Kuukausittain IVF: n jälkeen: ominaisuudet ja mahdolliset poikkeamat

In vitro-hedelmöityksessä käytetään hormonihoitoa, jonka tarkoituksena on valmistaa kehoa menettelyä varten. Epäilemättä lääkkeet vaikuttavat voimakkaasti naisten endokriinitasoon, mikä johtaa väliaikaisiin häiriöihin kehossa.

Jos raskaus ei ole tullut, kuukautiskierron pitäisi näkyä. Ei kuitenkaan ole syytä odottaa, että ne tulevat tavanomaiseen aikaan. Oman hormonien tuottaminen, joka säätelee munasarjojen toimintaa, vie jonkin aikaa.

Milloin kuukausittaiset jaksot alkavat epäonnistuneen IVF: n jälkeen

Jos hCG: tä analysoitaessa käy ilmi, että tulos on negatiivinen ja että alkion istuttaminen ei tapahtunut, kuukauden kuluttua varmasti alkavat kuukaudet. Milloin he menevät ja kuinka kauan he jatkavat?

Epäonnistuneen IVF: n jälkeen kukin nainen vastaa eri tavoin lisääntymisteknologiaan, ja asiantuntijat eivät ilmoita tarkkoja päivämääriä. He sanovat, että kuukautiset kulkevat yleensä 3-5 päivän kuluttua tuen peruuttamisesta.

Potilaat, joille on tehty tällainen testitila, että kuukautiset alkoivat noin 3–12 päivää alkion uudelleenistutuksen jälkeen. Purkauksen esiintyminen epäonnistuneen IVF: n jälkeen on täysin surullinen tapahtuma naiselle, mutta yritä vastata siihen oikein.

Erityistä huomiota on kiinnitettävä ekstrakorporaaliseen hedelmöitymiseen vaihdevuosien aikana, joka yleensä tapahtuu ilman jaksoja. Aiemmin se oli mahdotonta, mutta vanhusten parissa teknologian kehittämisellä on mahdollisuus toteuttaa IVF. Tietenkin embrion kuljettamisen aikana tällaisissa naisissa ei ole kuukautisia. Tässä tapauksessa potilas on tutkittava täysin ennen seuraavaa yritystä.

Miksi viive voi viivästyä

Saatat tietää, että tiedät jo varmasti menettelyn epäonnistumisesta, mutta kuukausittaisia ​​ei ole ja ei. Älä yritä rohkaista itseäsi ajattelemalla, että vastuuvapaus ei tullut, kun raskaus syntyi. Sinun täytyy olla, että kehosi tarvitsee enemmän aikaa vahvuuden saamiseksi ja luonnollisten prosessien palauttamiseksi.

Tärkeimmät syyt, joiden vuoksi kuukautiset puuttuvat:

 1. Stressaava tilanne, naisen psykologinen stressi. Negatiiviset tunteet aiheuttavat korisolin lisääntynyttä tuotantoa, joka vaikuttaa hormonaaliseen säätelyyn.
 2. Väärin valittu hormonihoito.
 3. Endometriumin paksuus on pieni, purkautuminen on vähäistä, ja nainen uskoo, että se on vain tahroja.
 4. Kohdun limakalvon hylätyt osat ovat liian suuria, jotka estävät kohdunkaulan kanavan, jolloin syntyy viivästynyt kuukautiset.
 5. Tulehduksellisten prosessien alkaminen kohdunontelossa.
 6. Koulutus useiden keltaisten elinten follikkelien puhkeamisen jälkeen, jotka ovat vastuussa syklin luteaalisesta vaiheesta.

Jos kuukautiskierron viive ei kestä kovin kauan, lääkärit eivät pidä tätä merkkinä patologiasta. Kuitenkin kun kuukautiset menivät myöhään alkionsiirron jälkeen, on todennäköistä, että kehoa on vaikea saada talteen IVF: stä.

Ensimmäisten kuukautisten luonne

Jos implantaatioyritys oli naiselle väliaikainen, seuraavaksi ilmestynyt kuukautiset poikkeavat tavanomaisesta. Ensimmäisten kuukautisten luonteen muutos ei saisi huolehtia potilaasta, koska se on täysin luonnollinen.

Yleisimmät valitukset ovat:

 1. Verenvuodon luonteen muuttaminen. Ensinnäkin on vähäistä, joka kasvaa vähitellen. Päästöt lisääntyvät, paksut ja sisältävät hyytymiä, jotka johtuvat kohdun tiheän funktionaalisen kerroksen irtoamisesta.
 2. Kuukausittainen kesto voi olla enintään 12 päivää.
 3. Kivun esiintyminen kriittisinä päivinä: nainen panee merkille, että hänellä on vatsa.
 4. On yleistä epämukavuutta.

Tällaiset muutokset johtuvat hormonitoiminnoista, kun toteutetaan lyhyt protokolla. Kun nainen otti lisää antikoagulantteja, purkaus on runsasta, punaista ja ei sisällä hyytymiä. Jos ne ovat liian voimakkaita, hävinneen veren määrä on merkittävä tai jatkuu pitkään eikä lopeta, hakeudu välittömästi lääkärin hoitoon.

Yleensä toisen kuukautisen alkaminen tapahtuu ajoissa, ne tulevat normaaleiksi eivätkä aiheuta vakavaa epämukavuutta.

Epäsäännölliset kuukautiset IVF: n jälkeen - mitä tehdä

In vitro hedelmöityksen jälkeen ei ole epätavallista kuukausittaisen erittymisen epäiltyinä päivinä: sykli häviää, se on pitkänomainen, lyhentynyt tai epäsäännöllinen. Lääkärit selittävät tämän naisen lisääntymisjärjestelmän liian hitaasti palauttamisen hormonaalisen stimulaation toteuttamisen jälkeen. Syklin uskotaan olevan sama 2-3 kuukautta IVF: n jälkeen.

Voit kuukausittaisten asiantuntijoiden normalisoimiseksi suositella suosituksia:

 1. Syö oikein ja ei missään tapauksessa pidä kiinni ruokavalioista: sinun täytyy saada ravintoaineita riittävästi. Juo suositeltu määrä vettä - vähintään 1,5 litraa päivässä.
 2. Käytä säännöllisesti välttääksesi painojen nostamista.
 3. Päästä eroon huonoista tavoista: lopeta juominen ja tupakointi.
 4. Yritä olla hermostunut. Jos sinusta tuntuu, että et pysty selviytymään stressistä, lääkäri määrää rauhoittavia, jotta voit rentoutua.
 5. Ota fytodrugit ja fytohormonit, jotka hoitava lääkäri määrää.
 6. Vieraile säännöllisesti gynekologiin kuukautiskierron normalisointiin asti, merkitsemällä kalenteriin kuukautisten alku ja loppu.

Huomaa, että jos viivästykset in vitro hedelmöityksen jälkeen tulevat epäsäännöllisiksi, tämä voi merkitä theca-luteiinikystojen esiintymistä. Usein tällaisia ​​muodostelmia esiintyy naisilla, joilla on endometrioosi, munasarjojen hyperstimulaatio-oireyhtymä ja polysystinen. Jos haluat poistaa patologian, ota yhteyttä lääkäriisi.

