8-vuotiaan tytön ennenaikainen seksuaalinen kehitys

he asettivat meidät myös))
mutta samalla, ennen kuin puhut yleensä hoidosta, teimme kädet röntgensäteellä, pienen lantion ultraäänellä, lisämunuaisilla, luovutettiin verta hormoneille
kaikki on meille kunnossa, sinun ei tarvitse juoda mitään.

älä ryntäytä pilleri täytetty, kysely ensin.

kirjoittaja, äitini mukaan, olen aina ollut lapsuudesta lähtien valkoisempi.
niin selkeästi ja huomaamattomasti.
lopulta 19: llä minulla on endometriottinen kysta.
Ainoa lääkäreiden oletus on synnynnäinen.

Aloitin 14-vuotiaana ilman pari viikkoa, sitten kasvu oli noin 152, nyt olen 160 vuotta, mittasuhteet ovat normaaleja.
joten kuukausittaiset tytöt kasvavat.
olet sekoittanut jotain lilipuksen aiheeseen ei kasva ja kädet ja jalat ovat lyhyitä.
vain suurin kasvu tyttöjen kasvussa on yleensä, toistan, yleensä ennen murrosikää.

Kehotan sinua tunnistamaan syyn, ts. jos hormonit ovat koholla, siksi.
ja älä pelkää hormonihoitoa.

. Ensimmäistä kertaa kuulen tästä. %)

Ajattelin. Poikani on 5,5 vuotta vanha, painaa lähes 30 kg. Hän on 127 cm pitkä, mielestäni tämä on paljon, mutta isämme on tietenkin hyvin suuri.

Siskollani oli myös rinta, joka alkoi kasvaa 7-vuotiaana, hänen aikansa alkoi 8. Äiti päätti, että kaikki oli normaalia eikä tutkinut, ei kohdellut. Nyt sisareni on 20-vuotias. Vakavat hormonaaliset häiriöt, paino-ongelmat, hiukset putoavat ulos. Lapset eivät todennäköisesti pysty, koska hänen munasarjansa olivat väärin muotoiltuja.

Tyttö, käännä pääsi, kun annat neuvoja, mitä jos joku kuulee heidät!

Menstruatiot yhdeksän ja puoli, kuka se oli? - Sivu 2

Lääke meille. Suurten vanhempien foorumi

Lääke meille ⇒ Menstruaatio 9 ja puoli, kuka se oli?

Viesti VIRA »16. toukokuuta 2012, 15:43

Viesti ptichkapevchaja »Toukokuu 16 2012, 15:57

Viesti Elena Yurevna "16. toukokuuta 2012, 16:08

Viesti Mimama »16.5.2012, 16:20

Post Slavianka »17.5.2012, 22:39

Viesti Alena-77: sta »17.5.2012, 22:57

Kesäpäivä »17.5.2012, 23:10

Viesti Tyytyväinen elämä "18. toukokuuta 2012, 00:04

Post Dobroskun »24. toukokuuta 2012, 22:24

onnekas miten. Puhun ensimmäisestä, toisesta ymmärryksestä =)

Olen Alina, tilasin teiltä pari viikkoa sitten. vain iloinen nähdessäni tuttu lempinimi.

Viesti ptichkapevchaja »25. toukokuuta 2012, 09:09

Kyllä, se on onnekas, vaikka kuukausittainen tuskallinen - kehon tyyppi ei ole onnellinen.

Ajattelin aina, että oli mahdollista kommunikoida eri resursseilla saman henkilön kanssa eikä epäillä sitä.

Paula-viesti »25. toukokuuta 2012, 19:53

Viesti detkimoi »25. toukokuuta 2012, 20:55

Tytöt, olen kuin pojan äiti,
hän on nyt 12.
niin meillä on myös 9. Ja odota tyttöjen enemmän koulu kiinnostusta.
Haluan vain kertoa lapselleni tarkemmin. Aikainen kehitys, aivot eivät riitä päänsä.
Mitä voit tehdä heidän kanssaan kiihdyttimiemme kanssa?

Ja henkilökohtaisesti, klo 11 ja heti sykli alkoi. Äiti, ohala-ohala. että sooooo aikaisin.
Ystäväystävä sanoi myös, että 8-8.5 on jo normi. pikemminkin kuin onomnost.

Viesti Dobroskun »26. toukokuuta 2012, 14:32

Minulla on edelleen tuskallista toksikoosi useammin kuin kivuton kuukautiset =)

Olen ollut täällä (resurssissa) äskettäin - tulin kylään, minulla ei ole paljon tuttavia. Joskus haluat puhua.

Kuukausittain lähes 8 vuotta vanha?! Kuka kohtasi.

Tytöt, joiden tyttäret menivät niin aikaisin? Meillä on vain 8 kuukautta, vakioikäinen tyttö, ei pitkä. Aamulla huomasin verta. Siellä oli gynekologi, käytännössä oli tapauksia, mutta siellä oli suuri tyttö. Nyt loma on nimittänyt sen jo yhdeksännestä. Kuka kertoo kuka oli?

Tytöillä on tunne, että luet rivien välillä. Kirjoitin, että olimme gynekologissa. Maaliskuun 9. päivään saakka emme toimi kanssamme, 7/8 on viikonloppu, eikä ydin ole käärmeissä, ja he kohtasivat alkukauden.

Onko sinulla yksi lääkäri koko kaupungissa?
Outo jotenkin

lääkäri. totuus eri profiilista. tavallisesti kuukautisia 9 vuoden iässä pidetään varhaisessa vaiheessa. ennen kaikkea - ei normi.
Tyttäreni hampaat putoavat ja kasvavat ikääntyneestä, mikä nyt putoaa 9–11-vuotiaille, joten en olisi yllättynyt.

ja tyttären kysymyksen ydin, mutta puhu ja huutaa juosta täällä ja siellä, en kysy, tänään puhuin lastenlääkäriin, hän sanoo myös, mitä tapahtuu ja tämä, kaiken kaikkiaan, gynekologi katsoi ja näki kaiken. Ja hän antoi suosituksensa. Tärkeintä on, että veri ei liity virtsaputkeen. Ja siellä se ei kaada. Tärkeintä on.

kuukausittain 9 vuoden aikana.

> "mutta jälleen - en voi ottaa vastuuta lääkärien nimittämisen poistamisesta: (((kuulen jne. mutta maailmanlaajuisesti - en tiedä :("
Nimittämisen epäjärjestyksen nimittäminen.
Henkilö tulee kosmeettiseen kirurgiin. Nimitykset on selvää.
Täällä olet. Saattaa olla kaksi kysymystä:
1. Miten selviytyä varhaisesta kehityksestä, jolla on vähiten vaaraa elämälle? Ja miten tämä uhkaa psykologisia ongelmia lukuun ottamatta? Onko mitään fysiologista lainkaan, jos et ajattele kasvua ja miten kaikki on? Jos se ei olisi kasvun kysymys, hormoneja määrätään tai ei?
2. Tytär on nyt kaunis, mutta hän voi lopettaa kasvun, pysyä alamittaisena. Mitä tehdä on tragedia meille?

On selvää, että maksettu lääketiede voi täyttää joitakin toiveita, eikä vahingoita itseään. Ja potilaalla on riskejä suhteessa toiveisiin.

Tyttäreni ystävä jonnekin murrosiässä alkoi tyrotoksikoosi. Perinnöllisyys ja ystävä sekä hänen miehensä kilpirauhasen hyperfunktio. Tyttö joi lääkettä, lähti koulusta, mutta ulospäin - kauneus, lääkärini mukaan hoidon näkymät olivat pitkiä, mutta varsin suotuisia. Sitten en tiedä hoidosta tai akromegalia ilmestyi itsenäisesti, kasvojen piirteet alkoivat vääristyä. Prosessissa oli Simferopolin alueellinen sairaala ja siellä pysyvä ilmeinen tehottomuus sekä isän hysteeri ("kohdella radikaalisti tai jätä kotiin"). Hänen äitinsä ei ollut epäilystäkään siitä, että sairaalahoito oli tehoton ja vaarallinen, mutta otti tyttärensä kotiin vasta kun hän tuli alas, usein menettämättä tajuntansa. Kotona kunnoni parani jonkin verran, tyttö nousi, mutta hän oli ilmeinen - ei vuokralainen. Kuusi kuukautta myöhemmin alkoi systeeminen lupus erythematosus ja hän kuoli 19–20-vuotiaana. Akromegalian alussa ehdotin, että ystäväsi menisi hyvään erikoistuneeseen endokrinologiseen keskukseen, hän sanoi, että kaikki oli niin kauheaa, että en halunnut ajatella. Lupus on autoimmuunisairaus, ja hoidon aikana oli olemassa menettelyjä lääkkeiden siirtoon omasta verestä, ja oli erittäin vaikea kestää, luonnonvaraisilla allergioilla. Voisiko tämä aiheuttaa lupusta? Pikemminkin kyllä ​​kuin ei. Ensimmäisen opuksen jälkeen olisin tarttunut lapseen ja menin etsimään muita asiantuntijoita, mutta se oli minun, torakoita, vertaamalla näkökulmia jne. Mutta kaikki päättävät itsestään. 04/06/2007 21:17:26, Lyuba

rekisteröinti

Vieras (84.254. *. *)
Tanya_V, aloitin 9-vuotiaana. Tämä tapahtuu yleensä pullistuneissa pienissä tytöissä. Lyijy ngasledalnosti, en tiedä, aloitin 14-vuotiaana, viimeisin luokassa. (ei voinut odottaa). Puhuin lääkärilleni, he kertoivat minulle, että nyt siitä on tullut normi..

