Moodin muutokset ja masennus vaihdevuosien (vaihdevuosien) aikana

Tutkimukset ovat osoittaneet, että vaihdevuodet eivät itsessään vaikuta fyysisen tai psyykkisen tilan heikkenemiseen.

Todettiin, että 45–64-vuotiaiden vaihdevuosien naiset kärsivät masennuksesta paljon harvemmin kuin nuorempien naisten. Lisäksi naisten vaihdevuosien elämän tärkeimmät jännitykset johtuvat useimmiten naisen ja sukulaisen välisten suhteiden ongelmista sekä muista syistä, jotka eivät liity vaihdevuosiin.

Esimerkiksi noin 25% vaihdevuosien naisista pitää huolehtia vanhusta sukulaisesta, joka joidenkin tutkimusten mukaan johtaa stressiin. He tutkivat joukkoa vaihdevuosien terveitä naisia, jotka eivät tarvinneet lääketieteellistä hoitoa, ja totesivat: ”Useimmille naisille vaihdevuodet eivät ole lainkaan epämiellyttäviä ilmiöitä. Periaatteessa se on mytologiaa. On todettu, että vain 2–3% naisista tutkimuksessa pahoitteli, että heidän lisääntymisikä oli ohi. Tämän tutkimuksen ainutlaatuinen piirre on se, että se toteutettiin naisten mukana, jotka eivät tarvinneet hoitoa. Tietenkin monilla lääkäreillä oli kielteinen mielipide vaihdevuodesta, osittain siksi, että he näkivät vain naisia, jotka tulivat heille valmisteita koskeviin valituksiin.

Samalla vaihdevuodet ovat ajanjakso, jolloin voimme vihdoin käsitellä kaikkia keskeneräisiä ongelmia, jotka ovat kertyneet koko edellisen puoliskon aikana. Voimme täysin polttaa sen, mitä emme päätyneet kokemaan, lopettakaa kurssi yliopistossa, että kaikki kädet eivät päässeet loppuun tai kärsimään siitä, että he eivät synny toista lasta tai eivät synnyneet ollenkaan.

Näyttää siltä, ​​että olemme menossa alas kellariin ja löydämme siellä paljon laatikoita, laatikoita ja meidän on selvitettävä, mikä on niiden sisällä ja heitä kaikki tarpeettomat. Jos nainen haluaa käsitellä hänen keskeneräisiä ongelmia ja hänellä on vähemmän vaihdevuosien oireita. Hän ymmärtää, että nämä oireet ovat hänen sisäisen järjestelmänsä merkkejä siitä, että hänen olisi kiinnitettävä huomiota tiettyihin elämänsä jaksoihin.

Mielialan muutosten ja masennuksen hoito vaihdevuosien (vaihdevuosien) aikana

Kun nainen haluaa ratkaista elämänsä ratkaisematta olevat emotionaaliset ongelmat, hän ei usein tarvitse mitään hoitoa mielialan muutoksille. Ravitsemuksen ja liikunnan parantaminen tekee usein ihmeitä. Monet masentuneista naisista seurasivat ruokavaliota, jossa oli niin vähän rasvaa, että heillä ei ollut tarpeeksi aineita elimistössä, jotka olivat tarpeen aivojen selviytymiseksi masennuksesta.

Muut naiset tarvitsevat fyysistä tukea hormonitoimintaa, energiaa ja emotionaalisia järjestelmiä käyttäen estrogeenikorvaushoitoa, homeopatiaa, akupunktiota ja muita lähestymistapoja. Lääkevalmistajista remifemin voi auttaa lievittämään näitä oireita. Kuten on osoitettu, ashberry St John (Hypericum perforatum) auttaa myös paljon kohtalaista ja kohtalaista masennusta, jonka ansiosta monet naiset voivat tehdä ilman muita masennuslääkkeitä. Etsi standardoitua 0,3% lääkettä. Tämän laitoksen annos on 300-330 mg kolme kertaa päivässä aterioiden kanssa.

Hormonikorvaushoito johtaa joidenkin naisten masennuksen paranemiseen, eikä se aiheuta vaikutusta muissa. Jokainen tapaus on otettava huomioon potilaan koko lähestymistavan kannalta parhaan hoidon määrittämiseksi.

Sekoitetut ajatukset vaihdevuosien (vaihdevuosien) aikana

Monet naiset kuvaavat vaihdevuosien jälkeisiä muutoksia heidän ajatteluprosessissaan. Hämmentyneitä ajatuksia kuvataan useimmiten kyvyttömyydestä pohtia johdonmukaisesti kysymystä, tämä on normaali prosessi, joka johtuu itserajoittumisen tarpeesta. Kyvyttömyys käyttää vasenta pallonpuoliskoa tai älyäsi suorittaisi tällaisen yksinkertaisen tehtävän täyttämällä kuitin tai kirjoittamisen järjestäjälle. Tämä on kaikkialla. Monet ovat helpottuneet selvittämään, että tämä on normaalia, koska he pelkäävät, että heillä on Alzheimerin tauti. Mitään tosiasiat eivät tue yhteistä myyttiä, jonka mukaan naiset ja miehet menettävät yleensä muistinsa tai joutuvat hulluuteen, kun he ovat ikääntyneet.

Tämä on tila, jossa olemme väliaikaisesti irrotettu etupuolisten aivojen lohkoista, sen osasta, joka vastaa järkevästä, lineaarisesta ja johdonmukaisesta ajattelusta tulevaisuudessa. Olemme tällä hetkellä iloisia, että ajattelemme vain sydämemme kanssa. Jos annamme tämän prosessin sujuvasti, älä taistele sitä, pidä sitä toiminnon rikkomisena, se voi olla aloitteen aloittaminen täysin uudelle tavalle havaita maailma, paljon intuitiivisempi tapa. Monille naisille on mahdollisuus ilmaista itsensä taiteessa, kirjallisuudessa, veistoksessa, jos heille annetaan tämä "puuvillapään" tila, joka vie ne pois maailmasta, jossa hyvin järjestetyt älysäännöt:

Miten selviytyä vaihdevuodesta ja säästää hermoja ja muistia?

Mielialan ja muistin ongelmien vaihtelu vaihdevuosien oireina

Lääketieteen tohtorin professori Svetlana Yurenevan mukaan naisten kehon dramaattisin rakenneuudistus tapahtuu kaksi vuotta ennen vaihdevuosien alkua ja kahden ensimmäisen vuoden aikana. Tällöin follikkelia stimuloivan hormonin (FSH) pitoisuus kasvaa dramaattisesti ja samanaikaisesti progesteronin ja estrogeenin taso pienenee muodostaen eräänlaisen "sakset" 1.
Kun vaihdevuosia esiintyy, näillä hormonaalisilla muutoksilla on vakava vaikutus psyko-emotionaaliseen tilaan. Joskus emme tunnista itseämme: ärtyneisyys ilmestyy, merkki "pilaa", selittämättömät muutokset mielialan työtovereissa ja kotitalouden jäsenissä. Tunteet eivät ole hallittavissa: aamulla päivä tuntuu hyvältä, ja keskipäivällä selittämättömät kaipausrullat. Ja mikä on vieläkin pelottavampaa, tuntuu siltä, ​​että olemme ikääntymässä typerämpiä: voimme unohtaa esimiestemme tärkeät ohjeet tai puhuessamme kokouksessa sekoittaa sanat selittämättömän "epäonnistumisen" takia muistissa.

Kun vaihdevuosia esiintyy, hormonaaliset muutokset vaikuttavat vakavasti psyko-emotionaaliseen tilaan. Joskus emme tunnista itseämme: ärtyneisyys ilmestyy, merkki "huononee", selittämättömät muutokset mielialan työtovereiden kollegoissa ja kotitalouksissa

Aivojen kemia ja hormonit vaihdevuosien aikana

Tosiasia on, että naishormonien estrogeenin ja progesteronin reseptorit sijaitsevat aivojen eri alueilla ja pystyvät vaikuttamaan neurotransmittereihin (kemikaalit, jotka välittävät tietoa yhdestä neuronista toiseen).

