Miten endometriumipolyppa poistetaan?

Polyp on kohdun limakalvon proliferaatio. Kasvain voi olla kuitu, adenomatoottinen tai sekoitettu. Tästä riippuen lääkäri valitsee optimaalisen hoitomenetelmän. On kuitenkin lähes aina välttämätöntä leikata kirurgisesti endometriaalinen polyp. Pitäisikö minun poistaa polyyppi? On olemassa useita pakkotapauksia, joissa tällainen toimenpide on tarpeen. Vaikka hoito voi olla huume.

Milloin polyypin poisto on tarpeen?

Täytyykö minun poistaa kasvain? Tämä on tietenkin tehtävä mahdollisimman nopeasti, muuten voi ilmetä erilaisia ​​komplikaatioita. Vakavat perusteet hätätilanteessa ovat tällaisia ​​tapauksia:

 • Lääkehoito ei tuottanut tulosta. Yleensä kirurgian sijaan määrätään hormonihoitoa, mutta se ei aina ole tehokasta. Erityisten hormonien saannin vuoksi niiden taso naisten kehossa on normalisoitu. Tämä hoito ei tietenkään kykene poistamaan polyyppiä kokonaan, mutta se voi lopettaa kasvun tai jopa pienenemisen. Jos kasvainten kasvu jatkuu, toiminta on kiireellistä. Lisäksi on välttämätöntä, että patologia etenee selvästi ilmaistuilla oireilla, jotka aiheuttavat epämukavuutta potilaalle.
 • Yli 40-vuotias nainen. Tänä aikana potilas aloittaa hormonaalisen säätelyn kehossa, mikä johtaa vaihdevuosien oireisiin. Ne voivat kiihdyttää polyyppien kasvua, aiheuttaa vakavia komplikaatioita hyvänlaatuisten kasvainten muuntamisessa pahanlaatuisiksi.
 • Endometriumin polyyppi kohdussa on melko suuri ja sen koko on yli 1 cm: n halkaisija. Jos kasvain on pienempi, sitä voidaan parantaa nopeasti hormonaalisilla lääkkeillä. Käsittelemättömät suuret polyypit voivat aiheuttaa vakavia komplikaatioita, jotka johtavat lisääntymistoiminnan heikentymiseen naisilla.
 • Adenomaattiset polyypit. Niitä pidetään pahanlaatuisina, joten havaitsemisessa tarvitaan kiireellinen poisto.
 • Hedelmättömyyttä. Onko tarpeen poistaa polyyppi? Kyllä, jos nainen aikoo tulla äidiksi. Loppujen lopuksi, jos kasvain kasvaa suureksi, siitä tulee este vauvan syntymiselle. Kasvu johtaa kohdunkaulan tukkeutumiseen, joten hedelmöittynyt muna ei pääse kohdun sisäiseen onteloon.

Tietenkin, jos olet diagnosoitu endometriumin polyypillä, sinun ei pitäisi olla liian peloissaan. Useimmissa tapauksissa toiminta on yksinkertaista, joten kasvain on helppo poistaa. Ja polyypin aiheuttama hedelmättömyys on suhteellinen, ja sen jälkeen, kun nainen on parantunut, hän voi muodostaa lapsen luonnollisella tavalla.

Milloin operaatio tehdään?

Missä syklin päivässä poistetaan endometriumin polyyppi? Periaatteessa leikkaus voidaan suunnitella milloin tahansa. Sitä ei kuitenkaan suoriteta, jos naisella on aikaa. Useimmissa tapauksissa leikkaus suoritetaan välittömästi sen jälkeen, kun emättimestä tuleva verenvuoto katoaa, jotta operaatioon liittyvä purkautuminen ei sekoittuisi kuukautisten kanssa.

Polyyppien poistotoimintojen tyypit

Täytyykö minun poistaa kasvain? Tietenkin kyllä. Potilas voi kuitenkin itsenäisesti valita kirurgisen toimenpiteen tyypin riippuen niiden taloudellisista ominaisuuksista ja hoitavan lääkärin suosituksista. Tällaiset toimet polyn poistamiseksi erotetaan toisistaan:

 • Hysteroscopy. Tämä on yleisin toimintatapa. Se suoritetaan käyttämällä hysteroskooppia - laitetta, joka on varustettu mikrokameralla. Lisäksi hiilidioksidia syötetään sen kautta kohdunonteloon, minkä ansiosta näkyvyyttä parannetaan. Siksi tällaisen toimenpiteen aikana lääkäri poistaa kaikki polyypit erityisellä kirurgisella instrumentilla ja todennäköisyys, että neoplasma säilyy, on hyvin alhainen.
 • Cryodestruction. Se on menetelmä polypous-kudosten jäädyttämiseksi. Sen jälkeen ne ovat kuolleet ja poistetaan sitten emättimestä kuukautisten aikana. Joissakin tapauksissa tarvitaan useita istuntoja halutun tuloksen saavuttamiseksi.
 • Laser-koagulaatio. Tehdään myös hysteroskoopin valvonnassa, joka viedään kohdunonteloon. Mutta kasvain leikkaus suoritetaan lasersäteellä. Kirurgi voi säätää lasersäteilyn voimakkuutta kasvaimen koon ja pohjan paksuuden mukaan.
 • Curettage (curettage). Tämän toimenpiteen aikana lääkäri poistaa limakalvon yläkerroksen erityisellä työkalulla.
 • Hoito huume Solkovagin. Se on lannistava lääke, jolla on paikallinen vaikutus. Käytetään pienten polypien poistamiseen, joiden halkaisija on alle 2,5 mm. Suuremman kohdun polyypin poistamiseksi on suositeltavaa käyttää muita toimintoja, koska Solkovinan uudelleenkäytettävä hoito voi johtaa haavaumien ja eroosion esiintymiseen limakalvolla.
 • Diatermoekstsiziya. Menettelyn aikana käytetään metallisilmukkaa, jota kuumennetaan sähkövirralla. Sitten sen avulla tuumori poistetaan. Menettelyn etuna on minimaalinen veren menetys sen aikana.

Endometriumin poistaminen on välttämätön toimenpide, jos leikkauksen jälkeen polyypit tulevat uudelleen esiin. Lisäksi toiminta on välttämätöntä, kun havaitaan epätyypillisiä soluja muodostumisen rakenteessa.

Toiminnan mahdolliset seuraukset

Komplikaatiot neoplasman poistamisen jälkeen voivat olla melko vakavia. Usein regeneratiivisen prosessin epäedullinen kulku näkyy runsaalla, tuskallisella purkauksella, joka tapahtuu yli 2 päivää. Endometriumin polyn tai minkä tahansa muun toiminnan hysteroskoopin seuraukset voivat sisältää tällaisten komplikaatioiden esiintymisen:

 1. Infektio kohdunonteloon, joka johtaa tulehdusprosessin alkuun. Tämän seurauksena vapautuu emättimestä peräisin oleva vihreä pussi, jossa on erittäin terävä ja epämiellyttävä haju. Lisäksi patologiaan liittyy vatsan leikkaus, kuume.
 2. Ulkonäkö reikiä kohdussa. Tämä voi johtua leikkauksesta, jos kohdun seinämä on hyvin ohut tai löysä. Kirurgisen instrumentin vaikutuksesta se repeytyy. Tähän patologiaan liittyy voimakas verenvuoto, lisääntynyt syke, väsymys.
 3. Hematometra. Tällöin purkautuminen kohdun alueella pysähtyy. Tämä tila liittyy kohdunkaulan kouristukseen. Veren kertymisen seurauksena kohtuun voi alkaa tulehduksellinen prosessi.

Lisäksi endometriaalisen polyypin poistamisen jälkeen voi esiintyä arpia ja kiinnityksiä. Tämä johtuu siitä, että on usein tarpeen toimia melko suurella alueella kohdun. Tämän seurauksena sidekudos kasvaa sen alueella. Jos se on liikaa, muodostuu tartunta. Vaikein seuraus on terveiden solujen muuttuminen syöpäsoluiksi.

Kuntoutushoito polyypin poistamisen jälkeen

Miten poisto poistetaan? Yleensä toiminta ei kestä kauan - noin 20-60 minuuttia. Sitten alkaa palautumisaika. Ensimmäisenä päivänä nainen on huolissaan heikkoudesta, vastuuvapaus näkyy (niiden kesto voi vaihdella 5–15 päivässä). Oireiden vähentämiseksi lääkäri määrää tulehdusta ja kivun lääkitystä. Nainen ei voi pelata urheilua ja harjoittaa liikuntaa. On myös tärkeää säätää ruokaa - sinun pitäisi syödä vain luonnollista, tuoretta ja tasapainoista ruokaa.

