kuukautiset

Menstruatiot (latinalaiselta. Mensis-kuukaudelta, kuukausittain), kuukausittain tai kuukausittain tai osittain - osa naisten ja narttujen kuukautiskierrosta joillakin istukan nisäkkäillä (kädelliset, lepakot ja puserot) [1] [2] [3] [4] [5] ]. Kuukautiskierron aikana endometriumin toiminnallinen kerros (kohdun limakalvo) hylätään verenvuodon mukana. Menstruation ensimmäisestä päivästä alkaen alkaa kuukautiskierto.

Kuukautinen veri ei hyyty ja sillä on tummempi väri kuin veressä, joka kiertää aluksissa. Tämä johtuu siitä, että kuukautisten veressä on joukko entsyymejä [6].

Menstruatiot (ja yleensä kuukautiskierrot) eivät yleensä esiinny raskauden ja imetyksen aikana; kuukautisten puuttuminen odotetussa ajassa on yleinen oire, joka viittaa raskauteen.

Sisältö

Kuukautiskierto

Naisilla kuukautiset yleensä ilmenevät joka kuukausi, mutta myös kuukautisten epätyypillisiä jaksoja. Ennen murrosikää raskauden aikana ja välittömästi synnytyksen jälkeen ei ole kuukautisia vaihdevuosien aikana. Purkausta välittömästi syntymän jälkeen kutsutaan lochiaksi ja se jatkuu useita viikkoja. Joskus imetyksen aikana kuukautiset voivat olla poissa jonkin aikaa, ja tässä kuukautisten puuttuessa tällainen menetelmä raskauden ehkäisemiseksi laktaation amenorrean menetelmänä [7].

kuukautisten alkamisen

Menstruaation (menarhe) ensimmäinen esiintyminen naisessa tapahtuu keskimäärin 12-14 vuotta; (vaihteluväli 9-11 vuotta 19-21 vuoteen). Kuumien ilmaston kuukautiset osoittavat 11–15-vuotiaita; kohtalainen - 12–18 vuotta ja kylmässä - 13–21-vuotiaita. Menarheiden ikä paljastaa tiettyjä rotueroja: esimerkiksi useissa tutkimuksissa on osoitettu, että nargidit esiintyvät aikaisemmin kuin samoissa sosioekonomisissa olosuhteissa elävissä eurooppalaisissa [8] [9] [10].

Ensimmäisten kuukautisten jälkeen seuraava voi olla 2 tai 3 kuukauden kuluttua. Ajan myötä kuukautiskierto on vahvistettu ja kestää 28 päivää, mutta syklin kesto 21 päivästä 35 päivään on normaalia. Vain 13 prosentilla naisista on 28 päivän sykli. Kuukautiset kestävät noin 2-8 päivää. Kaikki purkaus tulee emättimestä.

Premenstruaalinen oireyhtymä

Jotkut naiset kokevat kuukautisiin liittyviä tunteellisia muutoksia. Joskus esiintyy ärtyisyyttä, väsymystä, kyyneleyttä, masennusta. Tällainen emotionaalisten vaikutusten ja mielialan muutosten valikoima liittyy myös raskauteen ja sitä voidaan selittää endorfiinien puutteella. [11] Ennaltaehkäisevän oireyhtymän ilmaantuvuus vaihtelee 3 prosentista [12] 30 prosenttiin. [13] Joissakin harvinaisissa tapauksissa psykoottisille häiriöille alttiisiin henkilöihin kuukautiset voivat aiheuttaa kuukautiskysymyksen (englanniksi).

vaihdevuodet

Vaihdevuosien ikä (kuukautisten lopettaminen): normi on 40–57 vuotta, todennäköisesti 50–52 vuotta. Lämpimässä ilmastossa kuukautiset kestävät keskimäärin 50 vuotta, minkä jälkeen vaihdevuodet tapahtuvat; Ensinnäkin asetus häviää useita kuukausia, sitten ne näkyvät ja katoavat uudelleen jne. On kuitenkin naisia, jotka säilyttävät kuukautiset jopa 70 vuotta. Lääketieteellisestä näkökulmasta katsotaan, että vaihdevuodet ovat tulleet, jos vuoden aikana kuukautiset olivat kokonaan poissa.

Kuukautisen synkronointi

Vuodesta 1971 lähtien joissakin tutkimuksissa on havaittu viitteitä siitä, että yhdessä asuvien naisten kuukautiskierto synkronoituu vähitellen. Jotkut antropologit olettivat, että tällä on tietty evoluutiomuoto: metsästäjien ja keräilijöiden muinaisissa yhteisöissä miehet menivät metsästämään, kun miehet ja naiset samaan aikaan alkoivat saada kuukautisia samaan aikaan (olettaen, että naisen kuukautisten aikana ei pidetty hyväksyttävänä seksuaalisuhteiden kohteena) [ 14] [15]. Kuitenkin tällä hetkellä on kiistatonta kuukautisten synkronointivaikutuksen (Englanti) olemassaolo. [16]

Kuukautinen veri

Kuukautisen veren kutsutaan nestemäiseksi emätinpoistoksi kuukautisten aikana. Tarkemmin sanottuna oikeampi termi on kuukautiskierto, koska sen koostumus sisältää itse veren lisäksi kohdunkaulan rauhasen salaisuutta, emättimen rauhan salaisuutta ja endometriumin kudosta. Yksi kuukautiskierron aikana vapautunut kuukautisten nesteen keskimääräinen tilavuus on Big Medical Encyclopedian mukaan noin 50-100 ml. Yksilöllinen vaihtelu vaihtelee kuitenkin välillä 10 - 150 ja jopa 250 millilitraa. Tämä alue katsotaan normaaliksi, runsaammaksi (tai päinvastoin, niukaksi) purkaukseksi, joka voi olla taudin oire. Kuukautisen nesteen väri on punertavan ruskea, hieman tummempi kuin laskimoveri. [17]: s.381

Menstruaalisen veren kanssa menettäneen raudan määrä on suhteellisen pieni useimmille naisille, eikä se itsessään voi aiheuttaa anemian oireita. [18] Yhdessä tutkimuksessa tutkittiin joukko naisia, joilla oli anemian oireita, endoskoopilla. Kävi ilmi, että 86% heistä kärsi todella erilaisista ruoansulatuskanavista (esim. Gastriitti tai pohjukaissuolihaava, jotka aiheuttavat verenvuotoa ruoansulatuskanavassa); tämä diagnoosi ei ehkä ole tehty johtuen rautavajauksen virheellisestä määrityksestä kuukautisten verenmenetykseen. [19] Kuitenkin säännöllinen raskas kuukautiskierto voi joissakin tapauksissa johtaa anemiaan.

Menettelytavat kuukautisten aikana ja henkilökohtainen hygienia

Yleiset hygieniasäännöt kuukautisten aikana

Henkilökohtaisen hygienian ylläpitämiseksi nuoret tytöt ja naiset käyttävät alusvaatteisiin kiinnitettyjä tyynyjä ja / tai emättimeen asetettuja tamponeja. Molemmissa tapauksissa tyynyn tai tamponin kangas imee kuukautiskierron. Euroopan maissa, Yhdysvalloissa ja Kanadassa kuukautiskupit ovat yhä suositumpia henkilökohtaisina hygieniatuotteina.

Kun kuukautiset ovat erityisen välttämättömiä hygieniasääntöjen noudattamiseksi. Koska kuukautiskierron virtaus on suotuisa ympäristö bakteerien lisääntymiselle, mukaan lukien patogeeniset, lääketiede ei suosittele uimista ja uimista (sekä tuoreessa että suolaisessa vedessä), emättimessä. On suositeltavaa pestä ulkoiset sukuelimet vähintään 2-3 kertaa päivässä lämpimällä vedellä ja saippualla (huuhtelu) ja pestä päivittäin suihkun alla [20].

Naisten suorituskyky on tänä aikana yleensä säilynyt, mutta fyysistä rasitusta, hypotermiaa ja ylikuumenemista on vältettävä [20]. Alkoholi ja mausteiset elintarvikkeet ovat vasta-aiheisia, sillä jälkimmäinen lisää verenvuotoa vatsan elimiin johtuen.

Seksuaalinen yhdyntä kuukautisten aikana

Kuukautisten aikana nainen voi kokea fyysistä epämukavuutta. Joissakin tapauksissa lisääntyneet hormonitasot aiheuttavat emotionaalista jännitystä ja ärsytystä. Tämän ajan kohdun kohtalo on hyvin alttiita erilaisille infektioille [21], joten on suositeltavaa lopettaa sukupuoli kuukautisten aikana [22] [20].

