Kuukausittain IVF: n jälkeen: ominaisuudet ja mahdolliset poikkeamat

Kaikkia potilaita ei onnistunut raskaaksi myös useiden kokeiden jälkeen in vitro. Tämä ei ole vain lääketieteellinen vaan myös psykologinen ongelma. Siksi jokaisen naimisissa olevan parin ennen tällaisen menettelyn toteuttamista on realistisesti lähestyttävä mahdollisia tuloksia.

Negatiivisen tuloksen taajuus

Katsotaan, että jos ensimmäinen IVF on epäonnistunut, onnistumismahdollisuudet jäävät seuraavien kahden yrityksen kohdalle. Neljännessä ja sitä seuraavissa yrityksissä raskauden todennäköisyys pienenee kuitenkin 40% ja on alle 5%. Jos toinen IVF ja jopa kolmas, osoittautuivat myös epäonnistuneiksi, on tarpeen muuttaa menettelyn protokollaa tai käyttää muita mahdollisuuksia, jotka kuvataan jäljempänä (ZIFT- ja GIFT-menettelyt).

syistä

IVF: n epäonnistumisen tärkeimmät syyt:

 • äidin keski-ikä;
 • follikkelia stimuloivan hormonin (FSH) lisääntynyt määrä;
 • negatiivinen reaktio hedelmällisyyden parantamiseksi otettuihin lääkkeisiin;
 • pieni määrä saatuja munia;
 • lannoitteen viivästyminen;
 • pieni määrä vastaanotettuja siirtoja varten saatavilla olevia alkioita;
 • alkioiden laadun vähentäminen, joka voi tapahtua monista eri syistä.

Joskus jopa useita IVF-yrityksiä epäonnistuu tuntemattomasta syystä.

Muut sairaudet ja olosuhteet:

 • krooninen endometriitti;
 • kohdun seinämän harventaminen usean abortin tai kaavion jälkeen;
 • hydrosalpinx;
 • vanhempien geneettinen yhteensopimattomuus;
 • diabetes, kilpirauhasen patologia ja muut endokriiniset elimet, joita voi pahentaa hormonaalisen valmistelun vaikutuksesta menettelyyn;
 • lihavuus sekä äidissä että isässä;
 • siittiöiden patologia (miesten hedelmättömyys).

Jos onnea

Jos epäonnistuu IVF: n kanssa, sinun on tehtävä tiivistä yhteistyötä lääkärisi kanssa. Vain hän voi tunnistaa ongelman ja löytää sen ratkaisun. Lääkärin on analysoitava yksityiskohtaisesti menettelysykli ja määritettävä, onko olemassa keinoja muuttaa sitä onnistumiseen tulevaisuudessa. Joskus riittää 1-2 lääkkeen lisääminen raskauteen.

Tällä hetkellä sinun täytyy rakentaa luotettava suhde lääkärisi kanssa. Ainoastaan ​​ymmärtämällä, mitä hänelle tapahtuu, potilas voi parantaa hoidon onnistumismahdollisuuksia. Tätä varten hänen on löydettävä asiantuntija, joka vastaa kaikkiin hänen kysymyksiinsä.

On ymmärrettävä, että epäonnistunut IVF on yleinen esiintyminen. Esimerkkinä voidaan mainita se, että terveiden puolisoiden normaalin seksuaalisen elämän aikana raskauden todennäköisyys on enintään 7% kuukaudessa. Tämä luku on huomattavasti pienempi kuin IVF: n tehokkuus.

Mitä pitäisi ensin analysoida lääkärisi kanssa?

 • protokollan tyyppi, lääkkeiden tyypit ja annokset, verikokeiden tulokset ja ultraääni;
 • laboratoriossa tapahtuvan lannoitusnopeuden, alkioiden kehittymisen, niiden kylmäsäilön ominaisuudet;
 • uusien teknologioiden valinta, esimerkiksi uusien lääkkeiden käyttö tai alkion viljely enintään 5 päivään;
 • endometrioosin, hydrosalpinxin, kohdun polyyppien tai fibroidien poissulkeminen tai näiden tilojen hoito;
 • munasarjojen monirakkulan oireyhtymän diagnosointi ja hoidon asianmukainen korjaus.

On ymmärrettävä, että useimmiten kukaan ei ole syyllinen epäonnistumiseen. Kuitenkin, jos klinikkaa ei luoteta, jossa ensimmäinen yritys oli tehty, on parempi löytää toinen sairaala.

