Missä kuukautiskierron päivässä laparoskooppi suoritetaan?

Laparoskooppisten operaatioiden valikoima gynekologiassa kasvaa jatkuvasti ja tasaisesti. Lääkärit etsivät vähemmän traumaattisia menetelmiä, jotka poistaisivat nopeasti ja tehokkaasti patologioiden syyt ja varmistavat potilaiden nopean elpymisen ja palauttamisen tavalliseen elämäntapaansa.

Artikkelissa puhutaan siitä, missä päivässä laparoskopia tehdään gynekologiassa, sekä mitä muita erityispiirteitä on kirurgian valmistelussa.

Miksi sinun ei pitäisi olla leikkausta kuukautiskierron aikana?

Kuten minkä tahansa muun leikkauksen yhteydessä, laparoskopia on kuukautiskierron vasta-aihe. Tällä hetkellä naisten elin on normaalien fysiologisten muutosten takia enemmän kuin yleensä alttiina lisääntyneelle verenvuodolle, eli tällä hetkellä verenvuotoriski kasvaa. Siksi, jos suunniteltu leikkaus on melko raskas, suunnitellaan tiettyä verenmenetystä, kuukautisten verenvuoto vain kasvaa, lääkäreiden on vaikeampi ennustaa, keho on vaikeampi selviytyä sille asetetusta kuormituksesta.

Lisäksi kuukautisten aikana on lisääntynyt infektioriski.

Lopullinen päätös leikkauksen tarpeesta tänä aikana pysyy kuitenkin hoitavalle lääkärille, hän voi vaatia sitä, jos toimenpiteen suunnitellut hyödyt ovat suuremmat kuin riskit, tai jos on olemassa hätätilannetta (esimerkiksi jos puhumme potilaan elämästä).

Milloin on parempi tehdä laparoskopia?

Monet lääkärit haluavat tehdä laparoskopiaa kuukautiskierron ensimmäisessä vaiheessa (eli muutaman päivän kuluttua kuukautisten päättymisestä), mutta yleisesti ottaen se ei ole väliä. Kirurginen interventio voidaan antaa missä tahansa syklin päivänä useimmille gynekologisille patologioille.

Niillä on munasarjakystan leikkausominaisuudet, ne tehdään noin syklin keskellä välittömästi ennen ovulaatiota. Tämä aika sopii hyvin myös laparoskooppian diagnoosiin naisten hedelmättömyydestä. Kaikki selittyy sillä, että tällaisessa tilanteessa voi olla sellainen tilanne, että tällaisissa naisissa käytettävät ovulaation indusointivalmisteet vaikuttavat oikein, ja munasolu valmistautuu poistumaan follikkelista. Mutta hän ei voi hedelmöityä muista syistä, esimerkiksi johtuen voimakkaasta tarttumisprosessista lantiontelossa, munanjohtimien tukkeutumisessa. Jos diagnostinen laparoskopia suoritetaan tällä hetkellä, siitä tulee lääketieteellinen, lääkäri poistaa edellä mainitut patologiat.

Milloin muuten laparoskopia voi olla vasta-aiheinen?

Kuukautisten verenvuodon lisäksi laparoskooppiset vasta-aiheet voivat olla myös:

 • Akuutti tulehdusprosessi kehossa.
 • Potilaan vakava yleinen tila.
 • Kroonisen patologian dekompensointi (diabetes mellitus, sepelvaltimotauti, verenpaine).
 • Kolmannen tai neljännen asteen lihavuus.
 • Pahanlaatuiset kasvaimet, syöpäsaheksia.

Muut leikkaukseen valmistautumisen näkökohdat

Jos lääkäri tekee päätöksen operaatiosta, hän määrittelee naiselle erilaisia ​​tutkimuksia naisen terveydentilan määrittämiseksi, selvitettäväksi ennen leikkausta tapahtuvan patologian luonteen, mahdollisten kontraindikaatioiden havaitsemista ennen laparoskooppia.

Toiminnan valmistelun likimääräinen suunnitelma on seuraava:

 • Potilaalle tehdään kliininen verikoe, virtsa-analyysi, hänen veriryhmänsä määritetään ja Rh-tekijä, tartuntatautien esiintyminen, EKG otetaan, kasvintuhedasta otetaan ote, lantion ultraääni tehdään tarvittaessa vatsaonteloon. Tutkimukset, jotka osoittavat veren hyytymisjärjestelmän tilaa, voidaan määrätä erilaisille biokemiallisille analyyseille. Tutkimuslista voi vaihdella lääkärin harkinnan mukaan.
 • Muutama päivä ennen väliintuloa sinun on noudatettava ruokavaliota lukuun ottamatta elintarvikkeita, jotka aiheuttavat suolistossa lisääntynyttä ilmavaivaa (kaali, musta leipä, palkokasvit jne.).
 • Ennen leikkausta on huolehdittava henkilökohtaisesta hygieniasta.
 • Päivää ennen laparoskooppia nainen ottaa kevyen illallisen noin 6-7 pm ja ei enää syö, kun juominen on sallittua.
 • Samana päivänä, illalla, he tekevät puhdistavaa peräruiskia, ja toista se tarvittaessa myös aamulla.

Edellä mainittua algoritmia noudattaen nainen tulee täyteen tutkittuun leikkauspäivään, jolloin lääkärit voivat suorittaa operaation mahdollisimman turvallisesti ja tehokkaasti potilaalle.

Täten laparoskooppinen interventio voidaan suorittaa jakson eri vaiheissa toiminnan tyypistä ja vakavuudesta riippuen, lopullinen päätös tehdään hoitavan lääkärin toimesta.

Nykyaikaiset menetelmät gynekologisten sairauksien hoitoon

Laparoskopia viittaa minimaalisesti invasiivisiin toimintoihin. Sitä käytetään diagnosoimaan ja hoitamaan kohdun fibroideja, endometrioosia, liimatautia. Naiset ihmettelevät usein, missä päivässä laparoskooppia tehdään. Soita. Sinut varataan ja hoidetaan parhaimmilla gynekologisilla klinikoilla. Asiantuntijamme ovat mukana diagnostiikan ja hoidon kaikissa vaiheissa. Saat asiantuntijan vastauksen kaikkiin kysymyksiin sähköpostitse.

Huomaa, että tämä teksti on laadittu ilman asiantuntijaneuvoston tukea.

Usein lääkärit viittaavat siihen, että naisen, jolla on myoma, tulee poistaa kohdun. Teemme yhteistyötä fibroidien hoidon klinikoiden kanssa, joissa tätä tautia hoidetaan kohdun valtimoiden embolisaation avulla. Tämä ei ole toimenpide. Kun kohdunvaltimoihin on insertoitu poraamalla embolisoivan aineen reisiluun valtimo, myoma-solmut pienenevät. Fibroidien pienet kokoonpanot ja perusteet käyvät läpi käänteisen kehityksen. Näistä fibroidit eivät koskaan kasva.

Menettelyn jälkeen kuukautiskierto palautuu naisille, taudin oireet häviävät. Suurten myomaattisten saaliiden läsnä ollessa tehdään ensin kohdun valtimoiden embolisointi ja solmujen koon pienentämisen jälkeen suoritetaan laparoskopia. Tällä lähestymistavalla nainen pysyy lisääntymiselimessä. Vuoden aikana useimmat potilaat tulevat raskaaksi.

Mikä päivä on laparoskopia

Monet ihmiset uskovat, että kuukautiskierto ja laparoskopia eivät ole toisiinsa yhteydessä, mutta se ei ole. Laparoskoopin tyypistä riippuen kirurgia määrätään tiettyyn syklin päivään. Jos se tapahtuu kuukautisten aikana, verenvuoto voi alkaa hyytymishäiriön vuoksi, joka on vaikea pysäyttää. Tässä tapauksessa voi syntyä verenhukkaa, joka vaatii koko veren tai sen komponenttien verensiirtoa. Joskus kirurgi potilaan elämän pelastamiseksi on pakko tehdä viilto etupuolelle ja poistaa kohdun. Embolisaation aikana tämän komplikaation kohdun valtimoissa ei tapahdu.

Jos laparoskopia tehdään kuukautisten aikana, endometriumin indeksoinnin riski kasvaa. Myöhemmin saattaa kehittyä kohdun tulehdus, joka vaatii antibioottien käyttöä. Emme havainneet infektioprosesseja kohdun valtimoiden embolisaation jälkeen.

Laparoskopia munasarjakystalle voidaan parhaiten tehdä ovulaation jälkeen, eli kuukautiskierron keskellä. Jos munasolun vapautumisessa munasarjakalvosta ilmenee ongelmia laparoskoopin aikana, näet ovulaation heikentyneen syyn. Jos potilaalla on tarttuva tauti, diagnostinen laparoskopia siirretään operaatioon tarttuvuuden poistamiseksi.

Sopivin aika laparoskooppia diagnosoivaksi lapsettomuudelle on aika ovulaatiovaiheen päättymisen jälkeen. Jos kuukautiskierto on 28 päivää, laparoskooppia voidaan parhaiten suorittaa 15–25 päivänä. Hätätilanteiden ilmaantuessa lääkäri ei keskity kuukautiskierron päivään. Tällöin toimenpide suoritetaan, ottaen huomioon hemodynaamiset parametrit ja testitulokset.

