Mikä on ICP-dekoodaus eri tapauksissa

Monet naiset kärsivät PMS: stä, joka tapahtuu premenstruaalisilla päivillä. Mikä on PMS naisilla? PMS miten käsitellä sitä? Ymmärrämme tämän tarkemmin.

ICP-salauksen purku

Monet tytöt tuntevat ensikäden epämiellyttävistä oireista ennen kuukautisia. Jokainen nainen on todennäköisesti kokenut psykoemionaalisia häiriöitä ja epämukavuutta näinä päivinä ainakin kerran elämässään.

Miten PMS puretaan? - Tämä on premenstruaalinen oireyhtymä (syklinen oireyhtymä, premenstruaalinen sairaus, premenstruaalinen ylijäämän oireyhtymä.) Tämä on monimutkainen oireiden sarja, joka esiintyy naisten syklisen luonteen vuoksi useita päiviä ennen kuukautisia.

PMS: lle on tunnusomaista häiriöt:

 • psyko-emotionaalista;
 • vaihto ja endokriiniset;
 • vegetososudistye.

Nämä häiriöt vaikuttavat negatiivisesti naisen elämäntapaan.

PMS: n oireet naisilla

Oireyhtymän kliininen kuva sisältää useita oireita:

 1. Neuropsykiatriset lääkkeet (nämä ovat: ärtyneisyys, kyyneleisyys, masennus, aggressio)
 2. Verisuonijärjestelmän häiriöihin liittyvät oireet (nämä ovat: päänsärky, sydämen kipu, oksentelu, pahoinvointi, migreeni, huimaus)
 3. Oireet, jotka liittyvät endokriinisen järjestelmän häiriöihin (nämä ovat: turvotus, kutina, kuume, rintakipu, joskus rintakipu).

PMS: n oireista riippuen taudin kliininen muoto on jaettu seuraaviin tyyppeihin:

Neuropsykinen muoto.

Tässä oireyhtymän muodossa, kuten masennus, aggressiivisuus, liiallinen ärtyneisyys, kyyneleisyys, yleinen heikkous, vallitsee herkkyys hajuille ja äänille. Tämä PMS-muoto on yksi yleisimmistä. 43,3% naisista kärsii neuropsykiatrisista oireista. Tällaisten oireiden omaavien naisten keski-ikä on 27–37 vuotta. Tyttöjä siirtymäkauden aikana hallitsevat aggressiivisuus, ja nuoret naiset joutuvat usein masentuneiksi PMS: llä.

Kefalginen muoto.

Tätä muotoa kuvaavat päänsärky, huimaus, oksentelu, pahoinvointi, ärtyneisyys, masennus, kipu sydämen alueella, rintakehä, turvotus ja suuri herkkyys hajuille. Tällä taudilla päänsärky alkaa ajallisesta osasta ja muuttuu sykkiväksi. 20% naisista kärsii kefalgisesta premenstruaalisesta oireyhtymästä. Sitä esiintyy lähinnä varhaisessa lisääntymisikäisissä (noin 32%) ja lisääntymiselle myöhäisessä iässä (20%).

Edemaattinen muoto.

Tällä lomakkeella esiintyy kasvojen ja raajojen turvotusta, kutinaa ja ihottumaa, hikoilua, kipua rintarauhasissa. Voi olla myös turvotus ja yleinen heikkous. Tämä muoto esiintyy lähinnä varhaisessa lisääntymisikäisissä naisissa ja on 46%. Aktiivisen lisääntymiskauden aikana vain 6 prosentissa naisista esiintyy edemaalisen oireita.

Kriisin muoto.

Tässä muodossa havaitaan paniikkihäiriötä, joka alkaa verenpaineen noususta, rintakehän puristumisen tunteesta, kuoleman pelosta, arvaamattomasta ahdistuneisuudesta, hikoilusta, hengenahdistuksesta. Oireiden lisämunuaisen kriisit ilmenevät yleensä illalla tai yöllä ja päättyvät erittäin kovaan virtsaamiseen. Kriisin muoto on vaikein, mutta se on erittäin harvinaista naisilla. Tällaiset kriisit voivat johtua pitkittyneestä stressistä, jatkuvasta väsymyksestä, infektioista. Varhaisviljelyssä tämä muoto esiintyy 4 prosentissa naisista. Aktiivisessa iässä - 12,5% ja 20% myöhässä.

PMS: n oireet ovat hyvin erilaisia, niiden lukumäärä on noin 200.

Yleisimmät oireet ovat:

 • ärtyneisyys;
 • jännitys;
 • tuskallinen alhainen mieliala (dysphoria).

Kuukautisten oireiden puhkeamisen jälkeen ne häviävät lähes välittömästi. Mutta jos oireet eivät kulje kuukautiskierron aikana, on tarpeen kääntyä lääkärin puoleen. Koska syy voi olla jonkinlainen sairaus, ei PMS.

Paljonko PMS riippuu naisen elämäntavasta, terveydestä ja koskemattomuudesta. Joissakin naisissa PMS: ää ilmaistaan ​​innokkaammin, toisissa vähemmän.

PMS: n syyt

Monet ihmiset ajattelevat, että oireyhtymän syyt liittyvät naisen psyykeen ja mielentilaan. Itse asiassa syy on naisten hormonaalisen taustan muutos kuukautiskierron aikana. Oireyhtymä johtuu estrogeeni- ja progesteronihormonin suhteen rikkomisesta naisen syklin luteaalisessa vaiheessa. PMS: n merkit ennen kuukautisia puhuvat niiden välittömästä alkamisesta.

Oireyhtymää ei voi esiintyä seuraavissa tapauksissa:

 1. Ennen murrosikää,
 2. Raskauden aikana
 3. Vaihdevaiheen jälkeen,
 4. Jos munasarjoja ei ole naisilla.

Oireyhtymän kehittyminen tapahtuu vain progesteronin hormonin puutteesta, mutta myös riippuen progesteronin metabolian ominaisuuksista keskushermostoon.

Yksi uusista teorioista on psykosomaattinen, jossa somatisten sairaudet ovat alkuperäisessä paikassa, ja henkiset häiriöt ilmenevät hormonaalisten häiriöiden seurauksena.

Premenstruaalisen oireyhtymän riski kasvaa iän myötä. Suurissa kaupungeissa asuvat naiset ovat alttiimpia oireyhtymälle kuin kylissä ja kylissä.

Vaiheen syklinen oireyhtymä

PMS: n kolme vaihetta:

 1. Kompensoidut - oireet pysähtyvät kuukautisten alkaessa eivätkä edetä iän myötä.
 2. Subkompensoitu - oireet pysähtyvät, kun kuukautiset päättyvät ja etenevät iän myötä.
 3. Dekompensoidut oireet jatkuvat useita päiviä kuukautisten päättymisen jälkeen.

Oireyhtymä erittää lievää ja vakavaa astetta merkkien mukaan.

Lievä - 3-4 oireiden esiintyminen, joista 1-2 on valtaosassa.

Vaikea - välittömästi ilmentää 5-10 oireita, joista 2-5 on vallitsevia.

Diagnostinen syklinen oireyhtymä naisilla

Taudin diagnosointi on vaikeaa oireiden suuren määrän vuoksi.

Oireyhtymän diagnosoimiseksi tärkeintä on ennen kuukautisia tapahtuvan PMS-oireiden syklisyys.

Diagnoosin tekemiseksi lääkäri määrittelee hormonit verikokeita kuukautiskierron kahdessa vaiheessa. Lääkäri tutkii historiaa ja kysyy naisen valituksista.

Sitten lääkäri suorittaa lisämenettelyjä: MRI, mammografia, paine hallitaan, elektroenkefalogrammi ja aivojen alusten reoenkefalografia ovat tarpeen.

