Huimaus kuukautisten aikana

Noin 70% naisista kokee säännöllisesti huimausta ennen kuukautisia.

Tällä patologialla tai oireella voi olla täysin päinvastaisia ​​syitä: joissakin tapauksissa se on yhteydessä verenpaineen hyppyihin ennen kuukautisia, toisissa on merkkejä, kuten migreeni PMS: ssä.

Jotkut pystyvät sitten altistamaan oman kehonsa stressaaville tilanteille tai käyttämään vain huumeita.

On olemassa tosiasia, että kuukautisten aikana esiintyvä huimaus syntyy paitsi verisuonten laajenemisen takia, mutta myös siksi, että naarashormonit vapautuvat verenkiertoon.

Miksi huimausta kuukautisten aikana

Premenstruaalinen (PMS) oireyhtymä on epämiellyttävä tunne, joka on tuttu monille naisille.

Yksi sen suosituimmista ilmenemismuodoista on huimausta. Jos tunnet huimausta ajanjaksosi aikana, on vaikeaa elää tutulla rytmillä.

Tämän tilan aikana on tunne, että kaikki pyörii. Pysyvä patologinen muoto on otettava yhteyttä asiantuntijaan.

Huimauksen tyypit

Kun potilaalla on kuukausittaiset jaksot ja kiput ovat muodostuneet, on tarpeen luokitella huimaus asianmukaisesti, koska tämä mahdollistaa noin provosoivien tekijöiden määrittämisen ja sopivan hoidon.

 • Keskeinen huimaus johtuu aivosolujen riittämättömästä tarjonnasta, happea sisältävistä verisuonista, turvotusta. Kuukautiskierto liittyy tiettyihin kehon sisäisiin prosesseihin, joiden aikana aivot aivoissa äkillisesti kapenevat ja laajenevat. Verenpaineen noustessa hyvin huimausta.
 • Perifeerinen huimaus ja kuukautiskierto ovat suorassa suhteessa. Yleensä se voi hälyttää niitä, joilla on erilaisia ​​patologioita ja tulehduksia kehon sisällä.

Alkuperän mukaan huimaus voi olla:

 1. Järjestelmä. Pää pyörii jatkuvasti, tällainen huimaus kuukautisten aikana aiheuttaa syitä: häiriöt vestibulaarisen laitteen toiminnassa, hormonaaliset ylijäämät.
 2. Epäsystemaattinen. Se ei näy kaikissa tapauksissa, vaan kuormituksen (ylityö, stressaavat tilanteet, fyysinen rasitus) seurauksena glukoosin puuttuessa verenkierrossa. Dizzy, kuukautisten esiintymisen tai niiden jälkeen.
sisältöön ↑

syistä

Pahoinvointi ja huimaus kuukautisten aikana aiheuttavat erilaisia ​​syitä. Joissakin tapauksissa tämä patologia ennen kuukautiskierron alkua liittyy PMS: ään.

Syyt ovat kuitenkin erilaiset. Huimaus voi merkitä vaarallista tautia.

Seuraavat patologiset tekijät kuukautisten aikana ovat yleisiä:

 • Tulehdus keskikorvassa. Tällaisessa tilanteessa oireita täydennetään kuulovälin heikkenemisellä, korvien ulkonäköön ja jatkuvaan epämukavuuteen päähän.
 • Vestibulaarinen neuriitti. Taudin mukana tulee voimakas huimaus, kuukautisten aikana se lisääntyy. Enimmäkseen häiritsee välittömästi heräämisen jälkeen. Sängystä poistuminen voi olla melko vaikeaa. Pahoinvointi ja gag-refleksi näkyvät raskauden aikana.
 • Hypotensio tai osteokondroosi kohdunkaulan alueella. Kun kuukautisten ja huimauksen, pahoinvoinnin, epäselvien silmien aikana esiintyy voimakasta kipua, verenpaine nousee, kylmä hiki näkyy, vain asiantuntija voi tehdä tarkan diagnoosin.
 • Neurologisen luonteen vaikeudet, mielenterveyshäiriöt. Tällaisessa tilanteessa kipu ja huimaus, joita häiritsee korvien soiminen.
sisältöön ↑

Ensiapu

Tämän patologian provosoivien tekijöiden toteamisen jälkeen on helpompaa auttaa naista tässä vaiheessa.

Hätäapu tällaisessa tilanteessa käsittää:

 • Laita tai istu alas, varmista hapen virtaus, päästä eroon henkeäsalpaavista vaatteista.
 • Anna vettä juoda, tippua siihen 1 tl. 0,5% atropiiniliuosta.
 • On myös tarpeen poistaa spasmi. Tee tämä No-Shpyn, Papaverinan, Spazganan jne. Kautta.
 • Persen, Andaksin, Valerian auttaa vähentämään hermostuneisuutta.
sisältöön ↑

Lääkehoito

Kun otetaan huomioon diagnoosin jälkeen saadut tulokset, on määrätty asianmukainen hoito, johon kuuluu seuraavien lääkkeiden käyttö:

 • Hormonaaliset lääkkeet. Äskettäin on määrätty suun kautta otettavia ehkäisyvalmisteita, jotka auttavat normalisoimaan hormonaalista tasapainoa kuukautisten aikana. Periaatteessa hoidon kesto kestää vähintään 3 kuukautta.
 • Antihistamiinit.
 • Pahoinvointia estävät estäjät: Dramin, Zeercal.
 • Vitamiinit ja hivenaineet: Vitrum plus, Magne B6 ja muut. Ne myötävaikuttavat hormonaalisten ja lisääntymisjärjestelmien parantamiseen, auttavat estämään suuren määrän PMS-oireita.
sisältöön ↑

Folk-korjaustoimenpiteet

Perinteinen hoito on sallittua:

 • Kuivatut kukat niitty- apilasta (20 g) kaadetaan vodkaan (0,25 l) ja infusoidaan 14 päivän ajan pimeässä ja viileässä paikassa. Hyväksyttiin 30 tippaa 15 minuutissa ennen ateriaa.
 • Sitruunamelliinin tai piparmintun (20 g) kuivaa ruohoa keitetään kiehuvalla vedellä (0,25 l) ja infusoidaan 60 minuuttia. Kulutettu ennen ateriaa 60 g 4 kertaa päivässä.
 • Mäkikuismaa (20 g) höyrytetään kiehuvalla vedellä (0,25 l) ja infusoidaan 2 tuntia. Hyväksyttiin 80 g 3 kertaa päivässä.
 • Kuivatun höyhenen (20 g) jauhetut lehdet kaadetaan kiehuvaan veteen (0,25 g). Kun tinktuura on kylmä, lisätään hunajaa (5 g). Se otetaan yöllä.
 • Persiljasiemenet (5 g) kaadetaan kiehuvaan veteen (0,25 l) ja infusoidaan yön yli. Hyväksyttiin 60 g puoli tuntia ennen ateriaa 4 kertaa päivässä.
 • Hawthorn on sijoitettu termosiin ja keitetty kiehuvalla vedellä. Valmis tinktuura juodaan teen sijaan.
 • Piparminttu ruoho (100 g), valkoiset pioni-juuret (50 g) ja lehmäkukat (75 g) murskataan ja sekoitetaan. Valmis paino (20 g) täytetään kiehuvalla vedellä (0,5 l) ja infusoidaan 12 tuntia. Ota puoli tuntia ennen ateriaa 100 g 4 kertaa päivässä.
 • Kuivatun nokan ruoho (20 g) valmistetaan kiehuvalla vedellä (150 g). Infuusiota 4 tuntia, kääritty peittoon. Tinktuura suodatetaan ja sekoitetaan omenamehun kanssa suhteessa 1: 1, 50 g otetaan 15 minuuttia ennen ateriaa 3 kertaa päivässä.
 • Valerianjuuret (10 g) sekoitetaan piparminttujen lehtien (10 g) kanssa, täytetään vedellä (0,4 l) ja keitetään 15 minuuttia. Pikakahvi jäähdytetään ja lisätään (15 g). Hyväksytty 20 g 3 kertaa päivässä.
 • On myös suositeltavaa ottaa mehua porkkanoista, granaattiomenoista, juurikkaista, inkivääri- ja lehmäkukkia, syödä merikala jauheena (5 g) tai 2 sitruunamelastusta ennen syömistä.
 • Granaattiomehu lisää hemoglobiinia ja eliminoi hypoksiaa, ja merilevä antaa elimistölle fosforia ja jodia. Tämä parantaa vestibulaarisen laitteen tilaa. Hypericum auttaa poistamaan ahdistusta, masennusta ja apatiaa.
 • Naisten nuoret optimaalisesti käyttävät kalaöljyä. Se vähentää paroxysmal kipua.