Kuukautiset häiriöt

Kuukautisten häiriöt ovat melko yleisiä ja kiehuvat seuraavasti:

Kuukautisten keskeyttäminen riippuu erilaisista olosuhteista. Conception pysäyttää normaalin verenvirtauksen ja on fysiologinen syy. Kuukautiset voivat pysähtyä millään merkittävällä veren menetyksellä toisessa kehon osassa, tässä tapauksessa kuukautiskierto viivästyy tai poistetaan muilla tavoin [mitä? ]. Kun lopetat kuukautiset, sinun on pidettävä mielessä syy, joka aiheutti tämän poikkeavuuden. Jos kylmän jälkeen tunnehäiriöiden jälkeen kuukautisia ei tapahdu pitkään aikaan, sinun on otettava yhteys lääkäriin. Erityisen tärkeää on kuukautisten mekaaninen viivästyminen; se tapahtuu, kun emättimen sisäänkäynnin kapenee, samalla kun emättimen ja kohdunkaulan kapeneminen [23]

Joskus verenvuotoa esiintyy missä tahansa osassa, joka on poistettu kohdusta, jälkimmäisestä ulosvirtaus voidaan joko vähentää tai pysäyttää, tätä ilmiötä kutsutaan lisä- tai hylätyksi kuukautiskierrokseksi (paikallinen aika) [24]. Tällaisissa tapauksissa ulosvirtaus tapahtuu yleensä paikoissa, joissa ei ole ihoa, kuten haavat, haavaumat; myös limakalvossa, kuten suussa, nenässä. Yleisesti ottaen kehon pinnalla ei ole yhtä pistettä, jolle ei havaita muita kuukautisia. Samanaikaisesti kuukautisten yhteiset ilmiöt tapahtuvat munasarjoissa [lähde ei ole osoitettu 2041 päivä].

Menorhagiassa vapautuminen lisääntyy. Tämä tapahtuu kohdun tai vierekkäisten elinten sairauksien kohdalla: kohdun tulehduksella, kohdunkaulan eroosio, leveiden sidosten veri jne.; joskus ei ole kohdun häiriöitä, ja parannettu purkaus riippuu yleisestä terveydentilan heikkenemisestä [lähde ei ole määritetty 2041 päivä].

Dysmenorreaa kutsutaan kuukauteiksi, johon liittyy kipua. Kun he usein lähtevät verihyytymistä. Hoidon aikana he kiinnittävät huomiota kuukautisten epäsäännöllisyyttä tukevaan syyyn ja yrittävät poistaa sen [lähde ei ole määritetty 2041 päivä].

Uskontojen ja uskomusten kuukautiset

Maya-mytologia selittää kuukautisten alkuperän rangaistuksena avioliiton sosiaalisten sääntöjen rikkomisesta. Maya-uskomusten mukaan kuukautiskierto muuttuu käärmeiksi ja hyönteisiksi, joita käytetään mustassa magiassa, kunnes kuun jumalatar elvytetään sen avulla [25].

Abrahamilaisissa uskonnoissa kuukautiskiertoa pidetään rituaalisesti saastaisena, kielto on asetettu sukupuoleen ja osallistuminen tiettyihin uskonnollisiin rituaaleihin kuukautisten aikana (Leviticuksen kirjan kohta 15).

Nepalin perinteisessä kultissa on käytännössä kunnioitettu valittuja pieniä tyttöjä jumalattaren Teledjun inkarnaatioiksi, jotka ovat peräisin 13. vuosisadan edeltävältä ajalta. Legendan mukaan jumalatar pelasi noppaa Nepalin hallitsijan kanssa, kunnes hän loukasi häntä himoisalla ulkonäöltään. Tuomittu Telaju on luvannut palata maahan, paitsi nuori tyttö Kumari. Tästä hetkestä lähtien on olemassa kultti, jossa palvotaan Kumari-tyttöjä, Teledjun eläviä suoritusmuotoja, joita pidetään sellaisina ennen ensimmäisten kuukautisten alkamista, minkä jälkeen jumalatar väitetään jättävän kehon. Myös jumalattaren hoitona pidetään vakavaa sairautta, vakavaa vammoja ja jopa naurua, ja tytön on syytä palata normaaliin elämään [26].

Kaakkois-Aasiassa kuukautiskierron katsottiin liittyvän yin-naisperiaatteeseen ja sitä käytettiin perinteisessä lääketieteessä. Japanin-Korean sodan aikana, 1592–1598, korealainen kenraali Gwak Chew (eng.) Käytti punaisia ​​vaatteita, jotka oli maalattu neitsyiden kuukautisten verellä [27]. Yleinen uskoi, että yinin pimeä naisten energia muutti vaatteensa panssariksi, jota ei voitu käyttää japanilaisiin ampuma-aseisiin - yangin miehen energian personointi [27].

Menstruatiot eläimissä

Myös kuukautisia, lukuun ottamatta ihmisiä, havaitaan myös joidenkin istukan nisäkkäiden naisilla. Näitä ovat ensinnäkin monet kädelliset. Menstruatiot ovat yleisiä niissä lajeissa, jotka edustavat infrapuna-apinan muotoisia henkilöitä, joihin henkilö kuuluu, apinat, vanhan maailman apinat (tai apinat) ja uuden maailman apinat (tai leveät apinat) [1]. Menstruaatiota ilmaistaan ​​harvoin puolisilmäisten alkeellisemman alarajan edustajissa: niitä ei löytynyt pilkkaavien apinoiden alareunasta (johon kuuluvat lemurs ja lori), mutta joskus havaitaan joissakin pitkäkypsissä lajeissa [1].

Muille eläimille, joissa esiintyy kuukautisia, kädellisten lisäksi on lepakoita (lepakoita) ja bluffereita (tunnetaan myös nimellä norsu). [2] [3] [4] [5]. Mielenkiintoista on, että jälkimmäisessä veressä havaitaan malariaplasmioita, mikä on myös osoitus niiden evoluution affiniteetista alempien kädellisten kanssa (vain kädelliset, myös ihmiset ja tupaya kärsivät malariasta).

Muiden istukan nisäkkäiden lajeissa kuukautiskierron sijasta esiintyy estrussykliä (estrus), jonka aikana endometriumia ei hylätä, mutta täysin imeytyy elimistöön. On huomattava, että kuukautisten veressä vain yksi kolmasosa endometriumin tilavuudesta erittyy, kun taas loput kaksi kolmasosaa imeytyy elimistöön.

Naisten orangutaanien kuukautiskierron kesto, kuten ihmisillä, on keskimäärin 28 päivää, lähellä kuun kuukauden pituutta, 29,53 vuorokautta, kun taas esimerkiksi simpanssien naisilla syklin kesto on noin 35 päivää. [28]

Kaikki noin kriittiset päivät tytöille

Nuorten tyttöjen, jotka tulevat äiteiksi tulevaisuudessa, tulisi tietää, mitä kuukausiaikoja on ja mitä he ovat. Tämä suhdanneprosessi seuraa niitä, kunnes lisääntymistoiminta on valmis. Tämä artikkeli kertoo kaikki kuukautiset: niiden kesto, esiintymistiheys, muutokset kehossa, jota ne aiheuttavat.

Mikä on kuukausittain tytöissä

Ennen kuin puhumme suhdannefysiologisista ominaisuuksista, sinun täytyy selvittää, mitä kuukautiset ovat.

Tämä termi viittaa jakson vaiheeseen, jolle on tunnusomaista kohdun kuorinta ja hylkääminen - endometrium. Kuukausi on säännöllinen prosessi, joka alkaa syklin ensimmäisestä päivästä.

Kriittisiin päiviin liittyy usein epämukavuutta. Niinpä naisen on vaikea säilyttää suorituskykyä ennen niiden valmistumista.

Kohdun endometriumin erottamisen prosessi gynekologiassa on nimeltään desquamation. Tänä aikana veri lähtee emättimestä, joka voi sisältää pieniä hyytymiä ja endometriumin hiukkasia.

Huuhtelun päätyttyä ulompi kohdun kerros muuttuu paksemmaksi. Tiivistymisen ansiosta keho luo suotuisat olosuhteet hedelmöittyneen munan kiinnittämiseen.

Eli kriittisten päivien päätehtävä on valmistaa keho raskauteen. Jos käsitystä ei tapahdu, puhdistuksesta tulee niiden päätehtävä. Lisääntymisvaiheen päätyttyä, joka tapahtuu noin 45–48-vuotiaana, endometriumia ei eroteta kohdusta.

