Puhallus kuukautisten aikana

Kuukautiset ovat luonnollinen prosessi jokaisen naisen elämässä. Tämä on toinen todiste siitä, että lisääntymisjärjestelmä toimii ja lapsella on mahdollisuus tulla raskaaksi.

Aikana kuukautiset, elin saa eroon vanhan muna ja valmistautuu ovulaation ajan.

Menstruatiot saattavat joskus aiheuttaa paljon haittaa ja samalla saattaa ilmetä epämiellyttäviä oireita. Yksi niistä on turvotus kuukautisten aikana.

Mitä naisen pitäisi tehdä ja pitäisikö hänen käsitellä tätä kuukautisten merkkiä? Vatsan laajentuminen on luonnollinen fysiologinen tila ennen kuukautisia tai kuukautisten aikana.

Tällainen ehto voi antaa tytöille paljon epämukavuutta, varsinkin jos hän tarkkailee kuvaa ja hän voi olla järkyttynyt ulkonevassa vatsassa ja niissä ylimääräisissä kiloissa.

Ymmärtääkseen, miksi tämä tapahtuu, sinun on käsiteltävä syitä ja etsittävä sopiva tapa välttää se.

syistä

Vatsan turvotus kuukautisten aikana on normaali ilmiö, joka kulkee itsestään sen päättymisen myötä. Ulkoiset ja sisäiset tekijät voivat vaikuttaa tällaisen oireen esiintymiseen PMS-jakson aikana.

Ulkoiset syyt:

 1. Perustuslaki.
 2. Heikentynyt vatsalihakset. Kun nainen on altis ruumiillisuudelle ja hänen vatsan lihaksensa kehittyvät huonosti, turvotusta havaitaan selvästi visuaalisesti. Mikään ei estä tätä.
 3. Lihaskudoksen elastisuus kohdussa. Ennen kuukautisia kohdun koko voi kasvaa, mikä aiheuttaa vatsan kasvua.

Sisäiset syyt:

 1. Muuta hormonitasoja. Kun ovulaatiojakso päättyy, elin alkaa valmistautua hedelmöittyneen munan istuttamiseen. On mahdollista, että käsitystä ei periaatteessa suunnitella, mutta näin on luonnostaan. Tässä vaiheessa naisen kehoon tulee paljon hormoneja, jotka vaikuttavat kaikkien sisäisten järjestelmien toimintaan. Sukupuolihormonit aiheuttavat kohdun lisääntymistä, mikä voi vaikuttaa suoliston toimintaan ja rasvasolujen lisääntymiseen.
 2. Ylimääräinen neste. PMS: ään voi liittyä vatsan vääntymistä, joka johtuu nesteen suuresta kertymisestä. Tämä johtuu siitä, että elin varastoi vettä kuukautisten ajan. Oireet: vatsan turvotus ja raajojen turvotus. Tämä on kehon luonnollinen varanto, jonka ei pitäisi pelätä. Vesi menee pois verenvuodon kanssa. Mutta jos se ei ole, tämä on vakava ongelma.
 3. Ovulaatiojakso. Ovulaation esiintyminen on erittäin tärkeää jokaiselle naiselle. Se on kuukautiskierron keskellä. Tässä vaiheessa kypsä follikkeli on repeytynyt, ja valmis muna lähtee tapaamaan siittiösolua. Tässä vaiheessa keho on yksinkertaisesti ylikyllästetty ylijännitteellä ja naishormonien ylimäärällä. Tässä vaiheessa näkyvät turvotus ja ilmavaivat.
 4. Suolen peristaltiikka. PMS: n aikana suoritetaan veren virtaus lantion elimiin, ja koska suolisto on lähinnä, se saa eniten. Tässä vaiheessa suoliston peristaltiikka tulee heikoksi ja tulee: turvotus, ilmavaivat, kaasunmuodostus, suoliston asianmukaisen toiminnan rikkominen.
 5. Patologiset sairaudet. Luonnollisten ja vaarattomien tekijöiden lisäksi voi olla vakavampia mahdollisia sairauksia.

Patologiset ongelmat vatsan lisääntyessä

Jokaisen naisen tulisi aina tarkkailla muutoksia ja kehon käyttäytymistä. Joillekin se voi olla PMS: n tavanomaisia ​​oireita, mutta jos tätä aikaisemmin ei havaittu, on suositeltavaa tutkia gynekologi.

Yleisiä ongelmia:

 1. Ruuansulatuskanavan tulehdus.
 2. Ruoansulatuskanavan häiriöt.
 3. Kasvain lantion elimissä.

Erityisesti sinun on oltava varovainen, jos vatsan lisääntymisen lisäksi on muita oireita: pahoinvointi, oksentelu, kuume, usein virtsaaminen, kipu vatsakalvon alaosassa, voimakas purkautuminen kuukautisten aikana.

Hänen ruumiinsa puhuu jokaiselle henkilölle ja raportoi ongelmista. On vain tarpeen kuunnella häntä. Suurennettu vatsa on yksi näistä merkeistä.

Jos kuukautisia ja raskautta ei ole, ja oire ei poistu, tämä viittaa patologiseen prosessiin.

Suurin ongelma on, että sisäiset tekijät eivät näy tavallisella silmällä. Voit luoda vain oletuksia.

Tarkka syy, miksi turvotus tapahtuu kuukautisten aikana, voidaan määrittää vain asiantuntija. Nainen huomaa vain ulkoisia muutoksia. Tämä on vatsan ja ylimääräisten kilojen kasvu.

Mitä jos raskaus

Tällainen syy on varsin todellinen. Joskus raskaus, joka on alkanut, voidaan sekoittaa PMS: ään. Tänä aikana naispuolinen elin tuottaa hormonia - progesteronia.

Hän valmistaa sukuelimet lapsen kantamiseksi. Raskauden tapahtuessa naisella tapahtuu muutoksia.

Muna solu tulee kohduun ja liittyy sen seinään. Toisin sanoen tätä prosessia kutsutaan endometriumiksi. Progesteroni vaikuttaa endometriumiin.

Se kasvaa, saa ravinteita ja löystyy. Tämä puolestaan ​​aiheuttaa kohtuun sisimmän limakalvon turvotusta ja vatsa alkaa kasvaa.

Mitä tehdä

Jos ei ole epäilystäkään siitä, että oire liittyy kuukautisten alkamiseen, on vielä joitakin vinkkejä ja ratkaisuja. Ensin sinun on tarkasteltava ruokavaliota.

Jos syöt oikein, voit ratkaista monia ongelmia ja turvotus on yksi niistä.

Tällä hetkellä keho varastoidaan nesteeseen veren häviämisen korvaamiseksi. Sinun pitäisi rajoittaa itsesi suolaan.

Kun henkilö syö suolaisia ​​ruokia, natrium kerääntyy kehoon. Tämä elementti estää nesteen poistamisen.

Makea on myös suositeltavaa rajoittaa. Myös sokeri, kuten suola, aiheuttaa natriumin kertymistä ja lisää myös glukoosipitoisuuksia. Pisarat voidaan välttää vain vähentämällä molempien kulutusta.

Jotta elimistö ei kokea nesteen puutetta eikä se keräänny siihen, sinun täytyy juoda jatkuvasti raikasta vettä. On suositeltavaa juoda vähintään 2 litraa.

Tämä auttaa pitämään nesteesi ajan tasalla, poistamalla toksiinit ja hyvän ruoansulatuksen. Kehon nesteiden täydentäminen mahdollistaa myös raakojen vihannesten ja hedelmien käytön.

