Oireet, syyt ja kivulias PMS-hoito naisilla

Tilastojen mukaan mitä PMS tarkoittaa, yli 80% kaikista tytöistä ja naisista maailmassa tietää. Yleisin oireyhtymä ilmenee 20–40-vuotiaana. Harvinaisissa tapauksissa kuukautisten prekursorit ilmenevät vakavassa muodossa, joten heikomman sukupuolen edustajat eivät yleensä käänny gynekologin puoleen valituksia vastaan. Mutta pahentamalla oireita kuukaudesta kuukauteen, kuulet lääkärisi kanssa, koska tämä voi olla merkki terveysongelmista.

Tapahtuman teoria

Lääketieteen asiantuntijat ovat pitkään suorittaneet tutkimusta, joka ei voinut auttaa tunnistamaan premenstruaalisen oireyhtymän syytä. Sen esiintymisestä on monia teorioita. Niiden joukossa ovat:

 1. Hormoni.
 2. Veden ja suolan tasapainon loukkaaminen.
 3. Psykosomaattisia.
 4. Allerginen reaktio endogeeniselle progesteronille.

Jos uskot, että hormonaalinen teoria, esihoidon merkkien ilmentyminen johtuu sukupuolihormonien tason muutoksista naisten veressä syklin toisessa vaiheessa. Kehon normaaliin toimintaan potilaan tarvitsee vakaa hormonaalinen tausta, joka sisältää:

 1. Androgeenit. Ne vaikuttavat seksuaaliseen haluun, lisäävät tehokkuutta ja antavat energiaa.
 2. Estrogeenit. Edistetään mielenterveyden ja fyysisen kunnon, luovuuden, sävyn, oppimisen ja tiedon yhdistämisen nopeuden parantamista.
 3. Progesteronia. Sillä on rauhoittava vaikutus. Voi aiheuttaa masennusoireita kuukautiskierron toisella puoliskolla.

Ovulaation jälkeen, toisin sanoen syklin toisessa vaiheessa, naisten kehossa tapahtuu hormonaalisia muutoksia. Siksi teorian kannattajat uskovat, että PMS: n syy on aivojen väärä reaktio, joka on vastuussa emotionaalisen tunnelman ja käyttäytymisen muuttamisesta luonnollisiin muutoksiin sukupuolihormonien konsentraatiossa. Tämä ominaisuus on perinnöllinen taipumus.

Somaattiset ja psyko-vegetatiiviset häiriöt ennen kriittisten päivien alkua johtuvat endokriinisen järjestelmän epävakaasta tilasta. Hormonien taso, joka voi olla normaalia, ei ole ratkaiseva tekijä. Mielialan ja käyttäytymisen muuttamisesta vastaavat:

 1. Estrogeenitasot lisääntyvät ja progesteronin väheneminen. Sukupuolihormonien pitoisuuden muutokset vaikuttavat turvotukseen, joka johtuu nesteen kertymisestä, herkkyydestä ja rintojen suurenemisesta, aggressiivisuudesta ja repeytymisestä sekä sydän- ja verisuonijärjestelmän häiriöistä.
 2. Prolaktiinin ylikuormitus. Säilyttää ei vain nestettä, vaan myös natriumia.
 3. Ylimääräinen prostaglandiini. Johtaa verisuonten häiriöihin, migreeneihin, päänsärkyihin ja ruoansulatushäiriöihin.

Ominaisuudet ja vaiheet

Vuosien varrella PMS-voiton riski, joka käännöksessä tarkoittaa premenstruaalista oireyhtymää, kasvaa vain. Suurten kaupunkien asukkaan oireyhtymän syntyminen on herkempää kuin maaseudun naiset. Noin 90% aikuisista tytöistä huomaa useita pieniä muutoksia kehossaan ja kehossaan. Ne alkavat näkyä ennen kriittisten päivien alkua. Tämä tapahtuu yleensä 7–10 päivää ennen verenvuotoa.

Joissakin tapauksissa oireet näkyvät heikossa muodossa vaikuttamatta tavanomaiseen elämään. Helppo PMS-virtaus ei edellytä lääkärin väliintuloa ja hoidon määräämistä. Toiset tuskin sietävät oireita, jotka ovat vakavia. Tällainen edellytys edellyttää, että lääkäriasemassa vaaditaan ammatillista apua. Useiden oireiden alkamisen syklinen piirre tekee selväksi, että tämä on PMS eikä jonkinlainen sairaus.

Naisten fyysisen ja emotionaalisen tilan vakavat ilmiöt, jotka havaitaan ennen kuukautisten alkamista, lopetetaan välittömästi veren purkautumisen alkamisella. Jos epämiellyttäviä oireita esiintyy koko kuukautiskierron ajan, sinun täytyy ottaa yhteyttä gynekologiin. Tosiasia on, että tämä voi olla merkki vakavasta patologiasta lisääntymisjärjestelmässä. Jos kyseessä on vakava emotionaalinen tila, on suositeltavaa ottaa yhteyttä psykoterapeuttiin.

Asiantuntijat jakavat PMS: n kolmeen vaiheeseen:

 1. Korvausta. Oireyhtymän oireet näyttävät hieman. Ne kulkevat välittömästi kuukautisten alkamisen jälkeen. Kun ikään liittyvät muutokset naisen kehossa, tilanne ei pahene.
 2. Subcompensated. Symptomatologialla on selkeä luonne. Hänellä on voimakas vaikutus naisten suorituskykyyn ja tuottavuuteen. Iän myötä PMS: n vakavuus kasvaa vain.
 3. Dekompensoitunut. Tämä vaihe on ominaista kriittisten päivien merkkien vakava ilmentyminen. Lisäksi postmenstruaalinen oireyhtymä voi ilmetä.

Useimmissa tapauksissa PMS: ää pidetään luonnollisena ilmiönä, joten naiset eivät valittaa lääkärilleen. Tunteet ennen kuukautisia ja raskauden alussa ovat hyvin samankaltaisia, joten tytöt sekoittavat heitä usein. Vaikea kipu ja haluttomuus mennä sairaalaan pakottavat heidät ottamaan paitsi kipulääkkeitä myös masennuslääkkeitä kuulematta asiantuntijaa. Tällaisen ryhmän huumeet todella auttavat lievittämään kipua, mutta ilman tarvittavaa hoitoa PMS voi mennä vakavammassa vaiheessa - dekompensoitua.

Premenstruaalisen oireyhtymän oireiden ilmentyminen kuvaa kaikki naisen kehon järjestelmät, joten ne sekoittuvat usein muiden tautien kulkuun. Tämä johtaa siihen, että tytöt etsivät vääriä asiantuntijoita, esimerkiksi neurologia tai terapeutti, eivätkä saa asianmukaista hoitoa. Ymmärrä, että heikkenemisen tarkka syy voi olla vain ammatillinen tarkastus ja täydellinen tutkimus.

Ilmentymisen oireet

Jokaisella naisella on omalla tavallaan PMS. Tämä johtuu siitä, että jokaisella organismilla on omat ominaisuutensa. Premenstruaalisen oireyhtymän oireet on jaettu seuraaviin ryhmiin:

 1. Vegetatiivinen. Verenpaine hyppää, oksentelu, vaikea päänsärky, pahoinvointi, takykardia, huimaus ja kipu sydämen alueella.
 2. Neuro-psyykkinen. Masennus, repiminen, aggressiivisuus ja ärtyneisyys.
 3. Metaboliset ja endokriiniset. Turvotus, kuume, vilunväristykset, rinnan arkuus, ilmavaivat, kutina, jano, hengenahdistus, näön hämärtyminen, muistin menetys.

Ehdollisesti premenstruaalinen oireyhtymä on jaettu useaan muotoon, mutta samanaikaisesti sen oireet eivät esiinny erillään, vaan yhdistelmänä. Niinpä masentuneessa tilassa naisen kipukynnys vähenee merkittävästi, ja hän alkaa tuntea kramppeja ja kipua voimakkaammin.

ICP-lomakkeet:

 1. Neuropsykiatrisia. Paniikkikohtaukset, kaipaus, ahdistuneisuus, masennus, masennus, pelko, huomion menetys, muistin heikkeneminen, unettomuus sekä ärtyneisyys, mielialan muutokset ja aggressio.
 2. Krizovoe. Sille on ominaista takykardia, sydämen kipu, usein virtsaaminen, paniikki, ruoansulatuskanavan häiriöt.
 3. Epätyypillinen. Lämpötila voi nousta 37,7: een, oksentelu ja allergiat.
 4. Edematous. Näyttöön tulee jano ja kutina, kädet, jalat ja kasvojen turpoaminen, painon nousu, ummetus tai ripuli ja nivelkipu.
 5. Cephalgic. Hypertensio voi pahentua migreenin, pahoinvoinnin, voimakkaan hajujen ja äänien herkkyyden mukaan.

Naiset useimmiten ennen kuukautisten alkamista kärsivät ärtyneisyydestä, rintarauhasen kipuista, vatsaontelosta, repeytymisestä, päänsärkystä ja turvotuksesta. Heikkous, vatsakipu, huimaus, pahoinvointi, oksentelu ja painonnousu ovat paljon harvinaisempia.

On syytä muistaa, että PMS voi pahentaa seuraavia sairauksia:

 • migreeni;
 • anemia;
 • epilepsia;
 • krooninen väsymys;
 • astma;
 • tulehdukselliset prosessit lisääntymisjärjestelmässä;
 • ärtynyt suolisto;
 • allergiset reaktiot.

Yleiset syyt

ICP: n kehitykseen voi vaikuttaa monia tekijöitä. Valitettavasti gynekologit ja endokrinologit eivät ole päässeet yhteisymmärrykseen. Yleisiä syitä epämiellyttäviin oireisiin ovat:

 1. Serotoniinipitoisuuden väheneminen. Ilon hormonin puute johtaa PMS: n merkkien henkiseen ilmentymiseen. On tearfulness, surua, surua, masennus ja kaipuu.
 2. B-vitamiinien puute Tässä suhteessa on voimakkaita mielialan vaihteluita, jatkuvaa väsymystä, nesteen kertymistä, rintojen herkkyyttä.
 3. Magnesiumin puutos. Mukana takykardia, päänsärky ja halu syödä suklaata.
 4. Tupakointi. Tilastojen mukaan naiset, joilla on huonoja tapoja, kärsivät todennäköisemmin premenstruaalisesta oireyhtymästä.
 5. Ylipainoisia. Täydelliset naiset, joiden kehon massaindeksi on yli 30, ovat alttiita PMS-ilmentymille 3 kertaa enemmän.
 6. Perinnöllinen taipumus
 7. Aborttien seuraukset, vakava synnytys, kirurgiset toimenpiteet lisääntymisjärjestelmässä, vakavat rasitukset ja infektiot.

