PMS: lomakkeet ja merkit. Miten lopetetaan premenstruaalisen oireyhtymän oireet?

Perustettu käsitys naisrakenteen hauraudesta on perusteltu: toisin kuin miehillä, heikomman sukupuolen edustajilla on todellakin monimutkaisempi fysiologinen organisaatio, joka on tarpeen lisääntymistoiminnon suorittamiseksi. Esimerkkinä tästä on premenstruaalinen oireyhtymä (PMS), joka voi ravistaa jopa tasapainoisimman ja terveimmän nuoren naisen fyysistä ja henkistä hyvinvointia. Tässä artikkelissa tarkastellaan tavallisia ennakkoluuloja, jotka liittyvät tähän tilaan, ja selvittää, miten helpottaa PMS: n kulkua.

Afobazolilla on monimutkainen vaikutus, joka vähentää PMS: n useita oireita kerralla: vähentää ahdistusta, jännitystä, hermostuneisuutta ja ärtyneisyyttä, parantaa keskittymiskykyä, auttaa unettomuudessa, poistaa huimausta.

Totta ja myyttejä PMS: stä

Useita stereotyyppejä liittyy premenstruaaliseen oireyhtymään - tämä selittyy sillä, että tiedemiehet eivät ole vielä lopulta määrittäneet tämän ilmiön esiintymismekanismeja. Lisäksi PMS: n laajalle levinnyt käyttö naisten keskuudessa puhuttiin julkisesti suhteellisen äskettäin (aikaisemmin kaikki kuukautiskiertoon liittyvä oli eräänlainen tabu yhteiskunnassa). Ei ole yllättävää, että heikomman sukupuolen edustajat, jotka olivat onnekkaita koskaan kokemaan epämukavuuden oireita ennen kuukautisia, ja jotkut miehet pitävät tätä ongelmaa kaukana. Joidenkin sosiologien mukaan PMS on kulttuurinen ilmiö: sen jälkeen, kun naiset ovat perehtyneet tämän oireyhtymän olemassaoloon, he alkavat etsiä merkkejä psykologisesta epävakaudesta määritellyllä ajanjaksolla, ja joka kuukausi he selittävät syyt epämuodostumiseen.

Useimmat asiantuntijat ovat kuitenkin taipuvaisia ​​uskomaan, että premenstruaalinen oireyhtymä on monimutkainen fysiologinen prosessi, jolle on ominaista endokriiniset, psykoemionaaliset ja verisuonitaudit.

Tilastojen mukaan PMS: ää havaitaan puolessa lisääntymisikäisistä naisista, joista noin 5–10% oireista on niin voimakkaita, että ne aiheuttavat vammaisuuden. Ei ole sattumaa, että tämä ehto sisältyy Maailman terveysjärjestön tautien kansainväliseen luokitteluun: toisin sanoen diagnosoitu premenstruaalinen oireyhtymä on pätevä syy sairaalaluettelon saamiseen.

Yleensä PMS: n kesto vaihtelee kahdesta päivästä viikkoon, kun taas iän myötä tämä indikaattori, kuten oireiden vakavuus, pyrkii kasvamaan.

Mikä on tämän ilmiön syy? Muutama päivä ennen kuukautiskierron päättymistä sukupuolihormonien pitoisuus naisen veressä laskee merkittävästi: elin ymmärtää, että raskaus ei ole tullut ja valmistautuu uudistamaan kohdun sisäkerroksen ja seuraavan valmisteluvaiheen. Samaan aikaan PMS: n yhden teorian mukaan hormonaalisten tasojen lyhytaikainen muutos, joka vaikuttaa myös biologisesti aktiivisten aineiden synteesiin keskushermostoon, johtaa tyypillisiin oireisiin - nesteen kertyminen, päänsärky, rintojen kertyminen ja mielialan muutokset. Samalla kun naisen ikä - ja sen seurauksena lisääntyvä kroonisten sairauksien määrä ja lisääntymisjärjestelmän patologiat - lisääntyvät PMS-ilmentymät.

Tutkijat uskovat, että syy siihen, miksi premenstruaalinen oireyhtymä osoittautui evoluutiomaisesti hyödylliseksi, on se, että tällainen tila (johon liittyy usein ärtyneisyys ja aggressiivisuus) lisää todennäköisyyttä erottaa hedelmättömästä kumppanista.

Miten määritetään premenstruaalisen oireyhtymän esiintyminen

Miten ymmärtää, mikä aiheuttaa huonoa terveyttä kuukautisten aattona? Lääkärit neuvoo jokaista naista PMS: n merkkien olemassaolosta tai puuttumisesta huolimatta pitämään lyhyen päiväkirjan, joka heijastaa siinä muutoksia hänen terveydentilaansa koko kuukautiskierron ajan. Näihin tarkoituksiin voit käyttää jotakin monista mobiilisovelluksista. Jos huomaat, että tietyt oireet toistuvat samassa muodossa kuukaudesta kuukauteen viimeisinä päivinä ennen fysiologista kohdun verenvuotoa - todennäköisimmin tämä johtuu premenstruaalisesta oireyhtymästä.

PMS: ää on neljä, jotka yhdistävät samanlaisia ​​ilmentymiä:

 • Neuropsykisessä muodossa etusijalle syntyy emotionaalisen pallon loukkauksia: nainen muuttuu vaaleaksi, apaattiseksi, ärtyneemmäksi, jopa lieväksi fyysiseksi väsymykseksi tai epämiellyttäväksi uutiseksi, joka toisinaan aiheuttaisi vain minuutin häiriön, voi pudottaa hänet ulos.
 • Cephalgic PMS: lle on tunnusomaista migreeni, joka saavuttaa pahoinvoinnin tunteen. Kipu samanaikaisesti voidaan antaa silmän alueelle, johon liittyy hikoilu, heikkous, sormien tunnottomuus. Jotkut naiset näistä syistä arvelevat kuukautisten lähestymisestä.
 • Edemaattinen muoto ilmenee nesteen kertymistä elimistössä: muutama päivä ennen kuukautiskiertoa nainen toteaa, että hänen kasvonsa on turvonnut tai raskaus rintarauhasissa. Turvotus voi esiintyä jaloilla - iltapäivällä. Samalla nainen voi tuntea himoa suolaisia ​​elintarvikkeita kohtaan, mikä viittaa veden ja suolan aineenvaihdunnan rikkomiseen elimistössä.
 • Kun ICP-lomake on jäädytetty, mikä näkyy aluksi usein naisilla, jotka ovat alttiita verenpaineen nousulle, oireyhtymä paljastuu iltaisin hypertensioksi: tonometrin numerot ovat normaalia korkeampia, pulssi kiihtyy ja ilman tunne tuntuu.

Usein premenstruaalinen oireyhtymä ilmenee sekavassa muodossa: päänsärky ja turvotus yhdistyvät ärtyneisyyden ja yleisen heikkouden ja heikkouden tunteen kanssa - painehäviöillä. Vaikeissa tapauksissa PMS voi aiheuttaa sinulle kutsuvan ambulanssin, varsinkin jos nainen 40 vuoden kuluttua epäilee verenpainetaudin, sydäninfarktin tai aivohalvauksen. Käänteiset tilanteet eivät myöskään ole harvinaisia ​​- vakuuttamalla ajatuksesta, että asia on vain väsymys ja tyypilliset kuukautisten edeltäjät, potilas ei ota huomioon vakavan sairauden hälyttäviä oireita.

Ei ole tuomittavaa pyytää lääketieteellistä neuvontaa ilmaistusta PMS: stä. Ensinnäkin on tutkittava ja varmistettava, että epämukavuuden syy on juuri tässä ilmiössä eikä kroonisessa sairaudessa, joka vaatii erityishoitoa. Toiseksi lääkkeellä on arsenaali työkaluista, jotka voivat merkittävästi lievittää premenstruaalista oireyhtymää, ja joissakin tapauksissa jopa estää sen esiintymisen. Samalla valitettavasti ei ole vielä keksitty yleismaailmallista lääkettä, joka sallii PMS: n käsittelemisen lopullisesti, mutta ehkä tällainen työkalu ilmestyy kerran apteekkien hyllyille.