Keskushermoston tilaa, röntgensäteilyä käyttävien aivovaurioiden tasoa arvioidaan potilaan iän ja taudin vakavuuden mukaan.

Neuropsykiatrian muodossa on välttämätöntä vierailla neuropatologissa ja psykiatrissa, joka voi määrätä EEG: n, kraniografian ja REG: n.

Edematous-muotoa varten on seurattava juoksevan nesteen määrää 3-4 päivää ennen kuukautisia ja niiden aikana. Normaalisti kehon neste jaetaan enemmän kuin 400 ml, kuin se oli humalassa. Lääkäri tutkii munuaisten erittymistä ja voi määrätä mammografian.

Kun kefalginen - muutos kraniaalisen holvin luissa tapahtuu, joten röntgenkuvat, EEG, REG suoritetaan, silmän pohjan ulkonäkö. Tässä muodossa suositellaan neurologin, allergistin ja silmälääkärin kuulemista.

Kriisin sattuessa mitataan diureesi (virtsan määrä, joka muodostuu tietyn ajanjakson aikana. Lisäksi mitataan kulutetun nesteen paine ja tilavuus. EEG, kraniografia ja REG ilmoitetaan.

Premenstruaalisen oireyhtymän hoito

PMS miten käsitellä sitä? PMS-hoito suoritetaan kompleksissa riippumatta taudin muodosta. Oireyhtymän hoidon päätavoitteena on hypotalamuksen toiminnan säätely, naisten sairauksien eliminointi, dehydraation normalisointi. Mitä hoitoa tehdään, riippuu vakavuudesta. Parannuksen aikaansaamiseksi on tarpeen tehdä kolmen kuukauden hoitojakso, jossa on kahden kuukauden tauko. Jos oireet toistuvat, hoitoa on jatkettava.

PMS: n pääasialliset käsittelymenetelmät:

 • hormonihoito (hormonien progesteronin, estrogeenin ja muiden hormonien käyttö);
 • fysioterapia (luonnollisten ja keinotekoisesti luotujen luonnontekijöiden hoito);
 • farmakoterapia (konservatiiviset menetelmät - lääkehoito);
 • akupunktio (akupunktio, vyöhyketerapia).

Syndrooman ehkäisemiseksi sinun täytyy muuttaa normaalia elämäntapaa ja aloittaa vitamiinien käyttö. Yritä välttää stressiä, dramaattisia ilmastonmuutoksia. On erittäin epätoivottavaa käyttää yhdistettyjä oraalisia ehkäisyvalmisteita. Myös abortit vaikuttavat kielteisesti naisen kehoon, joten sinun pitäisi yrittää välttää niitä. PMS: n ehkäisemiseksi sinun tulee harjoittaa säännöllisesti urheilua, joogaa. Alkoholin ja kofeiinin liiallinen käyttö, joka vahingoittaa kehoa.

Kun ärtyneisyys on suositeltavaa ottaa B6-vitamiinia annoksena 100 mg, magnesium - 400 mg, kalsium - 1000 mg. Vitamiinien vastaanotto suoritetaan kurssin avulla, etkä saa käyttää niitä väärin, koska se voi aiheuttaa haittavaikutuksia.

PMS: dekoodaus ja merkitys

Viime vuosina yhteiskunta on tullut rennommaksi ja avoin. Voit usein kuulla feminiinisiä hohtoja tai tunteita: ”Onko sinulla PMS?!”. Samalla on epätodennäköistä, että tämä hakija ymmärtää nimenomaan PMS: n merkityksen, koska tämä on kaukana hauska diagnoosista.

PMS tarkoittaa Pre-kuukautiskierron oireyhtymää ja sitä kutsutaan yhdistelmäksi tiettyihin merkkeihin ja oireisiin, joita esiintyy tietyssä osassa naisia ​​kuukautisia edeltävinä päivinä. Yleensä tämä on osoitus tietyistä poikkeamista, häiriöistä naispsyyken normaalissa toiminnassa ja joissakin järjestelmissä (vegetatiivinen-vaskulaarinen, endokriininen, aineenvaihdunta).

Uskotaan, että PMS on täysin luonnollinen ja fysiologinen prosessi, joka esiintyy 50–80%: ssa naisista muutaman päivän ennen kuukautisten alkamista, noin 2-10. Premenstruaalista oireyhtymää esiintyy usein 20–40-vuotiailla naisilla, useammin lapsen syntymän jälkeen.

Tällainen laaja indikaattori naisten alttiudesta PMS: lle viittaa siihen, että se voi ilmetä vaihtelevassa määrin, joskus määräajoin ja joskus siinä määrin, että se vaatii asiantuntija-apua. Sinun ei pitäisi pahentaa tilannetta, kun huomaat, että kehosi ja käyttäytyminen ei ole aivan normaali, tämä olisi syytä käydä lääkärissä.

Jotta ymmärrät tarkasti, miten PMS tarkoittaa, tämän ilmiön oireet on otettava huomioon. Ne voidaan laskea noin 150, riippuen lääketieteellisestä tilastosta, ja ne voivat olla eri yhdistelmissä. Naisilla on havaittu neljä yleisintä PMS-oireiden muotoa.

Neuropsykkinen - se ilmaisee naisen emotionaalisen tilan ja käyttäytymisen. Yleisimmät ilmenemismuodot ovat:

 • aggressiivisuus;
 • ärtyneisyys;
 • masennus;
 • itkuisuus;
 • heikkous.

Lisäksi on olemassa sellainen kuvio, että nuorempien tyttöjen luonnehtii aggressiivisuutta, kun vanhemmat naiset ovat alttiita masennukselle ja kyyneleellisyydelle.

Edemaattiset - melko yleiset oireet ovat:

 • turvotus ja kipu rintaan tai rintaan;
 • turvotus, kasvojen turvotus, kädet, jalat;
 • lisääntynyt hikoilu;
 • hajua tai hajujen havaitsemista.

Kefalginen - siihen liittyy useimmiten liiallista hikoilua, masennusta, sydämen kipua jne.

 • päänsärky, usein silmäpallojen pulssi ja herkkyys;
 • huimaus;
 • pahoinvointi, joskus oksentelu;

Kriisi - tämä muoto saa naiset kokemaan adrenaliinikriisejä, ts. tällaiset tunteet:

 • paineen nousu (valtimo);
 • tunne puristamista rintojen alla;
 • sydämen sydämentykytys;
 • pelko, kuoleman pelko;
 • raajat voivat tulla kylmiksi ja sitten tunnottomiksi;
 • virtsaaminen muuttuu ja tilavuus kasvaa.

Tämä muoto voidaan laukaista stressistä, tartuntataudista, ylikuormituksesta ja usein iltaisin tai yöllä.

Monet naiset, jotka käsittelevät PMS: n selvittämistä, tarvitsevat lääkärin apua. Tämä tapahtuu useimmiten silloin, kun oireyhtymän ilmenemismuodot rikkovat tavanomaista tapaa ja elämänlaatua ja edellyttävät erityistä apua.

Asiantuntija pystyy tunnistamaan PMS-kurssin tarkan muodon, sen erityiset oireet, joita kannattaa vaikuttaa. Seuraavia hoitoja tarjotaan:

 • lääkehoidon;
 • Hormoninen hoito;
 • Epätavallinen hoito.

Ennaltaehkäisevän oireyhtymän oireiden ehkäisemiseksi tai poistamiseksi ennaltaehkäisy on tärkeää: terveellinen elämäntapa, positiivinen ajattelu, tasapainoinen ruokavalio, oikea lepo ja uni, stimuloivien tekijöiden vähentäminen (kahvi, alkoholi, aromiöljyt).

Hyödyllisiä ovat: jooga, aerobic, syöminen pieniä aterioita, vitamiineja ja muita rentouttavia tekijöitä.

