Mikä on ICP-dekoodaus eri tapauksissa

Kuvat sivustosta: fishki.net

Naisten terveys, sekä fysiologinen että psykologinen, on uskomattoman monimutkainen ja suuri aihe, jota myös tunnetuimmat tutkijat eivät voi ymmärtää perusteellisesti. PMS-syndrooma on yksi tärkeimmistä syistä, jotka aiheuttavat naisten säännöllistä huonovointisuutta, huonoa terveyttä, joka vaikuttaa lähes kaikkiin elämänalueisiin. Itse asiassa tämä oireyhtymä on tunnettu jo pitkään, sen tärkeimmät merkit ja oireet on tunnistettu, joitakin hoitomenetelmiä ja -menetelmiä on kehitetty hyvinvoinnin maksimoimiseksi vaikeina aikoina. Mutta ennen kuin käsittelet yksityiskohtia, sinun tulee selvittää, mitä ICP on, mitä se on ilmaistu ja miten voit käsitellä sitä.

Vaaralliset PMS: mikä on tytöillä ja naisilla

Kuvat sivustosta: fishki.net

Naaraskeho ei ole samanlainen kuin mies, ja sen rakenteen ja fysiologian joitakin piirteitä on suunnattu synnytykseen, eli jälkeläisten syntymiseen ja kantamiseen. Nämä piirteet määrittävät tyttöjen, sairauksien ja epätasaisen ihmisten erityisongelmien mahdollisen esiintymisen. Mutta mitä se on - PMS, mistä se tulee ja millainen luonne siinä on? Itse asiassa tätä oireyhtymää ei voida kutsua taudiksi, vain nainen kuukautisten kynnyksellä muuttuu ärtyneeksi, voi tuntua pahalta, on päänsärkyä, ja joillakin jopa on akuutteja hyökkäysvaurioita.

Tässä lyhenteessä ei ole mitään vaikeaa, kukaan voi ymmärtää, jolla ei ole mitään ammatillista lääketieteellistä koulutusta. PMS on tavallinen premenstruaalinen oireyhtymä, joka on olennaisesti melko monimutkainen joukko erilaisia ​​oireita sekä merkkejä heikentymisestä naisen psykologisessa ja fysiologisessa elämässä. Tällaiset oireet voivat esiintyä suhdannevaiheessa, noin kaksi tai kymmenen päivää ennen kuukautisten alkamista. Itse asiassa kaikki nämä häiriöt ovat luonteeltaan sekä hormonaalisia että psyko-emotionaalisia, eivätkä ne ole pelkästään fysiologisella tasolla.

Jotkut lääkärit yhdessä PMS: n kanssa ja toisin sanoen esimerkiksi syklisen oireyhtymän tai premenstruaalisen ylijäämän oireyhtymän, premenstruaalisen sairauden jne. Kanssa. Ja kuinka paljon nämä nimet eivät olisi kuulleet toisin, lääketieteen lyhenne on sama - PMS.

Kuvat sivustosta: fishki.net

Oireyhtymän laajasta leviämisestä huolimatta, mitä se on, PMS, kaukana jokaisesta ymmärtää, ja jotkut jopa pitävät tätä ongelmaa itsessään suurella yllätyksellä, koska ilmiön oireet ovat melko epämääräisiä, ja monet naiset eivät välttämättä yhdistä omaa tilaansa tulevaan kuukausittain.

Mitä PMS tarkoittaa: selvitä, missä jalkasi kasvavat

Lääke on jo pitkään taistellut kysymyksessä siitä, mikä on PMS naisilla, minkä vuoksi se ei ilmene lainkaan ja mikä on tämän ilmiön luonne. On olemassa useita teorioita, joilla on aivan oikeus elämään, mutta tosiasiassa kaikki on vain hypoteeseja ja oletuksia. Ymmärretään, mitä tutkijat ajattelevat PMS: stä, miten he selittävät ongelman ja tarjoavat sen ratkaisemiseksi.

Hormonaalisten häiriöiden teoria

Suurin osa tiedemiehistä on taipuvainen psyko-emotionaalisten häiriöiden hormonaaliseen luonteeseen, joka johtuu naispuolisen kehon kahden päähormonin - progesteronin ja estrogeenin - välisestä konfliktista. Juuri ennen kuukautisten alkua on näiden aineiden määrällisten indikaattorien tasainen epätasapaino. Sitten nainen voi tulla liian väsyneeksi, uneliaiseksi, ärtyneeksi. Tänä aikana verenpaine voi merkittävästi kasvaa tai laskea, aiheuttaa päänsärkyä, jalat turpoavat.

Kuvat sivustosta: fishki.net

Kaikki olisi aivan täydellinen, jos se ei olisi yhtä vivahteista, että et voi alentaa. PMS ilmenee usein niissä naisissa, joiden hormonit ovat absoluuttisia tai lähellä tätä normaa. Tämä johtuu siitä, että ihana progesteroni ei ole vain vastuussa seksuaalitoiminnoista, vaan vaikuttaa suoraan korkeampaan hermostoon. Hän aiheuttaa sellaisen aineen tuotannon, joka lievittää ja rauhoittaa. Jos aineenvaihduntaprosessit ovat häiriintyneitä, se saattaa alkaa vapauttaa täysin toisen aineen, joka aiheuttaa vain masennusta, ärsytystä, aggressiota, letargiaa ja uneliaisuutta.

Allergia ja turvotus: armoton PMS

Ei niin kauan sitten, monet lääkärit mieluummin pitivät PMS: ää jollakin tavalla kehon allergiseen reaktioon omaan hormoniinsa, progesterooniin. On huomattava, että tämä teoria on ollut keskeinen monta vuotta, mutta se ei ole löytänyt mitään painavaa vahvistusta.

Kuvat sivustosta: Woman.ru

Toinen vaihtoehto on turvotuksen teoria, joka oli myös melko suosittu niin monta vuotta sitten. Hänen mukaansa uskottiin, että tällaiset olosuhteet ja epämiellyttävät merkit ja oireet voivat johtua nesteen kertymisestä kudoksiin, mikä aiheuttaa elinten turvotusta. Ja aivolisäkkeen oli tarkoitus olla syyllinen, se tuottaa hormoneja, jotka estävät nesteitä kehon kudoksissa.

Nykyaikainen teoria PMS: n alkuperästä

PMS: n alkamisen merkittävin versio katsotaan merkittävästi lisääntyneeksi sellaisten elinten, kuten aivolisäkkeen ja hypotalamuksen, herkkyydelle ulkoisille ärsykkeille. Eli PMS: n syy voi olla vakava stressi, liiallinen väsymys ja krooninen unihäiriö, työongelmat ja harmonisten suhteiden loukkaaminen perheessä, ilmasto- ja sääolosuhteet, virusinfektiot, fysiologiset sairaudet ja jopa väärä peruselintarvikkeiden joukko.

Kuvat sivustosta: g3.nh.ee

Mikä tahansa näistä ulkoisista ärsykkeistä voi toimia katalysaattorina PMS: n alkamiselle, mikä laukaisee eräänlaisen "ketjureaktion" pehmeässä naispuolisessa kehossa. Sitten jopa tuotanto, sekä progesteronin ja estrogeenin pitoisuus voidaan häiritä, sivuvaikutukset ja oudot oireet, jotka eivät häiritse tarkempaa tutkimusta.