Huumeettomat lähestymistavat

Jos PMS ei aiheuta vakavaa epämukavuutta, se on todennäköisesti mahdollista ilman huumeita. Tiedemiehet ovat huomauttaneet, että kaupunkien asukkaat havaitsevat useammin premenstruaalista epämukavuutta - tämä voi johtua huonosta elämäntavasta ja liiallisesta stressistä, jotka myös vaikuttavat negatiivisesti hormonitasoihin. Siksi ensimmäinen askel PMS-ongelman ratkaisemisessa on emotionaalisen pallon vakauttaminen.

 • Psykologinen tuki edellyttää yksilöllistä neuvontaa psykologin tai luokkien kanssa erikoistuneissa ryhmissä, joilla pyritään torjumaan stressiä. Osana luokkia voit puhua kokemuksistasi ja käsitellä kroonisten ahdistusten syitä tai harjoittaa rentoutumismenetelmiä: hengitysharjoituksia, taideterapiaa jne.
 • Fysioterapia. Monet naiset huomauttavat, että hieronta- tai laitteistomenettelyt (esim. Vesihoito) johtavat PMS: n oireiden vähenemiseen tai häviämiseen. Tämä lähestymistapa on erityisen hyödyllinen niille, joilla on muita terveysongelmia - esimerkiksi osteokondroosi, leikkausten seuraukset ja niin edelleen.
 • Elämäntapakorjaus mahdollistaa usein tilan parantamisen ennen kuukautisia ilman apuvälineitä. Niinpä oikea ravitsemus ja säännöllinen liikunta auttavat laihtumaan, ja terve unta on migreenin ehkäisy, myös tapauksissa, joissa se johtuu PMS: stä eikä kroonisesta unenpuutteesta. On osoitettu, että naisilla, jotka tarkkailevat päivittäistä rutiinia, premenstruaalinen oireyhtymä on harvinaisempi ja esiintyy helpommin kuin toiset.

Hormonihoito PMS: lle

Toinen alue premenstruaalisen oireyhtymän torjumiseksi on hormoneja. Tällainen hoito suoritetaan yksinomaan lääkärin valvonnassa.

Hormonihoidon tavoitteena on poistaa PMS: n fyysiset oireet. Yleisin menetelmä on yhdistettyjen suun kautta otettavien ehkäisyvalmisteiden (COC) nimittäminen, jotka väliaikaisesti "sammuttavat" munasarjojen toiminnot ja hoitavat kuukautiskierron säätämisen. Tästä syystä sukupuolihormonien epätasapaino, joka aiheuttaa premenstruaalisen oireyhtymän ilmenemismuotoja, häviää. Joissakin tapauksissa lääkärit suosittelevat COC-lääkkeiden käyttöä jatkuvasti - toisin sanoen keskeytyksettä seitsemän päivää kunkin pilleripakkauksen päättymisen jälkeen.

Vaikeissa tapauksissa, kun COC: iden käyttö on mahdotonta tai tehotonta, potilas voi määrätä progestiinilääkkeitä (jotka perustuvat esimerkiksi danatsoliin) tai aineita gonadotropiinia vapauttavan hormonin agonistien ryhmästä (gosereliini, busereliini). Tällaisen hoidon tehokkuus on 85%, mutta tällaisten lääkkeiden pitkäaikainen käyttö johtaa joskus sivuvaikutuksiin, joten niitä ei määrätä yli kuusi kuukautta.

Naisille määrätyt lääkkeet PMS-oireiden lievittämiseksi

On mahdollista selviytyä PMS: stä ilman hormoneja - varsinkin kun tämä tila ilmenee pääasiassa neuropsykisessä muodossa. Erilaisista ryhmistä peräisin olevat lääkkeet, joita perinteisesti käytetään rauhoittavina aineina ja normotonisina (mielialan stabiloijat), helpottavat ärtyneisyyttä ja masennusta.

 • Kasviperäiset lääkkeet, kuten Phyto Novo-Sed, Novo Passit, Deprim Forte, vähentävät ahdistusta ja pelkoa, ja ne voivat myös auttaa melankoliaa.
 • Vitamiinit, homeopatia, ravintolisät: leuzei-ote, ginsengin tinktuura, sitruunaruoho, orapihlaja, valerian, ovat luonnollisia korjaustoimenpiteitä, jotka lisäävät elinvoimaa ja poistavat masennuksen tunteen. Lääke "Mastodinon" - homeopaattinen lääke, joka on kehitetty erityisesti PMS: n torjumiseksi. Myös lääkärit kirjoittavat usein monivitamiinikomplekseja potilaille, jotka normalisoivat aineenvaihduntaa ja vähentävät oireyhtymän somaattisia ilmenemismuotoja.
 • OTC-lääkkeet ja reseptilääkkeet ovat lääkkeitä, joita käytetään eri syistä ja jotka voivat myös olla tehokkaita PMS: n kanssa. "Afobazol", "Persen", "Phyto Novo-Sed" ovat suosituimpia reseptilääkkeitä, joiden avulla niitä voidaan käyttää ilman lääkärin hoitoa. Jos lääkäri on määrittänyt reseptilääkkeen, sinun tulee ottaa huolellisesti huomioon annokset ja haittavaikutusten hallinta.

Asiantuntijalausunto: "Afobazolin" käytöstä ICP: n aikana sanoo lääkkeen valmistajan asiantuntija

"Afobazol" - nykyaikainen lääke, jonka tarkoituksena on palauttaa hermoston normaali toiminta ja poistaa nopeasti lisääntyneen ärtyneisyyden ja ahdistuneisuuden ilmenemismuodot. Afobazolin vaikutus säilyy kurssin päätyttyä, mikä mahdollistaa PMS: n vapautumisen pitkään hoidon jälkeen. "Afobazol" ei aiheuta riippuvuutta eikä aiheuta vieroitusoireyhtymää, joten voit käyttää sitä niissä elämänjaksoissa, jolloin se on todella tarpeen. Toinen Afobazolin plus on se, ettei se pääse vuorovaikutukseen. Näin voit käyttää sitä yhtenä monimutkaisen lääkehoidon keinona.

 • Neuroleptikoita kutsutaan myös antipsykoottisiksi aineiksi - ne otetaan vakavien emotionaalisten häiriöiden, psykoosin ja vakavan dementian lievittämiseksi. Pienissä annoksissa niillä on rauhoittava, ahdistuneisuus ja hypnoottinen vaikutus, mutta niiden pitkäaikainen käyttö voi pahentaa PMS-oireita.

Koska PMS: n oireet ovat yksilöllisiä jokaiselle naiselle, ei aina ole järkevää käyttää ystävien tai sukulaisten neuvoja tämän sairauden hoitoon liittyvissä asioissa - varsinkin jos he sietävät viimeisiä jaksoja ennen kuukautisia helpommin kuin sinä. Ole johdonmukainen valittaessa korjaustoimenpiteitä premenstruaaliselle oireyhtymälle, ja jos elämäntavan korjaaminen ja OTC-lääkkeiden käyttö eivät lievitä tilannettasi, ota yhteyttä lääkäriin.

Miten lievittää PMS-oireita

Tämä on tietenkin vitsi. Kuitenkin naiset itse ja heidän lähimmät yhteistyökumppanit - sukulaiset, ystävät ja kollegat - kärsivät tästä vaikeassa tilanteessa. Moodin vaihtelut, suorituskyvyn heikkeneminen, arvaamattomuus, väsymyksen lisääntyminen...

Jotkut tutkijat huomasivat jopa tiettyjä muutoksia organismissa ja puolueen edustajien käyttäytymistä ennen kuukautisia. Nykyään monet meistä, eivät edes lääkärit, tietävät, että tämä oireyhtymä on todella olemassa. Pyrkimys ymmärtää sen syitä kuitenkin usein mahdollistaa logiikan ymmärtämisen, miksi tiettyä merkkiä havaitaan. Selvitetään lisää tästä tilasta.

PMS naisilla oireiden hoidossa

PMS tai premenstruaalinen oireyhtymä on joukko oireita tai merkkejä, joita havaitaan joissakin naisissa ns. Premenstruaalisina päivinä (2-10 päivää ennen kuukautisia) ja normaalin elämäntavan häiritseminen. Remissio (aleneminen) tapahtuu kuukautisten alkaessa ja kestää 7-12 päivää.

