Jos synnytyksen jälkeistä vuotta ei ole kuukaudessa, kannattaa kuulla hälytys?

Viime aikoina vietit merkittävän ajan kauan odotetun vauvan elämässä. Kiireinen vuoden kokemus, pienet ja suuret ilot, ensimmäiset saavutukset ja menestykset lentivät. Tunteiden tunteiden myrsky on laskenut synnytyksen jälkeen, ja vain sydämen syvyydessä tuntuu ahdistuneisuus tunne - ei kuukausia koko vuodelle! Ehdotetun artikkelin tarkoituksena on auttaa sinua hälventämään epäilyksiä tai vahvistamaan pelkoa.

Synnytyksen jälkeinen aika

Joskus verenvuotoa synnytyksen jälkeen voidaan sekoittaa kuukautisten kanssa, mutta todellisuudessa se ei ole. Ne ovat luonnollinen prosessi, joka tapahtuu jokaisen naisen kehossa, riippumatta siitä, synnyttikö hän yksin tai käyttämällä keisarileikkausmenetelmää. Heti, kun työ on päättynyt, häviää noin 300 ml verta. Kohtelun pinnalla istukan haavan muodon erottamisen jälkeen, joka sitten vuotaa. Näitä verenvuotoja kutsutaan lochiaksi ja ne voidaan tavallisesti havaita 8 viikon kuluttua syntymästä. Aluksi ne ovat voimakkaita, jotka vähitellen kutistuvat ja haalistuvat, kun kohdun paraneminen on.

Kuinka paljon aikaa ei ole kuukautisia, ja milloin heidän pitäisi alkaa syntymän jälkeen? Harkitse kolmea vaihtoehtoa:

 • kun nainen, joka synnytti, ei imetä lasta eri syistä, ja hän on rintaruokinnassa;
 • kun lapsi samanaikaisesti vastaanottaa rinnan ja ruokitaan maitovalmisteella ja ravintolisillä, samalla kun se sekoitetaan;
 • kun vastasyntynyt yksinomainen ruoka ja juoma saa rintamaidon, enintään 6–8 kuukautta ei anneta täydentäviä elintarvikkeita eikä kastelua, toisin sanoen, imetä.

Vaihtoehto 1. Keinotekoinen ruokinta

Tässä tapauksessa kuukautiskierron elpyminen tapahtuu nopeasti. Ensimmäinen jakso voi alkaa kohdun limakalvon paranemisen jälkeen - Lochian varauksen päättyessä. Tämä prosessi kestää keskimäärin 6 viikkoa ja hyvin harvoin jopa 4-5 kuukautta toimituksen jälkeen.

Kaikkia lochia-verenvuotoja tulee käsitellä normaalina kuukautisena, jos kohdun verenvuodon oireita ei ole. Tällaisen verenvuodon esiintyminen tapahtuu harvoin, mutta luultavasti jopa muutaman kuukauden kuluttua lapsen syntymästä.

Ole tarkkaavainen kehosi signaalien suhteen ja jos sinulla on epäilyksiä verenvuodon syistä, ota välittömästi yhteys lääkäriisi.

Jos synnytyksen alkamisesta on kulunut enintään 4 kuukautta, on syytä huolestuttaa ja suorittaa lääkärintarkastus.

Vaihtoehto 2. Sekoitettu ruokinta

Tämäntyyppisellä ruokinta-menstruatiolla ei ole 3-4 kuukautta - vuosi vauvan ulkonäön jälkeen. Tällainen hajautus liittyy siihen hetkeen, jolloin äiti lopetti ruokinnan yöllä ja aamulla. Näiden tuntien aikana tuotetaan hormonia, joka vastaa maidon tuotannosta ja ovulaation estämisestä, jonka tulos on kuukausittain. Myöhemmin uusi äiti päätti ruokkia tällä päivällä, sitä pidempään hänellä ei ollut kuukautisia.

Vaihtoehto 3. Imetys

Siihen saakka, kunnes lapsi syötetään luontoa varten, ei kuukautisia ole. päivällä tai yöllä milloin tahansa pyynnöstä? Ja tässä mielenkiintoisin alkaa.

Voi olla 3-4 kuukautta, vuosi tai jopa kaksi! Asiantuntijoiden mielipiteet tästä pisteestä ovat erilaisia. Mutta kaikki ovat samaa mieltä siitä, että kuukautisten alkuvaihe tässä tapauksessa on naisen kehon yksilöllinen piirre ja aivolisäke, joka vastaa ruokintahormonin erittymisestä, toimii erityisellä tavalla.

Lyhyt retki rintaruokinnan historiaan Venäjällä

"Seitsemän kuukautta äiti kantaa lapsensa kohdussaan ja neljäkymmentä neljäkymmentä (40 kuukautta) ruokkii sitä äidinmaidolla", - ote muinaisesta slaavilaisesta kalenterista. Lisäksi näinä aikoina laskettiin seitsemän päivää ja kuukaudessa 40 tai 41 päivää pariteetista riippuen. Rintamaidon ruokinta kesti lähes neljä ja puoli vuotta!

Tuossa kaukaisessa aikakaudessa, josta puuttui internet, lääketiede sen nykyisessä mielessä, erikoislehti, kaikenlaisia ​​harhaluuloja ja pelkoja, me imetimme ensimmäisessä huudossa, itkemään, lapsen kysyntään.
Oli myös kunnioitettu ja kunnioitettava ammatti, hellästi kutsuttu "sairaanhoitajaksi".

Sitten rintaruokinnan arvoa ei keskusteltu, ja vauvan äiti voi olla hänen kanssaan koko ajan, perheen ja perheen parissa sukulaisten ja ystävien tuella.

Tietenkin oli poikkeuksia, ja sairaanhoitaja tuli pelastamaan. Äärimmäisissä tapauksissa käytettiin vuohen keinotekoista ruokintaa, lehmänmaitoa. Mutta äidille pidettiin suurta häpeää, jos hän ei voinut ruokkia itseään.

Tällaisella luonnollisella synnytyksellä, pitkäaikaisella ruokinnalla äidinmaidolla, ei ollut yllättävää, että naisella ei ole kuukautisia. Ne alkoivat yleensä vuoden tai kahden vuoden kuluttua lapsen syntymästä. Ja sitä pidettiin normina.

Imetettävien hormonaalisten syiden kuukautisten puuttuminen

Mikä on kuukausittain? Tämä on fysiologinen ilmiö, joka liittyy kohdun limakalvon hylkimisprosessiin. Uskotaan, että niiden hyökkäystä säätelee hormonaalinen järjestelmä. Kuukautiskierron ensimmäisessä vaiheessa (laskettuna kuukautisten verenvuodon päättymispäivästä), joka kestää keskimäärin kaksi viikkoa, esiintyy follikkelien kypsymistä, jonka jälkeen se katkeaa ja munasolu lähtee siitä. Munan vapautumista follikkelista kutsutaan ovulaatioon.