Vaikka PMS pysähtyy kuukautisten eritteiden kanssa ja kestää 10 päivää, se vaatii edelleen huomiota ja nopeaa hoitoa, jos se häiritsee elämäntapaa, koska se voi muuttua relaksiksi. Vanhemmille naisille tämä tekijä voi sisältää leikkauksen.

PMS - mikä on naisilla

Yleistä tietoa

Lääkärit ovat aina yrittäneet selvittää syyt siihen, miksi huono terveys ja ärtyneisyys ilmenevät naisilla välittömästi kuukautisia edeltävänä päivänä. Muinaisina aikoina tämä ilmiö liittyi eri tekijöihin - kuun vaiheisiin ja naisen terveyteen ja sen alueen erityispiirteisiin, jossa hän asui. Kuitenkin tila ennen kuukautisia oli lääkärille mysteeri. Vain kahdennenkymmenennellä vuosisadalla lääkärit onnistuivat selvittämään jossain määrin, mitä naisille tapahtuu.

PMS: stä - mitä se on, sinun pitäisi tietää, miten PMS tarkoittaa - tämä on premenstruaalinen oireyhtymä, mikä tarkoittaa - naisille ominaista ilmentymistä kuukausia ennen kuukautisia. PMS on oireiden kompleksi, joka ilmenee naisilla ja tytöillä muutaman päivän ennen kuukautisten alkamista.

Mitkä ovat tällaisten ilmentymien syyt ja mitä tämä oireyhtymä tarkoittaa, tutkijat tutkivat edelleen. Niiden, jotka ovat kiinnostuneita siitä, miten ICP on käännetty, pitäisi selvittää tarkemmin, mitä ilmentymiä tämä ominaisuus on ominaista. Jokainen PMS: n transkripti tytöissä sisältää kuvauksen kaikista tyypillisistä oireista ja ilmenemismuodoista.

Loppujen lopuksi naisten PMS on koko fyysisen ja henkisen oireiden monimutkainen, - niiden tutkijat laskivat noin 150. Noin 75% naisista kokee ennenaikaisen oireyhtymän vaihtelevassa määrin.

Yleensä PMS-tytöt alkavat näkyä noin 2–10 päivää ennen päivää, jolloin esiintyy kuukautisten merkkejä. Kun kuukautiskierto on päättynyt, kuukautisten oireyhtymä häviää myös kokonaan.

Miksi PMS kehittyy?

Tähän saakka kaikki tehdyt tutkimukset eivät ole mahdollistaneet sitä, miksi premenstruaalinen oireyhtymä ilmenee? On monia teorioita, jotka selittävät, miksi tämä ehto kehittyy.

 • Ns. "Vesimyrkytys" - veden ja suolan metabolian heikkeneminen.
 • Allerginen luonne - korkea herkkyys endogeeniselle progesteronille.
 • Psykosomaattinen - fysiologisten oireiden kehittyminen henkisten tekijöiden vaikutuksesta.

Tänään täydellisin ja laajalti levinnyt on hormonaalinen teoria, jonka mukaan PMS: ää selittää voimakas hormonaalinen vaihtelu syklin toisessa vaiheessa. Loppujen lopuksi on tärkeää, että naisen elin toimii kunnolla, normaali hormonitasapaino on tärkeä:

 • estrogeenit pystyvät parantamaan sekä fyysistä että henkistä hyvinvointia henkisen toiminnan tehostamiseksi, elinvoimaisuuden lisäämiseksi;
 • progesteroni antaa sedatiivisen vaikutuksen, joka voi johtaa masennustilaan toisessa vaiheessa;
 • androgeenitasot vaikuttavat libidoon, lisäävät tehokkuutta ja voimaa.

Syklin toisessa vaiheessa naisen hormonaalinen tausta muuttuu. Näin ollen hormoni-teoria viittaa siihen, että keho reagoi riittämättömästi tällaiseen ”myrskyyn”. Mielenkiintoista on, että premenstruaalisen jännityksen oireyhtymä on peritty.

Koska endenstruaalisen jakson aikana kehossa havaitaan endokriinista epävakautta, tämä johtaa somaattisten ja psyko-vegetatiivisten häiriöiden ilmenemiseen. Tärkein syy tähän on sukupuolihormonien vaihtelu koko kuukautiskierron aikana ja limbisen aivojen vaste.

 • Kun estrogeenitaso nousee ja ensin kasvaa ja progesteronitaso laskee, turvotusta, rintarauhasen herkkyyttä, sydämen ja verisuonten heikentynyttä toimintaa, painehyppyjä, ärtyneisyyttä ja aggressiota naisilla.
 • Lisääntyneen erityksen myötä prolaktiinineste säilyy myös kehossa.
 • Kun prostaglandiinit lisääntyvät, havaitaan vegetatiivisia-verisuonten häiriöitä, ruoansulatushäiriöitä - ripulia, ummetusta, pahoinvointia sekä migreeniä muistuttavia päänsärkyä.

Niinpä nykyaikaiset lääkärit tunnistavat seuraavat tekijät, jotka määrittävät PMS: n kehittymisen:

 • Serotoniinitasojen lasku, joka johtaa premenstruaalisen oireyhtymän henkisten oireiden ilmentymiseen: tämän hormonin vähenemisen yhteydessä havaitaan surua, masennusta ja melankoliaa.
 • B6-vitamiinin puute johtaa nesteen kertymiseen, rintojen herkkyyteen, mielialan muutoksiin.
 • Magnesiumin puute johtaa sellaisten oireiden kehittymiseen, kuten huimaus, takykardia, päänsärky, halu syödä makeisia.
 • Tupakointi - tupakoivat naiset kärsivät PMS: stä kahdesti niin usein.
 • Ylimääräinen paino - ne, joilla on suurempi painoindeksi kuin 30, kokevat useammin tämän oireyhtymän oireet.
 • Genetics - taipumus PMS: ään voidaan periä.
 • Vaikea synnytys, abortti, gynekologinen leikkaus.
 • Stressiä.

PMS: n tärkeimmät oireet naisilla

Kun puhutaan siitä, mitkä ovat PMS: n oireet, kuinka monta päivää ennen kuukautisia tytöissä ja naisissa ne näkyvät, on otettava huomioon kunkin organismin yksilölliset ominaisuudet. PMS: n tärkeimmät merkit ennen kuukautisia on jaettu useisiin eri ryhmiin. Ennaltaehkäisevän oireyhtymän oireita esiintyy (ryhmissä):

 • Neuropsykiatriset: masennus, aggressiivisuus, ärtyneisyys ja repiminen.
 • Endokriininvaihto: vilunväristykset, veden ja suolan heikentyneen aineenvaihdunnan aiheuttama turvotus, kuume, epämukavuus rintaan, ilmavaivat, turvotus, hengenahdistus, näön hämärtyminen ja muisti.
 • Vegeto-verisuonit: päänsärky, painehäviöt, pahoinvointi, ripuli, oksentelu, huimaus, takykardia, sydämen kipu.

Puhumalla siitä, mitä oireita ennen kuukautisia ilmenee naisilla, on syytä huomata, että ne voidaan jakaa useaan muotoon. Yleensä ne on kuitenkin yhdistetty. Joten, jos on olemassa merkittäviä psyko-vegetatiivisia häiriöitä, kipukynnys vähenee, ja nainen on hyvin herkkä kipulle - viikko tai muutama päivä ennen kuukautisia.

Mitä merkkejä kuukaudesta viikossa tai muutamassa päivässä voi havaita?

