Huuto ennen kuukautisia

Masennus ennen kuukautisia on monille naisille hyvin tuttu. Useimmat naiset eivät tiedä, miten käsitellä tätä tilapäistä emotionaalista epämukavuutta, eivätkä ymmärrä täysin tämän ilmiön syitä, mutta juuri näinä päivinä todetaan, että suurin osa naisista menee lääkäreihin apua varten. Tutkijat omistavat tämän käyttäytymisen itsekontrollin menetykselle ja lisääntyneille epäilyille. Asiantuntijat ovat huomanneet, että juuri näinä päivinä naiset, jotka haluavat käyttää alkoholia ja huumeita, vievät ne useammin ja tavallista enemmän. Lisäksi naisilla kriittisinä päivinä todennäköisyys kasvaa, istuen auton pyörän takana onnettomuudessa.
Masennuksen syyt ennen kuukautisia ovat juurtuneet naisten hormonitasojen muutokseen. Estrogeenihormoneiden taso veressä kuukautiskierron 21. ja 28. päivänä laskee jyrkästi, ja feminiinisessä kehossa tapahtuu merkittäviä muutoksia. Hämmästyttävin asia on, että estrogeenin ylimääräinen saanti näinä päivinä ei vaikuta. Siksi tiedemiehet määrittävät muita tekijöitä masennuksen syihin ennen kuukautisia. Nämä voivat olla kausiluonteisia, emotionaalisia häiriöitä, kilpirauhasen toimintahäiriöitä, stressiä jne. Myös useimmat tutkijat uskovat, että hysteeriset, neuropaattiset naiset, joilla on epävakaa psyyke, joutuvat kriittisinä päivinä masennustilaan.

Miksi ennen kuukautisten masennusta? Yksi depressiivisen tilan esiintymisversioista on virheellinen ruokavalio, joten jos muutat virranhallintajärjestelmää näinä päivinä, tämän taudin oireet voidaan välttää.

Masennuksen oireet ennen kuukautisia ovat seuraavat:

- tearfulness, kosketus, ahdistus;

- aggressio, äkilliset vihanpurkaukset;

- päänsärkyä, melankoliaa, mielialan muutosta;

- jatkuva hermoston jännitys, sekavuus, heikkous;

- lisääntynyt väsymys, päättämättömyys;

- tunne, että kaikki putoaa käsistä;

- herkkyys kotimaisiin ongelmiin (palat, palovammat jne.);

- huono reaktio ja tarkkaavaisuus;

- unohtaminen, sekaannus ajatuksissa;

- unettomuus tai uneliaisuus;

- kohonnut melutaso;

- pysäyttämätön jano jauhojen ja makeisten osalta.

Ensinnäkin naisilla masennusoireiden esiintyminen havaitaan välittömässä ympäristössä, itse feminit eivät ehkä edes huomaa oireita. Ensimmäiset merkit ovat unen ongelmia, ärtyneisyys. Seuraavaksi tulevat käyttäytymishäiriöt sellaisten toimien kieltäytymisen muodossa, jotka tuovat aikaisempaa emotionaalista tyytyväisyyttä. Psyykkistä ja motorista uneliaisuutta todetaan, usein femin kieltäytyy ruoasta. Voit epäillä masennustilaa, jos seurallinen ja iloinen nainen alkaa välttää tuttuja kontakteja, eristää itsensä ja käyttäytyy suljettuna. Myös somaattisia ilmenemismuotoja on havaittu: nivelkipu, lihakset, rintarauhasissa. Jos kaikki edellä mainitut oireet ilmenevät, on parempi hakea apua psykoterapeutilta. Pätevän avun puute voi johtaa itsemurhayrityksiin.

Miten vältetään masennus ennen kuukautisia? ”Huono ennen kuukautisia, mitä tehdä?” Usein naiset eivät osaa auttaa itseään. Lääkärit suosittelevat juoda tänä aikana voimakkaasti diureettisia infuusioita, syödä suolatonta ruokaa. Ruokavalio sisältää elintarvikkeita, joissa on runsaasti B6-vitamiinia ja kaliumia (kalat, maitotuotteet, munat, banaanit, kuivatut aprikoosit, omenat, viinirypäleet, rusinat, palkokasvit, parsakaali, leseet, suklaa, kaakao jne.) Psykoterapeutti määrittelee lääkehoito erikseen ja kiireellinen tarve. Kaikkien feminien on suositeltavaa ottaa A- ja E-vitamiineja, kalsiumia, magnesiumia, B6-vitamiinivalmisteita tänä aikana, mikä estää estrogeenien kertymisen ja stimuloi niiden vaihtoa.

Urheilu auttaa selviytymään masennustilan oireista nopeammin, joten sinun ei pitäisi luopua urheilusta, mutta on suositeltavaa vähentää kuormitusta. Nopea askel, juoksu, uinti, hengitysharjoitukset voivat nostaa mielialaa.

Jos masennus ennen kuukautisia ei edelleenkään lähde, psykologit neuvoo olemaan tallentamatta negatiivisia, vaan roiskumaan ulos. Esimerkiksi taukoa levy, istu alas intensiivisesti 20 kertaa, mene puistoon tai autio paikkaan ja huutaa, ota tyyny ja aloita sen voittaminen, kunnes kaikki negatiiviset tunteet tulevat ulos, jos on tarvetta itkeä, niin on parempi olla taistelematta, anna kyyneleitä virrata.

Yksinäisyydessä on parempi olla kärsimättä, mutta kutsua tyttöystävä apua varten. Ystäväni tulee varmasti kuuntelemaan, varsinkin kun pian hänen on myös tuettava vaikeita päiviä. Keskusteltuaan unenviable feminine kohtalo, psykologit neuvoo mennä ostoksille yhdessä, koska ostokset on erinomainen keino masennuksen kuukautisten aikana. Tärkeintä on muistaa, että epämiellyttävä tila kestää vain muutaman päivän kuukaudessa, ja se päättyy varmasti.

Miksi kuukautisten aikana haluat itkeä. Masennus ennen kuukautisia: naisten mieliala tai fysiologia

Miksi meidän pitäisi puhua erikseen naisen masennuksesta? Mielialahäiriöillä ei todellakaan ole sukupuolta, ja miesten ja naisten henkinen rakenne on yhtä rakenteeltaan. Tilastollisesti masennuksen esiintyvyys naisten keskuudessa on korkeampi, ja jokainen kahdeksas nainen kokee ainakin yhden masennusepisodin koko elämänsä ajan. Artikkelisarja “Hormoninen angst” on omistettu hormonaalisen taustan vaihteluista, joita jokainen nainen säännöllisesti kokee.
Osa 1. Premenstruaalinen oireyhtymä (PMS). Nainen lapsi.

Hormonisen taustan vaihtelut liittyvät useimmiten naisten kehon lisääntymisjaksoihin. Kuukautiskierto, raskaus, synnytyksen jälkeinen jakso, vaihdevuodet, hedelmättömyys tai tietoinen päätös olla ottamatta lapsia - kaikilla näillä tapahtumilla on erityinen vaikutus naisen mielialan muutoksiin, ja joillekin tällaisille muutoksille aiheutuu masennusepisodin alkaminen. Tutkimukset vahvistavat, että hormoneilla on voimakas vaikutus aivojen prosessien kemiaan, mukaan lukien niiden osastojen vaikutus, jotka säätelevät yleistä emotionaalista taustaa ja emotionaalisen vasteen menetelmiä, todellisuuden havaitsemista. Hormonaalisen "hyökkäyksen" mekaniikalla ei ole vielä selitystä, ja tähän mennessä meidän on käsiteltävä näkyviä seurauksia.

On sanottava, että itse hormonaaliset muutokset eivät aiheuta masennusta. Hormonit aiheuttavat masentuneen tilan, jos naisella on ennestään taipumus. On kuitenkin olemassa tilanne, joka heijastuu yleisesti kunkin naisen mielentilaan - premenstruaaliseen oireyhtymään tai PMS: ään.

