Kuukautiskierron keston kasvu: tärkeimmät syyt

On monia syitä, jotka voivat vaikuttaa kuukautiskierron rikkomiseen hormonaalisten häiriöiden ja vakavien gynekologisten sairauksien välillä. Syklin rikkominen ilmenee sen lisääntyessä (yli 35 päivää) tai laskussa (alle 21 päivää). On syytä huomata, että kun sykli ylittää 35 päivän merkin, sitä kutsutaan pitkänomaiseksi.

Syklin lisääntyminen voi merkitä häiriötä naisen kehossa.

Syyt kuukautiskierron kasvuun

Syyt, joiden vuoksi sykli muuttuu, jaetaan kolmeen ryhmään:

 • Ulkoiset syyt (fysiologiset) - ne eivät liity mihinkään patologiaan ihmiskehossa ja ovat seurausta stressitilanteista, ravitsemuksen dramaattisesta muutoksesta tai ilmaston muuttumisesta raskauden aikana. Kuukautiskierto normalisoituu, kun hän palaa tavalliseen elämäntapaan (ilman stressiä, ruokavaliota, ilmastonmuutosta).
 • Patologiset syyt - liittyvät erilaisiin gynekologisiin sairauksiin, jotka voivat aiheuttaa kuukautiskierron viivästymisen.
 • Huumeiden syyt - joidenkin lääkkeiden käytön lopettamiseen.

Gynekologiset sairaudet, joihin liittyy kuukausikierron lisääntyminen

Kuukauden jakson pidentäminen tapahtuu useimmiten eri gynekologisten (90%) ja muiden sairauksien (10%) seurauksena.

Yleisimmät kuukautiskiertoon vaikuttavat sairaudet ovat:

 • Munasarjan patologia - tämä sairaus esiintyy joka toinen nainen, jolla on epäsäännöllinen kuukautiset.
 • Hypotalamuksen ja aivolisäkkeen järjestelmän rikkomukset - erittyvien hormonien määrä muuttuu, FSH ei vastaa normaa, ja näin ollen se rikkoo sykliä. Jos et pyydä lääkärin apua ajoissa, onkologisia muodostumia voi esiintyä.
 • Lisämunuaisten rikkominen - johtaa estrogeenin synteesin heikkenemiseen, ja siksi kuukautiskierros muuttuu.
 • Kasvot kohdun limakalvolla.
 • Tulehdukselliset prosessit kohdussa - endometriumin kasvu on häiriintynyt ja sen kypsyminen, ja tämä johtaa kriittisten päivien välisen ajan kasvuun.
 • Onkologiset sairaudet.
 • Abortin.
 • Ongelmia veren hyytymisessä.

Vaikka nämä sairaudet ovat yleisimpiä syklin muutosten syitä, on muitakin vakavia sairauksia.

Munuaiset ja lisämunuaiset vaikuttavat syklin kestoon

Miten määritetään syy, joka johti pidennettyyn kuukautiskiertoon

Jotta saataisiin selville, miksi syyt ilmenivät myöhemmin kuin vaadittu aika, on tarpeen käydä läpi tiettyjä diagnoosivaiheita:

 • neuvotella gynekologin kanssa ja tutkitaan;
 • läpäistävä analyysiä varten;
 • siirry vatsanontelon tai pienen lantion ultraääniin (suuntaa antaa hoitava lääkäri);
 • siirry tarvittaessa MRI-skannaukseen - tämä on potilaan tutkiminen onkologisten muodostumien esiintymisestä hänen ruumiinsa;
 • hysteroskoopin kulku;
 • läpäise virtsa ja verikokeet.

On syytä huomata, että potilaan ei tarvitse käydä läpi kaikkia diagnoosivaiheita, jos hänen taudinsa havaitaan jopa tiskianalyysin tulosten saatuaan, hänelle määrätään tarvittava lääkitys.

MRI voi olla tarpeen onkologian sulkemiseksi pois.

Minkälaisia ​​naisia ​​ja tyttöjä kohdellaan kuukautisten väärinkäytöksissä?

Useimmiten kuukautiskierron häiriö on nuorilla, vaihdevuosien aikana ja naisilla, jotka ovat hedelmällisessä iässä.

Tämä naisten luokka on erittäin tärkeää heidän terveytensä ja erityisesti sukupuolielinten hygienian valvomiseksi.

Seuraavat henkilöt kuuluvat sellaisten naisten ryhmään, joilla on rikki kuukautiskierto:

 • naiset, jotka käyttävät alkoholia ja tupakointia (yli 10 savuketta päivän aikana);
 • kuukautisten epäsäännöllisyys naisilla, jotka muuttavat jatkuvasti seksuaalisia kumppaneitaan ja seksiä ilman kondomia;
 • sykli rikkoutuu niissä naisissa, jotka eivät kiinnitä riittävästi huomiota sukupuolielinten hygieniaan;
 • sykli on epäsäännöllinen naisilla, jotka sivuuttavat täysin sukupuolielinten alueen tulehdusprosessit;
 • kuukautisten epäsäännöllisyydet abortteja suorittavilla naisilla ja usein synnyttävillä naisilla (syntymien välinen aika on alle 2 vuotta).
 • rikkoutunut sykli havaitaan naisilla, joilla on erilaiset fyysiset patologiat.

Tässä ryhmässä nainen 90%: ssa tapauksista kuukausittain ei vastaa normaa.

Kondomit suojaavat monia ongelmia, myös kuukausittaisten rikkomusten vuoksi

Pitkän kuukautiskierron hoito

Kun hoitava lääkäri on määrittänyt syyn kuukautiskierron rikkomiseen, valitaan sopivimmat hoitomenetelmät. Nämä menetelmät ovat täysin riippuvaisia ​​naisen kehon yksilöllisistä ominaisuuksista ja itse taudista.

Jos syklin rikkomisen syy liittyy hormonaalisen järjestelmän heikkenemiseen, määrätään joitakin hormonaalisia valmisteita tämän ongelman poistamiseksi. Yhdessä hormonaalisten valmisteiden kanssa naiselle määrätään vitamiinikompleksi, koska terveellä immuunijärjestelmällä kaikki sairaudet menevät paljon nopeammin. Hormonaaliset lääkkeet johtavat siihen, että kuukausittain normalisoitu ja tällaisen ongelman todennäköisyys tulevaisuudessa pienenee minimiin.

On tärkeää korostaa sitä, että lääkärin tulisi määrätä hormonaalisten lääkkeiden käytön ehdottomasti, muuten nainen ei vain päästä eroon ongelmasta, vaan voi vain pahentaa sitä.

Pienissä häiriöissä gynekologit määräävät kuukautisten siirappien ja tasapainoisen ruokavalion normalisoinnin potilaille. Ruokavalio määrätään riippuen naisen kehon yksilöllisistä ominaisuuksista.

Jos syklin pidentymisen syy on niin vakava, että lääkkeet eivät pysty selviytymään, suositellaan kirurgista hoitoa. Näihin syihin kuuluvat kohdun poistaminen tai kohdun limakalvon kasvut.

Heti kun kuukausittainen ilmestyi ensimmäistä kertaa, tytön on alettava jäljittää sykli. Ja jos siinä on mitään rikkomuksia, ota heti yhteys lääkäriin. Sinun pitäisi aina ymmärtää, että mahdollisuus ottaa lapsia riippuu lisääntymisjärjestelmän normaalista tilasta.

Kaksi polyyppiä kohdussa: rauhas ja kuitu. Leikkaus voi olla tarpeen niiden poistamiseksi.

Folk-korjaustoimenpiteet kuukausittaisen jakson normalisoimiseksi

On myös joukko naisia, jotka eivät halua mennä gynekologiin ja kansanhoitoa käytetään kuukautisten normalisointiin.

