Mikä on metrorragia: diagnoosin ja hoidon menetelmät


Tällaisten verenvuotojen sattuessa sinun on kuitenkin välittömästi suoritettava lääkärintarkastus. Metrorragia voi aiheuttaa minkä tahansa infektion, joka on tunkeutunut kohtuun, mutta usein endometriumin (kohdun sisäkerroksen) kasvu muuttuu aiheuttajaksi.

Kohdunkaulan eroosion aikana esiintyy kohdunkaulan aiheuttamaa kohdun verenvuotoa, joka on monimutkainen endometriitin, sarkooman, adenomyoosin, syövän muoto.

oireiden

Tämä tauti on vaikeaa. Metrorragian oireet sekoittuvat usein tavalliseen kuukautiskierron aikana esiintyvään epämukavuuteen, mutta silti on mahdollista erottaa metrorragia. Hänellä on:

 • Asyklinen - normaalin kohdun verenvuodon keskeytys.
 • Runsas tai päinvastoin pieni veren menetys. Ne voivat myös olla epätasaisia, eli ensimmäisenä päivänä verenvuoto on merkittävä, seuraavana päivänä - pieni.

Lisäksi tautiin liittyy oireita muista tulehdusprosesseista, jotka aiheuttivat kohdun verenvuotoa:

 1. Päänsärky.
 2. Heikkous.
 3. Pahoinvointi.
 4. Lisääntynyt väsymys.
 5. Suuri veren menetys (väri tummanpunainen).
 6. Sydämentykytys.
 7. Lämpötilan nousu.
 8. Vaikea vatsakipu.

Sairauden syyt

Metrorragia voi esiintyä tytöillä ja naisilla. Taudin lähde on aina vaurioittaa kohdun sisäistä kerrosta. Metrorragyin pääasialliset syyt ovat seuraavat:

 • haavauma;
 • kohdunkaulan eroosio;
 • stressi, masennus;
 • kohdun fibroidit;
 • fyysinen ylirajoitus;
 • henkinen väsymys;
 • kasvaimen kohdun ja munasarjojen kohdalla (kohdun myoma-solmu);
 • hormonaaliset häiriöt;
 • pitkäaikainen oleskelu negatiivisessa ympäristössä (esimerkiksi lisääntynyt vaara työssä).

Vatsassa voi olla lievää kipua.

Häiriötön metrorragia

Tätä termiä kutsutaan neuroendokriiniksi, joka vaikuttaa sukupuolihormonien työhön. Kun tällainen rikkominen muuttaa kuukautisten luonnetta, joka lopulta aiheuttaa asyklisiä verenvuotoja. On olemassa kahdenlaisia ​​dysfunktionaalisia metrorragia: ovulaatiota ja anovulatorista.

 1. Ovulaatio - tällä ilmiöllä tapahtuu ovulaatiota, mutta huomattavia poikkeamia. Ne ilmenevät kuukautiskierron epäsäännöllisinä aikoina. Jos ovulaatio on epätäydellinen, naisella ei voi olla lasta.
 2. Anovulatoiva on yleisin sairauden muoto. Ovulaatiota ei tapahdu, mutta kuukautiset, joissa on yksi vaihe, etenevät normaalisti. Tämän taudin syyt ovat seuraavat:
 • Oulujen kuolema, joka johtuu follikkelin atresiasta (alikehitys).
 • Munan kuolema follikkelin kypsymisen ja kypsän munan kyvyttömyyden vuoksi. Tässä tapauksessa follikkeli pysyy yksin (pysyvyys).

Molemmat ilmiöt aiheuttavat runsaan verenvuodon ja kohdun sisäisen kerroksen (endometriumin) kasvun. Sellaiset hormonaaliset häiriöt johtuvat ylityöstä, vitamiinipuutoksesta, kroonisista sairaudista, virtsatietojärjestelmästä, akuuteista infektioista ja hermosairaudista.

Premenopausaalinen metrorragia

Premenopause on alempi estrogeeni, joka johtuu munasarjojen alhaisesta aktiivisuudesta. Prosessi on tyypillinen 40–50-vuotiaille naisille, mutta se voi koskea myös aiempia vuosia. Premenopause on täysin normaali prosessi naisten kehossa, se päättyy munasarjojen lopettamisen jälkeen.

Premenopausaalinen metrorragia viittaa siihen, että kohdun polyypit ovat muodostuneet. Nämä hyvänlaatuiset kasvaimet aiheuttavat usein keskenmenon, ennenaikaisen syntymisen.

Polyyppien vuoksi hedelmöittynyt muna ei voi korjata kohtuun. Tällaisissa jaksoissa kuukautiskierto on joko kokonaan poissa tai kestää yli 7 päivää ja runsaasti. Ennaltaehkäisyssä nämä ilmiöt voivat merkitä patologioita kohdussa ja muissa lisääntymisjärjestelmän tulehduksissa.

Kohdun verenvuoto vaihdevuosien aikana

Metropragia vaihdevuosien aikana johtuu hormonihäiriöistä tai syövän esiintymisestä kehossa. Provokatiivinen tekijä voi olla erilaisia ​​kasvaimia tai muodostumia lantion alueella.

Verenvuodatusta vaihdevuosien yhteydessä seuraa jyrkkä, äkillinen kipu vatsaan. Tällaisen merkin esiintyminen merkitsee vakavaa häiriötä kehossa, joten naisen on välittömästi kuultava lääkäriä.

Samalla ajanjaksolla naisilla on usein koko joukko erilaisia ​​sairauksia. Munasarjojen kasvaimet eivät ole harvinaisia ​​50-vuotiailla naisilla. Jos munasarjakysta löytyy vaihdevuosien aikana, lääkäri määrää leikkauksen. Ainoa tapa poistaa kasvain.

Kaikki kysta vaihdetaan vaihdevuosien aikana kirurgisesti. Tämä on tarpeen syövän kehittymisen riskin estämiseksi.

Postmenopausaalinen metrorragia

Erityistä huomiota tarvitaan taudin kehittymiseen postmenopausaalisessa jaksossa. Tämä on aika, jolloin hormonaalinen toiminta on lähes hävinnyt, eikä kuukautisia enää esiinny. Jos postmenopausaalista verenvuotoa esiintyy, se tarkoittaa, että elimistössä on vakavia sairauksia, mukaan lukien syöpä. Postmenopausaalisen metrorragian syyt ovat seuraavat:

 • polyypit;
 • kohdun fibroidit;
 • adenomyoosista;
 • onkologiset prosessit;
 • keskenmeno, abortti;
 • diabetes;
 • sydän- ja verisuonitaudit.

Hoito ja ehkäisy

Metrorragian standardihoito on kattava. Ensinnäkin lääkäri tekee kaiken mahdollisen verenvuodon lopettamiseksi.

Jos potilas kääntyi ajoissa, vielä sairauden varhaisessa vaiheessa, lääkäri määrää yleisen vahvistavan hoidon, mukaan lukien anemian poistamisen, veren hyytymisen palauttamisen, kohdun supistumisprosessin. Kuitenkin ei aina ole mahdollista määrätä hoitoa ajoissa, koska metrorragia ei ole niin helppo diagnosoida välittömästi.

Taudin diagnosointi

Taudin läsnäolon määrittämiseksi on välttämätöntä keskittyä paitsi oireisiin. Jos löydät verisen purkauksen emättimestä, joka tällä hetkellä ei pitäisi olla, ota välittömästi yhteys lääkäriin. Jo sairaalassa tehdään lisätoimia:

 1. Hemoglobiinin ja verihiutaleiden tason määrittäminen veressä.
 2. Endometriumin paksuuden mittaaminen ja kohdun koon tutkiminen.

NMC: n havaitseminen metrorraagian tyypin mukaan (kuukautiskierron häiriöt) esiintyy jopa historian aikana. Tässä tapauksessa potilaalla on seuraavat ominaisuudet:

 • kuukautisten kesto alle 3 tai yli 7 päivää;
 • vähäiset tai runsaat jaksot, joita ei ilmene kuukautiskierrossa;
 • jyrkkä vatsakipu.

NMC lisääntymisjaksolla (20 - 35 vuotta) on yleinen ja normaali ilmiö. Kuitenkin, jos poikkeavuuksia aiheuttavat metrorragia, sairaus voi aiheuttaa naisen kyvyn pienentyä.

hoito

Metrorragian hoito alkaa verenvuotoa aiheuttaneen taudin poistamisesta. Jos kohdun patologia löytyy, potilaalle määrätään kohdun kuretti.

Jos munasarjojen toimintahäiriö havaitaan, lisämunuaiset ja aivokuoret säädetään. Sitten - ruoka, nainen muodostaa erityisen ruokavalion, joka täyttää kehon olennaisilla elementeillä.

Onko metrorrage vaarallista vaihdevuosien aikana?