1 kuukautisten puuttuessa, so. ennen kuukautisten alkua

2 raskauden aikana

3 vaihdevuosien aikana

4 kun munasarjat poistetaan

Miksi kiinnostus oireyhtymään kasvaa ajan myötä?
Tämä johtuu pääasiassa siitä, että monilla tämän edellytyksen vaikutukset työkykyyn ovat kielteisiä.

PMS: n tilan lievittäminen

Monet naiset kärsivät erilaisesta epämukavuudesta ennen kuukautisia.
Kysymällä, miten lievittää PMS: n oireita, he etsivät erilaisia ​​tapoja ratkaista tämä ongelma.
Jotta voitaisiin ymmärtää, miten PMS: n oireita voidaan lievittää, on syytä pohtia, miten ne ilmenevät elämässämme.

PMS-oireiden oireet

muotoja:

neuropsykiatrisia:
Hieronta, ärtyneisyys, fyysinen heikkous, taipumus aggressiiviseen käyttäytymiseen, alhainen mielialan tausta havaitaan. Lisäksi mielialan väheneminen vallitsee nuoremmilla naisilla, ja avoin aggressio on tyypillisintä juuri ennen vaihdevuosien alkua.

cephalgic:
sykkivä päänsärky säteilee silmiin. Tapahtuu pahoinvointia lisäämällä.

edematous:
turpoaminen, virtsaaminen, rintojen arkuus; kasvojen, sormien turvotus. Hikoilu ja uskomaton herkkyys tuoksuille ovat havaittavissa.

krizovoe:
Se etenee sympaattisen lisämunuaisen kriisitilanteissa (ensin verenpaine nousee, myöhemmin sydämen sykkeen tunne, paine rinnassa, kriisit esiintyvät useammin illalla ja yöllä. Niitä aiheuttavat erilaiset stressit, väsymykset, myrkytykset ja erilaiset infektiot.

epätyypillinen:
muut ilmentymät, jotka eivät sovi edellä mainittuihin lomakkeisiin

Tilastojen mukaan esiintyy joitakin oireyhtymän oireita
70–90% naisista
mutta vain 30–35% potilaista kääntyi lääkärin puoleen.

On myös syytä huomata muita yleisiä ilmenemismuotoja: ilmavaivat ja vatsaontelon kipu, pahoinvointi, ruokahalun muutokset, seksuaalisen halun muutokset, lihaskrampit jalkoissa, kutina ja muut.

PMS: llä on vaiheet (kompensointi, alikompensointi ja dekompensointi) ja asteet (kevyt ja raskas).

Samalla naisella on usein oireita eri kliinisistä muodoista.

Tätä oireyhtymää kuvaavat monimuotoisuus. Naiset joutuvat kääntymään eri asiantuntijoiden puoleen. Lisäksi joitakin somaattisia ja mielenterveysongelmia voi pahentaa myös vähän ennen kuukautisia.

Miksi joku saa PMS: n, ja elämä useiden päivien aikana on sietämätöntä, ja joku ei? Milloin se kehittyy?

On tärkeää. Mitä vanhempi nainen, sitä todennäköisemmin PMS: n kehittyminen.

Iän lisäksi on muitakin tekijöitä:

1 Perinnöllisen alttiuden esiintyminen

2 Psyykkiset häiriöt puberteettisissa ja postnataalisissa jaksoissa.

3 Virusinfektiot

4 Ilmastovyöhykkeiden vaihtaminen usein

6 Epäterveellinen ruokavalio (suolaisen, mausteisen, rasvaisen, kofeiinin valta ruokavaliossa)

8 Krooninen alkoholinkäyttö

9 Magnesiumin ja kalsiumin vähentäminen veressä

Kuukautiskierto liittyy munasarjoihin, jotka tuottavat hormoneja estrogeeniä. Useiden tutkimusten mukaan PMS-oireiden alkaminen ei todennäköisesti ole yhteydessä estrogeenitason nousuun ennen kuukautisia, vaan niiden tasoilla on eroja.

Mitkä muut biokemialliset prosessit ovat tyypillisiä PMS: n tilalle?
Serotoniinin (aine, joka välittää hermoimpulssien siirtoa), endorfiinien ja enkefaliinien (ns. Ilohormonit) tuotanto vähenee. Näin ollen hermosolujen riittävä siirto hermosoluista lihaskudoksiin ja rauhasoluihin kärsii.

Magnesium ja PMS

Magnesiumin määrä veressä ennen kuukautisten alkua, toisin sanoen kuukautiskierron toisessa vaiheessa:

alennettu 20-40%

Terveet naiset

Ja mikä on magnesiumin (Mg) rooli kehossamme?
Tämä makro on toiseksi tärkein solussa ja vie neljännen sijan ihmiskehon sisällössä K: n, Na: n ja Ca: n jälkeen. Magnesiumilla on monimutkainen vaikutus kehomme, joka säätelee lihasten työtä (mukaan lukien sydän ja muut sisäelimet), hermoimpulssien, verenpaineen, täysimittaisen energiantuotannon ja myös aineenvaihduntaan siirtymisen.
Kuten näemme, tämän mineraalin rooli hermoston laadukkaassa työssä on suuri.

PMS-ongelmassa, kuinka lievittää naisen kunnon, on kiinnostunut pitkään

PMS: n oireiden joukossa johtava paikka on nimenomaan neuropsykkisen ja vegetatiivisen luonteen häiriöitä. Häiriö hermostopulssin siirrossa, joka johtuu magnesiumin puutteesta, pahentaa selvästi samanlaisia ​​häiriöitä sellaisten neurotransmitterien tai toisin sanoen välittäjien, kuten serotoniinin, puuttumisen vuoksi. On käynyt ilmi, että jos jotain tehdään tämän makrosolun häviöiden kompensoimiseksi, on mahdollista vähentää naisia ​​niin paljon häiritseviä kliinisiä ilmenemismuotoja.

Onko magnesiumia sisältävä ateria (palkokasvit, jyvät, erilaiset pähkinät ja siemenet, vihannekset, merilevät, äyriäiset) ja magnesiumia sisältävät magnesiumvalmisteet todella ratkaisevat ongelman, miten lievittää PMS: n oireita naisilla? Lukuisat tutkimukset maailman eri maiden tiedemiehistä osoittavat, että kyllä.

Miten vähentää PMS-oireita

Mg: n puutteen kompensoinnin lisäksi kliinisten ilmenemismuotojen korjaamiseksi käytetään yhdistettyjä ehkäisyvalmisteita, neurologisia lääkkeitä, mukaan lukien unenapuaineet, masennuslääkkeet, rintojen kipua lievittävät ja muut. Kuten tiedämme, hoidon lisäksi asiat, joilla muutetaan elämäntapaa terveellisesti, ovat erittäin tärkeitä, ja nämä ovat:

huonojen tottumusten vähentäminen (alkoholi, kofeiini, nikotiini: ellei heitä hylätä, sitten ainakin vähentämällä niiden määrää);

kävely ja muut voimistelut,
peli- ja mobiililajit

sokerin ja nopean hiilihydraatin, suolan vähentäminen; tuoreiden vihannesten, hedelmien, karkean ravintokuitujen ruokavalion lisääntyminen;

työn organisointi ja lepotila vähintään 7-8 tuntia

Nämä elämäntavan parantamiseen liittyvät alueet ovat myös toisiinsa yhteydessä. Niinpä karkeita kuituja sisältävien elintarvikkeiden syöminen sekä nopean hiilihydraatin, kahvin ja alkoholin kulutuksen vähentäminen auttavat paremmin magnesiumia ja muita ravinteita. Säännöllinen liikunta ja riittävä nukkuminen auttavat parantamaan mielialaa ja lisäämään hermorakenteiden määrää hermostossa.

Hoidon tehokkuutta arvioidaan kuukautiskierron päiväkirjojen mukaan, joissa naiset tallentavat oireet ja tunteet päivittäin. Ilmentymien korjaaminen voi olla pitkä, mikä kannattaa varoittaa potilailta. PMS-oireiden lievittämistä ei saavuteta välittömästi, ja toimivaltainen lähestymistapa tähän kysymykseen ei ole tulossa.

