvon - kohdunkaulan kanavan keinotekoinen laajentaminen. Kudos, joka on muodostunut kudosfuusion paikalle, leikataan.

Jos naisen tila ei ole vakava eikä vaadi kiireellisiä kirurgisia toimenpiteitä, kansanhoitoa voidaan käyttää, kun lääkäri sallii.

On suositeltavaa juoda mehua tai mehua viburnumista, jolla on anti-inflammatorinen vaikutus.

Voit käyttää infuusiota:

 1. 1. Kiehauta 100 g marjoja litraan vettä.
 2. 2. Kääri ja jätä se 1 tunti.
 3. 3. Juo 100 ml 3 kertaa päivässä ennen ateriaa 2 viikkoa
 1. 1. Pidä akaasia-tinktuura pimeässä paikassa 2 viikkoa.
 2. 2. 20 tippaa tinktuuria laimennettuna vedellä.
 3. 3. Juo kerran päivässä.

Serosometri erottuu lyhyessä ajassa

 1. 1. Tee saippuaa lehtiä ja sekoita hunajaan.
 2. 2. Ennen kuin otat 1 rkl. l. tarkoittaa sekoittamista lasilliseen lämpimää maitoa.

Menettely on toistettava 2 kertaa päivässä.

 1. 1. 50 g kuivaa raaka-ainetta kaadetaan 500 ml kiehuvaa vettä ja jätetään muutaman tunnin ajan.
 2. 2. Ota 50 ml 4 kertaa päivässä
 1. 1. Kaada 2 rkl. l. kuiva sekoitus 1 litra kiehuvaa vettä.
 2. 2. Anna sen seistä.
 3. 3. Suorita lämmin infuusio 1 kerran päivässä 2-3 viikon ajan

Serosometrien läsnäolon ennuste riippuu taustalla olevasta sairaudesta. Erityistä ennaltaehkäisyä ei ole, mutta on suositeltavaa ylläpitää aktiivista elämäntapaa, syödä rationaalisesti, käydä säännöllisesti gynekologissa ja hoitaa välittömästi naisten sukuelinten patologioita.

Serosometri - neste kohtuun ja hoitoon

Kirjoittaja: Ekaterina Sibileva, viimeksi muokattu 09.07.2017

Monet vanhemmat naiset kohtaavat termin "serosometri". Mikä se on? Tämä ei ole diagnoosi, vaan tila, jolle on tunnusomaista seerumin nesteen kertyminen kohduun. Se on seurausta gynekologisista sairauksista tai toiminnoista. Nesteiden kertyminen kohdussa voi siksi useista syistä serosimetrin vaatia huolellista diagnoosia. Kussakin tapauksessa hoito valitaan erikseen.

Serosometrien tärkeimmät syyt


Nesteen syy kohdussa voi olla:

 • Hormonaaliset häiriöt (tästä syystä useimmiten serosimetri diagnosoidaan vaihdevuosien aikana). Tässä tapauksessa seeruminen neste kerääntyy kohtuun.
 • Monimutkainen synnytys. Kohdussa säilytetty veri, limaa, rappeutuneita orgaanisia elementtejä.
 • Patologiset tilat, joihin liittyy verenvuotoa. Hematometri kehittyy - kokoelma verta kohdussa. Se voi olla seurausta kohdun aran repeämästä, monimutkaisesta abortista ja muista prosesseista.

Serosometri ja vaihdevuodet

Vaihdevuosien aikana endometriumin uusiutuminen pysähtyy ja nainen ei mene kuukautisten läpi. Lisäksi hormonaaliset muutokset vaikuttavat kohdun ja solukalvojen seinien läpäisevyyteen. Kaikki tämä voi aiheuttaa serosometrien kehittymisen.