Älä juo kahvia tai mustaa teetä. Nämä juomat sisältävät kofeiinia, joka aiheuttaa turvotusta. Kahvi lisää kehon happamuutta, mikä tarkoittaa, että voi olla toinen ongelma - gastriitti tai haavauma.

Mitä ei voida tehdä kuukautisten aikana? Kiellon alla on oltava alkoholi. Tällaiset juomat aiheuttavat lisääntynyttä kaasua ja vetävät kipua pohjassa.

Samalla tavalla maitotuotteet voivat vaikuttaa naisten tilaan ICP-jakson aikana.

Hyvään ruoansulatukseen tarvitaan kuitua. Sitä löytyy kaali, vihreät, palkokasvit, leseet, marjat ja sienet. Syötä ne jyrkästi ruokavalioon ei suositella.

Päivittäistä annosta on vähitellen lisättävä. 25 grammaa päivässä pidetään normaalina kuukautisten aikana.

Perinteinen lääketiede suosittelee valmistamaan erityisiä liemiä tälle kaudelle. Sopivat infuusiot:

Hyvinvointi on mahdollista, jos noudatat yksinkertaisia ​​ohjeita, jotka on muodostettu koko elämän ajan.

Jos nainen haluaa vähentää epämukavuuden tunnetta, sinun täytyy tehdä itsellesi sopiva päiväsi oikea ruokavalio.

No auttaa selviytymään tuoreen ilman kävelemisen epämiellyttävistä oireista. Erityisen tehokas kävelee illalla.

johtopäätös

Organisaation tuntemus on kokemusta. Nuorena nuorena nainen oppii vain ymmärtämään itseään. Ajan mittaan on selvää, mikä on fysiologian luonnollinen ilmentymä. Mitä tehdä turvotuksen kanssa?

Jos tämä ongelma aiheuttaa epämukavuutta, voit löytää ratkaisun ja toteuttaa joitakin toimenpiteitä ennaltaehkäisevänä toimenpiteenä.

Usein kaasun muodostuminen aiheuttaa suoliston epänormaalia toimintaa, joka rikkoo hormonien vapautumista. Tämän välttämiseksi sinun täytyy seurata ruokavaliota ja vähentää ruoansulatuskanavan elinten kuormitusta.

Naisten turvotuksen syyt kuukautisten aikana

Tavanomainen premenstruaalinen oireyhtymä liittyy moniin naisiin tänään. Tämän tilan oireet ovat aina epämiellyttäviä, joskus ne aiheuttavat kipua, aiheuttavat stressiä ja moraalista jännitystä sekä vakavaa epämukavuutta.

Yksi näistä oireista on vatsan tunkeutuminen, johon liittyy jatkuva vakavuus tunne lantion alueella ja ilmavaivat. Tässä tapauksessa tällaiset ilmenemismuodot ovat naisen mukana sekä ennen kuukautisten alkua että sen aikana. Tarkastellaanpa pääasiassa turvotuksen ja kaasun muodostumisen syitä naisilla.

Puhallus ennen kuukautisia

Monet naiset tuntevat tämän tilan, kun ennen seuraavan kuukautiskierron alkua vatsa täyttyy. Tämä on hyvin epämiellyttävää, ei esteettistä, se aiheuttaa epämukavuutta ja paljon haittaa. Suosikki vaatteet tulevat ahtaissa, nainen kokee moraalisen jännityksen ja stressiä pelossa joutua hankalaan tilanteeseen. Mutta kaikki naiset eivät kohtaa tällaisia ​​ilmentymiä, koska PMS kussakin tapauksessa ilmenee eri tavoin.

Tyypillisesti jotkut tekijät vaikuttavat vatsan tilavuuden kasvuun ennen kuukautisten alkua.

 • Naisen fyysinen muoto, lihaskorsetin rakenne, fyysinen kunto.
 • Yksilölliset ominaisuudet fysiikka.
 • Ominaisuuden rakenne, sen muoto ja lihasjoustotaso.

Jos puhumme turvotuksen syistä ennen kuukautisia, voi olla useita niistä:

 • Suolen motiliteetin loukkaaminen. Kun keho alkaa valmistautua seuraavaan mahdolliseen vauvaan tai kuukautisiin ilman raskautta, suurin osa sen voimista on keskittynyt lantion elinten alueelle, johon suuri määrä veren ryntää. Vaikutus ulottuu paitsi sukupuolielimiin ja kohtuun, mutta vaikuttaa myös suolistoon, joka alkaa paisua hieman ja muuttuu hitaaksi. Koska suoliston työ on häiriintynyt, alkaa lisääntynyt kaasutuotanto, joka kerääntyy ja aiheuttaa turvotusta.
 • Hormoninen tekijä. Valmistellessaan kehoa sikiölle tapahtuu joitakin hormonaalisia muutoksia, samalla kun lisätään tiettyjen hormonien, erityisesti progesteronin, tuotantoa, joka on välttämätön kohtu kohtuullisen lihaksen rentouttamiseksi, mutta vaikuttaa myös muihin elimiin. Lisäksi kohdun sisällä olevien hormonien vaikutuksesta endometriumin kerros kasvaa, minkä vuoksi se alkaa turvota. Tässä tapauksessa ohuet naiset, joilla ei ole hyvin koulutettua lihaskorsettia, voivat hieman lisätä vatsan kokoa.
 • Kudosten turvotus. Toinen turvotuksen syy ennen kuukautisia on kudosten turvotus, koska nesteen kertyminen on havaittu elimistössä tällä hetkellä. Jos raskaus ei kuulu syklin määräajan kuluessa, naarasrunko alkaa valmistautua seuraavaan kuukautiseen, varastoi vettä, koska nesteessä on huomattava häviö, jolla poistetaan tärkeät hivenaineet, suolat ja muut komponentit, jotka on täytettävä välittömästi. Juuri tätä tarkoitusta varten tapahtuu veden kerääntyminen, joka on ns. ”Kehon strateginen varanto” nesteen häviämisen täyttämiseksi. Tässä tapauksessa joillakin naisilla on käsien tai jalkojen turvotusta, kun taas toiset lisäävät vatsan tilavuutta.

On välttämätöntä luopua kaasun muodostumisen aiheuttamasta ruoasta sekä kaikista hiilihappopitoisista juomista, kahvista ja kaikista, jotka ovat haitallisia ruoansulatuskanavan normaalille toiminnalle ja edistävät vedenpidätystä elimistössä.

Puhallus kuukautisten aikana ja välittömästi sen jälkeen

Menestyspäivien syynä on yleensä hormonaalinen muutos, joka esiintyy naiselimessä joka kuukausi, mikä on luonnollinen mekanismi. Lisäksi verenkierto tapahtuu kuukautisten aikana, jolloin elin menettää paitsi nestettä, myös tärkeitä elementtejä, pääasiassa kaliumia ja magnesiumia, sekä B-ryhmään kuuluvia vitamiineja. Tämä ei voi vaikuttaa koko organismin tilaan sekä tietyistä järjestelmistä ja elimistä.

Usein kuukautiskierron aikana naisilla on yleinen heikkous, huimaus, väsymys ja uneliaisuus, yleinen huonovointisuus, paineen aleneminen, ihon vaalennus. Verenhukan vuoksi joidenkin elinten työtä voidaan hidastaa, koska ruoansulatuskanavan ja etenkin suolistossa tapahtuu veren riittämättömyys. Monet naiset huomauttavat, että kuukautisten aikana esiintyy ruoansulatuskanavan häiriöitä.

