Missä kuukautiskierron päivässä laparoskooppi suoritetaan?

Laparoskooppisten operaatioiden valikoima gynekologiassa kasvaa jatkuvasti ja tasaisesti. Lääkärit etsivät vähemmän traumaattisia menetelmiä, jotka poistaisivat nopeasti ja tehokkaasti patologioiden syyt ja varmistavat potilaiden nopean elpymisen ja palauttamisen tavalliseen elämäntapaansa.

Artikkelissa puhutaan siitä, missä päivässä laparoskopia tehdään gynekologiassa, sekä mitä muita erityispiirteitä on kirurgian valmistelussa.

Miksi sinun ei pitäisi olla leikkausta kuukautiskierron aikana?

Kuten minkä tahansa muun leikkauksen yhteydessä, laparoskopia on kuukautiskierron vasta-aihe. Tällä hetkellä naisten elin on normaalien fysiologisten muutosten takia enemmän kuin yleensä alttiina lisääntyneelle verenvuodolle, eli tällä hetkellä verenvuotoriski kasvaa. Siksi, jos suunniteltu leikkaus on melko raskas, suunnitellaan tiettyä verenmenetystä, kuukautisten verenvuoto vain kasvaa, lääkäreiden on vaikeampi ennustaa, keho on vaikeampi selviytyä sille asetetusta kuormituksesta.

Lisäksi kuukautisten aikana on lisääntynyt infektioriski.

Lopullinen päätös leikkauksen tarpeesta tänä aikana pysyy kuitenkin hoitavalle lääkärille, hän voi vaatia sitä, jos toimenpiteen suunnitellut hyödyt ovat suuremmat kuin riskit, tai jos on olemassa hätätilannetta (esimerkiksi jos puhumme potilaan elämästä).

Milloin on parempi tehdä laparoskopia?

Monet lääkärit haluavat tehdä laparoskopiaa kuukautiskierron ensimmäisessä vaiheessa (eli muutaman päivän kuluttua kuukautisten päättymisestä), mutta yleisesti ottaen se ei ole väliä. Kirurginen interventio voidaan antaa missä tahansa syklin päivänä useimmille gynekologisille patologioille.

Niillä on munasarjakystan leikkausominaisuudet, ne tehdään noin syklin keskellä välittömästi ennen ovulaatiota. Tämä aika sopii hyvin myös laparoskooppian diagnoosiin naisten hedelmättömyydestä. Kaikki selittyy sillä, että tällaisessa tilanteessa voi olla sellainen tilanne, että tällaisissa naisissa käytettävät ovulaation indusointivalmisteet vaikuttavat oikein, ja munasolu valmistautuu poistumaan follikkelista. Mutta hän ei voi hedelmöityä muista syistä, esimerkiksi johtuen voimakkaasta tarttumisprosessista lantiontelossa, munanjohtimien tukkeutumisessa. Jos diagnostinen laparoskopia suoritetaan tällä hetkellä, siitä tulee lääketieteellinen, lääkäri poistaa edellä mainitut patologiat.

Milloin muuten laparoskopia voi olla vasta-aiheinen?

Kuukautisten verenvuodon lisäksi laparoskooppiset vasta-aiheet voivat olla myös:

 • Akuutti tulehdusprosessi kehossa.
 • Potilaan vakava yleinen tila.
 • Kroonisen patologian dekompensointi (diabetes mellitus, sepelvaltimotauti, verenpaine).
 • Kolmannen tai neljännen asteen lihavuus.
 • Pahanlaatuiset kasvaimet, syöpäsaheksia.

Muut leikkaukseen valmistautumisen näkökohdat

Jos lääkäri tekee päätöksen operaatiosta, hän määrittelee naiselle erilaisia ​​tutkimuksia naisen terveydentilan määrittämiseksi, selvitettäväksi ennen leikkausta tapahtuvan patologian luonteen, mahdollisten kontraindikaatioiden havaitsemista ennen laparoskooppia.

Toiminnan valmistelun likimääräinen suunnitelma on seuraava:

 • Potilaalle tehdään kliininen verikoe, virtsa-analyysi, hänen veriryhmänsä määritetään ja Rh-tekijä, tartuntatautien esiintyminen, EKG otetaan, kasvintuhedasta otetaan ote, lantion ultraääni tehdään tarvittaessa vatsaonteloon. Tutkimukset, jotka osoittavat veren hyytymisjärjestelmän tilaa, voidaan määrätä erilaisille biokemiallisille analyyseille. Tutkimuslista voi vaihdella lääkärin harkinnan mukaan.
 • Muutama päivä ennen väliintuloa sinun on noudatettava ruokavaliota lukuun ottamatta elintarvikkeita, jotka aiheuttavat suolistossa lisääntynyttä ilmavaivaa (kaali, musta leipä, palkokasvit jne.).
 • Ennen leikkausta on huolehdittava henkilökohtaisesta hygieniasta.
 • Päivää ennen laparoskooppia nainen ottaa kevyen illallisen noin 6-7 pm ja ei enää syö, kun juominen on sallittua.
 • Samana päivänä, illalla, he tekevät puhdistavaa peräruiskia, ja toista se tarvittaessa myös aamulla.

Edellä mainittua algoritmia noudattaen nainen tulee täyteen tutkittuun leikkauspäivään, jolloin lääkärit voivat suorittaa operaation mahdollisimman turvallisesti ja tehokkaasti potilaalle.

Täten laparoskooppinen interventio voidaan suorittaa jakson eri vaiheissa toiminnan tyypistä ja vakavuudesta riippuen, lopullinen päätös tehdään hoitavan lääkärin toimesta.

laparoscopy

Laparoskopia (kreikkalaiselta. Λαπάρα - nivus, kohdun ja kreikan kieli. Σκοπέο - look) on moderni leikkaustapa, jossa sisäelimiin kohdistuvat toiminnot suoritetaan pienten (yleensä 0,5-1,5 senttimetrin) aukkojen kautta, kun taas perinteisessä Leikkaus vaatii suuria viiltoja. Laparoskopiaa suoritetaan yleensä vatsan tai lantion elimissä.

Laparoskooppisen kirurgian tärkein väline on laparoskooppi: teleskooppiputki, joka sisältää linssijärjestelmän ja joka on yleensä kiinnitetty videokameraan. Putkeen on kiinnitetty myös optinen kaapeli, joka on valaistu "kylmällä" valolähteellä (halogeeni- tai ksenonlamppu). Vatsan ontelo on yleensä täynnä hiilidioksidia toimintatilan luomiseksi. Itse asiassa vatsa on täynnä kuin ilmapallo, vatsan seinämä nousee sisäelinten yläpuolelle kuten kupoli.

laparoscopy

Laparoskopia suoritetaan yleensä yleisanestesiassa. Vaarallista kaasua käytetään vatsaontelon mahdollisen tilan puhdistamiseen ja suoliston syrjäyttämiseen. Sitten endoskooppi työnnetään pienen viillon läpi ja siihen lisätään erilaisia ​​työkaluja.

• Kankaita voidaan suihkuttaa laserilla tai leikata ilman verenvuotoa käyttämällä langansilmukan muodossa olevaa cautery-laitetta.
• Paljon vaurioituneita kudoksia voidaan tuhota lanka- tai lasersilmukan avulla.
• Voit ottaa biopsian kudoksen mistä tahansa elimistöstä, jolla on biopsian pihdit, jotka puristavat pienen elimen kudoksen.

Potilaalle voi tuntua, että kaasun paine aiheuttaa epämukavuutta 1-2 päivää, mutta kaasu imeytyy pian elimistöön.

Video laparoskoopilla videokamera on kiinnitetty laparoskooppiin ja vatsan sisäpuoli näkyy videonäytössä. Näin kirurgi voi suorittaa operaation katsellen näyttöä - paljon mukavampi tapa kuin katsella pientä okulaaria pitkään. Tällä menetelmällä voit myös tallentaa videoon.

Yleiset ohjeet laparoskoopin käytöstä.

Suunniteltu hoito

2. Epäillään kohdun kasvaimen tai kohdun lisäykset.

3. Krooninen lantion kipu ilman hoitovaikutusta.

Laparoskopia äärimmäisissä tilanteissa

1. Epäilty tubal raskaus.

2. Epäillään munasarjojen apopoksi.

3. Epäillyt kohdun perforaatio.

4. Epäilys munasarjasyövän vääntymisestä.

5. Epäillään munasarjakystan tai pyosalpinxin repeämä.

6. Akuutti kohtuun tulehdus, kun monimutkaisen konservatiivisen hoidon vaikutus ei ole 12-48 tuntia.

Vasta-aiheet laparoskopian diagnostiikkaan ja hoitoon.

Laparoskopia on vasta-aiheinen sairauksiin, jotka voivat missä tahansa tutkimuksen vaiheessa rasittaa potilaan yleistä tilaa ja olla vaarallisia hänen elämälleen:

- sydän- ja verisuoni- ja hengityselinten sairaudet dekompensoinnin vaiheessa;

- hemofilia ja vakava hemorraaginen diateesi;

- akuutti ja krooninen munuaisten ja maksan vajaatoiminta.

Mainitut vasta-aiheet ovat yleisiä kontraindikaatioita laparoskopialle.

Naisten hedelmättömyyden klinikalla ei yleensä tapahdu sellaisia ​​potilaita, jotka saattavat kohdata tällaisia ​​vasta-aiheita, koska potilaita, jotka kärsivät vakavista kroonisista extragenitaalisista sairauksista, ei suositella jatkamaan hedelmättömyyden tutkimista ja hoitoa jo ensimmäisessä, avohoidossa.

Endoskopian avulla ratkaistujen erityistehtävien yhteydessä laparoskopian vasta-aiheet ovat:

1. Naimisissa olevan parin riittämätön tutkimus ja hoito aiotun endoskooppisen tutkimuksen ajankohtana (ks. Laparoskooppia koskevat ohjeet).

