Mirena. Arviot

Viestit yhteensä: 4111

06.25.2013, Svetlana
Hei, haluaisin kuulla Eugenia34: n ja samankaltaisten naisten kanssa asuvien Mirenin mielipiteet, olin 31-vuotias, asensin Mirenin 05/17/2013 lääketieteellisten käyttöaiheiden mukaan (endometrioosi, hyperplasia, erittäin raskaat kuukautiskierron hyytymiset). ja edelliset eivät olleet vielä ohi, laitos itsessään ja ensi kuun asti. x, sitten se oli 3 päivää suhteellisen puhdas (pieni isku) ja sitten se alkoi vuotaa uudelleen (ei daubing, mutta verenvuoto, vaikka ilman hyytymiä) Kuten kuukautiset meni uudelleen, 2 viikkoa edellisten alusta! Ultrasound asennuksen jälkeen 17. päivä endometrium 8 mm, merkkejä endometrioosista, spiraalista ontelosta, en ole tehnyt ultraääniä kuukautiskierron jälkeen, lääkäri sanoi, etten tarvitse sitä, vatsani on verenvuoto, olen verenvuoto, en tiedä mitä tehdä! Ehkä spiraali ei toimi minulle? niin paljon runsaasti, saamme, ja toinen lääkäri sanoi, että tämä on normaalia s, on tarpeen tottua. Ei ole voimia, psyyke ei nouse ylös, pelkään verenvuodon ja puhdistuksen, koska koska olen jo kokenut sen useammin kuin kerran.

  Evgeniya34 (konsultti):
  Svetlana, älä huoli. Osta Rigevidon ja ota järjestelmä 21-7. Ripevidon sisältää samaa gestageenia kuin Mirenissa, mutta sisältää myös estrogeeniä, joka lopettaa verenvuodon. Rigevidon kestää kolme kuukautta. Ennen endometriumin atrofiaa.

25.6.2013, Jackdaw
Hooray! Eugene, tulit takaisin meille? Ilman sinua, se oli täysin masentavaa.

  Evgeniya34 (konsultti):
  Galka, palautettu))))
  Työ, perhe ja harrastus (sivusto) on vaikea yhdistää.

06.24.2013, Katya
Olen 35-vuotias, ja laitoin heliksin 24. toukokuuta, 13. kesäkuuta, menstruaalinen aika alkoi, se on jo 12 päivää. Ennen helixin asentamista hän ei voinut lähteä talosta, siellä oli jatkuvaa verenvuotoa, nyt se vain tahraa.

  Evgeniya34 (konsultti):
  Katya, kyllä, tämä on normaali reaktio Mirenan toimintaan. Alkuvaiheen tavoite saavutetaan, poistetaan runsaasti kuukautisia.

23.2.2013, Lyudmila
Olen 42-vuotias. Kolme viikkoa sitten laitoin spiraalin Mirenan, olen pahoillani, etten tehnyt sitä aikaisemmin, koska lisääntynyt seksuaalinen aktiivisuus. Käyttöaiheet - myoma 6 viikkoa. Ennen asennusta, perusteellinen tutkimus ja hoito (kohdunkaulan-dysplasiassa oli ongelmia). Tuntuu hyvältä. Kolme orgasmia päivässä tarvitaan, ennen kuin vapaaehtoista halua. ei kääpiöitä. Kuukausi oli kerran niukka, hieman kivulias, noin 7 päivää. Erittäin tyytyväinen. Aviomies enemmänkin.

06/19/2013, OLGA
Panin kaiken saman rauhan. Jo kolme päivää vatsa sattuu ja levittää veren kanssa sekoitettua limaa, on pahoinvointia, joskus huimausta. Lämpötila oli ensimmäinen pari päivää 37.1. Lääkäri sanoo, että kohtu yrittää työntää heliksin. On määrätty tabletteja juotavaksi.

06.11.2013, Svetlana555
Mirena maksaa 2,5 vuotta. Aseta 37 hunajalle. Indikaatiot (fibromyoma ultraäänellä 11 mm). Minun jaksoni on tullut 22 päivää. Ensimmäinen viiden vuoden vuosi oli "kuiva" ja kaikki muut olivat purkautumisia. Sitten "kuiva" -päivien määrä kasvoi ja tänään kuukausijakso on 10 päivää. 22 päivän jaksolla kaikki tämä on vain kauheaa. Ja jos otat huomioon, että olen asunut merellä 4-5 kuukautta ja et voi käyttää tamponeja, niin se on todellakin tarpeeksi. Ollakseni rehellinen, olen hyvin, hyvin pettynyt. Jos se ei olisi pienen tyttären, jolla ei ollut ketään lähteä, ja asuinpaikan vaihtaminen puoli vuotta ja näin ollen lääkäri, jonka luotin, niin ottaisin tämän spiraalin. Myös aviomies oli ja on "iloinen" kierteellä. Onnelleni, että hän on myös synnytyslääkäri-gynekologi. Mirena on eniten epäonnistunut ostokseni 39 vuodessa, ja olen rehellisesti pahoillani rahasta.

05/27/2013, Valentine
Tytöt, luin arviointini ja olen hämmästynyt - mitä teidän spiraaleillesi ja organismeillesi. Mirena maksaa viisi vuotta, aion ampua ja laittaa uuden, koska elän sen kanssa normaalia terveellistä elämää, en todellakaan valittaa mistään eikä ole kokenut mitään ongelmia. Olen 47-vuotias, kärsinyt verenvuodosta viisi vuotta sitten - hyperplasia, oli fibroideja. Gynekologi neuvoi Mirenia, ja hän oli ensimmäisten kuuden kuukauden aikana "huijaamassa", mutta ilman kipua ja ilman mitään oireita, mutta lääkäri varoitti minua siitä, että sen pitäisi olla näin, sitten kaikki meni pois ja kuinka monta vuotta hän oli syntynyt.. Spiraalista? Ehkä juuri elämästä? Ja ilman spiraalia, kaikki oli viileä? Perhoset ja kaikki. Ei painetta spiraalista EI! Elämästä ja huonoista aviomiehistä masennus. Viiden vuoden ajan minulla ei ole kausia (kauneus), myoma täysin ratkaistu (!). Mamiopatia, joka oli hieman häiritsevä, vain kulki Mirenasta, en ollut koskaan tuntenut niin terveellistä ennen kuin menen gynekologiin, en ultraääni, kaikki viisi vuotta on erinomainen, sillä minulla on vaikea kuvitella, mitä olisin tehnyt ilman Mirenaa, olisin luultavasti jo kuollut. Kun laitoin sen, se oli viimeinen toivoni, koska ajattelin, että kuolisin, se oli minulle niin huono. Älä siis koota yhteen kaikkia haavojasi ja elämänongelmiasi, eikä Mirenillä ole mitään tekemistä sen kanssa!

06/21/2013, Anna
Hyvä Valentina, olet ehkä ollut elävämpi sekä kehon että heliksin kanssa kuin monet muut naiset. Voit olla iloinen vain sinulle. Koska en esimerkiksi päässyt tällaisten "onnellisten" lukumäärään, ja Mirenan asentamisen jälkeen - ja tämä on jo yli kolme kuukautta - pysyvä melkein verinen vaihteluväliä, asun vain tiivisteellä.

Vatsakipu. Hän oli itse asiassa ennen, joten päätin Mirenan asennuksesta. No, nyt se vain vahvistui, muuttui ympärilleen. Usein saan itseni ajattelemaan, että vatsani sattuu niin paljon, että selkäni sattuu. Ja jalat. Hauska, eikö?

Noin kuukausi asennuksen jälkeen ilmestyi akne. Kyllä, että on ilmestynyt, yksinkertaisesti ripottanut kaikki fysiognomiikka korvasta korvaan, minulle ja 15 vuodessa ei ollut.

Ja nyt - kolmen kuukauden kuluttua - uusi yllätys turvotuksen muodossa. Paisuneet kädet ja jalat, kuten makkarat. Luin sivuvaikutuksissa - kyllä, tämä tapahtuu monilla naisilla. On epätodennäköistä, että kestän 5-vuotisen ajan, vaikka minulla oli suuria toiveita Mirenalle. Ja sinä sanot - poissaoloilla ei ole mitään. Täällä on hyvä mieliala, jossa ei ole mitään sellaista tilaa. Erityisesti siksi, että tämän Mirenan hinta ei ole kolme kapeikkaa, mutta se oli myös hoidon vuoksi.

06/21/2013, Natalia
Anna, ymmärrän sinut täydellisesti. Kiinnitin myös toiveeni Mireniin ja olin optimistinen. Mutta valitettavasti 3 kuukauden pituisten pysyvien tyynyjen (jotka ovat vielä vähemmän pahoja kuin muut sivuvaikutukset) lisäksi turvotusta alkoi kasvot toisen kuukauden aikana, se alkoi makata nenässä, ikään kuin pysyvä sinuiitti. Lääkäri ENT totesi, että se on hormoni, seuraus hormonista. Iho on huonontunut ja myös ulkonäkö. Sitten kummalliset päänsärky alkoi otsaan, kulmakarvoihin ja silmiin pitkin kolmiulotteista hermoa. Aloin myös tuntea raskautta ja kipua jaloissani, ei ollut sellaista asiaa ennen, olen järjestelmällisesti lenkkeily. Tämä on myös jonkinlainen valonarkuus silmissä ja muissa häiriöissä. Olin hermostunut, koska ennen Mirenaa olin terve ihminen, ja hyperplasia ja raskaan mensivin lisäksi en kärsin mitään.
2 kuukautta sitten poistettu Miren, vielä toipumassa. Immuniteetti palautui ensimmäiseen kuukauteen, pään kipu oli poissa, mutta jalkojen raskaus pysyy ja kestää ennen sykliä. Neuropatologi sanoi, että tämä hormoni vaikuttaa laskimoseinään ja määrittelee venotonisen. Mielestäni tämä on seurausta spiraalin jälkeisestä hormonaalisesta myrskystä, ja olen hyvin pahoillani siitä, että minut johdettiin tähän paholaisiin asioihin.