Oireyhtymä on oireiden tai ilmenemismuotojen yhdistelmä. Fyysisesti epämiellyttävät ilmenemismuodot (turvotus, vatsakipu ja alaselkä, uneliaisuus, paineenvaihtelut, uneliaisuus tai unettomuus, lisääntynyt ruokahalu ja himo "haitallisista" elintarvikkeista tai erityisistä tuotteista jne.) Yhdistetään psykologiseen - kuvaan itsestä ja maailmasta. Yhden teorian mukaan PMS on kuin raskauden "harjoitustila", jonka aikana nainen muuttuu "I" -käsitteessä. Tämä muutos aiheuttaa voimakkaan sisäisen rasituksen väistämättömän konfliktin takia. Naisen puolelta voi näyttää aggressiiviselta ja samalla hitaalta, kapriisilta, epätasapainoiselta ja estyneeltä tai päinvastoin - estetty.

Subjektiivisesti kokenut nainen epämiellyttävinä tai jopa tuskallisina PMS: n psykologisina oireina alkaa ilmetä 7–10 päivää ennen syklin ensimmäistä päivää ja kulkea kuukautisten ensimmäisinä päivinä. Oireet ovat samanlaisia ​​kuin klassisen masennuksen ilmenemismuodot, vaikka itse asiassa ne eivät ole.

- energian tason lasku. Ei ole mitään voimaa avoimeen ja aktiiviseen vuorovaikutukseen maailman kanssa. Sulkeminen itsessäsi ja keskittyminen itseesi (tapa säästää energiaa);
- tearfulness, sentimentaalisuus;
- ärtyneisyys (energiaa ei ole, ja on olemassa ympäristöön liittyviä kannustimia, jotka edellyttävät vastausta. Esimerkiksi kotitaloustöitä on suoritettava, toimittava työpaikalla ja käyttäydyttävä perheen kanssa tutulla tavalla);
- fyysisen mukavuuden lisääntyneet vaatimukset. Vahva stressi voi aiheuttaa ankaria hajuja, ääniä, epämiellyttäviä tunteita, epämiellyttävää ympäristön lämpötilaa, puhtauden puuttumista, aktiivisten fyysisten toimien tarvetta jne.;
- yksinäisyyden tunne, melankolinen, dekadentti mieliala (”En odota elämässä mitään hyvää”, ”kukaan ei rakasta minua tai arvostaa”, ”kukaan ei tarvitse minua”, jne.);
- Suuntaus itseään vastaan ​​ja yleisesti kaikkien ongelmien etsiminen. Kun nainen riitelee, hän voi välittömästi joutua kokemaan oman syyllisyytensä;
- äkillisten irrationaalisten pelkojen ilmentyminen (päästä auto-onnettomuuteen, tukahduttaa tungosta metroliikenteessä...). Pelot yhdistetään vääristyneeseen näkemykseen tilanteista;
- pitoisuuden väheneminen, huomio, muistin heikkeneminen. Puutteellisuus, heikentynyt kyky asettaa tavoite ja saavuttaa se (halutun sfäärin heikkous kokonaisuutena);
- yleinen ajattelu - pienempi kyky spesifioida, kun taas piikkeihin kiinnittyminen on mahdollista (elefantin turpoaminen hiirestä ristiriidaksi).

Koska kaikki tämä "paraati" käskee hormoneilla, joilla meillä ei ole hallintoelimiä, on mahdollista lievittää tilaa esteettömillä tavoilla. (Hormonihoito, joka johtuu tuloksen huonosta ennustettavuudesta tällä hetkellä, ei ole yksiselitteinen indikaatio PMS: lle).

Epävakaat psykologiset tilat tekevät itsestään naisesta riippuvaisen ympäristön - sekä fyysisen että sosiaalisen. Erityisen tärkeitä lukuja ovat läheiset ihmiset ja ne, joiden kanssa naisella on jatkuvaa hengellistä yhteyttä. Tässä mielessä on järkevää varoittaa tällaisia ​​ihmisiä etukäteen mahdollisista vihanpurkauksista, tasapainon puutteesta, perusteettomien väittämien lausumista, kyyneleestä ja niin edelleen. ("En voi olla hieman erilainen, tuntuu epäoikeudenmukaiselta tai tyytymättömältä, mutta tällä ei ole mitään tekemistä minun suhtautumisessani sinuun"). Riittää, kun kerrotaan tästä hieman etukäteen ja pyydätte hieman lievitystä ja ymmärrystä, koska nainen itse ei erityisen nauttinut tällaisesta käyttäytymisestä, puhumattakaan tiettyjen PMS-ilmentymien kiusallisuudesta.

Rakkaimmillemme on tärkeää ymmärtää, että PMS: n aikana varjoja ja tantrumeja ei ole keino manipuloida, kuten se voi tuntua. Suurella puolustuksetta kärsivällä valtiolla nainen tulee kuin lapsi, jolla ei vielä ole riittäviä tapoja säännellä hänen vaikutuksiaan ja jotka eivät aina pysty välittämään tietoa "hiljaisessa" muodossa heidän tarpeistaan. Sobbingista tulee tapa lievittää jännitystä. Elintärkeät tarpeet voivat myös tulla esille (ei nälän, kylmyyden, nukkumaan menoa jne.), Älä ohita niitä tai estää niitä täyttämästä.
("Vain äskettäin heillä oli illallinen!", "Nukkui 11 vuoteen!", Jne.)

Riittää, että ympäröivät ihmiset eivät lopeta vasteena turbulentteille tunteille ja ymmärtää, että äiti, puoliso tai tyttöystävä on tilassa, joka ei ole tavallista kaikille. Voit tehdä jotain miellyttävää, helpottaa päivittäisiä huolia, puhua naiselle lämpimistä tunteista ja varmistaa, että kaikki elämässä on hyvä ja että hänellä on suuri arvo elämässäsi - tämä kaikki voi vaikuttaa merkittävästi hänen tilaansa.

Kuinka auttaa itseäsi selviytymään PMS: stä

Suositukset ruokavalion muuttamisesta (syödä enemmän viljaa, vähentää kulutetun kofeiinin määrää, lihaa jne.) Tai käyttää erityisiä vitamiineja ovat hyvin yleisiä, vaikka näiden toimenpiteiden todellista tehokkuutta on vaikea arvioida. Tällaiset toimenpiteet ovat hyviä ehkäisyä. Rationaalinen ravitsemus edistää hyvää terveyttä syklin päivästä riippumatta, mutta ruoan käyttötapojen muuttaminen epävakaan psykologisen tilan alkamisen myötä ei ole alkuun menestynein idea.

Tekijän kokemuksen mukaan joukko toimia psykologisen tilan vakauttamiseksi auttaa parhaiten lievittämään tilannetta. Ja siellä on hyviä uutisia: tässä tapauksessa sinun tarvitsee vain rentoutua ja, kuten he sanovat, luovuttamaan sinua kattavan aallon. Tämä on luonto! Ja PMS on vain silloin, kun on parasta tehdä mitä haluat, riippumatta siitä, kuinka naurettavaa se näyttää ulkopuolelta, eikä edes tuntuisi oudolta.

