Aloita vastaanotto

En edes tiedä ketä kysyä, joten kirjoitan täällä)
Eilen eilen join ensimmäisen Femoden-pillerin (lääkäri kirjoitti), en koskaan ottanut sitä aikaisemmin.
Halusin todella käynnistää pillereitä mahdollisimman pian, joten kun aloin smearing, ajattelin heti, että tämä oli minun aikani ensimmäinen päivä ja join pilleriä.
Sitä ennen olin aina pitänyt sitä, että aluksi se tahraa ja sitten seuraavana päivänä jaksot alkavat. Joten mitä tulisi pitää kuukautisten ensimmäisenä päivänä, "hirveänä" tai kuukautisten alussa?
Itse asiassa kuukautiset eivät alkaneet eilen (ja ilmeisesti se ei käynnisty, koska aloin nyt juoda pillereitä ja he "lopettivat" ne). Raskautta ei ole.

Ehkäisevä vaikutus, kuten ymmärrän, on poissa, koska aloin juoda ei syklin ensimmäisellä päivällä vaan päivällä aikaisemmin.
Lääkettä koskevassa esitteessä on kirjoitettu, että "jos aloitat OK: n nauttimisen 2. - 5. päivän ajan, niin ensimmäinen viikko on suojattava lisäksi." Lääkäri sanoi, että voit aloittaa päivänä 1 tai millä tahansa muulla, mutta sitten vaikutus ei ole taattu, ja sen jälkeen, kun paljon on tehokasta, en muista.
Kuinka paljon odottaa? Onko lojaalisuus vielä kuussa kondomin kanssa?

taelnor
2008-09-05 17:10:00 (linkki)
tyttö juo OK ensimmäistä kertaa, ei yhdellä pillerillä ole mitään ehkäisymenetelmää, älä harhaan.

Kirjoittajalle: varmasti suosittelen 10 päivää kondomin tai vähintään viikon ajan.

Miten ottaa ehkäisypillereitä?

Aloitetaan tärkeimmistä. Ennen kuin aloitat ensimmäisten ehkäisyvalmisteiden ottamisen ensimmäistä kertaa elämässäsi, sinun on otettava yhteyttä gynekologiin henkilökohtaiseen kuulemiseen. Kun lääkäri suosittelee tiettyjä suun kautta otettavia ehkäisyvalmisteita, sinun on tutkittava huolellisesti lääkkeen käyttöohjeet. Jos kontraindikaatioita ei ole, voit aloittaa vastaanoton turvallisesti.

Jos pilleriä ei ole koskaan käytetty aikaisemmin, pilleri on aloitettava naisen luonnollisen kuukautiskierron ensimmäisenä päivänä (eli kuukautiskierron ensimmäisenä päivänä). Voit aloittaa ja 5. päivästä alkaen, mutta tässä tapauksessa on suositeltavaa käyttää ensimmäisessä syklin aikana lisäksi ehkäisymenetelmää (kondomia) ensimmäisen lääkkeen ottamispäivän aikana.

Katso myös artikkelit:

Jos sinulla on kuukautisten epäsäännöllisyys ja kuukautiset ovat epäsäännöllisiä, on pitkäaikainen viivästyminen tai pitkäaikainen tiputtelu, jolla sinulla on vaikeuksia ymmärtää "mitä päivää tulisi pitää kuukautisten ensimmäisenä päivänä", sitten lääkkeen ottamisen alkua voidaan suositella mistä tahansa syklin päivästä, mutta ensimmäiset 14 päivää pääsyä on suojattava lisäksi estemenetelmillä.

Jos lääkäri määrää abortin jälkeen hormonaalisten häiriöiden hoitoon tai jos käytit edellisen kuukauden aikana hormonaalisia ehkäisymenetelmiä (rengas, laastari, kela tai muu OK), lue huolellisesti tietyn lääkkeen ohjeet ja selvitä, milloin miten aloittaa pillereiden ottaminen.

Kaikki ehkäisypillerit on otettava tiettyyn kuvioon, jota ei voi rikkoa, muuten voi olla kuukautiskierto tai odottamaton raskaus. Nykyaikaiset suun kautta otettavat ehkäisyvalmisteet ovat seuraavat: 21-7-21, so. nainen ottaa pillereitä 21 vuorokautta peräkkäin, sitten kestää tauon 7 päivän ajan, jonka aikana alkaa kuukautiskiertoinen reaktio, ja sitten hän ottaa pillerit seuraavasta pakkauksesta.

Valmisteita, jotka sisältävät nukkeja sisältäviä tabletteja (kuten Jes), lääke otetaan jatkuvasti. Ohjelma koostuu 24 aktiivisesta tabletista ja 4 inaktiivisesta tabletista, "nukkeista", jotka lisätään naisen mukavuutta varten, jotta hän ei unohda milloin aloittaa seuraava paketti, Jess. Päivinä, kun otetaan käyttöön inaktiivisia tabletteja, alkaa kuukautiskiertoinen reaktio. Otettuaan kaikki pillerit ennen paketin loppua, seuraavana päivänä nainen alkaa vastaanottaa Jeshiä uudesta paketista.)

VAROITUS.
Lääketieteellisiin tarkoituksiin lääkäri voi määrätä erilaisen hoito-ohjelman (63-7-63, 126-7-126 tai lyhennetyllä aikavälillä pakkausten välillä). Mutta mahdolliset muutokset vastaanottotavassa OK ovat sallittuja vain lääketieteellisistä syistä ja lääkärin valvonnassa.

Tabletit tulee ottaa päivittäin läpipainopakkauksessa esitetyn järjestyksen mukaisesti, suunnilleen samaan aikaan (± pari tuntia) pienellä määrällä vettä. On parempi ottaa pillereitä illalla tai yöllä, ei tyhjään vatsaan, mikä minimoi tällaiset ei-toivotut sivuvaikutukset, kuten pahoinvointi, epigastinen epämukavuus, huimaus.

Valitse itsellesi sopiva aika ja tee kaikki, jos et unohda juoda pillereitä tällä hetkellä. Matkapuhelin voi olla suuri apu: aseta itsellesi herätyskello muistutuksella ja pidä tabletit aina puhelimesi vieressä. Muista, että vain oikea päivittäinen saanti ehkäisy pillereitä on avain luotettavaan ehkäisymenetelmään.

Aloita vastaanotto

Aiheeseen liittyvät ja suositellut kysymykset

1 vastaus

Hakusivusto

Entä jos minulla on samanlainen, mutta erilainen kysymys?

Jos et löytänyt tarvittavia tietoja tähän kysymykseen annettujen vastausten joukosta tai ongelma on hieman erilainen kuin esitetyn, yritä esittää lisäkysymys samalta sivulta, jos se on pääkysymyksessä. Voit myös esittää uuden kysymyksen, ja jonkin aikaa meidän lääkärimme vastaavat siihen. Se on ilmainen. Voit myös etsiä tarvittavia tietoja vastaavissa kysymyksissä tällä sivulla tai sivuston hakusivulla. Olemme erittäin kiitollisia, jos suosittelet meitä ystävillesi sosiaalisissa verkostoissa.

Medportal 03online.com hoitaa lääkärin kanssa lääkärin kanssa käydyt lääketieteelliset neuvottelut. Täältä saat vastauksia kentänne todellisista harjoittajista. Tällä hetkellä sivustolla on neuvoja 45 alueesta: allergologi, venereologi, gastroenterologi, hematologi, geneettikko, gynekologi, homeopaatti, ihotautilääkäri, lasten gynekologi, lasten neurologi, lasten neurologi, lasten endokrinologi, ravitsemusterapeutti, immunologi, infektiologi, lasten neurologi, lastenlääkäri, lasten endokrinologi, dietologi, immunologi, lastenlääkäri, lastenlääkäri, lastenlääkäri puheterapeutti, Laura, mammologi, lääkäri, narkologi, neuropatologi, neurokirurgi, nephrologist, onkologi, onkologi, ortopedinen kirurgi, silmälääkäri, lastenlääkäri, plastiikkakirurgi, prokologi, psykiatri, psykologi, pulmonologi, reumatologi, seksologi-andrologi, hammaslääkäri, urologi, apteekki, fytoterapeutti, flebologi, kirurgi, endokrinologi.

Vastaamme 95,36 prosenttiin kysymyksistä.

Miten käyttää ehkäisypillereitä

Syntymänhallinnan pillereiden hoito on ensisijaisesti riippuvainen niiden tyypistä.

Niinpä yhdistetyt suun kautta otettavat ehkäisyvalmisteet ovat yleensä saatavilla kalvopakkauksessa, joka sisältää 21 pilleria.

Ne otetaan 1 tabletti päivittäin samaan aikaan 21 päivän ajan, ja sitten on viikon mittainen tauko vastaanotossa, jonka aikana kuukautiset tapahtuvat. Jotkut farmaseuttiset yritykset tekevät KOK-pakkauksia, jotka sisältävät 7 muuta inaktiivista pilleriä (lumelääke), mikä auttaa naisia ​​saamaan sekaannusta KOK-hoitoon ja ottamaan pilleriä jatkuvasti kuukauden ajan.