Erot raskaudesta

Jotkut PMS-merkit ovat hyvin samankaltaisia ​​kuin raskauden ensimmäiset oireet, joita esiintyy ennen viivettä. Tosiasia on, että koska naisten verensiirto lisää sukupuolihormonin progesteronin tasoa. Sama prosessi havaitaan ennen kuukautisten alkamista. Siksi nämä valtiot ovat hämmentyneitä. Samanlaisia ​​oireita:

 • nopea väsymys;
 • selkäkipu;
 • rintarauhasen lisääntynyt herkkyys ja turvotus;
 • mielialan vaihtelut;
 • ärtyneisyys;
 • oksentelu;
 • pahoinvointi.

Arvailu epämiellyttävien oireiden syistä on suositeltavaa verrata niiden luonnetta. Niinpä PMS: n kanssa rintakipu katoaa kuukautisten alkamisen myötä, ja raskauden aikana se häiritsee edelleen loppuun asti. Mielenkiintoisessa asemassa tytöt ovat luonnostaan ​​halu syödä syötäväksi kelpaamattomia asioita, juoda olutta suolaisella kalalla. Lisäksi niillä on akuutti haju, ja he alkavat tuntea pahoin tavallisista hajuista. Oire on myös herkkä aroille, mutta erityisiä ruokailutottumuksia ei ole, se vain lisää ruokahalua.

Selkäkipuissa raskaana olevat naiset eivät aina ole alkuvaiheessa, jota he ovat huolissaan. Väsymys esiintyy jo 4 viikon raskauden aikana. Tällöin tapahtuu toksikoosi. Samalla vatsa voi hieman haisuttaa, mutta se ei kestä kovin kauan.

Ennen kuukautisia selkä alkaa satuttaa joko heti ovulaation jälkeen tai useita päiviä ennen purkauksen alkua. Ala-alueen epämukavuus on kaukana tavallisesta, koska tämä oire on hyvin yksilöllinen. Usein virtsaaminen ei voi olla kriittisten päivien edeltäjä. Mutta pahoinvointi ja jopa oksentelu ovat melko yleisiä.

Tietenkin on vaikea määrittää tarkalleen, mitä kehossa tapahtuu. Usein hyvin varhaisessa vaiheessa, kun uusi elämä on juuri syntynyt, kokeneelle gynekologille on mahdotonta tutkia raskautta tuolilla katsottuna. Tällaisissa tapauksissa hän määrää ultraäänitarkistuksen tarkemman testauksen suorittamiseksi. Jos asiantuntijaa ei ole mahdollista käydä, on suositeltavaa odottaa viivettä ja tehdä raskaustesti tai läpäistä verikoe hCG: lle.

Diagnostiset menetelmät

Muista, että kuukautisten alkamis- ja päättymispäivä ei ole helppoa, unohdetaan nopeasti. Tehtävän helpottamiseksi on suositeltavaa pitää päiväkirja tai kalenteri, jossa sinun on tallennettava paitsi ajanjaksosi virtaus myös basaalilämpötila, oireet ja painon muutokset. Tätä lähestymistapaa olisi noudatettava 2-3 jakson ajan PMS: n diagnoosin ja hoidon yksinkertaistamiseksi.

Etukäyräjakson vakavuuden määrittämiseksi voi olla merkkien kesto ja niiden intensiteetti:

 1. Helppo virtaa. On enintään 4 heikkouden oireita tai 2 vahvaa merkkiä.
 2. Raskas muoto. 2-5 intensiivistä oireita. Hänet diagnosoidaan myös, jos ainakin yksi merkki riistää naiselta hänen kyvynsä työskennellä.

Syklisyys erottaa PMS: n muiden lisääntymisjärjestelmän sairauksien patologisista ilmenemismuodoista. Terveyden tila pahenee 2–10 päivää ennen kuukausittain. Epämiellyttävät oireet eivät aina kadota verenvuodon alkaessa. Usein he kulkevat kuukautisten migreeneihin tai tuskallisiin kriittisiin päiviin. Voit erottaa PMS: n patologiasta seuraavien ominaisuuksien avulla:

 1. Jos tyttö tuntuu hyvin syklin ensimmäisellä puoliskolla, taudit, kuten fibrosystinen mastopatia, neuroosi ja masennus, eivät kuulu.
 2. Endometrioosia, dysmenorreaa ja kroonista endometriittiä ilmentävät veren väliset erittymät ja kivut syklin lopussa.

Gynekologit määrittävät kuukausittaisen oireyhtymän asteen, suorittavat hormonaalisen analyysin progesteronille, prolaktiinille ja estradiolille. Lisäksi asiantuntija määrittelee potilaan lisätutkimuksen. Valituksista riippuen hänelle voidaan määrätä seuraavat menettelyt:

 1. MRI- tai tietokonetomografia, jonka tarkoituksena on sulkea pois aivohäiriöt, jotka on määritelty korvissa, pyörtyminen, huimaus, näön hämärtyminen ja migreenit.
 2. EEG kroonisissa neuropsykiatrisissa sairauksissa epilepsian sulkemiseksi pois.
 3. Munuaisten tutkiminen usein esiintyvälle turvotukselle ja virtsaamisen lisääntymiselle.
 4. Mammografia ja rintojen ultraääni, jolla on voimakas kipu ja yliherkkyys maitorauhasissa.

Neurologit, psykiatrit, endokrinologit, terapeutit ja kardiologit ovat myös mukana diagnosoitaessa potilaita, jotka kärsivät vakavasta ICP: stä.

Terapeuttiset lähestymistavat

Hyvinvoinnin parantaminen voidaan saavuttaa vain monimutkaisella premenstruaalisen oireyhtymän hoidolla. Se valitaan erikseen useille parametreille. Niinpä PMS: n kulun, muodon ja oireiden vuoksi naiselle voidaan määrätä seuraavat:

 1. Kun mielialan äkilliset muutokset, ärtyneisyyden ja masennustilojen esiintyminen ilmenevät, psykoterapia on määrätty. Asiantuntijat harjoittavat psyko-emotionaalista rentoutumista, käyttäytymistekniikoita ja rauhoittavien aineiden nimeämistä.
 2. Ibuprofeenia, Ketanovia ja Nimesulidea käytetään nopeuttamaan päänsärkyä ja epämukavuutta vatsassa tai alaselässä.
 3. Diureettiset aineet auttavat poistamaan säilytettyä nestettä kehosta.
 4. Erityisten testien jälkeen alkaa hoitaa hormonaalisten lääkkeiden oireita. Syklin 16. päivästä 25. päivään otetaan progestogeenit, kuten Medroxyprogesterone ja Duphaston.
 5. Masennuslääkkeet auttavat eroon aggressiosta, ahdistuksesta ja hermostuneisuudesta. Voit ottaa ne vain neuvoteltuaan asiantuntijan kanssa. Useimmiten lääkärit määrittävät Tazepamin, Amitriptyliinin, Prozacin, Rudotelin, Sertralinin ja Sonapaksin. Ota pillereitä 2 päivän kuluttua oireiden alkamisesta kuukautiskierron toisella puoliskolla.
 6. Jos PMS havaitaan kefalgisessa tai kriisimuodossa, Parlodel on määrätty. Ota se myös tarpeen ovulaation jälkeen.
 7. Kun veren serotoniinin ja histamiinin pitoisuudet ovat koholla, antihistamiinit juovat ennalta muutama päivä ennen epämiellyttävien oireiden ilmaantumista.
 8. On mahdollista parantaa verenkiertoa Aminolonin, Grandaxinin ja Nootropinin avulla. Ota nämä lääkkeet 2-3 viikon kuluessa.

Ennaltaehkäisevät toimenpiteet

Jos PMS ei salli sinun elää rauhassa, riistää teiltä työkyvynne, et tietenkään voi mennä ilman hoitoa. Mutta joskus tämä ei riitä. Hoidon suorittamisen jälkeen on välttämätöntä noudattaa tiettyjä ennaltaehkäiseviä toimenpiteitä. Näitä ovat:

 1. Terveellinen uni. Tarve nukkua vähintään 8 tuntia. Riittämätön muu elimistö johtaa ahdistukseen, ärtyneisyyteen ja aggressiivisuuteen. Lisäksi se voi vaikuttaa negatiivisesti immuunijärjestelmään. Säännöllisen unettomuuden vuoksi on suositeltavaa osallistua hengityselimiin ja kävellä enemmän.
 2. Aromaterapiaa. Aromaattisten öljyjen koostumukset auttavat hyvin vakavista oireista. Voit käyttää ruusua, geraniumia ja salvia. Heillä on positiivinen vaikutus kuukautiskiertoon ja normalisoidaan se. Krampien lievittämiseksi auttaa basilika ja laventeli. Mutta voit parantaa mielialaasi bergamotin ja katajan avulla. Ennen yrttien käyttöä on tärkeää varmistaa, etteivät ne ole allergisia.
 3. Liikunta Säännöllinen kävely, jooga, lenkkeily, kehon taipuminen, pilates ja tanssi osoittivat hyviä tuloksia epämiellyttävien PMS-ilmentymien estämisessä. Lisäksi koulutus parantaa mielialaa.
 4. Magnesium- ja B-vitamiinien vastaanotto mahdollistaa selviytymisen sydän- ja verisuoniongelmista, unettomuudesta, ärtyneisyydestä, väsymyksestä ja ahdistuksesta.
 5. Oikea ruokavalio. On tarpeen syödä enemmän vihanneksia ja hedelmiä sekä kalsiumia ja kuituja sisältäviä tuotteita. On suositeltavaa lopettaa suklaa, sooda ja kahvi väliaikaisesti, koska ne sisältävät kofeiinia, joka vain pahentaa ahdistusta, ärtyneisyyttä ja mielialan vaihtelua. Lisäksi on tarpeen rajoittaa naudanlihan vastaanottoa.
 6. Sukupuoli auttaa pääsemään eroon stressistä, unihäiriöistä ja myös vahvistaa immuunijärjestelmää.
 7. Luonnolliset lääkkeet. Iltahämähäkki auttaa päänsärkyä, Vitex lievittää herkkyyttä rintarauhasissa, ja mäkikuisma johtaa seksuaaliseen haluun normaaliin ja vähentää väsymystä.