Vatsan turvotuksen oireiden voimakkuutta naisilla voidaan vähentää tai estää sen esiintymisestä ottamalla kuukausittain kalium- ja magnesiumvalmisteita (esim. Säännöllinen Asparkam) sekä vitamiinikompleksia, jossa on runsaasti B-ryhmän elementtejä., suljetaan ruokavaliosta sellaisia ​​tuotteita, jotka voivat edelleen lisätä kaasun muodostumista ja johtaa vielä suurempaan epämukavuuteen.

Puhallus ennen ovulaatiota ja sen aikana

Lisäksi monet naiset havaitsevat usein kauan ennen seuraavan kuukautiskierron alkua tunne, että vatsan turvotus, raskaus ja jopa kipu. Tämä tapahtuu normaalin ovulaation aikana ja sitä pidetään usein merkkinä siitä.

Kun muna lähtee munasarjasta, keho on loukkaantunut, vaikka se on hyvin pieni, koska kypsä muna, joka jättää follikkelin, rikkoo sen. Tähän ilmiöön liittyy erityinen muutos hormonaalista taustaa vasten, mikä johtaa monien järjestelmien ja elinten lyhytaikaiseen epäonnistumiseen.

Kaikilla naisilla ei tällä hetkellä ole kipua, sillä moni tällainen prosessi on melkein huomaamatta, mutta monet ihmiset joutuvat kohtaamaan turvotusta.

Näiden ilmenemismuotojen vähentämiseksi on suositeltavaa antaa keholle kevyitä elintarvikkeita ja tuotteita, jotka vähentävät kaasun muodostumista suolistossa, lukuun ottamatta niitä, jotka voivat johtaa tämän epämiellyttävän ja esteettisen oireen lisääntymiseen.

Sinun ei pidä juoda runsaasti nesteitä ovulaation aikana, samoin kuin sen jälkeen, kunnes kuukautiset. Kun muna on lähtenyt munasarjasta, elin alkaa verrata aktiivisesti alavaivaan ja alkaa myös kerääntyä vettä kudoksiin, jotka liiallisen nesteen saannin myötä johtavat voimakkaan turvotukseen ja lisääntyneeseen kaasun muodostumiseen turvotettujen suolien heikentymisen vuoksi.

Kaasun muodostuminen - raskauden merkkinä

Jotkut naiset kutsuvat turvotusta selkeäksi merkiksi raskaudesta, vaikka todellisuudessa tällaista ilmiötä voidaan pitää vain epäsuorana oireena. Kypsän munan onnistuneen hedelmöityksen jälkeen naisen kehossa tapahtuu muutoksia, jotka johtuvat pääasiassa hormonaalisen taustan muutoksesta ja tiettyjen hormonien aktiivisen tuotannon alkamisesta. Ensinnäkin progesteroni, joka on välttämätön normaalille raskaudelle ja sikiön kehittymiselle.

Mutta progesteroni, joka on veressä ja kiertää verenkierron läpi, vaikuttaa muihin elimiin, joiden rakenteessa on sileitä lihaksia, esimerkiksi vatsa ja suolet. Tämän seurauksena vatsan seinät sekä suolet, rentoutuvat ja lakkaavat työskentelemästä samalla tilavuudella, mikä johtaa ruuansulatushäiriöihin ja turvotuksen esiintymiseen kaasun sulamisprosessissa syntyvien kertymien vuoksi.

Muut syyt

Yleisin syy turvotukseen ja liialliseen kaasun muodostumiseen naisilla on epäterveellinen ruokavalio sekä tuotteiden käyttö, jonka käsittely suolistossa johtaa kaasuntuotannon lisääntymiseen.

Tuotteet, jotka aiheuttavat turvotusta naisilla, ovat: kaikki kaali-, munakoiso- ja paprikalajikkeet, perunat, palkokasvit, leipomotuotteet, mukaan lukien makea leivonnaiset, suklaa, kakut, makeiset, alkoholijuomat ja hiilihapotetut juomat, musta kahvi ja tee, ja myös raskaita ja rasvaisia ​​ruokia, savustettua lihaa, suolakurkkua ja suolakurkkua. Tällaisten elintarvikkeiden hallitsematon käyttö, erilaisten pikaruokien välittäminen, johtaa ruoansulatushäiriöihin, turvotukseen ja ilmavaivaan.

Allergiat tietyille elintarvikkeille aiheuttavat myös turvotusta. Tämä johtuu siitä, että elimistössä ei ole entsyymejä tietyn tuotteen ruoansulatusta ja assimilaatiota varten, minkä seurauksena, kun se kulutetaan, henkilö kehittyy ruoansulatuskanavan häiriöihin, ihottumiin ja muihin allergisiin oireisiin.

Usein naisen turvotus aiheuttaa taudin läsnäolon, johon liittyy turvotus ja ilmavaivat. Näihin sairauksiin kuuluvat kohdun fibroidit, myomas, munasarjojen kystojen muodostuminen.

Tietenkin johtavat ilmavaivat ja turvotus voi ja ruoansulatuskanavan sairaudet, elinten häiriöt sekä suoliston tukkeuma, apenditisiksen tulehdus, dysbioosi, divertikuliitti, kasvainten esiintyminen ruoansulatuskanavassa, sappikivitauti.

Vatsan tukehtuminen kuukautisten aikana - yleiset syyt kuukausittain

Patologiset ongelmat vatsan lisääntyessä

Jokaisen naisen tulisi aina tarkkailla muutoksia ja kehon käyttäytymistä. Joillekin se voi olla PMS: n tavanomaisia ​​oireita, mutta jos tätä aikaisemmin ei havaittu, on suositeltavaa tutkia gynekologi.

 1. Ruuansulatuskanavan tulehdus.
 2. Ruoansulatuskanavan häiriöt.
 3. Kasvain lantion elimissä.

Erityisesti sinun on oltava varovainen, jos vatsan lisääntymisen lisäksi on muita oireita: pahoinvointi, oksentelu, kuume, usein virtsaaminen, kipu vatsakalvon alaosassa, voimakas purkautuminen kuukautisten aikana.

Hänen ruumiinsa puhuu jokaiselle henkilölle ja raportoi ongelmista. On vain tarpeen kuunnella häntä. Suurennettu vatsa on yksi näistä merkeistä.

Jos kuukautisia ja raskautta ei ole, ja oire ei poistu, tämä viittaa patologiseen prosessiin.

Suurin ongelma on, että sisäiset tekijät eivät näy tavallisella silmällä. Voit luoda vain oletuksia.

Tarkka syy, miksi turvotus tapahtuu kuukautisten aikana, voidaan määrittää vain asiantuntija. Nainen huomaa vain ulkoisia muutoksia. Tämä on vatsan ja ylimääräisten kilojen kasvu.

Kriittiset päivät ovat melko vaikea aika jokaisen naisen psykologian ja fysiologian elämässä. Loppujen lopuksi se on prosessi, jossa lisääntymishormonit vuorovaikutuksessa naisen kehossa, kun niiden taso muuttuu eri jaksojen aikana.

Jotkut naiset eivät huomaa dramaattisia muutoksia kehoistaan ​​koko syklin ajan, lukuun ottamatta verenvuotoa. Toiset päinvastoin kuukautisten aikana kokevat kivuliaita oireita, jotka liittyvät hormonitasojen muutoksiin, jotka voivat ilmetä päänsärkyinä, ärtyneisyydessä, lisääntyneessä väsymyksessä, maitorauhasen turvotuksessa, turvotuksessa, vatsakipuissa, kunnes fyysinen aktiivisuus vähenee.