 • paniikkikohtauksia, kohtuutonta melankoliaa ja masennusta voi kehittyä;
 • ahdistus, pelko, masennus;
 • unohtaminen, keskittymisen heikkeneminen, mielialan vaihtelut;
 • unettomuus, lisääntynyt tai vähentynyt libido;
 • aggressio, huimaus.
 • On takykardiaa, painehäviöitä, sydämen kipua;
 • usein virtsaaminen ennen kuukautisia, paniikki.
 • ne, joille on tyypillistä tällainen muoto, yleensä kärsivät sydänsairaudesta, munuaisongelmista ja huonosta ruoansulatuksesta.
 • Lämpötila nousee subfebrileihin;
 • jatkuvasti huolissaan uneliaisuutta, allergisia ilmenemismuotoja, oksentelua.
 • Sille on ominaista negatiivinen diureesi ja nesteen kertyminen kehossa.
 • Raajojen ja kasvojen turvotusta, kutisevaa ihoa, janoa, painonnousua, selkäkipua ja nivelkipua, päänsärkyä, virtsaamisen vähenemistä, ruoansulatushäiriöitä.
 • migreeni, kardiaalinen;
 • pahoinvointi ja oksentelu;
 • takykardia;
 • korkea herkkyys hajuille ja äänille.

Noin 75%: lla naisista on lisääntynyt verisuonikuvio, hyperostosis. Tässä muodossa, yleensä, perheen historiaa verenpaineesta, ruoansulatuskanavan sairaudet, sydän- ja verisuonten sairaudet.

Wikipedia ja muut lähteet osoittavat, että jokaisella naisella on omalla tavallaan PMS, ja oireet voivat vaihdella.

Tutkijat, jotka suorittavat useita tutkimuksia ja määrittivät premenstruaalisen oireyhtymän oireet:

Lisäksi PMS voi merkittävästi pahentaa muiden sairauksien kulkua:

Mitkä olosuhteet ja sairaudet voidaan peittää PMS: ksi?

Jos haluat tietää, kuinka monta päivää kuukautiset alkavat, jokaisella naisella on oltava kalenteri tai erityinen muistikirja ja kirjoitettava ajanjakson aloituspäivämäärä, kuinka kauan hänen jaksonsa kestää ja ovulaation päivä (tätä varten mitataan peruslämpötila). On myös syytä huomata oireiden ilmaantuminen ennen kuukautisia ja ovulaation aikana.

Jos nainen pitää tällaisia ​​tietoja useamman jakson ajan, se auttaa häntä selvittämään, kuinka usein PMS: n oireet näkyvät. Päiväkirja auttaa myös määrittämään, onko kuukautiset viivästyneet jne.

"PMS" -diagnoosin toteamiseksi lääkäri määrittää vähintään neljän alla luetellun merkin:

 • uneliaisuus, unettomuus;
 • huomion ja muistin menetys;
 • lisääntynyt ruokahalu, ruokahaluttomuus;
 • vakava väsymys, heikkous;
 • rintakipu;
 • päänsärkyä;
 • turvotus;
 • kipu nivelissä tai lihaksissa;
 • kroonisten sairauksien paheneminen.

Voit myös diagnosoida tämän tilan, jos ainakin yksi näistä oireista on havaittu:

 • konflikti, kyyneleisyys, hermostuneisuus ja ärtyneisyys, mielialan vaihtelut naisilla;
 • perusteeton ahdistus, pelko, jännitys;
 • melankolian tunne ilman syytä, masennus;
 • masentunut tila;
 • aggressiivisuus.

PMS: n vakavuuden määrittämiseksi on tärkeää ottaa huomioon ilmentymien määrä, niiden vakavuus ja kesto:

 • Lievä muoto - ilmenee 1 - 4 oireesta, jos se on 1-2 merkkiä, niin ne ilmaistaan ​​merkittävästi.
 • Vaikea muoto - ilmenee 2 - 12 merkistä, jos se on 2-5 oireita, sitten ne ilmaistaan ​​merkittävästi. Joskus ne voivat johtaa siihen, että nainen tulee vammaiseksi päiväksi tai muutama päivä ennen kuukautisia.

Syklinen ilmentymä on tärkein oire, joka erottaa premenstruaalisen oireyhtymän muista sairauksista. Toisin sanoen premenstruaalinen oireyhtymä, tämä ehto on silloin, kun se alkaa ennen kuukautisia (2-10 päivää) ja häviää kokonaan kuukautisten jälkeen. Mutta jos psyko-vegetatiiviset oireet häviävät, fyysiset tunteet muuttuvat joskus tuskallisiksi jaksoiksi tai migreeniksi syklin ensimmäisinä päivinä.

Jos naisen tunteet syklin ensimmäisessä vaiheessa ovat suhteellisen hyviä, se on PMS eikä kroonisten sairauksien paheneminen - masennus, neuroosi, fibrosystinen mastopatia.

Jos kipua havaitaan vain välittömästi ennen kuukautisia ja kuukautisten aikana, ja se yhdistetään veren eritteisiin syklin keskellä, tämä osoittaa, että gynekologinen sairaus, todennäköisesti endometriitti, endometrioosi, kehittyy todennäköisesti kehossa.

PMS-muodon muodostamiseksi tutkitaan hormonit: estradioli, prolaktiini, progesteroni.

Lisäksi voidaan määrittää muita tutkimusmenetelmiä riippuen siitä, mitä valituksia sovelletaan:

 • Jos olet hyvin huolissaan päänsärky, tinnitus, huimaus, pyörtyminen, näön hämärtyminen, CT-skannaus tai MRI-skannaus on välttämätöntä orgaanisten aivosairauksien poistamiseksi.
 • Kun neuropsykiatriset oireet ovat vallitsevia, suoritetaan EEG epileptisen oireyhtymän estämiseksi.
 • Jos olet huolissasi turvotuksesta, virtsan määrä päivässä muuttuu, munuaisten diagnosoimiseksi tehdään testejä.
 • Merkittävässä rintakehityksessä on suoritettava rintojen ultraääni, mammografia.

Naisille, jotka kärsivät PMS: stä, ei vain gynekologi vaan myös muut asiantuntijat: neurologit, psykiatrit, nefrologit, endokrinologit, kardiologit, terapeutit.

Miten ymmärtää - PMS tai raskaus?

Koska jotkin raskauden oireet ovat hyvin samankaltaisia ​​kuin PMS: n merkit, on tärkeää ottaa huomioon erot, joilla nämä tilat voidaan erottaa toisistaan.

Käsittelyn jälkeen progesteronin hormoni kasvaa naaraskehossa. Tämän seurauksena nainen voi sekoittaa raskauden PMS: ään, kun se alkaa ilmetä: rintojen arkuus ja turvotus, oksentelu, pahoinvointi, mielialan vaihtelut, selkäkipu, ärtyneisyys.

Usein menemällä yhteen tai toiseen aihekohtaiseen foorumiin voit nähdä naisten väitteet siitä, miten PMS voidaan erottaa raskaudesta viivästykseen. Jos kuukausittain aloitetaan ajoissa, kysymys poistetaan itsestään. Jopa raskaana olevilla naisilla on joskus purkautuminen päivinä. Milloin pitäisi olla kuukausittain. Erot purkautumisessa ennen kuukautisia ja raskauden aikana ovat - raskaana olevilla naisilla - tavallisesti vähemmän. Mutta silti, jotta voidaan selvittää raskauden olemassaolo tai puuttuminen, on tarpeen tehdä testi tai suorittaa kokeita hunajalla. instituutio.

Alla on vertailu yleisimmistä raskauden merkkeistä ja PMS: stä.

Koska näiden sairauksien oireet ovat itse asiassa samankaltaisia ​​ja joissakin tapauksissa jopa raskaus on mahdollista kuukautisten aikana (ainakin tällainen vaikutelma naisesta muotoutuu, kun purkautuminen tapahtuu), on tärkeää toimia oikein.