Tasapainoinen ruokavalio, vitamiinien ja kivennäisaineiden ottaminen, fyysinen aktiivisuus, sukupuoli ja hyvä unta tuovat positiivista tunnelmaa ja hyvinvointia, joka säilyy jopa ennen kuukautisten alkua.

Miksi ICP

Riippumatta siitä, kuinka hauska ja jopa makea tuntuu vahva sukupuoli, heidän tyttöystävänsä "ihana reinkarnaatio" kuukautisten aattona "pikku hirviöksi", katso, on samaa mieltä siitä, että tänä aikana ei ole lainkaan naurettavaa.

"Voitko vilkkua niin kovasti?!"

Premenstruaalinen oireyhtymä kehittyy 2-10 päivää ennen kuukautisten alkua ja kulkee kuukautisten alkupäivinä tai sen päättyessä. Kuukaudesta kuukauteen PMS-oireet voivat tulla enemmän tai vähemmän voimakkaiksi, mutta oireiden yhdistelmä jokaiselle naiselle pysyy yleensä muuttumattomana ja yksilöllisenä.

5-8%: ssa naisista PMS esiintyy vakavimmassa muodossa - dysfian elementteillä. Dysphoria on voimakas aggressio, joka ylittää sen voiman ärsykkeen. Premenstruaalinen dyspoorinen oireyhtymä (DS) on viha, ärtyneisyys voimakkaasti negatiivisen emotionaalisen tilan taustalla. Tässä tapauksessa mikään hieno voi toimia syynä tunteiden nopeaan ilmentymiseen, jota on melko vaikea hallita.

Tyypillisiä vaihtoehtoja premenstruaaliselle oireyhtymälle

Jokainen nainen on ainutlaatuinen. Sama voidaan sanoa myös hormonaalisesta taustastamme, mielialojen muutoksesta ja siitä, millaisessa muodossa premenstruaalinen oireyhtymä tulee.

PMS: n tyypillisimmät vaihtoehdot:

 • vatsan vatsan tai alaselän vetäminen
 • ärtyvyys
 • mielialan vaihtelut ja repiminen
 • väsymys, uneliaisuus tai unettomuus
 • Rintojen turvotus, raskaus tai epämukavuus rinnassa
 • pahoinvointi, ilmavaivat ja jopa ripuli
 • lisääntynyt ruokahalu tai himo tietyn tuotteen osalta (meille tytöille tämä on usein suklaata;)
 • nesteen kertyminen, painonnousu (1-2 kg), turvotus

On utelias, että huolimatta tämän ilmiön 85 prosentin esiintyvyydestä monet naiset elävät koko elämänsä eikä kiinnitä huomiota näihin oireisiin, koska niillä on minimaalinen PMS. Toiset joutuvat kärsimään ICP: stä ja tästä syystä.

Miten PMS: n oireet ilmenevät?

Ylimääräinen estrogeeni

Ilmentynyt PMS liittyy veren liialliseen estrogeenitasoon. Moodin vaihtelut, nesteen kertyminen ja ruokahalun lisääntyminen ovat klassisen tärkeimmän naishormonin vaikutuksia.

Estradioli vaikuttaa myös neuronien aktiivisuuteen ja endorfiinin, epinefriinin, serotoniinin ja dopamiinin sekä muiden neurotransmitterien pitoisuuteen - aineisiin, jotka vaikuttavat mielentilaan, emotionaaliseen tilaan ja aivojen aktiivisuuteen.

Epinefriini on vastuussa pahoinvoinnin esiintymisestä. Serotoniinin pitoisuuden muutokset - hermostuneisuus, ärtyneisyys, huomion alijäämä, lisääntynyt sydämen syke ja unihäiriöt.

Dopamiini - pystyisi kompensoimaan ja "rauhoittamaan" päämme raivoavia aivohalvauksia. Mutta estradioli estää sen synteesiä, joten ei tarvitse odottaa sisäistä rauhaa kuukautisten aattona. Mutta meidän, tyttöjen, on nöyrästi tarkkailtava omaa hermostuneisuutta, temperamenttia ja kyyneleyttä, yrittäen tehdä uhreja; ja ne, jotka rakastavat meitä ympärillämme - ymmärrämme ja anteeksi.

Sama estrogeeni vähentää B6-vitamiinin - hermoston pääavustajan - pitoisuutta. B6-vitamiinin puute lisää keskushermoston oireita. Jos B-vitamiinit elimistössä jo puuttuvat - ärtyneisyys, hermostuneisuus ja unihäiriöt ilmenevät kokonaisuudessaan.

Miksi haluat heittää skandaalin PMS: ssä, itkeä, loukata tai vain ajaa tossua joku...

Syklin toiselle vaiheelle ominainen hormonaalinen epätasapaino ja estrogeenitasojen nousu vaikuttavat hermoston heikoimpiin kohtiin. Karkeasti ottaen hormonit ja hermoston tila ovat syyllisiä PMS: n "ulkoasuun".

Näihin voivat sisältyä myös luontaisia ​​ominaisuuksia: kiusaamattomuus, taipumus tarttua epämiellyttäviin tilanteisiin, henkinen lability (emotionaaliset muutokset) ja psykologisen trauman vaikutuksesta hankitut hermosolut ja puhtaasti tilannolliset vaikeudet, jotka aiheuttavat paljon hermoja tässä elämänvaiheessasi.

Kuten olet jo huomannut. Kehossa kaikki toimii yhdessä. Stressi lisää hormonaalista epätasapainoa. Hormonaalinen epätasapaino - lisää haavoittuvuutta stressille. Kaikki on hyvin yhteydessä toisiinsa ja riippuvainen toisistaan, joten lääkärin suositukset tässä tapauksessa saattavat vaikuttaa liian yleiseltä. Itse asiassa ne ovat myös monimutkaisia.

Miksi haluat makean hampaan PMS: lle?

Ei ole sattumaa, että näinä päivinä olet houkutellut makeisia, haluat banaaneja, kuivattuja hedelmiä tai yksinkertaisesti "jotain haitallista".

Veren korkea estrogeenitaso johtaa veren glukoosipitoisuuden (hypoglykemian) ja kaliumin vähenemiseen. Tuntuu heikkoudesta, masennuksesta, halusta jäädä kotiin ja jos mahdollista olla liikkumatta.

Hypokalemia yhdessä kasvullisen toimintahäiriön kanssa voi aiheuttaa sydämen toiminnallisen toimintahäiriön ja siten sydämen sykkeen, sydämen "häipymisen" tunteen rinnassa.

Runko on järjestetty hyvin viisaasti ja kertoo, mitä häneltä puuttuu, antaa sinulle signaalin: suklaan aika on tullut! Tietenkin monille meistä keho antaa tällaisen signaalin joko tai ilman. Tässä tiedätte, on myös tärkeää, ettei sitä liioitella.

Prostaglandiinit ja vatsakipu

Prostaglandiinit ovat erityisiä "älykkäitä" aineita, jotka tarjoavat kehossamme useita erittäin tärkeitä prosesseja. Niiden joukossa ovat tulehduksen kehittyminen ja limakalvojen suojaus sekä verisuonten sävyn ja paikallisen verenkierron säätely.

Kuukautiskierron toisessa vaiheessa endometrium syntetisoi aktiivisesti nämä samat prostaglandiinit, jotka aiheuttavat kaikkein epämiellyttävimmin vasospasmin missä tahansa: aivojen ja pienen lantion aluksissa.

Aivojen pienten astioiden spasmi aiheuttaa päänsärkyä (samanlainen kouristus tapahtuu migreenin aikana). Spasmi ja heikentynyt mikrokierto ja suoliston autonominen inervaatio - turvotus, ripuli ja kipu.

Perinnöllinen taipumus

Me perimme vanhemmiltamme elinten ja järjestelmien rakenteen ja työn piirteet. Sama koskee endokriinisen järjestelmän toimintaa, neuroregulaatiota.

Siksi, jos äitisi, isoäitini tai muut lähisukulaiset isän tai äidin linjassa yksinkertaisesti “repivät katon” ennen kuukautisia, onko ihme, että sinun täytyy tuntea PMS: ää ”koko kunniaksi”. Tämä on hyvin todennäköistä, mutta ei välttämätöntä, joten suljetaan pois muita tekijöitä luotettavuudelle.

Premenstruaalinen oireyhtymä (video)

Perustuu: medic.ua, youtube.com

Jaa "PMS naisilla - miten oireet näkyvät?"

Premenstruaalinen oireyhtymä

Premenstruaalinen oireyhtymä - syklisesti toistuva oireiden kompleksi, joka havaittiin kuukautiskierron toisella puoliskolla (3-12 päivää ennen kuukautisia). Sillä on yksilöllinen kurssi, johon voi liittyä päänsärky, voimakas ärtyneisyys tai masennus, repiminen, pahoinvointi, oksentelu, kutina, turvotus, vatsakipu ja sydämen alue, sydänkohtaukset jne. Turvotus, ihottumat, ilmavaivat, kivulias rintojen engorgement. Vakavissa tapauksissa neuroosi voi kehittyä.

Premenstruaalinen oireyhtymä

Premenstruaalista oireyhtymää tai PMS: ää kutsutaan vegeto-vaskulaarisiin, neuropsykiatrisiin ja metabolisiin-endokriinisiin häiriöihin, jotka syntyvät kuukautiskierron aikana (yleensä toisessa vaiheessa). Tämän ehdon synonyymit, jotka löytyvät kirjallisuudesta, ovat käsitteitä "premenstruaalinen sairaus", "premenstruaalinen jännitysoireyhtymä", "syklinen sairaus". Jokainen toinen nainen 30 vuoden iän jälkeen tuntee premenstruaalisen oireyhtymän, tämä tila on harvinaisempi alle 30-vuotiailla naisilla - 20 prosentissa tapauksista. Lisäksi premenstruaalisen oireyhtymän ilmenemismuodot ovat yleensä emotionaalisesti epävakaan, ohuen, astenisen kehon tyypin naisia, jotka harjoittavat usein henkistä toiminta-aluetta.

Premenstruaalisen oireyhtymän syyt

Toistaiseksi gynekologia tieteena ei voi yksiselitteisesti kertoa, mitkä tekijät ja syyt ovat premenstruaalisen oireyhtymän kehittymisen taustalla. Sen uskotaan myötävaikuttavan PMS: n syntymiseen ja vakavampaan kulkuun, joka on aiemmin kokenut stressiä, neuroinfektiota, raskauden kirurgista lopettamista (abortti), vammoja ja toimintaa, sekä erilaisia ​​gynekologisia ja somaattisia sairauksia, jotka luovat taustan premenstruaalisen oireyhtymän ilmentymille.