Lisäksi monet naiset tuntevat turvotusta ennen kuukautisia ja kuukautisten aikana. Ja tämä prosessi on varsin luonnollinen, mutta se luo negatiivisia tunteita ja tekee elämästä erittäin vaikeaa naiselle kriittisten päivien aikana.

Päästä eroon kaasuista nopeammin

Vatsapoikkeamien kiusallinen epämukavuus voi johtua tiettyjen elintarvikkeiden käytöstä, jolloin kivulias tila vain lisääntyy. Siksi, jos olet usein huolissaan turvotuksesta kuukautisten aikana, sinun pitäisi ajatella etukäteen ruokavaliostasi viimeisen viikon aikana ja käyttää maailman gastroenterologien yksinkertaisia ​​vinkkejä.

Osta väline kaasujen poistamiseksi. Jotta nopeasti päästä eroon turvotuksesta, on parempi ostaa apteekissa kaikki simetikonia sisältävät lääkkeet tai vaihtoehtoisesti tilliä, kamomillaa, aktiivihiiltä. Kaikki nämä työkalut pääsevät nopeasti eroon kaasuista.

Tavallisesti vatsan seinämien turpoaminen ei saisi aiheuttaa merkittävää epämukavuutta. Mutta jos tällaiseen tilaan liittyy terävä kipu, kova jumiutuminen ja muut samankaltaiset oireet, tämä saattaa merkitä patologisen prosessin kehittymistä.

Puhalla ennen kuukautisia

PMS: n kanssa ilmenevien epämiellyttävien ilmiöiden käsittelemiseksi on tarpeen tietää niiden esiintymisen syyt. Ne on jaettu useisiin luokkiin.

Hormonaaliset syyt

Naisten kuukautiskierto on monimutkainen prosessi, johon liittyy kuukausittaisia ​​hormonaalisia muutoksia kehossa synnytysjakson aikana. Muutokset liittyvät kolmen hormonin tasoon: prolaktiini, progesteroni, estrogeeni.

Estrogeenin taso kasvaa ovulaation aikaan, vähitellen laskemalla, progesteronilla, päinvastoin: suurin määrä esiintyy verenvuodon alussa. Premenstruaalinen oireyhtymä aiheuttaa estrogeenitasojen laskua progesteronin lisäämisessä.

Mitä tehdä, jos syklin keskellä tai ennen kuukausittain turvotettua vatsaa? Ensinnäkin sinun on kiinnitettävä huomiota siihen, millaista ruokaa ruumiiseen pääsee, ja säädä ravitsemusta.

Toiseksi on tärkeää vähentää suolan saantia. Jos suolaa on paljon, keho kerää enemmän natriumia, mikä viivästyttää ylimääräisen nesteen poistumista kehosta, mikä johtaa turvotukseen. Huomiota on kiinnitettävä paitsi keittämisen aikana lisättävän suolan määrään myös lopputuotteisiin, jotka voivat sisältää suuria määriä tätä ainetta.

On syytä hillitä makeaa, jota naiset usein vetävät ajanjaksonsa aikana. Sokeri lisää verensokeriarvoja ja aiheuttaa myös natriumin kertymistä. Vaikka suolaa olisi vähemmän, mutta ei vähennä sokerin käyttöä, täytetyn vatsan vaikutus ei katoa.

Samalla on mahdollista ja tarpeellista juoda enemmän puhdasta makeaa vettä. Päivässä on toivottavaa käyttää 2-3 litraa sitä. Vesi ei ainoastaan ​​nopeuta kehoon kertyneen nesteen uudistumisprosessia, vaan myös poistaa toksiinit ja auttaa parantamaan ruoansulatusta. Voit myös kuluttaa tarvittavaa nestettä lisäämällä ruokavalioon runsaasti raakoja hedelmiä ja vihanneksia.

Sen lisäksi, että kofeiini itsessään aiheuttaa vatsan turvotusta, kahvi, joka on hapan juoma, voi aiheuttaa toisen taudin, joka johtaa turvotukseen - gastriittiin.

Alkoholijuomat on myös parempi sulkea pois. Kuukautiskierron aikana alkoholi edistää kaasun kertymistä mahassa, joskus vetämällä alavatsan. Ilmavaivat voivat esiintyä, ja jos PMS: n aikana on paljon maitotuotteita.

Ruuansulatuksen parantamiseksi sinun on lisättävä kuitua sisältäviä elintarvikkeita: kaali, leseet, sienet, marjat, palkokasvit ja vihannekset. Ne on otettava käyttöön vähitellen, jolloin kuukautisten ajan tulee olla normaali 25 grammaa päivässä.

Ruokavalion lisäyksen tulisi olla sellaisten vitamiinien ja kivennäisaineiden sisältävien tuotteiden määrä, jotka ovat hyödyllisiä naiselle hänen aikana: E ja A, B-vitamiinit, kalium, kalsium, magnesium ja sinkki, jotka lievittävät premenstruaalisen oireyhtymän oireita.

Kuukautiskierto on jaettu kolmeen vaiheeseen, joista jokaiselle on ominaista joukko tiettyjä merkkejä. Hormonien vaikutuksesta endometriumin paksuus, follikkelien koko ja kohdunkaulan sijainti muuttuvat. Ennen kuukautisia progesteroni vaikuttaa merkittävästi elinten toimintaan. Sen määrä nousee johtuen munarakkulan työstä, joka on muodostunut follikkelin repeämispaikalle.

Monet naiset pyrkivät himoa enemmän suolaa kuukautiskierron alkamisen aikana ja juuri ennen sitä. Valitettavasti suola tekee turvotuksesta pahempaa! Luonto voi olla niin julma! Natrium tekee ihmisestä vettä, lisää sydämen ja verisuonten kuormitusta, ja tämä on yksi viimeisimmistä asioista, joita naiset tarvitsevat niiden aikana. He tuntevat jo kauhean...

Ole erityisen varovainen lämpimien instant keittojen kanssa, joita jotkut naiset rakastavat niin paljon PMS: n aikana. Jos tarkistat pussin etiketin, tulet yllättymään siitä, että yhdessä annoksessa on tavallisesti 20% päivittäisestä suolan vaatimuksesta.

Uskokaa tai älkää, pahin vihollisesi voi olla se, mitä juot, kun puhutaan turvotuksesta.

Yleisesti ottaen teetä ja kahvia pidetään diureeteina. Ne sisältävät kuitenkin kofeiinia, joka voi todella johtaa turvotukseen. Älä ymmärrä minua väärin, mutta jotkut teet edistävät turvotusta, erityisesti mustaa teetä, jossa on enemmän kofeiinia kuin vihreää teetä.

Kahvilla on ylimääräinen haitta, kun se tulee turvotukseen ennen kuukautisia. Kahvi pidetään happamana juomana. Kahvin pyyhkii vain hammaskiillettä, se voi aiheuttaa gastriittia. Tämä tulehdus voi - ja yleensä - aiheuttaa epämiellyttävää turvotusta. Jos olet altis vatsaongelmille, yritä luopua kahvista ainakin kuukautisten aikana.

Alkoholi voi aiheuttaa ilmavaivoja, joten alkoholin juominen ennen ajanjaksoa tai sen aikana voi aiheuttaa turvotusta. Monet ihmiset ovat allergisia yhdelle tai useammalle ainekselle yhdessä tai toisessa alkoholijuomassa.