Paras kansan reseptejä kuukausittaisten, ansaittujen normalisointiin ovat seuraavat:

 • On tarpeen ottaa 1 rkl kuivattua oreganoa, laita se astiaan ja kaada 0,5 litraa kuumaa vettä päälle. Sitten astia kääritään pyyhkeellä ja infusoidaan 40 minuuttia. Neste suodatetaan ja kulutetaan 4 kupillista päivän aikana.
 • Ota puoli ruokalusikallista persiljasiemeniä, laita ne astiaan ja kaada kaksi kupillista kylmää vettä. Lääkettä annetaan 8 tuntia. On tarpeen käyttää puoli lasia 4 kertaa päivässä.

Monet naiset, jotka tarkistavat näitä lääkkeitä, vakuuttavat varmasti, että ne normalisoivat kuukautiset.

Mutta riippumatta siitä, kuinka tehokkaat kansanhoitotuotteet voivat olla, on parasta kääntyä nykyaikaisen lääketieteen puoleen.

Miksi kuukautisten sykli pidentyi: epäonnistumisen syyt

Säännölliset suhdannevaihtelut, joita esiintyy kuukausittain naisen kehossa, osoittavat lisääntymisjärjestelmän terveyden. Joskus se epäonnistuu: kuukautiset ovat pitkittyneitä. Nainen huomaa, että sykli on kasvanut. Tällaisten rikkomusten syyt vaihtelevat. Usein ne osoittavat patologisen prosessin alkua.

Normaali kuukausiprosentti

Syklin kesto terveessä naisessa vaihtelee 21 päivästä 40 päivään. Se asennetaan nuoruuteen, ja se tulee melkein välittömästi normaaliksi. Joskus jaksot alkavat näkyä tiukasti samaan aikaan vasta ensimmäisen syntymän jälkeen. Poikkeamia, joita havaitaan vain kerran, pidetään normin muunnelmana, mutta vain jos viive on vain muutama päivä.

Kuukautisten saapuminen johtuu siitä, että endometrium alkaa hylätä kohdussa. Tämä prosessi tapahtuu kivuttomasti tai vähäisillä kivun tunneilla. Tällöin veri erittyy emättimestä.

Menstruatiot tapahtuvat kuukausittain ja osoittavat, että naisten terveys on normaalia.

Syklin rikkomisen syyt

Tärkeimpiä syitä, joiden vuoksi kuukautiset ovat epäsäännöllisiä ja pitkä sykli, voit valita seuraavista:

 • suun kautta otettavien ehkäisyvalmisteiden t Prosessi, jossa sykli kasvaa kuukausittain, voi herättää sekä ehkäisyvalmisteiden käytön alkamisen että niiden korvaamisen;
 • muutokset hormonitasoissa vaihdevuosien aikana;
 • tartuntataudit, urologinen järjestelmä;
 • antibioottien, verenpainelääkkeiden, hormonaalisten lääkkeiden ja antikoagulanttien ottaminen;
 • ilmastonmuutos;
 • psyko-emotionaalinen ylirajoitus;
 • tiukan ruokavalion noudattaminen;
 • liiallinen liikunta;
 • lisääntymiselinten krooninen tulehdus.

Näiden tekijöiden vaikutuksesta sykli laajenee. Usein kivuliaita, raskaita kuukautisia esiintyy systemaattisten viiveiden taustalla.

Kuukautiskierron vaiheet

Kuukautiskierron eri vaiheita. Yhdessä niistä limaa alkaa tuottaa ja tietyn ajanjakson aikana esiintyy kuukautisia.

Kehon hormonaalisen häiriön seurauksena tapahtuu muutoksia, faasit saattavat olla pidempiä.

follikulaarinen

Tämä vaihe alkaa hetkestä, jolloin on olemassa verinen purkaus (kuukautiset). Samanaikaisesti munasarjassa kehittyy follikkelia, joka on eräänlainen pussi, josta hedelmöittynyt muna vapautuu tietyn ajan kuluttua.

Lopettaa vaiheen ovulaation aikana. Syklin rikkomisen ja estrogeenin riittämättömän tuotannon tapauksessa aika voi olla tavallista pidempi. Joskus ovulaation prosessi ei tapahdu lainkaan.

ovulaatiota

Sykliset muutokset naisen kehossa - normaali ilmiö. Kun kuukautiskierto ja follikulaarivaihe on päättynyt, kohtu on valmis vastaanottamaan hedelmöittyneen munan. Kun munasarja vapautuu follikkelista, ovulaatioprosessi alkaa.

Ovulaation kesto on vain 1-2 päivää. Tässä vaiheessa mahdollisuudet tulla raskaaksi ovat suurimmat.

luteal

Tämä on viimeinen vaihe, jonka aikana keltaisen kappaleen alkaminen alkaa vapautuneessa munasolussa pistoksissa. Prosessi alkaa välittömästi ovulaation päätyttyä. Kauden kesto vaihtelee 10–14 päivässä.

Tässä vaiheessa progesteronia tuotetaan intensiivisesti, mikä on välttämätöntä munan onnistuneen istutuksen ja normaalin raskauden aikana. Jos hedelmöitystä ei ole tapahtunut, hormonit vaikuttavat endometriumiin vähitellen. Ehkä pieni epämukavuus. Vaikeat kivut osoittavat lisääntymisjärjestelmän häiriöitä.

Patologiset häiriöt

Pitkän kuukautiskierron syyt voivat olla kehossa esiintyvissä patologisissa prosesseissa. Tärkeimmät niistä ovat seuraavat:

 • munasarjojen patologia;
 • kommunikaation menetys aivolisäkkeen ja hypotalamuksen välillä;
 • lisämunuaisen vajaatoiminta;
 • endometriumin polyypit;
 • kohdun;
 • tulehdukselliset prosessit lisääntymiselimessä;
 • pahanlaatuisia kasvaimia urogenitaalijärjestelmän elimissä;
 • komplikaatioita kuretan jälkeen, abortti;
 • veren hyytymisprosessin rikkominen.

Hoito ja ehkäisy

On välttämätöntä heti selvittää, miksi kuukausikierros liikkuu. Hoidon taktiikka riippuu muutosten syistä. Jos ne johtuvat suun kautta otettavista ehkäisyvälineistä, ehkäisyvalmiste peruutetaan tai korvataan.

Hormonien taso normalisoidaan hormonaalisten lääkkeiden avulla. Tulehdusprosessin alussa määrätään antibiootteja ja tulehdusta ehkäiseviä lääkkeitä. Kasvojen kasvaessa kehon ontelossa ryhdyttiin leikkaukseen.

Syklisten sairauksien ehkäisemiseksi naisen on noudatettava seuraavia suosituksia:

 1. Älkää johtako sotkuisia ja välttää satunnaisia ​​suhteita.
 2. Noudata läheisen hygienian sääntöjä.
 3. Systeemisesti tutkitaan gynekologi.
 4. Älä turvautua kontrolloimattomaan suun kautta otettaviin ehkäisyvalmisteisiin.
 5. Jos oireita ilmenee, ota välittömästi yhteys lääkäriin.

komplikaatioita

Riippuen siitä, mikä aiheuttaa kuukautisten syklin pidentymistä, komplikaatiot kehittyvät eri tavoin. Tällaisten muutosten vuoksi ovulaatio on usein poissa pitkään, mikä puolestaan ​​johtaa hedelmättömyyteen.

Jos tällaiset rikkomukset aiheuttavat kohdun tulehduksellisia sairauksia, on olemassa riski, että ruuhka kerääntyy elinonteloon. Usein näiden patologioiden kehittyminen johtaa verenvuotoon. Tässä tapauksessa nainen tarvitsee kiireellistä sairaalahoitoa. Itsehoito voi olla kohtalokas.

Kuukautiskierron pidentymistä havaitaan eri syistä, mutta tällaisia ​​muutoksia ei missään tapauksessa voida sivuuttaa. On tarpeen suorittaa täydellinen diagnoosi ja tunnistaa vikaantumista aiheuttanut tekijä.