Merkkejä epäonnistuneesta yrityksestä

IVF: n jälkeen sinun on odotettava 2 viikkoa. Tämän jälkeen potilas testataan hCG: n tason määrittämiseksi. Jos indikaattoria ei ole korotettu alkuperäiseen verrattuna, menettely ei onnistunut.

Merkkejä epäonnistuneesta IVF: stä ennen HCG: n asettamista:

 • epätavallisia oireita ei ole, esimerkiksi: kuume, vilunväristykset, huonovointisuus;
 • peruslämpötila pysyy 37,2 °: ssa;
 • ei ilmene varhaisesta toksikoosista, erityisesti pahoinvointia.

Kun epäonnistunut in vitro hedelmöitys on tehty, useimmille potilaille diagnosoidaan kohdun poikkeavia poikkeavuuksia, jotka voivat aiheuttaa keskenmenon ja hysteroskooppia. Joskus heti ensimmäisessä jaksossa sen jälkeen tehdään toinen yritys, joka voi vaikuttaa halutun raskauden alkamiseen.

Hedelmällisyyden palauttaminen

Takaisinperintä epäonnistuneen menettelyn jälkeen kestää jopa 3 kuukautta. Samaan aikaan on tarpeen kiinnittää huomiota paitsi fyysiseen, myös emotionaaliseen terveyteen.

Tekijät, jotka auttavat elämään stressiä ja toipuvat nopeammin

 • psykologinen: keskustelu lääkärin psykologin kanssa, auto-koulutus, meditaatio;
 • fysiologiset: akupunktio, hieronta, säännöllinen liikunta;
 • biokemialliset: balneologiset menetelmät, parantava muta, kylpymenetelmät, uinti, kovettuminen, kohtalainen parkitus;
 • fyysinen: rauhoittavien yrttien ottaminen.

Jos haluat palauttaa kehon nopeammin, on suositeltavaa:

 • psykologin apua lisääntymisteknologian keskuksessa;
 • suhteiden parantaminen puolison kanssa, koska yrittäessään tulla raskaaksi ei pitäisi tulla itsensä loppu naiselle;
 • hyvä ravitsemus, riittävä unta;
 • viestintä rakkaansa kanssa.

Joissakin tapauksissa nainen kehittää vakavaa masennusta - ajatuksia omasta arvottomuudestaan, apatiaa, kyyneleisyyttä, jatkuvasti masentuneita tiloja, halu elää, työskennellä, jopa päästä ulos sängystä häviää. Tässä tapauksessa tarvitset psykiatrin ja lääkityksen apua.

Milloin yritän uudelleen?

Se riippuu potilaan yksilöllisestä tilasta. Hänen täytyy jälleen tulla rohkeuteensa, tehdä kaikki tutkimukset ja testit sekä parantaa olemassa olevia sairauksia. Tavallisesti toistoprotokolla määrätään 3 kuukauden kuluttua. Kokeiden lukumäärä on käytännössä rajaton, jotkut naiset tulevat raskaaksi vasta 6. - 8. menettelyn jälkeen.

Joissakin tapauksissa cryoptransfer epäonnistuneen IVF: n jälkeen tapahtuu jo yhden kuukautiskierron jälkeen, eli kun ensimmäinen ja toinen kuukautiset ovat valmiit. Samalla menettelyyn tarvittava aika lyhenee, koska ensimmäisellä yrityksellä on jo jäädytettyjä alkioita. Siksi ovulaatiota, munien uuttamista, niiden lannoitusta ja viljelyä ei stimuloida. Alkioiden laatu ei kärsi.

Kryoprotokolia voidaan täydentää hormonihoidolla tukeakseen alkion implantointimenetelmää endometriumiin, mutta lääkkeitä määrätään yleensä vain naispuolisen hedelmättömyyden endokriiniseen muotoon.

Tämän mahdollisuuden hyödyntämiseksi on heti heti ensimmäisen IVF: n epäonnistumisen jälkeen suoritettava täydellinen tutkimus, selvittää ja poistaa patologian syy. Tässä tapauksessa raskauden mahdollisuus on toisella yrityksellä ilman ylimääräistä hormonaalista kuormitusta keholle.

Kuukautiskierto ja raskaus

Voinko tulla raskaaksi luonnollisesti epäonnistuneen yrityksen jälkeen?

Kyllä se on mahdollista. HCG-tutkimuksen negatiivisen tuloksen jälkeen nainen lopettaa hormonaalisten lääkkeiden käytön.

Milloin kuukautiset alkavat?