Kun kehosi on sietämätön, normaalit ja vaarattomat bakteerit, jotka elävät luonnossa elimistössä, ovat vuorovaikutuksessa tällaisen allergeenin kanssa. Tämä vuorovaikutus johtaa vatsaontelon turpoamiseen kaasunmuodostuksella.

Yksi keino lopettaa turvotus kuukautisten aikana on täydellisesti luopua alkoholista tänä aikana.

Tietenkään jokaisella naisella ei ole turvotusta ennen kuukautisia. Se riippuu kehon rakenteesta, kohdun lihasten joustavuudesta ja fyysisestä kuntoilusta.

Jokainen nainen ainakin kerran elämässään koki niin epämiellyttävän tunteen kuin turvotus ennen kuukautisia. Tähän on monia syitä sekä tapoja estää tämä ilmiö. Ehdotamme ymmärtää asiaa tarkemmin.

Vatsan turvotus ennen kuukautisia on yksi tyypillisistä epämiellyttävistä merkkejä PMS: stä sekä mielialan vaihteluista, toistuvista kipuista ja kramppeista. Ongelmana on hormonaalisen taustan muutokset, joten turvotus on ehdottoman normaali prosessi.

Yleisin syy turvotukseen ennen kuukautisia on muutos hormonitasolla. Kuukautiskierto on jatkuva sarja hormonaalisia muutoksia.

Lisääntymisjakson ydin on eristää riittävä määrä progesteronia - sukupuolihormonia, joka on vastuussa naisten kehon valmistamisesta raskauden ajaksi. Progesteroni vaikuttaa sileisiin kohdun lihaksiin, se turvotetaan ja kasvaa hieman, valmistautumalla ottamaan muna.

Niinpä vatsa voi hieman kasvaa. Mitä enemmän vatsalihaksia kehitetään naisella, sitä vähemmän todennäköistä on, että turvotus on havaittavissa.

Lisäksi hormoni progesteronin vaikutuksesta säilyy vedessä elimistössä, minkä vuoksi raajat ja pienen lantion alue turpoavat (tämä voi myös aiheuttaa turvotusta).

Vähemmän harvinainen turvotuksen ja kaasun muodostumisen syy on kontrolloimaton ruokahalu, joka on ominaista premenstruaaliselle oireyhtymälle. Kuluttamalla valtavia määriä suolaista, savustettua ja varsinkin makeaa ruokaa vatsa voi paisua voimakkaasti, mikä liittyy tähän prosessiin kaasuilla.

Mahdollisia syitä on myös korostettu:

 • ruoansulatuskanavan sairaudet;
 • jos turvotus ja kuukautiset viivästyvät, on mahdollista, että raskaus oli turvotuksen syy;
 • patologiset prosessit ja naisten lisääntymisjärjestelmän tuumorit.

Vatsan turvotusta kuukautisten aikana ja niiden edessä voi olla tunne peritoneaalisesta tunkeutumisesta, rommista ja ilmavaivoista.

Kaikki edellä mainitut oireet eivät ole todisteita patologiasta, kun kuukautiset alkavat, ne pysähtyvät.

Jatkuvalla turvotuksella, joka ei ole riippuvainen fysiologisista muutoksista, naisen tulisi neuvotella lääkärin kanssa selvittääkseen todellinen syy siihen, miksi turvotus ei kulkenut luonnollisesti, ja aloita hoito välittömästi.

Mitä jos raskaus

Tällainen syy on varsin todellinen. Joskus raskaus, joka on alkanut, voidaan sekoittaa PMS: ään. Tänä aikana naispuolinen elin tuottaa hormonia - progesteronia.

Äärimmäistä varovaisuutta on noudatettava, jos vatsakipu on raskauden aikana.

Useimmiten ne johtuvat sikiön asemasta tai odottavan äidin aliravitsemuksesta, mutta joka tapauksessa lääkärin vierailu on pakollinen:

 • No-shpa ja papaveriini auttavat lievittämään kipua;
 • Myrkytysoireilla voit myös ottaa aktiivihiiltä tai Smektua;
 • Närästys ja oksentelu - Maalox, Fasfalugel ja Motilium.

Siinä tapauksessa, että munasolu on hedelmöitetty turvallisesti spermatosoidilla, se alkaa liikkua kohdunonteloon. Corpus luteum tuottaa erityisen raskaushormonin, joka on välttämätön alkion estämiseksi esteettömästi kohduun. Hormonien epävakaus voi aiheuttaa vyötärön määrän ja ruoansulatushäiriöiden lisääntymistä.

Mitä tehdä

Ensinnäkin naisen tulisi seurata ruokavaliota, erityisesti syklin toisella puoliskolla. Poista elintarvikkeista suolattu, savustettu, rasva. Tällä hetkellä on parempi olla syömättä palkokasveja, provosoimalla kehon käymistä. Poista alkoholi, hiilihapotetut juomat.

Jos ei ole epäilystäkään siitä, että oire liittyy kuukautisten alkamiseen, on vielä joitakin vinkkejä ja ratkaisuja. Ensin sinun on tarkasteltava ruokavaliota.

Jos syöt oikein, voit ratkaista monia ongelmia ja turvotus on yksi niistä.

Tällä hetkellä keho varastoidaan nesteeseen veren häviämisen korvaamiseksi. Sinun pitäisi rajoittaa itsesi suolaan.

Kun henkilö syö suolaisia ​​ruokia, natrium kerääntyy kehoon. Tämä elementti estää nesteen poistamisen.

Makea on myös suositeltavaa rajoittaa. Myös sokeri, kuten suola, aiheuttaa natriumin kertymistä ja lisää myös glukoosipitoisuuksia. Pisarat voidaan välttää vain vähentämällä molempien kulutusta.

Jotta elimistö ei kokea nesteen puutetta eikä se keräänny siihen, sinun täytyy juoda jatkuvasti raikasta vettä. On suositeltavaa juoda vähintään 2 litraa.

Tämä auttaa pitämään nesteesi ajan tasalla, poistamalla toksiinit ja hyvän ruoansulatuksen. Kehon nesteiden täydentäminen mahdollistaa myös raakojen vihannesten ja hedelmien käytön.

Koska turvotus voi aiheuttaa monia syitä, hoitomenetelmä on erilainen. Mutta on olemassa yleisiä sääntöjä.

Ennaltaehkäisyvihjeitä

On olemassa sääntöjä, joissa keskitytään siihen, että voit vähentää turvotuksen voimakkuutta ennen kuukautisten alkua.

Jotta ei aiheuttaisi PMS: n pahenemista, joita leimaa turvotus ja ilmavaivat, on suositeltavaa:

 1. Johtaa aktiivista elämäntapaa, koska urheilu herättää ilon hormonin tuotantoa.
 2. Älä ylikyppää ja älä jatka heidän halujaan.
 3. Juo enemmän nestettä ilman nestehukkaa, johon liittyy raskasta verenvuotoa.
 4. Jotta voisit hallita tilannettasi ja jos se nopeasti heikkenee, älä epäröi ottaa yhteyttä lääkäriin.

Niinpä vatsan tunkeutuminen kuukautisten aikana ja PMS-jakson aikana on melko yleinen ilmiö hormonaalisen muutoksen vuoksi.