Mitä tehdä, jos kuukautiskierto jatkuu ja miksi se tapahtui

Menstruaatiokierron epäonnistuminen on yleisin syy, että nainen menee gynekologiin. Tämä johtuu siitä, että naisten hormonaalinen järjestelmä on melko hauras asia, joka on alttiina ulkoisille haitallisille tekijöille, jotka reagoivat niihin muuttamalla sukupuolihormonien pitoisuutta veressä. Monet naiset esittävät kysymyksen, onko sen arvoinen, että mene lääkärille heti, jos kuukautiskierto jatkuu tai voitko selviytyä ongelmasta itse?

Lue tämä artikkeli.

Mitä voi tapahtua epäonnistumalla hormonaalisessa järjestelmässä

Kuukautiskierto on luonnollinen kierros sukupuolihormonien konsentraation muutoksissa naaraskehossa, jotta munasolu täyteen kypsyy follikkelissa myöhemmän konseptin aikaansaamiseksi. Se kestää keskimäärin 21-22 päivää kuukautisten ensimmäisestä päivästä seuraavan syklin ensimmäiseen päivään. Mutta organismin yksilöllisistä ominaisuuksista riippuen sitä voidaan pidentää 28 - 31 päivään, ja sitä pidetään myös normin rajana.

Tärkeimmät syyt ovat:

 • Yksi yleisimmistä syistä lääkärille, jolla on valitus siitä, että kuukausittaista sykliä on laajennettu, ottaa lääkärin määräämiä yhdistettyjä suun kautta otettavia ehkäisyvalmisteita. On tärkeää ymmärtää, että ei ole välttämätöntä aloittaa ottaminen, hyvin usein syynä on joko muutos yhdestä lääkkeestä toiseen tai kieltäytyminen siitä. Muutokset, joiden todennäköisyys on lähes 100%, johtavat kuukautiskierron epäonnistumiseen. On myös pidettävä mielessä, että suun kautta otettavia ehkäisyvalmisteita ei käytetä ainoastaan ​​suojan, vaan myös terapeuttisen tekniikan avulla monien sairauksien hoitoon.
 • Ikämuutokset premenopausaalisesti. Naisilla 50 - 55 vuoden kuluttua alkaa ns. Premenopaus, kun keho alkaa valmistautua lisääntymisjärjestelmän involuutioon, progesteronin pitoisuus veressä laskee ja sen seurauksena kuukautiskierron muutos tapahtuu usein.
 • Infektioprosessit urogenitaalisessa järjestelmässä virtsaputken, kystiitin, adnexiitin ja muiden sairauksien muodossa. Pääasiassa aiheuttamat solunsisäiset patogeenit (klamydia, ureaplasma, mykoplasma) tai alkueläimet (Trichomonas, ameba).
 • Hormonaalisten aineiden lisäksi kuukautisten epäonnistumiseen voi vaikuttaa myös muiden farmaseuttisten valmisteiden, esimerkiksi verenpainelääkkeiden, antikoagulanttien tai antibakteeristen aineiden, saanti.
 • Ilmastollisten olosuhteiden äkillinen muutos lennon yhteydessä toiseen hihnaan.
 • Huonot tavat (tupakointi, alkoholi), painonnousu.
 • Pitkäaikainen hermoston jännitys tai emotionaalinen stressi johtaa myös usein kuukautiskierron häiriöihin. Hermosto on niin läheisesti yhteydessä endokriiniin, että viime vuosina monet tiedemiehet pitävät niitä erottamattomana kompleksiinä hermosolujen välisessä vuorovaikutuksessa. Siksi jopa pieni stressi voi aiheuttaa muutoksia hormonitasoissa kehossa.
 • Liiallinen fyysinen rasitus voi usein aiheuttaa hormonaalisia häiriöitä, koska lihasaktiivisuus stimuloi somatotrooppisen hormonin, testosteronin ja jopa monien biologisesti aktiivisten aineiden tuotantoa.
 • Ruokavalion muutos, erityisesti vähäkalorinen ruokavalio tai tiettyjen tuotteiden ottamisen rajoittaminen, voi johtaa hormonaaliseen epätasapainoon.

Näin ollen se, että kuukautisten sykli on laajennettu, syyt voivat olla hyvin erilaisia ​​ja riippuvaisia ​​monista parametreista. Ei kuitenkaan ole kiireellistä tarvetta hälyttää, koska useimmissa tapauksissa ongelman lähde on melko vähäinen ja helposti korjattavissa. Monimutkaisemmissa tapauksissa (jos sykliä ei palauteta itsestään 1–2 kuukauden kuluessa), sinun on kuultava gynekologia ja testattava.

Diagnostiset tarkastusmenetelmät

Jos hormonijärjestelmän häiriöt muuttuvat pysyviksi, nainen alkaa miettiä, miksi kuukausittaista sykliä laajennetaan, koska se aiheuttaa epämukavuutta. Siksi on välttämätöntä kuulla gynekologia ja tarvittaessa myös erikoisalojen lääkäreitä (koska syy ei välttämättä liity lisääntymisjärjestelmään). Tutkimukset, jotka on ensin suoritettava:

 • Lantion elinten (kohdun, munasarjojen, lisäosien, virtsateiden) ultraäänitutkimus.
 • Verikoe hormonikonsentraatiota varten. Ensimmäinen askel on ottaa estrogeeni ja progesteroni (lääkärin on ensin kerrottava yksityiskohtaisesti, millä vuorokauden verellä luovutetaan). Sitten, jos kuukautisten epäonnistumisen syy on selittämätön, on tarkoitus tehdä tutkimus muille hormoneille - pääasiassa tyroksiinille, T4: lle ja muille kilpirauhashormoneille, vapauttaville tekijöille, laktotrooppiselle hormonille, luteinisoivalle hormonille.
 • Gynekologisen tuolin asiantuntijan suorittama tutkimus, jossa on mahdollisuus ottaa aineita taudinaiheuttajan istutusta varten.
 • Neuvottelujen lähettäminen vastaavan profiilin asiantuntijalle (jos syytä ei ole tunnistettu): kardiologi, yleislääkäri, neurologi tai endokrinologi.

Useimmissa tapauksissa anamneesin ottaminen yksityiskohtaisesti kyseenalaiseksi sairauden historiasta ja edellä luetelluista diagnostisista menetelmistä antaa lääkärille mahdollisuuden saada vastaus kysymykseen, miksi kuukautiskierto laajeni, selvittääkseen hormonaalisen epäonnistumisen syyn. Poikkeustapauksissa lisätutkimuksia voidaan tehdä käyttämällä hyvin erikoistuneita diagnostisia menetelmiä, kuten sytologiaa, immunohistokemiaa, tietokonetomografiaa ja niin edelleen.

Suosittelemme, että luet artikkelin usein toistuvista jaksoista. Sieltä opit usein kuukautisten syyt - hormonaalinen vajaatoiminta, kasvaimet, gynekologiset sairaudet, mahdollinen raskaus sekä stressin vaikutukset.

Yleiset suositukset gynekologien hormonaalista vajaatoimintaa varten

Kun kuukautiskierron muutos havaitaan, naisen ei tarvitse juosta välittömästi lääkärin puoleen. Usein venymä johtuu tavallisista syistä, jotka ovat helposti säädettävissä. Ensin täytyy ajatella ja yrittää muistaa, mitä on muuttunut elämäntapa viime aikoina. Analysoi ja yritä poistaa hormonaalisen järjestelmän tasapainoa häiritsevä tekijä.

Lisäksi sinun on noudatettava yleisiä suosituksia elämäntavan ja päivittäisen rutiinin korjaamiseksi:

 • Tärkein tekijä on rajoittaa mahdollisimman paljon hermostollista stressiä jokapäiväisessä elämässä ja, jos mahdollista, välttää stressiä.
 • Vakauttaa ruokavalio, käytä enemmän luonnollisia tuotteita, joissa on runsaasti hivenaineita, vitamiineja ja antioksidantteja. Vältä mausteisia, savustettuja ja suolaisia ​​ruokia ja kieltäydy ottamasta vastaan ​​kahvia ja alkoholia.
 • Saat runsaasti lepoa ja nukkua vähintään 8 - 9 tuntia päivässä.
 • Jos nainen menee urheiluun tai toiseen fyysiseen liikuntaan, harjoitus tulisi väliaikaisesti ottaa kevyempään järjestelmään tai jopa taukoa, jotta keho saa voimaa.
 • Rajoita lääkkeiden itsehoitoa, poikkeus - jos ne otetaan reseptillä. Keskustele lääkärin kanssa, jos epäillään, että toisen sairauden hoito aiheuttaa hormonaalisia häiriöitä.