Kuitenkin hormonaalinen toimintahäiriö vaihdevuosien aikana ei ole ainoa provosoiva tekijä. Jos nainen on yleisesti terve, hänellä ei ollut vakavia gynekologisia ongelmia, ja hän johtaa terveelliseen elämäntapaan, nesteen kertymisen todennäköisyys kohdussa on pieni.

On olemassa useita muita tekijöitä, jotka lisäävät merkittävästi serosometrien kehittymisen riskiä. Ensinnäkin nämä ovat jo siirrettyjä sairauksia ja toimintaa. Jos katsomme, että suurella määrällä aikuisia naisia ​​on abortti (eikä vain yksi), ja kohdun seinämien kaavion jälkeen elin on loukkaantunut, käy ilmi, että kaikki nämä tekijät yhdessä (hormonaaliset ja mekaaniset) aiheuttavat serosometrejä ja nestettä kohdun kohdalla vanhuksissa ikä on diagnosoitu lähes 40 prosentissa naisista.

Riskiryhmään kuuluvat myös naiset, jotka muuttavat usein seksuaalisia kumppaneitaan, savuttavat, syövät väärän ruokavalion, eivät liiku, tai käyttävät sopimattomia hormonaalisia lääkkeitä. Usein esiintyvä sukupuoliyhteys johtaa emättimen loukkaantumiseen, kuivuuteen ja epämukavuuteen, mikä puolestaan ​​johtaa negatiivisiin muutoksiin mikrofloorassa. Dysbakterioosi kehittyy ja patogeenit aktivoituvat. Tämä voi aiheuttaa endometriitin ja muiden vaarallisten olosuhteiden kehittymistä. Serosometri on tässä tapauksessa ilmentymä kohdun synnyttämästä patologiasta.

Tupakointi ja alkoholi vaikuttavat haitallisesti hormoneihin ja johtavat verisuonisairauksiin. Virheellinen ruokavalio muuttuu myös taudin kehittymiselle, koska elin menettää sille tarvittavat aineet kokonaan. Vaihdevuosien aikana sinun on harkittava huolellisesti valikkosi läpi ja varmasti sisällyttävä ruokavalioihin, jotka sisältävät paljon kuitua, samalla kun vähennetään rasvan saantia.

Säännöllisen liikunnan puute on myös täynnä muutoksia hormonitasapainossa ja verenkiertohäiriöissä, joten kuntosali vaihdevuosien aikana ei ole hyvä muoto, vaan tarve ylläpitää hyvää terveyttä.

Hormonaalisten lääkkeiden kontrolloimaton käyttö voi myös aiheuttaa serosometrin, jos nainen poistaa vaihdevuosien ilmenemismuotoja kuulematta lääkärin kanssa ja määrää itsenäisesti hoidon. Tässä tapauksessa hormonaalinen vajaatoiminta voi pahentua, varsinkin jos itsehoito viivästyi pitkään.

Oireiden serosometrit


Serozometriaa on mahdollista paljastaa vain huolellisella diagnostiikalla. Itse nainen voi kiinnittää huomiota seuraaviin varoitusmerkkeihin:

 • Jatkuva vatsakipu. Mitä enemmän nestettä kertyy kohtuun, sitä enemmän se kasvaa ja sitä voimakkaampi kipu.
 • Kipu ja epämukavuus sukupuolen aikana. Yhdynnässä tavallinen vetovoima tulee voimakkaammaksi.
 • Lisääntynyt vatsa, joka liittyy myös kohtuun. Vaikeissa tapauksissa kohtu voi kasvaa niin paljon, että nainen näyttää raskaalta.
 • Ongelmia virtsaamisessa ja virtsaamisen vaikeuksissa. Molemmat oireet johtuvat siitä, että laajentunut kohdunpaine painostaa muita elimiä, minkä seurauksena virtsarakko ja peräsuoli vaikuttavat.
 • Usein harmaasävyinen purkaus. Huolimatta siitä, että suurin osa nesteestä ei voi poistua kohdunontelosta, tietyn määrän salaisuuksia tulee edelleen purkautumisena. Erityisen huomattavia ja voimakkaita ne tulevat sukupuolen jälkeen.
 • Pysyvästi kohonnut lämpötila. Yleensä se on merkityksetön, mutta pitää sitä pitkään.