Yleisin on se, että premenstruaalisen oireyhtymän kehittymisen syyt ovat hormonaalisia vaihteluja, joita esiintyy naisten kehossa kuukautiskierron aikana. Nämä havainnot tukevat hormonaalisia teorioita premenstruaalisen oireyhtymän alkuperästä.

Yksi teorioista pitää prenenstruaalisen oireyhtymän perustavanlaatuisena syynä - progesteronin ja estrogeenin hormonien välisen suhteen muutosta kuukautiskierron toisella puoliskolla. Liiallinen estrogeenituotanto johtaa nesteen kertymiseen kudoksissa, turvotuksessa, maitorauhasen turvotuksessa, sydän- ja verisuonitaudeissa. Estrogeenien vaikutus aivorakenteisiin aiheuttaa hermostollisia häiriöitä - masennusta tai aggressiota, ärtyneisyyttä, kyyneleyttä jne. Toinen hormonaalinen teoria yhdistää premenstruaalisen oireyhtymän hormonin prolaktiinin hypersekretioon, mikä aiheuttaa veden ja natriumin retentioa ja muutoksia maitorauhasissa.

Premenstruaalisen oireyhtymän kehittyminen osoittaa myös, että prostaglandiinien - hormonin kaltaisten aineiden, jotka on tuotettu kehon kudoksissa ja jotka osallistuvat monien fysiologisten prosessien säätelyyn, tietty rooli. Ylimääräiset prostaglandiinit aiheuttavat migreenin kaltaisia ​​päänsärkyä, ruoansulatuskanavan häiriöitä, vegetatiivisia-verisuonireaktioita.

Muita lukuisia teorioita pidetään veden ja suolan aineenvaihdunnan häiriöinä (vesimyrkytyksen teoria), vitamiinin puutteena (A-, B6-vitamiini) ja hivenaineina (kalsium, magnesium, sinkki), geneettinen tekijä, hypotalamushäiriöt, jotka johtavat premenstruaalisen oireyhtymän syihin. Useat tutkijat uskovat, että premenstruaalinen oireyhtymä johtuu monista syistä, jotka ovat yksilöllisiä kussakin kliinisessä tapauksessa. Siksi premenstruaalisen oireyhtymän diagnoosilla on omat erityispiirteensä ja tiettyjä vaikeuksiaan.

Premenstruaalisen oireyhtymän oireet

Premenstruaalisen oireyhtymän johtavien oireiden perusteella erotellaan seuraavat häiriöiden muodot: neuropsykiatriset, kefalgiset, edemaattiset, terävät, epätyypilliset. Usein näitä premenstruaalisen oireyhtymän muotoja ei ole olemassa erikseen, joten PMS-hoito on yleensä oireenmukaista.

Premenstruaalisen oireyhtymän neuropsykiatrista muotoa leimaa tunne- ja hermosysteemien häiriöt: unettomuus, heikkous, mielialan epävakaus, ärtyneisyys, kyyneleisyys, aggressio, väsymys, järjetön melankolia, masennus (jopa itsemurha-ajatuksia), kohtuuton pelko, seksuaalinen toimintahäiriö, kuulo- ja hajuhäiriöt, huimaus. Neuropsykiatristen häiriöiden taustalla on myös ruokahaluttomuus, ilmavaivat (vatsan paisuminen), rintarauhasen herkkyys ja virtsaaminen.

Kliininen kuva premenstruaalisen oireyhtymän kefalgisesta muodosta hallitsee vegetatiiviset-verisuoni- ja neurologiset oireet: migreenin kaltaiset päänsärkykohtaukset, ripuli, sydämentykytys, kipu sydämen alueella, yliherkkyys hajuille ja äänille, hermostuneisuus, unettomuus. Ominaisuus on päänsärky, temppeleissä sykkivä, silmäluomien turvotus, pahoinvointi ja oksentelu. Premenstruaalisen oireyhtymän kefalginen muoto kehittyy usein naisilla, joilla on ollut historiahistoria, jotka ovat kärsineet pään vammoista, neuroinfektioista ja vakavasta stressistä. Näistä naisista kärsivät yleensä sydän- ja verisuonisairaudet, hypertensio ja maha-suolikanavan sairaudet.

Ennaltaehkäisevän oireyhtymän edemaattisessa muodossa, interstitiaalinen nesteenpidätys ja siihen liittyvä kasvojen ja raajojen turvotus, painonnousu, jano ja vähentynyt virtsaneritys tulevat johtavaksi ilmentymäksi. Lisäksi havaitaan rintakehitys, kutiseva iho, ruoansulatushäiriöt (ilmavaivat, ummetus, ripuli), päänsärky ja nivelkipu.

Premenstruaalisen oireyhtymän kliininen kulku ilmenee sympaattisissa-lisämunuaisen kriiseissä, joille on tunnusomaista kohonnut verenpaine, takykardia, sydämen kipu poikkeamatta EKG: stä, paniikkihäiriö. Kriisin loppu on pääsääntöisesti runsaan virtsaamisen mukana. Usein hyökkäykset laukaisevat stressin ja ylityön. Premenstruaalisen oireyhtymän kriittinen muoto voi kehittyä käsittelemättömistä kefalgisista, neuropsykiatrisista tai edemaattisista muodoista ja se ilmenee yleensä 40 vuoden kuluttua. Sydän-, verisuonten-, munuais- ja ruoansulatuskanavan sairaudet ovat taustana ennenaikaiseen oireyhtymän raikkaan muodon esiintymiseen.

Premenstruaalisen oireyhtymän epätyypillisten muotojen syklisiä ilmenemismuotoja ovat: ruumiinlämpötilan nousu (syklin toisessa vaiheessa 37,5 ° C: seen), hypersomnia (uneliaisuus), oftalmopleginen migreeni (päänsärky ja okulomotoriset häiriöt), allergiset reaktiot (haavainen stomatiitti ja haavainen ientulehdus, astma oireyhtymä, hallitsematon oksentelu, iridosykliitti, angioedeema jne.).

Ennaltaehkäisevän oireyhtymän vakavuutta määritettäessä oireiden ilmentymien lukumäärä perustuu, korostamalla premenstruaalisen oireyhtymän lievää ja vakavaa muotoa. Lievä premenstruaalisen oireyhtymän muoto ilmentyy 3-4 tyypillisillä oireilla, jotka esiintyvät 2-10 päivää ennen kuukautisten alkamista, tai 1-2 merkittävää oireita. Vaikeassa premenstruaalisessa oireyhtymässä oireiden määrä nousee 5-12: een, ne ilmenevät 3-14 päivää ennen kuukautisten alkua. Samalla kaikki tai useat oireet ilmaistaan ​​merkittävästi.

Lisäksi esivalmisteen oireyhtymän vakavien muotojen indikaattori on aina vamma, riippumatta muiden ilmentymien vakavuudesta ja määrästä. Työkyvyn väheneminen havaitaan yleensä premenstruaalisen oireyhtymän neuropsykiatrisessa muodossa.

On tavallista erottaa kolme astetta premenstruaalisen oireyhtymän kehittymisessä:

 1. korvausvaihe - oireet näkyvät kuukautiskierron toisessa vaiheessa ja kulkevat kuukautisten alkamisen myötä; premenstruaalisen oireyhtymän kulku ei edisty vuosien varrella
 2. alikompensointivaihe - oireiden määrä kasvaa, niiden vakavuus pahenee, PMS: n ilmenemismuodot liittyvät koko kuukauteen; iän myötä premenstruaalisen oireyhtymän kulku tulee raskaammaksi
 3. dekompensointivaihe - premenstruaalisen oireyhtymän oireiden varhainen alkaminen ja myöhäinen lopettaminen vähäisillä ”kevyillä” väleillä, vakava PMS.

Diagnoosi premenstruaalisesta oireyhtymästä

Ensisijaisen oireyhtymän pääasiallinen diagnoosikriteeri on syklisyys, kuukautisten aattona esiintyvien valitusten määräaikainen luonne ja kuukautisten häviämisen jälkeen.

Premenstruaalisen oireyhtymän diagnoosi voidaan tehdä seuraavien oireiden perusteella:

 • Agressiivisuuden tai masennuksen tila.
 • Emotionaalinen epätasapaino: mielialan vaihtelut, kyyneleisyys, ärtyneisyys, konflikti.
 • Huono tunnelma, melankolian tunne ja toivottomuus.
 • Ahdistuksen ja pelon tila.
 • Vähentynyt emotionaalinen sävy ja kiinnostus tapahtumiin.
 • Lisääntynyt väsymys ja heikkous.
 • Vähentynyt huomio, muistin menetys.
 • Muutokset ruokahalussa ja makuelämyksissä, bulimia-merkit, painonnousu.
 • Unettomuus tai uneliaisuus.
 • Rintakipu, turvotus
 • Päänsärky, lihas- tai nivelkipu.
 • Kroonisen extragenitaalisen patologian paheneminen.

Näiden viiden oireiden ilmentyminen vähintään yhden ensimmäisten neljän pakollisen läsnäolon avulla antaa sinulle mahdollisuuden puhua luotettavasti premenstruaalisesta oireyhtymästä. Tärkeä osa diagnoosia on pitää potilaan itsetarkkailun päiväkirja, jossa hänen tulisi huomata kaikki terveydentilansa häiriöt 2-3 syklin ajan.

Tutkimuksessa hormonien veressä (estradioli, progesteroni ja prolaktiini) voit määrittää premenstruaalisen oireyhtymän muodon. On tunnettua, että edemaattinen muoto liittyy progesteronin tason vähenemiseen kuukautiskierron toisella puoliskolla. Premenstruaalisen oireyhtymän kefalgisia, neuropsykiatrisia ja kriisimuotoja leimaa prolaktiinin veritasojen nousu. Lisädiagnostiikkamenetelmien nimittäminen johtuu premenstruaalisen oireyhtymän muodosta ja johtavista valituksista.

Selvä aivojen oireiden (päänsärky, pyörtyminen, huimaus) ilmentyminen on osoitus aivojen MRI- tai CT-skannauksesta sen polttovammojen poistamiseksi. EEG: n tulokset ovat premenstruaalisen syklin neuropsykiatrisia, edemaattisia, kefalgisia ja kriisimuotoja osoittavia. Premenstruaalisen oireyhtymän edemaattisen muodon diagnoosissa on tärkeää, että päivittäisen diureesin mittaus, ottaen huomioon kulutetun nesteen määrä, ja munuaisten erittymistoimintojen tutkiminen (esimerkiksi Zimnitskyn testi, Rebergin testi). Rintarauhasen kivulias röyhtäily, maitorauhasen tai mammografian ultraääni on välttämätön orgaanisen patologian sulkemiseksi pois.