Yhteenvetona voidaan todeta, että kuukautiskierron pidentäminen ei ole edellytys, joka vaatii kiireellistä hoitoa lääkärille. Sinun täytyy kuitenkin olla vartijasi, ja jos oireet jatkuvat tai uudet näkyvät, sinun ei pidä lykätä klinikalle käyntiä. Loppujen lopuksi on parempi olla vitsi terveydellä, mutta sinun pitäisi olla varovainen kehon kanssa.

Sykliä laajennetaan. :( Miksi?


Aiheen "Sykli laajennettiin.: (Miksi?") Viestien luettelo Haluan lapsen> Haluan lapsen

Pyydän anteeksi erillistä aihetta, mutta en halua, että kysymys menetetään.
Pieni tausta: kaikki minun tietoinen seksuaalinen kypsä :) elinkaari minulla oli 27-28 päivää. Kun yritimme muodostaa toisen lapsen hieman yli puolitoista vuotta sitten, minulla oli myös 28-sykli, joskus jopa 30 päivää. Ovulaatio tapahtui 14-15 ds, joskus 17.
Nyt kuva on muuttunut: kun aloin jälleen seurata jaksoa ja O: ta (5 sykliä sitten), huomasin, että O tuli vain 17dts: iin ja sykli 29-30 päivää. Toinen vaihe on aina 11-13 päivää.
Mutta edeltävässä jaksossa O oli 22dts, ja sykli oli 35 päivää. Tässä jaksossa O: ta ei ollut vielä olemassa, mutta minulla on jo 20dts, ts. hän on jälleen viivästynyt. :(

Mitä tapahtuu keholleni? Olen 31-vuotias, onko tämä mahdollista:
1) merkkejä munasarjojen vajaatoiminnasta?
2) ylipainon (7-8 kg) takia?
3) hormonaalinen epäonnistuminen? (En ota mitään pillereitä)
Se kaikki häiritsee minua hyvin. :(
Lääkärille täällä, et mene, käännä sormea ​​takaisin temppeliin, luultavasti.
Onko oletuksia?

Ehkä juuri iän myötä (sykli muuttuu usein iän myötä), mutta silti kutsun "ylipainoiseksi" yhtenä tärkeimmistä syistä, myös minun kanssani, ylipainoinen, sykli pidentyi. Myös rasvakudos naisilla, joko tuottaa tai kerää hormoneja, osallistuu yleensä tähän asiaan :-)

Yleensä, kuten jo keskusteltiin, jokaisella naisella on oma ”ihanteellinen raskauden” paino, on tarpeen kokeilla. :-) Pienen painon menettäminen, kenelle pikku noutaa jne.

Kuukausittaisten syiden sykli on kasvanut

Epäsäännöllisten kuukautisten syyt

Menstruatiot ovat tavallisesti kuukausittainen, säännöllinen verinen poikkeama emättimestä jonkin aikaa, yleensä se kestää 3–7 päivää. Ja näiden eritteiden välinen aika on itse asiassa kuukautiskierto. Normaalisti hänen vaihtelut ovat 21–35 päivää. Keskimäärin veren menetys voi vaihdella 50-150 ml: sta koko ajan.

Menstruaatio on naispuolisen kehon normaali fysiologinen prosessi, jossa on mukana monia elimiä ja systeemejä ja joiden toiminnan häiriintyminen voi johtaa tämän toiminnan rikkomiseen. Kuukautiskierron keston ja kuukautisten keston ja ominaispiirteiden (purkauksen määrä, kipu jne.) Kasvun tai lyhentämisen suuntaan voivat vaikuttaa monet tekijät ja syyt. Poikkeamia näistä normeista pidetään patologioina.

Epäsäännöllisten kuukautisten syyt

- Yksi tärkeimmistä syistä, jotka aiheuttavat syklin loukkauksia, on infektio. Yleensä se on seksuaalisesti levinnyt: klamydia, mykoplasma, ureaplasma, trikomonioosi jne. Tämän oppimiseksi on tarpeen läpäistä testit ja hoitaa, minkä jälkeen näitä epämiellyttäviä asioita ei toisteta.

- hormonaalisten häiriöiden yhteydessä esiintyy paljon enemmän vakavia ongelmia kuukautiskierron ajoituksessa. Syynä voi olla lisämunuaisen kuoren toimintakyvyn puute, kilpirauhasen ja lisäkilpirauhasen sairaudet, hypotalamuksen ja keuhkoputken häiriöt sekä munasarjat, progesteronin tason muutokset veressä. Muutama vuosi ennen vaihdevuosia sen veren taso alkaa laskea ja kuukautiskierron aikana esiintyy epäsäännöllisyyksiä. Mitä tämä tarvitsee tietää toimivaltaista endokrinologia ja kehon hormonaalisen tilan määrittämistä. Edellytyksenä on lisäksi, että analyysi on tehtävä tiettynä syklin päivänä, lääkäri määrittää sen sinulle, riippuen syklin kestosta. Se on tehtävä syklin toisella puoliskolla. Tämä tapahtuu yleensä syklin 18., 21. tai 24. päivänä.

- hermostolliset stressiolosuhteet ja sairaudet, masennus eivät ole merkityksettömiä. Itse asiassa päivän aikana olemme niin usein hermostuneita, joskus trivialiteettien takia, niin me hajomme koko päivän muille. Kaikki tämä vaikuttaa kehomme kokonaisuuteen ja lisääntymisjärjestelmän toimintaan. Tämän vuoksi vatsa tai pää voi särkyä, minkä seurauksena on toinen syy epäsäännöllisten kuukautisten esiintymiseen.

- Jos isoäitisi, äitisi tai täti kertoi, että heillä on myös samanlaisia ​​rikkomuksia, mikä tarkoittaa, että sinulla on perinnöllinen tila.

- Trendikäs, vähäkalorinen ruokavalio ja uuvuttavat harjoitukset johtavat siihen, että elimistössä on vitamiineja, mikä johtaa ensinnäkin painonpudotukseen, jopa dystrofiaan tai kakeksiaan, sitten hormonituotannon keskeytymiseen, ja tässä on toinen rikkomisen syy kuukautiset.

- Muuttuvat ilmasto-olosuhteet voivat myös aiheuttaa kuukautiskierron ajoitusta.

- Lääkitys ja jotkut niistä johtavat syklihäiriöihin, erityisesti sytostaatteihin, lääkkeisiin, joita käytetään systeemisten sairauksien (nivelreuma, systeeminen lupus erythematosus jne.) Ja kasvainten sekä kortikosteroidien (prednisoloni, metyyliprednisoloni) hoitoon., hydrokortisoni jne.). Siksi ohjeet on luettava erittäin huolellisesti.

- Myrkytys ja säteily, ne aiheuttavat kehossa hyvin suuria muutoksia, jotka eivät usein ole palautuvia.

- Tupakointi ja huumeriippuvuus, alkoholismi. Nämä huonot tavat tukahduttavat kehomme kuonalla, minkä vuoksi kaikkien elinten ja järjestelmien normaali toiminta on mahdotonta.

- Kroonisen infektio: polttopuut, nielu, hampaat, glomerulonefriitti jne.

- Pitkä oleskelu auringossa.

- Naisten sukupuolielinten krooniset sairaudet: endometrioosi, salpingiitti jne.

Menstruatiotyypit

Amenorrea, tämäntyyppinen rikkominen on tyypillistä niille tapauksille, joissa kuukautisia ei ole enää pitkään, jopa 6 kuukautta tai enemmän, raskauden aikana ja naisilla vaihdevuosien aikana, amenorrea on fysiologinen.