Rikkoutuneen follikkelin sijasta muodostuu corpus luteum, joka tuottaa hormoneja, mukaan lukien progesteroni, ”raskauden” hormoni 10–12 päivän kuluessa. Jos munan hedelmöitys tänä aikana ei tapahtunut, ei kohdun limakalvoon ole implantointia, sitten corpus luteum rapautuu, progesteronin taso veressä laskee, kuukautiset tapahtuvat. Joten endokriinisessa järjestelmässä on syklinen työ.

Mitä tapahtuu imetyksen tapauksessa? Tässä tapauksessa aivolisäke tuottaa hormonia prolaktiinia, joka vastaa maidon tuotannosta ja määrästä. Prolaktiini estää progesteronin synteesin, joka estää follikkelin kypsymisen, rikkoo kuukautiskierron ja estää konseptin. Naisen syntymän jälkeen nainen tarvitsee kehon resursseja vastasyntyneen ruokintaan eikä uuteen raskauteen. Siksi kuukausittain ei tule.

Jos imetät vauvaasi kysyntään varsinkin yöllä ja aamulla 6-8 tuntia, prolaktiinitaso on riittävän korkea hidastamaan ovulaation alkamista ja sen seurauksena kuukautiskierron palautumista. Vaikka lapsi on jo yli vuoden ikäinen ja saa täydentäviä elintarvikkeita.

Aiemmin isoäitimme käyttivät tätä kehon ominaisuutta luotettavana ehkäisymenetelmänä. Nyt, elämän voimakkaan rytmin, stressin, huonon ekologian takia luonnollinen hormonaalinen ohjelma kärsii epäonnistumisesta, ja imetyksen aikana on edelleen parempi suojella itseäsi ei-toivotusta raskaudesta.

Kun imetys lopetetaan, kuukautiskierto palautuu keskimäärin kahden kuukauden kuluttua.

Uusi raskaus

Kyllä! Ja tätä vaihtoehtoa kuukautisten puuttumiselle ei myöskään voida sulkea pois. Huolimatta siitä, että ruokit lapsi vain maitosi kanssa ja koska sen pitäisi olla, mutta kuukautiskierto ei ole tullut, käytännössä joskus syntyy uusi raskaus samoissa olosuhteissa.

Ja jos olet epävarma tästä, ota raskaustesti tai käy gynekologissa.

Yhteenvetona voidaan todeta, että yhteenveto tuloksista:

 • Jos olet äiti, joka harjoittaa keinotekoista tai sekoitettua ruokintaa, ja kuukautiset eivät ole tulleet vuoden kuluttua työvoiman alkamisesta, suosittelemme voimakkaasti käymään gynekologissa ja suorittamaan kaikki tarvittavat testit. Ehkä olet kehittänyt seksuaalisen sfäärin patologian, ja sinun on suoritettava hoitokurssi.
 • Jos äskettäin tehty äiti noudattaa perinteistä imettämistä, eikä vuodessa syntymästä tai sen jälkeen ole säännöllistä verenvuotoa, sinun ei pitäisi kuulla hälytystä ja paniikkia. Tämä ominaisuus on luonteeltaan luontainen kehoon, ja kuukautisten puuttuminen on normi.
 • Jos vuoden jälkeen olet lopettanut äidinmaidon antamisen ja kuukautiset eivät alkaneet 2 kuukauden kuluttua, sinun pitäisi käydä lääkärillä ja selvittää syyt.

Älä myöskään unohda uuden raskauden todennäköisyyttä, vaikka ruokinta olisi oikea.

Miksi synnytyksen jälkeen ei ole kuukausia ja milloin he tulevat?

Kaikki naiset, jotka menivät lapsen synnytyksen jälkeen, kysyivät seuraavaa kysymystä: "Miksi synnytyksen jälkeen ei ole kuukautisia, ja milloin he tulevat?" Ja oikeastaan, milloin kuukausittainen jakso alkaa ja palata normaaliksi?

Milloin kuukautiset tulee synnytyksen jälkeen?

Ei ole mahdollista antaa yksiselitteistä vastausta, sillä jokaiselle tytölle kuukautisten toipuminen tapahtuu yksilöllisesti, joku kestää kaksi kuukautta, ja joku jopa kaksi vuotta. Monet tytöt, heti alkoi vastuuvapaus otetaan kuukautiset. Mutta näin ei ole. Näitä kuukausittaisia ​​verenvuotoja ei sovelleta, ja niitä kutsutaan lochiaksi. He erottuvat kohdusta tai pikemminkin haavastaan. Istukka erotetaan kohdun seinämästä työvoiman aikana ja haavan muodostaa istukan paikka. Tämä haava ensimmäisinä päivinä on verenvuotoa huonosti, mutta kun sen purkautuminen paranee, se pienenee ja niiden ulkonäkö muuttuu. Lochia alkaa erottua välittömästi synnytyksen jälkeen ja päättyy 6 viikon tai 8 päivän kuluttua.

Tyttöjen, jotka imettävät vauvojaan, keskiarvot alkavat keskimäärin 14–16 kuukautta synnytyksen jälkeen. Ensimmäisten kuuden kuukauden kuluttua syntymästä kuukautiset ilmenevät 7%: lla tytöistä. 7–12 kuukauden aikana 37% tytöistä on kuukausittain. Vuoden ja enintään 24 kuukauden kuluttua kuukautiset alkavat 48%: lla tytöistä. Ja 2 vuotta synnytyksen jälkeen kuukautiset alkavat 8%: lla tytöistä.

Niille äideille, jotka eivät imetä lapsiaan, heidän jaksonsa palautetaan 10 tai 15 viikon kuluttua. Useimmissa tapauksissa sykli alkaa ensin säännöllisesti. Mutta on mahdollista, että aluksi on viive tai päinvastoin, kuukausittaiset saapuvat etukäteen. Tässä tapauksessa kaikki on ratkaistava 2 - 3 jaksolla.

Miksi imetyksen aikana ei ole aikaa?

Kuukautisten palauttaminen on hormonaalinen prosessi tytön kehossa ja se riippuu siitä, kuinka pian kehon hormonaalinen tausta palautuu syntymän jälkeen. Hormonisen taustan palauttamisessa ei ole vähäinen rooli imetyksen tapahtuessa. Menstruation palauttaminen ei riipu siitä, miten vauva syntyi: keisarileikkauksen tai luonnollisesti.