2. Akuutit ja krooniset infektio- ja katarra-taudit, joita esiintyy tai kärsivät alle 6 viikkoa sitten.

3. kohtalaisen subakuutti tai krooninen tulehdus (on kontraindikaatio laparoskoopin operatiiviselle vaiheelle).

4. Kliinisten, biokemiallisten ja erityisten tutkimusmenetelmien poikkeamat (veren, virtsan, biokemiallisen vereanalyysin, hemostasiogrammin, EKG: n kliininen analyysi).

5. III - IV emättimen puhtausaste.

Plussat ja haitat laparoskoopista

Modernissa gynekologiassa laparoskopia on ehkä kaikkein kehittynein tapa diagnosoida ja hoitaa useita sairauksia. Postoperatiivisten arpien ja leikkauksen jälkeisen kivun puute johtuu sen positiivisten näkökohtien määrästä, mikä johtuu suurelta osin leikkauksen pienestä koosta. Myös potilaan ei yleensä tarvitse ylläpitää tiukkaa sängyn lepoa, ja normaali terveydentila ja työkyky palautetaan hyvin nopeasti. Tällöin laparoskoopin jälkeen tapahtuva sairaalahoito ei ylitä 2 - 3 päivää.

Tämän toimenpiteen aikana veren menetys on hyvin vähäistä, kehon kudosten traumaatio on erittäin pieni. Tällöin kudokset eivät ole kosketuksissa kirurgin käsineiden, sideharsolautojen ja muiden keinojen kanssa, jotka ovat väistämättömiä useissa muissa toiminnoissa. Tämän seurauksena mahdollisuus ns. Liimaprosessin muodostumiseen, joka voi aiheuttaa erilaisia ​​komplikaatioita, pienenee maksimiin. Lisäksi laparoskoopin epäilemätön etu on mahdollisuus samanaikaisesti diagnosoida ja poistaa tiettyjä patologioita. Samalla, kuten edellä mainittiin, tällaiset elimet, kohdun, munanjohtimet, munasarjat, pysyvät kirurgisesta interventiosta huolimatta normaalissa tilassaan ja toimivat samalla tavalla kuin ennen toimintaa.

Miinukset laparoskooppista, yleensä keittää alas yleisen nukutuksen, joka on väistämätöntä mitään kirurgisia toimia. Anestesian vaikutukset elimistöön ovat suurelta osin yksilöllisiä, mutta on syytä muistaa, että ennen leikkausta valmistuva valmistelu havaitsee sille erilaisia ​​vasta-aiheita. Tämän perusteella asiantuntija päättelee, kuinka turvallinen yleinen nukutus on potilaalle. Jos laparoskopiaan ei ole muita vasta-aiheita, toiminta voidaan suorittaa paikallispuudutuksessa.

Mitä testejä tulisi tehdä ennen laparoskopiaa?

Lääkärillä ei ole oikeutta viedä sinua laparoskopiaan ilman seuraavien testien tuloksia:

 1. kliininen verikoe;
 2. biokemiallinen verikoe;
 3. koagulogrammi (veren hyytyminen);
 4. veriryhmä + Rh-tekijä;
 5. HIV, syfilis, hepatiitti B- ja C-testit;
 6. virtsa;
 7. yleinen tahra;
 8. sydänfilmi.

Sydän-, verisuoni-, hengityselinten, ruoansulatuskanavan, endokriinisten häiriöiden patologian osalta on tarpeen kuulla muita asiantuntijoita potilaiden hoidon taktiikan kehittämiseksi pre- ja postoperatiivisissa jaksoissa sekä arvioida kontraindikaatioiden esiintymistä laparoskopiassa.

Muista, että kaikki analyysit ovat voimassa enintään 2 viikkoa! Joissakin klinikoissa on tavallista, että potilaalle tehdään tutkimus, jossa hän toimii, koska eri laboratorioiden normit ovat erilaiset ja lääkärin on helpompi suunnata laboratorionsa tulosten mukaan.

Missä syklin päivässä laparoskooppi tulisi tehdä?

Yleensä laparoskopia voidaan suorittaa missä tahansa syklin päivässä, mutta ei kuukautisten aikana. Tämä johtuu siitä, että kuukautisten aikana verenvuoto lisääntyy ja on olemassa riski, että veren menetys lisääntyy leikkauksen aikana.

Onko lihavuuden ja diabeteksen vasta-aihe laparoskopia?

Liikalihavuus on suhteellinen kontraindikaatio laparoskoopille.

Kun kirurgi on riittävästi liikalihavuuden vuoksi 2-3 astetta, laparoskopia voi olla teknisesti mahdollista.

Diabetesta sairastavilla potilailla laparoskopia on valinta, ja diabetesta sairastavien potilaiden ihon haavan paraneminen kestää paljon kauemmin, ja räjähdysmäisten komplikaatioiden todennäköisyys on huomattavasti suurempi. Laparoskoopilla trauma on minimaalinen ja haava on paljon pienempi kuin muissa toiminnoissa.

Miten nukutetaan laparoskopian aikana?

Laparoskopia suoritetaan yleisanestesiassa, potilas nukkuu, ei tunne mitään. Laparoskopian aikana käytetään vain endotraheaalista anestesiaa: toiminnan aikana potilaan keuhkot hengittävät putken läpi erityisen hengityslaitteen kautta.

Muiden anestesiatyyppien käyttö laparoskopian aikana on mahdotonta, koska käytön aikana ruiskutetaan kaasua vatsaonteloon, joka "painaa" kalvoa alhaalta, mikä johtaa siihen, että keuhkot eivät voi hengittää itsestään. Heti kun operaatio päättyy, putki poistetaan, anestesiologi "herättää" potilaan, anestesia päättyy.

Kuinka kauan laparoskopia kestää?

Se riippuu siitä, mistä patologiasta toiminta on suoritettu, ja lääkärin pätevyydestä. Jos tämä adheesioiden jakautuminen tai endometrioosin keskipisteiden koagulaatio on keskimäärin monimutkainen, niin laparoskopia kestää keskimäärin 40 minuuttia.

Jos potilaalla on useita kohdun fibroideja ja on tarpeen poistaa kaikki myoma-solmut, toiminnan kesto voi olla 1,5-2 tuntia.

Milloin voin päästä nukkumaan ja syödä laparoskopian jälkeen?

Pääsääntöisesti laparoskoopin jälkeen voit nousta iltana operaation päivänä.

Seuraavana päivänä suositellaan melko aktiivista elämäntapaa: potilaan täytyy liikkua ja syödä murto-osittain, jotta se toipuu nopeammin. Dyskofort toiminnan jälkeen johtuu pääasiassa siitä, että pieni määrä kaasua jää vatsaonteloon ja imeytyy vähitellen. Jäljelle jäänyt kaasu voi aiheuttaa kipua kaulan, abs ja jalkojen lihaksissa. Absorptioprosessin nopeuttamiseksi se on välttämätön liike ja normaali suolenliike.

Milloin ompeleet poistetaan laparoskoopin jälkeen?

Ompeleet poistetaan 7-9 päivän kuluttua leikkauksesta.

Milloin voin alkaa seksiä laparoskopian jälkeen?

Sukupuoli on sallittu kuukaudessa laparoskoopin jälkeen. Fyysinen aktiivisuus on rajoitettava ensimmäisten 2-3 viikon kuluttua leikkauksesta.

Milloin voin alkaa yrittää tulla raskaaksi laparoskopian jälkeen? Kuinka nopeasti voit alkaa yrittää tulla raskaaksi laparoskoopin jälkeen:

Jos laparoskopia suoritetaan lantion tarttuvuuksissa, mikä oli hedelmättömyyden syy, voit alkaa yrittää tulla raskaaksi kuukauden kuluessa ensimmäisestä kuukautisesta.

Jos laparoskopia suoritetaan endometrioosille, ja postoperatiivisessa vaiheessa tarvitaan lisähoitoa, on tarpeen odottaa hoidon päättymistä ja vasta sen jälkeen suunnitella raskaus.

Konservatiivisen myomectomian jälkeen raskaus on kielletty 6-8 kuukautta, riippuen laparaskoskoopin aikana poistetusta myoma-solmun koosta. Tätä ajanjaksoa varten ehkäisyvälineiden saanti ei vaikuta, koska raskaus tänä aikana on hyvin vaarallista ja uhkaa repeytyä kohtuun. Tällaisia ​​potilaita suositellaan tiukaksi raskauden suojaksi laparoskopian jälkeen.

Milloin voin mennä töihin laparoskopian jälkeen?

Standardien mukaan laparoskopian jälkeen keskimäärin sairausloma annetaan 7 päivän ajan. Yleensä tässä vaiheessa potilaat voivat jo työskennellä rauhassa, jos heidän työnsä ei liity kovaan fyysiseen työhön. Yksinkertaisen käytön jälkeen potilas on valmis työskentelemään 3-4 päivän kuluessa.

Laparoskopia gynekologiassa - matala vaikutusmenetelmä diagnoosin ja leikkauksen kannalta

Laparoskooppi on minimaalisesti invasiivinen, ilman etupuolen vatsan seinämän viiltoa, joka suoritetaan käyttämällä erityisiä optisia (endoskooppisia) laitteita vatsaelinten tutkimiseksi. Sen käyttöönotto käytännössä laajensi merkittävästi yleisten kirurgisten, gynekologisten ja urologisten lääkärien valmiuksia. Tähän mennessä kertynyt laaja kokemus on osoittanut, että laparoskoopin jälkeinen kuntoutus verrattuna perinteiseen laparotomiikkaan on paljon helpompaa ja lyhyempi.

Menetelmän soveltaminen gynekologiseen alueeseen

Laparoskooppi gynekologiassa on tullut erityisen tärkeäksi. Sitä käytetään sekä monien patologisten tilojen diagnosointiin että kirurgisen hoidon tarkoituksiin. Eri lähteiden mukaan monissa gynekologisen profiilin osastoissa noin 90% kaikista operaatioista suoritetaan laparoskooppisesti.

