Purkautuminen kohdunsisäisen laitteen asettamisen jälkeen

Yksi suosituimmista ehkäisyvälineistä on nykyään intrauteriinisia laitteita (IUD). Merivoimien asianmukainen asennus ja 99 prosentin soveltamista koskevien sääntöjen noudattaminen takaavat positiivisen tuloksen ei-toivotusta raskaudesta. Tämä ehkäisyväline, joka on naispuolisen kehon vieras elin, voi kuitenkin aiheuttaa monia sivuvaikutuksia. Yksi heistä, monet naiset kutsui valinnan spiraalin asennuksen jälkeen. Jokaisella naisella on omat ominaisuutensa. Ei ole välttämätöntä pelätä pientä salaisuutta tämän tyyppisen ehkäisymenetelmän asennuksen jälkeen, mutta on tärkeää tietää, että purkausta ei aina pidetä normaalina. Joskus ne voivat olla useiden sairauksien harbingers.

Spiraalien tyypit

Lähes kaikki IUD: t on valmistettu turvallisista polymeerimateriaaleista. Nykyaikainen lääketiede tarjoaa yli viisikymmentä eri spiraalia, jotka vaihtelevat muodoltaan, koostaan ​​ja toimintaperiaatteestaan.

Suosituimmat vaihtoehdot ovat T-muotoisia. Ne ovat helppokäyttöisiä ja helppoja asentaa.

Jos tarkastelemme laivaston toiminnan periaatetta, se voi olla:

 • neutraali;
 • hormonit;
 • lääkkeen aiheuttama.

Neutraalit suorittavat vieraan laitoksen tehtävän, mikä estää alkion kehittymisen. Ne ovat melko hankalia, eivät anna maksimaalista takuuta suojelusta ja aiheuttavat runsaasti tuskallisia aikoja. Hyvin usein sen jälkeen, kun tällainen elementti on asennettu kohdusta, se voi olla verenvuoto.

Lääketieteelliset spiraalit eroavat materiaalista, josta ne on valmistettu, ja ovat:

 • kupari sisältää;
 • hopealla;
 • kullan laakeri.

Kuparia sisältäviä ehkäisyvalmisteita on helppo asentaa, harvoin voi aiheuttaa erittäin kielteisiä sivuvaikutuksia, ne ovat melko tehokkaita ja kompakti. Niiden käyttöä ei kuitenkaan pidä sietää tulehdusprosesseissa, lantion elinten patologioissa, kohdunkaulan eroosiossa jne.

Kullanvärinen - ei-syövyttävä, täysin yhteensopiva kohdun kudosten kanssa, ei aiheuta haittavaikutuksia eikä allergioita. Ne asennetaan pidempään kuin merivoimat hopean ja kuparin kanssa.

Hormonaalinen - sisältää hormonia, joka vapautuu vähitellen kohduun ja antaa ehkäisyvaikutusta. Nämä IUD: t eivät aiheuta negatiivisia reaktioita ja ovat turvallisia naispuoliselle keholle.

Päästöjen syyt

Ei ole väliä kuinka hyvä ja turvallinen laivasto voi olla, hyvä lentäminen voidessa voi olla purkaus. Aluksi saattaa olla joitakin verenvuotoja asennuksen jälkeen. Tämä on normi ja älä välitä siitä. Näin keho reagoi spiraalin käyttöönottoon.

Purkaus on usein ruskeaa ja kestää useita päiviä useita kuukausia. On tapauksia, joissa salaisuus ei pysähtynyt erottumaan kuudesta kuukaudesta. Se voi olla runsas tai päinvastoin melko niukka.

Toinen syy purkautumisen esiintymiseen tämän tyyppisen ehkäisymenetelmän käyttöönoton jälkeen - vauriot kohdun sisäkudosten merivoimien asennuksen aikana. Tässä suoritusmuodossa salaisuus ei ole paksu, vaan siihen liittyy kipua alavihassa.

Hormonikäämiä voidaan korostaa ruskeana asennettaessa. Tämä on kehon vaste vieraille hormoneille. Tällaiset eritteet pysähtyvät heti, kun hormonaalinen tasapaino on normalisoitu.