Seuraavat lääkkeet auttavat poistamaan huimausta kuukautisten aikana:

 • omenasiiderin etikka (5 g) ja hunaja (5 g), joka on liuotettu lämpimään veteen (0,25 l) ja humalassa;
 • sekoita kamferi ja rosmariiniöljy samassa määrin;
 • Murskaa sipuli ja hengitä sen aromi, kunnes kyyneleet nousevat.
sisältöön ↑

Päänsärky ehkäisy

Yksinkertaiset lääkemääräykset auttavat estämään useita vaikeuksia, jotka liittyvät kuukautisten huononemiseen:

 1. Voit säätää päivittäistä rutiinia tarpeeksi aikaa levätä.
 2. Vältä fyysistä ja moraalista stressiä ennen kuukautiskiertoa.
 3. Ole kadulla joka päivä vähintään 60 minuuttia.
 4. Juo inkivääriä, mehuja ja vitamiineja.
 5. Poista alkoholijuomien ja kofeiinijuomien kulutus.
 6. Rajoita savustettujen, suolattujen ja makeiden tuotteiden nauttimista korvaamalla ne vihanneksilla ja hedelmillä.
 7. Käsittele kaikkia sairauksia ajoissa.

Jos huimausta, pahoinvointia, heikkoutta havaitaan pitkän ajan kuluttua, ota yhteys lääkäriin, hän sanoo, miksi on olemassa patologia ja mitä tehdä tällaisessa tilanteessa.

Huimaus on yleinen oire PMS: lle. Se tapahtuu hormonaalisten muutosten vuoksi, jotka ovat yhteydessä tähän prosessiin.

Mutta tällainen patologia voi ilmetä ICP: stä riippumatta, joka on sama kuukausittain. Perinteisen lääketieteen korjaustoimenpiteet täydentävät usein huimausaineiden lääkehoitoa, jonka asiantuntija määrää.

Ennen kuukautisia ennaltaehkäiseviä toimenpiteitä ei pidä jättää huomiotta. Kun pään epämiellyttäviä tunteita ja huimausta liittyy oireisiin, jotka eivät ole tyypillisiä PMS: lle, ota välittömästi yhteys lääkäriin.

Huimaus kuukautisten aikana - syyt ja hoito

Premenstruaalinen oireyhtymä - tämä lause on useimmille naisille tiedossa, mikä aiheuttaa heille epämiellyttäviä tunteita.

Loppujen lopuksi PMS, jonka oireet ovat laajat, on ongelma, joka liittyy kolmeen neljäsosaan hedelmällisistä naisista.

Yksi sen ilmenemismuodoista on huimausta kuukautisten aikana. Tämä on tila, jossa on vaikea luottaa omaan kehoon ja elää edelleen normaalissa rytmissä.

Kun huimausta, näyttää siltä, ​​että kaikki pyörii, kun taas on vaikeaa keskittyä tavallisiin asioihin, on vaarallista olla kaupungin kadulla jne.

luokitus

Huimaus on tunnettu hermo- tai verisuonijärjestelmän epäonnistuminen. On olemassa tällaisia ​​tyyppejä:

 1. Keski - tämä on aivojen PMS-hapen nälänhäiriö, joka johtuu siitä, että alukset ruokkivat säännöllisesti.
 2. Oheislaitteella - ei ole suoraa yhteyttä kuukausittaiseen, vaan samaan aikaan niiden kanssa. Tämä on merkki vestibulaarisen laitteen patologiasta.

Huimauksen syklisistä ilmenemismuodoista riippuen ne jaetaan seuraaviin:

 • Systeeminen, toistuva kaikissa jaksoissa, hormonaalisten ja vestibulaaristen häiriöiden heijastuksena.
 • Ei-systeeminen, liittyy tiettyihin fyysisiin ylikuormituksiin ja sen seurauksena nesteen tai glukoosin puutteeseen elimistössä. Tässä tapauksessa on tarpeeksi juoda vähintään 2 litraa puhdasta vettä päivässä.

Hormonit - aiheuttaa huimausta kuukautisten aikana

Kuukautisten oireita on monessa suhteessa samanlainen kuin raskauden aikana havaittu.

Tämä on pahoinvointia, heikkoutta, huimausta, ahdistusta tai apatiaa, maitorauhasen turvotusta, turvotusta ja muita.

Molemmissa tapauksissa huimauksen syyt ovat selkeät.

Näiden oireiden esiintymistä kriittisinä päivinä on useita teorioita.

Useimmat asiantuntijat vaativat tällaisten olosuhteiden hormonaalista luonnetta:

 1. Menestyessä progesteronin ja estrogeenin suhde on epätasapainoinen. Liiallinen estrogeeni aiheuttaa nesteen kertymistä elimistöön, turvotusta, maitorauhasen turvotusta, sydämen ja verisuonten toimintahäiriöitä, kramppeja, kipua ja huimausta. Se vaikuttaa myös hermostoon, mikä aiheuttaa vaikeita kontrolloituja mielialan muutoksia jne.
 2. Kriittisinä päivinä havaitaan prolaktiinin ylieristymistä, mikä aiheuttaa vesisuolan aineenvaihduntaa, joka vaikuttaa monien elinten ja kehon järjestelmien toimintaan.
 3. Hormoneja muistuttavia aineita prostaglandiinit, joita syntetisoidaan kudoksissa entsymaattisin keinoin, ei ole viimeinen rooli PMS: n esiintymisessä. He ovat mukana muun muassa naiselinten työn säätelyssä (kohtuun supistuminen, sen kaulan pehmeneminen jne.) Ja verisuonijärjestelmään. Niiden ylimääräinen määrä kuukautisten aikana johtaa migreeneihin, verisuonijärjestelmän häiriöihin ja muihin.

Krooniset sairaudet vaikuttavat usein hermoston tilaan. Kohdunkaulan osteokondroosi ja huimaus, pelot ja masennus - miten nämä oireet liittyvät toisiinsa?

Jos sinulla on joskus vaikea huimaus, tämä artikkeli on hyödyllinen sinulle. Patologioiden syistä ja diagnoosista.

Huimauksen syy on potilaan ikä. Seuraavassa artikkelissa kerrotaan naisten huimauksen syistä 50 vuoden kuluttua.