Laparoskoopin käyttöaiheet ja vasta-aiheet

Laparoskopia on yksi nykyaikaisista keinoista diagnosoida ja hoitaa lantion elinten ja vatsaontelon sairauksia. On olemassa diagnostisia, operatiivisia ja ohjaavia laparoskooppia. Useimmiten lääkärit tutkivat ensin sisäelimet ja poistavat sitten vauriot.

Gynegologit suorittavat laparoskopiaa seuraavilla merkinnöillä:

 • kohdun fibroidit:
 • tuntemattoman etiologian hedelmättömyys;
 • hedelmättömyyden hormonihoidon tehottomuus;
 • epäilty endometrioosi tai liimatauti;
 • munasarjojen sairaudet (sklerosytoosi, kasvaimet, kystat);
 • krooninen lantion kipu;
 • munasarjojen apopleksia, kysteiden vääntymistä tai kohdun lisäystä.

Laparoskooppinen kirurgia tapahtuu, kun munanputki repeytyy, kohdunulkoinen raskaus tai munanjohtojen ligaatio. Laparoskoopin avulla tutkitaan lantion elimet.

Laparoskoopin absoluuttiset vasta-aiheet gynekologiassa ovat shokin tai kooman tila, veren hyytymisjärjestelmän rikkominen, vakavat sydän- ja verisuoni- ja keuhkosairaudet sekä kehon heikkeneminen. Gynegologit eivät tee laparoskooppista leikkausta kalvon hernioille, vatsan valkoiselle viivalle ja etupuolelle. Nämä sairaudet eivät estä kohdun valtimoiden embolisaation toteuttamista myomalla.

Laparoskopian edut ja haitat

Laparoskooppi on yksi kehittyneimmistä diagnoosin ja gynekologisten sairauksien hoitomenetelmistä. Sen tärkeimmät edut ovat:

 • postoperatiivisen kivun ja arpien puute;
 • potilaan ei tarvitse noudattaa tiukkaa sängyn lepoa;
 • hänen suorituskykyään ja hyvinvointiaan palautetaan nopeasti.

Laparoskoopin aikana veren heikkeneminen on vähäistä, muutama loukkaantunut kudos. Koska kudokset eivät ole kosketuksissa sideharjan lautasliinojen, kirurgin käsineiden kanssa, tarttuvien komplikaatioiden riski ja tartunnan muodostuminen vatsanonteloon minimoidaan. Kirurgi voi samanaikaisesti tutkia sisäisiä sukupuolielimiä ja poistaa patologisen prosessin.

Laparoskopian haittapuolena on tarve käyttää anestesiaa. Embolisointi kohdun valtimoiden endovaskulaarisen kirurgien klinikoilla, joiden kanssa teemme yhteistyötä, tehdään paikallispuudutuksen alla. Menettelyn jälkeen ei ole mitään komplikaatioita. Lääkärimme lähestyvät yksilöllisesti hoitoa jokaiselle potilaalle.

Laparoskooppisen kirurgian valmistelu

Hätätilanteessa laparoskopiassa valmiste koostuu veriryhmän ja Rh-tekijän määrittämisestä, veren ja virtsan yleisestä analyysistä sekä koagulogrammin toteutuksesta. Suunniteltu laparoskopia suoritetaan potilaan täydellisen tutkinnan jälkeen, johon sisältyy verikoe (yleinen, biokemiallinen, koagulogrammi, glukoositason määrittäminen), tutkimus HIV-vasta-aineiden, hepatiitti B: n ja C: n, Wassermanin reaktion olemassaolosta. Varmista, että määrität veriryhmän ja Rh-tekijän.

Ennen laparoskooppia nainen ottaa gynekologisen tahran, korjaa elektrokardiogrammin, suorittaa fluorografian, lantion elinten ultraäänen. Terapeutti antaa johtopäätöksen leikkauksen ja yleisen anestesian vasta-aiheiden puuttumisesta.

Operan aattona naiselle määrätään kevyt ruokavalio, ja illalla hänelle annetaan puhdistusluokka. Ruoka pysäytetään klo 15.00 ja vesi - klo 22.00. Aamuisin puhdista suolet peräruiskeilla uudelleen. Tromboosin ehkäisemiseksi ennen laparoskooppia jalkojen päälle asetetaan joustava sidos tai levitetään neulottua kulumista.

Laparoskopia

Laparoskopia suoritetaan yleisanestesiassa. 3 trokaria asetetaan vatsaonteloon –1 napan alla ja 2 - vatsaontelon sivuille. Yhden trookarin lopussa on kamera visuaaliseen ohjaukseen, toisaalta - kaasupuhallin, kevyt yksikkö ja työkalut.

Kirurgi ruiskuttaa hiilidioksidia vatsaonteloon, määrittää toiminnan määrän ja tekniikan, suorittaa vatsaontelon tarkastuksen ja etenee manipuloimaan. Toimenpiteen lopussa hän suorittaa jälleen tarkastuksen, poistaa veren tai nesteen, joka on kertynyt leikkauksen aikana. Toiminnan päävaiheen lopussa se poistaa kaasun ja poistaa instrumentit vatsanontelosta. Iho asettaa silkki-saumat.

Postoperatiivinen aika

Kun potilas lähtee anestesian tilasta, hänet kuljetetaan gurneyssä postoperatiiviseen osastoon. Samana päivänä hän saa päästä sängystä. Varhainen aktivointi on adheesioiden muodostumisen estäminen laparoskopian jälkeen. Leikkauksen määrästä riippuen nainen purkautuu 2-5 päivää leikkauksen jälkeen.

Laparoskopia on turvallinen toiminta. Sen jälkeen komplikaatiot ovat harvinaisia. Toimenpiteen aikana voi esiintyä sisäisten elinten vaurioitumista tai verisuonten vaurioitumista. Tällöin kirurgi on pakotettu suorittamaan toimenpide suorittamalla etupuolen vatsan seinämän viilto. Kun kaasua ruiskutetaan ihonalaiseen rasvakalvoon, esiintyy emfyseemaa. Hän kulkee itse.

Jos astiat eivät ole riittävän varautuneet tai tukkeutuneet, sisäinen verenvuoto voi kehittyä. Hänen lopettamaan toisen operaation. Kohdun valtimoiden embolisaation jälkeen ei synny komplikaatioita.

Operaatio laparoskopia ja kuukautiset: tärkeitä kysymyksiä käyttäytymis- ja elpymisjaksosta

Laparoskooppisen teknologian käyttöä pidetään nykyään "kulta-standardina" monien gynekologisten sairauksien hoidossa. Alhainen invasiivisuus, hyvä sietokyky ja nopea elpyminen tällaisen toimenpiteen jälkeen ovat tämän menetelmän tärkeimmät edut muille. Useimmiten laparoskooppinen leikkaus suoritetaan munasarjojen patologiaa, endometrioosia ja hedelmättömyyttä varten. Joskus menettely voi aiheuttaa joitakin epäsäännöllisyyksiä, kuten kuukautiskierron. Jos laparoskopia suoritettiin, ja ajanjaksot eivät alkaneet tavalliseen tapaan, onko tämä normaali ja patologia? Mitkä ovat kehon elpymisen piirteet leikkauksen jälkeen?

Lue tämä artikkeli.

Kehon elpyminen leikkauksen jälkeen

Laparoskooppinen leikkaus suoritetaan käyttämällä nykyaikaisia ​​laitteita, jotka mahdollistavat sisäelimiin tunkeutumisen ihon pienillä viilloilla. Suoritusominaisuudet mahdollistavat kuntoutusjakson ominaispiirteiden erottamisen. Näitä ovat:

 • Laparoskopia suoritetaan yleisessä endotraakianalyysissa. Tämän takia naiofarynxin epämiellyttävät tunteet saattavat häiritä naista jonkin aikaa toimenpiteen jälkeen, mutta enintään useita päiviä. Tämä johtuu limakalvon vähäisestä loukkaantumisesta intuboinnin aikana.
 • Laparoskooppisia tekniikoita käyttävät gynekologiset toimenpiteet suoritetaan sellaisessa asennossa, jossa pääpää lasketaan. Usein tämän jälkeen naiset huomaavat jonkin verran epämukavuutta olkapään alueella, joka häviää muutaman päivän kuluttua.
 • Kivun oireyhtymä laparoskoopin jälkeen on useita kertoja vähemmän selvä verrattuna klassiseen toimintaan. Tämä johtuu lähinnä siitä, että kaikki leikkaukset ja kudosvauriot ovat vähäisiä, ei esimerkiksi lääkärin käsiin tai lautasliinoihin aiheudu lisävammoja jne. Postoperatiivisessa jaksossa on harvoin tarpeen käyttää voimakkaita kipulääkkeitä, esimerkiksi huumausainetta. Analgin tai vastaava lääke on yleensä riittävä.
 • 5-7 tunnin kuluttua nainen voi alkaa aktiivisesti liikkua ja nousta ylös. Ja kuten tiedätte, sitä nopeammin henkilö aktivoituu, sitä helpompaa ja nopeampaa on toipua. Normaalin toiminnan jälkeen voimakas kipu häiritsee tällaisia ​​varhaisia ​​liikkeitä.
 • Kuten minkä tahansa tällaisen hoidon yhteydessä, on myös fyysisen rasituksen rajoituksia. Keskimäärin noin kuukauden ajan.
 • Laparoskooppisten operaatioiden suorittamisen jälkeen ei koskaan muodostu hernia.
 • Tartuntatautien ehkäisemiseksi nimitettiin seksuaalinen lepo 2 - 3 viikkoa. Joissakin tapauksissa tällaista kieltoa ei ole, esimerkiksi sen jälkeen, kun on suoritettu samanlainen operaatio polysystaalisille munasarjoille. Laparoskopia suoritetaan ennen kuukautisia, joiden pitäisi minimoida syklin häiriöt.
 • Useita päiviä leikkauksen jälkeen voi esiintyä turvotusta. Tämä johtuu siitä, että toimenpiteen aikana se täytetään hiilidioksidilla koko prosessin visualisoimiseksi. Kahden tai kolmen päivän ajan se ratkaisee ilman ylimääräisiä tapaamisia.
 • On välttämätöntä huolellisesti huolehtia pienistä ompeleista vatsan iholla. Niiden koosta huolimatta ne voivat tulehtua, jos niitä ei käsitellä. Joten, ei pitäisi höyryä kunnes täydellinen haavojen parantuminen (kylvyssä, kylvyssä jne.). On parempi valita löysät vaatteet kitkan ja vaurioiden välttämiseksi. Käsittele ja poista ompeleet saumoissa, jotka lääkäri määrää tarkasti.
 • Laparoskoopin tärkeä etu on vähemmän tarttuvuuden todennäköisyys. Ja siksi epämukavuutta, epämukavuutta, kipua ja muita tähän liittyviä oireita on paljon vähemmän tai kokonaan poissa.
 • Laparoskopian aikana veren kokonaishäviö ei ole niin suuri. Vain erityistapauksissa ja komplikaatioiden kehittymisen myötä on välttämätöntä suorittaa verensiirto tai ottaa rautavalmisteet hemoglobiinitason palauttamiseksi.

Kuukautiskierron ominaisuudet leikkauksen jälkeen

Usein naiset huomauttavat, että munasarjojen laparoskoopin jälkeen kuukautiset tulevat ajan myötä, ja joskus jopa sykli häiriintyy merkittävästi. Tämä voi johtua useista näkökohdista. Näitä ovat:

 • syy laparoskopiaan;
 • missä syklin päivänä manipulointi suoritettiin;
 • onko olemassa lisätoimenpiteitä, kuten hysteroskooppia tai kohdun tavanomaista kurettia;
 • onko hormonihoito määrätty välittömästi laparoskopian jälkeen;
 • onko munasarjakudos poistettu;
 • naisen ikä;
 • potilaan kehon ominaisuuksia ja joitakin muita tekijöitä.

Monet naiset ihmettelevät, jos he tekevät laparoskopiaa niiden aikana. Yleensä ei ole toivottavaa suorittaa mitään diagnostisia tai terapeuttisia menettelyjä kriittisinä päivinä. Tämä johtuu pääasiassa tyttöjen kudosten lisääntyneestä verenvuodosta tänä aikana. Jopa koagulogrammin tulosten mukaan voidaan havaita joitakin hypokoagulaatio-ilmiöitä - koaguloituvuuden väheneminen.

On myös pidettävä mielessä, että muita diagnoosimenetelmiä suoritetaan usein laparoskopian ohella, esimerkiksi putkimainen hromohydrotubaatio tai hysteroskooppi. Jos teet tämän kuukautisten aikana, infektiotyypin eri komplikaatioiden riski kasvaa dramaattisesti, ja tutkimuksen tuloksena on matalampi diagnostinen arvo. Siksi kaikki suunnitellut interventiot, mukaan lukien laparoskopia, toteutetaan pääasiassa kuukautiskierron ensimmäisellä puoliskolla.

Tietoja polysystisesta

Laparoskooppisen polysystisen tavoite on poistaa tiheä albumiini, jotta se voi kypsyä follikkelin kanssa munan kanssa. Tässä tapauksessa lähes aina munasarjan osan poistaminen. Kaikki tämä johtaa hormonaaliseen epätasapainoon, minkä seurauksena syklin rikkominen voi tapahtua. Jos toimenpide suoritetaan raskauden lisäämiseksi, hormonihoitoa ei määrätä. Poikkeus - lääkkeet, jotka stimuloivat ovulaatiota ja toisen vaiheen muodostumista. Mutta niiden toiminnan tavoitteena on aina syklin normalisointi.

Tietoja munasarjakystoista

Kun munasarjakysta havaitaan, toiminta voidaan suorittaa suunnitellussa ja hätätilanteessa. Molemmissa tapauksissa tämä tapahtuu ajankohtana, joka on lähellä ovulaatiota. Laparoskopian prosessissa kysta poistetaan osalla munasarjan kudoksesta. Tämä johtaa voimakkaaseen estrogeenitasojen laskuun, mikä voi ilmetä verenvuotoon viikon kuluessa leikkauksesta. Mutta älä sekoita niitä kuukausittain, jotka tulevat aikataulun mukaan, joskus viiveellä useita päiviä.

Suosittelemme, että luetaan artikkeli postoperatiivisesta jaksosta munasarjakystan laparoskoopin aikana. Sieltä saat tietoa toiminnon ominaisuuksista ja kestosta, kuntoutusjaksosta, ravitsemussuosituksista, raskauden mahdollisuudesta kystan poistamisen jälkeen.

Tietoja lapsettomuudesta

Diagnoosinen laparoskopia tehdään useimmiten hedelmättömyyden diagnosoimiseksi, jonka aikana määritetään myös munanjohtimien läpäisy - kromihydrotubaatio. Useimmissa tapauksissa interventio päättyy, joskus suoritetaan liimautuminen. Jotkut gynekologit, joiden tarkoituksena on "stimuloida" munasarjoja, tekevät joskus lovia. Syklin rikkominen on tässä tapauksessa harvinaisuus. Tällaisen munanjohtimien laparoskopian jälkeen ja seuraavan jakson kuukausittaiset jaksot ovat saapuneet ajoissa, raskaus voidaan suunnitella.

Endometrioosi

Endometrioosilla on usein melko yleisiä muotoja. Laparoskooppia pidetään ”kultaisena standardina” tämän patologian hoidossa ja diagnosoinnissa. Tämä johtuu useista syistä. Ensinnäkin endometrioosin polttimilla on usein hyvin pienet mitat, vain muutama millimetri. Erikoislaitteiden avulla voit zoomata kymmeniä kertoja, mikä mahdollistaa jopa näkymättömien, yleensä kärsivien alueiden tarkastelun. Toiseksi, laparoskooppisen teknologian avulla toiminnan ja verenmenetyksen invasiivisuus sen aikana vähenee merkittävästi.

Jos endometrioosin polttopisteet eivät ole munasarjoissa, leikkauksen jälkeen ei tapahdu kuukautiskierron merkittävää rikkomista. Jos joudut poistamaan tai varoittamaan alueet täällä, saattaa esiintyä tiputtelua toista - 3. päivää leikkauksen jälkeen.

Usein laparoskopian jälkeen endometrioosi on määrätty hormonihoito. Yleensä syklin ensimmäisestä päivästä, joka luonnollisesti vaikuttaa kuukautisten luonteeseen ja kestoon, joskus täydentää amenorrhea kerrallaan.

Tietoja kohdunulkoisesta raskaudesta

Atooppisen raskauden havaitseminen tapahtuu useimmissa tapauksissa jo kuukautisten viivästymisen jälkeen tai useita päiviä ennen sitä. Siksi leikkauksen jälkeen normaalit kriittiset päivät tulevat usein muutaman päivän kuluttua. Jos ennen leikkausta oli verisiä päästöjä kohtalaisen luonteeltaan, myöhemmin he eivät ehkä ole.

Koska hormonaalinen tausta säilytetään ja normalisoituu raskauden jälkeen, hormonaalisia ehkäisyvalmisteita määrätään usein ensimmäisten tuntien jälkeen. Tällöin runsaat laparoskoopin jälkeiset ajanjaksot ovat hyvin harvinaisia, useammin se on vähäinen.

Mitä tulee kohdun fibroidien poistoon

Nykyaikaiset laparoskooppiset tekniikat voivat jopa poistaa myoma-solmuja intramuraalisella ja alavälisellä kasvulla. Mutta jos nainen suunnittelee raskautta tulevaisuudessa, on parasta tehdä tällaisia ​​toimia klassisella tavalla, koska tässä tapauksessa kohtuun repeytymisen todennäköisyys raskauden aikana vähenee.