Jos nämä oireet ilmenevät, ota välittömästi yhteys lääkäriin ja tutkia.

Diagnostiset serosometrit

Edellä mainitut oireet eivät ole riittävä syy serosometrien diagnosointiin, koska monille gynekologisille sairauksille on ominaista samanlaiset ilmenemismuodot. Ultraäänitutkimusta tarvitaan nesteen kertymisen havaitsemiseksi. Vain se voi määrittää tarkasti serosometrin. Seuraava vaihe on ylimääräisiä testejä, joiden tarkoituksena on tunnistaa nesteen kertymisen syy ja sen luonne.

Diagnoosin vahvistamiseksi on otettava täydellinen verenkuva, virtsatesti, veri hormoneille ja kasvainmerkinnöille sekä emättimen tahra. Vasta tämän jälkeen voidaan määrätä sopiva hoito.

Serosometrin hoito

Jos serosometrien tapaus ei ole käynnissä, sitä voidaan hoitaa onnistuneesti lääkityksellä, eikä leikkausta tarvita. Kuolema auttaa pääsemään eroon kertyneestä nesteestä. Leikkausta käytetään vain äärimmäisissä tapauksissa, kun seeruminen neste aiheuttaa paineita muille elimille pysähtyneen prosessin seurauksena eikä sitä voida hoitaa.

Serosometreille ei ole olemassa vakiintunutta hoito-ohjelmaa, koska taudilla voi olla erilaisia ​​syitä ja luontoa. Alkuvaiheissa sitä kuitenkin yleensä määrätään:

 • fysioterapia;
 • vitamiinikompleksit (B, C);
 • imeytyvät lääkkeet;
 • keino edistää verenkiertoa ja parantaa endometriumin regeneroitumista.

Jos neste on kurja, lisätään edellä esitettyyn antibioottien kurssi (amoksisilliini, moksifloksasiini, kefatsoliini tai ornidatsoli). Tarvittaessa lääkäri voi määrätä myös kipulääkkeitä. Kun oireet poistetaan, naiselle annetaan kuntoutushoito, jonka tehtävänä on mikroflooran normalisointi, kudosten elvyttäminen ja taudin toistumisen estäminen.

Ihmisoikeuksien korjaaminen

Jos kohdun serosometri havaitaan ajoissa ja naisella ei ole voimakkaita oireita (esimerkiksi voimakasta kipua), jotkut lääkärit pidättyvät hoidosta ja keskittyvät hormonaalisen taustan palauttamiseen tarjoamalla hoitoa kansanhoitoon.

Jotkut yrtit edistävät tehokasta hoitoa ja auttavat eroon serosometreistä.

 • Boorin kohdun infuusio on otettava 50 ml: ssa kolme kertaa päivässä kahden viikon ajan.
 • Aloe on toinen todistettu kansanhoito. Murskatut jäähdytetyt lehdet sekoitetaan voin ja hunajan kanssa. Seos ottaa yhden tl päivässä.

Mikä on serosometrin kohtu

Tärkein syy serosometrien muodostumiseen - serotonisten eksudaattien klustereihin kohtuun - on elimen atrofiset prosessit perimenopausin ja vaihdevuosien aikana. Gynekologiset sairaudet, invasiiviset menettelyt, hyvänlaatuiset ja pahanlaatuiset kasvaimet myötävaikuttavat myös nesteen kertymiseen kohtuun. Potilaat ovat kiinnostuneita: serosometri - mikä on tämä sairaus, miten se kehittyy ja ilmentyy, mitkä ovat hoitomenetelmät? Jokaiselle naiselle on hyödyllistä tietää vastaukset näihin kysymyksiin voidakseen aloittaa hoidon ajoissa.