Käyttöaiheet ja vasta-aiheet

Diagnostinen laparoskopia voidaan suunnitella tai hätätilanteessa.

todistus

Rutiininomaisessa diagnostiikassa on:

 1. Munasarjojen alueella on epäselvää alkuperää olevan kasvaimen kaltainen luonne (lisätietoja munasarjojen laparoskoopista on edellisessä artikkelissamme).
 2. Tarve erilaisten diagnoosien määrittämiseen sisäisten sukupuolielinten kasvainmuodostuksesta suoliston kanssa.
 3. Biopsian tarve monirakkuloiden munasarjojen oireyhtymässä tai muissa kasvaimissa.
 4. Epäillään olevan häiriöttömän kohdunulkoinen raskaus.
 5. Syöpäputkien diagnoosi, joka on tehty hedelmättömyyden syyn toteamiseksi (tapauksissa, joissa sen toteuttaminen ei ole mahdollista hellävaraisemmilla menetelmillä).
 6. Selvitys sisäisten sukupuolielinten kehittymisen poikkeavuuksien esiintymisestä ja luonteesta.
 7. Tarve määritellä pahanlaatuisen prosessin vaihe päätettäessä kirurgisen hoidon mahdollisuudesta ja laajuudesta.
 8. Kroonisen lantion kipun erotusdiagnoosi endometrioosissa muiden tuntemattomien etiologisten kivujen kanssa.
 9. Tulehduksellisten prosessien hoidon tehokkuuden dynaaminen hallinta lantion elimissä.
 10. Tarve valvoa kohdun seinän eheyden säilymistä hysteroresektoskooppisten operaatioiden aikana.

Hätätilanteen laparoskooppinen diagnoosi tehdään seuraavissa tapauksissa:

 1. Oletukset kohdun seinän mahdollisesta rei'ityksestä curetin avulla diagnostisen kurettin tai instrumentaalisen abortin aikana.
 2. Epäilyt:

- munasarjojen apopleksia tai sen kystan repeämä;

- progressiivinen rintakehän raskaus tai heikentynyt kohdunulkoinen raskaus putken aborttina;

- tulehduksellinen tubo-munasarjojen muodostuminen, piosalpinx, erityisesti munanjohtimen tuhoutuessa ja pelvioperitoniitin kehittymisessä;

- myoma-solmun nekroosi.

 1. Oireiden lisääntyminen 12 tunnin aikana tai positiivisen dynamiikan puuttuminen 2 vuorokauden ajan akuutin tulehdusprosessin hoidossa kohdussa.
 2. Akuutti kipu epäselvän etiologian alavatsassa ja tarve eritellä diagnoosia akuutin apenditismin, ileaalisen divertikulaarisen perforaation, terminaalisen ileiitin, rasvaisen suspension akuutin nekroosin kanssa.

Diagnoosin selkiyttämisen jälkeen diagnosoiva laparoskopia menee usein hoitoon, eli laparoskooppinen kohdun putken poisto, munasarja, ompelu kohtuun perforoinnin aikana, hätätilan myomectomy myoma-solmun nekroosin kanssa, vatsaonteloiden dissektointi, munanjohtimien läpäisevyys, munanjohtojen läpäisevyys jne.

Joidenkin jo mainittujen toimintojen lisäksi suunnitellut toiminnot ovat plastiikkakirurgia tai munasolujen ligaatio, suunnitellut myomektomiat, endometrioosin ja monirakkuloiden munasarjojen hoito (munasarjakystojen hoidon ja poistamisen piirteistä) artikkelissa "munasarjakystojen laparoskopia", hysterektomia ja jotkut muut.

Vasta

Vasta-aiheet voivat olla absoluuttisia ja suhteellisia.

Tärkeimmät absoluuttiset vasta-aiheet:

 1. Hemorrhagisen sokin läsnäolo, joka usein ilmenee, kun munanjohtoputki repeytyy tai, harvemmin, munasarjojen apopleksilla, kystan repeämä ja muu patologia.
 2. Korjaamattomat verenvuotohäiriöt.
 3. Kardiovaskulaaristen tai hengityselinten krooniset sairaudet dekompensoinnin vaiheessa.
 4. Ei voida hyväksyä, että potilaalle annettaisiin Trendelenburgin asema, joka on kallistaa (menettelyn aikana) käyttöpöytää niin, että sen pääpää on alempi kuin jalka. Tätä ei voida tehdä, jos naisella on aivojen astioihin liittyvä patologia, jälkimmäisen trauman jäljellä olevat vaikutukset, kalvon tai ruokatorven aukon liukuva hernia ja jotkut muut sairaudet.
 5. Perustettu munasarjan ja munanjohtimen pahanlaatuinen kasvain, paitsi jos se on tarpeen säteilyn tai kemoterapian tehokkuuden hallitsemiseksi.
 6. Akuutti munuaisten maksan vajaatoiminta.
 1. Yliherkkyys samanaikaisesti useille allergeenityypeille (moniarvoinen allergia).
 2. Oletus kohtuun pahanlaatuisesta kasvaimesta.
 3. Diffuusinen peritoniitti.
 4. Merkittävät lantion tarttuvuudet, jotka kehittyivät tulehduksellisten prosessien tai aiempien kirurgisten toimenpiteiden seurauksena.
 5. Munasarjasyöpä, jonka halkaisija on yli 14 cm.
 6. Raskaus, jonka kesto on yli 16-18 viikkoa.
 7. Kohdun fibroidit yli 16 viikon kokoisina.

Laparoskopian valmistelu ja sen toteuttamisen periaate

Selvitykset ja suositukset

Toimenpide suoritetaan yleisanestesiassa, joten valmistelevana aikana potilasta tutkii toimiva gynekologi ja anestesiologi, ja tarvittaessa muut asiantuntijat, riippuen samanaikaisista sairauksista tai kyseenalaisista kysymyksistä taustalla olevan patologian diagnosoinnissa (kirurgi, urologi, yleislääkäri jne.).

Lisäksi määrätään lisäksi laboratorio- ja instrumentaalitutkimuksia. Pakolliset testit ennen laparoskooppia ovat samat kuin kaikilla kirurgisilla toimenpiteillä - yleiset veri- ja virtsatestit, biokemialliset verikokeet, mukaan lukien verensokeri, elektrolyytit, protrombiini ja muut indikaattorit, koagulogrammi, ryhmän ja Rh-tekijän määritys, syfilis-tutkimus, hepatiitti ja HIV.

Rintakehän röntgen, elektrokardiografia ja lantion elinten ultraääni toistetaan (tarvittaessa). Ilta ennen leikkausta syöminen ei ole sallittua, ja toiminnan aamulla - ruoka ja nesteet. Lisäksi illalla ja aamulla annetaan puhdistava peräruiske.

Jos laparoskopia suoritetaan hätätilanteessa, tutkimusten määrä rajoittuu yleisiin veri- ja virtsakokeisiin, koagulogrammiin, veriryhmään ja Rhiin, veriarvoon, elektrokardiogrammiin. Loput testit (glukoosi ja elektrolyytit) suoritetaan vain tarvittaessa.

On kiellettyä 2 tuntia ennen hätätilannetta ottaa ruokaa ja nesteitä, määrätä puhdistava peräruiske ja mahdollisuuksien mukaan suoritetaan mahan huuhtelu putken läpi, jotta estetään oksentelu ja mahalaukun sisällön palautuminen hengitysteissä anestesian aikana.

Missä syklin päivänä laparoskopia on? Kuukautisten aikana kudoksen verenvuoto lisääntyi. Tältä osin suunniteltu toimenpide nimitetään pääsääntöisesti joka päivä viidennen ja seitsemännen päivän jälkeen viimeisten kuukautisten alusta. Jos laparoskopia suoritetaan hätätilanteessa, kuukautisten esiintyminen ei ole sen vasta-aihe, vaan kirurgi ja anestesiologi ottavat sen huomioon.

Suora valmistelu

Laparoskoopin yleinen anestesia voi olla laskimonsisäinen, mutta yleensä se on endotraheaalinen anestesia, joka voidaan yhdistää laskimoon.

Lisävalmistelut operaatiolle suoritetaan vaiheittain.

 • Tunnin ennen potilaan siirtymistä leikkaussaliin, vielä osastolla, suoritetaan anestesiologin reseptin mukaan premedikaatio - tarvittavien lääkkeiden antaminen, jotka auttavat ehkäisemään joitakin komplikaatioita anestesian aikaan ja parantavat sen kulkua.
 • Käyttöhuoneessa naiselle asetetaan tiputin tarvittavien lääkkeiden laskimonsisäiseen antamiseen ja tarkkailla elektrodeja, jotta seurataan jatkuvasti sydämen toimintaa ja veren kylläisyyttä hemoglobiinilla anestesian ja leikkauksen aikana.
 • Laskimonsisäinen anestesia, jota seuraa laskimonsisäinen annostelu relaksantteja koko lihaksen täydelliseen rentoutumiseen, mikä luo mahdollisuuden tuoda endotraheaaliputken henkitorviin ja lisää kykyä tarkastella vatsanonteloa laparoskopian aikana.
 • Endotrakeaaliputken käyttöönotto ja sen liittäminen anestesialaitteeseen, jonka avulla keuhkojen keinotekoinen ilmanvaihto ja inhalaatioanesteetikoiden antaminen suoritetaan anestesian ylläpitämiseksi. Jälkimmäinen voidaan suorittaa yhdessä suonensisäisten lääkkeiden kanssa anestesiaan tai ilman niitä.

Tämä täydentää operaation valmistelua.

Miten laparoskopia on gynekologiassa

Itse menetelmän periaate on seuraava:

 1. Päällystys pneumoperitoneum - kaasun poistuminen vatsaonteloon. Tämän avulla voit lisätä jälkimmäisen äänenvoimakkuutta luomalla vapaata tilaa mahassa, joka tarjoaa yleiskuvan ja mahdollistaa vapaasti manipuloida instrumentteja ilman merkittävää vaaraa naapurielimille.
 2. Putkien - onttojen putkien, jotka on suunniteltu endoskooppisten instrumenttien kuljettamiseen niiden läpi, asettaminen vatsaonteloon.