 • Rajoita toimintaa, jos päivän aikana ei jätä uneliaisuutta (tavoitteena on väsymyksen estäminen). Jos päinvastoin - haluat siirtää, liikkua! Verenkierron kiihdytys auttaa hermoston vakaa toiminta. Uinti, voimistelu, kävely - kaikki, mikä antaa keholle iloa.
 • Mietiskele (kuten vitamiinien ja oikean ravinnon kohdalla, on parempi harjoitella ennaltaehkäisevästi) tai harjoitella mitä tahansa emotionaalisen labilityn itsesääntelytekniikkaa.
 • Ole luonto. No ei ole vain kävely, vaan myös maiseman mietiskely, pysyä raikkaassa ilmassa viehättävässä paikassa kaupungin ulkopuolella.
 • Keskity nykyiseen hetkeen. Ei ajattele maailmanlaajuisesti elämän merkitystä, ei ajatella tärkeitä asioita.
 • Itke, jos haluat. On tärkeää, ettei kyyneleitä pidä taaksepäin, kun he rullaavat. Tietenkin on aina otettava huomioon niiden käyttäytymisen asianmukaisuus tietyssä tapauksessa tietyssä paikassa ja kellonaikana. Mutta voit aina löytää yksinäisen paikan, jossa voit hemmotella lyhyttä hämmennystä, ilman tarpeettomia silmiä, varsinkin kun PMS: n kanssa syy on huutava, kuten lapsi.
 • Yritä vihaa ja heittää energiaa (tietenkin on parempi olla ohjata aggressiota muille eikä käyttää sitä tuhoavalla tavalla).
 • Sukupuoli. Täysin lievittää stressiä ja stabiloi hormonaalisia värähtelyjä. Samalla on tärkeää, että kumppani on maksimoittain viritetty aaltoosi ja ottaa huomioon naisen lisääntyneen herkkyyden. Luovuuteen luovuttaminen tässä tapauksessa on tehdä kaikkea vain niin kuin haluaisit tuolloin. Voit kirjaimellisesti ohjata kumppania, saada hänet tuntemaan, mikä on sallittua ja mikä ei ole toivottavaa.
 • Muista, että huono tila on tilapäinen. PMS on mini-psykoosi, ja nyt kaikki tiedot havaitaan vääristyneinä. Älä häpeä siirtyä pois, sulkea, kieltää maailman viestintä. Sinun tarvitsee vain varoittaa etukäteen.
 • Hanki hämmentyneitä! Vähemmän aikaa ajatella elämän painajaista. Katso elokuvia, lukea kirjoja, näyttelyitä.
 • Koska alttius estetiikalle kasvaa, on tärkeää tyydyttää kauneudenhimo: käy näyttelyssä, kuuntele suosikkimusiikkiasi. Voit piirtää, veistää, vaikka kokemuksesi värillisistä maalista ja savesta loppuivat päiväkodissa; heittää tunteita mihin tahansa tekstiin: runoutta lyhyisiin muistiinpanoihin.
 • Tapaa ihmisiä, jotka antavat sinulle tunteen arvosta, antavat lämpöä ja voivat jakaa luottamusta. Kommunikoi niiden kanssa, jotka rakastavat sinua ja kuka rakastat. Haluan mennä ulos kauniissa mekossa - sinun täytyy mennä; Haluan juoda kahvia ja itkeä, tarttuen ison kakun rakkaan tyttöystäväni yhtiöön - näin on tehtävä. Kofeiinin ja yksinkertaisten hiilihydraattien vahingosta huolimatta.

Lähes jokainen nainen ennen kuukautisia kärsii, hän ei osaa selviytyä tunteistaan, ei ymmärrä, mitä hänelle tapahtuu. Usein nainen täysin menettää itsensä hallinnan, tulee epäilyttäväksi, ärtyneeksi, itkee jatkuvasti tai nauraa hysteerisesti. Tutkijat ovat huomanneet, että juuri näinä päivinä nainen voi aloittaa huumeiden käytön, väärinkäyttää alkoholijuomia. Myös kriittisinä päivinä ei ole suositeltavaa ajaa autoa, on olemassa vaara joutua onnettomuuteen sen poissaolon vuoksi, lisääntyneen hermostuneisuuden vuoksi. Mitä tehdä? Onko mahdollista ehkäistä tai voittaa masennus?

Tärkeimmät syyt

Asiantuntijat ovat jo kauan löytäneet selityksen naisen masennustilalle - hormonien muutokselle. Ennen kuukautisten alkamista (21–28 vrk) määrä vähenee jyrkästi, mutta jos otat hormonin suun kautta, se ei auta.

Jotkut tutkijat uskovat, että masennuksen syy on:

 • Emotionaaliset häiriöt.
 • Kausiluonteiset häiriöt.
 • Siirtynyt stressi.

Useimmiten masennus on ominaista neuropaattisille, hysteerisille naisille, joilla on epävakaa psyyke. Joskus masennuksen syy voi olla aliravitsemus. Jos muutat sitä, voit päästä eroon epämiellyttävistä oireista.

Perheenjäseneni tietävät hyvin, että kerran kuukaudessa tulee aika, jota kutsutaan "ei ole parempi saada minut vihaiseksi". Makeasta ja huolehtivasta vaimosta ja äidistä olen muuttunut ärtyisäksi, miellyttäväksi ja kyyneleeksi. Aviomies, lapset ja jopa kissamme eivät yritä joutua vaikeuksiin jälleen kerran, ohittamalla minut ja sopimalla kaikesta. Kuten he sanovat, jos nainen on PMS, kävele pois hänen turvallinen etäisyys ja heittää suklaapatukan. En todellakaan halua olla kauhistuttava nainen, mutta en voi auttaa sitä. Miksi ennen kuukautisia haluatko itkeä?

Kaikki meistä, naiset, leikataan helposti ulkoisesta rauhallisuudesta ja melko kunnollisesta stressirakenteesta huolimatta. Ja jos tyypillisenä päivänä on helppo piilottaa epäkohta tai pettymys, niin ennen kuukautisia "ei kyyneleitä" -tehtävä on lähes mahdotonta. Surullinen hetki elokuvassa, kynsi murtui, evästeet loppuivat talosta - miksi et halua itkeä ennen kuukautisten kuukausia? Itse asiassa, jopa itkeminen premenstruaalisessa jaksossa voidaan selittää loogisesti.

Miksi haluat itkeä ennen kuukautisia? Hormonihyppy. Kehossamme elimet ja järjestelmät ovat läheisessä yhteydessä toisiinsa, kuten kellotyö. Toisten työn johdonmukaisuus riippuu suoraan joidenkin elinten toiminnasta. Esimerkiksi kun hormonaalinen epätasapaino syklin toisessa vaiheessa estrogeenin ja gestageenien suhde muuttuu. Tämä on tärkein ja yleisin syy, miksi haluat itkeä ennen kuukautisia.

On tunnettua, että sukupuolihormonin - estrogeenin - määrän noustessa nainen muuttuu emotionaalisesti haavoittuvaksi: ärtyneisyys ja kyyneleisyys näkyvät ennen kuukautisia, mieliala muuttuu masentavaksi. Ennen kuukautisia progesteronitasot voivat puolestaan ​​kasvaa 25 kertaa, mikä vaikuttaa koko kehoon. Siksi monet meistä ovat nykyään väsyneitä, hukkua ja uneliaisuutta. Yli 35-vuotiaita PMS-naisia ​​on erityisen vaikea kantaa ikään liittyvistä muutoksista johtuen.

Mitä korkeampi progesteronin taso veressä on MC: n toisessa vaiheessa, sitä vaikeampi on premenstruaalinen oireyhtymä.

MC - kuukautiskierto.

Miksi haluat itkeä ennen kuukautisia? Syy on avitaminosis. Kaikki naiset ovat tuttuja tunteita, kun haluat jotain maukasta, mutta et tiedä mitä tarkalleen. Yhdistettynä "Olen ruma, kaikki on huono, kukaan ei rakasta minua" ja "Haluan välipaloja", ylimääräisten kilojen saaminen ei ole lainkaan vaikeaa. Joten miksi haluat itkeä ennen kuukautisia ja on olemassa kaikenlaisia ​​vaaroja? Osoittautuu, että koko asia on vitamiineja.

Makuasetuksemme harvoin vastaavat kehon tarpeita. Esimerkiksi useimmat naiset "tarttuvat" PMS: ään suklaalla, jota voidaan helposti selittää magnesiumin puutteella, joka on tärkeä hivenaine.

Alhainen magnesiumin taso on usein ärtyneisyyden ja ahdistuksen syy. Lisäksi sen vähentäminen johtaa nesteen kertymiseen aivokudoksiin, verisuonten puristumiseen, mikä johtaa päänsärkyyn ja sen seurauksiin - repeytymiseen ennen kuukautisia.

