Syyt, oireet ja kohdun verenvuodon hoito

Tästä artikkelista opit: mikä on kohdun verenvuoto, patologian kehittymisen mekanismi. Sen erityispiirteet, tärkeimmät syyt ulkonäköön. Oireelliset oireet ja diagnostiset menetelmät, hoito ja elpymisen ennuste.

Artikkelin tekijä: Victoria Stoyanova, toisen luokan lääkäri, diagnostiikka- ja hoitokeskuksen laboratorion johtaja (2015–2016).

Kohdun verenvuoto on gynekologinen komplikaatio, jolla on pääominaisuus - veren poistuminen kohdusta, joka esiintyy kehon hormonaalisten häiriöiden taustalla (nämä ovat dysfunktionaalinen verenvuoto) tai kohdun kudosten rakenteen muutokset (orgaaninen verenvuoto).

Mitä tapahtuu patologiassa? Hormonaalisten häiriöiden vaikutuksesta (progesteronin puute tai ylimäärä, estrogeeni, lisämunuaisen kuoren toiminta, kilpirauhasen vajaatoiminta) kohdun sisäkerros (endometrium) kasvaa suuresti. Koska se on läpäissyt monia verisuonia, sen lisääntyminen, ennenaikainen ja epätasainen hylkääminen aiheuttaa runsasta dysfunktionaalista verenvuotoa (tavallisesti pieni kerros poistetaan säännöllisesti kuukautisten aikana).

Veren tarjonta naisten lisääntymisjärjestelmälle. Klikkaa kuvaa suurentaaksesi

Kirurgiset toimenpiteet, hormonaaliset sairaudet, vammat johtavat rakenteellisiin muutoksiin kohdussa (arvet, polyypit, myomas, onkologia) ja verisuonten patologiaan (verisuonten seinämien heikkous). Tämä yhdistelmä aiheuttaa orgaanista kohdun verenvuotoa.

Tämä 95%: n tila on vakava komplikaatio taustalla olevalle patologialle (fibroidit, maksasairaus), joka on sen seurauksista vaarallinen. Pysyvä ja pieni verenvuoto uhkaa anemian kehittymistä (anemia), liiallinen verenhukka (vammasta, repeämästä) voi johtaa kohdun poistumiseen, hemorragiseen sokkiin ja kuolemaan.

Akuutti kohdun verenvuoto on lopetettava, ne tehdään kirurgisen elvytyksen tai gynekologisen sairaalan olosuhteissa (kuolemien määrä on 15%).

Kroonisen kohdun verenvuodon ennuste riippuu kehon yleisestä hormonaalisesta taustasta ja siihen liittyvistä sairauksista, yleensä tämä oire voidaan poistaa kokonaan, tämä tapahtuu hoitavan gynekologin toimesta.

Patologiset potilaat on rekisteröity koko elämänsä ajan.

Kohdun verenvuodon kehittymisen mekanismi

Aivojen hypotalamuksen ja aivolisäkkeen järjestelmä kontrolloi munasarjojen toimintaa. Tavallisesti munasolun kypsymiseen, sen vapautuminen munasarjasta, hedelmöityksestä tai jalostuksesta edellyttää koko hormoneja.

Normaalin kuukautiskierron fysiologia. Klikkaa kuvaa suurentaaksesi

Kohdun verenvuoto kehittyy, kun niiden liiallinen tai riittämätön tuotanto.

 • FSH (follikkelia stimuloiva) ja LH (luteinisoiva) hormonit ovat vastuussa corpus luteumin (väliaikaisen munasarjan) muodostumisesta ja follikkelin kypsymisestä (hedelmöimätön muna). Niiden puutteen tai ylimäärän vuoksi follikkelia ei kypsy tai kypsyy, mutta ei jätä munasarjaa (ei ole ovulaatiovaihetta).
 • Koska ovulaation faasi puuttuu, corpus luteum ei muodostu tai se ei kypsy (nämä ovat hormonaalisesti riippuvia prosesseja).
 • Tässä vaiheessa progesteronin määrä elimistössä on pienentynyt (hormoni, joka säätelee kuukautiskiertoa ja munasarjoja), mutta estrogeenin määrä lisääntyy (vastuussa hedelmöittyneen munan endometriumkerroksen kasvusta).
 • Hyperestrogenian vaikutuksesta ilmenee verisuonihäiriöitä, endometrium kasvaa voimakkaasti, epätasaisesti, paksussa kerroksessa ja erittyy epäsäännöllisesti (syklin rikkomukset).
 • Kerroksissa esiintyy poikkeuksellinen hylkääminen (progesteronin kompensointimekanismien vaikutuksesta ja estrogeenin vähentämiseksi), ja siihen liittyy verenvuoto kohdunontelossa jäljellä olevasta endometriumista ja avoimista astioista.
 • Pitkäaikainen hyperestrogenismi on riskitekijä ja laukaista kohdun rakenteellisten muutosten kehittymiselle, polyyppien, fibroidien ja kasvainten esiintymiselle. Ne alkavat vuotaa, kun ne lisääntyvät, vahingoittuvat tai vahingoittuvat millään tavalla.
 • Rakenteellinen (orgaaninen) verenvuoto sisältää vaurioita, jotka johtuvat mekaanisesta repeämästä, mikä vähentää kohdun sävyä, yleensä hyvin runsaasti.

Verenvuodon luonne riippuu pitkälti veren hyytymisen viskositeetista ja nopeudesta, kohdun sisällä olevien alusten kyvystä sopia. Se voi olla runsas, ei rikas, venytetty ajoissa (jopa useita viikkoja), se voi pysähtyä yksin, mutta se täytyy toistaa jonkin aikaa.

syistä

Aiheuttaa kohdun verenvuotoa ovat hormonaaliset häiriöt ja muutokset kehon rakenteessa.

Yleisimmät patologiat ja olosuhteet, joihin verenvuoto voi esiintyä:

Emättimen verta

Miksi emättimestä on kuukautisten ulkopuolella verta

Emättimen veri, joka esiintyy kuukautisten ulkopuolella, ei saisi jäädä huomaamatta. Itse asiassa yleisin syy sen esiintymiseen on sairaus. Ja raskas verenvuoto voi olla jopa hengenvaarallinen. Harkitse muutamia yleisiä syitä, miksi nainen on verenvuodosta emättimestä.

Rakkauden jälkeen.

Se, että turhuus voi aiheuttaa vammoja emättimeen ja kohdunkaulaan, on ymmärrettävää. On myös selvää, että tällaista ilmiötä (veren ulkonäköä) pidetään normaalina, jos tämä on tytön ensimmäinen kokemus. Seksuaalisen yhdynnän jälkeinen tiputtaminen tapahtuu neitsyydestä. Mutta jos tämä tapahtui naiselle, joka on ollut seksuaalisesti aktiivinen jo pitkään, on todennäköisimmin, että hänellä on ongelmia kohdunkaulassa.

Se voi olla polyp, kystat, syöpälääke tai jopa syöpä. Valitettavasti kohdunkaulan taudit ovat useimmiten oireettomia, ja nainen itse ei voi selvittää itselleen, mitä hänen sisällä tapahtuu. Siksi ainakin kerran vuodessa sinun täytyy vierailla gynekologissa tutkii ja toimittaa emäksestä kohdunkaulasta.

Jos veresi on mennyt emättimestä sukupuolen jälkeen, ja useammin kuin kerran, ilman syytä, se ei ole mitään tekemistä kuukautisten kanssa - sinun täytyy käydä lääkärissä. On olemassa myös erityisiä huoneita kohdunkaulan sairauksien ehkäisemiseksi ja hoitamiseksi. Älä kiristä!

Aiheuttaa ehkäisyä

Monet naiset valitsevat hormonaalisia pillereitä keinona suojella itseään ei-toivotusta raskaudesta. Se on kätevä, turvallinen ja tehokas. Mutta tämä ehkäisymenetelmä on paljon miinuksia - tarve juoda pillereitä selvästi aikataulun ja sivuvaikutuksia. Nämä ilmiöt sisältävät vain veren tyhjentämisen emättimestä. Tämän ei pitäisi vaivautua, jos vain vähän tahraa. Yleensä 3-4 kuukauden kuluttua lääkkeen ottamisesta kaikki menee pois. Äärimmäisissä tapauksissa voit mennä pillereihin, joiden hormonipitoisuus on hieman suurempi.

Väliaikainen verenvuoto voi tapahtua, kun ohitat pillerin. Jos nainen vain unohtaa ottaa yhden tai useamman pillerin. Lisäksi tässä tilanteessa voi esiintyä raskautta.

Mitä aiemmin kirjoitimme, viittaa säännölliseen ehkäisymenetelmään. Mutta veri voi myös näkyä jonkin aikaa hätäavun ehkäisyvalmisteiden ottamisen jälkeen. Tämä on hyvin yleinen sivuvaikutus.

Ikä sellainen.

Tytöillä ensimmäisten 2–3 vuoden aikana ensimmäisen kuukautiskierron jälkeen havaitaan usein ns. Nuorten verenvuotoa. Syyt tähän ovat moninaiset: fyysinen rasitus, ravitsemus, huono tai köyhdytetty vitamiineissa, stressi, hormonihäiriöt sekä gynekologiset ja ei-gynekologiset sairaudet. Jos tällainen tilanne syntyy, ja vielä enemmän, jos verihyytymiä emättimestä tulee, sinun täytyy mennä tapaamiseen gynekologin kanssa. Tarkastus suoritetaan (neitsyille peräaukon kautta) ja sukupuolielinten ultraäänitarkastus. Tyttö lähetetään tarvittaessa kuulemiseen muille asiaankuuluville asiantuntijoille. Älä unohda, että verenvuoto, mitä runsaampi ja (tai) pitkä, aiheuttaa anemiaa ja joskus jopa hengenvaarallista.