On parasta odottaa, kunnes kuukautiset alkavat. Jos nainen toteaa, että hänellä on jo viive, on tarpeen suorittaa raskaustesti, joka määrittää luotettavasti raskauden viivästyksen jälkeen. Ne, jotka haluavat välittömästi tarkistaa, oliko hedelmöitys, voit ottaa verikokeen hCG: lle (raskaushormoni). Tällainen testi kymmenennen päivän kuluttua hedelmöittymisestä määrittää tarkasti raskauden.

Tällaisessa tilanteessa oikea tapa on vierailla gynekologissa, joka auttaa sinua selvittämään, mitä naisella on - PMS tai raskaus tutkinnan avulla, ultraääni. Joskus syntyy kysymys myös siitä, miten erottaa raskaus ja vaihdevuodet - tässä tapauksessa sinun on myös otettava yhteyttä lääkäriin tai testattava.

Milloin minun pitäisi ottaa yhteyttä asiantuntijaan?

Jos kipu, ärtyneisyys, lisääntynyt tearfulness naisilla, joiden syyt liittyvät PMS: ään, vähentävät merkittävästi elämänlaatua ja ovat hyvin voimakkaita, sinun on otettava yhteyttä lääkäriin ja hoidettava määrätty hoito. Lääkäri voi myös antaa tehokkaita suosituksia tiettyjen epämiellyttävien ilmentymien lievittämiseksi.

Miten PMS-hoito tapahtuu

Sääntelyhoito on pääsääntöisesti määrätty tällaisille ilmentymille. Miten hoitaa PMS: ää ja määrätäkö lääkkeitä hoitoon, asiantuntija määrittää, ottaen huomioon muodon, oireet ja premenstruaalisen oireyhtymän kulun. Seuraavia hoitoja voidaan määrätä:

 • Kun mielialan vaihtelut, masennus, ärtyneisyys määrittävät psykoterapia, rentoutumismenetelmät, rauhoittavat lääkkeet.
 • Jos olet huolissasi vatsakipusta, alaselästä, päänsärkyistä, on suositeltavaa ottaa käyttöön ei-steroidisia tulehduskipulääkkeitä kivun oireyhtymän lievittämiseksi (Nimesulide-tabletit, Ibuprofeeni, Ketanov ja muut).
 • Lisäksi määrättiin lääkkeitä premenstruaalisen oireyhtymän - diureettien hoitoon ylimääräisen nesteen poistamiseksi ja turvotuksen poistamiseksi.
 • Hormonihoito on määrätty, jos syklin toisen vaiheen epäonnistuminen on suoritettu funktionaalisen diagnostiikan testien jälkeen, mikä perustuu tunnistettujen muutosten tuloksiin. Gestageneja määrätään - medroksiprogesteroniasetaatti, Duphaston, ne on otettava kuukautiskierron 16. - 25. päivä.
 • Rauhoittimia ja masennuslääkkeitä määrätään naisille, jotka kehittävät lukuisia neuropsykiatrisia oireita ennen kuukautisia: aggressiota, hermostuneisuutta, paniikkikohtauksia, unettomuutta jne. Tällaisissa tapauksissa on määrätty Rudotel, Amitriptyliini, Tazepam, Zoloft, Sertralin, Prozac, Sonapaks. Lääkkeet tulisi juoda syklin toisessa vaiheessa kaksi päivää oireiden alkamisen jälkeen.
 • Jos diagnosoidaan kriisi tai kefalginen muoto, Parlodelvo voidaan liittää kuukausikierron toiseen vaiheeseen. Jos prolaktiini on kohonnut, Parlodel tulee ottaa jatkuvasti.
 • Jos nainen kehittää edemaalista tai kefalgista muotoa, määrätään prostaglandiinilääkkeitä (naprosiini, indometasiini) syklin toisessa vaiheessa.
 • Koska serotoniinin ja histamiinin lisääminen PMS: llä on mahdollista, asiantuntija voi määrätä toisen sukupolven antihistamiinihoidon. On tarpeen ottaa huomioon, kuinka monta päivää oireet alkavat näkyä, ja aloittaa pillereiden ottaminen 2 päivää ennen näiden oireiden odotettua kehittymistä ja jatka juomien nauttimista kuukautisten toisena päivänä.
 • Verenkierron aktivoimiseksi levitä Nootropil, Grandaxin, Aminolone noin 3 viikkoa.
 • Kefalgisten, kriisien ja neuropsykiatristen muotojen kehittyessä määrätä lääkkeitä, jotka normalisoivat välittäjäaineen aineenvaihduntaa keskushermostoon. 3–6 kuukauden kuluessa sinun on otettava keinot Difenin, Peritol.
 • Myös lääkäri voi määrätä homeopaattisia lääkkeitä Mastodinon, Remens sekä vitamiini-mineraalikomplekseja - esimerkiksi naisille masennukseen tarkoitettuja vitamiineja.

Kuinka lieventää tilaa itse?

Jos nainen on huolissaan PMS: stä (joskus sitä kutsutaan virheellisesti "postmenstruaaliseksi oireyhtymäksi"), hänen pitäisi käyttää joitakin suosituksia tilan lievittämiseksi.

Ei-steroidisten tulehduskipulääkkeiden käyttöä suositellaan.

Rentoudu täysin

Sinun täytyy nukkua niin kauan kuin keho tarvitsee hyvää lepoa. Yleensä se on 8-10 tuntia. Monet naiset, jotka kirjoittavat mihinkään temaattiseen foorumiin, huomaavat, että unen normalisointi mahdollisti epämiellyttävien oireiden vakavuuden. Unen, ahdistuksen, ärtyneisyyden, aggressiivisuuden vuoksi voi kehittyä, koskemattomuus heikkenee. Niille, joilla on unettomuutta, voi auttaa pieniä iltakävelyjä.

aromaterapia

Edellyttäen, että nainen ei kärsi allergian ilmenemisistä, voit harrastaa aromaterapiaa, valitsemalla aromiöljyjen erityisen koostumuksen. On suositeltavaa käyttää laventeli, basilika, salvia, geranium, ruusu, kataja, bergamottiöljy. Sen pitäisi alkaa ottaa kylpyjä aromiöljyillä kaksi viikkoa ennen kuukautisia.

Liikunta

Kaikilla kohtuullisilla kuormituksilla - käynnissä, tanssissa, joogassa, bodyflexissä jne. - on positiivinen vaikutus kehoon, jos harjoittelet täysin ja säännöllisesti, kehon endorfiinipitoisuus nousee. Ja tämä sallii masennuksen ja unettomuuden voittamisen fyysisten oireiden vakavuuden vähentämiseksi.

Vitamiinit ja kivennäisaineet

Oireiden vakavuuden vähentämiseksi kaksi viikkoa ennen kuukautisia on otettava magnesium ja B6-vitamiini. On myös suositeltavaa juoda E- ja A-vitamiineja. Tämä auttaa vähentämään useiden oireiden vakavuutta: sydämen sydämentykytys, unettomuus, ahdistus, väsymys, ärtyneisyys.

ruoka

On tärkeää sisällyttää ruokavalioon mahdollisimman paljon vihanneksia ja hedelmiä sekä kalsiumia ja kuitua sisältäviä tuotteita. On tarpeen vähentää kulutetun kahvin, kolan, suklaan määrää, sillä kofeiini aiheuttaa ahdistusta ja mielialan vaihtelua. On tärkeää vähentää rasvan määrää ruokavaliossa.

Ei myöskään ole suositeltavaa syödä naudanlihaa, joka voi sisältää keinotekoista estrogeeniä. Sinun pitäisi juoda yrttiteetä, sitruunan ja porkkanamehuja. Alkoholi on parempi sulkea pois tai rajoittaa, koska sen vaikutuksen vuoksi hukassa olevat mineraalien ja vitamiinien varaukset ja maksat ovat pahempia hormonien hyödyntämisessä.