Neurotransmitterit ohjaavat seuraavia prosesseja:

 • mieliala ja henkinen toiminta;
 • keskittyminen ja muistaminen;
 • kylläisyys ja nälkä;
 • unelma.

Estrogeeni ja progesteroni vaikuttavat kahteen tunnetuimmista neurotransmittareista, jotka ovat vastuussa neuropsykiatrisesta tilasta - serotoniini ja noradrenaliini (jotka samanaikaisesti ovat myös hormoneja).

Norepinefriiniä kutsutaan myös "stresshormoniksi". Se aktivoi sympaattisen hermoston ja muodostaa henkilön vastauksen kriittisissä tilanteissa ("osuma tai juosta"). Se on noradrenaliini, joka saa meidät energisiksi ja kannustaa toimintaan, "hallitsee" säveltymämme ja auttaa meitä kiinnittämään huomiota, vähentää pelkoa ja mobilisoitumista vaarallisissa hetkissä, säätelee mielialaa ja antaa voimaa. Mutta noradrenaliinin puute uhkaa meitä tylsyyden ja apatian kanssa.

Naiskehon dramaattisin rakenneuudistus tapahtuu kaksi vuotta ennen vaihdevuosien alkamista ja postmenopausin kahden ensimmäisen vuoden aikana. Tällöin follikkelia stimuloivan hormonin (FSH) pitoisuus kasvaa dramaattisesti ja samanaikaisesti progesteronin ja estrogeenin taso pienenee muodostaen eräänlaista "saksia"

Serotoniini vaikuttaa myös tunnelmaan ja emotionaaliseen harmoniaan. Esimerkiksi sen puutteen seuraukset ovat epätasapaino positiivisten ja negatiivisten tunteiden välillä (psykologit pitävät tätä epätasapainoa tärkeimpänä syynä masennukseen). Yleensä sitä kutsutaan ”onnen hormoniksi”, mutta tämä ei ole aivan oikea määritelmä. Se ei tuo positiivisia tunteita, mutta se vähentää herkkyyttä negatiivisille. Serotoniini on "tukihormoni": ilman sitä noradrenaliini ja dopamiini eivät voi täysin toimia. Puhuminen dopamiinista. Moottoritoiminta, uuden tiedon oppimisen ilo, tehdyn työn ilo - tämä on hänen "ansioitaan".

Kuten huomaatte, kaikki kehossa oleva osa on yhteydessä toisiinsa: neurotransmitterien koordinoitu toiminta pitää kaikki hermojärjestelmän toiminnot tasapainoisessa tilassa. Kuitenkin naisten sukupuolihormonien määrän vähenemisen seurauksena vaihdevuosien aikana luonnollinen tasapaino on häiriintynyt ja tämä johtaa psykologisiin ja kognitiivisiin häiriöihin.

Vaihdevuosien vasomotoriset oireet naisilla 45 - 50 vuoden kuluttua - masennuslääkärit

Kuumat aallot ja yöhikoilu ovat naisten tunnetuimpia vaihdevuosien oireita. Nämä menopausaalisen oireyhtymän vasovegetatiiviset ilmenemismuodot liittyvät verisuonten heikentymiseen. Kansainväliset tutkimukset ovat osoittaneet, että kuumien aaltojen esiintymistiheys vaihdevuosien aikana voi olla merkki masennuksen diagnoosista. Illinoisin yliopiston professori ja Kansallisten vaihdevuosien yhteiskunnan (USA) presidentti Pauline Maki 2 puhuivat tästä kaikessa venäläisessä konferenssissa gynekologisesta endokrinologiasta ja vaihdevuodesta.

Ovanian ikääntymistä koskevien Penn-munasarjan ikääntymisen tutkimuksen tulosten perusteella professori väitti, että tällaiset vaihdevuodet, kuten vasomotoriset oireet, kaksinkertaistavat masennuksen riskin. Asiantuntijaryhmä havaitsi vasomotoristen ongelmien riippuvuuden vaihdevuosien aikana ahdistuneisuushäiriöistä naisilla. Toisin sanoen, usein huuhtelun tulisi olla signaali potilaalle ja hänen lääkärilleen kiinnittää erityistä huomiota psyko-emotionaaliseen palloon ja aloittaa hoito mahdollisimman pian. Päinvastoin, jos potilaalla on vaihdevuosia, joka liittyy lisääntyneeseen ahdistuneisuuteen, sitten muutaman vuoden kuluttua todennäköisesti esiintyy vakavia maljakko-kasvullisia oireita.

Tutkimustiedot vahvistavat: dementian riski on lähes puolittunut, kun nainen saa hormonihoitoa estrogeeniä sisältävillä lääkkeillä

Estrogeenit vaihdevuodet parantavat mielialaa

Professori Pauline Maki esitti todisteita siitä, että hormonaalinen estrogeenihoito voi vaihdevuosien aikana auttaa tehokkaasti masennusoireita sairastavilla potilailla ja niillä, joilla on kliininen diagnoosi masennuksesta. Esimerkiksi KEEPS (Kronos Early Estrogen Prevention Study) -tutkimus, joka osoitti: 70% naisista, jotka saivat estradiolia (estrogeeniryhmän hormoni), tulivat perimenopausaalisesta masennuksesta. On erittäin tärkeää aloittaa vaihdevuosien hoito ja psyko-emotionaalisten häiriöiden ennaltaehkäisy mahdollisimman pian - eli hormonaalisen säätövaiheen aikana. On osoitettu, että yli 65-vuotiailla naisilla estrogeenin ottaminen ei tuo toivottua vaikutusta 3.

Hormonihoito estrogeenillä vaihdevuosien aikana auttaa tehokkaasti masennusta sairastavilla potilailla ja niillä, joille on diagnosoitu masennus. Tämä tapahtuu kuitenkin vasta, kun hoito aloitettiin hormonaalisen säätelyn varhaisessa vaiheessa.

Vaihdevuodet: heikentyneet kognitiiviset prosessit

Toinen aivojen näkökohta, joka liittyy naisen vaihdevuosiin, on kognitiivinen (ts. Kognitiivinen) funktio. Nykyään estrogeenin suojaavat vaikutukset aivoihin ovat hyvin tutkittuja. Esimerkiksi estetään solukuolema hippokampuksessa, aivojen alue, joka vastaa:

 • tunteiden muodostuminen;
 • muistin konsolidointi (lyhytaikainen ja pitkäaikainen siirtyminen);
 • huomion säilyttäminen;
 • avaruusmuisti (ympäröivän tilan muistaminen).

Vaihdevuosien jälkeen naaras-aivot menettävät tarvittavan suojan sille, mikä johtaa kognitiivisten toimintojen sammumiseen. On olemassa kokeellisia todisteita siitä, että Alzheimerin taudin muutoksiin liittyy estrogeenitasojen puute 4. On myös todettu, että estrogeenipuutos ilmenee:

 • heikentynyt kyky suunnitella,
 • henkisen suorituskyvyn heikkeneminen;
 • nopeuden menetys huomioiden vaihtamisessa.

Hormonikorvaushoito vaihdevuodet palauttavat ajatuksen selkeyden.

On tunnettua, että estrogeenipitoiset hormonaaliset lääkeaineet aktivoivat hippokampuksen - aivojen alueen, joka kärsii aluksi Alzheimerin taudin kehittymisestä. Biologisen psykologian professori Loughborough Universityn (Yhdistynyt kuningaskunta) kansallisessa urheilu-, liikunta- ja terveystieteiden tiedekunnassa, Eef Hogervorst, joka puhui Kaliningradin tieteellisessä konferenssissa, jakoi kollegoidensa kanssa havainnointitutkimuksen tiedot. Brittiläiset lääkärit ovat huomanneet, että dementian riski on lähes puolittunut, kun nainen saa vaihdevuosien hormonihoitoa 5.

Vaihdevuosien jälkeen naaras-aivot menettävät tarvittavan suojan sille, mikä johtaa kognitiivisten toimintojen sammumiseen. On olemassa kokeellisia todisteita siitä, että Alzheimerin taudin muutoksiin liittyy estrogeenitasojen puute.