B-ryhmän vitamiinit ovat niitä ketjun välttämättömiä linkkejä, joiden puuttuessa estrogeenien ja gestageenien suhde kehossa on häiriintynyt, ja ensimmäisenä esiintyy jyrkästi. Kuten edellä mainittiin, mitä korkeampi estrogeenitaso veressä on, sitä suurempi on mahdollisuus, että nainen alkaa itkeä ennen kuukautisia ilman näkyvää syytä.

Ryhmän B vitamiinien puute lisää väsymystä, keskittymisen menetystä, ärtyneisyyttä ja repeytymistä. B1-, B2-, B6-, B12-vitamiinit ovat vastuussa hyvästä mielialasta, mutta antavat myös naispuolisen ihmisen puolelle terveitä kynnet ja hiukset, erinomaisen hyvinvoinnin ja hyvän tunnelman. Ne säätelevät monoamiinien tuotantoa - aineita, jotka ovat vastuussa PMS: n vakavuuden vähentämisestä, mukaan lukien repiminen. B6-vitamiini (pyridoksiini) on mukana serotoniinin synteesissä - "ilon hormonissa", joka on vastuussa hyvästä mielialasta. Huono ravitsemus, stressi, raskas fyysinen rasitus ja sen seurauksena avitaminoosi - siksi haluan itkeä ennen kuukautisia.

Ravitsemus ennen kuukautisia tulisi olla mahdollisimman tasapainoinen vitamiinien ja hivenaineiden pitoisuudessa tuotteissa. Älä anna periksi kiusaukselle ja nojaa makeaan ja rasvaan, vain terveellisiä ruokia, kuten hedelmiä, vihanneksia ja viljaa, auttaa täyttämään puuttuvat vitamiinit elimistössä ja parantamaan hyvinvointia.

Miksi haluat itkeä ennen kuukautisia? Boikotti suolatut kurkut! Jokainen itsestään kunnioittava nainen seuraa terveyttä, mutta myös omaa hahmoaan. Ja uskokaa minua, mikään ei ole turhauttavampaa kuin toinen kilogramma. Kuten tiedätte, kuukautiskierron toisessa vaiheessa progesteronitaso nousee, mikä edistää nesteen kertymistä elimistöön. Jos tämän ajanjakson aikana on tiukka levätä suolaiseen, muutamassa päivässä voit lisätä enintään 2,5 kg painoa. Mitä tulee minuun, painonnousu on hyvin todellinen syy, miksi haluan itkeä ennen kuukautisia, varsinkin kun pidät nestettä kertyvän paitsi kehoon, mutta myös aivokudoksiin, mikä provosoi päänsärkyjen ja tearfulnessin esiintymisen.

Miksi haluat itkeä ennen kuukautisia? Valitettavasti, mutta tähän kysymykseen voidaan vastata vasta sen jälkeen, kun jokainen ICP: n tapaus on tutkittu erikseen. Ehkä koko asia on organismin fysiologisissa ominaisuuksissa, ja ehkä tänä aikana nainen tarvitsee erityistä huolta ja ymmärrystä sukulaisilta ja ystäviltä. Kummassakin tapauksessa, kun ylläpidät terveellistä ja aktiivista elämäntapaa, voit vähentää merkittävästi PMS: n ilmenemismuotoja, jotta kyyneleet eivät pudota pienempiä.

Eräs hyvä psykoterapeutti häiritsi omaa käyttäytymistään. Eräs nainen tuli häneen ja alkoi puhua masennuksestaan ​​ennen kuukautisia. Mutta ota se ja kerro totuus suoraan silmään... Ja niin hän sanoi, että se ei ollut masennus, vaan luonnollinen muutos ennen kuukautisia, ja hän tarvitsi vain selvittää oikean käyttäytymismallin näinä päivinä. Mutta totuus on tässä tapauksessa kallista. Nainen loukkaantui ja jätti oven slamming. Joten mitä? Ja vanha nainen on prorukha. Toisessa tapauksessa hän on älykkäämpi ja ei loukkaa tällaisia ​​toimia. Jos joku todella haluaa, että sitä kutsutaan "masennukseksi", niin miksi hylkäämään tämän ilon?

Totuus on, että kun tehdään diagnoosi lääketieteellisessä mielessä, eikä puhekielessä, premenstruaalinen oireyhtymä on suljettu pois, mutta ei sisälly tähän. Totta, oireet, jotka ovat samanlaisia ​​kuin masennuksen yhteydessä, eivät ole niin yleisiä. Ei ole selvää, miksi ja kuka alkoi yrittää kiinnittää kaiken tämän masennukseen.

Masennus ennen kuukautisia on melko yleistä naisilla.

Tyypillisesti "masennus" kuukautisten aikana ja niiden edessä naisilla näyttää hyvin erilaiselta. Tämä muistuttaa rakkauden määritelmää veturin avulla.

 • Vasya, mikä on rakkaus?
 • No, miten voin kertoa teille, Katya... Tiedätkö mitä höyryjuna näyttää?
 • Tietenkin tiedän...
 • Joten täällä. Rakkaus on täysin erilainen.

Ennen kuukautiskierron alkamista naiset ovat kiihtyneitä, joskus aggressiivisia, alttiita dramaattisille emotionaalisille muutoksille, tearfulness tapahtuu, mutta ei kuten masennuksen aikana. Tilastojen mukaan sää riippuvuus kasvaa tällä hetkellä, voi olla päänsärkyä ja vatsakipua. Lepotila on häiriintynyt, mutta se ei riitä, kun se on häiriintynyt. Häntä häiritsee myös hammassärky. Jos naisella on taipumus alkoholismiin, hän voi juoda enemmän kuin tavallisesti tai tupakoida useammin kuin koskaan. Muuttuva asenne ruokaan. Suosikkiruoat eivät ole enää tyytyväisiä, haluan jotain muuta.

Ei ole mikään salaisuus, että naiset ennen kuukautisia tulevat yhä selvemmin ja aggressiivisemmiksi.

Kuukautiskierron 21. ja 28. päivänä estrogeenihormoneiden määrä laskee jyrkästi. Pyrkimykset kompensoida tätä hormonien määrän keinotekoisella kasvulla eivät johda mihinkään. Ravitsemusasiantuntijat suosittelevat jopa päinvastaista strategiaa - sinun täytyy syödä enemmän elintarvikkeita, jotka estävät niiden kertymisen ja aktivoivat aineenvaihduntaa. Se on ruoka, joka sisältää runsaasti kalsiumia ja magnesiumia. Joskus määrätään A-, E-, B6-vitamiineja. Mutta jotkut lääkkeet, jotka kuuluvat psykoterapian kannalta käytetyistä, eivät yritä määrätä viimeistä. Ei ole suositeltavaa itse hoitaa ja juoda rauhoittavia aineita tai masennuslääkkeitä vain siksi, että uskot, että sinulla oli masennusta ajanjaksosi aikana. Se ei ole mitään muuta kuin masentunut eikä mitään tarvitse käsitellä. Depressiivisen häiriön kriteereistä voi olla pari samanlaista oireita. Mutta se ei pala mitään. Ihmisillä, joilla on vaikea hammassärky, voi olla jopa enemmän masennuksen oireita. Mutta sitten hammaslääkärit auttavat... Mutta taistelemaan naisrakenteen luonnollisen rakenteen kanssa on hyödytöntä.

Toinen asia - psykoterapia, varsinkin itsepalvelun muodossa. Täällä arsenaali on riittävän laaja...

Kaikissa tapauksissa, joissa on mielenterveyshäiriöitä, emme suosittele sitä, että ulkopuoliset aloitettaisiin siihen. Kaikki tämä voidaan kertoa psykologisten ryhmien asiantuntijoille tai osallistujille. Äärimmäisissä tapauksissa ne, jotka kerran kärsivät jotain tällaisesta. Loput yksinkertaisesti eivät ymmärrä. PMS: n tapauksessa masennus ei ole todellinen, joten voit vapaasti jakaa kokemuksia ystävien kanssa.