Usein naiset ovat kiinnostuneita siitä, miksi haluat suolaa ennen kuukautisia. Tosiasia on, että ruokahalun vaihtelu on normaali ilmiö PMS-ajanjakson aikana, ja joskus sinun tarvitsee vain "tyydyttää kehon vaatimukset" voidaksesi tuntea paremmin.

rentoutuminen

Meidän on pyrittävä välttämään stressaavia tilanteita, ei liikaa ja ajattele myönteisesti. Tätä varten on suositeltavaa harjoitella joogaa, meditaatiota.

Säännöllinen sukupuoli

Sukupuolella on myös myönteinen vaikutus terveyteen - se auttaa nukkumaan paremmin, voittamaan stressiä, selviytymään huonoista tunteista, vahvistamaan immuunijärjestelmää ja lisäämään endorfiinien pitoisuutta. Lisäksi kuukautisia edeltävänä aikana nainen nostaa usein libidoa, joka edistää aktiivista sukupuolielämää.

Lääkekasvit

Vihreiden teiden avulla voit merkittävästi lievittää PMS: n tilaa. Tärkeintä - valita oikea ruoho. Teetä voi valmistaa Hypericum, primrose ja muut yrtit, joita lääkäri suosittelee.

tulokset

Niinpä premenstruaalinen oireyhtymä on vakava tila, josta joskus tulee este naiselle täyteen elämään ja työkykyyn. Tutkimusten mukaan PMS: n useimmin ilmaistut oireet ilmenevät suurten kaupunkien asukkaissa ja henkistä työtä tekevissä naisissa.

Tämä edellytys voidaan kuitenkin merkittävästi lieventää asiantuntijoiden avustuksella sekä asianmukaisen ravitsemuksen, säännöllisen liikunnan, vitamiinien ja kivennäisaineiden käytöllä.

Miten PMS-käsite kääntyy ja mikä on tämän tilan ominaisuus tytöissä?

Mikä on PMS? Tämä kysymys koskee monia naisia, erityisesti nuoria.

Lyhenne PMS tarkoittaa ja on käännetty premenstruaaliseksi oireyhtymäksi. Se on negatiivisten merkkien ja oireiden kompleksi, joka esiintyy 70–85 prosentissa heikommasta sukupuolesta ennen kuukautisia, ja PMS: n oireet kypsyvät kypsemmiksi ja 30 vuoden kuluessa PMS esiintyy joka viides, 30–50 vuotta - jo 50 vuotta % tapauksista. niin mikä on PMS?

Tilastot väittävät, että tämän syndrooman aiheuttaman elämän aikana nainen kokee tämän oireyhtymän jopa 480 kertaa vaihtelevassa määrin. PMS on monimutkainen oireiden kompleksi, jolla on yhteensä enintään 150-200 oireita, jotka eivät ole samankaltaisia, mutta kaikki ovat erilaisia.

Mikä on tämä oireyhtymä? Mitä hän on niin peloissaan puolisoista ja kumppaneista, joilla oli tilaisuus kohdata hänet näkökulmasta, että he kokivat ilmeensä kumppaneissaan ja vaimoissansa niin paljon, että he tulkitsevat PMS: n "miesten kärsimysjaksona"? Premenstruaalinen oireyhtymä (premenstruaalinen jännitysoireyhtymä, premenstruaalinen sairaus, syklinen oireyhtymä) on joukko negatiivisia oireita, jotka esiintyvät kuukautisten naisten lisääntymisikää, välttämättä 3-8 päivää ennen kuukautisten alkamista, ja häviävät sitten välittömästi kuukautisten saapumisen tai äärimmäisissä tapauksissa pari päivää alkamisen jälkeen. Vaihdevuosien alkamisen jälkeen kaikki oireet häviävät ikuisesti.

PMS: lle on tunnusomaista vegetovaskulaariset, psykoemionaaliset ja metaboliset ja endokriiniset häiriöt, ne vaikuttavat suoraan tietyn naisen käyttäytymiseen, häiritsevät hänen elämäntapaansa. Muutokset julistetaan, ne ovat tuskallisia, häiritsevät viestintää toisten kanssa, kaikkein lempeät ja rauhalliset naiset tulevat yhtäkkiä furisiksi, tigressoiksi tai tulevat hirvittäviksi, ärsyttäviksi siinä määrin, että heidän herkkyyskynnyksensä ulkoisille ärsykkeille vähenee, ja hän voi vaatia miehensä "vilkkumaan hiljaisemmaksi ja Hengitä hiljaa, mutta on parempi olla hengittämättä lainkaan. Tällaiseen riittämättömään mielentilaan lisätään fyysisiä muutoksia, jotka ovat hyvin epämiellyttäviä naiselle ja kotitalouden ympärille.

Klassinen PMS alkaa ilmestyä 14-vuotiaana, eli menarsin alkamisesta, ja jopa 40 vuotta, eli ennen vaihdevuosien alkamista, useammin ensimmäisen lapsen syntymän jälkeen. PMS on tyypillisempi kaukasian rotujen tytöille, älyllisen työn edustajille, megalopolisteille asuville, naisille, joilla on usein raskaus tai täydellinen poissaolo, abortit, keskenmenot, patologista synnyttäjää sairastavat naiset, stressi, joukossa yleisempiä ärtyneitä, ohuita, liian tarkkaavainen heidän terveydelleen. Naiset, joilla on tämä oireyhtymä, pelkäävät joka kuukausi, eivät odota kuukautisten ilmestymistä, nimittäin niitä valitettavia kymmenen päivää, jotka ovat niin tuskallisesti kulkeneet. Niille, jotka tuntevat PMS: n ensin, heidän tulisi tietää, että vain 5 prosentissa tapauksista se on julistettu, se on rohkaisevaa ja tarkoittaa, että kaikki ei ole niin synkkä.

Mielenkiintoista on, että antiikin kreikkalaiset ja roomalaiset kuvasivat kuukausittain tällaisen naistenvaihdon oireet, Galen liittyi tällaisiin ilmentymiin naisissa kuun vaiheisiin, mutta tieteelliseen tutkimukseen perustuva tutkimus alkoi 1900-luvulla, vaikka tarkat syyt eivät olleet selviä. loppuun asti, mutta monet tutkijat viittaavat siihen, että hormonaaliset muutokset toimivat yllyttäjänä.

Ensimmäiset muutokset havaitsivat venäläiset tutkijat D. Ott ja A. Reprev, vuonna 1931 englantilainen - gynekologi Robert Frank, MD - tutkii tätä asiaa, selitti ja muotoili joitakin sen syitä ja antoi sille ICP: n nimen. Hän katsoi tämän progesteronin muutosoireyhtymän syyn syylliseksi, ja vuonna 1942 englantilainen lääkäri Lewis Gray huomasi ensin ja viittasi seksuaaliseen ja henkiseen muutokseen naisilla tänä aikana, ja siitä lähtien ICP on sisällytetty ICD-10: een, esittää erillisen nosologian ja omaa koodinsa ICD: ssä -10, jota kutsutaan premenstruaalisen jännityksen oireyhtymäksi, koodi nro 94.3.

Tällä hetkellä lääkärit keskustelevat edelleen siitä, mistä tämä naisen tilan muutos johtuu seuraavista: hormonit tai psykososiaaliset ongelmat. On olemassa noin 150 erilaista teoriaa, jotka selittävät tämän oireen esiintymisen, mutta kukaan ei ole saanut sellaisen tilan, joka väittää olevansa täysin luotettava.