Mutta minijuominen otettiin päivittäin samaan aikaan, ilman keskeytyksiä vastaanottoon, ja mahdollinen viivästyminen ei saa ylittää 3 tuntia.

Milloin aloittaa OK

Yleensä jokaisessa paketissa on ohje, ja se on ilmoitettu siellä, kun on tehokkaampaa ryhtyä ottamaan käyttöön kuukausittaisen vastuuvapauden ensimmäisenä päivänä tai syklin 5-7 päivänä.

Jos aloitit OK: n vastaanottamisen syklin ensimmäisestä päivästä, kuukautisten päättymisen jälkeen (yleensä se on 6-7 vuorokauden jaksoa), sinulla voi jo olla suojaamaton sukupuoli, jos se on 5-7 vuorokauden jaksoa, sitten 14. päivästä alkaen voit seksiä ilman ylimääräistä säilyttämistä.

Vinkkejä ehkäisypillereiden ottamiseen

Vaikka OK on yksi yksinkertaisimmista tavoista suojata ei-toivotusta raskaudesta, on useita suosituksia niiden käyttämiseksi:

 • Lopeta tupakointi! No, tai ainakin vähennä savustettujen savukkeiden määrää.
 • Tilassa! Älä unohda ottaa pillereitä ajoissa ja noudata tiukasti 7 päivän taukoa.
 • Joka päivä samaan aikaan! Jos unohdat ottamisajankohdan - ota muistiinpanot järjestäjälle.
 • ”Unohdettujen pillereiden säännöt” - pidä ne aina lähelläsi.
 • Älä pelkää välimuotoista verenvuotoa! Ne pyrkivät katoamaan kolmannen käytön jälkeen. Jos verenvuoto jatkuu myöhemmin, ota yhteys lääkäriin, jotta voit selvittää niiden esiintymisen syyn.
 • Välitön hedelmällisyyden elpyminen! Lopeta lääkkeen ottaminen, voit tulla raskaaksi ensimmäisessä vaiheessa.
 • Ehkäisevää vaikutusta voidaan vähentää! Tämä tapahtuu, jos käytät sekä antibiootteja että antikonvulsantteja. (tässä tilanteessa kaikki päivät, jolloin huumeita otetaan, ja vielä 5 päivää lisäehkäisyn käytön jälkeen.
 • Ota yhteys lääkäriin! Kaikki valmisteyhteenvedon aiheuttamat valitukset tulee keskustella gynekologin kanssa.

Unohdettujen pillereiden säännöt

Jos unohdat pilleriä, niin

1. Tärkeintä - älä paniikkia, noudata alla olevia suosituksia.

Jos yksi pilleri jää väliin ja viivästyy vähemmän kuin 12 tuntia, ota unohtunut pilleri ja jatka lääkkeen ottamista ennen syklin päättymistä edellisen järjestelmän mukaisesti.

Jos yksi pilleri jää väliin, mutta viivästyminen kestää yli 12 tuntia, tee samat toimenpiteet kuin edellisessä tapauksessa, mutta lisäksi:

 • Tämä on ensimmäinen kuukausi vastaanotosta OK, sitten sinun tulee käyttää kondomia seuraavien 7 päivän ajan;
 • tämä on toinen kuukausi tai enemmän OK: n saannista, ei tarvita lisäkeinoja (edellyttäen, että edelliset tabletit otettiin oikein);

Jos kaksi tai useampia pillereitä jää väliin, sinun täytyy ottaa 2 pilleria päivässä, kunnes vastaanotto on tavanomaisessa aikataulussa, ja käytä muita ehkäisymenetelmiä 7 päivän ajan. Jos verenvuoto alkaa vasta jääneiden pillereiden jälkeen, on parempi lopettaa pillereiden ottaminen nykyiseltä pakkaukselta ja aloittaa uusi pakkaus 7 päivän kuluttua (laskettaessa pilleripisaran alusta).

Raskauden ehkäisyyn tarkoitettujen pillereiden tärkeä etu verrattuna muihin ehkäisymenetelmiin on niiden kyky yhdessä ehkäisymenetelmän kanssa, jolla on hyvä terapeuttinen vaikutus. Suun kautta annettavien ehkäisyvalmisteiden tutkimukset ovat osoittaneet, että hormoni pillerit voivat vähentää seuraavien sairauksien riskiä:

 • munasarjasyöpä
 • kohdun syöpä (endometriumin syöpä), t
 • kohdunulkoinen raskaus
 • hyvänlaatuiset rintasairaudet,
 • munasarjakysta.

Lisäksi havaittiin, että useimmissa naisissa syntyvyyden ehkäisy pillerit voivat lievittää tällaisia ​​olosuhteita:

 • tuskalliset kuukautiset - vatsakiput pysähtyvät ja kuukautiset tulevat vähemmän tuskallisiksi ja helpommin siedettäviksi,
 • runsaat kuukautiset - kuukautiset tulevat vähäisemmiksi ja ennustettaviksi.
 • ennenaikainen kuukautiset - sykli on normalisoitu, ja voit tietää, mihin aikaan kuukautiset alkavat,
 • premenstruaalinen oireyhtymä (PMS) - PMS-oireet, kuten vatsan tunkeutuminen, nesteen kertyminen, rintojen arkuus ja mielialan vaihtelut heikentyvät ja joskus häviävät kokonaan.

Turvallisuus ja hyödyt

Kuinka turvallinen on OK?

Jos uskot kaikki huhut, jotka liittyvät syntyvyyden ehkäisy pillereihin, käy ilmi, että 70 miljoonaa naista maailmassa ottaa suun kautta otettavia ehkäisyvälineitä vapaaehtoisesti uhraamaan herkullisen hahmonsa, puhtaan ihonsa ja hyvän tunnelmansa. Tietenkin se ei ole! Jos pilleri todella aiheutti niin suuren määrän sivuvaikutuksia, he eivät olisi saaneet niin laajaa hyväksyntää.

Apteekkarien mukaan ei ole tutkittu ja kuvattu parempaa huumeiden ryhmää kuin ehkäisypillereitä. Toistaiseksi on olemassa yhdistelmähoito pillereitä, jotka sisältävät huomattavasti pienempiä annoksia hormoneja kuin aikaisemmat suun kautta otettavat ehkäisyvalmisteet.

Pienellä annoksella syntyvillä ehkäisypillereillä on vähemmän sivuvaikutuksia ja ne ovat paremmin siedettyjä. Niillä on myös hyvin vähän vaikutusta verenpaineeseen, verikoostumukseen ja verisoluihin, joten 70% naisista, jotka käyttävät yhdistettyjä ehkäisymenetelmiä, määrittävät ne.

On osoitettu, että mahdolliset terveysriskit, jotka liittyvät vain progestogeeniä (mini-pillereitä) sisältävien yhdistettyjen ehkäisypillereiden tai ehkäisypillereiden ottamiseen, ovat nykyään alhaisemmat kuin raskauteen tai synnytykseen liittyvät riskit.

Kuka ei saa ottaa raskauden ehkäisy pillereitä?

Valitettavasti ehkäisytablettien käyttö on seuraavien sairauksien yhteydessä useita vasta-aiheita:

 • tromboosiin liittyvät sairaudet (mukaan lukien syvän laskimotromboosi, keuhkojen tromboembolia, sydäninfarkti, aivohalvaus);
 • migreeni, johon liittyy heikentynyt visio, puhe sekä kehon osien heikkous tai tunnottomuus;
 • diabetes, jossa on verisuonten komplikaatioita;
 • moninkertaiset tai vakavat tromboosin riskitekijät, mukaan lukien sydänvirheet, sydämen rytmihäiriöt, aivojen verisuonitaudit tai sydämen sepelvaltimot; korkea verenpaine; tupakointi yli 35-vuotiaana; vakava lihavuus; vakava leikkaus;
 • haimatulehdus, jolla on vaikea hypertriglyseridemia (tiettyjen rasvojen lisääntyminen veressä);
 • keltaisuus, vaikea maksasairaus;
 • rintasyöpä, muut hormonista riippuvat kasvaimet tai epäilys niistä;
 • emättimen verenvuoto, jonka syy ei ole vakiintunut;
 • raskaus tai epäilys siitä;
 • imetys;
 • yliherkkyys jollekin lääkkeen komponenteille.

Jos löydät taudin tässä luettelossa tai sinulla on perinnöllinen alttius jollekin näistä sairauksista, sinun on todennäköisesti valittava toinen ehkäisymenetelmä.