Kyllä, nyt se ei ole enää poikkeus.
2 tyttöjen luokassa tuli kuukausittain, tytöt ovat pullea (luokka 2)

Andrey, Alexander, Jaroslav

Tietokonelaitteisiin, ohjelmiin jne. Liittyvään viestintään liittyvät ongelmat

Onko se liian aikaista?

Katsokaa, ettei kukaan tule sisään, ystäväni Anya kysyi minulta koulun WC: stä, hän näytti outalta. Se oli neljännessä luokassa monta vuotta sitten. Seisoin oven edessä, ja Anya ei lähtenyt. Olin peloissani ja piti katsoa häntä: - Ehkä tuntuu pahalta?

Menin sisään ja kauhun nähdessäni pisara verta lattialle. Tyttöystäväni tuskin onnistui tarttumaan käteni, kun jo juoksin ylös portaita kouluhoitajalle.

Luokkatovereilta sain tietää, mitä kuukautiset ovat. Olimme 9–10-vuotiaita, ja tällainen ”varhainen alku” oli harvinainen sukupolveni tyttöjen keskuudessa. Sen jälkeen todellisuus on muuttunut.

Elena Uvarova, lääketieteen tohtori, lasten ja nuorten erityislääkäri, Venäjän federaation terveys- ja sosiaaliministeriö sanoi:

- Toissijaisten seksuaalisten ominaisuuksien esiintyminen on nyt havaittavissa 7–8-vuotiailla tytöillä ja 9–10-vuotiailla menarheilla. Ja tämä on yleinen asia. Ensimmäisten kuukautisten keski-ikä on 12,3 vuotta.

Vaikka ikä on muuttunut, pelon ja häpeän tunteet ovat edelleen. Erityisen vaikea huolehtia tytöistä, joilla ei ollut aikaa valmistautua tapahtumaan.

Helppo sanoa

Kummallista kyllä, aikuiset taitavat naiset, jotka tuovat usein esiin ensimmäistä lasta, kun he yrittävät puhua "siitä", alkavat tuskallisesti punastua, mumata ja epäröi, kuin ajaa tyttärensä maaliin. Siksi niin tärkeälle keskustelulle on välttämätöntä valmistella etukäteen, voit jopa korvata itsellesi abstraktit. Psykologi Ekaterina Levchenkova, kehonorientoituneen terapian yhdistyksen jäsen, neuvoo äitejä, joilla ei ollut aikaa puhua etukäteen pitääkseen myönteisen asenteen:

- Ei ole sympaattisia huokauksia ja kommentteja, kuten "nyt ja kärsit", ei pitäisi olla. On parempi iloita tyttäresi kanssa, erityisesti tyttöjen kohdalla, tämä on yleensä syytä ylpeyteen.

Se, että lapsi on parhaillaan tapahtumassa kehossa, on välttämätöntä kertoa, ei varsinkaan hajota fysiologisiin yksityiskohtiin. Puhe, joka sisältää runsaasti follikkelia ja endometriumia, ei todennäköisesti saavuta tavoitettaan. On parempi kertoa, että naaraskeho tottelee sen hämmästyttäviä rytmejä. Ja mitä tapahtuu, on merkki kehosta, että hän tekee hyvää, kaikki menee suunnitelmien mukaan. Keho alkoi valmistautua kuljettamaan tervettä lasta joskus tulevaisuudessa.

- Monilla äideillä on välittömästi halua varoittaa varhaisesta yhdynnästä ja ei-toivotusta raskaudesta, pelottaa kovemmin luotettavuutta. Tätä ei kannata tehdä. Korostus, että kaikki on vasta alkua, on tässä vaiheessa varsin riittävä, psykologi Ekaterina Levchenkova varoittaa.

Suojakeinojen, sukupuoliteitse tarttuvien tautien ja raskauden keinotekoisen lopettamisen yhteydessä on puhuttava, mutta myöhemmin ja hyvin huolellisesti. Tärkeintä on, että hänen tyttärensä ymmärtää, ettei hänen pitäisi pelätä olla rehellinen ja hänen äitinsä voidaan luottaa.

Kiireellisesti lääkärille

Luottamuksellista keskustelua varten on välttämättä seurattava lastenlääkärin käyntiä. Elena Uvarova muistutti, että vierailla naislääkärillä ja syytä ei tarvita. Vanhempien pitäisi näyttää tytön gynekologille 3-vuotiaana riittävän säännöllisesti. Tämä suojelee tytärtä gynekologisten patologioiden kehityksestä, joka joka vuosi tulee yhä enemmän.

- Jos ajanjakso alkoi ennen 8-vuotiaita, sinun täytyy juosta välittömästi lääkärille. Muista, että varhainen seksuaalinen kehitys on täynnä kasvualueiden sulkemista, eli tyttö lakkaa kasvamasta, - varoittaa tohtori Uvarovaa. - Tällainen varhainen aloitus voi tapahtua munasarjojen vähentyneen varauksen vuoksi.

Ja ehkä tämän ilmiön luonne on geneettinen. Ongelmia on käsiteltävä vakavasti.

- Tunnista joka tapauksessa patologia mahdollisimman pian. Ja tämä on mahdollista vain, jos tyttö vierailee säännöllisesti gynekologissa. Voit selvittää silmällä, että kaikki on kunnossa, on mahdotonta, - varoittaa Marina Chernyshiä, joka on kaksikymmentä vuoden kokemus, lasten gynekologi.

Hän sanoi, että monet äidit eivät aina pysty selittämään tyttärelleen hygienian perussääntöjä, jotka kuukautisten alkamisen myötä tietenkin ovat erityisen tärkeitä. Toinen tärkeä seikka on se, että gynekologin tulee ilmestyä 2-3 kuukauden kuluttua, jos sykliä ei ole vielä vahvistettu.

Odota kuusi kuukautta tai vuosi, kuten monet uskovat, ei ole tarpeen. Epäsäännölliset kuukautiset voivat olla merkki vakavasta rikkomisesta sekä normin muunnoksesta. Ja epäonnistumisen syyt voivat olla yleisimpiä.

”Jos tyttö laulaa ja tanssia ja tekee voimistelua, tämä riittää pitämään sykli epävakaana. Joskus sinun tarvitsee vain mennä nukkumaan aikaisin, jotta kaikki palaa normaaliksi. Selitän, että sukupuolihormonit alkavat tuottaa vasta illalla. Ja tällä hetkellä sinun täytyy levätä, eikä istua tuntikausia tietokoneella tai televisiossa, - Marina Chernysh suosittelee.

Yksinkertaiset vinkit tärkeille

Ruokavalion rakkaus ja halu laihtua ovat usein myös kuukautiskierron epäonnistumisen syy. ”Naisten” elämän alkamisella, varsinkin jos tyttö on 9–10-vuotias, päivän ja ravitsemuksen hallintaa on seurattava erityisen tarkasti. Menossa nukkumaan on parempi aikaisin ja ehkä makuulla tunnin kuluttua koulusta. Älä välipalaa keksejä, pelkää saada rasvaa, mutta on normaali illallinen. Sitten iho on hyvä ja mieliala kohentuu. Saattaa olla tarpeen vähentää liikuntaa, vaikka sinun ei pitäisi vain lopettaa urheilua.