On mahdollista, että tämä johtuu siitä, että tieteellistä näyttöä ei ole, tutkijat luottavat vain raportteihin naisten muuttuvasta hyvinvoinnista. On havaittu, että lännen asukkaat odottavat lähes tietoisesti PMS: n alkamista, ikään kuin ohjelmoivat itseään tuntemaan sen oireet. Toinen utelias tosiasia: naispuolisen rikollisuuden indikaattorit viittaavat siihen, että premenstruaalisen oireyhtymän ilmenemisen aikana on tehty monia rikoksia, rikolliset tosiseikat selitetään usein premenstruaalisella oireyhtymällä.

Uskotaan, että tarkka syy on vielä tuntematon, mutta riskitekijät on todettu, ja jos sellainen on, PMS kehittyy usein:

 • geneettinen taipumus;
 • kilpirauhasen sairaus;
 • veden ja suolan koostumuksen epätasapaino;
 • hormonaaliset muutokset (naispuolisen hormonin estrogeenin lisääntyminen muiden päähormonien vähenemisen jälkeen ovulaation jälkeen - progesteroni, prolaktiinin tuotannon kasvu, ilon hormonien sykliset vaihtelut - endorfiinit);
 • hypovitaminosis, mineraalien puute (sinkki, Mg, Ca), puuttuu B6: sta, on usein suklaatahto, tämä on hyvin yleinen ilmiö PMS: ssä;
 • stressi;
 • murrosikäiset;
 • ruokavalion häiriöt ja ylikuormitus hiilihydraateilla, alhainen lihasaktiivisuus; siirrettiin erilaisia ​​neuroinfektioita;
 • pään vamma;
 • sammas;
 • IPU: n tulehdus;
 • kun otat COC: tä.

Tämä oireiden kompleksi ei ole vain toimintahäiriö, se liittyy hormonaalisiin vaihteluihin: viikko ennen kuukautisia progesteroni ja estrogeenitasot laskevat, mikä puolestaan ​​johtaa aldosteronin lisääntymiseen, jolla on kyky sulkea vettä ja natriumia elimistössä, mikä johtaa turvotukseen; tämän lisäksi MAO: n prosenttiosuus aivoissa kasvaa ja tämä johtaa masentuneeseen mielialaan; päinvastoin, hyvä hormoni - ilon hormoni - serotoniini - liukuu alas indikaattoreiden suhteen, ja tunteiden vaihtelut alkavat. Naisen hormonit viikolla ennen kuukautisia alkavat työntää toisiaan sen periaatteen mukaan, kuka on kuka, heidän tasapainonsa on häiriintynyt.

Estrogeeni on vastuussa henkisestä ja fyysisestä tasapainosta, lisää sävyä, kykyä vastaanottaa ja ottaa vastaan ​​tietoa. Ja progesteronilla on päinvastoin rauhoittava vaikutus, myös androgeenien määrä, jotka ovat myös vastuussa sävystä ja libidosta, vähenevät, täydellinen sammuminen tapahtuu, puutteellisuus näkyy kaikessa. Vähentää serotoniinin - ilon hormonin - määrää. Tilanne syntyy, kun estrogeenin tai progesteronin vallitsevuudesta riippuen vastaavat oireet kehittyvät. Jos voittaja on estrogeeni, se tarkoittaa, että varmistettiin rajoittamattomat intohimot: hermostuneisuus, ärtyneisyys ja aggressiivisuus.

Kun progesteroni esiintyy - tearfulness, kyyneleet, kosketus, masennus, letargia. Nuorten kohdalla tytöt kehittävät nuorten maksimalismia, hysteriaa, epäsäännöllisiä tunnelmia. On myös allerginen teoria, joka yhdistää PMS: n ulkoasun allergioihin omiin hormoneihinsa.

Oireiden esiintymistiheys: mielialan lasku 70%: ssa tapauksista, ärtyneisyys - 56%, väsymys - 35%, kefalgia - 55%, ilmavaivat - 31%, mastalgia ja mastodynia - joissakin lähteissä - 81%, toisissa 21%, tearfulness 69%, toisissa 21%, tearfulness 69%, masennus, herkkyys hajuille - 56%, turvotus - 50%, aggressiivisuus - 44%, verenpaineen nousu - 19% jne.

Järjestelmiä aktivoimalla: kasvullisen järjestelmän ilmentyminen - hikoilu, kasvojen punoitus, kefalgia, voi olla vatsakipu ja ilmavaivat, ummetus, verenpainehyppy, lihaskipu, mastalgia jne. Vaihto- ja endokriiniset oireet: ruokahalun muutokset, turvotus, akne ihottuma, painonnousu.

Psyyke kehittää tearfulness, kosketus, usein paniikki, ahdistuneisuus, unettomuus tai ärtyneisyys, viha, tyytymättömyys kaiken ja kaikkien kanssa, vähentynyt tai lisääntynyt libido, väsymys, aggressiivisuus, ärtyneisyys, kyyneleisyys, viha, raivo, jännitys, dysforia jne. n.

Tähän mennessä PMS: ää on neljä:

Neuropsychic tai psyko-vegetatiivinen - ottaa ensimmäisen sijan taajuudella - 43% - tällä muodolla on: melun suvaitsemattomuus, lisääntynyt hajuherkkyys, yleinen väsymys ja heikkous, unettomuus, unohtavuus, kefalgia, käden tunnottomuus, ilmavaivat, uneliaisuus, unettomuus vaikea puhe. Usein aggressiivisuus, raivo, viha, kosketus, ärtyneisyys. Polaariset mielialan muutokset - nuorilla naisilla vallitsee masennus, nuorilla - aggressiivisuus, ruokahalu voi lisääntyä, ja kun mieliala alenee - tearfulness.

Edematous - ottaa kolmannen sijan taajuudella, useimmiten varhaisessa lisääntymisikäessä, sille on ominaista painonnousu 4-8 kg, lisääntynyt ruokahalu, makeus suolaiseen tai suolaiseen, zhora tuotteisiin, jotka eivät pidäneet ennen, jano, lisääntynyt virtsaaminen, turvotus kasvot, sääret, sormet, varpaat ja polvet voivat myös turvota, kutiava iho, hikoilu ja heikkous.

Joskus - nivelten ja selkärangan kipu, lihaskouristukset, epänormaalit ulosteet, uneliaisuus tai unettomuus, mastalgia ja mastodynia - rintakehä ja raskaus rintakehässä, vatsan tunkeutuminen, kasvojen rasvaisuus, akneen kaltainen ihottuma, kengän koon kasvu 2: lla koko keho näyttää olevan täynnä nestettä.

Cephalgic taajuus on toinen paikka - on migreeni nykiminen sykkivä kefalgia, kipu silmissä, usein temppelissä, johon liittyy pahoinvointia ja oksentelua, jännitteitä, kipu lisääntyy, huimaus esiintyy usein, kasvot punoituvat, yliherkkyys ympäröiville ääniä ja hajuja.. BP ei muutu.

30%: ssa tapauksista kardiaalinen, käsien parestesia, hyperhidroosi, mielialan väheneminen ja mielialan vaihtelut ovat hyvin yleisiä.

Kriisi - tämän muodon salaaminen tarkoittaa sitä, että verenpaine on suuri, painostus tunne rinnassa, paniikin kehittyminen sen jälkeen paniikin jälkeen - lisääntynyt virtsaaminen. On takykardiaa (mutta EKG on muuttumaton), vilunväristykset, parestesiat, kylmät kädet ja jalat, kuoleman kauhu näkyy. Tällaisia ​​hyökkäyksiä esiintyy usein yöllä. PMS: ssä on epätyypillinen muoto - sisältää hyperthermisen muodon (lämpötilan nousu), hypersomnisen muodon, jossa on lisääntynyt uneliaisuus, migreenin oftalmopleginen muoto, jossa silmän sulkeminen on päänsärky, sykliset allergiset reaktiot, joissa on ihottumaa, vatsakipu alaselässä ja vatsa, nenävuoto.

