Ultraäänihoito gynekologiassa

Fysioterapia gynekologiassa sekä lääkehoito valitaan yksilöllisesti henkilön ja hänen sairautensa monien ominaisuuksien mukaan. Fysioterapia on hyvä, koska se auttaa ja täydentää sellaisten tilojen hoitoa, jotka eivät aina vastaa hyvin perinteiseen hoitoon:

-krooninen tulehdusta ja kohtia,

-valmistelu IVF: lle ja raskaudelle yleensä, t

-kohdun hypoplasia ja sukuelinten infantilismi, t

-kuukautisten häiriöt,

-kunto toiminnan jälkeen

Fysioterapia on tehokas menetelmä kohdun kroonisen tulehduksen hoitoon ja lantion tarttuvuuteen. Se ei poista tarttuvuutta, mutta pehmenemällä se vähentää oireita: kipua, elimien häiriöitä, ummetusta.

Menetelmien valinta

Lukuisat tekniikat voivat olla ontelon ulkopuolella, ts. ihon tietyille alueille (fysioterapialaitteiden elementit sijoitetaan vatsan alapuolelle) tai intrakavitaarisiksi (laitteiden elementit sijoitetaan kosteuteen tai peräsuoleen). Joskus ne yhdistetään toisiinsa. Intrakavitaariset tekniikat gynekologiassa ovat pääsääntöisesti tehokkaampia kuin ekstracavitary-menettelyt.

Gynekologisissa sairauksissa on tärkeä tehtävä kuukautiskierron valinnassa fysioterapian aloittamiseksi. Menettelyjen alkuvaiheessa sattumalta preovulointijaksoon (kuukautiskierron 10-12. Päivä) tai ovulaatioon, kuukautiskierron toiseen vaiheeseen liittyy usein erilaisia ​​paikallisia ja yleisiä ei-toivottuja reaktioita (kipu, kuukautiskierron häiriöt jne.). Siten kiireellisten indikaatioiden puuttuessa optimaalinen aika fysioterapian aloittamiseksi gynekologisissa sairauksissa on kuukautiskierron 5-7 päivä, so. välittömästi kuukautisten päättymisen jälkeen.

Ultraäänitehosteet tarjoavat eräänlaista solujen ja kudosten mikromassaa, johon liittyy lämmön ulkonäkö ja antavat anestesiavaikutusta, "pehmeneviä adheesioita", parantavat kudosten verenkiertoa ja lisäävät munasarjojen hormonaalista aktiivisuutta.

Kehon fysiologisten ja terapeuttisten vaikutusten perustana ovat mekaaniset, termiset ja fysikaalis-kemialliset vaikutukset. Tällainen ultraäänen monipuolinen ensisijainen vaikutus yhdessä neurohumoraalisen mekanismin kanssa määrittää sen monipuolisen vaikutuksen yksittäisiin elimiin ja kehoon kokonaisuutena, mikä tarjoaa laajan valikoiman tekijän terapeuttisia vaikutuksia - kipulääkettä, antispastista, vasodilataattoria, imeytyvää, tulehdusta ehkäisevää, desensitizing.

Ultraäänen sisällyttäminen fysioterapiaan ei poista muita terapeuttisia aineita, mutta joko tehostaa niiden toimintaa tai luo niiden käyttöön suotuisamman taustan, mikä lisää vaikutuksen tehokkuutta.

Yksityiset menetelmät

lactostasis

Menettely suoritetaan ennen maidon syöttämistä tai dekantointia. Potilaan asema - selässä tai istumassa. Vaikutuksen paikannus - rintarauhas, lukuun ottamatta isola ja nänni. Kosketusväliaine - nestemäinen parafiini, kosketustapa, labiili. Säteilytila ​​on pulssi, pulssin kesto on 10 ms, tehovirran tiheys on 1,0 W / cm2, menettelyn kesto on 5-10 minuuttia päivässä, kurssi on enintään 10 menettelyä.

Hypogalactia

Menettely suoritetaan ennen maidon syöttämistä tai dekantointia.

Potilaan asema - selässä tai istumassa. Iskun paikallistaminen - peräkkäin oikean ja vasemman rintarauhanen, lukuun ottamatta isolaa ja nänniä. Keskipitkä - nestemäinen parafiini. Kosketusmenetelmä, labiili. Säteilytila ​​on jatkuva, tehon virran tiheys on 0,6 W / cm 2, toimenpiteen kesto on 5 minuuttia jokaiselle rauhaselle, päivittäin, kurssi on enintään 10 menettelyä.

Mastiitti, nänni älykkyys

Isku tapahtuu syöttämisen tai dekantoinnin jälkeen. Potilaan asema - istuminen. Vaikutuksen paikannus - kosketus, kohdistuu tasaisesti jatkuvasti vasempaan ja oikeaan nippeliin. Keskipitkä - nestemäinen parafiini. Tehovirran tiheys on 0,2-0,4 W / cm 2, toimenpiteen kesto on 3 minuuttia kullekin nännille, päivittäin, kurssi on enintään 10 menettelyä.

Vasta-aiheet: sekundaarinen amenorrea, kohdunulkoinen raskaus, eri alkuperää olevien naisten hedelmättömyys, kohdunsisäinen patologia, keskenmeno, parametriitti, krooninen salpingoorofiitti, synechia intrauteriini, peritoneaaliliitokset, endometriitti krooninen, hyvänlaatuinen munasarjojen muodostuminen

Potilaan asento - selässä. Vaikutuksen lokalisointi - kosketus, labiili tekniikka suprapubisessa ja molemmissa piikkialueissa. Keskipitkä - nestemäinen parafiini. Kosketusmenetelmä, labiili. Säteilytila ​​on pulssi, pulssin kesto on 10 ms, tehovirran tiheys ja altistuksen kesto ovat seuraavat:

Menetelmä vulvojen dystrofisten sairauksien hoitoon käyttäen matalataajuista ultraääniä (NUZa)

Haluan esitellä sinut vulvojen dystrofisten sairauksien hoitoon käyttämällä matalataajuista ultraääniä (NUZa).

FSUE "Omsk Plant" Automation tuottaa useita lääketieteellisiä ultraäänilaitteita, joiden joukossa laite "Gineton-2", hoitomenetelmä suoritetaan käyttämällä laitetta "Gineton-2".

Menetelmä vulvojen dystrofisia sairauksia sairastavien potilaiden hoitoon tarjoaa sen matalataajuisen ultraäänipuhdistuksen, jota seuraa kohdennettujen lääkkeiden NUZ-fonoforeesi, ja se suoritetaan seuraavilla parametreilla ja kuulostustavoilla:

Hoidon ensimmäisessä vaiheessa -suorittaa ultraäänikäsittelyä, joka koskee ympäristöä ympäröivää vulvaa, sen kuntoutusta varten.

Ulkopuolisten sukupuolielinten alueelle asetetaan rajoitin vulvan tai perineumin kunnostamiseksi ja täytetään se antiseptisellä liuoksella, jota käytetään. esimerkiksi 3% vetyperoksidiliuosta, furatsiliiniliuosta 1: 5000 jne.

Lääkeaineliuokseen lisätään aaltoputkilaite HA tai HA1 ja vulva ilmaistaan ​​60 sekunnin ajan. Tämän jälkeen ultraääni kytketään päälle, käytetty liuos tyhjennetään.

