kysymykset

Hei, kerro minulle, onko kuukautisten jälkeinen eroosiota ehkäistävä 4-5 päivää? Lääkäri kertoi minulle, että sinun täytyy varautua 3-5 päivän aikana. Kerro minulle, kiitos, koska se on oikein, kiitos etukäteen.

Biba, Kazakstan, 23 vuotta

Simonova Tatyana Viktorovna

Gynekologin vastaus:

Kohdunkaulan eroosion hoito suoritetaan välittömästi kuukautisten jälkeen, mieluiten 8-9 päivän ajan.

Ystävällisin terveisin, Simonova Tatyana Viktorovna.

Selvitä kysymys 0

Aiheeseen liittyvät ongelmat

Mikä aiheuttaa hedelmättömyyttä?

Tervetuloa! Voitteko kertoa, voiko vasemman munasarjan kysta olla kooltaan 1,1 x 1,2 cm (epäillään endometrioosia) →

Elena, Stavropol, 40 vuotta

Pill Ohita ja raskausaste

Hei Hyväksy Rigevidon noin 3 vuotta. Sunnuntaiaamuna join 5 tablettia, maanantaiaamuna unohdin juoda →

Evgenia, Volgograd, 23 vuotta

Ruskea purkaus ennen kuukautisia ja sen jälkeen

Hei, olen 13-vuotias, ja kuukausittain menee hieman yli 1 vuosi (säännöllisesti), mutta viimeiset kuukautiset pelkäävät minua. →

Elizaveta, Moskova, 13-vuotias

Toinen raskaus Rh-negatiivisen veren kanssa

Hyvää iltapäivää Toinen raskaus. Analyysit luovutettiin 6. viikolla. Mukaan lukien veren Rh, koska hän ei muista. →

Tanya, Chernigov, 27-vuotias

Spermisidien käyttö kondomeilla

Tervetuloa! Kerro minulle, onko mahdollista käyttää spermisidisiä aineita yhdessä kondomin kanssa? →

Kohdunkaulan eroosiota: menetelmien tyypit ja ominaisuudet

Kun puhutaan kohdunkaulan eroosioista, naiset tiivistävät lääketieteellisiä tekniikoita, joiden vaikutus ei aina perustu palon muodostumiseen.

Esimerkiksi typen käyttö jäädyttää vaurioituneen alueen ja lasersäde haihtuu vaurioituneet solut. Ja vaikka eroosion käsittelymenetelmien nimi säilyy yleisenä, ne eroavat vaikutustekniikassa.

Kuinka tehdä kohdunkaulan eroosion varautumista, on menetelmä kivuton, kun se poltetaan - ennen kuukautisia tai sen jälkeen? Vastauksia kaikkiin näihin kysymyksiin löytyy artikkelistamme!

Perustekniikat

Tärkeimmät tekniikat, joita moderni gynekologia useimmiten käyttävät, ovat:

 • diathermy;
 • diatermoekstsiziya;
 • radioaaltotekniikat;
 • laserhöyrystys;
 • cryosurgery;
 • kemiallinen moksibustio.

Valmistelu palamisen ja toiminnan suorittamiseksi

Ennen kuin potilas saa leikkauksen, lääkäri määrää sarjan testejä. Ne poikkeavat valitusta menetelmästä riippuen, mutta yleensä ne kuuluvat seuraavaan spektriin:

 • laajennettu kolposkopia;
 • STI-havaitseminen;
 • histologinen ja sytologinen tutkimus;
 • tutkimus hormonaalisen taustan ja immuniteetin tilasta.

Jos tulos vahvistaa, että vasta-aiheita ei ole, valittu menettely suoritetaan naiselle.

diathermocoagulation

Toimenpiteen aikana eroosiota vaimentaa pieni purkaus, mutta syvä permeabiliteetti.

Tätä hoitomenetelmää pidetään tehokkaimpana, sitä käytetään usein ja pitkään, mutta se on kaikkein kivulias.

Nainen joutuu paikallispuudutukseen ennen menettelyä.

Tämän jälkeen passiivielektrodi sijoitetaan ristikon alle ja eroosion vaikutusalue käsitellään aktiivisella elektrodilla, jolla voi olla erilainen muoto.

Koaguloitumisen jälkeen haavan pinnalle ilmestyy rupi, joka kehon viikossa hylätään ja lehdet ovat vähäisiä verenvuotoja.

Diatermoekstsiziya

Tämä menetelmä perustuu myös sähkövirran käyttöön, mutta siinä on eroa: diathermokoagulaation aikana käytetään pallomaisesti aktiivista elektrodia, ja diathermoexcistion tapauksessa sillä on silmukan muoto, joka sallii paitsi polttamisen myös erottaa kohdunkaulan vaikutuksen. Tämä menettely on tehokas syvälle eroosiolle.

Diatermoexcision suoritetaan paikallispuudutuksessa. Nainen sijoittaa kuminauhan emättimeen palovammojen poistamiseksi, sitten pistää elektrodin kohdunkaulan kanavaan ja kääntää sen akselinsa ympäri. Eroosiolle altistuva alue poistetaan. Jos säiliöinnin aikana alukset ovat vaurioituneet, niihin kohdistetaan ligatioita.

Radioaallot

Miten kohdunkaulan eroosion prosessia radioaalloilla tapahtuu? Menettely ei ole yleinen, mutta se on kivuton, tehokas ja koskematon, koska vaikutus syntyy radiotaajuuksilla, jotka lämmittävät vaurioituneita kudoksia ja vaikuttavat solujen sisällä olevaan nesteeseen.

Tällaisen toimenpiteen jälkeen ei ole verenvuotoa, ja negatiivisten seurausten mahdollisuus katsotaan minimaaliseksi.

Menettely suoritetaan käyttämällä elektrodia, joka tuottaa radiotaajuuksia, mutta sen ei tarvitse joutua kosketuksiin sen kanssa kohdunkaulan pintaan.

Radioaallot, jotka lämmittävät nestettä soluissa, haihduttavat sen ja ympäröivät astiat koaguloituvat. Eschar ei tule olemaan tällaisen toimenpiteen aikana, vaan ohut kalvo ilmestyy iskualueelle.

Huolellinen menetelmä, anestesiaa ei tarvita.

Elvytys kestää enintään kuukauden, täydellinen palautuminen saavutetaan yhdellä istunnolla.

Laser höyrystyminen

Menettelyn aikana laser hahmottaa kärsineen alueen rajat ja alkaa sitten haihduttaa solut kohdunkaulan kanavasta ja aikaisemmin merkittyistä rajoista. Se on täysin kivuton, toiminta suoritetaan avohoidossa. Sen jälkeen ei ole verenvuotoa, koska astiat hyytyvät välittömästi.