Henkilökohtainen hygienia on tällöin tarkkailtava erityisen huolellisesti ja älä unohda ottaa suihkua 2-3 kertaa päivässä. Ja sinun täytyy pestä itsesi edestä taakse, jotta suolet asuvat bakteerit eivät putoa emättimeen. On myös tärkeää valita tiivisteet ja vaihtaa niitä useammin - älä pelasta!

Vinkit näyttävät olevan tavallisia, mutta tytöt ovat usein niin hämmentyneitä siitä, mitä tapahtuu, koska he eivät ymmärrä, miten käsitellä nopeasti muuttuvaa organismiaan.

Nuorilla naisilla on "tyttöjen" foorumeilla kysymyksiä, jotka osoittavat pelkoa ja täydellistä tietämättömyyttä: "Ovatko kuukausittaiset jaksot, kun huono veri tulee ulos?" ”Alushousuillani on ruskeat raidat, mikä tämä on?! Pelkään! ”Muut kutsut.

Tämä vahvistaa jälleen kerran, että tämän tärkeän elämänvaiheen tulisi tapahtua gynekologin valvonnassa. Ensinnäkin, opetat tyttärellesi, ettei se ole kovin miellyttäviä, ilman pelkoa. Toiseksi lääkäri on ulkopuolinen ja viranomainen, joka voi vakuuttaa tytön siitä, että kaikki, mitä hänelle tapahtuu, on normaalia. Ja jos ei ole aivan normaalia, niin mitä aikaisemmin sairaus havaitaan, sitä helpompi on parantaa.

Piirrokset: Maria Mikhalskaya

Kerro kuukautiset seitsemän vuoden aikana - onko se liian aikaista?

Ennen tai myöhemmin jokainen tyttö tulee tyttö. Ja yksi kasvun merkkeistä on kuukautiset. Jotta ensimmäiset "kriittiset päivät" eivät aiheuta stressiä tai sekaannusta tytölle, on tarpeen keskustella tytön kanssa etukäteen: selittää, miten keho kehittää ja opettaa käyttämään henkilökohtaisia ​​hygieniatuotteita.

Miten aloittaa herkkä keskustelu tytön kanssa kriittisistä päivistä (CD)?

Mirage: Tyttömme lukee paljon, mutta päätin testata maata ja kysyi, tiesikö hän CD: stä. Tyttäreni vastasi rauhallisesti, että hän tiesi. Sanoin, mitkä oireet voivat olla (rintakehän arkuus, nännien turvotus, vatsakipu, pahoinvointi, huimaus) ja kuukautiset itse. Haluan myös selittää lähitulevaisuudessa tiivisteistä, hygieniasta. Minä näytän sinulle, miten käytät tyynyjä ja laitat pakkauksen kaappiinsa. Kun olin seitsemän vuotta vanha, en puhunut siitä hänen kanssaan, mutta epäilen, että hän tiesi jotain, koska hänen kirjoituskirjansa oli kuvitettu tietosanakirja äiti ja lapsi.
Tässä iässä voit luultavasti kertoa jotakin fantasiaa. Esimerkiksi: jokainen tyttö on kuin kaunis kukka. 11–12-vuotiaina nämä silmut alkavat avautua ja muuttua ihaniksi kukkiksi tytöiksi. Ja muutos ei ole yksinkertainen, vaan maaginen. Budin tytön kehossa tapahtuu maagisia muutoksia. Ei niin helppoa tulla kauniin kukka. Se on tuskallista, joskus epämiellyttävää, mutta tämä on elämää.

Ightik: Nuori nainen on myös 7-vuotias, ja ajattelin myös, kuinka taktisesti selittää miehen ja naisen välisiä eroja. Löysin Internetissä, löysin "pdf" -muodossa ladatun, painetun "Encyclopedia of Sex Life lapsille 7-9-vuotiaille". Anna tyttäreni lukea. Sitten keskustelimme hänen kanssaan käsittämätöntä hetkiä.

NOLOSYA: Olemme 10-vuotiaita, mutta kerroin hänelle CD: stä vuosi sitten, kun sisareni ilmestyi ja hänellä oli kysymyksiä lasten syntymisestä. Päätin kertoa hänelle yleisesti, että hän kasvaa ja kasvaa rintoja (rinta, muuten, oli jo kasvamassa) ja hiukset käsivarsien alla ja ”siellä”, ja että CD-levyt voivat tulla, ettet tarvitse pelätä sitä ja kertoa siitä heti, sanon mitä tehdä ja opettaa käyttämään tyynyjä. En selittänyt kaikkea yksityiskohtaisesti, mielestäni se on liian aikaista. Tai ehkä hän on jo lukenut, hänellä on paljon kirjoja naisen kehosta. Kyllä, itse ostin kirjan, jotta voisin ymmärtää, miten selittää kaiken tyttärelleni ja unohdin siitä.

Skydream: Kun olin noin 8-vuotias, ja sisareni oli 7-vuotias, olemme ilmeisesti jo alkaneet kysyä äidiltäni, mistä lapset tulivat, ja eräänä päivänä äitini kertoi meille kaiken sellaisenaan. Se, että nainen synnyttää lapsia, että kasvamme myös pian, ajanjaksoista, joita tarvitaan, jotta tulevaisuudessa saamme lapsia. Hän kertoi, kuinka lapsi pääsee vatsaan, että miehellä on siemen. Se oli meille mielenkiintoista, se ei järkyttänyt meitä paljon.

UmaTurman: Minusta tuntuu, että tärkeintä ei ole rypistää, olla ujo. Jaa huumorilla tai jotain. Kyllä, verta, mutta kukaan ei kuole. Luulen, että oma noin 10-vuotias kertoo, jos hän ei ole aikaisemmin selvittänyt tyttöystäviä koulussa.

Dio: Kaivos on myös yksi niistä, jotka ovat tunteneet jo pitkään, ja tarina alkoi "toisinaan". Olipa hän kysynyt tiivisteistä vai suljetko hänet kylpyhuoneesta. Mutta se oli 5 vuotta vanha. Sitten monta kertaa he palasivat keskusteluun, joka kerta "korkeammalla" tasolla yrittäessään selittää ilmiön olemusta.

Ast: Haluan vain selventää, että sinun ei tarvitse odottaa CD-levyn aloittamista, on parempi kertoa 7-8-vuotiaiden naisten kehon laitteesta, aivan kuten vanhemmat kertovat yleisestä fysiologiasta tässä iässä, esimerkiksi lihaksista puhuminen voi vaikuttaa kohdun rakenne - lapset tässä iässä ovat hyvin luonnollisesti havaittuja. Ja sitten on sarjakuva "Kun tyttö kypsyy" - kehotan sinua näkemään sekä vanhemmat että tytöt.

Irina 33: Tyttäreni kysyi kerran (hän ​​on 6-vuotias), ja selitin hänelle, että naisilla on niin erityisiä päiviä, kun sinun täytyy käyttää tyynyjä. Tämä vastaus on tyydyttänyt hänen tähänastisen kiinnostuksensa.

Brown Cherry: En ole vielä esittänyt tätä kysymystä, minun on vielä pieni. Mutta voin kertoa itsestäni, miten sain tietää CD: stä. Olin noin 11-12-vuotias, koululääkäri kutsui meidät (tytöt luokasta) toimistoon ja kertoi hyvin yksinkertaisesti ja kohtuullisesti, mitä se on ja mitä tehdä. Kuuntelin, suu auki, kaikki tuntui kauhistuttavalta mielenkiintoiselta eikä lainkaan häpeälliseltä tai poikkeavalta. Tulin kotiin koulun jälkeen ja anna isoäitini puhua innokkaasti. Ja hän oli niin hämmentynyt, että hän mumisi henkensä alla: "Katsokaa, he sanovat sen koulussa", ja vetäytyivät nopeasti minulta. Silloin tajusin vain, että se oli jonkinlainen intiimi hetki, että tämä osoittautuu hämmentyneeksi ja rehellisesti sanottuna hämmästyneeksi ja sekavaksi. Ja kun ensimmäistä kertaa 14-vuotiaana oli kuukautisia, olin hämmentyneenä ja sanoin mitään äidilleni. Itse olen tehnyt seuraavan johtopäätöksen: lapset, naiiviset ja puhtaat sielut, ymmärrän kaiken yksinkertaisesti ja ilman ymmärrystä, he eivät ole hämmentyneitä mistään salaisesta merkityksestä, he eivät tunne mitään mautonta. Lapsissa kaikki on yksinkertaista ja selkeää. Hämmentävät aikuiset ja heidän riittämätön reaktio voivat antaa heille nämä kompleksit. Yritän tyttäreni olla menettämättä tätä tärkeää aikaa, kaikki, mitä hän ymmärtää, on käytettävissä ja oikein välitetty.