Tyttöjen ensimmäiset jaksot voivat alkaa 12 vuotta. Gynekologiassa niitä kutsutaan "menarheiksi". Useimmat tämän iän nuoret tulevat seksuaalisesti kypsiksi. Eli kuukautisten läsnäolo ilmaisee kehon valmiutta ajatella ja syödä sikiötä.

Lisätietoa kuukautisten menemisestä ja siitä, mitä elimistössä tapahtuu tällä hetkellä, on erillisessä artikkelissamme.

Menstruaation tyyppi

Joskus tyttöjen kuukautiset osoittavat patologisen prosessin kehon kehittymistä. Siksi lisääntymistoiminnan ylläpitämiseksi sinun on tiedettävä, mitkä eritteet pidetään normaaleina ja mitkä eivät.

Kuukautivirran luokittelu:

 1. Hajoaminen: Näytetään pääasiassa muutama päivä ennen hajottamisen alkua. Väri on ruskea. Jos vuoto tapahtuu kuukautisten aikana, tämä voi merkitä kohdunkaulan eroosion, munasarjojen vajaatoiminnan oireyhtymän, polyyppien tai kasvainten syntymistä sukuelinten alueella ja muita vaivoja.
 2. Erittäin heikko. Tällaisten eritteiden tilavuus ei ylitä 35 - 40 ml. Ne syntyvät hormonaalisen vajaatoiminnan vuoksi. Joskus vähän aikaa esiintyy ennen tärkeitä tapahtumia, kuten häät, eli voimakkaan emotionaalisen ja emotionaalisen stressin aikana.
 3. Hyytymiä. Ei ole tarpeen huolehtia hyytymien esiintymisestä kuukausittaisessa purkauksessa, koska se on itse asiassa veren hyytymistä. Ne muodostuvat usein, jos nainen johtaa istumatonta elämäntapaa.
 4. Runsaat. Tällaisten eritteiden tilavuus - yli 80 ml. Yleensä ne eivät läpäise 6. - 7. päivä. Niiden läsnäolo voi viitata onkologiseen sairauteen, kohdun polyyppeihin, endometrioosiin. Myös kuukausittaisen veren suuri saanto on oopiumin oire.

Normaalin kuukautiskierron väri on kirkkaan punainen. Desquamationin toisella puoliskolla ne muuttuvat ruskeaksi.

Mitä tulee emättimestä poistumiseen kriittisinä päivinä keltaisen tai vihreän vaahdonesteenä - tämä on patologia. Sen läsnäolo voi johtua lantion elinten tulehdusprosessista sekä kandidiaasista ja muista gynekologisista sairauksista.

Mitä tapahtuu elimistössä

Naisten kriittisinä päivinä endometrium hylätään aktiivisesti kohdusta. Tätä prosessia seuraa verenvuoto emättimestä. Kuukausittainen erittyminen sisältää entsyymejä, joiden vuoksi ne eivät taita.

Verenkierto edistää endometriumin jäämien nopeaa poistumista elimistöstä. Nesteen määrä riippuu kuukautisten kestosta ja muista syklisista ominaisuuksista.

Jos muna on hedelmöitetty, endometrium uudistuu kokonaan. Se kestää 9 kuukautta lisäsuojaa sikiölle.

Raskauden puuttuessa kohdun uudempi yläkerros erittyy elimistöstä yhdessä kuukausiveren kanssa.

Kriittisten päivien oireet

Useimmat naiset kokevat epämukavuutta kriittisinä päivinä. Niiden esiintyminen liittyy tällä hetkellä lisääntyneeseen hormonaaliseen aktiivisuuteen.

Kuukauden tärkeimmät oireet:

 1. Kipeä tai vetävä kipu munasarjoissa (vatsa).
 2. Pahoinvointi. Joskus voi olla mukana oksentelu.
 3. Rintojen turvotus.
 4. Lisääntynyt ärtyneisyys, taipumus äkillisiin mielialan vaihteluihin.

On syytä huomata, että kaikki reilun sukupuolen edustajat eivät kohtaa näitä epämiellyttäviä oireita. Tilastojen mukaan 45 prosenttia kriittisinä päivinä olevista naisista ei kokea epämukavuutta.

Muita merkkejä hajoamisesta:

 1. Ahdistus, apatia.
 2. Kipu sydämessä.
 3. Usein virtsaaminen.
 4. Paniikkikohtaukset.
 5. Lievä kuume.

Kuukauden kesto

Naisten kuukautiset menevät ennen lisääntymistoiminnan päättymistä, eli ennen vaihdevuosien alkamista.

Tyttöjen kuukautiskierron kesto on erilainen. Keskimäärin kuukausittain 3–7 päivää.

Ensimmäistä hajotusta ei yleensä ole luonteenomaista runsaus ja kesto. 12-vuotiailla tyttöillä, joilla on menarhe, emättimen veren määrä erittyy enintään 10 ml: aan.

Mikä on kuukautiskierto

Jokainen seksuaalisesti kypsä nainen kohtaa säännöllisesti fysiologisia muutoksia. Kuukausittaista (kuukautiskierto) sykliä kutsutaan naisten kehon jaksollisiksi muutoksiksi. Jokainen vaihe kontrolloidaan hormonien avulla.

Tämän ajanjakson säännöllisyys ja kesto

Päivien määrä yhdessä jaksossa on 21 - 33. Keskimääräinen kesto on 27–28 päivää. Joka päivä sukupuolihormonien vaikutuksen alaisena tapahtuu tytön kehossa muutoksia. Nämä kemikaalit valmistavat kuukausittain raskauden.

Kuukausittainen sykli alkaa hajoamisen ensimmäisestä päivästä ja päättyy seuraavien kriittisten päivien alkamiseen.

Syklinen kesto riippuu kehon sukupuolihormonien, erityisesti estrogeenin ja progesteronin tuotannosta.

Mitä muutoksia tapahtuu syklin aikana

Niiden naisten, jotka haluavat ymmärtää fysiologisen luonteensa erityispiirteet, pitäisi tietää, mitä tapahtuu kuukautiskierron aikana kehossaan ja kun kriittiset päivät alkavat.

Tämän vaiheen ensimmäisellä puoliskolla estrogeenin tuotanto, joka on yksi tärkeimmistä naishormoneista, kasvaa. Tämä kemiallinen aine valmistaa kehon raskauteen, luo suotuisat olosuhteet hedelmöittymiselle, mutta myös luukudosta. Sen päätehtävänä on kuitenkin endometriumin paksuneminen.

Samanaikaisesti estrogeenin tuotannon lisääntymisen kanssa munasarjoissa follikkelia kasvaa ja kehittyy, mikä on pieni vesikkeli, jossa on munasolu.

Noin keskellä sykliä (14–16 päivänä) follikkeli lähtee munasarjasta ja siirtyy munanjohtoon tapaamaan siittiösolut. Tätä prosessia kutsutaan ovulaatioksi. Sen pääpiirre on sukupuolihormonien kiihdytetty tuotanto, joka varmistaa suotuisien olosuhteiden syntymisen raskaudelle.

Suurimmat mahdollisuudet alkion onnistuneeseen istutukseen ovat 2-3 päivää ennen ovulaation alkua ja tämän vaiheen ensimmäisenä päivänä. Eli jos tänä aikana munasolu kohtaa siittiösolun, on todennäköistä, että nainen tulee raskaaksi.

Jos hedelmöitys ei tapahdu, tapahtuu kuukautiset. Kuukausittaisen purkauksen jälkeen endometrium päivitetään uudelleen.

Miten ja miksi pitää kalenteri

Kuukauden alku tytöissä on merkitty kalenteriin. Tämä tehdään syklin vakauden hallitsemiseksi. Kalenterimenetelmän toteuttaminen mahdollistaa syklin keston määrittämisen, mutta myös raskauden mahdollisen esiintymisen.

Toisin sanoen jos kuukausittainen ei aloita odotetusta päivämäärästä ja viive on yli 5 päivää, on mahdollista, että tyttö tulee pian äidiksi.

Kuukautiskalenterin pitäminen on kätevää. Sen avulla voit seurata syklisiä vikoja. Jos niitä ei ole aiheuttanut psyko-emotionaalinen stressi, fyysinen ylityö tai muita ulkoisia tekijöitä, on tarpeen tehdä gynekologinen tutkimus. Säännölliset syklinvaihtelut voivat osoittaa patologista prosessia kehossa.

kuukautiset

Menstruatiot (latinalaiselta Mensis-kuukaudelta), kuukausittain tai säännöllisin väliajoin - osa naisen kehon kuukautiskierrosta, endometriumin funktionaalisen kerroksen hylkääminen (kohdun limakalvo), johon liittyy verenvuoto. Menstruation ensimmäisestä päivästä alkaen alkaa kuukautiskierto. Kuukautinen veri ei hyyty ja sillä on tummempi väri kuin veressä, joka kiertää aluksissa. Tämä johtuu siitä, että kuukautisten veressä on joukko entsyymejä.