Ensiapu

Tietäen PMS: n huimauksen syitä on helpompi auttaa naista tällä hetkellä. Hätäapu tässä tilanteessa on seuraava:

 1. Aseta tai istu alas, anna raitista ilmaa, päästä eroon hengittävistä vaatteista.
 2. Anna juomaa vettä, tiputa tll puoli prosenttia atropiinin liuosta.
 3. On myös tärkeää päästä eroon spasmista, tämä tehdään No-Shpyn, Papaverinan, Spazganan jne. Avulla.
 4. Ja hermoston jännityksen lievittämiseksi auttaa Persen, Andaksin, Valerian.

hoito

Jos huimaus kuukautisten aikana ja muut oireet ovat systeemisiä, tarvitaan asiantuntija-apua. Tarkasteltaessa kehoa ne tunnistavat näiden poikkeamien syyt.

Saatujen tulosten mukaan hoito tulee määrätä, mikä voi sisältää seuraavia lääkkeitä:

 • Hormonit. Äskettäin suun kautta otettavia ehkäisyvalmisteita määrätään hormonaalisten tasojen normalisoimiseksi kuukautisten aikana. Yleensä hoitosykli on vähintään 3 kuukautta.
 • Antihistamiinit.
 • Pahoinvointia estävät estäjät - Dramin, Zeercal.
 • Vitamiinit ja hivenaineet - Vitrum plus, Magne B6 ja muut. Ne parantavat kehon endokriinisten ja lisääntymisjärjestelmien tilaa, auttavat välttämään monia PMS: n oireita.

Folk-korjaustoimenpiteet

Perinteinen lääketiede vähentää huimausta. Seuraavat ovat yleisiä:

 1. Inkivääri teetä, sekä sekoitus inkivääri sitruuna kuori ja hunajaa. Se voidaan lisätä teetä.
 2. Porkkana- ja juurikkaamehut. No soveltaa niitä hunajalla.
 3. Granaattiomehu.
 4. Infuusiot ja decoctions: orapihlaja, timjami, oregano, laakson laakso, humalakartiot, äiti, pioni.
 5. Minttu ja sitruunamelami.
 6. Merilohi jauheessa tai salaatissa.

Päänsärky ehkäisy

Jotta vältettäisiin monia ongelmia, jotka liittyvät terveydentilan heikkenemiseen kuukautisten aikana, yksinkertaiset järjestelmätoimenpiteet auttavat voittamaan pelon, kun ne ilmenevät.

 1. Tarjota aikataulussa riittävästi aikaa levätä.
 2. Vältä odottamasta kriittisiä päiviä fyysisten ja moraalisten ylikuormien varalta.
 3. Vietä ilmaa joka päivä vähintään tunnin ajan.
 4. Juo teetä inkiväärillä, vitamiinimehulla ja vitamiinivalmisteilla.
 5. Vältä alkoholia ja kofeiinijuomia.
 6. Vähennä savustettujen, suolaisten elintarvikkeiden ja makeisten käyttöä vihanneksilla ja hedelmillä.
 7. Älä laiminlyö kaikkien niiden sairauksien hoitoa ja älä edes jää kylmää "jaloilleen".

IRR ei ole vaarallinen sairaus. Lisäksi useissa maissa tätä oireiden kompleksia ei pidetä lainkaan patologiana. IRR: n huimaus - miten erottaa vaarallinen oire ei-vaarallisesta.

Aivokasvaimet, anemia, pään vammat ovat yleisiä syitä huimaukseen lapsuudessa. Yksityiskohdat lasten huimauksen tyypeistä ja syistä, lue tämä artikkeli.

Kun otat yhteyttä lääkäriin

PMS: n yleiset ilmiöt eivät saisi olla erityisen huolestuttavia. Mutta hänelle on tunnusomaisia ​​oireita, joiden ilmenemiseen tarvitaan pikaisesti asiantuntijan kuuleminen:

 • Yhden silmän selittämätön sulkeminen.
 • Syklisesti toistuva uneliaisuus.
 • Toistuvat allergiat jopa turvotukseen ja astmakohtauksiin.
 • Oksentelu, pahoinvointi, jota ei voida paikallistaa ja huimausta ennen kuukautisia.
 • Säännöllisesti ilmennyt silmien tulehdus.
 • Migreenihyökkäykset.
 • Hikoilu, nivelkipu, kuume.
 • Tietoisuuden menetys
 • Terävä ja sietämätön kipu vatsan alaosassa.

Huimaus on yleinen oire PMS: lle. Sen luonne on tähän prosessiin liittyvät hormonaaliset häiriöt. Huimaus voi kuitenkin esiintyä myös PMS: stä riippumatta, joka on sama kuukausittain.

Folk-korjaustoimenpiteet ovat usein apuna lääkärin määräämän huimauksen hoitoon. Ennen kuukautisia sinun ei pidä unohtaa ennaltaehkäiseviä toimenpiteitä. Jos päänsärkyyn ja huimaukseen liittyy oireita, jotka eivät ole spesifisiä PMS: lle, silloin erikoislääkäri on erittäin tarpeellinen.

Huimaus kuukautisten aikana

Kuukautiskierto sisältää syklisesti toistuvia (kuukausittain) muutoksia naisen lisääntymisjärjestelmässä ja takaa raskauden käsitteen. Kuukautiskierron ulkoinen ilmentyminen - sukupuolielinten verenvuoto, kuukautiset. Terveessä gynekologisessa naisessa kuukautiset menevät kivuttomasti, viipymättä, kuukautisten lähestyminen ei aiheuta epämukavuutta. Tästä huolimatta tämä on ihanteellinen tilanne, mutta käytännössä premenstruaalinen oireyhtymä kehittyy usein, ja kuukautisten itsensä mukana on heikkous ja epämukavuus. Yksi tyypillisistä oireista on huimaus kuukautisten aikana.

Päänsärky premenstruaalisen oireyhtymän (PMS) taustalla

Premenstruaalinen oireyhtymä (PMS) on monimutkainen valitus, patologiset oireet, jotka esiintyvät johdonmukaisesti kuukautiskierron toisessa vaiheessa ja menevät kuukautisten jälkeen. PMS voi aiheuttaa oksentelua ja pahoinvointia, päänsärkyä, huimausta ennen kuukautisia, mielialahäiriöitä, unettomuutta ja turvotusta.

Riippuen siitä, mitkä oireet ovat kaikkein selvimpiä, PMS: ää on neljä:

 1. Neuropsykinen muoto. Ensinnäkin ovat emotionaalisen alan loukkaukset. Se sisältää apatiaa ja välinpitämättömyyttä jokapäiväisiin tapahtumiin, lisääntynyttä aggressiivisuutta ja ärtyneisyyttä, kyyneleyttä ja yliherkkiä reaktioita. Samalla nuoria naisia ​​havaitaan useammin aggressiivisemmiksi, kypsemmässä vaiheessa - masennusreaktioissa. Lisäksi on päänsärkyä ja huimausta, turvotusta, rintarauhasen yliherkkyyttä.
 2. Edemaattiselle muodolle on tunnusomaista voimakas veden metabolian heikentyminen. Kasvojen ja raajojen turvotus, alaselkä, hikoilu lisääntyvät, naiset ovat janoisia. Myös kehon paino kasvaa nesteen kertymisen takia kehossa, mutta ei rasvakudoksen kertymisen vuoksi. Epätasapainon taustalla ruoansulatuskanavan toiminta kärsii - ummetus, turvotus ja epämukavuus vatsassa, kaasun muodostumisen lisääntyminen normaalin ruokavalion aikana. PMS: n edemaattinen muoto kehittyy usein, kun kuukautiset ovat viivästyneet.
 3. Kefalginen muoto. PMS: n aikana hänen päänsä särkee voimakkaasti ja on huimausta, sydämen alueella tuntuu sydämentykytys ja epämukavuus. Päänsärky voi olla samanlainen kuin migreeni - se on sykkivä yksipuolinen kipu temppelissä, tunteiden huipussa pahoinvointi ja huimaus, lisääntynyt herkkyys teräville hajuille ja koville äänille. Tämä PMS-muoto kehittyy traumaattisten aivovaurioiden kärsimisen jälkeen, aivojen tarttuvien tautien jälkeen, vakavan stressin ja emotionaalisen kuohunnan keskellä.
 4. Kriisin muoto on tyypillinen yli 40-vuotiaille naisille. Se kehittyy ilman asianmukaista hoitoa ja kevyempien vaihtoehtojen etenemistä PMS: lle. Tässä tapauksessa kouristukset kehittyvät, joille on ominaista lisääntynyt verenpaine, nopea pulssi, ei-intensiivinen kipu sydämessä, paniikki ja kohtuuton kuoleman pelko.