Pneumoperitoneum-päällyste

Naban alueella ihon viilto pituus on 0,5-1,0 cm (putken halkaisijasta riippuen), etupuolen vatsan seinämä nostetaan ihon taakse ja erityinen neula asetetaan vatsaonteloon pienen kallistuksen aikana pienen lantion (Veress-neula) suuntaan. Noin 3 - 4 litraa hiilidioksidia pumpataan sen läpi paineen säätelyn aikana, mikä ei saa ylittää 12-14 mm Hg.

Korkeampi paine vatsaontelossa puristaa laskimonsisäiset alukset ja häiritsee laskimoveren palautumista, lisää kalvon seisontatasoa, joka "painaa" keuhkot. Keuhkovolyymin väheneminen aiheuttaa anestesiologille huomattavia vaikeuksia niiden keinotekoisen ilmanvaihdon asianmukaisen suorittamisen ja sydämen toiminnan ylläpitämisen kannalta.

Putken lisäys

Veress-neula poistetaan sen jälkeen, kun vaadittu paine on saavutettu, ja samalla ihon viillolla pääputki työnnetään vatsaonteloon enintään 60 °: n kulmassa siihen sijoitetun trokarin avulla (työkalu vatsan seinän lävistämiseksi ja samalla säilyttämällä jälkimmäisen tiiviys). Trokaari poistetaan ja putken kautta vatsaan suoritetaan laparoskooppi siihen liitetyllä valo-ohjaimella (valaistukseen) ja videokameraan, jonka kautta suurennettu kuva lähetetään monitorinäyttöön valokuituyhteyden kautta. Sitten kahdessa muussa asiaankuuluvassa kohdassa tehdään samanpituisia ihon mittoja ja lisätään lisäputkia työkalujen käsittelyyn samalla tavalla.

Laparoskoopin käsittelylaitteet

Tämän jälkeen suoritetaan koko vatsaontelon uudelleentarkastelu (yleinen panoraamakatsaus), joka mahdollistaa palulenttisen, seroisen tai hemorragisen sisällön esiintymisen vatsassa, kasvaimissa, adheesioissa, fibriinikerroksissa, suoliston ja maksan olosuhteissa.

Sitten potilaalle annetaan Fowlerin (sivussa) tai Trendelenburgin asema leikkauspöydän kaltevuus. Tämä edistää suoliston siirtymistä ja helpottaa manipulointia, kun tehdään lantion elinten yksityiskohtainen kohdennettu diagnostinen tutkimus.

Diagnostiikkatarkastuksen suorittamisen jälkeen kysymys lisäratkaisujen valinnasta, joka voi koostua seuraavista:

 • laparoskooppisen tai laparotomisen kirurgisen hoidon toteuttaminen;
 • biopsia;
 • vatsaontelon tyhjennys;
 • laparoskooppisen diagnoosin loppuun saattaminen poistamalla kaasu ja putket vatsasta.

Kosmeettisia saumoja käytetään kolmeen lyhyeen leikkaukseen, jotka myöhemmin imeytyvät itsenäisesti. Jos käytetään ei-absorboituvia ompeleita, ne poistetaan 7-10 päivän kuluttua. Leikkauskohdassa muodostuneet arvet tulevat lähes näkymättömiksi ajan myötä.

Diagnostinen laparoskopia siirretään tarvittaessa hoitoon, eli kirurginen hoito suoritetaan laparoskooppisella menetelmällä.

Mahdolliset komplikaatiot

Diagnoosin aikana laparoskopian komplikaatiot ovat erittäin harvinaisia. Vaarallisin niistä esiintyy trokareiden käyttöönotto ja hiilidioksidin käyttöönotto. Näitä ovat:

 • massiivinen verenvuoto, joka johtuu etuisen vatsan seinän, mesenterisen astian, aortan tai alemman vena cavan, sisäisen iliakkion valtimon tai laskimon loukkaantumisesta;
 • kaasun embolia, joka johtuu kaasun saapumisesta vahingoittuneeseen astiaan;
 • suoliston deserozirovanie (ulkoisen kuoren vaurioituminen) tai sen rei'itys (seinän rei'itys);
 • ilmarinta
 • yleinen ihonalainen emfyseema, joka siirtyy mediastinumiin tai puristaa sen elimet.

Postoperatiivinen aika

Laparoskooppiset arvet

Pitkän aikavälin kielteiset seuraukset

Laparoskoopin yleisimmät negatiiviset seuraukset välittömissä ja kaukaisissa leikkauksissa ovat tartunnat, jotka voivat aiheuttaa hedelmättömyyttä, suolen toimintahäiriöitä ja liimautumista suolistossa. Niiden muodostuminen voi tapahtua traumaattisten manipulaatioiden seurauksena, joilla ei ole riittävästi kokemusta kirurgista tai jo olemassa olevasta patologiasta vatsaontelossa. Mutta useammin se riippuu naisen kehon yksilöllisistä ominaisuuksista.

Toinen vakava komplikaatio leikkauksen jälkeisessä jaksossa on hidas verenvuoto vatsaonteloon vaurioituneista pienistä astioista tai jopa pienen maksakapselin repeämisen seurauksena, joka voi esiintyä vatsanontelon panoraamamuutoksen aikana. Tällainen komplikaatio ilmenee vain silloin, kun lääkäri ei havaittu leikkauksia ja että ne eivät ole poistuneet leikkauksen aikana, mikä ilmenee poikkeustapauksissa.

Muita ei-vaarallisia vaikutuksia ovat hematoomit ja pieni määrä kaasua ihonalaisissa kudoksissa trookareiden lisäyksen alueella, jotka ovat itsestään ratkaistavia, kurkun tulehduksen kehittyminen (hyvin harvoin) haavan alueella, leikkauksen jälkeisen hernian muodostuminen.

Palautumisaika

Elpyminen laparoskopian jälkeen tapahtuu yleensä nopeasti ja etenee sujuvasti. Aktiivisia liikkeitä sängyssä suositellaan jo ensimmäisinä tunteina ja kävelyä - muutamassa (5-7) tunnissa riippuen siitä, miten tunnet. Tämä auttaa estämään suoliston paresis (peristaltiikan puute). Yleensä 7 tunnin tai seuraavan päivän jälkeen potilas poistetaan osastolta.

Suhteellisen voimakas kipu vatsan ja lannerangan alueella säilyy vain muutaman ensimmäisen tunnin kuluttua leikkauksesta eikä yleensä vaadi kipulääkkeitä. Saman päivän ja seuraavan päivän iltana subfebrile (korkeintaan 37,5 o) lämpötila ja veri, ja myöhemmin limakalvo ilman veren sekoittumista, voivat vapautua sukupuolielimestä. Jälkimmäinen voi kestää keskimäärin enintään yhden, enintään 2 viikkoa.

Milloin ja mitä voin syödä leikkauksen jälkeen?

Anestesian, vatsakalvon ärsytyksen ja vatsaelinten, erityisesti suolistojen, kaasu- ja laparoskooppisten välineiden vaikutusten seurauksena joillakin naisilla voi esiintyä pahoinvointia, yksittäistä tai harvempaa oksentelua ensimmäisen tunnin aikana ja joskus koko päivän ajan. On myös mahdollista suoliston paresis, joka toisinaan jatkuu seuraavana päivänä.

Tältä osin 2 tuntia leikkauksen jälkeen, pahoinvoinnin ja oksentelun puuttuessa, sallitaan vain 2–3 hiilihapotonta vettä, lisäämällä annos vähitellen tarvittavaan tilavuuteen illalla. Seuraavana päivänä, kun ei ole pahoinvointia ja vatsaonteloa ja aktiivisen suoliston motiliteetin läsnä ollessa hoitavan lääkärin määrittelemänä, voit käyttää säännöllistä, hiilihapotonta kivennäisvettä rajoittamattomina määrinä ja helposti sulavaa ruokaa.

Jos yllä kuvatut oireet jatkuvat seuraavana päivänä, potilas jatkaa hoitoa sairaalassa. Se koostuu nälkämäärityksestä, suoliston toiminnan stimuloinnista ja elektrolyyttiliuosten laskimoon.

Milloin sykli elpyy?

Säännölliset ajankohdat laparoskoopin jälkeen, jos se tehtiin kuukautisten jälkeisinä ensimmäisinä päivinä, ilmenevät yleensä tavanomaisena aikana, mutta tiputtaminen voi olla paljon tavallista suurempi. Joissakin tapauksissa kuukautiset voidaan viivästyttää jopa 7-14 päivään. Jos toimenpide suoritetaan myöhemmin, tämä päivä pidetään viimeisenä kuukautena.

Onko mahdollista ottaa aurinkoa?

Pysyvän suorassa auringonvalossa ei suositella 2-3 viikkoa.

Milloin voit tulla raskaaksi?

Mahdollisen raskauden ajoitus ja sen toteuttamisyritykset eivät rajoitu mihinkään, vaan vain, jos toiminta oli luonteeltaan puhtaasti diagnostista.

Pyrkimyksiä tehdä raskaus laparoskoopin jälkeen, joka tehtiin hedelmättömyyden vuoksi ja johon liittyi adheesiot, suositellaan 1 kuukauden kuluttua (seuraavan kuukautisten jälkeen) koko vuoden ajan. Jos fibroidit poistettiin aikaisintaan kuusi kuukautta.

Laparaskopia on pieni vaikutus, suhteellisen turvallinen ja matala riski komplikaatioista, kosmeettisesti hyväksyttävä ja kustannustehokas leikkaustapa.

Kierrä päivä ja laparoskopia, milloin?