Imettävillä äideillä voi esiintyä imetystä aiheuttavaa amenorrhea, so. ei ole kuukautisia 6 kuukauden, vuoden ja pidemmän ajan jälkeen. Kokemus ja ajattelu, miksi kuukautisia ei tarvita, tämä viive esiintyy fysiologisesti. Jos äiti synnyttää vauvan syntymästä lähtien seosta ja rintakehää, hänen aikansa tulee 6 kuukauden kuluessa. Jos vauva syö vain äidinmaitoa, juo sitä kysyntään milloin tahansa, sitten kuukautiset voivat alkaa 2 vuotta synnytyksen jälkeen, kun imetys on valmis. Jos lapselle annettiin ruokavalion täydennyksiä, ja hän alkoi syödä vähemmän aktiivisesti rinta, niin aika voi olla ennen imetyksen päättymistä.

Kuukauden alussa monet äidit huomaavat, että rintamaidon määrä vähenee. Älä huolehdi, heti kun kuukausittain loppuu, maidon määrä on sama. Ja kun he kävelevät, on toivottavaa sijoittaa lapsi useammin rintaan.

Monet äidit uskovat, että on mahdotonta tulla raskaaksi amenorrean aikana. Näin ei ole, käsitys voi tapahtua jopa tällaisella viiveellä. On parempi mennä gynekologiin ja hän valitsee ehkäisymenetelmän, joka ei vahingoita vauvaa ja suojelee ei-toivottua raskautta.

Muut tekijät

Myös GW: n lisäksi kuukausittain synnytyksen jälkeen seuraavat tekijät vaikuttavat myös:

 1. Päivä rutiini mommies.
 2. Hänen ruokansa. Sen on oltava ravitsevaa ja ravitsevaa.
 3. Uni. Yöunen lisäksi sinun täytyy levätä päivän aikana.
 4. Psykologinen tila. Ei saa olla stressiä ja hermostoa.
 5. Sairauden tai synnytyksen jälkeen alkaneet komplikaatiot. On suositeltavaa tunnistaa ja korjata ne ajoissa. Lisätietoa synnytyksen aiheuttamista komplikaatioista →

Mitä he ovat synnytyksen jälkeen kuukausittain?

Kun kuukausittain synnytyksen jälkeen tulee, on mahdollista huomata, että ne eroavat hieman ennen syntymää kuukausittain. Jos ennen syntymää tytön jaksot eivät olleet säännöllisiä, niin syntymän jälkeen ne tulevat säännöllisesti, viipymättä.

Kuukautiskierto kestää keskimäärin 28 päivää, mutta se voi vaihdella 21 päivästä 35 päivään. Kuukausittain kestää 3–6 päivää, joskus se voi nousta 8 päivään. Myös kuukautisten aikana kipu vähenee. Ja kuukausittain voi olla vähemmän tai enemmän runsaasti. Suurin määrä veren kuukautisten aikana vapautuu päivinä 1 ja 2. Ennen syklin palauttamista sinun pitäisi luopua tamponeista ja tyynyistä, joiden pinnalla on imukykyinen verkko.

Kun tarvitset lääkärin

Ota välittömästi yhteys lääkäriin seuraavissa tapauksissa:

 1. Kun imetyksen jälkeen 2 kuukauden kuluttua on kuukautisten viivästyminen.
 2. Kun kohdun alueella tuntuu vakavia kipuja.
 3. Kun veressä on suuria hyytymiä tai purkauksen väri on kirkkaan punainen.
 4. Kun kuukautisia seuraa voimakas haju.
 5. Kun raskas ja pitkäaikainen päästö on yli 7 päivää.

Jos aikaa ei ole edes yhden vuoden kuluttua synnytyksestä, älä paniikkia ja ole hermostunut. On parempi tulla tarkastelemaan gynekologiin ja selvittämään syyt, miksi on viivästyminen, ja aloittaa niiden poistaminen. Jos ongelmia ei ole, voit odottaa kuukautiskierron alkamista ja nauttia äitiydestä.

Yli vuosi ei ole kuukautisia synnytyksen jälkeen

Toipumisjakso on joskus viivästynyt. Jos vuosi ei ole kuukausittain synnytyksen jälkeen, tämä ei aina tarkoita patologiaa. Kauden aikana kuukautisten muutosten pituus, luonne, intensiteetti, kesto. Kun viitataan gynekologiin, se auttaa selvittämään muutoksen syyn purkauksen hajuun ja väriin.

Normaalit ja elvytysjakson ehdot

Haavan pinta puhdistetaan. Poistu prosessista, jossa palataan normaalin sisäisen kohdun kudoksen tilaan. Normaalisti tapahtuu 30-45 päivän kuluessa. Leikkauksen jälkeen aika nousee 3-4 kuukauteen arpien ja pitkäaikaisen paranemisen vuoksi.

Synnytyksen jälkeisen vastuuvapauden päättymisen ja syklin alkamisen välillä kestää vähintään kaksi viikkoa. Hormonitasojen palauttaminen tapahtuu kuukauden kuluttua syntymästä, jos imetystä ei ole. Luonnollisesta tai keinotekoisesta ruokinnasta riippuu kuukautisten saapuminen. Toisessa tapauksessa prosessi alkaa kuukauden kuluessa toimituksesta. Kun sekoitettu ruokinta on palautettu 4-6 kuukauden kuluttua.

Maito tuotetaan prolaktiinin vaikutuksesta. Aivolisäke estää munien kasvua, estrogeenitaso ei kasva. Naiset huomauttavat, että ei ole kuukausia vuodessa toimituksen jälkeen, kun ne syötetään kellon ajan. Tällä hetkellä sinun tulee käyttää säännöllisesti ehkäisyä. Siirtyminen seokseen johtaa kuukautisten alkuvaiheeseen seuraavien kahden kuukauden aikana. Ovulaatio tapahtuu, joten uusi raskaus voi ilmetä.

Jos enemmän kuin vuosi ei synny kuukausittain synnytyksen jälkeen, ensimmäinen purkautuminen on runsaasti, verihyytymiä. Jos tiiviste vaihdetaan joka tunti, on syytä ottaa yhteyttä gynekologiin. Seuraavat jaksot ovat normaaleja. Elvytysaste on nopeampi, jos nainen saa riittävästi unta, sukulaiset auttavat huolehtimaan lapsesta. Odotettava äiti syö oikein, synnytyksen ja masennuksen jälkeen ei ole mitään komplikaatioita.

