Miten tehdä joogaa kuukautisten aikana

Hyvää päivää, rakkaat blogin vieraat. Jatkamme joogan ja naisten teemaa. Monet reilun sukupuolen edustajat kerran kuukaudessa kärsivät voimakkaasta emotionaalisesta stressistä ja fyysisestä epämukavuudesta. Nykyinen teemamme on jooga ja ajanjaksot. Tiedämme jo, että joogan avulla voit parantaa terveyttäsi ja saavuttaa harmoniaa.

Mutta onko mahdollista tehdä joogaa kuukautisten aikana ja miten se voi auttaa sinua oppimaan tästä artikkelista. Kerron teille, miten jooga auttaa sinua lievittämään kipua kuukautisten ja PMS: n aikana, miten se auttaa luomaan syklin ja palauttamaan henkisen tasapainon. Loppujen lopuksi hormonit järjestävät tällä hetkellä esityksen, ja äkilliset mielialan vaihtelut kuukautisten aikana pidetään normina.

Kaikkia pisteitä ei voida suorittaa näinä päivinä, kerron teille, mitkä asanat tulisi hylätä, ja mitkä niistä ovat täydessä voimassa.

Kuukausi on luonnollinen prosessi, vaikka monet kutsuvat tätä aikaa - kriittisiä päiviä. He sanovat vain, että nainen on hedelmällisessä iässä ja keho poistaa toksiinit näinä päivinä. Muuten, tämä on yksi syy siihen, miksi heikomman sukupuolen edustajat elävät pidempään kuin miehet.

Meidän aikamme on tavallista johtaa aktiivista elämäntapaa ja kuukautiset eivät ole syy makuulle sohvalle ja tehdä mitään. Riittää pelata tamponia ja jatkaa urheilua, työskennellä täysipainoisesti, puhdistaa tai korjata. Joissakin maissa kriittiset päivät ovat päinvastoin lepoaika ja puhdistus. Sanotaan, että nainen näinä päivinä liittyy toiseen maailmaan.

Mikä tapa valita itsellesi on sinun tehtäväsi. Mutta lääkärit suosittelevat, ettei heitä taakkaa keinotekoisesti. Toisin sanoen, jos luonto on määrittänyt, että nainen voi nostaa lapsen aseisiinsa hätätilanteessa ja kuljettaa hänet niin paljon kuin hän voi ilman, että se vahingoittaa hänen terveyttään, terveys vaikuttaa, jos nostat muita painoja.

Epämukavuutta ja mielialan vaihtelua voi esiintyä useita päiviä ennen kuukautisten alkua. Mutta useimmat naiset eivät edes halua taistella kipua vastaan, heidän on helpompi syödä pilleri, joka hukuttaa oireen. Monet eivät edes ajattele, että on olemassa todellinen tapa käsitellä syytä - jooga! Tärkeintä on lähestyä luokkaa oikein, jotta se ei vielä pahentuisi. Luokkien säännöllisyys on myös yksi tärkeimmistä kriteereistä. Mikä antaa naiselle joogan, jonka olet oppinut edellisestä artikkelista

Mitä tehdä kuukausittain, ei suositella

Kuukautisten aikana on välttämätöntä säätää harjoituksia, eikä ole väliä, onko sinulla epämukavuutta tai ei. Sinun täytyy tarkistaa harjoitukset, koska jooga vaikuttaa hyvin syvään kehoon ja vaikuttaa sisäelimiin ja fysiologiaan.

Asentojen rajoitusten lisäksi asiantuntijat neuvoo luopumaan luokista syklin päivinä 1 ja 2, erityisesti vakavien kivun ja raskaan purkauksen osalta. Ehkä, luopumisen luomisesta syklin ensimmäisinä päivinä tarvitaan vain alkuvaiheessa. Tulevaisuudessa epäsäännöllinen sykli vakautuu ja kipu katoaa.

Naisten jooga on monipuolinen ja luokkien tarkistamisessa ei ole mitään kauheaa. Jopa kriittisinä päivinä on paljon hyödyllisiä harjoituksia. Ja jotta oppitunti saisi mahdollisimman paljon hyötyä, selvitetään, mitä vasta-aiheita on, ja mitä ohjaajat eivät suosittele. Ja mikä tärkeintä, miksi?

Jos valitset oikeat asanat kuukautisten aikana, voit aiheuttaa hormonaalisia häiriöitä kehossa, kuukautisten keskeyttämisen ja lisääntymisjärjestelmän rikkomisen.

Harjoituksia on useita ryhmiä, joita ei voida suorittaa:

 • Käänteinen aiheuttaa
 • Vatsalihasten vääntymistä ja jännitystä aiheuttavat tekijät sekä supistuminen
 • Asanat, jotka tarvitsevat vahvan pohjan
 • Asemia, jotka vaativat voimakasta jännitystä.

Tämä on kiellettyjen harjoitusten pääryhmä. Näitä ovat seisoo pään päällä, käsivarret, käsivarret. Sanan mukaan harjoitukset, jotka rikkovat luonnollista painovoimaa (Halasana, Sarvangasana, Vrishchikasana ja muut)

Vatsalihasten kiertäminen ja jännitys vaikuttavat kielteisesti sykliin, vahvistavat jännitystä ja ohjaavat sen toimia ei kipua vastaan, vaan sen vahvistamiseen. Nämä ovat Navasan, Kapotasana, Uddiyana, Antara Kumbaki, Yoganidrasana.

Harjoitukset, jotka edellyttävät voimakasta taipumista: Kapotasana, Ardha Chakrasana. Vaikeat asanat, jotka aiheuttavat jännitystä koko kehosta: Jooga Nidrasana, Eka Pada Shirshasana.

Suositellut harjoitukset

Ovatko oikeat harjoitukset vaikuttaneet kuukautisten suotuisaan virtaukseen? Kyllä, se! Tässä on luettelo sallituista ja jopa suositeltavista esityksistä.

 • Uttanasana. Voit käyttää kevyttä versiota. Aseta kädet seinälle tai tuolille kämmenten avulla. Selän ja jalkojen tulisi muodostaa oikea kulma. On suositeltavaa rentoutua selkään ja vatsaan.
 • Vrikshasana. Se on suoritettava seinää vasten.
 • Savasana. Sinun täytyy makuulle, suoristaa jalat etäisyydellä, suorista kädet ja aseta kauempana lantioasi. Nauti alas, niin että tunnet olosi mukavaksi, koska se on rentoutumiseen sopiva asento.
 • Utthita Trikonasana. Asana tulisi tehdä seinää vasten, ja käsi lepää säärellä tai tiilillä.
 • Baddha Konasana. Lisää mukavuutta ja välttää epämiellyttäviä tunteita vatsassa, istu tiili tai pieni penkki.
 • Supta Baddha Konasana. Tämä asana on täydellinen rentoutumiseen ja lievittää sinua kipu. Jos olet epämiellyttävä, voit laittaa telat polvien alle.
 • Mardzhariasana. Tämä harjoitus on suoritettava rento vatsa, on tarpeen rasittaa se vasta kuukautisten päättymisen jälkeen.
 • Bălăşan. Sinun täytyy venyttää selkääsi, rentoutua vatsassa.
 • Janu Shirshasana. Ihana asento päästä eroon kramppeista. Se voidaan tehdä seinää vasten. Selkä on suora. Jos et pysty saavuttamaan tällaisia ​​jalkoja, voit käyttää vyötä.

Muista, että mitä tahansa liikuntaa valitset, sinun pitäisi olla mukava ja kehon pitäisi olla onnellinen ja pitää hauskaa. Jooga ei ole väkivalta kehoa vastaan, vaan sisäisen ja ulkoisen harmonian saavuttaminen kehosi kanssa.

Joogan avulla emme voi vain lievittää kipua, vaan myös tuoda psykologisen tilan takaisin normaaliksi. Jooga auttaa sinua löytämään harmonian niissä päivissä, jolloin et edes halua nousta sängystä, puhumattakaan muista asioista.

Jos artikkeli on aiheuttanut kiinnostuksesi, voit jakaa kavereiden kanssa ja jättää kommentteja. Tilaa uutiset, ettet menetä mitään. Nähdään uusissa artikkeleissa.