Endometriumin polyypin poisto

Endometriumin polyyppi on kohdun limakalvon hyvänlaatuinen kasvain. Endometriaalisen polyypin esiintymisen tarkat syyt ovat vielä tutkittavana. Useimmissa tapauksissa endometriumin polyypit johtuvat hormonaalisista häiriöistä. On kuitenkin tapauksia, joissa polypin ulkonäkö liittyy kohdun loukkaantumiseen, polyypit esiintyvät aborttien jälkeen, usein kaavinta ja muita leikkaustoimenpiteitä kohdunonteloon. Endometriaalisen polyypin esiintymistä ei pidetä vaarallisena naisten elämälle ja terveydelle, mutta se vaatii dynaamista seurantaa ja hoitoa. On useita tapoja poistaa endometriumin polyyppi: hysteroskooppi, laserpoisto ja diagnostinen kuretti.

Mikä on endometriumin polyyppi

Endometriumin polyyppi on pyöristetyn muodon muodostuminen, joka on kiinnitetty kohtuun jalkojen avulla. Polyypin jalkassa on monia verisuonia, jotka ruokkivat sitä. Endometriumin polyyppi muodostuu kohdun limakerroksen paikallisen kasvun seurauksena. Polyp on rakenteeltaan samanlainen kuin endometrium ja se koostuu rauhasista ja sidekudoksesta.

Polyypit voidaan muodostaa hormonaalisten häiriöiden seurauksena, joille on ominaista liiallinen estrogeeni- ja progesteronipuutos. Hormonaalisten häiriöiden läsnä ollessa esiintyy endometriumisolujen patologista proliferaatiota, johon liittyy polyyppien muodostuminen.

Polypsit ovat yksittäisiä ja moninkertaisia. Ne voivat sijaita missä tahansa kohdun osassa: sen pohjassa, seinissä, kulmissa ja kohdunkaulakanavassa. Polyp-koot vaihtelevat muutamista millimetreistä senttimetreihin.

Endometriaaliset polyypit aiheuttavat usein hedelmättömyyttä. Polypsit häiritsevät hedelmöittyneen munan normaalia istutusta endometriumiin. Progesteronin puute sekä endometriumin rakenteen rikkominen johtavat usein keskenmenojen riskiin. Hormonaalinen vajaatoiminta voi liittyä anovulointisykleihin, mikä myös estää käsityksen.

Useimmissa tapauksissa endometriumin polyypit eivät ole naisille hengenvaarallisia. Kuitenkin, kun rauhasen rakenne muuttuu tai jos läsnä on epätyypillisiä soluja, polyyppi voi kehittyä pahanlaatuiseksi kasvaimeksi. Siksi se vaatii perusteellista diagnoosia ja oikea-aikaisen hoidon.

Endometriumin polyyppien tyypit

Endometriumin polyypit eroavat paitsi lokalisoinnissa ja koossa, myös rakenteessa. Endometriumin polyyppejä on neljä:

 • Glandulaarinen polyp. Se koostuu laajentuneista endometriaalisista soluista. Ferrugous polyypit ovat yleensä pieniä (enintään 1,5 cm). Useimmiten tällaisen endometriumin polyypin poistamista ei suoriteta, jos sen koko ei ylitä sallittuja. Endometriumin rauhaspolyypit vaativat dynaamista valvontaa ja voivat jäädä eläkkeelle omillaan säännöllisesti kuukautisten aikana.
 • Glandulaarinen kuitupolymeeri. Rauhallinen kuitupolymeeri koostuu endometriumin ja sidekudoksen kudosten soluista. Tämän tyyppisen polypin koko voi nousta 2-2,5 cm: iin, ja niiden ulkonäkö osoittaa hormonaalisten häiriöiden kehittymistä. Tämän tyyppisen endometriumpolyypin poistaminen vaatii lisäksi hormonihoitoa.
 • Kuitupolymeeri. Pääosin sidekudos. Se on rakenteeltaan tiheämpi ja voi nousta 4-5 cm: iin.
 • Adenomatoiva polyp. Tämäntyyppinen endometriumin polyyppi on vaarallisinta, koska sen soluilla on epätyypillinen rakenne. Adenomatoosinen polyyppi on poistettava.

Valmisteet endometriumin polyypin poistamiseksi kohdussa

Endometriaalisen polyypin poistaminen menetelmästä riippumatta tapahtuu yleisanestesiassa. Siksi potilas on ennen leikkausta kielletty syömästä ruokaa 6-8 tuntia ja juoda 2 tuntia. Potilaan on ilmoitettava hoitavalle lääkärille lääkkeistä aiheutuvista allergioista.

Ennen leikkausta potilaalle tehdään koagulogrammi - veritesti hyytymistä varten. Myös naisille voidaan antaa EKG (elektrokardiogrammi) sydämen tilan tarkistamiseksi.

Muita testejä ovat tartuntatautien ja virussairauksien testit, joiden läsnä ollessa toiminta on kielletty (HIV, syfilis, klamydia jne.).

Endometriaalisen polyypin poistamista ei suoriteta, jos naisella on flunssa, ARVI ja muut tartuntataudit. Menettely viivästyy, kunnes nainen on täysin parantunut.

Polyp: n poistamista suositellaan ennen kuukautisten alkua, kun endometrium on valmis hylkäämään itsensä. Tämä vähentää kohdun traumaa.

Endometriumipolypin poistamisen jälkeen nainen voi mennä kotiin samana päivänä, jos siihen ei ole vasta-aiheita.

Endometriumin polyp: n poistaminen: curettage

Diagnostinen kuretti on vähiten tehokas menetelmä endometriumin polyn poistamiseksi. Diagnostiikkakäyristykseen liittyy lähes aina taudin toistuminen, koska polyyppi ei ole kokonaan poistettu, koska lääkäri toimii sokeasti. Nykyaikaisessa lääketieteellisessä käytännössä tätä menetelmää käytetään vähemmän, koska endometriumin polyyppien poistamiseen on jo kehitetty tehokkaampia menetelmiä. Diagnostinen kuretti voidaan suorittaa hätätilanteessa merkittävän verenvuodon läsnä ollessa, joka johtuu hyperplaasia tai endometriumin polyypistä.

Diagnostiikkakirjoituksen tekniikka:

 • Kohdunkaulaa laajennetaan erikoisvälineillä.
 • Metallisilmukka asetetaan kohdunonteloon - curetti, jota käytetään endometriumin poistamiseen ensin kohdun pohjasta, sitten sen seinistä ja kulmista.
 • Kohdun sisältö lähetetään histologista tutkimusta varten.

On myös erillinen diagnostinen kuretti, jossa poistetaan ensin kohdunkaulan limakalvo. Sisältö sijoitetaan yhteen säiliöön. Seuraavaksi suoritetaan kohdun limakerroksen poistaminen. Poistettu endometrium sijoitetaan toiseen säiliöön. Siten kohdun limakalvon analysointi eri alueilta.

Endometriaalisen polyypin poistaminen: hysteroskooppi

Endometriumin polyypin hysteroskooppia pidetään tehokkaimpana tapana hoitaa tauti. Endometriaalisen polyn hysteroskooppi mahdollistaa kasvain ja patologisen endometriumin poistamisen. Endometriumin polyypin hysteroskoopin avulla kirurgi pystyy näkemään polyypit, joita ei ollut nähty tutkimusten aikana.

Endometriaalisen polyypin hysteroskooppi suoritetaan käyttämällä erityistä työkalua - hysteroskooppia. Hysteroskoopilla on putken muoto, jonka päähän on valonlähde ja mikro-videokamera. Videokamera lähettää kuvan näytönäyttöön leikkaussalissa, joten kirurgi voi nähdä kaiken, mitä tapahtuu reaaliajassa. Hysteroskoopissa on myös kirurgisia manipulaattoreita, joita käytetään endometriumin polyn poistamiseen.

Hysteroskooppisen endometriumin polyp: n tekniikka:

 • Kohdunkaulaa siirretään erillään erikoisvälineillä.
 • Nestettä tai kaasua viedään kohtuun sen laajentamiseksi. Tämä helpottaa kirurgisten instrumenttien liikkumista niin pienessä tilassa. Neste tai kaasu poistuu kohdusta itsenäisesti kohdunkaulan kautta.
 • Manipulaattorit leikkaavat tai kiertävät polyyppejä jalalla.
 • Kiinnityspaikkaa säätelee sähkövirta tai kemiallinen ratkaisu.
 • Kaikki patologinen endometrium poistetaan.
 • Poistettu materiaali lähetetään histologista tutkimusta varten.