Huimaus taustalla kuukautiset

Ensimmäinen päivä verisen purkauksen esiintymisestä sukupuolielimestä samanaikaisesti on kuukautiskierron ensimmäinen päivä ja kuukautisten alkamispäivä. Gynekologisten ongelmien puuttuessa kuukautiset eivät aiheuta epämukavuutta. Käytännössä tämä ihanteellinen tilanne on epätodennäköistä kaikissa tapauksissa, useammin kuukautisiin liittyy useita oireita. Huimaus kuukautisten aikana kehittyy seuraavista syistä:

 1. PMS-ilmentymien jatkuminen sukupuolihormonien jatkuvan epätasapainon vuoksi. Kuukautisten aikana, jotta varmistetaan kohdun sisäisen kerroksen (endometrium) hylkääminen, estradiolin (estrogeenin) ja progesteronin taso laskee jyrkästi. Hormonien puutteella on kielteinen vaikutus verisuonten seinämän sävyyn, joka voi aiheuttaa huimausta. Myös ennen kuukautisia prolaktiinitaso nousee, mikä vaikuttaa nesteen kertymiseen ja verenpaineen nousuun.
 2. Ottaen kipulääkkeitä, erityisesti liian usein. Kivun poistamiseksi naiset ottavat kipulääkkeitä Ibuprofenista ja Paracetamol-ryhmästä. Nämä lääkkeet voivat aiheuttaa huimausta jopa suositelluissa annoksissa, puhumattakaan liiallisesta saannista.
 3. Intensiivinen kuukautiskierto. Kun verenvuoto veressä on pitkittynyt kuukautisten aikana, hemoglobiinitaso laskee - anemia kehittyy. Tämä tilanne on vaarallista ruumiissa olevan rautapuutoksen vuoksi, koska verenmenetys stimuloi punasolujen muodostumista (veren elementtejä, jotka sisältävät hemoglobiinia ja kuljettavat happea). Anemia voi aiheuttaa heikkoutta, väsymystä, vaalea iho, alhainen verenpaine ja huimaus.
 4. Hypoglykemia (veren glukoosipitoisuuden lasku), joka johtuu sukupuolihormonien tason laskusta. Hypoglykemia itsessään antaa heikkoutta, huimausta ja epävakautta kävelemässä, vapina käsiin ja kehoon. Lisäksi hypoglykemian taustalla aivojen hapen nälkä kehittyy. Tässä tapauksessa, aivojen verenkierron parantamiseksi, astiat laajenevat, mikä johtaa myös verenpaineen ja huimauksen vähenemiseen.
 5. Migreenihyökkäys. Kuukautiset ovat tekijä, joka herättää migreenin pahenemista. Migreenin taustalla esiintyy huimausta yhdessä muiden oireiden kanssa.

Menstruaation taustalla olevan huimauksen tutkiminen

Huimaus voi olla selvästi yhteydessä kuukautisiin tai pysyä pitkään kuukautiskierron vaiheesta riippumatta. Ei ole olemassa sellaisia ​​lääkkeitä, jotka ovat yhtä tehokkaita kaikentyyppisissä huimauksissa, eikä aina ole helppoa erottaa eräänlaista huimausta toisesta. Voit selvittää taudin kehittymisen tarkat syyt ja vastata kysymykseen, miksi päänne pyörii, sinun on tutkittava perusteellisesti. Asiantuntijat, joiden pitäisi ehdottomasti käydä:

 • Neurologi. Neurologin suorittama tutkimus voi poistaa pään verisuonten ja luurakenteiden samanaikaisen patologian. Jos on todisteita, tarvitaan kohdunkaulan selkärangan ja kallon, elektroenkefalografian (EEG), reenkefalografian (REG) ja tietokonetomografian (CT) radiografiaa. Tutkimusta tehdään myös migreenien tunnistamiseksi.
 • Gynekologi-endokrinologian. Tämä asiantuntija auttaa seuraamaan sukupuolihormonien tasoa, joka liittyy useimpiin kuukautisten aikana tehtyihin valituksiin. Useimmissa tapauksissa riittää määrittää estradiolin, progesteronin ja prolaktiinin taso kuukautiskierron II vaiheessa. Joskus on tarvetta laajennetulle tutkimukselle, joka sisältää sukupuolihormonien tason määrittämisen kuukautiskierron eri päivinä niiden tason muutosten arvioimiseksi.
 • Terapeutti. Huimausta ja muita kuukautisiin liittyviä ilmentymiä esiintyy useissa etuyhteydettömissä sairauksissa. Esimerkiksi turvotus on merkki munuais- ja verisuonitaudeista, anemiaa esiintyy ruoansulatuskanavan sairauksissa ja syömishäiriöissä, huimaus liittyy hypoglykemiaan diabetes mellituksessa ja eri alkuperän myrkytyksissä. Ennen hoidon aloittamista on tärkeää määrittää oikea diagnoosi.

Huimauksen ehkäisy ja hoito kuukautisten aikana

Mitä tehdä, jos huimaus ennen kuukautisia tai kuukautisten aikana:

 1. On tärkeää kiinnittää huomiota toimenpiteisiin, joiden tarkoituksena on estää huononeminen kuukautisten aikana yleensä ja erityisesti huimaus. Olisi hyödyllistä normalisoida ruumiinpainoa, noudattaa työ- ja lepoaikaa, varmistaa riittävän kestävä yöunet sekä lisätä endorfiinien tuotantoa urheilun ja joogan avulla, kuunnella musiikkia, syömällä mansikoita, avokadoja ja banaaneja.
 2. Merkittävä rooli on veden tasapainon säilyttämisessä. On välttämätöntä kieltäytyä tuotteista, jotka edistävät nesteen viivästymistä organismissa - suolaisia, teräviä, savustettuja tuotteita. Sinun täytyy myös lopettaa tupakointi, juoda kahvia ja alkoholia.
 3. Multivitamiinikompleksien - aakkoset, Vitrum, Aevit, Centrum - ennaltaehkäisevä käyttö on hyödyllistä.
 4. Tehokas keino normalisoida tila kuukautisten aikana on ottaa yhdistettyjä suun kautta otettavia ehkäisyvalmisteita. Lääkkeen valinta tästä ryhmästä olisi annettava lääkärille.
 5. Prutnyakin lääkkeiden (Cyclodinone, Mastodinon) 1 tabletti 1 kerran päivässä järjestelmällinen anto parantaa tilannetta.
 6. Tärkeää on myös psykologisen tilan korjaaminen psykoterapiaistuntojen avulla.