Koska vaihdevuodet vaikuttavat elimistön moniin elimiin ja järjestelmiin, muodostuu erilaisia ​​oireita ja merkkejä, sekä spesifisiä että epäspesifisiä. Tällaisen kliinisen kuvan monipuolisuuden vuoksi on erittäin helppoa huomata tärkeitä oireita, jotka puhuvat patologisesta prosessista, joka ei liity vaihdevuosiin. Esimerkiksi huomiota ansaitsee metrorrhagiya.

määritelmä

Metrorragia on kohdun verenvuoto. Se voi olla eri voimakkuus ja aiheuttaa erilaisia ​​syitä. Tällaisen verenvuodon negatiivinen piirre on se, että naiset ottavat heidät usein kuukautiskiertoon eivätkä pyydä apua ajoissa. Tällaisella lähestymistavalla niiden aiheuttama tauti voi edetä melko voimakkaasti. Siksi on erittäin tärkeää tietää metrorragian oireet ja pystyä erottamaan se kuukautisten verenvuodosta.

Miten se ilmenee?

Kaikissa jaksoissa, sekä lisääntymisessä että vaihdevuosien aikana, on melko vaikea erottaa tällaista verenvuotoa kuukautiskiertoon. Samaan aikaan säätelystä johtuvan hormonaalisen vajaatoiminnan aikana on vielä vaikeampaa tehdä, koska kuukautiskierto on häiriintynyt ja siitä tulee erittäin epäsäännöllinen. Tässä tapauksessa on mahdotonta seurata, onko verenvuoto kuukautiskierros tai asyklinen.

Ennaltaehkäisyssä

Premenopausaalinen metrorragia on hieman helpompi diagnosoida. Koska tämän jakson aikana kuukautiskierto on enemmän tai vähemmän säännöllinen. Siksi asyklisen verenvuodon ilmaantuminen on mahdotonta huomata. Lisäksi, jos veren menetys on hyvin merkittävä, niin nainen menee lääkäriin, yleensä oikea-aikaisesti. Mutta myös pienillä asyklisillä verenvuotoilla on otettava yhteys lääkäriin.

Vaihdevuodet

Vaihdevuodet ovat itse asiassa viimeiset kuukautiset. Jos tällä hetkellä, samaan aikaan kun kuukautiset, metrorragian ilmeneminen alkoi, on erittäin vaikea erottaa se. Tärkein diagnostinen merkki voi olla hyvin voimakas kipu ja verenvuodon runsaus. Lisäksi, jos purkaus ei pysähdy 6 päivän kuluttua ja säilyttää edelleen korkean intensiteetin, on tarpeen kuulla lääkäriä.

Perimenopause

Kaikkien vaihdevuosien aikana sinun on seurattava suhdannevaihteluita. Lääketieteellistä apua on syytä vaatia runsaasti selkeästi asyklisen purkauksen vuoksi. Samanaikaiset oireet voivat olla päänsärkyä, asteniaa, heikkoutta, anemiaa, pahoinvointia, sydämentykytystä. Joskus on vatsakipua vaikea kipu. Kehon lämpötila voi nousta.

postmenopausaalisilla

Viimeisten kuukautisten kulumisen jälkeen tulee kestää vähintään vuosi. Jos tänä aikana ei ollut verenvuotoa, voimme sanoa, että postmenopause on tapahtunut. Tänä aikana ja sen jälkeen ei voi olla mitään emättimen verenvuotoa. Siksi verenvuodon ulkoasua pidetään poikkeamana normista ja se vaatii välitöntä lääketieteellistä apua, koska postmenopausaalinen metrorragia saattaa merkitä vakavaa patologiaa.

syistä

Metrorrhage voi tapahtua seuraavista syistä:

 1. Kasvainten esiintyminen kohdussa;
 2. endometrioosi;
 3. Limakalvovauriot;
 4. Infektio- tai tulehdusprosessi;
 5. adenomyoosista;
 6. keskenmeno;
 7. polyypit;
 8. Sydän- ja verisuonitaudit.

Onnistuneen hoidon perusta on syyn oikea määrittäminen.

diagnostiikka

Taudin diagnosointiin tehdään useita tutkimuksia:

 1. Verikoe hemoglobiinille ja verihiutaleille;
 2. Ultrasound transvaginaalinen menetelmä endometriumin paksuuden määrittämiseksi, limakalvon tila, kasvainten läsnäolo;
 3. Limakalvon kaavinta;
 4. Emättimen leviäminen;
 5. colposcopy;
 6. Tarkastus peileillä.

Näiden tutkimusten perusteella on pääteltävä, että diagnoosinpoisto on tarpeen. Tämä manipulointi on melko traumaattinen, koska sitä ei suoriteta, ellei se ole ehdottoman välttämätöntä.

hoito

Hoito on määrätty sen mukaan, mikä sairaus on aiheuttanut oireet.

 • Hyvänlaatuisten kasvainten läsnä ollessa yleensä määrätään hyperplasiaa, endometrioosia, hormonaalisia lääkkeitä - yhdistettyjä suun kautta otettavia ehkäisyvalmisteita. Niitä levitetään yksi tabletti päivässä 3 - 6 kuukauden ajan. Hormonit myötävaikuttavat siihen, että tuumori imeytyy. Tällaisten lääkkeiden kustannukset, kuten Janine, Marvelon, Regulon, ovat välillä 600 - 1500 ruplaa;
 • Joillekin kystatyypeille, polyypeille, niiden kirurginen poisto on tarpeen;
 • Myös onkologiset prosessit edellyttävät erityistä hoitoa;
 • Infektio- ja tulehdusprosessit edellyttävät hoidon nimeämistä niiden ominaisuuksien mukaan. Usein määrätään antibiootteja ja anti-inflammatorisia lääkkeitä.

Koska metrorragia liittyy merkittävään veren menetykseen, rautasubstraatteja voidaan määrätä hemoglobiinin normalisoimiseksi.

Näytetään myös B-vitamiinit ja magnesiumia suurina määrinä. Ne auttavat poistamaan epämiellyttäviä merkittäviä verenmenetyksiä.

ennaltaehkäisy

Ennaltaehkäisyä sellaisenaan on vaikea toteuttaa. Tämä johtuu siitä, että metrorraagian ilmiö ei ole sairaus, vaan oire. Ja se voi johtua monista eri syistä. Siksi ennaltaehkäisy on vähennetty yleisiin sääntöihin lisääntymisjärjestelmän terveyden ja terveellisen elämäntavan ylläpitämiseksi:

 • Tasapainoinen ruokavalio vähentää kaloreita. Suolaisen, mausteisen, paistetun, rasvaisen, säilöntäaineen sekä väriaineiden välttäminen. Jauhemainen ravitsemus vähintään viisi kertaa päivässä pieninä annoksina;
 • Säilytä sukupuolielinten hygienia. Esteiden ehkäisyn käyttö yhdynnän aikana;
 • Huonoista tavoista kieltäytyminen - alkoholi, tupakointi;
 • Säännölliset tarkastukset gynekologissa;
 • Hypodynamian välttäminen. Kohtalainen liikunta, ilman liiallista, erityisesti voimaa, kuormia;
 • Päivittäisen rutiinin normalisointi.

Näiden sääntöjen noudattaminen johtaa siihen, että vaihdevuodet ovat epätodennäköisiä.

metrorragia

Endometriumin rakenteen muutos on ehdottomasti jaettu kahteen aukkoon: ensimmäisellä puoliskolla endometriumin limakalvo kasvaa niin, että raskauden aikana hedelmöittyneen munan säilyttäminen jatkuu. Proliferaatiovaihe on kuukautiskierron ensimmäinen puoli.

Ovulaatiojakso jakaa syklin kahteen osaan ja sitä pidetään suotuisana hetkinä. Jos munan hedelmöitys ei tapahdu, kuukautiskierron toinen vaihe kehittyy - eritysvaihe. Tänä aikana käynnistetään kohdun funktionaalisen kerroksen hylkäämisprosessit. Kuukautisen verenvuoto on fysiologinen prosessi. On tapauksia, joissa verenvuoto esiintyy ennen kuukautisia. Tässä tapauksessa diagnoosi on metrorragia. Tätä ilmiötä voidaan havaita missä tahansa iässä: nuoruusiässä, lisääntymisjaksolla (lisääntymismetroosissa), vaihdevuosien aikana ja premenopausaalisessa vaiheessa.

Metrorragian syyt

Välimuotoisen verenvuodon lähde on vahingoittunut endometrium - haavauma, eroosio, polyypit. Metrorragian etiologiasta riippuen tätä patologiaa on useita.