Mg: a sisältävä lääke on saksalainen valmistettu lääke Magnerot®. Se lisää Mg-pitoisuutta veressä. Oroottisen hapon läsnäolon vuoksi koostumuksessaan imeytyminen paranee, koska Mg-ionien siirto suoraan soluun helpottuu. Magnesium-orotaatin (Magnerot®-molekyylien) välinen erotus levitetään ja metaboloituu, toisin sanoen assimiloidaan eri tavoin. Sen suurin määrä on vapaassa tilassa verenkierrossa ja erittyy virtsaan. Jopa 30% Mg sitoutuu plasman proteiineihin, mikä kumuloi vaikutuksen ja pidentää lääkkeen pysymistä soluissa.

Mikä on Magnerot®

Magnerot® on saksalainen valmiste, joka on kehitetty täydentämään ja ehkäisemään magnesiumin puutetta (Mg) kehossa, sekä korjaamaan tämän puutteen aiheuttamat olosuhteet.

Magnerot®-valmistetta raskauden aikana suositellaan:

Mg-puutteen poistaminen;

Magnesiumin puutteen ja siihen liittyvien olosuhteiden ehkäisy

Premenstruaalinen oireyhtymä: miten lievittää tilaa?

Premenstruaalinen oireyhtymä (PMS) on oireiden kompleksi, joka esiintyy muutaman päivän (2–10) ennen kuukautisten alkamista ja häviää ensimmäisinä päivinä. Muina aikoina PMS: n oireet puuttuvat.

Tila sisältää neuropsykiatriset häiriöt, kasvulliset-verisuoni- ja aineenvaihduntatapahtumat. Lähes jokainen nainen on kokenut merkkejä PMS: stä. Se etenee kuitenkin voimakkaasti vain joka kymmenes potilas.

Miten ja miksi premenstruaalinen oireyhtymä ilmenee

Kuukautiskierron keskellä ovulaatio tapahtuu munasarjassa - munasolu lähtee kypsästä follikkelista. Hän alkaa liikkua vatsan läpi munanjohtoon tapaamaan siittiöitä ja lannoitusta. Räjähtävän follikkelin sijasta muodostuu corpus luteum - koulutus, jolla on korkea hormonaalinen aktiivisuus. Joissakin naisissa, vasteena tällaisille endokriinisille "purskeille", aivojen alueet, jotka ovat vastuussa tunteista, verisuonireaktioista ja metabolisesta säätelystä, reagoivat. Usein tällainen yksilöllinen vastausominaisuus on peritty äidiltä tyttärelle.

Aikaisemmin uskottiin, että PMS esiintyy useammin naisilla, joilla on heikentynyt hormonitaso. Nyt lääkärit ovat vakuuttuneita siitä, että tällaisilla potilailla on säännöllinen ovulaatioprosessi, ja kaikilla muilla seikoilla ne ovat terveitä.

PMS-kehityksen teoriat:

 • hormoni;
 • veden myrkytys;
 • reniini-angiotensiini-aldosteronijärjestelmän toimintahäiriö;
 • vitamiinien ja rasvahappojen puute ruokavaliossa;
 • hyperprolaktinemia;
 • allergiat;
 • psykosomaattiset häiriöt.

Kun PMS nostaa estrogeenin suhteellista pitoisuutta ja pienentää gestageenien tasoa suhteellisesti. Estrogeenit säilyttävät natriumia ja nestettä elimistössä, aiheuttaen turvotusta, ilmavaivoja, päänsärkyä, rintakipua. Estrogeenit aktivoivat reniini-angiotensiini-aldosteronijärjestelmän ja aiheuttavat lisää nesteen kertymistä. Nämä sukupuolihormonit vaikuttavat suoraan aivojen alueeseen, joka vastaa tunteiden muodostumisesta (limbinen järjestelmä). Se vähentää myös kaliumin ja glukoosin määrää veressä, mikä aiheuttaa heikkoutta, sydämen kipua, aktiivisuuden vähenemistä.

Gestagenin taso riippuu siitä, kuinka monta päivää ennen kuukautiskiertoa PMS tulee. Nämä hormonit viivästyttävät kuukautisten alkamista. He määrittävät, kuinka kauan premenstruaalinen oireyhtymä kestää.

Reniini-angiotensiini-aldosteronijärjestelmän heikentyneen toiminnan seurauksena tapahtuu nesteen kertyminen, mikä aiheuttaa suolen seinämän turpoamista. On turvotusta, pahoinvointia, ummetusta.

PMS: n kehittyminen edistää vitamiinien, magnesiumin ja tyydyttymättömien rasvahappojen puutetta elintarvikkeissa. Jotkut tutkijat uskovat, että seurauksena on masennus, rintakipu, ärtyneisyys ja lisääntynyt ruumiinlämpö.

Praktaktiinin tason nousulla syklin toisella puoliskolla, allergialla sisäiselle progesteronille sekä toisiinsa liittyville kehon (somaattisille) ja henkisille (henkisille) muutoksille on tietty arvo PMS-kehityksen mekanismissa.

Kliininen kuva

Tärkeimmät oireet muodostavat kolme ryhmää, jotka määrittävät tilan vakavuuden:

 • neuropsykiatriset häiriöt: repiminen, masennus, ärtyneisyys;
 • kasvulliset ja verisuonten muutokset: pahoinvointi ja oksentelu, päänsärky ja huimaus, sydämentykytys, kipu sydämen alueella, lisääntynyt paine;
 • metaboliset häiriöt: rintarauhasen lisääntyminen, turvotus, turvotus, jano ja hengenahdistus, kutina, vilunväristykset, kuume, vatsakipu.

Raskauttava tekijä PMS: n aikana on masennus. Hänen kanssaan naiset tuntevat enemmän kipua ja muita epämukavuutta, jotka voivat sujuvasti muuttua tuskalliseksi kuukautiskierrokseksi ja migreeniksi.

Premenstruaalisen oireyhtymän muodot

PMS voi esiintyä seuraavissa kliinisissä muodoissa:

 • hermo-psyykkinen;
 • edematous;
 • cephalgic;
 • krizovoe.

Neuropsykiseen muotoon liittyy emotionaalisia häiriöitä. Nuorilla naisilla on vähentynyt mielialan tausta. Aikuisuudessa aggressio ja ärtyneisyys tulevat johtavaksi oireeksi.

Edemaattiseen muotoon liittyy jalkojen, kasvojen, silmäluomien turvotus. Siitä tulee tiukat kengät, huonosti kuluneet renkaat. Herkkyys hajuille lisääntyy, turvotus ja kutina näkyvät. Nesteen kertymisen takia painon nousu (500-1000 g).

Kefalgisen muodon tapauksessa tärkein oire on päänsärky temppeleissä, jotka leviävät kiertoradalle. Sillä on nykiminen, sykkivä luonne, johon liittyy huimausta, pahoinvointia ja oksentelua. Useimmat näistä naisista osoittavat muutoksia aivolisäkkeessä.

Kriittinen muoto ilmenee sympaattisairauskohtauksilla: valtimopaine nousee yhtäkkiä, painostuu rintakipu, kuoleman pelko. Tässä tapauksessa huolissaan voimakkaasta sykeestä, käsivarsien ja jalkojen tunnottomuudesta ja kylmyydestä. Kriisi esiintyy yleensä myöhemmin päivällä, jolloin uriini vapautuu suuressa määrin. Tätä muotoa havaitaan useammin käsittelemättömien aikaisempien varianttien tuloksena.

kurssi

Milloin ICP alkaa? Kun valo on 2–10 päivää ennen kuukautisia, on kolme - neljä merkkiä, joista yksi tai kaksi on eniten. Vaikeissa tapauksissa oireet näkyvät 3-14 päivää ennen kuukautisia. Niistä on enemmän kuin viisi, ja vähintään kaksi lausutaan.