Kuukautiskierto

Kuukautiskierto tapahtuu yleensä joka kuukausi, mutta on myös epätyypillisiä kuukautisia. Ennen murrosikää raskauden aikana ja välittömästi synnytyksen jälkeen ei ole kuukautisia vaihdevuosien aikana. Purkausta välittömästi syntymän jälkeen kutsutaan lochiaksi ja se jatkuu useita viikkoja. Joskus imetyksen aikana kuukautiset saattavat olla poissa jonkin aikaa, ja tässä kuukautisten puuttuessa tällainen suojaus raskaudesta laktationaalisen amenorrean menetelmällä on rakennettu.

Menstruaation (menarhe) ensimmäinen esiintyminen naisessa tapahtuu keskimäärin 12-14 vuotta; (vaihteluväli 9-11 vuotta 19-21 vuoteen). Kuumien ilmaston kuukautiset osoittavat 11–15-vuotiaita; kohtalainen - 12–18-vuotiaat ja lopulta kylmässä - 13–21-vuotiaita. Hyvä ravitsemus ja fyysinen kunto nopeuttavat kuukautiskierron alkamista; ja päinvastoin aliravitsemus, liiallinen työ ja huono fyysinen kunto hidastavat sen ulkonäköä.

Ensimmäisten kuukautisten jälkeen seuraava voi olla 2 tai 3 kuukauden kuluttua. Ajan myötä kuukautiskierto on vahvistettu ja kestää 28 päivää, mutta syklin kesto 21 päivästä 35 päivään on normaalia. Vain 13 prosentilla naisista on 28 päivän sykli. Kuukautiset kestävät noin 2-8 päivää. Kaikki päästöt tulevat emättimestä, mutta saattaa esiintyä tapauksia, joissa endometriumin solut tulevat muihin kehon osiin, sitten verenvuoto menee niistä.

Vaihdevuosien ikä (kuukautisten lopettaminen): normi on 40–57 vuotta, todennäköisesti 50–52 vuotta. Lämpimässä ilmastossa kuukautiset kestävät keskimäärin 50 vuotta, minkä jälkeen vaihdevuodet tapahtuvat; Ensinnäkin asetus häviää useita kuukausia, sitten ne näkyvät ja katoavat uudelleen jne. On kuitenkin naisia, jotka säilyttävät kuukautiset jopa 70 vuotta. Yleensä naisilla, joilla on varhainen murrosikä, vaihdevuodet alkavat myöhemmin ja näin ollen tuotantojakso on yleensä pidempi.

Kuukautiskierto on ominaista vain ihmiselle ja humanoidille apinoille.

Menettelytavat kuukautisten aikana ja henkilökohtainen hygienia

Henkilökohtaisen hygienian ylläpitämiseksi tytöt ja naiset käyttävät tyynyjä ja / tai tamponeja. Euroopan maissa, Yhdysvalloissa ja Kanadassa kuukautiskupit ovat yhä suositumpia henkilökohtaisina hygieniatuotteina, joita pidetään terveellisempinä ja vähemmän haitallisina naisille kuin perinteisiä tuotteita.

Kuukautisten aikana on erityisen tärkeää noudattaa hygieniasääntöjä (päivittäinen suihku, huuhtelu 2-3 kertaa päivässä), koska kuukautiskierron virtaus on suotuisa ympäristö bakteerien, myös patogeenien, lisääntymiselle. Lisäksi et voi soveltaa liikuntaa, tarvitset henkistä rauhaa.

Lääketiede ei suosittele täyttä kastelua ja kylpyjä (sekä tuoreessa että suolaisessa vedessä), on suositeltavaa käyttää suihkua uimiseen. Tiukasti vasta-aiheinen sukupuoli tartuntavaaran vuoksi; myös alkoholi- ja mausteinen ruoka, koska ne lisäävät kohdun verenvuotoa, koska vatsan ruuhkautuu vatsan elimiin.

Kuukautiset häiriöt

Kuukautisten häiriöt ovat melko yleisiä ja laskevat:

 1. Pysäyttää tai lopettaa (amenorrea),
 2. Hylätty tai syrjäytynyt verenvuoto (menstruatio vicaria),
 3. Parantaa (menorragia),
 4. Kivulias kuukautiset (dysmenorrea, vanhentunut. Algomenorrhea).

Kuukautisten lopettaminen riippuu erilaisista olosuhteista. Conception pysäyttää normaalin verenvirtauksen ja on fysiologinen syy. Menstruatiot voivat pysähtyä millä tahansa merkittävällä veren menetyksellä toisessa kehon osassa, tässä tapauksessa kuukautiskierto viivästyy tai poistetaan muilla tavoilla. Kun lopetat kuukautiset, sinun on pidettävä mielessä syy, joka aiheutti tämän poikkeavuuden. Jos kylmän jälkeen tunnehäiriöiden jälkeen kuukautisia ei tapahdu pitkään aikaan, sinun on otettava yhteys lääkäriin. Erityisen tärkeää on kuukautisten mekaaninen viivästyminen; se tapahtuu, kun emättimen sisäänkäynnin kapeneminen vähenee, jolloin emättimen ja kohdunkaulan kapenee.

Joskus verenvuotoa esiintyy missä tahansa kohdussa, joka on kaukana kohdusta, jälkimmäisestä ulosvirtaus voidaan joko vähentää tai pysäyttää, tätä ilmiötä kutsutaan täydentäväksi tai hylätyksi kuukautiseksi. Tällaisissa tapauksissa vanheneminen tapahtuu yleensä paikoissa, joissa ei ole ihoa, kuten haavat, haavaumat; myös limakalvossa, kuten suussa, nenässä. Yleisesti ottaen kehon pinnalla ei ole yhtä pistettä, jolle ei havaita muita kuukautisia. Samanaikaisesti munasarjoissa on kuukautisten yhteisiä ilmiöitä.

Menorhagiassa vapautuminen lisääntyy. Tämä tapahtuu kohdun tai vierekkäisten elinten sairauksien kohdalla: kohdun tulehduksella, kohdunkaulan eroosio, leveiden sidosten veri jne.; joskus ei ole kohdun häiriöitä, ja tehostunut purkaus riippuu yleisestä terveyden heikkenemisestä.

Dysmenorreaa kutsutaan kuukauteiksi, johon liittyy kipua. Kun he usein lähtevät verihyytymistä. Hoidettaessa kiinnittämällä huomiota epäsäännöllisten kuukautisten tukemiseen ja yritä poistaa se.

Uskonnolliset kuukautiset

Maya-mytologia selittää kuukautisten alkuperän rangaistuksena avioliiton sosiaalisten sääntöjen rikkomisesta. Mayan mukaan kuukautiskierto muuttuu käärmeiksi ja hyönteisiksi, joita käytetään mustassa magiassa, kunnes kuun jumalatar elvytetään sen avulla.

Nepalin perinteisessä kultissa on käytännössä kunnioitettu valittuja pieniä tyttöjä jumalattaren Teledjun inkarnaatioiksi, jotka ovat peräisin 13. vuosisadan edeltävältä ajalta. Legendan mukaan jumalatar pelasi noppaa Nepalin hallitsijan kanssa, kunnes hän loukasi häntä himoisalla ulkonäöltään. Tuomittu Telaju on luvannut palata maahan, paitsi nuori tyttö Kumari. Siitä lähtien Kumarin tyttöjä, Teledjun eläviä inkarnaatioita, joita pidetään sellaisina ennen ensimmäisiä kuukautisia, on kultti, jonka jälkeen jumalatar väittää jättävänsä ruumiin. Myös jumalattaren hoitona pidetään vakavaa sairautta, vammojen aiheuttamaa vakavaa verenhukkaa ja jopa naurua, ja tytön on syytä palata normaaliin elämään.

Abrahamilaisissa uskonnoissa kuukautiskiertoa pidetään rituaalisesti epäpuhtaana, sukupuoli on kielletty ja osallistua tiettyihin uskonnollisiin seremonioihin kuukautisten aikana.