Masennus ilmenee vatsakipu, väsymys, jatkuva hermoston jännitys

Miten auttaa itseäsi tässä vaikeassa jaksossa?

Joten, miten käsitellä PMS-depressiota, ts. Se ei ole henkinen häiriö?

 1. Älä pidä mitään itsessäsi. Jos olet vihainen, voit voittaa tyynyn, rikkoa tarpeettoman levyn tai mennä metsään ja huutaa. Älä repi pahaa muille. Repiä jotain, joka ei loukkaa sinua.
 2. Älkää vastustako halua itkeä tai vain valittaa elämästä. Tee se täysin. Jos itkette, niin niin että itket kaikki kyyneleet, ja jos valittat jotain, tuo se sitten järjettömään kohtaan, kunnes se muuttuu naurettavimmaksi.
 3. No auttaa liikuntaa. Niiden ei tarvitse luopua, mutta sinun pitäisi vähentää kuormaa.
 4. Kävele enemmän.
 5. Tällaisina päivinä monilla on vähentynyt kyky keskittyä johonkin. Tämän ei tarvitse taistella. Kuitenkin, kun tiedät tämän ominaisuuden, älä yritä ajaa eikä tee mitään vaarallista työtä.
 6. Seuraavat neuvot eivät auta kaikkia, jotkut eivät yksinkertaisesti tee sitä. Se annetaan vain niille, jotka haluavat ajatuksen. Eräänlainen meditaatio. Sinun täytyy rentoutua, istua missä tahansa miellyttävässä asennossa ja alkaa tehdä tällaisia ​​liikkeitä kädet, jotka kädet haluavat tehdä itsensä. Aluksi voit auttaa itseäsi ja työntää hieman oikeaa kättä henkisesti. Vapauta kädet varovasti mielenhallinnasta. Anna heidän liikkua niin kuin he haluavat. Liike voi olla sileä tai terävä. Älä häiritse tätä prosessia. Noin 20 minuuttia tällaista meditaatiota päästää kertyneet tunteet.
 7. Alkeellisuudesta ja hahmot skandaaleista tämä menetelmä auttaa hyvin. Heti kun sinusta tuntuu, että et pysty selviytymään itsestäsi, yritä jäädä eläkkeelle. Istu tai makaa selässäsi ja aloita kääntämällä silmäsi myötäpäivään. Liikkeen tulisi olla mahdollisimman täydellinen. Tottumattomat saat kyllästymään tarpeeksi nopeasti. Heti kun väsymyksen merkkejä ilmenee, lopeta, levätä ja jatka harjoitusta uudelleen. Se on myös hyödyllinen visioon, mutta päätehtävänä on luoda ehto, jonka avulla voit rentoutua pääsi mahdollisimman paljon. Harjoituksen päätyttyä pysy rauhassa ja hiljaisuudessa vähintään 10 minuuttia.

Mikä olisi häiriö

Ja lopullinen, hieman siitä, miten erottaa tavanomainen tila ennen kuukautisia affektiivisesta mielenterveyshäiriöstä. Masennus lääketieteellisessä mielessä löytyy useista kriteereistä. Yksi niistä on sanojen ja ilmaisun identiteetin puute. Sairaana voi olla surkea ja kyyneli, mutta hänen kasvonsa pysyy kivisenä, ikään kuin naamio. Hän voi kokea villiä ja selittämättömiä ahdistuksia, jotka hän tuntee kertakäyttöisenä sydämensä edessä olevalla alueella. Hän ajattelee kielteisesti eikä näe elämässä näkymiä. Hän ei vain menetä kykynsä keskittyä johonkin, vaan joutuu asioiden psyykkisen puuttumisen valtakuntaan.

Kuten tietoinen valkoisesta sumusta tai seinästä. Hän ei vain häiritse unta, vaan muuttaa unen vaiheiden luonnetta. Hän putoaa jonnekin eikä nuku. Ei voi rentoutua eikä herätä. Potilas on taipuvainen ratkaisemaan kaikki ongelmat riittämättömällä tavalla. Mielenterveyden häiriö aiheuttaa monin tavoin riippuvuutta potilaista itse. Periaatteessa, depressiivisen jakson aikana, henkilö voi jälleen iloita jotain. Mutta sitten, kuin jos se olisi velvollisuutena, hän palaisi takaisin hänen kaipaukseensa. Ilo aiheuttaa oireyhtymän. Miten se on? Olen yhtäkkiä ilman tylsyyttä?

Sinun on myönnettävä, tämä ei ole lainkaan kuin sinä. Joten älä kutsuta sitä masennukseksi. Kukaan ei koskaan ajatellut sanoa skitsofreniaa ennen kuukautisia. Mitä te kaikki rakastat tätä sanaa "masennus"? Siinä ei ole mitään hyvää. Älä siis etsi sitä kotimaassasi juuri siksi, että olet nainen, ja naisilla on PMS.

Joskus voit päästä eroon masennuksesta riittävän nopeasti, yrittäessään olla kiinnittämättä huomiota häiriön oireisiin.

Nyt ymmärrätte, miksi psykoterapeutti tämän tarinan alusta alkoi kieltää masennuksen läsnäolon tuossa nainen. Hän ei pitänyt siitä... Toivomme, että tulet enemmän tajuihin ja et etsi itsellesi merkkejä henkisestä chimerasta.

Raskaus on koskettava ja jännittävä aika jokaisen perheen elämässä. Odotettaessa tapaamista vauvan kanssa on tärkeää tietää, mitä muutoksia tapahtuu äidin ja vauvan kehossa. Tämä auttaa raskauskalenteriamme. Jos olet epävarma, olet raskaana.

Lapsen syntyminen on tärkeä ja ratkaiseva hetki jokaisen parin elämässä. Siksi ei ole yllättävää, että vanhemmat haluavat lähestyä käsitystä ja syntymää mahdollisimman vakavasti ja tarkoituksellisesti. Epäilemättä tuleva äiti ja isä odottavat uudelleen

Miksi kuukautiset menevät hyytymään, he ovat kiinnostuneita naisista, joilla ei aikaisemmin ollut erityisiä kuukautisten ongelmia. Ja aivan oikein. Loppujen lopuksi joku voi olla aivan normaalia. Toisilla on runsaasti ja tuskallisia ajanjaksoja verihyytymillä

aikoja

Kaikki kuukautiset, kuukautiset, kriittiset päivät

Huuto ennen kuukausittaista. Mitä tehdä

Monet tytöt ja naiset huomaavat, että he haluavat itkeä ennen kuukautisia. Aiemmin julkaistiin artikkeli Becoming Mood kuukautisten aikana, jossa puhuimme mielialan vaihteluiden mahdollisista syistä. Tässä artikkelissa käsitellään yhtä PMS: n ilmentymistä - tearfulness. Tällainen ehto on hyvin monille ihmisille tuttu eikä kuulo, joku menee villiksi ennen kuukautisten alkua, ja joku uppoaa kyyneleiden mereen. Jos et ole tyytyväinen tällaiseen asioiden kulkuun, niin on varmasti tapoja käsitellä tällaista valtiota. Yksi vaihtoehdoista on varoittaa tyttöystäväsi tai nuori mies, että olet erityisen haavoittuva näinä päivinä ja voi itkeä syistä ja ilman syytä, ja niin he ovat valmiita ilmentymiseenne ja tämä ei heitä pois. Toinen ratkaisu ongelmaan on ottaa kevyitä rauhoittavia aineita, esimerkiksi valerian tinktuura, voit juoda wortwortia. Tällainen ilmentymä voi myös viitata kilpirauhasen ongelmiin, joten se on tarkistettava. Ei ole tarpeetonta hemmotella itseäsi tänä päivänä jotain, joka voi nostaa henkesi ja tuoda kyyneleet silmistäsi - keskittyä tähän, koska se voi todella auttaa. On myös tärkeää olla asumatta tällaiselle tunnelmalle, eikä harjoittaa itseään, johon ihmiskunnan kaunis puoli on taipuvainen. Mene kävellen, katsele hyvää elokuvaa, kuuntele klassista musiikkia, tee jooga-luokka kotona vaihtamaan huomionne joihinkin yrityksiin ja katso, kuinka itket itsestään. Nämä ovat yleisiä suosituksia, jotka voivat auttaa sinua ennen näitä päiviä minimoimaan itku tai jopa päästä eroon siitä.