Tärkeimmät oireet: mikä on PMS tyttöjen

Niinpä, mitä PMS tarkoittaa tytöissä, on tullut paljon ymmärrettävämmäksi, mutta sinun pitäisi tietää, että tämä oireyhtymä ei ehkä ole stabiili. Toisin sanoen, ei voi sanoa, että kaikki potilaat tuntevat sen ulkonäön aikana uneliaisuutta tai aggressiota, ei lainkaan. Pikemminkin tämä kaikki on muuttuva joukko oireita ja merkkejä, joilla on melko joustava muutosrakenne. Tärkeimmät ominaisuudet voidaan jakaa turvallisesti eri ryhmiin:

Kuvat sivustosta: fishki.net

 1. Neuropsykiatrinen ryhmä vastaa kaikista PMS: n ilmenemisistä neuroottisten häiriöiden muodossa. Naiset ja tytöt voivat nyt olla erityisen herkkiä muiden sanojen ja tekojen suhteen, ne ovat erittäin herkkä ja ärtyisä. Voi olla masennustila ja jopa paniikkikohtaukset, joita on äärimmäisen vaikea voittaa ja joskus ei ole mahdollista. Mikä on paniikkikohtaus, mitkä ovat sen oireet ja merkit löytyvät sivuiltamme.
 2. Toista merkkien ja oireiden ryhmää kutsutaan edemaattiseksi, koska jotkut nesteen kertymisen oireet elimistössä esiintyvät, minkä vuoksi vastaava teoria keksittiin. Sitten kädet, jalat, kasvot turpoavat, paino kasvaa yhdellä tai kahdella kilogrammalla, ja jopa käsien sormet saattavat tuntua "makkaroista". Monet tytöt huomasivat, että he eivät voineet puristaa itseään tuttuihin vaatteisiin, mustelmiin ja säkkeihin, jotka on muodostettu silmien alle, ja renkaat kaivavat kivuliasan ihoon.
 3. Kolmas oireiden ryhmä on kefalginen, joka kreikaksi tarkoittaa kipua aivoissa. Päänsärky on todellakin PMS: n tärkein kumppani, jota ilman on vaikea kuvitella tämän oireyhtymän kulkua. Se voi alkaa tehdä paljon melua päähän, kolhi temppeleihin, havaitaan korvien ruuhkia, näyttää uneliaisuus, ja kipu kehittyy usein pitkittyneiksi migreeneiksi. Joskus silmien edessä voi olla värillisiä pisteitä ja ympyröitä, pahoinvointia ja oksentelua.
 4. Oireiden kirkkain muoto on kriisimuoto, vakavin ja kivulias. Tällöin voidaan havaita teräviä hyppyjä valtimo- ja kallonsisäisessä paineessa, silmät loukkaantuvat ja tietoisuus on pilvinen. Näinä hetkinä piilotetut sairaudet voivat ilmetä, paniikkikohtaukset ja neuroosit voivat syntyä tai pahentua vakavasti. Usein nämä oireet voivat ilmetä yöllä tai varhain aamulla, jotka vielä pelottavat potilaita.

Valokuvat sivustosta: phytomed.org

Edellä mainittujen lisäksi tyttöjen PMS on jaettu valoihin ja vakaviin muotoihin. Valovirta tarkoittaa vain muutamia oireita koko joukosta, useimmiten 2-4, ei enempää. Esimerkiksi jotkut kaunottaret tuntevat lievää päänsärkyä, kosketusta, kyyneleyttä, kun taas toisilla on vatsakipu ja jalat turpoavat, kun taas toiset eivät silti voi nukahtaa ja ovat valmiita lyömään kenelle tahansa, joka kertoo heille "vino" sanan.

Vaikea muoto - jotain vakavampaa, täällä ei tapahdu oireita. Viisi tai useampia merkkejä saattaa näkyä kirjaimellisesti omistajansa hulluna. Sitten paine kasvaa, on vakavia psyko-emotionaalisia reaktioita, pelkoja, apatiaa, masennusta, paniikkikohtauksia. Voi olla pahoinvointi ja oksentelu, säännölliset ja melko voimakkaat lämpötilan vaihtelut, migreenit, joilla on voimakasta kipua alavatsassa, turvotus, heikkous ja hengenahdistus.

Riskiryhmä ja erityinen alttius

Kuvat sivustosta: Eva.Ru

On yllättävää, että ICP (termi selitettiin edellä) ei ole kaukana jokaisesta tytöstä tai naisesta, ja se voi esiintyä myös äkillisesti, vaikka mikään tällainen ei ole koskaan aiemmin havaittu. Tilastojen mukaan tällaisilla ilmenemismuodoilla on epäilystäkään onnellinen tunne noin kahdeksankymmentä prosenttia maan koko naisväestöstä. Lisäksi oireyhtymän ilmenemistiheys liittyy suoraan potilaan ikään.

 • Viisitoista yhdeksänkymmenen vuoden ikäisenä vain 20 prosenttia naisista on tottunut tuntemaan PMS: n merkit ja oireet.
 • Kaksikymmentäyhdeksän jälkeen prosenttiosuus kasvaa merkittävästi. Kaikista alle 39-vuotiaista potilaista havaittiin PMS-oireita puolessa tapauksista.
 • Neljänkymmenen jälkeen jokainen toinen nainen, jopa joskus tunne PMS: ää, kärsii monimutkaisista akuuteista oireista ja merkkeistä.

Kuvat sivustosta: edinstvennaya.ua

Elämän laatuun ja oireyhtymään vaikuttavien ulkoisten tekijöiden välillä on melko läheinen yhteys. Erityisessä riskiryhmässä naiset, jotka asuvat suurissa kaupungeissa, liike-elämän naisilla, henkistä työtä tekevillä ja jotka ovat aikaisemmin kärsineet erimielisyyksiä vauvojen syntymisestä, keskenmenoista, joilla on tai oli ongelmia ongelmia. Heikko fyysisesti, istumaton tai painon puuttuminen ovat myös alttiimpia PMS: lle.

Pms transkripti wikipedia

Hyvin kauan sitten kaikki lääkärit pohtivat, mikä aiheutti tilapäisen naishäiriön ennen kuukautisia. Wikipedia kirjoittaa tästä. Jotkut lääkärit selittivät tämän ilmiön Kuun ja muiden toimesta - sen alueen vaikutuksesta, jossa oikeudenmukaisen sukupuolen elämä edustaja. Ja vasta 20. vuosisadan alussa asiantuntijat olivat yhtä mieltä siitä, että PMS: n (premenstruaalinen oireyhtymä) tulkinta on kuukautisten lähestymistavan fyysisten ja psyykkisten merkkien yhdistelmä. Kyseiset oireet koskevat usein noin 80% kaikista naisista.

Ennaltaehkäisyn oireiden syyt

Tällä hetkellä kaikkien tutkimusten dekoodaus ei salli PMS: n todellisten syiden löytämistä. Suosituimmat teoriat ovat:

 • veden ja suolan tasapainon ongelmat;
 • allerginen endogeeniselle progesteronille;
 • psykosomaattisia lääketiede;
 • hormonaaliset häiriöt.