Säännöt OK: n (suun kautta otettavien ehkäisyvalmisteiden), ehkäisypillereiden ottamisesta

Artikkelin sisältö:

Hyväksyminen OK (ehkäisypillerit) ilman etukäteen kuulemista lääkärin kanssa

Et voi ryhtyä ehkäisytablettien (OK) ottamiseen konsultoimatta gynekologille. Itsehoito tai suun kautta otettavat ehkäisyvalmisteet voivat johtaa kielteisiin seurauksiin. Hormonaalisten suun kautta otettavien ehkäisyvalmisteiden valinta tehdään jokaiselle naiselle erikseen, joten on olemassa enemmän kuin viisikymmentä ehkäisyvälineiden lajiketta.

Jotkut OK-pillerit saattavat olla sopivia yhdelle naiselle, mutta ne eivät ehkä ole hyväksyttäviä toiselle. Tässä suhteessa ei ole välttämätöntä aloittaa lääkkeiden ehkäisyn, erityisesti hormonaalisten ehkäisyvalmisteiden, ottaminen sen kokemuksen perusteella.

Jotta ei olisi vaarassa joutua erilaisiin komplikaatioihin (jotka voivat olla vakavia), sinun tulee neuvotella gynekologin kanssa suun kautta otettavista ehkäisyvalmisteista, jotka ovat hyväksyttäviä tietyssä tapauksessa. Tämä auttaa suojaamaan ei-toivottua raskautta ja ylläpitämään terveyttä.

Mikä on suun kautta otettavat ehkäisyvalmisteet, ehkäisyvälineiden tyypit

Oraaliset ehkäisyvalmisteet ovat lajin nimeäminen, joka on yksi keino suojata ei-toivotusta raskaudesta, johon liittyy hormonaalisten ehkäisyvalmisteiden käyttö suun kautta. Se on suun kautta.

On olemassa useita erilaisia ​​hormonaalisia ehkäisyvalmisteita, jotka gynekologi määrittelee tietyn naisen kehon ominaisuuksista riippuen.

Tällä hetkellä on olemassa kahdenlaisia ​​suun kautta otettavia ehkäisyvalmisteita, hormonaalisia ehkäisyvalmisteita. Ensimmäinen niistä on yhdistetyt syntyvyyden ehkäisypillerit, jotka puolestaan ​​ovat useita eri tyyppejä, kolmivaiheinen, kaksivaiheinen ja yksivaiheinen. Kaikki yhdistetyt syntyvyyden ehkäisypillerit sisältävät hormoneja, kuten progesteronia ja estrogeeniä. Toista hormonaalista ehkäisyä käyttävää pilleriä kutsutaan mini-juoksuksi, ne sisältävät vain hormoni progesteronia.

Miten suun kautta otettavat ehkäisyvalmisteet, ehkäisypillerit

Kaikkien ehkäisyvälineiden, hormonaalisten suun kautta otettavien ehkäisyvalmisteiden, tarkoituksena on estää hedelmöitysmahdollisuudet, muna kykenee tapaamaan siittiöitä (urospuolinen lisääntymissolu). Artikkeli siitä, mitkä ovat hormonaalisen OK: n käyttämisen edut ja haitat, ovat hyödyllisiä, lue lisää tästä artikkelista: miten valita hormonaalinen OK, hormonaaliset ehkäisyvalmisteet.

Täytyykö minun tehdä testi hormonien suhteen ennen kuin valitset OK (ehkäisypillerit)?

Verenluovutus hormonien määrittämiseksi ennen suun kautta otettavia ehkäisyvalmisteita (ehkäisypillereitä) ei ole pakollinen. Lääkäri voi määrätä tarvittavan OK ilman testejä. Tämä on aivan normaalia eikä se ole riippuvainen asiantuntijan ammattimaisuudesta. Veritestaus on tärkeää hormonaalisten häiriöiden yhteydessä.

Milloin kuukautiskierron (kuukautiskierron aikana) on parasta aloittaa OK (suun kautta otettavat ehkäisyvalmisteet), ehkäisypillerit?

Paras on ottaa ensimmäiset hormonaalisten suun kautta otettavien ehkäisyvalmisteiden pillerit syklin ensimmäisenä päivänä. Tämä ajanjakso on suotuisimmillaan suun kautta otettavan ehkäisymenetelmän käytön alkaessa, mikä selittyy sillä, että ei tarvita apuvälineitä. Kun otat ehkäisytabletteja eri päivinä, ensimmäisten viikkojen aikana tulee käyttää muita (ei-oraalisia) ehkäisyvalmisteita. Viikon kuluttua ensimmäisen suun kautta otettavien ehkäisyvalmisteiden ensimmäisen annoksen aloittamisesta ei saada tehokasta tulosta. Tämän jälkeen raskausriski säilyy noin kuukauden ajan, vaikka ehkäisymenetelmää käytetään koko ajan. Se voi myös olla hyödyllistä: mitä tehdä, jos hormonaalisen OK: n peruuttamisen jälkeen ei ole kuukautisia, kuukautiskierron syyt hormonaalisten ehkäisyvalmisteiden käytön lopettamisen jälkeen.

Milloin on parempi lopettaa OK-käyttö, ehkäisypillerit, millä päivällä?

Kun nainen juo ensimmäisen pillerin syntymänvastaisen pillerin pakkauksesta (suun kautta otettavat ehkäisyvalmisteet) syklin ensimmäisenä päivänä, et voi huolehtia lisäsuojauksesta. Tässä tilanteessa lääke on jo alkamassa toimia. Tärkeintä on noudattaa tiukasti pillereiden ottamisaikataulua, jotta niiden toiminta ei vähene. Raskausriski kasvaa merkittävästi, jos et noudata aikataulua tai ohita vähintään yksi tapaaminen.

Jos otat ensimmäisen pillerin viimeistään syklin 5. päivänä, sinun tulee käyttää muita suojaavia aineita 7 päivän ajan. Nykyään on olemassa useita erilaisia ​​hormonaalisia ehkäisypillereitä, mutta useimmiten sama lääke ei sovi kaikille naisille, minkä vuoksi gynekologi voi määrätä toisen suun kautta otettavan suun kautta otettavan ehkäisyvalmisteen, esimerkiksi hormonaalisen ehkäisyvalmiste Lindinet 20: n, Novinetin, Yarinin, Midianan, Jessin tai muuntyyppisiä ehkäisypillereitä.

OC: n (oraaliset ehkäisyvalmisteet) ottamisen perussäännöt

Kontraceptiset lääkkeet ovat saatavilla pakkauksissa, joissa on 21 tai 28 tablettia. Riippuen niiden määrästä pakkauksessa ja niiden vastaanoton säännöt määritetään.

Ensimmäisessä tapauksessa (21 kappaletta) tulee ottaa päivittäin pilleri kolmen viikon ajan. Tämän jälkeen vastaanotto on keskeytetty viikon ajan. Tänä aikana esiintyy usein kuukautisia. Kahdeksantena päivänä tabletit otetaan uudelleen jo tunnetun järjestelmän mukaisesti uudella paketilla.

Toisessa tapauksessa (28 kappaletta) ei saisi olla taukoja: sinun tulee juoda jatkuvasti tabletti päivittäin.

Miten muiden lääkkeiden vastaanotto OK: ssa (ehkäisypillereitä)

Kun otat muita lääkkeitä samanaikaisesti suun kautta otettavien ehkäisyvalmisteiden kanssa, ehkäisypillereiden tehokkuus saattaa laskea. Tällaiset lääkkeet kuten antibiootit, sienilääkkeet ja antikonvulsantit, barbituraatit, vaikuttavat negatiivisesti ehkäisytablettien vaikutukseen. Tämä havaitaan vähentämällä ehkäisyn tehokkuutta, mikä voi johtaa ei-toivottuun raskauteen. Tältä osin, kun otat muita lääkkeitä, sinun on käytettävä lisäsuojaa. Ennen kuin aloitat muiden lääkkeiden käytön samanaikaisesti ehkäisypillereiden kanssa, keskustele asiasta lääkärisi kanssa. Kun käytät tietyntyyppistä suun kautta otettavaa ehkäisyä muiden lääkkeiden kanssa, keskustele asiasta ehdottomasti lääkärisi kanssa. Riippumatta siitä, millainen OK, Midian tai Novinet, nainen käyttää Yarinin tai Lindinetin ehkäisyvälineitä 20. Kukin luetelluista OC: ista voi sopia yhdelle naiselle ja olla täysin sopimatonta toiselle.

Suojaus viikoittain, 7 päivän tauko

Rikkoutuminen tulee tehdä vain, jos otat suun kautta otettavia ehkäisyvalmisteita 3 viikon ajan. Kun kaikki viikon tauon säännöt ovat voimassa, et voi käyttää muita ehkäisyvälineitä ei-toivottujen raskauksien ehkäisemiseksi. Jos unohdat vähintään yhden raskauden ehkäisyyn tarkoitetun pillerin, sinun ei tarvitse lopettaa niiden ottamista 7 vuorokautta, joten sinun on aloitettava uusi paketti heti, kun edellinen on valmis.

Milloin et voi ottaa 7 päivän taukoa?