On kuitenkin mahdotonta parantaa kovaa eroosioa tällä menetelmällä yhdessä istunnossa, se kestää kaksi tai kolme lasersäteilyä vähintään yhden kuukauden välein. Kohdun limakalvo palautuu kokonaan 6 viikon kuluessa.

cryolysis

Hoito suoritetaan käyttämällä kryoproben, joka vaikuttaa vaikut- tuneisiin soluihin muunnetulla nestemäisellä typellä. Solut kiteytyvät ja kuolevat, se on tehokas pienelle eroosiolle, mutta kohdunkaulan palauttaminen kestää kaksi tai kolme kuukautta. Vaurioituneiden kudosten hoito kestää enintään 5 minuuttia.

Menettelyä pidetään kivuttomana, mutta voi esiintyä palava tunne. Potilaan pyynnöstä tehdään paikallinen nukutus. Syvälle eroosion menetelmä ei ole sopiva.

Kemiallinen menetelmä

Miten kohdunkaulan eroosio suljetaan tällä menetelmällä? Menettelyn aikana lääkäri käyttää erityistä lääkettä, joka edistää heikentyneiden solujen kuolemaa.

Aiemmin se oli Vagotil, nyt käyttää nykyaikaisempia ja tehokkaampia keinoja - Solkovagin.

Ensinnäkin altistumisalue kuivataan puuvillapyyhkeellä, sitten toinen tamponi kyllästetään lääkkeellä ja eroosion vaikutusalue käsitellään.

Siihen mennessä, kun se kestää enintään kolme minuuttia ja menettelyn päättymisen jälkeen lääkäri kuivaa uudelleen käsitellyn alueen poistamaan lääkkeen jäännökset.

Tällainen hoito ei vaadi anestesiaa, se on kivuton. Vaikutus on kuitenkin lievä, joten täydelliseen talteenottoon (5-10) tarvitaan useita istuntoja.

Yleiset suositukset hoidosta

Kun on mahdollista varautua kohdunkaulan eroosioon ja millä vuorokausilla kuukautisten jälkeen se on yleensä varovainen?

Gynekologit suosittelevat eroosion varoittamista välittömästi kuukautisten jälkeen. Tähän on syitä:

 • kohdunkaula laajenee tällä hetkellä, jolloin voimme selvittää eroosion ja sen aiheuttamat muutokset tarkemmin;
 • potilaan raskauden todennäköisyys on poissuljettu;
 • kuukautiskiertoa ei rikota, ja purkautumisen puute varmistaa, että infektio ei kehitty hoidetulla alueella.

Kuukautiskierron aikana cauterisaatiota ei tehdä, koska infektioriski kasvaa huomattavasti, eikä eroosia aiheuttavia muutoksia ole näkyvissä. Ennen kuukautisten aloittamista voidaan suorittaa laserhöyrystys tai radioaaltosäteily: tällaisilla menetelmillä vauriot ovat vähäiset, mikä tarkoittaa, että myös komplikaatioiden mahdollisuus on minimaalinen.

Kohdunkaulan eroosion ehkäiseminen voi olla synnytysklinikassa, jossa tällainen menettely suoritetaan maksutta, ja se on mahdollista missä tahansa yksityisessä gynekologisessa klinikassa.

Mutta synnytyksen jälkeisissä klinikoissa kohdunkaulan eroosio on hidastunut diathermocoagulationin ja diathermoexcisionin menetelmillä, koska ne eivät vaadi kalliita laitteita, joita sairaaloilla ei useimmiten ole.

Yhteenvetona voidaan todeta, että eroosion varautumisen jälkeen on suositeltavaa kahden kuukauden ajan hylätä sukupuolielämä, liiallinen fyysinen rasitus ja tamponien käyttö. Eroosion toistumisen välttämiseksi on välttämätöntä seurata hormonaalista taustaa ja mennä säännöllisesti gynekologiin tutkittavaksi.

Millä päivänä ne heikentävät kohdunkaulaa?

Cauterization viittaa yhteen yleisimpiin toimenpiteisiin gynekologisessa käytännössä. Yleensä gynekologit houkuttavat kohdunkaulan eroosion. Monet potilaat, jotka ovat kuullut lääkäriltä interventiotarpeesta, ovat kiinnostuneita eroosion varoittamisesta.

Kohdunkaulan eroosio tapahtuu lähes jokaisessa naisessa. Tämä johtuu suurelta osin patologian syistä ja sen kehityksen mekanismista. Olennainen on myös se, että eroosio voi vaikuttaa kohdunkaulaan missä tahansa iässä. Tauti kehittyy tytöissä ennen murrosikää ja naisilla vaihdevuosien jälkeen.

Gynekologit kutsuvat eroosioksi defektin, joka muodostuu kohdunkaulan emättimen osasta. Hoito riippuu patologian tyypistä ja sen etenemisen ominaisuuksista. Joissakin tapauksissa kohdunkaulan eroosio on välttämätöntä.

Eroosio luokitellaan seuraavasti:

 • totta;
 • synnynnäinen;
 • pseudo;
 • fysiologinen.

Kun kohdunkaulan epiteelikudoksen eheyttä rikotaan vahingollisten vaikutusten vuoksi, he puhuvat todellisesta eroosiosta. Tämä vika on haava tai haava, joka paranee kahden viikon kuluessa.

Joissakin tapauksissa eroosiopiste paranee väärin. Sylinterimäiset solut, jotka normaalisti linjaavat kohdunkaulakanavaa, näkyvät vian pinnalla. Tämä mekanismi heijastaa ectopian tai pseudoerosion kehittymistä, joka täytyy varautua.

Joskus kohdunsisäisen kehityksen aikana kohdunkaulan emättimen osa ei peitä monikerroksista litteää epiteeliä vaan sylinterimäisiä yksikerroksisia soluja. Kun sukupuolielimet kypsyvät, tämä ectopia siirtyy kohti kohdunkaulan kanavaa, ja vika regressoituu.

Nuorilla naisilla, jotka ovat alle 25-vuotiaita, hormonaalisen tilan muutosten seurauksena voi esiintyä fysiologista eroosiota. On huomattava, että hormonaalisten vaihtelujen seurauksena eroosio tapahtuu myös naisilla vaihdevuosien jälkeen. Estrogeenin puute aiheuttaa epiteelin erilaistumisen ja kasvun loukkaamisen ja edistää eroosion ilmestymistä.

Tapahtuman ja kliinisen kuvan tekijät

Eroosio voi tapahtua monien tekijöiden vaikutuksesta, jotka vaikuttavat kielteisesti kohdunkaulaan. Eroosion syntymiseen vaikuttavista tekijöistä erottuvat välttämättä:

 • hormonaalinen epätasapaino;
 • patogeeniset infektiot;
 • tulehdusprosessit;
 • tiettyjen lääkkeiden paikallista käyttöä;
 • spiraalien ja muiden manipulaatioiden asennus, traumaattinen epiteeli;
 • sukupuolielinten muodostumisen kohdunsisäiset piirteet.