Hormonisen teorian dekoodaus, joka sanoo, että syklin toisessa vaiheessa hormonien vaihtelu tapahtuu, tunnistetaan loogisimmaksi. Tällöin elin käyttäytyy "riittämättömästi". Tämän estämiseksi sinun on luotava täydellinen tasapaino seuraavien hormonien kanssa:

 1. Estrogeenia. Se parantaa naisen mielentilaa, kehittää luovia kykyjään ja kykyä havaita uutta tietoa.
 2. Progesteronia. Sillä on rauhoittava vaikutus.
 3. Androgen. Lisää seksuaalista halua ja parantaa yleistä tilaa.

Wikipedian mukaan premenstruaalisen oireyhtymän esiintymiseen vaikuttaa useita tekijöitä. Käytännössä kaikki lääkärit hyväksyvät nämä indikaattorit:

 1. Serotoniinin määrän vähentäminen. ”Riemun hormonin” puute aiheuttaa psyyken vaihtelua ja aiheuttaa surun, kyyneleen ja kaipauksen.
 2. B6-vitamiinin puute. Tätä osoittavat väsymys, turvotus ja mielialan vaihtelut.
 3. Magnesiumin puute elimistössä, mikä johtaa takykardiaan, pään kipuun ja suklaanhimoon.
 4. Huonot tavat. Tupakointiongelmista kärsivät naiset kokevat PMS-oireita useita kertoja useammin.
 5. Liiallisen painon läsnäolo. Ylipainoiset tytöt kehittävät todennäköisemmin kyseisen oireyhtymän.
 6. Perinnöllisyys. Wikipedia sanoo, että meidän ei pitäisi sulkea pois geneettistä riippuvuutta PMS: n aikana.

Lisäksi komplikaatiot abortin, vakavan raskauden, usein stressin, kirurgian, infektioiden, kehon eri patologioiden jälkeen - kaikki tämä voi aiheuttaa premenstruaalisen oireiden esiintymisen.

Miten PMS toimii

Tällä ongelmalla on suuri määrä ilmentymiä. PMS: n tulkinta ja oireet Wikipediassa kuvaavat niitä:

 • naisen aggressiivinen tila;
 • usein masennus ja jatkuva ärtyneisyys;
 • painehyppy, nopea syke;
 • pahoinvointi ja oksentelu;
 • kivut pään ja sydämen;
 • lämpötilan nousu;
 • jano;
 • rintojen turvotus;
 • turvotus;
 • näön ongelmat.

Miten diagnosoidaan premenstruaalinen oireyhtymä

Ymmärtääkseen, mitä kehon kanssa tapahtuu, tyttöjen on kirjattava ajankohta, jolloin kuukautiset alkavat ja päättyvät, tallentaa ovulaation, niiden painon ja ongelmalliset oireet.

Jos naiset eivät noudata terveysongelmia syklin ensimmäisessä vaiheessa, tämä tarkoittaa sitä, että on olemassa PMS, eikä neuroosi, masennus tai mastopatia.

Jos kipuja esiintyy ennen kriittisten päivien alkua, tämä saattaa merkitä mahdollisia gynekologisia vaivoja: dysmenorrea, endometrioosi tai endometriitti.

Diagnoosin selvittämiseksi oli tarkka, on tarpeen tutkia tytön hormoneja: prolaktiinin ja progesteronin tasoa. Lisäksi riippuen siitä, mitä oireita esiintyy, asiantuntijat määrittelevät tällaisia ​​tutkimusmenetelmiä:

 1. MRI aivosairauksien vahvistamiseksi tai torjumiseksi.
 2. EEG epilepsian sulkemiseksi pois.
 3. Analyysi, joka määrittää munuaisten työn, jos on turvotusta.
 4. Rintarauhasen ultraääni vahvan turvotuksen kanssa. Tämä auttaa tunnistamaan orgaanisen patologian läsnäolon.

Tällöin kannattaa neuvotella lääkärin kanssa

Jos PMS: n oireet tytössä tekevät elämästään sietämättömän tai häiritsevät hänen työtä, sinun täytyy päästä eroon tästä epämiellyttävästä ilmiöstä. Testien perusteellisen tarkastelun ja dekoodauksen jälkeen asiantuntija määrää lääkärin ja suosittelee, miten hoito suoritetaan oikein.

Useimmiten lääkärit käyttävät oireenmukaisia ​​hoitomenetelmiä. Kun otetaan huomioon potilaan kulku ja valitukset, lääkärit määrittävät tällaisen hoidon:

 1. Psykoterapia. Käyttäytymistekniikoiden ja rentoutumisen avulla naiset pääsevät eroon ärtyneisyydestä ja masennuksesta.
 2. Jos sinulla on kipua eri lokalisoinnissa, voit ottaa huumeita, jotka lievittävät näitä kipuja.
 3. Diureetteja määrätään turvotukseen, joka poistaa ylimääräisen nesteen kehosta.
 4. Hormonihoito sopii toisen vaiheen epäonnistumiseen. Tämä määritetään erityisillä diagnostisilla testeillä.
 5. Antidepressiivinen hoito tehdään hermostuneisuutta, ahdistusta, aggressiivisuutta, paniikkaa ja unettomuutta vastaan.
 6. Antihistamiinit juovat, jos PMS: n salaaminen naisilla merkitsee histamiinin ja serotoniinin lisääntymistä.

Kaikkien edellä mainittujen lisäksi PMS: n hoitoon käytettävät lääkärit käyttävät homeopaattisia lääkkeitä, jotka parantavat verenkiertoa.

Miten selviytyä premenstruaalisesta oireyhtymästä

On joitakin vinkkejä, joiden avulla voit ymmärtää, mitä PMS on ja miten voit taistella sitä itse.

 • nukkua hyvin;
 • käytä aromaterapiaa;
 • antaa säännöllisesti keholle fyysistä toimintaa;
 • juoda vitamiineja;
 • syödä oikein;
 • suorittaa rentoutumisistuntoja;
 • seksiä säännöllisesti;
 • Älä unohda perinteisen lääketieteen menetelmiä.

Kumma kyllä, kaverit voivat myös kokea ICP: n. Mitä tapahtuu tänä aikana? Nuori mies on jatkuvasti väsynyt, välinpitämätön ympäröiviin tapahtumiin, haluaa aina nukkua ja kärsii seksuaalisten toiveiden eroista. Tällaisia ​​ilmiöitä selittävät kehon hormonaaliset häiriöt. Lisäksi kaverit kokevat usein useita jännityksiä, jotka voivat aiheuttaa samanlaisen tilan.

Nyt tulkinta on selvää, mitä PMS on tytöille. Vaikka Wikipedia kirjoittaa, että tämä oireyhtymä ei ole vaarallinen, se voi merkittävästi pilata oikeudenmukaisen sukupuolen elämän. Siksi älä aja ongelmaa - on parempi parantaa sitä ajoissa.

ICP: n merkitys ja tulkinta

Ehkä kaikki ovat kuulleet tällaisesta ilmiöstä kuin ICP, mutta lyhenteen tulkinta ei ole kaikille tiedossa. Miesedustajat eivät pidä tätä ongelmana ollenkaan, koska premenstruaalinen oireyhtymä on tekosyynä naisen virheelliselle käyttäytymiselle.