PMS: n kulku kaikissa potilailla on erilainen. Joku oireita esiintyy samanaikaisesti ja lopettaa kuukautisten alkamisen. Muilla potilailla on vuosien varrella yhä enemmän merkkejä. Tila normalisoituu vasta kuukautisten lopetuksen jälkeen. Vakavimmissa tapauksissa oireet jatkuvat kuukautisten lopettamisen jälkeen, ja ajanjaksoa ilman valituksia vähennetään vähitellen. Tällaisessa tilanteessa nainen voi jopa menettää työkykynsä. Joillakin potilailla toistuvat sairaudet jatkuvat vaihdevuosien jälkeen. On ns. Muunnettu ICP.

PMS: n lievää kulkua seuraa pieni määrä oireita, lievä huonovointisuus rajoittamatta elämän normaalia rytmiä. Vakavammissa tilanteissa tämän tilan merkit vaikuttavat perhe-elämään, suorituskykyyn ja konflikteihin muiden ihmisten kanssa. Vaikeissa tapauksissa, varsinkin kriisin aikana, nainen ei voi työskennellä ja hänelle on annettava työkyvyttömyys todistus.

PMS tulisi erottaa muista sairauksista ja tiloista. Jos kuvatut oireet ovat koko kuukautiskierron ajan, ne voivat olla depressio, neuroosi, mastopatia, kilpirauhasen sairaus ja muut patologiset tilat. Jos ilmenee oireita, vain välittömästi ennen kuukautisten alkamista, erityisesti yhdistelmänä harvennuseritysten kanssa, on harkittava gynekologista patologiaa - endometrioosia, kohdun myomaa, kroonista endometriittia.

diagnostiikka

PMS on kliininen diagnoosi, joka perustuu oireiden analyysiin, niiden vakavuuteen, sykliseen esiintymiseen. Nimetty tarkastus gynekologi, ultraääni sukupuolielimistä. Oikean hormonihoidon kannalta on tarpeen määrittää sukupuolen taso ja muut veren hormonit.

Potilasta neuvoo tarvittaessa neurologi - psykiatri, silmälääkäri, endokrinologi. Hänet voidaan osoittaa tutkimuksiin, kuten elektroenkefalografiaan, aivojen tietokonetomografiaan, munuaisten ultraääniin, mammografiaan.

Ainoastaan ​​kattavan tutkimuksen ja havainnon jälkeen gynekologi tekee tällaisen diagnoosin ja määrittelee hoidon.

PMS-hoito

Miten lievittää premenstruaalista oireyhtymää? Tätä varten suositellaan seuraavaa järjestelmää:

 • psykoterapia;
 • asianmukainen ravitsemus;
 • terapeuttinen harjoitus;
 • fysioterapia;
 • premenstruaalisten oireyhtymien hoitoon.

psykoterapia

Rationaalinen psykoterapia auttaa eroon tällaisista epämiellyttävistä oireista, kuten liiallisesta emotionaalisuudesta, mielialan vaihteluista, kyyneleellisyydestä tai aggressiivisuudesta. Tätä tarkoitusta varten käytetään psyko-emotionaalisia relaksointitekniikoita, jotka vakauttavat käyttäytymistekniikoita. Naisia ​​opetetaan vähentämään PMS: ää, auttamaan selviytymään kuukautisten alkamisen pelosta.

On erittäin hyödyllistä suorittaa psykoterapeuttisia harjoituksia naisen, mutta myös hänen rakkaansa kanssa. Sukulaiset oppivat ymmärtämään potilaan tilaa paremmin. Keskustelut potilaan läheisen ympäristön kanssa parantavat perheen mikroklimaalia. Psykosomaattisten mekanismien avulla on mahdollista parantaa potilaan fyysistä tilaa, lievittää esiasteisen oireyhtymän objektiivisia ilmenemismuotoja.

Elämäntapa ja ravitsemus

Ruokavaliossa on tarpeen lisätä kasvikuidun sisältöä. Se normalisoi suoliston työtä, poistaa ylimääräisen nesteen kehosta. Päivittäisen annoksen tulisi koostua 75%: sta hiilihydraatteja (pääasiassa monimutkaisia), 15% proteiineista ja vain 10% rasvoista. Rasvan saanti on rajoitettava, koska ne vaikuttavat maksan osallistumiseen estrogeenin vaihtoon. On parempi kieltää naudanliha, koska se sisältää usein pieniä annoksia keinotekoisesti tuoduista hormoneista. Täten PMS: ssä hyödyllisin proteiinin lähde on fermentoidut maitotuotteet.

On hyödyllistä lisätä mehun käyttöä, erityisesti porkkana, lisäämällä sitruunaa. Suositeltavat kasviperäiset teet, joihin on lisätty minttua, sitruunameliinia, valeriania. Kasvin rauhoittava aine PMS: lle auttaa selviytymään emotionaalisista häiriöistä, parantamaan unta ja yleistä hyvinvointia.

Suklaan ja lihan käytön rajoittamiseksi on välttämätöntä kieltää ylimääräinen suola, mausteet. Sinun ei pitäisi juoda alkoholijuomia, koska ne vähentävät B-vitamiinien, kivennäisaineiden pitoisuutta, muuttavat hiilihydraattien metaboliaa. Maksan toiminta kärsii, mikä voi johtaa estrogeenin aineenvaihdunnan häiriintymiseen ja tilan vakavuuteen.

Älä ota PMS: n mukana paljon kofeiinijuomia (teetä, kahvia, Coca-Colaa). Kofeiini aiheuttaa nesteen kertymistä, häiritsee unta ja edistää neuropsykiatrisia häiriöitä. Lisäksi se parantaa rintarauhasen virtsaamista.

PMS-lääkkeet

Jos PMS-merkkejä on, ota yhteys lääkäriin. Hän kertoo, miten käsitellä hänen oireitaan käyttämällä lääkkeitä. Harkitse lääkkeiden pääasiallisia ryhmiä premenstruaalisen oireyhtymän hoitoon.

 1. Kun gynekologi on tutkinut, gestageenit on määrätty havaitsemaan kohonneita estrogeenitasoja (absoluuttinen tai suhteellinen hyperestrogenismi). Näitä ovat Duphaston, Norkolut ja muut. Gonadotropiinia vapauttavien tekijöiden, erityisesti Danazolin, agonisteilla on myös estrogeeninen vaikutus.
 2. Antihistamiineja määrätään histamiini- ja serotoniinipitoisuuksien lisääntymisen yhteydessä tällaisilla potilailla. Tavegil, Suprastin käytetään yleensä yöllä, joka alkaa kaksi päivää ennen PMS: n odotettua alkamista ja päättyy kuukautisten ensimmäiseen päivään.
 3. Verisuonten säätelystä ja mielenterveyshäiriöistä vastuussa olevien aivorakenteiden työn normalisoimiseksi nootropiikkaa määrätään - Nootropil, Aminalon, alkaen kuukautisten ensimmäisestä päivästä kahden viikon ajan. Tällaisia ​​kursseja toistetaan kolme kuukautta peräkkäin, sitten tauko.
 4. Jos hormonien tason määrittämisen jälkeen havaitaan prolaktiinitason nousu, Parlodel (bromokriptiini) on määrätty, joka alkaa kaksi päivää ennen PMS: n odotettua alkamista 10 päivän kuluessa.
 5. Ilmeisen turvotuksen läsnä ollessa on osoitettu diureetin nimeäminen Veroshpironin, joka on aldosteroniantagonisti, kaliumia säästävällä vaikutuksella. Määritä se 4 päivää ennen terveyden heikkenemistä ja lopeta kuukautisten alkaminen. Jos edemaalinen oireyhtymä ilmenee päänsärky, näön heikkeneminen, on suositeltavaa käyttää Diakarbia.
 6. Kipun läsnä ollessa PMS: n hoidossa tärkeimmät korjaustoimenpiteet ovat ei-steroidisia tulehduskipulääkkeitä, erityisesti Diclofenac. Se on määrätty kaksi päivää ennen terveyden heikkenemistä. Nämä lääkkeet estävät prostaglandiinien - biologisesti aktiivisten aineiden, jotka aiheuttavat monia PMS-merkkejä, synteesiä. Hoitokurssi suoritetaan kolmen kuukauden kuluessa. Tällaisen kurssin vaikutus kestää enintään neljä kuukautta sen päättymisen jälkeen. Sitten PMS: n oireet toistuvat, mutta yleensä ne ovat vähemmän voimakkaita.
 7. Liialliset tunteellisuus, masennusoireet, neuroosi voivat olla osoitus rauhoittavien aineiden nimittämisestä. On olemassa erityisiä "päivittäisiä" lääkkeitä, jotka eivät estä normaalia toimintaa, erityisesti Grandaxinia ja Afobazolia. Neuroleptikkoja ja masennuslääkkeitä voidaan käyttää. Tällaiset lääkkeet määrää psykiatri. Ne on otettava jatkuvasti 3-6 kuukautta.
 8. A- ja E-vitamiinilla on myönteinen vaikutus naisten lisääntymisjärjestelmään, mukaan lukien premenstruaalisen oireyhtymän vakavuuden vähentäminen. Ne otetaan suun kautta tai injektoidaan lihaksensisäisesti kuukauden ajan vuorotellen keskenään. Kun ahdistusta ja masennusta aiheuttavia häiriöitä esiintyy syklin toisella puoliskolla, on määrätty magnesiumia ja B6-vitamiinia.