Toistuvuus hysteroskoopin jälkeen on harvinaista. Polyp voi näkyä toisessa paikassa, jossa puhutaan taudin syyn hoidon tehottomuudesta.

Endometriumipolypin poistaminen kohdun kohdalla laserilla

Endometriumin polyyppien laserpoisto kohtuun katsotaan vähemmän traumaattiseksi hoitomenetelmäksi. Tämä menetelmä poistaa tarkoituksenmukaisesti polyypit kohdussa, jättäen mitään arpia. Tämä on tärkeää naisille, jotka suunnittelevat tulevia raskauksia. Menettelyn aikana lääkäri ohjaa kerroksittain tapahtuvaa laserin tunkeutumista estäen loukkaantumisen.

Endometriumin polyyppi poistettu: mitä seuraavaksi

Kun endometriumin polyyppi poistetaan, nainen jatkaa sairauden syyn hoitamista. Jos syy on hormonaalinen epäonnistuminen, potilaalle määrätään lääkehoito. Se voi sisältää yhdistettyjä oraalisia ehkäisyvalmisteita, gestageeneja (synteettisiä progestiinejä), gonadotropiinia vapauttavien hormonien analogeja. Lääkehoidon kulku on keskimäärin 3-6 kuukautta. Kenttää seurataan hoidon avulla: ultraääni ja veren hormonien määrä.

Kun endometriumin polyyppi on poistettu, se lähetetään histologista tutkimusta varten. Se määrittää, mitkä solut polyp koostuu. Tämä on välttämätöntä, jotta estettäisiin atypia. Jos epäilet pahanlaatuista transformaatiota, nainen suorittaa lisätutkimuksia. Tulevaisuudessa kysymys kohdun poistamisesta käsitellään syövän kehittymisen estämiseksi.

Krasnoyarskin lääketieteellinen portaali Krasgmu.net

Se tapahtuu: otat testit, etsit sellaista, etsit toisen. Alhainen hemoglobiini voi olla merkki kaikesta, mutta naiset lähetetään ensin gynekologiksi. En melkein syö lihaa, joten ajattelin, että alempi hemoglobiinitaso voisi liittyä tähän. Terapeutti vakuutti: "Et löydä niin paljon kuin tarvitset, marssi gynekologiin." Minulla ei ole ollut naislääkäriä useita vuosia - tämä on epämiellyttävää liiketoimintaa. Minulla oli tapana mennä kellonaikana - muutoin kuuden kuukauden välein asuinpaikkani, hukkasin uuteen - onnellisempaan elämään - ja jotenkin lopetin ajattelemiseni: en todellakaan ole huolissani mistään - ja se on ok. Tämä on virhe numero yksi: sinun täytyy mennä, se on välttämätöntä.

Nainen ei saa epäillä, että hänellä on endometriumin polyyppejä. Siksi tarkka diagnoosi antaa lantion elinten ultraäänen, se tehdään syklin viides tai kuudes päivä. Polyypit voivat itää koko kohdunontelon ja "päästä ulos" emättimestä, ja vain tässä tilassa ne voidaan paljastaa rutiininomaisella visuaalisella tarkastuksella. Polyp on epämiellyttävä sana, tuntuu siltä, ​​että se on jonkinlainen tulokas. "Miksi? Mikä tämä on? Mikä hän on. se on Onko se siellä? ”- Olen kauhuissani siitä, että olen 40-vuotias ja en tiedä mitään siitä. ”No, se ei. kasvaa. On poistettava. Kyllä, yleisanestesiassa. Ei, se ei ole pelottavaa, ”lääkäri vastaa rauhallisesti.

Lähes joka toisessa naisessa esiintyy endometriaalista polyyppiä, ja jos naiset, jotka ovat synnyttäneet ”yli neljäkymmentä”, olivat alttiimpia tälle taudille, nyt polyypit löytyvät sekä hyvin nuorista että vanhemmista.

Kohtu on vuorattu limakalvolla - endometriumilla, ja se - juuri se, mikä on elimistössä väärin - pyrkii kasvamaan. Polyp on kohtuun hyvänlaatuinen limakalvojen muodostuminen, joka tapahtuu eri syistä: hormonaaliset häiriöt (alentunut progesteroni, kohonnut estrogeeni), diabetes, liikalihavuus, abortit, intrauteriininen laite, tulehdusprosessit, erilaiset allergiset reaktiot ja niin edelleen. Polyypit voivat kasvaa muiden lisääntymisjärjestelmän sairauksien taustalla - kohdunkaulan eroosio, endocervicitis. Polyp koostuu samoista kudoksista kuin endometrium, ja se voi olla glandulaarinen, rauhas-kystinen tai sekoitettu. Usein polyypiä kuvataan eräänlaisena ”sienenä säärellä”, mutta sillä ei aina ole tällaista muotoa - pohja ei ehkä ole ohut, mutta leveä. Polyypin koko voi olla hyvin pienestä vakavaan, ja polyypit, joiden koko on 1,5-2 cm, aiheuttavat jo paljon ongelmia - kipua, verenvuotoa ja pieniä ja yksittäisiä polyyppejä ei yleensä voida häiritä. Kunnes he kasvavat.

Mitä suurempi polyppi on, sitä enemmän naisen keho kärsii siitä: pitkittynyt erittäin raskas kuukautiset, verenvuoto ja purkautuminen veren hyytyminä kuukautisten jälkeen ja naisilla vaihdevuosien aikana. Niinpä suuri verenmenetys johtaa hemoglobiinitason alenemiseen, jolla ei ole aikaa toipua. Alhainen hemoglobiini on huono monista syistä, mutta yleisenä seikkana on kehon ennenaikainen ikääntyminen. Lisääntynyt väsymys, hiustenlähtö, kynsien tilan heikkeneminen (kun kynnet ovat murtuneet ja kuorittavat, sinun ei tarvitse ottaa kalsiumia, vaan luovuttaa verta hemoglobiinille) veren puutteeseen. Vatsakipu voi olla kipua, hyvin kuukautisten aikana (ei, kivulias kriittinen päivä on epänormaali, ei riitä juoda rikkaruohoa ja olettaa, että sinulla on tämä perinnöllinen ja tee mitään siitä).

Mutta ei vähäisempää - polyp vaikuttaa naisten lisääntymisfunktioon. Sijainnista riippuen se voi yksinkertaisesti "estää" kohdun sisäänkäynnin. Jos polyyppi on suuri, se ei salli hedelmöitetyn munan kiinnittymistä kohdun seinään.

Tämän todennäköisyys on hyvin pieni, mikä miellyttää, mutta poistettu materiaali otetaan aina histologista analyysiä varten sen turvallisuuden varmistamiseksi. Mutta polyyppi, joka on harvoin uudestisyntynyt, voi toimia taustana muiden endometriumin tulehduksellisten ja onkologisten sairauksien kehittymiselle.

Nykyaikainen menetelmä endometriaalisen polyn poistamiseksi on hysteroresektoskooppi, kun yleisen nukutuksen aikana endoskooppinen putki työnnetään kohdunonteloon. Erityisen silmukan avulla, joka pidetään polyypin jalkojen alla, koulutus katkeaa ja itävyyspaikka suljetaan uudelleen esiintymisen estämiseksi.

Toiminta katsotaan lähes verittömäksi, se ei kestä kauan, useita tunteja sen jälkeen, kun potilas saa mennä kotiin, jos komplikaatioita ei ole - paineen nousua, verenvuotoa, heikkoutta ja niin edelleen. Minun tapauksessani he alkoivat kello 1, "heräsin" puolen viime vuoden aikana, kesti vielä puoli tuntia antibioottien tippumisen, anestesian (minun alemman vatsani sattui, minulle annettiin yksi injektio, eikä mikään muu häirinnyt minua - tänä päivänä eikä seuraavana) ). Viidenä iltana, omilla jaloillani ja normaalilla terveydentilallani menin kotiin.

Normaali verenvuoto ei saa olla - vain pieni ruskea purkaus. Joka tapauksessa tarvitaan lääkärintarkastus. Minulla oli pieni lämpötila - enintään 37,3 astetta, tämä on normaalia. Toimenpiteen jälkeen minulla oli 5 päivää aikaa juoda antibiootteja, sienilääkkeitä ja. Biokefir palauttaa mikroflooran. Kriittiset päivät kulkivat "bangilla": kivuttomia ja lyhytikäisiä (5 päivää edellisestä 7-8). Hemoglobiinipitoisuus on noussut, mutta totta, kun rautaa otetaan. Katsotaanpa mitä tapahtuu seuraavaksi.