Välttääksesi tarpeettomia ongelmia vatsaan, on parasta kuunnella yksinkertaisia ​​vinkkejä, jotka auttavat estämään kaasun ja turvotuksen ulkonäköä:

 1. Syö hitaasti, pureskele ruokaa perusteellisesti;
 2. Älä puhu syömisen aikana, jotta ei niellä ylimääräistä ilmaa;
 3. Harvinainen pureskella kumia mahdollisimman vähän;
 4. Hävitä hiilihapotetut juomat;
 5. Yritä olla syömättä fermentoitua maitoa ja papuja samana päivänä.

johtopäätös

Preenstruaalisen oireyhtymän merkit ovat paljon haittaa. Täysin päästä eroon niistä on mahdotonta.

Lievä turvotus kriittisten päivien edessä on tilapäistä. Nainen pystyy vähentämään epämukavuuden voimakkuutta lääkkeiden ja kansanhoitojen avulla.

Jos koko jakson aikana ilmenee vakavaa epämukavuutta, on tarpeen kääntyä lääkärin puoleen. Tässä tapauksessa ongelma poistetaan vasta perusteellisen tutkimuksen ja lääkehoidon jälkeen.

Käyttämällä yhtä edellä mainituista elämäntapamuutosten menetelmistä voit yrittää lievittää kuukautisten aikana tapahtuvaa turvotusta.

Jos mikään näistä menetelmistä ei ole tehokasta, ja vatsan tunkeutuminen häiritsee edelleen päivittäistä toimintaa, naisen tulee ottaa yhteyttä lääkäriin, joka voi määrätä sopivan lääketieteellisen hoidon diagnostiikkamenettelyjen ja vaarallisten olosuhteiden poissulkemisen jälkeen.

Vatsan turvotus kuukautisten aikana on normaali tila hormonien vaikutuksesta. Jos oireet häviävät jonkin ajan kuluttua itsestään eivätkä aiheuta merkittävää epämukavuutta, sinun ei pitäisi huolehtia. Mutta kun vahvistetaan merkkejä, ota yhteyttä asiantuntijaan, joka suorittaa tarkastuksen ja nimittää diagnostiset toimenpiteet.

On välttämätöntä oppia kuuntelemaan kehoasi, koska normaali vatsan paisuminen, joka voidaan sekoittaa premenstruaalisen oireyhtymän ilmenemiseen, voi olla merkki vakavasta ja joskus vaarallisesta taudista. On välttämätöntä noudattaa kaikkia lääkärin suosituksia ja suorittaa säännöllisesti erityinen hieronta tai terapeuttiset harjoitukset. Älä myöskään unohda perinteisen lääketieteen keinoja, mutta niiden vastaanotto tulee koordinoida lääkärisi kanssa.

Vatsan leviäminen kuukautisten aikana. Syyt, hoito, ehkäisy

Monet naiset kokevat turvotusta kuukautisten aikana. Voiko tämä oire helpottua, jos elintapojen muutokset tehdään?

Vatsan leviäminen kuukautiskierron alussa voi aiheuttaa äärimmäistä epämukavuutta ja vaikuttaa kielteisesti itseluottamukseen. Naiset voivat tuntea lihottamista ja ajatella, että niiden vatsa on liian merkittävä tai jopa ulkoneva.

Onneksi on olemassa menetelmiä, joilla naiset voivat vähentää kyseisen oireen kielteistä ilmentymistä.

Osana tätä materiaalia tarjoamme tehokkaita vinkkejä, joilla vähennetään turvotusta kuukautisten aikana. Esitämme myös mahdollisia turvotuksen syitä ja määrittelemme tilanteita, joissa naisen on hakeuduttava lääkärin hoitoon.

Mikä on turvotus kuukautisten aikana?

Vatsan leviäminen voi esiintyä ennen kuukautisia tai alussa. Yleensä turvotus, johon liittyy kuukautiskouristuksia ja selkäkipuja.

Vatsan turvotus kuukautisten aikana - kehon tila kuukautiskierron alussa, jossa nainen tuntee raskauden vatsassa ja turvotuksessa. Vatsan leviäminen on yksi useista premenstruaalisen oireyhtymän (PMS) oireista, joka alkaa naisilla 1-2 viikkoa ennen kuukautisten alkamista. Puhalluksen lisäksi PMS-oireita ovat:

 • mielialan vaihtelut;
 • väsymys;
 • kuukautiskouristukset;
 • akne;
 • lisääntynyt ruokahalu;
 • turvonnut rinta;
 • päänsärkyä;
 • alaselän kipu.

Useiden terveysjärjestöjen tietojen mukaan PMS-oireita esiintyy jopa 85%: lla naisista.

Miksi turvotus tapahtuu kuukautisten aikana?

Vatsakipu kuukautisten aikana voi olla seurausta muutoksista naishormonien estrogeenin ja progesteronin tasoilla. Noin viikko ennen kuukautisten alkua progesteronipitoisuus laskee. Tämän hormonin tason vähentäminen johtaa siihen, että kohtu kohdistaa sisäisen vuorauskerroksensa (endometrium), joka aiheuttaa kuukautiskierron.

Sen lisäksi, että progesteronin ja estrogeenin muuttuvat tasot aiheuttavat kuukautiskierron, tämä prosessi johtaa myös siihen, että keho kerää enemmän vettä ja suolaa. Tämän osoitti tutkimus, jonka tulokset julkaistiin vuonna 2010 Yhdysvaltain kansallinen bioteknologian informaatiokeskus (NCBI).

Suurella määrällä vettä, kehon solut turpoavat ja aiheuttavat turvotusta. Tutkimus, jonka tulokset julkaistiin vuonna 2011 International Journal of Obstetrics and Gynecology, osoitti, että naisten elimistössä suurin määrä vettä kerääntyy kuukautisten ensimmäiseen päivään. Samana päivänä naisilla on yleensä akuutin vatsanpoisto.

Miten löysää turvotus kuukautisten aikana?

Suolaisen ruoan välttäminen sekä hienostuneiden hiilihydraattien sisältämä ruoka helpottavat turvotusta kuukautisten aikana.

Nainen voi tehdä muutoksia hänen elämäntapaansa, mikä auttaa vähentämään veden kerääntymistä hänen kehoonsa. Loppujen lopuksi nämä muutokset johtavat siihen, että vatsan leviäminen näkyy vähemmän ja heikommin.

Vältä suolaisia ​​ruokia

Suolassa oleva natrium lisää elimistöön kertyneen veden määrää. Jos nainen välttää suolaisia ​​ruokia, hän pystyy alentamaan ruumiinsa vesipitoisuutta ja heikentämään siten vatsan leviämistä.

Suolan haitallisista ominaisuuksista on jo kauan tiedetty. Siksi lääkärit suosittelevat sen päivittäisen saannin rajoittamista 1500 milligrammaan. Monet jalostetut elintarvikkeet sisältävät suolaa, joten liiallisen kulutuksen välttämiseksi on parempi käyttää vain tuoreita ainesosia kotona valmistettaessa.

Syö kaliumpitoisia ruokia.

Syöminen kaliumpitoisia elintarvikkeita auttaa vähentämään turvotusta kuukautisten aikana. Tutkimus, jonka tulokset julkaistiin vuonna 1998 NCBI USA: ssa, osoitti, että kalium vähentää natriumin määrää kehossa ja parantaa myös virtsan tuotantoa. Tämä tarkoittaa, että kuukautisten aikana tämä aine voi vähentää veden kertymistä ja vähentää turvotusta. Luettelon tuotteista, jotka sisältävät runsaasti natriumia ja jotka voivat siten auttaa naista torjumaan turvotusta, ovat seuraavat:

 • tummanvihreät lehdet, kuten pinaatti;
 • bataatti (makea peruna);
 • banaanit;
 • avokado;
 • tomaatit.