Eroosion hoitoon liittyvien provosoivien tekijöiden poistaminen on välttämätöntä relapsien ehkäisemiseksi. Diagnostiikka on yleensä välttämätön sen selvittämiseksi, mitkä syyt ovat aiheuttaneet kohdunkaulan patologista prosessia.

Eroosion oireita voi olla poissa. Toisin kuin yleisesti uskotaan, haava ei aiheuta sykehäiriöitä, kipua tai verenvuotoa. Nämä merkit puhuvat useimmiten infektion liittymisestä ja rinnakkaisten lisääntymisalueen sairauksien esiintymisestä.

Eroosiin liittyy joskus runsaita limakalvojen eritteitä. Gynekologisen tutkimuksen aikana tai läheisyyden aikana nainen voi huomata kosketuksen purkautumisen.

Jos sinulla on gynekologisen patologian oireita, sinun tulee aina ottaa yhteyttä asiantuntijaan, joka suunnittelee asianmukaisen tutkimuksen. Kohdunkaulan eroosio on hyvänlaatuinen prosessi. Se voi kuitenkin olla taustana vakavampien sairauksien, myös pahanlaatuisten kasvainten, kehittymiselle.

Lisäksi eroosio peittää joskus syövän kasvainta. Näiden diagnoosien erottamiseksi ja asianmukaisen hoidon aloittamiseksi on tarpeen tehdä diagnoosi.

Kohdunkaulan eroosion tutkiminen sisältää seuraavat tutkimustyypit:

 • kohdunkaulan osan gynekologinen tutkimus;
 • yksinkertainen, laajennettu kolposkopia;
 • biopsia;
 • sytologinen tutkimus;
 • levittää kasvistoa;
 • bakposev;
 • Lantion elinten ultraääni.

cautery

Eroosikäsittelyyn liittyy usein leikkausta. Gynekologit korostavat, että on välttämätöntä hoitaa ektopiaa erityisesti cauterization. Kysymykseen vastaaminen, kun eroosio on mahdollista, on tarpeen ottaa huomioon kudosvaurion luonne ja siihen liittyvät patologiat.

Ennen eroosiohäiriön polttamista potilas tutkitaan. Infektioiden ja tulehdusprosessien havaitsemisen yhteydessä sukupuolielinten puhdistaminen suoritetaan välttämättä seuraavilla lääkkeillä:

 • antibakteerinen;
 • tulehdusta;
 • viruslääkkeet;
 • antiseptinen;
 • sienilääkkeet.

Ne houkuttelevat eroosion useilla menetelmillä, joiden valinta riippuu seuraavista seikoista:

 • potilaan ikä;
 • sen lisääntymistilanne;
 • vian tyyppi ja koko;
 • samanaikainen gynekologiset sairaudet.

Kohdunkaulan emätinosassa sijaitseva eroosio voidaan säätää eri tavoin.

 • Diathermy. Eroosion aiheuttamaa sähköiskua on mahdollista polttaa vain synnyttäneillä naisilla. Tämä johtuu siitä, että jos teet näin varovaisuutta, komplikaatiot ovat mahdollisia. Diathermokoagulointia pidetään melko traumaattisena menetelmänä cauterisaatiota varten, jonka jälkeen arpikudosta esiintyy usein ja infektio lisätään. Cicatricial deformity aiheuttaa kudoksen joustavuuden menetystä. Seuraavassa raskaudessa kohdunkaula voi olla sekä raskauden aikana että synnytyksen aikana.
 • Cryodestruction. Kudosten jäädyttämistä nestemäisellä typellä on käytetty jo jonkin aikaa. Menettelyn jälkeen voi esiintyä seurauksia kohdunkaulan kanavan kapenemisessa ja toistuvan hoidon puutteessa. On mahdollista polttaa nestemäisellä typellä, kun vika on pienikokoinen.
 • Laser höyrystyminen. Tämä on kontaktiton menetelmä, jota käytetään haihduttamalla. Menettely voidaan toteuttaa syntymättömille naisille trauman puuttumisen vuoksi. Tämän menettelyn ainoana haittana on se, että jos lasertulostus tapahtuu, et voi säätää valotuksen syvyyttä.
 • Radioaaltokäsittely. Tämä on paras tapa poistaa tauti, joka korjaa vian kontaktittomalla tavalla. Radioaalloilla polttamalla on monia etuja, esimerkiksi seurausten puuttuminen cicatricial deformiteetin ja infektion muodossa. Hoidon aikana laite polttaa ja steriloi samanaikaisesti epiteelikudoksen.

Cauterisaatiolla on sekä positiivisia että negatiivisia puolia. Cauterizationin etuja ovat:

 • poistetaan riski, että transformoituu pahanlaatuiseksi kasvaimeksi;
 • useimpien taktiikoiden kivuttomuus;
 • suhteellisen lyhyt paranemisaika;
 • avohoito;
 • menettelyn nopeus.

Menettelyn jälkeiset seuraukset ovat mahdollisia, mutta eivät välttämättömiä. Jos havaitset kohdunkaulaa erilaisilla taktiikoilla, ota huomioon seuraavat puutteet:

 • kudoksen muodonmuutoksen mahdollisuus;
 • arpien muodostuminen;
 • tulehduksen paheneminen;
 • riittämättömät vaikutukset, jotka saattavat aiheuttaa tarpeen toimia uudelleen;
 • syklin loukkaukset;
 • riskiä siirtyä koulutukseen pahanlaatuisessa kasvaimessa riittämättömällä tutkimuksella.

Monet potilaat ovat kiinnostuneita siitä, milloin on mahdollista suorittaa cauterization ja millä päivänä sykli sen toteuttaminen on mahdollista. Kohdunkaulaa on välttämätöntä hoitaa välittömästi kuukautisten päättymisen jälkeen viidennessä - kymmenes päivä. Tämä johtuu siitä, että kohdunkaulan jakso kuukautisten jälkeen on jonkin verran laajentunut, mikä antaa asiantuntijalle mahdollisuuden nähdä patologisia muutoksia. Sitä paitsi, jos sykliä pidetään kriittisten päivien jälkeen, sykliä ei häiritä.

Kohdista kohdunkaula kuukautisten aikana on vasta-aiheinen infektioriskin ja kyvyttömyyden vuoksi luoda steriilejä olosuhteita. Joskus suoritetaan lievä cautery-taktiikka ennen kuukautisia. Tällaisissa tapauksissa syklin mahdollinen rikkominen ja endometrioosin riski. Endometriumin solut voidaan säilyttää loukkaantuneen kohdunkaulan kohdalla, kun kohdun sisäkerros hylätään.

Menetelmät kohdunkaulan eroosion varautumiseksi sekä valmistelu tähän menettelyyn. Milloin ja missä voin tehdä?

