Naisten lisääntynyt itku: syyt ja hoito

Naisten itku on yleinen asia. Mutta joissakin tapauksissa sen liiallinen ilmentyminen osoittaa ongelmia keskushermostoon, hormoneihin ja vegetatiivisen-verisuonijärjestelmän toimintahäiriöihin. Tietenkin naisen loukkaus tulisi tulla kyyneleiden muodossa, mutta jos kyynelää ei aiheuta mitään, sinun pitäisi pyytää apua asiantuntijalta.

Kyyneleet ovat ihmiskehon normaali reaktio stres- sissä. Tarvittava refleksi näkyy lapsuudessa eikä kulje koko elämän ajan. Emotionaalinen rentoutuminen vaaditaan jokaisella henkilöllä, joten ei ole mitään pelottavaa maltillisessa repeämisessä. Kyyneleet auttavat pääsemään eroon sydän- ja hermoston jännityksestä. Ne eivät kuitenkaan ole aina harvinaisia ​​ja lyhytaikaisia. On tärkeää tunnistaa liiallisen repimisen syyt ja ryhtyä toimenpiteisiin sen poistamiseksi.

Syövän syyt

Miehillä kyynelää kehittyy erittäin harvoin. Mutta naisilla se liittyy usein kuukautisten alkamiseen ja muutoksiin hormonitasolla. Kyyneleiden ja nokkelan syyt ovat:

Henkisen tilan normalisoimiseksi kestää usein kauan aikaa. Ei aina niin helppoa päästä eroon negatiivisten tunteiden vaikutuksista. Vaikeissa tapauksissa tarvitaan psykologin ja psykiatrin apua. Voidaan määrätä erityinen terapeuttinen kurssi ja lääkitys.

Alhainen jännitystoleranssi

Maailman käsitys johtuu suurelta osin perinnöllisestä taipumuksesta, kehon geneettisistä ominaisuuksista, keskushermoston toimivuuden häiriöistä. Ihmiset, jotka rakastavat itkemistä ja virnistymistä, eivät useinkaan voi hallita tunteitaan ja poistaa hermostuneita jännitystä. Tällaisissa tilanteissa ei voida tehdä ilman psykologien, psykiatrien ja neurologien apua. Usein naisen itku on mukana:

 • paniikkikohtaukset;
 • kyyneleitä;
 • emotionaalinen jännitys;
 • aggressiivisuutta.

Edellä mainitut neurologiset ongelmat vaativat pätevää hoitoa.

Psykologiset ongelmat

Naisen elämä ilman tiettyjä stressaavia tilanteita nykymaailmassa on lähes mahdotonta. Nainen kantaa vahvaa vastuuta lapsista ja perheestä, usein huolissaan läheisistä ihmisistään ja on herkempi stressiä kuin mies. Kuten useat tutkimukset osoittavat, nainen on herkempi ihmisten ympärillä oleville tunteille ja on usein emotionaalisesti epävakaa.

Masennus ja epätoivon aallot aiheuttavat lisääntynyttä repeytymistä, hermostuneisuutta ja hysteeriaa. Negatiivisten tunteiden kertyminen on usein naisen henkisen epätasapainon syy. Jos perheeseen liittyviin ongelmiin lisätään vaikeuksia työelämässä, niin naiselle on hyvin vaikeaa kestää kohtalon ulkoisia iskuja. Kehitä vakavia neuroosi-muotoja, unettomuutta, mikä on erittäin kielteinen vaikutus terveyteen.

Hormonaalinen säätö

Psyykkiset tekijät eivät kuitenkaan voi olla kyyneleen syitä. PMS: n mukana kulkevat usein hermostuneisuus ja kyyneleet. Ennen kuukautisia naisten hormonit alkavat muuttua. Jos elimistö lopettaa ovulaation edellyttämien hormonien tuottamisen, tapahtuu vaihdevuodet. Nainen elin, kuten mies, ikääntyy. Se on väistämätöntä. Hormonien määrä kehossa laskee, mikä voi johtaa syvään pitkittyneeseen masennukseen ja repeytymiseen.

Mutta jopa nuoret naiset ovat usein alttiita kyyneleille epävakaan hormonituotannon vuoksi. Hormonaalinen säätö voi saada naisen itkemään ilman näkyvää syytä. Melankolian ja repeytymisen tila voi kestää 3-14 päivää, kun kehossa tapahtuu hormonaalisia muutoksia.

Tapoja päästä eroon repeydestä

Asiantuntijat eivät suosittele negatiivisten tunteiden keräämistä. Emotionaalinen myrsky pitäisi päästää pois itsestäsi. Mutta ei skandaaleja ja tantrumeja. Jos sinulla on ongelmia työpaikalla, voit puhua pomon kanssa ja siten ratkaista joitakin ongelmia. Kotona, kaada sielusi puolisolle, läheisille ystäville, lapsille. Muista, että viestinnän puute täydentää vain stressaavaa tilannetta.

Rentoutustekniikat auttavat lievittämään stressiä, hierontaa, joogaa, meditaatiota. Näitä toimenpiteitä on tärkeää käyttää yhdessä. Poista stressi ja voi olla kuntosalilla tai päivittäin läpi puiston. Urheilun avulla voidaan vakiinnuttaa emotionaalinen tausta ja parantaa mielialaa. Myös yksinkertaiset kävelyretket puistoon tai metsään parantavat emotionaalista tilaa.

Stressi - henkinen stressi, joka vaatii välttämättömän poiston. Jotta nainen voi päästä eroon jatkuvasta itkemisestä, sinun täytyy vaihtaa oma huomionne negatiivisista tekijöistä positiivisiin. Kiinnitä enemmän huomiota positiivisiin hetkeihin elämässä ja miellyttävistä muistoista, ne auttavat häiritsemään negatiivista.

Kun kyyneleet alkavat lähestyä, on tarpeen käyttää tällaista voimistelua:

 • istua mukava tuoli ja rentoutua;
 • alkaa hengittää tasaisesti, rauhallisesti.

Tällainen harjoitus antaa sinulle mahdollisuuden keskittyä eikä itkeä. On tärkeää välttää liian syvää hengitystä, muuten saatat aiheuttaa huimausta. Hengitystoiminta on suoritettava, kunnes hermostunut jännitys katoaa kokonaan. Voit juoda viileää vettä, pestä kasvosi ja mennä ulos muutaman minuutin ajan. Kaikki tämä auttaa saattamaan hermoston takaisin normaaliksi ja rauhoittumaan.

No auttaa pääsemään eroon stressistä, kun katsot akvaariokalojen elämää. Tällaiset koulutukset ovat tehokkaita ja auttavat rentoutumaan. Sen pitäisi usein kuunnella rauhoittavaa rentouttavaa musiikkia. Se stabiloi emotionaalista taustaa ja auttaa aina olemaan rauhallisessa tilassa.

Sinun ei pitäisi kieltää itsellesi elämän nautintoja. Mene konserttiin, vieraile eläintarhassa, huvipuistossa, taidenäyttelyssä. Ympäröi itsesi positiivisilla tunteilla ja luo positiivisia tapahtumia elämässäsi. Kommunikoi useammin positiivisten ihmisten kanssa, etsi ystäviäsi etujenne ja harrastuksenne mukaan.

Terapeuttinen hoito

Käynnissä tilanteissa ilman lääkärin apua ei voi tehdä. Fysioterapiaa määrätään yleensä myös eri lääkkeiden saannin yhteydessä, joilla on edullinen vaikutus keskushermostoon. Erittäin hyödyllinen:

 • hieronta;
 • akupunktio;
 • hirudotherapy;
 • uima-;
 • saunan vierailu;
 • aromaterapiaa;
 • meri loma.

Nämä menetelmät auttavat vakauttamaan emotionaalisen taustan.