Jooga naisille: jooga kuukautisten aikana

Naisille, jotka alkavat harrastaa joogaa, syntyy ensin monia kysymyksiä. Yksi jännittävimmistä ja intiimimmistä: "Onko mahdollista harjoitella joogaa kuukautiskierron aikana?". Vastaus on yksinkertainen - voit. Mutta jokaisen naisen piirteitä muutetaan.

Kuukautiset ja jooga

Klassinen jooga on sekoitus nopeita ja aktiivisia asanoita, hitaasti ja passiivisesti. Jos haluat harjoittaa voimakasta liikuntaa kuukautisten alussa, ei suositella lääkärin hoitoa. Lääkärit ovat tässä asiassa yksimielisiä. Itse asiassa tällä hetkellä nainen menettää veren ja voiman, puhdistaa kehon fyysisiltä ja hienoilta tasoilta, mutta myös menettää hienovaraisen energian.

Tosiasia: Itäisissä kulttuureissa naiset eivät tässä vaiheessa mene temppeleihin, eivät valmista rituaaliruokia, eivätkä tee kovia fyysisiä harjoituksia. He ovat ottaneet "kriittisiä päiviä" havaitsemaan lepo- ja lepoaikana.

Tänä aikana jooga auttaa sisäisiä prosesseja häiritsemättä poistamaan PMS: n tuskalliset tunteet ja oireet. Ja myös koko organismin työn säätämiseksi vahvistamalla näiden päivien puhdistusvaikutusta ja tasapainottamalla yleinen kunto.

Jooga on ensinnäkin yhdenmukaistaminen ja terveys. Mutta jotta hän todella auttaa, on välttämätöntä tehdä erityisiä asanoita kuukautisten päivinä. Hyvä opettaja voi auttaa sinua valitsemaan harjoitusohjelman. Jos luokat pidetään kotona, voit löytää videotunteja.

Mitkä harjoitukset ovat hyödyllisiä keholle?

Jos kuukautisten ensimmäiset päivät ovat liian runsaita ja kivuliaita, sinun pitäisi luopua käytännöstä kokonaan. Tulevaisuudessa normalisoimalla tämä prosessi on mahdollista tutkia kahden ensimmäisen päivän aikana. Niille, joiden kriittiset päivät etenevät normaalisti, näkymättömät ja venyttävät harjoitukset näytetään. Myös käyttökelpoisia ovat istuvat asanat ja jotkin asemat seisomisen suorittamisessa. Jooga on hyvin monipuolinen ja tarjoaa laajan valikoiman harjoituksia jopa "kriittisessä" ajassa.

Raskaalle purkaukselle suositellaan seuraavia asanoita:

 • Ardha Chandrasana (puolikuun asento).
 • Utthita Hasta Padangushthasana (ulkonevan käsivarren asento ison varpaan sieppauksella).
 • Marichiasana 1 (salvia Maricin asento), suoritettiin rento rytmi.

Pienellä purkauksella ja usein kuukaudilla seuraavat asiat ovat hyödyllisiä:

 • Uttanasana ("intensiivinen venytys"), jossa on tuoli ja seinäosa.
 • Upavishtha Konasana ("kulma istuma-asennossa"), kaltevuus eteenpäin.
 • Viparita Dandasana ("käänteinen henkilökunta").

Jooga edistää kaikkien kehon prosessien normalisoitumista.
Asanan alkukompleksin määrittämisen jälkeen niitä voidaan täydentää seuraavilla paikoilla:

 • Adho Mukha Virasana (sankariasento alaspäin).
 • Vajrasana (ukkosen asento), nojaten eteenpäin.
 • Gomukhasana (lehmänpään asento).
 • Supta Virasana (sankarin asento).
 • Setu Bandha Sarvasgasana (asennosilta).
 • Padmasana (lootusasento).
 • Janu Shirvasan (asennon pää kallistuu polviin).

Mitään joogakäytäntöä ei voi tehdä ilman Shavasanaa, se on tehtävä kaikkien harjoitusten lopussa, ja voit katsella jokaisen kuvan oikeaa toteutusta video-jooga-luokissa.

 • Jos jossakin asennossa on kipua tai epämukavuutta, lopeta tämä asana.
 • Kuukautisten aikana sinun täytyy tehdä harjoituksia tekemättä ilmeisiä fyysisiä ponnisteluja. Tietäen kehosta, sisällyttäkää aktiivisesti selän, jalkojen ja käsivarsien prosessiin. Samalla suoritetaan asanoita rento vatsa, kaula ja kasvot.
 • Kaikissa asanoissa on tärkeää seurata hengitystä. Sen pitäisi olla sileä ja rauhallinen.

Miksi kaikki asanat eivät ole hyödyllisiä kuukautisten aikana?

Joogalla on myönteinen vaikutus koko kehoon. Ei vain fysiologisella tasolla vaan myös henkisellä tasolla. Se auttaa selviytymään monista sairauksista, mukaan lukien ne, jotka liittyvät naisten lisääntymisjärjestelmään. Mutta riippuen tavoitteesta, jonka henkilö haluaa saavuttaa, valitaan tietyt tekniikat ja asanas.

Jatkuvasti "epäsäännöllisten" asanoiden suorittaminen kuukautisten aikana voi johtaa hormonaalisiin häiriöihin, pysäyttää kuukautiskierron ja lisääntymisjärjestelmän sairaudet.

Mitkä asanasat ovat vasta-aiheisia tänä aikana?

 1. Kaikki käänteiset asemat.
 2. Asanas, jotka aiheuttavat jännitystä vatsalihaksissa. Sen puristus ja kiertyminen.
 3. Kaikki harjoitukset vahvoja taipumia varten.
 4. Raskaat ja vaikeat asiat on suljettava pois.

Käänteiset asanat ovat kaikki telineet, joiden suorituskyky on kehon gravitaatiotilassa. Yksinkertaisesti sanottuna ylösalaisin. Esimerkiksi: aura (halasana), sarvangasana (seiso olkapäillä tai vain ”koivu”), vrishchikasana (skorpioni) ja muut vastaavat asanat. Jooga sulkee pois myös tynnyrit, käsivarret ja pään kuukautisten aikana. Tällaisissa tilanteissa luonnollinen veren erittymisprosessi pysähtyy, mikä aiheuttaa kehon voimakkaan epäonnistumisen. Tämä johtaa usein vakaviin sairauksiin ja hormonaaliseen vajaatoimintaan.

Harjoitukset, joissa on vatsan vakava jännitys sekä lihaksen kiertyminen tällä alueella, vaikuttavat vakavasti kuukautisten luonnolliseen prosessiin sekä lisääntyneeseen kipuun ja yleiseen jännitteeseen. Marichiasana 3, Navasana, Kapotasana, Yoganidrasana, Antara Kumbaki, Uddiyana ja muut vastaavat asemat on vältettävä kuukautisten aikana.

Tärkeää: Jooga voi kuukautisten päättymisen jälkeisinä päivinä sisältää käänteisiä asemia. Mutta sinun on suoritettava ne yksinkertaistetussa versiossa. Intensiiviset luokat voidaan jatkaa 5-6 päivän kuluttua kuukautisten päättymisestä.

Jooga kuukautisia varten: tehdä tai ei?

Jooga on ihanteellinen ja mitattu kuormitus ihmiskeholle, joka ei ainoastaan ​​vahvistaa lihaksia, vaan auttaa myös avaamaan kaikki tarvittavat energia-chakrat. Naiset, jotka harjoittavat joogaa, näyttävät hyvältä ja ovat optimaalisessa emotionaalisessa tasapainossa. Mutta aloittelevat tytöt ihmettelevät usein, kuinka turvallisia nämä hengelliset ja fyysiset käytännöt ovat kuukautisten aikana.
Ei ole mikään salaisuus, että kuukautisten aikana naisille ei suositella voimakasta liikuntaa. On epätodennäköistä, että tiedät jo, miten pidät kantoja päähän, mutta olet silti varma, miten jooga voi vaikuttaa kriittisten päivien kulkuun.

Jooga kuukautisten aikana on varsin hyväksyttävää, mutta vain, jos keskitytään tekemään oikean asanan, joka ei horjuta hormoneja eikä johda sinuun emotionaaliseen laskuun. Kaikki kohdat on valittava siten, että ne eivät häiritse kuukautisten virtausta. Lisäksi suosittelemme, että annat etusijan asanasille, joiden tarkoituksena on parantaa naisten terveyttä.