Lyalya 2008: Näytin elokuvani bbc-yritykselle, 7-vuotiaille, ja siinä on kaiken, mitä tytöille ja pojille on saatavilla. Tytär ei kiinnittänyt huomiota CD: n tarinaan, hän ihmetteli, mistä lapset tulevat. Sitten hän oli 9-vuotiaana kiinnostunut erikoistuneista ja jokapäiväisistä tiivisteistä. Selvin, mitä ja mitä ja miten. Ja nyt, klo 11, kun hän huomasi, että hän alkoi kasvattaa rintoja - hän vastasi kaikkiin kysymyksiin yksityiskohtaisesti. Lauseen: ”Phew! siellä on verta siellä? ”- selitti, että tämä on koko organismin päivitys ja nuorentaminen, minkä vuoksi naiset ovat niin kauniita, pitkäkarvaisia, ohuita, minkä vuoksi vauvat syntyvät naisilla eikä miehillä.

GAMMA: Äitini kertoi minulle ajoissa (noin 10 vuotta vanha), ja muutama päivä keskustelun jälkeen kaapissa ilmestyi nippu tyynyjä (en vieläkään uskaltanut avata sitä, koska äitini varoitti, että hyökkäävä CD-levy tapahtuu eri aikoina 11-14-vuotiaille tytöille) ) ja käsitellään hänen ystävänsä kanssa vähän pakettia. Muistan myös historian hyvin: ystäväni äiti kertoi minulle, että kukaan ei ollut varoittanut häntä kerralla, ja kun 11-vuotiaana hän meni kuukautisia, hän pelästyi - hän päätti kuolla. Kuvittele, mitä lapsi selviytyi!

mehiläiset: Tiedätkö, ongelma ratkasi jotenkin itsensä. Pelkäsin tyttäreni tunteita ja väärinkäsityksiä (hän ​​kääntyi 7-vuotiaan), mutta kävi ilmi, että se oli päinvastainen. Lapsi hyväksyi kaiken rauhallisesti, kävi ilmi, että hän tiesi jo lähes kaiken siitä, mitä kerroin hänelle. Vain lapsellinen naivetti määritteli: "Kuinka suoraan sieltä?" tai jotain sellaista. Ja joskus se tuntui minusta, että tytär oli ylpeä siitä, että hän olisi myös "kuin äiti", ja hänellä olisi omat henkilökohtaiset tiivisteet.

sweetti: Tyttärelläni ei ole vielä kriittisiä päiviä. Mutta en esimerkiksi koskaan peittänyt mitä tiivisteitä. Hän kysyi minulta 8, miksi ostin ne? Sanoin epäröimättä: "kuukautisten ajan." Ja hän: "Mikä se on?", Ja vastasin: "Silloin naiset tulevat sieltä." Hän kysyi vain, oliko se tuskallista ja se oli kaikki.

HEKTO: Aiheesta haluaisin suositella uudelleen "365 tarinaa ihmiskehosta"

Annochka: Vanhempien perheessä minulla oli kirja "Tyttö, teini, nainen". Hän seisoi hyllyllä odottamassa. Olisin voinut oppia kaiken siitä, mutta kaikki alkoi yllättäen ja hyvin varhain, samana päivänä kuin serkkuni, muutama vuosi vanhempi. Joten olin melko yllättynyt. Perheessämme ei ole tarvetta järjestää erityistä keskustelua, lapsi näki tiivisteen ja tiivisteiden vaihdon itse (5-6 vuotta) 1 kerran. Samalla ja puhui. Nyt joskus kysytään selkeyttäviä kysymyksiä.

Punapää Belka: Erityisen ujoisille vanhemmille on hyvä vaihtoehto: puhua gynekologisi kanssa, tuoda nainen vastaanotolle, lääkäri pitää keskustelun epäröimättä ja tarpeettomilta tunteilta. Minusta tuntuu, että sinun täytyy ottaa syvään henkeä ja rauhallisesti, välillä aikoina, puhua lasten kanssa kaikesta yksinkertaisimmista ja ymmärrettävimmistä sanoista ilman, että se on kiinni, ilman hämmennystä. Ja selväksi, että tämä on normaalia, tässä tietämyksessä ja prosessissa ei ole mitään salaista ja häpeällistä. Muuten mitä? Koska äiti, aikuinen nainen on hämmentynyt puhua siitä, sitten 10-13-vuotiaana voit helposti tulla naurun kohteeksi typeriltä ikäisiltä, ​​jos tällaiset keskustelut ovat hämmentyneitä. Minusta tuntuu, että tällaisten keskustelujen pitäisi olla normaalia, koska kuukausittain lukuun ottamatta on vielä vakavampi kysymys (heti ensimmäisen jälkeen) - ehkäisyä. on tarpeen kertoa, että nyt voit tulla raskaaksi. Anna tämän tiedon ylittää sen tarve; minusta vaikuttaa virheellisesti vain moraaliin.

LK1: Äitini alkoi puhua, blushing, kääntyi vaalea ja tainnutus kanssani hänen aikansa, kun olin melkein 14. Minä hylkäsin sen: "Äiti, minulla on melkein vuosi, koska kaikki tämä on. Jotain, mitä olet myöhässä." En osaa kuvitella, miten olisin reagoinut kuukautisten alkuun, ellei lasten sairaaloiden kokemukseen, jossa vanhemmat ja nuoremmat tytöt ovat samassa huoneessa.

BUN +: En yritä aloittaa tällaisia ​​keskusteluja ensin, mutta kun tyttäreni esittävät kysymyksen millä tahansa aiheella, yritän kertoa kaiken rehellisesti, ilman mitään tekosyitä. Yritän antaa tietoa ikänsä mukaan ilman, että se kulkee eteenpäin. Seuraavat kysymykset tulevat esiin - vastata niihin. "Näissä asioissa" vanhimmalla 9-vuotiaana kysymys herätti yhtäkkiä. Kerroin hänelle kaiken rehellisesti siitä, mitä kuukausiaikoja hän on vastannut minulle: ”Luulin, että tyttöystävä oli väärässä. Hän sanoo, että ajanjaksot ovat, kun nainen kiroaa paljon muutaman päivän kuukaudessa.”

Psykologi Vitaly Provotorov kommentoi:

On vaikea kuvitella, että nykymaailmassa on mahdollista piilottaa tietoa kriittisistä päivistä ennen heidän ulkonäköään lapselta. Ja sinun täytyy olla valmis siihen, että tyttö voi milloin tahansa kysyä äidiltään, millaisia ​​pieniä asioita siipillä mainostetaan televisiossa, tai millainen kirkas pakkaus on hänen kaapissaan? Vanhempien tehtävänä ei ole kadota ja rakentaa keskustelua lapsen iän mukaan.

5-6-vuotias tyttö tarvitsee lyhyen selityksen ilman yksityiskohtia siitä, mitä jokaiselle aikuiselle naiselle tapahtuu. Mutta vanhemman tytön on jo tiedettävä, miten kuukautisten alkaminen vaikuttaa hänen kehoonsa ja miten käyttäytyy, kun se tapahtuu. Opetuksen optimaalinen ikä on 8-9 vuotta. Keskity tyttären kysymyksiin ja hänen fysiologiseen tilaansa. Jos huomaat, että hänen rinnat ja reidet kasvavat, ilmestyvät häpykarvat ja kainalot, sitten keho valmistautuu jo kuukautisten alkamiseen, joten tytön on oltava psykologisesti valmis hyväksymään nämä tiedot. Siksi ei ole mitään syytä hylätä kaikkia seitsemän-vuotiaan tyttären salaisia ​​tietoja, jos hän ei kysynyt siitä. Mutta sinun ei pidä viivyttää tätä keskustelua 9 vuoden kuluttua, varsinkin jos perheelläsi on tapauksia, joissa on aikaisemmin kuukautisia. Tärkeintä on selittää, että kriittiset päivät ovat luonnollinen fysiologinen prosessi.