Jos huimausta kuukausittain

Kirjaimellisesti kolmasosa kaikista planeettamme naisista voi ylpeillä siitä, että heillä on kuukausittaisia ​​jaksoja ilman epämukavuutta. Huimaus kuukautisten aikana - oire ei ole harvinaista, ja se voi liittyä eri tekijöihin.

Dizzy voi olla vain aktiivisen ajan, mutta myös ennen kuukautisia tai sen jälkeen. Syyt ovat vaihtelevia: verenpaineen noususta migreeniin. Katsotaanpa, miksi nämä päivät ovat hämmentyneitä ja mitä tehdä.

Kuukautiset: huimaus ja sen syyt

Huimausta kuukautisten aikana esiintyy lähes 70%: lla naisista. Syistä useimmiten ei ole suoraa yhteyttä itse prosessiin. Sen lisäksi, että tämä voi myötävaikuttaa verenpaineen ja migreenin erotukseen, se voi olla lääkkeiden alkeellinen väärinkäyttö. Ja jopa stressi.

Mielenkiintoista! On osoitettu, että huimaus (huimaus) ennen kuukautisia, niiden aikana tai niiden jälkeen johtuu paitsi verisuonten laajenemisesta myös suuren määrän naishormonien vapautumisesta veriin.

Useimmiten kuukautisten ensimmäisessä vaiheessa naiset kokevat:

Usein muutama päivä ennen kuukautisia naiset voivat saada muutaman kilon ylipainoa, mutta tämä on täysin yksilöllinen ja voi olla melko nopea ilmiö. Jos huimaus ja kuukautiset kulkevat harvoin tai nopeasti, niin ei ole mitään syytä paniikkiin, ja sinun tarvitsee vain odottaa sitä.

Mutta jos pahoinvointi ja huimaus kuukautisten aikana ovat pysyviä ja aiheuttavat vakavia haittaa, sinun ei pitäisi lykätä lääkärisi käyntiä.

Kuukautiskierto on normaalia naispuoliselle keholle, mutta sen aktiivisessa vaiheessa on estetty progesteronin, estrogeenin ja muiden biologisten aineiden tasapaino:

 • estrogeenin kasvu on verensokerin väheneminen ja sen seurauksena turvotus, painonnousu, päänsärky, huimaus;
 • progesteronin puute aiheuttaa myös turvotusta, painonnousua, päänsärkyä ja huimausta;
 • hemoglobiinin lisääntyneet kustannukset kadonneen veren talteenottamiseksi muodostavat sen puutteen, mikä tarkoittaa, että se on hapen puute, joka johtaa huimaukseen, pahoinvointiin, heikkouteen.

Enemmän kuin toiset huimaus huolestuttaa naisia:

 • ylimääräinen paino;
 • mielialan vaihteluilla;
 • joilla on taipumus stressiä;
 • tupakointi;
 • asuvat suurkaupunkialueilla.

Mielenkiintoista! Usein synnytyksen tai 30 vuoden kuluttua nainen huomaa, että kaikki kuukautisten kielteiset merkit ovat poistuneet, ja tiedemiehet pitävät tätä hormonitasojen normalisoinnissa.

luokitus

Dizzy ennen kuukautisia? Se voi olla hermo- tai verisuonijärjestelmän häiriö, joka luokitellaan seuraavasti:

 • keskeinen, liittyy aivojen hapen puutteeseen. Riippuu suoraan alusten laajentumisesta ja supistumisesta, mikä on usein PMS: n tapauksessa;
 • Perifeerinen, jolla ei yleensä ole yhteyttä sykliin, ja sen syy on muiden terveysongelmien vaikutus sisäkorvan tai vestibulaarisen hermon toimintaan.

Huimaus ja pahoinvointi, ennen kuukautisia ja sen jälkeen, kun he voivat käyttää:

 1. Systeeminen, mikä on vaarallisinta, koska tällaiset oireet ilmenevät kuukaudesta kuukauteen ja niillä voi olla jopa aura. Syyt: häiriöt vestibulaarisen laitteen työssä tai hormonaalinen häiriö, mikä tarkoittaa sitä, että kiireellinen tarve kuulla lääkärin kanssa.
 2. Ei-systeeminen luonne, kun huimaus kuukautisten aikana raskaan fyysisen rasituksen tai jäykän ruokavalion takia, mikä johtaa hormoneiden ja glukoosin nälkään jyrkään vapautumiseen.

Hätäapu

Miksi ennen kuukautisia he ovat huimausta ja pahoinvointia, mutta mitä tehdä sen kanssa? Valitettavasti PMS-oireita ei voida poistaa kokonaan. Sitä voidaan kuitenkin vähentää merkittävästi. Jos huimaat näinä päivinä, tarvitset:

 • makaamaan tai istumaan mukavasti;
 • saa raitista ilmaa tai varmistaa sen tulo huoneeseen;
 • kiristää kireän kauluksen;
 • tehdä useita syviä sisäänkäyntejä niin, että riittävästi happea pääsee aivoihin;
 • kun tunnet huimausta tai kuukautisten aikana, sinulla on pahoinvointia, sinun on otettava 10 tippaa heikkoa atropiiniliuosta;
 • tuskalliset kouristukset poistavat tabletin ei-shpy;
 • lisääntynyt hermostuneisuus poistetaan ottamalla rauhoittavia tai rauhoittavia lääkkeitä;
 • tarkkaile juomatilaa, jotta ei häiritä kehon vesitasapainoa.

Ennaltaehkäisevät toimenpiteet

On mahdollista, että jopa kuukautisten jälkeen tunnette pahoinvointia ja / tai huimausta, eikä vain aktiivisessa vaiheessa. Useimmiten tämä ratkaistaan ​​yksinkertaisesti, mutta se vaatii vakavia ponnisteluja. Ja mikä tahansa ehkäiseminen on aloitettava ruokavalion muutoksella, koska meidän kautta kehomme saa kaikki ravintoaineet.

Negatiiviset oireet kulkevat nopeammin, jos vähintään viikko ruokavalio on rikastunut omenoilla, maksan ja tattarin ruokia, katkera suklaa ja monimutkaiset hiilihydraatit.

Mielenkiintoista! Nykyään aineenvaihdunta kiihtyy huomattavasti, ja elin kuluttaa enemmän kaloreita kuin tavallisesti, joten voit lisätä kalorien saantia hieman, mutta ilman fanaattisuutta.

Niiden, joilla on kuukautisten aikana pahoinvointia ja huimausta, tulee noudattaa seuraavia sääntöjä:

 1. Vähennä sekä fyysistä että henkistä stressiä.
 2. Vältä stressaavia tilanteita ja yritä välttää niitä.
 3. Viettää suurimman osan ajastasi ulkona tai hyvin ilmastoiduilla alueilla.
 4. Täysin luopua alkoholista ja vahvasta kahvista.
 5. Suolan, suolattujen ja savustettujen tuotteiden määrä vähennetään minimiin.

Päänsärkymyksen helpottamiseksi on mahdollista erityistä voimistelua, jossa on aktiivista endorfiinien tuotantoa. He nostavat henkesi ja lisäävät kipukynnystä, mikä vähentää kipua.

Siksi urheilijat ja aktiivisen elämäntavan omaavat naiset kokevat harvoin negatiivisia PMS-oireita.