Toinen hoitovaihe onemättimen ultraäänikäsittely välituotteen antiseptisen liuoksen kautta, jota seuraa emättimen mikroflooran biokorrektio.

Aluksi emättimen onteloon lisätään emättimen dilatointirajoitin, jossa emättimen limakalvo on taitettu. Ontelo täytetään antiseptisellä väliliuoksella (3-prosenttinen vetyperoksidiliuos tai furatsiliiniliuos 1: 5000), aaltoputkilaite GA1. Sitten ultraäänigeneraattori kytketään päälle, ja kun aaltoputkityökalua pyöritetään, emättimen ja kohdunkaulan emätinosan ensisijainen puhdistus suoritetaan kiertämällä niitä (60 - 90 sekunnin kuluessa) edellä mainituilla akustisilla ja teknologisilla parametreilla ja ultraäänitiloilla. Hälytysprosessin jälkeen jäteliuos poistetaan emättimestä. Tällöin emättimen kasviston mikroflooran biokorrektointi suoritetaan lyofilisoidun laktobakteerin NUZ-kyllästyksellä, joka on liuotettu 0,85-prosenttiseen natriumkloridiliuokseen edellä kuvattujen parametrien ja äänimuotojen kanssa.

Kolmas vaihe onjohdonmukaisen lääkkeen kosketus ultraääni-impregnointi dystrofisesti modifioituihin vulvakudoksiin. Aaltoputkilaite johdetaan ulkoisiin sukuelimiin ja suoritetaan häikäisyn kosketussoitto. Jos ilmenee huomattavia atrofisia ja tulehduksellisia muutoksia vulvassa, eksoottioiden läsnäolo, kosketushälytys suoritetaan lääkeaineen kanssa kyllästetyn teknologiapatjan kautta, joka on liitetty aaltomateriaalin toimintapäähän.

Hoitovammojen hoito on 8-10 menettelyä joka toinen päivä.

Monivaiheisen hoidon tukeminen potilailla, joilla on vulvaridstrofisia sairauksia käyttäen NUZ-fonoforeesia, olisi tehtävä joka kolmas kuukausi ensimmäisessä tarkkailuvuodessa, 6 kuukauden kuluttua seuraavana vuonna, ja toista vuosittain.

Jos olet kiinnostunut. Tämä tekniikka soittaa, kirjoittaa, kiire.

Ystävällisin terveisin, Senior SMC Manager, Saenko Vladimir Petrovich.

Fysioterapia gynekologiassa

Fysioterapiahoito on hyvin vanha lääketieteen ala, koska se käyttää luonnon parantavia voimia: lämpöä, kylmää, valoa, erilaisia ​​aaltoja ja säteilyä, vettä, mutaa ja muita tekijöitä. Fysioterapiaa käytetään monissa lääketieteen aloilla, erityisesti kuntoutuksessa ja sairaalahoidossa. Ei ohittanut tätä lääketieteen ja gynekologian osaa. Tämänpäiväisessä artikkelissamme luetellaan tehokkaimmat fysioterapian menetelmät gynekologiassa.

Vasta-aiheet ja fysioterapiaa koskevat ohjeet

Aloita artikkeli välittömästi luettelolla fysioterapiassa kielletyistä sairauksista ja olosuhteista.

Fysioterapian vasta-aiheet

 • Korkea kuume - yli 38 astetta ja kuume.
 • Erilaisia ​​paikallisia prosesseja.
 • Taudin akuutti muoto.
 • Onkologiset sairaudet ja erityisesti verisairaudet.
 • Taipumus verenvuotoon tai veren ohentavien lääkkeiden ottamiseen (varfariini, hepariini)
 • Akuutit sydänsairaudet - valtimoverenpaine, angina, sydämentahdistimen läsnäolo.
 • Verisuonitukosten.
 • Mahdollisen lokalisoinnin tuberkuloosi.
 • Psyykkiset sairaudet akuutissa vaiheessa.
 • Iho-vauriot iskun alueella, erityisesti lämpö- ja sähkömenetelmissä.

Nämä ovat yleisiä vasta-aiheita kaikille fysioterapialle kaikilla lääketieteen aloilla. Erikseen tehdään luettelo tämän hoidon vasta-aiheista gynekologiassa:

Indikaatiot fysioterapiaa varten gynekologisessa käytännössä

Mahdolliset toimenpiteet on määrättävä gynekologin ja fysioterapeutin toimesta, tarkoin määrittelemällä potilaan diagnoosi ja asettamalla erityiset hoitotavoitteet. Hoito on tehtävä tiukasti lääkärin määräämän järjestelmän mukaisesti.

Fysioterapian edut ja haitat

Kaikilla käsittelyillä on tietysti sen etuja ja haittoja.

Aloitetaanko ammattilaisilla:

 1. Yksinkertaisuus. Fysioterapian osastot ovat lähes kaikissa sairaaloissa tai klinikoissa, joista monet ovat koti-fysioterapialaitteita.
 2. Korkea hyötysuhde, erityisesti monimutkaisten menettelyjen asianmukainen ja oikea-aikainen valitseminen.
 3. Kivuton. Monet potilaat ovat huolissaan siitä, onko se tuskallista tai fysioterapiaa. Pyrimme rauhoittamaan: se ei vahingoita lainkaan, ja joskus jopa miellyttävästi.
 1. Riittävästi luettelo vasta-aiheista.
 2. Fysioterapia ei ole pääasiallinen hoitomenetelmä, sitä voidaan käyttää vain adjuvanttina.
 3. Menettelyt on suoritettava säännöllisesti ja menetelmällisesti. Tätä varten sinun täytyy usein matkustaa lääkäriasemalle ja viettää paljon aikaa siellä.

Fysioterapian perusteet gynekologiassa

Fysioterapia pitkään ja melko menestyksekkäästi käytettäväksi gynekologiassa, erityisesti eri kroonisten sairauksien ja naisten hedelmättömyyden hoitoon. Me luetellaan tehokkaimmat.

elektroforeesi

Tätä varten käytä kahta tyynyä, jotka on asetettu iholle tarkennuksen projektiossa - ylä- ja alapuolella. Ylätiiviste kostutetaan lääkeaineen liuoksella. Sähkövirta ikään kuin "poimii" lääkkeen ionit ja "kuljettaa" ne määränpäähänsä, jolloin aktivoidun lääkkeen maksimipitoisuus saadaan oikeaan paikkaan.

Seuraavia aineita käytetään laajalti gynekologiassa:

 • Sinkkiä. Sinkkivalmisteilla on hyvä anti-inflammatorinen ja bakterisidinen vaikutus, erityisesti kohdunkaulan ja kohdun limakalvojen tulehdussairauksissa.
 • Kaliumjodidilla on kipua lievittävä vaikutus, ja se myös stimuloi endometriumin kasvua, jos se epäonnistuu.
 • Hydrokortisonia. Elektroforeesi hydrokortisonin kanssa auttaa hyvin kipua ja liimausoireyhtymää, oireiden tulehduksellisia sairauksia.
 • Novocain auttaa lievittämään tulehdusta.
 • Lidaza on erinomainen lääke adheesioiden ehkäisemiseksi ja hoitamiseksi tulehduksen ja gynekologisten toimenpiteiden jälkeen.
 • Magnesia-elektroforeesia määrätään usein raskaana oleville naisille, joilla on preeklampsia tai jotka ovat uhanalaisia ​​ennenaikaisia ​​synnytyksiä.