Mitä ei tehdä, kun viivästyt

Jos in vitro-hedelmöitys ei onnistu, älä raskaustestiä viivästyneiden kuukausien aikana. Siihen liittyminen ei tapahtunut, joten analyysi on sinulle liian paljon stressiä.

Älä yritä säätää sykliä ottamalla itse hormonaalisia valmisteita. Tämä on terveydelle vaarallista, koska tilannetta on mahdollista merkittävästi pahentaa. Lääkärit sanovat, että on erityisen riskialtista käyttää näitä lääkkeitä päivinä, jolloin epästabiili hormonitasapaino ilmenee välittömästi alkion irtoamisen jälkeen.

On myös ei-toivottavaa käyttää "isoäidin reseptejä" yksinään kuukausittaisen viivästymisen poistamiseksi. Joskus harmittomat yrtit voivat aiheuttaa vakavia terveysongelmia naisille. On parempi sopia hoitavan lääkärin kanssa, joka sanoo varmasti, voidaanko ne ottaa.

Yritä poistaa fyysiset harjoitukset, jotka vaativat nostopainoja tai kuormitusta suorille ja vinoille lihaksille. Anna periksi yhdynnän ajan, jotta lisääntymisjärjestelmä voi toipua. Älä liioittele ja yritä suojautua infektiolta, jotta tilanne ei pahene.

Mitä IVF: n menestys riippuu lääkäristä:

johtopäätös

Kun naiselle annetaan in vitro hedelmöitysprotokolla, hän alkaa odottaa raskautta suurella toivolla. Psykologinen hormonihoito valmistelee potilaan raskauteen. Valitettavasti IVF ei ole onnistunut kaikissa tapauksissa. Tämän seurauksena pitäisi alkaa kuukausittain, jotka poikkeavat ennen menettelyä.

Epäonnistunut in vitro-hedelmöitys ei vaikuta kykyyn implantoida uudelleen alkio. Ennen IVF: ää sinun on normalisoitava kuukautiskierto ja suoritettava täydellinen tutkimus. Sen jälkeen voit taas mennä keinosiemennykseen.

Kuukautiset IVF: n jälkeen

IVF-protokollan päättymisen jälkeen jokainen nainen tuntuu siltä, ​​että hän olisi keskeytetyssä tilassa. Hän odottaa kuukautisia ja pelkää häntä hyvin: tämä merkitsisi, että raskauden yrittäminen epäonnistui.

Milloin kuukautiset alkavat IVF: n jälkeen? Mitä pohditaan tarkasti kuukausittain, koska alkion uudelleen istutuksen ja normaalisti veren purkautumisen jälkeen? Tällöin sinun täytyy soittaa nopeasti tai mennä lääkärin puoleen ja kun tilanne kärsii? Ja lopuksi, miten ymmärtää, milloin ei ole toivoa?

Kuukausittain IVF: n jälkeen

Kun kuukautiset alkavat IVF: n jälkeen, se riippuu kahdesta tekijästä:

Ensimmäinen. Onko lannoitus onnistunut vai ei

Jotta alkio voidaan istuttaa, se kestää vain 40 tuntia. Tällöin nainen saattaa noin 3 päivällä huomata vähäistä tarkkailua, ja vatsa "voi myös satuttaa" kuin kuukautisten aikana. Tästä ei tarvitse huolehtia, on vielä liian aikaista testata HCG: tä. Tarkkaile itseäsi: jos tällainen ”hämärä” on yhä harvinaisempi ja sitten pysähtyy, arvokasta hormonia voidaan määrittää 5-6 päivän kuluttua (vaikka se on parempi - vielä 14–15 päivää).

On niin "mutta". Alkio voi kehittyä kohdussa ja liittää jopa 10 päivää siirron jälkeen. Tämä on normin muunnos, jota kutsutaan myöhäiseksi istutukseksi. Sitten sinun täytyy katsoa:

  jos se on kuukausittain päivänä 10 IVF: n jälkeen, niin ne ovat hyvin runsaita, hyytymiä tulee ulos, limakalvoja, jotka voivat hyvin muistuttaa alkioita. Kuukautiskierto - jos veren poistumista emättimestä juhlitaan vähintään 3 päivää.

Varoitus! Spotting, joka kestää yli 10 päivää, ei ole enää kuukautiskierto, mutta kohdun verenvuoto!

 • jos se on implantin verenvuoto, se on hyvin vähäistä. Aluksi se voi olla punertava, mutta sitten - ruskea. Jos tämä vetää vatsaan, sinun täytyy levätä niin paljon kuin mahdollista, soita lääkärille ja sitten, jos hän suosittelee, lahjoita verta hCG: lle.

Varoitus! Raskautta ei voida pitää sellaisten oireiden ilmentymisenä, kuten pahoinvointi, rintojen suureneminen, mielialan muutokset, maun muutokset jopa 14 päivään asti!

Toinen. Mitkä ovat kehon ominaisuudet

Tässä on tärkeää, mitä hormonaalista taustaa oli ennen pöytäkirjaa, mikä oli sykli ennen hormonilääkkeiden käyttöä. Se merkitsee myös sitä, mikä protokolla on sovellettu. Organismitekijä on eniten vaikea ennustaa.

Se riippuu henkilökohtaisista ominaisuuksistasi, jos aikasi ovat kulkeneet etukäteen tai päinvastoin, 14 päivää on kulunut, hCG-testi on negatiivinen, eikä kuukautisia ole vielä. Selvittää syitä ja tunnistaa poikkeavuuksia, jotka saattavat näkyä IVF: n taustalla, on otettava yhteyttä gynekologeihin.

Lääkärin kuuleminen on tarpeen, jos kysymys on "mitä tehdä, jos kuukautiskierto on rikki?"

Kuukausittain epäonnistuneen IVF: n jälkeen

Jos alkioita ei voida istuttaa, kuukautiset alkavat normaalisti 3–14 vuorokautta alkion uudelleenistutuksen jälkeen (yleensä kestää 3-5 päivää tukihoidon lopettamisen jälkeen).

Jos näin ei tapahdu, tarvitset lääkärin kuulemisen! Syyt voivat olla erilaiset, kuten naisen huonot tavat ja kokeneet psykologiset stressit, jotka vaikuttavat kielteisesti aivolisäkkeeseen ja aiheuttavat hormonaalista vajaatoimintaa.

Mitä harkita normia epäonnistuneen protokollan jälkeen:

 • ja epätavallisen kivuttomat ja päinvastoin tuskalliset jaksot IVF: n jälkeen;
 • runsas kuukautiset;
 • hyytymien ja endometriumin fragmenttien erittyminen (mikä voi muistuttaa ”lapsi” tai ”alkio”)

Ensimmäisten kuukautisten jälkeen IVF: llä "on oikeus" olla epätavallinen. Toisessa kuukaudessa voi olla myös poikkeamia, mutta veren purkautumista ei pitäisi tapahtua. Yleensä kuukautiskierto voidaan toteuttaa noin toisen vuoden ajan, mikä ei saa aiheuttaa paniikkia.