Odottavan äidin verenvuoto

Veri emättimestä raskauden aikana on oire keskenmenon tai istukan keskeytymisen uhalle. Tämä oire, vaikka vain muutama pisara verta vapautui, on tekosyy kiireelliseen käyntiin lääkärille. Ehkä voit silti tehdä jotain ja säästää raskauden.

Toisaalta pieni määrä verta ennen synnytystä voi olla normaali, jos kohdunkaulasta ulos tuleva limakytkin on verinen juovia vähän ennen kuin vauva syntyy. Myös pieni kuoppa voi olla normaali, jos ennen synnytystä tehtiin gynekologinen tutkimus. Tänä aikana kohdunkaula alkaa avautua ja voi helposti vuotaa, kun se altistuu sille fyysisesti.

Se on sairaus

Jos naisella on verta emättimestä, mutta ei kuukausittain - tämä voi olla merkki adenomyoosista ja (tai) kohdun fibroideista. Nämä ovat hyvin yleisiä naisten gynekologisia sairauksia. Ja ne määritetään yksinkertaisesti - ultraäänen ja hysteroskoopin avulla.

Valitettavasti molemmat sairaudet ovat parantumattomia. Tarkemmin sanottuna ainoa kardinaalinen hoito on kohdun poistaminen tai myoman tapauksessa sen poistaminen. Mutta oireet alkavat hävitä itsestään vaihdevuosien aikana, kun munasarjat lakkaavat toimimasta tai raskauden aikana, koska molemmat sairaudet ovat hormonista riippuvaisia. Siihen asti, jos vasta-aiheita ei ole, nainen voi ottaa suun kautta otettavia ehkäisyvalmisteita tai hormonikorvaushoitoa. Useimmissa tapauksissa tämä helpottaa naisten elämää. Kipu ja verenvuoto pysähtyvät.

Emättimen verenvuoto

Terveillä 13–50-vuotiailla naisilla verenvuoto ei ole häiritsevää. Odotat sitä - säännöllisesti, joka kuukausi. Jos et menstruoitu, se ei ole normaalia.

Mutta emättimen verenvuoto, joka on joko liian voimakas tai liian pieni tai väärä aika, voi olla ongelma. Eri vaihtoehdot riippuvat iästäsi (varsinkin jos se on ennen vaihdevuosien alkua tai sen jälkeen), käytätkö ehkäisypillereitä riippumatta siitä, oletko fyysisesti aktiivinen, terveydentilanne.

Jos sinulla on epänormaalia verenvuotoa emättimestä, se todennäköisesti liittyy johonkin muuhun lisääntymisjärjestelmään, ja se on seurausta infektion, hormonaalisten muutosten ja joskus syövän tuloksista. Pahanlaatuisen kasvun riski kasvaa iän myötä. Infektion todennäköisyys riippuu suuresti sukupuolielämästäsi. Hormonitasot vaihtelevat vasteena aivojen, munasarjojen, kilpirauhasen ja lisämunuaisen signaaleihin. Mutta varmista, että veri, jonka näet, on todella emättimestä eikä virtsasta tai ulosteesta.

Mistä voi tulla verta verestä?

Aloitetaan tarkastelemalla naisen lisääntymisjärjestelmän eri paikkoja, joista voi esiintyä emättimen verenvuotoa.

Emättimen huulet voivat vaurioitua, useimmiten väkivaltaisessa yhdynnässä. Joskus kuitenkin perusteellisella tutkimuksella näet pienen polypin tai pienen kipeän, tai syylän tai jopa suonikohjuja - tämä voi olla verenvuotoa.

Kun neuloja on rikki, odota myös; kohtalainen verenvuoto.

Itse emättimestä voi tulla tulehdus, tartunta tai pahanlaatuinen kasvu, ja kaikki tämä aiheuttaa verenvuotoa.

Emättimeen sijoitetut vieraat esineet, yleensä itsetyydytyksen aikana, voivat aiheuttaa verenvuotoa. (Hämmästyttävä valikoima tällaisia ​​kohteita osoittaa mielikuvitusta, ei varovaisuutta).

Kun vaihdevuodet, kun estrogeenihormoneiden määrä laskee jyrkästi, emättimen seinät kuivaavat, vähemmän voidellaan yhdynnän aikana, mikä aiheuttaa kipua ja verenvuotoa.

Siirrymme emättimeen korkeammalle kohdalle kohdunkaulaan, kohdun kohdalle. Hän voi olla verenvuoto infektiosta (joka on melko yleinen asia tässä paikassa), jos se on loukkaantunut syvässä sukupuoliyhteydessä tai kohdunsisäisen ehkäisymenetelmän käyttöönoton jälkeen.

Myös kohdunkaulan polyypit ja pahanlaatuiset kasvaimet aiheuttavat verenvuotoa. (Naisilla tulisi olla säännöllisiä tahroja, jotta tällaisia ​​kasvaimia voidaan havaita mahdollisimman varhaisessa vaiheessa, kun ne ovat hoidettavissa.)

Verenvuoto kohdusta usein tapahtuu patologisessa raskaudessa, syöpässä, polyypeissä tai fibroideissa, abortissa (spontaani tai indusoitu). Ulkomaiset esineet voivat tehdä tiensä myös emättimestä. Hormonitasojen, ehkäisypillerien, lopettamisen tai estrogeenikorvauksen alkamisen vaihtelut voivat kaikki aiheuttaa kohdun verenvuotoa.

Naisilla, ennen vaihdevuodet, munasarjat vapauttavat munan joka kuukausi, joka sitten siirtyy munanjohtimiin, missä hän kohtaa siittiöt. Lannoitettu muna laskeutuu sitten kohtuun, johon se istutetaan. Jos se pysyy putkessa joutumatta kohtuun, tuloksena on kohdunulkoinen raskaus. Tässä vaiheessa munasolulle ei ole tulevaisuutta, ja lopulta se aiheuttaa munanjohtimen repeytymisen, johon liittyy voimakasta kipua ja verenvuotoa. Tämä on tarpeeksi vakava. Useimmiten verenvuoto esiintyy, kun munanjohtimet infektoituvat ja tulehtuvat sukupuoliteitse tarttuvan taudin vaikutuksesta.

Pahanlaatuinen kasvu, infektio tai munasarjakystat voivat aiheuttaa emättimen verenvuotoa. Ne johtuvat myös kilpirauhasen heikentyneestä toiminnasta tai huonosti toimivasta aivolisäkkeestä tai muista hormonitoimintaa sairastavista rauhasista.

Yritä ymmärtää, miksi sinulla on poikkeava emättimen verenvuoto, muista aina, että tekijät, jotka eivät liity gynekologiaan, voivat olla roolia - veren harvennus, lääkkeet, hyytymisjärjestelmän häiriöt: kaikki tekee sinusta alttiita epänormaalille verenvuodolle, ei vain emättimeltä. elin.

Naaraspuolisten verenvuotojen esiintyminen vaihdevuosien naisilla aiheuttaa monia syitä. Oletetaan, että olet juuri tullut vaihdevuodet, tai kauan sitten tässä tilassa. Olet melkein unohtanut, mitä kuukautiset ovat, kun yhtäkkiä näet verta, joka kulkee emättimestä, tai löydät sen alusvaatteistasi. Mitä se voisi olla? Tilastollisesti on syytä uskoa, että veri on seurausta kohdunkaulan tai kohdun syöpään. Itse asiassa, kohdun syöpä esiintyy useimmissa tapauksissa vaihdevuosien naisilla. Tällaisen kasvain todennäköisyys on suurempi, kun veri on heikko, ei vahva ja kun et ole koskaan synnyttänyt. Kasvain voi tietysti olla hyvänlaatuinen polyp, mutta ilman biopsiaa et voi sanoa varmasti.

Tässä on toinen skenaario.

Teit äskettäin 50-vuotiaiksi, ja kausi on tullut niin epäsäännöllisiksi, että et voi ennustaa niitä tarkasti. Lisäksi aloitit kuumien aaltojen, kylmän hikoilun ja kivuttoman emättimen verenvuodon. On hyvin todennäköistä, että olet juuri tullut kuukautisten vaiheen loppuun. Verenvuoto pysähtyy lähikuukausina. Mutta suurella tilastollisella syöpätodennäköisyydellä sinun on kaksinkertaistettava kaikki tiedot gynekologisi kanssa.

Jos sinusta tuntuu vatsakipu yhdessä verenvuodon kanssa, syöpä on mahdollista, mutta lähes yhtä paljon fibroideja on todennäköistä. Nämä suuret hyvänlaatuiset kasvaimet kohdun seinässä ovat hyvin yleinen syy verenvuotoon naisilla ennen vaihdevuodet ja yksi tärkeimmistä syistä kohdun amputaatioon.

Naisilla ennen vaihdevuosia emättimen verenvuoto voi yksinkertaisesti kuvastaa yhtä vaihtoehtoa normaalille 28 päivän kuukautiskierrokselle. Tämä sykli voidaan lyhentää 24 tai 25 päivään ja pidentää 30 tai jopa 32 päivään. Itse verenvuotoaika kestää yleensä 3–7 päivää, ja useimmat naiset käyttävät neljä tai viisi terveyssiteitä päivässä. Jos tamponi riittää verenvuotoa varten, se on todennäköisesti normaali.

Mitä sitten poikkeava emättimen verenvuoto tarkoittaa?