Julkaistu perjantaina klo 13.42. Otsikoissa: Mielenkiintoinen. Voit seurata tämän ilmoituksen vastauksia RSS 2.0: n kautta. Voit jättää vastauksen tai trackbackin sivustostasi.

Huuto ennen kuukautisia

Perheenjäseneni tietävät hyvin, että kerran kuukaudessa tulee aika, jota kutsutaan "ei ole parempi saada minut vihaiseksi". Makeasta ja huolehtivasta vaimosta ja äidistä olen muuttunut ärtyisäksi, miellyttäväksi ja kyyneleeksi. Aviomies, lapset ja jopa kissamme eivät yritä joutua vaikeuksiin jälleen kerran, ohittamalla minut ja sopimalla kaikesta. Kuten he sanovat, jos nainen on PMS, kävele pois hänen turvallinen etäisyys ja heittää suklaapatukan. En todellakaan halua olla kauhistuttava nainen, mutta en voi auttaa sitä. Miksi ennen kuukautisia haluatko itkeä?

Kaikki meistä, naiset, leikataan helposti ulkoisesta rauhallisuudesta ja melko kunnollisesta stressirakenteesta huolimatta. Ja jos tyypillisenä päivänä on helppo piilottaa epäkohta tai pettymys, niin ennen kuukautisia "ei kyyneleitä" -tehtävä on lähes mahdotonta. Surullinen hetki elokuvassa, kynsi murtui, evästeet loppuivat talosta - miksi et halua itkeä ennen kuukautisten kuukausia? Itse asiassa, jopa itkeminen premenstruaalisessa jaksossa voidaan selittää loogisesti.

PMS - premenstruaalinen oireyhtymä.

Miksi haluat itkeä ennen kuukautisia? Hormonihyppy.

Kehossamme elimet ja järjestelmät ovat läheisessä yhteydessä toisiinsa, kuten kellotyö. Toisten työn johdonmukaisuus riippuu suoraan joidenkin elinten toiminnasta. Esimerkiksi kun hormonaalinen epätasapaino syklin toisessa vaiheessa estrogeenin ja gestageenien suhde muuttuu. Tämä on tärkein ja yleisin syy, miksi haluat itkeä ennen kuukautisia.

On tunnettua, että sukupuolihormonin - estrogeenin - määrän noustessa nainen muuttuu emotionaalisesti haavoittuvaksi: ärtyneisyys ja kyyneleisyys näkyvät ennen kuukautisia, mieliala muuttuu masentavaksi. Ennen kuukautisia progesteronitasot voivat puolestaan ​​kasvaa 25 kertaa, mikä vaikuttaa koko kehoon. Siksi monet meistä ovat nykyään väsyneitä, hukkua ja uneliaisuutta. Yli 35-vuotiaita PMS-naisia ​​on erityisen vaikea kantaa ikään liittyvistä muutoksista johtuen.

Mitä korkeampi progesteronin taso veressä on MC: n toisessa vaiheessa, sitä vaikeampi on premenstruaalinen oireyhtymä.

MC - kuukautiskierto.

Miksi haluat itkeä ennen kuukautisia? Syy on avitaminosis.

Kaikki naiset ovat tuttuja tunteita, kun haluat jotain maukasta, mutta et tiedä mitä tarkalleen. Yhdistettynä "Olen ruma, kaikki on huono, kukaan ei rakasta minua" ja "Haluan välipaloja", ylimääräisten kilojen saaminen ei ole lainkaan vaikeaa. Joten miksi haluat itkeä ennen kuukautisia ja on olemassa kaikenlaisia ​​vaaroja? Osoittautuu, että koko asia on vitamiineja.

Makuasetuksemme harvoin vastaavat kehon tarpeita. Esimerkiksi useimmat naiset "tarttuvat" PMS: ään suklaalla, jota voidaan helposti selittää magnesiumin puutteella, joka on tärkeä hivenaine.

Alhainen magnesiumin taso on usein ärtyneisyyden ja ahdistuksen syy. Lisäksi sen vähentäminen johtaa nesteen kertymiseen aivokudoksiin, verisuonten puristumiseen, mikä johtaa päänsärkyyn ja sen seurauksiin - repeytymiseen ennen kuukautisia.

B-ryhmän vitamiinit ovat niitä ketjun välttämättömiä linkkejä, joiden puuttuessa estrogeenien ja gestageenien suhde kehossa on häiriintynyt, ja ensimmäisenä esiintyy jyrkästi. Kuten edellä mainittiin, mitä korkeampi estrogeenitaso veressä on, sitä suurempi on mahdollisuus, että nainen alkaa itkeä ennen kuukautisia ilman näkyvää syytä.

Ryhmän B vitamiinien puute lisää väsymystä, keskittymisen menetystä, ärtyneisyyttä ja repeytymistä. B1-, B2-, B6-, B12-vitamiinit ovat vastuussa hyvästä mielialasta, mutta antavat myös naispuolisen ihmisen puolelle terveitä kynnet ja hiukset, erinomaisen hyvinvoinnin ja hyvän tunnelman. Ne säätelevät monoamiinien tuotantoa - aineita, jotka ovat vastuussa PMS: n vakavuuden vähentämisestä, mukaan lukien repiminen. B6-vitamiini (pyridoksiini) on mukana serotoniinin synteesissä - "ilon hormonissa", joka on vastuussa hyvästä mielialasta. Huono ravitsemus, stressi, raskas fyysinen rasitus ja sen seurauksena avitaminoosi - siksi haluan itkeä ennen kuukautisia.

TÄRKEÄÄ! Ravitsemus ennen kuukautisia tulisi olla mahdollisimman tasapainoinen vitamiinien ja hivenaineiden pitoisuudessa tuotteissa. Älä anna periksi kiusaukselle ja nojaa makeaan ja rasvaan, vain terveellisiä ruokia, kuten hedelmiä, vihanneksia ja viljaa, auttaa täyttämään puuttuvat vitamiinit elimistössä ja parantamaan hyvinvointia.

Miksi haluat itkeä ennen kuukautisia? Boikotti suolatut kurkut!

Jokainen itsestään kunnioittava nainen seuraa terveyttä, mutta myös omaa hahmoaan. Ja uskokaa minua, mikään ei ole turhauttavampaa kuin toinen kilogramma. Kuten tiedätte, kuukautiskierron toisessa vaiheessa progesteronitaso nousee, mikä edistää nesteen kertymistä elimistöön. Jos tämän ajanjakson aikana on tiukka levätä suolaiseen, muutamassa päivässä voit lisätä enintään 2,5 kg painoa. Mitä tulee minuun, painonnousu on hyvin todellinen syy, miksi haluan itkeä ennen kuukautisia, varsinkin kun pidät nestettä kertyvän paitsi kehoon, mutta myös aivokudoksiin, mikä provosoi päänsärkyjen ja tearfulnessin esiintymisen.

Miksi haluat itkeä ennen kuukautisia? Valitettavasti, mutta tähän kysymykseen voidaan vastata vasta sen jälkeen, kun jokainen ICP: n tapaus on tutkittu erikseen. Ehkä koko asia on organismin fysiologisissa ominaisuuksissa, ja ehkä tänä aikana nainen tarvitsee erityistä huolta ja ymmärrystä sukulaisilta ja ystäviltä. Kummassakin tapauksessa, kun ylläpidät terveellistä ja aktiivista elämäntapaa, voit vähentää merkittävästi PMS: n ilmenemismuotoja, jotta kyyneleet eivät pudota pienempiä.