Mahdolliset komplikaatiot

Hyvin usein spiraalin käyttöönotto johtaa infektioiden, sienien ja virusten nauttimiseen. IUD on myös lantion elinten tulehduksen aiheuttaja, sillä spiraaleilla tulehduksilla on vihertävä tai kellertävä väri, jonka haju on epämiellyttävä.

Komplikaatiot tämän tyyppisen ehkäisymenetelmän asentamisen jälkeen voivat olla verenvuotoa, jos elin hylkää laivaston. Tämä salaisuuden erottaminen tapahtuu spiraalin aseman rikkomisessa.

Hyvin harvoin, mutta silti tapahtuu, kun tämän elementin käyttöönotto aiheuttaa kohtuun vaurioita tai puhkeamista. Sitten nainen alkaa paitsi salaisuuden erottamisen kuin verenvuodon.

Lausuntojen gynekologit

Raskauden suojaamiseksi IUD: n asentaminen on hyvä vaihtoehto. Esittelyprosessi on kivuton eikä kestää yli 15 minuuttia. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että se ei aiheuta kehon negatiivista reaktiota. Emättimen sisäisen laitteen asentamisen tai muiden ilmenemismuotojen jälkeen voi olla purkautumista sen vuoksi, että ehkäisyvalmiste ei ole juurtunut. Tästä syystä vierailu gynekologiin, jolla on tumman värin tai veren limaa, on välttämätön menettely ja ei ole suositeltavaa lykätä vierailua.

Kun helix ruiskutetaan, verinen tai ruskea purkaus ilman hajua katsotaan hyväksyttäväksi. Jos aine on saanut toisen värin, naisella on esiintynyt epämiellyttävää hajua, vatsakipua ja alaselän kipuja, sinun on välittömästi tutkittava gynekologi.

Vaikka kohdunsisäinen laite voidaan antaa missä tahansa iässä, tämän tyyppiselle ehkäisylle on useita vasta-aiheita. Tämä koskee lähinnä sukuelinten patologioita ja sairauksia. Näitä ovat:

 1. Alikehittynyt kohtu.
 2. Epämääräisen alkuperän kohdun verenvuoto.
 3. Kohdun.
 4. Polyypit.
 5. Pahanlaatuiset kasvaimet.
 6. Epäsäännölliset kuukautiset.
 7. Infektio sukupuolielimissä.

Suhteellisia kontraindikaatioita otetaan huomioon myös:

 1. Pitkäaikainen kuukausittain.
 2. Siirretty endometrioosi.
 3. Huono veren hyytyminen.
 4. Sydän- ja verisuonijärjestelmän sairaudet.
 5. Diabetes.

Ennen kohdunsisäisen ehkäisyvalmisteen käyttöönottoa naisen tulee ehdottomasti kertoa lääkärille kaikista aiemmista ja olemassa olevista sairauksista. Vain silloin gynekologi voi valita oikean spiraalin oikein tai päättää, onko suositeltavaa soveltaa sitä. Ehkä toinen ehkäisymenetelmä on tätä tehokkaampi.

Kaikki gynekologit suosittelevat: helixin käyttöönoton jälkeisen epämukavuuden vuoksi sinun on otettava yhteys lääkäriin. Riippumatta tumman liman syystä, kivusta, verenvuodosta, vain gynekologi tekee oikean diagnoosin.

tulokset

Gynekologien mukaan helixin jälkeen purkautuminen ei aina ole patologiaa. Ulkomainen elin, nimittäin tällainen on jopa korkealaatuisempi intrauteriininen IUD, voi aiheuttaa niiden näkyvän. Tässä tapauksessa salaisuuden erottaminen ei aina kulje muutaman päivän kuluttua, mutta voi kestää jopa kuusi kuukautta.

Terveytesi säilyttämiseksi on suositeltavaa kuulla asiantuntijaa, joka määrittelee vastuuvapauden syyn ja niiden luonteen. Tarvittaessa gynekologi määrittelee konservatiivisen hoidon tai purkaa injektoidun ehkäisyn.

On syytä muistaa, että tällainen ehkäisyväline ei ole 100-prosenttinen suoja ei-toivotusta raskaudesta. Ja on melko naiivi uskoa, että hän pystyy suojelemaan sukupuolitauteja vastaan.