Fibroidien laparoskoopin jälkeen ensimmäiset jaksot ovat usein tuskallisia, vaikka naisella ei ole koskaan ollut tällaista epämukavuutta. Tämä johtuu siitä, että kriittisinä päivinä myometrium vähenee, ja etäisolmun alueella haavalla ei ole aikaa parantua kunnolla. Tämä aiheuttaa teräviä ja toisinaan hyvin voimakkaita kipu-iskuja.

Diagnostiikkana

Diagnoosin selventämiseksi laparoskopiaa käytetään monissa epäilyttävissä olosuhteissa. Akuutti vatsa, jolla on tuntematon syy, epäillään vääntyviä munasarjakystoja, ja monet muut kirurgiset patologiat ovat suora indikaatio diagnosoivan laparoskopian suorittamiseen. 90 prosentissa tapauksista nämä manipulaatiot eivät saisi johtaa syklin rikkomiseen. Ainoa asia, joka voi aiheuttaa epäonnistumisia, on stressi ja tunteet tällaisissa elämänjaksoissa.

Jos suoritettiin lisämenettelyjä

Usein yhdessä laparoskopian kanssa gynekologiassa, hysteroskoopissa, munanjohtimien hromohydrotuboinnissa suoritetaan samanaikaisesti ylimääräisten välineiden käyttöönotto kohdunonteloon jne.

Joten, jos kohdun diagnostinen kuretti tai endometriaalisten polyyppien poisto tapahtuu, nainen ei saa olla yllättynyt, kun veri vapautuu sukupuolielimestä välittömästi manipulaation jälkeen ja usean päivän ajan. Toiminnan päivä on pidettävä uuden syklin ensimmäisenä päivänä - seuraavat jaksot tulevat 28-30 päivään.

Katso video laparoskooppisista operaatioista gynekologiassa:

Mahdolliset rikkomukset

Se, onko kuukautiskierto häiriintynyt laparoskopian jälkeen vai ei, riippuu interventiomenetelmästä ja -määrästä sekä naisen kehon yksilöllisistä ominaisuuksista.

Jos operaatioon liittyy interventioita munasarjoihin, epäonnistuminen tapahtuu lähes kaikissa tapauksissa.

Jos suoritetaan hysteroskooppia yhdessä laparoskoopin tai kohdun kaaretuksen kanssa, leikkauspäivää on pidettävä kuukautisten ensimmäisenä päivänä aikaisempien kuukautisten aikana. Näiden toimenpiteiden aikana suoritetaan endometriumin pintakerroksen poisto. Tämä on eräänlainen keinotekoinen "kriittinen päivä", jonka jälkeen se alkaa kasvaa uudelleen.

Seuraavia kuukautishäiriöitä laparoskopian jälkeen havaitaan yleisimmin:

 • Huuhtoutuminen tarkkailuun heti leikkauksen jälkeen sekä lähipäivinä.
 • Viive useita päiviä, yleensä enintään 14 päivää.
 • Uuden kuukausittaisen aikataulun laatiminen, kun syklin ensimmäinen päivä on se, kun laparoskopia suoritettiin.
 • Kipu kuukautisten aikana laparoskopian jälkeen tapahtuu, kun suoritetaan vakavia interventioita, useammin fibromaattisten solmujen poistamisen jälkeen.
 • Kuukautiset voivat olla runsaita vain kohdun patologian, esimerkiksi hyperplasian tai polyyppien, sekä adenomyoosin läsnä ollessa.

Sinun tulisi myös ottaa huomioon, että stressi, kokemukset ja muut syyt voivat aiheuttaa kuukautiskierron häiriöitä ja aikaa, joka on sama laparoskoopin ajan kanssa. Todellisen syyn toteaminen voi olla vain lääkäri, joka tulisi käsitellä oireiden ilmestyessä, joita leikkaava kirurg ei varoittanut.

Voide laparoskopian jälkeen - normi tai poikkeama?

Laparoskooppisen kirurgian jälkeinen tiputtaminen on yleisimpiä valituksia, jotka sekoittavat naisia. Itse asiassa useimmissa tapauksissa sinun ei pitäisi huolehtia, jos gynekologinen interventio suoritettiin.

Pääsääntöisesti isku voi ajoittain häiritä naista koko jakson aikana ennen seuraavan kuukautisten alkamista. Tällaiset eritteet voivat esiintyä myös hormonihoidon taustalla, erityisesti hoidon alussa.

Usein saattaa esiintyä syklin rikkomuksia, esimerkiksi kuukautisten viivästyminen laparoskopian jälkeen. Erityisesti niille on ominaista muutokset ja epäsäännöllisen verenvuodon ilmaantuminen eri manipulaatioilla munasarjoihin. Jos sinulla on huolenaiheita siitä, että lääkäri ei varoittanut sinua, sinun tulee myös etsiä lääkärin apua muiden komplikaatioiden välttämiseksi.

Missä syklin päivässä tulisi tehdä munasarjojen laparoskooppi?

Laparoskopia on suosittu nykyaikaisen kirurgian tyyppi. Menettelyn etuna on, että lääkäri, jolla ei ole viillotusta, voi tutkia kaikkia vatsaontelon sisäelimiä sisäpuolelta. Monet naiset ovat kiinnostuneita kysymyksestä: "Missä päivänä sykli tekee munasarjojen laparoskoopin?". Yritämme vastata tähän kysymykseen.

Mikä on tämä menettely ja milloin se suoritetaan?

Laparoskooppinen kirurgia on yksi nykyaikaisista menetelmistä lantion elinten ja vatsaontelon patologioiden diagnosoinnissa ja hoidossa. Se on jaettu operatiiviseen ja diagnostiikkaan. Käytännössä lääkärit aloittavat usein kirurgisen hoidon diagnosoinnin jälkeen havaittujen patologisten prosessien poistamiseksi. Lääkäri voi myös peruuttaa leikkauksen, jos hän ymmärtää, että tapaus on laiminlyöty ja sinun täytyy tehdä suuri viillon vatsaan.

Munasarjat ovat elin, joka tarvitsee usein laparoskooppista diagnoosia ja hoitoa. Kirurginen toimenpide toteutetaan verenvuodon sattuessa tai siinä tapauksessa, että kuukautisten aikana on voimakas verenmenetys. Verenvuoto voi tapahtua syklin keskellä, ovulaatiovaiheen aikana, akuutin kivun mahdollisuus. Menettely suoritetaan myös, jos tehdään diagnoosi - orgaaninen munasarjakysta, jossa on riski kystin uudelleensyntymisestä ja repeämästä. Käsittelyn aikana asiantuntija pyrkii säilyttämään munasarjan kudokset mahdollisimman paljon.

Laparoskooppinen leikkaus suoritetaan myös polysystisten leesioiden tapauksessa, mikä johtaa hedelmättömyyteen. Muutaman kuukauden kuluttua naisen ovulaatio tapahtuu ja tänä aikana sinun on lisäksi hoidettava hedelmättömyyttä. Suositellaan tekemään IVF. Usein syy on vääntö, joka häiritsee normaalia verenkiertoa ja aiheuttaa akuuttia kipua. Tällaisissa tilanteissa potilas on kiireellisesti (kiireellisesti) sairaalahoito ja kirurginen toimenpide.

Milloin laparoskooppinen menettely suoritetaan?

Monet naiset haluavat tietää: "Missä päivänä sykli tekee munasarjojen laparoskoopin?". Kirurgista interventiota ei suoriteta kuukautisten aikana ja 1-3 päivää ennen väitettyä verenvuotoa. Manipulointeja ei suositella, jos potilaalla on akuutteja hengityselinten sairauksia, herpes- ja muita sairauksia.

Sopivin aika hedelmättömyyteen liittyvää tutkimusta pidetään ovulaatiovaiheen päättymisen jälkeisenä ajankohtana (jos kuukautiskierto on 28 päivää, ajanjakso kuuluu 15–25 päivään). Joissakin muissa tapauksissa interventio voi kuulua ensimmäiseen vaiheeseen (välittömästi kuukautisten päätyttyä).

Missä syklin päivänä laparoskopia on?

Missä päivänä lääkäri määrää leikkauksen leikkaustyypin mukaan. Jostain syystä monet uskovat, että kuukautiskierto ja endoskooppiset tutkimukset eivät yhdistä mitään, mutta tämä on harhaa. Tosiasia on, että monet laparoskopiaa käyttävät gynekologiset menettelyt liittyvät suoraan kuukautisten kulkuun. Menestyspäivien menettely on ongelmallista, koska se voi aiheuttaa verenvuotoa, mutta lisää myös endometriumin infektioriskiä, ​​joka hylätään tänä aikana. Kohdun sisäinen kerros on vaurioitunut. Myös verenvuoto rikkoo optisen kentän ja jatkaa menettelyä ei onnistu.