Luettelo viestien aiheesta "Päiväkierros ja laparoskopia, milloin?" Foorumi, josta haluan lapsen> Lannoitus in vitro

Ei välttämättä, riippuen lääkäristä, epäilystä siitä, mitä toiminnassa tapahtuu.
Olin tehnyt 16 ds ja lapar ja gister. Muut seurakunnan tytöt ovat vielä myöhemmin, jopa 24 ds.
Minulle lääkäri jopa kertoi minulle, että tulisin päivään lapariin, vain, että ei olisi pelkästään hirviä (minulla oli polyypi kohdussa), tynkä vei minut 3 viikkoa.

Mutta suurimmaksi osaksi he varmasti yrittävät sotkeutua syklin alussa heti M.

Tietoja hankkeesta

Kaikki oikeudet materiaaleihin, jotka on lähetetty sivustoon, on suojattu tekijänoikeuksilla ja lähioikeuksilla, eikä niitä voida kopioida tai käyttää millään tavalla ilman tekijänoikeuden haltijan kirjallista lupaa ja siirtämällä aktiivisen linkin Eva.Ru-portaalin (www.eva.ru) sivulle käytettyjen materiaalien kanssa.
Mainosmateriaalien sisällöstä ei ole vastuussa. Median rekisteröintitodistus nro. FS77-36354, päivätty 22.5.2009 v.3.4.168

Olemme sosiaalisia verkostoja
Ota yhteyttä

Sivustomme käyttää evästeitä suorituskyvyn parantamiseksi ja sivuston suorituskyvyn parantamiseksi. Evästeiden poistaminen käytöstä saattaa aiheuttaa ongelmia sivuston kanssa. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.

Minkä ajanjakson aikana laparoskopia on munanjohtimissa

Lukuaika: min.

Sappiputkien laparoskooppi: millä päivänä sykli tehdään? Munasarjojen laparoskoopin aikana kuukautiset ovat erittäin tärkeitä, koska kuukautiskierron jakso, jonka aikana toiminta tapahtuu, on erittäin tärkeä.

Tämä sääntö on tärkeä suunnitellun leikkauksen tapauksessa, kun päivämäärä valitaan ennalta, mutta jos munanjohtimien kiireellinen laparoskopia on tarpeen, syklin päivä ei ole olennaisesti tärkeä.

Rutiinista laparoskopiaa ei suositella kuukautiskierron ensimmäisinä päivinä ja ennen kuukautiskierron alkua, toisin sanoen toisen vaiheen lopussa.

Kun tarkastellaan hedelmättömyyden diagnoosia, sopivin aika voi olla ovulaation jälkeinen aika eli noin 15-16 päivää. Joskus lääkäri suosittelee tutkimusta 1-2 päivän kuluttua kuukautisten päättymisestä, ts. Syklin ensimmäisestä vaiheesta.

Missä päivänä munanjohtimien laparoskooppi tehdään, se määräytyy sen toimintamenetelmän ja sen osoittamien tietojen perusteella.

Laparoskopia munanjohtimista kuukautisten aikana: voiko se tehdä? Yleensä rutiinista laparoskopiaa ei suoriteta kuukautiskierron aikana, ja tähän on useita syitä. Menstruatiomenetelmä on vaarallista, koska verenvuoto voi olla monimutkainen, koska näinä päivinä veren hyytymisominaisuudet muuttuvat, toisin sanoen muutokset sen hyytymisfunktiossa. Lisäksi, jos suunnitellaan riittävän raskaan terapeuttisen laparoskoopin määrää munanjohtimista, esimerkiksi poistettaessa kohdunlihaksia, kuukautiskierto lisää vain veren menetystä, joka ei voi vaikuttaa pelkästään leikkaukseen ja kehon elpymisnopeuteen. Postoperatiivinen jakso voidaan tässä tapauksessa viivästyä 7–10 vuorokautta, ja hemoglobiiniarvon laskun vuoksi sinun on otettava lisää raudanlisäyksiä anemian korjaamiseksi.

Lisäksi tämän ajanjakson aikana hylättyjen endometriumin alueiden loukkaantumisriski kasvaa. Esimerkiksi munanjohtimien diagnostinen laparoskooppi syklin 3. päivänä, joka sisältää munanjohtimien läpinäkyvyyden arvioinnin, voi olla monimutkaista verenvuodon ja jopa kohdun endometriumin tulehduksen kanssa kontrastiaineen tuomisella, koska kuukautisten aikana hylättyjen alueiden haavan pinta ei ole vielä ollut riittävästi aikaa.

Samaan aikaan operaation lääkäri tekee päätöksen tietyn päivän toimenpiteen välttämättömyydestä ja tarkoituksenmukaisuudesta, jos hän pitää sitä tarpeellisena, hän voi vaatia operaatiota tietyn ajan kuluessa. Tämä pätee erityisesti naisen elämään.

Kotimaisten asiantuntijoiden näkemyksistä huolimatta ulkomaiset lääkärit ovat varmoja siitä, että laparoskopia ei ole kielletty kuukausittain. He väittävät, että kuukautisten aikana kehon reaktiivisuus- ja immuniteetin indeksi kasvaa.

Useimpien lääkäreiden mukaan laparoskopia tulisi suorittaa kuukautiskierron 5-7 päivänä. Näin voit vähentää verenhukan määrää ja antaa riittävästi aikaa palauttaa kehon seuraavaan kuukauteen asti.

Saat ilmaisen kuulemisen lääkärin kanssa

Jos toimenpide suoritetaan paitsi munasoluihin, vaan myös munasarjoihin, laparoskoopin suositeltavat ehdot ovat hieman erilaiset. Täten polysystisten munasarjojen tapauksessa operaation päätarkoitus on poistaa munasarjaa peittävä tiheä kalvo ja tehdä siihen viillot ovulaation mahdollistamiseksi. Tällöin leikkaus suoritetaan syklin 7-8 päivänä.

Kohdunkaulan raskauden aikana operaatio suoritetaan kuukausittaisen viiveen jälkeen ja sen tarkoituksena on poistaa hedelmöitymisen tuote munanjohtimesta. Laparoskopian jälkeen muutaman päivän kuluttua voi olla kuukautiskierto, yleensä kivuton eikä runsas. Jotta munasarjojen endokriininen toimintahäiriö poistettaisiin tässä tapauksessa, naiselle on määrätty hormonikorjaus.

Jos laparoskopia suoritetaan munasarjojen patologian vuoksi, on suositeltavaa suunnitella se pitämään syklin keskellä perio ovulaation aikana. Tällä hetkellä on mahdollista määrittää syy, joka estää normaalin ovulaation ja poistaa sen. Myös tänä aikana voit suorittaa munanjohtimien toimintaa liimojen poistamiseksi ja jotkut muut.

Jos diagnoosin tai terapeuttisen laparoskoopin jälkeen kuukautiskierron aikana esiintyy vikoja, tämä ei tarkoita, että toimenpide tehtiin väärään aikaan. Tämä osoittaa vain, että elimistössä on jonkin verran hormonaalista säätöä, joka liittyy operatiiviseen stressiin.

Mitä vuoden aikana lapoposkooppia on munanjohtimista?

Myytti on melko yleistä, että ei ole toivottavaa suorittaa toimintaa kesällä. Tämä lausunto tulee siitä hetkestä, jolloin operointiteattereissa ja osastoissa ei ollut ilmastointijärjestelmää, ja toiminta toteutettiin suurella traumalla ja viilloilla, jotka yhdessä vaikuttivat siihen, että potilas kärsi pahemmasta elpymisaikasta. Nykyään useimmat klinikat pystyvät tarjoamaan potilaille mukavimmat olosuhteet jäädä mihin tahansa aikaan vuodesta ja toiminnan invasiivisuudesta ja sen seurauksena elpymisaika on paljon vähemmän. Päätös siitä, milloin on parempi tehdä laparoskopia munanjohtimista, on parempi luottaa pätevään asiantuntijaan, joka perustuu todisteisiin perustuvan lääketieteen ja henkilökohtaisen kokemuksen tietoon.

Nykyaikaiset menetelmät gynekologisten sairauksien hoitoon

Laparoskopia viittaa minimaalisesti invasiivisiin toimintoihin. Sitä käytetään diagnosoimaan ja hoitamaan kohdun fibroideja, endometrioosia, liimatautia. Naiset ihmettelevät usein, missä päivässä laparoskooppia tehdään. Soita. Sinut varataan ja hoidetaan parhaimmilla gynekologisilla klinikoilla. Asiantuntijamme ovat mukana diagnostiikan ja hoidon kaikissa vaiheissa. Saat asiantuntijan vastauksen kaikkiin kysymyksiin sähköpostitse.

Huomaa, että tämä teksti on laadittu ilman asiantuntijaneuvoston tukea.

Usein lääkärit viittaavat siihen, että naisen, jolla on myoma, tulee poistaa kohdun. Teemme yhteistyötä fibroidien hoidon klinikoiden kanssa, joissa tätä tautia hoidetaan kohdun valtimoiden embolisaation avulla. Tämä ei ole toimenpide. Kun kohdunvaltimoihin on insertoitu poraamalla embolisoivan aineen reisiluun valtimo, myoma-solmut pienenevät. Fibroidien pienet kokoonpanot ja perusteet käyvät läpi käänteisen kehityksen. Näistä fibroidit eivät koskaan kasva.

Menettelyn jälkeen kuukautiskierto palautuu naisille, taudin oireet häviävät. Suurten myomaattisten saaliiden läsnä ollessa tehdään ensin kohdun valtimoiden embolisointi ja solmujen koon pienentämisen jälkeen suoritetaan laparoskopia. Tällä lähestymistavalla nainen pysyy lisääntymiselimessä. Vuoden aikana useimmat potilaat tulevat raskaaksi.

Mikä päivä on laparoskopia

Monet ihmiset uskovat, että kuukautiskierto ja laparoskopia eivät ole toisiinsa yhteydessä, mutta se ei ole. Laparoskoopin tyypistä riippuen kirurgia määrätään tiettyyn syklin päivään. Jos se tapahtuu kuukautisten aikana, verenvuoto voi alkaa hyytymishäiriön vuoksi, joka on vaikea pysäyttää. Tässä tapauksessa voi syntyä verenhukkaa, joka vaatii koko veren tai sen komponenttien verensiirtoa. Joskus kirurgi potilaan elämän pelastamiseksi on pakko tehdä viilto etupuolelle ja poistaa kohdun. Embolisaation aikana tämän komplikaation kohdun valtimoissa ei tapahdu.