Liiallinen verenvuoto kuukautisten aikana, vaikka niitä esiintyy säännöllisesti 28 päivän välein. Yleisin syy on fibroma (useammin menopausaalisilla naisilla, mutta ei rajoitu tähän ikään) tai heikentynyt kilpirauhasen toiminta (naisilla, joilla on kohonnut kilpirauhasen toiminta, kuukausittainen verenvuoto on heikko).

Emättimen verenvuoto kuukautisten välillä on epänormaalia, mutta joskus on vaikea selvittää, ovatko syklit hyvin väärässä.

Seuraavassa on joitakin muita merkkejä, jotka auttavat sinua selvittämään, mitä tapahtui.

Jos käytät ehkäisypillereitä, odota arvaamattomia verenvuotoja.

Hyytymien esiintyminen kuukautiskierrossa osoittaa, että kohdun verenvuoto on vakava.

Jos aikasi olivat aina normaaleja ja yhtäkkiä alkoi vuotaa runsaasti, saatat olla raskaana tietämättä sitä, ja sinulla oli spontaani keskenmeno.

"Veripalat" pellavojen välillä jaksojen välillä voivat olla kohdunkaulan tai kohdun syöpään tai polyyppiin.

Jos sinulla on verenvuotoa ja vatsakipua, sinulla on todennäköisesti lantionontelossa oleva infektio (varsinkin jos kipu esiintyy vähitellen ja siihen liittyy kuume ja emätinpoisto).

Jos olet alkoholisti ja / tai sinulla on vakava maksasairaus, elimistössäsi on liian paljon estrogeeniä, mikä aiheuttaa emättimen verenvuotoa.

Osoita oma diagnoosista riippumatta gynekologisi, kun olet verenvuoto. Kun odotat tapaamista, harkitse muutamia muita kohtia, joihin voit kiinnittää lääkärin huomion.

Onko ihosi kuiva ja karkea? Tunnetko väsymystä ja uneliaisuutta? Jos näin on, epänormaali verenvuoto voi johtua kilpirauhasen vajaatoiminnan vähenemisestä.

Onko sinulla lämpötila, joka tulee ja menee? Usein tapahtuu, että kun käyt lääkärillä, sinulla ei ole lämpötilaa. Kerro siitä lääkärille. Lämpötila tarkoittaa yleensä infektiota.

Jos sinulla on pieniä verenvuotoja ihon alla tai verenvuotoa helposti muualla kehossa, tauti voi olla yleinen hyytymisjärjestelmän häiriö ja verenvuoto emättimestä on vain yksi ilmenemismuodoista.

Kun olet keskustellut kanssasi ja perusteellinen ulkoinen tutkimus, lääkäri voi tehdä nimityksen - raskaustestauksesta kohdunkaulan leviämiseen, ultraäänitutkimukseen tai tomogrammiin.

Mutta kaikki edellä mainitut havainnot yksinkertaistavat suuresti diagnoosiprosessia ja lyhentävät sitä.

Mikä on riski kohdun verenvuodosta?

Joskus naiset menevät gynekologiin kohdun verenvuodon vuoksi. Tällainen poikkeama voi tapahtua missä tahansa iässä, sekä raskauden aikana että ilman sitä. Tähän patologiaan voi olla useita syitä, ja puhumme niistä.

Tyypit ja syyt

Veren eritteet tulevat useissa muodoissa. Tämä on:

 1. Ei-sukuelinten tai extragenital.
 2. Sukuelinten, jotka liittyvät raskauteen.
 3. Sukuelinten, jotka eivät liity raskauteen.
 4. Dysfunktionaalinen kohdun verenvuoto (DMK).

Sinun pitäisi myös tietää seuraava verenvuodon jakautuminen:

 1. Alaikäinen. Esiintyy murrosikäisten tyttöjen aikana. Se voi edistää vakavaa henkistä ylikuormitusta, usein esiintyvää sairastuvuutta, huonoa ravitsemusta ja niin edelleen.
 2. Runsas. Ei mukana kipua. Abortin tai emättimen infektion seuraukset, ehkäisyvalmisteiden sivuvaikutukset jne.
 3. Asykliset. Se tapahtuu kuukausittain. Eroosion, endometrioosin, myooman tai kystan aikana on tällaista verenvuotoa.
 4. Hypotoninen. Sen syy on myometriumin alhainen sävy (synnytyksen tai abortin jälkeen).
 5. Anovulatorisia. Kehittyy nuoruusiässä ja vaihdevuosien naisilla. Jos mitään ei tehdä, pahanlaatuinen kasvain voi kehittyä.
sisältöön ↑

Ei-sukuelinten verenvuoto

Toimenpiteet johtuvat tiettyjen sairauksien aiheuttamasta infektiosta.

Verenvuoto voi aiheuttaa sairauden muodossa:

 • tuhkarokko;
 • kuume;
 • influenssa;
 • sepsis;
 • maksakirroosi;
 • hemofilia;
 • verenvuotoinen verisuonitulehdus;
 • ateroskleroosi.

Joskus syy on kohonnut verenpaine tai kilpirauhasen toimintahäiriö.

Sukuelinten verenvuoto (raskauden aikana)

Jos naisilla on verenvuotoa sukupuolielimistä, ne ovat sukuelimiä.

Raskauden alussa verenmenetys johtuu:

 • kohdunulkoinen raskaus;
 • munuaissairaudet (rakkuloita tai pahanlaatuisen kasvaimen esiintyminen).

Jos kohdunkaula on raskaana myöhemmin, tämä voi olla merkki:

 • istukan esitys;
 • läsnäolo arpia kohdussa;
 • varhainen istukan keskeytys.

Toimituksen aikana verenvuoto liittyy:

 • istukan pieni sijainti, sen esitys tai ennenaikainen irtoaminen;
 • kohdun repeämä;
 • syntymäkanavan eheyden loukkaaminen.

Tämä tapahtuu toimituksen jälkeen:

 • kohdun limakalvon tulehdus;
 • kohdun;
 • trauma työprosessin aikana;
 • chorionepithelioma;
 • vähentynyt kohdun sävy.

Sukuelinten (ilman raskautta)

Jos nainen ei ole raskaana, sen välillä voi olla myös verenvuotoa. Syy on:

 • kasvaimen esiintyminen kohdussa, munasarjoissa tai munanjohtimissa;
 • munasarjan tai kystisen muodostumisen repeämä;
 • trauma ruumiin seksuaalisen kosketuksen jälkeen tai muut;
 • elimistön tulehdus tai infektio (kohdunkaulan, endometriitin, vaginiitin, eroosion jne. kanssa).

Veren menetys tapahtuu erilaisilla toimintahäiriöillä. Tietoja tästä yksityiskohtaisemmin.

Häiriötön kohdun verenvuoto

Jos naisella on veren menetys kuukautisten muodossa sopivana ajankohtana, noin 50-60 ml verta häviää, tämä on normi. Jos kuukautisten jälkeen on pitkäaikainen verenvuoto ja yli 70 ml on merkki dysfunktiosta eli DMK: sta.

Jos verenvuoto on pitkä ja raskas, sitä kutsutaan menorragiaksi. Jos se tapahtuu kuukausittaisen metrorragian välillä.

Usein tällainen toimintahäiriö esiintyy naisilla 30 vuoden kuluttua. Hormonaaliset ylijäämät, kilpirauhasen ja lisämunuaisen toimintahäiriöt aiheuttavat ovulaation häiriöitä.

Voi esiintyä myös seuraavista syistä:

 • hermostunut jännitys, stressaavat tilanteet;
 • liikaa, sekä fyysistä että henkistä;
 • haitallinen tuotanto;
 • vaikea synnytys ja abortti;
 • lantion elimissä esiintyvät tulehdusprosessit.

Ikäryhmässä 13-20 vuotta tällaiset poikkeamat ovat myös mahdollisia. Tämä on seurausta psyykkisestä traumasta, raskaasta fyysisestä työvoimasta, vitamiinien puutteesta kehossa, erilaisista kroonisista ja akuuteista patologioista.

Verenvuoto kohdun vanhuudesta liittyy:

 • hermostunut jännitys;
 • krooniset sairaudet;
 • hormonaalinen muutos.
sisältöön ↑

Muut syyt

Joskus kohdunkaulan verenvuotoa tutkitaan, jos gynekologi oli huolimaton ja loukkaantui urut. Samaa hämmennystä voi esiintyä karkean sukupuolen aikana.

Jos naisella on synnytyksen jälkeen mitään sukuelinten puutteita, on myös mahdollista tappaa veren menetys, usein hyytymien kanssa. Tässä tapauksessa sinun on tutkittava täysin ja käytettävä radikaaleja hoitomenetelmiä.

Verenvuoto vanhuudessa?

Vanhemmilla naisilla verinen purkautuminen sukupuolielimistä voi liittyä:

 • lisääntymiselinten sairaudet (munasarjojen, kohdun, emättimen patologiat);
 • epäasianmukainen aineenvaihdunta;
 • maksan ja endokriinisen järjestelmän häiriöt;
 • veren tarjonnan ongelmat;
 • ottaa tiettyjä lääkkeitä;
 • hormonaaliset häiriöt;
 • muuttaa kohdun endometriumin kerrosta.

Myös usein syy veren menetykseen vanhuudessa on kasvainten, tulehdusten ja infektioiden läsnäolo.