Munasarjojen laparoskopia suoritetaan ovulaation jälkeen syklin keskellä. Tämä johtuu siitä, että jos kypsän munan vapautumisessa munasarjasta ilmenee ongelmia, tätä menetelmää voidaan käyttää ovulaation estämisen syyn tarkasteluun ja määrittämiseen. Ovulatoivilla aineilla voi olla toivottu vaikutus, mutta tässä tapauksessa naisella on munasarjakystan lisäksi edelleen munanjohtimien tukkeutuminen. Tässä tilanteessa diagnostiikkamenetelmä menee operaatioon tarttumien poistamiseksi munanjohtimissa.

Syy siihen, miksi manipulointeja ei suoriteta tai suoritetaan yksinomaan hätätapauksissa, voi olla komplikaatioiden todennäköisyys manipulaatioiden aikana, verisuonten repeämä, joka voi johtaa verenvuotoon. Tarvittaessa toimenpide voi kestää laparotomia, mikä aiheuttaa ylimääräistä veren menetystä. Menstruation jälkeinen kuukautiskierron poikkeama ei välttämättä viittaa siihen, että leikkaus tehtiin itse väärän kuukautiskierron aikana. Todennäköisesti ongelmat ovat täysin erilaisia. Sinun täytyy vierailla hoitavassa lääkärissä, joka määritti naiselle menettelyn, välittää tarvittavat testit, selvittää todellisen syyn ja poistaa sen asiantuntijan avulla.

Naisten suosituimmat kysymykset tästä aiheesta

Harkitse lisää kysymyksiä, jotka kiinnostavat tyttöjä munasarjojen laparoskoopista ja kuukautiskierrosta.

 • "Missä päivässä operatiivinen laparoskopia?". Toiminta voidaan suorittaa millä tahansa syklin päivänä, mutta ei itse kuukautisten aikana. Verenvuototapauksissa nainen on sairaalahoidossa, ja leikkaus suoritetaan kiireellisesti (kiireellisesti).
 • "Voinko tehdä laparoskopiaa kuukautiskierron aikana?" Mikä on kuukautiskierto? Tämä on ajanjakso tämän kuukautisten ensimmäisestä päivästä lähtien tulevien kuukautisten ensimmäiseen päivään. Kuitenkin kuukausittaisen rutiinitoiminnan aikana ei tietenkään ole toivottavaa, jos lääketieteellisiä merkintöjä ei ole.
 • "Onko mahdollista tehdä laparoskooppinen leikkaus ennen kuukautisia?" Kyllä, ennen kuukautisten alkamista voidaan suorittaa leikkaus.

Itse asiassa jokainen nainen pystyy selvittämään kaikki nämä vastaukset lääkärin nimittämisestä, joka on määrittänyt menettelyn ja luottaa lääketieteellisiin käyttöaiheisiin.

Älä unohda kuunnella kehoasi ja käydä lääkärillä ajoissa, joka tekee oikean diagnoosin ja kertoo, mitä tehdä.

Vastauksia 5 tärkeimpään kysymykseen laparoskoopista

Valitettavasti yhä useammat naiset joutuvat syystä tai toisesta käymään laparoskooppisessa kirurgiassa. Tässä artikkelissa olemme keränneet vastauksia viiteen kysymykseen leikkauksesta, jotka useimmiten herättävät potilaita.

№1. Missä syklin päivänä laparoskopia on?

Riippuen siitä, kuinka monta päivää on kulunut kuukautisten alkamisesta, riippuvat toiminnan tulokset ja mahdolliset riskit. Yleensä toiminta voidaan suorittaa jo syklin viidentenä päivänä ja ennen ovulaation alkua tämä on kaikkein suotuisin aika.

№2. Onko laparoskopia kuukautisten aikana?

Lääkärien mielipiteet tästä jaettiin kahteen ryhmään. Jotkut uskovat, että kuukautiset eivät ole laparoskopian vasta-aihe. Lisäksi kuukautiskierron aikana elimistön immuniteetti ja kokonaiskestävyys, sen vastustuskyky infektioita kohtaan lisääntyvät.

Muut gynekologit uskovat, että kuukautisten aikana kirurgiset toimenpiteet ovat tiukasti vasta-aiheisia. Tämän ajanjakson aikana hemoglobiini vähenee, veren hyytyminen laskee, keho on stressiä. Lisäksi useimmat naiset kuukautisten aikana tuntevat epämukavuutta, ja kivun oireyhtymä voi pahentaa entisestään. Laparoskopian aikana kuukautisten aikana kuntoutusjakson kesto voi kasvaa.

Siksi, jos ei ole mitään tarkkoja viitteitä leikkauksesta ja uhkaa potilaan elämälle, on suositeltavaa odottaa kuukautisten päättymistä. Jos viivästys voi aiheuttaa vakavaa haittaa naisen terveydelle, ja laparoskopia, jossa on kuukautisia, on edelleen suoritettu, on komplikaatioiden vaara:

 • sisäinen verenvuoto (alhaisen hemoglobiiniarvon ja veren hyytymisen vähenemisen vuoksi);
 • verisuonten vaurioituminen;
 • lantion elinten suonikohjuja;
 • jakson vika.

№3. Voinko tehdä laparoskopiaa kylmäksi?

Ei, et voi. Kylmyydellä veren valkosolujen pitoisuus kasvaa, mikä voi vaikuttaa haitallisesti anestesiaan. Jos kylmässä on nielu ja potilas nukutetaan, hengitysvajaus ja jopa sydänpysähdys voivat esiintyä. Siksi on välttämätöntä tehdä kylmän kattava hoito, ja vasta sen jälkeen, kun se on suoritettu, jotta vältetään mahdollisten komplikaatioiden riski.

№4. Voiko laparoskoopin jälkeen olla lämpötila?

Laparoskopia on kirurginen toimenpide, ts. Kudosvaurioita esiintyy, vaikka se on paljon nykyaikaisempi ja lempeä menettely kuin laparotomia (vatsakirurgia).

Koska leikkauksen jälkeen vaurioituneiden kudosten voimakas palautuminen alkaa, lämpötila laparoskoopin jälkeen on melko luonnollinen. Siten ihmisen koskemattomuus toimii. Yleensä 1-3 päivän kuluessa on subfebrile-tila (37-37,5 astetta). Tämä ilmiö ei aiheuta vaaraa naiselle, tällainen lämpötila kulkee yksin eikä vaadi erityisiä menetelmiä sen poistamiseksi.

On kuitenkin tilanteita, joissa lämpötila nousee korkeampaan nousuun, ja siihen liittyy myös kuumetta tai vilunväristyksiä, herkkyyttä vatsaan ja laparoskooppisia pistoksia, turvotusta ja ihon kuumuutta. Tämä voi osoittaa tulehduksen, infektion tai muiden kirurgisen intervention komplikaatioiden esiintymisen. Siksi, jos löydät ainakin yhden näistä merkkeistä, sinun on välittömästi ilmoitettava siitä lääkärillesi. Tulehduksellisen prosessin lisäksi laparoskopian jälkeen voi olla verihyytymä tai kudosten huuhtelu. Näissä tapauksissa on myös lämpötila, joka vaatii lisätutkimusta.

№5. Milloin voin tehdä ultraäänen laparoskopian jälkeen?

Laparoskopian jälkeen voit suorittaa ajoitetun ultraäänitarkistuksen 2 viikon kuluttua, sitten tarvittaessa ja lääkärin määräämällä tavalla. Tietyt päivämäärät riippuvat toiminnan tyypistä, toisin sanoen siitä, mitä tarkalleen se toteutettiin, sekä siitä, kuinka hyvin ja nopeasti elpyminen tapahtuu. Suunnittelematon ultraäänitarkistus voidaan suorittaa, jos laparoskoopin jälkeen on kipua, jos oikea munasarja vetää, kuumetta tai muita epämiellyttäviä oireita kehittyy.

Minkä ajanjakson aikana laparoskopia on munanjohtimissa

Lukuaika: min.

Sappiputkien laparoskooppi: millä päivänä sykli tehdään? Munasarjojen laparoskoopin aikana kuukautiset ovat erittäin tärkeitä, koska kuukautiskierron jakso, jonka aikana toiminta tapahtuu, on erittäin tärkeä.

Tämä sääntö on tärkeä suunnitellun leikkauksen tapauksessa, kun päivämäärä valitaan ennalta, mutta jos munanjohtimien kiireellinen laparoskopia on tarpeen, syklin päivä ei ole olennaisesti tärkeä.

Rutiinista laparoskopiaa ei suositella kuukautiskierron ensimmäisinä päivinä ja ennen kuukautiskierron alkua, toisin sanoen toisen vaiheen lopussa.

Kun tarkastellaan hedelmättömyyden diagnoosia, sopivin aika voi olla ovulaation jälkeinen aika eli noin 15-16 päivää. Joskus lääkäri suosittelee tutkimusta 1-2 päivän kuluttua kuukautisten päättymisestä, ts. Syklin ensimmäisestä vaiheesta.

Missä päivänä munanjohtimien laparoskooppi tehdään, se määräytyy sen toimintamenetelmän ja sen osoittamien tietojen perusteella.