Kun nainen haluaa lykätä kuukautisten alkamista, hän ei saa keskeyttää suun kautta otettavaa ehkäisyä viikossa. Yhden OK-läpipainopakkauksen lopussa seuraavana päivänä on mahdollista aloittaa uusi. Terveysriskit, joita tällaiset toimet eivät kanna. Jotta kuukautisten aloituspäivää voidaan lykätä ehkäisytablettien avulla, eivät ne naiset, jotka aikaisemmin (edellisen kuukauden aikana) eivät ottaneet niitä.

Mitä se tarkoittaa, jos kuukautisten lopettamisen jälkeen kuukautiset eivät käynnisty?

Joissakin tapauksissa tämä ei tarkoita mitään vakavaa. Joskus se tapahtuu, kun nainen tekee kaiken oikein ja ajoissa juomalla ehkäisypillereitä. Siksi ei ole tarpeen keskeyttää suun kautta otettavien ehkäisyvalmisteiden saanti, jos kuukautiset eivät mene viikon aikana. Sinun pitäisi jatkaa OK: n vastaanottamista syklin kahdeksannesta päivästä, kuten tavallista.

Naiset, jotka eivät noudata aikataulua tai ovat ottaneet väärin ehkäisypillereitä ja jotka ovat samalla harjoittaneet suojaamattomia sukupuolia, varmista ennen kaikkea, ettei raskautta ole, ja lopeta kokonaan OK. Jos varmistat, että et voi tulla raskaaksi, voit aloittaa ehkäisyn aloittamisen uudelleen.

Ei-aktiiviset ehkäisyvalmisteet ja apusuojauksen tarve OK

Pakkauksissa, joissa on 28 tablettia, on 7 tablettia, jotka eivät sisällä vaikuttavia aineita. Jos tällainen lääke on määrätty naiselle, ei ole tarpeen suojata lisäksi lumelääkkeiden ottamisen viikolla. Tämä koskee vain niitä tapauksia, joissa ennen tämän vastaanoton suorittamista. Muissa tapauksissa on parempi ohjata lääkkeen ohjeiden suosituksia.

Mahdollisuudet pitkien taukojen ottaminen ehkäisyvälineitä suun kautta otettavia ehkäisyvalmisteita

Monilla on usein ahdistusta hormonaalisten pillereiden, hormonaalisten oraalisten ehkäisyvalmisteiden vaikutuksesta kehoon. Jotkut naiset ottavat mielivaltaisesti taukoja kuukausia, kutsumalla sitä hengitysilmaksi.

On parempi olla tekemättä sitä. Tämä johtaa ongelmiin sellaisten elinten kanssa, jotka eivät kykene kunnolla ja voimakkaasti uudelleenrakentamaan. Usein pillereiden äkillinen lopettaminen johtaa kuukautisten häiriöihin, huonoon terveyteen ja muihin ongelmiin. Ja pitkät taukot vain lisäävät raskauden todennäköisyyttä.

Jos nainen ei halua tulla raskaaksi lähitulevaisuudessa eikä hänellä ole mitään kontraindikaatioita ehkäisypillereihin, hän voi ottaa suun kautta otettavia ehkäisyvalmisteita jo vuosia. Samalla, jopa 5 vuotta, ei tarvita taukoja hormonaalisten suun kautta otettavien ehkäisyvalmisteiden käyttöön. Viiden vuoden ottamisen jälkeen sinun tulee ottaa yhteyttä gynekologiinsi ja selvittää, voitko jatkaa pillereiden juomista. Mutta on parempi tulla tapaamaan gynekologin kanssa ajoitetuille tutkimuksille, ja siellä keskustellaan ehkäisyvälineiden ottamisesta, jos sitä tarvitaan. Joissakin tapauksissa saattaa olla tarpeen siirtyä yhdestä ehkäisyvälineestä toiseen, esimerkiksi hormonaalista OK Jes -valmistetta muihin Novinet-ehkäisypillereihin. Tämä ei tarkoita, että yksi ehkäisyvälineistä on parempi kuin toinen, vain jokainen ehkäisyvalmiste ei voi sopia kaikille.

Mitä tehdä, jos et lopeta pakettia OK (suun kautta otettavat ehkäisyvalmisteet), mitä tapahtuu, jos et lopeta pillereitä?

On parempi olla lopettamatta ehkäisyvälineitä, mutta joissakin olosuhteissa tarvitaan tällaisia ​​toimia. Näitä voivat olla raskaus, valmistava jakso ennen leikkausta, lääkärin vahvistamien vakavien sivuvaikutusten ilmaantuminen.

Pillereiden äkillinen lopettaminen voi johtua halusta tulla raskaaksi. Mutta usein tämä ei johda raskauteen, mutta uhkaa häiritä sykliä eikä ovulaation alkamista. Tämä puolestaan ​​johtaa siihen, että kuukausia ei voi tulla raskaaksi. Tämän vuoksi on suositeltavaa lopettaa pilleripakkauksen juominen ennen sen valmistumista. Tämän jälkeen mahdollisuudet tulla raskaaksi seuraavan kuukauden aikana kasvavat merkittävästi.

Keskeneräisen läpipainopakkauksen seuraukset, kun otat OK: ta (syntyvyyden ehkäisy pillereitä)

Usein oraalisen ehkäisyvalmisteen äkillinen lopettaminen johtaa raskauteen, varsinkin jos nainen on ollut suojaamattomalla sukupuolella viime viikon aikana. Se voi myös aiheuttaa verenvuotoa muutaman päivän kuluttua viimeisestä ehkäisymenetelmästä. Se ei eroa voimakkaasta syvyydestä ja voi kestää jopa viikon.

Keskeneräisen läpipainopakkauksen takia ei voi mennä tyypillisesti pitkiä ja runsaasti aikaa, mikä on hyvä syy kuulla lääkärin kanssa. Joskus suun kautta otettavien ehkäisyvalmisteiden käytön äkillisen lopettamisen jälkeen esiintyy hormonaalisia häiriöitä, joihin liittyy kuukautisten epäsäännöllisyys ja kyvyttömyys tulla raskaaksi. Tämä tila voi kestää useita kuukausia. Sitten taas hormonit palautetaan, nainen taas pystyy raskaaksi lapseksi.

Mitä tehdä, jos oksentelu tapahtuu OK: n ottamisen jälkeen, onko ehkäisypillereiden tehokkuus pienentynyt?

Joissakin tapauksissa nainen voi repeytyä muutaman tunnin kuluessa hormonaalisen suun kautta otettavan ehkäisyn ottamisen jälkeen. Jos näin tapahtuu, sinun täytyy juoda ehkäisytabletti samalla numerolla toisesta läpipainopakkauksesta tai seuraavasta, jos käytät yksivaiheista lääkettä. Tämä on tehtävä ehkäisymenetelmän vaikutuksen säilyttämiseksi. Ota tämä pilleri mahdollisimman pian. Jos oksentelu tapahtui yli 4 tuntia myöhemmin, ei ole tarvetta ottaa toinen pilleri, koska tänä aikana vaikuttavat aineet ovat jo tunkeutuneet kehoon ja saattavat tarjota suojaa ei-toivotusta raskaudesta.

Voiko ripuli (ripuli) vaikuttaa suun kautta otettavien ehkäisyvalmisteiden tehoon?

Pillereiden toiminta ei ole yhtä tehokas, jos naisella on ripuli niiden ottamisen jälkeen. Tässä tapauksessa sinun on toimittava samalla periaatteella kuin oksentamisessa (ks. Edellä). Ongelma kestää kauan, sitten on parempi käyttää lisäehkäisyä viikon ajan.

Voiko OK (suun kautta otettavat ehkäisyvalmisteet) ehkäisypillereitä olla terveydelle haitallisia?

Hormonaalisten ehkäisyvalmisteiden sisältämien hormonien vaara?

Ne hormonit, jotka ovat OC: n koostumuksessa (oraaliset ehkäisyvalmisteet), ovat samojen hormonien synteettisiä analogeja, joita ihmiskeho tuottaa. Lääketieteessä synteettisiä hormoneja käytetään yleisesti monen tyyppisten sairauksien hoitoon, jotta voidaan kompensoida tällaisten hormonien tuotannon puute elimistössä.

Kaikki tavalliset potilaat tietävät hormonaalisten lääkkeiden käytöstä aiheutuvista vaaroista ovat vain huhuja glukokortikoidihormoneiden käytön yhteydessä esiintyvistä sivuvaikutuksista. Usein tällaisten hormonaalisten lääkkeiden virheellinen tai pitkäaikainen käyttö johtaa erilaisten sivuvaikutusten esiintymiseen.

Ne hormonit, jotka sisältyvät ehkäisypillereihin, ovat tavallisten naisten sukupuolihormonien synteettisiä analogeja. Hormonaalisten ehkäisypillereiden asianmukainen antaminen ei vaikuta naisen kehon terveyteen. Terveillä naisilla monien vuosien ajan yhdistettyjen hormonaalisten lääkkeiden, ehkäisyvälineiden käyttö voi korvata munasarjojen työn ja ylläpitää naisten kehon normaalia toimintaa.