Hyväksytty määritelmä

On ymmärrettävä, että premenstruaalinen oireyhtymä ei ole sairaus. PMS on joukko oireita, jotka esiintyvät oikeudenmukaisessa sukupuolessa 3-7 päivää ennen kuukautisten alkua.

Itse asiassa PMS: n määritelmä on yksinkertainen: se on erityinen, epätyypillinen naisten käyttäytymiselle ja terveydentilalle useita päiviä ennen kuukautisia.

Syy tähän - muutokset hormonitasoissa. Juuri siksi, että tällaiset muutokset ovat normaaleja, premenstruaaliset oireet eivät ole patologisia. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että voit jättää ne ilman huomiota.

Koska se ei ole vain epävakaa tunnelma. Hormonitasojen muutokset aiheuttavat painehäviöitä, ruoansulatushäiriöitä, migreenejä ja jopa kuumetta. Erityisen vakava kurssi pysähtyy vain sairaalassa.

Jopa kohtalaisen PMS: n avulla naisella on vaikea johtaa normaalia elämää. Emotionaalinen tila vaikuttaa paitsi suhteisiin perheeseen ja ystäviin, myös suorituskykyyn. Ja jos katsomme, että joillekin naisille tämä aika ei kestä 5 päivää kuukaudessa, mutta yli 20, niin emme voi tehdä ilman lääkärin apua.

Monet ovat kiinnostuneita siitä, voiko PMS esiintyä miehillä. Itse asiassa ei tietenkään, koska tämä ehto riippuu lisääntymistoimintoa säätelevistä naishormooneista. Ihmispuoliskolla ihmiskunnassa ei ole näitä hormoneja, ja vastaavasti kuukautisia, eikä premenstruaalista oireyhtymää voi esiintyä.

Tietyissä tekijöissä, esimerkiksi hormonien tuotannon rikkomisessa, syntyy kuitenkin hyvin samanlainen tila - miesten ärtyneisyysoireyhtymä. Mikä on oma lyhenne - SMR. Kliiniset oireet ovat samat kuin naisilla ICP-jakson aikana.

Syndrooman syyt

Jotta ymmärrät paremmin, mitä premenstruaalinen oireyhtymä on, sinun täytyy selvittää, mikä aiheuttaa sen. Loppujen lopuksi ei ole mikään salaisuus, että tämä rikkomus häiritsee kaikkia naisia.

Aikaisemmin uskottiin, että oireyhtymä riippuu suoraan mielentilasta ja siksi viittaa psykologisiin ongelmiin. Yksityiskohtaisempi tutkimus osoitti kuitenkin, että syy ei ole lainkaan psyyken hallinnassa, eikä pelkästään siinä.

Niinpä ennen kuukautisten alkua estrogeenin ja progesteronin taso vähenee merkittävästi naaraskehossa. Hormonaalinen epätasapaino johtaa sellaisiin häiriöihin kuin:

 1. Nesteen kertyminen elimistössä aldosteronitasojen lisääntyessä. Tämä häiritsee hermoston toimintaa ja johtaa yleisen tilan heikkenemiseen.
 2. Masentunut tila tänä aikana on seurausta aivojen monoamiinioksidaasin suuresta määrästä.
 3. Lisäksi veren serotoniinin määrä, jota kutsutaan usein "onnen hormoniksi", laskee merkittävästi.

On olemassa useita subjektiivisia tekijöitä, jotka voivat pahentaa naisen tilaa:

 1. B-vitamiinin puute ruokavaliossa, joka on tarpeen hormonitoiminnan normaalin toiminnan kannalta. Tämä johtaa rintarauhasen nopeaan väsymiseen ja lisääntyneeseen herkkyyteen. Magnesiumin puute aiheuttaa takykardiaa ja huimausta.
 2. On osoitettu, että intensiteetillä, jolla PMS esiintyy, on geneettinen perusta. Toisin sanoen, läheisesti sukulaisilla naisilla oireet ovat yleensä yhtä suuret.
 3. PMS-epämukavuuden lisääminen voi aiheuttaa ilmastonmuutoksen jyrkkiä muutoksia tai viimeaikaista stressiä.

Premenstruaalisen oireyhtymän vakavuuteen vaikuttavat tekijät, kuten keskenmeno, abortti ja hormonaalisen ehkäisyn käyttö.

Paljon riippuu naisten elinympäristöstä. Niinpä tämä ongelma on paljon lähempänä suurkaupunkien asukkaita kuin maaseudulla asuvia.

Lääkärit totesivat, että Aasian ja Afrikan heimoissa suurin osa heikommasta sukupuolesta ei ollut koskaan kokenut tätä. Niistä PMS on harvinaisuus. Ehkä tämä johtuu ekologiasta. Ei ole mikään salaisuus, että ympäristön huono tila vaikuttaa haitallisesti kehoon, mukaan lukien hormonien tuotanto.

Oireiden luokittelu

Ymmärrettyään, miten PMS on purettu ja mikä vaikuttaa sen intensiteettiin, on vielä selvitettävä, mitä nainen tuntuu tänä aikana.

Oireista riippuen PMS on jaettu viiteen muotoon.

 1. Neuropsykiatrisia. Tällä esi-astruaalisen oireyhtymän ilmentymällä nainen muuttaa usein mielialaansa, aggressiivisuutta ja ärtyneisyyttä, joka hetkessä voi muuttua kyyneleeksi ja jopa masennukseksi. Mutta tässä tapauksessa paljon riippuu iästä. Nuoret tytöt kokevat todennäköisemmin apatiaa ja masennusta. Naisille, joiden ikä lähestyy 40 vuotta, aggressio voidaan korvata euforialla ja päinvastoin.
 2. Jos premenstruaalisessa jaksossa on migreenejä, verenpaineen muuttumatta, diagnosoidaan kefalginen häiriö, jolle on ominaista lisääntynyt hikoilu ja yöllä puutuminen käsissä. Joissakin tapauksissa kivuliaita sydämen alueella.
 3. Nuorilla tytöillä on tavallisimpia esiasteisen oireyhtymän edemaattisia muotoja. Tällöin ei vain rintarauhaset turvota, raajojen ja kasvojen turvotus voi näkyä. Rinnan herkkyys ja turvotus on normaali kudosvaste hormonitasojen muutoksille. Mutta vatsakipu ja sakraalinen selkä, joka on ominaista PMS: n tällaiselle muodolle, voi aiheuttaa huolta.
 4. Epämiellyttävin ja vaarallisin on premenstruaalisen oireyhtymän kriisimuoto. Naisella on jyrkkä verenpaineen, takykardian, sydämen alueen kipu (sorrettava tai puristava). Oireet ilmenevät yleensä yöllä, mikä johtuu autonomisen hermoston lisääntyneestä aktiivisuudesta. Vaikeissa tapauksissa kehossa on vapinaa, joka sitten monistetaan ja sitten hajoaa. Aamulla koko yön sairaus katoaa, mutta virtsaaminen lisääntyy.
 5. Jälkimmäinen muoto voi sisältää kaikki edellä mainitut oireet, sitä kutsutaan epätyypilliseksi. Oireet eivät tietenkään näy kerralla. Eräänä päivänä voi olla päänsärky ja tunnottomuus, ja toinen päivä - mielialan muutokset ja korkea verenpaine. Oireiden ilmentyminen voi vaihdella myös kuukausittain. Ennenaikaisen oireyhtymän epätyypillisen ilmenemisen erityispiirre on lisääntynyt kehon lämpötila, joka ei ole luonteeltaan tarttuva. Joskus indikaattorit saavuttavat 38 ° C. Kuukautisten alkuaikoina kuume ja muut sairaudet pääsääntöisesti taantuvat.