Laparoskopia munanjohtimista kuukautisten aikana: voiko se tehdä? Yleensä rutiinista laparoskopiaa ei suoriteta kuukautiskierron aikana, ja tähän on useita syitä. Menstruatiomenetelmä on vaarallista, koska verenvuoto voi olla monimutkainen, koska näinä päivinä veren hyytymisominaisuudet muuttuvat, toisin sanoen muutokset sen hyytymisfunktiossa. Lisäksi, jos suunnitellaan riittävän raskaan terapeuttisen laparoskoopin määrää munanjohtimista, esimerkiksi poistettaessa kohdunlihaksia, kuukautiskierto lisää vain veren menetystä, joka ei voi vaikuttaa pelkästään leikkaukseen ja kehon elpymisnopeuteen. Postoperatiivinen jakso voidaan tässä tapauksessa viivästyä 7–10 vuorokautta, ja hemoglobiiniarvon laskun vuoksi sinun on otettava lisää raudanlisäyksiä anemian korjaamiseksi.

Lisäksi tämän ajanjakson aikana hylättyjen endometriumin alueiden loukkaantumisriski kasvaa. Esimerkiksi munanjohtimien diagnostinen laparoskooppi syklin 3. päivänä, joka sisältää munanjohtimien läpinäkyvyyden arvioinnin, voi olla monimutkaista verenvuodon ja jopa kohdun endometriumin tulehduksen kanssa kontrastiaineen tuomisella, koska kuukautisten aikana hylättyjen alueiden haavan pinta ei ole vielä ollut riittävästi aikaa.

Samaan aikaan operaation lääkäri tekee päätöksen tietyn päivän toimenpiteen välttämättömyydestä ja tarkoituksenmukaisuudesta, jos hän pitää sitä tarpeellisena, hän voi vaatia operaatiota tietyn ajan kuluessa. Tämä pätee erityisesti naisen elämään.

Kotimaisten asiantuntijoiden näkemyksistä huolimatta ulkomaiset lääkärit ovat varmoja siitä, että laparoskopia ei ole kielletty kuukausittain. He väittävät, että kuukautisten aikana kehon reaktiivisuus- ja immuniteetin indeksi kasvaa.

Useimpien lääkäreiden mukaan laparoskopia tulisi suorittaa kuukautiskierron 5-7 päivänä. Näin voit vähentää verenhukan määrää ja antaa riittävästi aikaa palauttaa kehon seuraavaan kuukauteen asti.

Saat ilmaisen kuulemisen lääkärin kanssa

Jos toimenpide suoritetaan paitsi munasoluihin, vaan myös munasarjoihin, laparoskoopin suositeltavat ehdot ovat hieman erilaiset. Täten polysystisten munasarjojen tapauksessa operaation päätarkoitus on poistaa munasarjaa peittävä tiheä kalvo ja tehdä siihen viillot ovulaation mahdollistamiseksi. Tällöin leikkaus suoritetaan syklin 7-8 päivänä.

Kohdunkaulan raskauden aikana operaatio suoritetaan kuukausittaisen viiveen jälkeen ja sen tarkoituksena on poistaa hedelmöitymisen tuote munanjohtimesta. Laparoskopian jälkeen muutaman päivän kuluttua voi olla kuukautiskierto, yleensä kivuton eikä runsas. Jotta munasarjojen endokriininen toimintahäiriö poistettaisiin tässä tapauksessa, naiselle on määrätty hormonikorjaus.

Jos laparoskopia suoritetaan munasarjojen patologian vuoksi, on suositeltavaa suunnitella se pitämään syklin keskellä perio ovulaation aikana. Tällä hetkellä on mahdollista määrittää syy, joka estää normaalin ovulaation ja poistaa sen. Myös tänä aikana voit suorittaa munanjohtimien toimintaa liimojen poistamiseksi ja jotkut muut.

Jos diagnoosin tai terapeuttisen laparoskoopin jälkeen kuukautiskierron aikana esiintyy vikoja, tämä ei tarkoita, että toimenpide tehtiin väärään aikaan. Tämä osoittaa vain, että elimistössä on jonkin verran hormonaalista säätöä, joka liittyy operatiiviseen stressiin.

Mitä vuoden aikana lapoposkooppia on munanjohtimista?

Myytti on melko yleistä, että ei ole toivottavaa suorittaa toimintaa kesällä. Tämä lausunto tulee siitä hetkestä, jolloin operointiteattereissa ja osastoissa ei ollut ilmastointijärjestelmää, ja toiminta toteutettiin suurella traumalla ja viilloilla, jotka yhdessä vaikuttivat siihen, että potilas kärsi pahemmasta elpymisaikasta. Nykyään useimmat klinikat pystyvät tarjoamaan potilaille mukavimmat olosuhteet jäädä mihin tahansa aikaan vuodesta ja toiminnan invasiivisuudesta ja sen seurauksena elpymisaika on paljon vähemmän. Päätös siitä, milloin on parempi tehdä laparoskopia munanjohtimista, on parempi luottaa pätevään asiantuntijaan, joka perustuu todisteisiin perustuvan lääketieteen ja henkilökohtaisen kokemuksen tietoon.

Laparoskopia, joka syklin päivä

Hei tytöt, tässä on oma kysymyksesi ja miten määrittää, mikä syklin päivä on laparoskopian jälkeen? Hirviöt olivat 2. lokakuuta, lapara oli 7. lokakuuta, jolloin operaatiossa ei ollut paljon hurjaa, ja operaation jälkeen se valehteli 3 päivää, kaikki. Pitäisikö minun harkita syklin alkua 2. lokakuuta tai 7. lokakuuta? Siellä oli lapar + hister, ne erotettiin piikkien avulla ja tarkistettiin läpäisyyn. Kiitos kaikille, jotka vastasivat

Hyvää iltaa, tytöt! Tallennin operaatiosta 12.12.2016 - 22DC. Mutta tänään uusi sykli on yhtäkkiä alkanut, koko viikko aikaisemmin. Syklin pituus on yleensä 28-30 päivää. Ja sitten yhtäkkiä 23DC kaatoi. Osoittautuu, että 12.12.2016 minulla ei ole 22DC, mutta 28DC, sitten ehkä 1DC yleensä. Minä kärsin koko päivän. Vaikka itku. Menen huomenna lääkärille, saan sen kiinni. Mutta minusta tuntuu, että hän kirjoittaa minut joulukuun lopussa. Olen surussa. Yrititkö suojella itseäsi ennen toimintaa?

Olen eräänlaisessa dekadentissa mielessä. Ehkä siksi, että neljän peräkkäisen aurinkoisen päivän jälkeen lämmin 18 astetta tuli kylmä sateinen päivä. Tai ehkä siksi, että heräsin ajatuksen kanssa, että tällä kertaa se ei toimi. Lääkärin viimeisen vierailun jälkeen tein kaiken, mitä hän sanoi. 14 d.ts. vasemmanpuoleisessa oli 15 mm: n 8 mm: n follikkelin endometrium, lääkäri sanoi, että Oh olisi jonnekin 4 vuorokauden ajan, joten jopa 17 dtstore, sitten kuuma kylpy voidakseen lisätä verenkiertoa.

Tytöt kertovat jonkun päivästä, jona he tekivät laparaskopian, onko se pohjimmiltaan? Lauantaina aion mennä lääkärin puoleen, joka tekee laparin, olen jo läpäissyt kaikki testit, lauantaina on 6 dc, onko mahdollista tehdä se tässä jaksossa?

Minulla on jossain 20-21 päivää sykliä. He sanoivat, että tärkeintä ei ole ovulaatiossa, ja yhtäkkiä se on myöhässä ja minulla on 25 vuorokauden sykli eli kuukausittain tulevat 25 päivän välein. Tai minä hidastan) kerro minulle

Tänä aamuna oli folikulometrii. 17 d.ts. meillä on 13,5: n endometrium ja PJ 17 mm: n dominoiva follikkelia. Kasvanut endometrium ((Ehkä siksi, että eilen ananaksen lattia hukkaantui. Aloin juoda duphastonia lopulta 15 dc: n tabletin kanssa illalla, lääkäri sanoi juomaan 14 päivästä, mutta olin matkalla ja unohdin tabletit Yleensä yritämme ja 19 ds jälleen ultraäänellä.

Kävi ilmi, että minun tietoni LODE: ssa hävisi. He tarjosivat toisen lääkärin, koska se, jota minulla oli ultraäänellä viime kerralla, ei ollut siellä, suostuin. Ilmeisesti turhaan. Tämän jälkeen ultraääni ei ymmärrä mitään. Tässä on se, mitä meillä on: endometrium 9.4, keltainen runko 7 mm. No, niin. Kaksi päivää sitten endometrium oli 13,5, voiko se tyhjentää? Miksi keltainen runko on niin pieni? Onko tämä normaalia? Lähetin minut ottamaan progesteronia 23-24 d.ts. Jotain pitkään katsoi ja kirjoitti.

tytöt, hei. Kuka teki Laparusta mitä ds?

Ensimmäinen syke laparoskoopin jälkeen, näen kaksi nauhaa, ja mieheni sanoi, että olin tyhmä. M ei, syklin päivä on 31. Ainoa viime viikolla, kaksi päivää oli kohokohtia, ajattelin, että hirviöt tulisivat, mutta hiljaisuus.