Kohdunkaulan eroosio on yleisin sukupuolielinten sairaus naisten keskuudessa. Monet ovat eläneet tämän taudin kanssa pitkään ilman edes tietämättä sitä.

On tärkeää parantaa eroosioa ajoissa komplikaatioiden välttämiseksi. Nykyaikainen lääketiede tarjoaa erilaisia ​​tapoja hoitaa tätä tautia. Tässä artikkelissa kuvataan yksityiskohtaisesti, miten kohdunkaulan cauterization-eroosio kuvaa myös tämän menettelyn valmistelua.

Menettelyn valmistelu naisten kuulemisessa

Emme saa missään tapauksessa jättää huomiotta valmistelutoimenpiteitä.

Ensimmäiset testit tehdään:

 • emättimen leviäminen;
 • bakteeriviljelmä;
 • kudosbiopsia;
 • verikoe infektioita varten;
 • biokemiallinen verikoe;
 • tuumorimarkkereiden analyysi;
 • PCR: llä.

Analyysien on oltava tuoreita. On myös määrätty useita diagnostisia menettelyjä: on varmistettava, ettei raskautta ole, jos epäilet patologian, voit määrätä ultraäänen. Kolposkopia ja ulkoinen tutkimus voivat paljastaa näkyviä poikkeavuuksia.

Valmistelujakson aikana on suositeltavaa, ettei ruokaa viikoittain, kieltäytyä elintarvikkeista väriaineilla ja säilöntäaineilla. Itse menettely suoritetaan tyhjään vatsaan. 2-3 päivää ennen cauterization, intiimi yhteyksiä olisi luovuttava. Kahden viikon ajan sinun on lopetettava tamponien käyttö, douching ja kaikki, mikä voi lisäksi vahingoittaa limakalvoa. Pidättäytyä ottamasta veren ohentimia.

Miten hoitoprosessi on?

diathermocoagulation

Vanhin hoitomenetelmä. Cauterization suoritetaan korkean taajuuden sähkövirralla. Yksi elektrodi työnnetään emättimeen, toinen sijoitetaan potilaan takaosaan. Suuri määrä lämpöä vapautuu sulattaa alueen. Menettely kestää noin puoli tuntia, sen tehokkuus on 75%.

Naiset, jotka ovat tehneet diathermocoagulationia, huomaa, että se on tuskallista. Naisten kehon palauttaminen kestää 7-10 viikkoa.

 • hedelmättömyys;
 • raskas verenvuoto;
 • endometrioosi.

Tässä suhteessa diathermocoagulation-menettelyn kohteena olevan naisen tulisi säännöllisesti käydä gynekologissa. Aluksi sukupuoli ja painonnosto ovat vasta-aiheisia.

Antibakteerinen voide auttaa nopeaa paranemista. Kuukauden kuluessa toimenpiteen jälkeen voi havaita ulos- ja selkäkipuja.

Diathermocoagulation-menettely on vasta-aiheinen:

 • raskaana olevat naiset;
 • synnytyksen jälkeen;
 • tartunnan saaneiden sairauksien tai kohdun pahanlaatuisten kasvainten kanssa.

Diatermoekstsiziya

Kuten edellisessä menetelmässä, yksi elektrodi sijoitetaan selän alle. Lääkäri valvoo prosessia gynekologisella spekulumilla ja kolposkooppi määrittelee sairastuneen alueen. Eroosi käsitellään jodilla, jotta leesion rajoja voidaan nähdä paremmin. Pitkällä neulalla käytetään paikallispuudutusta. Elektrodin halkaisija valitaan siten, että se sieppaa välittömästi koko eroosion vyöhykkeen.

Toisin kuin edellisessä menetelmässä, kyseistä kudosta ei pelkistetä, vaan poistetaan. Sitten se lähetetään tutkimukseen. Menettelyn kesto on enintään puoli tuntia.

Menettelyn valmistelu on samanlainen kuin valmistus diathermokoagulaatiota varten. Menettely on melko kivulias ja kestää noin 30 minuuttia.

Kehon palauttaminen tapahtuu 1-2 kuukauden kuluessa. Noin viikkoa myöhemmin kuori muodostui vaikutuksen alaiselle alueelle. Tämän jälkeen verinen purkaus on mahdollista. Jotta tuottoisaa palautusta ei otettaisi huomioon, sinun on jätettävä pois:

 • sukupuolielämä;
 • kylpy;
 • älä ota kylpyamme;
 • älä nosta painoja;
 • Älä uida avoimessa vedessä.

Mahdollinen kipu vatsan alaosassa. Tämä on yksi kaikkein traumaattisimmista eroosion hoitomenetelmistä ja voi johtaa arpeutumiseen, verenvuotoon, hematomiin. 25%: ssa tapauksista uusiutuminen on mahdollista.

Radioaaltomenetelmät

Vapaa elektrodi sijoitetaan potilaan alaselän alle. Huoltotoimenpiteet toimitetaan peilien avulla. Lääkäri valitsee elektrodin koon vaurion koosta riippuen. Eroosion luonne määrää sen, onko se varautunut tai poistettu vaurioituneiden kudosten kanssa.

Elektrodi ei suoraa vuorovaikutusta kohdunkaulan kanssa. Altistuminen tehdään korkean taajuuden radiotaajuuksien avulla, jotka aiheuttavat kudosten kuumentumista ja sairaat solut haihtuvat. Samalla pinta, jolla elektrodin toiminta tapahtuu, steriloidaan.

Menetelmä on kontaktiton eikä aiheuta epämukavuutta. Toisin kuin aikaisemmissa menetelmissä, radiotaajuudet eivät jätä arpia, jotka mahdollistavat jopa kiusaamattomien potilaiden hoidon. Sivuvaikutuksia, kipua ei ole.

Ensimmäisinä päivinä menettelyn jälkeen:

 • välttää ylikuumenemista;
 • sukupuoliyhteys;
 • fyysinen rasitus;
 • Älä käytä tamponeja.

Laser höyrystyminen

Laserkosterointi suoritetaan avohoidossa: melko nopeasti, veroton ja ei aiheuta komplikaatioita. Muiden menetelmien tapaan laserhöyrystys vaatii valmistelua. Hoidon aikana lääkäri lisää laser kärjen potilaan emättimeen ja ohjaa säteen vaikutusalueille, kun taas sairaat solut haihtuvat ja kapillaarit suljetaan, mikä poistaa verenvuodon.