Vakavuusasteet

PMS voi olla lievä, keskivaikea tai vaikea.

Niinpä, lievällä ilmenemismuodolla, nainen käytännössä ei tunne muutoksia, eikä lääketieteellistä hoitoa tarvita. Keskimääräinen aste kannustaa tyttöjä ottamaan huumeita epämukavuuden poistamiseksi. Vaikea oireyhtymä on lähes mahdotonta hoitaa kotona. Ensisijaisen jakson dekompensoitu muoto on pääsääntöisesti vaikeinta kantaa.

Dekompensoidut ja kompensoidut lomakkeet vaihtelevat keston mukaan. Jos PMS esiintyy 3-5 päivää ennen kuukautisia ja päättyy kahden ensimmäisen päivän aikana, he puhuvat kompensoidusta muodosta. Dekompensoidun muodon tapauksessa merkit saattavat näkyä jo 10 päivää ennen kuukautisia ja ne pysyvät 10 päivän ajan niiden valmistumisen jälkeen. Näin ollen PMS: n kokonaiskesto voi olla 25 päivää kuukaudessa.

Tämä tarkoittaa, että nainen tarvitsee asiantuntijoiden apua ja asianmukaista jatkuvaa hoitoa.

Jotta voisit ymmärtää, onko PMS: n merkkejä, sinun on pidettävä päiväkirja itsehallinnasta. Naisen tulisi kirjoittaa useita tunteja päivittäin tunteitaan ja fyysisesti. 3 kuukauden kuluttua voit analysoida tiedot ja selvittää, miten hyvinvointi muuttuu ennen kuukautisia ja onko tarvetta hakea apua.

Kaikki tyttöjen synnytyksestä

Premenstruaalinen oireyhtymä on oireiden kompleksi, joka esiintyy kuukausittain kuukautiskierron toisella puoliskolla. Tytöissä taudilla on yksilöllinen kurssi, koska PMS-oireiden joukko on erilainen jokaiselle reilulle sukupuolelle. Muutama päivä ennen kriittisten päivien saapumista voi ilmetä päänsärkyä, ärtyneisyyttä, masennusta, pahoinvointia, oksentelua, vatsakipua tai sydämen aluetta, iho-ongelmia, turvotusta jne.. Ja vaikeammissa tapauksissa neuroosi kehittyy.

Tässä artikkelissa voit saada täydellistä ja kattavaa tietoa premenstruaalisesta oireyhtymästä: mitä se on, miten PMS tarkoittaa, mikä aiheuttaa oireyhtymän, ja millaisia ​​oireita ja tämän häiriön hoitoa.

ICP-konsepti

Premenstruaalinen oireyhtymä on lyhenne PMS. Tämä tauti on yhdistelmä erilaisia ​​kehon muutoksia ja häiriöitä, jotka vaikuttavat sekä fyysiseen että psyko-emotionaaliseen tilaan. Sille on ominaista suuri määrä oireita, jotka alkavat ilmetä 2-10 päivää ennen kuukautisten saapumista, keskimäärin ICP alkaa viikkoa ennen sääntelyä. Hormonisen epätasapainon lisäksi naisella on tänä aikana pulaa hivenaineista, mikä johtaa usein mielialan vaihteluihin ja epämukavuuden esiintymiseen.

Koska PMS: llä on syklinen luonne, sitä kutsutaan myös sykliseksi oireyhtymäksi, mutta tämän taudin englanninkielinen versio kirjaimellisesti tarkoittaa "premenstruaalista jännitysoireyhtymää". Tilastojen mukaan vain viidesosa alle 30-vuotiaista naisista joutuu kohtaamaan tämän oireyhtymän, kun taas alle 40-vuotiailla naisilla on jo yksi tai useampi PMS-ilmentymä puolessa tapauksista. Lisääntyneen iän loppuun mennessä 60%: lla naisista esiintyy premenstruaalisia oireita. Kaukaasialaisten rotujen naiset, jotka ovat alikantalaisia ​​ja joihin kohdistuu liiallista henkistä stressiä, ovat vaarassa.

Iän myötä PMS-oireiden puhkeamisen aika lisääntyy ja oireet pahenevat. PMS: n kuuluisin merkki on dramaattinen muutos mielialalla ja ärtyneisyydessä. Usein on vatsakipu ja maitorauhasen turvotus. Jotkut syklisen oireyhtymän oireet ovat samanlaisia ​​kuin raskaus, mutta mitä pidempään nainen on PMS: llä, sitä tarkemmin hän voi erottaa häiriön suunnittelusta.

Miksi ICP syntyy?

Valitettavasti modernilla lääketieteellä ei ole tarkkaa vastausta kysymykseen siitä, miksi synnyttää premenstruaalinen oireyhtymä. On olemassa monia erilaisia ​​teorioita, jotka selittävät tämän häiriön kehittymisen:

 • veden ja suolan tasapainon rikkominen, joka johtaa "vesimyrkytykseen";
 • allerginen reaktio endogeeniselle progesteronille;
 • psykosomaattinen luonne.

Todennäköisin ja todennäköisimmin PMS: n alkuperän hormonaalinen teoria, joka väittää, että PMS on seurausta kuukautiskierron toisen vaiheen hormoneista. Oikea hormonien yhdistelmä takaa naispuolisen kehon normaalin toiminnan:

 • Estrogeenit parantavat terveyttä, stimuloivat aivojen toimintaa ja lisäävät elinvoimaa;
 • liiallisella progesteronilla on rauhoittava vaikutus, joka johtaa syvennyksiin syklin toisessa vaiheessa;
 • androgeenit voivat vaikuttaa seksuaaliseen haluun, lisätä kykyä työskennellä ja energiaa.

Ovulaation jälkeen kuukautiskierron toisen vaiheen alussa naisen hormonaalinen tasapaino muuttuu täysin, elin voi reagoida eri tavalla tällaisiin muutoksiin. On tapauksia, joissa ICP siirrettiin seuraavalle sukupolvelle.

Ennaltaehkäisevän jakson endokriinisen epävakauden vuoksi kehossa esiintyy somaattisia ja psykovegetatiivisia muutoksia. Ne johtuvat hormonaalisesta "swingistä" koko syklin ajan ja reaktiosta heille sisäelinten aivoissa:

 • Kun estrogeeni on lisääntynyt, progesteronipitoisuus kasvaa ensin ja laskee sitten. Tämän vuoksi näkyviin tulee turvotuksia, rintarauhaset vahingoittuvat, sydän- ja verisuonijärjestelmän toiminta häiriintyy, paine hyppää, nainen tulee aggressiiviseksi ja ärtyneeksi;
 • lisääntyvällä prolaktiinituotannolla säilyy enemmän nestettä kehossa;
 • lisääntyvällä prostaglandiinitasolla, kasvullisilla verisuonihäiriöillä, ruoansulatuskanavan ongelmilla ja päänsärkyillä voi esiintyä.