Miten käsitellä masennusta PMS: ssä

Useimmat naiset kokevat henkistä ja fyysistä epämukavuutta ennen kriittisiä päiviä. Näiden ilmenemismuotojen yhdistelmää kutsutaan PMS: ksi (premenstruaalinen oireyhtymä). Oireiden vakavuus on yksilöllinen, mutta joissakin tapauksissa naisen psyyken tila pahenee kriittiseen kohtaan, joka rajoittuu itsemurha-tunteisiin. Masennus ennen kuukautisia vaatii pakollisen korjauksen. Ongelman ratkaisemiseksi sinun on tiedettävä, miksi se tapahtuu ja miten voit vaikuttaa siihen.

PMS: n syyt

Nykyaikaisessa lääketieteessä on tarkkoja tietoja siitä, miksi mielialan muutokset ovat ennen kuukautisia. Terveyden ja käyttäytymisen poikkeamat tänä aikana johtuvat useiden eri merkitysasteiden tekijöiden monimutkaisesta vaikutuksesta:

 1. Hormonaaliset muutokset. Heillä on johtava asema fyysisen ja henkisen tilan heikkenemisessä juuri ennen kuukautisia. Syklin toisella puoliskolla estrogeenin määrä veressä laskee - se destabilisoi psykettä ja emotionaalisia reaktioita, käyttäytyminen ilmenee ärtyneisyydessä, aggressiivisuudessa, motivoivassa repeytymisessä. Samalla positiivisten tunteiden aiheuttama serotoniinin hormonitaso putoaa minimiin naisten kehossa. Heikkouden tunne, väsymys ja heikkous johtuu nykyään veren progesteronin suuresta pitoisuudesta.
 2. Beriberi. Merkittävien hivenaineiden puuttuminen ruokavaliossa johtuu varmasti emotionaalisen epävakauden syistä ja masennuksesta. Erityisesti vaikuttaa huomattavasti magnesiumin ja ryhmän B vitamiinien psyykenpuutteeseen. Niillä on tärkeä rooli hermostossa, ja ne vaikuttavat epäsuorasti hormonitasapainoon.
 3. Stressiä. Korkeat työmäärät, vastuu perheestä, kokemukset - naisen päivittäiset kumppanit. Mutta jos tavallisina päivinä voit hallita käyttäytymistäsi, PMS-masennus tulee lähelle. Muutettu hormonaalinen tausta ja tärkeiden aineiden puute vähentävät stressiä ja emotionaalista ylikuormitusta.
 4. Epävakaa psyyke, taipumus neuroosiin ja hysteriaan. Kaikki tämä viittaa taipumukseen masennukseen syklin toisella puoliskolla.
 5. Kilpirauhasen ongelmat. Ne vaikuttavat kielteisesti koko hormonitoiminnan toimintaan ja vaikuttavat psyyken tilaan.

Kausitekijät vaikuttavat muutoksiin naisen käyttäytymisessä ja emotionaalisissa reaktioissa - auringonvalon puute (syksy ja talvi), epäsuotuisat sääolosuhteet. Ne eivät ole suora syy masennukseen, vaan vaikuttavat voiman ja mielialan vähenemiseen.

PMS: n oireet

Kaikilla edellä mainituilla tekijöillä on kielteinen vaikutus naisen fyysiseen hyvinvointiin ja psyykeen. Ne aiheuttavat lisääntynyttä repeytymistä ennen kuukautisia ja muita käyttäytymishäiriöitä. PMS: n oireita ovat:

 • usein migreenit;
 • taipumus tearfulness milloin tahansa;
 • ärtyneisyys, hermostuneisuus;
 • hallitsematon aggressio;
 • unihäiriöt;
 • huolimattomuus, häiriötekijät (usein aiheuttavat vammoja);
 • ruokailutottumukset;
 • heikkous, väsymys.

Tilannetta pahentavat rintakipu ennen kuukautisia ja vatsan alareunassa hormonaalisten muutosten ja niihin liittyvien tekijöiden vuoksi tänä aikana nainen on altis kyyneleille, ärtyisä, mieliala on lähes aina huono, maailma näyttää synkältä ja vihamieliseltä.

Ennen tulevien kuukausien aikainen itkeys on usein valitus, mutta tämä tila ei aina liity suoraan sykliin. Jos haluat ymmärtää, onko näiden ilmiöiden välillä yhteys, on suositeltavaa seurata reaktioita jonkin aikaa.

Jos kaikki oireet häviävät ilman jälkeä kuukautisten jälkeen, voimme olettaa suoran syyn syklin masennusvaiheelle. Tätä olisi harkittava korjaavia toimenpiteitä valittaessa.

Taistele masennusta

Vaikea emotionaalinen tila kriittisten päivien aattona uhkaa naista itselleen ja myrkyttää hänen ympärillään olevien ihmisten elämää. Siksi premenstruaalisen oireyhtymän torjumiseksi on tarpeen kuulla asiantuntijaa.

Hormonihoito ei ole aina tehokasta tällaisten poikkeamien tapauksessa, ja sitä pidetään myös luonnollisissa prosesseissa. Jotta masennuksesta päästäisiin eroon ennen kuukautisia, suositellaan pehmeämpiä ja turvallisempia menetelmiä.

Vitamiinihoito

Jos haluat päästä eroon masennuksesta ja masennuksesta kuukautisten aikana, riittää, että muutetaan ravitsemusperiaatteita:

 1. Poistetaan haitalliset ja raskaat elintarvikkeet (rasvaiset, paistetut, savustetut ja peitot).
 2. Ota kivennäisaineita ja vitamiineja: A, B6, E, kalsiumia ja magnesiumia. B-vitamiinit ovat erittäin tärkeitä hermoston normaalille toiminnalle, ravitsemuksen on täytettävä niiden tarve.
 3. Muista sisällyttää ruokavalioon tuoreita vihanneksia, hedelmiä, kalaa ja munia, maitotuotteita.
 4. Vähennä kulutetun suolan määrää.

Elimistössä olevien olennaisten aineiden tason täydentäminen auttaa parantamaan elinten ja järjestelmien työtä, parantamaan hyvinvointia ja ulkonäköä, tasoittamaan emotionaalista taustaa.

Folk-korjaustoimenpiteet

Vähennä masennuksen oireita PMS: n aikana käyttämällä perinteisiä lääketieteellisiä menetelmiä:

 1. Juo rauhoittavia teetä, jotka perustuvat äyriäiseen, kamomillaan, minttuun ja muihin yrtteihin, joilla on rauhoittava vaikutus.
 2. Ota rentouttava kylpy eteerisillä öljyillä. Havupuu, laventeli ja minttu sopivat tähän tarkoitukseen. Sitrushedelmät - oranssi, greippi, mandariini voivat parantaa mielialaa ja antaa voimaa. Hyvä vaikutus kylpy merisuolalla.
 3. Hieronta. Sen avulla voit päästä eroon henkisestä stressistä ja parantaa kehon yleistä tilaa.

Vasta-aiheet masennuslääkkeiden käytön suhteen voivat olla allergia. Jos olet yliherkkä yrtteille tai eteerisille öljyille, niiden käyttö on hylättävä.

Lepotila ja lepo

Masennuksen hallinta kuukautisten aikana auttaa oikean tilan muodostamisessa. On välttämätöntä levätä enemmän päivän aikana, saada riittävästi unta yöllä ja välttää ylityötä.

Urheilu ja harrastukset

Älä itke ennen kuin kuukautiset auttavat liikuntaa. Kävely ja urheilu lieventävät jännitystä, antavat energiaa.

Hyvä vaihtoehto sobbingille on se, mitä rakastat. Ota aikaa harrastuksellesi - tanssia, piirustusta, ristipistoja. Tällainen harrastus tuo emotionaalista tyytyväisyyttä ja auttaa lievittämään stressiä.

Suun kautta otettavat ehkäisyvalmisteet

Lääkehoito masennukseen sisältää hormonaalisia lääkkeitä. Joissakin tapauksissa hyvät tulokset antavat suun kautta otettavia ehkäisyvalmisteita. Niiden saannin taustalla PMS: n oireet heikkenevät huomattavasti ja häviävät joskus kokonaan.