Kansallisten vaihdevuosien yhteiskunnan presidentti Pauline Maki toteaa, että aivojen suojelu ikääntymiseltä eli hormonikorvaushoidon neuroprotektiivisesta vaikutuksesta vaihdevuosien aikana saavutetaan vain, jos hoito alkaa varhain. Esimerkiksi naisten aloitteen muistitutkimuksen (WHIMS) havainnot, ainoa satunnaistettu tutkimus hormonihoidon ja dementian ennaltaehkäisyn vaikutuksista, tukevat tätä näkemystä. Kokeellisten tietojen perusteella muotoiltiin ”kätevä hetki” tai ”terapeuttisten mahdollisuuksien ikkuna” aluksi: viimeistään peri- ja varhaisvaiheessa 6.

Nykyään venäläiset gynekologit käyttävät myös tieteen saavutuksia ja määräävät hormonikorvaushoitoa aivojen rappeuttavien muutosten ehkäisemiseksi vaihdevuosien aikana. Sivustomme lukijat voivat saada tarkempia tietoja tästä aiheesta saamalla online-kuulemisen kokeneelta gynekologilta-endokrinologilta.

1 Yureneva S.V., Ilina L.M. FSBI: n synnytys-, synnytys- ja perinatologian keskus Akateemikko V.I. Kulakov, Venäjän terveysministeriö, Moskova; Hormonihoidon rooli siirtymävaiheen ongelmien ratkaisemisessa ja varhaisessa postmenopausessa

2 Pauline M.Maki. Vasomotoriset vaihdevuosien oireet. Päivät hormonihoidosta Pietarissa. Portal Consilium Medicum.

3 Ibid.

4 Kispaeva T.T. Venäjän valtion lääketieteellinen yliopisto, Moskova; Monen etiologian kognitiivisten häiriöiden hormonaalisen profiilin modernit näkökohdat. Lääketieteellinen portaali "hoitava lääkäri."

5 Eef Hogervorst. Vaihdevuodet: kognitiivisen toiminnan heikentyminen ja mielialan muutokset?

6 Pauline M.Maki. Masennus, ahdistuneisuushäiriöt ja vaihdevuosiin liittyvät kognitiiviset muutokset. Päivät hormonihoidosta Pietarissa. Portal Consilium Medicum.

Suositeltava video

Psykologi E. Novoselova siitä, miten olla onnellinen vaihdevuosien aikana

"Terveys" -ohjelma nykyaikaisista vaihdevuosien hoitomenetelmistä

Mielialan vaihtelut vaihdevuosien aikana: syyt, hoito, ehkäisy

Useimmat naiset käyvät läpi vaihdevuodet ilman merkittäviä mielenterveyshäiriöitä. Kuitenkin vaihdevuodet ovat vakavan muutoksen aika, ja niihin liittyvät emotionaaliset reaktiot ovat osa tätä prosessia.

Elämän lisääntymisjakson loppu voi olla miellyttävä seikka joillekin oikeudenmukaisille sukupuolille ja tuskallisille muille. Muutokset kehossa voivat aiheuttaa ahdistusta ulkonäöstä ja houkuttelevuudesta, ja itsessään naisten keski-ikä herättää usein suuria kysymyksiä elämän merkityksestä ja sijainnista siinä. Toisaalta voi olla aika hankkia elämän viisaus ja itseluottamus.

Kaikki nämä tunteet ovat osa mustaa ja valkoista elämänkokemusta. Joillekin ne voivat olla todellinen haaste muille - muodollisuus.

esittely

Lähes jokainen neljäs nainen kohtaa mielialahäiriöitä vaihdevuosien aikana

Vaihdevuodet ovat useita vaiheita, mutta jokaisella on omat ominaisuutensa ja oireet.

Perimenopause on ajanjakso, jolloin estrogeenitaso elimistössä laskee. Jotkut naiset tällä hetkellä alkavat havaita oireita, kuten kuumia aaltoja ja mielialan vaihteluja.

Vaihdevuodet tulevat teknisesti hetkellä, kun 12 kuukautta kuluu viime kuukautisten päivästä. Seuraavaa aikaa kutsutaan postmenopausiksi. Tänä aikana monet naiset kokevat emotionaalisia oireita, ja ne voivat kestää kahdesta kymmeneen vuoteen.

Amerikkalaisten tutkijoiden mukaan noin 23% naisista kokee mielialan vaihtelut ennen vaihdevuodet, sen jälkeen ja aikana.

Joillekin naisille, erityisesti niille, jotka ovat ottaneet hormoneja tai kokeneet kohdun leikkausta, mielialan vaihtelut ovat ensimmäisiä merkkejä lähestyvästä vaihdevuodesta.

Perimenopausin ja vaihdevuosien emotionaaliset vaikutukset ovat välttämättömiä. Joillekin naisille ne voivat olla yhtä epämiellyttäviä kuin fyysiset merkit.

Luettelossa vaihdevuodelle tyypillisiä mielialan muutosten yleisimpiä piirteitä ovat seuraavat.

 • Ärtyneisyys: 70% naisista kertoo, että ärtyneisyys on heidän tärkein emotionaalinen ongelma vaihdevuosien alkuvaiheessa. Ne osoittavat, että ne ovat vähäisempiä, eivätkä ne tekijät, joita he eivät olleet huomanneet ennen, alkavat reagoida voimakkaasti.
 • Masennus: Masennus on toinen yleinen ja vakava sivuvaikutus, joka joka viides nainen kokee vaihdevuosien aikana.
 • Ahdistuneisuus: Monet vaihdevuosien naiset kohtaavat jännitystä, ahdistusta ja paniikkikohtauksia. Jotkut väittävät, että ahdistuneisuus huolestuttaa heitä vain vaihdevuosien alkuvaiheessa, toiset sanovat, että tämä tila pahenee ajan myötä.
 • Hyökkäävät hyökkäykset ja halu itkeä: tämä taipumus voi pahentua vaihdevuosien naisilla - he haluavat itkeä tilanteissa, jotka eivät ole koskaan johtaneet kyyneleisiin ennen. On huomattava, että kyyneleet auttavat vähentämään stressiä, koska ne sallivat henkilön vapauttaa tunteitaan.
 • Unettomuus: Unettomuus edistää mielialan vaihtelua, varsinkin jos hän häiritsee naista päivittäin. Tämä on tavallinen vaihdevuosien oire, jota esiintyy 40–50 prosentilla naisista.

Miten huipentuma voi johtaa mielialan vaihteluihin?

Alhainen estrogeenitaso kehossa johtaa moniin oireisiin, mukaan lukien psykologinen

Menopausiin siirtymisprosessissa hormonitasot laskevat, mikä aiheuttaa monenlaisia ​​muutoksia koko kehossa. Monet näistä muutoksista liittyvät suoraan tai välillisesti mielialan vaihteluihin.

Esimerkiksi estrogeenin väheneminen vaikuttaa serotoniinin ja norepinefriinin tuotantoon, toisin sanoen kahteen aineeseen, jotka liittyvät suoraan masennukseen.

Alhainen estrogeenitaso aiheuttaa ärsytystä, väsymystä, stressiä, unohtamista, ahdistusta ja keskittymisvaikeuksia.

Alentunut hormonitaso ei voi vain aiheuttaa masennusta, vihan ja ahdistusta, vaan myös vahvistaa näitä tunteita, jos heidät on aiemmin havaittu naisella.

Lisäksi tutkimuksessa todettiin, että vaihdevuosien naisilla voi olla korkea aivoproteiini, joka tunnetaan monoamiinioksidaasina A (MAO-A), joka liittyy myös masennukseen.

Joskus reaktiot ovat päällekkäisiä tai kehittyvät rinnakkain. Aivan kuten kuumia välähdyksiä vaihdevuodet usein tulevat nainen, kun hän on kiusannut unettomuus.