Oireet ja merkit

Pääasiallinen oire kohdun verenvuodolle on verinen purkautuminen sukupuolielimestä. Verenvuodon aikana, mutta ei kuukausittain, on muita oireita:

 • nesteen tilavuus on yli 80 ml (voidaan ymmärtää, jos nainen vaihtaa tiivisteet useammin kuin kahden tunnin välein);
 • veren menetyksen kesto on yli 6 päivää ja useammin kuin kerran kuukaudessa;
 • jos jaksojen välinen aika on alle 21 päivää tai yli 35 päivää;
 • kohdunkaulan verenvuoto sukupuolen jälkeen;
 • veren pellava on läsnä postmenopausaalisessa jaksossa.

Jos nainen menettää säännöllisesti suuren määrän verta, hänellä on anemia. On huimausta, heikkoutta ja iho muuttuu vaaleaksi. Jos kohdunkaulan eroosio vuotaa, et voi epäröi, koska tulevaisuudessa voi olla vakavia seurauksia.

Ensimmäinen apu kohdun verenvuodolle

Verenvuodon aikana naisella pitäisi olla mahdollisuus antaa ensiapua. Et voi sallia massiivista verenhukkaa, koska tämä voi johtaa tajunnan menetykseen, anemiaan ja muihin seurauksiin.

Et voi laittaa mitään kuumaa vatsaasi, ottaa kylpyjä, höyryä jalat, syödä C-vitamiinia sisältäviä elintarvikkeita.

Hyvinvoinnin parantamiseksi tarvitset:

 • ota vaaka-asento ja aseta jalat kukkulalle;
 • laittaa jään tai pullon kylmää vettä mahaan;
 • juo jatkuvasti nestettä.
sisältöön ↑

Milloin minun pitäisi nähdä lääkäri?

Jos verenvuoto ei lopu viikon aikana, on hyytymiä ja hellyyttä. Naisen on otettava yhteyttä asiantuntijaan, joka tutkii hänet ja määrittelee asianmukaista hoitoa. Itsehoito ei tässä tapauksessa ole tarkoituksenmukaista, koska potilas ei tunne patologian syytä.

Miten päästä eroon kohdun verenvuodosta?

Mitä tehdä, kun verenvuoto? Tällaisissa tapauksissa et voi epäröi, sinun täytyy etsiä lääkärin apua. On tärkeää tunnistaa välittömästi patologian syy ja aloittaa hoidon.

Jos tällainen toimintahäiriö on syntynyt nuoruusiässä, lääkäri määrää lääkkeitä, jotka auttavat vähentämään kohtua sekä hemostaattisia lääkkeitä ja verisuonia vahvistavia lääkkeitä. On tärkeää käyttää vitamiineja, kasviperäisiä lääkkeitä. Joissakin tapauksissa on osoitettu hormonihoitoa. Tämä antaa mahdollisuuden luoda kuukautiskierto.

Naiset, jotka ovat lisääntymisikäisillä, saavat hormonihoitoa. Jos syy on fibromassa, kystan tai muiden muodostumien läsnä ollessa, niin radikaali käsittely on mahdollista. Jos kohdunkaulan eroosio on verenvuotoa, cauterization auttaa poistamaan verenvuodon.

Miten verenvuoto lopetetaan vanhuudessa? On melkein aina syy onkologiassa, joten päästä eroon patologiasta on mahdollista vain kirurgisen toimenpiteen avulla. Poistetaan elimen koko vaikutus.

Jotta tautia ei aloitettaisi ja parannettaisiin konservatiivisesti. Sen pitäisi etsiä nopeasti apua asiantuntijalta ja älä hoitaa itseään. Hemostaattiset aineet eivät pääse eroon taustalla olevasta taudista, vaan oireet poistuvat väliaikaisesti.

ennaltaehkäisy

Tämän patologian estämiseksi:

 • syödä hyvin ja syö enemmän vitamiineja;
 • vähemmän hermostunut;
 • unohda raskaan fyysisen rasituksen;
 • sinulla on yksi kumppani;
 • hoitaa ajoissa kaikki seksuaaliseen sfääriin liittyvät sairaudet;
 • ei tehdä ihottuma-abortteja;
 • säännöllisesti vierailla gynekologissa;
 • jos ilmenee poikkeavuuksia, ota välittömästi yhteyttä sairaalaan.
sisältöön ↑

johtopäätös

Miksi kohdunkaula on verinen ja voiko elin vuotaa ilman patologioita? Tällaisia ​​kysymyksiä kysyvät naiset, joilla on pitkäaikainen verenvuoto sukupuolielimestä. Vastauksia voi olla paljon. Mutta on tärkeää tietää, että veren esiintyminen liinavaatteiden välillä kuukautisten välillä ei ole normi. Yli viikon pituinen jäänne on myös hälyttävä. Vakavien komplikaatioiden estämiseksi ota yhteyttä gynekologiin ajoissa.

Emättimen verenvuoto: syyt

Terveessä naisessa kuukautiset esiintyvät säännöllisesti, eikä niihin liity epämukavuutta ja epämiellyttäviä oireita. Epäsäännöllinen, runsas spontaani verenvuoto kertoo kehittyneestä toimintahäiriöstä. Mistä syistä se ilmenee ja mitä oireita voidaan noudattaa.

Dysfunktion tyypit

Sukuelinten verenvuotoa (kohdun, emättimen) mukana on monia gynekologisia häiriöitä, raskauden patologiaa, työvoimaa ja synnytyksen alkuaikaa. Harvinaisissa tapauksissa veren menetys sukupuolielimestä - seuraus vammasta tai patologiasta veressä.

Tämän syyn syyt ovat monet. Ne eroavat voimakkaasti ja voivat johtaa erilaisiin seurauksiin.

Emättimen verenvuoto liittyy suoraan infektioon tai mekaaniseen traumaan, ja kohdun verenvuoto liittyy sairauksiin, hormonaaliseen toimintahäiriöön ja ovulaatioon.

Alkuvuodesta kuukautiskierron aikana säännöllinen emättimen veren menetys alkaa jokaisen terveen naisen mukana, ja tämä on normi. Fysiologinen verenmenetys on keskimäärin 40 - 80 ml.

Epänormaalit olosuhteet ja syyt, miksi emätin veri virtaa:

 • Dysfunktionaalinen häiriö - patologinen verenvuoto hormonaalisten häiriöiden taustalla.
 • Orgaaniset häiriöt - patologinen verenvuoto, joka kehittyy sukuelinten patologiassa.
 • Iatrogeeninen häiriö, jossa verenvuoto on seurausta ehkäisyvälineiden, antitromboottisten lääkkeiden käytöstä, spiraalin asentamisesta.
 • Kohdun verenvuoto raskauden, työvoiman aikana synnytyksen jälkeen.
 • Nuorten verenvuoto.
 • Postmenopausaalinen toimintahäiriö.

Vaskan verenvuodon luonne voi olla syklinen (menorragia) tai asyklinen (metrorragia).

Sykliset kestävät yli 6-7 päivää, runsaasti, noin 100 ml. Asyklinen toimintahäiriö ei ole sidottu kuukautiskiertoon, se tapahtuu määräämättömänä aikana.

menorragia

Menoragian aiheuttaja voi olla endometriitti, fibroidit, endometrioosi. Näiden patologioiden kehittyessä kohdun seinämä menettää normaalin kontraktiilisuutensa ja tämä vahvistaa ja pidentää emättimen verenvuotoa.

kohdun limakalvon tulehdus

Naisten akuutissa infektiovaiheessa kuume alkaa marrowialla ja vatsan alempi kolmasosa on tuskallista. Tutkimuksessa kohtu on suurentunut, kivulias. Kroonisessa muodossa oleva tauti kulkee ilman kuumetta, ei havaita voimakasta kivun oireyhtymää. Endometriitin kehittyminen aiheuttaa abortin jälkeistä tai synnytyksen jälkeistä aikaa.

myoma

Kasvaimilla menorragisen toimintahäiriön lisäksi nainen huolestui tuskasta, virtsaamisen epämukavuudesta ja ulostuksesta. Tutkimuksessa lääkäri löytää kohdun koon kasvun. Kova, kuoppainen pinta, tiivistetty, palpaatio ei kohtaa kipua. Patologiassa on mahdollista vaihdella menorragiaa metroreilla.

endometrioosi

Endometrioosissa menorragiaa seuraa sairastuvuus (algomenorrhea), joka etenee ajan myötä. Tutkimuksessa lääkäri toteaa kohdun lisääntymisen. Pinnan sileys endometrioosilla säilyy.

Patologiasta riippumatta, menorragia - runsas verinen purkautuminen hyytymillä. Nainen valittaa heikkoudesta, yleisen tilan voimakkaasta heikkenemisestä, huimauksesta, pyörtymisestä.

Pitkäaikainen verenmenetys johtaa voimakkaaseen raudan vajaatoimintaan.

metrorragii

Jos nainen ei ole kuukautisia, mutta hän on verenvuoto, niin tämä on metrorragia. Tämä tila kehittyy fyysisen ja psyykkisen väsymyksen, vaarallisten teollisuudenalojen, tulehdussairauksien, kasvainten ja hormonaalisten häiriöiden taustalla.

Metrorragia esiintyy milloin tahansa, ja jos nainen vuotaa spontaanisti, ”sininen” - prosessin akuutti vaihe jatkuu. Krooninen metrorragia määräytyy pitkän aikavälin välisen verenvuodon avulla, jossa on heikentynyt syklisyys.

Anovulatorinen metrorragia

Tämäntyyppinen toimintahäiriö, joka on alttiina nuorille tytöille ja naisille vaihdevuosien aikana.

Anovulatorisen metrorragian yhteydessä ei tapahdu ovulaatiota ja corpus luteumin muodostumista, kuukautiset viivästyvät ja verenvuoto jatkuu yli 7 päivää.