PMS-oireiden puute ilmaisee sen kulun vakavuuden, hoidon ja sairausloman.

Riippuen siitä, kuinka monta oireita esiintyy yhdessä tai toisessa muodossa, on lievä ja vakava PMS. Hallitsevien 1-2 oireiden läsnä ollessa, vain 3-4 oireiden kliinisen kuvan rajoittaminen viittaa PMS: n lievään määrään. Jos klinikalla on jopa 10-12 oireita, mutta vain 2 tai 5 ovat hallitsevia, tällaista ICP: tä pidetään vakavana.

Helpoin - kompensoitava - kuukautisten syntymisen myötä odotettavissa olevien oireiden ajanjaksojen aikana häviää, ei ole taipumusta kehittyä iän myötä.

Subkompensoitu - kuukautisten verenvuodon päättyessä oireet häviävät, mutta iän myötä ne voivat tulla selvemmiksi;

Vakavin dekompensoitu - kuukautisten oireiden päättymisen jälkeen jatkuu useita päiviä. Jos naisella on yli 5-6 lueteltua oireita, ota yhteyttä gynekologiin tutkimusta ja hoitoa varten. Premenstruaalisen oireyhtymän kulku ei aina ole sama eri sykleissä, joissakin tapauksissa voi olla kirkkaita oireita, joissa on raivoa ja aggressiota, suvaitsemattomuutta ääniin, toisessa jaksossa tämä nainen voi olla rauhallinen.

Jotta mielenterveyden sairaudet voidaan sulkea pois, sinun on katsottava tuntemuksiasi 2-3 sykliä: jos oireet alkavat viikkoa ennen kuukautisten alkua, häviävät kuukautisten alkaessa, sillä on tyypillinen syklinen luonne, sitten ei ole kysymys mielenterveydestä. Odotettujen kuukautisten alkamisen myötä valtio muuttuu myös dramaattisesti: eilen nainen oli sängyssä, eikä halunnut nähdä ja kommunikoida kenenkään kanssa, mutta nykyään se on entinen äiti ja vaimo, keho tuntuu valolta, pää on selvä, mieliala on ihana, ruokahalu on normaali, ylimääräinen nielu on ihana, ruokahalu on normaali turvotusta.

Kun syntyy raskautta, myös naisen tila muuttuu usein, kuten PMS. Näissä tapauksissa, jos on viive, ensin on parempi odottaa 2-3 vuorokautta kuukautisten alkamisesta, sitten, jos se ei tapahdu, vertaa oireiden kuvaa - ensinnäkin, jos sinulla on kuukautisten viivästyminen, käytä myös apteekin raskaustestiä, sitten sinun täytyy erottaa toisistaan: erittyminen raskauden aikana Ensimmäiset päivät ovat vaaleanpunaisia, ne lakkaavat nopeasti. PMS: n ollessa kyseessä on normaali kuukautiskierto, se on runsaasti alkuperäisellä suurella tilavuudella ja sitten 3-4 päivän laskulla. Mastalgia raskauden aikana esiintyy koko raskauden aikana, nännit ja alueet tummenevat, ja PMS on syklinen, ja kuukautisten alkaessa se häviää, nännit eivät muuta niiden väriä.

Ennen kuukautisten kipua esiintyy vatsan lannerangan purkautumisen aikana, raskauden aikana kipua 1-2 päivää, lyhyt, spasmien muodossa. Kun PMS on pahoinvointi, mutta se ei ole riippuvainen vuorokaudesta, raskauden aikana se on useammin aamulla, raskauden aikana on maun häiriöitä, eikä PMS ole. Vielä helpompi mennä gynekologiin, käydä läpi ultraääni. Jos vastaus vaaditaan välittömästi, lahjoita veri hCG: lle (ihmisen koriongonadotropiini), sitten 100% varmuudella raskaus havaitaan jo 10 päivän kuluttua hoidon jälkeen.

Diagnoosi on vaikeaa, koska oireita on paljon, ja ne kaikki peitetään muita sairauksia, jotka eivät ole täysin yhteydessä gynekologiaan. On suositeltavaa, että nainen pitää päiväkirjaa terveydentilansa ja oireidensa havainnoista ennen kuukautisia, niiden aikana ja niiden jälkeen 3-4 sykliä. Sykliset prosessit todistavat PMS: n hyväksi, lääkäri määrää kaikki tutkimusmenetelmät poissulkemaan ja erottelemaan muiden nosologioiden kanssa: EEG, reoenkefalografia (REG), prolaktiinin, progesteronin, estradiolin määrittäminen PMS: n aikana ja kuukautisten jälkeen, kallo-röntgenkuvaus hyperostosis), neuropatologin, psykiatrin, edemaattisen muodon kuuleminen edellyttää diureesin seurantaa vähintään 3-4 päivää ennen kuukautisten alkua ja sen jälkeen, yleensä yleensä juodaan enemmän nestettä kuin sinä elyaetsya virtsa 400 -300 ml. Veren biokemia, jossa määritellään aineenvaihdunnan tärkeimmät indikaattorit, lisämunuaisten ultraääni, MRI, verenpaineen hallinta.

Hoito on yleensä oireenmukaista, pääasiallista suuntaa - hypotalamuksen normalisoitumista ja turvotuksen vähentämistä ensinnäkin, olemassa olevien sairauksien hoitoa.

Hoidon kulku lasketaan yleensä 3 kuukauteen samalla taukolla. Kun uusiutuminen tapahtuu, kaikki toistuu. Hoitokompleksin tulee sisältää:

 • Lääkehoito.
 • Psykoterapia (oppimisen rentoutuminen).
 • Hormonihoito (COC-yhdisteet - jos ne on tulkittu, ne ovat yhdistettyjä suun kautta otettavia ehkäisyvalmisteita - Logest, Janine, Yarin jne.) Ja gestagens - Medroxyprogesterone-asetaatti, Utrogestan, Duphaston, ei-lääkehoito (akupunktio, fysioterapia);
 • Korjaava hoito.
 • Rauhoittimet (Diazepam, Tazepam, Rudotel, Koaksil jne.) Ja masennuslääkkeet (Zoloft, Fluoxetine, Sertralin, Prozac jne.) Käyttöaiheiden mukaan.

Määrätä rohdosvalmisteita, tulehduskipulääkkeet (Nimesulide, Naprosyn, indometasiinia, Ketanov, diklofenaakki), psykotrooppiset, antioksidantteja, vitamiineja (Dekamevit, Complivit välttämättä B1 MagnelisV6, kivennäisaineet), diureetit (Lasix, Furosemidi, spironolaktonia, Hypothiazid), antihistamiinit (Suprastin, Diatsoliinia jne.), Homeopaattisia lääkkeitä (Mastodinon, Remens, Cyclodinone), joilla on mastalgia, Vitex, Progestogel, Zoladex, Danazol jne. Parlodelilla on hyvä vaikutus terävissä ja kefalgisissa muodoissa, hyvä rauhoittava - Novopassit. Fysioterapiasta nimitetään elektrolyysi, kaulan alueen hieronta, elektroforeesi B1: llä, galvanointi, balneoterapia, akupunktio.

Kohtalainen liikunta, urheilu, jooga, Pilates, kävely, tanssi - liikunta todella parantavat hyvinvointiasi, oletetaan, että ne lisäävät endorfiinien tuotantoa. Ruokavalion apu ja tarkistaminen, kahvin, suklaan, monimutkaisten hiilihydraattien, viljakasvien, suolan rajoittaminen, veden kulutuksen vähentäminen turvotuksessa, säännöllinen sukupuolielämä, stressiä välttävä teetä, minttua, kamomillaa, äiti ja valerian tinktuura, murto-ravinto, rentoutumiskoulutus.