- Leviticuksen 15 luku

Satanismissa, maagiassa, Thelemicin ja gnostilaisissa uskonnollisissa rituaaleissa kuukautisten ja kuukautiskierron läheisyydessä johtuvaa kuukautiskiertoa (nimeltään "kuun veri") käytetään pyhäkköön, jossa uskonnollisten riitojen osallistujat juovat suoraan tai lisäävät uskonnollisten riitojen aikana syötyä ruokaa.

kuukautiset

Menstruatiot (latinalaiselta Mensis-kuukaudelta), kuukausittain tai säännöllisin väliajoin - osa naisen kehon kuukautiskierrosta, endometriumin funktionaalisen kerroksen hylkääminen (kohdun limakalvo) ja verenvuoto. Menstruation ensimmäisestä päivästä alkaen alkaa kuukautiskierto. Kuukautinen veri ei hyyty ja sillä on tummempi väri kuin veressä, joka kiertää aluksissa. Tämä johtuu siitä, että kuukautisten veressä on joukko entsyymejä [1].

Sisältö

Kuukautiskierto

Kuukautiskierto tapahtuu yleensä joka kuukausi, mutta on myös epätyypillisiä kuukautisia. Ennen murrosikää raskauden aikana ja välittömästi synnytyksen jälkeen ei ole kuukautisia vaihdevuosien aikana. Purkausta välittömästi syntymän jälkeen kutsutaan lochiaksi ja se jatkuu useita viikkoja. Joskus imetyksen aikana kuukautiset saattavat olla poissa jonkin aikaa, ja tässä kuukautisten puuttuessa tällainen ehkäisymenetelmä raskaudesta laktationaalisen amenorrean menetelmänä [2].

Menstruaation (menarhe) ensimmäinen esiintyminen naisessa tapahtuu keskimäärin 12-14 vuotta; (vaihteluväli 9-11 vuotta 19-21 vuoteen). Kuumien ilmaston kuukautiset osoittavat 11–15-vuotiaita; kohtalainen - 12–18-vuotiaat ja lopulta kylmässä - 13–21-vuotiaita. Hyvä ravitsemus ja fyysinen kunto nopeuttavat kuukautiskierron alkamista; ja päinvastoin aliravitsemus, liiallinen työ ja huono fyysinen kunto hidastavat sen ulkonäköä.

Ensimmäisten kuukautisten jälkeen seuraava voi olla 2 tai 3 kuukauden kuluttua. Ajan myötä kuukautiskierto on vahvistettu ja kestää 28 päivää, mutta syklin kesto 21 päivästä 35 päivään on normaalia. Vain 13 prosentilla naisista on 28 päivän sykli. Kuukautiset kestävät noin 2-8 päivää. Kaikki päästöt tulevat emättimestä, mutta saattaa esiintyä tapauksia, joissa endometriumin solut tulevat muihin kehon osiin, sitten verenvuoto menee niistä.

Vaihdevuosien ikä (kuukautisten lopettaminen): normi on 40–57 vuotta, todennäköisesti 50–52 vuotta. Lämpimässä ilmastossa kuukautiset kestävät keskimäärin 50 vuotta, minkä jälkeen vaihdevuodet tapahtuvat; Ensinnäkin asetus häviää useita kuukausia, sitten ne näkyvät ja katoavat uudelleen jne. On kuitenkin naisia, jotka säilyttävät kuukautiset jopa 70 vuotta. Yleensä naisilla, joilla on varhainen murrosikä, vaihdevuodet alkavat myöhemmin ja näin ollen tuotantojakso on yleensä pidempi.

Kuukautiskierto on ominaista vain ihmisille ja ihmisen kaltaisille apinoille [3].

Menettelytavat kuukautisten aikana ja henkilökohtainen hygienia

Henkilökohtaisen hygienian ylläpitämiseksi tytöt ja naiset käyttävät tyynyjä ja / tai tamponeja. Euroopan maissa, Yhdysvalloissa ja Kanadassa kuukautiskupit ovat yhä suositumpia henkilökohtaisina hygieniatuotteina, joita pidetään terveellisempinä ja vähemmän haitallisina naisille kuin perinteisiä tuotteita.

Kuukautisten aikana on erityisen tärkeää noudattaa hygieniasääntöjä (päivittäinen suihku, huuhtelu 2-3 kertaa päivässä), koska kuukautiskierron virtaus on suotuisa ympäristö bakteerien, myös patogeenien, lisääntymiselle. Lisäksi et voi soveltaa liikuntaa, tarvitset henkistä rauhaa.

Lääketiede ei suosittele täyttä kastelua ja kylpyjä (sekä tuoreessa että suolaisessa vedessä), on suositeltavaa käyttää suihkua uimiseen. Tiukasti vasta-aiheinen sukupuoli tartuntavaaran vuoksi; myös alkoholi- ja mausteinen ruoka, koska ne lisäävät kohdun verenvuotoa vatsan elinten elimistön veren kiihtymisen vuoksi [3].

Kuukautiset häiriöt

Kuukautisten häiriöt ovat melko yleisiä ja laskevat:

 1. Pysäyttää tai lopettaa (amenorrea),
 2. Hylätty tai syrjäytynyt verenvuoto (menstruatio vicaria),
 3. Parantaa (menorragia),
 4. Kivulias kuukautiset (dysmenorrea, vanhentunut. Algomenorrhea).

Kuukautisten lopettaminen riippuu erilaisista olosuhteista. Conception pysäyttää normaalin verenvirtauksen ja on fysiologinen syy. Kuukautiset voivat pysähtyä millään merkittävällä veren menetyksellä toisessa kehon osassa, tässä tapauksessa kuukautiskierto viivästyy tai poistetaan muilla tavoin [mitä?]. Kun lopetat kuukautiset, sinun on pidettävä mielessä syy, joka aiheutti tämän poikkeavuuden. Jos kylmän jälkeen tunnehäiriöiden jälkeen kuukautisia ei tapahdu pitkään aikaan, sinun on otettava yhteys lääkäriin. Erityisen tärkeää on kuukautisten mekaaninen viivästyminen; se tapahtuu, kun emättimen sisäänkäynnin kapeneminen vähenee, jolloin emättimen ja kohdunkaulan kapenee.

Joskus verenvuotoa esiintyy missä tahansa kohdussa, joka on kaukana kohdusta, jälkimmäisestä ulosvirtaus voidaan joko vähentää tai pysäyttää, tätä ilmiötä kutsutaan täydentäväksi tai hylätyksi kuukautiseksi. Tällaisissa tapauksissa vanheneminen tapahtuu yleensä paikoissa, joissa ei ole ihoa, kuten haavat, haavaumat; myös limakalvossa, kuten suussa, nenässä. Yleisesti ottaen kehon pinnalla ei ole yhtä pistettä, jolle ei havaita muita kuukautisia. Samanaikaisesti munasarjoissa on kuukautisten yhteisiä ilmiöitä.

Menorhagiassa vapautuminen lisääntyy. Tämä tapahtuu kohdun tai vierekkäisten elinten sairauksien kohdalla: kohdun tulehduksella, kohdunkaulan eroosio, leveiden sidosten veri jne.; joskus ei ole kohdun häiriöitä, ja tehostunut purkaus riippuu yleisestä terveyden heikkenemisestä.

Dysmenorreaa kutsutaan kuukauteiksi, johon liittyy kipua. Kun he usein lähtevät verihyytymistä. Hoidettaessa kiinnittämällä huomiota epäsäännöllisten kuukautisten tukemiseen ja yritä poistaa se.

Uskonnolliset kuukautiset

Maya-mytologia selittää kuukautisten alkuperän rangaistuksena avioliiton sosiaalisten sääntöjen rikkomisesta. Maya-termeissä kuukautiskierto muuttuu käärmeiksi ja hyönteisiksi, joita käytetään mustassa magiassa, kunnes kuun jumalatar elvytetään sen avulla [4].

Nepalin perinteisessä kultissa on käytännössä kunnioitettu valittuja pieniä tyttöjä jumalattaren Teledjun inkarnaatioiksi, jotka ovat peräisin 13. vuosisadan edeltävältä ajalta. Legendan mukaan jumalatar pelasi noppaa Nepalin hallitsijan kanssa, kunnes hän loukasi häntä himoisalla ulkonäöltään. Tuomittu Telaju on luvannut palata maahan, paitsi nuori tyttö Kumari. Siitä lähtien Kumarin tyttöjä, Teledjun eläviä inkarnaatioita, joita pidetään sellaisina ennen ensimmäisiä kuukautisia, on kultti, jonka jälkeen jumalatar väittää jättävänsä ruumiin. Myös jumalattaren hoitoa pidetään vakavana sairautena, loukkaantumisena ja jopa nauruna, ja tytön on syytä palata normaaliin elämään [5].