Tytöt, hei, halusin jakaa tarinani. heinäkuun alussa tehtiin laparoskooppia, kuukautiset tulivat sykliin, kuten pitäisi, 28. päivänä. Tuntui siltä, ​​että kaikki oli kunnossa, toiminta meni hyvin. Endometriodid-kystat poistettiin, heille annettiin juoda Byzanna 6 kuukautta. Aloin juoda Byzannaa 1 DC: llä, mutta he eivät pysähdy, se kaataa kuin kauhaa. Onko kukaan niin? ja kuinka monta päivää?

Se on vain jonkinlainen roskakoriin. Tänään oli ultraääni. Sahan endometrium 9! Joten kaikki sama divigel auttaa. Kynsistä 18 mm: n follikkelia, tämän kunniaksi, he päättivät pistää 10 000. Mutta kun aloin selvittää, onko follikkelin oikeassa oikeassa, lääkäri sanoi tarkalleen, ja kun hän teki ultraäänen kaksi päivää sitten, hän oli 16 mm haarassa. Mutta! Samana päivänä olin myös ultraäänellä ja maksullisessa klinikassa LOD: ssa hyvä lääkäri, ja hän sanoi, että hänellä oli follikkelia.

Hyvää päivää tytöt! Kuka lähti laparoskopiaan, joka tuli raskaaksi ja missä vaiheessa? kaikki onnea ja hyvää!

Hyvä päivä! Minulla on polykystinen sairaus, lahjoitin kaikki hormonit, ultraäänellä minulla oli aina suuria munasarjoja, tein laparoskopiaa. Ensimmäisessä jaksossa kuva oli enemmän tai vähemmän, mutta corpus luteumin kysta kasvoi.. Toisessa syklissä follikkelit eivät kasva ollenkaan, ja myös endometrium.. meni ultraääniin syklin päivinä 8-12-16. 8 mm. Miksi niin? Kuinka monta luin, että kaikki laparoskopian jälkeen palautuvat sykliin. Anna jonkun taakkaa, mutta joku ei.. Ja ei yleensä ole muutosta.

Tytöt, minulla on dilemma - on vähän follikkelia kasvaa, haluan ymmärtää - onko se johtunut huumeista / epäonnistuneesta kierrosta / muista syistä?! Ensimmäinen protokolla on Puregon + Menopur (10YAK, 8 alkua, 4 hyvää 5 päivää, protokolla on onnistunut, mutta se ei läpäissyt ICN: tä). Sen jälkeen oli laparoskooppia - 3-4 asteen endometrioosia, endometriaalisten kystojen poistamista, Vizanna 4 kuukautta. Toinen protokolla - ajoi + menopuria, 7-follikkelien syklin alussa kussakin, vain 3 nousi. Tytöt, onko DYa jo odottamassa minua?

Tytöt hei kaikki! Kerro minulle, miten tätä lääkettä käytetään, T-annokseni 1 injektio joka päivä 2DC: stä, vain 10 pistettä? Mutta kaikkialla hän luki kaiken eri tavalla! Kerro minulle, miten olet määrittänyt sen! Minulla oli laparoskooppia ja hysteroskooppia ja odotin kuukautisia, ja tämä lääke oli määrätty tässä kierrossa!

Tytöt lahjoittivat verta hormonin antimullereille syklin 3. päivänä. Tulos on 3,46. Suunniteltu laparoskopia. Mutta saatuaan tulokset, gynekologi sanoi, että hän ei edes häiritse minua. Mikä on minun tulevaisuuteni - eko. sanoa, että olen edelleen järkyttynyt sanomasta mitään. Onko kaikki niin toivoton?

11 DPO aloitti erinomaisen. Ensimmäinen syke laparoskoopin jälkeen teki BBTestistä. On vaalea nauha. Ennen sitä luin joukon negatiivisia arvioita BBTestistä, joten en toivonut paljon, mutta mielialani oli suuri. Myös sumu ja sateinen sade näyttivät hyvältä keväällä. Sikäli kuin minä lensi koko päivän, illalla kaatui niin paljon, M. alkoi. Hermostuneesti. Mutta mikä on väärin? Voi jumala miksi? Laskua alas. Itkin. Rauhoittunut. Joten sen pitäisi olla. Uuden syklin uudet voimat.

Tytöt! Hyvä päivä! 4.08 oli laparoskooppi - seroosin kystan poistaminen ja endometrioosin säröily. On myomki (mutta ei koskettanut niitä). Putket ovat läpäiseviä, adheesiot kuten ei. Leikkauksen jälkeen yksi lääkäri sanoo juovan Vizannaa 3 kuukautta. Ja toinen ei ole odottaa, vaan yrittää tulla raskaaksi. Säilytä vain vaiheen 2 duphaston. Mitä mieltä olet oikein? Ja jos ne tytöt, jotka onnistuivat raskaaksi ensimmäisen syklin jälkeen. Ja jos peruutat duphastonin syklin 25. päivänä (jos sykli on 28 päivää), raskaus ei riko.

Olen 33-vuotias, hiljattain laparoskooppia ja hysteroskooppia hedelmättömyydestä.Sykli keskimäärin: 28-30 päivää, ovulaatio tapahtui syklin 16–17 päivänä (ultraääni, bt). Tänään oli ultraääni, syklin 12. päivä, ovulaatio on jo tapahtunut. Oikeassa munasarjassa se kertoo myös nestemäisestä muodosta, jonka silmäkoko on 14mm. Vasemmassa munasarjassa follikkelit 3-6 mm näkökentässä 4-5. Nyt tytöt eivät voi ymmärtää, minkälainen nestemäinen koulutus on? Onneksi PA oli 10 päivän ajan syklin ajan.

Hyvä päivä! Tytöt, kerro minulle, kuka oli ensimmäinen riippumaton sykli IR: n jälkeen. Olin siinä puoli vuotta difereliinillä. Hän tuli ulos yli 120 päivän kuluttua ja sitten djufastonissa. IR on osoitettu laparoskopian jälkeen endometrioosin hoitoon. Nyt, so. päivänä 20, pieni ruskea daub alkoi. Eilen oli, ja tänään se ei näytä. Onko tämä taas endometrioosi tulossa takaisin? Raskaus vielä. Toivoin todella, että tämä sykli ei ole ((

Ensimmäistä kertaa raskaus tuli ilman testejä, kolmas sykli laparoskoopin jälkeen. En puolustanut mitään sitten, kaikki osoittautui itselleni) Haluan todella saada vähän Lyalechkaa, mutta jotain ei toimi (menin lääkärille, kaikki oli kunnossa (vaikka en edes ensimmäistä lasta suunniteltaessani en voinut nähdä mitään, mutta en nähnyt mitään, mutta tein laparin) kystat, mutta operaation aikana kävi ilmi, että kapselin munasarjat eivät olleet raskaita tämän vuoksi.) Kuluneet hormonit (syklin alussa, vielä lopussa) Tämä on kuin lyyrinen digressio, haluan.

Hyvä päivä! Tytöt, kerro minulle, kuka oli ensimmäinen riippumaton sykli IR: n jälkeen. Olin siinä puoli vuotta difereliinillä. Hän tuli ulos yli 120 päivän kuluttua ja sitten djufastonissa. IR on osoitettu laparoskopian jälkeen endometrioosin hoitoon. Nyt, so. päivänä 20, pieni ruskea daub alkoi. Eilen oli, ja tänään se ei näytä. Onko tämä taas endometrioosi tulossa takaisin? Raskaus vielä. Toivoin todella, että tämä sykli ei ole ((

Tytöt, hei kaikki! Luin sivuston pitkään, päätin rekisteröityä. Minulla on myös ongelma konseptin kanssa kesäkuusta 2015 alkaen. Miehen harmonioita nostettiin, hyväksyin Yarinin. Hormonaalinen tausta palautui, ja helmikuussa laparoskopia johtui munanjohtimien tukkeutumisesta. Sitten ovulaation stimulaatio oli clotsetbegit plus gonadotropiini 5 000 yksikköä. syklin 9. ja 13. päivänä ja lyufaston 16-25 d.ts. Nyt meni toinen sykli laparoskoopin jälkeen. Nyt karsin ovorium compositumia, plus gonadotropiinia 9-12-15 ja 21 dts. ja.

Tytöt, jotka haluavat ja kuinka moni alkoi kuukautisten laparoskopian jälkeen? o tiistai oli lapara PCOS: sta ja putkiliitoksista. Kolme päivää on kulunut, tiputus on heikko. Veri, mutta ei paljon. Voiko tätä pitää syklin alussa? Lapara oli MC: n 36. päivänä, endometrium oli 7 mm: n ajan.

Tytöt, tervetuloa kaikille, kerro minulle, onko normaali hCG: n normaali kasvu. Lääkäri laparoskoopin jälkeen sanoi, että putket olivat kierretyt ja oli olemassa riski, että kohdunulkoinen raskaus tulee läpi. Huomenna aion ultraääni.. Khgch 25.12 (syklin 28. päivä) -92, 28.12 (1 päivän viive) - 505. Ole rauhallinen.