Jooga-käytäntö on monimutkainen ja vastuullinen prosessi, jota olisi pyrittävä määrätietoisesti ja vastuullisesti. On syytä tehdä se säännöllisesti löytääksesi kaikki hänen hurmaa ja tuntea ne omalla kehollanne. Menstruation aika tässä suhteessa ei ole poikkeus. Jooga-kompleksien tulee kuukautisten aikana hieman poiketa standardista.

Ei kuitenkaan ole tarpeen peruuttaa luokkia lainkaan, ja on turha pelätä terveydestäsi tässä tapauksessa. On ymmärrettävä, että kuukautiset eivät ole lainkaan tauti, vaan naisten kehon täysin luonnollinen fysiologinen tila.

Tänä aikana endometriumin hiukkaset, elimen sisäpintaa ympäröivä kerros, hylätään kohdusta. Tähän ilmiöön voi liittyä voimakkuuden alaisia ​​vatsakipua, ja jooga on suuri apu niiden lievittämisessä.

Mitkä asanasit tulisi poistaa kuukautisten aikana?

Kuukauden aikana asanoita tulisi hillitä ja turvata kehollesi tai olla tarkemmin suoraan naispuolisille elimille. Koulutuksen aikana kuukautisten aikana tulisi ehdottomasti sulkea ns. "Anti-gravitaatio" -asennot, ts. asanas, jotka merkitsevät kehon asennon kääntymistä.

Jooga yhdessä suoritusmuodossa ei ole hyväksyttävä jokaiselle fysiologiselle jaksolle naispuolisessa kehossa. Jos käytät "anti-gravity" -asemia, vaarana on häiritä kuukautisten virtausta ja aiheuttaa käänteistä verenkiertoa. Tämä puolestaan ​​on täynnä erilaisia ​​komplikaatioita gynekologian - kystojen, endometrioosin, fibroidien kehittymisen ja jopa onkologian osalta.

Joten se, että jooga voi olla, ja jopa välttämätön kriittisinä päivinä, olemme jo oppineet. Mutta tutkitaanko "kiellettyjä" kantoja, jotka tulisi sisällyttää tiettyyn "mustaan ​​listaan" ennen kuukautisten täydellistä valmistumista.

Seuraavat asanat eivät ole sallittuja kuukautisten aikana:

 • Sarvangasana;
 • halasana;
 • Adho-mukha vrishkasana;
 • Viparita-karani mudra;
 • Pincha Mayurasana;
 • Sirshasana;
 • Vrishchikasana;
 • Bakasana.

Jos henkilökohtaiset joogapaikat sisältävät muita paikkoja, jotka viittaavat kädensijaan, kyynärvarsiin tai päähineeseen, ne on myös jätettävä kriittisten päivien ajaksi, kunnes kohdun verenvuoto on päättynyt.

Kielto on myös syytä asettaa sellaisille asennoille, jotka aiheuttavat liiallista painetta vatsaonteloon tai puristavat vatsaa. Kaikkein vaarallisimmat tältä osin ovat tunnettuja monille Jathar Parivartanasanin harjoittajille, jotka käännetään ”kohtuun”. Naisten on ymmärrettävä, että tällaiset manipulaatiot oman kehonsa kanssa kuukautisten aikana voivat johtaa todella kuolemaan johtaviin seurauksiin.

Näihin kohteisiin kuuluvat myös:

Kuukautisten aikana tulisi välttää monimutkaisia ​​asanoita, jotka käytännössä kirjaimellisesti sitovat kehosi eräänlaiseen solmuun.

 • Pada Shirshasana;
 • Nidrasana;
 • Padma-parivritta asana.

Myöskään asanoita ei tarvitse harjoitella, mikä merkitsee merkittävää kehon taipumista. Näitä ovat:

 • Ardha Chakrasana (kutsumme tätä asemaa tavallisesti "sillaksi");
 • Kapotasana.

Jos vältät nämä asemat ja alat lähestyä luokkia täysipainoisesti, käytäntö tuo sinulle poikkeuksellisen hyvää. Meidän ei pidä unohtaa suosituksiamme innostuksen nimissä - tämä voi johtaa korjaamattomiin seurauksiin. Esimerkiksi jotkut naiset, toisin kuin kaikki varoitukset, harjoittavat "anti-gravitaatiota", ovat puhtaan uteliaisuuden takia.

He huomaavat, että verenvuoto pysähtyy äkillisesti ja äkillisesti. Jos teet tämän koko ajan, voit aiheuttaa monia ongelmia naisten terveyteen.

Asanas, turvallinen kuukautisten aikana

Onko mahdollista harjoitella täyttä joogaa kuukautisten aikana? Tietenkin kyllä! Lisäksi jotkut asanat voivat normaalisti normalisoida terveydentilasi tämän vaikean ajan ihmiskunnan kauniille puolelle. Erityisesti ne sopivat niille, jotka tuntevat jatkuvaa kipua rintakehässä ja vatsan alareunassa, ja tuntevat itsensä rikki myös kriittisten päivien alkamisen aikana.

Oikealla lähestymistavalla joogaan kohdun verenvuoto muuttuu säännölliseksi (jos syklissä on ollut epäonnistumisia), jaksolliset kiput häviävät ja tunnet normaaliksi. Käytännöllisesti katsoen kaikki naiset puhuvat ennalta ehkäisevän oireyhtymän poistamisesta ja masennuksen oireiden lievittämisestä joogan aiheuttamien kuukautisten aikana.

Harjoittele harjoitellessasi seuraavia kantoja:

 • Vrikshasana;
 • Uttanasana;
 • Utthita trikonasana;
 • savasana;
 • Baddha konasana;
 • Bălăşan;
 • Arha Chandrasana;
 • Jana Shirshasana;
 • Adho Mukha Sukhasana;
 • Adho Mukha Virasana;
 • Marichiasana;
 • Upavishtha Konasana.

Älä unohda kaikkia muita oikean joogatekniikan vivahteita: ota syvään henkeä ja rentoudu, älä korosta sitä tosiasiaa, että sinusta tuntuu hieman huonompi kuin tavallisesti.

Kun vatsan alaosassa on kivuliaita kouristuksia, seuraavat kohdat tallentavat sinut:

Jos havaitset lisääntynyttä kipua tai verenvuotoa istunnon aikana, lopeta se välittömästi. Todennäköisesti et suorita harjoituksia oikein tai sinulla on jo liittyviä gynekologiaan liittyviä ongelmia.

Mikä voi auttaa sinua tekemään joogaa kuukautisten aikana?

Jos käytännöt suoritetaan oikein, ja noudatat kaikkia edellä mainittuja ehtoja, voit luottaa vain koulutuksen myönteiseen vaikutukseen kriittisinä päivinä.

Jooga auttaa sinua:

 • Normaali ja vakautetaan erottuneen veren määrä (erityisen tärkeää niille, jotka kärsivät raskasta ja kivuliasta kuukautiskierrosta);
 • ”Rauhoittakaa” vatsa (neutraloi krampit ja raskaus sen alaosassa);
 • Emotionaalisen tilan optimoimiseksi (premenstruaalisen oireyhtymän oireiden poistamiseksi, neutraloimiseksi aggressiota, apatiaa ja voimahäviötä kuukautisten aikana);
 • Poista selkä- ja sakraalisen alueen kouristukset verenvuodon aikana;
 • Estä eri hormonaalisen ja ei-hormonaalisen lisääntymisjärjestelmän sairaudet sekä edistää niiden nopeaa paranemista.

Jotkut naiset uskovat, että joogan käytäntö pystyi säästämään heidät hedelmättömyydestä ja tavanomaisesta keskenmenosta (usein toistuvat spontaanit keskenmenot). Ja tämä ikivanha "sielun ja ruumiin voimistelu" voi parantaa jokaista ihmistä, jos sitä sovelletaan oikein ja kokeneiden lääkärien neuvoja noudatetaan.

Jos sinulla on ongelmia naisten terveyteen, suosittelemme, että kuulet lääkärisi kanssa koulutuksen mahdollisuudesta ja toteutettavuudesta. Absoluuttisten kontraindikaatioiden tai erityisten riskien läsnä ollessa on parempi luopua aktiivisista käytännöistä, kunnes ne ovat täysin palautuneet.