Elektroforeesi tulisi tehdä päivittäin. Menettely kestää noin 10 minuuttia, yleensä 7-14 menettelyä tarvitaan.

UHF ja EHF-hoito

Nämä ovat erilaisten taajuuksien sähkömagneettisia kenttiä käsitteleviä hoitomuotoja.

 • UHF: n pääasiallinen vaikutus on lämpenevä vaikutus, jota käytetään laajasti tulehdussairauksien hoidossa: adnexiitti, salpingiitti, erityisesti kroonisessa kurssissa. Lämpö lievittää kipua ja parantaa verenkiertoa kärsivälle alueelle.
 • EHF: n pääasiallinen vaikutus on immuunijärjestelmän solujen stimulointi. Kun ne altistetaan EHF: lle, paranemis- ja kudosparannusprosessit paranevat ja naispuolisten sukupuolielinten pallot ovat paikallisia.

Pulse Current Treatment

Gynekologiassa käytetään eniten kohdunkaulan sähköstimulaatiota. Menetelmän ydin on se, että kaulaan on liitetty erityisiä elektrodeja, joiden kautta sähköpulsseja annetaan säännöllisesti.

Tämä aiheuttaa sukupuolielinten - hypotalamuksen ja aivolisäkkeen - palautesäätelyn aktivoitumisen. Tätä tekniikkaa käytetään:

 • Työkierron rikkomukset;
 • Lapsettomuus, jossa on heikko munasarjojen toiminta;
 • Varhainen vaihdevuodet;
 • Kohdun hypoplasia;
 • Työn valmistelu ja stimulointi;
 • Työvoiman heikkous.

ultraääni

Fysioterapian ultraäänen pääasiallinen vaikutus on mikromassaa. Aalto aiheuttaa mikrovärähtelyjä kudoksissa, jotka parantavat:

 • Veren virtaus ja mikrokierto.
 • Vähentää kudosten turvotusta ja stimuloi nesteen ulosvirtausta tulehduslähteestä.
 • Sillä on tulehdusta ja kipua lievittävä vaikutus.
 • Ultraäänen edullisin vaikutus on antispak-vaikutus. Tämä on erittäin tärkeää akuuttien tulehdusprosessien tai -toimien jälkeen tapahtuvien tarttuvuuksien ehkäisemiseksi. Ihanteellinen on ultraäänen ja elektroforeesin yhdistelmä lidzoy-hoidon jälkeen leikkauksen jälkeisenä aikana - liimaprosessien ehkäisyyn.

Ultraääni-fysioterapia gynekologiassa suoritetaan hyvin yksinkertaisesti - ne antavat ja ohjaavat erityisiä antureita vatsan tai rintarauhasen ympärille noin 10 minuutin ajan 5-10 päivän ajan. Ultraäänikoneita varten on erityisiä emättimen lisälaitteita.

Magneettinen hoito

Magneettiterapian laite on kaikissa klinikoissa, ja monissa on "magneetteja" kotona - pieninä kodinkoneina.

Magneettikentällä on seuraavat vaikutukset:

 1. Paranna mikrokiertoa.
 2. Lisää sileän lihaksen sävyä - mikä osaltaan edistää kohdun supistumista. Tätä vaikutusta käytetään synnytyksen jälkeisenä aikana sekä raskaiden kuukautisten lopettamiseen.
 3. Sillä on voimakas analgeettinen vaikutus - varsinkin kivuliaiden kuukautisten ja endometrioosin tapauksessa.

Magneettiterapian menettely on samankaltainen kuin ultraäänellä - erityinen anturi ohjataan alavihaa pitkin 10-15 minuuttia päivässä. Yleensä menettelytapa kestää 7–10 päivää.

Laserhoito

Lasersäteilyä käytetään laajalti lääketieteessä. Sen vaikutukset riippuvat suuresti aallonpituudesta ja tehosta. Suuritehoista säteilyä käytetään skalpelianalogi- tai kudoshaihduttimena mikrokirurgian aikana. Fysioterapia-laserilla on myös voimakas immuunijärjestelmä, joka stimuloi ja stimuloi kasvua ja solujen uudistumista.

Viime vuosina veren verisuonten lasersäteilyä koskeva menettely (NLOC) on saanut paljon suosiota. Tämä tekniikka koostuu suurten säiliöiden säteilyttämisestä laserilla - menettelyllä on voimakas immunomoduloiva vaikutus kroonisten tulehdusprosessien torjuntaan.

vesihoito

Erilaiset vesiurheilumahdollisuudet eivät ole vain miellyttäviä, vaan myös erittäin hyödyllisiä menetelmiä:

 • Charcotin suihku
 • Pyöreä suihku
 • Erilaisia ​​kylpyjä - havupuut, mineraali, tärpätti.

Nämä yhteiset vedenkäsittelyt rauhoittavat hermostoa, normalisoivat unen, aktivoivat verenkiertoa ja auttavat torjumaan turvotusta. Nämä vaikutukset ovat erittäin tärkeitä raskaana oleville naisille ja naisille vaihdevuosien aikana.

Paikalliset vedenkäsittelyt ovat erilaisia ​​emättimen suihkuja ja kylpyjä. Niille käytetään lääkkeiden mineraalivettä ja erilaisia ​​lääkkeiden ratkaisuja. Tällaiset paikalliset menetelmät ovat tehokkaita erilaisille vaginiitille ja kohdunkaulan taudeille.

Mud-hoito

Terapeuttista mutaa on pitkään käytetty naisten sairauksien hoitoon. Tsaristisessa Venäjällä ja Neuvostoliitossa syntyi muta-kylpyjä erityisesti naisten sairauksien hoitoon - Kislovodsk, Saki ja muut. Muda sisältää suuren määrän ravinteita, mineraaleja ja bioaktivaattoreita, jotka tunkeutuvat kankaaseen, kun käytetään ulkopuolista mutaa.

Gynekologiassa käytetään laajalti muta-tamponeja ja kohdunkaulan emulsioita. Voit myös käyttää muta-sovelluksia ulkoisesti - iholle munasarjojen ja kohtuun. Tämä on erityisen tehokasta yhdessä muiden fysioterapian menetelmien kanssa - lämpökäsittelyt, elektroforeesi ja ultraääni.

Lääketieteellinen taktiikka monimutkaiseen ectopiaan. Gineton-hoitolaite

Vaminiitin ja kohdunkaulan paikalliseen hoitoon voidaan käyttää matalataajuista ultraäänienergiaa yhdessä antiseptisten aineiden ja mikrobilääkkeiden kanssa (NUAL - matalataajuinen ultraäänikäsittely).

NUAL suoritettiin käyttäen matalataajuista ultraäänilaitetta “Gineton” NUZ-värähtelygeneraattorilla URSC-7N, jonka kehitti yhdessä Omskin teknillisen yliopiston instrumenttiteknologian laboratoriohenkilöstö ja Omskin valtion lääketieteellisen akatemian synnytys- ja synnytysosasto nro 1.