Varoitus! Ensimmäisen 2-6 kuukauden kuluttua epäonnistuneesta IVF: stä luonnollisen raskauden mahdollisuudet maksimoidaan!

IVF: n jälkeen ei ole kuukautisia ja testi on negatiivinen.

Jos ei ole kuukautisia epäonnistuneen IVF: n jälkeen, sinun ei pitäisi ajatella lääketieteellistä virhettä! Lisäksi et voi ottaa mitään lääkkeitä raskauden ylläpitämiseksi. Jos 14. päivänä hCG-alkion istutuksen jälkeen on negatiivinen - sinun täytyy kestää tämä epäonnistuminen, mutta sinun pitäisi aina kuulla lääkärin kanssa selvittääksesi viivästymisen syyt.

Lääkärin kuulemisen on oltava kiireellistä (puhelimitse - hoitavan lääkärin kanssa, ja jos hän ei vastaa - milloin tahansa 24 tunnin gynekologisessa sairaalassa):

 • ennen pöytäkirjaa sykli oli 25 päivän kuluessa;
 • esiintyi turvotusta;
 • se oli vaikea hengittää;
 • lisääntynyt lämpötila.

Jos siis luovutat veren hCG: lle päivänä 14 alkion uudelleenistutuksen jälkeen ja tulos on negatiivinen, tätä ehtoa tulisi pitää kuukausittaisena viiveenä. Tämä edellyttää lääkärin käyntiä ja tutkimusta!

Näyttö kuukautisten jälkeen IVF

In vitro hedelmöittämisen jälkeen nainen alkaa himo odottaa hCG: n tuloksia, kun taas psykologisesti alkuvaiheista, jolloin raskaus tuntuu. Kuukautiskierron viivästyminen antaa toivoa menestykselle, mutta ei aina ole merkki käsityksestä. Ja kun kuukautiskierto ekologisen tapahtuman jälkeen tapahtuu äkillisesti, se on järkytys, mikä tekee sinusta hermostuneen ja etsivät tämän ilmiön syytä.

IVF-viiveet

Lannoitteen tuloksen selvittämiseksi sinun on odotettava vähintään 2 viikkoa, kunnes hCG-testit vahvistavat tai kieltävät käsityksen. Sitä, että nainen alkaa tuntea raskauden oireita ensimmäisenä päivänä sen jälkeen, kun menettelyä ei ole, ei voida kutsua IVF-indikaattoriksi.

Syynä pahoinvointiin, vatsakipuun, maitorauhasen turvotukseen on lisääntymisjärjestelmän hormonaalinen uudelleenjärjestely lääkkeiden stimulanttien vaikutuksen alaisena. Embryo-insertio kohdunonteloon on väkivaltainen toiminta, joka johtaa kehoon stressaavaan tilanteeseen. Tämä voi myös olla epäsuora syy kuvitteellisen toksikoosin merkin esiintymiseen.

Mutta ennen kaikkea nainen on vakuuttunut raskaudestaan, jos kuukautiset viivästyvät ekologisen käytön jälkeen. Kun kyseessä on in vitro-hedelmöitys, on mahdotonta lähestyä tilannetta luonnollisten prosessien mittauksilla. Loppujen lopuksi IVF on interventio naisten sykliin, joten ajoitus saattaa olla epäonnistunut.

On aivan luonnollista, että ensimmäisten viikkojen jälkeen IVF: n jälkeen valinta ei käynnisty. Kun kuukautiset puuttuvat alkionsiirron jälkeen, johon liittyy vatsakipu, viittaa siihen, että blacysta onnistui saamaan jalansijaa kohdun seinää vasten, mutta hylkäysprosessi alkaa. Jos supistukset ovat aktiivisia, alkio ei pysty tunkeutumaan kohdun kudoksiin, eikä raskaus tapahdu.

Joskus nainen kaataa sen hetkeksi, että toisella kierroksella ei ole kuukautisia eko-ajan jälkeen, vaikka hCG-testit ovat jo vahvistaneet raskauden puuttumisen. Tällöin stressaavat tilanteet voivat vaikuttaa, mikä johtuu paitsi kuukautiskierron epäonnistumisesta, mutta kuukautisten puuttumisesta pitkään aikaan.

Menstruaatio toimenpiteen jälkeen

On käynyt ilmi, että IVF: n jälkeen naisella on kuukautisten tunne, mutta tätä ei kuitenkaan voida pitää osoituksena epäonnistuneesta toteutuksesta. Jopa niukat ajanjaksot, jotka aiheutuvat eco-ruskeasta pisteestä, ovat melko luonnollisia ilmentymiä. Tätä tilannetta kutsutaan "hiukkasiksi IVF: n jälkeen", ja se on merkki hormonaalista säätöä. Tässä tapauksessa menettelyn tulos voi olla onnistunut.

Voiko kuukausittain mennä alkionsiirron jälkeen? Jos kuukautiset ovat menneet sen jälkeen, kun alkio on viety kohtuun, tämä ei ole vielä osoitus siitä, että menettely olisi epäonnistunut, ja alkion hylkääminen on alkanut. Kun verenvuoto poikkeaa tavanomaisesta, se voi olla merkki luonnollisesta implantaatiosta (blacistan käyttöönotto kohdun seinään).

Ensimmäisinä päivinä elinsiirron jälkeen runsas purkautuminen hyytymisillä on useimmiten merkki muuttoliikkeestä. Siksi naisen on arvioitava tilannetta oikein, eikä kiinnitä huomiota raskauden oireisiin.

Kun runsaasti kuukautisia alkoi eco: n jälkeen hgchille, potilas on moraalisesti limbo. Ensi kuussa alkioiden siirron jälkeen joissakin kulkureissa ilman kuukautisten merkkejä, toisissa - lähes välittömästi meni kuukausittain alkioiden uudelleenistutuksen jälkeen. Ja jos ensimmäisessä tilanteessa on vielä toivoa, että käsitys on onnistunut, toinen hetki tarkoittaa, että lähitulevaisuudessa ei ole raskautta.

Kivulias jakso IVF: n jälkeen osoittaa, että keho kamppailee alkioiden kanssa, jotka ovat onnistuneet kiinnittymään kohduun.

Lisääntyneet supistukset aiheuttavat paitsi kivun oireita, mutta myös runsasta verenvuotoa, joka pesee alkiot ontelosta.

Tässä tapauksessa tilannetta ei tarvitse pitää lauseena. Kuukauden jälkeen eko on vain epäonnistunut yritys konseptista. Kun olet odottanut, että sykli on palautettu, voit vaarantaa toisen in vitro -kasvatusmenettelyn.