Postmenopausaalinen metrorragia

Dysfunktio kehittyy munasarjojen sukupuuttoon. Kuukausittain ensimmäistä kertaa epäsäännöllinen, ja aika loppuu kokonaan. Postmenopausaalisen metrorragian alkamisen myötä muodostuvat hyvänlaatuisten ja pahanlaatuisten kasvainten oireet.

Jos naisella ei ole kuukausittaisia ​​jaksoja yli vuoden, metroraggy, joka on alkanut, on epätoivottu ja vaarallinen oire. Pitäisi neuvotella asiantuntijan kanssa mahdollisimman pian.

Milloin neuvotella lääkärin kanssa?

On olemassa useita muita merkkejä ja olosuhteita, joiden avulla alkanut toimintahäiriö voidaan epäillä:

 1. Vuonna kuukautiset verihyytymiä ilmestyi.
 2. Seksuaalisessa yhdynnässä on kipua ja veristä vastuuvapautta.
 3. Nainen valittaa syyttömästä väsymyksestä ja heikkoudesta, hypotensiosta.
 4. Kuukautisten kuukautisten kipu kasvaa.
 5. Kuukautisten mukana tulee kuume.

Jos kuukausittainen kesto on yli viikko, sykli lyhenee 21 päivään, purkaus on tavanomaista suurempi tai veri on kuukausien välissä, naista ei voida siirtää. Ota yhteys gynekologiin mahdollisimman pian.

Kohdun verenvuoto - mikä on vaarallista ja mitkä ovat oireet? Syyt ja hoito

Kohdun verenvuoto ilmenee veren purkautumisena emättimestä, se voi tapahtua naisten vakavien sairauksien vuoksi. Hoidon ydin on diagnoosin määrittäminen, oikea ja nopea hoito. Loppujen lopuksi tällainen tauti johtaa monimutkaisiin seurauksiin ja jopa kuolemaan.

Mikä on kohdun verenvuoto

Kohdun verenvuoto on veren poistuminen kohdusta, eroaa kriittisistä päivistä siinä, että purkauksen määrä ja kesto muuttuvat.

Veren menetys kuukautisten aikana

Kuukautiskierto on fysiologinen prosessi, joka alkaa keskimäärin 11 vuotta ja päättyy 55 vuoteen. Se kestää 3-7 päivää ja tapahtuu joka 28-35 vuorokautta. Yhden kuukautiskierron aikana tyttö erittää 50 - 80 ml verta.

Säännölliset kriittiset päivät päättyvät synnytyksen aikana ja sen jälkeen. Ne voivat myös olla poissa imetyksen aikana.

Tyypit ja syyt veren purkautumisesta emättimestä

Emätin voi myös vuotaa tietyissä aikoina naisen elämässä:

 1. Nuori - seksuaalisen muodostumisen vaihe;
 2. Lisääntymisikä - lapsi;
 3. Climacteric - vaihdevuosien aikana.

Veren purkautumisen luonne on jaettu seuraavasti:

Verenvuodon tärkeimmät oireet

 • Kuukausittain menee yli 8 päivää;
 • Vatsakipu;
 • Kuukautisten veren menetys yli 120 ml;
 • heikkous;
 • Pale iho;
 • huimaus;
 • pyörtyminen;
 • Pahoinvointi, oksentelu;
 • Nopea pulssi;
 • Vähentynyt paine;
 • Anemia.

Tärkeimmät oireet emättimen verenhukkaan ovat:

 • Dysfunktionaalinen verenvuoto on kivuton;
 • Toimituksen jälkeen enintään 2 kuukautta;
 • Pitkäaikainen päästö abortin jälkeen;
 • Veren menetys hormonaalisen ehkäisyn taustalla;
 • Polyypeillä kohdussa;
 • Myoma emättimen sisällä;
 • Intrauteriininen raskaus;
 • Onkologiaan liittyvä verinen purkaus.

Kuinka vaarallinen on kohdun verenvuoto?

Jos kohdun verenvuoto ei loppu pitkään, on vaikea pysäyttää, minkä vuoksi tämä patologia on erittäin vaarallinen naisten terveydelle ja sillä on seuraavat seuraukset:

 • Anemia voi kehittyä (jos ulos tulevan veren määrä on yli 80 ml);
 • Verenvuodon aiheuttama suuri veren menetys, jota on vaikea määrittää, vaatii useimmiten leikkausta;
 • Taudin kehittymisen vaara, joka oli verenvuodon syy;
 • Raskaana oleville naisille tai syntymävaiheen jälkeen tapahtuva verenvuotoriski

Merkkejä kohdun verenvuodosta lisääntymisjaksolla

Raskauden aikana on paljon tekijöitä, jotka voivat aiheuttaa patologiaa.

Tämä johtuu:

 • Hormonin tuotannon häiriöt abortin jälkeen;
 • Stressiä;
 • Tartuntatautien läsnä ollessa;
 • myrkytyksen;
 • Kun otat lääkitystä.

Lapsen kuljettaminen ja varsinkin alkuvaiheessa kohdun voi verenvuodattaa keskenmenon vuoksi. Myöhemmissä vaiheissa kohtu voi olla verenvuotoa istukan etukäteen. Se on erityisen vaarallista, kun se vuotaa synnytyksen aikana ja sen jälkeen, jolloin veren menetys voi olla hyvin suuri.

Myös veren purkautumisen syy voi olla tällaisia ​​sairauksia:

 • kohdun;
 • Kohdun endometrioosi;
 • Kasvot kohdunkaulassa;
 • Kohdunkaulan krooninen tulehdus.

Verenvuoto kohdunulkoisessa raskaudessa

Etooppisen raskauden oireet ovat täsmälleen samat kuin tavallisessa hedelmällisessä iässä:

 • Kuukautisten puute;
 • Kohtu on lisääntynyt;
 • Kaada rintakehä;
 • toxemia;
 • Makuasetusten muuttaminen.
Verenvuodon syyt raskauden aikana

Verenvuotot kohdunulkoisessa raskaudessa - yleinen ilmiö, se tapahtuu, koska raskaus voi olla merkittävä tekijä putken repeämisessä tai keskeytyksessä. Purkauksen intensiteetti ei aina riipu raskauden lopettamisen mekanismista, vaikka putken repeämiin liittyy enemmän verenhukkaa kuin raskauden lopettamisessa.

Naisten sisäisen verenvuotot vaihdevuosien aikana

Kun naisilla on vaihdevuosia, kehossa esiintyy hormonaalisia muutoksia, joten emättimen verenvuoto on usein. Jotta kuukautiset pysähtyisivät, tulee olla huolellinen. On tärkeää, että otat välittömästi yhteyttä lääkäriin ensimmäisten merkkien kohdalla, koska kasvainten hoito alkuvaiheessa on onnistuneempi.

Sukupuolen verenvuodon syyt vaihdevuosien aikana:

 • Runsas verenvuoto;
 • Vapautukset hyytymillä;
 • Verenvuoto, joka tapahtuu kriittisten päivien välillä;
 • Vastuuvapauden kesto on tavallista pidempi.

Miksi emättimen verenvuoto esiintyy hermoissa

Tietoja dysfunktionaalisesta kohdun veren menetyksestä sanotaan, kun veren purkautumista ei ole syytä. Ne voivat johtua voimakkaista kokemuksista, psykologisesta ja emotionaalisesta stressistä ja hermojen perusteella. Hoidot ovat samankaltaisia, ehkä lääkäri määrää rauhoittavan aineen stressin helpottamiseksi.

diagnostiikka

Ensimmäisessä epäilyssä taudin kehittymisestä on tärkeää ottaa heti yhteyttä lääkäriin.

Jotta voitaisiin määrittää lähde, josta patologia on syntynyt, suorita seuraavat toimenpiteet:

 • Gynekologin kuuleminen;
 • Verikokeet;
 • Kohtuun liittyvä ultraääni;
 • Vaginoscopy;
 • Kohdunkaulan biopsia.

Tarkka diagnoosi on keskeinen tekijä paranemisprosessissa.

Miten lopettaa verenvuoto emättimestä?

Pysäyttämiseksi sinun täytyy diagnosoida tärkein tekijä veren menetyksen ilmestymisessä, sitten asiantuntijat valitsevat tavan lopettaa se. Hemostaattisia aineita käytetään yleisimmin, ja suuri veren menetys kaadetaan. Myös toinen tapa pysäyttää (keskenmeno, abortti tai synnytys) on kohdun kaarevuus, jos verenvuotoa ei ole lopetettu, lääkärit turvautuvat kirurgisiin toimenpiteisiin.

Voit lopettaa veren erittymisen kotona noudattamalla näitä sääntöjä:

 • rauhaa;
 • Kylmä vatsassa;
 • Runsas juoma;
 • Keinot, jotka palauttavat veren.

On tärkeää, että nämä toimenpiteet pyytävät asiantuntijan neuvoja.

Sairaalahoidon periaatteet:

 • Hemostaattisten lääkkeiden hyväksyminen;
 • Hormonit oksitosiini;
 • Hormonaaliset ehkäisyvalmisteet;
 • Tamponeja.

Kirurgiset menetelmät:

 • kaavinta;
 • Endometriumin kryodestruktio;
 • Kohdun poistaminen.

Kohdun verenvuodon hoito

Tällaisen hoidon päätehtävänä on lopettaa verenvuoto, poistaa taudin lähde ja estää hoito. Hoito tapahtuu sairaalassa, ennen kaikkea asiantuntijat suorittavat diagnostiikkaa selvittääkseen, mikä aiheutti patologian.

Hoitomenetelmät riippuvat suoraan sairauden lähteestä, iästä, potilaan tilan vakavuudesta.