Tytöt, hyvä iltapäivä! Kerro minulle, kuka sanoi tämän ja onko leikkaus auttanut! Joten lääkäri määritteli minulle laparoskooppia ja hysteroskooppia selvittääkseni kohdun diagnoosia ja endometrioosin cauterisaatiota! Mutta tässä on kysymys, että lääkäri, joka toimii minulle (en ole ollut hänen tililläan jo ensimmäistä vuotta), ehdotti, että poistan putket, koska tämä on parempi istutusta varten! Minulla on kysymys! 1. Kuka teki laparoskopiaa endometrioosin yhteydessä? 2. Mitä OK oli määrätty ja kuinka monta sykliä he juovat? 3. Kuka sitten osoittautui.

31 d.ats. 28 päivän jaksosta. Eli kolmas viivästyspäivä ja tuli.. kulmaan? Monsters: Ymmärrän, että tässä jaksossa oli laparoskooppia ja hysteroskooppia ja normi, jos viive on 3-14 päivää, ja ajattelin itseäni täällä.. ehh typerä typerä, uusi sykli on uusi mahdollisuus :) Ostan ovulaatiotestejä. tai "teurastaminen" kaikesta ja rakkaudesta hajottamatta ⏰

Tytöt, ehkä, kuka tietää, kuinka kriittinen on syklin päivä, kun tarkastetaan laparoskopiaa: minulla on yksi putki, joka on hyväksyttävä ja puristettu MSG: hen, ja toinen on hyväksyttävä. Oliko laparoskopia, molempien putkien tulos, läpäisemätön. Mitä tehdä Toinen MSG? Lääkäri-kirurgi sanoo, että tällainen tulos lapoporissa voi olla, kuten se tehtiin 2 dz. Tai he olisivat voineet olla "zarosy" yhden vuoden ajan (enemmän kysymyksiä kuin ennen laporaa) (he löytivät myös endometriittiä sisaressa

Laparoskoopin jälkeen Visannalle määriteltiin kolmen jakson menettely. Ensimmäinen ottamispäivä - päivä, jolloin sykli alkaa leikkauksen jälkeen. Vizannan ensimmäinen vastaanottojakso kulki normaalisti. En tuntenut hyllyjä, vain M oli kävellyt yli viikon (yleensä 4 päivää). Täällä alkoi Vizannan toinen vastaanottojakso (tänään on 3 päivää) ja tunteet, joita minulla on nyt, eivät ole luokka. Ikään kuin M: n ensimmäinen päivä: vetäisi kauheasti alavatsan ja alaselän, lounaalla oli vähän tiputtelua. Onko tämä normaalia? Miten kehosi reagoi.

Hyvä päivä! Kuka teki laparoskooppia PCOSista ja sitten ei vieläkään tullut raskaaksi? Kolmas jaksoni on päällä. Tässä jaksossa oli ovulaatiota, joka vahvistettiin ultraäänellä jäljitetyllä ultraäänellä. Mieheni on kunnossa. Endometrium oli tyylikäs. Sukupuoli joka päivä kaikkina päivinä. Ja sykli ulottuu. Miksi? Mitä muuta puuttuu.. Jo epätoivon huuto on jotenkin. Suunnittelu yli kaksi vuotta.

Hyvää iltaa, tytöt, minulla on kysymys: voiko hCG: n analysointi syklin päivänä 18 osoittaa, onko raskaus vai ei? Menin eilen - tulos

Hyvä päivä! Kuka voi kertoa. Miksi BT ei kuulu kuukautisten aikana? Jo neljäs päivä kuukautisten, ja lämpötila on 36,8-, 36-9? Ensimmäinen sykli jälkeen laparoscopy alkoi mitata lämpötilaa. Viimeisessä syklissä he löysivät corpus luteumin kystan, ehkä tämän vuoksi, olen hyvin huolissani siitä, ettei tulehdusta ole (((

Laparoskopia. Kuinka kauan kestää prep-testien saaminen? Missä syklin päivänä operaatio suoritetaan? Kuinka paljon jäädä sairaalaan? Mitä seuraavaksi tapahtuu? Kuukausittain tulee tai mitä? Milloin aloittaa suunnittelu?

Onko mahdollista, että syklin 33. päivänä kutsutaan aiheuttamaan kuukausittain? ja kuinka monta päivää? minun vikani ovat vakioita. On viiveitä. mutta pian laparoskopia on välttämätöntä, ja on välttämätöntä saada aikaa niin, että ennen laparia ne kulkevat

Hei kaikki Minulla on kysymys tulevasta laparoskopiasta (kysta I: n poistaminen). Missä päivässä sykli on parempi suorittaa toiminta? Lääkäri ei sanonut mitään. Tallennimme operaatiosta 19 ja 21 pitäisi tulla M. Mitä minun pitäisi tehdä? Mene 19 tai siirry M: n jälkeen? (M. voi ohittaa, koska edellinen sykli työnnettiin syrjään sääntelyn avulla, ja kun minun pitäisi alkaa tästä, en ole varma.)

Hei kaikki Pian minulla on laparoskopia ja lääkäri kehotti minua siirtämään amg. kerro minulle, mikä syklin päivä kuluu? laparoscopy munasarjojen ympärillä spkya

Hi girls)) Minulla on toinen jakso laparoskoopin jälkeen. Haluan kysyä teiltä, ​​miten seurataan ovulaatiota? Mikä on syklipäiväsi? Mitä mieltä olette ja kuinka usein olet PA? Olin Uzi perjantaina.. Haluan mennä tänään vielä. Haluaisin tulla raskaaksi tässä jaksossa.

Minä juon Duphaston 4 päivää, alavihan sattuu, seg ei niin paljon enää. Enkä pistää. Niele vatsa. En tiedä, voiko tämä olla duphastonin ottamisesta. Juon 1 sykliä. Laparoskopian jälkeen

Ensimmäisessä jaksossa OK: n peruuttamisen jälkeen (3 kuukautta laparoskoopin jälkeen) ovulaatio oli jonnekin 17. DC: ssä, jota seurasi ultraääni (19. kalenterissa). Tässä jaksossa menin lääkärin ja ofigelin luo. Ovulaatio on noin huomenna tai huomenna seuraavana päivänä, G sanoi, että tällaisen hyvän follikkelin pitäisi räjähtää päivittäin. Ja se on vain 11-12 DC. Täällä se on hevosurheilu, miten tässä seurataan ilman ultraääniä, Kick.

Hei kaikki! Kuka muistaa, minulla oli epäonnistunut kryo-alkion siirto joulukuussa. Joulukuun 11. päivänä perustettiin hCG, joka aloitti 15. joulukuuta uuden kierron, jonka jälkeen sen oli tarkoitus siirtyä uuteen kryoon. Ja tänään on syklin 49. päivä. Testi on negatiivinen. Yleensä minun syklit ovat aina pitkiä, mutta ajattelin, että oosyyttien ottaminen on lähinnä laparoskooppia (tai ei?), Toisin sanoen sen täytyy jotenkin sekoittaa munasarjat ja tehdä sykli lyhyemmäksi. Jos on tyttöjä, joilla on monirakkulainen, jaa kokemus. Kiitos!

Hei, mieheni on 3,5 vuotta vanha. kaikki oli jo valmis laparoskooppi poistanut jonkinlaisen pienen solmun jalkaan vieressä kohtuun, operaatio oli 16 kohtua uterus suvikissa, joten 2 kysymystä: tänään on syklin 6. päivä, onko syytä yrittää parantaa ompeleita tässä jaksossa? viimeistä kertaa en koskaan hymyillyt aamulla ensimmäisellä virtsalla.

Hyvää päivää tytöt, oli tällaisia ​​toiveita tälle syklille, mutta valitettavasti ihme ei tapahtunut (((Tämä on ensimmäinen syke laparoskoopin jälkeen, ensimmäinen O on vahvistettu ultraäänellä ja lentämällä. Jo nyt on tehty joukko testejä näinä päivinä, missä tämä mielikuvitus piirsi raitoja. Odotan Uusi sykli voi toimia siinä)))

Hyvää iltapäivää Kuka laparoskopian jälkeen PCOS: n diagnoosilla ei kehittynyt ovulaatiota? Helmikuussa valmistettu neljäs sykli, follikkelit eivät kasva. Kuten ennen toimintaa. Kun kasvoin DF 17mm: n 6. päivänä, puhkesin, oli ovulaatio, mutta raskautta ei ollut. Tässä jaksossa taas hiljaisuus. Miksi joku auttaa häntä tulemaan raskaaksi, ja joku ei.

Hyvä päivä! Kuka on tehnyt IVF: n luonnollisessa kierrossa? Mahdollisesti? Minulla on PCO. Jo puoli vuotta laparoskoopin jälkeen ei ole raskautta. Ovulaatiolla on ollut oma. Ensimmäisellä stimulaatiolla klostilbegitillä kysta kasvoi.. juuri nyt juon OK. Klinikassa, jossa minua kohdellaan, on olemassa joukko tätä varten.