Hylkäämisen syyt

Jos nainen tuntuu melko hyvin ensimmäisten 3-4 viikon aikana, mutta hän yhtäkkiä alkoi vuotaa kuin ikään kuin alkionsiirron jälkeen kuukautiskierron aikana, sinun ei pitäisi paniikkia, ennen kuin on olemassa virallinen vahvistus tai kieltäminen. Joka tapauksessa lääkäri tekee tuomion raskaudesta.

Kun hylkääminen tapahtuu ja kuukautiset saapuvat, syytä haetaan. Yleensä IVF ei tapahdu ensimmäisten 7-8 päivän aikana.

 • ehkä blacistit olivat riittävän heikkoja tai alkion vika tutkittiin;
 • kumppaneiden biomateriaalin geneettinen yhteensopimattomuus ei salli alkion kehittymistä;
 • kohdunkaulassa on tulehdusprosesseja tai endometrium alkoi kasvaa kohdun ulkopuolella.

Potilaan huonot tavat (tupakointi, alkoholi, epäterveellinen ruokavalio) voivat myös olla verenvuodon syy. IVF: n jälkeinen aika määrittää käyttäytymistoimenpiteet, joita tulisi noudattaa. Jos kuukausittaiset jaksot ovat alkaneet, se voi joissakin tapauksissa johtua potilaan istuvasta kuvasta tai liian voimakkaasta toiminnasta.

Myöhempi kuukautisten ilmeneminen, kun hCG: n analyysi antoi positiivisen tuloksen, voi olla reaktio tuen lopettamiseen.

Peruuta tuki

Useiden kuukausien kuluttua onnistuneesta hedelmöityksestä nainen saa hormonaalista tukea keskenmenon riskin poistamiseksi. Sitten jotkut kieltäytyvät siitä, kun taas toiset jatkavat huumeiden ottamista 36 raskausviikkoon asti.

Tuen poistaminen tulee toiseksi stressaavaksi tilanteeksi, johon keho ruiskutetaan. Välittömästi havaitaan kohtua, alavihan kipuja esiintyy. Naisille, joille on vaikea tulla raskaaksi, tämä on kriittinen indikaattori. Siksi raskauden jatkuminen tapahtuu hyvänlaatuisissa olosuhteissa lääkärin valvonnassa. Vain näin koko ajan ennen toimitusta kulkee ilman kuukautisia.

Milloin kuukautiset tulevat peruutustuen jälkeen? Tässä tapauksessa kaikki menee yksittäin. Joissakin naisissa tynkä voi alkaa välittömästi, toisissa veri 3. tai 5. päivänä. Jos raskas verenvuoto alkaa kohdun limakalvoista, voimme puhua ennenaikaisesta synnytyksestä (tai abortista). Naisen biologinen sykli, joka samaan aikaan kun tuen peruuttaminen, voi vaikuttaa sikiön hylkäämiseen.

Mitä myöhempi kuukautiset alkavat, sitä vaikeampi on toipua ekologisesta spanista. Nämä verenvuodot voivat kestää tavallista pidempään, olla runsaampia ja tuskallisempia. Päättää itsestäsi tämä tilanne ei ole sen arvoista - tarvitset asianmukaista hoitoa, jotta voit palauttaa normaalin syklin eko-jälkeen.

Jos nainen tarkkailee terveyttään, sitten toinen kuukautiskierto ekologisen alkamisen jälkeen alkaa ajoissa ja kulkee luonnollisesti ennen lannoitusmenettelyä.

Ekstrakorporaalisessa hoidossa potilas on jo psykologisesti mukautettava siihen, että mahdollisuudet tulla raskaaksi ensimmäistä kertaa ovat vain 40%. Siksi ei pidä pelätä kuukautisia, jotka aloitettiin toimenpiteen jälkeen, kunnes negatiivinen tulos antaa hCG-testin. Mutta tämä ei ole vielä syytä epätoivoon - pienen kuntoutuksen jälkeen on mahdollista jatkaa yritystä. Alkioiden kryoptrustointi voi olla onnistuneempi.

Mitä IVF-signaalin jälkeen tulee kuukausittain

IVF antaa lapsettomille perheille mahdollisuuden tulla vanhemmiksi myös toivottomimmissa tilanteissa. Tämä menetelmä ei kuitenkaan voi taata ensimmäistä kertaa 100 prosentin positiivista tulosta. Kaksi kolmesta naisesta on pakko turvautua toistuvaan IVF-menettelyyn: usein raskaus tapahtuu vain 3-5 kertaa. Kuitenkin melko usein sen jälkeen, kun muna on istutettu uudelleen, nainen alkaa. Mitä tehdä, jos kuukautiset tulevat IVF: n jälkeen, voidaanko raskautta ylläpitää?

Verenvuodon tyypin määrittäminen

On hyvin helppo sekoittaa kuukausittain IVF: n jälkeen implantointiprosessiin. Implantoimalla tarkoitetaan hedelmöittyneen munan kohdun limakalvon sisääntuloa. Se tapahtuu kolmen ensimmäisen päivän aikana samanlaisen toiminnan jälkeen. Implantin merkkejä ovat:

 • pienet kirkas veriset tippaa;
 • ruskehtava purkaus;
 • rintakipu;
 • rintojen herkkyys;
 • vatsan kipu alavihassa;
 • pieni lämpötilan nousu;
 • pahoinvointi;
 • ärtyneisyys.

2 päivää IVF-menettelyn jälkeen monet naiset huomaavat ruskean purkautumisen tai "ison." Tällainen ehto ei ole patologia. Silloin tämä ilmentymä voi sisältää 2 tulosta: pysäytä tai mene tavallisiin kuukautiskiertoihin.

Pieni määrä verta IVF: n jälkeen on hyvin yleistä. Loppujen lopuksi tämä menettely suoritetaan pitkän hormonaalisen valmisteen jälkeen, joka heikentää merkittävästi naisen kehoa.

Lievä verenvuoto on IVF: n stressaava ilmentymä, joka on seurausta kehon operatiivisesta hyökkäyksestä ja monista hormonivärähtelyistä.

Normaali hormonaalinen tasapaino pitäisi kestää aikaa, ja sitten naispuolisessa kehossa näkyy omat hormonit, jotka tukevat raskautta.

IVF: n purkautuminen saattaa olla hyvin, eikä tämä ole poikkeama. On tärkeää seurata niiden laadullisia ja määrällisiä indikaattoreita:

 • määrä;
 • intensiteetti;
 • luonnetta;
 • väri.

Ylivoimaisesti IVF: n jälkeen ei tapahdu täydellisiä kuukautisia, vaan pieni verenvuoto. Jos verenvuoto äkillisesti lisääntyi, hyytymiä ja kappaletta esiintyi, kiireellinen lääkärinhoito on tarpeen.

Tässä tapauksessa asiantuntija voi määrätä naiselle tukihoitoa ja jättää hänet sairaalaan tarkkailemaan raskauden säilyttämiseksi.

Jos raskaus on kuitenkin tapahtunut, kuukautiskierto on helppo sekoittaa IVF: n jälkeen kohdun verenvuodon jälkeen. Jos sitä ei pysäytetä ajoissa, raskautta ei voida tallentaa.