Keskushermoston vakauttaminen auttaa saamaan lääkärin määräämiä lääkkeitä. Tilanteen vakavuudesta riippuen lääkäri määrää erilaisia ​​rauhoittavia aineita. Erityisen kriittisissä tilanteissa voidaan määrätä rauhoittavia aineita, rauhoittavia aineita, neuroleptisiä ja masennuslääkkeitä. Heidän toimintansa heikentää keskushermoston työtä. Lääkkeiden valinta ja hoito-ohjelma riippuvat kunkin yksittäisen tapauksen vivahteista.

Stressin torjuminen auttaa oikeaa ravitsemusta. Fyysisellä ja hermostuneella uupumuksella on tärkeää ottaa tehokas vitamiini- mineraalikompleksi. Ruokavalio on täytettävä vitamiineilla ja muilla pölytetyillä aineilla. Suuri määrä C-vitamiinia auttaa torjumaan stressiä: Askorbiinihappo löytyy tuoreista hedelmistä ja vihanneksista, joten syötä niitä päivittäin. On hyödyllistä juoda luonnollisia mehuja ja syödä salaatteja raakoista vihanneksista ja vihreistä.

On välttämätöntä hoitaa liiallista repeytymistä, koska naisen psyykkinen terveys kärsii. Hoito auttaa estämään vakavan hermoston hajoamisen kehittymistä ja vaarallista sairautta, vakauttaa emotionaalista taustaa, auttaa selviytymään vaikeasta tilanteesta.

Masennus kuukautisten aikana ja PMS

Tilastojen mukaan naiset ovat alttiimpia masennukseen. Tämä johtuu hormonitasojen muutoksista kuukautiskierron mukaan. Masennus kuukautisten aikana vaikuttaa paitsi naisen tilaan myös perheen ilmapiiriin. Tällaisen ehdon huomiotta jättäminen ei ole välttämätöntä, sitä aikaisemmat toimenpiteet masennushäiriön poistamiseksi, sitä parempi.

Noin viikko ennen kuukautisten alkua esiintyy ns. Premenstruaalinen oireyhtymä. Se johtuu mielialan vaihteluista, kyyneleellisyydestä, ärtyneisyydestä, seksuaalisen aktiivisuuden vähenemisestä. Tällä hetkellä tapahtuu muutos veren hormoneiden suhteen suhteen. Kuitenkaan jokainen nainen ei mene masennukseen kuukautisten aikana, samanlaisen mielenterveyshäiriön kehittyminen on todennäköisempää epätasapainoisissa ja hysteerisissä naisissa. Lisätiheys affektiivisen valtion syntymiselle on:

 • Fyysisen aktiivisuuden lisääntyminen;
 • Usein esiintyvä stressi ja hermojen ylikuormitus;
 • Pitkäaikainen ruokavalio;
 • Huono ravitsemus, pieni määrä vitamiineja ja kivennäisaineita nautitaan.
 • Säännöllisen sukupuolielämän puute;
 • Krooninen kilpirauhasen sairaus.

Huonon mielialan syyt PMS: n aikana

Masennus ICP-asiassa on melko yleistä. Psykologista häiriötä ei kuitenkaan voida sivuuttaa lainkaan tai päinvastoin mennä lääkäriin ensimmäisten oireiden varalta. On tarpeen ymmärtää huonon terveyden syyt ja yrittää poistaa ne. Ehkä kuukautiskierroksella ei ole mitään tekemistä sen kanssa.

Se auttaa ymmärtämään päivittäisen päiväkirjan pitämistä vähintään kolmen kuukauden ajan. Päiväkirja voidaan periaatteessa korvata tavallisella kalenterilla, mutta tärkeä edellytys on hyvinvoinnin päivittäinen panos. Riittää, kun kirjoitat jokaisen päivän edessä: "iloinen", "surullinen", "ärtynyt", "väsynyt", "välinpitämätön" ja niin edelleen. Siten voidaan selvittää, onko mielialasi muuttunut kuukautisten lähestymistavan mukaan tai jos yhteyttä ei havaittu. Jos päiväkirjan mukaan suora yhteys "masennus ja kuukautiset" on todella havaittavissa, on aika käydä lääkärillä.

Lisäksi itsenäisesti määritetään, onko aika lähteä lääkärille auttaa positiivisia vastauksia seuraaviin kysymyksiin:

 • Oletko tekemässä perhebandaalia pienemmistä syistä?
 • Et voi toimia normaalisti ja nauttia elämästäsi?
 • Onko sinulla nukkumisvaikeuksia?
 • Muutatko ruokailutottumuksia kuukautiskierron aikana?
 • Oletko kokenut kohtuutonta ahdistusta näinä päivinä?
 • Oletteko voittaneet ajatuksia toivottomuudesta ja itsemurhan mahdollisuudesta?

Jos sinulla on myönteinen vastaus yli puoleen kysymyksistä, varsinkin viimeisistä kysymyksistä, sinun on pyydettävä apua asiantuntijalta.

oireet

Yleensä ensimmäinen, joka huomaa äkillisen mielialan muutoksen jaksojen aikana ja sen jälkeen, on ympärilläsi. Se on sukulaisia, jotka kärsivät masennuksen ensimmäisistä oireista. Psykologisen häiriön tärkeimmät merkit ovat:

 • Usein päänsärky;
 • Itku, ärtyneisyys, joskus aggressio;
 • Puutteellisuus, apatia, fyysinen heikkous;
 • Väsymys, jatkuvat kotimaiset ongelmat (kaikki putoaa käsistä, palovammoja, leikkauksia jne.);
 • Huolimattomuus ja letargia (tämä tila on erityisen vaarallinen autolla ajettaessa);
 • Uneliaisuus tai päinvastoin unettomuus;
 • Lisääntynyt ruokahalu, himo suklaasta ja jauhoista;
 • Tunne epämukavuudesta maitorauhasissa, mikä johtaa myös ärtyneisyyteen.

Erityisen huomionarvoista muille, jos seurallinen ja iloinen nainen yhtäkkiä vetäytyy ja ärtyisä. Jos nämä oireet ilmenevät pitkään aikaan, on parempi tehdä tapaaminen asiantuntijan kanssa.

Menetelmät masennuksen käsittelemiseksi

Voit päästä eroon masennuksesta itse tai lääkärin avulla. Jos häiriö vaivaa sinua melko pitkään eikä onnistu pääsemään pois tästä tilasta yksin, on parempi mennä lääkärin puoleen pätevää apua varten. Hoidon kulku riippuu taudin vakavuudesta ja kestosta.

Lääkehoito

Yleisen psykologisen tilan parantamiseksi lääkäri voi määrätä seuraavia lääkkeitä:

 • Masennuslääkkeet ja rauhoittavat aineet;
 • Hormonaaliset lääkkeet;
 • Aivojen verenkiertoa parantavat keinot;
 • Ottaen vitamiineja ja kivennäisaineita kehon yleisen tilan parantamiseksi.
 • Kognitiivinen käyttäytymishoito.

Tämä hoitomenetelmä antaa naiselle mahdollisuuden oppia hallitsemaan tilannetta eikä sopeutumaan siihen. Esimerkiksi jos nainen tietää, että hänen on ensi viikolla odotettavissa kuukausittain, hänen ei pitäisi suunnitella tärkeitä ja vastuullisia asioita tälle kaudelle. Psykologit suosittelevat, että naiset laativat aikataulun tärkeistä asioista tulevaa kuukautta varten, jotta vaikea työ ei kuulu "näihin päiviin". Kuukautiskierron aikana on parempi tehdä joogaa tai muuta rauhoittavaa toimintaa.

Valohoito

Valohoidon erikoisuus on se, että valonsäteiden vaikutuksesta aivoissa esiintyy kemiallisia reaktioita. Valohoitomenetelmät ovat tärkeimmät talvella.

Yleinen hoito

Tämä hoitomenetelmä sisältää rentouttavan hieronnan, fysioterapian, vyöhyketerapian, akupunktio-istunnot. Kaikki toimenpiteet on suunniteltu jännityksen lievittämiseksi, rauhoittamiseksi ja hermoston vahvistamiseksi.