Jos laparoskopia tehdään kuukautisten aikana, endometriumin indeksoinnin riski kasvaa. Myöhemmin saattaa kehittyä kohdun tulehdus, joka vaatii antibioottien käyttöä. Emme havainneet infektioprosesseja kohdun valtimoiden embolisaation jälkeen.

Laparoskopia munasarjakystalle voidaan parhaiten tehdä ovulaation jälkeen, eli kuukautiskierron keskellä. Jos munasolun vapautumisessa munasarjakalvosta ilmenee ongelmia laparoskoopin aikana, näet ovulaation heikentyneen syyn. Jos potilaalla on tarttuva tauti, diagnostinen laparoskopia siirretään operaatioon tarttuvuuden poistamiseksi.

Sopivin aika laparoskooppia diagnosoivaksi lapsettomuudelle on aika ovulaatiovaiheen päättymisen jälkeen. Jos kuukautiskierto on 28 päivää, laparoskooppia voidaan parhaiten suorittaa 15–25 päivänä. Hätätilanteiden ilmaantuessa lääkäri ei keskity kuukautiskierron päivään. Tällöin toimenpide suoritetaan, ottaen huomioon hemodynaamiset parametrit ja testitulokset.

Laparoskoopin käyttöaiheet ja vasta-aiheet

Laparoskopia on yksi nykyaikaisista keinoista diagnosoida ja hoitaa lantion elinten ja vatsaontelon sairauksia. On olemassa diagnostisia, operatiivisia ja ohjaavia laparoskooppia. Useimmiten lääkärit tutkivat ensin sisäelimet ja poistavat sitten vauriot.

Gynegologit suorittavat laparoskopiaa seuraavilla merkinnöillä:

 • kohdun fibroidit:
 • tuntemattoman etiologian hedelmättömyys;
 • hedelmättömyyden hormonihoidon tehottomuus;
 • epäilty endometrioosi tai liimatauti;
 • munasarjojen sairaudet (sklerosytoosi, kasvaimet, kystat);
 • krooninen lantion kipu;
 • munasarjojen apopleksia, kysteiden vääntymistä tai kohdun lisäystä.

Laparoskooppinen kirurgia tapahtuu, kun munanputki repeytyy, kohdunulkoinen raskaus tai munanjohtojen ligaatio. Laparoskoopin avulla tutkitaan lantion elimet.

Laparoskoopin absoluuttiset vasta-aiheet gynekologiassa ovat shokin tai kooman tila, veren hyytymisjärjestelmän rikkominen, vakavat sydän- ja verisuoni- ja keuhkosairaudet sekä kehon heikkeneminen. Gynegologit eivät tee laparoskooppista leikkausta kalvon hernioille, vatsan valkoiselle viivalle ja etupuolelle. Nämä sairaudet eivät estä kohdun valtimoiden embolisaation toteuttamista myomalla.

Laparoskopian edut ja haitat

Laparoskooppi on yksi kehittyneimmistä diagnoosin ja gynekologisten sairauksien hoitomenetelmistä. Sen tärkeimmät edut ovat:

 • postoperatiivisen kivun ja arpien puute;
 • potilaan ei tarvitse noudattaa tiukkaa sängyn lepoa;
 • hänen suorituskykyään ja hyvinvointiaan palautetaan nopeasti.

Laparoskoopin aikana veren heikkeneminen on vähäistä, muutama loukkaantunut kudos. Koska kudokset eivät ole kosketuksissa sideharjan lautasliinojen, kirurgin käsineiden kanssa, tarttuvien komplikaatioiden riski ja tartunnan muodostuminen vatsanonteloon minimoidaan. Kirurgi voi samanaikaisesti tutkia sisäisiä sukupuolielimiä ja poistaa patologisen prosessin.

Laparoskopian haittapuolena on tarve käyttää anestesiaa. Embolisointi kohdun valtimoiden endovaskulaarisen kirurgien klinikoilla, joiden kanssa teemme yhteistyötä, tehdään paikallispuudutuksen alla. Menettelyn jälkeen ei ole mitään komplikaatioita. Lääkärimme lähestyvät yksilöllisesti hoitoa jokaiselle potilaalle.

Laparoskooppisen kirurgian valmistelu

Hätätilanteessa laparoskopiassa valmiste koostuu veriryhmän ja Rh-tekijän määrittämisestä, veren ja virtsan yleisestä analyysistä sekä koagulogrammin toteutuksesta. Suunniteltu laparoskopia suoritetaan potilaan täydellisen tutkinnan jälkeen, johon sisältyy verikoe (yleinen, biokemiallinen, koagulogrammi, glukoositason määrittäminen), tutkimus HIV-vasta-aineiden, hepatiitti B: n ja C: n, Wassermanin reaktion olemassaolosta. Varmista, että määrität veriryhmän ja Rh-tekijän.

Ennen laparoskooppia nainen ottaa gynekologisen tahran, korjaa elektrokardiogrammin, suorittaa fluorografian, lantion elinten ultraäänen. Terapeutti antaa johtopäätöksen leikkauksen ja yleisen anestesian vasta-aiheiden puuttumisesta.

Operan aattona naiselle määrätään kevyt ruokavalio, ja illalla hänelle annetaan puhdistusluokka. Ruoka pysäytetään klo 15.00 ja vesi - klo 22.00. Aamuisin puhdista suolet peräruiskeilla uudelleen. Tromboosin ehkäisemiseksi ennen laparoskooppia jalkojen päälle asetetaan joustava sidos tai levitetään neulottua kulumista.

Laparoskopia

Laparoskopia suoritetaan yleisanestesiassa. 3 trokaria asetetaan vatsaonteloon –1 napan alla ja 2 - vatsaontelon sivuille. Yhden trookarin lopussa on kamera visuaaliseen ohjaukseen, toisaalta - kaasupuhallin, kevyt yksikkö ja työkalut.

Kirurgi ruiskuttaa hiilidioksidia vatsaonteloon, määrittää toiminnan määrän ja tekniikan, suorittaa vatsaontelon tarkastuksen ja etenee manipuloimaan. Toimenpiteen lopussa hän suorittaa jälleen tarkastuksen, poistaa veren tai nesteen, joka on kertynyt leikkauksen aikana. Toiminnan päävaiheen lopussa se poistaa kaasun ja poistaa instrumentit vatsanontelosta. Iho asettaa silkki-saumat.

Postoperatiivinen aika

Kun potilas lähtee anestesian tilasta, hänet kuljetetaan gurneyssä postoperatiiviseen osastoon. Samana päivänä hän saa päästä sängystä. Varhainen aktivointi on adheesioiden muodostumisen estäminen laparoskopian jälkeen. Leikkauksen määrästä riippuen nainen purkautuu 2-5 päivää leikkauksen jälkeen.

Laparoskopia on turvallinen toiminta. Sen jälkeen komplikaatiot ovat harvinaisia. Toimenpiteen aikana voi esiintyä sisäisten elinten vaurioitumista tai verisuonten vaurioitumista. Tällöin kirurgi on pakotettu suorittamaan toimenpide suorittamalla etupuolen vatsan seinämän viilto. Kun kaasua ruiskutetaan ihonalaiseen rasvakalvoon, esiintyy emfyseemaa. Hän kulkee itse.

Jos astiat eivät ole riittävän varautuneet tai tukkeutuneet, sisäinen verenvuoto voi kehittyä. Hänen lopettamaan toisen operaation. Kohdun valtimoiden embolisaation jälkeen ei synny komplikaatioita.

Laparoskopia, joka syklin päivä

Hei tytöt, tässä on oma kysymyksesi ja miten määrittää, mikä syklin päivä on laparoskopian jälkeen? Hirviöt olivat 2. lokakuuta, lapara oli 7. lokakuuta, jolloin operaatiossa ei ollut paljon hurjaa, ja operaation jälkeen se valehteli 3 päivää, kaikki. Pitäisikö minun harkita syklin alkua 2. lokakuuta tai 7. lokakuuta? Siellä oli lapar + hister, ne erotettiin piikkien avulla ja tarkistettiin läpäisyyn. Kiitos kaikille, jotka vastasivat

Hyvää iltaa, tytöt! Tallennin operaatiosta 12.12.2016 - 22DC. Mutta tänään uusi sykli on yhtäkkiä alkanut, koko viikko aikaisemmin. Syklin pituus on yleensä 28-30 päivää. Ja sitten yhtäkkiä 23DC kaatoi. Osoittautuu, että 12.12.2016 minulla ei ole 22DC, mutta 28DC, sitten ehkä 1DC yleensä. Minä kärsin koko päivän. Vaikka itku. Menen huomenna lääkärille, saan sen kiinni. Mutta minusta tuntuu, että hän kirjoittaa minut joulukuun lopussa. Olen surussa. Yrititkö suojella itseäsi ennen toimintaa?

Olen eräänlaisessa dekadentissa mielessä. Ehkä siksi, että neljän peräkkäisen aurinkoisen päivän jälkeen lämmin 18 astetta tuli kylmä sateinen päivä. Tai ehkä siksi, että heräsin ajatuksen kanssa, että tällä kertaa se ei toimi. Lääkärin viimeisen vierailun jälkeen tein kaiken, mitä hän sanoi. 14 d.ts. vasemmanpuoleisessa oli 15 mm: n 8 mm: n follikkelin endometrium, lääkäri sanoi, että Oh olisi jonnekin 4 vuorokauden ajan, joten jopa 17 dtstore, sitten kuuma kylpy voidakseen lisätä verenkiertoa.

Tytöt kertovat jonkun päivästä, jona he tekivät laparaskopian, onko se pohjimmiltaan? Lauantaina aion mennä lääkärin puoleen, joka tekee laparin, olen jo läpäissyt kaikki testit, lauantaina on 6 dc, onko mahdollista tehdä se tässä jaksossa?