Serosometri - yleistä tietoa taudista

Nesteen kertymisen seuraus kohtuun on verisuonten muutokset, jotka tapahtuvat endometriumin paksuudessa. Syövän nesteen lähde missä tahansa elimessä on verisuonet ja niihin virtaava veri. Useista syistä veriplasma alkaa levitä verisuonten seinämien läpi, kapillaareja elimen luumeniin. Patogeenisten ja ehdollisesti patogeenisten mikro-organismien läsnä ollessa seeruminen neste painaa ylös.

Mikä on serosometri? Tämä on gynekologinen patologia, jossa seroottinen eksudaatti alkaa kerääntyä kohtuun, mikä johtaa elinontelon lisääntymiseen. Eri tekijät voivat aiheuttaa taudin kehittymistä, useimmiten taudin diagnoositaan naisilla vaihdevuosien aikana.

Sairauden syyt

Pääasialliset syyt kohdun serosometrien kehittymiseen ovat erittymisen heikkeneminen tai lisääntynyt eritys.

Miksi serosometri tapahtuu:

 • Kohdunkaulan kanavan halkaisijan pienentäminen ja sen supistuminen - samalla kun pienennetään naisten hormonien synteesiä, kohdunkaulan liman erittyminen supistuu, kudos atrofia, kanavan läpäisevyyden heikkeneminen voi johtua myös epänormaaleista poikkeamista naispuolisten sukupuolielinten rakenteessa (arpeutuminen, syöpä), kohdunkaulassa.
 • Pahanlaatuisen ja hyvänlaatuisen luonteen tuumorit - polyypit, fibroidit, suurikokoiset kystat estävät erittymisen normaalin ulosvirtauksen.
 • Hormonaalisen epätasapainon taustalla havaitaan seeruminesteen ylimääräistä erittymistä endometriitin, limakalvon hyperplasiaa.
 • Exudate osaksi kohdun ontelo voi tunkeutua munanjohtimet aikana kohdunulkoinen raskaus, adnexitis.

Serosometri virtaa naisilla vaihdevuosien aikana, samanaikaisesti myoomin, polyyppien ja endometriumin hyperplasian kanssa.

Kohtuun serosometri kehittyy yhdessä paikallisen tai yleisen immuniteetin vähenemisen, hormonaalisten häiriöiden ja lisääntymisjärjestelmän toimintojen ennenaikaisen häviämisen kanssa.

Istuva elämäntapa, huonojen tapojen läsnäolo ja huono ruokavalio, toistuvat abortit, hormonaalisten lääkkeiden pitkäaikainen käyttö - serosometrien kehittymisen tärkeimmät tekijät.

Kuinka ilmeinen

Alkuvaiheessa tauti voi edetä ilman selviä oireita, serosimetrit havaitaan sattumalta rutiininomaisen gynekologisen tutkimuksen aikana.

 • runsaasti purkautumista ja kipua vatsaontelossa - esiintyy, kun kohdun tulehdus kerääntyy;
 • lämpötilan nousu;
 • heikkous;
 • kohdun koko kasvaa, mikä ilmentää tylsää, kipeää kipua suprapubisella alueella;
 • usein virtsaaminen, ummetus tai ripuli - laajentunut kohdunpaine alkaa painostaa muita elimiä.

Patologian kroonisessa muodossa vatsan kipu muuttuu voimakkaaksi ja kestäväksi, purkaus näkyy, kun seos on mätä, likainen ruskea tai harmaa, kuukautiskierto häiriintyy, ja tällaisissa tapauksissa tarvitaan antibioottihoitoa.

Kohtuun serosometri voi aiheuttaa muiden urogenitaalijärjestelmän elinten infektion, niiden toimintojen rikkomisen tulehdusprosessin aikana.

diagnostiikka

Serosometrien diagnosoinnin aikana lääkärin tehtävänä on tunnistaa syyt, jotka johtivat nesteen kertymiseen kohtuun, joten on tarpeen tehdä kattava ja kattava tutkimus.