Yön hikoilut ovat niin voimakkaita, että nainen herää ja ei voi nukkua. Useat tällaiset hyökkäykset yön aikana voivat johtaa ajatuskyvyn heikkenemiseen, ärtyneisyyteen ja muihin ominaisuuksiin, jotka liittyvät mielialan vaihteluihin vaihdevuosien aikana.

Riskitekijät

Kaksi merkittävintä riskitekijää akuutin mielialan vaihtelun esiintymiselle vaihdevuosien aikana ovat:

 • vakavia premenstruaalisia oireyhtymiä (PMS);
 • aikaisemmin masennusta tai muita tärkeitä mielenterveyshäiriöitä ennen vaihdevuodet.

Lisäksi naisella voi olla lisääntynyt emotionaalisten ongelmien riski vaihdevuosien aikana, jos hän on kokenut:

 • tyytymättömät suhteet rakkaansa;
 • vaikea elämäntilanne;
 • useita jännityksiä.

Emotionaalisten häiriöiden oireet vaihdevuosien aikana

Vaihdevuosien aikana naiset saattavat huomata, että he ovat saaneet tottumattomia tunteita jokapäiväisten tapahtumien aikana. Niinpä suosittuja kappaleita voi aiheuttaa kyyneleitä ja huolimattomia kuljettajia - vihaa.

Jotkut naiset saattavat löytää ajattelun vaikeuksia. He voivat odottamatta itse muistaa jonkun nimeä tai unohtaa, miksi he tulivat huoneeseen.

Tunteiden ongelmien oireet voivat olla erilaisia ​​- hauskasta pelottavaan, ensimmäiseen ja toiseen on kaukana harvinaisista.

komplikaatioita

Jotkut naiset pitävät parempana käsitellä vaihdevuosien aiheuttamia kielteisiä muutoksia elämässä tai mielialan muutoksissa itsehoidon avulla, joka usein sisältää alkoholia ja jopa huumausaineita.

Valitettavasti tämä valinta vain vaikeuttaa ongelmien ratkaisemista ja lisää niitä.

Muut vaihdevuosien psyykkiset oireet

Jotkut naiset huomauttavat, että vaihdevuosien aikana he joutuvat olemaan unohtavia ja keskittymisvaikeuksia. Eräässä Yhdysvalloissa tehdyssä tutkimuksessa havaittiin kognitiivisen kyvyn väheneminen. Nämä ongelmat häviävät kuitenkin yleensä, kun nainen siirtyy postmenopausaaliseen aikaan.

Menopaussin mielialan vaihtelujen hoito ja ehkäisy

Emotionaalisia ongelmia ei voida nähdä yhtä helposti kuin rikki jalka, ja ne diagnosoidaan yhtä tarkasti kuin sydänsairaus. Nämä sairaudet eivät kuitenkaan toisinaan anna vähemmän kipua, vapauden rajoituksia ja uhkaa elämää.

Onneksi on mahdollista päästä eroon tai vähentää psykologisten häiriöiden vaikutusta konsultoinnin, lääketieteellisen tai monimutkaisen hoidon avulla.

Jos vaihdevuodet, mielialan vaihtelut tai emotionaaliset mullistukset estävät naista nauttimasta elämästä, hänen pitäisi tavata psykologinen terveysneuvonantaja tai kuulla hänen terapeutin kanssa seuraavista vaiheista.

Psykologi voi helpottaa naisten taistelua vaihdevuosien tai perimenopausin aiheuttamista emotionaalisista muutoksista

Hormonihoitoa suositeltiin aiemmin usein vaihdevuosien oireiden hoidossa, mutta myöhemmin paljastui, että tämäntyyppinen hoito uhkaa vakavia sairauksia. Sitä käytetään edelleen näinä päivinä, mutta hyvin huolellisesti. Sillä välin lääkärit tutkivat muita hoitomuotoja, jotka merkitsevät vähiten elintapojen muutosta.

Bio-identtisiä hormoneja käytetään myös vähentämään mielialan vaihteluja ja muita vaihdevuosien oireita. Ne on valmistettu lääkemääräyksiin perustuvista kasveista, mutta ne eivät ole virallisesti suositeltuja lääkkeitä maissa, joissa lääketiede on kehittynyt, mukaan lukien Amerikan yhdysvallat.

Biotentaktihormonien vaikutusta ei ole tutkittu, mutta todennäköisimmin niihin liittyvät riskit ovat samankaltaisia ​​kuin naiset käyttävät perinteistä hormonihoitoa.

Jotkut masennuslääkkeet voivat auttaa masentuneita naisia, joilla on ongelmia kuumien aaltojen kanssa.

Monet naiset osoittavat, että neuvontapalvelu auttaa heitä myös selviytymään vaihdevuosiin liittyvistä muutoksista sekä muista elämänongelmista.

Muuttuva elämäntapa

Asiantuntijat ovat havainneet, että liikunta, pitkäaikainen uni, ruokavalio ja ystävien tukeminen voivat auttaa naista selviytymään vaihdevuodet.

Säännöllinen liikunta on erinomainen tapa ylläpitää fyysistä mutta myös psykologista terveyttä. Aktiivisuus auttaa vähentämään stressiä, parantamaan mielialaa ja tarkastelemaan näkökulmia.

Amerikkalaiset lääkärit suosittelevat 2,5 tuntia viikossa omaksumaan kohtalaisen voimakkaan aerobisen liikunnan, kuten nopeita kävelyretkiä. Lisäksi naisen on kahdesti viikossa tehtävä harjoituksia, jotka vahvistavat lihaksia.

Ruokavalio voi myös vähentää mielialan vaihteluita, varsinkin jos se sisältää paljon proteiinia ja omega-3-rasvahappoja.

Jotkut käyttävät Tai Chin, joogan ja meditaation käytäntöä, jotta heistä tuntuu luottavammalta ja helpommalta hallita stressiä, ärtyneisyyttä ja muita vaihdevuosien psykologisia oireita.

Masennus vaihdevuosien aikana: syyt ja hoitomenetelmät

Climax on tärkeä ja melko vaikea aika jokaisen naisen elämässä. Fysiologisten haittojen tuominen vaihdevuosiin liittyy usein psykologisia muutoksia. Ja on erittäin tärkeää, että he eivät voi rappeutua vakavaksi masennukseksi. Tässä artikkelissa käsitellään oireita, tyyppejä ja tapoja käsitellä sitä.

Oireet masennuksen mielialaan vaihdevuosien aikana

Tällaisen patologian negatiiviset ilmentymät vaikuttavat naisen psykologiseen ja fyysiseen tilaan.

Depressiota diagnoosina tekee vain lääkäri seuraavien oireiden ilmentymien yhteydessä:

 • vakava heikkous, suorituskyvyn heikkeneminen;
 • pelko, ahdistus, fobiat;
 • alemmuuden tunne, alhainen itsetunto;
 • halu yksityisyyttä kohtaan;
 • pessimismi, apatia, kielteinen ajattelu, skeptisyys tulevaisuuteen;
 • vaihteleva tunnelma, jossa on selvästi ärtyneisyys ja luonne;
 • fyysiset häiriöt, sairaudet: päänsärky, huimaus, pyörtyminen, elimistön koliikki, ruoansulatuskanavan häiriöt ja muut.

Tällainen valtio voi edetä salaisesti ja sillä ei ole ilmeisiä merkkejä. Krooninen patologia, systemaattiset akuutit hengitystieinfektiot, uusien sairauksien ilmaantuminen katsotaan hermoston häiriöiksi.

Kun vaihdevuosien masennuksella on useita ilmenemismuotoja.