Ultraääni tapahtuu syklin viidennellä tai kuudennella päivänä, kaikki on kunnossa, ”endometrium on ohut, kaikki on puhdasta. Ei jälkiä. Mutta lääkäri oli tyytyväinen paitsi tähän: "Jos haluat olla äitiyslomalla - työskennellä tässä, se on täysin mahdollista." En halua, mutta tietää, että tämä on mahdollista - suuri.

Tärkeintä on vierailla gynekologissa ja valvoa ultraääniä kuuden kuukauden välein. Endometriaalisten polyyppien esiintymisen estämiseksi on valvottava kehon massaindeksiä tulehduksellisten, autoimmuunisairauksien ja allergisten reaktioiden estämiseksi. Niille, jotka eivät suunnittele raskautta, on mahdollista asentaa erityinen kohdunsisäinen laite lääkkeen kanssa. Se suojaa ei-toivotulta konseptilta ja paranee. Kierre on asetettu viiteen vuoteen ja on kallista - noin 16 000 ruplaa. Odotuksen määrää lääkäri: Minua ei esimerkiksi suositeltu minulle, koska kohtu on epämuodostunut ja on suuri todennäköisyys, että tämä kallis asia ei tartu sinne.

Kiitämme apua lääketieteen kandidaatin, Atlas Medical Centerin Olga Terekhinuin synnytyslääkäri-gynekologin julkaisussa.

Endometriaalisen polyn poistaminen: miten operaatio suoritetaan, siihen valmistautuminen ja seuraukset

Endometriumin polyyppi on yksi endometriumin hyperplasian lajikkeista eli sen sisäisen kerroksen kasvusta. Koulutuksen solut voivat asteittain kerääntyä muutoksia, joita pidetään syöpälääkkeinä, ja sitten transformoidaan endometriumin syöpään. Niinpä kohdun kehon polyyppi itsessään ei ole vielä syöpälääke, mutta adenomatoottiset polyypit ovat edeltäjä.

Täsmällisin menetelmä taudin diagnosoimiseksi on hysteroskooppi, jonka aikana suoritetaan polyp-biopsia, ja myöhemmin sen histologinen tutkimus, eli se määrittää, mitä soluja ja kudoksia se koostuu. Mikä tahansa endometriumin polyyppi, joka havaittiin hysteroskoopin aikana, on poistettava.

Miten poistaa kohdun polyp

Monet tutkimukset ovat osoittaneet, että diagnostiikkakäyristys ei salli kaikissa tapauksissa päästä eroon näistä rakenteista. Tiheät kudokset - lihaksikkaat, kuitumaiset (erityisesti glandulaarisen kuitupolymeerin osalta, voit oppia enemmän edellisestä artikkelista) koostuvat polyypit poistetaan tällä tavoin erityisen huonosti - niiden taajuus curetten jälkeen on vain 12%. Jopa samanaikainen endoskooppinen kontrolli ei salli taudin toistumisen välttämistä.

Patologisten kudosten tehokas poistaminen vaikuttaa koko endometriumiin, joka sijaitsee muodostuksen alla, syvään pohjakerrokseen saakka. Tämä voidaan saavuttaa vain suorittamalla hysteroskooppinen interventio.

Endometriumin polyyppien poistomenetelmissä käytetään tavanomaisia ​​hysteroskooppisia laitteita sekä sähkökirurgisten tekniikoiden tai laserjohtimen käyttöä. Endometriaalisen polyn poistaminen laserilla on nykyaikainen tekniikka, jonka avulla voit täysin päästä eroon ei-toivotusta kudoksesta, vähentää poistumispaikalta tulevan verenvuodon todennäköisyyttä, vähentää relapsien esiintymistiheyttä. Kuitenkin tavanomaisella hysteroresektoskoopilla, jolla on asianmukainen valmistelu ja toteutus, on erittäin hyviä tuloksia.

Miten valmistella leikkausta

Ennen kohdun polyyppien poistamista suoritetaan seuraavat diagnostiset toimenpiteet:

 • kohdunkaulan tutkiminen peilissä, joka auttaa arvioimaan sen tilaa, kohdunkaulan kanavan muotoa, tulehdusprosessia tai elinvaurioita; tämä on tärkeää, koska kohdunkaulakanavan kautta lisätään instrumentteja kohdun manipuloimiseksi;
 • kohdunkaulan ja emättimen seinämien pinnoitteiden bakteriologinen tutkiminen sen osoittamiseksi, että naisella ei ole sukupuolielinten tulehdusta, muuten kohdun kohdalla on infektioriski, joka aiheuttaa endometriittia;
 • sytologia;
 • transvaginaalinen ultraäänitutkimus, jossa anturi sijoitetaan emättimeen ja tutkitaan kohtua ilman häiriöitä, mikä luo vatsan seinämän;
 • yleinen kliininen tutkimus - verikokeet (yleinen ja biokemiallinen) ja virtsa, mikroreaktio syfilisille, verikoe HIV: lle, viruksen hepatiitin markkerit, elektrokardiogrammi, keuhkofluografia, terapeutin suorittama tutkimus.

Vasta-aiheet polypolin poistamiseksi:

 • emättimen, kohdunkaulan, kohdun tai lisäaineiden tulehdussairaudet, jotka aiheutuvat sekä banaalista kasvistoa että sukupuoliteitse tarttuvia infektioita (esimerkiksi klamydia) - operaatio suoritetaan näiden tautien jälkeen;
 • sukupuolielinten kandidiaasin (siemen) tai bakteerin vaginosis (vaginal dysbiosis) paheneminen;
 • endometriumin hyperplasiasta tai muista syistä johtuva voimakas verenvuoto sukupuolielimestä, ennen kuin se pysähtyy;
 • raskaus;
 • kohdunkaulan patologia, joka estää hysteroskooppisten instrumenttien pitämisen kohdussa (syöpä, stenoosi, vakava cicatricial-epämuodostuma työvoimakatkosten jälkeen jne.);
 • vakavia samanaikaisia ​​sairauksia dekompensointivaiheessa (esimerkiksi diabetes mellitus, jossa on korkea verensokeri ja glykoitu hemoglobiini, valtimon verenpaine, jolla on korkea verenpaine) tai paheneminen (esim. mahahaava, keuhkoputkia ja muut);
 • akuutti hengitystieinfektio.

Erityistä valmistusta endometriumin polyn poistamiseksi ei tarvita. Menettelyä edeltävän viikon aikana seksuaalinen lepo tai kondomin käyttö on toivottavaa. On parempi olla käyttämättä douchingia, emättimen tabletteja, peräpuikkoja ja voiteita mihinkään tarkoitukseen.

Päivää ennen leikkausta lounaalle voit nauttia sulavaa ruokaa, poistaa mustaa leipää, kaalia, papuja ja päivällisestä on parempi kieltäytyä tai juoda lasillista kefiiriä. Nestettä ei ole rajoitettu. Aamulla operaation ei pitäisi syödä aamiaista ja juomaa. Illalla ja aamulla puhdistava peräruiske suoritetaan lääkärin määräämällä tavalla.

Lääkäri määrittelee sopivan käyttöajan, yleensä se on 2-3 päivää kuukautisten päättymisen jälkeen, toisin sanoen 6-9 vuorokauden jakso, koska tällä hetkellä endometrium ei ole vielä toipunut, mutta sen kuukautiskierto on jo päättynyt. Nykyään polyypit ovat paremmin näkyvissä, niitä on helpompi poistaa, harvemmin leikkauksia seuraa komplikaatioita, kuten verenvuotoa.

Operatiivinen toiminta

Leikkaus endometriumin polyn poistamiseksi suoritetaan yleensä sairaalassa. Sairaalahoidon kesto on lyhyt, enintään useita päiviä.

Potilas sijaitsee gynekologisessa tuolissa, hän aloittaa kivun lääkityksen käyttöönoton suonensisäisesti. Tässä tapauksessa nainen nukahtaa eikä tunne mitään. Yleinen laskimonsisäinen anestesia voidaan korvata selkärangan anestesialla tai jopa endotraakialtistuksella. Anestesiologi tekee päätöksen anestesian tyypistä riippuen monista tekijöistä, mukaan lukien:

 • manipuloinnin todennäköinen kesto ja sen määrä;
 • samanaikaiset sairaudet;
 • huumeiden suvaitsemattomuus, tapaukset, joissa esiintyy allergiaa kipulääkkeiden käyttöönotolle;
 • komplikaatioiden mahdollisuus toiminnan aikana.