Kaikki PMS: n syyt vähenevät hormonaaliseen epätasapainoon, mutta sen ilmenemisen syyt voivat olla seuraavia tekijöitä:

 • serotoniinin lasku, joka aiheuttaa PMS: n henkisiä oireita: melankoliaa, masennusta, repeytymistä;
 • alhainen B6-vitamiinin taso edistää nesteen kertymistä elimistöön, lisää maitorauhasen herkkyyttä, edistää äkillisiä mielialan vaihteluja;
 • magnesiumin puutos voi aiheuttaa takykardiaa, huimausta, päänsärkyä ja halu syödä makeisia;
 • tupakka - tupakoivat naiset kärsivät 2 kertaa todennäköisemmin PMS-oireista;
 • ylipaino-ongelmat - naiset, joiden painoindeksi on yli 30 yksikköä, kokevat todennäköisemmin PMS: n vaikutukset;
 • PMS voidaan periä;
 • monimutkainen synnytys, abortti, keskenmeno, gynekologinen kirurgia;
 • stressaavat tilanteet.

Lomakkeet, tutkinnot, vaiheet

Premenstruaalisen jännityksen oireyhtymä tai, koska sitä kutsutaan tavallisemmaksi, PMS: llä on erittäin laaja luokitus. Oireiden vakavuuden mukaan häiriöllä on seuraavat muodot:

 • turvotus - sille on ominaista jalkojen ja kasvojen turvotus sekä liiallinen hikoilu;
 • neuropsykkiseen muotoon on tunnusomaista, että emotionaalisessa taustassa on jyrkät laskut;
 • cephalgic - tärkein oire on voimakas päänsärky;
 • Kriisi - siihen liittyy terävä ja voimakas hyppy verenpaineessa;
 • Epätyypillinen - tyypillinen oire on kehon ja migreenin lisääntynyt t ° C;
 • sekoitettu - yhdistää häiriön eri muotojen oireet.

PMS: n vakavuus tytöissä voi olla vaikeaa ja helppoa. Ensimmäisessä tapauksessa ei esiinny enempää kuin 10 merkkiä, joista viisi on eniten. Lievällä asteella naisella ei ole enempää kuin viisi merkkiä, joista suurin on vain 2.

Taudin kolme vaihetta:

 1. Korvausta. Merkit ovat heikkoja tai eivät näy lainkaan, mutta kuukautisten alkaessa ne häviävät kokonaan.
 2. Subcompensated. Symptomatologia ilmaistaan ​​ja vaikuttaa negatiivisesti suorituskykyyn. Kasvu iän naisten kanssa.
 3. Dekompensoitunut. Oireet ovat hyvin voimakkaita, mutta kriittisten päivien alkaessa ne häviävät välittömästi.

PMS: n kaikki muodot ja vaiheet ovat hoidettavissa, mutta tähän on käytettävä paljon aikaa ja vaivaa.

oireet

Ennakkosyntyneen oireyhtymän oireiden luettelo voi sisältää jopa 150 erilaista ilmenemismuotoa. Tämän tilan oireet ovat hyvin kirkkaita ja monipuolisia, ja joissakin tapauksissa PMS: n kliiniset oireet ovat hyvin samankaltaisia ​​kuin raskaus tai erilaiset gynekologiset sairaudet.

Jos tytöllä on PMS, jossa on enintään neljä oireita, tämä on normi. Jos on olemassa 4–10 merkkiä - kohtalaisen vakavan oireyhtymän, kun todetaan yli 10 oireita - vaikea vaihe, joka voi johtaa naisen vammaisuuteen. Jos tiedät kaikki PMS: n oireet, voit helposti erottaa tämän tilan muista sairauksista tai raskaudesta.

Fysiologiset oireet

Follikkelin repeytymisen jälkeen ja muna lähtee kohdusta, sen sijaan syntyy keltainen runko, joka vapauttaa progesteronia. Juuri tämä hormoni on toisen jakson aikana ennen kuukautisia, joka valmistaa kehon uudelle syklille ja edistää endometriumin kasvua. Progesteronipitoisuuden lisääntyessä saattaa ilmetä seuraavia syklisen oireyhtymän oireita:

 • vähentynyt seksuaalinen halu ja pahenee dramaattisesti välittömästi ennen kriittisiä päiviä;
 • kuiva tai liiallinen emättimen purkaus;
 • kehon turvotus ja maitorauhasen turvotus;
 • kasvojen turvotus, joka johtuu siitä, että neste säilyy kehossa;
 • ihottuman esiintyminen leukassa;
 • kipu vatsan vetämisessä;
 • ruokahaluttomuus ja gastronomiset mieltymykset voivat voimakkaasti olla suolainen tai makea;
 • usein halu juoda;
 • turvotus, ummetus, ripuli, ilmavaivat ja muut ruoansulatuskanavan ongelmat;
 • kipu lihaksissa ja nivelissä.

Vegeto-vaskulaariset ilmentymät

Liiallinen prostaglandiinipitoisuus kehossa PMS: n aikana johtaa ongelmiin sydän- ja verisuonijärjestelmässä, ja oireyhtymän kasvullisten ja verisuonien merkkien ilmentyminen:

 • verenpaineen lukemien ja verisuonten häiriöiden jyrkkä muutos;
 • pahoinvointi oksenteluun;
 • huimaus;
 • sydämen rytmihäiriöt;
 • surut.

Iän myötä syklinen oireyhtymä liittyy päänsärkyyn ja migreeniin.

Psyko-emotionaaliset oireet

Sykliseen oireyhtymään liittyvät mielenterveyshäiriöt ovat eniten havaittavissa muille, joten lähes kaikki tietävät emotionaalisista muutoksista PMS: n prekursorina. Mutta on muitakin tämäntyyppisiä oireita:

 • dramaattisesti muuttavat mielialaa;
 • masennus ja masennus;
 • ärtyneisyys;
 • unettomuus tai pitkäaikainen lepotila;
 • huomiotta huomiota;
 • voimakas aggressio;
 • itsemurha- ja paniikkikohtaukset (oireet, jotka ovat hyvin harvinaisia).

Jos PMS: ään liittyy vain vähäinen epäselvyys, ei ole syytä huolehtia, mutta vakavampien merkkien, kuten hermojen, hoito voi olla tarpeen.

Milloin se alkaa ja kuinka kauan se kestää

Monet naiset, varsinkin ne, jotka eivät ole koskaan kokeneet syklistä oireyhtymää, ovat kiinnostuneita siitä, kuinka monta päivää ennen kuukautisia se alkaa ja kuinka kauan ICP on. Premenstruaalisen oireyhtymän alkamisen tarkka ajoitus ei ole. Oireet kaikissa ilmenevät eri tavalla. Lievällä häiriötasolla 3-4 merkkiä voi esiintyä 2–10 päivän kuluessa ennen säätäjää, joista 1 tai 2 lausutaan. Kun vakava PMS alkaa, oireet näkyvät 3-14 päivää ennen kuukautiskiertoa. Tällöin voidaan laskea 5 tai useampia oireyhtymän merkkejä, joista 3 on selvästi ilmaistu.