Jooga on erinomainen työkalu sielun ja ruumiin parantamiseen ja puhdistamiseen. Jos olet mukana vakavasti, yritä löytää kaikki uudet ja uudet näkökohdat. Ja älä unohda, että jokainen lääke on käytettävä mitattuina määrinä.

Noudata suosituksia, ja tutkimuksesi tuovat sinulle todellista hyötyä. Siunaa sinua!

Voinko tehdä joogaa kuukautisten aikana?

Jooga on intialaisten ihmisten uskonnollisten ja filosofisten opetusten nimi, joka kehitti omituisen ajatuksen ja menetelmän itsensä, fyysisen ja psyykkisen tilan tuntemiseen fyysisten harjoitusten avulla. Tämän harjoituksen ansiosta kehon fyysinen kunto paranee, mutta myös emotionaalinen. Se johtuu myönteisistä tuloksista, jotka ilmenevät sellaisen ammatin jälkeen, että monet tytöt haluavat päivittäin tällaisia ​​rentouttavia ja rauhoittavia harjoituksia.

Mutta me kaikki tiedämme, että hedelmällisessä iässä jokaisella naisella on kuukausittain kuukautiskierto. Tämä fysiologinen prosessi koostuu siitä, että kuukauden sisällä kasvava endometrium hylätään kohdusta ja erittyy naisen kehosta verenvuodon kautta emättimestä. Siksi aloittelija-joogien on ymmärrettävä yhteinen kysymys, joka huolestuttaa niitä: "Onko mahdollista harjoitella joogaa kuukautisten aikana, koska monet fyysiset aktiviteetit ovat kiellettyjä tänä aikana?"

Pätevien lääkärien mielipide

Useiden murrosikäisten tyttöjen tutkimusten mukaan tuli selväksi, että 90%: lla heidän ensimmäinen kuukautistensa päivä liittyy huonoon mielialaan, vatsakipuun ja yleiseen epämukavuuteen. Älä ajattele, että nämä oireet merkitsevät sitä, että kriittisten päivien koko ajan sinun pitäisi olla sängyssä. Monien gynekologin suositusten huomioiminen voi olla suuri päivä ja kuukautisten aikana.

Tietenkin, paljon raskasta fyysistä rasitusta olisi suljettava pois, jotta se ei vahingoita terveyttäsi eikä aiheuta sille mahdollisia komplikaatioita, mutta jooga kuukautisten aikana normalisoi täysin fyysisen ja emotionaalisen tilan tilan. Siksi kokeneet asiantuntijat vakuuttavat, että nämä manipulaatiot ovat täysin turvallisia ja jopa erittäin hyödyllisiä "näinä" päivinä, tärkeintä on valita joukko sopivia harjoituksia, jotka eivät vahingoita kehoasi.

Sallittu harjoitus

Jos kuukautisten ensimmäiset päivät ovat erittäin kovia, tuskallisia ja voimakkaita purkauksia, odota hieman harjoituksia kahden ensimmäisen päivän aikana.

Ensi kuussa, jos suoritat säännöllisesti asanoita, et enää noudata tällaista ongelmaa, ja voit aloittaa luokat milloin tahansa. Jos kunnossa, heikkoudessa, tuskassa ja epämukavuudessa ei ole ongelmia, voit aloittaa fyysisten ja hengellisten toimien suorittamisen milloin tahansa. Hitaita ja venyttäviä joogaharjoituksia kriittisinä päivinä pidetään erittäin hyödyllisinä, ja istumista ja pysyviä toimia pidetään myös varsin hyväntahtoisina asanoina. Koska jooga on kerännyt paljon erilaisia ​​manipulaatioita ja tekoja kehosi avulla, monet heistä ovat hyviä esiintymään kuukautisten päivinä.

Joukko suositeltuja harjoituksia voimakasta verenvuotoa varten:

 • ardha chandrasana (puolikuun muotoinen);
 • Utthita Hasta Padangushthasana (käyttäen ojennettua käsivartta, tartu alaraajan peukaloon);
 • Marichiasana 1 (runko on rentossa tilassa ja vie Mariuksen salvia).

Jos veren määrä on melko huono, tällaiset toimet auttavat:

 • uttanasana (voimakas venytys tuolin ja seinän avulla);
 • Upavishtha Konasana (istuma-asennossa tietty kulma kallistuu);
 • Viparita Dandasana (käänteisen henkilökunnan sijainti).

Vatsakipun kivun vähentämiseksi käytetään useita tällaisia ​​asanoita:

Hyvin hyödyllinen harjoitus joogassa on pitää hengitys, on tärkeää normalisoida tilasi ja, jos se tehdään oikein, voit huomata positiivisen rentoutumisen tunteen.

Kiinnitä huomiota kehon muutoksiin, kun teet tiettyjä toimia, jos huomaat epämukavuuden tunteen tai kivun oireyhtymien ilmenemisen - lopeta välittömästi tällaiset manipulaatiot. Tämä tarkoittaa todennäköisimmin sitä, että kehosi ilmoittaa, että et noudata tarvittavien liikkeiden oikeellisuutta. Voit oppia täydellisesti suorittamaan nämä harjoitukset - pyydä apua video-opetusohjelmista, jotka sijaitsevat Internetissä tai erityisissä piireissä, joiden tarkoituksena on harjoitella joogaa.

Kielletyt toimet

Kaikkien kuukautisten aikana harjoitettujen joogaharjoitusten käyttäminen ei ole hyödyllistä. On erittäin tärkeää yrittää poistaa asanat, jotka vaativat suurta kuormitusta vatsaan.

Tällaisimpia vaarallisia harjoituksia ovat Jathar Parivartanasan, jonka kääntäminen kuulostaa "kohtien kääntymiseltä", tällaisten liikkeiden suorittaminen vaikuttaa erittäin huonosti naisen terveyteen ja joskus jopa aiheuttaa vakavia seurauksia.

Myös kuukautisten aikana on välttämätöntä sulkea pois harjoitukset, jotka muodostuvat oman kehon vallankumouksesta. Käyttämällä tällaisia ​​toimia joogatunnin aikana, olet vaarassa provosoida sellaisen gynekologisen taudin kehittymistä, kuten endometrioosia, kystan muodostumista, fibroidien esiintymistä ja pahimmassa tilanteessa - ansaita sukupuolielinten onkologia.

Siksi, jotta voisit suojautua surullisilta seurauksilta ja saada vain hyötyä joogasta - ota yhteyttä kokeneiden ammattilaisten suosituksiin, jotka ymmärtävät tällaisia ​​luokkia ja pyytävät heitä tekemään luettelon harjoituksista, jotka ovat turvallisia suorittaa niin ”intiimillä” ajanjaksolla.

Jooga kuukautisten aikana: valitse oikea asanas

Hyvä lihasten venyttäminen ei ainoastaan ​​tarjoa ohut ja joustava runko, vaan myös vähentää kipua erilaisissa sairauksissa ja fyysisissä olosuhteissa. Tätä tarkoitusta varten joogaa käytetään laajasti kuukautisten aikana: kuukautisten kipua voidaan vähentää suorittamalla sopivia asanoita (poses).
Jooga on suunniteltu rauhoittamaan kehoa ja henkeä, tuomaan ajatuksia järjestykseen ja palauttamaan kehon sisäiset mekanismit. Riippumattomien intialaisten käytäntöjen vaara on heidän työnsä ja tarkoituksensa tietämättömyys: jotkut asanat voivat lisätä verenvuotoa kuukautisten aikana ja siten häiritä naisten lisääntymisjärjestelmän luonnollisia prosesseja.

Jooga kuukautiskierron aikana: hyöty tai haitta

Usein gynekologit ja ammatilliset kouluttajat voivat kuulla ilmoituksen vaaroista, joita tytöillä on treenien aikana. On olemassa suuri todennäköisyys, että ylimääräistä veren menetystä, kehon sammumista, joka voi kehittyä hormonaalisiin häiriöihin.
Itse asiassa luonnollinen naisten sykli voi menettää, jos elin altistuu säännölliselle ja raskaalle kuormitukselle. Tähän sisältyy kuitenkin painoja käyttäviä harjoituksia, yleistä fyysistä väsymystä (jalkoihin vietetty päivä).
Osaavat valitut asanat ovat hyviä, koska tällaiset joogaharjoitukset kuukautisten aikana eivät pahene, vaan päinvastoin parantavat henkilön tilaa. Joissakin asioissa voi jopa lievittää kipua, palauttaa sukupuolielinten luonnollinen työ erilaisilla toimintahäiriöillä (hormonaaliset häiriöt naisilla, munasarjasairaus jne.). Sinun täytyy tietää, mitkä harjoitukset soveltuvat kuukautisten suorittamiseen ja jotka ovat ehdottomasti kiellettyjä.