Abrahamilaisissa uskonnoissa kuukautiskiertoa pidetään rituaalisesti epäpuhtaana, sukupuoli on kielletty ja osallistua tiettyihin uskonnollisiin seremonioihin kuukautisten aikana.

Satanismissa, maagiassa, Thelemicin ja gnostilaisissa uskonnollisissa riiteissä kuukautisten veren (jota kutsutaan "kuun vereksi" kuun ja kuukautiskierron läheisyyden vuoksi) käytetään pyhäkköinä, että uskonnollisten riitojen osanottajat juovat suoraan tai lisäävät uskonnollisten riitojen aikana syötyä ruokaa [ 6].

Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää kuukautiset

Menstruatiot (latinalaiselta. Mensis - kuukausi), kuukausittain tai säännöllisin väliajoin - naisen kehon kuukautiskierron osa. Kohdun sisäontelossa on limakalvo. Muna kypsyy, jolloin se irtoaa niin, että alkio voidaan kiinnittää tiukemmin ylempään kerrokseen. Jos hedelmöitys ei tapahdu, limakalvo hylätään ja erittyy verenvuodon muodossa pienillä hyytymillä. Kohtu on korvattu tuoreella solukerroksella, joka odottaa samanaikaisesti samaa kohtaloa.

Lue tämä artikkeli.

Milloin on ensimmäinen kuukautiset

Valmistelu lapsuudesta nuoruuteen ja sitä seuraavaan kypsymiseen tapahtuu paljon aikaisemmin kuin ensimmäisten kuukautisten saapuminen. Noin 8-vuotiaana tytön ruumis alkaa valmistautua kuukautisten prosessiin. Joku tämä tapahtuu hieman myöhemmin, mutta yleensä riippuu pääasiassa perinnöllisestä tekijästä. Ensimmäiset merkit voidaan jakaa kolmeen alueeseen:

 • Rintarauhasen laajentuminen, joka kestää 1-3 vuotta;
 • Julkisten hiusten ulkonäkö sekä kasvillisuuden esiintyminen kainaloissa. Prosessi kestää enintään 2 vuotta;
 • Läpinäkyvä emättimen purkaus. Heiltä kuukautisten esiintymiseen kulkee yleensä kuusi kuukautta ja puoli vuotta.

Kirjallisuudessa kuvataan tapauksia, joissa tyttö odottaa kuukautisia. Jos hänellä ei ole tietoa tästä prosessista, hän ei tiedä, miksi hänen aikansa näkyvät, ja miten hän käyttäytyy, tämä voi aiheuttaa syvää psykologista traumaa. Tyttö voi katsoa, ​​että hän on vakavasti sairas tai hänestä on tullut "likainen", "huono", joten hän on huolissaan pitkään ja pelkää kertoa, mitä aikuiselle tapahtuu. Itsemurhayrityksistä on ollut tapauksia, jotka johtuvat kuukautisten äkillisestä ja käsittämättömästä esiintymisestä. Ei vähemmän vaarallista, kun verenvuoto yrittää pysäyttää jäisen veden. Tämä johtaa vakaviin tulehduksiin, joita tyttö pahentaa koko aikuisikäänsä, voi aiheuttaa hedelmättömyyttä. Ja kaikki, koska äitini ei saanut aikaa tai oli liian ujo, kertomaan tyttärelleen, miksi hänen aikansa on tarpeen, mitä se on ja miten tyttö kohtelee tätä tapahtumaa.

Keskimäärin ensimmäiset kuukautiset tulevat 11-14 vuoteen. Aiempi alku osoittaa saman puberteen. Ensimmäiset jaksot 16 vuoden jälkeen merkitsevät myöhäistä kehitystä. Molemmissa tapauksissa tarvitaan asiantuntija-apua, koska ne voivat olla merkkejä hormonaalisesta ahdistuksesta. On tärkeää, että tyttö on jo ennen prosessin alkua henkisesti valmistautunut hänelle, tietää, miksi ja missä hänen aikansa tulevat, tämän ajan hygieniasääntöjä ja myös sitä, mikä voi aiheuttaa heidän ulkonäköään yhdessä seksuaalisen toiminnan alkamisen kanssa. Tästä kuukautisten näkökulmasta on tärkeää antaa teini-ikäiselle tietää ennen kuin se tapahtuu. Kaikkien tyttöjen voi tulla aikakauden alusta lähtien äidiksi nuoresta iästä ja muotoilusta huolimatta.

Jotain kuukautiskierrosta

Menstruaalisen syklin merkityksen selvittämiseksi on ymmärrettävä, mitä naisten lisääntymisjärjestelmä on. Sen sisäisiä lisääntymiselimiä edustaa:

 • kohtu;
 • Fallopian putket;
 • munasarjat;
 • Emättimeen.

Kaikki ne ovat jotenkin osallisia kuukautisiin, eli verisen vastuuvapauden kuukausittaiseen poistamiseen. Tätä prosessia ei tapahdu itsenäisesti, vaan sitä edeltää kaikkien lueteltujen ja muiden elinten toiminta tietyn ajan. Sitä kutsutaan kuukautiskierrokseksi, koska siinä esiintyvät ilmiöt ovat toistuvia. Ne jatkuvat myös tietyn ajan. Nämä ilmiöt voidaan ilmoittaa kuukautisten syinä.

Prosessia säätelee aivokuori. Hormoneja tuottavan hypotalamuksen hallinta on siellä keskittynyt. Heidän vapauttamisensa on signaali aivolisäkkeelle. Tämä elin tuottaa muita hormoneja, jotka vaikuttavat endokriinisiin rauhasiin. Heidän työnsä puolestaan ​​työntää kuukautiskierron suoraan mukana olevien elinten toimintaa. Kysymys kuukautisten esiintymisestä riippuu monista tekijöistä. Jos jokin edellä mainituista elimistä ei toimi, voi epäonnistua. Ja koko prosessi tapahtuu eri hormonien aktiivisen läsnäolon myötä. Sykli voi kestää 21–35 päivää. Mutta älä odota, että keho toimii kellomekanismin tarkkuudella. Sallittu lisätä tai vähentää jaksoa pari päivää. Hän voi vakavasti jäädä pidempään, mutta asiantuntija harkitsee tätä.

1 osa jaksosta

Menstruaalisen syklin ensimmäinen päivä on lähtökohta. Estrogeenin määrä kehossa vähenee, mikä on hypotalamuksen signaali. Hän alkaa vapauttaa hormonit, jotka vaikuttavat aivolisäkkeeseen. Tämä elin tuottaa follikkelia stimuloivia ja luteinisoivia hormoneja. Naisen veren joutuminen vaikuttavat munasariin. Jälkimmäisessä kehittyvät follikkelit ja tuotetaan suuri määrä estrogeeniä. Nämä hormonit stimuloivat naisten sukusolujen kasvua. Niiden joukossa on hallitseva follikkeli eli se, josta munasolu myöhemmin muodostuu. Se on välttämätön elementti käsitteelle, joka tapahtuu, kun se yhdistyy miespuoliseen sukupuolisoluun. Tämän prosessin tämän osan nimi on follikulaarinen. Sen tilapäinen pituus on 11-20 päivää. Kuukautiskierron pituus riippuu tästä, ja sen vuoksi siitä, millä päivänä kuukautiset alkavat.

Kuoren sisällä oleva muna kehittyy ja kasvaa. Kasvanut follikkeli nousee voimakkaasti munasarjan pinnan yläpuolelle venyttämällä sen seinät. Tulee hetki, kun hän murtuu kudoksen läpi ja ylittää elimen rajat. Joten alkaa syklin seuraava vaihe.

2 jaksoa

Sitä kutsutaan corpus luteumin vaiheeksi. Sen jälkeen, kun on läpäissyt follikkelin vaipan, muodostuu progesteronia ja estradiolia tuottava solu. Ne on suunniteltu stimuloimaan kohtua raskauden valmistelussa. Niiden vaikutuksesta yksi sen sisäkuoren kerroksista hankkii huokoisemman rakenteen, johon hedelmöittyneen munan tulee juurtua. Kuukausittaisen pitäisi tulla, jos näin ei tapahdu. Sitten korpuslutum on pienentynyt, uudestisyntynyt arpikudokseen, hormonien eritys vähenee, sitten se katoaa. Endometriumin nykyinen tarpeeton funktionaalinen kerros hylätään ja menee ulos emättimen läpi.