Tytöt voivat huolehtia siitä, onko se havaittavissa muille? Miten hoitaa kehoa tänä aikana? Sattuuko se? Ja miten tämä tapahtui ja tapahtui äidille? On tietysti parempi, jos äiti itse kertoo tästä kasvavasta puolesta. Mutta jos tämä on teille hyvin intiimi ja tällainen keskustelu on hyvin hämmentynyt, valmistele lapsille erityistä kirjallisuutta (lisäksi se ei vahingoita millään tavalla) ja jos sinulla on kysymyksiä, anna tyttäresi lukea. Tai pyydä tukea sukulaisilta, jotka voivat yksinkertaisesti ja selkeästi kertoa lapsellesi tästä.

Kuukausittainen tyttö!

Luo tili tai kirjaudu sisään kommentoidaksesi

Jätä kommentti on oltava jäsen.

Luo tili

Kirjaudu tilille. Tämä on helppoa!

Kirjaudu sisään

Oletko jo jäsen? Kirjaudu sisään täällä.

Aktiviteetti

Miten viranomaiset reagoivat uutisiin raskaudesta?

Lane kommentoi Mom2018: n kysymystä kysymyksissä

Siirron jälkeen - tila, terveydentila, purkaus jne.

runata vastasi käyttäjälle Alenka_Pelenka // in Reproductive technologies: AI, IVF, ICSI

aikataulu

yksinäinen susi-susi vastasi yksinäiseen susi-susi-aiheeseen Tietoja kartoista

En edes tiedä miten kysyä

Puzyuha kommentoi käyttäjän Puzyuhan kysymyksiä kysymyksissä

Allergia rotille?

Mama_v_kvadrate kommentoi Integran kysymyksiä kysymykseen

Joulukuussa koemme kaksi raitaa //!

PolaCri vastasi Яна 2013: n aiheeseen Graafit

Ovulaation stimulaatio

SASHKiNaRaDOST vastasi käyttäjälle Irinan aiheeseen ovulaatiossa ja kaikesta siitä

Sisyany-maniakki)

Cymepka kommentoi lesArlesienne❤-kysymystä kysymyksissä

Iltaöljyöljy synnytyksen valmistelemiseksi.

Jasbi lisäsi kysymyksen kysymyksiin

Tietoja rakkaudesta

universe kommentoi kysymystä Lontoo-lontoosta kysymyksissä

 • Kaikki aktiviteetit
 • tärkein
 • kysymykset
 • Kuukausittainen tyttö!

Sivuston materiaalien jäljentäminen on mahdollista vain, kun aktiivinen suora linkki on www.babyplan.ru
© 2004 - 2018, BabyPlan. Kaikki oikeudet pidätetään.

yhteisö

Kauppa

Tärkeää tietoa

Säilytämme evästeet: se auttaa sivustoa toimimaan paremmin. Jos jatkat sivuston käyttöä, oletamme, että se sopii sinulle.

Punainen päivä kalenterissa: ensimmäiset tytöt

Kuukautisten alkaminen on tärkeä tapahtuma tytön elämässä. Ensimmäisten kriittisten päivien alkuun lapsen täytyy olla moraalisesti valmis. Monet nykyaikaiset tytöt, jotka osaavat käyttää Internetiä jo kauan ennen kuukautisten alkua, tietävät, mitä tämä fysiologinen prosessi on. Tämä ei kuitenkaan vapauta äitejä siitä, että heidän pitäisi kertoa tyttärilleen siitä, mitä kuukautiset ovat, kun kuukautiset alkavat tytöissä, miten he virtaavat ja mitä pitäisi pelätä.

Keskustelemme kaikista tärkeistä kysymyksistä: mistä syistä voimme arvata kuukautisten alkua, miten ylläpitää hygieniaa näinä päivinä ja onko tarpeen käydä gynekologissa.

Milloin ensimmäiset kriittiset päivät ovat?

Muutama vuosikymmen sitten tytöt alkoivat saada kuukautisia lähes 18-vuotiaana. Nyt murrosikä tulee aikaisemmin. Ensimmäisten kuukautisten esiintymistä 11–16-vuotiaina pidetään normaalina. Jotkut tytöt ovat kriittisiä päiviä aikaisemmin, ja jotkut myöhemmin.

Se riippuu useista tekijöistä:

 • lapsuudessa kuljetetut sairaudet;
 • perintötekijöitä;
 • teho;
 • elinolosuhteet;
 • fyysinen kehitys.

Lisäksi jos isoäiti ja äiti aloittivat aikansa aikaisin, niin lapsi todennäköisesti tekee saman. Jos tyttö ohittaa ikäisensä fyysisen kehityksen, hänen aikansa tulee aikaisemmin. Päinvastoin, jos vauva kasvaa heikkona ja usein sairas, hän todennäköisesti jää pois murrosiässä. Menstruatiot tulevat myöhemmin huonoon ravitsemukseen, vitamiinien ja ravintoaineiden puuttumiseen, jotka ovat tarpeen nuoren kehon kasvun ja kehityksen kannalta.

Joissakin tapauksissa tyttöjen ensimmäiset kuukautiset alkavat 8-9 vuotta. Varhainen seksuaalinen kehitys voi johtua hormonaalista häiriötä, suurta fyysistä rasitusta. Jos kuukautiset eivät käynnisty 17-vuotiaana, on syytä käydä gynekologissa. Syy seksuaalisen kehityksen viivästymiseen voi olla munasarjojen riittämätön toiminta, emotionaalinen stressi, hermoston ylikuormitukset, hormonaaliset aineenvaihduntaongelmat, aivolisäkkeestä johtuvat häiriöt, uuvuttavat urheilukoulutukset, epäsuotuisat ympäristöolosuhteet, ruokavalio.

Ensimmäisiä kuukausia edeltävät merkit

Jokainen äiti, joka seuraa tyttärensä tilaa ja terveyttä, saattaa huomata merkkejä, jotka edeltävät ensimmäisen kuukautisten alkamista. Tästä hetkestä lähtien on tarpeen aloittaa lapsen valmistautuminen uuteen elämään. Noin pari vuotta ennen kuukautisten alkua tytön hahmo muuttuu (hänen rintansa kasvaa, lonkat laajenevat). Käsivarsien alla ja häpykarvat alkavat kasvaa. Lisäksi tyttöjen kuukautisia edeltää akne kasvoilla, takaisin.

Muutama kuukausi ennen ensimmäisiä kriittisiä päiviä tytöt huomaavat epätyypillisten päästöjen jälkiä alusvaatteissaan. Ne voivat olla läpinäkyviä, kellertäviä tai valkoisia ilman epämiellyttävää hajua. Kaikki tämä on normi eikä osoita mitään tautia. Jos tällaisissa oireissa esiintyy kutinaa intiimissä paikassa, outoa hajua, joka on luontainen purkautumiseen, sinun pitäisi käydä asiantuntijalla.

Muutama päivä ennen kuukautisten alkamista tytöllä voi olla merkkejä esiasteesta johtuvasta oireyhtymästä (PMS), joka esiintyy aikuisilla naisilla:

 • säännölliset mielialan vaihtelut, repiminen;
 • apaattinen tai aggressiivinen tila;
 • ei aiheuta päänsärkyä;
 • vatsaavan luonteen kiput, jotka ovat paikallisia vatsaontelossa.

Miten ensimmäiset kuukautiset ja miten valmistella lapsi?

Tyttöjen kuukautisten ensimmäiset merkit - verinen vastuuvapaus. Ne voivat olla kohtalaisia ​​tai hyvin niukkoja. Ensimmäisten kuukautisten aikana kehosta tulee ulos noin 50-150 ml verta (tytön yksilöllisistä ominaisuuksista riippuen, perinnölliset tekijät). Ensimmäisenä päivänä menetetään pieni määrä kuukautiskiertoa. Suurin purkautuminen havaittiin toisena päivänä. Sitten niiden tilavuus pienenee vähitellen. Kuukautisten kesto voi vaihdella 3-7 päivässä.

Ensimmäistä kertaa tytön kuukaudessa voi olla heikkous, epämukavuus vatsan alaosassa. Seuraavien kuukautisten aikana ne voidaan myös havaita. Nämä oireet ilmenevät useimmilla aikuisilla naisilla, joten älä huoli tästä.

Kuukausittainen haju. Se selittyy sillä, että kuukautisten aikana vulvan limakalvot toimivat aktiivisesti ja tuottavat salaisuuksia.

Ensimmäisen verenvuodon, heikkouden vetovoiman kipu voi pelätä lapsen. Äidin tehtävänä on selittää tytölle, että kuukautiset ovat normaali fysiologinen prosessi, joka tapahtuu jokaisen tytön ja aikuisen naisen kehossa. Keskustelun pitäisi olla ystävällinen, ei opetava.