Häiriötön metrorragia. Kehon endokriiniset häiriöt johtavat sukupuolihormonien toimintahäiriöön ja kuukautisten aikataulun muutokseen asyklisen verisen purkauksen muodossa. Prosessi perustuu sukupuolihormonien ja munasarjojen tuotannosta vastuussa olevan aivokuoren keskuksen välisiin yhteyksiin. Muita verenvuotoja aiheuttavia tekijöitä ei kuitenkaan todeta. Hormonaalinen säätely on epävakaa puberteesissa ja lisääntymistoiminnon lopettamisen vaiheessa, joten näiden jaksojen aikana diagnosoidaan dysfunktionaalinen metrorragia.

Disfunktionaalinen ovulaation metrorragia - ovulaatio tapahtuu poikkeavuuksilla. Syklin ensimmäinen vaihe voi olla lyhyt, toinen - pidempi. Epänormaali ovulaatio tällaisten vikojen kanssa on yksi hedelmättömyyden syistä.

Anovulatorinen metrorragia. Tämäntyyppisen verenvuodon syy on munan kypsymisen muutos:

Follikkelin atresia (follikkelit, joiden munat eivät ole kehittyneet, lopettaa kehityksen, muna kuolee)

Follikkeli kypsyy, mutta sen kuori ei tuhoa munan vapauttamiseksi (muna kuolee, follikkeli kehittyy edelleen, degeneroituu kystaksi)

Metrorragia lisääntymisikästä kehittyy hormonaalisen epätasapainon tapauksessa elimistössä. Hormonivika esiintyy seuraavista syistä:

Hermoston ylikuormitus, stressi

Naisten sukuelinten krooniset sairaudet

Kroonisen infektio

Trauma hermostoon

Yleinen syy metrorraagiaan lisääntymisikä on polyyppien esiintyminen kohdunontelossa. Nämä ovat endometriumin peruskerroksen hyvänlaatuisia leesioita. Polyyppien esiintymiseen liittyy sukupuolielinten infektioita ja tulehduksia naisten sukuelinten alueella.

Metrorragia vaihdevuodet. Kun vaihdevuodet alkavat, verenvuoto häviää. Tämä osoittaa, että naisen lisääntymistoiminto on haalistunut. Postmenopausaalisen verenvuodon on oltava varovainen, koska pahanlaatuisen prosessin kehittymisen riski on suuri - kohdunkaulan syöpä, pahanlaatuinen munasarjasyöpä, epätyypillinen endometriumin hyperplasia. Hälyttävä oire, joka sallii hyperplastisten prosessien läsnäolon kehossa, on ei-systemaattinen kuukautiskierto, johon liittyy veren välisiä eritteitä.

Postmenopausaalisilla naisilla endometriumin hyperplasia rappeutuu pahanlaatuisiksi prosesseiksi ja johtaa vaarallisiin syöpäsairauksiin, jotka tarvitsevat kiireellistä hoitoa. Lääkäri tekee lopullisen diagnoosin ultraäänitutkimuksen jälkeen (mieluiten transvaginaalisen anturin avulla), diagnostiikkakäynnistysmenetelmillä ja biopsian tuloksilla.

Naisten elimistössä normaalisti poistetaan munasarjojen toiminta. Kun tämä tapahtuu, kuukautisten lukumäärän väheneminen niiden jatkuessa.

Climacterium-aikana diagnosoitua metrorhagiaa pidetään syövän taudin kliinisenä ilmentymänä. Naisten sukuelinten alueella olevat kasvaimet ja kasvaimet ovat aggressiivinen tekijä. Jos munasarjakysta on läsnä vaihdevuosien aikana, leikkaus on väistämätöntä. Kaikki kysta, jossa on vaihdevuodet, poistetaan kirurgisesti syövän estämiseksi.

Tavanomaisen verenvuodon tyypit vaihdevuosien aikana

Spotting kuin emätin, kohdunkaulan, munasarjan sairauksien oire. Sisäisen kohdun kerroksen ja myometriumin epänormaali kasvu

Hormonaalisen epätasapainon aiheuttama verenvuoto

Verenvuoto - endometriumin toiminnan estämisen seuraus

Veren erittyminen lääkkeen taustalla

Kohdun verenvuoto, joka ilmenee maksataudin (kirroosi), hypothyroidismin ja veren hyytymisjärjestelmän häiriöiden seurauksena

Verenvuodon syy on kaikki patologiset muutokset, joihin liittyy haavan muodostuminen, verisuonten seinien eheyden rikkominen, haavaumien ja eroosioiden ilmestyminen. C-vitamiinin puutos on yksi verenvuodon syistä. Hoitoon määrätty vitamiinihoito.

Metrorragian oireet

Metrorragian pääasiallinen merkki on epänormaali verenvuoto. Veren menetyksen lisäksi metrorrage jatkuu yleisen heikkouden, päänsärkyjen, huimauksen tunteena.

Verenpaineen taustalla verenpaine laskee, syke nousee (takykardia).

Soita lääkärille, jos sinulla on seuraavat oireet:

Metrorragian vaara vaihdevuosien aikana

Ihmiskeho on harmoninen, itsesäätävä järjestelmä. Jos sairaus ei häiritse sen toimintaa, kaikki fysiologiset ilmiöt etenevät ajoissa tiettyjen lakien ja jaksojen mukaisesti. Yksi näistä syklisistä prosesseista on kuukausittainen kuukautiskierto naisilla. 45-50-vuotiaana naisen elin siirtyy ns. Kun munasarjojen toimintaa vähennetään asteittain, kehon lisääntymisaktiivisuus häviää. Follikkelien lukumäärä on tyhjentynyt, mikä merkitsee kuukautisten asteittaista lopettamista. Tällä hetkellä on olemassa aktiivinen hormonaalinen säätö. Estrogeenisten hormonien tuotanto vähenee jyrkästi, mikä vaikuttaa väistämättä kaikkien järjestelmien ja elinten toimintaan. Jos verenvuoto alkaa vaivata naista uudelleen, asiantuntijat puhuvat metrorragiasta vaihdevuosien aikana.

Mikä on vaarallinen metropragia vaihdevuodet?

Menopausin katsominen sairaudeksi tai tilaksi on pohjimmiltaan väärä. Tämä luonnollinen biologinen prosessi on luonteeltaan itse. Useat ulkoiset ja sisäiset tekijät vaikuttavat kuitenkin haitallisesti sen kulkuun. Kerääntynyt taudin elinaikana ja aiemmin sivuutetut sairauden ilmenemismuodot, jotka aiemmin tuntuivat merkityksettömiltä. Nyt ne voivat näyttää äärimmäisen akuutilta. Yksi tällaisista ilmenemismuodoista voi olla metrorragia - verenvuotoa, joka ei liity kuukautiskiertoon. Tämä on huolestuttava oire, joka vaatii huolellista tutkimusta ja asianmukaista hoitoa.

Kun otetaan huomioon naisten kehon toimintakyvyt vaihdevuosien aikana, metrorragian ilmenemismuotoja on hoidettava hyvin huolellisesti. Valitettavasti joissakin tapauksissa sen diagnoosi voi osoittaa pahanlaatuisen patologian, erityisesti munasarjasyövän, kohdunkaulan syövän tai adenomatoosin, läsnäolon. Pitäisikö minun muistuttaa, että näiden sairauksien hoidon onnistuminen riippuu pitkälti siitä, kuinka nopeasti potilas hakee lääketieteellistä apua.

Tärkeimmät syyt kehitykseen

Kaikki sairaudet eivät synny itsestään, on aina tiettyjä provokaattoreita. Postmenopausaalinen metrorragia ei ole poikkeus. Jotta lääkäri voisi valita oikean hoitotaktiikan, on tarpeen tunnistaa oikein taudin syyt.

 • Sairaudet, myös krooniset, naisten sukuelinten alueella johtuvat tämän patologian kehityksen tärkeimmistä syistä. Yleisin syy veren erittymiseen on endometriumin eheysongelmia, kuten polyyppien, haavaumien, eroosioiden, myomien ja onkologisten prosessien esiintyminen.
 • Hyvin usein hormonaalisten tasojen ylläpitämiseksi vaihdevuosien aikana naiset käyttävät estrogeenilääkkeitä. Jos niiden pitoisuus ylittää tämän naisen kehon tarpeet, odottamattoman verenvuodon esiintyminen vaihtelevalla intensiteetillä on mahdollista.
 • Ennenaikaisvaiheessa anovulaatio voi usein olla syynä kohdun verenmenetykseen. Se on sellainen dyshormonaalinen häiriö, joka koostuu siitä, että munasarjassa kypsyy munan jostakin syystä uudelleen, mutta se ei voi jättää sitä.
 • Toinen sairauden syy voi olla muiden elinten ja järjestelmien patologia. Erityisesti veren hyytymisen heikentyminen, kilpirauhasen toimintahäiriöt vaihdevuosien aikana (hypothyroidism), maksakirroosi ja muut.
 • Yksi taudin aiheuttavista tekijöistä voi olla myös vakava väsymys, pitkittynyt stressi ja yleinen emotionaalinen ahdistus. Ei ihme, että he sanovat, että kaikki sairaudet tulevat hermoista. Stressi - vahvimmat provokaattorit. Keskushermoston loukkaukset voivat myös tehostaa tätä ongelmaa.
 • Vitamiinien ja kivennäisaineiden, erityisesti C-vitamiinin, riittämätön saanti voi myös aiheuttaa haitallisia muutoksia lisääntymisjärjestelmän elinten työhön.
 • Kehon myrkytys voi myös aiheuttaa sairauden.