Tutkimukset naisista, jotka kärsivät toisesta premenstruaalisesta oireyhtymästä, toteutetaan eri erikoisalojen lääkäreiden, neurologin, terapeutin, kardiologin, endokrinologin, psykiatrin jne., Osallistuessa.

Premenstruaalisen oireyhtymän hoito

Ennaltaehkäisevän oireyhtymän hoidossa käytetään lääkeaineita ja muita lääkkeitä. Ei-lääkehoitoon kuuluu psykoterapeuttinen hoito, työjärjestyksen noudattaminen ja hyvä lepo, fysioterapia, fysioterapia. Tärkeä asia on tasapainoisen ruokavalion noudattaminen riittävän määrän kasvi- ja eläinproteiinien, kasvikuitujen, vitamiinien avulla. Kuukautiskierron toisella puoliskolla sinun pitäisi rajoittaa hiilihydraattien, eläinrasvojen, sokerin, suolan, kofeiinin, suklaan, alkoholijuomien kulutusta.

Lääkehoitoa määrää erikoislääkäri, ottaen huomioon premenstruaalisen oireyhtymän johtavat ilmenemismuodot. Koska neuropsykiatriset ilmenemismuodot ilmenevät kaikissa premenstruaalisen oireyhtymän muodoissa, lähes kaikkien potilaiden on osoitettu ottavan rauhoittavia lääkkeitä usean päivän ajan ennen odotettua oireiden alkamista. Premenstruaalisen oireyhtymän oireenmukaiseen hoitoon liittyy kipulääkkeiden, diureettien, allergialääkkeiden käyttö.

Johtava paikka premenstruaalisen oireyhtymän lääkehoidossa on spesifinen hormonihoito progesteronianalogeilla. On muistettava, että premenstruaalisen oireyhtymän hoito on pitkä, joskus jatkuva koko lisääntymisjakson prosessin ajan, mikä edellyttää naiselta sisäistä kurinalaisuutta ja kaikkien lääkärin määräysten jatkuvaa toteuttamista.

Kaikki PMS-oireista naisilla: merkit, ajoitus, valvontamenetelmät

Nainen - luominen on muuttuva. Juuri eilen, hellä ja huolehtiva, se muuttuu tänään todelliseksi raivoksi, ja tämä muutos toistuu joka kuukausi. Kokeneille miehille ei ole yllättävää, että he tietävät, että mitään erityistä ei tapahdu, vain toinen kuukautiset lähestyvät. "Yhdessä kanssasi" -lehdessä analysoitiin, mitä PMS on, tämän tilan merkkejä ja oireita sekä tapoja tasoittaa sen ilmenemismuotoja.

Kuva: http://beregite-golovu.ru

Esiasteisen oireyhtymän syyt

Alun perin virallinen lääketiede uskoi, että PMS: n oireet naisilla kehittyvät yksinomaan epävakaan hermoston taustalla. Mutta kun ongelmaa tutkittiin, tuli selväksi, että tämä oli liian yksinkertainen selitys ja seuraavien tekijöiden yhdistetty vaikutus kliinisen kuvan kehitykseen:

 • Estrogeenin lasku. Syklin toisella puoliskolla naisellisuudesta ja pehmeydestä vastuussa oleva estrogeenitaso pienenee, ja luonnollinen pieni määrä testosteronia ilmenee tyypillisesti miesten aggressiivisuuden ja ärtyneisyyden muodossa.
 • Progesteronihissi. Estrogeeni korvataan progesteronilla, joka aiheuttaa nesteen kertymistä ja kasvullisia oireita PMS: ssä.
 • Tyreotoksikoosi. Kilpirauhasen hyperfunktio vaikuttaa haitallisesti ärtyneisyyteen ja hermostuneisuuteen, mikä parantaa merkittävästi premenstruaalisen oireyhtymän ilmenemismuotoja.
 • Perustuslailliset piirteet. On luotettavasti tiedossa, että ohuimmat tytöt, joiden BMI alle 18-vuotiailla, kärsivät eniten ilmenevistä oireista, ja ylimääräinen paino ei ole myöskään paras vaihtoehto, koska BMI: n jälkeen yli 30, kliininen kuva on myös pilvinen.
 • Lisääntymisjärjestelmän sairaudet. Pahentaa samanaikaisen endometrioosin, eroosion, polyyppien, endometriitin, kohdunkaulan, infektioiden ja muiden sairauksien ilmenemismuotoja.
 • Emotionaalinen stressi. Stressiiviset tilanteet ja epäsuotuisammat taustat muuttavat naisen luonteen, joka ei ole parempi, ja yhdessä hormonaalisten myrskyjen kanssa ne antavat vain helvetillisen vaikutuksen.

Kuva: http://osteomed.su

Uskominen, mikä aiheuttaa PMS: ää, jonka oireet ovat jo melko kyllästyneet, on kiittämätön tehtävä. Lääkärit eivät olleet liian laiskoja tekemään tutkimusta, jossa osallistui täysin terveitä naisia. Huumeet korjaivat hormonit, mutta ajoissa kaikki tyypilliset merkit olivat siellä.

Ikäkohtaiset oireet lisääntyvät, mutta naisille, joilla on hyvin utelias esilämpöjännityksen ilmentymä, on ominaista. Suurin osa myymälöistä ostetaan viime kuukaudessa ennen kuukautisia. Joten sinä - ei shopaholic, mutta vain kohdella PMS.

PMS: n oireet naisilla: luettelo tyypillisistä ilmenemismuodoista

Kliininen kuva riippuu suurelta osin psykologisista ominaisuuksista ja niihin liittyvistä sairauksista. Potilaat voivat erottaa tuntemuksensa erityisistä oireista tai valittaa yleisestä pahoinvoinnista.

Kuva: http://health-ambulance.ru

Yleisin syy lääketieteelliseen apuun on emotionaalinen lability, jonka seurauksena elämän sosiaalialue kärsii - suhteet sukulaisiin ja työssä pahenevat. PMS: n tyypillisiä ilmenemismuotoja ovat:

 • emotionaalisen taustan muutokset - ärtyneisyys, kyyneleisyys, aggressio;
 • mielialan vaihtelut;
 • rintojen herkkyys ja virtsaaminen;
 • unihäiriöt - unettomuus, uneliaisuus, nukahtamisvaikeudet;
 • vatsan tunkeutuminen, kivulias tai vetävä tunne vatsassa;
 • ruokahalun lisääntyminen, makeisten maku;
 • seksuaalisen vetovoiman masennus, apatia;
 • akne;
 • herkkyys hajuille;
 • turvotus, painonnousu;
 • päänsärky, huimaus;
 • syke, lisääntynyt paine;
 • pahoinvointi, ulosteet, vähemmän ummetusta;
 • selkäkipu tai coccyx, nivelet.

Tämä luettelo sisältää vain ne oireet, joiden esiintymistiheys on yli 20%. Ehtona on se, että oireet ovat hyvin erilaisia ​​eri naisille.

Premenstruaalisen oireyhtymän kliiniset muodot

Mitä PMS: n oireita ilmenee, määrittää alkuperäisen alttiuden tietyille sairauksille. Vallitsevista ilmenemismuodoista riippuen erotetaan seuraavat lomakkeet:

Neuropsykinen muoto

Kuva osoitteesta https://sprosivracha.com

Se on ominaista naisille, joilla on emotionaalinen epävakaus, ja se voi vaihdella hieman ahdistuksesta vakaviin hermosairauksiin, jotka edellyttävät sairaalahoitoa. Oireita ovat seuraavat ilmentymät:

 • paniikkikohtaukset;
 • pelon tunne;
 • ärtyneisyys;
 • masennus;
 • unettomuus;
 • ahdistus, suru;
 • huolimattomuus, unohtaminen;
 • mielialan vaihtelut;
 • huimaus;
 • aggressiivisuus;
 • vähentynyt tai lisääntynyt libido.

Kun paniikkikohtaukset ovat merkittäviä, naiset lakkaavat poistumasta talosta, ja heidän on kiireesti lievennettävä PMS: n oireita. Tässä tapauksessa sinun täytyy ottaa yhteyttä pätevään psykoterapeuttiin ja hallita menetelmiä, joilla itsensä hallitseminen tapahtuu sivustossamme muissa materiaaleissa.

Kipu

Kuva osoitteesta https://progipertoniyu.ru

Tyypillisesti erilaisten kivun oireyhtymien esiintyvyys, joka ilmenee naisilla, joilla on alhainen kipuherkkyyden kynnys. Usein tuskallisten muotojen kumppani on kasvullisia ilmenemismuotoja. Potilaat valittavat:

 • migreeni tai päänsärky;
 • kipu sydämessä;
 • alempi vatsakipu;
 • rintojen arkuus;
 • sydämen sydämentykytys;
 • herkkyys hajuille, kirkas valo, äänet;
 • pahoinvointi, oksentelu;
 • korkea verenpaine;
 • paroxysmal hikoilu.

Hoidon välttämättömät komponentit ovat tässä tapauksessa kipulääkkeet ja maksimaalinen lepo, minkä vuoksi hyvinvointi paranee merkittävästi, ja oireet ovat siedettäviä.

Edemaattinen muoto

Kuva osoitteesta http://otnogi.ru

Naiset, joilla on taipumus munuaissairauksiin, kärsivät tästä muodosta. Ilmentymien vakavuus riippuu suurelta osin vesisuolajärjestelmän noudattamisesta, ja naiset ovat huolissaan tällaisista rikkomuksista:

 • kasvojen turvotus, alaraajat;
 • painonnousu, saavuttaa 3-4 kg;
 • lisääntynyt jano;
 • päänsärky;
 • kutiava iho;
 • virtsan määrän väheneminen;
 • ulostehäiriöt.

PMS: n oireiden poistamiseksi, edemaattinen muoto, on edullista käyttää kasviperäisiä diureetteja suolan saannin rajoittamiseksi. Muista säätää juomasi nestemäärää niin, että se ei ylitä 2 litraa päivässä.