Dysmenorrea on tuskallista kuukautisten aikana, johon liittyy päänsärkyä, pahoinvointia, heikkoutta, huonovointisuutta, pyörtymistä ja irtonaisia ​​ulosteita.

Hypomenorrhea on ominaista naisille, joilla verenvuodon määrä on laskenut vähentämällä päivien määrää tai vähentämällä päivittäistä määrää. Kuitenkin kuukautisten säännöllisyys säilyy.

Oligomenorrhea on hyvin harvinainen kuukautiset jopa seitsemän kertaa vuodessa. Tämä on hälyttävä oire, joka osoittaa vakavia terveysongelmia naisille.

Polymenorrhea on usein kuukautisten sykli, jos niiden välinen aika on alle 21 päivää, on tarpeen kuulla lääkäriä, vaikka nainen olisi tottunut siihen.

Menoragia (hypermenorrea) on kuukautisten keston tai päivittäisen verenvuodon määrän lisääntyminen. Samalla kuukautiskierron kesto pysyy normaalialueella.

Metrorragia on kuukautiset, joiden kesto ja intensiteetti vaihtelevat ja jotka vaihtelevat amenorreaa, metrorragiaan kuuluu myös jatkuva tiputtaminen pitkään tai voimakkaan verenvuodon esiintyminen kuukautisten välillä.

Jos sinulla on kuukautiskierron ajoitus, sinun ei tarvitse etsiä syytä itse ja yrittää päästä pois tästä tilanteesta ilman apua. Muista kuulla lääkärisi kanssa, koska näennäisesti ei-merkittävän rikkomisen vuoksi kehomme voi piilottaa erittäin vakavia ongelmia, kuten syöpää, kohdunulkoista raskautta, tuberkuloosia, hormonaalisia sairauksia jne.

Miksi kuukausittainen sykli muuttuu?

Nainen elin on erityinen, juuri synnytysfunktio antaa sille monimutkaisen toiminnan. Niinpä naispuolisen elimen työn epäonnistuminen on luonnollista ja väistämätöntä. Tämä koskee myös kuukautiskiertoa - tämä naispuolisen kehon toiminta-alue reagoi erityisen herkästi erilaisiin ulko- ja sisäpiireihin.

Yleensä yhden kuukautiskierron kesto on 21-28 päivää. Syklin alkua pidetään kuukautisten ensimmäisenä päivänä. Terveen naisen suurin sallittu sykliaika on 33 päivää. Jos viive on useita päiviä, sinun pitäisi miettiä, onko naisten terveyteen liittyviä ongelmia.

Rikkomukset ovat joissakin tapauksissa kuukautisten alkamisen viivästymisiä. Esimerkiksi, jos viive on yli kaksi viikkoa, sitä pidetään jo patologiana ja sitä kutsutaan oligovuulaatioon, toisin sanoen epänormaalisti harvinaiseen ovulaation alkamiseen. Lisäksi voidaan pitää kuukautiskierron rikkomista ja sitä, että kuukausittaiset ajanjaksot tulivat monien vuosien ajan tasaisesti, ja yhtäkkiä sykli muuttui - väheni tai kasvoi.

Miksi kuukausittainen sykli muuttuu?

Listaa syyt tähän.

 • Kilpirauhasen, lisämunuaisen, diabeteksen ja muiden sisäelinten sairauksien sairaudet. Ne johtavat väistämättä häiritsemiseen paitsi itse elinten, myös koko naispuolisen ruumiin, työhön.
 • Lantion elinten infektiot. Selventääkseen on välttämätöntä läpäistä sarja testejä klamydian, uroplasman jne. Esiintymiseksi. Aikana tällaiset infektiot hoidetaan onnistuneesti.
 • Hormonisen tasapainon häiriöt. Se syntyi myös sattumalta, ja se on yleensä seurausta endokriinisen järjestelmän patologisesta tilasta. Vaihtoehtoisesti voidaan havaita välttämättömän sukupuolihormonin progesteronin puutos. Progesteronitasojen merkittävä väheneminen voi tapahtua useita vuosia ennen vaihdevuosien alkamista ja johtaa erilaisiin toimintahäiriöihin.
 • Stressiolot, keskushermoston vauriot. ”Kaikki sairaudet ovat hermoja,” sanoi isoäitimme, ja he olivat aivan oikeassa. Stressiiviset tilanteet rikkovat tavanomaista kehon rytmiä, destabilisoivat valtiota, ja herkkä naispuolinen elin ei voi vastata heidän työnsä muutoksiin. Naisen masentava tila heijastaa kirjaimellisesti kaikkea - hänen päänsä alkaa särkyä, vatsa on järkyttynyt, unia häiritään, kuukautiskierron muutokset.
 • Joskus kuukautiskierron muutos voi olla perinnöllinen, ja sitten nainen ei voi välttää sitä elämässään.
 • Liiallinen liikunta, ruokavalio. Elämäntapojen loppuunsaattaminen sietämättömällä fyysisellä rasituksella ja jopa tiukan ruokavalion taustalla välttämättömien vitamiinien ja välttämättömien ravintoaineiden puute johtaa usein naisten järjestelmän toimintahäiriöön, syklin häiriöihin.
 • Ilmastonmuutosalue. Herkät naiset kokevat usein epämukavuutta ilmastonmuutoksen aikana, mikä vaikuttaa heidän kehonsa tilaan.
 • Lääkkeiden vastaanotto. Joskus nainen ei noudata suositeltuja annoksia ottaa lääkkeitä tai ottaa ne liian pitkäksi, mikä vaikuttaa myös kuukautiskiertoon.
 • Huonot tavat - tupakointi, huumeet, alkoholi. Tällaiset asiat vaikuttavat erittäin vakavasti minkä tahansa henkilön terveyteen.
 • Myrkytys ja säteily.

Jos naiselle muuttuva sykli on tavanomainen ilmiö ja sitä havaitaan koko elämän ajan, niin todennäköisimmin tämä on vain tämän naisen ruumiin ominaisuus. Mutta jos sykli on muuttunut epätavallisella tavalla, on syytä ymmärtää perusteet perusteellisesti ja poistaa ne.

TULEVAT UUTISET

Aiheemme aiheet:

Yleensä epäsäännöllinen sykli voi olla osoitus elimistön vakavista häiriöistä tai suurista fyysisistä tai emotionaalisista kuormista. Suoraan sanottuna sykli aina hyppää ja ymmärrän, miksi. Äskettäin olin määrätty ottamaan aika-tekijä syklin kohdistamiseksi. Ja huomasin myös, että aloin kärsiä vähemmän PCM: stä. se on niin mukavaa aina olla enemmän tai vähemmän tasaista mielialaa eikä tuntea kapriisista tuholaisista.

Uudet artikkelit

Mielenkiintoisin:

Copyright © Perinteinen lääketiede nmedicine.net Sivuston hallinto ei ole vastuussa seurauksista ja tuloksista, joita lukijat voivat saada käyttämällä vihjeitä ja reseptejä sivustollamme! Kysy lääkäriltäsi ennen reseptin käyttöä! Materiaalien käyttö on sallittua, kun kaikki hakukoneiden linkit ovat aktiivisia, ei suljettuja. Massakopiointi ja automaattisten menetelmien käyttö on ehdottomasti kielletty!

Kuukautiskierron rikkominen

Kuukautiskierron (NMC) rikkominen on yksi yleisimpiä syitä naiselle nähdä synnytyslääkäri-gynekologi. Eri tekijöiden mukaan tavalla tai toisella se ilmenee 35%: lla gynekologisista potilaista. Lisäksi yli 70%: lla naisista elämässä on tiettyjä ilmenemismuotoja (syklin epäsäännöllisyys kuukautisten jälkeen, runsaampia jaksoja kuin normaalisti stressiin jne.).