Häiriön kesto on myös yksilöllinen, mutta useimmiten tyttöjen PMS kestää kuukautisten alkamisen. Jos oireet jatkuvat koko syklin ajan, on välttämätöntä kommunikoida asiantuntijan kanssa, koska tämä voi osoittaa muiden sairauksien esiintymisen. PMS-mastopatian, neuroosin, kilpirauhasen sairaus voidaan peittää. Jos oireet ilmenevät vain ennen kuukautisia, esiintyy todennäköisimmin gynekologisia sairauksia ja kasvaimia.

PMS-virta

PMS naisilla menee eri tavalla. Joissakin tapauksissa oireet ilmenevät samaan aikaan ja kulkevat säädön alkamisen myötä. Vakavammissa tapauksissa potilaan tila vuosien varrella voi vain pahentua, ja oireiden määrä kunkin syklin aikana kasvaa jatkuvasti. Vaikeissa tapauksissa PMS: n oireet eivät häviää kriittisten päivien alkamisen jälkeen, mutta ne pysyvät jopa niiden valmistumisen jälkeen, ajan myötä aika, jossa ei ole esirauhasen oireita, vähenee merkittävästi. Tämä johtaa vammaisuuteen. On tapauksia, joissa syklisen oireyhtymän merkit näkyvät vaihdevuosien aikana. Tällä ehdolla on nimi "muunnettu ICP".

Naiset, joilla on lievä PMS, voivat kokea lievää pahoinvointia, joka ei vaikuta haitallisesti elämänlaatuun. Vakava oireyhtymä vaikuttaa yksityisyyden suojaan, johtaa vammaisuuteen, ja joissakin tilanteissa vaaditaan vammaisuustodistuksen antaminen.

diagnostiikka

Kokenut asiantuntija voi helposti diagnosoida PMS: n naisen oireista, varsinkin jos heidän ilmentymisensä on tietty suhdanne. Tämä sairaus on poikkeus lääketieteellisiin sääntöihin, koska potilas voi kertoa asiantuntijalle enemmän ICP: n merkkeistä kuin tutkimus ja tutkimus. PMS: n diagnosoinnissa käytetään kuitenkin useita tutkimuksia ja analyysejä:

 • puhuminen potilaan kanssa hänen fyysisestä ja emotionaalisesta hyvinvoinnista ja tietojen kerääminen PMS-merkkeistä;
 • verikoe veren hormonien pitoisuudelle;
 • Rintakehän ultraäänitutkimus, jos on raskautta ja kipua;
 • Röntgenkuvat;
 • CT ja MRI;
 • päivittäinen virtsanalyysi;
 • verenpaineen mittaus;
 • erikoistuneiden asiantuntijoiden (neuropatologi, psykologi, neurologi, kardiologi jne.) lisäneuvottelut.

Jotta helpompaa ja nopeampaa saada tarkkaa diagnoosia ja määrätä tehokas hoito, gynekologit suosittelevat, että kaikki lisääntymisikäiset naiset pitävät kuukautiskierron. On välttämätöntä merkitä paitsi kuukautisten alkua ja loppua, myös tunteita koko kuukautiskierron ajan.

hoito

Ei jokainen nainen tietää, mitä tehdä premenstruaalisen oireyhtymän ilmenemismuotojen kanssa, miten päästä eroon niistä ja estää ulkonäkö tulevaisuudessa. PMS-hoidon tulisi olla kattava. Jotta lääkehoito antaisi maksimaalisen tuloksen, naisen täytyy muuttaa elämäntapaansa ja ravitsemustaan ​​täysin. Erittäin hyvä vaikutus epämiellyttävien oireiden poistumiseen, kun PMS näyttää kasviperäisiä hoitoja, aromaterapiaa ja joogaa. Kirjoitamme tarkemmin kaikki oireyhtymän hoitomenetelmät.

Elämäntapa

Lääkehoito PMS ei tuota vakaa ja pitkäikäistä tulosta, jos nainen ei muuta hänen elämäntapaansa. Ennaltaehkäisevän oireyhtymän negatiivisten oireiden estämiseksi päivittäistä rutiinia on muutettava. Survive ICP auttaa seuraavia suosituksia:

 • sinun on varmistettava asianmukainen lepo kehollesi, sillä sinun täytyy nukkua 8-10 tuntia päivässä. Useimmat naiset, joilla on lievä PMS, ovat normaalin nukkumisen jälkeen huomanneet, että heidän tilansa on parantunut merkittävästi. Täysi lepo eliminoi ahdistusta ja ärtyisyyttä, vähentää aggressiotasoa, parantaa koskemattomuutta. Jos unihäiriöissä on ongelmia, ilta kävelee ja huoneen ilmanvaihto voi päästä eroon unettomuudesta;
 • Masennustilan voittamiseksi sinun on käytettävä järjestelmällisesti 2-3 kertaa viikossa. Liikunta lisää endorfiinin määrää veressä, mikä parantaa mielialaa ja hyvinvointia. Positiivinen vaikutus kehoon voi olla jooga, tanssi, kehon joustavuus, lenkkeily ja muut kohtuulliset kuormat;
 • hyvää ravitsemusta olisi täydennettävä ottamalla käyttöön vitamiinikomplekseja, jotka sisältävät magnesiumia ja B6-vitamiinia, E, A. Tämän koostumuksen ansiosta voidaan poistaa PMS: n selkeät oireet: vähentää sykettä, poistaa unettomuus, ahdistus, väsymys ja ärtyneisyys;
 • sinun täytyy välttää stressaavia tilanteita ja ohjata ajatuksiasi myönteiseen suuntaan, jotta tämä käytäntö jooga ja meditaatio;
 • sukupuolen pitäisi olla säännöllinen. Aktiivinen sukupuolielämä lievittää stressiä, poistaa huonoja tunteita, parantaa koskemattomuutta ja lisää endorfiinien tasoa.

ruoka

Oikea ja tasapainoinen ruokavalio PMS: n avulla auttaa poistamaan tämän tilan epämiellyttävät oireet. Jos esimerkiksi pienennät kulutetun kofeiinin määrää, toisin sanoen juoda vähemmän kahvia, Coca-Cola ja älä syö suklaata, voit poistaa mielialan vaihtelut ja järjetöntä ahdistusta.

Ruokavalio ei saisi olla tiukka, on tärkeää, että ruokavaliossa oli paljon kalsiumia ja kuituja sisältäviä elintarvikkeita. Tämä ruoka parantaa suolistoa ja poistaa ylimääräisen veden kehosta. Ruokavalion tulisi koostua 75% hiilihydraateista, 15% proteiineista ja vain 10% rasvoista.

Rasvaisen, mausteisen ja mausteisen ruoan määrä on parempi rajoittaa, koska se estää maksan osallistumisen estrogeenien vaihtoon. Lisäksi on parempi poistaa naudanliha ruokavaliosta, koska se on keinotekoisen estrogeenin lähde.

On parempi juoda yrttiteetä, juuri puristettua sitruunamehua, porkkanaa ja puhdasta juomavettä. Alkoholijuomia tulisi rajoittaa, koska ne huuhtovat vitamiineja ja kivennäisaineita elimistöstä, ja alkoholin vaikutuksesta maksa on pahempaa selviytyä hormonien käytöstä.

Ruokavalion pitäisi olla murto-osa. Jotta vältytään ylikuumenemiselta ja ylläpidetään tarvittavaa insuliinitasoa veressä, sinun täytyy syödä 5-6 kertaa päivässä pieninä annoksina.