Sopimattomat asanat syklin aikana

Nykyään tytöt eivät voi suorittaa harjoituksia, jotka liittyvät jalkojen nostamiseen, kehon terävään kaltevuuteen ja muihin asanaan, jotka vaikuttavat voimakkaasti lantion ja vatsan lihaksiin.

 • Ardha Matsyendrasana I (puolet aiheuttaa kalan Jumalaa). Voimakkaasti venyttää lantion lihaksia.
 • Carnapidasana (polvien välissä olevien korvien asana). On suljettu pois, koska siihen liittyy lantion nostaminen ja terävä selkä.
 • Vrshchikasana (skorpioni ryhti). Täysin kääntää kehon, mikä lisää vatsan kipua.
 • Bhekasana (sammakko asana). Lisää paineita alavihaan ja aiheuttaa voimakasta kipua.
 • Marichiasana II, III (asana-salvia). Se tehdään kehon kiertämällä, hieromalla sisäelimet ja stimuloimalla verenkiertoa, joka on ei-toivottavaa näinä päivinä.
 • Bhujangasana (kobra-pose). Sisällyttäen koko kehon työhön, sillä on dramaattinen vaikutus ihmisen hormoneihin, joten se on poissuljettu kuukautisten aikana.
 • Viparita Karani (käänteisen toiminnan asana). Nousee lantion, voi aiheuttaa vakavan verenvuodon.
 • Ardha Navasana (puolen veneen sijainti). Hieroaa sisäelimet, lisäävän niihin verenkiertoa, koska näinä päivinä on vasta-aiheista.

Nämä asanat voidaan suorittaa kuukautiskierron ulkopuolella: ne tarjoavat voimakkaan venymisen lantion, selkärangan ja puristimen lihaksille, hierovat varovasti sisäelimiä ja lisäävät verenkiertoa.

Kompleksi sallii joogakuvauksen

Jooga kuukautisten aikana sisältää asanoita, jotka vapauttavat tytön kivusta ja tarjoavat kivuttoman venytyksen.

 • Virabhadrasana I, II, III (sankarin asento). Vahvistaa sydämen lihaksia, auttaa vähentämään vatsan ylimääräistä rasvaa.
 • Makarasana (asana-krokotiili). Stimuloi ruoansulatusta, palauttaa sen työn varovasti.
 • Vrikshasana (puu aiheuttaa). Parantaa koko kehon nivelten toimintaa, erityisesti polvissa ja kyynärissä.
 • Jathara Parivartanasana (ryhti vatsakierroksella). Poistaa ummetuksen, vähentää rasvaa vyötäröllä ja sivuilla.
 • Anantasana (Anannalle omistettu asana). Käsittelee selkäsairauksia, lievittää stressiä.
 • Dandasana (ryhtihenkilöstö). Lieventää lihaskouristuksia, rentouttaa selkärangan lihaksia.
 • Marichiasana I (Sage Maricin asana). Poistaa ilmavaivat, taistelee lihavuutta.

On myös harjoituksia, jotka tytöt tarvitsevat, kun kuukautiset viivästyvät, syklihäiriöt, lisääntymisjärjestelmän epäsäännöllinen työ, kipu kuukautisten aikana. Voit palauttaa täydellisen asennon, hieromalla varovasti sisäelimiä.

 • Adho Mukha Shvanasana (koira asana nuija). Kiitos hänelle, opi suorittamaan klassisia joogakuvia. Se eliminoi kehon hormonaalista epätasapainoa.
 • Malasana II (vaunun asento). Vähentää huomattavasti selkäkipuja näinä päivinä.
 • Virasana (soturi-asana). Vähentää kuukautisten kipua, parantaa polvinivelen tilaa.
 • Ardha Chandrasana (puolikuu-asana). Poistaa kuukautisten häiriöt, stimuloi naisten sukuelinten asianmukaista toimintaa.
 • Bakasana (Crane Asana). Vahvistaa vatsalihaksia ja paljastaa nivus-alueen.
 • Gomukhasana (lehmänpään asento). Palauttaa normaalin munasarjan toiminnan, palauttaa terveyttä sisäelimiin.
 • Janu Shirshasana (asana pää polvilla). Se on tarkoitettu sekä vaihdevuodet että hormonaaliset häiriöt. Paljastaa lantion, palauttaa voiman keholle.
 • Baddha Konasana (perhonen aiheuttaa). Soveltuu tyttöjen, joilla on kuukautisten häiriöitä, munasarjojen toimintahäiriö. Normalisoi koko urogenitaalijärjestelmän työn.

Muista tärkeä asia: jos jokaisen asanan aikana on voimakasta kipua, verenvuoto lisääntyy ja alavaivassa olevat kouristukset lopettavat heti joogan harjoittamisen!
Jos terveydentila on normaali, liikunta voidaan tehdä joka päivä kuukautiskierron aikana, kunnes se on valmis.
Tuskallisilla jaksoilla ja yleisellä väsymyksellä ei ole suositeltavaa harjoitella joogaa: tällä hetkellä on suositeltavaa rentoutua ja saada voimaa.
Teemavideo:

Naisten salaisuudet: onko mahdollista harjoitella joogaa kuukautisten aikana

Mitä tehdä, jos päätät aktiivisesti oppia joogaa? Joka kuukausi menettää viikon arvokasta aikaa? Ei lainkaan. Lisäksi jooga kuukautisten aikana ei ole vain haitallista, vaan myös hyödyllistä. Tietenkin tietyillä varotoimilla ja oikean asanan valinnalla. Voisitko harjoitella joogaa aikana?

Jooga kuukautisten aikana

Miten ennakkoluulot johtuvat siitä, että joogaa ei voi harjoittaa kuukautisten aikana? Keskimääräisessä henkilössä tämä käytäntö liittyy monimutkaisiin käänteisiin asentoihin, käsittämättömiin voimatasapainoihin ja äärimmäisiin käänteisiin. Mielestämme joogit seisovat koko ajan ja ovat sidottuja solmuihin. Tätä olisi todella vältettävä luokissa "erityisillä" kalenteripäivillä. Mutta on monia muita asanoita.

”Tietenkin, sinun ei pitäisi tehdä mitään,” toteaa Olga Bulanova, hatha-jooga-ohjaaja. - Ei ole mitään järkeä puristaa lehdistöä, koska tästä kuukaudesta voi tulla vahvempi. Siksi se on vasta-aiheinen, esimerkiksi Navasana tai Lolasana. Näiden muotojen aikana lehdistö toimii hyvin kovasti, ja voimakas verenvuoto voi mennä. Käänteisiä asanoita ei voi tehdä: sarvangasana, headstand, halasana. Ne voivat päinvastoin aiheuttaa päinvastaisen vaikutuksen. Menstruatiot saattavat pysähtyä aikaisemmin. Jos näin tapahtuu säännöllisesti, voi esiintyä varhainen vaihdevuodet. Uskotaan, että tämä on vain tapa lopettaa kuukausittain, kun sitä tarvitaan. Mutta tämä on luonnoton. Jos haluamme olla normaaleja naisia ​​ja normaaleja äitejä, sinun ei pitäisi käyttää sitä. "

Tasapaino ja rauhallinen

Monista kielloista huolimatta meillä on edelleen melko laaja valikoima asenteita, joita voidaan harjoitella kuukautisten aikana. Jooga voi palauttaa meille psyko-emotionaalisen tasapainon, jonka naiset niin helposti menettävät näinä vaikeina päivinä. Asianmukaisesti valittujen asanoiden avulla voit lievittää kipua, rentoutua lihaskouristuksia, lievittää selän väsymystä.

Jos päätät harjoitella joogaa ajanjaksosi aikana, keskity istumapaikkoihin. Ne auttavat pääsemään eroon lihaskouristuksesta ja hermostosta.