Erityistä huomiota on kiinnitettävä ehkäisypillereiden ottamiseen vaihdevuosien aikana, koska vaihdevuosien aikana on erittäin tärkeää noudattaa lääkärin määräämää aikataulua, kun otat ehkäisytyynyjä.

Mitä oireita, sivuvaikutuksia voi ilmetä, kun otat OK (suun kautta otettavat ehkäisyvalmisteet), hormonaaliset ehkäisypillerit?

On suositeltavaa käyttää vain niitä ehkäisyvälineitä, hormonaalisia ehkäisyvalmisteita, joita gynekologi suosittelee käyttämään kehon terveydellisiä ominaisuuksia. Useimmiten haittavaikutukset, komplikaatiot, jotka ilmenevät ehkäisyvälineiden käytöstä, ilmenevät vain tapauksissa, joissa nainen valitsee hormonaaliset ehkäisyvalmisteet ilman gynekologin neuvoja.

Oireet, jotka viittaavat hormonaalisten ehkäisyvalmisteiden sivuvaikutuksiin: (voimakas kipu jaloissa, vatsaontelon kipu, kun vatsa on vakavasti kipeä, huimaus, heikkous, päänsärky, pahoinvointi, pahoinvointi tai oksentelu näkyvät). haittavaikutuksia ei sovelleta ok. Akuutti ja voimakas kipu rinnassa, hengitysvaikeudet, tajunnan menetys, kellertävä ihon väri, tumma virtsa tai liian voimakas (epäterveellinen) ulosteiden väri, kaikki tämä viittaa tarpeeseen kuulla lääkäriä. Ja jos oireet pahenevat, kun kipu pahenee, hätähoitoa tulee kutsua. Usein haittavaikutuksia voi ilmetä, kun käytetään hätäapua. Lisätietoa siitä, mitä hätäapua ehkäiseviä lääkkeitä on ja mitä vaikutuksia ja haittavaikutuksia heillä voi olla, löytyy artikkelista: hätätilanteessa käytettävät ehkäisyvalmisteet, hätätilanteessa käytettävien lääkkeiden tyypit, joita käytetään hätätilanteessa.

Tarvitaan tauko OC: n (suun kautta otettavien ehkäisyvalmisteiden) vastaanottoon ennen leikkausta

Noin kuukausi ennen suunniteltua toimintaa sinun tulee kieltäytyä ottamasta suun kautta otettavia ehkäisyvalmisteita. Tämä on tehtävä estääkseen veren hyytymien muodostumisen veren hyytymisen lisääntyessä ehkäisyvälineitä käytettäessä. Jos on tarpeen ryhtyä pikaisesti, kirurgi olisi velvoitettava ilmoittamaan ehkäisyvälineiden käytöstä. Lääkäri ryhtyy toimenpiteisiin verihyytymien muodostumisen estämiseksi astioissa.

Yleisin syy tromboosiin on yhdistetyt oraaliset ehkäisyvalmisteet, jotka sisältävät estrogeeniä. Tabletit, joissa on tämän naishormonin sisältö, on parempi olla ottamatta naisia, jotka:

1 saavutettu 40-vuotiaana;

2 Tupakointi naisille yli 35-vuotiaille;

3 kärsi flebiitista, keuhkoemboliasta;

4 Ottaa sukulaisia ​​tromboosiin.

Tromboosiriski suun kautta otettavien ehkäisyvalmisteiden (OC) käytön aikana lisää myös patologista lihavuutta, kohonnutta verenpainetta, diabetesta, sydäninfarktin tapauksia perheenjäsenissä, varsinkin silloin, kun lääkäri ei ota huomioon vasta-aiheita oraalisten ehkäisyvalmisteiden käyttöön.

Leikkauksen jälkeen voit aloittaa ehkäisypillereiden ottamisen uudelleen. Tämä on parasta tehdä 2 viikkoa sen jälkeen, kun itsenäinen liike toteutetaan ilman ongelmia ja vaikeuksia.

Alkoholin vuorovaikutus OC: n vaikutukseen (suun kautta otettavat ehkäisyvalmisteet)

Liiallinen juominen alentaa suun kautta otettavien ehkäisyvalmisteiden tehokkuutta. Tämä johtuu maksan aktiivisuudesta, joka yrittää päästä eroon myrkyllisistä aineista, ja tuhoaa ehkäisyvälineiden vaikuttavan aineen. Siksi alkoholi lisää raskauden todennäköisyyttä.

Riddle pysyy hyväksyttävänä annoksena alkoholia kun otat ehkäisypillereitä. Jokaisella on oma normi, mutta lääketieteessä uskotaan, että tietyt alkoholimäärät sopivat kaikille, nimittäin:

1 50 g vodkaa;

2 200 ml viiniä;

3 400 ml olutta.

Edellä mainitut annokset juomia, jotka eivät voi vaikuttaa suun kautta otettavien ehkäisyvalmisteiden toimintaan. Toisin sanoen, kun käytät yhtä heistä edellä mainitussa määrässä, et voi pelätä raskautta. Jos normeja ylitetään, on ensi viikolla käytettävä ylimääräisiä suojakeinoja alkoholin väärinkäytön jälkeen.

Kun alkoholin yliannostus syntyy 3. viikolla, kun otat ehkäisypillereitä, viikoittainen tauko tulee peruuttaa, jatkaa lääkkeen ottamista ja suojata seitsemän päivää.

Liittyvät tietueet

Hei Nimeni on Veronica, olen 21-vuotias. Raskaus ja synnytys eivät olleet. Ei niin kauan sitten ollut minulla pysyvä seksuaalinen kumppani, ja kysymys herätti ehkäisytablettien käyttämisestä ei-toivottua raskautta vastaan. En ole koskaan ottanut niitä aikaisemmin, kerro mistä aloittaa? Mikä pilleri on parempi valita? Kiitos etukäteen vastauksestasi.

Hei, Veronica. Ensinnäkin haluaisin huomauttaa, että hormonaaliset ehkäisyvalmisteet tulee ottaa käyttöön vasta gynekologin kuulemisen jälkeen. Asiantuntija suorittaa kaikki tarvittavat tutkimukset. Tarvittaessa määritä verikoe hormoneille ja lähetä lantion ultraääniin. Lisäksi gynekologin tulisi tutkia rintasi tuumorikasvainten esiintymisen varalta. On huomattava, että hormonaalisia ehkäisyvalmisteita ei määrätä potilaille, jotka ovat tunnistaneet munasarjojen, kohtuun tai rinnassa erilaisia ​​kasvaimia, koska tällaiset lääkkeet voivat aiheuttaa syöpäsolujen kasvua. Näiden tutkimusten perusteella lääkäri valitsee sinulle sopivimman lääkkeen.

Hyvää iltapäivää Kerro minulle, kun ehkäisyvalmisteiden ehkäisyvaikutus tulee? Tosiasia on, että aloitin ne tällä kierroksella, mutta kumppanini ja minä pelkään edelleen ja emme kiellä kondomia.

Hei Jos aloitit pillereiden käytön kuukauden ensimmäisenä päivänä ja et unohtanut yhtä päivää, olet hyvin suojattu ei-toivotulta raskaudelta. Jos ensimmäinen tabletti otettiin sinä syklin 3-5 päivänä, niin viikon aikana sinun tulee suojata lisäksi, koska hedelmöitysriski on suuri. Jos vastaanoton alku putosi kuudenneksi päiväksi, niin koko tämän kuukauden aikana sinun tulee käyttää muita ehkäisymenetelmiä. Älä riko lääkkeen hoitotapaa, yritä juoda pillereitä samaan aikaan joka päivä. Älä unohda, laita huume näkyvään paikkaan, esimerkiksi hammasharjan vieressä, tai aseta muistutus matkapuhelimeesi. Huomaa, että jos sinulla on ulostehäiriö tai oksentelu, on tänä päivänä suositeltavaa käyttää muita ehkäisymenetelmiä, koska ehkäisyvaikutuksen väheneminen on todennäköistä.

Hei Olen 24-vuotias, 10 kuukautta sitten synnyin lapsen. Emme vielä suunnittele toista, joten gynekologin suosituksesta olen ottanut toisen kuukauden ajan ehkäisytabletteja. Hyväksyn ne kaavion 21 - 7 mukaisesti, ja nyt näiden seitsemän päivän tauon jälkeen kuukautiskierron jälkeen oli suojaamaton sukupuoliyhdistys. Aloin juoda toista pakkausta sellaisenaan, mutta epäilemättä jätä minua - ehkä minun pitäisi myös käyttää kondomia tauon aikana? Toivon todella vastausta.