Koska PMS: lle on ominaista ruokahalu hyppää, on aivan luonnollista, että juuri ennen kuukautisia nainen voi haluta jotain suolaista tai "haitallista", ei ole mitään huolta, joskus sinun täytyy vastata kehosi tarpeisiin, jotta olisit mukavampi.

lääkkeet

Koska PMS: llä on hyvin suuri määrä oireita, premenstruaalisen oireyhtymän hoito on oireenmukaista. PMS: n varoja on käytettävä vain reseptillä. PMS: ää voidaan hoitaa seuraavilla lääkeryhmillä:

 • emotionaalisten tippojen vähentämiseksi, masennuksen ja ärtyneisyyden poistamiseksi, rauhoittavia aineita määrätään yhdessä psykoterapian ja rentoutumisjaksojen kanssa;
 • poistaa vatsan ja alaselän kipua sekä lievittää päänsärkyä ei-steroidiset tulehduskipulääkkeet - Nimesulidi, Ketanov, Ibuprofeeni;
 • diureetteja voidaan määrätä ylimääräisen nesteen poistamiseksi kehosta ja erittelemään turvotusta PMS: ssä;
 • Jos testien ja testien tulokset ovat osoittaneet, että kuukautiskierron toisen vaiheen aikana on hormonaalisia häiriöitä, voidaan määrätä hormonihoitoa, joka sisältää gestageenit. Medroksiprogesteroniasetaattia tai Duphastonia tulee juoda kuukautiskierron 16. päivästä 25. päivään;
 • vähentää ärtyneisyyttä, hermostuneisuutta, aggressiivisuutta, unettomuutta ja muita PMS: n neuropsykiatrisia ilmenemismuotoja, rauhoittavia aineita ja masennuslääkkeitä määrätään - Rudotel, Zoloft, Sertralin, Prozac, Sonapaks, Tazepam jne. Ne on otettu syklin toisessa vaiheessa 3. päivänä. oireita;
 • jos PMS: llä on kriisi tai kefalginen muoto, Parlodel tulee juoda syklin toisessa vaiheessa. Jos testit osoittavat kohonneita prolaktiinitasoja, tämä lääke tulisi juoda jatkuvasti;
 • edemaattisessa tai kefalgisessa muodossa antiprostaglandiinin antaminen on määrätty syklin 2. vaiheelle - Naprosiini, Indometasiini;
 • Jos serotoniini- ja histamiinitasot lisääntyvät, antihistamiinihoito on määrätty. Sinun on ensin seurattava, kun ensimmäiset PMS-merkit tulevat esiin, ja seuraavassa syklissä, 2 päivää ennen oireyhtymän alkamista, antihistamiineja tulee ottaa kuukautisten toiseen päivään saakka;
 • parantaa verenkiertoa pitäisi juoda 3 viikkoa Nootropil, Aminolol tai Grandaksin;
 • neurotransmitterin aineenvaihdunnan normalisoimiseksi keskushermostojärjestelmässä, kun kehitetään kefalgisia, neuropsykkisiä ja teräviä PMS-muotoja, Difenin tai Peritol tulisi ottaa. 3-6 kuukauden kesto;
 • lisäksi lääkäri voi määrätä homeopaattisia korjaustoimenpiteitä Remensia tai Mastodinonia sekä ottaa vitamiinikomplekseja masennukseen.

Folk-korjaustoimenpiteet

Perinteisen lääketieteen menetelmien terapeuttisen vaikutuksen parantamiseksi on parasta täydentää perinteistä hoitoa. Taistelussa PMS: ää vastaan ​​yrtit auttavat parhaiten, voit valmistaa kamomillaa, piparminttua, johanneksen virvoitusjuomaa, kermavaahtoa ja muita kasviperäisiä teetä. Myös hyvä vaikutus antaa äidinmaidon tai valerianin infuusion. Heidän täytyy ottaa 30 tippaa 3 kertaa päivässä.

Jos nainen ei ole allerginen, voit harjoittaa aromaterapiaa, ja koostumus koostuu erilaisista eteerisistä öljyistä, kuten laventeli, geranium, ruusu, bergamotti, kataja, basilika ja salvia. Kotona voit ottaa rentouttavan kylpyamme 2 viikkoa ennen kuukautisten alkua, joka riittää pudottamaan pari tippaa edellä mainittuja öljyjä veteen.

ennaltaehkäisy

Ennaltaehkäisevän oireyhtymän kehittymisen estämiseksi on noudatettava yksinkertaisia, mutta erittäin tehokkaita suosituksia:

 • tartu ruokavalioon. Ruokavalion tulisi olla tasapainoinen, siihen olisi ehdottomasti sisällyttävä elintarvikkeita, jotka sisältävät runsaasti vitamiineja, kaliumia, magnesiumia ja kalsiumia. Voit kuluttaa näitä elementtejä vitamiinikompleksien koostumuksessa;
 • valvoa kehon painoa, älä salli ylikuumenemista ja kovaa ruokavaliota;
 • älä anna kehollesi kovaa fyysistä rasitusta ja älä anna periksi psyko-emotionaalisille häiriöille;
 • johtaa terveelliseen elämäntapaan, luopua huonoista tottumuksista ja käyttää järjestelmällisesti;
 • harjoittaa säännöllisesti suojattua sukupuolta, mieluiten säännöllisen kumppanin kanssa;
 • mene gynekologin rutiinitarkastuksiin vähintään kerran puolessa vuodessa;
 • Hormonihoidon nimittämisen yhteydessä ota kaikki lääkkeet kokoonpanossaan ajoissa ja ilmoita myös asiantuntijalle terveydentilasi muutoksista, jotta se voi muuttaa tai peruuttaa lääkkeen ajoissa ilman terveydelle haitallista vaikutusta.
 • jos PMS esiintyy, älä koskaan käsittele sitä itse, kaikki hoitomenetelmät on sovitettava yhteen lääkärisi kanssa.

Naisten arvostelut

Annamme palautetta useilta naisilta, jotka ovat kohdanneet PMS: n elämässään:

Ennen joka kuukausi minusta tuli todellinen huijaus, ja halusin riitellä jonkun kanssa niin paljon. Oma gynekologi ei suositellut kärsimään hermostuneisuutta, vaan juomaan Remens-kurssin. Nyt ja kuukausittain mene säännöllisesti, eikä PMS: ää ole;

Kun minulla on PMS, merkki on yksinkertaisesti huono, aggressiivisuus ja ärtyneisyys ovat ylivoimaisia. Vaikka en aio mennä lääkäriin, aloin juoda vitamiineja B6, kävelen enemmän kadulla, menin urheiluun, tuntui olevan helpompaa, enkä saa sukulaisiani niin paljon mielialan vaihteluja;

Minun PMS alkoi ilmaantua, kun aloin ottaa suun kautta otettavia ehkäisyvälineitä, ennen kuin ei ollut sellaista asiaa, mutta nyt 5-6 päivää ennen kuukautisia esiintyy villi zhor, rintakehä turvotetaan ja sattuu pahasti, vetää alavatsan ja hermot ovat yleensä vieressä. Aion mennä lääkäriin vaihtamaan lääkettä. Kuten kävi ilmi, PMS on erittäin huono häiriö sekä minulle että ympärillä oleville ihmisille.