Epäsäännöllinen kuukautiskierto on yksi useimpien gynekologisten sairauksien yleisimmistä oireista, kuten naisilla esiintyvien ekstragenitaalisten sairauksien tapauksessa. Toinen merkittävä kuukautisten häiriöiden ilmentymä on verenvuoto, jonka luonne ja määrä voivat vaihdella suuresti. Usein verenvuotoa kuukautisten aikana ja ulos, heillä ei ole mitään orgaanista perustetta - tässä tapauksessa he puhuvat kohdun verenvuodosta. Kuukautiskierron rikkomiset ovat seuraavat kliiniset oireet: syklin epäsäännöllisyys. kipu ja raskas verenvuoto.

Normaalisti kuukautiskiertoa kontrolloi aivolisäkkeen ja munasarjojen hormonien vapautuminen. Ensimmäisessä vaiheessa hallitsee FSH, follikkelia stimuloiva hormoni, joka edistää follikkelin kypsymistä, mikä edistää estrogeenin (pääasiassa estradiolin) erittymisen lisääntymistä, mikä puolestaan ​​edistää endometriumin kasvua. Kun estradiolitaso nousee, FSH-taso alkaa laskea (tätä mekanismia kutsutaan negatiiviseksi palautteeksi) ja se pienenee mahdollisimman paljon syklin keskelle. Samaan aikaan, estrogeenin vaikutuksesta, luteinisoivan hormonin LH-taso alkaa kasvaa. Kun LH: n taso saavuttaa huippunsa, tapahtuu ovulaatio. LH: n tason kasvun ohella (hieman myöhemmin) progesteronin taso kasvaa. Estrogeenin taso huipun jälkeen laskee ja kasvaa jälleen vain, kun progesteroni saavuttaa maksimitasonsa. Jos hedelmöitystä ei ole tapahtunut, progesteronin ja estrogeenin pitoisuudet vähenevät ja saavutetaan vähimmäisarvot, endometriumin hyljintä tapahtuu. Kun FSH alkaa kasvaa uudelleen, prosessi alkaa uudelleen. Näyttää helpommalta näin:

Kuukausittaisen jakson kesto naisilla on keskimäärin 21–31 päivää. Pääsääntöisesti ajanjaksot ovat 12–14-vuotiaita ja useimmiten melkein välittömästi säännöllisiä. Harvemmin ne ovat säännöllisiä ensimmäisen raskauden jälkeen. Säännölliset poikkeamat normistosta ovat mahdollisia muutamassa päivässä / viikossa. Joten jos kuukausittain tietyssä jaksossa tulee muutama päivä aikaisemmin tai myöhemmin, puhu rikkomuksesta ei ole toimivaltainen. Jos kuukautisten välinen tauko on 40–60 päivää tai päinvastoin, se on alle 21–25 päivää, ja tietyn naisen kuukautiset ovat jo pitkään virtaa tällä tavalla - on mahdollista puhua syklin epäsäännöllisyydestä.

Miksi naisten kuukausittainen sykli liittyy verenvuotoon? Kuten tiedetään, kohdussa on kolme kerrosta, joista sisäkerros - endometrium on puolestaan ​​jaettu kahteen osaan: funktionaaliseen ja basaaliin. Ensimmäinen on paikka, jossa hedelmöittynyt muna istutetaan ja missä raskaus alkaa kehittyä. Jokaisen kuukausikierroksen aikana se kasvaa ja sakeutuu peruskerroksen takia valmistelemalla mahdollisen istutuksen perustan. Kun munasolu ei ole hedelmöittynyt, ”rehevä” funktionaalinen kerros kuormittaa ”tarpeettomana” aivolisäkkeen ja munasarjojen hormonien syklisesti vaihtelevan veren vaikutuksesta verenvuotoon. Verenvuoto on varsin runsaasti, mikä johtuu pääasiassa runsaasta endometriumin veren syöttöjärjestelmästä. Niin sanotut spiraaliset valtimot tunkeutuvat endometriumiin, jotka ovat vahingoittuneet kudoksen irtoamisella, jota ne todella ravitsivat. Heidän vahingonsa johtavat spiraalien arteriolien laajentumiseen (laajenemiseen), minkä jälkeen alkaa todellinen kuukautiskierto. Aluksi verihiutaleiden tarttuvuus endometriumin astioissa tukahdutetaan, mutta sitten astioiden vaurioituneet päät suljetaan verisuonten verihyytymillä, jotka koostuvat verihiutaleista ja fibriinistä. 20 h kuukautisten alkamisen jälkeen, kun suurin osa endometriumista on jo repeytynyt, kehittyy spiraali arteriooleista, mikä johtaa hemostaasiin. Endometriumin regeneraatio alkaa 36 tuntia kuukautisten alkamisen jälkeen, vaikka endometriumin hylkääminen ei ole vielä täysin valmis.

Henkisen kierron rikkomisen syyt

Mikä aiheuttaa kuukautisten väärinkäytöksiä? Periaatteessa voidaan erottaa seuraavat:

 • Ulkoiset (fysiologiset) - tässä tapauksessa ei ole suoraa fysiologista vaikutusta prosessiin, mutta on olemassa välillisiä tekijöitä, kuten: stressi, ravitsemuksen luonteen muutokset, ilmastonmuutos jne. Siksi ulkoisen syyn poistaminen johtaa prosessin normalisointiin.
 • Patologinen - tähän kuuluu valtava joukko sairauksia ja olosuhteita, joiden osalta syklin säännöllisyyden rikkominen on ominaista.
 • Huumeet - tiettyjen lääkkeiden nimittämisessä tai peruuttamisessa

Mikä voi olla luonteeltaan kuukautiskierron häiriöitä:

 • Häiriötön kohdun verenvuoto - patologinen kohdun verenvuoto ilman vaurioita sukuelimille.
 • Menoragia - runsas verenvuoto (yli 100 ml), joka esiintyy hyvin määritellyllä ajanjaksolla.
 • Metrorragia - epäsäännöllinen verenvuoto ilman selkeitä aikavälejä.
 • Polymenorrhea - verenvuoto, joka esiintyy alle 21 päivän välein.
 • Väliaikainen verenvuoto - verenvuoto jaksojen välillä. Kadonneen veren määrä vaihtelee.
 • Postmenopausaalinen verenvuoto - verenvuoto, vuosi (tai enemmän) vaihdevuosien alkamisen jälkeen;

Patologiset olosuhteet, joissa on kuukautiskierron rikkominen:

 1. Munasarjojen patologia - tämä voi sisältää: aivolisäkkeen ja munasarjan toimintahäiriön heikentymisen, munasarjakudoksen vahingoittumisen, iatrogeeniset (lääketieteelliset) vaikutukset, munasarjojen onkologisen rappeutumisen. On tarpeen mainita sellainen patologia, että munasarjan korpusluutin puutos (follikkelin sijasta, josta muna lähtee hedelmöittämiseksi, kehittyy normaalisti, joka kykenee tuottamaan progesteronia, joka on välttämätön rakon membraanien istutukseen) - riittämätön määrä progesteronia ei kykene ylläpitämään prosessia normaalilla tasolla. Tämä on yksi tärkeimmistä kuukautisten häiriöiden syistä.
 2. Hypotalamuksen ja aivolisäkkeen järjestelmän patologia - syklin normaali säätö keskeytyy FSH: n ja muiden hormonien riittämätön vapautuminen; onkologisen kudoksen rappeutuminen.
 3. Lisämunuaisen ja muiden estrogeeniä erittävien kudosten patologia - estrogeenien normaali synteesi häiriintyy, "ei käynnisty" -prosessi. Se voi myös liittyä lisämunuaisen kasvaimiin.
 4. Endometriumin polyyppi
 5. Krooniset kohdun tulehdussairaudet - endometriumin normaali kasvu ja sen oikea-aikainen kypsyminen eivät tapahdu.
 6. Endometrioosia (sukupuolielinten ja suonensisäinen) tarkastellaan erikseen, koska sen esiintymisen syyt ovat huonosti ymmärrettyjä.
 7. Onkologia - patologisen hormonin erittävän kudoksen esiintyminen voi myös johtaa säännöllisyyden häiriöiden esiintymiseen.
 8. Abortti ja kohdun kurettiminen - voivat liittyä sekä mekaanisiin vaurioihin että tulehdusprosessien mahdolliseen lisäykseen.
 9. Käytetty munasarja - munasarjojen leikkauksen jälkeen, erityisesti koagulointia käytettäessä, voi kehittyä elimen toiminnan puutteellisuus, joka ilmenee pääasiassa kuukautisten epäsäännöllisyydessä.
 10. Maksan sairaudet - yleensä maksakudoksen kirroottinen rappeutuminen on ominaista estrogeenin konjugaatin rikkomiselle. Tämän seurauksena estrogeenitaso nousee ja kuukautiskierto lisääntyy (ja runsaasti).
 11. Häiriötön kohdun verenvuoto - ilman orgaanisia vahinkoja elimille ja järjestelmille. 20%: ssa tapauksista esiintyy välittömästi murrosiän jälkeen, 50%: lla yli 40-vuotiaista naisista. Diagnoosi tehdään, kun muita patologioita ei ole.
 12. Veren hyytymisjärjestelmän häiriintyminen - voi olla pitkäaikaisen verenvuodon syy ja häiritsemättä syklin säännöllisyyttä.
 13. Muita syitä ovat kirurgiset toimenpiteet, pitkäaikaiset nykyiset sairaudet jne.