Vuodon syyt IVF: n jälkeen

Tietenkin, mikäli verenvuoto IVF: stä sukupuolielimestä tulee hälyttää naista. Loppujen lopuksi keskenmenon riski keinotekoisen käsityksen jälkeen on paljon suurempi kuin tavallisen käsityksen alkamisen jälkeen. IVF-tekniikalla raskauden epäonnistumisen syyt voivat olla:

 • stressi;
 • hormonaalisen tuen puute;
 • lääkemääräysten rikkominen;
 • progesteronin peräpuikkojen heikko imeytyminen.

Älä huolehdi, jos nainen vetää vatsan alareunaa, kuten kuukautisten aikana. Tämä tila voi olla jopa 12 raskausviikkoa. Syy siihen on keinotekoinen häiriö munasarjojen työhön ja niiden trauma.

Mitään testejä ei pitäisi luottaa IVF-toiminnan jälkeen. Ainoa luotettava tapa määrittää raskauden esiintyminen tässä tapauksessa voi olla tyhjään vatsaan tuotetun hCG: n analyysi.

Onnistuneen konseptin jälkeen on mahdollista jatkaa niukkoja jaksoja ensimmäisten 2-3 kuukauden aikana. Verihyytymiä tai vatsakipuja ei kuitenkaan pitäisi olla.

Raskaana olevilla naisilla esiintyy verenvuotoa:

 • munien keräämisen seurauksena, koska tämä vahingoittaa edelleen emättimen (purkaus on pieni ja kulkee nopeasti);
 • "kahden viikon odotus" -hetkellä (ennen hCG: n analysointia): samanaikaisesti verenvuoto voi alkaa nopeasti ja päättyä onnistuneen IVF: n jälkeen
 • endometriumin hormonaalisen tuen annos kasvaa;
 • alkionsiirron aikana (niskan tiiviydessä).

Ja jos kaikki sama kuukausittain IVF: n jälkeen

Yleensä hCG-testi on määrätty vahvistamaan raskaus naiselle IVF: n jälkeen. Ja jos analyysi osoitti, että käsitys ei tapahtunut, niin IVF: n jälkeinen aika tulee välttämättä.

Yleensä kuukautiset, kun IVF-tulos on negatiivinen, päivinä 3-12. Ruskean ”tynnyrin” jälkeen yleensä tavanomaiset jaksot. Ja vaikka tämä tapahtuma ei olekaan aivan iloinen, nainen ei saa olla järkyttynyt lainkaan. On paljon esimerkkejä, kun epäonnistuneiden yritysyritysten jälkeen tulee kauan odotettu raskaus.

On myös mahdollista, että nainen tietää varmasti, että hänen IVF-kokeilunsa epäonnistui, mutta hänellä ei ole vielä jaksoja. Tyypillisesti kuukautiset tapahtuvat 3-5 päivän kuluttua hormonihoidon peruuttamisesta.

Ei ole kannattavaa, että nainen hemmottelee itseään hCG: n negatiivisen analyysin jälkeen, että hän yhtäkkiä löysi itsensä raskaaksi. Tällaisella analyysillä on 100% tarkkuus.

Kuitenkin kuukautisten viivästyminen tässä tilassa ei myöskään ole harvinaista. Syy tähän voi useimmiten olla hormonaalisia häiriöitä. Normaalin fysiologian palauttaminen vie jonkin aikaa. Usein ensimmäiset kuukautiset näkyvät ajoissa, ja myöhemmät tulevat suurella viiveellä. Tämä voi olla 6-12 kuukauden sisällä. Joskus kaikkien ruumiinfunktioiden täydelliseen palauttamiseen tarvitaan erikoishoitoa.

Toinen vakava komplikaatio (vaikkakin harvinainen) kuukautisten puuttumisesta IVF: n jälkeen voi olla kohdunulkoinen raskaus. Siksi, jos sykliä ei ole käytetty yli 10 päivää tehokkaan IVF: n jälkeen, on suoritettava lääkärintarkastus.

Sama syy kuukautisten viivästymiseen epäonnistuneen in vitro-hedelmöityksen jälkeen voi olla stressi tai masennusongelmia, joita usein esiintyy monilla naisilla epäonnistuneen raskauden jälkeen.

Muutokset kuukautisten luonteessa IVF: n jälkeen

Usein naiset huomauttavat, että IVF: n purkauksen luonne vaihtelee. Tällaiset rikkomukset voivat olla monenlaisia.

 1. Kirkas scarlet-väri hyytymättömässä purkauksessa on seurausta käytetyistä lääkkeistä. Seuraavissa jaksoissa tämä kulkee.
 2. Yleinen huonovointisuus kuukautisten kanssa, joka muistuttaa myrkyllisyyttä (heikkous, pahoinvointi, selkäkipu tai vatsa). Nämä ilmentymät liittyvät kehon rakenneuudistukseen IVF: n aikana.
 3. Ensimmäiset jaksot menettelyn jälkeen voivat olla hyytyneitä ja tavallista enemmän. Tämä johtuu hormonaalisen stimulaation vaikutuksesta endometriumin paksuuteen. Usein superovulaatiota käytettäessä endometrium on tiiviimmin yhteydessä muihin kohdun kerroksiin, mikä johtaa voimakkaisiin kohdun supistumuksiin hyytymien ja arkuus. Ultraäänitutkimus paljastaa munasarjojen koon kasvun.
 4. "Kriittisten päivien" pitkä viive IVF: n jälkeen voi olla syynä kystoihin, polyypeihin tai muihin kasvaimiin. Tällaiset rikkomukset voidaan tunnistaa ultraäänen kulun aikana.
 5. Epäsäännölliset kuukautiset. Tämä tilanne johtuu usein hormonaalisesta epätasapainosta. Nainen ei kuitenkaan missään tapauksessa saa hormoneja omasta. Tämä on erityisen vaarallista tehdä sen jälkeen, kun alkio on hylätty (päivän epävakaa hormonaalinen tasapaino). Normaalien hormonitasapainojen osalta gynekologit voivat määrätä kattavan hoidon. Se edellyttää myös naisen koko elämäntavan tarkistamista ravitsemuksen normalisoinnin, itsesääntelyharjoitusten käyttöönoton, fyysisten harjoitusten (lukuun ottamatta vatsalihasten aktiivista kuormitusta) käyttöönoton yhteydessä.

Syy kuukautisten jälkeen IVF

Jokaiselle naiselle, joka päätti IVF: stä, kuukautisten alkaminen on samanlainen kuin epäonnistuminen. Mutta älä ole hermostuneita, koska ensimmäisellä yrittäessäsi tulla raskaaksi yksi nainen kolmesta onnistuu: kukaan ei anna 100-prosenttista takuuta käsityksestä ensimmäisen IVF-menettelyn jälkeen. Mitkä ovat syyt epäonnistuneeseen raskauteen IVF: n jälkeen? Tällaiset syyt voivat olla:

 • naisten sukupuolielinten tulehdukset;
 • vanhuus (pienenee siittiöitä tai munia);
 • lääketieteellinen virhe;
 • endometriumin paksuuden lisääntyminen (yli 13 mm);
 • huono laatu tai vika blastosysteissa;
 • kumppanien materiaalien geneettinen yhteensopimattomuus;
 • naisen myrkyllinen riippuvuus (tupakointi, alkoholi, huumeet);
 • yleiset sairaudet (lihavuus, diabetes jne.).