Joka tapauksessa tarvitaan riittävää anestesiaa, koska kipu ja muut negatiiviset reaktiot voivat ilmetä, kun kohdunkaulan kanava laajenee hysteroskoopin ruiskuttamiseksi.

Miten operaatio suoritetaan?

Kun potilas on anestesiassa, gynekologi käsittelee ulkoiset sukupuolielimet antiseptisellä ratkaisulla ja esittelee kohdunkaulan kanavan laajentimia - erikoistyökaluja, jotka “venyttävät” kanavan haluttuun kokoon hysteroskoopin vapaaseen käyttöönottoon. Kohtuun on täytetty nestettä tai kaasua seiniensä suoristamiseksi.

Tehokas endometriumin polyypinpoistomenetelmä - hysteroresektoskooppi

Yksittäiset polyypit, joilla on hyvin merkitty jalka, poistetaan saksilla tai pihdillä, jotka on työnnetty hysteroskoopin kanavan läpi. Nämä instrumentit, jotka ovat visuaalisesti ohjattavissa (hysteroskooppi on varustettu pienikokoisella videokameralla, jonka avulla voidaan nähdä toiminta-alue), suoritetaan polyp-varren päälle ja leikataan. Tällainen menettely voidaan suorittaa käyttämällä resektoskooppisilmukkaa. Polyp: n laserpoisto suoritetaan samalla tavalla. Poistamisen jälkeen interventiokohtaa tarkastellaan huolellisesti uudelleen varmistaakseen, ettei koulutusta ole.

Jos polyyppi sijaitsee munanjohtimien suun lähellä, toiminnassa on teknisiä vaikeuksia, koska tässä paikassa kohdun seinä on hyvin ohut, vain 3-4 mm, ja sen vaurioitumisriski kasvaa. Siksi käytetään polyp: n mekaanista erottamista, ja sähköistä resektiota hylätään useimmiten.

Resektoskooppia, jossa käytetään silmukkaelektrodia (sähkökirurgista polypektomiaa), käytetään useammin suurten leesioiden poistamiseksi, jotka sijaitsevat lähellä kohtuun seinää (lähellä seinää) ja joilla on tiheä kuiturakenne. Kierrä polypoli ja leikkaa se maahan. Jos poisto suoritetaan mekaanisesti, se kierretään ensin ja sitten polypidin jalka poistetaan lisäksi saksilla tai pihdillä, jotka on työnnetty hysteroskoopin läpi. Samanaikaisesti kohdunkaulan kanava laajennetaan Gegar-täyteaineilla.

Kuinka kauan poisto kestää? Interventioaika riippuu toiminnan monimutkaisuudesta, polyypin koosta, sen sijainnista, gynekologin kokemuksesta ja monista muista tekijöistä. Keskimäärin käsittely kestää noin 30 minuuttia. Interventio kestää pidempään, kun on olemassa useita muotoja, teknisiä vaikeuksia hysteroskoopin käyttöönotossa tai itse muodostuksen poistamisessa. Anestesian kesto kasvaa myös tarvittaessa.

Aika leikkauksen jälkeen

Normaalisti potilaalla on normaalisti 2-3 päivän kuluessa endometriumpolyypin poistamisen jälkeen. Ne ovat niukkoja, ”haisevia” ja kulkevat itsestään, heti kun poistopaikka ”paranee”. Potilas voi kokea lievää epämukavuutta alavihassa ja ulkoisessa sukuelimessä, se ei ole vaarallista ja liittyy kohdunkaulan palauttamiseen.

Jos vatsavaivoja hoidon jälkeen, lääkäri määrää kipulääkkeitä. Voit käyttää työkaluja rektaalisten peräpuikkojen muodossa, ne ovat turvallisempia ja vähemmän tehokkaita kuin tavanomaiset kipulääkkeet.

Jos lisäät kipua ja verenvuodon lisääntymistä sekä niiden kestoa yli 5-6 päivää, on kiireesti kuultava lääkäriä. Tällaiset merkit viittaavat menettelyn vaikeuksiin.

Hysteroskoopin ja polyypin poistamisen negatiiviset vaikutukset:

 • kohdun seinän rei'itys (perforointi);
 • kohdun limakalvon tulehdus;
 • verenvuoto koulutuksen poistamispaikasta.

Ensimmäisten 2-3 päivän aikana naisella voi olla kuume. Useimmiten tämä johtuu kroonisen tulehdusprosessin pahenemisesta munanjohtimissa. Lisäksi useiden polyyppien poistamisen jälkeen kohdun seinässä esiintyy aseptista (itättömää) tulehdusta - kehon luonnollista reaktiota, jonka tarkoituksena on palauttaa limakalvon eheys.

Komplikaatioiden esiintymisen myötä usein suoritetaan toistuva hysteroskooppi, sekä kohdun, antibioottien, vieroitusaineiden ja hormonien kuretti.

Suositukset opetuksen poistamisen jälkeen tulehduksellisten komplikaatioiden ehkäisemiseksi:

 • seksuaalinen lepo viikon aikana, kun kohdunkaula on palautettu;
 • emättimen tamponien käytön välttäminen;
 • douchingia ja emättimen annostusmuotojen käyttöä ei pitäisi suorittaa ilman lääkärin määräämää lääkemääräystä.

Mitä ei voida tehdä leikkauksen jälkeisen ensimmäisen viikon aikana:

 • mene saunaan, kylpyyn;
 • ottaa kuuma kylpy;
 • kävellä uima-altaalle tai solariumiin;
 • tehdä urheilua, tee kovaa fyysistä työtä.

Tärkeimmät ongelmat, jotka syntyvät pitkällä aikavälillä polyn poistamisen jälkeen

Milloin kuukautiset alkavat?

Muodostumisen poistamisesta huolimatta naisen hormonaalista taustaa ei häiritä, joten kuukautiset, kun endometriaalisen polyypin poistaminen tapahtuu, tapahtuvat ajoissa, vain pieni poikkeama kuukautisten alkamisen ajoituksesta on mahdollista. Runsaasti kuukausittain - muunnos elpymisajan normaalista kulusta. Kuitenkin, jos ne menevät kohdun verenvuotoon, on kiireesti otettava yhteyttä lääkäriin.

Milloin voit tulla raskaaksi?

Raskaus endometriaalisen polyypin poistamisen jälkeen voi esiintyä jo nykyisessä syklin aikana, jos hormonihoito ei käynnisty. Tämä ei kuitenkaan ole täysin myönteinen tapahtumien kehitys, koska nainen tarvitsee kunnostusta täydelliseen elpymiseen.

Optimaalinen aika, jona kohdun sisäkerros on täysin palautettu, on 3 kuukautta. Tämän ajanjakson aikana yhdistetään suun kautta otettavia ehkäisyvalmisteita. Niiden peruuttaminen aiheuttaa ns. Uudelleentoistovaikutuksen, jonka vuoksi raskauden todennäköisyys kasvaa. Jos endometriumin polyypit olivat hedelmättömyyden syy, on juuri tällä hetkellä edullisin hetki hedelmöitymiselle.

Mitä hoitoa on määrätty endometriumin polyn poistamisen jälkeen?

Kysymys hormonaalisten lääkkeiden määräämisestä on kiistanalainen. Jotkut lääkärit uskovat, että lääkehoitoa voidaan välttää, kun pieni polyyppi poistetaan. Toiset väittävät, että hormonihoito on tarkoituksenmukaista, koska se vaikuttaa normaalin endometriumin toiminnan palauttamiseen. Hormonit on määrätty funktionaalisille rauhaspolyypeille, adenomatoottisille koostumuksille sekä polyyppien yhdistelmälle, jossa on endometriumin hyperplasiaa.

Yleensä määrätään yhdistettyjä oraalisia ehkäisyvalmisteita tai progestogeenejä (Duphaston). Lääkäri päättää lääkkeen valinnasta, annoksesta ja ottamisen kestosta. Yleensä se on 3 kuukautta. Usein naisille tarjotaan mahdollisuus asentaa emättimen sisäinen laite, joka sisältää Levonorgestrel - Mirenaa. Näiden toimintojen on endometriumin toiminnan palauttamisen lisäksi pyrittävä suunnittelemaan raskautta.

Vuoden aikana tehdyn polypidin poiston kohteena olevan potilaan kliininen valvonta.

Endometriumin polyn poistamisen jälkeen ei voi

Endometriumin polyypin poisto - leikkaus ja elpymisaika

Leikkaus, kuten endometriumin polyn poistaminen, on usein gynekologinen menettely. Koulutus itsessään on rakenteen ja rakenteen poikkeavaa kudosta. Hänellä on hyvänlaatuinen luonto. Tarkastellaan rikkomusta yksityiskohtaisemmin, valitse toiminnon ja hoidon ominaisuudet, puhutaan vivahteista.