Kriisin muoto

Kuva osoitteesta https://doctor-neurologist.ru

Potilaat kokevat sen vaikeasti ja aiheuttavat usein diagnoosin vaikeuksia. Selkeä yhteys kuukautiskierron vaiheisiin ja itsenäinen oireiden lievittäminen kuukautisten alkamiseen mahdollistaa kriisimuodon erottamisen somaattisesta patologiasta. Kliininen kuva sisältää seuraavat ilmentymät:

 • paroxysmal palpitations;
 • pelko, paniikki tai aggressio;
 • kardialgiya;
 • verenpaineen nousu;
 • usein virtsaaminen.

Huolellisesti tutkimalla potilaalla ilmeni usein sydän- tai verisuoni- tai virtsatietojärjestelmän patologiaa. Tässä tapauksessa PMS on vain taudin katalyytti.

Epätyypillinen muoto

Kuva osoitteesta https://mama.ua

Harvinainen premenstruaalinen oireyhtymä, joka ilmenee seuraavilla muutoksilla:

 • patologinen uneliaisuus, ei edes pitkän unen jälkeen;
 • kehon lämpötilan nousu, yleensä subfebrileihin numeroihin;
 • aamupahoinvointi, oksentelu;
 • allerginen ihottuma.

Usein on erilaisia ​​muotoja, joissa naisella on eri ryhmien oireita. Ilmentymien monimuotoisuudesta huolimatta useat yhteiset piirteet mahdollistavat diagnoosin niiden kuulumisesta premenstruaalisen oireyhtymän kliiniseen kuvaan:

 • Ensimmäiset ilmenemismuodot havaitaan 20-25 vuoden aikana ja lisääntyvät iän myötä. PMS-oireet naisilla, jotka ovat 40-vuotiaita, ovat eniten vakavia, ja sen jälkeen he laskevat.
 • Epämiellyttävien tunteiden voimakkuus vaihtelee syklistä toiseen, mutta niiden joukko pysyy yleensä samana.
 • Menstruation ensimmäisenä päivänä kaikki oireet häviävät ilman lisähoitotoimenpiteitä.

Oireiden alkamisaika riippuu syklin kestosta. Tavallisella 28 päivän jaksolla PMS alkaa 2-7 päivää ennen odotettua kuukautiskiertoa ja sen vakavuus kasvaa vähitellen. Naisilla, joilla on 40 päivän jakso, huonovointisuus voi kestää 2 viikkoa.

Miten päästä eroon PMS-oireista itse

Kuva osoitteesta http://www.studiamolodosti.com.ua

Hoito tulisi aina aloittaa hellävaraisimmilla tavoilla, jolloin raskaat tykistö on lääkkeiden muodossa myöhemmin. Tilanteen helpottamiseksi autetaan yksinkertaisia ​​suosituksia, jotka ovat hyödyllisiä kaikille naisille:

 • Täysi uni - anna itsellesi riittävästi nukkua vähintään 1 viikko kuukaudessa, kun se on 8–9 tuntia. Se poistaa psyko-emotionaaliset ilmenemismuodot hyvin.
 • Liikunta - harjoita säännöllisesti urheilua. Niinpä voit lisätä endorfiinien määrää ja niiden psykologista vastustuskykyä ärsykkeille.
 • Aromaterapialla on myönteinen vaikutus hermostoon. Lisää muutama tippa laventeliä, bergamottia, katajaa tai geraniumöljyä kylpyhuoneeseen, suihkugeeliin tai shampoon.
 • Magnesiumin valmistus auttaa hermo- ja verisuonijärjestelmääsi. 2 viikkoa ennen kuukautisia aloita Magnerot, Dopelgertz-aktiivinen magnesium, Magne B6, Complevite magnesium tai Magnesium plus.
 • Asianmukainen ravitsemus - PMS: n tapauksessa tämä tarkoittaa kahvin, mustan teen, kaakaon ja suklaan ruokavaliota, jotta emoalisuus ei lisääntyisi jälleen. Lean vihanneksia täydentämään vitamiineja, ja niiden sisältämä kuitu tarjoaa säännöllisiä ulosteita.
 • Kuuntele toiveitasi. Jos haluat peittää itsesi peittoon ja katsella kyynelistä melodraalia, tee niin. Älä pakota itseäsi tekemään kotitöitä, ja jos sukulaiset käyvät lakkoon, muistuta, että tilastojen mukaan suurin osa naisten tekemistä rikoksista on jakson viimeisellä viikolla.

Älä epäröi puhua tunteistasi, jos olet rehellisesti myöntänyt perheellesi, että lähipäivinä voit odottaa negatiivisuuttasi teiltä, ​​he ovat valmiita ja selviävät vaikealta ajanjaksolta helpommin.

Ammattitaitoinen apu: tapaaminen lääkärin kanssa

Kuva osoitteesta http://rodi-v-amerike.com

Kun otat yhteyttä lääkäriin, saat erikoisapua, joka helpottaa ja tehostaa tilannetta nopeasti. Hoito on määrätty potilaan yksityiskohtaisen selvityksen jälkeen, koska sillä on pääasiassa oireenmukaista keskittymistä:

 • Psykoterapeutti. Psykokorrektointitekniikoita käytetään missä tahansa sairauden muodossa, mutta suurin vaikutus on, kun psyko-emotionaaliset ilmenemismuodot hallitsevat.
 • Sedatiiviset valmisteet. Aloita kasviperäisillä lääkkeillä, kuten glysiini, valerian, novopassit jne. Lääkärisi määrää tehokkaampia lääkkeitä, kuten adapolia tai fenibutia.
 • Diureetit. Edemaattinen muoto voidaan hoitaa täydellisesti karpaloita, karpaloita tai karpaloita keittämällä. Kurssilla on myös lääkekasveja - nokkonen, raudanruskea, salvia ja kamomilla.
 • Suun kautta otettavat ehkäisyvalmisteet. Suositeltava ehkäisymenetelmä naisille, joilla on PMS, koska se estää tärkeimpien provosoivien tekijöiden - hormonien vaihtelujen vaikutuksen.
 • Masennuslääkkeet ja rauhoittavat aineet. Nimitetty tiukkoihin merkintöihin, eikä sitä voida käyttää pitkään, jotta ei aiheudu riippuvuutta.
 • Kipulääkkeillä. Vaikea kivun oireyhtymä on suora indikaatio särkylääkkeiden, kuten indometasiinin, ibuprofeenin tai spasmalgonin, määräämiseksi.

On tärkeää tietää, että voimakas kipu vatsaontelossa voi merkitä endometrioosia, polyyppiä tai muita gynekologisia sairauksia, joten sinun on tehtävä ennaltaehkäisevä tarkastus gynekologissa kahdesti vuodessa.

Premenstruaalinen oireyhtymä on hyvin salakavalaista. Toisaalta elimistössä ei tapahdu mitään poikkeuksellista, se on vain normaalien fysiologisten prosessien heijastus. Mutta samaan aikaan on täysin mahdotonta kestää näitä myrskyjä kuukausittain, eikä sitä ole tarpeen. Aloita toiminta ja pysy rauhallisena, riippumatta syklin vaiheesta.

PMS - mikä on naisilla

Yleistä tietoa

Lääkärit ovat aina yrittäneet selvittää syyt siihen, miksi huono terveys ja ärtyneisyys ilmenevät naisilla välittömästi kuukautisia edeltävänä päivänä. Muinaisina aikoina tämä ilmiö liittyi eri tekijöihin - kuun vaiheisiin ja naisen terveyteen ja sen alueen erityispiirteisiin, jossa hän asui. Kuitenkin tila ennen kuukautisia oli lääkärille mysteeri. Vain kahdennenkymmenennellä vuosisadalla lääkärit onnistuivat selvittämään jossain määrin, mitä naisille tapahtuu.

PMS: stä - mitä se on, sinun pitäisi tietää, miten PMS tarkoittaa - tämä on premenstruaalinen oireyhtymä, mikä tarkoittaa - naisille ominaista ilmentymistä kuukausia ennen kuukautisia. PMS on oireiden kompleksi, joka ilmenee naisilla ja tytöillä muutaman päivän ennen kuukautisten alkamista.

Mitkä ovat tällaisten ilmentymien syyt ja mitä tämä oireyhtymä tarkoittaa, tutkijat tutkivat edelleen. Niiden, jotka ovat kiinnostuneita siitä, miten ICP on käännetty, pitäisi selvittää tarkemmin, mitä ilmentymiä tämä ominaisuus on ominaista. Jokainen PMS: n transkripti tytöissä sisältää kuvauksen kaikista tyypillisistä oireista ja ilmenemismuodoista.

Loppujen lopuksi naisten PMS on koko fyysisen ja henkisen oireiden monimutkainen, - niiden tutkijat laskivat noin 150. Noin 75% naisista kokee ennenaikaisen oireyhtymän vaihtelevassa määrin.

Yleensä PMS-tytöt alkavat näkyä noin 2–10 päivää ennen päivää, jolloin esiintyy kuukautisten merkkejä. Kun kuukautiskierto on päättynyt, kuukautisten oireyhtymä häviää myös kokonaan.

Miksi PMS kehittyy?

Tähän saakka kaikki tehdyt tutkimukset eivät ole mahdollistaneet sitä, miksi premenstruaalinen oireyhtymä ilmenee? On monia teorioita, jotka selittävät, miksi tämä ehto kehittyy.

 • Ns. "Vesimyrkytys" - veden ja suolan metabolian heikkeneminen.
 • Allerginen luonne - korkea herkkyys endogeeniselle progesteronille.
 • Psykosomaattinen - fysiologisten oireiden kehittyminen henkisten tekijöiden vaikutuksesta.

Tänään täydellisin ja laajalti levinnyt on hormonaalinen teoria, jonka mukaan PMS: ää selittää voimakas hormonaalinen vaihtelu syklin toisessa vaiheessa. Loppujen lopuksi on tärkeää, että naisen elin toimii kunnolla, normaali hormonitasapaino on tärkeä:

 • estrogeenit pystyvät parantamaan sekä fyysistä että henkistä hyvinvointia henkisen toiminnan tehostamiseksi, elinvoimaisuuden lisäämiseksi;
 • progesteroni antaa sedatiivisen vaikutuksen, joka voi johtaa masennustilaan toisessa vaiheessa;
 • androgeenitasot vaikuttavat libidoon, lisäävät tehokkuutta ja voimaa.

Syklin toisessa vaiheessa naisen hormonaalinen tausta muuttuu. Näin ollen hormoni-teoria viittaa siihen, että keho reagoi riittämättömästi tällaiseen ”myrskyyn”. Mielenkiintoista on, että premenstruaalisen jännityksen oireyhtymä on peritty.