Kansanlääketiede

Kun kuukautiset, joita sinun tarvitsee juoda poistamaan huimausta? Jos lääkäri ei ole määrittänyt lääkkeitä, voit käyttää perinteisen lääketieteen reseptejä:

 1. Infuusion apila, joka on valmistettu 20 grammasta kuivaa kasvia ja lasillista vodkaa. Hän vaatii 2 viikkoa pimeässä paikassa ja ottaa 30 tippaa 3 kertaa päivässä.
 2. Keittäminen 20 grammaa kuivaa sitruunamelaa tai mäkikuismaa ja lasillinen vettä vaativat tunnin, juo 50 ml kolme kertaa päivässä.
 3. Keittosäiliö, valmistettu 20 grammasta kuivia kasveja ja lasillinen vettä, juo ennen nukkumaanmenoa teelusikallinen niittyhunajaa.
 4. Brew tl kuivattuja persiljasiemeniä lasilliseen kiehuvaa vettä. Vaaditaan yötä. Juo kolmas kuppi kolme kertaa päivässä.
 5. Korvaa tavallinen teetä orapihlajan hedelmien infuusiolla, jota vaaditaan lämpöiltaisessa yössä.
 6. Tee kuiva sekoitus 100 gramman pakkaus minttua, puoli pakkaus valkoista pioni juuret ja linden kukkia. 20 grammaa tätä seosta vaatii 500 ml: ssa kiehuvaa vettä yön yli. Juo 100 grammaa 30 minuuttia ennen ateriaa.
 7. Brew 20 grammaa kuivaa nokkosen 100 ml: aan kiehuvaa vettä. Anna jäähtyä käärimällä se. Sen jälkeen sekoitetaan luonnollisen omenamehun kanssa ja juo 50 ml 15 minuuttia ennen ateriaa kolme kertaa päivässä.
 8. Sekoita 10 grammaa valerian juurta ja piparminttua. Kaada kylmällä vedellä (noin 500 ml) ja keitetään neljännes tunti keittämisen jälkeen. Kaada ruokalusikallinen pikakahvia ja sekoita 30 gramman pino 3 kertaa päivässä.
 9. Rikasta ruokavaliota punajuurella, granaattiomena, porkkanamehulla. Juo runsaasti inkivääriä ja kalkkia teetä sitruunamalmilla.
 10. Syötä jokapäiväiseen merikaleen valikkoon, joka kyllästää kehon sellaisilla ravintoaineilla kuin fosfori ja jodi. Ilman niitä vestibulaarisen laitteen työ on vakavasti monimutkaista.

Vertigo ennen kuukautisia samanaikaisena oireena - se on aina epämiellyttävää, mutta siitä tulee vaarallista, kun siihen liittyy pahoinvointia ja oksentelua. Älä ohita huimausta, kun siitä tulee usein kuukautisten kumppani.

Matka lääkäriin auttaa tunnistamaan sen todellisen syyn ja poistamaan sen, mikä parantaa merkittävästi terveyttäsi ja terveyttäsi.

Huimauksen tunteet kuukautisten aikana

Noin 70 prosentissa naisista kuukautisten mukana on epämiellyttäviä oireita, joista yksi on huimaus. Tämän tilan esiintyminen voi johtua erilaisista tekijöistä.

Joissakin tapauksissa se johtuu verenpaineen laskusta, toisissa - migreenin tuloksesta. Jos jokaisessa syklissä havaitaan huimausta ja siihen liittyy muita oireita, ota yhteys lääkäriin, joka neuvoo tehokkaita tapoja parantaa hyvinvointia.

Huimausta ennen kuukautisia pidetään yleisin sairaus gynekologisessa käytännössä. Pääsääntöisesti se on yksi premenstruaalisen oireyhtymän oireista, jota havaitaan 30–50%: lla naisista. Huimauksen lisäksi naisella voi olla pahoinvointia, koska hän on myös usein osoitus tästä oireyhtymästä.

 • Kaikki tällä sivustolla olevat tiedot ovat vain informatiivisia ja eivät käsikirjaa toiminnalle!
 • Vain DOCTOR pystyy toimittamaan EXACT DIAGNOSISIA!
 • Kehotamme teitä olemaan tekemättä itsehoitoa, mutta rekisteröidy asiantuntijaan!
 • Terveys sinulle ja perheellesi!

Miksi tämä ehto näkyy ennen kuukautisia? Tämä johtuu pääasiassa sukupuolihormonien tasapainon muutoksesta, jotka ovat vastuussa verisuonten sävyn säätämisestä.

Kun kuukautiset alkavat, estrogeeni- ja progesteronitasot naisten kehossa laskevat jyrkästi. Samalla astiat laajenevat, mikä johtaa huimaukseen ja pahoinvointiin.

Nämä oireet eivät aiheuta erityistä terveysriskiä ja häviävät itsestään. Mutta jos naisella on vakavia premenstruaalisia oireyhtymiä, hänen ruumiinsa esiintyy merkittäviä patologisia muutoksia.

Jos huimaus on ennen kuukautisia, se on hyvin vaarallista premenstruaalisen oireyhtymän monimutkaisissa muodoissa. Tosiasia on, että vakavien komplikaatioiden riski kasvaa.

Oikean diagnoosin tekemiseksi lääkärin on analysoitava liittyvät oireet:

 • turvotus;
 • kutiava iho;
 • masentunut tila;
 • sormien tunnottomuus;
 • verenpaineen nousu;
 • tearfulness ja ärtyneisyys;
 • päänsärkyä.

Joskus naiset kokevat tämän oireyhtymän epätyypillisiä muotoja.

Tässä tapauksessa ei ole vain huimausta ja pahoinvointia, vaan myös muita oireita:

 • silmän tahaton sulkeminen toisella puolella;
 • allergia, joka voi jopa johtaa angioedeemaan - tämä tila ilmenee kurkunpään ja kasvojen turvotuksena, joka on täynnä tukehtumisen kehittymistä;
 • syklinen uneliaisuus - voi esiintyä kuukautisten aikana tai muutama päivä ennen niiden esiintymistä;
 • haavaumien esiintyminen suun limakalvolla;
 • pahoinvointi ja toistuva oksentelu, jota ei voida pysäyttää millään tavalla;
 • satunnainen silmän tulehdus;
 • migreeni kriittisinä päivinä.

luokitus

Huimaus kuukautisten aikana voi johtua keskushermoston toiminnan häiriöistä tai häiriöistä alusten työssä:

 • Tapahtuu aivojen hapen nälkään tai turvotuksen seurauksena.
 • Usein kuukautisten aikana verisuonet laajentuvat nopeasti ja sitten kapenevat.
 • Tämän seurauksena esiintyy kouristusta ja kehittyy premenstruaalinen oireyhtymä.

Jos haluat tarkasti määrittää huimauksen syyt kuukautisten aikana, sinun on analysoitava tarkasti, milloin nämä oireet ilmenevät - kuukautisten aikana tai ennen sen alkamista. Joskus tämä tila ei ole yhteydessä fysiologisiin prosesseihin, joita esiintyy naisen kehossa.

Asiantuntijat tunnistavat seuraavat huimaukset:

 • Havaitaan jokaisen jakson aikana ja on systemaattinen.
 • Joissakin tapauksissa siihen liittyy aura.
 • Hormonisen taustan tai vestibulaarisen taudin häiriöt johtavat yleensä tämän tilan esiintymiseen.
 • Se tapahtuu voimakkaan fyysisen tai henkisen stressin jälkeen, kun veressä on glukoosipitoisuutta, joka muuttaa hormonien tasapainoa.
 • Tänä aikana on erityisen tärkeää, että naiset pitävät yllä hyvää ruokavaliota ja välttävät ylikuumenemista.
 • Tämän yksinkertaisen tekniikan ansiosta on mahdollista päästä eroon pahoinvoinnista ennen kuukautiskierron alkua ja sen jälkeen.

Leikkauksen kohdunkaulan osteokondroosin hoitoon on luettu täältä.