Yleensä kuukautiset tulevat ensimmäisten 10 päivän kuluttua hormonien peruuttamisesta. Jos verenvuoto esiintyy kirjaimellisesti ensimmäisinä päivinä IVF: n jälkeen, ota välittömästi yhteys lääkäriin. Tämä voi olla merkki raskauden alkamisen keskeytymisestä tai munasarjojen hyperstimulaatio-oireyhtymästä.

Kehittynyt sairaus voi aiheuttaa myöhästyneen kuukautiskierron epäonnistuneen IVF: n jälkeen. Voit selvittää syyt lääkärin puoleen ja tehdä ultraääni.

Se tapahtuu, kun epäonnistuneen yrityksen jälkeen sattuu rinnassa. Tämä on normaalia. Joten keho reagoi merkittäviin hormonaalisiin muutoksiin, jotka tapahtuvat tämän ajanjakson aikana. Syklin palauttamisen jälkeen nämä oireet häviävät.

Ensimmäiset kuukautiset voivat olla runsaita ja pitkiä (jopa 10 päivää), joskus kipu on kohtalainen. Pienet jaksot tänä aikana ovat usein merkki endometriumin patologiasta tai hormonaalista häiriötä. Ovulaatio tapahtuu 12–14 päivän kuluttua kuukauden alusta, toisinaan myöhemmin. Tällä hetkellä luonnollisen raskauden esiintyminen. Jos näin ei tapahdu, kuukautisten verenvuodon tulee olla normaalia potilaan kannalta.

Noin kolmannes IVF: n epäonnistumisen jälkeen tapahtuneista tapauksista syntyy luonnollinen raskaus. Se liittyy parin mahdollisten sairauksien diagnosointiin ja hoitoon, hormonitason parantamiseen ja endometriumin parempaan valmistukseen. Samalla, noin 3-4 viikkoa ensimmäisen kuukautisten jälkeen, ilmenee alkuvaiheen oireita - pahoinvointia, pahoinvointia, joskus vatsakipua. Jos tällaiset kiput tulevat voimakkaammiksi, joita seuraa veren purkautuminen emättimestä, on kiireesti otettava yhteyttä lääkäriin. Tällaiset oireet voivat olla merkkejä keskenmenon alkuvaiheessa. Vatsakipu voi esiintyä ennen määrättyä ajanjaksoa. He tarvitsevat myös gynekologin tai hedelmällisyysasiantuntijan neuvoja munasarjojen hyperstimulaatio-oireyhtymän sulkemiseksi pois.

Fysiologinen raskaus epäonnistuneen IVF: n kehittymisen jälkeen kehittyy normaalisti. Lääkäri seuraa säännöllisesti naista. Hän voi synnyttää luonnollisesti.

Lääketieteelliset ratkaisut

Kaikilla pariskunnilla, jotka kohtaavat tämän tilanteen, on kysymys - mitä tehdä seuraavaksi?

Tavallisesti pari tarjotaan tekemään toinen yritys. Miten valmistautua seuraavaan IVF-menettelyyn:

toistuva diagnostiikka

Tee toistuvia diagnostisia tutkimuksia, jos aikaisemmat tulokset on saatu yli vuosi sitten:

 1. Antispermien ja antifosfolipidivasta-aineiden taso määritetään. Antifosfolipidivasta-aineet häiritsevät normaalia kohdun verenkiertoa ja alkion istutusta. Positiiviset antispermivasta-aineet vahingoittavat alkioita välittömästi istutuksen jälkeen, kun nainen ei edes tiedä, että hän onnistui raskaaksi.
 2. Tutki lupus-koagulantin, hCG: n vasta-aineiden, määrää, viettää endometriumin sisältö kylvössä ravintoalustalle mahdollisten kroonisten endometriittien aiheuttajien tunnistamiseksi.
 3. Määritetty hysterosalpingografia nesteen kertymisen poistamiseksi putkista (hydrosalpinx). Se voi päästä kohtuun ja olla toksiinia implantoidulle alkioon.
 4. Kohdun ultraääni suoritetaan täyttämällä sen ontelo steriilillä liuoksella (hydrosonografia) fibroidien tai polyyppien sulkemiseksi pois.
 5. Tarvittaessa määrätään kohdun ja pienten lantion elinten doppler-sonografiaa, mutta suonikohjut eivät kuulu tähän alueeseen.

Munasarjojen stimulaatio

Vakuuttunut potilaan suurimmasta munasarjojen stimulaatiosta hänen iänsä aikana. Jokainen klinikka pyrkii välttämään munasarjojen hyperstimulaatio-oireyhtymää. Tässä patologiassa munasarjat lisäävät ja erittävät suuren määrän nestettä vatsaonteloon, joka voi olla hengenvaarallinen.