Minulla on jossain 20-21 päivää sykliä. He sanoivat, että tärkeintä ei ole ovulaatiossa, ja yhtäkkiä se on myöhässä ja minulla on 25 vuorokauden sykli eli kuukausittain tulevat 25 päivän välein. Tai minä hidastan) kerro minulle

Tänä aamuna oli folikulometrii. 17 d.ts. meillä on 13,5: n endometrium ja PJ 17 mm: n dominoiva follikkelia. Kasvanut endometrium ((Ehkä siksi, että eilen ananaksen lattia hukkaantui. Aloin juoda duphastonia lopulta 15 dc: n tabletin kanssa illalla, lääkäri sanoi juomaan 14 päivästä, mutta olin matkalla ja unohdin tabletit Yleensä yritämme ja 19 ds jälleen ultraäänellä.

Kävi ilmi, että minun tietoni LODE: ssa hävisi. He tarjosivat toisen lääkärin, koska se, jota minulla oli ultraäänellä viime kerralla, ei ollut siellä, suostuin. Ilmeisesti turhaan. Tämän jälkeen ultraääni ei ymmärrä mitään. Tässä on se, mitä meillä on: endometrium 9.4, keltainen runko 7 mm. No, niin. Kaksi päivää sitten endometrium oli 13,5, voiko se tyhjentää? Miksi keltainen runko on niin pieni? Onko tämä normaalia? Lähetin minut ottamaan progesteronia 23-24 d.ts. Jotain pitkään katsoi ja kirjoitti.

tytöt, hei. Kuka teki Laparusta mitä ds?

Ensimmäinen syke laparoskoopin jälkeen, näen kaksi nauhaa, ja mieheni sanoi, että olin tyhmä. M ei, syklin päivä on 31. Ainoa viime viikolla, kaksi päivää oli kohokohtia, ajattelin, että hirviöt tulisivat, mutta hiljaisuus.

Tytöt, hei, halusin jakaa tarinani. heinäkuun alussa tehtiin laparoskooppia, kuukautiset tulivat sykliin, kuten pitäisi, 28. päivänä. Tuntui siltä, ​​että kaikki oli kunnossa, toiminta meni hyvin. Endometriodid-kystat poistettiin, heille annettiin juoda Byzanna 6 kuukautta. Aloin juoda Byzannaa 1 DC: llä, mutta he eivät pysähdy, se kaataa kuin kauhaa. Onko kukaan niin? ja kuinka monta päivää?

Se on vain jonkinlainen roskakoriin. Tänään oli ultraääni. Sahan endometrium 9! Joten kaikki sama divigel auttaa. Kynsistä 18 mm: n follikkelia, tämän kunniaksi, he päättivät pistää 10 000. Mutta kun aloin selvittää, onko follikkelin oikeassa oikeassa, lääkäri sanoi tarkalleen, ja kun hän teki ultraäänen kaksi päivää sitten, hän oli 16 mm haarassa. Mutta! Samana päivänä olin myös ultraäänellä ja maksullisessa klinikassa LOD: ssa hyvä lääkäri, ja hän sanoi, että hänellä oli follikkelia.

Hyvää päivää tytöt! Kuka lähti laparoskopiaan, joka tuli raskaaksi ja missä vaiheessa? kaikki onnea ja hyvää!

Hyvä päivä! Minulla on polykystinen sairaus, lahjoitin kaikki hormonit, ultraäänellä minulla oli aina suuria munasarjoja, tein laparoskopiaa. Ensimmäisessä jaksossa kuva oli enemmän tai vähemmän, mutta corpus luteumin kysta kasvoi.. Toisessa syklissä follikkelit eivät kasva ollenkaan, ja myös endometrium.. meni ultraääniin syklin päivinä 8-12-16. 8 mm. Miksi niin? Kuinka monta luin, että kaikki laparoskopian jälkeen palautuvat sykliin. Anna jonkun taakkaa, mutta joku ei.. Ja ei yleensä ole muutosta.

Tytöt, minulla on dilemma - on vähän follikkelia kasvaa, haluan ymmärtää - onko se johtunut huumeista / epäonnistuneesta kierrosta / muista syistä?! Ensimmäinen protokolla on Puregon + Menopur (10YAK, 8 alkua, 4 hyvää 5 päivää, protokolla on onnistunut, mutta se ei läpäissyt ICN: tä). Sen jälkeen oli laparoskooppia - 3-4 asteen endometrioosia, endometriaalisten kystojen poistamista, Vizanna 4 kuukautta. Toinen protokolla - ajoi + menopuria, 7-follikkelien syklin alussa kussakin, vain 3 nousi. Tytöt, onko DYa jo odottamassa minua?

Tytöt hei kaikki! Kerro minulle, miten tätä lääkettä käytetään, T-annokseni 1 injektio joka päivä 2DC: stä, vain 10 pistettä? Mutta kaikkialla hän luki kaiken eri tavalla! Kerro minulle, miten olet määrittänyt sen! Minulla oli laparoskooppia ja hysteroskooppia ja odotin kuukautisia, ja tämä lääke oli määrätty tässä kierrossa!

Tytöt lahjoittivat verta hormonin antimullereille syklin 3. päivänä. Tulos on 3,46. Suunniteltu laparoskopia. Mutta saatuaan tulokset, gynekologi sanoi, että hän ei edes häiritse minua. Mikä on minun tulevaisuuteni - eko. sanoa, että olen edelleen järkyttynyt sanomasta mitään. Onko kaikki niin toivoton?

11 DPO aloitti erinomaisen. Ensimmäinen syke laparoskoopin jälkeen teki BBTestistä. On vaalea nauha. Ennen sitä luin joukon negatiivisia arvioita BBTestistä, joten en toivonut paljon, mutta mielialani oli suuri. Myös sumu ja sateinen sade näyttivät hyvältä keväällä. Sikäli kuin minä lensi koko päivän, illalla kaatui niin paljon, M. alkoi. Hermostuneesti. Mutta mikä on väärin? Voi jumala miksi? Laskua alas. Itkin. Rauhoittunut. Joten sen pitäisi olla. Uuden syklin uudet voimat.

Tytöt! Hyvä päivä! 4.08 oli laparoskooppi - seroosin kystan poistaminen ja endometrioosin säröily. On myomki (mutta ei koskettanut niitä). Putket ovat läpäiseviä, adheesiot kuten ei. Leikkauksen jälkeen yksi lääkäri sanoo juovan Vizannaa 3 kuukautta. Ja toinen ei ole odottaa, vaan yrittää tulla raskaaksi. Säilytä vain vaiheen 2 duphaston. Mitä mieltä olet oikein? Ja jos ne tytöt, jotka onnistuivat raskaaksi ensimmäisen syklin jälkeen. Ja jos peruutat duphastonin syklin 25. päivänä (jos sykli on 28 päivää), raskaus ei riko.

Olen 33-vuotias, hiljattain laparoskooppia ja hysteroskooppia hedelmättömyydestä.Sykli keskimäärin: 28-30 päivää, ovulaatio tapahtui syklin 16–17 päivänä (ultraääni, bt). Tänään oli ultraääni, syklin 12. päivä, ovulaatio on jo tapahtunut. Oikeassa munasarjassa se kertoo myös nestemäisestä muodosta, jonka silmäkoko on 14mm. Vasemmassa munasarjassa follikkelit 3-6 mm näkökentässä 4-5. Nyt tytöt eivät voi ymmärtää, minkälainen nestemäinen koulutus on? Onneksi PA oli 10 päivän ajan syklin ajan.

Hyvä päivä! Tytöt, kerro minulle, kuka oli ensimmäinen riippumaton sykli IR: n jälkeen. Olin siinä puoli vuotta difereliinillä. Hän tuli ulos yli 120 päivän kuluttua ja sitten djufastonissa. IR on osoitettu laparoskopian jälkeen endometrioosin hoitoon. Nyt, so. päivänä 20, pieni ruskea daub alkoi. Eilen oli, ja tänään se ei näytä. Onko tämä taas endometrioosi tulossa takaisin? Raskaus vielä. Toivoin todella, että tämä sykli ei ole ((

Ensimmäistä kertaa raskaus tuli ilman testejä, kolmas sykli laparoskoopin jälkeen. En puolustanut mitään sitten, kaikki osoittautui itselleni) Haluan todella saada vähän Lyalechkaa, mutta jotain ei toimi (menin lääkärille, kaikki oli kunnossa (vaikka en edes ensimmäistä lasta suunniteltaessani en voinut nähdä mitään, mutta en nähnyt mitään, mutta tein laparin) kystat, mutta operaation aikana kävi ilmi, että kapselin munasarjat eivät olleet raskaita tämän vuoksi.) Kuluneet hormonit (syklin alussa, vielä lopussa) Tämä on kuin lyyrinen digressio, haluan.

Hyvä päivä! Tytöt, kerro minulle, kuka oli ensimmäinen riippumaton sykli IR: n jälkeen. Olin siinä puoli vuotta difereliinillä. Hän tuli ulos yli 120 päivän kuluttua ja sitten djufastonissa. IR on osoitettu laparoskopian jälkeen endometrioosin hoitoon. Nyt, so. päivänä 20, pieni ruskea daub alkoi. Eilen oli, ja tänään se ei näytä. Onko tämä taas endometrioosi tulossa takaisin? Raskaus vielä. Toivoin todella, että tämä sykli ei ole ((

Tytöt, hei kaikki! Luin sivuston pitkään, päätin rekisteröityä. Minulla on myös ongelma konseptin kanssa kesäkuusta 2015 alkaen. Miehen harmonioita nostettiin, hyväksyin Yarinin. Hormonaalinen tausta palautui, ja helmikuussa laparoskopia johtui munanjohtimien tukkeutumisesta. Sitten ovulaation stimulaatio oli clotsetbegit plus gonadotropiini 5 000 yksikköä. syklin 9. ja 13. päivänä ja lyufaston 16-25 d.ts. Nyt meni toinen sykli laparoskoopin jälkeen. Nyt karsin ovorium compositumia, plus gonadotropiinia 9-12-15 ja 21 dts. ja.