Ääni suoritettiin 26,5 kHz: n ultraäänivärähtelyjen taajuudella, amplitudi 20–45 mm ja intensiteetti jopa 3,46 W / cm.

Aiemmissa teoksissamme (Rudakova EB, 1996) perusteltiin mahdollisuus käyttää NUAL: ta kohdunkaulan ektopian hoidossa, erityisesti ennen elektrolyyttistä diatormia.

Tämän menetelmän käyttö perustuu siihen, että NUZ-vaihteluilla, jotka eivät aiheuta vahinkoa niiden elinten kudoksille, joihin niiden vaikutus kohdistuu, on bakterisidinen ja anti-inflammatorinen vaikutus, parannetaan lääkkeiden tunkeutumisen vaikutusta patologiseen kohderyhmään ja niillä on stimuloiva vaikutus reparatiivisiin prosesseihin ja munasarjojen toimintaan.

NODC suoritetaan kolmessa vaiheessa joka toinen päivä, 5-6 menettelyä.

Ensimmäinen vaihe on emättimen kuntoutus. Emättimeen työnnetään dilatointirajoitin (rei'itetty peili), kaikki limakalvon taittumat suoristetaan, emättimen ollessa täytetty furatsiliiniliuoksella 1: 5000, sitten asetetaan aaltoputkilaite, jossa on viistetty pää, ja suoritetaan kuulo, jonka jälkeen sisältö poistetaan. Kuulutus kestää 60 s.

Toinen vaihe on nestemäisen antiseptisen aineen lisääminen emättimen kudokseen (3% vetyperoksidiliuos, 0,5% dioksidiini- ja klooriheksidiiniliuos jne.). Lääketieteellinen liuos kaadetaan emättimeen, joka aukeaa rei'itetyn laajennuksen avulla, ja aaltoputkilaite, jossa on vino takapää, on sonikoitu, minkä jälkeen liuos ja rei'itetty laajenninrajoitin poistetaan. Ääni suoritetaan 60 sekunnin ajan.

Kolmas vaihe on johdonmukaisen lääkkeen tuominen kohdunkaulan kudokseen, jossa on kohdunkaula. Tässä tapauksessa kohdunkaula avataan Cuzcon peileillä, johdonmukainen lääke levitetään aaltoputkityökalun kupinmuotoiseen päähän, aaltoputki viedään kohdunkaulaan ja kopiointi suoritetaan 15 sekunnin ajan. Lääkkeet valitaan riippuen emättimen mikrobiocenoosin luonteesta. Tiettyjen infektiotyyppien osalta tavanomaiset suun kautta otettavat lääkkeet määrätään paikallisen hoidon rinnalla.

Esimerkkejä NLMT-järjestelmistä:

1. Jos kyseessä on epäspesifinen kolpiitti ja exocervicitis - NULL suoritetaan kolmessa vaiheessa, 5-6 menettelyä joka toinen päivä:
Vaihe I - NUAL furatsilliiniliuoksella 1: 5000;

Vaihe II - NUCL, jossa on 3-prosenttinen vetyperoksidiliuos, 0,5-prosenttinen dioksidiiniliuos, klooriheksidiini ja muut (vaihtoehtoinen);
Vaihe III - NUAL monikomponenttisella voidella; epinefriini - 0,0025 g, amidopyriini - 2,0 g, analgeeni - 5,0 g, difenhydramiini - 0,1 g, E-vitamiini - 0,6 g, oksasilliini - 0,5 g, lanoliini - 50 g.

2. Sukuelinten trikomonioosin tapauksessa - NLM suoritetaan kolmessa vaiheessa, 5-6 menettelyä joka toinen päivä:
Vaiheet I ja II ovat samat kuin kaaviossa 1;
Vaihe III NUAL, jossa on Clotrimazole-voide tai Candide-kerma, samanaikaisesti trikopolin kanssa, fasinen per os standardimenetelmän mukaisesti.

3. Bakteeri-vaginosis - NUAL suoritetaan kahdessa vaiheessa:
Vaihe I - furatsilliiniliuoksella 1: 5000;
Vaihe II - 3-prosenttinen vetyperoksidiliuos. Lisäksi bakteeri-vaginosisilla injektoidaan Dalacin-kermaa tai trikopolumia paikallisesti emättimeen 7 vuorokautta, ja myös trichopol otetaan per osittain vakiokaavion mukaan 7-10 päivää (0,5 g kolme kertaa päivässä).

4. Mykoplasmoosissa (ureaplasmosis) - NUAL suoritetaan kolmessa vaiheessa:
Vaiheet I ja II ovat samat kuin kaavioissa 1 ja 2;
Vaihe III - NUAL, jossa on 1% tetrasykliinivoitetta, 100 mg: n rinnakkaiseen doksisykliiniin 1 kerran päivässä 14 vuorokautta per os tai erytromysiini 250 mg 4 kertaa päivässä 14 päivän ajan.

5. Kun klamydia - NUAL suoritetaan kolmessa vaiheessa edellisen järjestelmän mukaisesti päivässä, 4-5 menettelyä:
Vaihe I - furatsilliiniliuoksella 1: 5000;
Vaihe II - 3-prosenttinen vetyperoksidiliuos, 0,5-prosenttinen dioksidiiniliuos, klooriheksidiini (vaihtoehtoinen);
Vaihe III - NUAL, jossa on 1% tetrasykliini-voidetta tai erytromysiini-voide, rinnakkaisdoksisykliinissä 100 mg 2 kertaa päivässä tai 500 mg erytromysiiniä joka toinen päivä 10-14 vrk.

6. Sukupuolielinten ehdon ollessa kyseessä - NUAL suoritetaan kolmessa vaiheessa joka toinen päivä, 4-5 menettelyä:
Vaihe I - furatsilliiniliuoksella 1: 5000;
Vaihe II - 5% natriumkloridiliuoksella;
Vaihe III - nystatiinivoiteella tai kerma "Candid", rinnakkain määrätä sienilääkkeitä, esimerkiksi nystatiinia per 500 tuhatta yksikköä. 3 kertaa päivässä 10 päivän ajan jne.

7. Sukuelinten virusinfektio - NUAL suoritetaan kolmessa vaiheessa joka toinen päivä, 4-5 menettelyä:
I ja Ja vaihe ovat samat kuin kaavioissa 1 ja 2;
Vaihe III - voiteilla, joilla on antiviraalista aktiivisuutta: 3 - 5% tebrofeenivoitetta tai 1% voidetta "Bonafton", 3% vuori "Gossypol", voide "Acyclovir", samanaikaisesti ottaen monimutkaisia ​​adapageneja.

VN Prilepskaya, E. B. Rudakova, A.V. Kononov

Terveyskeskus Khimissä

Tilaa palvelu

Tilaa palvelu

Ultraääni-sanitaatio "Ginetone"

Lääketieteellisessä, matalataajuisessa ultraäänitehostuksessa käytetään Gineton-M-laitetta.

Matalataajuisen ultraäänen (NUZ) vaikutus ihmiskehoon:

 • redox-prosessien tehostaminen,
 • verenkierron parantaminen
 • mikrokierron normalisointi,
 • regenerointiprosessien stimulointi, t
 • anti-inflammatoriset,
 • ratkaiseminen,
 • antispastista,
 • kipulääke.