Kokeile diureetteja

Diureetit ovat mikä tahansa keino lisätä virtsan tuotantoa. Merkittävä virtsan erittyminen auttaa kehoa välttämään liiallisen nesteen kertymistä. Kuukautisten aikana diureetit vähentävät myös vesipitoisuutta, mikä tarkoittaa, että ne heikentävät tai estävät turvotusta.

Jotta diureetit voidaan ottaa, apteekkiin ei tarvitse mennä. Monet elintarvikkeet sisältävät luonnollisia diureetteja. Naiset, jotka etsivät keinoja turvautua turvotukseen, voivat yrittää syödä enemmän näitä elintarvikkeita. Luettelo tuotteista, jotka ovat osoittautuneet hyviksi luonnollisiksi diureeteiksi, sisältävät:

Juo runsaasti vettä

Hyvä vesitasapaino suositellaan kuukautisten turvotuksen yhteydessä.

Monet ihmiset uskovat, että juomaveden suuri määrä auttaa torjumaan nesteen kertymistä elimistössä parantamalla munuaisten toimintaa. Jos näin on, juominen runsaalla vedellä voi auttaa turvotusta kuukautisten aikana.

On kuitenkin huomattava, että tällä teorialla ei ole tieteellistä näyttöä.

Juomavesi kuitenkin parantaa kehon vesitasapainoa, mikä lisää kehon sävyä. Tästä syystä suurten määrien juominen on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen vaihtoehto.

Vältä puhdistettuja hiilihydraatteja

Puhdistetut hiilihydraatit, kuten valkoiset jauhot tai jalostettu sokeri, voivat aiheuttaa verensokerin piikkejä, mikä puolestaan ​​johtaa kohonneisiin insuliinitasoihin ja aiheuttaa munuaisille enemmän natriumia.

Lisääntynyt natriumipitoisuus aiheuttaa veden kerääntymistä. Naiset, jotka haluavat vähentää veden kerääntymistä elimistöön ja siten vähentää turvotusta, eivät saisi syödä puhdistettuja hiilihydraatteja.

Liikuta säännöllisesti

Tutkimus, jonka tulokset julkaistiin vuonna 2013 Iranin lehdessä Nursing and Midwifery Research, osoitti, että säännöllinen liikunta voi lievittää premenstruaalisen oireyhtymän oireita. Koska vatsan turvotus kuukautisten aikana on yksi PMS: n oireista, tämä tarkoittaa, että liikunta voi myös helpottaa turvotusta.

On tärkeää! Jos haluat pysyä terveenä, jokaisen henkilön on harjoitettava vähintään 2,5 tuntia viikossa.

Harkitse ehkäisypillereitä.

Vuonna 2008 tehty tutkimus (tulokset julkaisee NCBI USA) viittasi siihen, että ehkäisypillerit voivat lievittää turvotusta. Jotkut naiset ilmoittavat kuitenkin, että tämän ryhmän farmakologiset tuotteet lisäävät turvotusta.

Pitääkö minun neuvotella lääkärin kanssa, kun turvotus kuukautisten aikana?

Useimmissa tapauksissa vatsan turvotus kuukautisten aikana aiheuttaa vakavaa epämukavuutta naisella, mutta ei tule esteenä jokapäiväiseen elämään.

Kuitenkin, jos vatsan leviäminen kuukautisten aikana vaikeuttaa yksinkertaisten päivittäisten tehtävien suorittamista työssä tai kotona, sinun on kerrottava tästä lääkärillesi.

Jos vatsan tunkeutuminen ei mene kuukautisten päätyttyä, naisen on myös haettava lääkärin apua, koska tämä oire voi joskus merkitä vakavampia kehon olosuhteita.

johtopäätös

Käyttämällä yhtä edellä mainituista elämäntapamuutosten menetelmistä voit yrittää lievittää kuukautisten aikana tapahtuvaa turvotusta.

Jos mikään näistä menetelmistä ei ole tehokasta, ja vatsan tunkeutuminen häiritsee edelleen päivittäistä toimintaa, naisen tulee ottaa yhteyttä lääkäriin, joka voi määrätä sopivan lääketieteellisen hoidon diagnostiikkamenettelyjen ja vaarallisten olosuhteiden poissulkemisen jälkeen.

Miksi puchit kuukautisten aikana

Hyviä uutisia: jo kuukautisten 2-3 päivänä munasarjat alkavat jälleen tuottaa näitä aineita oikeassa määrin, ja sinusta tuntuu paremmalta. Miten selviytyä turvotuksesta ennen sitä, asiantuntijamme opettavat.

1. Valitse elintarvikkeista, joissa on runsaasti proteiinia ja kaliumia

”Ne, joilla on korkea kaliumpitoisuus, kuten banaanit, cantaloupe, tomaatit ja parsa, palauttavat nestetasapainon kehossa”, suosittelee New Yorkin tähtitieteen asiantuntija Isabel Smith. Sama koskee terveitä rasvoja, jotka sisältävät runsaasti chia-siemeniä, pähkinöitä ja lohta. Trinity auttaa vähentämään prostaglandiineja, jotka aiheuttavat turvotusta.

Proteiini on toinen win-win-vaihtoehto (löytyy suurista määristä kaloissa, tofujuustossa ja kanassa). Sekä Sherry Ross, MD, synnytyslääkärin ja naisten terveyden asiantuntijan Providence Saint Johnin terveyskeskuksen (Santa Monica), mukaan diureettituotteet: selleri, kurkku, vesimeloni, sitruunamehu, valkosipuli ja inkivääri - voivat myös olla hyviä. elämä näinä päivinä.

2. Älä missaa koulutusta

Ymmärrämme, ehkä urheilu on viimeinen asia, jonka ajattelin tehdä näinä päivinä. Asiantuntijat vaativat kuitenkin: lisääntynyt syke on yksi parhaista tavoista lievittää PMS-oireita (mukaan lukien turvotus).

3. Vältä elintarvikkeita, jotka aiheuttavat ilmavaivoja.

Kyse on raakaöljyä sisältävistä parsakaaleista ja ruusukoisista. Elimistössä ei ole tarpeeksi entsyymejä, jotka jakavat sen oikein, mikä aiheuttaa turvotusta. "Pavut, kaali (myös kukkakaali) ja salaatti olisi hyvä olla väliaikaisesti poissa ruokavaliosta", sanoo Sherry Ross.

”Yleensä istuvissa ihmisissä ruoansulatusjärjestelmä on hitaampi”, sanoo Sherry Ross. Ihanteellinen vaihtoehto - kevyttyyppinen koulutus: jooga tai uinti. Luokat crossfitissä lykkäävät parempiin aikoihin, ellei tietysti halua ansaita tulehdusta, joka vain heittää ongelmia.

4. Vältä kofeiinia ja alkoholia

Premenstruaalisessa jaksossa alkoholi voi pahentaa PMS-oireita, kuten rintojen herkkyyttä, mielialan vaihteluja ja ilmavaivoja. "Kofeiini puolestaan ​​stimuloi ruoansulatuskanavaa ja ärsyttää suolistoa, ja myös kuivuu, pakottaa kehon pitämään vettä", sanoo Diana Bitner, synnytyslääkäri-gynekologi Michiganista. Uskomme erinomaisen syyn säästää aamulla.

5. Lisää unta

”Sleep vaikuttaa usein kuukautiskipuun, turvotukseen ja huonoon tunnelmaan”, Kelly Roy sanoo. Tavoitteesi on 8 tuntia unta päivässä, ei vähempää. (Miten mennä nukkumaan aikaisin.)