Menopaussin aikana on 4 erilaista masennusta:

 1. Climacteric. Tämä masennus, johon liittyy passiivisuus, välinpitämättömyys kerran tärkeille ja mielenkiintoisille asioille, säännöllinen itku, voimakas ahdistuneisuus ja pelko. Nämä häiriöt lisäävät kuumien aaltojen määrää, aiheuttavat tahattomasti unihäiriöitä ja vähentävät seksuaalista halua. Nainen menettää itsetuntoa, uskoo, että hänen ulkonäönsä heikkenee nopeasti ja tulee täysin mielenkiintoiseksi muille.
 1. Endogeeniset. Masennus, jossa on voimakas pessimismi, apatia ja kaipaus. Kriittinen ajattelu ei johdu pelkästään tulevaisuudesta. Nainen suhtautuu kielteisesti nykyiseen ja menneisyyteen. Toisin kuin kliinisessä tyypissä, vuorovesi ei lisäänny, mutta uni- ja ruokahalun häiriöt ovat mahdollisia.
 1. Involuutio-. Masennus, jolle on ominaista, että nainen selvästi liioittelee hänen terveytensä vakavuutta. Hän on loputtomasti huolissaan hänen terveydentilastaan, joka on kuollut paniikkiin. Mutta myös tämä tyyppi yhdistetään usein tuskallisiin tunteisiin.
 1. Psychogenic. Se on masennus, jolle on ominaista ahdistus, fobiat, säännölliset epämiellyttävät ajatukset. Lisäksi itsemääräämisoikeus on vähäinen ja suhtautuu erittäin kriittisesti omaan persoonallisuuteensa. Tätä täydentävät unen ja ruokahalun ongelmat.

syistä

Fysiologinen vaikutus

Climax - naisen luonnollinen tila, johon liittyy melko merkittäviä muutoksia, jotka vaikuttavat koko organismin työhön. Tärkein vika esiintyy hormonaalisessa järjestelmässä, joka johtaa estrogeenin ja progestogeenin hyppyihin, jotka puolestaan ​​vaikuttavat onnen hormonin - serotoniinin - tuotantoon. Näin ollen tämän aineen väheneminen johtaa mielialan vaihteluihin ja masennukseen.

Lisäksi fysiologisista syistä:

 • päänsärkyä;
 • järjestelmällinen väsymys;
 • loputon vuorovesi;
 • kehon ulkoinen ikääntyminen;
 • ylipaino;
 • unen ja ruokahalun häiriöt;
 • painehäviöt;
 • huimaus.

Kaikki edellä mainitut ilmenemismuodot vaikuttavat haitallisesti mielialaan ja aiheuttavat vain negatiivisia tunteita, jotka ajan mittaan voivat johtaa masennukseen.

Psykologinen vaikutus

Useimmat naiset yhdistävät vaihdevuosien siirtymäkauden vanhuuteen. Lisäksi monille sukupuolielämä lähes menettää merkityksensä. Kuumat aallot, unettomuus ja muut ilmasto-oireet vaikuttavat haitallisesti psyykeen, löystyvät hitaasti. Tilanne on erityisen monimutkainen, kun ilmenee vaihdevuodet.

Psykologisia syitä ovat:

 • negatiiviset ajatukset vanhuudesta;
 • eri geenien fobiat;
 • heikentynyt suorituskyky;
 • sosiaalinen epävakaus;
 • hyödyttömyys.

Vaihdevuodet tekevät naisesta haavoittuvan psyyken suhteen: hänestä tulee paljon tunteellisempi ja herkempi.

Kuka ottaa yhteyttä

Masennus on ominaista emotionaalinen epätasapaino. Tärkeimmät kumppanit ovat negatiivisia, joskus aggressiivisia ajatuksia. Tällainen tila vaikuttaa merkittävästi elämänlaatuun, ja vaikeissa tapauksissa voi johtaa itsemurhaan. Siksi pisimmillään mielenterveyden häiriöistä tulisi neuvotella lääkärin kanssa.

On olemassa useita asiantuntijoita, joiden vierailut ovat pakollisia:

 • terapeutti;
 • endokrinologian;
 • neurologi;
 • kardiologi;
 • psykoterapeutti.

Terapeutti on tutkimuksen lähtökohta. Taudin diagnosointi alkaa tästä lääkäristä. Niille osoitettujen analyysien tulokset mahdollistavat ongelman tarkan määrittämisen, lukuun ottamatta muita patologioita.

Endokrinologi on erikoislääkäri, jonka käynti tulee tulla tapa, erityisesti vaihdevuosien aikana. Hormonaalinen vajaatoiminta, kilpirauhasen ongelmat ovat yksi masennuksen tärkeimmistä syistä. Sairauden sulkemiseksi / vahvistamiseksi lääkäri määrää tiettyjä tutkimuksia.

Neuropatologi on asiantuntija, joka tutkii potilaan hermoston tilaa. Kuultuaan valituksia, analysoimalla oireprofiilia ja määrittelemällä tiettyjä tutkimuksia lääkäri diagnosoi ongelman tai sen puuttumisen.

Kardiologi on lääkäri, joka sulkee pois sydän- ja verisuonitaudit, jotka aiheuttavat verenpaineen laskua. Masennuksen esiintyminen voi johtua sydän- ja verisuonijärjestelmän toimintahäiriöistä, jotka ovat vaihdevuosien normaali tai sairaus.

Psykoterapeutti - hänen apuaan tarvitaan, jos kaikki edellä mainitut asiantuntijat eivät ole diagnosoineet patologioita, jotka aiheuttavat masennusta.

Miten hoitaa

Suora hoito on määrätty vasta perusteellisen tutkimuksen jälkeen ja selvittää masennuksen tarkat syyt. Sovelletut huumeet ja psykoterapia. Menetelmän valinta riippuu patologian vakavuudesta.

masennuslääkkeet

Menopaussin aiheuttaman masennuksen hoitoon yleisimmin käytetyt lääkkeet ovat valikoima serotoniinin takaisinoton estäjiä (SSRI): fluvoksamiini, paroksetiini, fluoksetiini, depakiini, Finlepsin, koaksiliinivaloiset lääkkeet, joilla on vähintään sivuvaikutukset, hyvä biologinen hyötyosuus ja kehon sietokyky.

 1. Korkea suorituskyky.
 2. Älä vähennä aktiivisuutta, älä aiheuta uneliaisuutta.
 3. Poista ahdistus ja apatia.
 4. Normalisoi emotionaalinen tila.
 5. Minimi sivuvaikutukset.
 6. Lieviä vaikutuksia kehoon.
 7. Ei riippuvuutta.
 8. Edistää unihäiriöiden, ruokahalun poistamista.

Hormonaaliset lääkkeet

Usein masennusolosuhteet johtuvat estrogeenin puutteesta. Täyttöä varten annetaan sen synteettisen vastineen vastaanotto.

Hormonihoito on tehokkainta lievissä masennusmuodoissa. Epätasapaino palautetaan:

 1. Tabletit: Trisequens, Klymen, Divina.
 2. Kynttilät: Klimaksan, Ovestin.
 3. Geelit: Divigel, Estrozhel.
 4. Mazei: Klimadinon.
 5. Laastarit: Estraderm, Klimara.

Ennen korvaushoidon aloittamista on välttämätöntä, että otat hormonien analyysin hormonaalisen tasapainon tilan tarkasti määrittämiseksi.

On mahdotonta yksiselitteisesti sanoa tällaisen hoidon eduista, koska kaikki on täysin yksilöllistä. Useimmat naiset raportoivat emotionaalisen tilan paranemisesta, mutta epävakaus ei ole harvinaista.

psykoterapia

Tämä menetelmä on osoitettu suoraan asiantuntijan toimesta. Lääkärillä on oikeus määrätä se lääkehoidon yhteydessä tilanteen monimutkaisuudesta riippuen.

Tämän menetelmän avulla nainen pystyy toteuttamaan ja kehittämään riittävän asennon vaihdevuosien aikana tapahtuviin muutoksiin.

Psykoterapian tehokkuus riippuu täysin potilaan toiveesta, hänen kontaktinsa ja yhteensovitetut toimet asiantuntijan kanssa ovat tärkeitä.

ennaltaehkäisy

Masennuksen alkamisen välttämiseksi on ensinnäkin säilytettävä täydellinen fyysinen ja psyykkinen aktiivisuus.

Menopaussin epämiellyttävien oireiden lievittämiseksi on hyödyllistä käyttää erityisiä ei-hormonaalisia kasviperäisiä valmisteita. Unen normalisointi on täydellinen:

 • hieronta;
 • rentouttava kylpy;
 • hengitysmenetelmät;
 • meditaatio.