Keisarileikkaus ei vaikuta palautumisaikaan. Kuukautiset toiminnot eivät välttämättä toipu pitkään ompeleen läsnäolon, pitkän paluun normaalin munasarjojen vuoksi. Lisähoitoa tarvitaan gynekologin vierailun jälkeen. Kuukautiset ovat runsaasti. Synnytyksen jälkeen he menettävät kolme kertaa enemmän verta.

Syyt kuukautisten puutteeseen imetyksen aikana

Imetys on luonnollinen prosessi, joka kestää keskimäärin noin vuoden. Joskus termiä pidennetään kahteen vuoteen. Monille ensimmäiset jaksot tulivat vuoden kuluttua syntymästä heti, kun imetys oli ohi. Kun imetys on tärkeää kokemusten puuttuessa, stressi. Perheen ongelmat johtavat maidon määrän vähenemiseen.

Kuukautisten puuttuminen liittyy hormonaalisen taustan epävakauteen. Kun sykli ei ole täysin toipunut, kesto muuttuu joka kuukausi. Se kestää 5-10 päivää. Kuukausittainen synnytyksen jälkeen ei tule yli vuoden takia lisääntymisjärjestelmän gynekologisia, kroonisia ja akuutteja sairauksia, komplikaatioita. Tämä sisältää uuden raskauden, jos nainen ei ole suojattu.

Kuukausi ei saa olla 1–18 kuukautta. Syötäväksi vuodeksi he menevät kerran epävakaan hormonaalisen taustan takia. Normaali tilanne pidetään, kun vuosi on kulunut synnytyksen jälkeen, mutta ajanjaksoja ei ole. Sykli palautuu, kun nainen lopettaa lapsen ruokkimisen kokonaan. Nopeaan toipumiseen on suuri todennäköisyys, jos yöllä ei ole rintojen kiinnitystä. Kuukausittainen niukkuus, kestää vähemmän kuin tavallisesti. Kun kuukausittainen imetys kestää yli vuoden, kuukautiskierto elpyy 10 viikon kuluessa sen päättymisestä.

Täydentävien elintarvikkeiden käyttöönotosta 6 kuukauden kuluttua ensimmäiset kuukautiset tulevat 8-9 kuukaudeksi. He voivat mennä, pysähtyä ja aloittaa uudelleen. Ei ole väliä, kuinka nainen synnytti luonnollisesti tai keisarinleikkauksella.

Menstruatiot eivät ole henkistä stressiä, kehon uupumusta hormonihoidon aikana. Syyt: epäsäännöllinen päivittäinen rutiini, unen puute, huono ruokavalio. Kun keinotekoinen ruokinta syntyy syntymästä, sykli elpyy puolentoista kuukauden kuluttua. Ovulaatio tapahtuu, uuden raskauden riski kasvaa.

Yhdistetty ruokinta vaikuttaa elpymisjaksoon kolmannen kuukauden kuluttua toimituksesta. Joskus termi on 4-6 kuukautta. Erota kuukautiskierroksesta ruokinta-ajan, purkauksen vahvuus. Prolaktiinin tuotanto vähenee, sen vaikutus munasarjoihin pysähtyy.

Uusi raskaus

Huolimatta siitä, että nainen imettää ja kuukautiskierto ei ole tullut, älä sulje pois uutta raskautta. Syöttäminen kysynnällä auttaa vähentämään sen esiintymisriskiä. Muista liittää joka ilta. Vältä vauvoja niin, että lapsi ei kiellä rintaa.

Oireet auttavat määrittämään raskauden alkamisen:

 1. rintojen arkuus ja nännit;
 2. kuukautisten puute;
 3. raskaus alavihassa;
 4. maun ja hajuominaisuuksien paheneminen;
 5. mieliala muuttuu usein;
 6. pahoinvointi;
 7. uneliaisuus;
 8. muutos lasten käyttäytymisessä.

Jos kuuden kuukauden kuluttua sykli ei ole tullut, tee raskaustesti. Se on 7–10 päivän kuluttua käsityksen jälkeen positiivinen. On olemassa useita skenaarioita. He jatkavat ruokkimista, poikasten vauvan rintamasta, sillä maidon maku ja johdonmukaisuus muuttuu. Toisessa raskauskolmanneksessa nesteen tuotanto vähenee, seos otetaan talteen.

Gynecologist suosittelee keinotekoisen ruokinnan käyttöä. Raskauden aikana hormonaaliset muutokset. Lisääntynyt prolaktiinitaso, oksitosiinitasot lisäävät keskenmenon riskiä. Lapsen suunnittelu on parempi kolmessa vuodessa. Keho toipuu, valmistautuu sikiön seuraavaan laakeriin.

Jos raskaus on imetysprosessissa, imettävällä äidillä on psyykkistä epämukavuutta. Vaikutus veren menetykseen edellisissä syntymissä. He huomauttavat vitamiinien ja mikroelementtien puutteesta, jotka ovat tarpeen vauvan tarpeisiin vastaavan korkealaatuisen rintamaidon tuottamiseksi. On hampaiden hajoamista, hiustenlähtöä. Uusi raskaus - tämä on ylimääräinen rasitus keholle.

komplikaatioita

Kun synnytyksen jälkeinen verenvuoto on patologinen, ei ole tarpeen odottaa muutamia syklejä. Epäsäännölliset kuukautiset vuoden kuluttua synnytyksestä tai äkillisen purkauksen lopettaminen viittaavat kohdun taipumiseen tai endometriitin kehittymiseen. Gynekologin apua tarvitaan, jos kuukausittaisten jaksojen välinen tauko on yli 3 kuukautta.

Heikko jakso, jossa on enemmän kuin kolme sykliä, on oire hormonaaliseen epätasapainoon, Sheehanin oireyhtymään. Jos munasarjojen patologia on, syklien väli on 2-4 kuukautta. Liiallinen verenvuoto osoittaa membraanien jäännösten esiintymistä kohdussa.

Kuukautisten keston ei pitäisi kestää yli 7–10 päivää. Ongelmat osoittavat heikkoutta ja huimausta. Kiinnitä huomiota vuotuisen purkauksen määrään syntymän jälkeen, värinmuutosta, kipua ja epämukavuutta vatsassa, kuumetta, epämiellyttävää hajua. Oireet alkavat infektiosta ja turvotuksesta. Tulehdussairauden yhteydessä havaitaan tiputtaminen ennen kuukautisia ja sen jälkeen.

Kandiaasia diagnosoidaan, jos kutinaa tuntuu emättimessä, ja purkautuu juustojen kanssa. Gynekologin apua tarvitaan, kun verenvuoto esiintyy kahdesti kuukaudessa yli kolmen jakson ajan. Väsymys ja heikko tunne viittaavat anemiaan.