Älä unohda yksinkertaisimpia tasapainotiloja. Esimerkiksi vrikshasana on puu. Se auttaa harmonisoimaan häiriöitä ja rauhoittamaan mielen.

Voit sisällyttää istuma-asennon harjoitteluun hamstringien venyttämiseksi. On hyödyllistä harjoittaa tällaisia ​​asanoita, elleivät ne sisällä kiertämisen elementtejä. Jos haluat silti hallita kierrosta, tee se passiivisesti ilman vaivaa. Kuukautisten aikana tällaiset asennot rauhoittavat vatsaa ja sallivat aivosolujen levon.

Asanas on kielletty kuukautisten aikana

Joten, mitä erityisiä asanoita on kiellettyä harjoittaa kuukauden vaikeina päivinä?

 • Sarvangasana. Tätä paikkaa voidaan kutsua "koivun" analogiseksi. Se tulisi luokitella kategorisesti joogan aikana kuukautisten aikana. Kaikki käänteiset kohdat ovat yhtä haitallisia tänä aikana. He viivyttelevät verenvuotoa. Tämän seurauksena ylimääräinen neste ei erittyä kehosta, ja se voi aiheuttaa fibroidien, endometioosin, kystojen ja jopa pahanlaatuisten kasvainten muodostumista. Se on myös kielletty: halasana, shirshasana, adho mukha vrishkasana;
 • Navasana. Kuukautisten aikana ei voi harjoittaa asanoita, jotka aiheuttavat puristimen. Ja tämä on lähes kaikki valta aiheuttaa. Mutta ensinnäkin jooga pitäisi poistaa vatsan lihaksia ja tasapainoa käsissä. Tällaisten asanoiden aikana verenvuoto ja kipu voivat kasvaa. Se on myös kielletty: bakasana, lolasana, mayurasana;
 • Kapotasana. Jooga kuukautisten aikana ei saisi sisältää voimakkaita tukirakenteita. Tämä aiheuttaa liiallista jännitystä vatsassa. Se on myös kielletty: ardha chakrasana, ushtrasana;
 • Jooga Nidrasana. Tällaisen joogan aikaan voit poistaa kaikki asanat, mukaan lukien äärimmäinen kiertyminen ja vatsan puristaminen. Se on myös kielletty: eka pada shirshasana, jathara parivritanasana;
 • Mula bandha. Älä harjoittele joogaa, joka sisältää luonnottomia bandhasia ja pranayamasia. Esimerkiksi bhastrian tai uddiyana bandhan liian intensiivinen hengitys voi häiritä luonnollista prosessien kulkua pienen lantion elimissä. On myös kiellettyä: Kapalabhati, Maha Mudra.

Top 5 aiheuttaa, että voidaan harjoitella kuukautisten aikana

 1. Baddha konasana. Tämä asento vaikuttaa lihas- ja hermokuituihin, rentoutuen. Tämän vuoksi se lievittää kuukautisten päivien mukana tulevaa kipua ja stressiä. Vaikka et halua harjoitella joogaa näinä päivinä, voit yksinkertaisesti harjoittaa tätä aiheuttaa erikseen. Voit myös harjoitella: padmasana, sukhasana;
 2. Ardha Chandrasana. Tämä asento auttaa kontrolloimaan eritteitä, jos ne ovat liiallisia. Myös selkäkipu vähenee. Voit myös harjoitella: utthita hasta padangushtahasana, vrikshasana;
 3. Dandasana. Jooga tarjoaa yksinkertaisia ​​venytyksiä eteenpäin levätä aivoja ja rauhoittaa epämiellyttäviä tunteita alavatsassa. Voit myös harjoitella: Jana Shirshasana, Marichiasana;
 4. Shoshankasana. Rentouttavat asennot auttavat liiallisella ärtyneisyydellä ja siinä tapauksessa, että raskaus on rintakehässä. Voit myös harjoitella: shavanasa, adho mukha sukhasana;
 5. Breath ujaya Rauhallinen Pranayama yksinkertaisessa asennossa tai shavasana auttaa rentouttamaan kehoa ja tekemään joogasta enemmän hyötyä. Voit myös harjoitella: täysi jooga-hengitys.

Pikku naisten temppuja

Joten jos päätät harjoitella joogaa kuukautisten aikana, on olemassa muutamia vinkkejä, jotka auttavat sinua välttämään liiallista rasitusta ja saavuttamaan herkän psyko-emotionaalisen tasapainon.

 1. Ennen kuin teet adho mukho shavnasanaa, taivuta hieman taaksepäin (esimerkiksi urdhva mukho shvanasana). Tämä auttaa parantamaan vatsan lihaksia ja lievittämään kouristusta;
 2. Jos olet äskettäin oppinut jonkin asennon ja tuskin suorittanut sitä, käytä käytettävissä olevien työkalujen apua. Esimerkiksi kun teet jana shirshasanaa, voit heittää hihnan jalkaan. Kun teet prasarite padottanasanan, aseta pultti tai tyyny pään alle;
 3. Jos haluat joogan erityispäivinä sisällyttää intensiivisen pranayaman, varmista, että käytäntö ei kestä yli 15 minuuttia.

Niinpä oikein valitut asanat voivat tuoda suuria etuja ja helpotusta kuukautisten aikana. Joka tapauksessa, kun suoritat kompleksin näillä erityispäivinä, varo ylittämästä.

Onko mahdollista tehdä joogaa aikana?

Menstruatiot eivät ole käytännön vasta-aihe.

Naisen keho on suunniteltu niin, että kerran kuukaudessa se voi puhdistaa itsensä vaarallisista myrkkyistä ja ylimääräisistä soluista. Tämä tapahtuu kuukautisten aikana, mikä ei ole naisille joogan vasta-aihe. Mutta onko mahdollista harjoitella joogaa ajanjaksosi aikana?

Luokan ominaisuudet

Joogan spesifisyys kuukautisten aikana on vain oikeassa valinnassa. On tarpeen:

poistaa monimutkaisia ​​elementtejä;

älä laita korkeita liuskoja niin, etteivät ne ylitä kehoa;

Vältä äkillisiä vatsan liikkeitä ja jännitteitä, jotta kuukautiskipu ei lisääntyisi.

Joogan istuntojen tulisi olla kehon rentouttaminen ja palauttaminen.

On tarpeen suosia niitä harjoituksia, joiden tarkoituksena on vahvistaa:

Loput joogatunnit eivät muutu. Asianmukaisella koulutuksella jooga ei vain vahingoita, mutta on erittäin hyödyllinen.

Edut

Oikea jooga voi pelastaa harjoittajan vakavasta vatsakipusta ja muista epämiellyttävistä premenstruaalisista oireista.

Myös säännölliset harjoittajat voivat jatkaa tai suoristaa väärän jakson. Tämä on mahdollista, koska jooga palauttaa normaalin rasvamäärän naaraskehossa.

Tällaiset muutokset ovat erittäin hyödyllisiä vaikutuksia hormoneihin ja sen seurauksena kuukautisia.

Vasta

Menstruaatio itsessään ei ole joogan vasta-aihe.

Täysin luopua joogasta pitäisi olla vain raskaan kuukautiskierron ja voimakkaan kivun kanssa. Sinun täytyy keskeyttää luokat muutaman ensimmäisen päivän aikana ja palata sitten käytäntöihin.

Teho ja intensiiviharjoitukset ovat vasta-aiheisia, koska ne vain lisäävät kipua. Muuten rento harjoitusohjelma auttaa vain naisia ​​voittamaan kuukautisten epämiellyttävät oireet.

Suotuisa asento

Ardha Chandrasana ja muut asanas, jotka vaikuttavat eritteiden vähenemiseen ja kivun oireyhtymän heikkenemiseen.

Janu Shirshasana, marichiasana ja vastaavat, rentouttavat vatsalihakset. Ne myös normalisoivat verenpainetta ja antavat lepoa koko keholle.

Virasana, Baddha Konasana ja muut istumapaikat, rauhoittavat jalkojen ja aivojen lihaksia.

Vasta-aiheet aiheuttavat

Käänteiset asanat ovat kiellettyjä.

Halasana, Shalabhasana ja muut asiat, jotka sisältävät kotelon kääntämisen ylösalaisin. Tällaiset käytännöt lisäävät kuukautiskierron lisääntymisriskiä ja vatsan lihaksia.