Käyttöaiheet NUZ: n käyttöön gynekologiassa:

 • eri etiologioiden kolpiitti (trichomonas, klamydia, ureaplasma, mykoplasma, gardnerella, sieni jne.)
 • Emättimen biokenoosin palauttaminen tulehdussairauksien jälkeen, t
 • häpyn dystrofiset sairaudet,
 • emättimen nopean kuntoutumisen tarve ennen pieniä gynekologisia operaatioita (diagnostinen kuretti, tyhjiö aspiraatio, kohdunkaulan biopsia, hysteroskooppi jne.),

Vasta-aiheet NUS: n käyttöön gynekologiassa:

 • verenpainetauti,
 • selviä ateroskleroottisia muutoksia sydämen ja aivojen verisuonissa, t
 • pahanlaatuisia kasvaimia, t
 • tuberkuloosin aktiiviset muodot, t
 • akuutit tartuntataudit
 • raskaus (ensimmäisen kolmanneksen aikana).

NUZin käyttömenetelmät naisten sukuelinten tulehdussairauksiin:

Menetelmän periaate on, että lääkeaineen liuos injektoidaan potilaan emättimeen, ja ultraäänivärähtelyjä syötetään aaltoputkilaitteen ”Gineton-M” kautta, mikä aiheuttaa monimutkaisen fyysisten ja kemiallisten ja biologisten prosessien joukon nivellettyihin kudoksiin.

Gineton-M: n ultraäänen kuntoutuksen piirre on mahdollisuus kuljettaa lääkkeitä käsiteltyjen kudosten syvyyteen luomalla niissä lääkeaineiden varasto. Lisäksi se tarjoaa bakteereja tappavan vaikutuksen patogeeniseen mikroflooraan sekä kudosten regeneroinnin stimulointia.

Naisten sukuelinten sairauksien hoito matalataajuisella ultraäänellä (NUZ) Omskissa - hinnat, osoitteet, puhelinnumerot

Naistentautien-Gynekologia

Hinnat Omskissa

Online-diagnoosi
© Intellectual Medical Systems LLC, 2012—2018
Kaikki oikeudet pidätetään. Sivuston tiedot on laillisesti suojattu, kopiointi on syytetty.


Sivusto ei ole vastuussa sivuston käyttäjien lähettämän sisällön sisällöstä ja tarkkuudesta, sivuston kävijöiden palautteesta. Sivuston materiaalit ovat vain tiedoksi. Sivuston sisältö ei korvaa ammatillista lääketieteellistä kuulemista, diagnoosia ja / tai hoitoa. Itsehoito voi olla terveydelle vaarallista!

Ultraäänihoito gynekologiassa

Etusivu → Gynekologia → Ultraäänihoito gynekologiassa

Ultraäänihoito on todella yksi halutuimmista fysioterapeuttisista menetelmistä sairauksien hoidossa. Tämän menetelmän tehokkuus johtuu ultraääniaaltojen erityisestä vaikutuksesta kudoksiin ja elimiin.

Ultraäänihoito menetelmänä sairauksien hoitamiseksi perustuu erityisiin ultraäänialtistusmekanismeihin:

  Terminen. Ultraääniaaltojen vaikutuksesta tapahtuu paikallista lämpötilan nousua, joka kiihdyttää solujen ja kudosten aineenvaihduntaa ja nopeuttaa siten regeneraatioprosesseja ja vähentää pysähtyneitä ilmentymiä (tunkeutuminen, turvotus).

Ainutlaatuisten ominaisuuksien vuoksi ultraääniterapian käyttö parantaa paranemisprosessia, vähentää kipua, nopeuttaa paikallista verenkiertoa kärsineellä alueella.

Ultraääniterapian käyttö gynekologiassa

Ultraäänihoitoa käytetään menestyksekkäästi kaikilla lääketieteen alueilla. Useimmiten tätä tekniikkaa käytetään gynekologisten sairauksien klinikalla. Useiden gynekologisten sairauksien hoitoon käytetään vatsa- ja ekstrakavitaarisia toimintatapoja riippuen patologisen fokuksen sijainnista.

Ulkopuolinen ultraäänihoito suoritetaan hypogastrisilla, supraloneilla ja imusolmukkeilla. Vatsan tai emättimen hoito suoritetaan emättimen ultraäänianturilla. Yleensä ultraääniä, jonka intensiteetti on enintään 1 W / cm2, käytetään gynekologisten patologioiden hoitoon.

Tärkeimmät gynekologiset sairaudet, joihin ultraäänihoitoa sovelletaan, ovat:

 • oireiden krooniset sairaudet;
 • hypoplasia tai kohtuun ja kohdun kehittymiseen;
 • munasarja-kuukautiskierron rikkominen;
 • mastopatia ja mastiitti;
 • kivun oireyhtymä gynekologisessa käytännössä;
 • liimaprosessit vatsaontelossa;
 • krooninen endometriitti;
 • jotkut hedelmättömyyden tyypit;
 • krooninen kolpiitti;
 • vulkarin limakalvon krauroosi tai atrofia;
 • leikkauksen jälkeiset haavat;
 • kohdunkaulan eroosio ja muut patologiset tilat.

Ultraäänihoidon standardikurssi on 10-12 menettelyä, riippuen taudin vaiheesta. Menettelyn intensiteetti ja kesto lasketaan yksilöllisesti.

Vasta

Huolimatta ilmeisistä positiivisista vaikutuksista kudoksiin, ultraääniterapialla on useita vasta-aiheita käytettäväksi:

 1. pahanlaatuiset kasvaimet;
 2. laskimotaudit (tromboflebiitti, tromboosi);
 3. kardiovaskulaarinen vajaatoiminta;
 4. akuutit tartuntaprosessit;
 5. verenvuoto eri alkuperää;
 6. keskushermoston vakavat orgaaniset vauriot;
 7. endokrinopatiat;
 8. raskaus.

Käytetyt ultraäänilaitteet

Ultraäänen käytön helpottamiseksi on luotu erikoislaitteita, jotka eroavat toisistaan ​​valmistajan, suunnittelun ja toimintojen joukosta. Suosituimpia gynekologisessa käytännössä ovat seuraavien merkkien laitteet:

 1. GINETON-sarjan laitteet;
 2. FOTEK AK100-25 -laitteet;
 3. S? RING;
 4. laite "core-LU";
 5. laitteisto "Surgitron"

Ja jotkut muut.

Postoperatiivinen aika

Ei-invasiivisesta ja atraumaattisesta hoitomenetelmästä huolimatta kahden tai kolmen viikon kuluessa ja sen jälkeen on tarpeen seurata joitakin suosituksia gynekologisten sairauksien ultraäänihoidon jälkeen.

 • Pidättäytyminen yhdynnästä (noin kaksi viikkoa).
 • Liikunnan rajoittaminen (erityisesti ensimmäisellä viikolla).
 • Tiettyjen lääkkeiden käytön rajoittaminen.
 • Jos sinulla on valituksia terveydentilasta, sinun tulee ilmoittaa siitä hoitavalle lääkärille.

Fysioterapia käytännön gynekologiassa: patologioita, menetelmiä, etuja ja haittoja

Terapeuttisina toimenpiteinä käytetään usein fysioterapiaa gynekologiassa. Vähemmän tehokas on fyysisten toimenpiteiden käyttö ja ennaltaehkäisevä aine, sekä toimenpiteet, jotka edistävät naisen kehon palauttamista synnytyksen tai kirurgisten toimenpiteiden jälkeen.