Perinteisen lääketieteen reseptit

Lääkärimaksujen, tinktuurien ja keittämien avulla voit rauhoittaa löysät hermot. Minttu, äiti, humalakartiot pystyvät lievittämään ahdistusta, normalisoimaan unta. Myös lääkärit suosittelevat koiruohon, karhunmarjan ja mustan cohosh-harjan ehkäisemistä.

Rentouttava kylpyamme

Lääkärien mukaan kylpyamme, jossa on laventeliöljyä, koiruohun eetteriä, voi vähentää masennuksen mahdollisuutta. Ennen nukkumaanmenoa voit käyttää jalkakylpyä kamomilla tai mintulla. Tämän jälkeen on suositeltavaa tehdä jalkahieronta käyttämällä kuusiöljyä. Unohtuessasi unihäiriöistä voit käyttää aika-testattua reseptiä: laittaa muutama lehti sitruunameliiniin, herukanlehti tai oregano tyynyyn.

Lääkärit myös suosittelevat, ettei tunteita pidetä itsessään, vaan heittää heidät pois. On tietenkin parempi, jos olet tällä hetkellä yksin. Voit esimerkiksi rikkoa levyn, huutaa äänekkäästi autiolla, tehdä pari tusinaa kyykkyä tai jotain muuta. Jos halutaan itkeä - ei tarvitse pitää kiinni, anna kyyneleiden virtaa virtauksissa, niin tulee olemaan huomattava helpotus.

Suuri häiriö masennuksesta on ostoksia. Harvat naiset kieltäytyvät päivittämästä vaatekaappia. Mene ostoksille ystävän kanssa, juo kuppi kahvia - ja blues varmasti vetäytyy. Näinä päivinä sinun ei pitäisi luopua urheilusta, vaan sinun tarvitsee vain vähentää liikuntaa. Vilkas kävely, juoksu, uinti nostavat henkesi ja tuovat miellyttävän väsymyksen.

Lääkärin kuulemisen aikana on tarpeen keskustella kaikista mahdollisista vaihtoehdoista masennustilan poistamiseksi. Kun mikään ei häiritse meitä, ajattelemme, että "masennuksen" käsite on jotain kaukana eikä koske meitä, ja me määrittelemme minkä tahansa neurologisen häiriön huonoon säähän, PMS: ään, kaikkeen, mutta ei masennukseen. Rauhallinen mielentila on aina oltava läsnä eikä riipu kuukautiskierron ajasta.

ennaltaehkäisy

Ennaltaehkäiseviin tarkoituksiin kiinnitä huomiota päivittäiseen ruokavalioon. Rasvaisia ​​ja suolaisia ​​elintarvikkeita on välttämätöntä sulkea pois ja suosia munia, suklaata, omenoita, parsakaalia, viinirypäleitä ja rusinoita. Elintarvikkeiden pitäisi olla tasapainossa, ja tulevissa tuotteissa tulisi olla kaliumia ja B6-vitamiinia. Naisen hormonaalisen taustan normalisoimiseksi ja aineenvaihdunnan parantamiseksi voit ottaa injektionesteitä vitamiinikompleksilla B6, A ja E sekä kalsiumia ja magnesiumia.

Masennuksen ehkäisemiseksi kuukautisten aikana lääkärit suosittelevat viettämään enemmän aikaa raittiiseen ilmaan, tekemällä suosikkielämyksiä ja jäädyttämättä kehon muutoksiin kuukautiskierron aikana. Jotta voisimme iloita joka päivä ja kestävyydellä kestää kaikki "naaraslohko", se on tärkein resepti masennukselle.

PMS: n epämiellyttävä ilmentymä - kiusaaminen kuukautisten aikana ennen ja jälkeen 2

Lähes jokainen nainen on tuttu masennuksen tila ja jopa masennus kuukautisten aattona. Jokaisella on se erilainen: joku on kaksi tai kolme päivää ennen kuukautisia vähäisin oirein, kun taas toisilla on kaksi viikkoa ja selvästi. Lääketieteessä tämä ehto on selkeästi kuvattu ja sitä kutsutaan premenstruaaliseksi oireyhtymäksi (PMS). Yksi sen ilmenemismuodoista on kuukautisten kestävyys, edeltävänä päivänä ja joskus jopa niiden alkamisen jälkeen. Mitkä ovat tämän valtion syyt? Kuinka vähentää kyynelien virtausta?

Lue tämä artikkeli.

Kuten ilmaistu itku

Monet tietävät ensikäden, kuinka vaikeaa on hillitä itseään: älä huutaa, älä itke, älä vihaa. Ja jos analysoimme, niin useimmille naisille tällaiset muutokset tapahtuvat vain syklin toisessa vaiheessa, joskus se on lähempänä kuukautisia tai niiden aikana. Itku on yksi premenstruaalisen oireyhtymän usein esiintyvistä ilmenemismuodoista, ja se voi ilmetä eri tavoin.

Jotkut naiset tuntevat sorrettuja, hylättyjä. Lähestymässä peiliä niiden ulkonäkö aiheuttaa vain hämmennystä. Minusta tulee sääli, tunnelma vähenee, ja kyyneleet alkavat raata. Pyrkimykset ohjata tyttöä voivat lisätä itkemistä entisestään, mikä tekee sekä "tutin" että itsensä epämukavaksi.

On myös toinen vaihtoehto. Jotkut tyttöjen kuukautisten aattona ovat aggressiivisia, he reagoivat jyrkästi kritiikkiin, ovat valmiita taistelemaan ja puolustamaan mielipiteitään milloin tahansa. Mutta heti kun tapahtumat alkavat paljastua, tällainen "loukkaava" tunnelma antaa tien siirtymiseen voimakkaaseen, joskus jopa mielenosoitukseen. Kaikki nämä käyttäytymishetket liittyvät myös enemmän muuttuvaan hormonaaliseen taustaan.

syistä

Lääkärit ja tutkijat eivät voi tulla yhteiseen mielipiteeseen, miksi ennen kuukautisia on tearfulness. Etusija annetaan useiden tekijöiden yhdistelmälle: hormonien epätasapaino, vitamiinien ja mikroelementtien puute sekä ulkoisten ympäristötekijöiden, ensisijaisesti stressin ja psyko-emotionaalisen stressin, vaikutus.

Sukupuolihormonien tason rikkominen

Estrogeenit, androgeenit, progesteroni ja jotkut muut biologisesti vaikuttavat aineet vaikuttavat kuukautiskierron muodostumiseen ja naisten tunnelmaan. Ja jokaisessa vaiheessa yksi tai toinen vallitsee. Tämän tasapainon rikkominen johtaa liialliseen repeytymiseen, aggressiivisuuteen, vihaan jne. Mutta sinun on ymmärrettävä, että normaalissa terveessä naisessa voi esiintyä premenstruaalisen oireyhtymän ilmenemismuotoja, joita hän voi hallita.

Selkeimmin tällaiset muutokset voidaan jäljittää niillä tytöillä, joilla on jonkinlainen häiriö, esimerkiksi estrogeenipuutos tai liiallinen androgeenien määrä kaikissa kliinisissä ilmenemismuodoissa. Kun lääkäri yrittää palauttaa tasapainon, tyttö huomaa dramaattisen muutoksen hänen käyttäytymisessään, tunnelmassaan ja asenteissaan muihin. Joskus se on liiallinen tunteellisuus, miksi hoitoa ei enää suoriteta. Tämä on erityisen selvää, jos oraalisia ehkäisyvalmisteita käytetään sukupuolihormonien lähteenä.

beriberi

Vitamiinien ja mikroelementtien riittämätön nauttiminen kauden tai jonkinlaisen ruokavalion takia voi myös johtaa premenstruaalisen oireyhtymän vakavuuden pahenemiseen, mukaan lukien repiminen kuukautisten aikana tai edellisenä päivänä. Magnesium ja B-vitamiinit ovat erityisen tärkeitä, joten on suositeltavaa ottaa komplekseja näiden komponenttien kanssa hoitoon.