Synnytysoireet ovat Sheehanin oireyhtymä. Se tapahtuu voimakkaalla verenvuodolla. Paine laskee, aivolisäkkeen solut kuolevat. Päärunko säätelee lisääntymisjärjestelmän toimintaa.

Gynekologi otetaan yhteyttä, jos sykli ei parane kahden kuukauden kuluessa ja ruokinta lopetetaan. Määritä väärinkäytösten syy yli kolme kuukautta, kipu, kuukautisten niukkuus tai runsas määrä. Kiinnitä huomiota kohdun kipuun, kirkas punainen väri, suurten hyytymien esiintyminen. Saniteettisäiliöiden vaihtaminen ei saisi tapahtua useammin kuin kerran kahdessa tunnissa.

Veren määrä riippuu. Normaali saanto on 50 - 150 ml. Patologia harkitsee vähemmän tai enemmän eritteitä. Syklin kesto muuttuu. Premenstruaalinen oireyhtymä on havaittavissa, jolle on ominaista ärtyneisyys, unettomuus. Nainen haluaa jatkuvasti syödä, huimausta, pahoinvointia. Premenstruaalisen kipun ulkonäkö ilmaisee kehon lukemattomuutta täydelliseen toipumiseen, tulehdusprosesseihin lantion ja voimakkaita kohtuun.

hoito

Naiset huomaavat, että vuosi syntymän jälkeen meni niukasti, mutta sykli on epäsäännöllinen. Stressi vaikuttaa elintärkeiden järjestelmien toimintaan. Nopea elpyminen edistää hyvää ravintoa. Yhdistä liikunta juomisen kanssa, syö hedelmiä, vihanneksia, lihaa, maitotuotteita. Gynekologi määrää vitamiinien lisäannoksen.

Tarvitset diagnoosin lantion tentin muodossa. Ne antavat verta, naarmuja, tehdä ultraääntä, lantion elinten CT. Vierailevat asiantuntijat anemian, kilpirauhasen sairauden, diabeteksen tunnistamiseksi. Käytä ei-hormonaalisia ehkäisyvalmisteita, kondomeja. Lepo päivällä. Luo tasapainoinen ruokavalio. Syö vihanneksia, lihaa, proteiinia, hedelmiä. Poistaa ruokavalion laihtuminen. Suunnittele päivä selvästi, anna täysi uni. Sääntöjen noudattaminen vähentää hermoston kuormitusta.

Määritä lääkehoito. Ole varovainen perinteisen lääketieteen ottamisessa. Mene usein ulkona, mene luontoon. On suositeltavaa käydä uima-altaassa, urheilussa. Keisarileikkauksen jälkeen tarvitset sukulaisten apua. Kun vatsakirurgia ei voi nostaa painoja, rajoitettu liike.

Oikea diagnoosi voidaan tehdä muiden kuukautiskierron palauttamiseen vaikuttavien tekijöiden poissulkemisen jälkeen. Sisäelinten kroonisilla sairauksilla on kielteinen vaikutus. Ensimmäinen korjaus tehdään, sitten käydään gynekologi. Raudanpuutteen anemian tapauksessa lääkkeet otetaan hemoglobiinitason verikokeen jälkeen. Osallistu endokrinologiin sulkemaan pois hyvänlaatuisia kasvaimia.

Normaalin kuukautisten toiminnan palauttaminen on avain naisten tulevaan terveyteen. Kaikki ongelmat, jotka liittyvät rikkomuksiin, ratkaistaan ​​gynekologin kanssa. Kuukauden sykli on monimutkainen prosessi, joka vastaa suunnittelusta. Palaa entiseen tilaansa vie aikaa. Synnytyksen jälkeisten suositusten noudattaminen auttaa välttämään komplikaatioita ja normalisoi nopeasti kuukautiset.

Imetän lapselle 10 kuukautta, miksi minulla ei ole vielä jaksoja

Lääkehoitojen kokonaismäärä synnytyksen jälkeisen jakson kahdeksan ensimmäisen päivän aikana saavuttaa 500-1400 g, niillä on tietty märehtyneiden lehtien haju.

Kun kohtu on hidastunut, kohdun eritys viivästyy, veren epäpuhtaus kestää kauemmin. Kun sisäinen nielu tukkeutuu verihyytymällä tai kohdun taivutuksen seurauksena, voi esiintyä lokian kerääntymistä kohdunonteloon - lohiometriin. Kohtuun kerääntynyt veri toimii ravintoaineena mikrobien kehityksessä, tällainen tila edellyttää hoitoa - kohdun käyttöä vähentävien lääkkeiden käyttö, tai kohdun peseminen.

Synnytyksen jälkeisenä aikana munasarjat muuttuvat merkittävästi. Corpus luteumin päiden käänteinen kehitys - rauhas, joka esiintyi munasarjassa raskauden aikana munan kohdalla, vapautui vatsaonteloon ja sitten lannoitettiin myöhemmin putkessa. Munasarjojen hormonaalinen toiminta palautuu kokonaan ja follikkelien kypsyminen - munat sisältävät vesikkelit - alkaa uudelleen. normaali kuukautiskierto palautuu.
Kuukautiskierron toipumisen ehdot

Suurin osa ei-imettävistä naisista syntyy 6-8 viikolla synnytyksen jälkeen, kuukautiset. Imettävillä naisilla ei yleensä ole kuukausia tai koko imetyksen aikana kuukautisia, vaikka joissakin niistä kuukautiset jatkuvat pian synnytyksen jälkeisen ajanjakson jälkeen eli 6–8 viikon kuluttua synnytyksestä. Täällä sinun ei pitäisi etsiä normaa tai patologiaa, koska kuukautiskierron palauttamisen ajoitus synnytyksen jälkeen jokaiselle naiselle on yksilöllinen. Tämä johtuu yleensä laktaatiosta. Tosiasia on, että synnytyksen jälkeen naisen kehossa syntyy prolaktiinihormonia, joka stimuloi maidontuotantoa naaraskehossa. Samanaikaisesti prolaktiini estää hormonien muodostumista munasarjoissa ja estää siten munan kypsymisen ja ovulaation - munan vapautumisen munasarjasta.