Äidin pitäisi kertoa tyttärelleen:

 1. Tietoja kuukautiskierrosta. Kriittiset päivät tapahtuvat joka kuukausi. On ehdottoman tärkeää sanoa, kuinka kauan tyttöjen kuukausijakso on. On myös huomattava, että kuukautiskierron keskimääräinen kesto on 28 päivää, mutta kahden ensimmäisen vuoden aikana se voi vaihdella.
 2. On tarpeen noudattaa hygieniasääntöjä. Veri on erittäin edullinen väliaine mikro-organismien kasvulle ja lisääntymiselle. Ne voivat johtaa vakavan tulehduksellisten sairauksien kehittymiseen uritusjärjestelmässä.
 3. Tietoja seksuaalisten suhteiden riskeistä. Kun kuukautiset alkavat, jokainen tyttö astuu synnytyskauteen, ja läheiset suhteet vastakkaiseen sukupuoleen voivat johtaa raskauteen, joka tässä iässä on erittäin epätoivottavaa. Synnytys voi vahingoittaa sekä nuorta äitiä että hänen lastaan. Siksi tytön tulisi olla tietoinen siitä, mikä voi olla hämärä, suojaamaton sukupuoli.

Kuukautiskierron ominaisuudet

Nuorilla tytöillä kuukautiskierto (ajanjakso edellisen kuukautiskierron ensimmäisestä päivästä seuraavan kuukautiskierron ensimmäiseen päivään) on 21–35 päivää. Kahden ensimmäisen vuoden aikana kaikki eivät kuitenkaan ole säännöllisiä. Joillekin hän jatkuvasti vaihtelee. Esimerkiksi yksi kuukautiskierto voi olla 25 päivää ja seuraava - 32 päivää. Tämä on normaalia. Se ei tarkoita, että tytöllä on jonkinlainen patologia. Jos on epäilyksiä, voit käydä lääkärillä. Asiantuntija sanoo varmasti, onko se normaalia vai ei.

On syytä huomata, että kuukausittaiset jaksot voivat olla puolitoista kuukautta - kuusi kuukautta. Älä huolehdi, jos kuukausittaista ei tapahdu oikeaan aikaan. Nuoressa iässä kuukautiskierto ei ole vielä täysin muodostunut. Siksi joillakin tytöillä on pitkät taukot. Jos kuukautisia ei tapahdu muutaman kuukauden kuluttua, sinun täytyy pyytää apua lääkäriltä. Pitkä tauko ensimmäisen ja toisen kuukauden välillä tytöille voi merkitä nuoren elimen vakavaa toimintahäiriötä.

Ensimmäisten kuukautisten alkamisen jälkeen hänen tyttärensä pitäisi opettaa pitämään kalenteri, jossa hän voisi juhlia, kun hänen aikansa alkoivat ja päättyivät. Nämä tiedot eivät välttämättä ole hyödyllisiä ensimmäisten 1-2 vuoden aikana kriittisten päivien alusta lähtien, koska kuukautiskierto ei tällä hetkellä ole vielä täysin luotu. Mutta sitten kalenteri on hyödyllinen asiantuntijan kanssa neuvotellen, jos sykli säilyy epäsäännöllisenä. Liian lyhyet tai pitkät jaksot, jaksojen välinen pieni tai suuri kuilu voi olla merkki taudista.

Hygienia ja ruokavalio kuukautisten aikana

Hygienia on tärkeä asia äidille, joka kertoo tyttärilleen kuukautisten aikana. Kriittisinä päivinä kaikki tytöt ja aikuiset naiset käyttävät tyynyjä, tamponeja. Tytöille suosituimmat tyynyt. Tamponit häiritsevät veren luonnollista ulosvirtausta. Tiivisteet ovat paljon helpompia käyttää. On parasta, että tytöt ostavat nämä tuotteet intiimihygieniaan puuvillakerroksella. Tiivisteet, joissa on verkko- pinnoite ("muovi"), ovat vähemmän hygieenisiä ja aiheuttavat hikoilua, herkän ihon ärsytystä.

Tiivisteet kuukautisten aikana tulee vaihtaa 2-3 tunnin välein. Mitä kauemmin tyyny on kiinnitetty alusvaatteisiin, sitä vähemmän hyötyä siitä tulee (bakteerien määrä kasvaa nopeasti eksponentiaalisesti). Jos et korvaa tiivistettä 6 tuntia tai enemmän, runko vahingoittuu vakavasti. Tarttuva myrkyllinen sokki voi kehittyä - tila, joka syntyy mikro-organismien ja niiden toksiinien vaikutuksesta (kehon lämpötilan nousu, verenpaineen lasku, sekaannus havaitaan, kooma on mahdollista).

Mitä sinun tarvitsee tietää tyynyjen käytöstä tyttöjen kuukautisten aikana:

 • pese kädet ennen tiivisteen vaihtamista (patogeeniset mikro-organismit voivat saada likaisista käsistä puhtaan tiivisteen);
 • Älä käytä tiivisteitä, joiden säilyvyysaika on päättynyt (sitä vähemmän aikaa on kulunut siitä, kun tuote on valmistettu intiimihygieniaan, sitä korkeampi on turvallisuustaso);
 • älä käytä aromaattisia hajusteita (kemialliset komponentit aiheuttavat usein allergioita, ihon ärsytystä);
 • älä säästää tyynyjen hankinnassa (usein huokeita huokeita tuotteita, joita myydään alhaisilla hinnoilla, valmistetaan huonolaatuisista raaka-aineista, jotka ovat vaarassa tytön terveydelle);
 • Tiivisteitä ei ole suositeltavaa säilyttää kylpyhuoneessa (suuri määrä kosteutta on ihanteellinen ympäristö mikrobien aktiiviselle lisääntymiselle, joka voi tunkeutua intiimihygienian keinoihin).

Erityistä huomiota on kiinnitettävä alusvaatteisiin. Tyttöjen tulisi käyttää säännöllisiä pikkuhousuja, jotka on valmistettu luonnonkangasta. Hihnat ovat kauniita ja seksikäs alusvaatteita, joista monet teini-ikäiset tytöt haaveilevat, mutta sen käyttäminen on täysin hygieenistä. Kapeaa nauhaketjua voidaan kutsua eräänlaiseksi sillaksi mikro-organismien liikkumiselle peräaukon ja emättimen välillä. Suolen mikrofloora ei saisi mennä urogenitaalijärjestelmään, koska se voi aiheuttaa tulehdussairauksien kehittymistä.

Tyttöjen kuukautisten alkaminen ei ole syy kylpyyn usein. Sopivin vaihtoehto on päivittäinen suihku. On myös tarpeen pestä päivän aikana vähintään 2-3 kertaa. Saippua ei ole toivottavaa. Gynegologit suosittelevat erityisten keinojen käyttöä intiimihygieniaan (geelit, hiukset jne.), Jotka sisältävät maitohappoa. Tämä komponentti ei vaikuta haitallisesti mikroflooraan, toisin kuin tavallinen saippua.

On suositeltavaa välttää fyysistä rasitusta ensimmäisen ja seuraavan kuukautiskierron aikana. Urheilu on lykättävä. Sallittu suorittamaan kevyitä fyysisiä harjoituksia harjoittaa kuntoharjoittelua. Lisäksi tytöt tarvitsevat psykologista lepoa.

Toinen tärkeä seikka, joka kannattaa kiinnittää huomiota kuukautisten aikana, on ruokavalio. Sana "ruokavalio" ei tarkoita kulutetun elintarvikkeen määrän vähentämistä, vaan ruokavalion tarkistamista ja mausteisten ruokien poistamista siitä. Tästä syystä vatsan sisäelimiin on tullut veren kiire. Tämä voi johtaa lisääntyneeseen kohdun verenvuotoon. Alkoholijuomat ovat myös vasta-aiheisia.

Pitääkö minun käydä gynekologissa?

Ensimmäisen kuukautiskierron alusta alkaen ei ole tarpeen käydä säännöllisesti gynekologissa, jos siihen ei ole selvää syytä: outoja päästöjä, joilla on epämiellyttävää hajua, kutinaa ja kuukautiskierron häiriöitä. Yleensä gynekologin ensimmäinen tutkimus on 15–16-vuotias.

Lääkärin on varmistettava, että tyttö kehittyy kunnolla ja ettei hänellä ole terveysongelmia. Jos tyttö on alkanut seksuaalista elämää, lääkärin käynti tulee olla säännöllistä - kerran vuodessa.