06.06.2013, Margot
Asennetaan Miren kuukausi sitten (merkkejä endometrioosista), ensimmäisenä päivänä hieman veti alas vatsaan ja jopa lämpötila nousi 37,2 grammaan, toistaiseksi ei ole negatiivista. Levitä ajoittain, mutta se ei häiritse paljon. Olen valmistautunut asentamaan puolen vuoden ajan, analyysit ja vastaavat, luen jatkuvasti arvosteluja tällä sivustolla, luin kaiken. Mielestäni kaikilla on kaikki yksilöllisesti, Valentina oli 47-vuotias, toivon myös, että saan tällaisen upean vaikutuksen. Kaikki terveystytöt.

Mirena Spiral ja kuukausittain

Yksi suosituimmista ehkäisymenetelmistä on Mirenan kohdunsisäinen laite. Siinä on useita etuja: se on asetettu pitkään, toisin kuin tabletit, jotka on otettava päivittäin. Lisäksi se on usein määrätty terapeuttisiin ja profylaktisiin tarkoituksiin. Tämäntyyppisiin ehkäisymenetelmiin liittyy kuitenkin haittoja. Seuraavassa käsitellään sitä, miten Mirena ja kuukausittaiset spiraalit ovat vuorovaikutuksessa keskenään.

Miten se vaikuttaa kehoon

Sikiön sisäinen laite on T-muotoinen laite, joka on sijoitettu kohduun ehkäisymenetelmäksi ei-toivotun raskauden välttämiseksi.

Mirena Spiral sisältää hormonin levonorgestreelin, joka vapautuu kohtuun. Se estää endometriumin kasvun ja hyljinnän ja toimii vain kohdunontelon sisällä, mikä vähentää hormonaalisten sivuvaikutusten riskiä.

Työkalun reaktion johdosta kohdunkaulan liman eritystä paranee, mikä luo esteen siittiöiden liikkumiselle kohdunonteloon. Helix auttaa tukahduttamaan siittiöiden liikkuvuutta kohtuun ja munanjohtimiin. Joskus ehkäisyvalmiste estää ovulaation, mikä luo maksimaalisen ehkäisymenetelmän.

Asenna Miren vain lääkäri perusteellisen tutkimuksen jälkeen:

 1. On välttämätöntä läpäistä kasvi, joka sulkee pois, ja toisessa tapauksessa - olemassa olevan tulehduksen hoitoon.
 2. Verikoe hCG: lle.
 3. Sytologiset tutkimukset ovat välttämättömiä syövän ja syövän kasvun sulkemiseksi pois.
 4. Ultraääni on määrätty, jotta varmistetaan kohtu ja munasarjojen normaali rakenne.

Pitkäaikainen tiputtaminen voi esiintyä kuusi kuukautta spiraalin asennuksen jälkeen. Tämä on lisääntymisjärjestelmän normaali reaktio vieraan materiaalin asentamiseen. Jos purkaus ei lopu kuuden kuukauden kuluttua, sinun pitäisi puhua ongelma lääkärille.

Sikiön sisäisen laitteen asennukseen voi joskus liittyä ei-toivottuja sivuvaikutuksia, joista yleisimpiä ovat:

 • migreeni;
 • akne ihottuma;
 • kuukautisten epäsäännöllisyys;
 • masennustilat;
 • heartaches;
 • verenpaineen nousua.

Käyttöaiheet

Pääasiallinen indikaatio kohdunsisäisen laitteen käyttöön katsotaan suoraan raskauden ehkäisemiseksi. On kuitenkin pidettävä mielessä, että sukupuoliyhdistyksen aikana se ei suojaa STD: tä vastaan, joten tämän tyyppinen ehkäisymenetelmä ei sovellu naisille, jotka ovat alttiita vapaaehtoiselle sukupuolelle ja kroonisille tartuntatauteille.

Usein intrauteriinista laitetta käytetään intensiiviseen kuukautiskiertoon tuntemattomista syistä, koska se on aiemmin sulkenut pois mahdolliset pahanlaatuiset kasvaimet lisääntymisjärjestelmän elimissä. Toimintansa vuoksi Miren on määrätty endometriumin hyperplasiaa, fibroideja, joilla on vakava vaihdevuodet.

Kuukautisten luonne, kun käytät IUD: tä

Raskauden ehkäisyvalmisteen Mirenan asentamisen jälkeen kuukausittainen alkamisaika on ihanteellinen. On kuitenkin otettava huomioon, että elin on joutunut tiettyyn stressiin, joten aluksi sallitaan pieni viive, joka ei saa ylittää kolmea viikkoa. Jos kolmen viikon jälkeen ei ole kuukausia, on kiireellistä mennä sairaalaan. Tämä voi olla signaali, että spiraalin asennuksesta huolimatta syntyi käsitys.

Lyhyt viive voi olla kuusi kuukautta asennuksen jälkeen, ja ne ovat vaarallisia keholle.

Ensimmäisten kuukautisten jälkeen spiraalin asennuksen jälkeen yleensä on ominaista lisääntynyt intensiteetti. Miksi näin tapahtuu? Ensinnäkin asennuksen jälkeinen stressi seuraa hormonaalisia häiriöitä, ja toiseksi ehkäisyvalmiste muuttaa kohdunkaulan liman koostumusta ja endometriumin luonnetta, joka vaikuttaa suoraan kuukautisten nesteen määrään. Tämän ajanjakson aikana nainen voi käyttää useampaa kuin yhtä tyynyä kello 3 ja kipulääkkeitä kuukautiskouristusten poistamiseksi.

Useiden jaksojen jälkeen kuukautiskierto palaa normaaliin ulkonäköön. Kuuden kuukauden ajan verenvuoto voi muuttua spottingiksi, jotka eivät ole vaarallisia. Ne osoittavat organismin riippuvuuden vieraasta sopeutumisesta. Samalla ei pitäisi olla mitään tuskallista kipua.

Jos useiden jaksojen jälkeen jaksot pysyvät yhtä runsaina kuin ensimmäistä kertaa ehkäisyvalmisteen asennuksen jälkeen, ota yhteys lääkäriin. Tällainen ilmiö voi osoittaa Mirenan haittavaikutuksia, mikä osoittaa, että keho ei ota tätä ehkäisyä.

Usein naiset valittavat kuukautisten päättymisestä kuuden kuukauden kuluttua ehkäisyn asentamisesta. Jos viive kestää yli kaksi viikkoa, ensimmäinen vaihe on tehdä raskaustesti tai verikoe hCG: lle. Sikiön sisäinen laite estää luotettavasti ei-toivotun raskauden, mutta kaikki mahdolliset vaihtoehdot on otettava huomioon, ja on myös ollut tapauksia, joissa spiraali putosi huomaamattomasti. Jos kuukautisten puuttumisen syy ei ole raskaus, ei ole syytä huoleen. Mirenan hormonit estävät endometriumin kasvua, minkä vuoksi ehdotettujen kuukautisten aikana ei ole mitään keinoa mennä ulos. Se ei ole vaarallista naisen keholle. Kun spiraali on poistettu, kuukautiset elpyvät parin kuukauden kuluessa.

Vasta

On olemassa useita vasta-aiheita, joita ei tarvitse käyttää kohdunsisäisen ehkäisyn käyttöön:

 • raskaus;
 • sukupuolielinten tulehdukselliset sairaudet;
 • sisäisten sukuelinten tartuntataudit;
 • kohdunkaulan eturauhasen ja syövän kasvut;
 • pahanlaatuinen kasvain rintaan;
 • älä aseta ehkäisyä välittömästi synnytyksen tai abortin jälkeen;
 • lisääntymiselinten häiriöt;
 • keltaisuus, maksakirroosi.

Vakava diabetes, tromboflebiitti, valtimoverenpaine, aivohalvaus voi yleensä olla vasta-aiheinen. Vain lisäkokeen jälkeen lääkäri voi hyväksyä Mirenan käytön.

Aiemmin kohdunulkoista raskautta ei pidetä kierteen käytön vasta-aiheena, mutta sinun tulee olla tietoinen siitä, että kohdunulkoinen raskaus on hyvin harvinainen epätoivottu seuraus ehkäisymenetelmän asennuksesta. Tämä komplikaatio on ominaista pahoinvointi, oksentelu, purkautumisen puute, voimakas vatsakipu, heikkous, huimaus.

Lääkäreiden lausunto

Raskauden ehkäisyn lisäksi lääkärit korostavat kohdunsisäisen laitteen positiivista vaikutusta endometriumin tilaan. Usein ehkäisyä määrätään terapeuttisiin tarkoituksiin vakavan vaihdevuodetilanteessa, fibroidien ehkäisyyn ja kohdun endometrioosiin. Kierre pysäyttää myoma-solmujen kasvun, suorittaa syövän ja endometriumin liikakasvun estämisen, lisää hemoglobiinia, sillä on palauttava vaikutus. Kun olet saanut Mirenan, voit saada raskaaksi ensimmäisen vuoden aikana. Hormonien toiminnan ansiosta se lisää naisten hedelmällisyyttä.