Munan kypsymisprosessia, eli sen saattamista valmiiksi kytkeytymään siittiöön, kutsutaan myös ovulaatioksi. Juuri tämä on aika, jolloin käsitys on todennäköisin. Se tapahtuu noin 14 päivää kuukautisten alkamisen jälkeen. Itse asiassa ovulaatio selittää, miksi kuukautisia tarvitaan. Terveillä naisilla ne lopetetaan vain raskauden aikana koko ajan.

Mitä he ovat

On jo sanottu, että osa kuukausittaisesta purkauksesta muodostuu kohdun sisäisen limakalvon vaihdettavan osan soluista. Prosessiin liittyy vaurioituneita pieniä verisuonia. Näihin lisätään kohdunkaulan tuottamia limakalvoja, emättimen voitelu. On mahdollista tehdä johtopäätös siitä, miten kuukausittaiset näyttävät, edellä esitetyn perusteella. On selvää, että tämä on verinen vastuuvapaus. Mutta niiden varjo voi vaihdella:

 • Naisten ruumiin ominaisuudet, vain hänelle ominaiset;
 • ikä;
 • Siirretty ja läsnä nykyisissä sairauksissa;
 • Viimeaikaiset synnytykset, abortit, muut kirurgiset toimenpiteet.

Veren väri kuukautisten aikana voi vaihdella riippuen siitä, onko se kriittisten päivien, keskellä tai lopussa. Pääsääntöisesti kyllästyneen soikean värin valinnan ensimmäisinä päivinä, koska veren purkautuneiden verisuonien verellä ei ollut aikaa hyytyä. Menstruation loppuun mennessä ne muuttuvat tummemmiksi, lähes ruskeaksi.

Joissakin naisissa kuukautiset alkavat ruskehtavalla vähäisellä purkauksella, joka 2 päivän kuluttua saa kirkkauden ja voimakkuuden. Tämä on myös normin muunnos, varsinkin jos se on suojattu hormonaalisten aineiden käytön avulla.

Menstruation väri on nuorille ja naisille, jotka lähestyvät vaihdevuosia, myös keskimääräistä vaaleampia tai tummempia. Tämä johtuu ensimmäisestä tapauksesta, kehon nopeasta kehityksestä ja epävakasta hormonaalista taustaa ja toisessa - sukupuolielinten toiminnan toiminnan vähenemisestä.

Sanalla, mikä väri pitäisi olla kuukausittain, tiukasti erikseen. Jos tämä indikaattori on muuttunut äkillisesti, sitä on täydennetty muilla käsittämättömillä oireilla, ja tämä kestää useita syklejä, sitten naisen tulisi selvittää tällaisten outojen seikkojen syyt asiantuntijan kanssa.

Menstruaalivirtauksen määrä ja johdonmukaisuus

Kaksi muuta merkkiä, joiden perusteella on tarpeen arvioida kuukausittain oikea tai tarvittava säätö, tämä määrä ja johdonmukaisuus. Kuukautisten tulisi yleensä olla 3–7 päivää. Ajoittainen indikaattori on yksilöllinen ja yleensä pysyvä, lukuun ottamatta niitä tilanteita, joissa nainen on

 • huonovointinen;
 • Psykologisten ongelmien koetteleminen;
 • Pakotettu muuttamaan asuinpaikan ilmastovyöhykettä;
 • Äskettäin synnyttänyt tai lopettanut imetyksen;
 • Hän on alle 16-vuotias tai yli 50-vuotias.

Kuukausittainen tilavuus päivässä ei saa ylittää 50-200 ml. On ilmeistä, että eri päivinä tämä indikaattori ei ole sama, koska purkautuminen tapahtuu enemmän tai vähemmän. On tärkeää, että kuukautisten johdonmukaisuus oli yhtenäinen ilman suuria hyytymiä. Liian nestemäinen, nopeasti purkautuva emätinpoisto on myös varoitusmerkki. Sen alla voi olla kohdun verenvuoto, joka on tutkittava ja hoidettava.

Kuukausittainen enimmäismäärä päivässä, joka kestää 7 päivää, ei muodollisesti ylitä normaalia. Mutta ne herättävät suuren veren menetyksen, jolla ei ole aikaa täyttää ennen seuraavaa kuukautiskiertoa. Nainen kehittää anemiaa, joka voi aiheuttaa vielä vakavampia sairauksia, jos niitä ei hoideta.

Yhteenvetona kaikista edellä esitetystä voidaan päätellä, että yleensä kuukautiset, purkautumisnopeus, väri ja johdonmukaisuus ovat hyvin yksilöllisiä ja että niitä olisi tarkasteltava yhteydessä naisen yleiseen hyvinvointiin sekä hänen ikäänsä ja muihin terveysindikaattoreihinsa.

Ominaisuudet kuukautiset iästä riippuen

Lisääntymisjärjestelmän toimintaa ohjaa hormonit, ja kuukautiset ovat merkittävä osa tätä työtä. Miten kuukausittain riippuu tällaisesta objektiivisesta kriteeristä, kuten naisen iästä:

 • Teini-ikäiset tytöt, joiden kuukautiset alkoivat hiljattain, huomaavat, että ne ovat epäsäännöllisiä, melko niukkoja. Ensimmäisten kuukautisten väri voi olla epätavallinen. Tällaisilla ilmiöillä on oikeus olla olemassa 2 vuotta ensimmäisen kuukautisten alkamisen jälkeen. Hormoninen tausta on muodostumisprosessissa, myös elimet kehittyvät edelleen. Siksi tytöiden aikakaudet voivat poiketa kypsemmässä iässä tapahtuvasta ajanjaksosta;
 • Naiset 50-vuotispäivän kynnyksellä. Tässä tapauksessa ikärajat määritetään melko mielivaltaisesti, koska vaihdevuodet voivat esiintyä aikaisemmin. On tärkeää, että lisääntymistoiminto häviää, munasarjojen työ ei ole yhtä aktiivinen kuin nuoremmalla iällä. Siksi kuukautisten luonne voi myös muuttua, viiveet selittyvät tuotettujen hormonien määrän vähenemisellä.

Vaikutus koko kehoon

Kuukauden ensimmäisinä päivinä näytetään endometriumin vaihdettava kerros. Noin toisesta päivästä alkaen alkaa tämän elimen tuoreiden solujen muodostuminen. Menstruation loppuun mennessä elvytysprosessi on valmis. Tämä tapahtuu kaikissa sykleissä.

Mikä on kuukausittain naisille, heitä voi tuntea täysin paitsi he, myös lähistöllä olevat ihmiset. Loppujen lopuksi kaikki, mikä tapahtuu lisääntymisjärjestelmän kanssa, on erottamaton kokonaisuudesta. Säännölliset muutokset on osoitettu hermo- ja verisuonijärjestelmissä. Hormonien osallistuminen työhön ilmenee seuraavina ominaisuuksina:

 • Lisääntynyt ärtyneisyys;
 • Uneliaisuus, vakavampi kuin tavallista väsymystä;
 • Vatsakiput;
 • Stressi rintarauhasissa;
 • migreeni;
 • pahoinvointi;
 • Epäsäännöllinen verenpaine.

Oireet saattavat näkyä jonkin aikaa ennen kuukautisia ja seurata naista ennen valmistumista. Jos kaikki tunteet ovat siedettäviä, tämä on normi. Lisäksi on olemassa välineitä, jotka voivat lievittää kipua, rauhoittaa hermoja. Lääkkeiden vaikutuksen puuttuessa on tutkittava. On mahdollista, että joidenkin gynekologisten sairauksien tuntuu kuukautisten vakavat oireet.