Metrorragian tyypillisiä oireita vaihdevuosien aikana

Tärkein asia, jonka pitäisi ajatella - epänormaalin verenvuodon esiintyminen. Jos puhumme premenopausaalisesta jaksosta, silloin kuukautisten välisen verenvuodon, varsinkin runsaan ja pitkittyneen, aikana tulee varoittaa. Ei muunnos normista ja veren jälkiä seksuaalisen yhdynnän jälkeen.

On tärkeää! Jos vaihdevuodet ovat jo vakiintuneet, verenvuoto on vaarallista ja vaatii kiireellistä hoitoa klinikalle. Mahdollinen viive voi johtaa peruuttamattomiin seurauksiin ja vaarallisten olosuhteiden kehittymiseen.

Sisäisistä muutoksista ja veren menetyksestä johtuvat epänormaalin verenvuodon merkit voivat olla seuraavia ilmenemismuotoja:

 • heikkous ja väsymys;
 • ihon haju;
 • emotionaalinen epävakaus, ärtyneisyys, kyyneleisyys;
 • terävä spontaani laihtuminen;
 • kipu, joka on paikan päällä vatsaontelossa;
 • kipu yhdynnässä.

Diagnoosi kohdun verenvuodosta

Oikean hoidon nimeäminen metrorragian tapauksessa ilmastokaudella perustuu aikaisemmin diagnosointiin ja niiden ongelmien tunnistamiseen, jotka aiheuttivat ongelmia.

Jotta lääkäri voisi kehittää oikean ja tarkan kuvan tilanteesta, potilaalle voidaan määrätä seuraavat tutkimukset:

 • suoraan gynekologin suorittama tutkimus;
 • täydellinen verenkuva;
 • verikoe hormonien osalta;
 • endometriumin kaavinta histologista tutkimusta varten;
 • lantion elinten ultraäänidiagnostiikka mahdollisten patologioiden tunnistamiseksi sekä kohdun sisäkerroksen paksuuden määrittämiseksi;
 • laparoscopy (miksi tiputtelu tapahtuu laparoskopian jälkeen, lue jokin artikkeleistamme).

Mahdolliset metrorragian hoitovaihtoehdot

Potilaan hoito verenvuodon oireilla vaihdevuosien aikana riippuu oireiden vakavuudesta ja kokonaiskuvasta prosessista. Joissakin tapauksissa suoritetaan tiukasti konservatiivinen hoito, kun taas toisissa tarvitaan välittömästi välitöntä leikkausta.

Jos veren menetys on suuri, tarvitaan sairaalahoitoa ja kiireellisiä toimenpiteitä, erityisesti kirurgisia toimenpiteitä, jotta potilaan tila voidaan optimoida ja veren menetys pysähtyä. Myöhemmin nainen on määrätty leikkauksen jälkeiseen lääkehoitoon, joka perustuu kerättyihin tietoihin sairaudesta ja tiukasta lepo-ajasta. Hoitava lääkäri määrittelee ja valvoo koko menettelytapa.

Jos veren menetys ei ole suuri, syyt, jotka aiheuttivat purkauksen, eivät ole vaarallisia potilaan elämälle eivätkä vaadi toimintaa, ja potilaan tila on jatkuvasti tyydyttävä, sitten hoito voidaan suorittaa sairaalan ulkopuolella.

Naiset ovat lääkehoitoja, jotka lisäävät veren hyytymistä, lisäävät kohdun toimintaa, vakauttavat veren hemoglobiinitasoa, tasoittavat hormonien tasoa sekä vitamiini- ja mineraalivalmisteita.

Onkologian puuttuminen ja valtimoverenpaineen merkit voivat olla syynä fysioterapia-istuntojen nimittämiseen. Hoidon valinta riippuu joka tapauksessa erityisesti provokaattoreiden tekijöistä.

Jos taudin aiheuttajana on lääkkeiden ottaminen käyttöön estrogeenihormoneilla, joko niiden täydellinen peruuttaminen on tarpeen tai muiden vaihtoehtojen valinta ja annostuksen säätö.

Mikä tahansa patologinen prosessi on helpompi ehkäistä kuin parantaa. Siksi varhainen ennaltaehkäisy voi olla avain naisten terveyteen missä tahansa iässä. Uskollinen avustaja tässä on terveellisen elämäntavan ylläpitäminen, jossa on kohtalainen fyysinen rasitus, tasapainoinen ravitsemus, huonojen tapojen poistaminen, harmoninen työ- ja lepotila, minimoidaan psyykkinen epämukavuus.

Menostaasin aikana olevan naisen tulisi olla äärimmäisen tarkkaavainen heidän terveydelleen. Ei saa missään tapauksessa lykätä lääkärin käyntiä pelosta tai haluttomuudesta huomata ongelmaa. Loppujen lopuksi vain vastuullinen asenne itsellesi ja kehollesi on varma tapa täyteen elämään ja aktiiviseen pitkäikäisyyteen.

Mikä on metrorragia ja miten sitä hoidetaan

Metrorragia, jonka syyt voivat olla useissa provosoivissa tekijöissä, on hyvin yleinen sairaus. Patologian nimi perustuu kreikkalaisuuteen. ”Mētra” (kohtu) ja ”rhēgnymi” (murtuvat), eli ”kohdun verenvuoto”. Tämä ilmiö on mahdollinen kuukautisten tai häiriöttömän verenvuodon aikana.

Patologian olemus

Mikä on metrorragia ja miten se eroaa menorragiasta? Menoragia liittyy aina kuukautiskiertoon. Metrorragia on mikä tahansa kohdun verenvuoto, jota ei tapahdu kuukautisten aikana, ja se tapahtuu useammin hyperpolymenorreana. Verenvuoto voi tapahtua eri syistä missä tahansa iässä. Tällä patologialla ei ole toistuvuutta, se on vaihtelevaa intensiteettiä, kestoa, mutta se on aina osoitus naisten lisääntymisjärjestelmän työn rikkomuksista.

Tällainen verenvuoto voi tapahtua useista eri syistä, spontaanisti, milloin tahansa, niitä ei voida ennustaa. Ennen vaihdevuosien alkamista kuukautiskierto hallitsee koko hedelmällisessä iässä naisten elämää, jonka säännöllisyys on terveydentilan indikaattori. Normaalissa jaksossa on aina kaksi vaihetta:

 • ensimmäisessä vaiheessa on aktiivinen estrogeenituotanto munasarjojen aktiivisen työn takia, kohdun limakalvo kehittyy, valmistautuu hedelmöittyneen munan ottamiseen;
 • syklin toisella puoliskolla progesteroni hallitsee, sen tarkoitus on säilyttää raskaus, jos se ei tule, progesteronitaso laskee, kohdun limakalvo hylkää, kuukautiset tapahtuvat - tämä on syklin loppu.

Metrorragiassa tällainen prosessi kohdussa häiritään eri syistä.

On ovulaatio- ja anovulatorinen metrorragia. Toinen tapaus on yleisempää, kun taas ovulaatiota ei ole, muna ei tule ulos follikkelista, kuukautiskierto etenee, mutta yhdessä vaiheessa. Toinen tyyppi on ovulaatio, kun ovulaatio tapahtuu, mutta se tapahtuu erilaisilla poikkeamilla, kuukautiskierron jaksot tulevat epätasaisiksi. Tällaisissa tapauksissa naisten hedelmättömyys kehittyy.

Sairauden syyt

Kun naisella on diagnosoitu metrorragia, ongelmat voivat olla sekä gynekologisia että ekstragenitaalisia. Jos patologia tapahtuu nuorten iässä, ts. ennen murrosikää, se voi johtua:

 • muotoilematon hormonaalinen tausta;
 • munasarjakystat, joilla on hormonaalista aktiivisuutta;
 • erilaiset veren hyytymisjärjestelmän häiriöt, sekä synnynnäinen että hankittu (trombosytopenia, leukemia, lisääntynyt verenvuoto).