Käytä seuraavia lääkkeitä:

 • Hemostaattiset valmisteet;
 • Agentit, jotka solmivat kohdun;
 • Alhaisen hemoglobiinin, lääkkeitä, jotka sisältävät rautaa;
 • Vitamiinit ja lääkkeet, jotka vahvistavat verisuonia.

Purkauksen lopettamisen jälkeen suoritetaan ennaltaehkäisy.

Hemostaattisilla keinoilla verenvuodosta emättimestä ovat:

 • Dicynone;
 • etamzilat;
 • menadionin;
 • Kalsiumvalmisteet;
 • Aminokapronihappo.

Näiden lääkkeiden lisäksi potilas voi myös määrätä lääkkeitä, jotka vähentävät kohtua:

Veri kohdusta, mutta ei kuukausittain

Miten erottaa kuukautiset verenvuodosta

Verenvuoto emättimestä voi liittyä sekä normaaliin luonnolliseen ilmiöön - kuukautisiin, että koko kehon ja erityisesti virtsajärjestelmän häiriöihin. Miten erottaa kuukautiset verenvuodosta?

Kuukautinen virtaus

Keskimääräinen kuukautiskierto vaihtelee välillä 21 - 35 päivää. Purkauksen kesto - 3–7 päivää. Kaikki, joka ylittää määritetyt aikarajat, osoittaa patologiaa.

Kuukautiset alkavat vähäisellä purkauksella, joka kasvaa vähitellen, saavuttaa huippunsa aikavälin keskellä ja päättyy vähitellen. Aluksi verellä on kirkkaan punainen väri, lähellä loppua se voi tulla ruskeaksi ja jopa melkein mustaksi. Punaisen tai ruskean hyytymän esiintyminen purkauksessa on normaalia. Pääsääntöisesti kuukautisten saapumiseen liittyy lievä epäselvyys. Mutta jos kipu tuntuu paitsi ensimmäisenä päivänä, vaan myös seuraavana, ja jos se häiritsee normaalia arkea, ota yhteyttä lääkäriin.

Menstruaalisen virtauksen johdonmukaisuus ja tilavuus voivat vaihdella. Joissakin tapauksissa runsas verenvuoto on poikkeavaa ilmiötä, mutta ei aina. Esimerkiksi, jos kriittisinä päivinä nousi äkillisesti pitkän istunnon jälkeen tai makuulla ja sitten alkoi raskas verenvuoto, älä huoli. Tosiasia on, että kun olit vielä, veri onnistui hyytymään, osa siitä muodostui hyytymistä. Kun muutit kehon asemaa, kertyneet eritteet pystyivät poistumaan heti luonnollisella tavalla. Syynä jännitykseen voi olla vain vakava verenvuoto koko kuukautisten ajan.

Pitkäaikaisilla raskailla jaksoilla on otettava yhteys lääkäriin. Asiantuntija pystyy erottamaan kuukautiset ja verenvuodot ja määrittävät epänormaalin kuukautisten syyn. Voimakas purkautuminen voi yleensä johtua taipumuksesta tromboosiin, patologiseen kohdunkaulan mutkaan, endometrioosiin, myomaan, polyyppiin, kroonisiin sairauksiin, sukupuolielinten sairauksiin, paiseisiin, aborttiin, kohdunsisäisen laitteen virheelliseen käyttöön ja B-vitamiinien puuttumiseen.

Lääkärit erottavat kuukautisten aikana seuraavat verenvuodon olosuhteet: menoragia - runsas pitkäaikainen purkaus; metrorragia - epäsäännöllinen verenvuoto jaksojen välillä; menometrihagia - epäsäännöllinen, mutta pitkäaikainen päästö; polymenorrhea - seuraavien kriittisten päivien alkaminen aikaisemmin kuin kolme viikkoa edellisten päättymisen jälkeen.

Kohteen verenvuototyypit

Nykyaikainen lääketiede erottaa useita kohdun verenvuototyyppejä. Yleisin on häiriötön verenvuoto. Se voi esiintyä missä tahansa iässä olevilla naisilla ja se liittyy yleensä aivolisäkkeen, hypotalamuksen, lisämunuaisen ja munasarjojen toimintahäiriöön. Useimmissa tapauksissa tällainen verenvuoto kehittyy vakavan väsymyksen, kroonisen stressin, endokriinisen järjestelmän toiminnan häiriöiden taustalla tai äkillisissä ilmastonmuutoksissa.

Dysfunktionaalinen verenvuoto voi olla ovulaatio ja anovulatorinen. Ensimmäinen esiintyy ennen kuukautisia ja sen jälkeen. Ne kärsivät naisista, jotka kärsivät hedelmättömyydestä tai kärsivät useista keskenmenoista. Jälkimmäinen korvaa kuukautiskierron, ne menevät melko pitkään ja hoidon puuttuessa voi johtaa anemian kehittymiseen.

Tunnetaan myös nuoren verenvuodon muoto. Tällainen verenvuoto esiintyy tytöissä murrosiässä ja esiintyy raskaiden kuormien vaikutuksesta kehoon, vitamiinien ja kivennäisaineiden puutteeseen tai ruuansulatuskanavan sairauksiin.

Verenvuoto vaihdevuosien aikana osoittaa patologian esiintymistä. Ilmasto-aikana naisten lisääntymisjärjestelmä menettää toimintansa vähentämällä sukupuolihormonien pitoisuutta. Kuukautiset päättyvät, ja kaikki verenvuodot ovat huolenaiheita.

Raskauden aikana on olemassa kahdenlaisia ​​verenvuotoja: implantti ja synnytys. Implantin verenvuoto voi jatkua viikon ajan sen jälkeen, kun muna on hedelmöitetty. Synnytys - on veren valinta lapsen välittömässä syntymässä. Mahdolliset muut verenvuotot synnytyksen aikana - patologia. Veri saattaa ilmetä istukan irtoamisen tai kohdun seinän repeytymisen vuoksi. Nämä rikkomukset voivat johtaa sekä lapsen että äidin kuolemaan ja vaatia nopeaa lääkärin hoitoa.

Vaarallisin kohdun verenvuoto on runsasta. Sille on ominaista erittäin runsaat eritteet ja ne voivat näkyä millä tahansa syklin päivänä.

Veren erittyminen seuraa synnytyksen jälkeistä aikaa. Kun lapsi on syntynyt, äiti alkaa paikasta. Tämä on seurausta istukan erottumisesta kohdusta, kohdun itsensä vähentymisestä ja sisäelinten kääntymisprosessista. Lohian kesto on noin 8 viikkoa. Ne vaativat lääketieteellistä valvontaa vain, jos ne eivät pysähdy yli 2 kuukauden ajan eivätkä aiheuta merkittävää epämukavuutta. Lochian mukana tulee vatsakipu vetämällä, kuten kuukautisten aikana. Jos ei ole kipua, ehkä jotain menee pieleen. Sinun on myös otettava yhteys lääkäriin, jos lokia on valmistunut ajoissa, mutta jonkin aikaa he näkyvät uudelleen. Erityisen vaarallinen, jos äskettäin palattu lochia - kirkas punainen sävy. On myös epäilyksiä purkautumisesta, jotka eivät ole muuttaneet niiden väriä punaisesta tummanruskeaksi viidentenä päivänä syntymän jälkeen. Lisäksi syynä viittaamaan gynekologiin ovat nestemäiset paikkakunnat, joissa ei ole palasia. Muissa tapauksissa äskettäin valmistettu äiti riittää noudattamaan intiimihygienian sääntöjä, käyttämään mukavia puuvillan alusvaatteita ja vaihtamaan säännöllisesti erityisiä pehmusteita.

Hormonaalisia lääkkeitä käytettäessä voi esiintyä myös verenvuotoa, jota kutsutaan läpimurtoon. Päästöjä läpilyönnin sattuessa on vähän ja lyhytikäinen. Niiden ulkonäkö johtuu naisten lisääntymisjärjestelmän sopeutumisesta ulkopuolelta tuleviin hormoneihin. Jos olet kohdannut tämän ilmiön, ota aina lääkärin puoleen. Ehkä valittiin huono annos lääkettä, ja sitä on muutettava.

Vaarallisin kohdun verenvuoto on runsasta. Sille on ominaista erittäin runsaat eritteet ja ne voivat näkyä millä tahansa syklin päivänä. Liiallisen verenhukan vuoksi voi kehittyä vakava anemia.

Verenvuotoa emättimestä voidaan havaita myös vastasyntyneillä tytöillä. Tämä on luonnollinen tapahtuma. Se liittyy kehon hormonitasojen normalisointiprosessiin. Yleensä äskettäin syntyneillä vauvoilla on verenvuoto heidän elämänsä seitsemäntenä päivänä.

Mikä on implantin verenvuoto?

Miksi synnytyksen jälkeinen verenvuoto on?

Venyttävät harjoitukset kauneutta ja terveyttä varten

Suurimmat erot kuukautisten ja kohdun verenvuodon välillä

On mahdollista erottaa kuukautiset verenvuodosta seuraavien merkkien avulla.

 • Päästö, johon liittyy epämiellyttävä hajuhaju.
 • Terveyden tila on huonontunut huomattavasti. Verenvuodon yhteydessä, johon liittyy lisääntynyt ruumiinlämpö, ​​vilunväristykset, yleinen heikkous, pyörtyminen, vaikea päänsärky, huimaus, lisääntynyt sydämen lyöntitiheys ja muut sairauden ilmenemismuodot, sinun tulee välittömästi pyytää pätevää lääkärin apua. Anemiaa ei suljeta pois.
 • Erittäin raskas purkaus, jossa sinun täytyy vaihtaa yli 2 isoa saniteettityynyä tai 2 tamponia suurella imeytymisasteella 1 tunnin aikana.
 • Aikajaksojen välinen aika ei ylitä 20 päivää. Jos samanaikaisesti menettäminen kuukautisten aikana on runsaasti, on todennäköistä, että kohdunsisäinen verenvuoto havaitaan.