Fysioterapian periaatteet gynekologiassa

Fysioterapiamenetelmien käyttöä gynekologisessa käytännössä on useita:

 • diagnoosi olisi selvitettävä ja vahvistettava tutkimuksissa;
 • yksilöllinen lähestymistapa fyysisten vaikutusten valintaan kussakin yksittäisessä kliinisessä tapauksessa;
 • Fysioterapiahoidon yhteydessä on tärkeää ottaa huomioon vain sen elimen tila, johon se vaikuttaa, mutta myös päivittäiset rytmit, kuukautiskierto, munasarjojen toiminnallinen toiminta ja muut vivahteet;
 • menettelyjen johdonmukaisuus, jos ne suoritetaan samanaikaisesti muiden kanssa tai yhdessä;
 • Pakollinen valvonta fysioterapian prosessin ja sen lopun muutosten dynamiikasta.

Käyttöaiheet fysioterapian käyttöön gynekologiassa

Koska fysioterapeuttisten menetelmien käytön pääsuunta on terapeuttinen, indikaatiot ovat erilaisia ​​naissairauksia, esimerkiksi:

 • tulehdukselliset prosessit sisäisten ja ulkoisten sukupuolielinten kudoksissa (endometriitti, bartholiini, vulvitis ja muut);
 • kuukautisten häiriöt (dysmenorrea, amenorrea);
 • atrofiset prosessit (esimerkiksi liittyvät vaihdevuosiin, kohdun prolapseihin);
 • lapsettomuuden ja lapsettomuuden ongelmat;
 • liimojen läsnäolo;
 • kivun lantion elimet ja monet muut.

Fysioterapia gynekologisessa käytännössä sisältyy kuntouttamisen toimenpiteiden kompleksiin (abortti tai diagnostiikkatarkoituksiin), operaatioihin, mukaan lukien keisarileikkaus, kohdun poistaminen. Joissakin tapauksissa käytetään fysikaalisia menetelmiä synnytyksen aikana analgeettiselle vaikutukselle, kun IVF-valmistetta valmistellaan, jos on mahdotonta tulla raskaaksi, potilailla, joilla on aikaisemmin ollut keskenmenoja tai muita patologioita.

Vain lääkäri voi valita yhden tai toisen fysioterapian menetelmän ja laatia hoito-ohjelman.

Vasta

Fysioterapian monista eduista huolimatta sen käyttö gynekologiassa on vasta-aiheita. Ne on jaettu yleisiin, kaikille fysioterapeuttisille vaikutuksille ominaisia ​​ja kullekin menetelmälle ominaisia.

Munuaisten vajaatoiminta, maksa

Virusten sairauksien paheneminen

Sairaudet akuutissa vaiheessa

Alkoholi, huumeriippuvuus

Vaikea potilaan tila

Myrkylliset prosessit lantion elimissä ja niin edelleen

Pääfysioterapia gynekologiassa

Historiallisen tutkimuksen ja diagnostisten toimenpiteiden perusteella gynekologi määrää yhden tai toisen tyyppisen fysioterapian. Usein sattuu, että naiselle näytetään useita menetelmiä, joita voidaan käyttää yhdessä tai yhdessä (vuorotellen). Fysioterapian eri menetelmiä on käytetty gynekologisessa käytännössä. Alla on lyhyt kuvaus menettelyistä, jotka on määrätty useimmiten ja jotka ovat osoittautuneet tehokkaimmiksi.

elektroforeesi

Elektroforeesin käyttö gynekologisten sairauksien hoidossa takaa lääkeaineiden tunkeutumisen suoraan patologian keskipisteeseen. Virran vaikutuksesta ionit tunkeutuvat kudoksiin, kertyvät niihin, mikä johtaa terapeuttiseen vaikutukseen paitsi toimenpiteen aikana myös tietyn ajanjakson jälkeen.

Elektroforeesin terapeuttisiin vaikutuksiin lääkkeiden käyttö, kuten:

 • lidaza (onnistuneesti hoitaa ja estää tarttuvuuden muodostumisen leikkauksen, mini-aborttien tai tulehduksen jälkeen);
 • Novocain (jolla on analgeettinen vaikutus);
 • sinkki (poistaa tulehduksen, estää patogeenisten mikro-organismien kehittymisen);
 • hydrokortisoni (poistaa turvotusta, estää tarttumien muodostumisen);
 • magnesia (näytetään raskauden aikana estääkseen sen keskeytymisen sekä esisampleksian);
 • kaliumjodidi (jolla on kipua lievittävä vaikutus, sillä on stimuloiva vaikutus endometriumiin).

Ultraäänialtistus

Ultraääni tai UST (Yhdysvaltain hoito) johtaa kudosten värähtelyyn mikroskooppisella tasolla. Vaikutukset voidaan tunnistaa:

 • vähentää turvotusta;
 • lisääntynyt verenkierto;
 • vähentää tulehdusprosessin intensiteettiä;
 • kivun poistaminen;
 • adheesioiden muodostumisen ehkäiseminen leikkauksen jälkeisessä tai toipumisjaksossa (erityisesti yhdessä elektroforeesin kanssa).

Ultraäänihoito suoritetaan sekä pinnalla että vatsaontelossa.

Sähkömagneettinen kenttähoito

Erilaisten taajuuksien sähkömagneettisten kenttien toimintaa käytetään gynekologiassa käyttämällä UHF: n ja EHF: n kaltaisia ​​tekniikoita. Se ilmenee kudosten lämpenemisessä, minkä seurauksena patologisen alueen verenkierto kasvaa, aineenvaihdunta kiihtyy, kipu katoaa, regeneratiiviset ja paikalliset immuuniprosessit aktivoituvat. Näitä tekniikoita käytetään menestyksekkäästi tiettyjen tulehdusprosessien kroonisessa muodossa, esimerkiksi adnexiitissa.

Magneettinen hoito

Magneettikentän käyttö gynekologiassa ja synnytyksessä näkyy synnytyksen jälkeisellä kaudella, jotta kohdun supistuminen on nopeampaa ja liian pitkät, endometrioosin ja muiden sairauksien hoitoon. Magnetoterapialla on merkittävä analgeettinen vaikutus. Lisäksi menettely parantaa metabolisia prosesseja ja verenkiertoa.

Lasersäteen käsittely

Lasersäteen fysioterapeuttisella vaikutuksella gynekologisissa sairauksissa ja häiriöissä on voimakas regeneroiva ja stimuloiva immuniteettivaikutus. Lisäksi laser auttaa vähentämään kutinaa, epiteelisolujen uudistumista ikään liittyviin muutoksiin liittyvien atrofisten prosessien aikana ja parantamaan verenkiertoa naisen ulko- ja sisäelimissä.