Arviot

Masennus oli pitkittynyt, pitkään en halunnut ottaa yhteyttä asiantuntijoihin. Yritin ratkaista ongelman itse: positiivinen ajattelu, liikunta ja vastaavat. Mutta ei ollut vaikutusta. Kädet kirjaimellisesti pudonnut. Psykoterapeutti määritteli Fluvoxamiinin ja jonkin aikaa halusin todella elää!

Tatyana, 48-vuotias

Vaihdevuodet lähes ensimmäisinä päivinä liittyivät kauheaan masentuneeseen mielialaan, joka lopulta muuttui syvään masennukseen. Asiantuntijat määräsivät masennuslääkkeitä ja psykoterapiaa. Hän kieltäytyi lääkkeestä henkilökohtaisen vakaumuksensa vuoksi. Mutta toinen menetelmä on varsin onnellinen, tietenkin se on hyvä minulle.

Evgenia, 53-vuotias

Antidepressantit auttoivat tuolloin. Psykoterapia ei myöskään antanut tuloksia, koska en paljastanut sitä liikaa. Parannuksia tuli synteettisten hormonien käytön jälkeen.

Anna, 57-vuotias

Kun vaihdevuodet tapahtuvat, koko asenne elämään muuttuu välittömästi. Sisältää minut. Vietin pitkään masentuneessa tilassa, menin kuin irrotettu, en halunnut mitään, kaikki oli ärsyttävää. Mutta hän veti itsensä yhteen. On tärkeää ymmärtää, että huipentuma ei ole lause, ja monet kulkevat sen läpi. Sinun täytyy vain yrittää jatkaa samaa elämäntapaa kuin ennen vaihdevuodet.

Svetlana, 49-vuotias

johtopäätös

Masennus vaihdevuosien aikana on naisen monimutkainen tila, joka ilmenee, kun ikään liittyviä muutoksia ei hyväksytä. Mikä tahansa ruumiin psykologinen epävakaus on syy mennä lääkäriin, erityisesti vaihdevuosien aikana.

Siksi voimme päätellä, että vaihdevuodet eivät ole niin hirvittäviä muutoksia kehossa. Jos opit ohittamaan sen, korjaa hormonaalista tasapainoa ajoissa ja johtamaan terveelliseen elämäntapaan, niin masennuksen todennäköisyys pienenee nollaan.

Climax ja masennus: tehokas hoito

Klimaattiseen aikaan liittyy koko organismin rakenneuudistus, josta naisella ei ole helppoa psykologisesti selviytyä näistä muutoksista. Kun vaihdevuodet, masennus voi johtua sekä fysiologisista muutoksista että psykologisista tekijöistä.

Kaikki naiset eivät tietenkään kärsi tästä vaihdevuosien häiriöstä, mutta eivät edelleenkään aio ennakoida psykologisen sopeutumisen seurauksia. Tärkeä askel on täällä oikea-aikainen vierailu asiantuntijaan, kehon tuen järjestäminen sekä masennuksen syiden, tärkeimpien oireiden ja menetelmien tuntemus. Seuraavien tietojen avulla voit normalisoida psyko-emotionaalisen tilan eroon erilaisista mielialan vaihteluista ja masentuneesta tilasta.

Psyko-emotionaalisen taustan epävakauden syitä vaihdevuosien aikana

Tilastojen mukaan mielenterveyshäiriöitä, joissa on vaihdevuodet, esiintyy 8-15 prosentissa naisista. Ja tämä ei ole outoa, kun otetaan huomioon masennusta aiheuttavat tekijät:

Fysiologinen vaikutus

Hormonisen tasapainon tuhoaminen, estrogeenihyppy voivat vaikuttaa suuresti psykologiseen tilaan. Monet lääkärit ovat sitä mieltä, että tällaiset vaihtelut aiheuttavat ilmasto-oireita. Tosiasia on, että serotoniini on vastuussa hyvästä tunnelmasta, ja estrogeeni vaikuttaa suoraan sen tuotantoon aivoissa. Tämän sukupuolihormonin tason vähentäminen aiheuttaa serotoniinin vähenemistä, mikä aiheuttaa jyrkkiä mielialan vaihteluja ja masennusoireita.

Psykologinen vaikutus

Useiden naisten vaihdevuodet liittyvät vanhuuteen ja seksuaalisen houkuttelevuuden menetykseen. Itsetuntemusta rikotaan, jossa kaikki ikääntymiseen liittyvät muutokset havaitaan naisen liian voimakkaasti. Ja epämiellyttävät vaihdevuosien oireet vain vaikeuttavat tilannetta ravistellen psyykettä. Lisäksi monet ihmiset haluavat ylläpitää normaalia elämäntapaa, mutta vakavissa kliinisissä oireyhtymissä on hyvin vaikeaa. Yhä useammin esiintyy jatkuvasti vuorovesi, häiriintynyt unen kuviointi, ärtyneisyys ja tylsä ​​tunnelma. Vaikka lisääntymisikään ei ollut tällaisia ​​häiriöitä, vaihdevuosien psyyke menettää edelleen luonnollisen puolustuksensa.

On tärkeää ymmärtää, että mitään hoitoa ei voida suorittaa, jos ei tutkita taudin luonnetta, sen muotoa ja kurssin ominaisuuksia.

Masennuksen tyypit vaihdevuosien aikana

On huomionarvoista, mutta vaihdevuosien masennus voi ilmetä eri muodoissa. Tärkeimmät depressiivisten sairauksien tyypit ovat:

 • Climacteric. Tätä tyyppiä leimaa apatia aikaisemmin mielenkiintoisiin ja merkittäviin asioihin, järjestelmällinen repiminen, lisääntynyt ahdistus ja epätavallinen passiivisuus. Näiden merkkien taustalla seksuaalinen halu pienenee, unihäiriöissä on ongelmia ja vuorovesi lisääntyy.
 • Endogeeniset. Täällä vuorovesi ei synny useammin, mutta pessimismi, apatia ja kaipaus tulevat esille. Nainen tarkastelee negatiivisesti menneisyyttään ja nykyään sekä tulevaisuutta. Joskus ruokahalu katoaa ja unettomuus tapahtuu.
 • Kiertyminen. Tämäntyyppistä on ominaista, että nainen on liioiteltu omien terveysongelmiensa vakavuudesta. Potilas on jatkuvasti huolissaan tilastaan, pelkää kuolemaa. Lisäksi involuutioon liittyvä masennus liittyy usein tuskallisiin ja epämiellyttäviin tunteisiin.
 • Psychogenic. Ahdistus ilmenee usein raskaiden ja epämiellyttävien ajatusten taustalla. Itsetunto on vähentynyt, hyvin kriittinen asenne hänen persoonallisuutensa suhteen. Lisäksi voi olla unen, huonon ruokahalun sekä terävän painonpudotuksen ongelmia.

On hyvin vaikeaa määrittää itsellesi, millaista häiriötä nainen kärsii. Siksi on järkevää kuulla asiantuntijaa. Psykologisten ongelmien puuttuminen lisää todellakin vaihdevuosien oireita ja aiheuttaa useita vakavia sairauksia.

Tärkeimmät oireet masennuksen mielialaan vaihdevuosien aikana

Ei aina masentunut mieliala on suora merkki huumeiden ottamisesta. Masennuksessa vaihdevuosien aikana on omat oireet, mutta ne otetaan huomioon yhdessä. Hoito on määrätty seuraavien oireiden ja niiden esiintymistiheyden perusteella:

 • suorituskyvyn heikkeneminen;
 • jatkuva apatia;
 • hyvin kriittinen asenne heidän ulkonäköään;
 • pienempi itsetunto;
 • taipumus yksinäisyyteen;
 • ahdistuneisuus ja ahdistuneisuus;
 • eri fobioiden esiintyminen;
 • haluttomuus siirtyä eteenpäin;
 • skeptisyyttä tulevaisuuteen;
 • mielialan vaihtelut;
 • epävakaa emotionaalinen tila
 • vakavia päänsärkyä
 • ruokahaluttomuus
 • pyörtyminen ja huimaus,
 • epätasapaino ruoansulatuskanavassa,
 • erilaisia ​​kipuja kehossa.