IVF-komplikaatiot

IVF-prosessi on usein ainoa tapa, jolla nainen kokee äidin onnen. Vain 40 prosentilla tästä menettelystä on onnellinen loppu.

Kaukana aina tulossa käsitys antaa naiselle mahdollisuuden turvallisesti kantaa ja synnyttää vauvan.

Yleisimmät ja suurimmat komplikaatiot keinosiemennyksen jälkeen voivat olla:

 1. Ektopedinen raskaus: esiintyy 2-3%: ssa tapauksista. Tällaisella komplikaatiolla munasolun leikkaaminen putkella on välttämätöntä. Muuten putken repeämä vaarantaa naisen elämän.
 2. Raskauden häipyminen. Samaan aikaan alkio lakkaa kehittymästä, ja nainen tuottaa munasolun kauhan. Patologia löytyy myös luonnollisesta käsityksestä. Keinotekoisella hedelmöityksellä tämä patologia voi kuitenkin esiintyä paljon useammin ja monta kertaa.
 3. Yliannostuksen oireyhtymä raskauden aikana. Tämä patologia liittyy syklisiin häiriöihin alkion uudelleenistutuksen jälkeen. Tässä tapauksessa naisen on vaikeaa määrittää, kuinka säännöllisesti hänen aikansa alkaa. Muutaman kuukauden kuluttua epäonnistuneesta IVF-syklistä sykli pysyy epäsäännöllisenä, ja purkauksen luonne vaihtelee huomattavasti (syvyys, kesto jne.) Kaikki tämä liittyy hormonaalisiin vaikutuksiin kehoon IVF-menettelyn aikana. Joskus lääkkeitä käytetään normaalin syklin palauttamiseen.

Kuukausittain IVF: n jälkeen ovat hyvin yleisiä. Ja sinun ei pitäisi paniikkia samaan aikaan. Ehkä näin keho reagoi kehittyneeseen raskauteen. Jos raskaus ei ole vielä tullut, on vielä paljon mahdollisuuksia muodostaa vauva, eikä ole syytä luopua ennenaikaisesti. Hyvää äitiyttä sinulle!

Kuukausittain IVF: n jälkeen

Älä ole ujo, kysy henkilökuntamme erikoisalalta juuri täällä. Vastaamme! Esitä kysymys >>

In vitro-hedelmöitys on nykyaikainen lisääntymisapuohjelma, jota käytetään hedelmättömyyteen. Menettelyn jälkeen jokainen nainen odottaa viivästystä, joka on merkki raskauden alkamisesta. Mahdollinen skenaario on kuitenkin kuukausittain IVF: n jälkeen. Ilmoitetaanko tämä epäonnistumismenettelylle? Ja missä tapauksissa kuukautiset voivat tulla? Saat vastauksia artikkelista.

Milloin odottaa ensimmäisen kerran kuukaudessa epäonnistuneen IVF: n jälkeen

Jos raskaus ei ole tullut, on loogista, että seuraavat kuukausittain tulevat pian. Mutta IVF-menettelyn jälkeen kaikki voi olla erilainen, koska pöytäkirjan koko läpikulku sisältää eri lääkkeiden käytön, jotka vaikuttavat lisääntymisjärjestelmän toimintaan. Jotkut niistä voivat aiheuttaa hormonaalisia häiriöitä.

Milloin odottaa kuukautisia? Vastausta tähän kysymykseen ei anna edes kokenut asiantuntija, koska kaikki on täysin yksilöllinen ja riippuu naisen ja koko organismin lisääntymisjärjestelmän erityispiirteistä. Jos raskaus ei ole tapahtunut, kaikkien hormonaalisten lääkkeiden peruuttamisen jälkeen seuraava kuukausittain tulee 3–10 tai 12 päivän kuluttua.

IVF-menettelyn jälkeen on mahdollisia viiveitä: tämä ei ole harvinaista eikä sitä pidetä poikkeamana, koska protokollan läpikulku on suuri rasitus naisten keholle ja vakava häiriö hänen työhönsä, mikä laukaisee hormonaalisia häiriöitä.

Ensimmäinen, toinen ja seuraava jakso: kuukautisten luonne ja syklin vakauttaminen

Jos ensimmäiset jaksot IVF: n ajoissa ovat tulleet ajoissa, jälkimmäinen voi alkaa viiveellä, joka johtuu myös hormonitasojen muutoksista. Syklin vakauttaminen kestää yleensä noin 3-6 kuukautta, mutta joskus se kestää vuoden.

Ensimmäinen, toinen ja jopa kolmas jakso, joka tuli epäonnistuneen IVF-menettelyn jälkeen, voi vaihdella kuukautisten ja protokollan välillä. Tärkeimmät muutokset:

 • Runsas aika. Hormonihoidon vaikutuksesta endometrium paksuu, mikä lisää kuukautiskierron määrää.
 • Pieniä hyytymiä voi esiintyä eritteissä ja ne johtuvat paksunnetun endometriumin tuhoutumisesta ja hylkäämisestä. Toisen kuukautiskierron jälkeen heidän pitäisi hävitä.
 • Lisää kuukautisten kestoa 10-12 päivään. Mutta kaudet, jotka kestävät yli kaksi viikkoa, voivat merkitä kohdun verenvuotoa ja vaatia välitöntä lääkärin hoitoa.
 • Vatsan vatsaaminen tai kouristelu on luonnollinen puhdistus kohtuun, joka seinien lihaksen supistumisen avulla yrittää päästä eroon tarpeettomasta.
 • Epäsäännöllisyys, kuukautiskierron epäonnistuminen kuuden kuukauden kuluessa in vitro hedelmöityksestä katsotaan normaaliksi ja luonnolliseksi. Samalla jaksojen väliset välit voivat joko kasvaa tai laskea.
 • Yleisen hyvinvoinnin paheneminen: huimaus, pahoinvointi, heikkous, epäselvyys, ärtyneisyys, mastalgia (kipu rintarauhasissa, niiden karsiminen), lisääntynyt hermostuneisuus, kyyneleisyys. Tällaiset oireet johtuvat kehon maailmanlaajuisesta hormonaalisesta muutoksesta.

Tärkeää tietää! Joskus viivästyksiä aiheuttavat hormonaaliset häiriöt, mutta myös naisen terveyteen liittyvät ongelmat: sukupuolielinten, polyyppien, endometrioosin, kystat ja myoomien tulehdukselliset sairaudet. Kaikki nämä patologiat havaitsevat ultraäänen. Myös epäonnistumiset ovat mahdollisia vakavan stressin ja ahdistuneisuuden takia epäonnistuneen IVF: n jälkeen.