Magnesium on mukana sileiden ja luustolihasten rentoutumisessa, sillä on rauhoittava vaikutus hermostoon, jossain määrin säätelee suoliston työtä ja lisää psyko-emotionaalista ylikuormitusta. Sen puute voi johtaa nesteen kertymiseen kehoon, mikä tapahtuu PMS-jakson aikana. Kaikki tämä voi lisätä hermoston herkkyyttä, aiheuttaa päänsärkyä ja raskautta koko kehossa.

Psyko-emotionaalinen ylikuormitus

Stressi on olennainen osa modernin naisen elämää. Kehon on kuitenkin opittava poistumaan asianmukaisesti negatiivisesta vaikutuksestaan. Muuten krooninen väsymys ja jatkuva stressaava tilanne, erityisesti vitamiinien ja mikroelementtien puutteen taustalla, johtaa merkittävästi PMS-ilmenemisten pahenemiseen.

Suosittelemme, että luet artikkelin siitä, mikä on ICP. Sen avulla voit oppia premenstruaalisesta oireyhtymästä ja sen syistä naisella, fysiologisia ilmenemismuotoja ja emotionaalisia merkkejä, PMS-oireiden ja raskauden välisiä eroja.

Kuinka vähentää kyynelien virtausta

On olemassa monia suosituksia ja ohjeita siitä, miten tearfulness voidaan poistaa kuukautisten jälkeen, niiden aikana tai niiden aikana. Ei ole välttämätöntä turvautua huumeiden käyttöön, vaikka joissakin tapauksissa on osoitettu masennuslääkkeitä. Kuinka muuttaa itseäsi ja elämäntapaa:

 • Oikea ravitsemus, joka on rikastettu vitamiineilla ja hivenaineilla, auttaa poistamaan magnesiumin ja muiden tärkeiden aineiden puutetta. Tarvittaessa voit syklin toisessa vaiheessa ottaa erikoiskomplekseja tai jopa yksittäisiä komponentteja. Esimerkiksi lääke "Time Factor", serotoniini ja muut.
 • Säännöllinen liikunta, erityisesti hengitys- ja rentoutumisharjoitusten harjoittaminen, tekee sen vähän. Hyödyllisiä tässä suhteessa ovat jooga, meditaatio, uinti, aromaterapia jne.
 • Säännöllinen sukupuolielämä, läheisyyden tunne seksikumppanin kanssa - kaikki tämä edistää hormonitasojen korjaamista tasapainon palauttamisen suuntaan.
 • Täysikasvuinen, vähintään kahdeksan tunnin unta säästää myös äkillisiä mielialan vaihteluja.
 • Syklin puolivälistä alkaen voidaan ottaa erilaisia ​​lääkekasveja, esimerkiksi punainen harja jne.

Usean naisen kohdalla on itkeminen premenstruaalisen oireyhtymän ilmentymänä. Tämä ominaisuus ei kuitenkaan saa johtaa yhteiskunnallisten suhteiden rikkomiseen. Itsekontrollin, meditaation, asianmukaisen ravitsemuksen ja aktiivisen elämäntavan koulutus auttaa selviytymään tästä ongelmasta.

Miten käsitellä masennusta PMS: ssä

Useimmat naiset kokevat henkistä ja fyysistä epämukavuutta ennen kriittisiä päiviä. Näiden ilmenemismuotojen yhdistelmää kutsutaan PMS: ksi (premenstruaalinen oireyhtymä). Oireiden vakavuus on yksilöllinen, mutta joissakin tapauksissa naisen psyyken tila pahenee kriittiseen kohtaan, joka rajoittuu itsemurha-tunteisiin. Masennus ennen kuukautisia vaatii pakollisen korjauksen. Ongelman ratkaisemiseksi sinun on tiedettävä, miksi se tapahtuu ja miten voit vaikuttaa siihen.

PMS: n syyt

Nykyaikaisessa lääketieteessä on tarkkoja tietoja siitä, miksi mielialan muutokset ovat ennen kuukautisia. Terveyden ja käyttäytymisen poikkeamat tänä aikana johtuvat useiden eri merkitysasteiden tekijöiden monimutkaisesta vaikutuksesta:

 1. Hormonaaliset muutokset. Heillä on johtava asema fyysisen ja henkisen tilan heikkenemisessä juuri ennen kuukautisia. Syklin toisella puoliskolla estrogeenin määrä veressä laskee - se destabilisoi psykettä ja emotionaalisia reaktioita, käyttäytyminen ilmenee ärtyneisyydessä, aggressiivisuudessa, motivoivassa repeytymisessä. Samalla positiivisten tunteiden aiheuttama serotoniinin hormonitaso putoaa minimiin naisten kehossa. Heikkouden tunne, väsymys ja heikkous johtuu nykyään veren progesteronin suuresta pitoisuudesta.
 2. Beriberi. Merkittävien hivenaineiden puuttuminen ruokavaliossa johtuu varmasti emotionaalisen epävakauden syistä ja masennuksesta. Erityisesti vaikuttaa huomattavasti magnesiumin ja ryhmän B vitamiinien psyykenpuutteeseen. Niillä on tärkeä rooli hermostossa, ja ne vaikuttavat epäsuorasti hormonitasapainoon.
 3. Stressiä. Korkeat työmäärät, vastuu perheestä, kokemukset - naisen päivittäiset kumppanit. Mutta jos tavallisina päivinä voit hallita käyttäytymistäsi, PMS-masennus tulee lähelle. Muutettu hormonaalinen tausta ja tärkeiden aineiden puute vähentävät stressiä ja emotionaalista ylikuormitusta.
 4. Epävakaa psyyke, taipumus neuroosiin ja hysteriaan. Kaikki tämä viittaa taipumukseen masennukseen syklin toisella puoliskolla.
 5. Kilpirauhasen ongelmat. Ne vaikuttavat kielteisesti koko hormonitoiminnan toimintaan ja vaikuttavat psyyken tilaan.

Kausitekijät vaikuttavat muutoksiin naisen käyttäytymisessä ja emotionaalisissa reaktioissa - auringonvalon puute (syksy ja talvi), epäsuotuisat sääolosuhteet. Ne eivät ole suora syy masennukseen, vaan vaikuttavat voiman ja mielialan vähenemiseen.

PMS: n oireet

Kaikilla edellä mainituilla tekijöillä on kielteinen vaikutus naisen fyysiseen hyvinvointiin ja psyykeen. Ne aiheuttavat lisääntynyttä repeytymistä ennen kuukautisia ja muita käyttäytymishäiriöitä. PMS: n oireita ovat:

 • usein migreenit;
 • taipumus tearfulness milloin tahansa;
 • ärtyneisyys, hermostuneisuus;
 • hallitsematon aggressio;
 • unihäiriöt;
 • huolimattomuus, häiriötekijät (usein aiheuttavat vammoja);
 • ruokailutottumukset;
 • heikkous, väsymys.

Tilannetta pahentavat rintakipu ennen kuukautisia ja vatsan alareunassa hormonaalisten muutosten ja niihin liittyvien tekijöiden vuoksi tänä aikana nainen on altis kyyneleille, ärtyisä, mieliala on lähes aina huono, maailma näyttää synkältä ja vihamieliseltä.

Ennen tulevien kuukausien aikainen itkeys on usein valitus, mutta tämä tila ei aina liity suoraan sykliin. Jos haluat ymmärtää, onko näiden ilmiöiden välillä yhteys, on suositeltavaa seurata reaktioita jonkin aikaa.

Jos kaikki oireet häviävät ilman jälkeä kuukautisten jälkeen, voimme olettaa suoran syyn syklin masennusvaiheelle. Tätä olisi harkittava korjaavia toimenpiteitä valittaessa.