Jos vauva on täysin imetetty, eli se ruokkii vain äidinmaitoa, äidin kuukautiskierto palautuu usein täydentävän ruokinnan alkamisen jälkeen. Jos vauva sekoitetaan ruokintaan, toisin sanoen rintamaidon lisäksi vauvan annokseen sisältyy seoksia, kuukautiskierto palautuu 3-4 kuukauden kuluessa. Keinotekoisella ruokinnalla, kun vauva saa vain maitovalmisteita, kuukautiset palautetaan pääsääntöisesti toisen kuukauden kuluttua syntymästä.
Ensimmäiset kuukautiset synnytyksen jälkeen

Mikä on syy siihen, miksi naisella ei ole jaksoja vuoden kuluttua synnytyksestä

Tilanne, jossa synnytyksen jälkeinen vuosi ei ole kuukausittain, on monille nuorille äideille tuttu. Syklin palauttaminen ja kuukautisten paluu tapahtuu asteittain. Palautus normaalialueelle 2 kuukaudesta useisiin vuosiin.

Yleistä tietoa

Kuukausittainen elpyminen on hormonaalista prosessia. Tärkeimpiä syitä, joiden vuoksi naisella ei ole kuukausittaista jaksoa synnytyksen jälkeen, tulisi sisällyttää hormonaaliseen sopeutumiseen ja imetysjakson kulkuun.

Lisäksi kuukautisten puuttuminen voi varoittaa, että naisen täytyy pian synnyttää. Uuden raskauden alkaminen ei ole harvinaista vanhemman lapsen imettämisen taustalla.

Muita vakavia viivästyksiä aiheuttavia tekijöitä ovat seuraavat:

 • päivän hallinnan piirteet;
 • nuoren äidin ruokintatottumukset;
 • unen naisten kesto ja laatu.

On nuori äiti vain terveellistä ruokaa, ruokavalion pitäisi olla tasapainoinen. Lepotila on toivottavaa paitsi yöllä, mutta päivän aikana. Et voi huolehtia ja olla hermostunut, ja kaikki synnytyksen jälkeen alkaneet sairaudet tulee hoitaa välittömästi.

Silmukan palautus

Nuorilla äideillä, jotka imettävät vastasyntyneitä, "kriittisten päivien" alkaminen kuuluu neljästoista - kuudentoista kuukauden ajan. 7%: lla äideistä kuukausittaista elpymistä havaitaan kuuden ensimmäisen kuukauden aikana. 37 prosentissa naisista tämä prosessi tapahtuu vasta seitsemän kuukauden tai vuoden kuluttua. 22–24 kuukauden kuluttua kuukautiskierto palautuu noin puolelle nuorista äideistä, ja 8 prosentilla naisista tämä prosessi alkaa vasta kahden vuoden kuluttua.

Imetys

Hormonitasojen palauttamisessa on erittäin tärkeää, että imetys on läsnä tai ei. Joillakin naisilla on oireita laktaalisesta amenorrheasta. Tämä diagnoosi tehdään, kun kuukautiset puuttuvat puolen vuoden kuluttua.

Ei ole syytä huolehtia siitä, että kriittisten päivien "viivästyminen" puolen vuoden ajan tapahtuu melko luonnollisista, fysiologisista syistä.

”Kriittisten päivien” varhainen saapuminen johtuu nuoren äidin kehon yksilöllisistä ominaisuuksista. Paljon riippuu aivolisäkkeen aktiivisuudesta, joka on vastuussa "imetyshormonin" vapautumisesta.

Kun keinotekoinen ruokinta

Kun vastasyntynyt vauva on ”keinotekoinen taiteilija”, kuukautiset voivat palata välittömästi kohdun limakalvon palauttamisen jälkeen. Lochia pysähtyy ensin, mutta normaalin vaihtumisprosessin kesto vaihtelee puolitoista neljästä viiteen kuukauteen.

Jos kohdun verenvuodon oireita ei esiinny, paikan häviämisen jälkeen tapahtuva purkaus voidaan katsoa johtuvan kuukausittain standardista. Tämä ilmiö esiintyy harvoin. Se on havaittavissa 3-4 kuukautta lapsen syntymän jälkeen.

Jos nainen, joka on onnistunut saamaan vauvan turvallisesti, huomasi, että keinotekoisella ruokinnalla ei ole ”kriittisiä päiviä” yli neljän kuukauden ajan, hänen on välittömästi pyydettävä apua lääkäriltä.

Sekoitettu ruokinta

Kun sekoitetaan ruokinta, kuukautiset palautuvat yleensä kuuden kuukauden kuluessa. On mahdollista odottaa niiden esiintymistä ennen imetysajan päättymistä vasta täydentävien elintarvikkeiden käyttöönoton jälkeen. Joskus elpymisjakso havaitaan kolmannen tai neljännen kuukauden kuluttua lapsen syntymästä maailmaan, mutta joidenkin naisten on odotettava kuukautisten saapumista 12 kuukauden kuluessa.

Tällaiset ajoituksen vaihtelut selittyvät imetyksen päättymisajankohtana. Prolaktiini - hormoni, joka vastaa maidon muodostumisesta - tuotetaan niin kauan kuin vauva syö sitä. Mitä myöhemmin hänen äitinsä on suorittanut ruokintaprosessin, sitä kauemmin kuukautiset eivät tapahdu.

Ominaisuudet kuukausittain synnytyksen jälkeen

"Kriittiset päivät", jotka syntyvät päätöslauselman jälkeen taakasta, eroavat hieman normaalista kuukautiskierroksesta. Jos aikaisemmin he eivät olleet säännöllisiä, niin vauvan syntymän jälkeen he todennäköisesti tulevat viipymättä. Verenvuodon kesto voi nousta kahdeksan päivää, ja kivun oireyhtymä on usein jonkin verran pienentynyt.

Nuori äiti on suositeltavaa kuulla lääkärin kanssa tällaisissa tapauksissa:

 • kivun oireyhtymällä kohdun alueella;
 • terävien epämiellyttävien eritteiden "maku";
 • liikaa päästöjä, jotka kestävät yli viikon.

Lääkärille tulee kiire ja siinä tapauksessa, että "vaarallisia päiviä" ei tapahdu 60 päivän kuluttua imetyksen päättymisestä. Oireet, kuten suurten hyytymien ilmaantuminen tai kirkkaan punainen purkaus, voivat olla merkki vaarallisesta sairaudesta.

Mitä tehdä

Joskus naiset viedään lääkärin puoleen ja valittavat kuukautisten puuttumisesta viidestä seitsemään kuukauteen. Samalla he ovat keinotekoisten lasten äitejä. Tämä oire varoittaa usein hormonaalisista häiriöistä.

Imettävät äidit kokevat joskus heikentyneen immuniteetin, mikä on myös syynä myöhäiseen kuukautiseen. Rintamaidolla lapsi saa vitamiineja, ja samalla riski äidille "noutaa" yksi tai toinen sairaus kasvaa merkittävästi.

Usein naisilla on kohdun putkien polystystisiä tai tukkeumia tulehdussairauksien läsnä ollessa. Nämä olosuhteet eivät ainoastaan ​​aiheuta kuukautiskierron epäonnistumista, vaan johtavat usein hedelmättömyyteen.