Lisääntymisikä on erilainen etiologiassa metroreissa:

 • kohdunkaulan eroosio;
 • adenomyosis, endometrioosi;
 • polyypit, kystat, fibroidit ja kohdun fibroidit, erityisesti submucous, so. kasvaa submucosal-kerroksessa;
 • sukupuolielinten infektiot ja tulehdukselliset sairaudet - endometriitti, adnexiitti, salpingoophoriitti (50% kaikista metrorragiasta), haavainen paksusuolitulehdus;
 • hormonaaliset muutokset endokriinisten rauhasten patologioissa (diabetes, hypothyroidism, lisämunuaisen toimintahäiriö, munasarjojen toimintahäiriö);
 • valtimon hypertensio; endometriumin hyperplasia;
 • syöpä tai kohdun sarkooma;
 • pään vamma;
 • kohdun kehon atonia ja sen vaurio erilaisissa manipulaatioissa tai onnettomuuksissa;
 • kaikki raskauden patologiat - kohdunulkoinen raskaus, kun esiintyy istukan esitys, kaikki abortit (apteekki, tyhjiö abortit, keskenmenot).

Premenopause (45-55 vuotta) metrorragia liittyy:

 • fibroideilla tässä iässä, polyypit, diabetes mellitus, lisämunuaisen häiriöt, munasarjat, verenpainetauti, sydän- ja verisuonitautit sekä keuhkojen poikkeavuudet, kilpirauhasen pahanlaatuiset muodostumat, aivot, munuaiset ja keuhkot;
 • myrkytys ja työ vaarallisessa tuotannossa, jatkuva tärinä työpaikalla (ompelija, tekstiiliteollisuus, irtolastikuljetukset, työ elohopean, asetonin, maalien ja lakkojen kanssa, bensiini);
 • pysähtyminen ja verenkierron hidastuminen lantion elimissä, hormoneissa.

Endometriumin hyperplasia kehittyy usein tässä iässä.

Onkologian kehittyminen voi aiheuttaa postmenopausaalista ja postmenopausaalista metrorragiaa. Vasta sen sulkemisen jälkeen voidaan ottaa huomioon muita syitä: stressi, lihavuus, endokriiniset patologiat, polyypit, infektiot, myrkytys, adenomyosis, endometrioosi jne. Tässä iässä patologia voi ilmetä verenvuodon tai liiallisen verenvuodon muodossa. Ilmastonmuutos ja aikavyöhyke, stressi, fyysinen ja henkinen ylikuormitus, hypovitaminoosi voivat olla iästä riippumattomia provosoivia tekijöitä. Metrorragia esiintyy joskus yhdessä kuukautiskierron kanssa, taustaa vasten (kun kuukautiset ovat runsaita ja kivuliaita), se voi tapahtua itsenäisesti, sillä se on arvaamaton keston, ulkonäön ja säännöllisyyden ajan.

Oireelliset oireet

Patologian oireita esiintyy seuraavasti:

 • kouristuminen vatsassa;
 • runsas verinen vastuuvapaus;
 • pahoinvointi, oksentelu, pyörtyminen;
 • kylmä hiki;
 • heikkous;
 • vähentynyt ruokahalu;
 • hypotensio;
 • uneliaisuus;
 • huimaus;
 • päänsärkyä;
 • väsymys;
 • takykardia;
 • ärtyneisyys.

Joskus lämpötila nousee, voi olla kipua seksuaalisen kosketuksen aikana. Myös kuukautiskierto on rikki: kuukautiset voivat viipyä, olla liian pitkiä tai lyhyitä, ne ovat usein tuskallisia. Jos syy on veritaudit, voi olla muita verenvuotoja.

Diagnostiset toimenpiteet

Metrorragia - mikä se on? Samankaltainen kysymys huolestuttaa monia. Lääkärin toimistossa nainen yleensä valittaa kuukautisten epäsäännöllisyydestä ja sen esiintymisestä syklin ulkopuolella. Yksityiskohtainen historia kerätään, tehdään yleisiä ja gynekologisia tutkimuksia, suoritetaan kohdun kaksisuuntainen tutkimus. Samalla arvioidaan kohdun kokoa, kohdunkaulan tilaa ja lisäosia.

Kun havaitaan hyperplasiaa, neoplasmat havaitaan, kohdun diagnostiikkakäyristys suoritetaan, jota seuraa histologia tai biopsian raaputuksia. Varmista, että analysoit biokemian, täydellisen verenkuvan ja virtsan. Yleisessä analyysissä määritetään hemoglobiini ja verihiutaleet. Suoritetaan kohdun ja sen lisäosien ultraääni, sen seinämän paksuus ja mitat määritetään. Hysterosalpingografia suoritetaan, hormonaalinen tausta määritetään. Muista tallentaa verenpaineen ja pulssin lukemat poistaaksesi ekstragenitaaliset syyt.

Patologinen hoito

Hoidon periaatteet - monimutkaisuus ja oikea-aikaisuus. Taktikkojen valinta määräytyy metrorragian etiologian perusteella. Hoito, jossa on kolme päätavoitetta:

 1. Hemostaasi - lopeta verenvuoto. Tätä varten määrätään uterotonisia ja hemostaattisia aineita: Ditsinon, Etamzilat, Vikasol, Aminokapriinihappo, Ergotal, Tranexam, gynekologin valinnan hormonaaliset valmisteet, jos metrorragialla on hormonaalinen luonne. Näiden lääkemääräysten vaikutuksen puuttuessa suoritetaan kirurginen interventio - kohdun kurettiminen tai tarvittaessa ekstrudointi säteilylle tai kemoterapialle.
 2. Verenvuodon toistumisen ehkäisy. Tätä varten sinun täytyy normalisoida kuukautiskierto. Käytetyt hormonit, joissa on estrogeenin, progesteronin ja androgeenien pitoisuutta.
 3. Korjaava hoito ja kehon elpyminen. Verenvuodon taustalla voidaan havaita hemoglobiiniarvon laskua, joten rautavalmisteita määrätään: Sorbifer, Hemofer, Totem, Fenuls, vitamiinit, C-vitamiini - ilman epäonnistumista. On tarpeen normalisoida veren hyytymistä, korjata kohdun supistumiskyky, poistaa patologisen tilan oireet. On määrätty välttämättä korjaava hoito.

Jos orgaanista syytä ei ole, hormonaalinen hemostaasi on määrätty. Kun munasarjojen toimintahäiriö korjaa lisämunuaisen ja aivokuoren työtä, tarkista oikea ravitsemus. Pakollinen vitamiinihoito yhdistettynä liikuntahoitoon.

Metrorragian hoito riippuu pitkälti iästä, historiasta, tilasta. Nuorten iässä olevia potilaita määrätään pääasiassa hormonaalista hoitoa, useimmiten se on KOKI - Regulon, Janine, Non-ovlon, Progesteroni, Biseurin jne. Hoitomenetelmä on puoli vuotta. Nuorten tyttöjen kaavinta ei tapahdu vain, jos muut menetelmät eivät auta. Se lopettaa verenvuodon, mutta kuukautiskierto pysähtyy useita kuukausia, joten hormonihoitoa tarvitaan.

Naisilla vaihdevuosien aikana harjoitetaan kaavinta, jota seuraa kerättyjen aineiden histologia. Jos löydetään epätyypillisiä soluja, kysymys on kohdun amputoinnista. Jos on vain hyperplastisia prosesseja, määritä hormoneja. Samalla otetaan huomioon kaksi mahdollisuutta: syklin säilyttämiseksi määrätään 17-OPC: tä (oksiprogesteronikapronaattia), kun taas nainen astuu vähitellen vaihdevuosiin. Testosteronia määrätään syklin tukahduttamiseksi. Jos hormonihoito ei onnistu, suoritetaan kirurginen hoito.

Ennaltaehkäisevät toimenpiteet

Metrorragian ehkäisemiseksi on noudatettava seuraavia suosituksia:

 • säännölliset vierailut lääkäriin 2 kertaa vuodessa;
 • monogaminen, suojattu sukupuoli;
 • älä käytä OK ja IUD;
 • välttää ylikuormitusta ja hermostoa;
 • ehkäistä ei-toivottua raskautta;
 • lämpimästi ja välttää hypotermiaa.

Iän myötä onkologisten sairauksien prosenttiosuus kasvaa, joten verenvuodon sattuessa lääkärille on tehtävä valitus. Sata ei voida tehdä äkillisellä kohdun verenvuodolla:

 • levitä lämmityslevyä vatsaan, vain kylmä;
 • tee douching;
 • ottaa lämmin kylpy, höyry kylvyssä;
 • ottaa kohdun vähentäviä lääkkeitä ilman lääkärin järjestystä.

On tarpeen noudattaa sängyn lepoa, laittaa kylmäksi vatsaan, jotta nestemäisen runsaan juoman häviäminen kompensoidaan. Voit ottaa hemostaatteja (Vikasol, Etamzilat) ja ota heti yhteyttä lääkäriin.

Postmenopausaalisen anovulatorisen metrorragian syyt ja hoito naisilla

Kaikki naiset eivät tiedä, miksi metrorrageja esiintyy, mikä se on ja miten kuukautiskierto normalisoidaan. Normaalissa kuukautiskierrossa verenvuoto tapahtuu noin samaan aikaan. Samanaikaisesti erittyvän veren määrä ei ole enempää kuin 100-150 ml. Metrorragian kanssa verenvuoto esiintyy spontaanisti. Ne eivät liity kuukautiskiertoon. Tällainen tila voi merkitä vakavia virtsatietojärjestelmän sairauksia (kohdun tai munasarjojen vaurioituminen). Mitkä ovat syyt, oireet ja metrorragian hoito?