PMS-hoito suoritetaan sykleissä. Kolmen ensimmäisen kuukauden aikana he käyttävät ruokavaliota, kasviperäisiä rauhoittavia aineita, vitamiineja, ei-steroidisia tulehduskipulääkkeitä. Tee sitten tauko hoidossa 3-6 kuukautta. Kun PMS: n oireet palautetaan hoitoon, lisätään muita, vakavampia vaikutuksia omaavia lääkkeitä. Älä odota nopeaa vaikutusta. Hoito on suoritettava pitkään, ja siihen on liitettävä ravitsemus ja elämäntapa.

Premenstruaalinen oireyhtymä: 12 tapaa vapauttaa PMS

Eilen olit tyytyväinen elämään, ja tänään jokainen pikku juttu ärsyttää sinua, murtuu irti hiukkasista, itkeä, heittää sinut lämpöön ja kylmään, tulevaisuus näkyy vain mustina sävyinä...

Naisilla tämä tila kehittyy yleensä muutama päivä ennen kuukautisia ja sitä kutsutaan "premenstruaaliseksi oireyhtymäksi".

Epämiellyttävät oireet

Tämä ehto on tuttu useimmille naisille. Monet heistä useiden päivien ajan (yhdestä neljään) ennen kuukautisten alkamista valittavat:

 • vatsakipu vetämällä;
 • rintarauhasen herkkyys ja virtsaaminen;
 • huimaus ja pahoinvointi;

Fyysisen epämukavuuden lisäksi naiset voivat tuntea:

 • ärtyneisyys ja aggressiivisuus;
 • tearfulness, huono tunnelma;
 • seksuaalisuuden jyrkkä kasvu tai väheneminen;
 • muistin heikkeneminen;
 • unihäiriöt.

Nämä ilmenemismuodot häviävät välittömästi kuukautisten alkamisen jälkeen tai ensimmäisinä päivinä sen jälkeen.

Mistä se tulee?

Uskotaan, että valtio perustuu hormonaalisiin häiriöihin, nimittäin naisten sukupuolihormonien liialliseen tuotantoon, mikä johtaa eri elinten ja kehon järjestelmien työn neuroendokriinisen sääntelyn rikkomiseen.

On näkökulma, että vatsaontelon vatsakipu tulee esiin, koska kohdun limakalvon hylkyminen on jo alkanut kuukautisten aikana, eikä kohdunkaulaa ole vielä avattu, mikä johtaa limakalvon ja fragmenttien kertymiseen kohtuun ja siten kipuun.

PMS: n helpottaminen

PMS on tyypillinen naisten huonovointisuus ja valitettavasti emme voi päästä eroon siitä, mutta voimme helpottaa sitä. Jotta helpotettaisiin premenstruaalisen ärsytyksen voittamista, naisen tulisi huolehtia terveydestään paitsi kuukautisten aattona.

1. Ota yhteyttä asiantuntijoihin:

 • käydä gynekologissa ja kokeile hormonaalisten häiriöiden tunnistamista;
 • jos ilmenee emotionaalisia häiriöitä, ota yhteyttä neurologiin;
 • kuten muiden endokriinisten rauhasien sairaudet voivat pahentaa asioita, käydä endokrinologissa.

2. PMS-ilmentymien vakavuudesta ja kestosta riippuen aloita lääkärin määräämät lääkkeet etukäteen (2-3 päivää):

 • voimakasta kipua varten antispasmodiset lääkkeet auttavat sinua;
 • hyvät keinot, joilla pyritään normalisoimaan autonomisen hermoston toiminta;
 • normalisoi keskushermoston työ PTO-prototyyppien rauhoittavilla aineilla - kasviperäiset valmisteet: äiti, valerian, piparminttu;
 • Lääkärisi voi suositella suun kautta otettavia ehkäisyvalmisteita, jotka poistavat epämukavuutta oman aikasi aattona.
 • kohtuuttoman runsas kuukautisten verenvuoto, hyvän vaikutuksen antaa vadelma lehtiä (tai lisäämällä ne keitetty teetä).
 • yritä juoda vähemmän voimakasta teetä, kahvia;
 • rajoittaa nesteenottoa (enintään 1,5 litraa päivässä);
 • lisää suolaa ruokaan;
 • rajoittaa kaliumpitoisten elintarvikkeiden käyttöä: rusinoita, kuivattuja aprikooseja, perunoita;
 • yritä syödä vähemmän rasvaisia ​​elintarvikkeita;
 • sulkee pois ruokavaliosta mausteet, mausteiset mausteet, alkoholi;
 • Yritä luopua lihasta ja maitotuotteista.

4. Vähintään viikko ennen kuukautisten alkamista ja sen aikana suuri määrä kalsiumia sisältäviä elintarvikkeita tulisi sisällyttää ruokavalioon. Tuoreissa vihreissä lehtivihanneksissa on paljon kalsiumia: pinaattia, salaattia, kaalia, persiljaa. On suositeltavaa ottaa multivitamiinit (erityisesti vitamiinit A, B ja E). Yhtä tärkeää on syödä mereneläviä, viljaa ja pähkinöitä, jotka ovat runsaasti makro- ja mikrotuotteita.

5. PMS: n ehkäisemiseksi asianmukainen lepo ja uni ovat tärkeitä.

6. On tärkeää nukahtaa 23.00 saakka, koska juuri tällä hetkellä hormoneja syntyy ja myöhemmin uneliaisuus häiritsee neuroendokriinisen sääntelyn prosesseja. Nukkua paremmin viileässä huoneessa. Lepo ja pidä lepoa ennen kuukautisia ja kuukautisten aikana.

8. Yritä lopettaa tupakointi.

9. Ota kontrastisuihku aamulla ja illalla. Suorita toimenpide viileällä vedellä. Premenstruaalinen stressi auttaa vähentämään 15 minuutin kylpyä, jonka veden lämpötila on 38–39 ° C, piparminttua, kamomillaa ja tavallista lääketieteellistä shandraa (1: 1: 1). Tämän jälkeen hiero laventeliöljyä tai sitruunamunaa alaselkään.

10. Yritä pelätä vähemmän ja olla hermostunut.

11. ICP: n aikana, kuten kaikissa jaksoissa, et voi mennä kylpyyn. Korkeat lämpötilat voivat aiheuttaa voimakasta kipua ja kuukautiset viivästyvät.

12. Hermoston vahvistamiseksi ovat hyvät hengitysharjoitukset ja rentoutuminen. Rentoudu, sulje silmäsi, keskity huomiota ja yritä henkisesti ajaa pois sairaudesta.

PMS: 15 luonnollista korjaustoimenpiteitä oireiden helpottamiseksi

PMS: ää voivat vaikuttaa kaikenikäiset naiset, vaikka se on yleisin 20–40-vuotiailla naisilla.

1800-luvun lopulla ja 1900-luvun alussa voit mennä apteekkiin ja löytää satoja kasviperäisiä otteita myytäväksi.

Tuolloin yli 90 prosenttia väestöstä tiesi käyttää takapihalla kasvavia lääkekasveja tavallisten sairauksien ja vammojen hoitoon; he joutuivat tekemään sen, koska se oli käytännössä ainoa "lääke".