Hei Sinun epäilyt ovat kohtuuttomia - lääkkeen ehkäisevä vaikutus säilyy myös seitsemän päivän tauon aikana pakkauksen ottamisen välillä. Tosiasia on, että nämä lääkkeet vain estävät munan kypsymisen, ja ilman tätä käsitys on mahdotonta.

Hyvää iltapäivää Minulla on erittäin kiireellinen kysymys! Otan ehkäisytabletit suojaamaan ei-toivotuilta raskauksilta, mutta niin tapahtui, että mieheni ja minä menimme merelle pois viikonlopun aikataulusta ja unohdin pillerit kotona. Olemme nyt pienessä kylässä, täällä ei ole apteekeja. On käynyt ilmi, että aion ottaa kolme pilleriä, miten tämä vaikuttaa heidän ehkäisymenetelmäänsä ja mitä minun pitäisi tehdä nyt? Kiitos vastauksesta.

Hei Jos ohitat kaksi tai useampia tabletteja, sinun tulee ottaa kaksi tablettia päivässä, kunnes annat säännöllisen aikataulun. Tässä tapauksessa tulisi kuitenkin käyttää viikon aikana muita ehkäisymenetelmiä. Huomaa, että jos tämän tauon aikana aloitat ajanjakson, sinun ei pitäisi ottaa pillereitä nykyisestä pakkauksesta. Ota seitsemän päivän tauko ja aloita uusi paketti.

Hei, haluan vaihtaa IUD: stä hormonaaliseen ehkäisyvalmisteeseen. Kun he asettivat hormonaalisen kelan, en testannut hormoneja, mutta nyt en tiedä mitä tehdä. koska gynekologi vaatii, että otan hormonitestin ennen kuin hän valitsee lääkkeen minulle. Hormoninen kela tuli erinomaiseksi, hormonien kanssa ei ollut ongelmia, mutta se ei päässyt kiinni. Joten muutin heti 2 hormonaalista kelaa, molemmat eivät juurtu. Tarvitseeko minun testata hormonien käyttöä ennen hormonaalisten ehkäisyvalmisteiden valintaa?

Hei Valentina, veritesti hormoneille ei aina ole tarpeen, mutta sinun tapauksessasi gynekologi haluaa varmistaa, että tietty lääke sopii. Hormonien verikoe on erittäin tärkeää, kun esiintyy hormonaalisia häiriöitä. Usein lääkäri määrää hormonaalisen OK: n analysoimatta hormoneja, mutta vain jos naisella on säännöllinen sykli eikä muita terveysongelmia.

Hyvää iltapäivää minun on suojattava kondomin kanssa kumppanin kanssa 7 päivän tauon aikana? Onko riski tulla raskaaksi, jos suojaamatonta sukupuolta on 7 päivän tauon aikana OK: n ottamisen välillä?

Hei Alain, jos ehkäisynne on suunniteltu 3 viikkoa, et voi suojata itseäsi viikon tauon aikana.

Mitä tehdä, jos unohdin juoda ja muistaa jopa yhden tabletin, vaikka eräänä päivänä oli kulunut?

Hei, Alena, jos olet unohtanut yhden tabletin OK, sinun on aloitettava uuden pakkauksen ottaminen heti, ei ole tarpeen ottaa taukoa 1 viikko.

Kerro minulle, mutta jos minun täytyy siirtää kuukautisten alkamispäivä, miten minun pitäisi tehdä se hormonaalisen OK: n kanssa?

Hei taas Alain, jos haluat lykätä kuukautisten alkua, et voi ottaa taukoa viikon ajaksi. Välittömästi sen jälkeen, kun yhdestä pakkauksesta on kulunut ehkäisypillereitä, sinun on aloitettava seuraava pakkaus OK, ottamatta taukoja. On tärkeää huomata, että voit lykätä vain sen kuukauden aloituspäivää, jolloin olet jo ottanut syntyvyyden ehkäisyyn yli 45 päivää. Jos nainen ei juonut ehkäisyä edellisen kuukauden aikana, hän ei voi lykätä kuukautisten alkamista.

Hei, olen ottanut Jessin 2 kuukautta nyt, rintani sattuu, gynekologi sanoi, että tämän täytyy kulkea, kunnes tottuisin siihen. Mutta rintakehä alkoi satuttaa enemmän. Myös iholla ilmestyi heikko ihottuma, hiukset alkoivat näyttää huonommalta.

Hei Oksana, sinun pitäisi vaihtaa OK, todennäköisyys on korkea, että se vain ei sovi sinulle. Ja ennen kuin valitset toisen ehkäisyvalmisteen, on suositeltavaa siirtää hormonien analyysi.

Hei, 3. kuukaudessa, kun otin ehkäisyvälineitä, aloin painoa, jo + 7 kg 3 kuukautta. Noin 5 kg tässä kuussa. Onko se ehkäisymenetelmän takia?

Hei Kudos, joillakin ehkäisypillereillä voi olla nämä vaikutukset joihinkin naisiin. Pyydä neuvoja gynekologiltasi. Jos otat hormonaalista OK-hoitoa ei vaihdevuosien oireiden tai muiden sairauksien hoitoon, vaan vain ehkäisymenetelmänä, niin todennäköisesti tämä OK ei ole sinua varten.

Hei, hyväksyn Lindinet 20: n ensimmäisen kuukauden aikana, sivuvaikutuksia ei ollut. Sitten jäi 1 pilleri, unohdin juoda sitä. Ja seuraavana päivänä Lindinet joi pilleriä numeroon, jonka piti mennä sinä päivänä. Toisin sanoen en juonut unohdettua tablettia Lindinet 20. Tämän seurauksena minulla on vatsakipu, verenvuoto. En tiedä, pitäisikö minun jatkaa Lindinetin juomista tai taukoa.

Hei Lina, Lindinetin käsikirjassa on opas siitä, mitä tehdä, jos unohdit tietyn tabletin numeron. Jos verenvuoto ja vatsakipu ovat yli 5 päivää, ota yhteyttä lääkäriin.

Hei, halusin lykätä kuukausittaista, koska suunnitteli matkaa lomakohteeseen. En tehnyt 7 päivän taukoa ja alkoi heti juoda uuden paketin OK. Mutta minulla oli purkautuminen kuin kuukautisten aikana, kun otat ehkäisypillereitä. Onko tämä normaali vai enkö hyväksynyt OK: ta?

Hei Alexandra, teit kaiken oikein, mutta oireesi voidaan pitää täysin normaaleina. Tosiasia on, että joillakin naisilla on kuukautiskierronsa jälkeen muutos, mikä on harvinaista, mutta se tapahtuu.

Hei, menin gynekologiin noutamaan pillerin. Minua testattiin hormonien suhteen, sain valita kahdesta lääkkeestä, mutta lääkäri korosti, että sinun ei pidä käyttää hormonaalista OK- ja savua. Enkö voi tupakoida hormonikorvaushoidon aikana? Osoittautuu joko yksi tai toinen?

Hei Glory, tupakointi, kun käytät hormonaalista OK: ta, on vasta-aiheinen, jotkut naiset eivät käytä hormonaalisia ehkäisyvalmisteita, joiden savukkeiden määrä on merkittävästi pienempi. Mutta riski tulla raskaaksi kasvaa, koska Tupakointi voi vähentää hormonaalisten ehkäisypillereiden tehokkuutta. On myös muistettava, että vain hormonaalisen OK: n oikea ja oikea-aikainen vastaanotto voi säilyttää tämän ehkäisymenetelmän suurimman tehokkuuden. Kun otat hormonaalista OK-valmistetta tärkeimpänä ehkäisymenetelmänä, tarvitset joka kerta samaan aikaan, kun haluat juoda pillerin läpipainopakkauksesta, älä unohda yhtä päivää. On myös muistettava, että pillereiden ehkäisymenetelmää voidaan vähentää merkittävästi alkoholin nauttimisella tai antibioottien ottamisella.

Hei, en osaa selvittää, miten aloittaa ehkäisypillereitä. Lääkäri poimi hormonin OK testin jälkeen, en kirjoittanut, miten aloittaa juoda niitä oikein. Lomalla en uskaltanut aloittaa juoman OK. Palasi miten aloittaa juomisen ehkäisy pillereitä ei voi muistaa.

Hei Alesya, on parasta aloittaa ehkäisytablettien ottaminen kuukautiskierron ensimmäisestä päivästä, syklin 6-7 päivänä, kun kuukausittainen aika on ohi, hormonaalinen OK on jo aktiivinen. Tämä tarkoittaa, että voit seksiä ilman kondomia. Jos aloitat hormonaalisen OK: n juomisen 5-7 päivältä kuukausittaisesta jaksosta, niin ei ole mahdollista suojata itseäsi kuukausikierron 14. päivästä. Useimmiten pillerin takana tai ohjeissa, jotka on kuvattu yksityiskohtaisesti niiden ottamisesta ja millä päivänä on parasta käyttää.