Kaikki naiset eivät tiedä, miksi metrorrageja esiintyy, mikä se on ja miten kuukautiskierto normalisoidaan. Normaalissa kuukautiskierrossa verenvuoto tapahtuu noin samaan aikaan. Samanaikaisesti erittyvän veren määrä ei ole enempää kuin 100-150 ml. Metrorragian kanssa verenvuoto esiintyy spontaanisti. Ne eivät liity kuukautiskiertoon. Tällainen tila voi merkitä vakavia virtsatietojärjestelmän sairauksia (kohdun tai munasarjojen vaurioituminen). Mitkä ovat syyt, oireet ja metrorragian hoito?

Taudin ominaisuudet

Metrorragia on kohdun verenvuoto, joka ei liity kuukautisiin. Tällainen patologinen tila voi tapahtua missä tahansa iässä. Usein diagnosoidaan metrorragia postmenopausaalisilla naisilla. Terveessä naisessa kuukautiskierron kesto vaihtelee 26-30 päivästä. Kuukautiskierto on monimutkainen prosessi, jossa keho on rakenneuudistuksessa. Tänä aikana vanha endometrium hylätään ja korvataan uudella. Tämä prosessi ilmenee verenvuodon kautta.

Kaikkien tapahtuvien muutosten tarkoituksena on valmistautua lapsen käsitteeseen ja kanteluun. Sykli koostuu kahdesta vaiheesta. Ensimmäisessä vaiheessa havaitaan muutosta kohdun endometriumissa. Sitten tapahtuu ovulaatio. Tämä on prosessi, jossa kypsä sukupuolisolu vapautuu vatsaonteloon. Jos lannoitusta ei tapahdu tämän ajanjakson aikana, endometriumin pintakerros hylätään, mikä ilmenee verenvuodolla. Kun metrorragia-jaksoa rikotaan. Metrorragia ei ole itsenäinen sairaus, vaan kliininen oireyhtymä. Se voi seurata erilaisia ​​sairauksia. Tämä valitus on hyvin yleinen tyttöjen ja aikuisten naisten kohdalla, kun he viittaavat gynekologiin. Metrorragia on ovulaatio ja anovulatorinen.

Etiologiset tekijät

Metrorragian syyt ovat erilaiset. Tämä tila voidaan havaita seuraavissa sairauksissa ja patologisissa tiloissa:

 • kohdunkaulan eroosio;
 • kohdun fibroidit;
 • myoma-solmu;
 • munasarjasyöpä;
 • hormonaaliset häiriöt;
 • mielisairaus;
 • aivovamma;
 • akuutit ja krooniset tartuntataudit;
 • endokriininen patologia.

Yleisin syy tähän tautiin on stressi, ylityö, altistuminen haitallisille tuotantotekijöille. Verenvuoto voi aiheuttaa sukuelinten kroonisia tulehduksellisia sairauksia. Puolet potilailla, joilla on krooninen salpingoophoriitin muoto, on metrorragia. Se voidaan yhdistää menoragiaan (raskas kuukautiset). Yleinen syy on krooninen endometriitti. Harvemmin, kohdun atonia, sen mekaaninen vaurio ja veren hyytyminen heikentävät verenvuotoa.

Kliiniset oireet

Metrorragiasta yleinen hyvinvointi voi heikentyä. Tätä tilannetta kuvaavat seuraavat oireet:

 • heikkous;
 • päänsärky;
 • yleinen huonovointisuus;
 • runsas tai verinen verinen purkautuminen sukupuolielimistä;
 • alempi vatsakipu;
 • takykardia;
 • kuume.

Pahoinvointi on usein havaittavissa. Jotkut sairaat naiset saavat verenvuotoa kuukautiskierron aikana, mutta eivät viittaa lääkäriin. Myös kuukautiskierto on rikki. Kuukautiset voivat olla pitkittyneitä tai viivästyneitä. Diagnoosi tällaisessa tilanteessa voi olla vain lääkäri. Jos verenvuotoa esiintyy, ota välittömästi yhteys lääkäriin ja tutkia. Hoitotoimenpiteiden puuttuessa metrorragia voi aiheuttaa massiivista verenhukkaa ja vakavaa anemiaa. Jos veren sairauksien taustalla havaitaan kohdun verenvuotoa, toinen nainen voi häiritä muita verenvuotoja (ruoansulatuskanavan, ientulehduksen).

Taudin muodot

Hyvin usein havaitaan anovulatorinen metrorragia. Se kehittyy useammin ovulaatiota. Tässä tilanteessa munan vapautumista naisilla ei tapahdu, ja sykli etenee vaiheessa 1. Tämä tila on mahdollinen follikkelin atresian tai munan vapauttamisen yhteydessä. Funktionaalinen verenvuoto sukuelimistä ei liity orgaanisiin sairauksiin. Syy voi olla väsymys, stressi, hypovitaminoosi. 40–50-vuotiaat naiset kehittävät usein premenopausaalista metrorragiaa. Premenopausaalisesti hormonit muuttuvat. Estrogeenin synteesi vähenee. Munasarjojen aktiivisuus vähenee.

Jos kohdun verenvuotoa esiintyy etukäteen, tämä voi tarkoittaa polyyppiä. Verenvuotoa esiintyy myös iäkkäillä naisilla. Kyse on metrorragiasta vaihdevuosien aikana. Tärkeimmät syyt ovat hormonaaliset muutokset ja sukuelinten kasvaimet. Yleisin syy on munasarjojen kasvain. Postmenopausaalisessa kuukaudessa on normaalia. Spotting tässä tapauksessa on hälyttävä merkki. Tällainen tila voi merkitä adenomyoosia, polyyppejä, syöpää.

Verenvuoto, jossa on tulehdusta

Verenvuoto, joka ei liity kuukautiskiertoon, voi olla merkki kohdun kroonisesta tulehduksesta (adnexitis). Sairautta kutsutaan muuten salpingoophoriitiksi. Useimmissa tapauksissa tauti on tarttuva. Tärkeimmät patogeenit ovat stafylokokit, streptokokit, enterokokit, virukset, gonokokit, E. coli. Useimmissa tapauksissa munanjohtimien limakalvot tulevat aluksi tulehduksiksi ja sitten munasarjat ovat mukana prosessissa. Mikro-organismit pystyvät tunkeutumaan elimiin veren, ulkoisten sukuelinten, imusolmukkeiden tai suolistojen kautta.

Kroonista adnexitea kuvaavat seuraavat ominaisuudet:

 • menorragia;
 • metrorragia;
 • epämiellyttäviä tunteita sukupuoliyhteydessä;
 • lisääntynyt kehon lämpötila;
 • tuskallinen kuukautiset.

Oligomenorrhea on harvinaisempi (lyhyt verenvuoto). Krooninen adnexiitti (salpingo-ooforiitti) voi johtaa koliittiin, kystiittiin, pyelonefriittiin, neuroosiin, keskenmenoihin ja kohdunulkoiseen raskauteen. Hirvittävin komplikaatio on hedelmättömyyden kehittyminen.

Diagnostiset ja terapeuttiset toimenpiteet

Verenvuodon poistamiseksi on välttämätöntä tunnistaa taustalla oleva sairaus. Hoito ohjataan hänelle. Diagnostiikkaan kuuluu sairauden ja elämänhistorian historian kerääminen, kaksisuuntaisen gynekologisen tutkimuksen suorittaminen, kohtuun ja munasarjojen ultraääni (munanjohtimet ja munasarjat), hysterosalpingografian, virtsanalyysin, tahran, yleisen ja biokemiallisen vereanalyysin tekeminen, sukupuolihormonien määrittäminen veressä. Kun neoplasma havaitaan, voidaan tarvita biopsia, jota seuraa histologinen ja sytologinen tutkimus. Funktionaaliset testit voidaan suorittaa munasarjojen toiminnan määrittämiseksi.

Anamneesin kokoelma on erittäin tärkeää. Pääasialliset valitukset määritetään sen aikana. Mahdolliset metrorragian riskitekijät (kohdunsisäisten laitteiden käyttö, kroonisten tulehdussairauksien, endokriininen patologia, hormonaalisten aineiden käyttö) voidaan myös tunnistaa. Hoidon taktiikka riippuu seuraavista tekijöistä:

 • potilaan ikä;
 • lasten läsnäolo;
 • taudin vakavuus;
 • oireyhtymien esiintyminen.