Koska endenstruaalisen jakson aikana kehossa havaitaan endokriinista epävakautta, tämä johtaa somaattisten ja psyko-vegetatiivisten häiriöiden ilmenemiseen. Tärkein syy tähän on sukupuolihormonien vaihtelu koko kuukautiskierron aikana ja limbisen aivojen vaste.

 • Kun estrogeenitaso nousee ja ensin kasvaa ja progesteronitaso laskee, turvotusta, rintarauhasen herkkyyttä, sydämen ja verisuonten heikentynyttä toimintaa, painehyppyjä, ärtyneisyyttä ja aggressiota naisilla.
 • Lisääntyneen erityksen myötä prolaktiinineste säilyy myös kehossa.
 • Kun prostaglandiinit lisääntyvät, havaitaan vegetatiivisia-verisuonten häiriöitä, ruoansulatushäiriöitä - ripulia, ummetusta, pahoinvointia sekä migreeniä muistuttavia päänsärkyä.

Niinpä nykyaikaiset lääkärit tunnistavat seuraavat tekijät, jotka määrittävät PMS: n kehittymisen:

 • Serotoniinitasojen lasku, joka johtaa premenstruaalisen oireyhtymän henkisten oireiden ilmentymiseen: tämän hormonin vähenemisen yhteydessä havaitaan surua, masennusta ja melankoliaa.
 • B6-vitamiinin puute johtaa nesteen kertymiseen, rintojen herkkyyteen, mielialan muutoksiin.
 • Magnesiumin puute johtaa sellaisten oireiden kehittymiseen, kuten huimaus, takykardia, päänsärky, halu syödä makeisia.
 • Tupakointi - tupakoivat naiset kärsivät PMS: stä kahdesti niin usein.
 • Ylimääräinen paino - ne, joilla on suurempi painoindeksi kuin 30, kokevat useammin tämän oireyhtymän oireet.
 • Genetics - taipumus PMS: ään voidaan periä.
 • Vaikea synnytys, abortti, gynekologinen leikkaus.
 • Stressiä.

PMS: n tärkeimmät oireet naisilla

Kun puhutaan siitä, mitkä ovat PMS: n oireet, kuinka monta päivää ennen kuukautisia tytöissä ja naisissa ne näkyvät, on otettava huomioon kunkin organismin yksilölliset ominaisuudet. PMS: n tärkeimmät merkit ennen kuukautisia on jaettu useisiin eri ryhmiin. Ennaltaehkäisevän oireyhtymän oireita esiintyy (ryhmissä):

 • Neuropsykiatriset: masennus, aggressiivisuus, ärtyneisyys ja repiminen.
 • Endokriininvaihto: vilunväristykset, veden ja suolan heikentyneen aineenvaihdunnan aiheuttama turvotus, kuume, epämukavuus rintaan, ilmavaivat, turvotus, hengenahdistus, näön hämärtyminen ja muisti.
 • Vegeto-verisuonit: päänsärky, painehäviöt, pahoinvointi, ripuli, oksentelu, huimaus, takykardia, sydämen kipu.

Puhumalla siitä, mitä oireita ennen kuukautisia ilmenee naisilla, on syytä huomata, että ne voidaan jakaa useaan muotoon. Yleensä ne on kuitenkin yhdistetty. Joten, jos on olemassa merkittäviä psyko-vegetatiivisia häiriöitä, kipukynnys vähenee, ja nainen on hyvin herkkä kipulle - viikko tai muutama päivä ennen kuukautisia.

Mitä merkkejä kuukaudesta viikossa tai muutamassa päivässä voi havaita?

 • paniikkikohtauksia, kohtuutonta melankoliaa ja masennusta voi kehittyä;
 • ahdistus, pelko, masennus;
 • unohtaminen, keskittymisen heikkeneminen, mielialan vaihtelut;
 • unettomuus, lisääntynyt tai vähentynyt libido;
 • aggressio, huimaus.
 • On takykardiaa, painehäviöitä, sydämen kipua;
 • usein virtsaaminen ennen kuukautisia, paniikki.
 • ne, joille on tyypillistä tällainen muoto, yleensä kärsivät sydänsairaudesta, munuaisongelmista ja huonosta ruoansulatuksesta.
 • Lämpötila nousee subfebrileihin;
 • jatkuvasti huolissaan uneliaisuutta, allergisia ilmenemismuotoja, oksentelua.
 • Sille on ominaista negatiivinen diureesi ja nesteen kertyminen kehossa.
 • Raajojen ja kasvojen turvotusta, kutisevaa ihoa, janoa, painonnousua, selkäkipua ja nivelkipua, päänsärkyä, virtsaamisen vähenemistä, ruoansulatushäiriöitä.
 • migreeni, kardiaalinen;
 • pahoinvointi ja oksentelu;
 • takykardia;
 • korkea herkkyys hajuille ja äänille.

Noin 75%: lla naisista on lisääntynyt verisuonikuvio, hyperostosis. Tässä muodossa, yleensä, perheen historiaa verenpaineesta, ruoansulatuskanavan sairaudet, sydän- ja verisuonten sairaudet.

Wikipedia ja muut lähteet osoittavat, että jokaisella naisella on omalla tavallaan PMS, ja oireet voivat vaihdella.

Tutkijat, jotka suorittavat useita tutkimuksia ja määrittivät premenstruaalisen oireyhtymän oireet:

Lisäksi PMS voi merkittävästi pahentaa muiden sairauksien kulkua:

Mitkä olosuhteet ja sairaudet voidaan peittää PMS: ksi?

Jos haluat tietää, kuinka monta päivää kuukautiset alkavat, jokaisella naisella on oltava kalenteri tai erityinen muistikirja ja kirjoitettava ajanjakson aloituspäivämäärä, kuinka kauan hänen jaksonsa kestää ja ovulaation päivä (tätä varten mitataan peruslämpötila). On myös syytä huomata oireiden ilmaantuminen ennen kuukautisia ja ovulaation aikana.

Jos nainen pitää tällaisia ​​tietoja useamman jakson ajan, se auttaa häntä selvittämään, kuinka usein PMS: n oireet näkyvät. Päiväkirja auttaa myös määrittämään, onko kuukautiset viivästyneet jne.

"PMS" -diagnoosin toteamiseksi lääkäri määrittää vähintään neljän alla luetellun merkin:

 • uneliaisuus, unettomuus;
 • huomion ja muistin menetys;
 • lisääntynyt ruokahalu, ruokahaluttomuus;
 • vakava väsymys, heikkous;
 • rintakipu;
 • päänsärkyä;
 • turvotus;
 • kipu nivelissä tai lihaksissa;
 • kroonisten sairauksien paheneminen.

Voit myös diagnosoida tämän tilan, jos ainakin yksi näistä oireista on havaittu:

 • konflikti, kyyneleisyys, hermostuneisuus ja ärtyneisyys, mielialan vaihtelut naisilla;
 • perusteeton ahdistus, pelko, jännitys;
 • melankolian tunne ilman syytä, masennus;
 • masentunut tila;
 • aggressiivisuus.

PMS: n vakavuuden määrittämiseksi on tärkeää ottaa huomioon ilmentymien määrä, niiden vakavuus ja kesto:

 • Lievä muoto - ilmenee 1 - 4 oireesta, jos se on 1-2 merkkiä, niin ne ilmaistaan ​​merkittävästi.
 • Vaikea muoto - ilmenee 2 - 12 merkistä, jos se on 2-5 oireita, sitten ne ilmaistaan ​​merkittävästi. Joskus ne voivat johtaa siihen, että nainen tulee vammaiseksi päiväksi tai muutama päivä ennen kuukautisia.

Syklinen ilmentymä on tärkein oire, joka erottaa premenstruaalisen oireyhtymän muista sairauksista. Toisin sanoen premenstruaalinen oireyhtymä, tämä ehto on silloin, kun se alkaa ennen kuukautisia (2-10 päivää) ja häviää kokonaan kuukautisten jälkeen. Mutta jos psyko-vegetatiiviset oireet häviävät, fyysiset tunteet muuttuvat joskus tuskallisiksi jaksoiksi tai migreeniksi syklin ensimmäisinä päivinä.

Jos naisen tunteet syklin ensimmäisessä vaiheessa ovat suhteellisen hyviä, se on PMS eikä kroonisten sairauksien paheneminen - masennus, neuroosi, fibrosystinen mastopatia.

Jos kipua havaitaan vain välittömästi ennen kuukautisia ja kuukautisten aikana, ja se yhdistetään veren eritteisiin syklin keskellä, tämä osoittaa, että gynekologinen sairaus, todennäköisesti endometriitti, endometrioosi, kehittyy todennäköisesti kehossa.

PMS-muodon muodostamiseksi tutkitaan hormonit: estradioli, prolaktiini, progesteroni.

Lisäksi voidaan määrittää muita tutkimusmenetelmiä riippuen siitä, mitä valituksia sovelletaan:

 • Jos olet hyvin huolissaan päänsärky, tinnitus, huimaus, pyörtyminen, näön hämärtyminen, CT-skannaus tai MRI-skannaus on välttämätöntä orgaanisten aivosairauksien poistamiseksi.
 • Kun neuropsykiatriset oireet ovat vallitsevia, suoritetaan EEG epileptisen oireyhtymän estämiseksi.
 • Jos olet huolissasi turvotuksesta, virtsan määrä päivässä muuttuu, munuaisten diagnosoimiseksi tehdään testejä.
 • Merkittävässä rintakehityksessä on suoritettava rintojen ultraääni, mammografia.

Naisille, jotka kärsivät PMS: stä, ei vain gynekologi vaan myös muut asiantuntijat: neurologit, psykiatrit, nefrologit, endokrinologit, kardiologit, terapeutit.

Miten ymmärtää - PMS tai raskaus?

Koska jotkin raskauden oireet ovat hyvin samankaltaisia ​​kuin PMS: n merkit, on tärkeää ottaa huomioon erot, joilla nämä tilat voidaan erottaa toisistaan.

Käsittelyn jälkeen progesteronin hormoni kasvaa naaraskehossa. Tämän seurauksena nainen voi sekoittaa raskauden PMS: ään, kun se alkaa ilmetä: rintojen arkuus ja turvotus, oksentelu, pahoinvointi, mielialan vaihtelut, selkäkipu, ärtyneisyys.