Vastuuvapaus onnistuneella IVF: llä: vakioasetukset

Jos IVF oli onnistunut, ja kauan odotettu raskaus tuli, myös purkautuminen on mahdollista. Mutta ne ovat niukkoja, kivuttomia ja lyhytikäisiä.

Allokointi IVF: n jälkeen, asiantuntijan video.

Huono lyhytaikainen verenvuoto esiintyy seuraavista syistä:

 1. Munankokoelma. Menettely sisältää munasarjojen ja follikkelien eheyden loukkaamisen, joten se voi johtaa pieneen paikalliseen verenvuotoon.
 2. Monimutkainen alkionsiirto. Jos kohdunkaulan läpi kulkevan manipuloinnin aikana syntyi teknisiä vaikeuksia, kudokset voivat vaurioitua ja aloittaa hieman verenvuodon.
 3. Implantaation verenvuotoa ei aina havaita, se alkaa noin 6. päivänä hedelmöityksen jälkeen ja selittyy munasolun kiinnityksellä kohdun seinään (endometriumin eheys on rikki, pienet alukset, jotka lävistävät sen, ovat vahingoittuneet).
 4. Asiantuntijan suositusten rikkominen. Alkionsiirron jälkeen naisen tulisi olla jonkin aikaa lääkärin valvonnassa ja seurata sängyn lepoa tai lempeä tila. Jos lääkemääräystä ei oteta huomioon, kohdun sävy ja muut poikkeavuudet voivat lisääntyä.
 5. Progesteronia sisältävien emättimen peräpuikkojen (peräpuikkojen) epätäydellinen imeytyminen. Ne on määrätty raskauden säilyttämiseksi, ja progesteronipuutos voi alkaa purkautua.

Tietosi! Päästöt voivat johtua lääkärien syystä: jotkin virheet korjataan helposti, mutta toisilla on vakavia seurauksia. Siksi on tärkeää valita kokenut ja pätevä asiantuntija.

Patologinen purkaus: kun hälytys kuuluu

Harkitse ensin patologista purkausta epäonnistuneen in vitro-hedelmöityksen jälkeen. Jos ne ovat liian runsaita ja kestävät kauemmin kuin kaksi viikkoa, ota välittömästi yhteys lääkäriin, koska tämä ei todennäköisesti ole kuukautisia, vaan kohdun verenvuoto.

Onnistuneen menettelyn jälkeen, kun olet vahvistanut raskauden tosiasian, runsas scarlet-purkaus on vaaran merkki. Oire voi merkitä seuraavia poikkeavuuksia:

 • Ektopedinen raskaus - munasolun kehitys munanjohtimessa. Spotting voi tarkoittaa putken rikkoutumista. Joka tapauksessa tarvitaan välitöntä leikkausta. Mutta ensimmäisten viikkojen aikana kohdunulkoinen raskaus voi olla oireeton ja voidaan havaita vain ultraäänellä.
 • Munasolun irtoaminen. Jos tunnistat sen ajoissa, raskaus voidaan tallentaa niin, että epäilyttävistä päästöistä on neuvoteltava lääkärin kanssa.
 • Raskauden lopettaminen - alkion kehittämisen lopettaminen. Sikiön muna voi hylätä itsensä tai pysyä kohdussa pitkään, mikä on erittäin vaarallista.
 • Keskenmeno - munasolun hylkääminen alkion kanssa. Sen mukana tulee verinen purkautuminen, vatsan tai kouristavan kivun alamäessä.

Viivästyminen epäonnistuneen lannoituksen jälkeen: mitä ei tehdä

Jos IVF-menettelyn jälkeen on viivästynyt, sinun ei pidä itse hoitaa lääkkeitä, erityisesti hormonivalmisteiden ottamisen aloittamiseksi. Ja jopa folk-korjaustoimenpiteet voivat vahingoittaa, joten hoito on määrätty yksinomaan lääkärin toimesta.

Mitä tehdä epäonnistuneen IVF: n jälkeen?

Sinun ei pitäisi kiirehtiä asioita ja tehdä seuraava yritys raskauteen: sekä luonnollisesti että keinotekoisesti. Jokainen asiantuntija sanoo, että elin ja lisääntymisjärjestelmä vievät aikaa toipumaan.

Kuukausittain IVF: n jälkeen puhutaan menettelyn epäonnistumisesta. Mutta joskus kohokohta merkitsee vakavia ongelmia. Joka tapauksessa sinun on otettava yhteys lääkäriin. Eikä ole epätoivoinen, jos toistaiseksi mitään ei ole tapahtunut: myöhemmät yritykset voivat onnistua.

Kuukausittain epäonnistuneen IVF: n jälkeen: kun ensimmäinen ja toinen jakso alkavat

IVF: n avulla nainen kulkee hormonaalisen stimulaation läpi. Hormonaaliset lääkkeet vaikuttavat vakavasti potilaan hormonaaliseen taustaan. Tästä syystä kehossa esiintyy häiriöitä. Jos IVF ei onnistunut, kuukautiset tulisi alkaa. Menstruaatiota ei tapahdu tavanomaisella ajanjaksolla. Se vie aikaa, jotta hormonit normalisoituvat ja hormonit alkavat työskennellä itsestään.

Milloin odottaa kuukautisia epäonnistuneen IVF: n jälkeen?

HCG: n analyysin jälkeen ilmeni, että alkion istutus romahti ja raskaus ei tullut, kuukautiset alkavat. On kuitenkin oikein sanoa, kun kuukautiset menevät ja kuinka kauan ne menevät hyvin vaikeaksi. Kaikki riippuu naisen yksilöllisistä ominaisuuksista. Kaikki naiset kestävät IVF: ää eri tavalla ja kuukautiset epäonnistumisen sattuessa alkavat lainkaan eri aikoina. Yleensä lääkärit sanovat, että kuukautiset voivat mennä 4 päivän kuluessa tuen lopettamisesta.

Jos lasket alkion siirron päivästä, on olemassa tilastoja, joiden mukaan kuukausittain voi kulua 4 tai 11 päivää.

Miksi on viive?

Kun tiedettiin, että IVF epäonnistui, nainen odottaa kuukautisten alkamista. Mutta kun he eivät tule, nainen alkaa ajatella, että hän on raskaana, jos hänen aikansa ei mene. Jos jo tiedetään, että menettely oli epäonnistunut, sinun ei tarvitse rauhoittaa itseäsi. Jos annat elimen palauttaa kuukausittain, on aloitettava.

Syyt, joiden vuoksi kuukautiset viivästyivät epäonnistuneen IVF: n jälkeen

 1. Väärä hormonihoito.
 2. Ohut endometrium. Tässä tilanteessa naisella on vain pieniä kohtia tavallisen purkauksen sijaan. Tässä tilanteessa nainen yleensä ajattelee, ettei kuukautisia ole.
 3. Vaikea emotionaalinen ahdistus epäonnistuneen IVF: n taustalla. Stressi, kortisoli on voimakkaasti tuotettu. Liian suuri kortisolin taso häiritsee hormoneja.
 4. Kohdunkaulan kanava on estetty. On mahdollista, että kohdun seinän osat, jotka hylättiin, estivät kohdunkaulan kanavan ja purkaus ei mene ulos.
 5. Tulehdus kohdussa.
 6. Follikkelien puhkeaminen johti useiden keltaisten kappaleiden muodostumiseen. Keltaiset kappaleet säätelevät syklin luteaalivaihetta.