Miten ja miten lievittää ja vähentää PMS: n oireita

Toisin kuin huumeet, jotka yleensä toimivat yhden mekanismin kautta, kuten bakteerien kohdentaminen, yrtit toimivat synergistisesti kehon suurten epätasapainojen korjaamiseksi, jotka voivat johtaa sairauteen.

Kasvien käyttö lääkkeinä on yksi ainoista paranemisen muodoista, jotka jokainen kulttuuri ja etnisyys tunnustavat ja joka on ollut olemassa jo muinaisista ajoista lähtien ja jota käytetään yhä useimmissa osissa maailmaa. Tämä on planeetan vanhin parantava järjestelmä.

Käytin yrttejä monissa tapauksissa vaihtoehtoina lääkkeille, koska ne olivat hyödyllisiä eri oireiden hoidossa, mutta ei syyn hoitoon. Sittemmin olen merkittävästi tarkistanut mielipiteeni, ja nyt ymmärrän, että yrtit voivat auttaa ylläpitämään terveyttäsi hyvin perustasolta, kuten ruoka tekee.

On monia terveydellisiä valituksia, jotka voivat auttaa kasviperäisiä lääkkeitä, ja niiden joukossa tietysti myös premenstruaalinen oireyhtymä (PMS).

Mikä on premenstruaalinen oireyhtymä (PMS)?

Premenstruaalinen oireyhtymä kuvaa ryhmää oireita, jotka voivat esiintyä 1-2 viikkoa ennen naisen kuukautisia. Oireet vaihtelevat suuresti vakavuuden ja tyypin mukaan, mutta voivat sisältää:

Kuukautiskierron aikana esiintyvien hormonivaihtelujen uskotaan olevan PMS: n pääasiallinen syy, vaikka aivojen kemialliset muutokset voivat myös vaikuttaa.

Tiettyjen vitamiinien ja kivennäisaineiden alhainen määrä liittyy PMS: ään, ja stressi ja masennus voivat pahentaa oireita.

PMS: ää voivat vaikuttaa kaikenikäiset naiset, vaikka se on yleisin 20–40-vuotiailla naisilla.

On myös todennäköisempää, että se ilmenee naisilla, jotka ovat synnyttäneet vähintään yhden lapsen, joilla on ollut perheen historia, tai joilla on ollut synnytyksen jälkeinen masennus tai muu mielialahäiriö. Lisäksi tämä on uskomattoman yleinen ongelma, joka koskee vähintään 85 prosenttia kuukautisten naisista.

15 laitosta PMS: n rauhoittamiseksi

PMS: n oireet voivat olla lieviä tai vakavia, ne voivat olla vain haittaa tai heikentää merkittävästi elämänlaatua.

Monet naiset kääntyvät antimien kipulääkkeisiin oireiden lievittämiseksi, ja jotkut jopa menevät niin pitkälle, että ne käyttävät ehkäisypillereitä ovulaation lopettamiseksi (mikä yleensä vähentää PMS: n oireita), mutta ne aiheuttavat sivuvaikutusten riskit.

Kasviperäiset valmisteet voivat olla erittäin tehokkaita luonnollisena vaihtoehtona kuukautiskolikon ja muiden PMS-oireiden lievittämiseen. Paras vaihtoehto sisältää seuraavat.

Kuoren ja hehkulangan kuori

Viburnum-kuori (Viburnum opulus) voi auttaa lievittämään lihaskouristuksia ja sitä käytetään usein kuukautiskivien lievittämiseen. Sitä kutsutaan kohdun relaksoivaksi ja se sisältää spasmodista skopoletiinia.

Perinteen mukaan viburnum-kuori on erityisen hyödyllinen kuukautiskolikolle, joka annetaan alaselälle tai reidelle.

Hydropinen viburnum on eräänlainen viburnum (Viburnum prunifolium), joka sisältää myös kohdun relaksanttia scopoletiinia. Välitön, voimakas kuukautiskipu helpottuu parhaiten vibjurnumin avulla, varsinkin jos niissä on raskas kuukautiskierto.

N.D.: n, NCNM: n ja Bastirin yliopiston professori Tory Hudson suosittelee, että 2/2 tl viburnum-kuori-tinktuuraa otetaan 2–3 tunnin välein tai 1/4 tl viburnum limpvoussine-tinktuuria joka toinen-neljä tuntia.

Musta Kohosh

Musta cohoshia käytetään perinteisesti vaihdevuosien oireiden hoitoon, kuten kuumia aaltoja, mutta tunnetaan myös rentouttavasta vaikutuksesta kohtuun. Hudsonin mukaan, joka suosittelee tinktuuraa 1/4 tl: sta 1/2 tl: ksi kahden tai neljän tunnin välein:

"Jos kuukautiskiertoon liittyy premenstruaalinen ärtyneisyys ja ahdistuneisuus, hidas tai epäsäännöllinen kuukautiskierto tai vähäinen verenvuoto, musta cohosh on erityisesti tarkoitettu kuukautiskolikille."

Punainen vadelma lehtiä

Punainen vadelmanlehti tunnetaan sävyttävästä vaikutuksestaan ​​lisääntymisjärjestelmään, ja se voi auttaa rauhoittamaan kohtua ja lievittämään kuukautiskolikot, kun se otetaan säännöllisesti.

Dong Kwai

Dong Kwai suositellaan perinteisesti dysmenorreaa tai kivuliaita kuukautisia varten. Se toimii estrogeeninä kehossasi ja voi auttaa parantamaan kohdun sävyä.

Dong Qui voi olla erityisen hyödyllinen yhdessä muiden kasviperäisten lääkkeiden kanssa. American Botanical Councilin (ABC) mukaan:

"Premenstruaalinen oireyhtymä (PMS) on tila, jota voidaan hoitaa yrtteillä.

Naisilla, jotka kärsivät PMS: stä (noin kolmannes 30–40-vuotiaista naisista), on yhteinen hormonirakenne, jossa on kohonnut plasman estrogeenitaso ja alhainen plasman progesteronipitoisuus hieman ennen kuukautisten alkua.

. PMS: ää voidaan kontrolloida tehokkaasti dong kwai, vitex vulgaris, lakritsi (Glycyrrhiza glabra) ja musta cohosh (Cimicuguga racemosa) avulla.

Kaksi viimeistä laitosta sisältävät fytoestrogeenejä (jotka toimivat kehossa estrogeeninä), joiden uskotaan olevan tonic vaikutus kohtuun. "

Wild yam

Wild yam on suosittu vaihdevuosien oireiden lievittämiseksi, mutta se soveltuu hyvin PMS: ään, auttaa kohdun tehoa tehokkaasti kuukautisten aikana ja estää myös koliikkia ja kohdun kouristuksia.

Reishi

Reishi-lääketieteellinen sieni, joka tunnetaan nimellä Lingzhi Kiinassa tai kasvien hengessä. Sitä kutsutaan myös "kuolemattomuuden sieneksi" - lempinimeksi, joka kertoo kaiken.

Reishiä on käytetty Aasiassa lääketieteellisesti tuhansien vuosien ajan, mikä auttaa parantamaan immuunijärjestelmän tehokkuutta. Se voi auttaa PMS: ään liittyvää väsymystä ja heikkoutta, ja sillä on rentouttavia ominaisuuksia naisille, jotka tuntevat ärsyttävän tai hermostuneen.

virmajuuri

Valerian on tunnettu rauhoittavasta vaikutuksestaan, ja siksi se voi olla hyödyllinen PMS: ään, unettomuuteen ja ärtyneisyyteen liittyvissä mielialan vaihteluissa. Sitä käytetään myös joskus ruoansulatuskanavaan ja se voi helpottaa kohdun kouristuksia. Valerian, jota käytetään yhdessä viburnum-kuoren kanssa, voi olla erityisen hyödyllinen lievittämään sekä koliikkia että mielialan vaihteluja.

Tori Hudson, N.D. Hän selitti:

"Valerian sisältää tärkeän luokan yhdisteitä, joita kutsutaan valeropotriaateiksi ja valeriinihapoksi, joita esiintyy yksinomaan tässä monivuotisessa kasvissa, joka kasvaa Pohjois-Amerikassa ja Euroopassa.