6. Unohda sooda ja sokeriset juomat.

”Voit tuntea olonsa paremmaksi soodan aikaan, mutta lopulta se vain pahentaa tilannetta”, Isabel Smith sanoo. Sama koskee kaikkia sokerisia juomia. ”Muista, että keinotekoiset makeutusaineet aiheuttavat myös turvotusta”, sanoo ravitsemustieteilijä vain siinä tapauksessa. Parempi mieluummin yksinkertaista vettä ja yritä juoda vähintään 8 lasia päivässä. ”Vihreät, minttu- tai fenkoli-teet auttavat poistamaan tulehdusvälittäjiä”, lisää Sherry Ross.

7. Älä aloita tabletteja.

”Suun kautta annettavat ehkäisyvalmisteet toimivat paitsi erinomaisina ehkäisymenetelminä, mutta ne tekevät myös kuukautisia paljon vähemmän tuskallisiksi. Ja myös kohdistaa hormonitasot, "- sanoo Kelly Roy. Viimeaikaiset lääketieteelliset tutkimukset ovat osoittaneet, että ne pystyvät vähentämään PMS: n alkamista 50%.

Vatsan turvotus kuukautisten kanssa: 7 tapaa selviytyä epämiellyttävästä tunteesta

Monet naiset kokevat turvotusta ennen kuukautisia tai kuukautisten aikana. Voivatko tietyt elämäntapamuutokset auttaa selviytymään tästä epämiellyttävästä tunteesta?

Turvotus kuukautisten aikana ei vain aiheuta epämukavuutta, vaan myös pilaa tunnelman. Tällaisissa tilanteissa vatsassa on tunne raskaudesta, ja joskus tuntuu, että olet saanut painoa. Onneksi jotkut elämäntavan muutokset voivat vähentää näitä oireita.

Mikä on turvotus kuukautisten aikana?

Vatsan turvotus kuukautisten aikana on tila, jossa naisen vatsa ennen kuukautisia tai kuukautisten aikana muuttuu raskaaksi ja paisutetuksi. Turvotusta pidetään myös yhtenä useista premenstruaalisen oireyhtymän (PMS) oireista, joka voi esiintyä 1-2 viikkoa ennen kuukautisten alkamista. Puhalluksen lisäksi PMS-oireita ovat:

 • Mood Swings
 • väsymys
 • kramppeja
 • finni
 • Elintarvikkeiden veto
 • Rintojen turvotus
 • päänsärkyä
 • turvotusta

American College of Obstetricians ja Gynecologists mukaan jopa 85 prosenttia naisista kokee PMS-oireita.

Mikä aiheuttaa turvotusta?

Turvotus ennen kuukautisia ja kuukautisten aikana voi olla seurausta progesteronin ja estrogeenin sukupuolihormonien tasojen muutoksista. Noin viikko ennen kuukautisten alkamista naisilla progesteronin hormonitaso laskee. Progesteronin tason vähentäminen johtaa siihen, että kohdun vapautuu endometriumista, mikä aiheuttaa kuukautiskierron.

Tutkimukset osoittavat, että progesteronin ja estrogeenitasojen muutokset eivät ainoastaan ​​aiheuta kuukautiskiertoa, vaan myös aiheuttavat enemmän vettä ja suolaa. Kehon solut ovat täynnä vettä, mikä aiheuttaa turvotusta.

Vuonna 2011 suoritetussa tutkimuksessa kävi ilmi, että vesirakenne kerääntyy eniten kuukautisten ensimmäisenä päivänä, jolloin suurin osa vedestä ja vatsa turpoaa voimakkaammin.

Miten helpottaa turvotusta?

On tapoja vähentää vedenpidätystä, mikä puolestaan ​​lievittää kuukautisten turvotuksen oireita:

Vältä suolaisia ​​ruokia

Suola lisää veden määrää, jonka ihmiskeho kerääntyy. Suolaisen ruoan kieltäminen auttaa ratkaisemaan tämän ongelman.

American Heart Association suosittelee, että ihmiset rajoittavat suolan saantia 1500 mg: aan päivässä. Monet jalostetut elintarvikkeet sisältävät suolaa, joten ruoanlaitto kotona vain tuoreilla raaka-aineilla on yksi tapa välttää liiallista suolaa.

Syö kaliumpitoisia elintarvikkeita

Tutkimukset osoittavat, että kalium vähentää natriumia ja lisää virtsan tuotantoa. Näin ollen kalium auttaa vähentämään vedenpidätystä ja selviytymään turvotuksesta.

Kaliumrikkaita elintarvikkeita, jotka ovat kannattaa paisuttaa, on:

 • Tumma lehtivihreät, kuten pinaatti
 • jamssi
 • banaanit
 • avokado
 • tomaatit

Kokeile diureetteja

Diureettituotteet lisäävät virtsan tuotantoa. Tämä prosessi auttaa kehoa poistamaan ylimääräistä vettä. Monilla tuotteilla on luonnollisia diureettisia ominaisuuksia, esimerkiksi:

Diureetit ovat saatavilla myös pillerimuodossa. Lääkäri voi määrätä heidät, jos kuukautisten mukana tulee epämiellyttäviä tunteita, eikä koti-menettelyt auttavat.

Juo runsaasti vettä

On tietoa, että vesi parantaa munuaisten toimintaa. On kuitenkin huomattava, että tällä hetkellä ei ole tieteellistä näyttöä näiden tietojen tukemiseksi, mutta on vielä kokeilemisen arvoinen. Vesi joka tapauksessa parantaa hyvinvointiasi.

Vältä puhdistettuja hiilihydraatteja

Puhdistetut hiilihydraatit, kuten valkoiset jauhot ja käsitellyt sokerit, aiheuttavat verensokerin hyppyjä. Tämä lisää insuliinin määrää veressä, mikä aiheuttaa munuaisille enemmän suolaa.

Kohonnut natriumipitoisuus johtaa vedenpidätykseen, joten emme suosittele puhdistettujen hiilihydraattien syömistä kuukautisten aikana.

Ole aktiivinen

Vuoden 2013 tutkimuksessa todettiin, että säännöllinen liikunta parantaa PMS-oireita. Koska turvotus on PMS: n oire, säännöllinen liikunta auttaa vähentämään sitä.

Jos haluat pysyä terveenä, ihmisten on pyrittävä suorittamaan 2,5 tuntia maltillista liikuntaa viikossa.

Keskustele lääkärisi kanssa ehkäisypillereistä.

Vuonna 2008 tehty tutkimus viittaa siihen, että ehkäisypillerit poistavat turvotusta kuukautisten aikana. Jotkut naiset ilmoittivat kuitenkin päinvastaisesta vaikutuksesta.

Tabletin vaikutus kullekin naiselle voidaan yksilöidä, joten on parasta keskustella mahdollisista vaihtoehdoista lääkärisi kanssa ja kokeilla useita erilaisia ​​ehkäisyvälineitä nähdäksesi mikä on paras PMS: n lievittämiseksi.

Milloin minun täytyy käydä lääkärillä?

Useimmille naisille turvotus antaa tietyn määrän epämukavuutta, mutta ei estä heitä suorittamasta päivittäisiä tehtäviä. Kuitenkin, jos turvotus vaikuttaa naisen jokapäiväiseen elämään, kannattaa keskustella lääkärisi kanssa. Lisäksi, jos kuukautisten lopettamisen jälkeen ei tule turvotusta, kannattaa myös neuvotella lääkärin kanssa, koska tämä saattaa merkitä vakavampia sairauksia.