Useimmiten nuoret tytöt ovat hormoneja. Hoito riippuu taustalla olevasta sairaudesta. Kroonisessa salpingoophoriitissa määrätään antibiootteja, infuusiohoitoa ja vitamiineja. Tärkeimpien oireiden tunkeutumisen jälkeen voidaan suorittaa autohemoterapia, fysioterapia. Potilaiden tulee seurata ruokavalion käyttöä. Jos havaitaan kroonista endometriittiä, suoritetaan antibioottihoito. Tarvittaessa voidaan suorittaa hysteroskooppia ja hormonihoitoa. Kohdun polyyppien ja kasvainten havaitseminen on osoitus kirurgisesta hoidosta. Polypsit poistetaan ja kaavinta järjestetään.

Jos metrorragia johtuu hyvänlaatuisesta kasvaimesta (myoma), hoito voi olla konservatiivinen ja kirurginen. Viimeisin vaihtoehto on tehokkain. Seuraavat kirurgian tyypit voidaan suorittaa:

 • solmujen poistaminen;
 • myomatisten solmujen kuoriminen;
 • kohdun poistaminen;
 • minimaalisesti invasiiviset toiminnot (valtimoiden embolisointi).

Hoito järjestetään vasta lääkärin kanssa. Sinun ei tarvitse yrittää päästä eroon metrorragiasta. Itsehoito voi vahingoittaa.

Miten ehkäistä sairaus

Jotta estetään kohdun verenvuoto, joka ei liity kuukautiskiertoon, sinun on noudatettava seuraavia suosituksia:

 • vieraile gynekologissa vähintään 1 kerran kuuden kuukauden aikana;
 • suorittaa lantion ultraääni joka vuosi;
 • ei ole rento seksiä;
 • älä käytä kohdunsisäisiä laitteita;
 • noudata läheisen hygienian sääntöjä;
 • kieltäytyä ottamasta hormonaalisia ehkäisyvalmisteita;
 • johtaa terveelliseen elämäntapaan;
 • syödä oikein;
 • poistaa ei-toivotun raskauden mahdollisuus;
 • sinulla on yksi säännöllinen seksikumppani;
 • poistaa stressaavat tilanteet;
 • pukeutua lämpimästi kylmällä säällä;
 • ottaa vitamiineja;
 • syödä täynnä.

Naisten sukupuolielinten tulehdukselliset sairaudet johtuvat usein sukupuolitaudeista. Tässä tilanteessa sinun on käytettävä ehkäisymenetelmää. Metrorragia voi siis esiintyä sekä nuorilla tytöillä että vanhemmilla naisilla. Mitä vanhempi potilas on, sitä suurempi on vakava patologia. Jos haluat välttää komplikaatioita, kun verenvuodon tulisi neuvotella gynekologin kanssa.

Miten lopetetaan kohdun verenvuoto metrorragiassa

Kaikilla terveillä hedelmällisessä iässä olevilla naisilla on kuukausittain kuukautiset. Pistäminen emättimestä tietyllä ajanjaksolla on normi. Menarche (ensimmäinen kuukautiset) tulisi esiintyä 12–15-vuotiaana. Täysi kuukautiskierto kestää 21-35 päivää ja todellinen 3-6 päivän määrä. Nämä ovat kuukautisten lääketieteelliset parametrit. Miten ymmärtää, mitä vastuuvapaus on, ei ilmesty ajoissa, kun metrorragia on diagnosoitu?

Metrorragia tai dysfunktionaalinen verenvuoto - purkautuminen kuukautisten välillä. Tällaiset verenvuodot eivät ole harvinaisia, mutta ovat vaarallisia. Metrorragian esiintyminen on usein hälyttävä signaali vakavasta sairaudesta, joten sinun on välittömästi otettava yhteyttä gynekologiin.

Metrorrage ei sinänsä näytä olevan uhka, mutta ennenaikaisen hoidon tapauksessa sairaus, joka sen aiheutti, saa joka tapauksessa aikaan komplikaatioita. Raudanpuute-anemia voi kehittyä myös veren menetyksestä, sukupuoleen liittyy ongelmia, nainen tuntee epämukavuutta ja heikkoutta.

Miten kuukautiskierto toimii

Ymmärtääkseen, miksi metrorragia on patologia, on tutkittava kuukautiskiertoa ja kaikkia tämän ajanjakson aikana tapahtuvia muutoksia.

Kuukautiskierto on kuukautiskierron ensimmäinen vaihe. Sitä kutsutaan follikulaariseksi, koska tänä aikana follikkelia munasolun sisällä alkaa kypsyä. Tällä hetkellä eri hormonien, erityisesti estrogeenin, taso.

Follikulaarisen vaiheen päät vaihtuvat ovulaation kanssa noin syklin keskellä. Ovulaation alkaminen edistää estradiolia ja luteinisoivia hormoneja. Tänä päivänä muna lähtee follikkelista ja siirtyy munanjohtojen läpi kohduun. Lannoitus tapahtuu kaukoputkessa.

Syklin toinen vaihe on luteaali (keltainen kehon vaihe). Se ilmenee ovulaation jälkeen ja luonnehtii munasolun kohdalla munasarjassa esiintyvän corpus luteumin kehitysjakson. Corpus luteum tuottaa aktiivisesti progesteronia (raskaushormonia). Luteaalisessa vaiheessa keho valmistautuu aktiivisesti mahdolliseen raskauteen. Kohdun endometrium paksuu. Tämä aika kestää keskimäärin 13 päivää.

Jos hedelmöitys ei tapahtunut, munasolu kuolee. Aivot saavat komennon, keltainen runko kuolee. Kohdun sisäinen kerros hylätään ja purkaus alkaa. Corpus luteum lähtee kehosta heidän kanssaan.

Metrorragian syyt

Verenvuoto kohdusta syntyy synteesin heikkenemisen ja tiettyjen munasarjoja negatiivisesti vaikuttavien hormonien vapautumisen vuoksi. He puolestaan ​​rikkovat follikkelin kypsymisprosessia johtuen estrogeenin vallitsevuudesta progesteronilla.

Ylimäärä estrogeeniä vaikuttaa kohdun endometriumiin, joka on kohdun verenvuodon lähde. Metrorragia esiintyy endometriumin toimintahäiriön vuoksi. Purkauksen voimakkuus riippuu endometriumin vaurioitumisasteesta.

Murrosiässä metrorragia esiintyy useammin kuin muut gynekologiset sairaudet. Syynä voi olla stressi, trauma, huonot elinolot, vitamiinipuutteet, lisämunuaisen kuoren ongelmat ja kilpirauhanen. Verenvuoto voi johtua myös lasten infektiosta.

Lisääntymiskaudessa metrorragia esiintyy vain 4-5%: ssa gynekologisten sairauksien diagnosoinnista. Verenvuodon syy voi olla stressi, abortti, huumeet, haitallinen ympäristö. Metrorragia aiheuttaa usein tarttuvia ja tulehdusprosesseja.

Voimme puhua metrorragiasta, jos potilaalla on ollut ulkoisten tekijöiden aiheuttamia kuukautiskatkoksia. Tämä voi olla stressi, hermoston infektiot, leikkaus. Myös vaarassa ovat naiset, jotka ovat kärsineet nuorten verenvuodosta ja kroonisesta tonsilliitista, usein akuuteista hengitystieinfektioista ja ekstragenitaalisista sairauksista.

Metrorragia voi kehittyä eri sairauksien taustalla, mutta täällä on yleisimpiä:

 • tulehdusprosessit;
 • endokriinihäiriöt (hormonaalinen vajaatoiminta);
 • kohdun tai munasarjojen kasvaimia.

Psyko-emotionaaliset syyt voivat myös johtaa verenvuotoon ennen kuukautisia: stressi, ylityö, ahdistus. Vahvat kuormat ja krooninen väsymys sekä haitallinen tuotanto vaikuttavat naisen kehoon ja voivat aiheuttaa metrorragiaa.

Oireita kohdun verenvuodolle

Epänormaali kohdun verenvuoto voi tapahtua millä tahansa syklin päivänä. Patologia ei eroa tiheydestä, se voi esiintyä missä tahansa iässä olevilla naisilla. Tällainen verenvuoto häiritsee naista pitkään ja sekoittaa kuukautiset. Ilmiötä kutsutaan krooniseksi metrorraagiaksi.

Usein diagnoosi annetaan naisille, joilla on raskas verenvuoto yli 7 päivää 1,5-3 kuukauden viiveen jälkeen. Myös metrorragia voi esiintyä kuukautisten jälkeen verenvuodon muodossa. Niissä on voimakkaita eritteitä, jotka ovat hyytymiä.

Verenmenetykseen liittyvät oireet:

 • kalpeus;
 • huimaus;
 • heikkous ja väsymys;
 • uneliaisuus;
 • sydämen sydämentykytys.

Jos purkaus ei ole runsas, oireita ei havaita. Akuutti metrorragia esiintyy äkillisesti ja ilman näkyvää syytä.