Monet näistä oireista voivat johtua pelkästään psykologisista häiriöistä, mutta myös hormonaalisesta epätasapainosta. Siksi on erittäin tärkeää selvittää tällaisten ilmentymien tarkka syy. Jos oireet jatkuvat yli kahden viikon ajan, vähitellen lisääntymässä, sinun ei pidä siirtää sairaalaan. Mitä vähemmän ilmenemismuotoja on, sitä helpompi on palata normaaliin elämäntapaan.

Taudin diagnoosin ominaisuudet

Jos naisella on epäilys masennuksen aikana vaihdevuodet, on parasta vierailla seuraavilla asiantuntijoilla:

 • Terapeutti. Et voi ohittaa tätä kohtaa, koska tämä lääkäri määrää tarvittavan diagnoosin. Sen tulokset auttavat poistamaan erilaisia ​​patologioita sekä olemaan hyödyllisiä muille lääkäreille, joille terapeutti myös ohjaa.
 • Endokrinologian. Naisen on pakko käydä tällä asiantuntijalla säännöllisesti, koska hänen avullaan voidaan optimaalisesti päästä vaihdevuosiin, ehkäisemään epämiellyttäviä oireita. Masennus voi johtua kilpirauhas- ja hormoniongelmista. Siksi endokrinologi voi sulkea tällaiset provokaattorit jatkokäsittelyn tarkkuudelle.
 • Kardiologi. Masennusoireeseen voi liittyä vaihdevuosien tavanomaisia ​​muutoksia eikä hermoston ongelmia. On tärkeää sulkea pois sydän- ja verisuonijärjestelmän taudit ja selvittää verenpaineen nousun syyt ja valita vain hoito.
 • Neurologi. Tämä lääkäri tutkii potilaan hermostoa, tutkii testituloksia ja oireiden luonnetta. Jos kaikki edellä mainitut asiantuntijat eivät ole löytäneet mitään patologiaa, joka voi aiheuttaa vaihdevuosien häiriöitä, on tarpeen kuulla psykoterapeuttia.

Lue myös artikkelissamme, miten helpottaa vaihdevuodet ja käydä läpi tässä vaiheessa ilman emotionaalista myllerrystä.

Masennuksen hoito vaihdevuosien aikana

Miten aloittaa hoito? Kun naisten vaihdevuodet kärsivät itsestään useimmiten, koska tällaista ikään liittyvää muutosta ei voida hyväksyä seuraavaksi elämänvaiheeksi. Siksi alussa kannattaa:

 1. Vaihdevuosien havaitseminen on normaalia, koska oikeanlaisen lähestymistavan kanssa epämiellyttävät oireet häviävät.
 2. Varmista positiivinen psykologinen asenne.
 3. Vältä yksinäisyyttä, rakenna uusia yhteyksiä.
 4. Etsi uusi harrastus tai harrastus. Melko usein naiset harjoittavat joogaa vaihdevuodet.
 5. Katso ulkonäkösi ja vaatekaappi.
 6. Järjestä mielenkiintoinen ja jännittävä vapaa-aika mukavien ihmisten piirissä.
 7. Vältä puhumasta vaihdevuosien oireista (paitsi hoitava lääkäri).
 8. Jatkuvasti liikkeessä, unohtamatta pieniä taukoja.
 9. Anteeksi huonot tavat.
 10. Noudata terveellistä elämäntapaa.

Climacteric-häiriöt voivat estää jokaisen naisen näiden perusasioiden avulla. Tässä tapauksessa sinun ei tarvitse ottaa huumeita tai käydä läpi psykoterapiaa. On jo osoittautunut, että masennuslääkkeiden torjunnan onnistuminen on lähes 90% potilaan ponnisteluista.

Hormonaaliset lääkkeet lievään masennukseen

Lääkärin arviot viittaavat siihen, että lievää masennusta vaihdevuosien aikana voidaan ratkaista poistamalla hormonitasapainon ongelmia. Lääkäri voi määrätä:

 • Tabletit (Divina, Klimen, Trisequens)
 • Geelit (Estrogel, Divigel)
 • Laastarit (Klimara, Extraderm)
 • Kynttilät (Ovestin, Klimaksan)
 • Salvat (Klimadinon)

Mutta ennen hormonikorvaushoidon aloittamista on tarpeen läpäistä hormonitestit hormonaalisen tasapainon tarkan tilan määrittämiseksi. Vain asianmukaisesti valitut hormonaaliset lääkeaineet parantavat serotoniinin tuotantoa, vakauttavat hermostoa ja poistavat siten masennuksia.

Antidepressantit ja niiden hyödyt

Jos vaihdevuosien masennus häviää hormonihoidon jälkeen, ongelma on ratkaistava masennuslääkkeillä. Joissakin tilanteissa HRT: llä on sivuvaikutus henkisen tilan epävakauttamisessa. Antidepressanteilla on useita etuja:

 • toimia pehmeästi;
 • ei ole sivuvaikutuksia;
 • näyttää hyvää suorituskykyä;
 • elin havaitsee tavallisesti;
 • älä aiheuta uneliaisuutta;
 • ei riippuvuutta.

Antidepressantit auttavat poistamaan:

 • ärtyneisyys,
 • ahdistuneisuus,
 • passiivisuus,
 • apatia
 • ruokahalun ongelmat
 • unettomuus.

On syytä huomata, että ne voidaan ottaa vain lääkärin kanssa kuultuaan, koska vain hän pystyy määrittämään tarkasti vaihdevuosien häiriöt. On myös syytä muistaa, että masennuslääkkeet otetaan käyttöön ja poistetaan asteittain, jotta keho tottuu heidän toimintaansa.

Tässä ryhmässä kannattaa tuoda esiin aikaa testatut lääkkeet:

 • paroksetiini,
 • fluvoksamiini,
 • fluoksetiini,
 • finlepsin,
 • Depakine,
 • koaksil,
 • Efevelon,
 • Poroksetin,
 • Velafaks,
 • Velaksin,
 • Fluoksetiinia.

Masennuksen psykoterapia vaihdevuosien aikana

Masennusta on mahdollista hoitaa psykoterapeutin toimistossa, mutta tässä tapauksessa lääkehoito on suljettu pois. Ammattilaisen suositusten mukaiset vierailut löytävät myönteisen ilmentymän seuraavilla tasoilla:

 • henkinen,
 • kasvi-
 • neurologisia,
 • somatoorgannom,
 • somatosistemnom.

Tosiasia on, että vaihdevuosien masennuksella voi olla niin monimutkainen mekanismi, että se sisältää kaikki edellä mainitut tasot. Mutta tässä asiassa psykoterapiaohjelma on rakennettu erikseen kullekin tapaukselle.

On erittäin tärkeää vastata psykologisen terveyden muutoksiin, koska nämä ongelmat voivat pahentaa jo olemassa olevia sairauksia sekä aiheuttaa uusia. Siksi on välttämätöntä torjua masennusta, mutta vain lääkärin valvonnassa, noudattaen yksinkertaisia ​​suosituksia psyko-emotionaalisen tilan vakauttamiseksi.

Yli 40-vuotiaiden naisten emotionaalisen taustan muutokset

Äänenvaihtelut vaihdevuosien aikana ilmenevät useammin kuin muut vaihdevuosien oireet. Tämä ei ole patologia, vaan seuraus naispuolisen kehon monimutkaisista luonnollisista prosesseista. Tila on samanlainen kuin premenstruaalinen oireyhtymä. Mutta jos ennen kuukausittaista vaihtelua kestää vain puoli viikkoa ja vaihdevuosien aikana, tämä aika ulottuu merkittävästi ajan myötä.