 • Tuolin tutkintaprosessissa lääkäri diagnosoi kohdun lisääntymisen, vetisen purkauksen.
 • Ultraääni suoritetaan kohdun epänormaalin kehittymisen havaitsemiseksi, kehon muodon ja koon muutoksiksi, hyperplastisten prosessien esiintymiseksi endometriumissa, kasvaimet, tutkimus auttaa arvioimaan kohdunkaulakanavan läpinäkyvyyttä. Ultraäänellä oleva serosometri näyttää epänormaalin nesteen kertymiseltä ilman patologisia sulkeumia, mutta pitkän taudin aikana määritetään patologiset elementit, jotka vaativat yksityiskohtaisemman diagnostiikan.
 • Dopplografia serosometrillä on välttämättä mukana ultraäänellä.. Lääkäri määrittää endometriumin verisuonittumisen asteen päätettäessä erillisen diagnostiikkakäynnistyksen suorittamisesta.
 • Kaavinta suoritetaan endometriumin lisääntyneen verisuonittumisen läsnä ollessa, mikä on vaarallista endometriumin hyperplasian kannalta. Tällaisissa tapauksissa suoritetaan hysteroskooppia, kuretti.
 • Endometriumin histologinen ja sytologinen diagnoosi kuretuksen jälkeen.
 • Aspiraatiobiopsia, pipelin biopsia, jos puhdistusta ei suoriteta.
 • Lantion elinten CT ja MRI - kolmiulotteinen kuva antaa sinulle mahdollisuuden nähdä kaikki patologiset muutokset sukupuolielimissä.
 • Tuumorimerkkien havaitseminen veressä.
 • Veritesti hormoneille.

Varmista, että suoritat bakteriologisen siemenen sukupuolielimestä ja imetään kohdusta tunnistamaan patogeeniset mikro-organismit, jotka ovat aiheuttaneet tulehduspitoisuuden sisällön.

Hoidon periaatteet

Tutkimuksen tulosten perusteella lääkäri tekee hoito-ohjelman serosometreille.. Näiden ultraäänien ohjaaman vaihdevuosien naisten kirurgisen toimenpiteen taktiikan määrittämiseksi. Jos nesteen kerääntymisen paksuus on alle 6 mm ja endometrium ei ole verisuonittunut, puhdistusta ei suoriteta - hoito suoritetaan lääkityksellä. Jos ultraäänitiedot ovat epäselviä, suoritetaan hysteroskooppi poistamalla eksudaatti ja kuretti.

Nuorilla naisilla suoritetaan hysteroskooppia, eritteiden poistoa ja kurettaa myöhempää histologiaa varten. Hoidon alkuvaiheessa kohdunkaulan kanava avataan nesteen ulosvirtauksen mahdollistamiseksi. Kohdunkaulan kaavinta ei suoriteta.

Ekstraatin poistamisen jälkeen hoidon periaatteet pelkistyvät antibakteeriseen hoitoon ja hormonitasojen palauttamiseen.

Miten serosometrejä käsitellään?

 • Aloe-, istukan - biostimulanttien liuos lihaksensisäisesti 20 päivän ajan.
 • Lidaza, Longidase-liuos - hoitokurssi koostuu 5-10 injektiosta. Proteolyyttisillä entsyymeillä on huomattava ennaltaehkäisevä vaikutus tartuntaan.
 • Askorbiinihappo, ryhmän B vitamiinit.
 • Angioprotektorit, venotoniset lääkkeet - Detralex, Venorin, parantavat verenkiertoa ja laskimotilaa.
 • Immunomodulaattorit - Immunal, Immunorm, interferonivalmisteet kehon suojatoimintojen vahvistamiseksi.
 • Antibakteeriset lääkkeet - kefatsoliini, ornidatsoli, metronidatsoli, siprofloksasiini ja muut.
 • Tulehduskipulääkkeet, särkylääkkeet - Diclofenac, Phoebs, Naproxen.
 • Hormonaaliset peräpuikot estrogeenin kanssa - Estrokad, Ovestin naisille vaihdevuosien aikana. Ne estävät muita atrofisia prosesseja sekä palauttavat emättimen mikroflooran, poistavat kutinaa ja polttamista, estävät patogeenisten mikro-organismien lisääntymisen.