Urdhva Dhanurasana tai Ardha Chakrasana ja muut asanat. Niiden seuraukset ovat samanlaisia ​​kuin edelliset.

Navasana, Shalabhasana ja vastaavat. Nämä tekijät suoritetaan kiertämällä kohdun ja vatsan jännitystä, mikä voi aiheuttaa voimakasta kipua näillä alueilla.

Mula bandha, Uddiyana bandha ja vastaavat monimutkaiset käytännöt. Poseja, joihin liittyy äkillinen henkeä, voivat aiheuttaa kouristuksia.

Lopuksi on huomattava, että kun harjoitellaan joogaa kuukautisten aikana, on vain seurattava, miten keho reagoi liikuntaan. Jos harjoitellessaan joogaa harjoittaja sairastuu, sinun on lopetettava käytäntö kokonaan ja palattava joogaasi, kun olet pysähtynyt.

Onko mahdollista tehdä joogaa kuukautisten aikana?

Nykyaikaiset naiset ovat usein huolissaan siitä, onko mahdollista harjoitella joogaa kuukautisten aikana. Tästä aiheesta on monia erilaisia ​​mielipiteitä. Mutta tytöt, jotka ovat juuri alkaneet tehdä, haluavat selvittää, mitkä asennot ovat parempia luopua näinä päivinä, ja mitä voidaan tehdä huolimatta heidän terveydestään.

Onko mahdollista harjoitella joogaa kuukautisten aikana

Eri lähteet antavat naisille erilaisia ​​vinkkejä. Myös eri mailla on oma mielipiteensä tästä kysymyksestä. Esimerkiksi Intiassa uskotaan, että nainen menettää energiaa kuukautisten aikana, joten hän vapautuu monista tapauksista. Häntä kehotetaan olemaan tekemättä äkillisiä ja aktiivisia toimia. Naisen pitäisi vain rentoutua ja nähdä näinä päivinä puhdistus- ja rauhankausi.

Maassamme jooga ei ole kielletty. Mutta sinun pitäisi kuunnella joogeja, toisin sanoen opettajia, jotka itse naiset antavat vastauksen kysymykseen siitä, onko mahdollista harjoitella joogaa kuukautisten aikana.

Lähes kaikki naiset jooga opettajat väittävät, että käänteinen poses, jotka suoritetaan 2-5 minuuttia ryhmässä, eivät tee mitään haittaa. He tietävät sen omasta kokemuksestaan. Mutta jos ajanjaksot ovat hyvin tuskallisia, verenvuodon mukana, yoginis ehdottaa luopumista luokista näinä päivinä. Jos sinulla on yhä ongelmia gynekologian kanssa tällaisina aikoina, naiset ovat kiellettyjä joogaa jonkin aikaa.

Opettaja ei ole lääkäri, joten on parasta neuvotella gynekologin kanssa.

Uskotaan, että kuukautiset eivät vaikuta jokapäiväiseen elämään. Tänään tamponien ansiosta naiset luottavat siihen, että he ovat edelleen aktiivisia, työskentelevät, urheilevat, osallistuvat joogakouluun. Monet samanaikaisesti suorittavat koko otoksen, huolimatta mitään, mutta aloittelijoille vinkit ovat hyödyllisiä.

Jooga ja kuukautiset ovat melko yhteensopivia. Ammatit vahvistavat verenkiertoa, lievittävät kouristuksia ja kipua, rentoutuvat, lievittävät lihaksia, parantavat hyvinvointia. Asanas edesauttavat myös premenstruaalista oireyhtymää (PMS), joka ilmenee fyysisin ja henkisin häiriöin. Harjoitukset tasapainottavat energiakeskuksia (chakrat). Jos haluat tuntea helpotuksen, jota jooga antaa, sinun täytyy tehdä se koko ajan.

Onko jooga kuukautisten aikana haittaa, jos he ovat hyvin tuskallisia? Tätä kysymystä pyytävät tytöt, jotka alkavat harrastaa joogaa. Tässä tapauksessa on parempi jättää päivä. Ajan mittaan säännöllinen liikunta tuntuu helpottuneena ja nautittavana käytännössä.

Jos tällä hetkellä on kuukautiset, sinun on keskityttävä sellaisten asanoiden suorituskykyyn, jotka eivät häiritse sen kulkua, mutta päinvastoin lievittää vatsakipua, rauhoittaa ja rentoutua.

Joskus naiset eri syistä johtavat kuukautiskiertoon. Tämän tilan ei pitäisi olla syy olla harjoittelematta joogaa. Päinvastoin, oikein valitut harjoitukset auttavat palauttamaan syklin. Tällaiset naiset kuukautisten lopussa ovat erittäin hyödyllisiä käänteisten pisteiden saamiseksi. Heidän avullaan veren ja imusolmukkeen pysähtyminen lantiossa on poistettu. Asanas auttaa vähentämään kroonisia tulehduksellisia prosesseja.

Tulevaisuudessa jooga kriittisinä päivinä on hauskaa. Vähitellen tänä aikana kipu vähenee, kehon ymmärtäminen tulee näkyviin. Kuitenkin kuukautisten aattona käännetyt asennot on siirretty paremmin, koska uskotaan, että ne voivat viivästyä kuukausittain. Voimakkaan asanaan, joka liittyy vatsalihasten jännitykseen, voimakas kehon kiertyminen on myös toivottavaa olla tekemättä.

Mitä asanaa ei voi tehdä kuukautisten aikana

Jooga tuo korvaamattomia etuja ihmisille, auttaa palauttamaan terveyttä, sillä on myönteinen vaikutus naisten lisääntymiselimiin. On havaittu, että kuukautisten aikana kaikki naiset kasvavat. Jotta se ei herättäisi sitä, on suositeltavaa siirtää muutaman päivän ajaksi kaikki valta-asanas, eli vatsalihasten kiertäminen, puristus ja jännitys sekä voimakas taipuma.

Mikä on parempi valita joogan aikana

Naiset, jotka tuntevat vakavaa kipua kriittisten päivien aikana, eivät saisi luopua joogasta. Heille valitaan kevyitä asanoita sekä rentoutumiseen käytettäviä vatsan hengitysharjoituksia, joissa on uloshengitysviive ja kalvon nousu. Se rentouttaa vatsan aluetta, lievittää kipua. Ajan mittaan, jos käytät joogaa jatkuvasti, kipu häviää kokonaan.

Jos naisella on vakava verenvuoto, sinun on lopetettava harjoittelu muutaman päivän ajan, kunnes tila normalisoituu. Kun kuukautiset ovat normaaleja, voit tehdä hiljaisia ​​asanoita istuen tai seisomassa. Jooga harjoittaa kriittisinä päivinä tällaisia ​​harjoituksia sopiva:

 • uttanasana;
 • savasana;
 • Vrikshasana;
 • utthita trikonosana;
 • baddha konasana;
 • tasapainossa;
 • jana shirshasana.

Uttanasana - tämä asana on erittäin hyödyllinen hermostolle ja vatsaelimille, se poistaa vatsakipua, auttaa naisia ​​kuukautiskierron muodostamisessa.

Savasana on tärkein. Se lievittää jännitystä ja väsymystä, rauhoittaa hermoja, auttaa voittamaan stressiä.

Vrikshasana - "puun" muoto. Se auttaa selkäkipu, tekee ohut asento, antaa luottamusta, vaikuttaa positiivisesti vatsaelimiin, poistaa masennuksen, normalisoi biologiset rytmit.

Utthita trikonosana poistaa vaihdevuosien oireet, rauhoittaa stressin aikana, vähentää selkärangan kipua, vaikuttaa positiivisesti ruoansulatuselimiin. Venyttää ja vahvistaa jalkojen ja selän lihaksia.

Baddha Konasana - kehittää lonkkanivelen liikkuvuutta, stimuloi verenkiertoa, parantaa munasarjojen toimintaa. Säännöllisesti suorittamalla tämä asana, naiset kärsivät vähemmän kuukautiskipusta, ja raskaana olevat naiset synnyttävät helpommin.

Tasapaino (Crow Pose). Tämä asana tuo mielen ja ruumiin harmoniaan. Se auttaa keskittymään ajatuksiin, poistaa unohtumattomuuden.