On syytä viitata gynekologiin tapauksissa, joissa tyttöjen jaksoja rikotaan:

 • kriittiset päivät kestävät 1–2 päivää tai yli 7 päivää (liian lyhyet kuukautiset viittaavat sukupuolihormonien riittämättömään tuotantoon, munasarjojen toimintahäiriöön ja liian pitkään heikoon kohdun supistumiskykyyn, merkittävästi merkittävä munasarjojen munasarjojen toiminta);
 • liian runsas verenvuoto, joka vaatii tyynyjen tai tamponien usein vaihtamista;
 • ensimmäisen kuukautisten jälkeen kuukautiset keskeytyvät pitkään (tauko yli 6 kuukautta);
 • kuukautiskierron normalisoinnin jälkeen aloitettiin väärinkäytökset (sykli on alle 21 päivää tai yli 35 päivää);
 • verisen purkauksen aikana on nähtävissä hyvin suuria verihyytymiä (yhtä suuri kuin rypäleen).

Ota heti yhteys lääkäriin tai soita ambulanssiin, kun verenvuotoon liittyy hyvin voimakas vatsakipu, huimaus, vaikea heikkous, huono, kuume, pahoinvointi, oksentelu ja suoliston häiriöt.

Yhteenvetona on syytä huomata, että ensimmäiset kuukautiset voivat aiheuttaa pelkoa ja paniikkia tytössä. Tämän estämiseksi äitien tulisi omistaa jonkin aikaa tyttärilleen ja puhua fysiologisesta prosessista, joka alkaa pian tapahtumaan säännöllisesti nuoressa elämässä, ja selittää, miksi tytöt alkavat aikaansa tässä iässä.

Sinun täytyy myös olla kiinnostunut siitä, tulevatko kuukausittaiset jaksot säännöllisesti, ei viivästyksiä tai vakavia kipuja. Joskus tytöt ovat hämmentyneitä kertomaan vanhemmilleen siitä. Jos havaitset poikkeavuuksia, sinun täytyy käydä lääkärissä.

Tyttöjen ensimmäiset jaksot - kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

Kuukausittain ennemmin tai myöhemmin tulee jokaisen tytön elämään. Menarche, koska ensimmäinen kuukautiset kutsutaan lääketieteen kieleksi, on suuri rooli teini-ikäisen kehityksessä. Menstruation alkuun tyttö on valmisteltava. Jos aiemmin kuukausittaisista tytöistä on oppinut ystäviltä tai vanhemmilta sisarilta, niin tänään Internetissä on paljon tietoa tästä aiheesta. Ei ole yllättävää, että tytöt tietävät lähes kaiken kuukautisten ajan ennen menarheja: kuinka kauan ensimmäiset kuukautiset kestävät ja milloin ikärajat alkavat tytöistä. Jopa edistykselliset tietolähteet eivät kuitenkaan anna vastauksia kaikkiin kysymyksiin. Siksi kuukautiset ovat erinomainen tilaisuus puhua äidin kanssa paitsi itse fysiologisesta prosessista, myös siitä, mitä naisen pitäisi olla ja mikä rooli menstruoituu elämässään.

Kun he alkavat

Useimmiten ensimmäiset kuukautiset tapahtuvat 13 vuodessa, mutta tämä on ehdollinen käsite. Monille tytöille ne alkavat klo 10 tai 15 ja joskus myöhemmin. Se riippuu monista tekijöistä, kuten:

 • perintötekijöitä;
 • elinolosuhteet ja ruoka;
 • sairaudet;
 • kehityksen piirteet.

Yleensä eteläiset maat, mustalaiset ja monet muut aloittavat ensimmäiset jaksonsa 11 vuotta tai jopa aikaisemmin. Useimmiten nämä tytöt näyttävät olevan ikääntyneempiä kuin ikäisensä, ja 15–16-vuotiaiksi he näyttävät jopa muodostuneista naisista. Tämä ei liity pelkästään alitajuntaan perustuvaan psykologiseen asenteeseen, kun mustalaisen perheiden kuukautisten alkua pidetään aikuiselämän alussa ja pian tytär on naimisissa, mutta myös kehitysominaisuuksilla. Siksi niille, joilla on sukulaisia ​​eteläisen veren sukulaisia, kuukautiset voivat ensimmäistä kertaa tulla 12 vuotta ja aikaisemmin.

Päinvastoin, pohjoisissa kansakunnissa, naisilla Euroopan kaupungeissa, kuukautiset tapahtuvat 13 vuoden kuluttua - noin 14 tai 15 ja joskus myöhemmin. Ja nämä ominaisuudet on myös otettava huomioon. Jos isoäiti tai äiti aloitti aikansa varhain, tyttö olisi todennäköisesti aikaisemmin ja päinvastoin. Mutta ei vain genetiikalla on tärkeä rooli kuukautisten alkamisessa.

Poikkeamat normistosta

Tytöt alkavat ensimmäistä kertaa, kun elimistössä on tarpeeksi tarvittavia hormoneja. Ne muodostavat munasolun, joka lähtee munasarjasta, ja sen jälkeen, kun rintakehän vaihe on päättynyt, tapahtuu kuukautiset. Yleensä tytöt, joiden kuukausittaista alkua on pian, voidaan nähdä korkeudessa, rakentaa, ulkonäköä teini-ikäisestä akneesta. Monet heistä turpoavat rintaansa, alkavat mielialan vaihteluihin, rikkovat äänen ja muut muutokset.

Lääketieteessä on tapauksia, joissa tyttöjen ensimmäinen kuukautiset alkoivat 8 tai 9-vuotiaana. Useimmiten tämä tapahtuu hormonaalisten häiriöiden tai voimakkaan fyysisen rasituksen vuoksi. Ahdistus ei kuitenkaan saa aiheuttaa varhaisia ​​kuukautisia ja myöhään. Jos ensimmäiset jaksot eivät tulleet 17 vuoteen, sinun on otettava yhteys lääkäriin. Useimmiten tämä tapahtuu, kun hormonaaliset häiriöt, emotionaalinen stressi, aivolisäkkeen häiriöt, ruokavalio ja liian voimakas urheilu.

Merkkejä kuukautiskierroksista tytöissä

Mutta tämä ei ole tarkka merkki. Useimmiten ulkonäkö muuttuu hieman ja tytöissä esiintyy seuraavia merkkejä ensimmäisistä kuukautiskiertoajoista:

 • kasvua;
 • reidet laajenevat ja muoto on pyöristetty, ja se muistuttaa naisten ääriviivoja;
 • hiukset sukupuolielimissä ja kainaloissa;
 • lisääntyminen sukupuolielimissä ja niiden tummeneminen.

Kuukautisten alkuajankohdasta lähtien samanaikainen kehon täydellisen hormonaalisen säätelyn kanssa, muutama päivä tai viikko ennen ensimmäistä verenvuotoa esiintyy ihottumaa kasvoilla, rintakehän ja selän pimples, hiukset muuttuvat rasvaisiksi ja hilseestä. Tämä vastaa usein hikoilua, väsymystä. Hyvin usein tyttö ei halua tehdä mitään, väsymys, apatia, heikkous tai päinvastoin aggressiivinen käyttäytyminen. Mutta useimmiten mieliala muuttuu useita kertoja päivässä, ja muistuttaa PMS: n oireita aikuisilla naisilla: mieliala muuttuu, päänsärky, pahoinvointi ja oksentelu. Tyttö syö enemmän kuin tavallisesti tai ei halua katsoa ruokaa ollenkaan.

Jos tällaiset muutokset käyttäytymisessä ovat kestäviä, kuukautiset tulevat muutaman kuukauden kuluttua. Useita päiviä ennen heitä rintakehä voi saada hyvin kipeä ja jäykkä, akne ilmestyy, mieliala voi muuttua dramaattisesti, vatsa sattuu, aivan kuten ennen kuukautisia aikuisessa naisessa. Monet alkavat kärsiä allergisista ilmenemismuodoista. Mutta jotkut tytöt juuri ennen ensimmäistä kuukautiskiertoa eivät näy näitä ja muita oireita, ja vain kevyt tiputus viittaa siihen, että kuukautiset alkavat.