Anovulatorinen metrorragia

Tämäntyyppinen kohdun verenvuoto diagnosoidaan sekä nuorilla että aikuisilla naisilla vaihdevuosien aikana. Aikuiset naiset voivat käydä anovulatorisissa kuukautiskiertoissa kahdesti vuodessa.

Anovulaatio - ei ovulaatiota. Anovulatorisen metrorraagian myötä corpus luteum ei kypsy. Sykli koostuu vain follikkelivaiheesta. Tänä aikana hormonit mahdollistavat kohdun sisäkerroksen kasvun ja valmistautumaan lannoitukseen.

Kun corpus luteumin vaihetta ei tapahdu, hormonien määrä laskee jyrkästi ja endometrium kuolee. Verenvuoto esiintyy, jota kutsutaan anovulatoriseksi metrorraggiaksi. Tällaiset kuukautiset eivät välttämättä ilmesty ajoissa (80% naisista) tai ajoissa, mutta kestävät viikon tai enemmän.

Postmenopausaalinen metrorragia

Aikuisilla naisilla munasarjojen toiminta vähenee dramaattisesti. Menstruaalinen sykli katoaa, purkaus ei näy ajoissa ja häviää ajan myötä. Postmenopaus alkaa kohdun eritteiden lopettamisen jälkeen.

Sinun täytyy hoitaa kehosi huolellisesti. Postmenopausaalinen metrorragia voi puhua onkologian kehittymisestä (kohdun tai kohdunkaulan syöpä, munasarjasyöpä). Tilanteessa, jossa kuukautiset pysähtyivät enemmän kuin vuosi sitten ja verenvuoto jatkui jyrkästi, oli kiireesti otettava yhteyttä gynekologiin.

Metrorragian diagnostiikka

Metrorragian diagnosointi alkaa valitusten ja lantion tutkimuksen tutkimisella. Tätä tautia leimaa kuukautiskierron epäonnistuminen. Lääkäri mittaa myös pulssin ja verenpaineen. Tärkeä askel on arvioida ihon ja limakalvojen kunto. On tarpeen määrittää kehon massaindeksi.

Suoralla tutkimuksella lääkäri määrittää kohdun tilan, verenvuodon voimakkuuden. Kolonoskopia voi olla tarpeen kohdunkaulan poikkeavuuksien tunnistamiseksi.

Diagnoosin vahvistamiseksi suoritetaan kohdun limakalvon analyysi. Kaavimella otettu materiaali. Histologinen tutkimus auttaa määrittämään toimintahäiriön syyn. Kaavinta on myös terapeuttinen toimenpide ja lopettaa verenvuodon.

hoito

Metrorragia ei uhkaa naisten terveyttä. Paljon vaarallisempaa tautia, joka oli verenvuodon syy. Metrorragia voi ilmaista kasvain tai muun epänormaalin prosessin esiintymisen kehossa.

Metrorragian hoito riippuu suoraan verenvuotoa aiheuttaneesta taudista. Lääkäri määrää lääkkeitä:

 1. Pysyy verenvuodon. Tämä on sopivia lääkkeitä, jotka vähentävät kohtua ja lopettavat veren vapautumisen. Joskus potilaille määrätään hormonaalista hemostaasia (lääkkeitä, joilla on naarashormoneja). Mahdollinen kirurginen toimenpide (endometriumin kuretti, kohdun poistaminen). Usein leikkausta käytetään voimakkaalla verenvuodolla.
 2. Relapsien ehkäisy. Oikea kuukautiskierto on avain metrorragian puuttumiseen.
 3. Elpymistä. Verihäviö voi aiheuttaa vaikutuksia (raudan vajaatoiminta). Hoito on määrätty ongelman mukaan. Anemian hoitoon suosittelen rauta-lisäaineita ja vitamiinikomplekseja.

Raskaan purkautumisen ja hyytymien jälkeisten oireiden jälkeen nainen on sairaalahoidossa.

Hormonit metrorhagian hoitoon

Hormonaalinen hemostaasi antaa hyviä tuloksia metroragagian hoidossa. Menetelmää suositellaan 18–30-vuotiaille potilaille. Pakolliset olosuhteet: kohtalainen intensiteetti, jälkiverenvaisen anemian merkkien puuttuminen, muiden patologisten syiden puuttuminen.

Metrorragian hoidossa levitä COC: ää (yhdistetyt suun kautta otettavat ehkäisyvalmisteet) estrogeenin kanssa. Tämä femoden, Marvelon, rigevidon. Ensimmäisenä päivänä sinun on otettava 4 tablettia, kun annos pienenee 1-2 tabletiksi kolmeksi päiväksi. Jos purkaus pysähtyy, hoito kestää vielä 21 päivää.

Hormonaalisen hemostaasin jälkeen kuukautiset voivat nousta. Vähentää uterotonisten lääkkeiden ja lääkkeiden käyttöä oireisiin. Vastaanotto KOK jatkaa, jotta vältetään uusiutuminen.

Kirurgisen käsittelyn menetelmä

Sairaanhoito on tarkoitettu naisille, joilla on yli 30-vuotiaita metrorragia. Jos haluat tutkia kohtua, käytetään hysteroskooppia (putki, jossa on kamera ja taskulamppu lopussa). Endometriumin kurettia suoritetaan sen avulla erikseen, koska diagnostinen hysteroskooppi mahdollistaa lääkärin nähdä kohdun. Hysteroskooppi mahdollistaa sen, että voit poistaa koko vaikuttuneen endometriumin huolellisesti ja havaita siihen liittyvän patologian.

Lisäterapiana käytetään fibrinolyysin estäjiä, angioprotektiivisia lääkkeitä, NSAID-yhdisteitä. Tämä voi olla diklofenaakki, etamtsilaatti, traneksamiinihappo, naprokseeni. Ne on määrätty oireille.

Kuretuksen jälkeen suoritetaan histologinen analyysi ja sen tulosten mukaan hormonihoito on määrätty. Endometriumin hyperplastisten prosessien hormoneilla hoidetaan lääkkeiden antigonadotrooppisia vaikutuksia. Lääkäri valitsee lääkkeet jokaiselle potilaalle yksilöllisesti ottaen huomioon histologisen analyysin tulokset, naisen iän, samanaikaiset sairaudet, vasta-aiheet.

Alle 35-vuotiaiden potilaiden tulee ottaa puolen vuoden ajan käyttöön yksivaiheisia ehkäisyvalmisteita (0,03 ml estrogeeniä). Yli 35-vuotiaille naisille määrätään tehokkaampia antigonadotrooppisia lääkkeitä (busereliini, gestrinoni, triptoreliini, danatsoli, gosereliini).

Metrorragian paras ehkäisy yli 35-vuotiailla naisilla on intrauteriininen hormonitoimintajärjestelmä Mirena (ottaen huomioon raskauden hylkääminen). Se sijoitetaan kohtuun, jossa levonorgestreeli erittyy erityisestä säiliöstä ja kerääntyy endometriumiin, mutta se on minimissa veressä.

Emättimen (hysterektomia) poistaminen metrorragiasta lisääntymisikästä on harvoin suositeltavaa. Hysterektomian osoittaminen on kohdun verenvuodon yhdistelmä endometrioosi tai myoma. Myös kohdun poistaminen leikkauksesta on edullista, jos potilaalla on vasta-aiheita hormonihoidolle.

Hormonaalisen hemostaasin jälkeen on suositeltavaa aloittaa uusiutumisen ehkäisy. Ne naiset, jotka eivät suunnittele raskautta, saavat kohdunsisäistä Mireniä (hormonaalinen vapautumisjärjestelmä suojaa endometriumia ennen uusiutumista 5 vuotta).

ennaltaehkäisy

Koska metrorragia voi esiintyä lapsilla jo varhaisessa iässä, on välttämätöntä harjoittaa virkistys- ja kunnostustoimintaa. On tärkeää hoitaa kaikkia sairauksia, erityisesti sukuelimiä, sekä ehkäistä abortteja.

Raskauden aikana sinun on aloitettava ennaltaehkäisy ensimmäisen kolmanneksen aikana. Yleisesti ottaen naisen tulisi johtaa aktiivista elämäntapaa, rentoutua ja laatia työaikataulu.

Päivitetään kuukautiskierron määräämä hoito suun kautta otettavilla estrogeeni-progestiinivalmisteilla. Hoito-ohjelma on seuraava:

 • 5-25 päivää kolme ensimmäistä jaksoa;
 • 16-25 päivää kolme sykliä;
 • progestiinilääkkeitä päivinä 16 - 25 4-6 kuukauden ajan.

Homronaaliset ehkäisyvalmisteet auttavat paitsi erottamaan metrorragiasta myös estämään suunnittelemattoman raskauden. Ehkäisyaineet ovat erinomainen hormonihäiriöiden, hedelmättömyyden (anovulatoiva), rintasyövän ja adenokarsinooman ehkäisy.