Vaikka tämä riski olisi otettava hyvin vakavasti, vähentämällä turvallisten tasojen alapuolella olevien hormonaalisten lääkkeiden määrää vähenee munien muodostumisen normaali stimulaatio follikkeleissa, vähenee niiden lukumäärä, heikkenee tuotetun munan laatu ja sitten alkio ja vähenee toistuvan IVF: n onnistumisaste. Kun munasarjojen lääkeaineen stimulointi vähenee, munien lukumäärä ei ehkä vähene, mutta jokainen niistä saa vähemmän hormonaalisia vaikutuksia, mikä johtaa sen alikehittymiseen.

Etsi toinen klinikka

Epäonnistuneet IVF-yritykset yrittävät etsiä toista klinikkaa, joka käyttää muita IVF-ohjelmia. On olemassa useita tällaisia ​​protokollia, ja kussakin lääketieteellisessä keskuksessa yleensä noudatetaan jotakin. Jos hän ei ole toiminut, on tarpeen kerätä lisää tietoa muista lisääntymiskeskuksista.

Apumenetelmien soveltaminen

IVF: n tehokkuuden parantamiseksi voidaan käyttää apuvälineitä:

 1. ”Toissijainen siitos” - mikroskooppisen reiän levittäminen alkion seinään, jotta se auttaa ”kuoriutumaan” ennen istutusta kohtuun.
 2. Yhteistuotanto, eli alkion kehittyminen yhdessä kohdun seinämästä peräisin olevien endometriumisolujen kanssa.
 3. Preimplantointi-geneettinen diagnoosi, jossa 1 solu otetaan 3 päivän alkiosta, joka on kromosomianalyysi.
 4. Ennaltaehkäisevä munanjohtimen poistaminen suurella hydrosalpinx-pinnalla.
 5. In vitro -viljelyn jatkaminen 5 päivään ennen muodostumista ei ole enää zygootteja, vaan suurempi muodostuminen - blastosysti.
 6. Hormonihoidon lisääminen somatotrooppiseen hormoniin, joka on tarpeen munan täydelliseen kypsymiseen, pöytäkirjaan, useimmiten nuorilla potilailla, joilla on suuri määrä tuotettuja munia tai yli 38-vuotiaita naisia.

Analogisen tekniikan käyttö

Miten lisätä onnistumismahdollisuuksia yrittää uudelleen? Jos kaikki mahdolliset tekijät on otettu huomioon, mutta raskaus ei ole tullut, voit käyttää muita tekniikoita:

 1. Käyttämällä toisesta naisesta otettua luovuttajamunaa.
 2. ZIFT on menetelmä, jossa omia munia uutetaan ja lannoitetaan samalla tavalla kuin IVF: ssä, mutta sen jälkeen niitä ei inkuboida ja siirretään munanjohtoon laparoskopian aikana kahden ensimmäisen päivän ajan.
 3. GIFT on menetelmä, jossa munat saadaan joko transvaginaaliseen imeytymiseen (imu tai laparoskopian aikana, sekoitetaan välittömästi siemennesteeseen ja sijoitetaan välittömästi munanjohtoon).

ZIFT- ja GIFT-teknologiat mahdollistavat hedelmöityneen munan pääsyn välittömästi sen fysiologiseen ympäristöön - munanjohtoon. Tuloksena on alkion harmonisempi kehitys, putkien sisältämien hyödyllisten tekijöiden vaikutus siihen, kohdun ja paikan "itsenäinen valinta" kohtuun. Tämä lisää raskauden todennäköisyyttä 5 prosentista 40 prosenttiin.

Mitä IVF-signaalin jälkeen tulee kuukausittain

IVF antaa lapsettomille perheille mahdollisuuden tulla vanhemmiksi myös toivottomimmissa tilanteissa. Tämä menetelmä ei kuitenkaan voi taata ensimmäistä kertaa 100 prosentin positiivista tulosta. Kaksi kolmesta naisesta on pakko turvautua toistuvaan IVF-menettelyyn: usein raskaus tapahtuu vain 3-5 kertaa. Kuitenkin melko usein sen jälkeen, kun muna on istutettu uudelleen, nainen alkaa. Mitä tehdä, jos kuukautiset tulevat IVF: n jälkeen, voidaanko raskautta ylläpitää?