Endometriumin polyp-poisto

Hoitomenetelmä on radikaali. Pienellä koulutustasolla (enintään 2 cm) hormonit voidaan määrätä etukäteen. Tuloksen puuttuessa - suoritetaan kirurginen hoito. Endometriaalinen polyyppi kohdussa, joka poistetaan anestesiassa, diagnosoidaan ultraäänellä. Se määrittelee paitsi koulutuksen koon ja rakenteen myös täsmällisen sijainnin, mikä on tärkeää radikaalihoitoa koskevan suunnitelman laatimisessa.

Endometriumin polyypin poisto - hysteroskooppi

Tämä menetelmä on yleinen. Se sisältää erityisen optisen järjestelmän käytön. Tunnistaa hyvin pienet polttimet. Osa materiaalista sijoitetaan usein steriiliin putkeen histologista tutkimusta varten. Hysteroskooppi - polyppa poistetaan ilman viiltoja. Pääsy on emättimen kautta, mikä poistaa tarvetta ylimääräiselle traumalle. Peilien muodostamisen jälkeen anna jatkeeseen, sitten itse laitteeseen ja suorita endometriumipolypin poisto. Sen lopussa on erityisiä pihdit, joiden avulla kasvain katkaistaan.

Endometriumin polyypin poisto laserilla

Endometriaalisen polyn laserpoisto on yksi vähiten traumaattisista kirurgisista toimenpiteistä. Palkki ei ainoastaan ​​katkaise muuttuneita kudoksia, vaan myös hoitaa haavan lannistumista, mikä vähentää merkittävästi verenmenetystä. Jatkossa uudistusprosessit etenevät paljon nopeammin. Neoplasma katkeaa kerroksittain, koko kirurgisen manipulaation kulku ohjataan videolaitteiden avulla. Kestää enintään 20 minuuttia. Arppuja viillon päällä ei muodostu, mikä ei häiritse tulevaisuuden käsitystä.

Endometriumin polyp-kuretti

Tällainen manipulointi kuin polyypin käyristyminen kohdussa suoritetaan osana hysteroskooppia, optisen laitteen suorassa ohjauksessa. Suorita anestesiassa. Haittana on se, että tapahtuu vakavia kudosvaurioita. Tämä edellyttää pitkää palautumisaikaa, lääkitystä. Käytetään kohdun kerroksen laajoihin vaurioihin.

Endometriumin polyyppikirurgian valmistelu

Aluksi nainen joutuu gynekologiseen tutkimukseen. Samalla arvioidaan emätinseinien tilaa, kohdunkaulaa, infektiota ei oteta huomioon. Toteutti keräysaineita. Tulosten mukaan suljetaan pois vasta-aiheet. Sama valmistelu hysteroskooppia varten (polypolin poisto) merkitsee seuraavien sääntöjen noudattamista:

 • kieltää emättimen peräpuikkojen, pillereiden, intiimien hygieniatuotteiden käyttö koko viikon ajan;
 • pidättäytyminen yhdynnästä 3 päivää ennen manipulointia;
 • lääkärin antamien suositusten ja ohjeiden noudattaminen.

Valmistelu kaavinta, laseraltistus, edellyttää samoja sääntöjä. Tässä tapauksessa nainen muutama päivä ennen operaatiota voidaan sijoittaa sairaalaan tutkittavaksi. Joissakin tapauksissa - hän vain tulee klinikalle määrättyyn aikaan. Nämä toimenpiteet ovat niin vähän invasiivisia, että tyttö menee jo päivän kuluttua kotiin.

Elpyminen polypidin poistamisen jälkeen kohdussa

Tällainen menettely on hyvin siedetty. Endometriumipolypin poistamisen jälkeen elpymisaika alkaa, jonka kesto on keskimäärin 6-8 kuukautta. Niin paljon aikaa tarvitaan lisääntymisjärjestelmän täydelliseen normalisointiin. Palautusprosessi sisältää itse:

 • vierailee gynekologissa kerran kuukaudessa;
 • hormonaaliset lääkkeet;
 • lääketieteellisten suositusten noudattaminen.

Heti manipuloinnin jälkeen naisia ​​suositellaan:

 • pidättäytyä yhdynnästä yhdeksi kuukaudeksi;
 • viikossa ei mennä saunaan, kylpyammeeseen, älä kylpy.

Hoito sen jälkeen, kun kohdun limakalvo on poistettu kohdussa

Terapeuttiset interventiot ovat yksilöllisiä. Hoito endometriaalisen polyypin poistamisen jälkeen sisältää:

 • hormonaalisten lääkkeiden määrääminen: Utrozhestan, Duphaston;
 • tulehduskipulääkkeet: indometasiini, meloksikaami, diklofenaakki, celekoksibi, Piroksikaami;
 • antiseptiset liuokset: klooriheksidiini, kamomillan sekoitus, calendula, salvia.

Erottamaton osa on määräaikaistarkastuksia. Toistumien ennaltaehkäisyyn ja havaitsemiseen ajoissa nainen suorittaa ultraäänitutkimuksen kerran kuukaudessa. Uudelleenmuodostuksen yhteydessä suoritetaan kohdunontelon kuretti. Elvytysjakson aikana naisia ​​suositellaan pidättymään yhdynnästä - tämä vahingoittaa jälleen kerran emättimen limakalvoa ja estää sen normaalin paranemisen.

Kuukausittain endometriumpolyypin poistamisen jälkeen

Menettelyn jälkeen monilla naisilla on ongelmia syklin kanssa. Tästä syystä kysymys siitä, miten kuukautiset kulkevat endometriaalisen polyn poistamisen jälkeen, ovat usein tyttöjen kuulemisia. Lääketieteellisten havaintojen mukaan kuukautiskierto voi viivästyä jopa 30 päivään. Tärkeää on potilaan ikä, muutosten luonne, kudosten määrä.

Kun endometriumin polyyppi on poistettu, havaitaan verenvuotoa, jolla ei ole yhteyttä syklisiin muutoksiin. On tarpeen varmistaa, että sen kesto ei ylitä 10 päivää. Tämä voi merkitä poistetun tuumorin osien läsnäoloa ontelossa. Tätä havaitaan harvoin. Toistuva puhdistus poistaa tällaisen ongelman. Progesteronilääkkeitä määrätään syklin normalisoimiseksi.

Raskaus endometriumin polyypin poiston jälkeen

Rikkominen on este munasolun istuttamiselle. Tämän seurauksena raskauden alkaminen on vaikeaa. Jo ennen aikataulun mukaisia ​​potilaita on kiinnostunut siitä, voivatko ne tulla raskaaksi endometriumipolypin poistamisen jälkeen. Lääkärit huomauttavat, että tämä lisää huomattavasti hedelmöitysmahdollisuuksia. Samalla he huomauttavat, että on syytä jättää suunnittelematon raskaus pois.

Hormonien ottamisen ja kohdun kudoksen palauttamisen aikana on tarpeen käyttää ehkäisymenetelmiä. Kehon palauttamisen kesto entiseen tilaansa voi viivästyä 4-6 kuukauteen - tämä on kuinka paljon tarvitaan kohdun sisäkerroksen täydelliseen palauttamiseen. Raskauden suunnittelu aloitetaan lääkärin luvalla, joka todistaa kudoksen normaalin paksuuden, uusien leesioiden puuttumisen.

Endometriumin polyp (poisto) - vaikutukset

Tehokkain tapa hoitaa häiriö on endometriumin polyn (hysteroskooppi) poistaminen, jonka seuraukset ovat vähäisiä. Näitä ovat:

 • emättimen purkaus;
 • kohtalaisen kivun esiintyminen vatsaontelossa;
 • vaihtuva sykli, kuukautiskierron luonne;
 • lievää kehon lämpötilan nousua.

Koulutuksen poistaminen laserilla ei ole lähes kielteisiä seurauksia. Tämän endometriumpolyypin poistomenetelmän suhteellisen alhainen esiintyvyys johtuu tarpeesta, että korkeasti koulutetun henkilöstön ja laitteiden hoitolaitoksessa on läsnä. Kaikkien algoritmien noudattamisen, manipuloinnin moitteettoman toteutuksen seurauksena seuraukset jäävät kokonaan pois. Tällöin vaurioituneen kudoksen regenerointi etenee nopeammin.

Kaavinta suoritetaan harvoin, koska:

 • korkea postoperatiivisen infektion riski;
 • on olemassa mahdollisuus vahingoittaa kohtuun syviä kerroksia;
 • on pitkä elpymisaika.