Jos nesteen määrä on yli 6 mm, havaitaan taipumusta sen lisääntymiseen, konservatiiviset taktiikat pysäytetään ja serosometrejä käsitellään kirurgisesti - arpia leikataan, kohdun kaavitaan, polyypit ja muut kasvaimet poistetaan. Tämän jälkeen hoito suoritetaan käyttämällä antibakteerisia, anti-inflammatorisia ja hormonaalisia lääkkeitä taustalla olevan sairauden poistamiseksi.

Naisilla vaihdevuosien aikana serozometrilla on epäsuotuisa ennuste - endometriumin hyperplasia, polyyppikasvu ja endometriumin syövän suuri todennäköisyys kirjataan sen taustaa vasten.

Pienellä nesteen kerääntymisellä on määrätty tulehdusprosessien merkkejä, fysioterapeuttisia hoitomenetelmiä - magnetoforeesi, elektroforeesi, laserporeesi.

Epätavalliset hoidot

Perinteistä lääketietettä voidaan käyttää lääkärin kanssa neuvoteltuaan, ja niitä tulee käyttää yhdessä lääkityksen kanssa.

Miten poistetaan nestettä kohdusta kansan korjaustoimenpiteillä:

 • Borovaya-kohtu - yksi parhaista kasveista gynekologisten ongelmien hoitoon. Infuusio valmistetaan 40 g: sta murskattua raaka-ainetta ja 400 ml: aan kiehuvaa vettä, jolloin koostumus jätetään suljettuun astiaan 2–2,5 tunnin ajan. Juo joka 6. tunti 50 ml: lla lääkitystä, hoidon kesto on 2 viikkoa.
 • Lämpötilan puuttuessa infektioprosessin merkit, terapeuttiset kylpylät auttavat selviytymään serosometristä ja lisää 15 g sinappijauhetta veteen. Istunnon kesto - neljännes tunti, menettely tulisi tehdä joka toinen päivä.
 • Acacia-tinktuura myötävaikuttaa seroosin nesteen nopeaan imeytymiseen - 50 g kukintoja kaadetaan 250 ml vodkaa, pannaan pimeään huoneeseen 14 päivän ajan, valuu. Ota 20 tippaa kerran päivässä, sinun täytyy ensin laimentaa pieni määrä vettä, jatka hoitoa, kunnes epämiellyttävät oireet poistuvat kokonaan.

Jotta voidaan vähentää tulehdusta kohdussa, vahvistaa immuunijärjestelmää, sinun täytyy juoda kompota viburnum marjoja, tuoretta selleri mehua, käytä mehiläistuotteita. Lääkeaineiden ruiskun infuusio auttaa nopeuttamaan elpymistä - 20 g kamomillan, tammen kuoren tai johanneksen yrtin yrttiä kukitaan 1 litra kiehuvaa vettä jäähtymään. Suorita menettely joka ilta 15–20 päivää.

Kohtuun serosometri kehittyy eri gynekologisten poikkeavuuksien taustalla, ja oikea-aikainen hoito on mahdollista päästä kokonaan eroon patologiasta ilman myöhempiä komplikaatioita tai vähentää merkittävästi seroosin nesteen määrää. Taudin välttämiseksi on tarpeen ylläpitää aktiivista ja terveellistä elämäntapaa, syödä oikein, käyttää nykyaikaisia ​​ehkäisymenetelmiä vasta perusteellisen diagnoosin jälkeen.