Janu Shirshasana stimuloi verenkiertoa selkärankaan. Asana vahvistaa lisäksi nivelten, lantion ja selän lihaksia, sillä on myönteinen vaikutus munuaisiin.

Miten tehdä joogaa kuukautisten aikana

Hyvää päivää, rakkaat blogin vieraat. Jatkamme joogan ja naisten teemaa. Monet reilun sukupuolen edustajat kerran kuukaudessa kärsivät voimakkaasta emotionaalisesta stressistä ja fyysisestä epämukavuudesta. Nykyinen teemamme on jooga ja ajanjaksot. Tiedämme jo, että joogan avulla voit parantaa terveyttäsi ja saavuttaa harmoniaa.

Mutta onko mahdollista tehdä joogaa kuukautisten aikana ja miten se voi auttaa sinua oppimaan tästä artikkelista. Kerron teille, miten jooga auttaa sinua lievittämään kipua kuukautisten ja PMS: n aikana, miten se auttaa luomaan syklin ja palauttamaan henkisen tasapainon. Loppujen lopuksi hormonit järjestävät tällä hetkellä esityksen, ja äkilliset mielialan vaihtelut kuukautisten aikana pidetään normina.

Kaikkia pisteitä ei voida suorittaa näinä päivinä, kerron teille, mitkä asanat tulisi hylätä, ja mitkä niistä ovat täydessä voimassa.

Kuukausi on luonnollinen prosessi, vaikka monet kutsuvat tätä aikaa - kriittisiä päiviä. He sanovat vain, että nainen on hedelmällisessä iässä ja keho poistaa toksiinit näinä päivinä. Muuten, tämä on yksi syy siihen, miksi heikomman sukupuolen edustajat elävät pidempään kuin miehet.

Meidän aikamme on tavallista johtaa aktiivista elämäntapaa ja kuukautiset eivät ole syy makuulle sohvalle ja tehdä mitään. Riittää pelata tamponia ja jatkaa urheilua, työskennellä täysipainoisesti, puhdistaa tai korjata. Joissakin maissa kriittiset päivät ovat päinvastoin lepoaika ja puhdistus. Sanotaan, että nainen näinä päivinä liittyy toiseen maailmaan.

Mikä tapa valita itsellesi on sinun tehtäväsi. Mutta lääkärit suosittelevat, ettei heitä taakkaa keinotekoisesti. Toisin sanoen, jos luonto on määrittänyt, että nainen voi nostaa lapsen aseisiinsa hätätilanteessa ja kuljettaa hänet niin paljon kuin hän voi ilman, että se vahingoittaa hänen terveyttään, terveys vaikuttaa, jos nostat muita painoja.

Epämukavuutta ja mielialan vaihtelua voi esiintyä useita päiviä ennen kuukautisten alkua. Mutta useimmat naiset eivät edes halua taistella kipua vastaan, heidän on helpompi syödä pilleri, joka hukuttaa oireen. Monet eivät edes ajattele, että on olemassa todellinen tapa käsitellä syytä - jooga! Tärkeintä on lähestyä luokkaa oikein, jotta se ei vielä pahentuisi. Luokkien säännöllisyys on myös yksi tärkeimmistä kriteereistä. Mikä antaa naiselle joogan, jonka olet oppinut edellisestä artikkelista

Mitä tehdä kuukausittain, ei suositella

Kuukautisten aikana on välttämätöntä säätää harjoituksia, eikä ole väliä, onko sinulla epämukavuutta tai ei. Sinun täytyy tarkistaa harjoitukset, koska jooga vaikuttaa hyvin syvään kehoon ja vaikuttaa sisäelimiin ja fysiologiaan.

Asentojen rajoitusten lisäksi asiantuntijat neuvoo luopumaan luokista syklin päivinä 1 ja 2, erityisesti vakavien kivun ja raskaan purkauksen osalta. Ehkä, luopumisen luomisesta syklin ensimmäisinä päivinä tarvitaan vain alkuvaiheessa. Tulevaisuudessa epäsäännöllinen sykli vakautuu ja kipu katoaa.

Naisten jooga on monipuolinen ja luokkien tarkistamisessa ei ole mitään kauheaa. Jopa kriittisinä päivinä on paljon hyödyllisiä harjoituksia. Ja jotta oppitunti saisi mahdollisimman paljon hyötyä, selvitetään, mitä vasta-aiheita on, ja mitä ohjaajat eivät suosittele. Ja mikä tärkeintä, miksi?

Jos valitset oikeat asanat kuukautisten aikana, voit aiheuttaa hormonaalisia häiriöitä kehossa, kuukautisten keskeyttämisen ja lisääntymisjärjestelmän rikkomisen.

Harjoituksia on useita ryhmiä, joita ei voida suorittaa:

 • Käänteinen aiheuttaa
 • Vatsalihasten vääntymistä ja jännitystä aiheuttavat tekijät sekä supistuminen
 • Asanat, jotka tarvitsevat vahvan pohjan
 • Asemia, jotka vaativat voimakasta jännitystä.

Tämä on kiellettyjen harjoitusten pääryhmä. Näitä ovat seisoo pään päällä, käsivarret, käsivarret. Sanan mukaan harjoitukset, jotka rikkovat luonnollista painovoimaa (Halasana, Sarvangasana, Vrishchikasana ja muut)

Vatsalihasten kiertäminen ja jännitys vaikuttavat kielteisesti sykliin, vahvistavat jännitystä ja ohjaavat sen toimia ei kipua vastaan, vaan sen vahvistamiseen. Nämä ovat Navasan, Kapotasana, Uddiyana, Antara Kumbaki, Yoganidrasana.

Harjoitukset, jotka edellyttävät voimakasta taipumista: Kapotasana, Ardha Chakrasana. Vaikeat asanat, jotka aiheuttavat jännitystä koko kehosta: Jooga Nidrasana, Eka Pada Shirshasana.

Suositellut harjoitukset

Ovatko oikeat harjoitukset vaikuttaneet kuukautisten suotuisaan virtaukseen? Kyllä, se! Tässä on luettelo sallituista ja jopa suositeltavista esityksistä.

 • Uttanasana. Voit käyttää kevyttä versiota. Aseta kädet seinälle tai tuolille kämmenten avulla. Selän ja jalkojen tulisi muodostaa oikea kulma. On suositeltavaa rentoutua selkään ja vatsaan.
 • Vrikshasana. Se on suoritettava seinää vasten.
 • Savasana. Sinun täytyy makuulle, suoristaa jalat etäisyydellä, suorista kädet ja aseta kauempana lantioasi. Nauti alas, niin että tunnet olosi mukavaksi, koska se on rentoutumiseen sopiva asento.
 • Utthita Trikonasana. Asana tulisi tehdä seinää vasten, ja käsi lepää säärellä tai tiilillä.
 • Baddha Konasana. Lisää mukavuutta ja välttää epämiellyttäviä tunteita vatsassa, istu tiili tai pieni penkki.
 • Supta Baddha Konasana. Tämä asana on täydellinen rentoutumiseen ja lievittää sinua kipu. Jos olet epämiellyttävä, voit laittaa telat polvien alle.
 • Mardzhariasana. Tämä harjoitus on suoritettava rento vatsa, on tarpeen rasittaa se vasta kuukautisten päättymisen jälkeen.
 • Bălăşan. Sinun täytyy venyttää selkääsi, rentoutua vatsassa.
 • Janu Shirshasana. Ihana asento päästä eroon kramppeista. Se voidaan tehdä seinää vasten. Selkä on suora. Jos et pysty saavuttamaan tällaisia ​​jalkoja, voit käyttää vyötä.

Muista, että mitä tahansa liikuntaa valitset, sinun pitäisi olla mukava ja kehon pitäisi olla onnellinen ja pitää hauskaa. Jooga ei ole väkivalta kehoa vastaan, vaan sisäisen ja ulkoisen harmonian saavuttaminen kehosi kanssa.

Joogan avulla emme voi vain lievittää kipua, vaan myös tuoda psykologisen tilan takaisin normaaliksi. Jooga auttaa sinua löytämään harmonian niissä päivissä, jolloin et edes halua nousta sängystä, puhumattakaan muista asioista.

Jos artikkeli on aiheuttanut kiinnostuksesi, voit jakaa kavereiden kanssa ja jättää kommentteja. Tilaa uutiset, ettet menetä mitään. Nähdään uusissa artikkeleissa.