Hei, minulla on erittäin kivulias PMS, kuukautiset ovat myös tuskallisia, usein kipu alavihassa kuukautisten aikana, vakava rintakipu ennen kuukautisia. Lääkäri kehotti käyttämään hormonaalista OK: ta. Onko hormonaalinen OK auttaa pääsemään eroon kipuista ennen kuukautisia ja kuukautisten aikana?

Hei Masha, monet gynekologit panevat merkille hormonaalisten ehkäisyvalmisteiden toiminnan positiivisen vaikutuksen kivuliaalla PMS: llä, kipu vatsassa ja rintakehässä kuukautisten aikana ja ennen sitä. Mutta on erittäin tärkeää, että pystyt valitsemaan oikeat hormonaaliset ehkäisyvalmisteet. Yleensä lääkäri lähettää naisen ottamaan verikokeita hormoneille, muut tarvittavat testit. Ja jos hyvin kivulias PMS, vakava vatsakipu kuukautisten aikana ei ole oireita gynekologisista sairauksista, lääkäri määrää hormonaalisen hoidon. Itsenäisesti valita hormonaalinen OK ei voi, koska erittäin suuri haittavaikutusten riski ja oireiden paheneminen.

Hei, kerro minulle ja mitä vakavia sairauksia ei voi käyttää hormonaalisesti OK?

Hei Elena, hormonaalisia ehkäisyvalmisteita ei voida käyttää vakavien terveysongelmien lisäksi myös imettämiseen, raskauteen ja tupakointiin emättimen verenvuodon tuntemattomasta syystä.
Myös hormonaaliset ehkäisypillerit ovat vasta-aiheisia tromboosiin suoraan liittyvissä sairauksissa, jos naisella on sydäninfarkti, hänellä on ollut aivohalvaus, migreeni, diabetes, sydänsairaus, aivoverisuonitauti. Myöskään hormonaalisia ehkäisypillereitä ei pidä ottaa korkean verenpaineen kanssa, haimatulehduksen, rintasyövän, muuntyyppisten kasvainten, maksasairauden (mukaan lukien keltaisuus) yhteydessä.

Hei, hormonaalista OK ei yleensä voi ottaa ilman lääkärin kanssa samaa mieltä?

Hei, Oksana, kun otat hormonaalisia ehkäisytabletteja ilman lääkärin etukäteen kuulemista, on vakavia riskejä naisen terveydelle. On huomattava, että sopimaton hormonikorvaus voi aiheuttaa vakavia haittavaikutuksia. Yleensä lääkäri valitsee lääkkeen, joka perustuu hormonitutkimuksiin ja muihin naisen terveyteen, olemassa oleviin sairauksiin ja muihin terveysongelmiin.
Tosiasia on, että eräänlainen ehkäisymenetelmä, hormonaalinen OK, voi sopia yhdelle naiselle eikä sovi toisiinsa, koska molemmat naiset ovat täysin terveitä. Siksi on olemassa yli 50 erilaista hormonien sisältävää syntyvyyden ehkäisy pilleria.

Hei, ja milloin et voi ottaa 7 päivän taukoa, kun käytät hormonaalisia ehkäisyvalmisteita?

Hei Marina, tosiasia on, että jos nainen haluaa lykätä kuukautisten alkamista, on parempi olla ottamatta taukoa 1 viikko. Tässä tapauksessa gynekologit suosittelevat, että heti yhden hormonikorvin päätyttyä aloita seuraava paketti. Mutta on tärkeää tietää, että jos nainen edellisen kuukauden aikana ei käyttänyt hormonaalista OK: ta, hän ei voi lykätä kuukautisten alkua.

Hei, en lopettanut pakkausmateriaalia OK (suun kautta otettavat ehkäisyvalmisteet), jätin pakkauksesta ja et voi noutaa niitä. Mitä voi olla, jos et lopeta pillereitä. En voi käynnistää uutta pakettia samasta paikasta, koska En vain muista, mikä tabletti pysähtyi.

Hei, Olga. Tietenkin, parempi olla lopettamatta hormonaalisen pakkauksen saamista. Ensimmäinen asia on aloittaa itsesi suojaaminen kondomeilla. Lisäksi, jos 2., 3. päivänä sen päivän jälkeen, kun juot viimeksi hormonaalista pilleriä, sinulla on purkautuminen. Useimmiten tällainen emättimen purkautuminen, joka johtuu epätäydellisistä ehkäisyvälineiden pakkauksista, kestää enintään viikon, ja tällainen purkautuminen ei ole kovin runsas.

Hei, minä join tänään, kuten tavallista, hormonaalista pilleriä ja 2 tunnin kuluttua oksennut. Mitä minun pitäisi tehdä, aloittaa uuden pillerin juominen huomenna?

Hei Dasha, jos olet oksentanut useita tunteja tabletin ottamisen jälkeen, sinun pitäisi juoda samat ehkäisytabletteja toisesta läpipainopakkauksesta, jonka numero on sama. Jos ei ole muuta samaa lääkehoidon läpipainopakkausta, sinun pitäisi juoda vähintään seuraava pilleri samasta hormonipakkauksesta, mutta vain jos se on yksivaiheinen hormonaalinen lääke. Jos nainen oksentelee, oksenteli, 4 tai useamman tunnin kuluttua viimeisten ehkäisyvalmisteiden ottamisesta, sinun ei pidä juoda hormonaalista OK. Jatka seuraavasta päivästä juomaan seuraava pilleri läpipainopakkauksesta.

Hei, kun otat pilleriä, noin tunnin kuluttua minulla oli ripuli. Yhdistä ripuli syömällä pikaruokaa. Olen huolissani, voiko ripuli vaikuttaa hormonaalisen OK: n tehokkuuteen?

Hei Tatiana, huolesi eivät ole turhaan, koska ripulin vaikutus voi todella vaikuttaa hormonaalisten ehkäisyvalmisteiden tehokkuuteen. Jos ripuli, vakava ripuli kestää yli kaksi päivää, sinun on käytettävä 7 päivän ajan muita ehkäisymenetelmiä, on parasta käyttää kondomeja. Jos ripuli päättyi samana päivänä tai seuraavana, sinun pitäisi juoda sama pilleri toisesta, uudesta läpipainopakkauksesta samalla numerolla. Jos ripuli alkoi yli 4 tuntia hormonaalisen OK: n ottamisen jälkeen, sinun tulee jatkaa ehkäisyn käyttöä tavalliseen tapaan.

Hei, minulla on erittäin pitkä juhla, jossa on paljon alkoholia. Hyväksyn Yarinan. Kuinka paljon hormonaalisen OK Yarinin tehokkuus alkoholin vaikutuksista kehoon vähenee?

Hei Eugene, alkoholi vaikuttaa voimakkaasti hormonaalisen OK: n tehokkuuteen. On suositeltavaa käyttää kondomeja pääasiallisena ehkäisymenetelmänä alkoholin nauttimisen päivänä ja 3 päivää lopun jälkeen.

Hei, oli vastaanottoon gynekologi, aiemmin toi hänelle verikoe hormonien, toinen analyysi. Hänen täytyy määrätä minulle hormonaalisia pillereitä, ehkäisyä. Minulla on kysymys, millaisia ​​syntyvyyden ehkäisy pillereitä on olemassa, en ymmärrä eroa yksivaiheisen, kaksivaiheisen yhdistelmän välillä.