Med.Consultant Gynecology Polyp-endometrium: syyt, hoitomenetelmät ja poisto

 • Verkkotestien salauksen purkaminen - virtsa, veri, yleinen ja biokemiallinen.
 • Mitä bakteerit ja virtsat tarkoittavat virtsa-analyysissä?
 • Miten ymmärtää lapsen analyysi?
 • MRI-analyysin ominaisuudet
 • Erikoistestit, EKG ja ultraääni
 • Normit raskauden aikana ja poikkeamien arvot..

Endometriumin polyyppi: syyt, hoitomenetelmät ja poisto

Usein nainen, jolla on gynekologinen ultraääni, oppii lääkäriltä polyypin kohdussa. Usein toistetaan tässä tapauksessa lääkärin sanat "tämä ei ole pelottavaa" tai kaaretuksen hiljainen tarkoitus ei herätä luottamusta hänen terveyttään. Mikä on endometriumin polyyppi, huoli ja miten sitä hoidetaan - nämä ovat tärkeimmät kysymykset, joihin sinun pitäisi tietää vastaus.

Endometriumin polyyppi - mikä se on ja miten sitä hoidetaan?

Mikä se on? Endometriumin polyyppi on kohdun limakalvon polttopisteinen hyvänlaatuinen kasvu, joka on endometriumin sisäkerroksen rajallinen nousu astioihin tunkeutuvalla pedicleilla. Ylistyneet polttimet voivat olla yksittäisiä tai useita.

Pehmeät, usein pienet (muutaman mm: n) kasvut saavuttavat joskus muutaman senttimetrin. Useat endometriaaliset kasvut ja uudelleen muodostuneet radikaalin poistamisen jälkeen osoittavat polyposiksen kehittymisen naisessa sairauden tilassa.

Polyp-endometrium-kuva

Terapeuttinen taktiikka riippuu suoraan polypin koosta ja sen histologisesta tyypistä, lisääntymisjärjestelmän tilasta. Endometriumin prosessien tyypit niiden solurakenteesta riippuen:

 1. Glandulaarinen - koostuu kohdun rauhasista ja stromasta;
 2. Glandulaariset - yleisin tyyppi hedelmällisessä iässä olevilla naisilla, kasvun koostumuksessa havaittiin kohdun rauhasia ja kuituja;
 3. Rakennuksessa on vain kuituisia soluja;
 4. Adenomatoottista - vaarallisinta (syöpälääke) tyypiltään endometriumin polyyppistä muodostumista edustaa glandulaariset solut, joista joillakin on epätyypillisiä merkkejä.

Endometriumin polyyppejä esiintyy naisilla missä tahansa iässä, mutta useammin heidät diagnosoidaan 35 vuoden kuluttua. Tarkkaile syitä endometriumin polyp: n moderni lääketiede ei voi. On kuitenkin olemassa luettelo ehdoista, joita kohden kohdun polyyppi esiintyy usein:

 • Hormoniset häiriöt - progesteronin puutos, liiallinen estrogeenisynteesi;
 • Abortti, keskenmeno;
 • Sikiön sisäisen laitteen pitkäaikainen käyttö;
 • Monimutkainen työvoima (erityisesti pahentunut istukan kasvun ja manuaalisen erottelun vuoksi);
 • Kroonisen sukupuolielinten tulehdukselliset sairaudet endometriitin kehittymisen kanssa;
 • Endokriiniset häiriöt - kilpirauhasen sairaus, lihavuus, diabetes;
 • Tamoksifeenin (hormonaalisen aineen) käyttö rintasyövän hoitoon.

Endometriumin polyypin ensimmäiset merkit ja oireet

Yksittäiset pienikokoiset polyypit muodostuvat usein antamatta mitään oireita, ja ne ovat vahingossa löydetty kohtuun ultraäänitutkimuksessa.

Päämerkki endometriumipolypin esiintymisestä kohdussa on halutun raskauden ja hedelmättömyyden esiintyminen yleisen terveyden taustalla.

Kohdun polyyppien lisääntyminen (useita polttopisteitä, suurikokoisia) ilmenee seuraavasti:

 • Ajoittain synnyttävä kipu (terävä tai kipeä) vatsan alapuolella, pahempi yhdynnässä;
 • Leucorrhea - lisääntynyt valkean värin määrä verrattuna tavalliseen;
 • Verenvapautus - vähäinen tiputtaminen kuukautisten ulkopuolella, yhdynnän jälkeen;
 • Verenvuoto - esiintyy 1-2 viikkoa kuukautisten päättymisen jälkeen;
 • Kivulias, raskas kuukautiskierto.

Endometriumin polyyppi ja raskaus

Se, että polyp on syynä raskauden esiintymiseen, ei ole osoitettu. Palaute on kuitenkin selvästi nähtävissä: hedelmättömyydellä havaitaan usein endometriumin hyperplastisia kasvuja, joiden jälkeen lapsen syntymiseen liittyvät ongelmat poistetaan.

Jopa IVF-menettelyn toistuva toistaminen ei välttämättä anna tuloksia. Mutta jopa halutun raskauden alkaessa kohdun polypeli lisää merkittävästi keskenmenon ja ennenaikaisen synnytyksen riskiä. Poikkeaman kasvun poistaminen tapahtuu usein syntymän jälkeen.

Polyp-diagnoosi

Endometriumin polyypin diagnoosi ei yleensä ole vaikeaa. Voit tehdä tämän pitämällä:

 • Ultraääni - kohdunontelossa havaitaan kasvua, jossa on selkeät rajat yhtenäisen endometriumin taustalla.
 • Hysteroskooppi - kohdun instrumentaalinen tutkiminen yleisanestesiassa, jossa havaittu polyp: n yksivaiheinen poistaminen.
 • Histologinen analyysi - poistetun polyp-solun koostumuksen määrittäminen.
 • Hormonaalisen taustan laboratoriotutkimus - sukupuolihormonien ja kilpirauhanen analyysi on välttämätöntä hoito-ohjelman asianmukaiseksi nimittämiseksi ja uusiutumisen ehkäisemiseksi.

Eri diagnoosi suoritetaan raskauden (ensimmäinen viikko, jäädytetty), myoomin (kohdun lihaskerroksen proliferaatio), endometrioosin (endometriumin laajamittainen, ei-fokusoitu proliferaatio) yhteydessä.

Endometriumin polyp-hoito - leikkaus, hoito, yrtit

Ainoa tapa poistaa endometriaalinen polyp on sen poistaminen. Ei lääkehoito eikä kansan reseptit eivät selvitä kohtua patologisista kasvaimista.

On naiivia uskoa, että endometriumin polyyppi voi ratkaista itsensä. Täydellinen lääketieteellinen kompleksi sisältää poikkeavan kasvun poistamisen ja vasta sen jälkeen pakollinen lääkehoito sen toistumisen estämiseksi.

Operatiiviset menetelmät kohdun polyyppien poistamiseksi

Endometriaalisen polyn kaavinta käsittää koko sisäkerroksen mekaanisen hylkäämisen yhdessä polyyppien kanssa. Menettely suoritetaan paikallis- tai yleisanestesiassa avohoidossa.

Sen pääasiallinen haittapuoli on se, että poikkeavia jalkoja ei voida poistaa, ja polyypit toistuvat usein. Gynekologinen curettage on suositeltavaa, kun kohdunpoisto on yhdistetty polyypeihin ja endometriumin hyperplasiaan vaihdevuosien naisilla.

Se on tavoite menetelmä polyyppien poistamiseksi. Yleisanestesiassa minikamera sijoitetaan kohdunonteloon, tunnistettu polypoli poistetaan jalan mukana traumatisoimalla ympäröiviä kudoksia.

Tämä menetelmä soveltuu parhaiten nuorten naisten hoitoon. Kehittyneillä suurilla polypoivilla kasvuksilla, joilla on selkeästi muotoiltu jalka, suoritetaan polyptoomia - varren "kiertäminen".

Fysikaaliset menetelmät: laserhoito, sädehoito, kryodestruktio, sähkösolu

Nämä tekniikat perustuvat lämpötilavaikutuksiin (cryodestruction - jäädyttäminen nestemäisellä typellä, sädehoito - lämmitys radioaalloilla) tai cauterizing-vaikutus (laser tai sähkövirta).

Minimi-traumaattisen menetelmän valinta poikasten kasvun poistamiseksi kohdussa säilyy hoitavan lääkärin kanssa ja riippuu asianmukaisen varusteen saatavuudesta klinikalla.