Taistele masennusta

Vaikea emotionaalinen tila kriittisten päivien aattona uhkaa naista itselleen ja myrkyttää hänen ympärillään olevien ihmisten elämää. Siksi premenstruaalisen oireyhtymän torjumiseksi on tarpeen kuulla asiantuntijaa.

Hormonihoito ei ole aina tehokasta tällaisten poikkeamien tapauksessa, ja sitä pidetään myös luonnollisissa prosesseissa. Jotta masennuksesta päästäisiin eroon ennen kuukautisia, suositellaan pehmeämpiä ja turvallisempia menetelmiä.

Vitamiinihoito

Jos haluat päästä eroon masennuksesta ja masennuksesta kuukautisten aikana, riittää, että muutetaan ravitsemusperiaatteita:

 1. Poistetaan haitalliset ja raskaat elintarvikkeet (rasvaiset, paistetut, savustetut ja peitot).
 2. Ota kivennäisaineita ja vitamiineja: A, B6, E, kalsiumia ja magnesiumia. B-vitamiinit ovat erittäin tärkeitä hermoston normaalille toiminnalle, ravitsemuksen on täytettävä niiden tarve.
 3. Muista sisällyttää ruokavalioon tuoreita vihanneksia, hedelmiä, kalaa ja munia, maitotuotteita.
 4. Vähennä kulutetun suolan määrää.

Elimistössä olevien olennaisten aineiden tason täydentäminen auttaa parantamaan elinten ja järjestelmien työtä, parantamaan hyvinvointia ja ulkonäköä, tasoittamaan emotionaalista taustaa.

Folk-korjaustoimenpiteet

Vähennä masennuksen oireita PMS: n aikana käyttämällä perinteisiä lääketieteellisiä menetelmiä:

 1. Juo rauhoittavia teetä, jotka perustuvat äyriäiseen, kamomillaan, minttuun ja muihin yrtteihin, joilla on rauhoittava vaikutus.
 2. Ota rentouttava kylpy eteerisillä öljyillä. Havupuu, laventeli ja minttu sopivat tähän tarkoitukseen. Sitrushedelmät - oranssi, greippi, mandariini voivat parantaa mielialaa ja antaa voimaa. Hyvä vaikutus kylpy merisuolalla.
 3. Hieronta. Sen avulla voit päästä eroon henkisestä stressistä ja parantaa kehon yleistä tilaa.

Vasta-aiheet masennuslääkkeiden käytön suhteen voivat olla allergia. Jos olet yliherkkä yrtteille tai eteerisille öljyille, niiden käyttö on hylättävä.

Lepotila ja lepo

Masennuksen hallinta kuukautisten aikana auttaa oikean tilan muodostamisessa. On välttämätöntä levätä enemmän päivän aikana, saada riittävästi unta yöllä ja välttää ylityötä.

Urheilu ja harrastukset

Älä itke ennen kuin kuukautiset auttavat liikuntaa. Kävely ja urheilu lieventävät jännitystä, antavat energiaa.

Hyvä vaihtoehto sobbingille on se, mitä rakastat. Ota aikaa harrastuksellesi - tanssia, piirustusta, ristipistoja. Tällainen harrastus tuo emotionaalista tyytyväisyyttä ja auttaa lievittämään stressiä.

Suun kautta otettavat ehkäisyvalmisteet

Lääkehoito masennukseen sisältää hormonaalisia lääkkeitä. Joissakin tapauksissa hyvät tulokset antavat suun kautta otettavia ehkäisyvalmisteita. Niiden saannin taustalla PMS: n oireet heikkenevät huomattavasti ja häviävät joskus kokonaan.

Jos premenstruaalisessa oireyhtymässä on vakavia kokemuksia ja käyttäytymishäiriöitä, tätä ei voida jättää huomiotta. Joskus yksinkertaiset ilot auttavat lievittämään stressiä ja poistamaan stressiä naisille - sukupuoli, ostokset, iso suklaapatukka. Mutta kun se ei toimi, on tarpeen kuulla lääkärin kanssa korjata emotionaalinen tila.

Ärsyttävyys ja repiminen ennen kuukautisia

PMS: n epämiellyttävä ilmentymä - kiusaaminen kuukautisten aikana ennen ja jälkeen 2

Suosittelemme, että luet artikkelin siitä, mikä on ICP. Sen avulla voit oppia premenstruaalisesta oireyhtymästä ja sen syistä naisella, fysiologisia ilmenemismuotoja ja emotionaalisia merkkejä, PMS-oireiden ja raskauden välisiä eroja.

Syklin puolivälistä alkaen voidaan ottaa erilaisia ​​lääkekasveja, esimerkiksi punainen harja jne.

Lähes jokainen nainen on tuttu masennuksen tila ja jopa masennus kuukautisten aattona. Jokaisella on se erilainen: joku on kaksi tai kolme päivää ennen kuukautisia vähäisin oirein, kun taas toisilla on kaksi viikkoa ja selvästi. Lääketieteessä tämä ehto on selkeästi kuvattu ja sitä kutsutaan premenstruaaliseksi oireyhtymäksi (PMS). Yksi sen ilmenemismuodoista on kuukautisten kestävyys, edeltävänä päivänä ja joskus jopa niiden alkamisen jälkeen. Mitkä ovat tämän valtion syyt? Kuinka vähentää kyynelien virtausta?

Lue tämä artikkeli.

Jotkut naiset tuntevat sorrettuja, hylättyjä. Lähestymässä peiliä niiden ulkonäkö aiheuttaa vain hämmennystä. Minusta tulee sääli, tunnelma vähenee, ja kyyneleet alkavat raata. Pyrkimykset ohjata tyttöä voivat lisätä itkemistä entisestään, mikä tekee sekä "tutin" että itsensä epämukavaksi.

On myös toinen vaihtoehto. Jotkut tyttöjen kuukautisten aattona ovat aggressiivisia, he reagoivat jyrkästi kritiikkiin, ovat valmiita taistelemaan ja puolustamaan mielipiteitään milloin tahansa. Mutta heti kun tapahtumat alkavat paljastua, tällainen "loukkaava" tunnelma antaa tien siirtymiseen voimakkaaseen, joskus jopa mielenosoitukseen. Kaikki nämä käyttäytymishetket liittyvät myös enemmän muuttuvaan hormonaaliseen taustaan.

Estrogeenit, androgeenit, progesteroni ja jotkut muut biologisesti vaikuttavat aineet vaikuttavat kuukautiskierron muodostumiseen ja naisten tunnelmaan. Ja jokaisessa vaiheessa yksi tai toinen vallitsee. Tämän tasapainon rikkominen johtaa liialliseen repeytymiseen, aggressiivisuuteen, vihaan jne. Mutta sinun on ymmärrettävä, että normaalissa terveessä naisessa voi esiintyä premenstruaalisen oireyhtymän ilmenemismuotoja, joita hän voi hallita.

Selkeimmin tällaiset muutokset voidaan jäljittää niillä tytöillä, joilla on jonkinlainen häiriö, esimerkiksi estrogeenipuutos tai liiallinen androgeenien määrä kaikissa kliinisissä ilmenemismuodoissa. Kun lääkäri yrittää palauttaa tasapainon, tyttö huomaa dramaattisen muutoksen hänen käyttäytymisessään, tunnelmassaan ja asenteissaan muihin. Joskus se on liiallinen tunteellisuus, miksi hoitoa ei enää suoriteta. Tämä on erityisen selvää, jos oraalisia ehkäisyvalmisteita käytetään sukupuolihormonien lähteenä.

Psyko-emotionaalinen ylikuormitus

Stressi on olennainen osa modernin naisen elämää. Kehon on kuitenkin opittava poistumaan asianmukaisesti negatiivisesta vaikutuksestaan. Muuten krooninen väsymys ja jatkuva stressaava tilanne, erityisesti vitamiinien ja mikroelementtien puutteen taustalla, johtaa merkittävästi PMS-ilmenemisten pahenemiseen.