Sähköpulssihoito

Elektropulsiohoitoa (EIT) käytetään normalisoimaan lisääntymisjärjestelmän elinten toiminnallinen aktiivisuus. Useimmiten impulssivirrat ohjataan kohdunkaulan alueelle, josta ne lähetetään hermoyhteyksien kautta keskushermoston asianmukaisiin osastoihin. Tuloksena on aktiivisten yhdisteiden heijastava tuotanto, joka palauttaa ja säätää lisääntymisjärjestelmän työtä. Tämän fysioterapeuttisen tekniikan käytön indikaattoreita ovat:

 • vaihdevuosien alkuvaihe;
 • kuukautisten häiriöt;
 • liitteiden riittämätön aktiivisuus;
 • hedelmättömyys;
 • kohdun hypoplasia;
 • heikko työvoimaa.

Electropulse-hoitoa käytetään synnytyksen aikana kohdun supistumisten stimuloimiseksi valmistelujakson aikana.

Vesihoito gynekologiassa

Gynekologisessa ja synnytyskäytössä käytetään laajalti erilaisia ​​veden käsittelymenetelmiä:

 • kylpyammeet ja kylpyammeet mineraaleilla, tärpätti, kasviuutteet, lääkekomponentit;
 • sielut (Charcot, pyöreä);
 • emättimen kastelu.

Paikallinen hoito on osoitettu kohdunkaulan itiöiden, emättimen tulehduksellisten prosessien ja ulkoisten sukuelinten kudosten patologioille. Yleisiä menettelyjä esitetään raskauden, vaihdevuosien ja muiden sairauksien aikana, joissa on hermoston häiriöitä, unihäiriöitä, turvotuksen kehittymistä ja niin edelleen.

peloidotherapy

Mudihoito on ansainnut suosittu naisilla, joilla on gynekologisia häiriöitä. Terapeuttinen koostumus voidaan levittää paikallisesti, vatsan alaosaan tai levittää koko kehoon. Joissakin tapauksissa muta-tamponien tuonti emättimeen on sallittua esimerkiksi kohdunkaulan tautien tapauksessa. Suurempi vaikutus saavutetaan yhdistämällä peliterapia lämpökäsittelyihin, ultraäänikäsittelyyn, elektroforeesiin. Tämä yhdistelmä parantaa biologisesti aktiivisten yhdisteiden tunkeutumista patologiaan.

Fysioterapia kuukautisten aikana

Yksi fysioterapeuttisten menetelmien käytön periaatteista gynekologiassa on ottaa huomioon naisten kuukautiskierron erityispiirteet. Mikä päivä on paras aloittaa hoito? Fysioterapian aloittamisen optimaalinen aika on 5-7 päivää kuukautisten ensimmäisestä päivästä. Useimmissa tapauksissa naiset menevät verenvuodosta. Jos potilas kärsii amenorrheasta, on syytä ohjata premenstruaalisia tunteita. Jos näin ei ole, hoidon aloittamisaika ei ole väliä.

Miksi sinun täytyy kiinnittää huomiota kuukautiskiertoon fysioterapian gynekologisten häiriöiden aikana? Tosiasia on, että kliinisten tutkimusten seurauksena todettiin seuraavaa: jos fyysisten toimenpiteiden alkaminen tapahtuu ovulaation aikana tai suoraan kuukautisia edeltävinä päivinä, negatiivisen vastauksen todennäköisyys kehosta kasvaa merkittävästi. Tämä voi ilmetä vaihtelevan voimakkuuden lisääntymisellä tai esiintymisellä. Lisäksi tässä tapauksessa kipu ei osoita tulehdusprosessin kehittymistä, vaan vain sen jäljitelmä.

Kuukautiskierron toisella puoliskolla fysioterapiaa ei suositella, koska tänä aikana olemassa olevan raskauden todennäköisyys on korkea. Fysioterapia voi johtaa sen keskeytymiseen.

Erityistä huomiota on kiinnitettävä fysioterapiaistuntojen järjestämiseen kuukautisten päivinä. Tässä tapauksessa asiantuntijan on seurattava tarkasti naisen kehon vastetta, joka voi ilmetä lisääntyneenä verenvuotona. Jos näin tapahtuu, potilaan tulee ilmoittaa tästä fysioterapeutille. Jotta kuukautiskierron määrää voidaan vähentää normaaliin, se vähentää energian altistumista, fysioterapian lopettamista ei tarvita.

Toinen asia on, jos fyysisen altistumisen aikana vapautuu vapautuneen veren määrän lisääntyessä hyytymiä. Tällainen ilmiö voi puhua olemassa olevista patologioista, jotka eivät ole vielä ilmenneet tyypillisinä oireina. Nämä ovat: fibroidit, endometriumin dystrofiset prosessit ja sen kasvu, polyyppien ja muiden sairauksien esiintyminen. Tässä tapauksessa fysioterapian käyttö on lopetettava.

Menstruatiot eivät ole vasta-aihe fysioterapeuttisten menetelmien, myös transvaginaalisten, käyttöön. Kuitenkin tässä tapauksessa sinun tulee kuulla gynekologin kanssa ennen niiden suorittamista.

Fysioterapia raskauden aikana

Raskauden aikana fyysisten menetelmien käyttö on tarkoitettu gynekologisten sairauksien hoitoon, synnytyksen valmistelutoimenpiteisiin synnytyksen jälkeisenä aikana. Huolimatta siitä, että kaikkia fysioterapian menetelmiä ei voida käyttää lapsen kuljettamiseen, monet tekniikat ovat täysin turvallisia äidille ja vauvalle.

Lisäksi fysioterapia voi usein korvata lääkehoitoa, sillä jälkimmäisillä on sivuvaikutuksia ja ne voivat vaikuttaa haitallisesti sikiön tilaan. Lääkkeiden transdermaalinen antaminen mahdollistaa negatiivisten seurausten välttämisen ja lääkityksen lopettamisen.

Fysioterapeuttiset menetelmät gynekologiassa ja synnytyksissä raskauden aikana on osoitettu toksikoosiksi, kohdun lihasten seinän lisääntyväksi sävyeksi, työn stimuloimiseksi ja helpottamiseksi, joillekin välitöntä hoitoa vaativille sairauksille jne.

Synnytyksen jälkeisenä aikana fysioterapian käyttö edesauttaa ompeleiden nopeampaa paranemista keisarinleikkauksen, perineaalisen repeytymisen tapauksessa. Jotkut menetelmät nopeuttavat kohdun vähentämistä, sillä on tulehdusta ehkäisevä vaikutus. Lisäksi fysioterapeuttinen vaikutus estää mastiitin kehittymisen, joka usein liittyy imettämisen alkuvaiheeseen.

Fysioterapian edut ja haitat gynekologiassa

Fysioterapian käytön hyödyt gynekologiassa ja synnytyskäytännöissä ovat seuraavat.

 • Ei haittavaikutuksia. Kun fysioterapia on asianmukaisesti valittu ja nainen ottaa huomioon yksilölliset ominaisuudet ja vasta-aiheet, fysioterapia ei johda kehon negatiivisiin reaktioihin (etenkin lääkkeisiin verrattuna) eikä aiheuta haittaa.
 • Kohtuullinen hinta. Kaikki perusfysioterapia voidaan tehdä asuinpaikan klinikalla. Maksettu hoito on edullista, ja jos lääkäri on lähettänyt käsiteltäväksi, sinun ei tarvitse maksaa mitään. Joskus saattaa olla tarpeen ostaa lääke. Useimmissa tapauksissa fyysisiin toimenpiteisiin käytetään edullisia keinoja.
 • Elpymisen nopeutuminen. Lisähoitona käytettynä fysioterapia tehostaa lääkkeiden terapeuttista vaikutusta ja samalla vähentää niiden määrää merkittävästi. Fysikaaliset menetelmät vähentävät merkittävästi toipumisaikaa, mikä vähentää komplikaatioiden riskiä.
 • Suuri tehokkuus. Monet potilaat ovat epäileviä fysioterapiaan, mutta eivät havaitse merkittäviä "näkyviä" vaikutuksia etenkin ensimmäisten istuntojen jälkeen. Lukuisat tutkimukset osoittavat kuitenkin, että vastakkaiset menettelyt ovat erittäin tehokkaita. Tätä varten sinun on suoritettava täydellinen hoitokurssi.