Asiantuntijalla on oltava laaja kokemus, manipuloinnit on tehtävä tarkasti eikä kosketa terveitä kudoksia. Höyrystymisen jälkeinen talteenotto tapahtuu melko nopeasti - 4-6 viikon kuluessa. Ensimmäisen kerran mahdollinen verenvuoto - tämä on normaalia. Kuukauden kuluessa sinun tulee pidättäytyä seksuaalivaiheesta eikä käytä tamponeja. Tämän menetelmän relapseja esiintyy noin 10 prosentissa tapauksista.

cryolysis

Cauterization suoritetaan käyttäen nestemäistä typpeä. Tämä menetelmä ei ole niin traumaattinen kuin leikkaus, mutta tehokkaampi kuin hoito. Altistuminen kylmälle tuhoaa kärsineet alueet ja aiheuttaa niiden hylkäämisen. Kryodestruktori, joka koskettaa kärsivää aluetta, jäähdyttää kudoksen -200 asteeseen aiheuttaen kudoksen nekroosia. Tulevaisuudessa kuolleet kudokset tulevat luonnollisesti esiin.

Kudosten jäätymisen syvyys riippuu kosketuksen kestosta. Jonkin aikaa toimenpiteen jälkeen voi olla epämukavuutta pahoinvointina, huimauksena. Kryodestruktion jälkeinen elpymisaika on hieman suurempi kuin muilla menetelmillä - 6-8 viikkoa. Myös taudin toistumisen riski kasvaa - noin 20%.

Kemiallinen palaminen

Tarkastellaan, miten eroosion kemiallinen moksibustio etenee, mikä on määrätty, jos kohdunkaulan eroosion ohella havaitaan hyvänlaatuinen prosessi. Kemiallinen moksibustio on yksi vanhimmista menetelmistä. Menettelyä varten, jossa käytetään happojen seosta - "Solkovagin" ja "vagotyyli". Ne tuhoavat kärsineet alueet, jotka sitten hylätään. Kemiallista kemikaatiota käytetään vain pienillä eroosion alueilla.

Menettelyn aikana lääkäri, jolla on puuvillapyyhe, soveltaa lääkettä kärsineelle alueelle. Menettelyä ohjataan peilien avulla. Tarvitaan toistuva käsittely. Kryodestruktiomenettelyn jälkeinen elpymisaika on 5 - 7 viikkoa. 20-25%: ssa tapauksista sairauden uusiutuminen on mahdollista.

Argon-plasman hyytyminen

Se on samanlainen kuin radiotaajuuskoagulointimenetelmä, mutta argon vahvistaa radioaaltoa. Tämä muodostaa argon-polttimen, joka vaimentaa eroosion tasaisesti. Samanaikaisesti kankaita ei karisteta, vaan ne muuttuvat tasaisesti valkoisiksi.

Kehon palauttaminen tapahtuu melko nopeasti - 1-1,5 kuukauden kuluessa. Taudin toistuminen ei tapahdu useammin kuin 10 prosentissa tapauksista. Vasta-aiheet, valmistelu ja palautussuositukset ovat samanlaisia ​​kuin muut menetelmät.

Kirurginen menetelmä

Vaurioituneiden alueiden poistaminen skalpellilla. Erittäin traumaattinen menetelmä. Nykyaikaisessa lääketieteessä käytetään hyvin harvoin.

Milloin heidät hoidetaan ennen kuukautisia tai sen jälkeen (millä syklin päivänä) ja missä he tekevät?

Milloin voin polttaa? Cauterization tehdään yksinomaan kuukautisten jälkeen syklin 5-7 päivänä. Tämä on aika, jolloin epiteelin regeneraatio on paras, ja lisäksi on olemassa enimmäisaika paranemiseen seuraavaan kuukauteen saakka.

Mistä voin polttaa? Käytännöllisesti katsoen kaikissa naisten klinikoissa on laite sähkövirran säätämiseksi, joten tämä menetelmä on edelleen määrätty. Maksullisissa keskuksissa valintamenetelmien valinta on paljon suurempi. Mutta joka tapauksessa on tärkeää ottaa yhteyttä lääkäriin.

Kohdunkaulan eroosion ajoissa tapahtuva hoito ei salli komplikaatioiden kehittymistä ja säästää naisten terveyttä, jos se tapahtuu aikana. Nykyaikaiset menetelmät ovat tehneet tämän prosessin kivuttomaksi ja lempeäksi.

Millä päivänä ne heikentävät kohdunkaulaa?

Miten cerverize kohdunkaulan eroosio?

Nykyaikaisissa gynekologisissa käytännöissä käytetään usein tällaisia ​​kohdunkaulan eroosion tyypeitä, kuten kryodestruktiota, sähköiskua, radioaaltosähköä ja laserin tuhoutumista.

Menetelmät kohdunkaulan eroosion varautumiseen

Kaikilla kohdunkaulan eroosion säätelymenetelmillä on sekä etuja että haittoja:

 1. Elektrokagulointi on traumaattinen menetelmä, joka aiheuttaa karkeiden arpien muodostumisen kaulaan ja voi myös aiheuttaa vakavaa verenvuotoa, mutta menetelmää käytetään useimmiten sen saatavuuden vuoksi.
 2. Kohdunkaulan kryodestruktio ei jätä arpia, mutta sitä ei voida käyttää, kun vaikutusalueen pinta-ala on yli 3 cm, se ei koske merkittäviä muodonmuutoksia, jotka johtuvat jäätymiskärjen huonosta kosketuksesta limakalvoon. Mutta sinun ei pidä vaivautua kysymykseen siitä, oliko kivuliasta kohdistaa kohdunkaulaa, koska menettely on kivuton, vaikka se joskus aiheuttaa kohdun supistuksia. Menetelmä on harvoin monimutkainen verenvuodon takia, mutta vesipitoinen purkaus sen jälkeen, kun menettely on mahdollista kuukaudessa.
 3. Laser-koagulaatio sallii sinun poistaa vain limakalvon patologiset alueet, jolloin viereiset alueet pysyvät ehjinä, voit sulkea yli 3 cm: n, mutta vaatii paikallisen nukutuksen käyttöä, ja tällaiset komplikaatiot kohdunkaulan laserkosteroinnin jälkeen, kuten verenvuoto, ovat usein mahdollisia.
 4. Kohdunkaulan radiotaajuinen koagulointi on vähiten traumaattinen ja aiheuttaa harvoin komplikaatioita, ei vaadi anestesiaa, mutta se ei ole yleinen meissä, koska laitteiden kustannukset ovat korkeat.

Valmistelu kohdunkaulan cauterisaatiota varten

Ennen eroosion cauterisaation suorittamista on tarpeen suorittaa sarja tutkimuksia, joilla varmistetaan prosessin hyvyys (biopsia tai sytologinen tutkimus). Tutkimuksessa gynekologin on varmistettava, että kolposkopian aikana terveellisen ja muuttuneen epiteelin välinen siirtymävyöhyke on selvästi näkyvissä, ja vaurio ei mene kohdunkaulan kanavalle. Lääkäri toteaa myös, onko lantion alueella akuutteja tai akuutteja kroonisia tulehdussairauksia. Kontraindikaatioiden puuttuessa ja 1-3 päivän kuluttua kuukauden lopusta tee kohdunkaulan cauterization.