Kohdunsisäinen laite Mirena on todellakin erittäin kätevä ja käytännöllinen ehkäisymenetelmä, mutta ottaen huomioon huomattava vasta-aiheiden luettelo, erityistä huomiota on kiinnitettävä tutkimuksiin ennen ehkäisyn asentamista. Jos toimimme asiantuntijoiden suositusten mukaisesti, ei pitäisi olla terveysongelmia kohdunsisäisen järjestelmän säilyttämisen aikana.

tulokset

Spiraalinen Mirena vaikuttaa suoraan kuukautisten esiintymistiheyteen ja intensiivisyyteen. Monissa tapauksissa kuvataan ja ne eivät aiheuta huolta. On välttämätöntä seurata kuukautisten säännöllisyyttä ja voimakkuutta, jotta vältetään mahdolliset epämiellyttävät seuraukset ajoissa. On parempi kääntyä uudelleen gynekologin puoleen, joka auttaa käsittelemään ongelmaa ja säästämään tarpeettomia kokemuksia.

Horenaalikelan Mirena - tarkistus

Odottaessasi positiivista

Synnytyksen jälkeen hän kärsi pitkään ja epäröi, mitä valita raskauden ehkäisemiseksi, niin että se olisi todennäköisesti pitkään, joten ilman säännöllisiä taloudellisia sijoituksia. Hän pysähtyi laivastoon. Kuultuaan lääkäriä, hän seurasi neuvojaan ja valitsi kahden kierteen - GoldLily- ja Mirena-hormonijärjestelmän. Minulle Mirenalla oli seuraavat seikat:

• kuukautisten runsauden väheneminen;

• ei-keskeyttävä ehkäisymenetelmä;

• tehoaine on hormoni levonorgestreeli, ei metalli, joten vaikka helix-siirtymät, ehkäisyvaikutus jatkuu todennäköisesti;

• hormoni toimii paikallisesti ja imeytyy veriin vähäisessä määrin;

• ei ole vaikutusta ovulaatioon;

• kontraindikaatioiden puuttuminen, lukuun ottamatta vakavia sairauksia (verrattuna samaan OK: een, jota ei voida ottaa esimerkiksi sitrushedelmiä. Sinun gynekologi ei kertonut teille tästä? Mutta turhaan.);

• ja tietenkin ehkäisymenetelmän kesto.

Aion tehdä varauksen, että 29 vuoden aikana en ole koskaan ollut "naispuolisia" tauteja - eroosio, rinta, myoma, fibroidit, kystat jne. Siksi Miren laitettiin minulle yksinomaan ehkäisyä varten.

Asensin sen 01.11.2016 (tarkistus kirjoitettiin 03.2.2016), ei kriittisinä päivinä, noin viikon kuluttua siitä, koska lääkäri sanoi, että syklin päivät eivät ole tärkeitä. Asennus ei ole miellyttävin prosessi, mutta olin anestesiassa, joten en tuntenut mitään terävää kipua, se kesti noin 10-15 minuuttia. Asennuksen jälkeen vetovoima alavihassa oli vain muutama tunti; 3 tai 4 päivää haalistui melko vähän, vaaleanruskea valo, sitten se läpäisi. Itse asiassa kolmas päivä unohdin, että minulla on kierre.

Nyt noin neponyatkah. Ensimmäiset kuukautiset asennuksen jälkeen tulivat 3 päivää etukäteen, alkoivat raskaalla purkauksella, joka kesti 2-3 päivää, ja sitten verenvuodatukset alkoivat. He olivat melko vähäisiä, mutta ne olivat epätavallisen pitkiä (koska minulla oli vähän aikaa ennen asennusta ja kesti 3-4 päivää), luultavasti 8 päivää, sitten verenvaihdokset korvattiin uudestaan ​​hymyilemällä ruskea, ja se vaikuttaa edelleen toisin sanoen koko kuukausittainen ajanjakso on 14 päivää. Tämä on ehkä kaikkein negatiivisin hetki minulle. Periaatteessa en ole kovin huolissani tästä, ”luin monia kommentteja naisilta, jotka kuvailivat samoja oireita Mirenan käytön ensimmäisinä kuukausina, ja ne hävisivät 3-6 kuukauden kuluessa.

Minulla ei ollut muita epämukavuutta, ei myöskään havaittu sivuvaikutuksia.

Huomenna neuvottelen lääkärin kanssa, koska On tarpeen käydä ultraääniä varmistaakseen, että kierre on paikallaan. Sitten tiedän varmasti, mitä minulle tapahtuva on normaalia.

Peruutan määräajoin täällä, jotta voisin tyydyttää naisia, jotka ovat myös laivaston valinnan risteyksessä.

UPD: 05/29/2016

jo kuudes kuukausi Olen Mirenan kanssa. Mitä voin sanoa? Ihmeellisiä ja silmiinpistäviä positiivisia muutoksia ei ole vielä tapahtunut. Kuukausittainen, vaikkakaan ei niin runsas kuin aiemmin, näkyy edelleen (kriittisten päivien määrä on myös vähentynyt); jokapäiväisten eritteiden luonne ei myöskään tuo iloa - ne ovat tulleet nestemäisiksi ja usein kellertäviksi. Enemmän, periaatteessa, mikään ei häiritse, kierre ei tunne itseään, - ei ole epämukavuutta, kipua kuukautisten aikana ja niin edelleen. Ja akne alkoi näkyä täsmälleen 1-2 päivää ennen kuukautisia, mikä ei ollut ennen spiraalin asentamista. Mutta tässä on syytä huomata, että aikaisempi akne voi esiintyä useammin kuin kerran kuukaudessa. Vielä epämiellyttävältä - sain ylimääräistä painoa, mutta aloin painoa kauan ennen asennusta; Luulen, että monet ensimmäisen elämänvuoden lasten äidit ymmärtävät minut. Aseta paino ei voi yksiselitteisesti liittyä Mireniin, koska tahallaan laihtua, kunnes yritän.

Myönnän rehellisesti omasta kannasta: kaikki nämä epämukavuudet voidaan siirtää yhden varmuuden vuoksi, että huomenna sinulla ei ole yllätystä kahdella raidalla eikä mitään katumusta abortista. Terveys sinulle!

Kuukausittain mirena

Tytöt, jotka ovat Mirenan arvoisia, samoin kuin kuukausittaiset teit? Tulin ensin synnytyksen jälkeen ja menin vain 2 viikkoa! Onko tämä normaalia? sellaisenaan on hyvin vähän eritteitä, hallitsen päivittäin pikkuhousut, mutta kuinka kauan se kestää?

Tilanne on seuraava: pelkäsin paniikkia heti ensimmäisen kerran raskaaksi. Ei lainkaan halunnut ja ruumis ei ollut valmis. Ystävä tuli raskaaksi 5 kuukauden ikäisellä vauvalla. Mieheni ja minä, jopa melkein välittömästi synnytyksen jälkeen, olivat hyvin aktiivisia sukupuolielämässä, heti kun odotimme kuukauden tauon, sukupuoli oli yleensä päivittäin. Kondomit eivät pitäneet, ei tunteita, ja PAP oli pelottava. Hän kuuli minun neroani, hän sanoi: joko Mirena tai kynttilöitä. Kynttilät miehensä temperamentilla eivät sopineet meille, sukupuoli tapahtui aina äkillisesti, ja kynttilä olisi asetettava hintaan.

Päätin kirjoittaa iloisista 2,5 vuotta, jotka ovat kuluneet Mirenan hormonaalisen kelan asennuksesta! Kiitollinen luojille! Tähän asti kuukautiset ovat hyvin vähäisiä, käytän päivittäisiä päiväkirjoja, ei ole kipua, ystäväni ovat yllättyneitä, ja mieheni on iloinen! :) Mutta miten kaikki alkoi:

Laitoin tämän spiraalin 1,5 kuukautta sitten. Viikko oli kuiva ja sen jälkeen alku alkoi, mikä ei lopu. Korotetaan määräajoin. Oikeastaan ​​olin valmis tähän, mutta aloin ärsyttää hieman (((haluan olla aktiivinen sukupuolielämä, ja tämä ei näytä toimivan hyvin. Paino kannattaa, ei ole aknea, mutta hiukset putosivat hieman. Laitoin sen ehkäisymenetelmää ja päästä eroon kuukautiset, he olivat niin runsaita ja tuskallisia, joten odotan sopeutumisaikani päättymistä.

Miten kuukausittain kierroksen aikana ja sen jälkeen

Kohdun kela sallii, ellei se ratkea, hidastaa monia naissairauksia ja suojaa myös ei-toivotusta raskaudesta. IUD: n asennuksen edullisin aika on 3-7 vuorokautta kuukautiskierron aikana, kun naisella on vielä vähän vähäistä tiputusta. Tämä johtuu seuraavista: kohdunkaulan kanava on ”hieman auki”, jotta kuukautisten purkautuminen voi virrata vapaasti, joten IUD on helpompi syöttää; täsmälleen poissuljettu raskaus.

Älä asenna IUD: ää voimakkaan purkauksen aikana, koska se ei ehkä lukitse ja yleensä mene ulos yksin. Helixin suora käyttöönotto on kivuton prosessi, kestää 3-5 minuuttia.

Teoreettisesti laivasto voidaan asentaa mihin tahansa syklin päivään. On olemassa myös tällainen hätätilanteen ehkäisymenetelmä - spiraalin käyttöönotto suojaamattoman seksuaalisen kosketuksen jälkeen.

IUD: n asettamisen haitat eivät ole kriittisiä: raskautta ei voida sulkea pois, menettely on tuskallista. Tämän ajanjakson aikana on suositeltavaa ottaa verikoe hCG: lle raskauden estämiseksi, ja juuri ennen toimenpidettä tehdään lihaksensisäinen anestesian injektio tai ainakin ota pilleri suun kautta puolen tunnin ajaksi.