Tytöt, jotka haluavat ja kuinka moni alkoi kuukautisten laparoskopian jälkeen? o tiistai oli lapara PCOS: sta ja putkiliitoksista. Kolme päivää on kulunut, tiputus on heikko. Veri, mutta ei paljon. Voiko tätä pitää syklin alussa? Lapara oli MC: n 36. päivänä, endometrium oli 7 mm: n ajan.

Tytöt, tervetuloa kaikille, kerro minulle, onko normaali hCG: n normaali kasvu. Lääkäri laparoskoopin jälkeen sanoi, että putket olivat kierretyt ja oli olemassa riski, että kohdunulkoinen raskaus tulee läpi. Huomenna aion ultraääni.. Khgch 25.12 (syklin 28. päivä) -92, 28.12 (1 päivän viive) - 505. Ole rauhallinen.

Tytöt, hyvä iltapäivä! Kerro minulle, kuka sanoi tämän ja onko leikkaus auttanut! Joten lääkäri määritteli minulle laparoskooppia ja hysteroskooppia selvittääkseni kohdun diagnoosia ja endometrioosin cauterisaatiota! Mutta tässä on kysymys, että lääkäri, joka toimii minulle (en ole ollut hänen tililläan jo ensimmäistä vuotta), ehdotti, että poistan putket, koska tämä on parempi istutusta varten! Minulla on kysymys! 1. Kuka teki laparoskopiaa endometrioosin yhteydessä? 2. Mitä OK oli määrätty ja kuinka monta sykliä he juovat? 3. Kuka sitten osoittautui.

31 d.ats. 28 päivän jaksosta. Eli kolmas viivästyspäivä ja tuli.. kulmaan? Monsters: Ymmärrän, että tässä jaksossa oli laparoskooppia ja hysteroskooppia ja normi, jos viive on 3-14 päivää, ja ajattelin itseäni täällä.. ehh typerä typerä, uusi sykli on uusi mahdollisuus :) Ostan ovulaatiotestejä. tai "teurastaminen" kaikesta ja rakkaudesta hajottamatta ⏰

Tytöt, ehkä, kuka tietää, kuinka kriittinen on syklin päivä, kun tarkastetaan laparoskopiaa: minulla on yksi putki, joka on hyväksyttävä ja puristettu MSG: hen, ja toinen on hyväksyttävä. Oliko laparoskopia, molempien putkien tulos, läpäisemätön. Mitä tehdä Toinen MSG? Lääkäri-kirurgi sanoo, että tällainen tulos lapoporissa voi olla, kuten se tehtiin 2 dz. Tai he olisivat voineet olla "zarosy" yhden vuoden ajan (enemmän kysymyksiä kuin ennen laporaa) (he löytivät myös endometriittiä sisaressa

Laparoskoopin jälkeen Visannalle määriteltiin kolmen jakson menettely. Ensimmäinen ottamispäivä - päivä, jolloin sykli alkaa leikkauksen jälkeen. Vizannan ensimmäinen vastaanottojakso kulki normaalisti. En tuntenut hyllyjä, vain M oli kävellyt yli viikon (yleensä 4 päivää). Täällä alkoi Vizannan toinen vastaanottojakso (tänään on 3 päivää) ja tunteet, joita minulla on nyt, eivät ole luokka. Ikään kuin M: n ensimmäinen päivä: vetäisi kauheasti alavatsan ja alaselän, lounaalla oli vähän tiputtelua. Onko tämä normaalia? Miten kehosi reagoi.

Hyvä päivä! Kuka teki laparoskooppia PCOSista ja sitten ei vieläkään tullut raskaaksi? Kolmas jaksoni on päällä. Tässä jaksossa oli ovulaatiota, joka vahvistettiin ultraäänellä jäljitetyllä ultraäänellä. Mieheni on kunnossa. Endometrium oli tyylikäs. Sukupuoli joka päivä kaikkina päivinä. Ja sykli ulottuu. Miksi? Mitä muuta puuttuu.. Jo epätoivon huuto on jotenkin. Suunnittelu yli kaksi vuotta.

Hyvää iltaa, tytöt, minulla on kysymys: voiko hCG: n analysointi syklin päivänä 18 osoittaa, onko raskaus vai ei? Menin eilen - tulos

Hyvä päivä! Kuka voi kertoa. Miksi BT ei kuulu kuukautisten aikana? Jo neljäs päivä kuukautisten, ja lämpötila on 36,8-, 36-9? Ensimmäinen sykli jälkeen laparoscopy alkoi mitata lämpötilaa. Viimeisessä syklissä he löysivät corpus luteumin kystan, ehkä tämän vuoksi, olen hyvin huolissani siitä, ettei tulehdusta ole (((

Laparoskopia. Kuinka kauan kestää prep-testien saaminen? Missä syklin päivänä operaatio suoritetaan? Kuinka paljon jäädä sairaalaan? Mitä seuraavaksi tapahtuu? Kuukausittain tulee tai mitä? Milloin aloittaa suunnittelu?

Onko mahdollista, että syklin 33. päivänä kutsutaan aiheuttamaan kuukausittain? ja kuinka monta päivää? minun vikani ovat vakioita. On viiveitä. mutta pian laparoskopia on välttämätöntä, ja on välttämätöntä saada aikaa niin, että ennen laparia ne kulkevat

Hei kaikki Minulla on kysymys tulevasta laparoskopiasta (kysta I: n poistaminen). Missä päivässä sykli on parempi suorittaa toiminta? Lääkäri ei sanonut mitään. Tallennimme operaatiosta 19 ja 21 pitäisi tulla M. Mitä minun pitäisi tehdä? Mene 19 tai siirry M: n jälkeen? (M. voi ohittaa, koska edellinen sykli työnnettiin syrjään sääntelyn avulla, ja kun minun pitäisi alkaa tästä, en ole varma.)

Hei kaikki Pian minulla on laparoskopia ja lääkäri kehotti minua siirtämään amg. kerro minulle, mikä syklin päivä kuluu? laparoscopy munasarjojen ympärillä spkya

Hi girls)) Minulla on toinen jakso laparoskoopin jälkeen. Haluan kysyä teiltä, ​​miten seurataan ovulaatiota? Mikä on syklipäiväsi? Mitä mieltä olette ja kuinka usein olet PA? Olin Uzi perjantaina.. Haluan mennä tänään vielä. Haluaisin tulla raskaaksi tässä jaksossa.

Minä juon Duphaston 4 päivää, alavihan sattuu, seg ei niin paljon enää. Enkä pistää. Niele vatsa. En tiedä, voiko tämä olla duphastonin ottamisesta. Juon 1 sykliä. Laparoskopian jälkeen

Ensimmäisessä jaksossa OK: n peruuttamisen jälkeen (3 kuukautta laparoskoopin jälkeen) ovulaatio oli jonnekin 17. DC: ssä, jota seurasi ultraääni (19. kalenterissa). Tässä jaksossa menin lääkärin ja ofigelin luo. Ovulaatio on noin huomenna tai huomenna seuraavana päivänä, G sanoi, että tällaisen hyvän follikkelin pitäisi räjähtää päivittäin. Ja se on vain 11-12 DC. Täällä se on hevosurheilu, miten tässä seurataan ilman ultraääniä, Kick.

Hei kaikki! Kuka muistaa, minulla oli epäonnistunut kryo-alkion siirto joulukuussa. Joulukuun 11. päivänä perustettiin hCG, joka aloitti 15. joulukuuta uuden kierron, jonka jälkeen sen oli tarkoitus siirtyä uuteen kryoon. Ja tänään on syklin 49. päivä. Testi on negatiivinen. Yleensä minun syklit ovat aina pitkiä, mutta ajattelin, että oosyyttien ottaminen on lähinnä laparoskooppia (tai ei?), Toisin sanoen sen täytyy jotenkin sekoittaa munasarjat ja tehdä sykli lyhyemmäksi. Jos on tyttöjä, joilla on monirakkulainen, jaa kokemus. Kiitos!

Hei, mieheni on 3,5 vuotta vanha. kaikki oli jo valmis laparoskooppi poistanut jonkinlaisen pienen solmun jalkaan vieressä kohtuun, operaatio oli 16 kohtua uterus suvikissa, joten 2 kysymystä: tänään on syklin 6. päivä, onko syytä yrittää parantaa ompeleita tässä jaksossa? viimeistä kertaa en koskaan hymyillyt aamulla ensimmäisellä virtsalla.

Hyvää päivää tytöt, oli tällaisia ​​toiveita tälle syklille, mutta valitettavasti ihme ei tapahtunut (((Tämä on ensimmäinen syke laparoskoopin jälkeen, ensimmäinen O on vahvistettu ultraäänellä ja lentämällä. Jo nyt on tehty joukko testejä näinä päivinä, missä tämä mielikuvitus piirsi raitoja. Odotan Uusi sykli voi toimia siinä)))

Hyvää iltapäivää Kuka laparoskopian jälkeen PCOS: n diagnoosilla ei kehittynyt ovulaatiota? Helmikuussa valmistettu neljäs sykli, follikkelit eivät kasva. Kuten ennen toimintaa. Kun kasvoin DF 17mm: n 6. päivänä, puhkesin, oli ovulaatio, mutta raskautta ei ollut. Tässä jaksossa taas hiljaisuus. Miksi joku auttaa häntä tulemaan raskaaksi, ja joku ei.

Hyvä päivä! Kuka on tehnyt IVF: n luonnollisessa kierrossa? Mahdollisesti? Minulla on PCO. Jo puoli vuotta laparoskoopin jälkeen ei ole raskautta. Ovulaatiolla on ollut oma. Ensimmäisellä stimulaatiolla klostilbegitillä kysta kasvoi.. juuri nyt juon OK. Klinikassa, jossa minua kohdellaan, on olemassa joukko tätä varten.