Negatiivisten seurausten välttämiseksi nuoren äidin on suoritettava terveystarkastus välittömästi paikkojen lopettamisen jälkeen. Toinen vierailu lääkäriin on suositeltavaa imetysajan päätyttyä. Tarvittaessa lääkäri voi suositella hormonien testausta.

Hoitoon liittyy lähes aina lääkkeiden määräämistä. Perinteisen lääketieteen keinoihin tulisi suhtautua varoen. Etu voi tuoda ja erityinen ruokavalio. Lisäksi nuoren äidin tulisi harkita päivittäistä rutiiniaan, mennä ulos pidempään ja useammin ulkona. On suositeltavaa aika ajoin mennä luontoon. Jos ulkona on kesä, ja sää on lämmin, uinti avomerellä on sallittua. Harjoituksen vahvistaminen, jos lapsen syntyminen tapahtui alle kuusi kuukautta sitten, ei ole toivottavaa.

Kaikkien hoitojen on oltava täysin lääkärin valvonnassa. Jos hoito aloitettiin ajoissa, kuukautiskierto palautuu kahden tai kolmen kuukauden kuluessa.

10 kuukautta syntymän jälkeen ei ole kuukautisia

Aiheeseen liittyvät ja suositellut kysymykset

1 vastaus

Hakusivusto

Entä jos minulla on samanlainen, mutta erilainen kysymys?

Jos et löytänyt tarvittavia tietoja tähän kysymykseen annettujen vastausten joukosta tai ongelma on hieman erilainen kuin esitetyn, yritä esittää lisäkysymys samalta sivulta, jos se on pääkysymyksessä. Voit myös esittää uuden kysymyksen, ja jonkin aikaa meidän lääkärimme vastaavat siihen. Se on ilmainen. Voit myös etsiä tarvittavia tietoja vastaavissa kysymyksissä tällä sivulla tai sivuston hakusivulla. Olemme erittäin kiitollisia, jos suosittelet meitä ystävillesi sosiaalisissa verkostoissa.

Medportal 03online.com hoitaa lääkärin kanssa lääkärin kanssa käydyt lääketieteelliset neuvottelut. Täältä saat vastauksia kentänne todellisista harjoittajista. Tällä hetkellä sivustolla on neuvoja 45 alueesta: allergologi, venereologi, gastroenterologi, hematologi, geneettikko, gynekologi, homeopaatti, ihotautilääkäri, lasten gynekologi, lasten neurologi, lasten neurologi, lasten endokrinologi, ravitsemusterapeutti, immunologi, infektiologi, lasten neurologi, lastenlääkäri, lasten endokrinologi, dietologi, immunologi, lastenlääkäri, lastenlääkäri, lastenlääkäri puheterapeutti, Laura, mammologi, lääkäri, narkologi, neuropatologi, neurokirurgi, nephrologist, onkologi, onkologi, ortopedinen kirurgi, silmälääkäri, lastenlääkäri, plastiikkakirurgi, prokologi, psykiatri, psykologi, pulmonologi, reumatologi, seksologi-andrologi, hammaslääkäri, urologi, apteekki, fytoterapeutti, flebologi, kirurgi, endokrinologi.

Vastaamme 95,36 prosenttiin kysymyksistä.

Tervetuloa! Synnytyksen jälkeen minulla ei ole aikoja, lapsi on lähes 11 kuukautta..

Tervetuloa! Synnytyksen jälkeen minulla ei ole aikoja, lapsi on lähes 11 kuukautta. Tämä on minun toinen syntymäni. Ensimmäisen lapsen kanssa jaksot alkoivat 10 kuukaudella. Onko tämä normaalia? Kuinka kauan kuukautisten puuttuminen synnytyksen jälkeen on yleensä sallittua?

Asiantuntijan vastaus

Menstruatiot saattavat puuttua koko imetysjaksosta (valitettavasti et ilmoittanut, oletko imettämässä tai ei). Imetysjakson päättymisen jälkeen kuukautiskierto palautuu 3–6 kuukauteen. Mutta älä unohda, että tänä aikana voi esiintyä raskautta, ja jotta vältetään ei-toivottu raskaus, on välttämätöntä valita ehkäisymenetelmät.

Ei kuukausittain 10 kuukautta toimituksen jälkeen

Viesti miledi1206 »Thu 19. huhtikuuta 2012 10:44

Viesti MomKsyushkiKristiushki »Thu 19.4.2012 10:58

Igyangan viesti »Ma 23. huhtikuuta 2012 19:40

Post kis-kis-kisunja »Ma 23. huhtikuuta 2012 23:56

Viesti lesna »ke 25. huhtikuuta 2012 08:04

Viesti mama_mijky »pe 28. syyskuuta 2012 14:07

Viesti Lusha »Pe 28.9.2012 18:18

Viesti mama_mijky »pe 28. syyskuuta 2012 21:52

Viesti Lusha »Pe 28.9.2012 22:03

Viesti mama_mijky »pe 28. syyskuuta 2012 23:03

Viesti Marfushenka Dushenka »Pe 19.10.2012 21:31

Viesti mama_mijky »la lokakuu 20, 2012 00:42

Tytöt, odottivat) 09/15 päättivät GV: n, 10.10 alkoi. Ei kivulias, kaikki, kuten aina. Hurraa!

Tytöt synnytyksen jälkeen 10 kuukautta on kulunut, ei ole kuukausia, kun vartijoita ei ole.

Tytöt, synnytyksen jälkeen, ovat kuluneet 10 kuukautta, ei ole kuukausia, milloin minun pitäisi alkaa huolehtia siitä, etteivät ne ole?

Kaikki on normaalia, jos sinulla on suojattu PA, joillakin niistä on kuukausittain jaksoja vuodessa)

Odota, kuten imetys.

Raskaus on suljettu pois. Tarvitsetko todella joitakin pillereitä juotavaksi, jotta sykli palautuu?

Gynecolus puhui minulle, joka kuukausi tulla käymään, kunnes kuukauden solut tulevat.

nipple6289, miksi? No tämä voi mennä hulluksi joka kuukausi!

Miten heittää heittää.

Huomautus: huijata, jos syötän jopa 3 vuotta)) odota kolme?)))

Geodesia197503, ei, hyvin, tämä on epätodennäköistä)) vain huoli heidän poissaolostaan ​​ei ole sen arvoista. Mutta se on suojattava.