Joskus IUD-lisäystä harjoitetaan heti synnytyksen jälkeen. Lääkärin on kuitenkin varmistettava, ettei kohdussa ja tulehduksessa ole sikiön kalvoja. Sallittu asentaa kierre ja imetyksen aikana, jos naisella ei ole kuukautisia. Tässä tapauksessa on myös tarpeen ensin läpäistä verikoe HCG: lle.

Aikataulu kuukautisten alussa spiraalilla. Jos helix otetaan käyttöön kuukauden viimeisinä päivinä, niin seuraavat tulevat pääsääntöisesti ajoissa. On kuitenkin joitakin ominaisuuksia:

 • Ensimmäiset kuukautiset ja sen ominaisuudet. Heti asennuksen jälkeen voi olla lievää verenvuotoa hajoavasta luonteesta tai jopa kuukautisten uudelleen aloittamista - ne ulottuvat 10-14 päivään. Jos olet viivästynyt yli kaksi viikkoa, ota yhteys lääkäriin. Ensimmäiset seuraavat jaksot tulevat normaalisti syklin aikana. Usein ne ovat runsaampia, voi olla hyytymiä. Monet huomaavat tuskan, vaikka se ei olisi aiemmin ollut.
 • Toinen jakso asennuksen jälkeen. Ne voivat olla tavallisia ja tuttuja tytölle. Joskus niitä muutetaan siten, että ne pakottavat sinut poistamaan IUD: n - ne tulevat erittäin runsaasti, pitkiä ja tuskallisia.
 • Miten kolmas kuukausi on. Tähän mennessä keho sopeutuu IUD: hen - hyväksyy tai hylkää sen. Sykli joko paranee tai on valittava muita suojausmenetelmiä.
 • Mirenin kohdalla kuukautiset vähenevät, kriittisten päivien kesto laskee, sykli muuttuu säännöllisemmäksi, kuukautiset vähemmän tuskallisiksi. Mutta kun se tapahtuu, läpimurto, kipu, kierre voivat tulla itsenäisesti tai liikkua kohdussa.

Uuttamisen jälkeen naisen kuukautiskierto tulee vähitellen niihin normeihin, jotka olivat ennen asennusta. Jos on epäilyksiä tai epäilyksiä sairaudesta, on parempi kuulla lääkäriä.

Lue lisää artikkelistamme siitä, miten kuukautiset kulkevat helixillä, miten sykli on muodostettu ja miten työkalu asennetaan tai poistetaan.

Lue tämä artikkeli.

Merivoimien vaikutus lisääntymisjärjestelmään

Sikiön sisäinen laite on luotettava ja suosittu ehkäisymenetelmä synnyttäneiden naisten keskuudessa. Raskauden estäminen tapahtuu seuraavilla tavoilla:

 • Aseptinen tulehdus kohdussa. IUD asennetaan steriileissä olosuhteissa, tartunnan todennäköisyys on vähäinen. Kuitenkin jopa tällaisissa tapauksissa aseptinen (ilman patogeenisiä bakteereja) tulehdus alkaa kohdunontelossa olevasta vieraskehosta. Tämän seurauksena kohdun sisäpinnalle muodostuu viallisten solujen kerros, joka estää munasolun istutuksen, jos hedelmöitys tapahtuu.
 • Vaikutus siittiöön. Kohdun kohdalla vieras elin on mekaaninen este urospuolisten sukusolujen etenemiselle.
 • Lisää kohdun kontraktiilisuutta. Kohdunsisäinen laite, joka on kohdunontelossa ja ärsyttää sen seinämiä, stimuloi myometriumin toimintaa. Tämä voidaan ilmaista alavihan jaksollisilla vetovoiteilla. Lisäksi tämä mekanismi estää munasolun implantoinnin endometriumiin.

Myös spiraaleja on lisätty metalleja - kuparia, kultaa, hopeaa. Niillä on lisävaikutus ja lisäävät ehkäisymenetelmää. Erityisesti kuparipitoiset IUD: t häiritsevät siittiöiden aktiivisuutta ja motiliteettia, mikä vähentää raskauden mahdollisuuksia.

Lisäksi kuparionit voivat vaikuttaa munanjohtimien peristaltiikkaan, mikä vähentää ektooppisen todennäköisyyttä. Hopeaan ja kullaan perustuvat spiraalit ovat edullisempia naisille, jotka ovat kärsineet joskus tai sukupuolielinten tulehduksellisista prosesseista - endometriitistä, adnexitista, kohdunkaulasta ja muista.

Kaikki tämä on kuitenkin vain merivoimien vaikutukset naisen kehoon. Ennen kuin raskauden ehkäiseminen on päättynyt, sitä ei ole tutkittu. Kuitenkin myös antiikin aikana naiset sijoitettiin kohdunonteloon välittömästi synnytyksen jälkeen kelalle - kultaisen renkaan raskaaksi. Siten antiikin Egyptissä oli olemassa eräänlainen helix.

Hormonaalisilla keloilla (suosituin ja tunnetuin "Mirena") on kaiken IUD: n luontaisen vaikutuksen lisäksi ehkäisevää vaikutusta progestiinin säännöllisen vapautumisen vuoksi.

Ja täällä enemmän dysfunktionaalisesta kohdun verenvuodosta.

Spiral-asennus

Ennen kuin lääkäri tekee IUD: n käyttöönoton kohdunonteloon, nainen on tutkittava. Minimi sisältää seuraavan luettelon:

 • lääkärintarkastus;
 • levittää kasvistoa emättimestä;
 • kosteutta onkosytologiassa.

Gynekologin harkinnan mukaan voidaan osoittaa kolposkopia ja lantion ultraääni.

IUD: n asennuksen edullisin aika on 3-7 vuorokautta kuukautiskierron aikana, kun naisella on vielä vähän vähäistä tiputusta. Tämä johtuu seuraavista:

 • kohdunkaulan kanava on ”hieman auki”, jotta kuukautisten purkaus voi virrata vapaasti, joten IUD on helpompi lisätä;
 • täsmälleen poissuljettu raskaus.
Sisäisten laitteiden tyypit

Sinun ei pitäisi asentaa IUD: ää raskaan purkauksen aikana, koska se ei ehkä lukitse ja yleensä karkottaa (poistu itsestään).

Helixin suora käyttöönotto on kivuton prosessi, kestää 3-5 minuuttia. Tällä hetkellä nainen sijaitsee gynekologisessa tuolissa. Lääkäri tutkii peilien kohdunkaulaa, käsittelee sitä antispatiittien avulla, kiinnittää sen luodinpuristimilla ja lisää varovasti IUD: n (se on kooltaan pieni - noin 2 cm, mutta pakkauksessa se on erityisessä oppaassa lisättäväksi).

Lisätietoja IUD: n asentamisesta on tässä videossa:

Onko mahdollista laittaa kuukausittain

Teoreettisesti laivasto voidaan asentaa mihin tahansa syklin päivään. On olemassa myös tällainen hätätilanteen ehkäisymenetelmä - spiraalin käyttöönotto suojaamattoman seksuaalisen kosketuksen jälkeen. Tässä tapauksessa on kuitenkin mahdollisuus kohdun limakalvon tarttumiseen, jos nainen sukupuolen aikana infektoitiin samanaikaisesti STI: llä.

IUD: n käyttöönotto ei-kriittisiin päiviin on haittapuoli:

 • raskautta ei voida varmasti sulkea pois - hedelmöittynyt muna ei ehkä ole näkyvissä kohdussa, jos se ei ole vielä laskeutunut, eikä testi aina anna luotettavaa tulosta;
 • Menettely on tuskallista - kohdunkaula on usein spastinen normaaleina päivinä.

Toisinaan harjoitetaan IUD: n käyttöönottoa naisilla välittömästi synnytyksen jälkeen. Lääkärin on kuitenkin varmistettava, ettei kohdussa ja tulehduksessa ole sikiön kalvoja. Muussa tapauksessa menettelyyn liittyy vakavia komplikaatioita. Sallittu asentaa kierre ja imetyksen aikana, jos naisella ei ole kuukautisia. Tässä tapauksessa on myös tarpeen ensin läpäistä verikoe hCG: lle.

Kuukauden spiraalin alkamisen ajoitus

IUD: t eivät hormonaalisia lukuun ottamatta vaikuta kuukautiskierron alkuun. Ja jos kierre otetaan käyttöön kuukauden viimeisinä päivinä, niin seuraavat tulevat pääsääntöisesti ajoissa. On kuitenkin joitakin ominaisuuksia.

Ensimmäiset kuukautiset ja sen ominaisuudet

Välittömästi IUD: n asentamisen jälkeen nainen voi huomata pienen verisen purkautumisen hahmon luonnosta tai jopa kuukautisten uudelleenkäynnistämisen - näin ollen ne pidentyvät 10-14 päivään. Näin ei aina ole, ja tällaiset ominaisuudet ovat yksilöllisiä. Jos kriittiset päivät viivästyvät yli kaksi viikkoa, ota yhteyttä lääkäriin vähintään hemostaattisten lääkkeiden nimittämisestä.

Ensimmäiset seuraavat kuukautiset tulevat normaalisti naisen syklin aikana - 21–35 päivässä. Usein ne ovat runsaampia, voi olla hyytymiä. Monet huomaavat tuskan, vaikka se ei olisi aiemmin ollut.