Cerverization-menettely kohdunkaulan eroosioon

Käytä varovaisuusmenetelmästä riippuen yhtä tai toista altistumismenetelmää altistuneelle alueelle. Sähkösoluantumisella vaurioituneet kudokset sähköistetään, mutta menetelmä soveltuu vain naisille, jotka ovat synnyttäneet.

Erikoinen piirre siitä, miten kohdunkaulan hoito tapahtuu radiotaajuisen koagulaation aikana, on ei-virran, mutta korkean taajuuden sähkömagneettisten aaltojen käyttö ilman suoraa kosketusta limakalvoon vain johtuen aaltojen lämpövaikutuksesta kudokseen.

Cryodestruktion aikana cauterization suoritetaan nestemäisen typen avulla, joka jäädyttää vaurioituneen limakalvon ja jättää terveet kudokset ehjiksi. Kun kohdunkaulan laserkoagulointia suoritetaan piste-lasersäteilyllä jopa hyvin pienillä vaurioilla, aiheuttamatta negatiivisia vaikutuksia viereisille alueille.

On vaikea sanoa, kuinka kauan kohdunkaulan hoito kestää, mutta tavallisesti menettely kestää useita minuutteja. Paikallispuudutusta käytetään usein lievittämiseen.

Suositukset kohdunkaulan cauterisaation jälkeen

Täydellinen limakalvojen paraneminen cauterisaation jälkeen tapahtuu 1-2 kuukauden kuluessa. Tänä aikana ei suositella seksiä. Verenvuodon välttämiseksi kuumaa kylpyamme ei saa ottaa hyytymisen jälkeen. Menettelyn jälkeen voi tapahtua päästöjä - vetisiä tai verisiä, joihin emättimen tamponeja ei käytetä, vaan ainoastaan ​​saniteettityynyjä. Kolposkopia voidaan suorittaa vasta 2 kuukauden kuluttua cauterisaation jälkeen. Ei ole suositeltavaa uida uima-altaissa tai avoimissa lampiissa, käydä kylpyjä tai saunoja kuukauden ajan menettelyn jälkeen.

Kohdunkaulan eroosio on varautunut ennen kuukautisia tai sen jälkeen?

Sisältö

Eroosion käsittelyn viimeinen vaihe on kohdunkaulan cauterization. Ennen tätä manipulointia tehdään tutkimus ja tarvittaessa konservatiivinen hoito. Jos et tutki ongelmaa vaiheittain, niin jopa cauterization voi jonain päivänä johtaa sairauden uusiutumiseen.

Milloin aloittaa hoito

Eroosikäsittelyä ei pidä viivyttää. Tämä tauti on erittäin vaarallinen sen seurauksille. Joissakin hyvin kehittyneissä tapauksissa pahanlaatuiset solut voivat alkaa esiintyä kohdunkaulan alueella. Jos kohdunkaulan pinnalla on pieniä muutoksia, on mahdollista luopua säästäväisistä keinoista: liuoksista ja kynttilöistä.

Palaminen on kivuton ja turvallinen menettely. Sen jälkeen kaulaan syntyy rupi, joka vaatii tietyn ajan paranemiseen. Jos varovaisit eroosion ennen kuukautisia, purkautumisella on kielteinen vaikutus elimen loukkaantuneeseen osaan, mikä aiheuttaa mekaanista ärsytystä.

Koska veri on erinomainen ympäristö patogeenisille organismeille, kohdunkaulassa voi esiintyä tulehdusprosessia.

Parantuminen paranemisen aikana tuottaa nestettä, joka vuorovaikutuksessa veren kanssa lisää infektioiden kehittymisen todennäköisyyttä. Näistä syistä lääkäri ei edes suorita moxibustionia ennen kuukautisten alkua.

Minkä ajanjakson aikana hoito suoritetaan?

Paras aika eroosion hoitoon pidetään 3 päivää kuukautisten jälkeen. Cauterization suoritetaan syklin 9. päivään saakka.

Eroosion kulkeutuminen tapahtuu kuukautisten aikana, koska kohdun kudokset tällä hetkellä ovat pehmeämpiä ja kohdunkaula on auki. Gynekologilla on parempi kuva alueesta, joka vaatii hoitoa, ja hänelle on myös helpompi poistaa muutetut kudokset vaikuttamatta terveisiin soluihin.

Määritä menettelyn päivä kuukautisten runsauden ja keston mukaan.

On tarpeen, että kohdunkaula oli riittävän auki, mutta samaan aikaan ei ollut käytännöllisesti katsoen purkautumista, koska ne voivat estää havaitut solut:

 • Pitkäaikaisen kuukautiskierron aikana cauterization suoritetaan päivänä 6.
 • Normaalilla kuukautiskierroksella 3.

Menettely voidaan suorittaa kriittisten päivien päätyttyä. Interventiojakso määräytyy kohdunkaulan tilan ja regeneraation laajuuden mukaan. Ennen seuraavan kuukautiskierron alkamista rupi tarvitsee aikaa mennä terveiden solujen jälkeen. Regenerointi kestää yleensä noin kuukauden.

Ennen manipulaatioiden suorittamista suoritetaan solujen sytologinen tutkimus. Kolposkopian aikana asiantuntijan on varmistettava, että siirtymävyöhyke näkyy selvästi muuttuneiden kudosten ja terveiden välillä. Lisäksi lääkäri suorittaa testejä tulehduksellisten prosessien puuttumisesta sukupuolielimissä.

Jos kontraindikaatioita ei ole, lääkärin määrääminen määräytyy toisen päivän kuluttua kuukautisten päättymisestä.

Cauterization kestää yleensä pari minuuttia. Usein käytetään paikallista anestesiaa.

Uskotaan, että valittaessa kemiallista cautery- tai radioaaltokirurgiaa ei ole merkitystä, kun menettely suoritetaan.

Cauterisaation tyypit

Menettelyä on useita. Jotkut katsotaan vanhentuneiksi, koska ne voivat aiheuttaa peruuttamattomia seurauksia. Joissakin tapauksissa niitä sovelletaan. Alhainen vaikutus, mutta tehokkaat menetelmät ovat nyt laajalti käytössä.

Menettelyn tyypin valinta riippuu täysin eroosion koosta. Tästä syystä vain lääkäri voi valita oikein menetelmän, joka täyttää kaikki tietyn patologian parantamisen vaatimukset.

Menettelyn vasta-aiheita ovat: kasvaimet, sukupuolielinten tartuntataudit ja tulehdussairaudet.