Lisäksi on tarpeen kohdistaa epäsäännöllisiä ajanjaksoja, jotka liittyvät lääkityksen ottamiseen. Näitä ovat muun muassa hormonikorvaushoidot, kortikosteroidit, antikoagulantit, rauhoittavat aineet, masennuslääkkeet, digitalis, dilantiini ja intrauteriiniset laitteet. Tämän vuoksi minkä tahansa näistä lääkkeistä tulisi nimittää vain lääkäri ja heidän peruuttamisensa. Tarvittaessa - lääkärin määräämän asiantuntijan kuuleminen.

Kuukautisten häiriöiden diagnosointi

Useiden syiden vuoksi diagnostisen haun on aloitettava yksinkertaiselta monimutkaiselta:

 1. Anamneesi kerätään - lääkärin on selvitettävä potilaan ottamat lääkkeet, onko hänellä ollut viime aikoina raskautta (raskauden jälkeen jaksot eivät voi normalisoida vain, kuten edellä mainittiin, vaan myös loukata), kaikki ulkoiset tekijät, jotka voivat vaikuttaa kierron rikkomiseen. Kiinnitä huomiota potilaan mielentilaan.
 2. Naisen tutkiminen - potilaan uupumus, ihon, limakalvon ja potilaiden värin muutokset, extragenitaalisen patologian esiintyminen (maksan koon, kilpirauhasen lisääntyminen, raskauden ulkopuolelle jäävän nännin purkauksen ilmaantuminen jne.) Kiinnittää huomiota itseensä.
 3. Gynekologinen tutkimus - kiinnitä huomiota tuskan esiintymiseen tutkimuksen aikana, erityisesti kohdunkaulan paljastamisella, purkauksen luonteella ja niiden lukumäärällä, volyymivaurioiden läsnäololla lantiossa ja tunkeutumissa.
 4. Kun otat kaikki pyyhkeet, voit poistaa infektion, jonka pitkä pysyvyys voi myös aiheuttaa syklin epäsäännöllisyyksiä.
 5. Pienen lantion tai vatsaontelon ultraääni - kiinnitä huomiota ensisijaisesti kohdun ja munasarjojen tilaan, ilman niiden patologiaa - kaikkien elinten ja järjestelmien ultraääni, kilpirauhasen kohdennettu ultraääni (mahdollisen aivolisäkkeen vuoksi) ja maksa. Tutkimuksessa munasarjat kiinnittävät huomiota niiden kokoon, follikkelien esiintymiseen ja niiden kokoon, kudoksen verenkiertoon jne.
 6. Kliiniset ja biokemialliset verikokeet, koagulogrammi - se on tarpeen erilaistamiseksi hematopoieettisen kudoksen patologisten tilojen ja veren hyytymisen patologian kanssa.
 7. Hormonien tason määrittäminen veressä on tärkeä tekijä. standardit:
  Estradioli - 0,17 ± 0,1 nmol / l - follikulaarivaihe, 1,2 ± 0,13 nmol / l ovulaatio, 0,57 ± 0,01 nmol / l - luteiinifaasi.
  Progesteroni - 1,59 ± 0,3 nmol / l - follikulaarivaihe, 4,77 ± 0,8 nmol / l - ovulaatio, 29,6 ± 5,8 nmol / l - luteiinifaasi
  LH - follikulaarivaihe - 1,1 - 11,6 mIU / l, ovulaatio 17 - 77 mIU / l, luteaalivaihe 0-14,7 mIU / l
  FSH - follikulaarivaihe - 2,8-11,3 mIU / l, ovulaatio - 5,8 - 21 mIU / l, luteiinifaasi - 1,2 - 9,0 mIU / l
 8. MRI on menetelmä, jolla voit tutkia potilasta yksityiskohtaisesti kasvainten ja kudosten patologisten muutosten varalta. Hyvä, harvoin käytetty.
 9. Hysteroskooppi - voit tutkia yksityiskohtaisesti endometriumin tilaa, polyypin esiintymistä tai puuttumista. Mahdollistaa tarkastuksen jälkeen kaavion lähettämisen histologista tutkimusta varten. Minusista - kustannukset ja tarve antaa anestesiaa.

Historia-, kliinisten oireiden ja laboratorio-instrumentaalisten tutkimusten menetelmien yhdistelmällä voit määrittää kuukautiskierron epäsäännöllisyyden syyn, kivun ja patologisen verenvuodon ja poistaa ne.

Kuukautisten häiriöiden hoito

Ensinnäkin on tarpeen sisällyttää kaikkien ulkoisten tekijöiden poistaminen. Koska monien naisten painonpudotus voi olla kuukautisten häiriöiden pääasiallinen syy, on välttämätöntä valita oikea ruokavalio potilaille ja suositella, että ne luopuvat liiallisesta liikunnasta.

Raskaan verenvuodon sattuessa veren hyytymisjärjestelmän patologian poissulkemisen jälkeen on tarpeen aloittaa oireenmukainen hoito. Näitä ovat:

 1. Hemostaattiset lääkkeet - vikasoli, etamzilat, tronexam. Sairaalassa niitä annetaan yleensä lihaksensisäisesti (vikasol, etamzilat) tai tiputusta (tranexam) + pillerimuodossa tehon parantamiseksi (tavallisesti 2 tablettia. 3 kertaa päivässä - tronexam, 2 tablettia 2 kertaa päivässä vikasolia ja etamzilatia).
 2. ε-aminokapronihappo - vähentää verenvuotoa 60%: lla naisista
 3. Raskaan verenvuodon sattuessa - verensokerin korvaaminen plasman infuusiosta, joskus (harvoin) verestä.
 4. Kirurginen hoito on äärimmäinen hoitomenetelmä, esimerkiksi suurella verenvuodolla, yli 40-vuotiaana, potilaan pysyvällä anemisoinnilla, kun verenvuodon syytä ei voida luotettavasti todeta. On mahdollista:
  - Kohdista kohtu.
  - Endometriumin ablaatio - endometriumin palaminen ulos laserilla.
  - Endometriumin ilmapallo-ablaatio (nesteen ilmapallo injektoidaan kohdunonteloon, jota kuumennetaan sitten 87,5 asteen verran).
  - Hysterektomia (kohdun poistaminen).
 5. Muista yhdistää hormonaaliset lääkkeet, pääasiassa suun kautta otettavat ehkäisyvalmisteet. Tämä ei ainoastaan ​​salli hemostaattisen vaikutuksen parantamista, vaan voi olla myös ensimmäinen ja toisinaan tärkein epäsäännöllisten kuukautisten hoito. Käytä pääsääntöisesti yhdistelmää, joka sisältää suuria annoksia estrogeeniä ja progesteronia.