Toinen kuukausi asennuksen jälkeen

Seuraavien kuukautisten aikana voit jo arvioida, kuinka kriittiset päivät tulevat olemaan tulevaisuudessa. Ne voivat olla tavallisia ja tuttuja tytölle. Joskus ajanjaksot muuttuvat niin paljon, että he pakottavat naisen poistamaan IUD: n - ne tulevat erittäin runsas, pitkä ja tuskallinen.

Miten kolmas kuukausi on

Tähän mennessä keho on jo täysin sopeutunut laivastoon - hyväksyy tai hylkää sen. Jos nainen laivastoon tuo paljon haittaa, älä usko, että he kulkevat myöhemmin - on parempi käyttää toista suojamenetelmää.

Kaikki nämä ominaisuudet ovat tyypillisiä klassiselle laivastolle. Jos hormoneja sisältävä järjestelmä (esimerkiksi Mirena), kuukautisten luonne ja kesto on täysin erilainen, koska elin on gestageenien vaikutuksen alaisena.

Mirenan ominaisuudet ja kuukautiset sen jälkeen

Tämä on hormonia sisältävä spiraali, sen analogi on Levonov. Käytetään ehkäisymenetelmänä, mutta niillä on myös parantava vaikutus. Naisille määrätään useammin 35 vuoden kuluttua gynekologisten patologioiden ehkäisyyn ja hoitoon.

Koska vaikuttava aine sisältää Levonorgestreeliä. Se sisältyy tällaisten tablettien koostumukseen Postinor, Eskapel, Mirolyut. Ainoa ero on aineen annoksella ja tavalla, jolla se pääsee kehoon.

Hormonaalisilla keloilla on kaikki perinteisten IUD-ominaisuuksien ominaisuudet, ja niiden toimintaa täydentävät seuraavat kohdat:

 • Levonorgestreelillä on antiestrogeeninen ja progestogeeninen vaikutus, joka tasapainottaa naisten sukupuolihormoneja. Siksi Mirena on määrätty endometriumin polyypeille, hyperplasialle, toistuvalle kohdun verenvuodolle.
 • Levonorgestreeli stimuloi kohdunkaulan liman sakeutumista, mikä vaikeuttaa siittiöiden pääsyä kohdunonteloon.
 • Vaikuttava aine johtaa endometriumin atrofiaan, joten jopa hedelmöitymisen yhteydessä sikiön muna ei ole paikalla istutettavaksi.
 • Suoraan ovulaatioon lääkeaine ei vaikuta tällaiseen vähimmäisannokseen, mutta sillä on vaikutus aivolisäkkeen FSH: n ja LH: n erittymiseen.

Kun otetaan huomioon Mirenan ja vastaavien IUD: ien vaikutus ja vaikutus kehoon, on kuukautiskierron ominaisuuksia käytettäessä. nimittäin:

 • kuukautiset tulevat vähäisemmiksi;
 • vähentää kriittisten päivien kestoa;
 • sykli muuttuu säännöllisemmäksi;
 • kuukautiset vähemmän tuskallista.

Mirena ei kuitenkaan ole ihmelääke. Jotkut naiset eivät pidä tästä hoitomenetelmästä ja ehkäisystä, se aiheuttaa läpimurtoa, kipua, kierre voi mennä ulos tai liikkua kohdussa.

Haetaan laivasto

Keskimääräinen kohdunsisäisen ehkäisyn käyttöaika on 5 vuotta. Meidän ei pidä unohtaa tätä ehtoa ja "unohtaa" kierteestä, joka tapahtuu usein naisilla, jotka eivät johda aktiiviseen sukupuolielämään. Tällainen käyttöehtojen ylitys uhkaa erilaisilla komplikaatioilla - tulehdukselta hedelmättömyyteen ja onkologisiin sairauksiin.

Helixin poistaminen tapahtuu myös ihanteellisesti kuukauden viimeisinä päivinä. Niinpä menettely on vähemmän tuskallista, raskauden todennäköisyys on poissuljettu (harvoin, mutta silti mahdollista IUD: n avulla). Helixin poistamisen jälkeen nainen voi tulla raskaaksi, joten se on suojattava ensimmäisestä päivästä alkaen. Uuttomenetelmä itsessään on enintään 5 minuuttia.

Merivoimien vaikutus naisten kuukautisiin 27

Sikiön sisäinen laite on yksi luotettavimmista ja kätevimmistä suojausmenetelmistä raskauden aikana. Hänen kanssaan ei ole vaivaa, samankaltainen kuin pillereiden ottaminen, haittaa, kuten kondomin.

Laivastolla on vain paikallinen vaikutus, vaikuttamatta koko kehoon. Mutta koska se sijaitsee pitkään kohdussa, on luonnollista, että helixin jälkeiset ajanjaksot sekä sen myötä voivat muuttaa niiden ominaisuuksia.

On olemassa erilaisia ​​IUD-tyyppejä, ne eivät sovi jokaiselle naiselle, joten on tärkeää kiinnittää huomiota kuukautisiin ja kaikkiin niihin liittyviin asioihin.

Lue tämä artikkeli.

Lue lisää laivastosta ja sen vaikutuksista lisääntymisjärjestelmään.

Nykyaikaisilla spiraaleilla on T-, S- tai renkaita, ja ne on valmistettu muovista, johon on lisätty metallia. Raskauden ehkäisyn vaikutusta tarjoaa:

Annettaessa paksumpi limakalvo, joka tuottaa kohdunkaulan. Tästä johtuen spermatosoidit vaikeuttavat elimen pääsyä onteloon;

 • Endometriumin kehittymisen estäminen siten, että se ei sovellu munasolun kiinnittämiseen;
 • Munasolujen liikkuvuuden vahvistaminen. Tämä ominaisuus takaa hedelmöityneen sukusolun nopean kulun niiden läpi. Hänellä ei ole aikaa kypsyä istutukseen tarvittavaan tilaan.
 • Laitteen vaikutus kohdistuu suoraan kuukautisten prosessiin osallistuviin elimiin. Siksi kuukausikierteellä voi olla eri parametrit kuin sen puuttuessa.

  Spiral-asennus

  Ainoastaan ​​lääkärin tulee sijoittaa IUD: n huolellisesti, kun nainen on tutkittu raskauden, tartuntatautien ja kohdun tulehduksellisten prosessien puuttumisen vuoksi. Koska sen täytyy olla elimen ontelossa, kysymys on: milloin he asettavat spiraalin ennen kuukautisia tai sen jälkeen?

  Pääsy kohdun tilaan on kohdunkaulan kautta. Tämä on melko kapea käytävä, erityisesti naisilla, jotka eivät ole naisia. Traumatisointi on äärimmäisen epätoivottavaa, koska sillä on tartuntavaara, eroosion muutokset. Kohdunkaulan vaurioituminen voi olla negatiivinen seikka myöhemmälle toimitukselle.

  On suotavampaa asettaa kierre kuukautisten aikana:

  • Kohdunkaula on leveämpi kuin tavallisesti, sillä on pehmeä rakenne;
  • IUD-lisäys on tarkka ja kivuton;
  • Lisääntymisjärjestelmä on uudistumassa, mikä auttaa sitä nopeasti sopeutumaan vieraan esineen läsnäoloon.

  Mutta entä päästöt eivät voi estää lääkäriä? Tämä seikka johtaa kysymykseen siitä, mihin päivään kuukausikierre on asetettu. Kolmen päivän kuukautiset, tämä on parasta tehdä viimeistään. Jos se kestää 4-7 päivää, se on myös lähempänä loppua, esimerkiksi 2-3 päivää ennen sitä. Tällöin ajankohtana, jolloin spiraali on asetettu, ajanjaksot eivät ole enää niin voimakkaita, että estetään gynekologi näkemästä työalaa. Mutta kohdunkaula ei ole vielä tarpeeksi supistunut estämään IUD: n käyttöönottoa.

  Miten olla muina päivinä?

  Sisäisen laitteen asentaminen

  Joillekin naisille lääkäri määrää asennuksen kriittisten päivien lisäksi. Mutta he epäilevät, että he asettavat spiraalin ilman kuukautisia. Periaatteessa se ei ole kielletty muilla syklin päivillä. Yksinkertaisesti monet asiantuntijat haluavat tehdä asennuksen kuukautisten viimeisinä päivinä. Joten voit olla varma, että potilas ei ole raskaana.

  Mutta jos suojelussa on kiireellisyyttä, sinun ei pitäisi pelätä ja epäillä, onko mahdollista ottaa kierre ilman kuukautisia. Usein tämä tapahtuu naisilla, jotka ovat äskettäin onnistuneet syntymään. Jotta hormonaalinen kela olisi "ansainnut" välittömästi, se annetaan viikon kuluttua syklin alkamisesta.

  Monille kriittiset päivät tässä vaiheessa ovat jo valmiit, ja IUD on siten asetettu "kuivaksi". Prosessi voi olla hieman tuskallista. Mutta aistien poistamiseksi autetaan paikallisia nukutusaineita, ja manipulointi kestää enintään 5 minuuttia.

  Kuukautisten aika IUD: n läsnä ollessa

  Kuukauden aikana, kun kierre on normaali, tulee olla aikataulussa. Mutta koska elin on kärsinyt sen käyttöönottoon liittyvästä stressistä ja sen on myös sopeuduttava vieraan esineen läsnäoloon kohdussa, pieni viive on hyväksyttävä. Se tekee mahdolliseksi ja järkyttää hermostoa, joka tarjoaa hormonaalista tukea.