Asiantuntijat soveltavat seuraavia menetelmiä:

 • Kemialliset. Solkovaginin avulla, joka sisältää sinkki- nitraattia ja happoa, se suljetaan. Menettely voidaan toteuttaa pienellä eroosiona sekä naisilla, jotka eivät ole synnyttäneet. Gynekologi suorittaa cauterization Solkovaginilla käyttäen kolposkooppia. Anestesiaa ei tarvita. Kolposkoopin ansiosta valmiste levitetään tarkasti sairastuneelle kudokselle. Menettely suoritetaan kahdessa vaiheessa. Lääkäri ennen lääkkeen levittämistä huolellisesti poistaa kaikki liman emättimestä puuvillapyyhkeellä. Sitten eroosioon käytetään 3-prosenttista etikka-liuosta, jonka vuoksi voit nähdä selkeämmin eroosion rajat. Ainoastaan ​​sen jälkeen, kun kyseiset välineet on asetettu kärsineisiin soluihin puuvillapyyhkeellä. Muutaman minuutin kuluttua lääke levitetään jälleen sairastuneelle alueelle. Näin voit parantaa terapeuttista vaikutusta toistuvasti.
 • Cryodestruction. Menettely ei jätä arpia, joten sitä käytetään usein naisilla, jotka suunnittelevat tulevaa raskautta. Menetelmä mahdollistaa vain pienen eroosion parantamisen. Tämä menetelmä on kivuton, koska kylmä estää välittömästi kaikki hermopäätteet. Joillekin naisille, jotka ovat herkkiä kipulle, annetaan kuitenkin paikallinen nukutus. Typen immunostimuloiva vaikutus, minimaalinen invasiivisuus, verenvuodon puuttuminen johtuvat kryodestruktion positiivisista näkökohdista. Haitat: pitkä palautumisaika. Se voi kestää jopa 6 viikkoa, jonka aikana havaitaan runsaasti purkausta.
 • Virran avulla. Tällä hetkellä useimmat lääkärit pitävät tätä menetelmää vanhentuneena. Käytännössä sitä ei käytännössä käytetä sen lisääntyneen trauman vuoksi naisilla, joilla on vähän eroosioita, ja niille, jotka eivät ole synnyttäneet. Menettely suoritetaan vain anestesiassa, koska se on hyvin tuskallista. Altistuminen virralle aiheuttaa suuren määrän arpia.
 • Laser. Suosituin menetelmä. Laser poistaa tarkasti haitalliset solut vaikuttamatta terveisiin. Tämä menetelmä mahdollistaa jopa syvän syvän eroosion käsittelyn.
 • Argon-plasman ablaatio. Uusin menetelmä, jossa työkalu ei ole kosketuksissa kosketuksiin joutuneen kudoksen kanssa.
 • Moksibustio radioaaltojen avulla. Tätä menetelmää voidaan käyttää kaikenikäisille naisille, joilla on eri kokoisia eroosioita.

Asiantuntijat uskovat, että optimaalinen jakso eroosiota varten on kuukautiskierron päättymisen jälkeinen aika. Joissakin tapauksissa menettely voidaan pitää enintään 9 päivää kriittisten päivien päättymisen jälkeen. Mitä menetelmää kohdunkaulan valinnalle valitaan, vain lääkäri päättää.

Indikaatiot ja vasta-aiheet radioaaltojen hoidossa kohdunkaulan eroosion jälkeen

Missä syklin päivässä on parempi sulkea eroosio?

Kohdunkaulan eroosio tai ektopia esiintyy lähes puolessa naisista. Tämä johtuu siitä, että sen syyt voivat olla olosuhteita, joita on vaikea välttää aikuisuudessa. Patologia vaatii pakollista hoitoa, useimmissa tapauksissa leikkausta, jota kutsutaan cauterizationiksi. Muuten kyseinen alue kasvaa ja uhkaa muuttua vakavammaksi ongelmaksi. Mutta milloin on parempi sopeuttaa eroosion välttämään komplikaatioita ja älä pelkää sairauden toistumista?

Miksi ectopia tapahtuu

Kohdunkaulan eroosion havaitseminen naisilla useista eri syistä, joiden vuoksi epiteeli muodostuu patologisiksi muutoksiksi:

 • Mekaaninen vaurio limakalvolle. Tämä on mahdollista synnytyksen aikana, kohdunkaulan kanavan laajentumista pakottavia toimia, jopa epätarkkoja gynekologisia tutkimuksia ja liian aktiivisia toimia sukupuoliyhteyden aikana. Enemmän alttiita taudille nuorena, tytöt, jotka ovat aloittaneet läheisen elämän liian aikaisin. Niiden kudokset eivät ole vielä täysin muodostuneet, joten luonnollinen seksuaalinen kosketus voi olla traumaattinen.
 • Emättimen tulehdukselliset sairaudet. Kohdunkaula on liitetty tähän elimeen suoraan. Luonnollisesti pitkäaikainen läsnäolo ja kosketus niiden kautta erittyvien patogeenisten bakteerien kanssa ärsyttävät epiteeliä. Tämä lisää eroosiona pidettävien muutosten todennäköisyyttä.
 • Seksuaalisesti tarttuvat infektiot. Kun he ovat asettuneet lisääntymisjärjestelmään, ne vaikuttavat kaikkiin sen osiin, mukaan lukien erittäin herkkä kohdunkaula. Infektiota aiheuttavien bakteerien vuoksi elimen muuttaman liman koostumus muuttuu. Se ärsyttää epiteeliä, joka aiheuttaa sen muutoksia haavaumien, punoituksen muodossa.

Ongelman mahdollisuuden takia syntyy tärkeä kysymys siitä, milloin kohdunkaulan eroosio on mahdollista.

Manipulointi sisältää solujen patogeenisen kerroksen tuhoamisen, jonka jälkeen muodostuu vahinkoa. Jotta se saisi mahdollisuuden ongelmattomaan paranemiseen, sinun on ensin päästävä eroon tarttuvasta tai tulehdusprosessista sukupuolielimissä.

Toisin sanoen hoidon lopullisena vaiheena tulisi olla cauterization.