Hormonit - aiheuttaa huimausta kuukautisten aikana

Jotta kuukautisten aikana huimaus olisi mahdollisimman tehokas, on erittäin tärkeää määritellä oikein sen syyt. Tuskallisten oireiden esiintyminen on usein seurausta hormonaalisista häiriöistä.

Tosiasia on, että ennen kriittisten päivien alkua tuotetaan aktiivisesti verisoluja. Tämän seurauksena hemoglobiini pienenee, ja joissakin tapauksissa keho ei pysty palauttamaan aiempaa tasoa nopeasti.

Tällaisessa tilanteessa aivot kohtaavat hapenpuutteen, joka johtaa huimaukseen ja heikkouteen, pahoinvointiin ja muihin oireisiin.

Lisäksi naisen terveydentilan heikkeneminen liittyy voimakkaaseen alavihan kipuun ja painehäviöihin, jotka ovat myös ominaista premenstruaaliselle oireyhtymälle.

Näiden epämiellyttävien oireiden lievittämiseksi voit käyttää erityisiä lääkkeitä.

Ensiapu

 • Jos nainen on huimausta kuukautisten aikana ja pahoinvointia esiintyy gaggingilla, on ensinnäkin annettava raitista ilmaa.
 • Sitten sinun täytyy istua tuolissa tai makaa sängyssä ja ottaa syvään henkeä.
 • Tämän ansiosta aivot voidaan saada tarvittavalla määrällä happea ja parantaa merkittävästi sen tilaa.
 • Jotta hoidetaan kuukautisten heikkouden ja huimauksen oireita, lääkärit suosittelevat ottamaan muutaman tipan atropiiniliuosta 0,1%. Jos on kramppeja, kannattaa ottaa pilleri, jolla ei ole shpyä.
 • Hermoston rasituksen poistamiseksi voit ottaa rauhoittavan lääkkeen - esimerkiksi Persen tai andaksin.

hoito

Jos huimaus häiritsee säännöllisesti ennen kuukautisia tai kriittisten päivien päätyttyä, on parasta neuvotella asiantuntijoiden kanssa.

Tässä tapauksessa on suositeltavaa ottaa yhteyttä gynekologiin ja neurologiin. Lääkärit suorittavat yksityiskohtaisen diagnostiikan tutkimuksen vakavien sairauksien sulkemiseksi pois.

Huimauksen syistä riippuen asiantuntija voi määrätä tällaisia ​​lääkkeitä:

 • antihistamiinit;
 • hormonaaliset lääkkeet - useimmissa tapauksissa on määrätty suun kautta otettavia ehkäisyvalmisteita;
 • pahoinvointia helpottavat aineet - esimerkiksi tsuercal tai draama.

Jotta voisit parantaa tilasi kuukautisten aikana, on suositeltavaa juoda runsaasti puhdasta vettä. Tämän ansiosta on mahdollista ylläpitää normaalia vesitasapainoa kehossa.

Huimauksen välttämiseksi on erittäin tärkeää rikastuttaa ruokavaliota välttämättömillä vitamiineilla ja hivenaineilla. Tänä aikana on toivottavaa syödä niin monta omenaa, tattaria ja maksaa. Suklaa on tarpeeksi hyvä.

Myös lääkärit neuvovat noudattamaan tiettyjä sääntöjä premenstruaalisen oireyhtymän aikana:

 • kieltäytyä fyysisestä ja henkisestä ylikuormituksesta;
 • välttää stressaavia tilanteita;
 • käveleminen ulkoilmassa useammin;
 • lopeta kahvin ja alkoholin juominen;
 • rajoitetaan suolattujen elintarvikkeiden ja savustettujen lihojen kulutusta.

Liikunta auttaa myös normalisoimaan tilan ja käsittelemään huimausta - tämä menetelmä auttaa stimuloimaan endorfiinien synteesiä.

Tämä parantaa mielialaa ja vähentää kipuherkkyyttä. Siksi tytöt, jotka ovat tottuneet johtamaan aktiivista elämäntapaa, kohtaavat harvoin premenstruaalisen oireyhtymän epämiellyttäviä ilmentymiä.

Folk-korjaustoimenpiteet

Selviytyä huimauksesta kuukautisten aikana on välttämätöntä käyttää tehokasta kansanhoitoa:

Pahoinvointi ja huimaus kuukautisten aikana.

Noin 70% naisista sanoo, että he ovat huimausta ennen kuukautisia, kuukautisten ensimmäisenä päivänä tai tämän epämiellyttävän kuukausittaisen prosessin lopussa. Syynä epäonnistumiseen on naisen kehon erityispiirteissä, joiden täytyy kestää hormonaalisia muutoksia joka kuukausi. Mutta tietystä sairaudesta aiheutuu huimausta, joten sinun pitäisi erottaa premenstruaalinen epämukavuus taudista.

Huimauksen syyt kuukautiskierron aikana

Ennen kuukautisia monet naiset huomaavat henkisen ja fyysisen tilan muutoksen. Jotkut ihmiset valittavat, että heidän selkänsä alkaa särkyä, heidät kaadetaan valurautaa painoineen, heidän päänsärky. Monet sanovat, että heistä tulee ärtyisiä, kyyneleitä, heidän on hyvin vaikea hallita itseään. Ja toinen merkki kuukautisten lähestymisestä - huimauksen esiintyminen.

Kuva "menee", kun käännetään päätäsi, "lattia menee ulos jalkojesi alla" kaikkein odottamattomalla hetkellä, sinun pitäisi nousta tuolista, kun koko keho johtaa sivulle. Jos huimaus ilmenee kuukautisten aikana, syyt voivat olla erilaisia, mutta useimmiten asiantuntijat perustelevat epämukavuuden ilmenemistä hormoneja vapauttamalla.

Hormonaalinen epätasapaino

Ensimmäinen kuukautisten päivä on verenvuodon alkamispäivä. Mutta monille naisille se alkaa karkeilla, vähäisillä limakalvoilla. Kirjaimellisesti yksi päivä ennen kuukautisten alkua progesteronin ja estrogeenin pitoisuus laskee. Nämä ovat tärkeimmät naishormonit. Heti kun niiden taso laskee, prostaglandiinien pitoisuus alkaa kasvaa, aineet, jotka aiheuttavat kohdun supistumista, sekä stimuloivat kivun esiintymistä.

Yleensä prostaglandiinien aiheuttamaa huimausta seuraa voimakas päänsärky. Lisäksi nainen tuntee pahoinvointia, vakavaa heikkoutta, letargiaa, hänen suorituskykyään pienenee.

Asiantuntijat huomauttavat, että naisten hormonaalinen epätasapaino häiritsee sokerin tuotantoa. Glukoosin puute aiheuttaa kehon yleisen heikkenemisen. Tämän vuoksi huimaus kuukautisten aikana ja muutama päivä ennen verenvuotoa.

Nesteen kertyminen kudoksiin

Ennen kuukautisia veden ja suolan aineenvaihdunta on häiriintynyt. Natrium ja vesi pysyvät munuaisissa, mikä johtaa jalkojen, kasvojen, sisäelinten turvotukseen. Monet naiset huomauttavat, että heidän sormensa näyttävät turpoavan ennen kuukautisia, silmien huulet lisääntyvät.

Ennenkierron aikana nainen voi kärsiä aivokudoksen turvotuksesta johtuvasta huimauksesta. Koska verisuonten läpäisevyys vähenee, kouristuksia esiintyy, aivojen verenkierto häiriintyy. Koska turvotus pahentaa aivo-selkäydinnesteen ulosvirtausta, kallon ylimääräinen neste alkaa painostaa aivokudosta.