  Tässä tapauksessa, jos on kierre, kuukausittainen viive johtuu todennäköisesti joidenkin aineiden puutteesta, joka aiheuttaa pitkittyneen odotusajan. Sen lisäys vaikuttaa asennukseen kriittisten päivien jälkeen. Mutta kuukautisten odotukset eivät saa olla pidempiä kuin 3 viikkoa. Ja kun se ylittää tämän ajan, naisen täytyy kiireesti käydä lääkärissä.

  Lyhyt viive kuukautisten aikana helixillä ei ole hälyttävä signaali, jos sitä havaitaan vain 3-4 syklin ajan. Harjoittelujakso voi olla niin paljon aikaa. Kun tämä tapahtuu pidempään, on järkevää kuulla asiantuntijaa.

  Tämä edellyttää myös välitöntä asiantuntija-apua. Tämän välttämiseksi pari viikkoa IUD: n asentamisen jälkeen olisi suojattava muilla tavoin.

  Ensimmäiset kuukautiset ja IUD: purkauksen luonne

  Useimpien naisten kuukautisten luonne muuttuu vastuuvapauden ja keston nostamisen suuntaan. Runsas kuukautiskierre tekee mahdolliseksi johtuen ärsyttävistä vaikutuksista endometriumiin ja muutoksiin kohdunkaulan liman koostumuksessa.

  Emme saa unohtaa epävakaa hormonaalista taustaa, joka johtuu asennukseen liittyvästä stressistä. Ensimmäisten kuukausivoimien kierre on erityisen voimakas. Nainen voi tarvita yli 1 tyynyä 3-4 tuntia. Jos hän tuntee myös voimakkaan kivun, vakavan heikkouden, hän tarvitsee välittömästi lääkärin hoitoa.

  Mutta normaalien kuukautisten aikana, vaikka se ylittää sen, mikä on tavanomaista tietylle naiselle, se ei vaaranna. Ja jos kipu on voimakkaampi kuin ennen, antispasmodics helpottaa niitä.

  Jos lääkkeiden vaikutusta ei tapahdu, tunneiden kouristava luonne, voimakkaan purkauksen ilmaantuminen verellä, ota heti yhteyttä lääkäriin. Tämä voi tarkoittaa terävää tulehdusta, laivaston hylkäämistä tai kohdun traumaa. Helix on poistettava nopeasti.

  Älä käytä tamponeja kuukautisten jäljellä olevina päivinä välittömästi IUD: n asentamisen jälkeen. Ne lisäävät infektion riskiä sisäisissä sukupuolielimissä, voivat häiritä kierteeseen sopeutumista.

  Asennettu intrauteriininen laite

  Työkierto asennuksen jälkeen

  Vähitellen keho palauttaa hormonaalisen tasapainon, joka johtaa kuukautisten syntymiseen sen jälkeen, kun helix on otettu käyttöön normaaliksi tietylle naiselle. Jos niiden voimakkuus säilyy ensimmäisen kuukautiskierron tasolla, tämä voi osoittaa, että keho ei hyväksy tätä suojamenetelmää tai ehkäisymenetelmää.

  Kun kuukautiset kestävät pitkään, spiraali asennetaan 1-3 kuukautta sitten, ei ole mitään kauheaa. Tämä on tavallinen lisääntymisjärjestelmän reaktio vieraan esineen kohdussa. Tässä vaiheessa kuukautisten välillä on mahdollista poistaa veri verenvuodosta. Vaikka tämä on myös merkki lisääntymisjärjestelmän riippuvuudesta ehkäisylle. Kipua ei pidä tuntea.

  3 kuukautta IUD-lisäyksen jälkeen

  Tässä vaiheessa kuukausittain spiraalin asennuksen jälkeen palaa fysiologiseen normiin. Ne voivat silti olla tavallista suurempia, mutta ne eivät ole sallittujen rajojen ulkopuolella. Myös kuukautisten kipu on joskus vahvempi kuin ennen IUD: n käyttöönottoa tuntui.

  Helixin jälkeen runsaat kuukautiset ja pitkä aika hänen 3 kuukauden kohdussaan vaativat asiantuntija-apua. Todennäköisimmin IUD on poistettava, koska sen läsnäolon sivuvaikutukset ylittävät ehkäisyn tehokkuuden. Nainen voi kehittää anemiaa, seksuaalisen pallon tulehdusta.

  IUD: n luotettavuudesta huolimatta sattuu, että 3 kuukautta on kierre, ei ole mitään jaksoja missään vaiheessa, vaikka ne tulivat heti käyttöönoton jälkeen. Raskaus tässä tapauksessa on mahdollista jo nyt, kun keho, se näyttää, on jo sopeutunut sopeutumiseen. Myös munasolun sijainti kohdun ulkopuolella on mahdollista.

  Suosittelemme, että lue artikkeli kuukautisten kivun pillereistä. Opit tuskan ja sen syiden luonteesta, sen estämisestä, tehokkaista huumeista.

  Mirenan ominaisuudet

  Mitä kuukautisten luonteesta on sanottu, liittyy enemmän tavanomaiseen IUD: hen, ilman hormonien tuomista kohtuun. Spiraalinen Mirena pystyy asteittain tekemään progestiinit elimistössä. Ehkäisyn vaikutus saavutetaan sakeuttamalla kohdunkaulan eritteitä ja häiritsemällä endometriumin kehittymistä. Siksi kuukausittain mirene on erilainen kuin muiden laivojen käytössä.

  Toisin kuin ei-hormonaaliset kelat, joissa on miren, kuukautiset ovat vähemmän runsaita kuin ennen sen käyttöä:

  • Tämä selittyy sillä, että levonorgestreeli, joka vapautuu sen ollessa kohdussa, ei salli endometriumin sakeutumista syklin proliferaatiovaiheessa. Lopulta limakalvo muuttuu ohuemmaksi;
  • Hormoni estää munasarjojen toimintaa, mikä vähentää ovulaation todennäköisyyttä;
  • Keho itse tuottaa vähemmän aineita, jotka edistävät endometriumin kudoksen kasvua;
  • Intensiiviset jaksot hormonaalisen kelan käyttöönoton jälkeen voivat tulla vasta laitteen ensimmäisinä kuukausina.

  Yleensä kolmen jakson jälkeen niiden lukumäärä laskee 80% edelliseen tilavuuteen verrattuna. Ja joissakin naisissa kuukautiset häviävät kokonaan vuodeksi.

  Mirenan heliksin kuukautisia on myös ominaista vähemmän arkuus, koska levonorgestreeli vähentää kohdun sileän lihaksen supistumispotentiaalia. Mutta niiden välillä 3-6 kuukautta, voi olla myös tiputtelua.

  Mirenan jälkeen

  Kuukausi sen jälkeen, kun Mirena-helix tulee 1-3 kuukaudessa. Kun organismi on periaatteessa terveellinen, sen toiminnot lisääntymisalueella palautuvat nopeasti, joten raskaus laitteen poistamisen jälkeen voi tapahtua seuraavassa jaksossa. Vaikka sitä olisi vältettävä.

  Mutta jos laite oli kohdussa riittävän kauan, levonorgestreelin vapautuminen voi kestää kauemmin kuin normaalin IUD: n jälkeen.

  Endometriumin toiminnan palauttaminen, joka on altistunut hormonaaliselle altistukselle pitkään aikaan, voi myös vetää yli 3 kuukautta. Mutta etsimään syytä tähän, palautusmenetelmissä on oltava lääkäri.

  Haetaan laivasto

  Kierre palvelee 5-7 vuotta, jonka jälkeen se on poistettava. Muuten se nousee:

  • Laitteen sisäänkasvun vaara kudokseen;
  • Infektioiden esiintyminen;
  • Lisääntymiskyvyn menetys.

  Tältä osin on tärkeää tietää, missä kuukaudessa kierre poistetaan. Asennuksen lisäksi naisen suurimman mukavuusluonnon ja lääkärin toiminnan tarkkuuden vuoksi tarvitaan hieman avattua, pehmennyttä kohdunkaulaa ja vähimmäismäärää. Toisin sanoen on parempi poistaa kierre kuukautisten viimeisinä päivinä.

  Jos näin tapahtuu ennen ovulaatiota, ja nainen ei lopeta seksiä, seksiä muutama päivä ennen manipulointia voi johtaa käsitteeseen. Siksi on tarpeen huolehtia toisesta suojamenetelmästä, jos raskaus ei ole suunnitelmissa.

  Syklin palautuminen IUD: n jälkeen

  Kuukauden kuluttua spiraalin poistamisesta voi tulla selkeästi aikataulussa. Mutta useimmissa tapauksissa tarvitaan palautumisaikaa, jonka aikana ne ovat poissa. Se voi kestää useita kuukausia. Vaikka muita negatiivisia tekijöitä ei ole, kuukautisten viivästyminen helixin jälkeen ei ole pidempi kuin 2 viikkoa.

  Asiantuntijat yhdistävät pidemmän odotusajan:

  • Laitteen kulumisen kesto;
  • Ikäiset naiset;
  • Näkymä laivastosta. Hormonaalit vaativat yleensä pidempää elpymistä kuin muut ehkäisyvalmisteet;
  • Endometriumin harvennuksen taso;
  • Raskauden ehkäisemisen aiheuttama stressi sekä ahdistuksen manipulointi;
  • Samanaikainen huonovointisuus. Sekä hormonaaliset että tulehdussairaudet, jotka vaikuttavat seksuaaliseen palloon, voivat vaikuttaa.

  Joskus naisen on ratkaistava ongelma "poistettu kierre, ei jaksoja". Tämä on mahdollista mainituista syistä ja raskauden takia.