Joten ei tule raskaaksi gv. On tarpeen syöttää kysyntää, ei antaa mitään, jopa vettä, paitsi maitoa, ei anna tuttiä, soveltaa rintaan ei ruokintaan, vaan olla alttiina ja varmasti ruokkia yöllä useita kertoja. Jos vähintään yksi tuote on rikki, voit tulla raskaaksi ja gv: lle.

 • nuclide6644
 • 27. huhtikuuta 2015
 • 01:15

geodesy197503, mutta silti odottaa lääkärin olevan rauhallinen. Myös miten hän lopetti ruokinnan 2 viikon kuluttua

 • tome_vanderbilt
 • 27. huhtikuuta 2015
 • 05:50

Iloitse, ettei sinulla ole niitä. Minulla on 2 kuukautta juuri toimituksen jälkeen. Myös guv

 • nipple6289
 • 27. huhtikuuta 2015
 • 10:22

bergman, saman raskauden aikana, että he juoksivat

Imetän lapselle 10 kuukautta, miksi minulla ei ole vielä jaksoja

Imetän lapselle 10 kuukautta, miksi minulla ei ole vielä jaksoja

  En ole ollut vuoden kuluttua ensimmäisen syntymän jälkeen ja toisen jälkeen 4 kuukauden kuluttua

Menin vuodessa

Tulin 7 kuukauden kuluttua. prolaktiini estää munien kypsymistä ja ovulaatiota

on normaalia, että he eivät ole vielä siellä, jotkut heistä ovat yli vuoden, arvostavat tätä aikaa, kunnes he ovat siellä.

Istukan erottamisen ja syntymän syntymisen jälkeen kohdun limakalvo on haavan pinta. Kohdun sisäpinnan palauttaminen päättyy yleensä kymmenennen päivän päivänä 9, kohdun limakalvon palauttaminen 67. viikolla ja istukan alueen alue 8. päivänä viikon kuluttua synnytyksestä. Parannetaan kohdun sisäpintaa, synnytyksen jälkeinen paikoitus. Niiden luonne synnytyksen jälkeisen jakson aikana muuttuu. Lochian luonne synnytyksen jälkeisen jakson aikana muuttuu kohdun sisäpinnan puhdistus- ja parantumisprosessien mukaisesti:
Lochian ensimmäisinä päivinä yhdessä kohdun sisävuoren hajoavien hiukkasten kanssa on merkittävä veren sekoitus;
34. päivästä alkaen Lochia hankkii verisen vaaleanpunaisen kellertävän nesteen luonteen;
10. päivään mennessä lokiasta tulee kevyt, nestemäinen, ilman veren sekoittumista, niiden määrä vähitellen vähenee;
3. viikolta ne ovat niukkoja (sisältävät liman kohdunkaulan kanavasta);
viikolla 56 poistuminen kohdusta pysähtyy.

Syntymän jälkeisen jakson ensimmäisten 8 päivän aikana kokonaislukumäärä on 5001400 g, niillä on erityinen märehtyneiden lehtien haju.

Kun kohtu on hidastunut, kohdun eritys viivästyy, veren epäpuhtaus kestää kauemmin. Jos sisäinen nielu tukkeutuu verihyytymällä tai kohdun taivutuksen seurauksena, lohiometrin kohdunonteloon voi muodostua lochia. Kohtuun kerääntynyt veri toimii kasvualustana mikrobien kehittymiselle, mikä edellyttää sellaisten lääkkeiden käytön hoitoa, jotka vähentävät kohtua tai yhdessä sen kanssa.

Synnytyksen jälkeisenä aikana munasarjat muuttuvat merkittävästi. Rintakehän rintalastan käänteinen kehitys, joka oli olemassa munasarjassa munasarjassa, vapautui vatsaonteloon ja sitten lannoitettiin myöhemmin putkessa. Munasarjojen hormonaalinen toiminta on täysin palautettu ja munia sisältävien vesikkeleiden follikkelien kypsyminen alkaa uudelleen, so. normaali kuukautiskierto palautuu.
Kuukautiskierron toipumisen ehdot

Useimmille imettäville naisille kuukautiset ilmenevät 68. viikolla synnytyksen jälkeen. Imettävillä naisilla useimmiten kuukautisia ei tapahdu useita kuukausia tai koko imetysjakson ajan, vaikka joissakin niistä kuukautiset jatkuvat pian synnytyksen jälkeisen ajan, eli 6–8 viikon kuluttua synnytyksen jälkeen. Täällä sinun ei pitäisi etsiä normaa tai patologiaa, koska kuukautiskierron palauttamisen ajoitus synnytyksen jälkeen jokaiselle naiselle on yksilöllinen. Tämä johtuu yleensä laktaatiosta. Tosiasia on, että synnytyksen jälkeen naisen kehossa syntyy prolaktiinihormonia, joka stimuloi maidontuotantoa naaraskehossa. Samanaikaisesti prolaktiini estää hormonien muodostumista munasarjoissa ja estää siten munan kypsymisen ja ovulaation, munan vapautumisen munasarjalta.

Jos vauva on täysin imetetty, eli se ruokkii vain äidinmaitoa, äidin kuukautiskierto palautuu usein täydentävän ruokinnan alkamisen jälkeen. Jos lapsi on sekoitettu ruokintaan, toisin sanoen rintamaidon lisäksi vauvan annokseen sisältyy seoksia, kuukautiskierto palautuu 34 kuukauden kuluttua. Keinotekoisella ruokinnalla, kun vauva saa vain maitovalmisteita, kuukautiset palautetaan pääsääntöisesti toisen kuukauden kuluttua syntymästä.
Ensimmäiset kuukautiset synnytyksen jälkeen

Ensimmäiset kuukautiset synnytyksen jälkeen ovat todennäköisemmin anovulatoivia: follikkelia (munan sisältävä injektiopullo) kypsyy, mutta ovulaatio ei johda munan vapautumiseen munasarjasta. Follikkelia kehittyy käänteisessä kehityksessä, ja tällöin alkaa kohdun limakalvon hajoaminen ja hylkääminen, kuukautiskierron alkaminen. Tulevaisuudessa ovulaatioprosessi jatkuu ja kuukautisetoiminto palautuu kokonaan. Ovulaatio ja raskaus voivat kuitenkin esiintyä ensimmäisten kuukausien aikana.

ja ehkä seuraava matkalla. lapsi.

 • Poikani on vuosi ja kolme kuukautta vanha, minä imetän. Iloita! Olen iloinen
 • Koska syöt. Hormoni prolaktiini on kohonnut.

  Tyttäreni vuodessa ja kolmessa vuodessa ei ollut kuukautisia.
  Olen edelleen ruokkimassa poikaa, aloitti kirjaimellisesti äskettäin, eli vuosi ja 8 ei ollut.