Kuukautiset häiriöt

Mikä on kuukausittainen normaali, riippuu kehon yleisestä tilasta. Raskauden puuttuessa joissakin tauteissa kuukautisten häiriöt ovat niiden ensimmäinen oire:

 • Proyomenoreya. Nämä ovat liian usein ajanjaksoja, jotka ovat aikaisempia kuin 21 päivää. Tämä tapahtuu kilpirauhasen sairauksien, lisämunuaisen, vakavien infektioiden, kroonisten erilaisten sairauksien, verenvuotohäiriöiden, C- ja K-vitamiinien puutteen, kohdun epänormaalin kehittymisen vuoksi.
 • Opsomenorrhea, ts. Kuukautiset, joita esiintyy harvemmin kuin 35 päivän välein. Syyt voivat olla toimintahäiriöitä endokriinisten rauhasien toiminnassa, vakava stressi, urogenitaalisysteemin infektiot, verisairaudet ja kardiovaskulaariset patologiat, vakava myrkytys, naiselinten vammat, aivokasvaimet, autoimmuunisairaudet, loistaudit.
 • Polimenoreya. Lisääntyneet kuukautisten jaksot johtuvat munasarjojen tulehduksellisista prosesseista, oireista (ooporiitti, salpingiitti, adnexiitti), kohdun (endometriitti, kohdunkaulan), naisen sisäisten lisääntymiselinten pahanlaatuisten kasvainten, lihavuuden, diabeteksen, munasarjojen toimintahäiriön, kohdunsisäisen laitteen väärän asennuksen;
 • Oligomenorrhea eli liian lyhyt kuukautiset. Tämä voi aiheuttaa vammoja, kasvainten kasvaimia, voimakkaan laihtumisen, hormonaalisten ehkäisyvalmisteiden poistamisen, tulehdussairaudet;
 • Hypermenorrhoea. Runsas kuukautiskierto voi aiheuttaa endometrioosia, endometriaalista polypoosia tai kohdunkaulaa, lantion tulehduksellista sairautta, syöpää, trombosytopeniaa, anemiaa, leukemiaa, endokriinisiä häiriöitä, munuaisten ja maksan patologioita;
 • Hypomenorrhea tai kuukautisten niukkuus ovat usein yksi oireista munasarjojen tai aivolisäkkeen, endometriumin trauman, sukupuoliteitse tarttuvien infektioiden, myrkytyksen ja hormonaalisten sairauksien yhteydessä.

Jos haluat tietää, miten kuukausittain mennä normaaliin, tarvitset enemmän ja sitten, jotta tauti ei menetä, mukaan lukien ne, jotka eivät liity lisääntymisjärjestelmään. Loppujen lopuksi luetellut kuukautiskierron epänormaalit yhdistetään usein. Esimerkiksi hypomenorrhea voi liittyä oligomenorrheaan. Ja tämä on suora uhka tulevaisuuden äitiyteen tai terveyteen yleensä.

Elämäntapa kuukautisten aikana

Tämä on tärkeä osa naisen elämää, koska epänormaali käyttäytyminen kuukautisten aikana voi johtaa kielteisiin seurauksiin. Jokaisen teini-ikäisen tytön tulisi olla tietoinen siitä, mitä tehdä, jos hänen aikansa alkaa. Erityisesti sinun on tiedettävä, mitä olisi siirrettävä tämän ajanjakson loppuun asti:

 • Lataa keho fyysisesti. Kyse ei ole pelkästään tangon nostamisesta ja väsyttävästä pitkän matkan juoksemisesta. Fyysinen aktiivisuus voi aiheuttaa lisääntynyttä verenvuotoa, mukaan lukien kunto, tanssi;
 • Ota kylpyamme, höyry kylpyammeessa, uida uima-altaassa. Väärinkäsitys siitä, mitä kuukautiset usein johtaa, johtaa siihen, että tyttö saa tulehdussairauden tässä jakson osassa. Laajempi kuin tavallisesti, kohdunkaula tarjoaa helpon pääsyn kaikenlaisten bakteerien kehoon. Tamponit eivät ratkaise tätä ongelmaa, koska ne on suunniteltu suojaamaan alusvaatteiden ja -vaatteiden nestevuotoja ja estämään mikro-organismien pääsyä emättimeen. Veden ja ympäröivän ilman korkea lämpötila aiheuttaa ylikuumenemista ja lisää veren virtausta pieneen lantioon ja siten myös purkauksen voimakkuutta. Tämä on erityisen haitallista raskaiden kuukautisten aikana;
 • Juo alkoholia. Alkoholi lisää painetta. Toisin sanoen verenvuoto voi myös lisääntyä ja yleinen tila pahenee;
 • Syö raskas, mausteinen ruoka. Tämä on erityisen tärkeää niille, joiden kuukausittaisiin jaksoihin liittyy yllätyksiä mahalaukusta ja suolistosta ulosteesta, pahoinvoinnista ja ilmavaivoista. Munat, raaka vihannekset, maito, hiilihapotetut juomat, vahva teetä ja kahvia voivat lisätä epämukavuutta. Jotta selviytyisivät kuukautiset, joilla on vähiten epämukavuutta gastroduodenalisella alueella, voidaan viljaa, vähärasvainen kala, keitetty kanaa, teetä kamomillaa ja minttua;
 • Onko emättimen seksiä. Kun lääketieteen ammattilaiset olivat ehdottomasti kieltäneet, tämä on sallittua varauksin. Uskotaan, että on melko turvallista, jos sinulla on säännöllinen kumppani ja käytät kondomia. Mutta veren kiirehtiminen emättimeen merkitsee lisääntynyttä vastuuvapautta eli runsaampia kuukautisia. Siksi jokainen nainen päättää, onko hetkellinen seksuaalinen nautinto pidentää kuukausittaista epämukavuutta;
 • Ota omat lääkkeet. Tämä voi olla vaarallista milloin tahansa, mutta jotkut lääkkeet ohentavat verta, mikä lisää kuukausittaisen vastuuvapauden määrää ja tekee prosessista pidemmän. Otettuaan esimerkiksi aspiriinia nainen on yllättynyt siitä, että hänellä on tällainen aika, joka kestää yli viikon;
 • Supersiistin. Mikä menisi pois muina päivinä, kuukautiskierron kanssa, voi vastata minkä tahansa lisääntymisjärjestelmän tai virtsan tulehdussairaan;
 • Suorita kosmeettiset toimenpiteet ja leikkaus. Ensimmäisessä tapauksessa saat odottamattoman tuloksen outo hiusten väri tai ihottuma iholla, joka johtuu muutoksista hormonitasot. Leikkauksen aikana voi ilmetä ongelmia, jotka johtuvat veren hyytymisen vähenemisestä kuukautisten aikana.

hygienia

Puhumalla siitä, mitä kuukautiset ovat, sinun tulee muistaa, kuinka tärkeitä hygieniamenettelyt ovat tänä aikana. Puhtaus on aina tärkeä rooli, mutta lisääntynyt vastuuvapaus edellyttää tiukempia vaatimuksia kuin tavallisesti:

 • On tarpeen pestä 3-4 kertaa päivässä. Tämä tehdään integroidulla hygienialla ja vedellä. Käsivarren liikkeitä tulisi ohjata perineumista peräaukkoon, jotta emättimeen ei tule tartuntoja. Jos mahdollista, on parempi ottaa suihku, koska hikoilu lisääntyy kuukautisten aikana;
 • Käytä erityisesti kriittisille päiville suunniteltuja tyynyjä. On tarpeen valita ne, jotka eivät hiero ihoa, eivät aiheuta allergisia ihottumia ja ulkoisten sukuelinten turvotusta ja ovat hyvin kiinnitetty alusvaatteisiin. Vaihda tiiviste vähintään 1 kerran 3 tunnin välein päivän aikana. Yöllä on sallittua käyttää yhtä, mutta se on suunniteltava erityisesti tälle vuorokaudelle, eli paksumpi ja pidempi. Aikuiset naiset kriittisinä päivinä voivat käyttää tamponeja. Mutta älä tee sitä jatkuvasti koko kuukautisten ajan. Tämä on täynnä tulehdusta, vaikka tamponi muuttuu odotusten mukaisesti joka kolmas tunti. Nuoret tytöt käyttävät näitä työkaluja paremmin mini-versiossaan. Muuten tamponi voi tulla ensimmäiseksi mieheksi;
 • Jotta alusvaatteet pysyisivät puhtaina, mitä sinun aikasi on tekemässä, on vielä tärkeämpää kuin muina päivinä. Maustetut pikkuhousut tulevat suotuisaksi elinympäristöksi bakteereille ja pahan hajujen lähde. Siksi saatat joutua muuttamaan niitä useammin kuin kerran päivässä;
 • Syö oikein. Tietoja siitä, mitä syödä, ei olisi pitänyt sanoa. Tasapainoinen määrä vitamiineja on hyödyllinen kuukautisten ajan, mikä auttaa palauttamaan fyysistä voimaa ja lievittämään negatiivisia psykologisia ilmenemismuotoja.

Selvä käsitys siitä, mitä kuukautiset ovat, on välttämätöntä missä tahansa iässä. Vastuullista suhtautumista omaan kehoon tarvitsevat nuoret, joilla on vielä äitiyden ilot. Se auttaa saavuttamaan ne ajoissa ja ilman kärsimystä. Aikuiset naiset, joilla on vakiintunut seksuaalisen alan työ, antavat mahdollisuuden säilyttää terveyttä, nuorisoa ja ulkoista houkuttelevuutta pidempään. Siksi kuukausittainen poikkeama normista tulisi keskustella asiantuntijan kanssa.