Tällaisten tekniikoiden avulla voidaan taata pienet polyypit yhdessä jalan kanssa ja täydentää suurten muodostumien hysteroskooppista leikkausta (polyp-kerroksen varautuminen) toistumisen estämiseksi.

Kun diagnosoidaan adenomatoottisia polyyppejä (suuri riski syöpäuudistukseen!), Postmenopausaalisilla potilailla suositellaan kohtuullista kohdun ja sen lisäysten poistamista.

Tämä on kaikkein traumaattisin tapa välttää onkologian kehittyminen naisilla, joilla on perinnöllinen taipumus.

Kun hormonaalisia häiriöitä - jopa 40 vuotta - suositellaan yhdistetyille ehkäisyvälineille (Janine, Yarin), nuoria potilaita hoidetaan gestageenilääkkeillä (Utrogestan, Duphaston). Hoito hormoneilla endometriumin polyn poistamisen jälkeen kestää 3-6 kuukautta.

Uusimmat keinot - Mirena Spiral - sisältävät terapeuttisen annoksen hormoneja, joita käytetään lisääntymisikäisten potilaiden hoitoon, jotka eivät halua enää synnyttää. Tehokas massiivisen kohdun polyposiksen kanssa ja samanaikainen fibroidien havaitseminen. Käyttöaika - enintään 5 vuotta.

Endometriaalisten polyyppien kirurgisen leikkauksen jälkeen on välttämätöntä vaikuttaa siihen liittyviin patologisiin poikkeavuuksiin: tulehdusta ehkäisevä hoito, kilpirauhashormonien synteesin rikkomisen hoito jne.

Pääterapia, jotka myötävaikuttavat kohdun polyyppien hoitoon, ovat punainen harja, hellebore ja metsä kohtu. Niiden toiminta perustuu hormonitasojen palauttamiseen. Paras vaikutus saavutetaan yhdistetyn vastaanoton avulla.

Tällainen endometriaalisten polyyppien hoito ilman leikkausta, kuten hormonihoito, ei kuitenkaan liukene polyyppejä eikä vähennä edes niiden kokoa, vaan estää vain niiden kasvua ja uusien polttimien muodostumista.

Säännölliset vierailut gynekologiin ennalta ehkäisevällä tarkoituksella - tärkein suositus naisille, jotka haluavat säilyttää terveytensä. Jos sukupuolielimissä tapahtuu muutoksia (kipu, purkautuminen, verenvuoto), sinun on välittömästi hakeuduttava lääkärin hoitoon.

Kohdun polyyppien seuraukset, komplikaatiot

 • Verenmenetys johtuu anemiasta.
 • Hedelmättömyyttä.
 • Äidin kohdistus.
 • Onkologia (äärimmäisen harvinainen endometriaalisen ihon fibroidipolypissa).

Polyypit kohdussa: syyt, oireet ja hoitomenetelmät

Kohdunkaulan kanavan polypoli: syyt, oireet ja hoito (poisto)

Hoito endometriumipolypin poistamisen jälkeen

Yhtä kasvua kohdun rauhasen epiteelistä kutsutaan polypiksi. ja useita endometriumin vaurioita - pollipozy. Yleensä tällaiset kasvaimet on kiinnitetty kohdun elimen seiniin pedicle- tai leveällä pohjalla, ja ne tuovat potilaalle paljon ongelmia lantion elinten terveydelle (kuukautiskierron häiriöt, hedelmättömyys, syöpä).

Yksittäisten tai useampien polyyppien esiintyminen johtuu kehon hormonaalisesta epätasapainosta tai sukupuolielinten kroonisesta tulehduksesta. Koska syitä ei hoideta ajoissa ja korjataan, nämä kasvut saavuttavat suuren koon, ulottuvat kohdunkaulakanavan ulkopuolelle ja voivat jopa muuttaa pahanlaatuisen hyvänlaatuista luonnetta.

Pollypozin hoito suoritetaan yksinomaan leikkauksen kautta. Kaikki nykyaikaiset kirurgiset menetelmät polyyppien poistamiseksi ovat minimaalisesti invasiivisia ja tehdään yleensä kahdella tavalla:

 1. Diagnostinen kaaret. Tämä toimenpide toteutetaan lähes "sokeasti", minkä vuoksi se on joissakin tapauksissa tehoton. Kuorimisen avulla voit kuitenkin tehdä histologisen analyysin otetusta materiaalista.
 2. Hysteroscopy. Tämän toimenpiteen avulla määritetään paitsi polyn rakenne ja lokalisointi, myös sen kohdennettu poisto suoritetaan (vaikka kasvu on sidottu kohdun seiniin leveällä pohjalla).

Mahdolliset komplikaatiot leikkauksen jälkeen

Polyypin kirurginen poistaminen on tehokas tapa päästä eroon polliposista potilaan iästä riippumatta. Kuitenkin, jos niitä ei hoideta leikkauksen jälkeen, on todennäköisyys, että esiintyy toistuvia vaikutuksia ja useita komplikaatioita:

 • kohdun perforaatio (elimen seinien repeämä, pienet lumeenit kasvavat yhdessä itsenäisesti ja suuret on ommeltava);
 • kohdun verenvuoto;
 • kohdun tulehdus johtuu antiseptisten aineiden rikkomisesta leikkauksen aikana tai anti-inflammatorisen hoidon puuttumisesta manipulaation jälkeen.
 • hematometri - veren kertyminen kohtuun (veri lakkaa virtaamasta ja kertyy kohdunonteloon, akuutti kipu, infektio on mahdollista).

Hoito leikkauksen jälkeen

Polyyppien poistamisen jälkeen potilas osoittaa välttämättä gynekologista tutkimusta. Toistumisen estämiseksi suoritetaan myös toistuva hysteroskooppi. Uusia endometriumpolyypejä diagnosoitaessa operaatio näytetään kurettimenetelmän avulla.

Endometriumin polyn poistamiseksi leikkauksen jälkeen tuki- hoito on erityisen tärkeää. Jälkimmäinen on nimetty vähentämään toistumisen riskiä, ​​ehkäisemään komplikaatioita leikkauksen jälkeen ja poistamaan taudin syyt. Taktikkoja valittaessa otetaan huomioon poistetun kasvun luonne, sen esiintymisen syy, naisen ikä ja samanaikaiset lisääntymisjärjestelmän sairaudet.

Hoito sisältää seuraavia alueita:

 1. Hormonihoito suoritetaan hormonaalisen epätasapainon ja kuukautisten häiriöiden läsnä ollessa. Siihen sisältyy tapaaminen:
 • estrogeeni-progestiinilääkkeet;
 • progestiini (potilaille 35 vuoden kuluttua);
 • sisäisen helixin muodostuminen (sillä on paikallinen vaikutus sairastuneeseen endometriumiin, mikä korostaa progestogeeni-levonorgestreeliä).

Hormonisella kelalla on terapeuttinen vaikutus myös kohdun myomaan ja adenomyoosiin.

 1. Tulehdusta ehkäisevä hoito. Tulehduksellisen prosessin ehkäisemiseksi leikkauksen jälkeen potilaalle määrätään antibioottien kulku (esimerkiksi kefatsoliini. Keftriaksoni).
 2. Lääkehoito (hematometrillä) - lääkkeet, jotka lievittävät kouristusta ja palauttavat verenkiertoa kohdun elimessä.

Kun havaitaan epätyypillisiä soluja tai diagnosoidaan adenomatoosinen polyyppi, gynekologi-onkologi on mukana hoidossa.

Postoperatiivinen aika

Nopean toipumisjakson jälkeen, kun endometriaalinen polyyppi on poistettu ilman terveysongelmia, potilaan on noudatettava useita hoitavan lääkärin suosituksia:

 • säännölliset vierailut ja ennaltaehkäisevät tutkimukset gynekologissa (hyvinvoinnista riippumatta);
 • immuunitukea hoitava hoito;
 • painonhallinta (terävä painonnousu edistää monien gynekologisten sairauksien kehittymistä, erityisesti endometriumin polyyppien muodostumista);
 • itsekäsittely ja folk-oikeuskeinojen käyttö ei ole sallittua (ilman lääkärin määräämää lääkemääräystä);
 • terveellisen elämäntavan ylläpitäminen.

Kuukauden kuluessa leikkauksesta potilaan on pidättäydyttävä seksuaalisesta toiminnasta, rajoitettava raskaan fyysisen työn ja painon nostamisen. Lisäksi et voi käydä kylpyammeessa (sauna), solariumissa.

Endometriumipolypin poistamisen ja ylläpitohoidon kulun jälkeen nainen voi suunnitella raskauden jo kuukautiskierron normalisoinnin jälkeen.