Miten vaarantaa eroosiota

Kohdunkaulan epiteelin haavaumien poistamiseksi on useita tapoja:

 • Diathermy. Sähkövirtaa käytettäessä. Laite on suorassa yhteydessä kosketukseen joutuneeseen alueeseen ja jättää kipeän - rupin käsittelyn päätyttyä. Menetelmän avulla voit poistaa minkä tahansa koon, jopa hyvin suuren, ektopiaa, mutta voi aiheuttaa kohdunkaulan arpeutumista. Tämä rajoittaa sen julkistamisen kykyä. Siksi kun eroosio on mahdollista hidastaa diathermocoagulationin avulla, se määräytyy sen perusteella, onko nainen synnyttänyt vai onko se juuri tulossa. Niiden, joilla ei ole lapsia, pitäisi lykätä polttaminen menettelyllä jonkin aikaa lapsen ulkonäön jälkeen tai käyttää toista menetelmää
 • Cryodestruction. Manipulointia voidaan pikemminkin kutsua jäätymiseksi, koska se käyttää alhaisia ​​lämpötiloja. Kryodestruktio aiheuttaa nesteen kiteytymisen patologisissa kudoksissa, minkä seurauksena ne kuolevat.
 • Laser. Kosketuskäsittely suoritetaan palkilla, joka haihtuu vedestä muuttuneista soluista ja pakottaa ne hajoamaan. Vahinko on vähäinen, eli paranemisaika on lyhyempi, ja uusi terveiden kudosten kerros kasvaa ilman arpia. Siksi ongelma, joka on tarpeen kohdunkaulan eroosion välttämiseksi, ratkaistaan ​​paljon helpommin. Voit tehdä tämän ennen ensimmäisen raskauden suunnittelua. sekä syklijaksosta riippumatta, mutta kriittisten päivien lisäksi.
 • Radioaallot. Kohdunkaulan sylinterimäiset epiteelisolut haihtuvat korkean taajuuden säteilyn vaikutuksesta. Myöskään elimeen ei ole yhteyttä, joten vauriot ovat vähäiset ja paraneminen on nopeaa.

Varoituksia varautumisesta ja haitoista

Monet naiset ovat kuulleet, että Euroopassa he pitävät mieluummin eroosion, ja jos heitä kohdellaan, se on konservatiivinen. Ja vain silloin, kun se uhkaa uudestisyntymistä, määrätään cauterization. Jotkut manipuloinnin pelosta päättävät noudattaa tätä ei Euroopan lääkkeen parasta mallia, mutta eivät tiedä, miten menettely suoritetaan, josta se vapautuu.

Cauterizationillä on monia myönteisiä näkökohtia:

 • Poistaa kudoksen rappeutumisen mahdollisen vaaran, korkeamman tartunnan todennäköisyyden. Kohdunkaula palauttaa suojaavat toiminnot ja eliminoi koko elimen sairauksien riskin.
 • Nykyaikaiset manipulaatiomenetelmät ovat käytännössä kivuttomia, mutta potilaan pyynnöstä lääkäri voi käyttää lääkkeitä, jotka lievittävät näitä vähäisiä epämukavuutta.
 • Laser- ja radioaaltosäteily ei vaadi pitkää aikaa kudoksen parantamiseksi. Niiden jälkeen ei ole arpeutumista, kohdunkaulaa ei pienennetä, joten se säilyttää toiminnonsa. Tytöt voivat turvallisesti mennä manipulointiin ilman pelkoa siitä, että se häiritsee synnytysprosessia.

Cautery-aika

”Kun eroosio on varovainen: ennen tai jälkeen kuukautiset?” Onko yksi kyseenalaisimmista kysymyksistä. Naiset ovat kiinnostuneita siitä päivästä, jona se on turvallisin. On useita vaihtoehtoja:

 • Välittömästi kuukautisten jälkeen. Tämä aika on edullisinta monista syistä. Kriittisten päivien lopussa kohdunkaula kasvoi hieman, mikä antaa mahdollisuuden nähdä eroosion muutokset kokonaan ja poistaa ne yhdessä menettelyssä. Lisäksi et voi huolehtia siitä, että nainen on raskaana, koska tämä tila ei salli cauterisaatiota. Tämän ajanjakson aikana suoritettu menettely ei riko sykliä eikä anna mahdollisuutta kehittyä tartunnan saaneissa kudoksissa.
 • Kriittisinä päivinä. Tällöin sulkeminen on suljettu pois. Lääkäri ei näe eroosion täysin, vaurioituneen purkautuneen alueen läpi kulkee infektioriski.
 • Ennen kuukautisia. Kohdunkaulan eroosiota ennen kuukautisia tehdään joissakin klinikoissa, joissa on laser- ja radioaaltolaitteita. Asiantuntijat eivät pelkää komplikaatioita potilaille, koska kudosvauriot näiden toimenpiteiden aikana ovat vähäisiä. Siksi eritteiden altistumisesta johtuva tulehdusriski on alhainen. Mutta jos teet cauterization ennen kuukautisia, on mahdollisuus niiden viivästyminen. Lisäksi naisen on vaikeampi hallita paranemisen mukana tulevaa purkausta. Ja on olemassa riski sukupuolielinten endometrioosi. lähtevän kohdun limakalvon solut voivat viipyä ja rauhoittua vaurioituneen kohdunkaulan alueelle.

Huonot erilaistuminen

Kohdunkaulan eroosion eliminoinnin haittapuolet ovat haitallisia. Ne ovat todennäköisiä, eivätkä ne ole pakollisia lääkärin pätevyydestä riippuen, potilaan palauttamiseksi. Manipulointiin liittyvät miinukset ovat:

 • kohdunkaulan muodonmuutoksen mahdollisuus, kohdunkaulan stenoosi ja siten hedelmättömyys;
 • kudosten synnytys, joka vaikeuttaa synnytyksen ja synnytyksen prosessia;
 • tulehduksellisten sairauksien paheneminen;
 • jätetään eroosion paikkoihin väärin valitulla menetelmällä sen poistamiseksi ja tarve toistaa toimenpide;
 • negatiiviset muutokset kuukautisten toiminnassa;
 • karsinooman muodostuminen riittämättömällä perusteellisella tutkimuksella ennen menettelyä;
 • pitkään kaikenlaisia ​​rajoituksia, joiden ilman parantaminen on mahdotonta.

Lisäksi kalibrointimenetelmät, joissa luetellut riskit ovat vähäisiä, ovat kalliita, eikä jokaisella klinikalla ole laitteita niiden toteuttamiseen.

Suosittelemme, että lue artikkeli siitä, miten kohdunkaulan eroosio voidaan korjata ilman cauterization. Sieltä saat tietoa sairauden ei-kirurgisesta hoidosta, lääkehoidon mahdollisuuksista, lääkkeiden nimittämisestä Depantol, Hexicon. Terzhinan ja muut.

Kuinka elää cauterisaation jälkeen

Elämäntapa manipuloinnin jälkeen on oltava sellainen, että paraneminen on valmis ja eroosio ei palaa. Tätä varten on tarpeen hallita purkausta ja käyttää keinoja kiristää kohdunkaulan haavaa

On tuttuja asioita, jotka sinun pitäisi luopua pari kuukautta:

Hormonaalista taustaa on valvottava. Ektopia voidaan muodostaa uudelleen estrogeenin ja gestageenin epätasapainon vaikutuksesta. Toistumisen ehkäisemisen edellytys on säännöllinen vierailu gynekologiin elpymisen jälkeen.

Kussakin sairauden tapauksessa lääkärin on päätettävä, milloin on tarpeen kohdistaa kohdunkaulan eroosio. Joskus on parempi aloittaa taistelu hänen kanssaan konservatiivisella hoidolla.