Mitkä ovat ensimmäiset kuukausittain

Tyttöjen ensimmäiset jaksot eivät pääsääntöisesti ole suuria. Yleensä ne näkyvät vaaleanruskeana tai punaisena laimennettuna pienellä määrällä verta. Tytön ensimmäiset jaksot eivät koostu ainoastaan ​​verestä, vaan myös kohdun limakalvon kerroksesta. Niiden väri voi vaihdella vaaleanpunaisesta ruskeaan. Yleensä ensimmäisen kuukautiskierron aikana tyttö menettää verensä, mutta on olemassa henkilöitä, joiden aikoja on runsaasti alusta alkaen.

Miten kuukautiskierto muodostuu

Koko syklin muodostumisen aika on 2 vuotta. Ensimmäiset jaksot voivat olla epäsäännöllisiä, puuttuu useita kuukausia, olla runsaita tai niukkoja. Yleensä ensimmäisten jaksojen kesto on 28–36 päivää. Mutta joskus jaksot voivat pysähtyä vähintään kolme kuukautta ja tulevat taas.

Joskus päivien määrä vaihtelee. Esimerkiksi ensimmäinen on 23 päivää, toinen 32, kolmas on 29. Tämä on tavallisesti naisten ahdistuksen pääasiallinen syy, kun on vaikea ennustaa, milloin seuraava kuukautiset tapahtuvat. Että hän ei pitänyt tyttöä yllätyksenä, sinun täytyy pitää erityinen kalenteri. Tämä auttaa ennustamaan seuraavia kuukautisia. Kosmeettisessa pussissa voit laittaa tiivisteen vain siinä tapauksessa, että sinulla on aikaa vakuuttaa.

Tällainen kalenteri auttaa laskemaan syklin, joka kahden vuoden tai aikaisemmin tulee säännölliseksi. Mutta jos hän ei ole vakiintunut 3-5 vuoteen, sinun täytyy nähdä gynekologi tai endokrinologi. Se voi olla lievä hormonaalinen häiriö.

Miten valita hygieniatuotteet

Nykyaikaisissa myymälöissä on monia hygieniatuotteita, kuten tyynyjä ja tamponeja. Jos valitset tyynyt, sinun täytyy oppia erottamaan niiden imukyky ja älä unohda vaihtaa 4 tunnin kuluttua.

Kuukautisten tiivisteet on suunniteltu keskipitkälle tai runsaalle purkaukselle. Ne eroavat pisaroissa - mitä enemmän niistä, sitä enemmän imukyky. On parasta ottaa vastaan ​​jopa kaikkein runsain purkauslevy siivillä ja pintaverkolla. Ne eivät jätä epämiellyttäviä tunteita ja voivat jopa imeä verihyytymiä.

Vuodepaikkoja varten sopivat pitkät takana olevat sukkahousut, koska ne on suunniteltu makuulle. No, viimeisinä päivinä, jolloin purkautuminen on vähäistä, voit käyttää ohuita enintään 3 tippaa, jotka on suunniteltu heikkoon purkautumiseen. Koska kuukautiskierto on juuri perustettu, tiiviste on aina käytettävä kanssasi.

Siksi on erittäin tärkeää valita oikea hygieniatuote äitisi kanssa. Vaikka ensimmäisten kuukautisten aikana gynekologit suosittelevat ei tiivisteitä, vaan tamponeja.

Aikaisempien kuukautisten tärkeimmät syyt

Gynegologit pitävät varhaisvaiheita, jos he aloittavat tytön ennen 11-vuotiaita. Lääketieteessä on tapauksia, joissa kuukautisia esiintyy 8-vuotiailla tytöillä.

Huoli tästä ei ole sen arvoista. Varhainen murrosikä ei aina liity kehityshäiriöihin. Jos äiti ja isoäidin kuukautiset alkoivat ennen 11-vuotiaita, heidän jälkeläisillään on todennäköisesti sama asia. Useimmiten varhaiset kuukautiset esiintyvät korkealuokkaisten tyttöjen kohdalla, jotka osallistuvat voimakkaasti urheiluun, tanssiin tai ovat kokeneet jonkinlaista psykologista traumaa. Kehityksessä, lisääntymisjärjestelmän elinten sairaudessa on kuitenkin poikkeamia, kun ensimmäiset kuukautiset alkavat liian aikaisin. Tämä tapahtuu yleensä diabeetikoilla, aivokasvaimilla, kuten aivolisäkkeessä ja hypotalamuksessa on hormonien muodostumista, jotka ovat vastuussa kuukautisten muodostumisesta.

Lisäksi provosoiva tekijä varhaisen kuukautisten alkamiselle voi olla katsomassa eroottisia ja pornografisia lähetyksiä televisiossa, joka voi herättää seksuaaliset vaistot aikaisin, mutta tämä tapahtuu vain, jos tytöllä on taipumus kypsyä aikaisin. Tämä voi vaarantaa alitajunnan ja herätä luonnollisen seksuaalisuuden, joka voi aiheuttaa kuukautisia aikaisemmin kuin pitäisi. Onko normaalia, jos kuukautiset tulevat 13 vuoden kuluttua?

Kun aikoja voi tulla myöhemmin

Myöhäinen kuukausittainen gynekologi kutsuu yli 16-vuotiaita miehiä. Tätä pidetään poikkeaman normista. Myöhässä kypsymisessä voi puhua ja huono rintojen kehittyminen.

Menstruatiot saattavat alkaa hormonaalisten häiriöiden, hermostokokemusten ja myös lapsen punapää, tuhkarokko tai scarlet-kuume. Joskus myöhäisten kuukautisten syyt liittyvät ruokavalioon, ohuuteen. Rasvakudoksen puuttuminen kehossa estää estrogeenin tuotannon, koska kuukautiset alkavat myöhemmin.

Kun on syytä huoleen

Jokaisen tytön ensimmäisellä kuukautiskierroksella on omat ominaisuutensa. On kuitenkin tapauksia, joissa on tarpeen kuulla lääkäriä. Näihin kuuluvat seuraavat rikkomukset:

 • jos kuukautiset näkyivät hyvin varhain (ennen 11 vuotta) tai myöhemmin 16;
 • verellä on kirkkaan punainen tai kellertävä sävy ja paljon sitä. Tämä voi tarkoittaa hormonaalisia häiriöitä tai sukuelinten patologioita;
 • jos ensimmäisten kuukautisten jälkeen on kulunut yli 3 kuukautta ja toistuvat jaksot eivät näy. Tämä voi tapahtua sekä ylikuormitusten vuoksi, esimerkiksi tanssia tai urheilua tehtäessä, että kehon eri häiriöiden vuoksi;
 • kuukausittain tulevat epäsäännöllisesti, vaikka puolitoista vuotta on kulunut ensimmäisen verenvuodon jälkeen. Sitten ne näkyvät 15 päivän kuluttua, sitten he eivät tule 40: n jälkeen. Tämä voi johtua sairaudesta, loukkaantumisesta tai painon menettämisestä liikaa;
 • vakavien vatsakipujen aikana;
 • kuukautisten kesto on 1 tai 2 päivää tai yli 8 päivää. Tämä voi merkitä munasarjojen ja kohdun toimintahäiriöitä;
 • purkaa ruskea tai harmaa.

Miten valmistautua tyttö ensimmäisiin kuukautisiin

Kaikkein tärkeintä on, että asiantuntija on gynekologi, sillä hän pystyy vastaamaan kysymyksiin, joita tyttö kysyy häneltä. Lääkäri kertoo hänelle kuukautiskierron ominaisuuksista, valmistautuu ensimmäisiin kuukautisiin.

Mutta äideille annettiin merkittävä rooli. Tyttö voi oppia paljon mielenkiintoista tietoa ja puhua ystävällisesti äitinsä, isoäitinsä tai vanhemman sisarensa kanssa. Keskustelu voi koskea vain ensimmäistä kuukautiskierrosta, mutta myös seksuaalisuutta, varhaisen intiimien suhteiden vaaroja sekä raskautta ja sitä, miten suojella itseäsi asianmukaisesti.

On erittäin tärkeää, että tyttö saa paljon tarpeellista ja hyödyllistä tietoa, joka on hänelle hyödyllinen jopa aikuisuudessa, koska mikään ei ole tärkeämpää kuin hänen läheiset. Keskustelun pitäisi olla hyväntahtoinen, jotta tyttö ymmärsi kaiken oikein ja luotti läheisiin ihmisiin. Loppujen lopuksi tämä on paras ennaltaehkäisevä toimenpide erilaisille ongelmille, jotka ilmenevät nuoruuden aikana ensimmäisen kuukautisten jälkeen.