Jos kuukautiset IVF: n jälkeen alkoivat 4-12 päivän kuluttua - tämä on normaalia. Jos kuukautiset alkavat myöhemmin kuin tämä ajanjakso, tämä osoittaa, että elimistössä on käynnissä monimutkainen elpymisprosessi.

Ensimmäiset kuukautiset

Jos implantaatio osoittautuu väliaikaiseksi, kuukausittaiset, jotka alkavat sen jälkeen, eroavat jonkin verran tavanomaisista. Epäonnistuneen IVF: n jälkeen kuukausimuutosten luonne on hieman.

Mitä usein valittavat:

 • verenvuodon luonne. Ensinnäkin alku alkaa, sitten se alkaa tehostua. Kun purkaus on tullut runsaasti niissä, voi olla hyytymiä. Tämä jättää kohdun tiheän funktionaalisen kerroksen kuorittuneet hiukkaset;
 • vaiva;
 • vatsan kipeä kipu;
 • kuukausittain voi kestää jopa 2 viikkoa.

Kaikki nämä ominaisuudet syntyivät johtuen hormonaalista stimulaatiota lyhyen protokollan aikana. Jos nainen istutuksen valmisteluprosessissa otti antikoagulantteja, purkaus on yleensä vahva ja kirkkaan punainen, lähes punertava (ilman hyytymistä). Toinen jakso tapahtuu yleensä ajoissa. Luonteeltaan ne palaavat normaaliksi eivätkä aiheuta vakavaa epämukavuutta.

Tämä on tärkeää! Erittäin raskaan purkauksen tai erittäin pitkäaikaisen purkauksen vuoksi on välttämätöntä, että hakeudut lääkärin hoitoon mahdollisimman pian.

Epäsäännölliset jaksot

Mitä tehdä, jos kuukausittain IVF: n jälkeen menee epäsäännöllisesti ja sykli häviää? Tällaisella poikkeamisella normista sykli voi, koska se venytetään tavallista pidempään, tai lyhenee merkityksettömillä eritteillä. Jos näin tapahtuu, se tarkoittaa, että lisääntymistoiminto palautuu edelleen naisen kehoon. Lisääntymisjärjestelmän epäonnistuminen johtuu hormonaalista stimulaatiota.

Sykli normalisoituu täysin 60-90 päivän kuluttua epäonnistuneesta IVF: stä.

Miten voin normalisoida kuukausittain:

 1. Kävelyn (raikkaassa ilmassa kävelemisen) tai muiden voimattomien urheilulajien avulla. Älä nosta painoja.
 2. Alkoholin juominen ja tupakointi eivät ole sallittuja.
 3. Syö oikein. Et voi ruokkia epäonnistuneen IVF: n jälkeen. Tällä hetkellä kehon tarvitsee kaikki tarvittavat elementit nopeaan elpymiseen.
 4. Juo vettä (vähintään 2 litraa päivässä).
 5. Älä huoli. Stressi vain vaikeuttaa hormonitasojen palauttamista. Jos stressi ei selviydy yksin, ota yhteyttä lääkäriin, hän määrää rauhoittavia.
 6. Lääkäri määrää fytohormonien ja kasviperäisten lääkkeiden käytön.
 7. Muista käydä gynekologissa. Sinun on oltava lääkärin valvonnassa ennen normaalien aikojen alkua. Älä unohda kuukautiskiertoa.

Tätä ei voida tehdä kuukautisten viiveellä.

Jos kuukautiset alkavat aina eri aikoina tai eivät ole vielä tulleet epäonnistuneen IVF: n jälkeen, sinun on tiedettävä, mitä et voi tehdä.

Tee raskaustesti

Jos tuloksena on epäonnistunut in vitro-hedelmöitys, jos kuukautiset viivästyvät, sinun ei tarvitse tehdä raskaustestiä. Kun on jo tiedossa, että alkio ei ole juurtunut, testitulos on lisärasitus stressille.

Kohdista sykli

Tämä on erittäin tärkeää! Älä koskaan yritä kohdistaa sykliä itse. Et voi ottaa hormonaalisia lääkkeitä tähän. Itsehoito on erittäin vaarallista terveydelle. Hormonien hyväksyminen on erityisen vaarallista juuri hormonaalisen tasapainon alkaessa.

Isoäidin reseptit

Unohda suosittuja reseptejä. Ei missään tapauksessa voi soveltaa tällaisia ​​reseptejä kuukautisten viivästymisen hoitoon (poistamiseen). Sen sijaan ota yhteys lääkäriisi. Lääkäri määrää, mitä tarvitset ja neuvoo isoäidin reseptejä.

Raskaat kuormat

On välttämätöntä poistaa kokonaan painon nosto ja rasittava harjoitus. Kaltevaa ja suorakulmaista vatsan lihaksia ei ole mahdollista rasittaa. Vain kävely ja raikas ilma. Et voi rasittaa työssä.

Kun epäonnistunut IVF on pidättäytyä seksuaalisesta läheisyydestä. Lisääntyvät elimet on palautettava. Ole kärsivällinen 2-3 kuukautta.

Yleinen kylmä

Yritä olla sairastumatta tässä vaikeassa ruumiissa. Älä ylitä, pukeudu lämpimästi, älä pysy pitkään kylmässä. Älä unohda hygieniaa, pese kädet useammin ja pese kasvosi saippualla palattuasi kadulta.

Tässä videossa nainen lääkäri kertoo, mitä sinun pitäisi tehdä epäonnistuneen IVF: n jälkeen:

Lyhyt yhteenveto

Kaikki naiset, jotka päättävät IVF: stä, ovat varmoja, että menettely menee hyvin ja tämä on oikein. On kuitenkin ymmärrettävä, että onnistuneen raskauden todennäköisyys on parhaimmillaan 50/50. Niinpä, valmistellessaan tätä vaikeaa polkua, naisen tulisi tietää, mitä häneltä voidaan odottaa, jos jotain menee pieleen, myös kuukausittaiset.

Ehkä seuraava in vitro-hedelmöitysprosessi onnistuu, varsinkin kun tilastojen mukaan menestyneimmät raskaudet tapahtuivat täsmälleen toisen kerran. Ennen kuin aloitat toisen IVF: n, sinun täytyy normalisoida aikasi, nyt tiedät miten.

Älä unohda kirjoittaa kommentteja, kysyä kysymyksiä ja jakaa kokemuksia. Tämä artikkeli voidaan jakaa sosiaalisissa verkostoissasi. Arvostele artikkeli tähdellä. Kiitos vierailusta.