Hei Svetlana, jos et tiedä, millaisia ​​hormonaalisia ehkäisymenetelmiä on, niin hormonaalinen tapa ehkäistä raskautta voidaan jakaa kahteen tyyppiin. Hormonaaliset ehkäisypillerit (hormonaaliset OK) ja hormonaaliset suun kautta otettavat ehkäisyvalmisteet (kaikki muut keinot hormonit pääsevät naaraan, mutta eivät ruoansulatuskanavan kautta). Suun kautta annettavien ehkäisymenetelmien joukossa voidaan erottaa hormonaaliset intrauteriiniset laitteet tai hormonirengas, mutta tällaiset ehkäisymenetelmät eivät sovi kaikille naisille. Tämä koskee myös hormonaalisia ehkäisyvalmisteita. Sama hormonaalinen OK voi lähestyä yhtä naista eikä sovi toisiinsa, jos molemmat ovat täysin terveitä.
Nykyään on olemassa kaksi hormonaalisten ehkäisyvalmisteiden päätyyppiä: ns. COC (yhdistetyt suun kautta otettavat ehkäisyvalmisteet) ja mini-pillerit (progestiinivalmisteen pillerit).
KOC eroaa siinä, että se sisältää 2 synteettistä analogia progesteronista ja estrogeenistä. Yhdistetyt suun kautta otettavat ehkäisyvalmisteet voidaan puolestaan ​​jakaa monofaasisiin ja kolmivaiheisiin. Kolmivaiheisista monofaasisista COC-yhdisteistä on selvää, että niillä on aina sama taso hormoneja kussakin pillissä pilleripakkauksesta. Kolmivaiheiset COC: t poikkeavat yksivaiheisista, koska kukin läpipainopakkaus sisältää erilaisen synteettisten hormonien yhdistelmän, hormonien annos vaihtelee koko kuukautiskierron ajan.
Mikä on mini-juoma? Kontraceptiset pillerit, kuten mini-pillerit, ovat lääkkeitä, jotka sisältävät synteettistä progestogeeniä. Mini-pillereitä käytetään useimmiten tapauksissa, joissa suun kautta otettavia suun kautta otettavia ehkäisyvalmisteita sisältävä pilleri ei sovi naiselle tai imetyksen aikana äskettäin syntyneille naisille. Mini-pillereitä hormonaalisena ehkäisymenetelmänä määrätään, kun synteettisen estrogeenin käyttöön on vasta-aiheita.
Myös suun kautta otettavat ehkäisyvalmisteet voidaan jakaa mikrotulostukseen, pieniannoksisiin, suuriin annoksiin ja progestiinipulloihin (mini-pillerit). On myös huomattava, että jos vaimo ei ole vielä synnyttänyt tai on nuorena, hänellä on säännöllinen sukupuolielämä, sitten gynekologi suosittelee häntä todennäköisesti käyttämään mikrotulehdusta ehkäiseviä pillereitä. Erikoinen piirre ehkäisevien pillereiden mikrotulostukseen on se, että ne ovat hyvin siedettäviä, mikrotuloksilla OK on pieni määrä vasta-aiheita ja niihin liittyy harvoin sivuvaikutuksia. Usein lääkkeitä määrätään niille naisille, jotka eivät ole koskaan aikaisemmin käyttäneet hormonaalisia oireita. Näiden lääkkeiden joukossa ovat seuraavat: Jess, Jess Plus, Zoeli, Logest, Novinet, Dimia, Lindinet-20, Klayra, Miniziston 20 fem, mercilon.
Jos pidämme alhaisen annoksen hormonaalista OK: ta, niitä käyttävät useimmiten yhä syntymätön naiset, jotka johtavat säännöllistä seksuaalista elämää. Mikroannos OK ei sovi. Jos naisen annostelu on jatkunut hyvin, niin lääkäri määrittelee pieniannoksisten COC-yhdisteiden käytön. Tällaisia ​​pieniannoksisia lääkkeitä ovat: Midiana, Janine, Yarin, Siloulet, Yarin Plus, Lindinet 30, Femoden, Silest, Regulon, Janetten, Mikroginon, Miniziston, Belara, Rigavidon, Demulen, Diane-35, Bellune-35, Chloe.
Jos harkitsemme suuriannoksisia hormonaalisia ehkäisypillereitä, niitä käytetään hormonaalisten ehkäisymenetelmien lisäksi myös monenlaisten gynekologisten ja hormonaalisten sairauksien hoitoon. Tyypillisesti suuriannoksiset hormonivalmisteet otetaan vain lääkärin määräämällä lääkemääräyksellä. Näiden hormonaalisten lääkkeiden joukossa ovat seuraavat: Ovidon, Triquilar, Triziston, Tri-regol, Non-Ovlon.
Mini-pillereiden joukossa yleisimmin käytetyt hormonaaliset lääkkeet ovat OK, kuten: Ecluton, Lactinet, Charozetta, Microlut.

Hei Ymmärrän oikein, että hormonaalisen OK: n asianmukaisen valinnan vuoksi minun on otettava verikoe hormonien suhteen ja tullut mukaan hänen kanssaan gynekologiin?

Hei Marina, monet asiantuntijat voivat noutaa hormonaalisen OK: n tärkeimpänä ehkäisymenetelmänä käyttäen vain verikokeita hormoneille. Synnynnäisten pillereiden valinnan täydellinen periaate sisältää kuitenkin seuraavat vaiheet: kun nainen on kuullut gynekologia, naarmuttaa onkosytologiaa, rintojen seulontakonsultointia, verikemian testiä, johon pitäisi sisältyä AST, ALT, glukoosi- ja lipidiprofiili, verikokeita hormoneja. Tarvittaessa voidaan tehdä lantion elinten ultraääni (useimmiten suoritetaan 5., 6., 7. päivänä).

Hei, olen jo pitkään ajatellut sitä, että on parempi saattaa hormonaalinen kela tai käyttää suun kautta otettavia ehkäisyvalmisteita. Kysymykseni on, ovatko kolmivaiheiset COC: t, niiden vaikutukset kehoon, lähempänä normaalia kuukautiskiertoa?

Hei Lida, olisi mielenkiintoista tietää, mikä kysyi sinulta tällaiseen kysymykseen. Itse asiassa kolmivaiheiset yhdistetyt syntyvyyden ehkäisypillerit eivät välttämättä täysin jäljittele naisen kehon hormonien luonnollista vaihtelua, kuten normaalissa kuukautiskierrossa. Voidaan myös huomata, että kolmivaiheiset COC: t eivät ole fysiologisempia kuin yksivaiheiset. Voidaan kuitenkin selvästi todeta, että kolmivaiheisilla COC-yhdisteillä voi olla vähemmän mahdollisia sivuvaikutuksia kuin muilla lääkkeillä, mutta on myös syytä huomata, että kolmivaiheiset yhdistetyt ehkäisyvälineet sopivat melko harvoille naisille.

Kuinka tehokas COC ei-toivotusta raskaudesta? Miten ne ovat tehokkaampia kuin tavalliset kondomit?

Jälleen kerran, Hei Lida, itse asiassa se on hormonaalista OK: ta, jolla on suurin prosenttiosuus naisen suojelusta ei-toivotusta raskaudesta. Niistä 1000 naisesta, jotka käyttävät COC-yhdisteitä 12 kuukauden ajan, ei-toivottu raskaus vaikuttaa vain 1 tai 2: een. Loput 40-50 naista raskaaksi johtuvat hormonaalisen OK: n virheellisestä käytöstä.

Hei, luin, että hormonaalinen OK saa usein rasvaa Onko totta, että syntyvyyden ehkäisy pillereiden jälkeen naiset painavat?

Hei Tatyana, tiedot, jotka COC: t voivat lisätä ylimääräiseen painoon naiselle, ovat olleet jo jonkin aikaa. Useimmiten, kun käytetään COC-naisia, he saavat 2, 3 kg ylimääräistä painoa. Useimmiten hormonaalisen OK: n aiheuttama täyteys johtuu siitä, että naisen elimistössä esiintyy nesteen kertymistä, ja jotkut COC: t voivat lisätä ruokahalua. Mutta on myös huomattava, että joillakin naisilla on painon lasku käyttäessään hormonaalista OK: ta, joillakin on käänteinen reaktio vähentyneen ruokahalun muodossa.

Hei, luin, että COC: t voivat vähentää sukupuolielinten tulehduksellisten sairauksien riskiä. Olen 34-vuotias, nyt paheneminen on kulunut ja ajattelen käyttää KOC-tabletteja kondomien sijaan.

Hei Dasha, tutkimuksen suorittaneiden asiantuntijoiden mukaan kun COC: tä käyttävää naista käytetään, liman viskositeetti kohdunkaulakanavassa kasvaa. Tämän seurauksena tulehdussairauden riski lantion elimissä pienenee joskus 2 kertaa.

Hei, äskettäin otin tyttäreni tapaamiseen gynekologin kanssa, hän on 16-vuotias. Hänellä on joitakin ongelmia, lääkäri on suositellut käyttämään COC: tä. Onko yleensä normaalia, että nuorella tytöllä, joka ei ole syntynyt lapsen luokassa, määrätään hormonaalista OK hoitoa varten?

Hei Alexandra. Gynekologisen käytännön tilastojen perusteella, jopa nuoret tytöt, lääkärit voivat määrätä hormonaalisia COC-lääkkeitä hoitoon.

Hei, löysin tietoa siitä, että COC-lääkkeitä voidaan määrätä lapsettomuuden hoitoon. Onko tämä totta?

Hei Marina, joissakin tapauksissa, kun lääkärit diagnosoivat endokriinista steriiliyttä, COC-lääkkeitä voidaan todellakin käyttää hoitoon. Mutta hedelmättömyyshoidon hormonaalisten ehkäisypillereiden pitäisi olla ajoittaisia. Tämä tarkoittaa sitä, että hedelmättömyyden asianmukainen hoito COC: n avulla voidaan määrätä vain hoitava lääkäri, erikoislääkäri.

Hei, miten KOK voi vaikuttaa libidoon?

Hei Anastasia, tilanne on monipuolinen. Kun otetaan huomioon, että useimmat naiset ilmoittavat seksuaalisen kumppanin lisääntyneen seksuaalisen halun KOC: n aloittamisen jälkeen kolmen ensimmäisen kuukauden aikana, on tapauksia, joissa seksuaalinen halu voi heikentyä. Tässä tapauksessa gynekologi voi ottaa toisen yhdistetyn hormonaalisen lääkkeen ehkäisyä varten.