Jos premenstruaalisessa oireyhtymässä on vakavia kokemuksia ja käyttäytymishäiriöitä, tätä ei voida jättää huomiotta. Joskus yksinkertaiset ilot auttavat lievittämään stressiä ja poistamaan stressiä naisille - sukupuoli, ostokset, iso suklaapatukka. Mutta kun se ei toimi, on tarpeen kuulla lääkärin kanssa korjata emotionaalinen tila.

PMS: n epämiellyttävä ilmentymä - kiusaaminen kuukautisten aikana ennen ja jälkeen 2

Lähes jokainen nainen on tuttu masennuksen tila ja jopa masennus kuukautisten aattona. Jokaisella on se erilainen: joku on kaksi tai kolme päivää ennen kuukautisia vähäisin oirein, kun taas toisilla on kaksi viikkoa ja selvästi. Lääketieteessä tämä ehto on selkeästi kuvattu ja sitä kutsutaan premenstruaaliseksi oireyhtymäksi (PMS). Yksi sen ilmenemismuodoista on kuukautisten kestävyys, edeltävänä päivänä ja joskus jopa niiden alkamisen jälkeen. Mitkä ovat tämän valtion syyt? Kuinka vähentää kyynelien virtausta?

Lue tämä artikkeli.

Kuten ilmaistu itku

Monet tietävät ensikäden, kuinka vaikeaa on hillitä itseään: älä huutaa, älä itke, älä vihaa. Ja jos analysoimme, niin useimmille naisille tällaiset muutokset tapahtuvat vain syklin toisessa vaiheessa, joskus se on lähempänä kuukautisia tai niiden aikana. Itku on yksi premenstruaalisen oireyhtymän usein esiintyvistä ilmenemismuodoista, ja se voi ilmetä eri tavoin.

Jotkut naiset tuntevat sorrettuja, hylättyjä. Lähestymässä peiliä niiden ulkonäkö aiheuttaa vain hämmennystä. Minusta tulee sääli, tunnelma vähenee, ja kyyneleet alkavat raata. Pyrkimykset ohjata tyttöä voivat lisätä itkemistä entisestään, mikä tekee sekä "tutin" että itsensä epämukavaksi.

On myös toinen vaihtoehto. Jotkut tyttöjen kuukautisten aattona ovat aggressiivisia, he reagoivat jyrkästi kritiikkiin, ovat valmiita taistelemaan ja puolustamaan mielipiteitään milloin tahansa. Mutta heti kun tapahtumat alkavat paljastua, tällainen "loukkaava" tunnelma antaa tien siirtymiseen voimakkaaseen, joskus jopa mielenosoitukseen. Kaikki nämä käyttäytymishetket liittyvät myös enemmän muuttuvaan hormonaaliseen taustaan.

syistä

Lääkärit ja tutkijat eivät voi tulla yhteiseen mielipiteeseen, miksi ennen kuukautisia on tearfulness. Etusija annetaan useiden tekijöiden yhdistelmälle: hormonien epätasapaino, vitamiinien ja mikroelementtien puute sekä ulkoisten ympäristötekijöiden, ensisijaisesti stressin ja psyko-emotionaalisen stressin, vaikutus.

Sukupuolihormonien tason rikkominen

Estrogeenit, androgeenit, progesteroni ja jotkut muut biologisesti vaikuttavat aineet vaikuttavat kuukautiskierron muodostumiseen ja naisten tunnelmaan. Ja jokaisessa vaiheessa yksi tai toinen vallitsee. Tämän tasapainon rikkominen johtaa liialliseen repeytymiseen, aggressiivisuuteen, vihaan jne. Mutta sinun on ymmärrettävä, että normaalissa terveessä naisessa voi esiintyä premenstruaalisen oireyhtymän ilmenemismuotoja, joita hän voi hallita.

Selkeimmin tällaiset muutokset voidaan jäljittää niillä tytöillä, joilla on jonkinlainen häiriö, esimerkiksi estrogeenipuutos tai liiallinen androgeenien määrä kaikissa kliinisissä ilmenemismuodoissa. Kun lääkäri yrittää palauttaa tasapainon, tyttö huomaa dramaattisen muutoksen hänen käyttäytymisessään, tunnelmassaan ja asenteissaan muihin. Joskus se on liiallinen tunteellisuus, miksi hoitoa ei enää suoriteta. Tämä on erityisen selvää, jos oraalisia ehkäisyvalmisteita käytetään sukupuolihormonien lähteenä.

beriberi

Vitamiinien ja mikroelementtien riittämätön nauttiminen kauden tai jonkinlaisen ruokavalion takia voi myös johtaa premenstruaalisen oireyhtymän vakavuuden pahenemiseen, mukaan lukien repiminen kuukautisten aikana tai edellisenä päivänä. Magnesium ja B-vitamiinit ovat erityisen tärkeitä, joten on suositeltavaa ottaa komplekseja näiden komponenttien kanssa hoitoon.

Magnesium on mukana sileiden ja luustolihasten rentoutumisessa, sillä on rauhoittava vaikutus hermostoon, jossain määrin säätelee suoliston työtä ja lisää psyko-emotionaalista ylikuormitusta. Sen puute voi johtaa nesteen kertymiseen kehoon, mikä tapahtuu PMS-jakson aikana. Kaikki tämä voi lisätä hermoston herkkyyttä, aiheuttaa päänsärkyä ja raskautta koko kehossa.

Psyko-emotionaalinen ylikuormitus

Stressi on olennainen osa modernin naisen elämää. Kehon on kuitenkin opittava poistumaan asianmukaisesti negatiivisesta vaikutuksestaan. Muuten krooninen väsymys ja jatkuva stressaava tilanne, erityisesti vitamiinien ja mikroelementtien puutteen taustalla, johtaa merkittävästi PMS-ilmenemisten pahenemiseen.

Suosittelemme, että luet artikkelin siitä, mikä on ICP. Sen avulla voit oppia premenstruaalisesta oireyhtymästä ja sen syistä naisella, fysiologisia ilmenemismuotoja ja emotionaalisia merkkejä, PMS-oireiden ja raskauden välisiä eroja.

Kuinka vähentää kyynelien virtausta

On olemassa monia suosituksia ja ohjeita siitä, miten tearfulness voidaan poistaa kuukautisten jälkeen, niiden aikana tai niiden aikana. Ei ole välttämätöntä turvautua huumeiden käyttöön, vaikka joissakin tapauksissa on osoitettu masennuslääkkeitä. Kuinka muuttaa itseäsi ja elämäntapaa:

 • Oikea ravitsemus, joka on rikastettu vitamiineilla ja hivenaineilla, auttaa poistamaan magnesiumin ja muiden tärkeiden aineiden puutetta. Tarvittaessa voit syklin toisessa vaiheessa ottaa erikoiskomplekseja tai jopa yksittäisiä komponentteja. Esimerkiksi lääke "Time Factor", serotoniini ja muut.
 • Säännöllinen liikunta, erityisesti hengitys- ja rentoutumisharjoitusten harjoittaminen, tekee sen vähän. Hyödyllisiä tässä suhteessa ovat jooga, meditaatio, uinti, aromaterapia jne.
 • Säännöllinen sukupuolielämä, läheisyyden tunne seksikumppanin kanssa - kaikki tämä edistää hormonitasojen korjaamista tasapainon palauttamisen suuntaan.
 • Täysikasvuinen, vähintään kahdeksan tunnin unta säästää myös äkillisiä mielialan vaihteluja.
 • Syklin puolivälistä alkaen voidaan ottaa erilaisia ​​lääkekasveja, esimerkiksi punainen harja jne.

Usean naisen kohdalla on itkeminen premenstruaalisen oireyhtymän ilmentymänä. Tämä ominaisuus ei kuitenkaan saa johtaa yhteiskunnallisten suhteiden rikkomiseen. Itsekontrollin, meditaation, asianmukaisen ravitsemuksen ja aktiivisen elämäntavan koulutus auttaa selviytymään tästä ongelmasta.