Duphaston ja Utrogestan ovat edelleen yksi suosituimmista progesteronilääkkeistä Venäjän federaatiossa, joita käytetään kuukautisten häiriöiden hoitoon. Pääsääntöisesti niiden tarkoitus riippuu sairaalasta, eikä todellisia todisteita siitä, että yksi niistä olisi toista. Nimitysannokset riippuvat keskimäärin tilanteesta: Duphaston - 1 välilehti 1-2 kertaa päivässä 11-25 päivän aikana, Utrogestan 1 kapseli 2-3 kertaa päivässä.
Lisäksi seuraavat lääkkeet voivat johtua hormonihoidosta:
• Noretisteroni - oraalinen progesteroni, 5 mg 3 kertaa päivässä 5.-26.
• Medroksiprogesteroniasetaatti - 10 mg päivässä 5 päivästä 26 päivään.

Yli 40-vuotiailla naisilla on sallittua käyttää kokonaan tai osittain kuukautisten "poistumista". Näitä ovat:

 • Danatsoli - 200-400 mg / päivä. Vähentää jokaisen kuukautisen aikana hävinneen veren määrää 87%.
 • Gestrinon - yksi kapseli 2,5 mg 2 kertaa viikossa. Se johtaa endometriumin atrofiaan.
 • Aganosta gonadoliberin - aiheuttaa kuukautisten täydellisen lopettamisen, amenorrea. Hoito on rajoitettava 6 kuukauteen osteoporoosin ehkäisemiseksi. Käytetään harvoin ja melko kallista.

Kuitenkin kuukautisten häiriöiden pääasiallinen hoito on sairauden parantaminen.

Pääpainon poistamatta jättäminen on mahdotonta saavuttaa täydellistä parannusta. Esimerkiksi, jos havaitaan endometriaalinen polyyppi, on tarpeen suorittaa kohdun diagnostinen kuretti kroonisessa tulehdusprosessissa - antibioottien määrääminen jne. Toista uudelleen - useimmissa tapauksissa kuukautishäiriö on vain oire jokaiselle taustalla olevalle patologiselle prosessille, ja sen hoidon tulee olla yleistä. Ainoastaan ​​pääpainon ja akuuteimpien kliinisten ilmenemismuotojen poistamisen jälkeen on mahdollista käsitellä rikkoutuneen syklin palauttamista.

Kuukautisten häiriöiden komplikaatiot

Älä pidä kuukautisten väärinkäytöksiä hieman ongelmana. Seuraavassa on ainakin muutamia syitä, miksi sinun pitäisi neuvotella lääkärin kanssa:

Epäsäännöllinen sykli voi liittyä jatkuvaan anovulaatioon, mikä johtaa hedelmättömyyteen.

Usein välimuotoinen verenvuoto voi aiheuttaa vakavia komplikaatioita - väsymyksestä täydelliseen vammaisuuteen.

Monien patologioiden myöhäinen diagnoosi, jonka ensimmäinen oire on kuukautiskierron rikkominen, voi johtaa kuolemaan patologiasta, joka voidaan parantaa lääkärin kanssa.

Itsehoito on hyväksyttävää, mutta vain kokeneen asiantuntijan valvonnassa. Muista seurata gynekologia. Epäsäännöllisten kuukautisten syy voi olla vakava hormonaalinen patologia, saatat joutua kuulemaan endokrinologia. Kun ekstragenitaalinen patologia vaatii asiantuntija-apua.

Naisilla, joilla on kuukautishäiriö, on erittäin tärkeää valita oikea ruokavalio. On tarpeen sisällyttää mahdollisimman paljon rautaa ja proteiinia, erityisesti lihaa, sisältäviin ruokavalioihin. Kattavat ruokavaliot ja harjoitukset ovat äärimmäisen vasta-aiheita. Muista kuulla ravitsemusterapeutin kanssa.

Lääkäri gynekologi - endokrinologi Kupatadze DD

Kommentit

# 9 Catherine 07/04/2017 21:30

Tervetuloa! Kiitos hyvästä artikkelista, olin ainakin selvä, mitä minulle tapahtui. Minun sykli alkoi haihtua, joskus lyhyempi, sitten pidempi kuin tavallisesti, rintani alkoi satuttaa muutama päivä ennen kuukautisia ja melko voimakkaasti. Lääkäri sanoi, että tämä oli kaikki hermojen takia ja käski minun juoda rauhoittava. Kerro minulle, onko tämä tarpeeksi, vai onko se syytä mennä toiseen lääkäriin?

# 8 Maria 03/17/2017 04:35

Hei, minulla on kuukautisten häiriö, koska olin 15-vuotias, minulla on ollut täydellinen tutkimus, eikä ole löydetty patologioita, joiden kanssa kukaan ei ymmärrä tätä, ja nyt minulla ei ole kolmen vuoden jaksoja, olen 26-vuotias ja minulla on säännöllinen kumppani kuten 10 vuotta. Haluamme lapsen, mutta se ei toimi, auta kiitos.

# 7 Catherine 02/06/2017 18:47

Minulla oli kuukausittaisia ​​jaksoja 6-7-8 kuukauden välein, kuten Shynar, kun olin opiskelija, en huolissani, löysin itselleni pysyvän kumppanin ja lopetin itseni suojelemisen. Otin testejä FLG hCG: lle jne. Eri syklipäivinä gynekologi-endo krinologille. He sanoivat, etten saa raskaaksi ennen harmonisointia. He lopettivat suojansa ja 3 vuoden kuluttua sain raskaaksi, odottamatta, mutta ilman hoitoa ja pillereitä. Lapsi kärsi hyvin, ilman patologioita raskauden aikana, 40 viikon ajan. Kaikki tulee ajoissa.

# 6. tammikuuta 12/01/2017 00:47

Olen 23-vuotias, sykli on epäsäännöllinen 20-vuotiaasta alkaen. Nyt hyväksyn lääkärin suostumuksella OK, kun kaikki on kunnossa, kuin tunti. Yksi pillereiden ottamisen alussa tuntui erittäin huonolta. Pääni pyöri. Kuukausi myöhemmin kaikki palasi normaaliksi. Sykli on normaali.

# 5 Arina 07/20/2016 10:20

Hei Olen 19. sykli on rikki, kuukautiset eivät voi mennä 2-3 kuukautta. ultraäänellä he sanoivat, että "ei ole mitään pelottavaa, kohtu on alle normin ja että he hyppivät kuukaudessa" raskaaksi ja synnyttämään. voi jälleen mennä kyselyyn. koska joskus kipu, koliitti vatsan alapuolella.

# 4 Shynar 06/14/2016 21:33

Hei, olen 24-vuotias. Olen ollut naimisissa 5 vuotta, en voi tulla raskaaksi, kuukautiskierron muutokset, kuukautiset eivät jatku 7-8-9 kuukauden ajan, juoman pillereitä, jos lopetan juomisen, lopetan.

# 3 Marina 05/31/2016 20:02

Hyvää iltaa! Minulla on ongelma syklin epäsäännöllisyydessä, on olemassa puutteita muutaman kuukauden kuluttua. Tässä tapauksessa hormonaalinen ryhmä läpäisi, hieman lisääntynyt estrogeeni, ultraääni on normaalia.
Jos mahdollista, kerro lääkkeelle. Kiitos jo etukäteen.

# 2 Nadoeda 09/01/2014 08:42

L-tiraksiini on voimakas hormonaalinen lääke, vain lääkäri voi määrätä sen hormonaalisen vajaatoiminnan yhteydessä. Otin sen lyhyen aikaa, kun sain kilpirauhasen ongelmia ja heitti sen, koska sain 3 kg viikossa. Syklin normalisoimiseksi on olemassa yksinkertaisempia ja ei niin helvetillisiä lääkkeitä.

# 1 Evgenia 04/10/2014 21:20

Minulla on myös kuukautisten ongelmia, mutta otan lääkkeen L-Tiraxin 50, voiko se jotenkin vaikuttaa tähän ja paranen myös. mitä tehdä, en tiedä kuka voi kertoa minulle