Tärkein kielteinen vaikutus on takaosassa olevaan kraniaalivyöhykkeeseen. Se on siinä, että reseptorit sijaitsevat, paine, joka aiheuttaa huimausta ja pahoinvointia. Siksi ennen kuukausittaista sairautta ja huimausta. Virtsaamisen jälkeen se helpottuu jonkin aikaa.

Joskus naiset huomaavat jopa dramaattisen helpotuksen. Heti kun ensimmäiset veripisarat näkyvät tiivisteessä, se lakkaa kipua ja huimausta, pahoinvointi katoaa. Mutta vatsa ja selkä alkavat satuttaa.

Merkittävä veren menetys

Luonto on syntynyt siten, että kriittiset päivät eivät aiheuta erityistä vahinkoa naisen verijärjestelmälle. Päinvastoin, kun on menettänyt pienen osan verestä, tytön kehoa uudistetaan. Asiantuntijat arvioivat, että viiden päivän ajan kuukautisten aikana nainen menettää 200-250 ml verta (noin lasia). Kaikki muut eritteet - limaa, epiteelin hiukkasia.

Mutta joskus naisella on raskasta verenvuotoa. Ne voivat aiheuttaa hormonien epätasapainoa, heikentynyttä immuniteettia, tulehdus- ja tartuntatauteja. Jos nainen menettää paljon verta, hän kehittää kuukautiskierron jälkeen anemiaa ja huimausta.

Huimaus voi olla myös ei-systeeminen, esimerkiksi nainen on aiheuttanut verenvuodon aikana suurta fyysistä tai emotionaalista stressiä, mikä johti merkittävään veren menetykseen ja sokerintuotannon keskeytymiseen.

Psykologiset syyt

Niistä naisista, jotka ovat täysin terveitä, on joku prosenttiosuus, mutta jotenkin he eivät voi tulla raskaaksi. Heillä ei ole virtsarakenteita, heidän kumppani on täysin terve ja hedelmällinen, heillä on aktiivinen intiimi elämä, mutta jokainen sykli, kuten kello, tulee kuukausittain.

Naisella, joka odottaa raskautta, tulee ärtyisä, herkkä ja helposti turhautuva. Vuosien varrella halu tulla raskaaksi tulee niin voimakkaaksi, että jokainen premenstruaalisessa vaiheessa tyttö "näkee" raskauden merkkejä. Hänen tuoksunsa pahenee, pahoinvointi tulee näkyviin. Koko kasvaa ja siitä tulee erittäin herkkä rintakehä. On vaikea huimausta, uneliaisuutta, heikkoutta.

Ei kaikki ennen sairaan ja huimausta. Helposti inspiroidut naiset, jotka ovat pakkomielle odottaessaan raskautta, kärsivät todennäköisemmin tästä sairaudesta.

Miten päästä eroon huimauksesta?

Vahva huimaus? On parasta neuvotella lääkärin kanssa ja ottaa sairauslomaa pari päivää, jotta ei vaarannu joutua jonnekin töihin. Kotona on joitakin tapoja, joilla naiset voivat helpottaa tilannetta:

 • Huimaus on vakava päänsärky. On toivottavaa nukkua pari tuntia päivässä täydellisessä hiljaisuudessa pimeässä huoneessa.
 • Jos huimausta esiintyy kehon asennon vaihtamisen yhteydessä, on tarpeen nousta hitaasti, ravistamatta päätäsi, jotta vältytään teräviltä käänteiltä, ​​nykimättömiltä liikkeiltä.
 • Hengitysharjoitukset auttavat lievittämään vakavan huimauksen hyökkäystä. Tätä varten sinun täytyy istua tuolilla, kääntää olkapäitäsi, suorista selkäsi. Laske itsellesi "yksi-kaksi-kolme" ja hitaasti hengitä, sitten hengitä "neljän, viiden, kuuden" kustannuksella. Harjoitus toistetaan 5-6 kertaa tilan normalisoimiseksi.

Jos tunnet huimausta kuukautisten aikana, mutta on tarpeen matkustaa bussilla ja liikenteessä sairastui, keskittyä kiinteään esineeseen, esimerkiksi tuolin selkään, ei kiiltävään kädensijaan, tehdä hengitysharjoituksia, yritä rentoutua henkisesti.

Varoitus! Älä sulje silmäsi, "tuen" häviäminen visuaalisen kohteen muodossa voi johtaa vakauden menettämiseen ja pudottamiseen.

Discomfort Tabletit

Jos nainen tuntuu jatkuvasti huonosti hänen kaudensa aikana, hän voi kuulla lääkärin ja poimia lääkkeitä huimauksen ja päänsärkyn lievittämiseksi. Menstruation aikana tytöt ottavat seuraavat lääkkeet:

 • No-shpa, Spazmalgon, Drotaverin, Aspazmik - lihaskouristusten lievittämiseksi ja vakavien päänsärkyjen poistamiseksi.
 • Persen, Afobazol, Grandaxin - poistaa hermostunut ja emotionaalinen ylikierto.
 • Ferropleksit, Sorbifer - veren normalisoimiseksi, raskas kuukautisten aiheuttaman anemian poistamiseksi.

Riippumatta siitä, miksi huimaus kuukautisten aikana, ei ole suositeltavaa ”määrätä” lääkkeitä itsellesi, esimerkiksi juoda Zeercalia. Loppujen lopuksi epämukavuuden syy voi olla mikä tahansa sairaus, joka voidaan diagnosoida vain lääkärin toimesta.

Älä "säädä" hormonaalista tasapainoa ottamalla erityisiä lääkkeitä. Sen selvittämiseksi, onko epämukavuuden ilmeneminen riippuvainen hormonien tasosta, on tarpeen tehdä verikoe.

Perinteiset hoitomenetelmät

Voit vähentää huimauksen aiheuttamaa epämukavuutta:

 • Juo rauhoittavia teetä, teetä kamomilla, minttua, sitruunamelmaa.
 • Juo vihreää teetä hunajalla. Tämä on erinomainen diureetti, joka auttaa poistamaan turvotusta.
 • Suorita kaulan, pään ja korvien itsemassaaminen. Tämä auttaa poistamaan pahoinvoinnin tunteen, palauttamaan keskittymisen.

Kun huimausta esiintyy kuukautisten aikana, joskus naisen on suositeltavaa juoda 30-50 grammaa punaviiniä tai syödä pari katkeraa suklaata veren hemoglobiiniarvojen palauttamiseksi.

Vertigo-ehkäisy

Huolimatta siitä, että turvotus aiheuttaa kuukautisten aikana huimausta, naisen täytyy juoda paljon tänä aikana. Haluttu hiilihapoton vesi tai mehut. Nämä nesteet auttavat ylläpitämään veden ja suolan tasapainoa kehossa.

Premenstruaalisessa jaksossa sinun täytyy kävellä paljon raikkaassa ilmassa. Tämä auttaa aivojen hapettamisessa verenkiertohäiriöiden välttämiseksi. Fyysinen rasitus stimuloi myös serotoniinin hormonin tuotantoa, mikä vähentää prostaglandiinien vaikutusta.

Jos kuukautisten aikana esiintyy jatkuvasti huimausta, mitä lääkäri kertoo sinulle kuulemisessa. Syynä voi olla piileskeleminen anemiaan, merkittävä veren menetys. Älä lykkää asiantuntijan vierailua, kun olet määrittänyt ongelman lähteen, voit nopeasti ratkaista sen.

Artikkelin tekijä: Shmelev Andrey Sergeevich

Neurologi, refleksologi, toiminnallinen diagnostikko