On helppo ymmärtää, miten Valerian auttaa lievittämään kipua, ahdistusta ja unettomuutta, koska sekä valepotriitit että valeriinihappo pystyvät sitoutumaan samoihin reseptoreihin aivoissa kuin Valium. Vaikka Valerianin vaikutusta kuukautiskolikkoon ei ole tieteellisesti tutkittu, sillä on rentouttava vaikutus suoliston lihasten kouristuksiin.

Sekä kohtu että suolet ovat sileitä lihaksia. Kliinisessä käytännössä Valerian on yleensä tärkeä lisä vaihtoehtoiseen lähestymistapaan kivulias kuukautiset. "

Vitex tavallinen

Vitex vulgaris -valmistetta (Vitex agnus-castus) käytetään perinteisesti kuukautisten ongelmien lievittämiseen, mukaan lukien premenstruaalinen oireyhtymä. Systeeminen tarkastelu osoitti PMS-oireiden merkittävää vähenemistä naisilla, jotka käyttivät Vitex vulgarisia verrattuna lumelääkeryhmään.

Lisäksi Vitex Vulgaris on auttanut myös naisilla, jotka kärsivät premenstruaalisesta dysfoorisesta häiriöstä (PMDD), joka on vakavampi PMS-muoto.

voikukka

Voikukka-lehdet toimivat turvallisena diureettilääkkeenä. Vetämällä ylimääräistä vettä kehosta, voikukka voi helpottaa turvotusta.

Luonnollinen progesteroni

Progesteroni on luonnollinen hormoni ihmiskehossa, jota tarvitaan erilaisiin elintärkeisiin toimintoihin. Naisilla progesteroni tasapainottaa estrogeenin hormoneja ja sitä tuottaa pääasiassa munasarjat ovulaation aikana.

Naiset, jotka lähestyvät vaihdevuosia, tuottavat vähemmän ja usein riittämätöntä progesteronitasoa. Lisäksi kulttuurissamme jopa naisilla, jotka ovat heidän synnytysvuosina, tuotetaan yleensä enemmän estrogeeniä.

Luonnollinen progesteroni (biologisesti identtinen kehon tuottaman progesteronin kanssa) voi auttaa tasapainottamaan estrogeenihormoneja PMS: n oireiden lievittämiseksi sekä normalisoidun kuukautiskierron aikana.

kamomilla

Kamomateetä lisää glysiinin tasoa, mikä auttaa lievittämään lihaskouristuksia. Glysiini on myös hermostunut relaksantti, joka voi selittää, miksi kamomilla on myös tehokasta stressiä ja ahdistusta. Kamomillateetä suositellaan perinteisesti kuukautiskierron rauhoittamiseksi.

unikko

Maca on retiisiperheen mukula, joka auttaa palauttamaan hormonaalista tasapainoa. Unikonaiset voivat auttaa vähentämään PMS: n oireita, ja se on adapogeeninen yrtti, mikä tarkoittaa, että se voi auttaa kehon tukemisessa stressin aikana, edistämään emotionaalista hyvinvointia ja ylläpitämään tervettä tunnelmaa.

Motherwort

Käyttökelpoiseksi kohdun sävyn stimuloimiseksi äiti voi myös vähentää kohdun ja koliikkien kouristuksia. Motherwortia käytetään myös lievittämään stressiä ja sydämen aiheuttamia oireita, jotka johtuvat ahdistuksesta. Motherwort on listattu kiinalaisten yrttien joukossa, joiden on tarkoitus helpottaa PMS: ää Cochrane Systematic Reviewin mukaan:

"Kiinalaisia ​​kasviperäisiä lääkkeitä on käytetty vuosisatojen ajan Kiinassa, ja sitä käytetään tällä hetkellä Kiinan julkisissa sairaaloissa primaarisen dysmenorrean hoitoon [kivulias kuukautiset].

Katsauksessa havaittiin lupaavia todisteita kiinalaisen kasviperäisen lääkkeen hyödyistä kuukautiskipujen vähentämiseksi primäärisen dysmenorrean hoidossa verrattuna perinteiseen lääketieteeseen, kuten tulehduskipulääkkeisiin ja suun kautta otettaviin ehkäisypillereihin, akupunktioihin ja termiseen supistumiseen. "

Fennel-siemenet

Fennel-siemenuutteen on osoitettu vähentävän PMS: n vakavuutta, myös vähentämällä merkittävästi premenstruaalisen stressin oireita.

Naiset, jotka ottivat fenkolin siemenuutteen kolme päivää ennen kuukautisten alkamista ja jopa kolme päivää sen jälkeen, kun he olivat päättyneet, sanoivat, että pisarat auttoivat heitä tuntemaan olonsa masentuneemmiksi ja tuottavammiksi työssä ja helpottivat kommunikointia ystävien ja perheen kanssa. Euroopan ihmisperäisen lisääntymisen ja embryologian yhteiskunnan vuosikonferenssi.

sahrami

Naiset, jotka saivat 30 mg safraniuutetta päivässä (15 mg kahdesti vuorokaudessa) kahden kuukautiskierron aikana, ilmoittivat PMS-oireiden vakavuuden 50 prosentin vähenemisen.

Mitä muuta PMS: n oireita lievitetään?

Jos PMS-oireet, kuten kivulias kuukautiskouristukset, vähentävät elämänlaatua, kannattaa harkita useita turvallisia ja luonnollisia strategioita.

Iltaöljy: sisältää emäksistä gamma-linoleenihappoa (GLA), joka on hyödyllinen kivunlievityksessä. Se on myös hyödyllinen hormonien epänormaalin fysiologian palauttamiseksi, mikä voi vaikuttaa PMS: n oireisiin.

DIM (diindolyylimetaani): DIM on luonnollinen fytokemiallinen tuote ristikkäisissä vihanneksissa, kuten parsakaali, kukkakaali, kaali ja Bryssel-ituja. Siinä on ainutlaatuisia ominaisuuksia, joiden avulla se voi muuttaa estrogeenin aineenvaihduntaa, edistää optimaalista estrogeenitasapainoa ja ylläpitää terveellistä progesteronin ja testosteronin tuotantoa.

PMS-oireiden vakavuus naisilla liittyy kohonneeseen estrogeeniin, ja oireet pahenevat, kun estrogeeni kasvaa. DIM: llä on tasapainottava vaikutus hormoneihin ja se voi hyötyä sellaisista olosuhteista kuin PMS, jotka liittyvät estrogeenin ja progesteronin epätasapainoon.

Akupunktio: Tarkastelu 27 tutkimuksesta on osoittanut, että akupunktio voi helpottaa kuukautiskivistä paremmin kuin huumeita tai yrttejä, mikä stimuloi endorfiinien ja serotoniinin tuotantoa keskushermostoon.

Ruokavalion muutokset: ruokavalion muutokset voivat olla hyvin hyödyllisiä lievittämään koliikkia ja muita PMS-oireita. Voit kokeilla:

Hävitä kofeiini, alkoholi ja hiilihapotetut juomat

Vähennä sokerin saantia

Vältä savustettuja juustoja, lihaa ja kalaa (koska ne voivat lisätä nesteen kertymistä)

Varmista, että ruokavaliossasi on riittävästi ravinteita, erityisesti B6-vitamiinia, mangaania, A- ja E-vitamiinia, kalsiumia, magnesiumia, eläinten omega-3-rasvoja ja tryptofaania.

Harjoitukset: Tämä on toinen hyödyllinen työkalu, joka auttaa vähentämään kuukautiskouristuksia, koska se lisää endorfiinien tasoa, jotka ovat aivojen kemikaaleja, jotka liittyvät kipua lievittävään.

Lämpö: kuumavesipullon käyttäminen alavihkoon tai liotus lämpimässä kylvyssä voi antaa väliaikaisen helpotuksen kuukautiskivusta.

Aromaterapia: Aromaterapia, jossa käytetään laventelia, lievittää premenstruaalisia emotionaalisia oireita, joita ainakin osittain selittää parasympaattisen hermoston toiminnan parantuminen.