Syyt emotionaalisen taustan muuttamiseen

Nainen elin - hyvin, hyvin monimutkainen järjestelmä! Lisääntymistoimintojen sammuminen tulee aivoista, joka välittää impulsseja hermoston kautta. Keskushermosto on osoitus tästä kaikesta. Epätavallinen työ ennen tätä virtaviivaista lisääntymisjärjestelmää aiheuttaa koko organismin stressiä. Signaali vastaanotetaan eri määrästä tarvittavia hormoneja. Estrogeeni, joka oli vastuussa hyvästä tunnelmasta, kauneudesta, seksuaalisuudesta, voimakkuuden ja luottamuksen noususta, lakkaa olemasta tuottamasta. Progesteroni nousee, mikä aiheuttaa aina ärtyisyyttä, kyyneleyttä, passiivisuutta, itsetuntoa, libidon laskua. Vähemmän serotoniinia tuotetaan, mikä pitää hermoston vakaana, ja onnen hormoni tuotetaan kriittisesti pieninä annoksina. Tästä lähtien sinun täytyy kokeilla sitä.

Yhdessä vaihdevuosien kanssa tulee tietoisuus lähestyvästä vanhuudesta. Iho, hiukset, hahmo, seksuaalinen käyttäytyminen muuttuu. Tällaiset muutokset häiritsevät vakavasti naista, ja rakkaan ihmisen riittävän tuen puuttuminen tekee sinusta vieläkin hermostuneempaa. Ääni vaihdevuosien aikana vaihtelee objektiivisista, subjektiivisista syistä. Joskus tilanne on niin uuvuttava, että sinun täytyy käydä asiantuntijoissa ja ottaa masennuslääkkeitä.

Masennuksen muodot vaihdevuosien aikana

Pitkittynyt mielialan vaihtelu muuttuu masennukseksi. Asiantuntijat tunnistavat useita muotoja, joilla on asianmukaiset oireet.

climacteric:

 • kiinnostuksen menetys kaikkeen elämään yleisesti;
 • itkuisuus;
 • liiallinen haavoittuvuus;
 • unihäiriöt;
 • vähentynyt aktiivisuus;
 • apatia;
 • masennus;
 • ruokahaluttomuus;
 • libido lisääntyy useimmissa tapauksissa.

Rakkaan miehen, täysimittaisen sukupuolielämän, lisääntyneen kiinnostuksen hänen henkilöönsä, rakkaimpiensa, lasten, huomion kiinnittäminen voi nostaa tunnelman. Nainen tarvitsee jatkuvasti vahvistusta tarpeestaan.

involuutio-:

 • ahdistus on sisäinen, ulkoinen;
 • ahdistuneisuus;
 • aggressio;
 • hysteria;
 • maksuttomia skandaaleja;
 • fussiness;
 • unettomuus;
 • kiinnostuksen puute sukupuolielämässä;
 • paniikki odottaa kuolemaa;
 • liiallinen huoli terveydestä, ulkonäkö.

Nainen ei voi vielä hyväksyä, että suurin osa hänen elämästään on jo ohi, vanhuus lähestyy. Tämä hänen uuvuttavansa, hermostunut, näyttää siltä, ​​että elämä on menettänyt merkityksensä. Naisen vaihdevuosien ikä on usein sama kuin lasten kypsyminen. Tytär on naimisissa, poika on naimisissa. Siellä on tunne hylkäämisestä, hyödyttömyydestä, yksinäisyydestä. Huono tunnelma vainoaa jatkuvasti naista. Vapauta pahat ajatukset antavat masennuslääkkeille.

psykogeenisiä:

 • tunne yksinäinen;
 • pessimismi;
 • vähentynyt itsetunto;
 • painava melankolia;
 • ajaa ajatuksia vanhuudesta, itsemurhasta;
 • ahdistuneisuus;
 • itkuisuus.

Hyvin usein nainen syyttää muita sisäisistä ongelmistaan ​​- tytär, tytär, aviomies, poika, äiti, jne. Negatiiviset roiskeet. Iltaisin kaikki tuntuu vielä pahemmalta odottaen unettomia öitä, aamulla tyytymättömyyttä ulkonäköään. Kaikki alkaa uudelleen. Tilannetta pahentaa rakkaiden välinpitämätön asenne, rakkaan miehen riittämätön huomio, yhteiskunnan vaatimusten noudattamatta jättäminen, muiden kohtuuton kritiikki. Mielialan muutos riippuu muiden asenteesta. Tuella näyttäisi siltä, ​​että kaikki ei ole niin huono, sillä poissaolonsa aikana nainen piilottaa kaikki pelonsa, tunteet itsessään, tekee ihottumasta.

Miten masennusta voidaan välttää

Mieliala vaihdevuodet vaihtelevat varmasti. Ilmentymien oireet riippuvat naisen luonteesta, hermoston herkkyydestä, perheen hyvinvoinnista, henkilökohtaisesta elämästä. Mitä on tehtävä sen varmistamiseksi, että normaalit laskut eivät mene pysyvään masennukseen?

 • On tarpeen ymmärtää, että vaihdevuodet ovat luonnollinen prosessi, jonka kaikki naiset joutuvat käymään läpi. Nainen voi näyttää kauniilta missä tahansa iässä, jos hän ei lopeta itseään. Climax - ei tarkoita vanhuutta. Tämä on hetki, jolloin nainen on jo täyttänyt päätehtävänsä - synnytti, kasvattanut lapsia, voit jälleen huolehtia itsestäsi.
 • Sinun ei tarvitse tehdä vaatimuksia itsellesi, jotka on tehty nuorena, syyttää muita heidän epäonnistumisistaan. On tarpeen muuttaa hieman elämäntapaa - korjata fyysinen rasitus, psykologinen. Jos tähän asti nainen ei ole osallistunut fyysiseen kulttuuriin, on aika aloittaa. Kohtalainen liikunta edistää onnen hormonin kehittymistä.
 • Kiinnitä huomiota ruokavalioon. Joissakin tuotteissa kasveissa on fytoestrogeenejä, jotka eivät voi vain rauhoittaa hermostoa vaan myös lievittää vaihdevuosien fyysisiä oireita.
 • Kerro rakkaillesi vaikeiden vaiheiden alusta elämässäsi. Rakastavat ihmiset auttavat voittamaan sen ilman stressiä. Mieliala vaihdevuodet riippuvat suoraan muiden asenteesta.

Miten stabiloida mieliala vaihdevuosien aikana

Auta hermostoa selviytymään vaihdevuodet voivat olla erityisiä huumeita, oikea ravitsemus, folk korjaustoimenpiteitä.

 • Hormonivalmisteet määrätään, kun vaihdevuodet ovat voimakkaita, jotka heikentävät merkittävästi elämänlaatua. Hormonaalinen tausta on vakiintunut, terveydentila paranee. Niiden joukossa ovat Klinorm, Femoston, Ovestin, Lebidon.
 • Useimmat naiset valitsevat phytopreparaatioita terveytensä parantamiseksi vaihdevuosien aikana, mukaan lukien emotionaaliset. Estrovel, Inoklim, Remens, Klimaksan pystyvät parantamaan vaihdevuodet.
 • Parantaa mielialaa vaihdevuosien aikana voit käyttää erityistä ruokaa. Lisätä hormonin nauttimista - serotoniinia, banaaneja, kuivattuja aprikooseja, suklaata, mansikoita. Hermoston jännityksen lievittäminen auttaa orapihlajan, valerianin, äyriäisen, glodeen tinktuuriin. Teetä mintusta, sitruunamelasta, calendula, salvia.
 • Jos et pysty parantamaan hermoston tilaa, sinun täytyy mennä tapaamiseen asiantuntijoiden kanssa masennuslääkkeiden määräämiseksi. Yleensä määrätään Tianeptine, Fluoksetiini, Adepress, Efevelon.

Mielialan vaihtelut vaihdevuosien aikana ovat yleisiä. Sinun täytyy yrittää hemmotella itseäsi itsellesi, sitten on parempi päästä lähimmäistänne. No rentouttaa kylpy merisuolalla, miellyttävällä musiikilla, uimalla, raitista ilmaa, elokuvaa komediasta.