Usein menemällä yhteen tai toiseen aihekohtaiseen foorumiin voit nähdä naisten väitteet siitä, miten PMS voidaan erottaa raskaudesta viivästykseen. Jos kuukausittain aloitetaan ajoissa, kysymys poistetaan itsestään. Jopa raskaana olevilla naisilla on joskus purkautuminen päivinä. Milloin pitäisi olla kuukausittain. Erot purkautumisessa ennen kuukautisia ja raskauden aikana ovat - raskaana olevilla naisilla - tavallisesti vähemmän. Mutta silti, jotta voidaan selvittää raskauden olemassaolo tai puuttuminen, on tarpeen tehdä testi tai suorittaa kokeita hunajalla. instituutio.

Alla on vertailu yleisimmistä raskauden merkkeistä ja PMS: stä.

Koska näiden sairauksien oireet ovat itse asiassa samankaltaisia ​​ja joissakin tapauksissa jopa raskaus on mahdollista kuukautisten aikana (ainakin tällainen vaikutelma naisesta muotoutuu, kun purkautuminen tapahtuu), on tärkeää toimia oikein.

On parasta odottaa, kunnes kuukautiset alkavat. Jos nainen toteaa, että hänellä on jo viive, on tarpeen suorittaa raskaustesti, joka määrittää luotettavasti raskauden viivästyksen jälkeen. Ne, jotka haluavat välittömästi tarkistaa, oliko hedelmöitys, voit ottaa verikokeen hCG: lle (raskaushormoni). Tällainen testi kymmenennen päivän kuluttua hedelmöittymisestä määrittää tarkasti raskauden.

Tällaisessa tilanteessa oikea tapa on vierailla gynekologissa, joka auttaa sinua selvittämään, mitä naisella on - PMS tai raskaus tutkinnan avulla, ultraääni. Joskus syntyy kysymys myös siitä, miten erottaa raskaus ja vaihdevuodet - tässä tapauksessa sinun on myös otettava yhteyttä lääkäriin tai testattava.

Milloin minun pitäisi ottaa yhteyttä asiantuntijaan?

Jos kipu, ärtyneisyys, lisääntynyt tearfulness naisilla, joiden syyt liittyvät PMS: ään, vähentävät merkittävästi elämänlaatua ja ovat hyvin voimakkaita, sinun on otettava yhteyttä lääkäriin ja hoidettava määrätty hoito. Lääkäri voi myös antaa tehokkaita suosituksia tiettyjen epämiellyttävien ilmentymien lievittämiseksi.

Miten PMS-hoito tapahtuu

Sääntelyhoito on pääsääntöisesti määrätty tällaisille ilmentymille. Miten hoitaa PMS: ää ja määrätäkö lääkkeitä hoitoon, asiantuntija määrittää, ottaen huomioon muodon, oireet ja premenstruaalisen oireyhtymän kulun. Seuraavia hoitoja voidaan määrätä:

 • Kun mielialan vaihtelut, masennus, ärtyneisyys määrittävät psykoterapia, rentoutumismenetelmät, rauhoittavat lääkkeet.
 • Jos olet huolissasi vatsakipusta, alaselästä, päänsärkyistä, on suositeltavaa ottaa käyttöön ei-steroidisia tulehduskipulääkkeitä kivun oireyhtymän lievittämiseksi (Nimesulide-tabletit, Ibuprofeeni, Ketanov ja muut).
 • Lisäksi määrättiin lääkkeitä premenstruaalisen oireyhtymän - diureettien hoitoon ylimääräisen nesteen poistamiseksi ja turvotuksen poistamiseksi.
 • Hormonihoito on määrätty, jos syklin toisen vaiheen epäonnistuminen on suoritettu funktionaalisen diagnostiikan testien jälkeen, mikä perustuu tunnistettujen muutosten tuloksiin. Gestageneja määrätään - medroksiprogesteroniasetaatti, Duphaston, ne on otettava kuukautiskierron 16. - 25. päivä.
 • Rauhoittimia ja masennuslääkkeitä määrätään naisille, jotka kehittävät lukuisia neuropsykiatrisia oireita ennen kuukautisia: aggressiota, hermostuneisuutta, paniikkikohtauksia, unettomuutta jne. Tällaisissa tapauksissa on määrätty Rudotel, Amitriptyliini, Tazepam, Zoloft, Sertralin, Prozac, Sonapaks. Lääkkeet tulisi juoda syklin toisessa vaiheessa kaksi päivää oireiden alkamisen jälkeen.
 • Jos diagnosoidaan kriisi tai kefalginen muoto, Parlodelvo voidaan liittää kuukausikierron toiseen vaiheeseen. Jos prolaktiini on kohonnut, Parlodel tulee ottaa jatkuvasti.
 • Jos nainen kehittää edemaalista tai kefalgista muotoa, määrätään prostaglandiinilääkkeitä (naprosiini, indometasiini) syklin toisessa vaiheessa.
 • Koska serotoniinin ja histamiinin lisääminen PMS: llä on mahdollista, asiantuntija voi määrätä toisen sukupolven antihistamiinihoidon. On tarpeen ottaa huomioon, kuinka monta päivää oireet alkavat näkyä, ja aloittaa pillereiden ottaminen 2 päivää ennen näiden oireiden odotettua kehittymistä ja jatka juomien nauttimista kuukautisten toisena päivänä.
 • Verenkierron aktivoimiseksi levitä Nootropil, Grandaxin, Aminolone noin 3 viikkoa.
 • Kefalgisten, kriisien ja neuropsykiatristen muotojen kehittyessä määrätä lääkkeitä, jotka normalisoivat välittäjäaineen aineenvaihduntaa keskushermostoon. 3–6 kuukauden kuluessa sinun on otettava keinot Difenin, Peritol.
 • Myös lääkäri voi määrätä homeopaattisia lääkkeitä Mastodinon, Remens sekä vitamiini-mineraalikomplekseja - esimerkiksi naisille masennukseen tarkoitettuja vitamiineja.

Kuinka lieventää tilaa itse?

Jos nainen on huolissaan PMS: stä (joskus sitä kutsutaan virheellisesti "postmenstruaaliseksi oireyhtymäksi"), hänen pitäisi käyttää joitakin suosituksia tilan lievittämiseksi.

Ei-steroidisten tulehduskipulääkkeiden käyttöä suositellaan.

Rentoudu täysin

Sinun täytyy nukkua niin kauan kuin keho tarvitsee hyvää lepoa. Yleensä se on 8-10 tuntia. Monet naiset, jotka kirjoittavat mihinkään temaattiseen foorumiin, huomaavat, että unen normalisointi mahdollisti epämiellyttävien oireiden vakavuuden. Unen, ahdistuksen, ärtyneisyyden, aggressiivisuuden vuoksi voi kehittyä, koskemattomuus heikkenee. Niille, joilla on unettomuutta, voi auttaa pieniä iltakävelyjä.

aromaterapia

Edellyttäen, että nainen ei kärsi allergian ilmenemisistä, voit harrastaa aromaterapiaa, valitsemalla aromiöljyjen erityisen koostumuksen. On suositeltavaa käyttää laventeli, basilika, salvia, geranium, ruusu, kataja, bergamottiöljy. Sen pitäisi alkaa ottaa kylpyjä aromiöljyillä kaksi viikkoa ennen kuukautisia.

Liikunta

Kaikilla kohtuullisilla kuormituksilla - käynnissä, tanssissa, joogassa, bodyflexissä jne. - on positiivinen vaikutus kehoon, jos harjoittelet täysin ja säännöllisesti, kehon endorfiinipitoisuus nousee. Ja tämä sallii masennuksen ja unettomuuden voittamisen fyysisten oireiden vakavuuden vähentämiseksi.

Vitamiinit ja kivennäisaineet

Oireiden vakavuuden vähentämiseksi kaksi viikkoa ennen kuukautisia on otettava magnesium ja B6-vitamiini. On myös suositeltavaa juoda E- ja A-vitamiineja. Tämä auttaa vähentämään useiden oireiden vakavuutta: sydämen sydämentykytys, unettomuus, ahdistus, väsymys, ärtyneisyys.

ruoka

On tärkeää sisällyttää ruokavalioon mahdollisimman paljon vihanneksia ja hedelmiä sekä kalsiumia ja kuitua sisältäviä tuotteita. On tarpeen vähentää kulutetun kahvin, kolan, suklaan määrää, sillä kofeiini aiheuttaa ahdistusta ja mielialan vaihtelua. On tärkeää vähentää rasvan määrää ruokavaliossa.

Ei myöskään ole suositeltavaa syödä naudanlihaa, joka voi sisältää keinotekoista estrogeeniä. Sinun pitäisi juoda yrttiteetä, sitruunan ja porkkanamehuja. Alkoholi on parempi sulkea pois tai rajoittaa, koska sen vaikutuksen vuoksi hukassa olevat mineraalien ja vitamiinien varaukset ja maksat ovat pahempia hormonien hyödyntämisessä.

Usein naiset ovat kiinnostuneita siitä, miksi haluat suolaa ennen kuukautisia. Tosiasia on, että ruokahalun vaihtelu on normaali ilmiö PMS-ajanjakson aikana, ja joskus sinun tarvitsee vain "tyydyttää kehon vaatimukset" voidaksesi tuntea paremmin.

rentoutuminen

Meidän on pyrittävä välttämään stressaavia tilanteita, ei liikaa ja ajattele myönteisesti. Tätä varten on suositeltavaa harjoitella joogaa, meditaatiota.

Säännöllinen sukupuoli

Sukupuolella on myös myönteinen vaikutus terveyteen - se auttaa nukkumaan paremmin, voittamaan stressiä, selviytymään huonoista tunteista, vahvistamaan immuunijärjestelmää ja lisäämään endorfiinien pitoisuutta. Lisäksi kuukautisia edeltävänä aikana nainen nostaa usein libidoa, joka edistää aktiivista sukupuolielämää.

Lääkekasvit

Vihreiden teiden avulla voit merkittävästi lievittää PMS: n tilaa. Tärkeintä - valita oikea ruoho. Teetä voi valmistaa Hypericum, primrose ja muut yrtit, joita lääkäri suosittelee.

tulokset

Niinpä premenstruaalinen oireyhtymä on vakava tila, josta joskus tulee este naiselle täyteen elämään ja työkykyyn. Tutkimusten mukaan PMS: n useimmin ilmaistut oireet ilmenevät suurten kaupunkien asukkaissa ja henkistä työtä tekevissä naisissa.

Tämä edellytys voidaan kuitenkin merkittävästi lieventää asiantuntijoiden avustuksella sekä asianmukaisen ravitsemuksen, säännöllisen liikunnan, vitamiinien ja kivennäisaineiden käytöllä.