 • Säännöllinen liikunta, erityisesti hengitys- ja rentoutumisharjoitusten harjoittaminen, tekee sen vähän. Hyödyllisiä tässä suhteessa ovat jooga, meditaatio, uinti, aromaterapia jne.
 • Täysikasvuinen, vähintään kahdeksan tunnin unta säästää myös äkillisiä mielialan vaihteluja.

Usean naisen kohdalla on itkeminen premenstruaalisen oireyhtymän ilmentymänä. Tämä ominaisuus ei kuitenkaan saa johtaa yhteiskunnallisten suhteiden rikkomiseen. Itsekontrollin, meditaation, asianmukaisen ravitsemuksen ja aktiivisen elämäntavan koulutus auttaa selviytymään tästä ongelmasta.

Kuten ilmaistu itku

Lääkärit ja tutkijat eivät voi tulla yhteiseen mielipiteeseen, miksi ennen kuukautisia on tearfulness. Etusija annetaan useiden tekijöiden yhdistelmälle: hormonien epätasapaino, vitamiinien ja mikroelementtien puute sekä ulkoisten ympäristötekijöiden, ensisijaisesti stressin ja psyko-emotionaalisen stressin, vaikutus.

Vitamiinien ja mikroelementtien riittämätön nauttiminen kauden tai jonkinlaisen ruokavalion takia voi myös johtaa premenstruaalisen oireyhtymän vakavuuden pahenemiseen, mukaan lukien repiminen kuukautisten aikana tai edellisenä päivänä. Magnesium ja B-vitamiinit ovat erityisen tärkeitä, joten on suositeltavaa ottaa komplekseja näiden komponenttien kanssa hoitoon.

Kuinka vähentää kyynelien virtausta

Ennen kuukautisia haluan itkeä. Miksi haluat itkeä ennen kuukautisia?

Perheenjäseneni tietävät hyvin, että kerran kuukaudessa tulee aika, jota kutsutaan "ei ole parempi saada minut vihaiseksi". Makeasta ja huolehtivasta vaimosta ja äidistä olen muuttunut ärtyisäksi, miellyttäväksi ja kyyneleeksi. Aviomies, lapset ja jopa kissamme eivät yritä joutua vaikeuksiin jälleen kerran, ohittamalla minut ja sopimalla kaikesta. Kuten he sanovat, jos nainen on PMS, kävele pois hänen turvallinen etäisyys ja heittää suklaapatukan. En todellakaan halua olla kauhistuttava nainen, mutta en voi auttaa sitä. Miksi ennen kuukautisia haluatko itkeä?

Kaikki meistä, naiset, leikataan helposti ulkoisesta rauhallisuudesta ja melko kunnollisesta stressirakenteesta huolimatta. Ja jos tyypillisenä päivänä on helppo piilottaa epäkohta tai pettymys, niin ennen kuukautisia "ei kyyneleitä" -tehtävä on lähes mahdotonta. Surullinen hetki elokuvassa, kynsi murtui, evästeet loppuivat talosta - miksi et halua itkeä ennen kuukautisten kuukausia? Itse asiassa, jopa itkeminen premenstruaalisessa jaksossa voidaan selittää loogisesti.

PMS - premenstruaalinen oireyhtymä.

Miksi haluat itkeä ennen kuukautisia? Hormonihyppy.

Kehossamme elimet ja järjestelmät ovat läheisessä yhteydessä toisiinsa, kuten kellotyö. Toisten työn johdonmukaisuus riippuu suoraan joidenkin elinten toiminnasta. Esimerkiksi kun hormonaalinen epätasapaino syklin toisessa vaiheessa estrogeenin ja gestageenien suhde muuttuu. Tämä on tärkein ja yleisin syy, miksi haluat itkeä ennen kuukautisia.

On tunnettua, että sukupuolihormonin - estrogeenin - määrän noustessa nainen muuttuu emotionaalisesti haavoittuvaksi: ärtyneisyys ja kyyneleisyys näkyvät ennen kuukautisia, mieliala muuttuu masentavaksi. Ennen kuukautisia progesteronitasot voivat puolestaan ​​kasvaa 25 kertaa, mikä vaikuttaa koko kehoon. Siksi monet meistä ovat nykyään väsyneitä, hukkua ja uneliaisuutta. Yli 35-vuotiaita PMS-naisia ​​on erityisen vaikea kantaa ikään liittyvistä muutoksista johtuen.

Mitä korkeampi progesteronin taso veressä on MC: n toisessa vaiheessa, sitä vaikeampi on premenstruaalinen oireyhtymä.

MC - kuukautiskierto.

Miksi haluat itkeä ennen kuukautisia? Syy on avitaminosis.

Kaikki naiset ovat tuttuja tunteita, kun haluat jotain maukasta, mutta et tiedä mitä tarkalleen. Yhdistettynä "Olen ruma, kaikki on huono, kukaan ei rakasta minua" ja "Haluan välipaloja", ylimääräisten kilojen saaminen ei ole lainkaan vaikeaa. Joten miksi haluat itkeä ennen kuukautisia ja on olemassa kaikenlaisia ​​vaaroja? Osoittautuu, että koko asia on vitamiineja.

Makuasetuksemme harvoin vastaavat kehon tarpeita. Esimerkiksi useimmat naiset "tarttuvat" PMS: ään suklaalla, jota voidaan helposti selittää magnesiumin puutteella, joka on tärkeä hivenaine.

Alhainen magnesiumin taso on usein ärtyneisyyden ja ahdistuksen syy. Lisäksi sen vähentäminen johtaa nesteen kertymiseen aivokudoksiin, verisuonten puristumiseen, mikä johtaa päänsärkyyn ja sen seurauksiin - repeytymiseen ennen kuukautisia.

B-ryhmän vitamiinit ovat niitä ketjun välttämättömiä linkkejä, joiden puuttuessa estrogeenien ja gestageenien suhde kehossa on häiriintynyt, ja ensimmäisenä esiintyy jyrkästi. Kuten edellä mainittiin, mitä korkeampi estrogeenitaso veressä on, sitä suurempi on mahdollisuus, että nainen alkaa itkeä ennen kuukautisia ilman näkyvää syytä.

Ryhmän B vitamiinien puute lisää väsymystä, keskittymisen menetystä, ärtyneisyyttä ja repeytymistä. B1-, B2-, B6-, B12-vitamiinit ovat vastuussa hyvästä mielialasta, mutta antavat myös naispuolisen ihmisen puolelle terveitä kynnet ja hiukset, erinomaisen hyvinvoinnin ja hyvän tunnelman. Ne säätelevät monoamiinien tuotantoa - aineita, jotka ovat vastuussa PMS: n vakavuuden vähentämisestä, mukaan lukien repiminen. B6-vitamiini (pyridoksiini) on mukana serotoniinin synteesissä - "ilon hormonissa", joka on vastuussa hyvästä mielialasta. Huono ravitsemus, stressi, raskas fyysinen rasitus ja sen seurauksena avitaminoosi - siksi haluan itkeä ennen kuukautisia.

TÄRKEÄÄ! Ravitsemus ennen kuukautisia tulisi olla mahdollisimman tasapainoinen vitamiinien ja hivenaineiden pitoisuudessa tuotteissa. Älä anna periksi kiusaukselle ja nojaa makeaan ja rasvaan, vain terveellisiä ruokia, kuten hedelmiä, vihanneksia ja viljaa, auttaa täyttämään puuttuvat vitamiinit elimistössä ja parantamaan hyvinvointia.

Miksi haluat itkeä ennen kuukautisia? Boikotti suolatut kurkut!