  Jos IUD poistetaan ennen ovulaatiota, ja ennen tätä menettelyä, nainen on ollut seksiä ilman mitään muuta suojaa, käsitys on hyvin mahdollista. Vähemmän todennäköistä ja kohdunulkoista raskautta.

  Joillakin naisilla on olemassa olevien sairauksien, IUD-leikkauksen takia suurempi riski sen esiintymiselle. Siksi testi ei ole tarpeeton.

  Suosittelemme, että luet artikkelin kuukautisten luonteesta, kun otat ehkäisypillereitä. Tutustu ehkäisyn vaikutuksiin, kuukautiskierron muutosten syihin, lääkärin suosittelemiin lääkkeisiin.

  Runsaat kuukautiset

  Ensimmäiset jaksot spiraalin jälkeen tulevat yleensä 30-40 päivässä. Ne voidaan viivyttää edellä mainituista syistä tai kun IUD poistetaan kiireellisesti. Kuukautiset voivat olla runsaasti hormonaalisten häiriöiden vuoksi.

  Spiraali häiritsi pitkään endometriumin normaalia kehitystä, estää munan kypsymisen. Tämä ei voinut vaikuttaa munasarjojen työhön. Intensiiviset eritteet johtuvat myös:

  • Tapahtui tulehduksen lisääntymisjärjestelmässä. Useimmissa tapauksissa se on syyllinen, joten on tärkeää seurata sykliä yhteistyössä lääkärin kanssa;
  • Kohtuun. IUD: n purkamisprosessi on paljon yksinkertaisempi ja lyhyempi kuin käyttöönotto, mutta vahinko on edelleen todennäköistä. On käynyt ilmi, että osa ehkäisyvälineistä pysyy kehon sisällä. Tässä tapauksessa valinta tapahtuu alusta alkaen poistamisen jälkeen. Mutta kipu, joka normaalisti tulisi kulua, pysyy pitkään ja voi lisääntyä.

  Miten ajanjaksot helixin jälkeen riippuvat naisen sairaudesta. Joissakin niistä IUD on määrätty paitsi raskauden ehkäisemisen keinona myös hoidettavaksi olemassa oleviin menoragioihin tai endometriaalisen hyperplasian kehittymisen edellytyksiin.

  Kun helix poistetaan, kuukautiset voivat palata edelliseen muotoon, koska eritteiden runsautta provosoivat tekijät ovat jälleen voimassa.

  Spiral-elpyminen ja vähäinen kuukausittain

  Useimmiten naiset merkitsevät heikkoja jaksoja spiraalin jälkeen. Tällaisten kuukautisten saapuminen selittyy luonnollisilla syillä. Endometriumin kehittyminen on jo pitkään tukahdutettu, on epärealistista, että se, kuten munasarjojen toiminta, toipuu yhdessä syklissä.

  Normaalisti kuukautiset sen jälkeen, kun intrauteriininen laite on palannut, on palautettava entiset ominaisuudet, joita havaittiin ennen sen käyttöä. Koska ehkäisyvalmisteella on pitkäaikaisia ​​vaikutuksia lisääntymiselimiin, tämä ei ehkä ole täysin toteutunut.

  Kuukauden kesto

  Toinen kuukautisten aiheuttama ongelma, joka voi ilmetä IUD: n poistamisen jälkeen, on sen kesto. Paljonko kuukausittain spiraalin jälkeen määräytyy purkauksen ja sukupuolihormonien määrän perusteella.

  On jo todettu, että useimmissa tapauksissa kuukautiskierto on vähäistä ohuen endometriumin vuoksi. Myös munasarjat alkavat herätä. Siksi kuukautisten kesto on yleensä lyhyt - enintään kolme päivää.

  Jos prosessi ei lopu viikossa, tämä on merkki hormonaalista vikaa tai sukuelinten elimiä, kun IUD poistetaan.

  Kuukautta helixin asettamisen ja uuton jälkeen tulee seurata tarkasti. Ei ole sattumaa, että käynti gynekologissa on suunniteltu viikon kuluttua ensimmäisestä manipulaatiosta. Ja kun laivasto on poistettu, sinun pitäisi mennä lääkärin puoleen, jos ei ole mitään syytä kiireelliseen vierailuun.

  Joka tapauksessa gynekologi ja IUD olisi otettava yhteyttä kuuden kuukauden välein. Spiraalin käyttö ei takaa naisten täydellistä terveyttä eikä ongelmia.

  Lue myös

  Sisäisen laitteen esiintyminen. Intrauteriinilaite, joka aiheuttaa raskaita kuukausittaisia ​​hyytymiä. Sikiön sisäinen laite, josta sitä ei tehdä - kullasta, hopeasta tai tavallisesta polymeerimateriaalista.

  Navy ja kuukausittain. Sikiön sisäinen laite säästää myös suunnittelemattomasta suunnittelusta, mutta vaikuttaa kuukautisten luonteeseen ja kestoon.. On huomattu, että ensimmäiset ja toiset jaksot spiraaleilla ovat runsaampia ja kestävämpiä.

  Käytä Mirena-heliksiä turvallisesti vaihdevuosien aikana.. Tällöin kuukautisten aattona tuotetun spiraalin käyttöönotto. Postmenopausessa tämä voidaan tehdä milloin tahansa gynekologin toimistossa.

  IUD: t ovat yksi parhaista tavoista tehdä tämä. Mutta onko mahdollista asettaa spiraali kohdun limakalvoon?. kuukautiset eivät ole niin runsaita, ja 20 prosentissa tapauksista ne häviävät koko spiraalikäytön ajan

  Intrauteriinilaite.. Käytön taustalla saattaa ilmetä haittavaikutuksia, ja kuukausittaiset jaksot myös pysähtyvät, koska endometrium muuttuu ohuemmaksi ja pysyy tällä kehitystasolla koko hoidon ajan.

  ihon sisäinen laite (Mirena), ihon laastarit. IUD: n antennit ärsyttävät edelleen epiteelin pintaa, ja ne myös adsorboituvat hyvin helposti niihin. Myoma kuukautisten aikana | Kuukauden kohdun kohdun myoma 7.

  Aiemmin kysyttiin:

  Helix-viiveen jälkeen 2 kuukautta, mitä tehdä

  Hei, Elmira! Helixin asentamisen jälkeen? Ensinnäkin raskaus on suljettava pois, vaikka helixin kanssa se tapahtuu. Ja sitten sinun täytyy selvittää tällaisen vian syy, spiraali itse ja sen tuotanto eivät voineet aiheuttaa sellaista. Sinun pitäisi mennä tutkimukseen, ja on myös suositeltavaa suorittaa lantion ultraääni, jonka jälkeen tilanne muuttuu selvemmäksi. Kaikki parhaat!

  Kun helix oli poistettu, kuukausittaiset jaksot olivat säännöllisiä, sillä tässä kuussa ei ole mitään mahdollisuutta raskauteen, mutta testi on negatiivinen, vaikka viive on vain 3 päivää. Onko syytä paniikkiin? Jos näin on, mitä odottaa raskaus tai epäonnistuminen elimistössä?

  Hei Marina! Paniikka ei missään tapauksessa ole välttämätöntä. Raskauden todennäköisyys sinun tapauksessa on suuri. Voit odottaa hieman kauemmin ja testin pitäisi näyttää, jos käsitys tapahtui. Tai voit lahjoittaa veren hCG: lle jo nyt ja hävittää kaikki epäilyt 100% todennäköisyydellä.

  Hyvää iltapäivää, elokuussa he asettivat kierteen, ja seuraavana kuukautena heidän aikansa tulivat, ja tässä kuussa oli 4 päivän viive, viikko sitten se oli kutiseva, nyt ei näytä olevan hiljaa, koska tämä purkautuminen ja kutina ovat hävinneet. Kerro suuhun tai heliksin oikeaan viiveeseen

  Hyvä päivä! Ei, ei ehdokas colpitis eikä spiraali aiheuttaa kuukausittaisia ​​viiveitä. Tämä on joko toiminnallinen häiriö tai raskaus (tämä tapahtuu myös spiraalissa). Ota testi tai lahjoita verta hCG: lle. Jos viive on yli 14 päivää, ota yhteyttä gynekologiinne tarkistusta varten.

  Hei, otin spiraalin kuukautisten jälkeen, enkä nähnyt viivettä noin 15 päivää, testi on negatiivinen. Laivasto oli 5 vuotta vanha, se oli tuskin vedetty ulos. Onko tämä normaalia?
  Lähde: http://promesyachnye.ru/mesyachnye-pri-spirali/

  Hei, Elena! IUD ei vaikuta kuukautiskierron kestoon. 15 päivän viive, jos sitä ei aiemmin havaittu, ei ole normi. Tämä on joko raskaus (testi ei aina ole varhaisessa vaiheessa, sillä se voi osoittaa luotettavamman verikokeen hCG: lle) tai toiminnallinen vika. Sinun tulisi vierailla gynekologissa, jos tarpeen, suorita lantion ultraääni. Kaikki parhaat!

  Hyvää iltapäivää, spiraalin poistamisen jälkeen, tapahtui 10 kuukauden viive sen jälkeen, kun se oli kulunut. Onko mahdollista, että raskaus voi tapahtua?

  Hyvää iltaa, Elena! Yleensä IUD poistetaan kuukautisten lopussa, kun vielä on purkautuminen, mutta se on jo melko vähäinen ja vanhentunut. Voit tietenkin poistaa muut syklin päivät, mutta tämä ajanjakso on suotuisinta monista syistä. Milloin helix poistettiin sinulle? Periaatteessa raskaus voi tapahtua välittömästi syklin aikana, kun kohdunsisäinen laite poistetaan. Mutta ymmärrän, että kuukausittaiset teit edelleen tavalliseen tapaan, mikä tarkoittaa, että kaikki on hyvää.