Kun ensimmäiset verenvuodon merkit tulevat esiin, soita välittömästi ambulanssiin. Odottaessasi lääkkeitä, juo yrttijuoma, jolla on hemostaattinen vaikutus, ja levitä kankaaseen käärittyä jäätä vatsaan. Lääkkeiden hyväksyminen ilman lääkärin suostumusta on ehdottomasti kielletty.

Jos sinulla on edes pienintäkään epäilystä verinen emättimen purkautumisesta, varmista, että otat yhteyttä lääkäriin. Ei ole aina mahdollista määrittää, onko kyseessä normaali kuukausittainen tai vaarallinen verenvuoto. Tarkka diagnoosi voi tehdä vain asiantuntija, kun se on suorittanut kaikki tarvittavat tutkimukset.

Miten veri emättimestä voi johtaa kuolemaan

Jos limakalvo, läpinäkyvä, ilman terävää epämiellyttävää hajua luonnollista valintaa ja osoittaa normaaleja fysiologisia prosesseja, joita esiintyy naaraspuolisessa kehossa, veri emättimestä voi olla hyvin vaarallinen signaali. Tämä voi varoittaa emättimen ja sukupuolielinten mekaanisista vaurioista tai naisten terveyteen liittyvistä ongelmista (hormonaaliset häiriöt, tartuntaprosessit jne.).

Joka tapauksessa, kun esiintyy epätavallisia nesteitä sukupuolielimistä, on välttämätöntä käydä gynekologissa mahdollisimman pian, jotta vältetään sukupuolielinten vaaralliset sairaudet, vakavat hormonihäiriöt ja muut terveysongelmat. Vaikka veri emättimestä johtuu luonnollisista syistä eikä puhu taudista, niin se ei ole turvallista naiselle, koska se voi johtaa hemoglobiinin vähenemiseen, mikä johtaa raudan vajaatoiminnan, heikkouden ja ihmisen elinvoimaisuuden vähenemiseen.

Jos sinulla on verenvuotoa emättimestä, tämä ilmiö voi olla fysiologisia syitä (kuukautiset, ovulaatio jne.). Ja useimmiten nainen ymmärtää ensimmäisestä pudotuksesta, nämä normaalit purkaukset (värin, haju, koostumus ja hyvinvointi samanaikaisesti).

Jos jopa yli viikko ennen kriittisiä päiviä, niin todennäköisesti tämä ei ole aikaisempi kuin kuukautisten alku. Ja kuukautisten nesteiden luonne poikkeaa verenvuodosta. Normaalisti kuukautiskierto on 21–35 päivää, veren menetys on 3–7 päivää ja vapautuneen nesteen määrä on 40–90 ml.

Jos samaan aikaan on poikkeama normistosta, on syytä selvittää tämän epäonnistumisen perussyy. Nämä voivat olla emotionaalisia vaikutuksia (stressi, voimakas tunne jne.), Ulkoisten tekijöiden vaikutuksia (hypotermia, hormonihoito jne.), Sairauksia (infektioita, hormonaalisia poikkeavuuksia, kroonisia sairauksia). Kun kuukautisten verenvuoto emättimestä on suhteellisen homogeeninen, verinen, liman kanssa. "Kudoksen", verihyytymien, vähäisen tai runsaan purkauksen häviäminen - terveysongelman merkki.

Luonnollisista syistä veren esiintyminen sukupuolielimistä voi olla ovulaatio. Vaikka koskaan ennen munan vapauttamista ei ollut samanlaisia ​​oireita, tämä ei todennäköisesti ole kriittinen.

Joskus tällainen pimeä purkautuminen veren hiukkasilla kertoo häiriöistä hormona-alueella ja voidaan diagnosoida vain gynekologi. Tätä varten lääkäri arvioi veren purkautumisen taajuuden, lujuuden ja luonteen, määrittelee sarjan tutkimuksia hormoneista, ja vasta saatujen tulosten perusteella voidaan määrätä hormonitasojen säätelyyn.

Huolimatta siitä, että harvoin veri emättimestä johtuu vähäisistä hormonaalisista häiriöistä, normaalista kohdun toiminnasta tai muista luonnollisista syistä, ja se voi pian kulkea ilman häiriöitä, hengenvaaralliset syyt ovat paljon enemmän. Siksi tällaisen hälyttävän oireen vaara ei ole sen arvoista.

Mahdolliset syyt verenvuotoon emättimestä ja vaativat kiireellisiä sairaalakäyntejä:

 • eri kohdun verenvuoto:

v hormonaalinen toimintahäiriö (verenvuoto kuukautisten aikana, tyypillinen yli 35-vuotiaille naisille);

v raskauteen liittyvä verenvuoto (kohdunulkoinen raskaus, normaaliin raskauden kulkuun liittyvät ongelmat, syntymä ja synnytyksen jälkeinen verenvuoto);

v nuorten tai nuorten veri;

v menopaussin aiheuttama verenvuoto (naisten ikä 45 vuoden kuluttua);

 • mekaaniset vauriot emättimen, labian tai kohdunkaulan seiniin (yhdynnässä tai muissa prosesseissa).

Tällaisten perussyiden kuten kohdunulkoisen raskauden vuoksi laskenta jatkuu minuutteina. Muuten potilas voi kuolla kipua tai veren menetystä, koska putken repeämästä seuraa sietämätön kipu, ja kaikki kohdun verenvuoto on hyvin raskasta ja vaikeasti pysäyttää.

Ja jos emätin veri johtuu eroosio- tai onkologisista prosesseista, jokainen viiveen minuutti voi maksaa elämää. Mitä nopeammin onkologia on diagnosoitu ja hoito aloitettu, sitä suurempi on mahdollisuus pelastaa ihmishenkiä ja jopa sukupuolielinten toiminnan täydellinen säilyminen.

Muista, että omilla resursseillasi kohdun verenvuotoa ei voi pysäyttää ja kuolema vakavan verenvuodon sattuessa voi tapahtua tunnin tai kahden tunnin kuluessa.

15 syövän oireet, joita naiset useimmiten jättävät huomiotta Monet syövän oireista ovat samanlaisia ​​kuin muiden sairauksien tai tilojen oireet, joten niitä ei usein oteta huomioon. Kiinnitä huomiota kehoon. Jos huomaat.

Anteeksiantamattomat virheet elokuvissa, joita et luultavasti koskaan huomannut, on luultavasti hyvin vähän ihmisiä, jotka eivät halua katsella elokuvia. Kuitenkin jopa parhaassa elokuvassa on virheitä, joita katsoja voi huomata.

Miksi jotkut vauvat syntyvät ”enkelin suudella”? Enkelit, kuten me kaikki tiedämme, ovat ystävällisiä ihmisille ja heidän terveydelleen. Jos lapsellasi on niin sanottu enkeli-suudelma, niin et ole.

Meidän esi-isämme eivät nukkuneet, kuten teimme. Mitä me teemme väärin? Tätä on vaikea uskoa, mutta tiedemiehet ja monet historioitsijat ovat taipuvaisia ​​uskomaan, että moderni ihminen ei nuku lainkaan kuin muinaiset esi-isänsä. Aluksi.

10 viehättävää tähtiä, jotka näyttävät nykyään hyvin eri tavalla Aika lentää, ja eräänä päivänä pienet julkkikset tulevat aikuisiksi persoonallisuuksiksi, jotka eivät enää ole tunnistettavissa. Söpö pojat ja tytöt muuttuvat a.

20 valokuvaa kissoista, jotka on tehty oikeaan aikaan Kissat ovat uskomattomia olentoja, ja kaikki tietävät tästä. Ja he ovat uskomattoman fotogeenisiä ja tietävät aina, miten sääntöjen oikeaan aikaan.

Mitkä ovat verisen emättimen purkauksen syyt?

Vaginaalinen verenvuoto on yleinen nimi suurelle joukolle oireita. eri tilanteissa ja eri syistä. Näin ollen verenvuoto voi esiintyä kuukautiskierron eri vaiheissa, jatkuu eri ajanjakson ajan, sillä on vaihteleva intensiteetti jne. Kullekin sairaudelle on ominaista verinen purkautuminen emättimestä, jossa on tiukasti määritellyt ominaisuudet, joiden avulla lääkäri voi erottaa yhden taudin toisesta.

Harkitse yleisimpiä verenvuototyyppejä naisilla.