Jokainen itsestään kunnioittava nainen seuraa terveyttä, mutta myös omaa hahmoaan. Ja uskokaa minua, mikään ei ole turhauttavampaa kuin toinen kilogramma. Kuten tiedätte, kuukautiskierron toisessa vaiheessa progesteronitaso nousee, mikä edistää nesteen kertymistä elimistöön. Jos tämän ajanjakson aikana on tiukka levätä suolaiseen, muutamassa päivässä voit lisätä enintään 2,5 kg painoa. Mitä tulee minuun, painonnousu on hyvin todellinen syy, miksi haluan itkeä ennen kuukautisia, varsinkin kun pidät nestettä kertyvän paitsi kehoon, mutta myös aivokudoksiin, mikä provosoi päänsärkyjen ja tearfulnessin esiintymisen.

Miksi haluat itkeä ennen kuukautisia? Valitettavasti, mutta tähän kysymykseen voidaan vastata vasta sen jälkeen, kun jokainen ICP: n tapaus on tutkittu erikseen. Ehkä koko asia on organismin fysiologisissa ominaisuuksissa, ja ehkä tänä aikana nainen tarvitsee erityistä huolta ja ymmärrystä sukulaisilta ja ystäviltä. Kummassakin tapauksessa, kun ylläpidät terveellistä ja aktiivista elämäntapaa, voit vähentää merkittävästi PMS: n ilmenemismuotoja, jotta kyyneleet eivät pudota pienempiä.

Monet tietävät ensikäden, kuinka vaikeaa on hillitä itseään: älä huutaa, älä itke, älä vihaa. Ja jos analysoimme, niin useimmille naisille tällaiset muutokset tapahtuvat vain syklin toisessa vaiheessa, joskus se on lähempänä kuukautisia tai niiden aikana. Itku on yksi premenstruaalisen oireyhtymän usein esiintyvistä ilmenemismuodoista, ja se voi ilmetä eri tavoin.

Sukupuolihormonien tason rikkominen

beriberi

Magnesium on mukana sileiden ja luustolihasten rentoutumisessa, sillä on rauhoittava vaikutus hermostoon, jossain määrin säätelee suoliston työtä ja lisää psyko-emotionaalista ylikuormitusta. Sen puute voi johtaa nesteen kertymiseen kehoon, mikä tapahtuu PMS-jakson aikana. Kaikki tämä voi lisätä hermoston herkkyyttä, aiheuttaa päänsärkyä ja raskautta koko kehossa.

On olemassa monia suosituksia ja ohjeita siitä, miten tearfulness voidaan poistaa kuukautisten jälkeen, niiden aikana tai niiden aikana. Ei ole välttämätöntä turvautua huumeiden käyttöön, vaikka joissakin tapauksissa on osoitettu masennuslääkkeitä. Kuinka muuttaa itseäsi ja elämäntapaa:

 • Oikea ravitsemus, joka on rikastettu vitamiineilla ja hivenaineilla, auttaa poistamaan magnesiumin ja muiden tärkeiden aineiden puutetta. Tarvittaessa voit syklin toisessa vaiheessa ottaa erikoiskomplekseja tai jopa yksittäisiä komponentteja. Esimerkiksi lääke "Time Factor", serotoniini ja muut.
 • Säännöllinen sukupuolielämä, läheisyyden tunne seksikumppanin kanssa - kaikki tämä edistää hormonitasojen korjaamista tasapainon palauttamisen suuntaan.

  Hormonaalinen kaipaus tai naisten masennus. PMS: syyt, oireet, apu.

  Miksi meidän pitäisi puhua erikseen naisen masennuksesta? Mielialahäiriöillä ei todellakaan ole sukupuolta, ja miesten ja naisten henkinen rakenne on yhtä rakenteeltaan. Tilastollisesti masennuksen esiintyvyys naisten keskuudessa on korkeampi, ja jokainen kahdeksas nainen kokee ainakin yhden masennusepisodin koko elämänsä ajan. Artikkelisarja “Hormoninen angst” on omistettu hormonaalisen taustan vaihteluista, joita jokainen nainen säännöllisesti kokee.

  Premenstruaalinen oireyhtymä (PMS).

  Hormonisen taustan vaihtelut liittyvät useimmiten naisten kehon lisääntymisjaksoihin. Kuukautiskierto, raskaus, synnytyksen jälkeinen jakso, vaihdevuodet, hedelmättömyys tai tietoinen päätös olla ottamatta lapsia - kaikilla näillä tapahtumilla on erityinen vaikutus naisen mielialan muutoksiin, ja joillekin tällaisille muutoksille tarkoitetaan masennusta. Tutkimukset vahvistavat, että hormoneilla on voimakas vaikutus aivojen prosessien kemiaan, mukaan lukien niiden osastojen vaikutus, jotka säätelevät yleistä emotionaalista taustaa ja emotionaalisen vasteen menetelmiä, todellisuuden havaitsemista. Hormonaalisen "hyökkäyksen" mekaniikalla ei ole vielä selitystä, ja tähän mennessä meidän on käsiteltävä näkyviä seurauksia.

  On sanottava, että itse hormonaaliset muutokset eivät aiheuta masennusta. Hormonit aiheuttavat masentuneen tilan, jos naisella on ennestään taipumus. On kuitenkin olemassa tilanne, joka heijastuu yleisesti kunkin naisen mielentilaan - premenstruaaliseen oireyhtymään tai PMS: ään.

  Oireyhtymä on oireiden tai ilmenemismuotojen yhdistelmä. Fyysisesti epämiellyttävät ilmenemismuodot (turvotus, vatsakipu ja alaselkä, uneliaisuus, paineenvaihtelut, uneliaisuus tai unettomuus, lisääntynyt ruokahalu ja himo "haitallisista" elintarvikkeista tai erityisistä tuotteista jne.) Yhdistetään psykologiseen - kuvaan itsestä ja maailmasta. Yhden teorian mukaan PMS on kuin raskauden "harjoitustila", jonka aikana nainen muuttuu "I" -käsitteessä. Tämä muutos aiheuttaa voimakkaan sisäisen rasituksen väistämättömän konfliktin takia. Naisen puolelta voi näyttää aggressiiviselta ja samalla hitaalta, kapriisilta, epätasapainoiselta ja estyneeltä tai päinvastoin - estetty.

  Subjektiivisesti kokenut nainen epämiellyttävinä tai jopa tuskallisina PMS: n psykologisina oireina alkaa ilmetä 7–10 päivää ennen syklin ensimmäistä päivää ja kulkea kuukautisten ensimmäisinä päivinä. Oireet ovat samanlaisia ​​kuin klassisen masennuksen ilmenemismuodot, vaikka itse asiassa ne eivät ole.

  Oireet PMS

  - energian tason lasku. Ei ole mitään voimaa avoimeen ja aktiiviseen vuorovaikutukseen maailman kanssa. Sulkeminen itsessäsi ja keskittyminen itseesi (tapa säästää energiaa);
  - tearfulness, sentimentaalisuus;
  - ärtyneisyys (energiaa ei ole, ja on olemassa ympäristöön liittyviä kannustimia, jotka edellyttävät vastausta. Esimerkiksi kotitaloustöitä on suoritettava, toimittava työpaikalla ja käyttäydyttävä perheen kanssa tutulla tavalla);
  - fyysisen mukavuuden lisääntyneet vaatimukset. Vahva stressi voi aiheuttaa ankaria hajuja, ääniä, epämiellyttäviä tunteita, epämiellyttävää ympäristön lämpötilaa, puhtauden puuttumista, aktiivisten fyysisten toimien tarvetta jne.;
  - yksinäisyyden tunne, melankolinen, dekadentti mieliala (”En odota elämässä mitään hyvää”, ”kukaan ei rakasta minua tai arvostaa”, ”kukaan ei tarvitse minua”, jne.);
  - Suuntaus itseään vastaan ​​ja yleisesti kaikkien ongelmien etsiminen. Kun nainen riitelee, hän voi välittömästi joutua kokemaan oman syyllisyytensä;
  - äkillisten irrationaalisten pelkojen ilmentyminen (päästä auto-onnettomuuteen, tukahduttaa tungosta metroliikenteessä...). Pelot yhdistetään vääristyneeseen näkemykseen tilanteista;
  - pitoisuuden väheneminen, huomio, muistin heikkeneminen. Puutteellisuus, heikentynyt kyky asettaa tavoite ja saavuttaa se (halutun sfäärin heikkous kokonaisuutena);
  - yleinen ajattelu - pienempi kyky spesifioida, kun taas piikkeihin kiinnittyminen on mahdollista (elefantin turpoaminen hiirestä ristiriidaksi).