Fysioterapian menettelyillä ei ole käytännössä puutteita. Voimme vain todeta, että on tarpeen käydä säännöllisesti lääkäriasemissa. Koska lähes kaikki tällaiset keskukset ja klinikat tarjoavat palveluja päivällä, työpotilaiden ei ole helppoa saada istuntoa ajoissa.

Fysioterapian käyttöä gynekologiassa pidetään tärkeänä suuntauksena sairauksien hoidossa. Monet gynekologiset häiriöt eivät juuri reagoi lääkkeiden vaikutuksiin, esimerkiksi liimaprosesseihin putkissa, krooninen alavaivakipu, krooniset tulehdusprosessit ja muut. Siksi usein fyysisten hoitomenetelmien nimittäminen on ainoa keino päästä eroon patologioista ja niiden ehkäisemisestä.

NUZ-hoito gynekologiassa

MMTs-klinikalla Omsk-hoito suoritetaan nykyaikaisella laitteella "Gineton".

merkinnöistä:

 • krooniset sairaudet
 • hypoplasia tai kohtuun ja kohdun kehittymiseen
 • munasarjojen ja kuukautiskierron aikana
 • mastopatia ja mastiitti
 • adheesiot vatsanonteloon
 • krooninen endometriitti
 • jonkinlaista hedelmättömyyttä
 • krooninen kolpiitti
 • vatsan limakalvon krauroosi tai atrofia
 • kohdunkaulan eroosio ja muut patologiset tilat
 • kohdunkaulan tulehdus
 • emätinpoisto
 • emättimen ja vulvan dystrofiset sairaudet

Ginetone edistää lääkkeiden tehokasta ja nopeaa tunkeutumista emättimen limakalvoon. Menettely on kivuton, enintään 15 minuuttia.

Vasta:

IMC: n "Class Clinics": n gynekologian osastossa Omskin menettelytavat ovat kokeneet korkeimman luokan gynekologit.

gynekologia

Gynekologia (kreikkalaisesta γυναίκα - nainen + λόγος - tutkimus) on lääketieteen ala, joka tutkii vain naisen keholle ominaisia ​​sairauksia, lähinnä naisten lisääntymisjärjestelmän sairauksia. Useimmat nykyisessä vaiheessa toimivat gynekologit ovat myös synnytyslääkäreitä.

Gynekologia liittyy läheisimmin synnytykseen, tutkimalla naisen kehon ilmiöitä, jotka liittyvät raskauteen ja synnytykseen, syntymisajankohdasta synnytyksen jälkeisen ajanjakson loppuun saakka; se on myös lähellä leikkausta ja muita käytännön lääketieteen osa-alueita - hermostoa ja sisäisiä sairauksia jne.; erinomaiset gynekologian edustajat olivat suurimmaksi osaksi samanaikaisesti synnytyslääkärit tai kirurgit; mutta naisen seksuaalinen elämä on niin monimutkainen, joten se vaikuttaa kaikkien hänen ruumiinsa elinten hallintoon, ja hänen seksuaalisen ulottuvuutensa patologiset muutokset ovat niin lukuisia ja vaihtelevia, että gynekologia itsessään syntyi erillisenä tieteenä, ja kuten kokemus osoittaa, ei ole valitettavasti mitään suurta. vain naisille tyypillisten sairauksien määrä. Naisten sukuelinten patologiat ovat ominaisia ​​sekä hyvin nuorille naisille että vanhemmille naisille.

Gynekologin ammatillisten pätevyyksien valikoima sisältää apua tällaisten vakavien sairauksien hoidossa, kuten:

 • kolpiitti (vaginiitti) - yksi yleisimmistä hedelmällisessä iässä olevien naisten sairauksista, joka ilmenee emättimen limakalvon tulehduksena. Ilman ajoissa tapahtuvaa hoitoa tämä tauti voi siirtyä naisten sukuelinten syvempiin rakenteisiin (kohtu, munasarjat) ja johtaa lopulta hedelmättömyyteen;
 • kohdun fibroidit - kohtuullisen kasvaimen kohdun lihaksen ja sidekudoksen. Tällaiset kasvaimet voidaan paikantaa kohdunkaulassa ja kohdun nivelsiteissä. Tämän taudin tärkeimmät oireet ovat kohdun verenvuoto, vatsakipu, ummetus, keskenmeno, hedelmättömyys;
 • endometriitti - kohdun limakalvon tulehdus. Tämän taudin syy on virus- ja bakteeri-infektiot. Myös syyt endometrioosin kehittymiseen voivat olla leikkaus, vaikea työ, abortti;
 • endometrioosi on naisen sukupuolielinten sairaus, jossa syntyy rakenteessa samanlaisia ​​solmua kohdun sisäisen limakalvon (endometriumin) kanssa. Tämäntyyppinen tauti ilmenee pääasiassa naisen hyvinvoinnin heikkenemisenä ennen kuukautisia ja kuukautisten aikana: alavihan kipua, alaselän kipua, pitkäaikaisia ​​ja tuskallisia kuukautisia, epämiellyttäviä ja tuskallisia tunteita sukupuoliyhteydessä;
 • kohdunkaulan eroosio - hyvin yleinen sairaus, joka esiintyy hedelmällisessä iässä olevilla naisilla, tämäntyyppinen tauti on hyvänlaatuinen prosessi kohdussa, voi itsestään taantua, mutta haitallisilla tekijöillä voi muuttua pahanlaatuiseksi. Tärkeimmät oireet ovat tuskallinen sukupuoliyhteys, lievä verinen vastuuvapaus. Jos ilmenee näitä oireita, ota välittömästi yhteys lääkäriin.

Toinen optimistisempi suunta gynekologien ammatilliseen toimintaan on naisen tarkkailu raskauden aikana. Tämäntyyppinen lääketieteellinen toiminta liittyy sikiön asianmukaisen kehityksen seurantaan ja naisen yleisen terveydentilan seurantaan raskauden aikana. Tulevien äitien verenpaineen alkeellisinta nousu voi johtaa sikiön hypoksiaan (hapen nälkään) ja johtaa siten vakaviin lapsen keskushermostoon - erilaisiin enkefalopatiaan.

Kohdun myoma

Kohdun fibroidit (myös fibromyoma, leiomyoma) on hyvänlaatuinen kasvain, joka esiintyy kohtuun - myometriumiin.

endometrioosi

Endometrioosi on yleinen gynekologinen sairaus, jossa endometriumin solut (kohdun seinämän sisäinen kerros) kasvavat tämän kerroksen ulkopuolella.