  Hyvää iltaa! Elokuussa kuukausittaiset jaksot viivästyivät 10 päiväksi, testi osoitti positiivista tulosta, mutta kahden päivän jälkeen oli kuukausittaisia ​​jaksoja ja viidennen päivän aikana hän asetti spiraalin. Samana päivänä en voinut kävellä kipuja helvetillisinä, viiden päivän kuluttua kipu toistui. Heti kääntyi asiantuntijan puoleen, hän poisti helixin ja sanoi ehkä minulla on kohdun hypotyroidismi. Nyt minulla on 12 päivän viive, testi osoittaa positiivisen tuloksen, tarkoittaako tämä sitä, että olen raskaana?

  Hei, Dinara! Positiivinen testi tarkoittaa, että olet raskaana. Kerroit lääkärille viime kerralla, että testi oli plus? Tämä on erittäin tärkeää! Ehkä raskaus oli jo silloin, ja tynkä oli uhka, voit varmistaa, että olet raskaana lahjoittamalla veri hCG: lle tai viidentenätoista päivästä, jolloin voit tehdä lantion ultraäänen.

  Spiraalin käyttöönoton jälkeen kuukausittain tuli 10 päivää aikaisemmin ja hyvin kivulias. Kiitos

  Hei, Irina! Sikiön sisäinen laite voi aiheuttaa voimakasta kipua kuukautisten aikana, mutta yleensä se vain lisää verenvuotoa. Kipu - ei aivan miellyttävä hetki. Jos sinulla on vakavia kipuja, ota yhteyttä gynekologiin, ehkä spiraali asennetaan väärin tai se upposi itsestään, mikä aiheuttaa tällaisia ​​kipuja. Yleensä on toivottavaa luoda spiraali kuukautisten viimeisinä päivinä, sitten ei ole epäilystäkään raskaudesta, ja sen asentaminen on helpompaa. Tietenkin, suljet myös raskauden, tee ainakin testi. Jos kiput alkavat laskea, kuukautiskierto päättyy, voit odottaa seuraavia ja tarkistaa, onko tämä tapaus tai poista IUD välittömästi. Onnea!

  Hei, sain heliksin keskenmenon jälkeen, kolmas kuukausi on runsas ja pitkä (kaksi viikkoa) kuukautiset, mitä minun pitäisi tehdä?

  Hei, Zulfiya! Hyvin usein spiraalin taustalla naisen kuukautiset tulevat paljon runsaammiksi ja joskus tuskallisemmiksi kuin ne olivat. Nämä muutokset herättävät helixin itsensä, kunhan se pysyy kohdussa. Tällaiset rikkomukset ovat usein syy siihen, miksi naiset poistavat sen pian ja käyttävät muita suojausmenetelmiä.

  Kuukautta sitten hyvä iltapäivä, otin pois vanhan spiraalin ja asetin uuden, 5 vuotta on kulunut siitä, että kuukausittaiset jaksot ovat nousseet hyvin vähän, mutta ennen kuin ne olivat runsaita, onko tämä normaalia?

  Hei, Valentine! Kyllä, se voi olla, mutta aina tällaisissa tilanteissa on välttämätöntä sulkea raskaus - ottaa testi tai ottaa verikoe hCG: lle. Kaikki parhaat!

  Hyvää iltapäivää Minulla on tällainen ongelma, kuukausi sitten he asettivat spiraalin, kuukausittaiset jaksot menivät viikkoa aikaisemmin, tahraantui, ilman kipua, 6 päivää. Tänään vatsan vatsakipu ja kirkas runsas aika ovat menneet. Aiemmin tämä ei ollut 28 päivän sykli. Mitä minun pitäisi tehdä? Pitäisikö minun huolehtia tai odottaa?

  Kierroksen asentamisen jälkeen oli kuukausia, ja ensi kuussa vain tahroja mitä voisit kertoa minulle?

  Hei, minulla oli kierre asennettu. Vuosi seisoi. Poistin sen 13. kesäkuuta... Olin poistettu aikani jälkeen. Kesäkuu 2 oli kuukausi, joka päättyi 9. kesäkuuta... ja kierre poistettiin 13. kesäkuuta... poistamisen jälkeen, oli kolme päivää... ei voi olla, sukupuoli oli vain kondomin kanssa

  Pitäisikö minun mennä lääkäriin?

  Hei, kerro minulle, laitoin kierre 1 vuoden ajan spiraalin jälkeen yleensä, ei kuukausiaikoja ja loin sattuu, että se voisi olla 2 kuukautta, koska kuukausia ei ole, ja testi ei myöskään näyttänyt

  Hei, poistin kierre kuukautisten ensimmäisestä päivästä. He määrittivät ehkäisypillereitä. Kuukausittainen koko ajan meni hyvin. Mutta tänään on 10 päivää veristä. Onko tämä normaalia? Ja kuinka paljon enemmän leikataan? Vuosi sitten he diagnosoivat kohdun limakalvon. Kiitos jo etukäteen vastauksesta

  Hyvä päivä! Haluan todella saada neuvosi!
  Myoma, endometrioosi. Lääkäri määräsi Mirenan. Pitkä riippuvuutta, jossain kuussa. 9-10. Vaikuttavat kuukautiset, jotka ovat epäsäännöllisiä ja jatkuvia pieniä keskeytyksiä, ja tämä on jo vuosi ja kuukausi. Oliko ultraääni - hieman kasvua. mutta lääkäri sanoi, että he olivat tehneet sen toisen lääkärin edessä, he voisivat ottaa hieman keula pois parametreista ja että fibroidi oli hieman tasainen ja ehkä se venytettiin hieman, neuvoi 3 - 4 kuukauden aikana tekemään toinen ultraääni. Toistuvasti ei lisääntynyt ja endometrium oli normaali. Kuukausittain nyt, näyttää siltä, ​​alkoi tulla samaan aikaan, mutta ensimmäiset -3 päivän pituudet, sitten mennä kuukausittain, melko runsaasti, mutta ei sama kuin ennen. Sitten hitaasti vaimennus-tynkä ja tynkä. Mutta tässä kuussa he tulivat melkein ajoissa (vain sykli oli lyhyempi, noin 26-28 päivää), 3 päivän pituinen, sitten 3 päivää runsaasti, sitten 3 päivää melko vähän ja sitten ajattelin, että se oli jo ohi, ja illalla hieman podnyval vatsa, joka joskus tapahtuu, ja sitten tuli hyytymä, samanlainen maksan cm-1,5 pituus. Vatsa päästää irti, mutta meni wc: hen ja taas veri alkoi juosta, ikään kuin kuukausittain pidentynyt (pimeä). Kerro minulle, onko epänormaalia, että hyytymä on tullut ulos ja että se on verennyt niin monta päivää, vaikka Mirena on ollut paikalla jo vuoden ajan? Nopeasti käydä lääkärillä tai voiko tämä olla yksilöllinen?
  Ultraäänellä he sanoivat, että helix oli hyvin, paljon enemmän kuin myoma, kuten ymmärsin. Ultraääni oli kuukausi sitten. Samalla terveydentila on hyvä, lukuun ottamatta vatsan hengitystä ja epämiellyttäviä tunteita alavihassa. Koko ajan olen huolissani kuukautisten kestosta, koska monille he ovat joko hyvin niukasti tai häviävät kokonaan. On hyvin vaikea saada lääkäriä! Pyydän teitä, kirjoittakaa, mitä mieltä olet, kuvan mukaan?!

  Tervetuloa! Olisiko informatiivinen selvittää, miksi Miren on asetettu solmun kasvun estämiseksi tai kuukautisten vähentämiseksi? Ja ikäsi on myös tärkeää. Yleensä olet todella oikeassa, että useimmilla naisilla Mirenalla on ”pelastuskierros”. Asennuksen jälkeen kuukausittaiset normalisoituvat volyymin mukaan, gynekologiassa Mirena on viime vuosien tärkein kehitys. Mutta kaikki on hyvin yksilöllistä. Sinulla voi olla myoma-solmu, jossa on submukosaalinen järjestely. Tässä tapauksessa Mirena ei välttämättä auta.
  Kuvatut oireet - kipu, sitten hyytymä, sitten purkaus meni taas - tällöin hyytymä toimi "korkkinä" heti, kun se tuli ulos, kertynyt kohdunpoisto alkoi myös mennä ulos ja kipu kipu katosi (se johtui lisätä kohtuun kohdistuvaa painetta). Mikään ei ole väärässä. Tämä on sallittua erityisesti myomaa tai endometrioosia varten.
  Mitä tulee huoleen jatkuvista kuukautiskierroksista. Sinun ikäsi on tärkeä. Jos olet nuori (enintään 45-vuotias) nainen, ei ole yllättävää, että kuukautiset tulevat, Mirena ei estä munasarjojen toimintaa. Haluan myös tietää tarkemmin historian - kuinka paljon ennen Mirenan asennusta olit huolissasi raskasta kuukautiskierrosta, johtiko se hemoglobiiniarvon laskuun, onko sinulla curettaa tai hysteroskooppia ja mitkä olivat tulokset. Jos kaavinta ei tehdä, sinun on oltava varovainen Mirenan taustalla tapahtuvasta purkautumisesta, erityisesti runsaasti. Haluaisin auttaa sinua, jos lisäät tarinasi. Kaikki parhaat!

  Myös kuukautisten päivinä voidaan ottaa tabletteja (etamzilat, tranexam) ja yrttejä (nokkonen, vesipippuria) päästöjen vähentämiseksi. Parasta!)