  Koska kaikki tämä "paraati" käskee hormoneilla, joilla meillä ei ole hallintoelimiä, on mahdollista lievittää tilaa esteettömillä tavoilla. (Hormonihoito, joka johtuu tuloksen huonosta ennustettavuudesta tällä hetkellä, ei ole yksiselitteinen indikaatio PMS: lle).

  PIP HELP

  Epävakaat psykologiset tilat tekevät itsestään naisesta riippuvaisen ympäristön - sekä fyysisen että sosiaalisen. Erityisen tärkeitä lukuja ovat läheiset ihmiset ja ne, joiden kanssa naisella on jatkuvaa hengellistä yhteyttä. Tässä mielessä on järkevää varoittaa tällaisia ​​ihmisiä etukäteen mahdollisista vihanpurkauksista, tasapainon puutteesta, perusteettomien väittämien lausumista, kyyneleestä ja niin edelleen. ("En voi olla hieman erilainen, tuntuu epäoikeudenmukaiselta tai tyytymättömältä, mutta tällä ei ole mitään tekemistä minun suhtautumisessani sinuun"). Riittää, kun kerrotaan tästä hieman etukäteen ja pyydätte hieman lievitystä ja ymmärrystä, koska nainen itse ei erityisen nauttinut tällaisesta käyttäytymisestä, puhumattakaan tiettyjen PMS-ilmentymien kiusallisuudesta.

  Rakkaimmillemme on tärkeää ymmärtää, että PMS: n aikana varjoja ja tantrumeja ei ole keino manipuloida, kuten se voi tuntua. Suurella puolustuksetta kärsivällä valtiolla nainen tulee kuin lapsi, jolla ei vielä ole riittäviä tapoja säännellä hänen vaikutuksiaan ja jotka eivät aina pysty välittämään tietoa "hiljaisessa" muodossa heidän tarpeistaan. Sobbingista tulee tapa lievittää jännitystä. Elintärkeät tarpeet voivat myös tulla esille (ei nälän, kylmyyden, nukkumaan menoa jne.), Älä ohita niitä tai estää niitä täyttämästä.
  ("Vain äskettäin heillä oli illallinen!", "Nukkui 11 vuoteen!", Jne.)

  Riittää, että ympäröivät ihmiset eivät lopeta vasteena turbulentteille tunteille ja ymmärtää, että äiti, puoliso tai tyttöystävä on tilassa, joka ei ole tavallista kaikille. Voit tehdä jotain miellyttävää, helpottaa päivittäisiä huolia, puhua naiselle lämpimistä tunteista ja varmistaa, että kaikki elämässä on hyvä ja että hänellä on suuri arvo elämässäsi - tämä kaikki voi vaikuttaa merkittävästi hänen tilaansa.

  Kuinka auttaa itseäsi selviytymään PMS: stä

  Suositukset ruokavalion muuttamisesta (syödä enemmän viljaa, vähentää kulutetun kofeiinin määrää, lihaa jne.) Tai käyttää erityisiä vitamiineja ovat hyvin yleisiä, vaikka näiden toimenpiteiden todellista tehokkuutta on vaikea arvioida. Tällaiset toimenpiteet ovat hyviä ehkäisyä. Rationaalinen ravitsemus edistää hyvää terveyttä syklin päivästä riippumatta, mutta ruoan käyttötapojen muuttaminen epävakaan psykologisen tilan alkamisen myötä ei ole alkuun menestynein idea.

  Tekijän kokemuksen mukaan joukko toimia psykologisen tilan vakauttamiseksi auttaa parhaiten lievittämään tilannetta. Ja siellä on hyviä uutisia: tässä tapauksessa sinun tarvitsee vain rentoutua ja, kuten he sanovat, luovuttamaan sinua kattavan aallon. Tämä on luonto! Ja PMS on vain silloin, kun on parasta tehdä mitä haluat, riippumatta siitä, kuinka naurettavaa se näyttää ulkopuolelta, eikä edes tuntuisi oudolta.

  Mikä on parempi tehdä:

  • Rajoita toimintaa, jos päivän aikana ei jätä uneliaisuutta (tavoitteena on väsymyksen estäminen). Jos päinvastoin - haluat siirtää, liikkua! Verenkierron kiihdytys auttaa hermoston vakaa toiminta. Uinti, voimistelu, kävely - kaikki, mikä antaa keholle iloa.
  • Mietiskele (kuten vitamiinien ja oikean ravinnon kohdalla, on parempi harjoitella ennaltaehkäisevästi) tai harjoitella mitä tahansa emotionaalisen labilityn itsesääntelytekniikkaa.
  • Ole luonto. No ei ole vain kävely, vaan myös maiseman mietiskely, pysyä raikkaassa ilmassa viehättävässä paikassa kaupungin ulkopuolella.
  • Keskity nykyiseen hetkeen. Ei ajattele maailmanlaajuisesti elämän merkitystä, ei ajatella tärkeitä asioita.
  • Itke, jos haluat. On tärkeää, ettei kyyneleitä pidä taaksepäin, kun he rullaavat. Tietenkin on aina otettava huomioon niiden käyttäytymisen asianmukaisuus tietyssä tapauksessa tietyssä paikassa ja kellonaikana. Mutta voit aina löytää eristäytyneen paikan, jossa voit nauttia lyhytstä synkkyydestä ilman silmäsi.
  • Yritä vihaa ja heittää energiaa (tietenkin on parempi olla ohjata aggressiota muille eikä käyttää sitä tuhoavalla tavalla).
  • Sukupuoli. Täysin lievittää stressiä ja stabiloi hormonaalisia värähtelyjä. On tärkeää, että kumppani oli viritetty aaltoosi ja otti huomioon naisen lisääntyneen herkkyyden. Luovuuteen luovuttaminen tässä tapauksessa on tehdä kaikkea vain niin kuin haluaisit tuolloin. Voit kirjaimellisesti ohjata kumppania, saada hänet tuntemaan, mikä on sallittua ja mikä ei ole toivottavaa.
  • Muista, että huono tila on tilapäinen. Älä häpeä siirtyä pois, sulkea, kieltää maailman viestintä. Sinun tarvitsee vain varoittaa etukäteen.
  • Hanki hämmentyneitä! Vähemmän aikaa ajatella elämän painajaista. Katso elokuvia, lukea kirjoja, näyttelyitä.
  • Koska alttius estetiikalle kasvaa, on tärkeää tyydyttää kauneudenhimo: käy näyttelyssä, kuuntele suosikkimusiikkiasi. Voit piirtää, veistää, vaikka kokemuksesi värillisistä maalista ja savesta loppuivat päiväkodissa; heittää tunteita mihin tahansa tekstiin: runoutta lyhyisiin muistiinpanoihin.
  • Tapaa ihmisiä, jotka antavat sinulle tunteen arvosta, antavat lämpöä ja voivat jakaa luottamusta. Kommunikoi niiden kanssa, jotka rakastavat sinua ja kuka rakastat. Haluan mennä ulos kauniissa mekossa - sinun täytyy mennä; Haluan juoda kahvia ja itkeä, tarttuen ison kakun rakkaan tyttöystäväni yhtiöön - näin on tehtävä. Kofeiinin ja yksinkertaisten hiilihydraattien vahingosta huolimatta.