Kaikkien kahden peräkkäisen jakson välisenä aikana, ts. Syklin keskellä, alussa tai toisella puoliskolla, esiintyvä verenvuoto voi johtua seuraavista mahdollisista syistä:

 • Implantaation verenvuoto suunnittelussa. Kun munasarja on istutettu kohdun seinään. naisella voi olla niukasti tarkkailua, joka kestää useita päiviä. Tällainen implantointivuoto kehittyy jo ennen kuukautisten viivästymistä. kun nainen ei ole vielä varma raskaudesta. Implantin verenvuoto on normin muunnos;
 • Raskauden patologia. Verenvuoto naiselta varhaisessa raskaudessa voi olla oire keskenmenoon tai kohdunulkoiseen raskauteen. Raskauden myöhemmissä vaiheissa verenvuoto viittaa aina vakavaan patologiaan, kuten istukan keskeytymiseen. Ennenaikaisen syntymisen uhka jne.;
 • Ovulaation verenvuoto kuukautiskierron keskellä. Yleensä ovulaation verenvuoto on niukkaa, ja verenvuoto on tahroja, ja ne esiintyvät tiukasti kuukautiskierron keskellä (10–15 päivää viimeisen kuukautisten alkamisen jälkeen). Tällaisten ovulaation vuotojen kesto vaihtelee useista tunneista kahteen päivään. Naisten on muistettava, että ovulaatioverenvuoto on normin muunnos eikä osoita minkään patologian esiintymistä;
 • Hormonaalisten ehkäisyvalmisteiden (pillerit, laastarit, renkaat, implantit, pitkäkestoiset injektiot jne.) Ensimmäisten kuukausien taustalla havaitseminen on normaali muunnos, koska naisen keho sopeutuu uuteen toimintatapaan. Tosiasia on, että hormonaaliset ehkäisyvalmisteet sisältävät tiukasti määritellyn määrän hormoneja. joka tulee verenkiertoon. Naisen keho oli aikaisemmin tottunut omien hormoniensa eri konsentraatioon, minkä seurauksena sen uudelleenjärjestely vie jonkin aikaa. Siksi naisilla saattaa olla epäsäännöllistä verenvuotoa emättimestä ensimmäisten 2-4 kuukauden aikana hormonaalisten ehkäisyvalmisteiden käytön aloittamisesta. Tällaiset eritteet ovat tavallisesti hajoavia ja kestävät jopa useita päiviä. Useimmissa tapauksissa verenvuoto pysähtyy useita kuukausia hormonaalisten ehkäisyvalmisteiden käytön aloittamisen jälkeen;
 • Ohita yksi tai useampi hormonaalinen ehkäisypilleri. Koska naisen kehossa on pillereitä, hormonit ovat hämmentyneitä, mikä voi aiheuttaa lyhyen verenvuodon. Yleensä ehkäisyvalmisteiden hormonaalisen pillerin ohittamisen taustalla esiintyy tiputtelua muutaman päivän kuluttua ja kestää hyvin lyhyen ajan - tunneista 2 päivään;
 • Sisäisen laitteen esiintyminen. Mikä tahansa spiraali, joka on tiukasti kohdun sisäisen ontelon limakalvoon, jonka seurauksena endometriumin luonnollinen irtoaminen voi muuttua. Joissakin mielessä kierre estää endometriumin irtoamisen viivästyttämällä tai muuttamalla kuukautiskierron luonnetta. Lisäksi tavallisilla metalli- tai muovisilla spiraaleilla on ärsyttävää vaikutusta kohdun seiniin, jolloin se kutistuu voimakkaasti. Nämä ovat kohdun aktiiviset supistukset ja voivat aiheuttaa verenvuotoa emättimestä. Yleensä tiputtaminen tapahtuu pian kuukautisten jälkeen ja jatkuu useita päiviä. Tavanomaisen kierteen läsnä ollessa tällaiset verenvuotomallit ovat normin muunnelma. Jos nainen käyttää hormonaalista kelaa progesteronilla. sitten verenvuodon kehittymismekanismi on jokseenkin erilainen. Näin ollen helixistä vapautunut progesteroni tekee kohdun ohueksi ja erittäin alttiiksi vammoja ja vammoja kohtaan. Tämän seurauksena, kun hormonaalinen kela on asennettu useita kuukausia, naisella voi olla epäsäännöllinen verenvuoto emättimestä välivaiheen aikana. Ajan myötä ne vähenevät ja 6–12 kuukauden kuluttua siitä, kun nainen on hormonaalisen kelan asennuksen jälkeen, jopa kuukautiset saattavat lopettaa. Hormonaalisen kelan taustalla tällainen tila on kuitenkin normin muunnos.

Edellä mainitut mahdolliset syyt verisen purkauksen esiintymisestä emättimestä ovat fysiologisia, toisin sanoen, ovat vastaus erilaisiin muutoksiin naisen kehon toimintamekanismissa.

Fysiologisen lisäksi on kuitenkin patologisia syitä verisen purkauksen ilmestymisestä emättimestä, kun tämä oire viittaa mihin tahansa sairauteen, joka naisella on.

Patologiset syyt pitkäaikaisen tai usein toistuvan verenvuodon (raskas tai niukka) esiintymiseen kahden kuukautiskierron välillä ovat seuraavat sairaudet:

1. Gynekologiset sairaudet:

 • Kohdun tai kohdunkaulan polyypit;
 • endometrioosi;
 • Erilaiset kohdun fibroidit;
 • Naisten sukuelinten (kohtu, kohdunkaula, emättimen tai munasarjojen) syöpä;
 • Polysystinen munasarjasyndrooma;
 • kohdun limakalvon tulehdus;
 • Endometriumin hyperplasia;
 • kohdunkaulan;
 • Krooniset naisten sukuelinten infektiot (klamydiat, mykoplasmoosi, ureaplasmoosi, trikomonioosi jne.).

2. Hormonaalinen epätasapaino:

 • lisääntynyt prolaktiinipitoisuus veressä;
 • alhainen kilpirauhashormonien (hypotyreoosi) määrä;
 • lisääntynyt sukupuolihormonien määrä veressä.

3. Epävakaus mekanismeissa, jotka säätelevät ovulaation alkamista ja sukupuolihormonien tuotantoa munasarjojen toiminnassa ja koordinointi. Vanhan terminologian mukaan naisten samanlaista verenvuotoa kutsuttiin dysfunktionaaliseksi kohdun verenvuodoksi. Useimmiten ne kehittyvät alle 20-vuotiaille tytöille tai yli 45-vuotiaille naisille, koska näissä ikäryhmissä esiintyy kuukautiskierron säätelyä säätelevien järjestelmien ja mekanismien epävakaus.

Edellä mainittujen naisen sukupuolielinten alueeseen liittyvien verisen emätinpoiston syiden lisäksi on useita tekijöitä, jotka voivat aiheuttaa tämän oireen. Nämä tekijät eivät kuitenkaan liity naisten sukupuolielimeen. Niinpä verisen emättimen purkauksen ei-gynekologiset syyt ovat seuraavat tekijät:
1. Veren hyytymisjärjestelmän patologia;
2. Veren hyytymiseen vaikuttavien lääkkeiden ottaminen (esim. Varfariini. Hepariini. Suun kautta otettavat ehkäisyvalmisteet, kohdunsisäiset laitteet, masennuslääkkeet jne.).

Koska verisen emättimen purkauksen syyt ovat hyvin vaihtelevia, sinun on otettava yhteys lääkäriin, kun ne näkyvät, ja älä yritä selvittää ongelmaa itse.

Ennen käyttöä kannattaa neuvotella asiantuntijan kanssa.

Kirjoittaja: Nasedkina AKBiolääketieteellisten ongelmien tutkimisen asiantuntija.

Jaa ystävien kanssa

Violetta 05.4.2017 10:44

Hei! Auta sinua. Minun vatsani sattuu, jalkani satuttaa))) emättimestä työntimen veren alla En pidä siitä kovin epämiellyttävästä hengityksestä ((mikä se on? Mitä minun pitäisi tehdä? Minulla on hyvin häpeä mennä balnitsaan nyt

Rumia 20. marraskuuta 2016 06:06

Hei, hormonaaliset pillerit lopettivat juomisen 4 kuukautta sitten tässä kuussa, jolloin siitä tuli verenvuotoa, mutta ei päinvastoin, voiko hormoni epäonnistua jälleen? Lääkäri sanoi, että oli oikein, että tämä voisi olla

Shura 20. huhtikuuta 2016 11:54

Kävin hyppysissä ja en ottanut jotain tekemään jotakin, joka oli sattuu veri oli jo menossa toisella viikolla tahroja lääkäri puhuu kohdusta, miksi veri, jos se sanoo, että puuvillaa on käsitelty, ja veri jostain

Shura 20. huhtikuuta 2016 11:53

Kävin hyppysissä ja en ottanut jotain tekemään jotakin, joka oli sattuu veri oli jo menossa toisella viikolla tahroja lääkäri puhuu kohdusta, miksi veri, jos se sanoo, että puuvillaa on käsitelty, ja veri jostain

Anya 03.3.2016 05:50

Hei Minulla on verinen vastuuvapaus. En halua vrochu obroshchatsya. kerro minulle, mitä tehdä. voi syntyperäinen tarkoittaa kakietaa.

Dily 26. tammikuuta 2016 01:06

Hei, aloin ottaa kolme regol-tablettia kuukautiskierron ensimmäisestä päivästä, kuukautisten jälkeen ilmestyi verinen vastuuvapaus, voiko kolmen syyllisyyden olla syynä tähän, vastaa niihin

Natalya 02 joulukuu 2015 11:48

Tervetuloa! Oikea munasarjani sattuu useita päiviä peräkkäin, huomasin, että se alkaa hermostuessani. Lisäksi oikea jalka alkaa satuttaa. Nykyään hypotermian jälkeen havaitaan havaitseminen enemmän kuin laimennettu veri. Ennen kuukautisten alkamista 3-4 päivää. En voi vielä mennä sairaalaan, mutta olen hyvin huolissani tästä. Mitä se voisi olla?

Jätä palaute

Voit lisätä kommenttisi ja palautteesi tästä artikkelista keskustelusääntöjen mukaisesti.

Takaisin sivun yläreunaan

Sivustollamme julkaistut tiedot ovat viitteitä tai suosittuja, ja ne toimitetaan laajalle lukijalle keskustelua varten. Lääkkeiden määräämistä tulisi suorittaa vain pätevä erikoislääkäri, joka perustuu lääketieteen historiaan ja diagnostisiin tuloksiin.