Verenvuodon tyypin määrittäminen

On hyvin helppo sekoittaa kuukausittain IVF: n jälkeen implantointiprosessiin. Implantoimalla tarkoitetaan hedelmöittyneen munan kohdun limakalvon sisääntuloa. Se tapahtuu kolmen ensimmäisen päivän aikana samanlaisen toiminnan jälkeen. Implantin merkkejä ovat:

 • pienet kirkas veriset tippaa;
 • ruskehtava purkaus;
 • rintakipu;
 • rintojen herkkyys;
 • vatsan kipu alavihassa;
 • pieni lämpötilan nousu;
 • pahoinvointi;
 • ärtyneisyys.

2 päivää IVF-menettelyn jälkeen monet naiset huomaavat ruskean purkautumisen tai "ison." Tällainen ehto ei ole patologia. Silloin tämä ilmentymä voi sisältää 2 tulosta: pysäytä tai mene tavallisiin kuukautiskiertoihin.

Pieni määrä verta IVF: n jälkeen on hyvin yleistä. Loppujen lopuksi tämä menettely suoritetaan pitkän hormonaalisen valmisteen jälkeen, joka heikentää merkittävästi naisen kehoa.

Lievä verenvuoto on IVF: n stressaava ilmentymä, joka on seurausta kehon operatiivisesta hyökkäyksestä ja monista hormonivärähtelyistä.

Normaali hormonaalinen tasapaino pitäisi kestää aikaa, ja sitten naispuolisessa kehossa näkyy omat hormonit, jotka tukevat raskautta.

IVF: n purkautuminen saattaa olla hyvin, eikä tämä ole poikkeama. On tärkeää seurata niiden laadullisia ja määrällisiä indikaattoreita:

 • määrä;
 • intensiteetti;
 • luonnetta;
 • väri.

Ylivoimaisesti IVF: n jälkeen ei tapahdu täydellisiä kuukautisia, vaan pieni verenvuoto. Jos verenvuoto äkillisesti lisääntyi, hyytymiä ja kappaletta esiintyi, kiireellinen lääkärinhoito on tarpeen.

Tässä tapauksessa asiantuntija voi määrätä naiselle tukihoitoa ja jättää hänet sairaalaan tarkkailemaan raskauden säilyttämiseksi.

Jos raskaus on kuitenkin tapahtunut, kuukautiskierto on helppo sekoittaa IVF: n jälkeen kohdun verenvuodon jälkeen. Jos sitä ei pysäytetä ajoissa, raskautta ei voida tallentaa.

Vuodon syyt IVF: n jälkeen

Tietenkin, mikäli verenvuoto IVF: stä sukupuolielimestä tulee hälyttää naista. Loppujen lopuksi keskenmenon riski keinotekoisen käsityksen jälkeen on paljon suurempi kuin tavallisen käsityksen alkamisen jälkeen. IVF-tekniikalla raskauden epäonnistumisen syyt voivat olla:

 • stressi;
 • hormonaalisen tuen puute;
 • lääkemääräysten rikkominen;
 • progesteronin peräpuikkojen heikko imeytyminen.

Älä huolehdi, jos nainen vetää vatsan alareunaa, kuten kuukautisten aikana. Tämä tila voi olla jopa 12 raskausviikkoa. Syy siihen on keinotekoinen häiriö munasarjojen työhön ja niiden trauma.

Mitään testejä ei pitäisi luottaa IVF-toiminnan jälkeen. Ainoa luotettava tapa määrittää raskauden esiintyminen tässä tapauksessa voi olla tyhjään vatsaan tuotetun hCG: n analyysi.

Onnistuneen konseptin jälkeen on mahdollista jatkaa niukkoja jaksoja ensimmäisten 2-3 kuukauden aikana. Verihyytymiä tai vatsakipuja ei kuitenkaan pitäisi olla.

Raskaana olevilla naisilla esiintyy verenvuotoa:

 • munien keräämisen seurauksena, koska tämä vahingoittaa edelleen emättimen (purkaus on pieni ja kulkee nopeasti);
 • "kahden viikon odotus" -hetkellä (ennen hCG: n analysointia): samanaikaisesti verenvuoto voi alkaa nopeasti ja päättyä onnistuneen IVF: n jälkeen
 • endometriumin hormonaalisen tuen annos kasvaa;
 • alkionsiirron aikana (niskan tiiviydessä).

Ja jos kaikki sama kuukausittain IVF: n jälkeen

Yleensä hCG-testi on määrätty vahvistamaan raskaus naiselle IVF: n jälkeen. Ja jos analyysi osoitti, että käsitys ei tapahtunut, niin IVF: n jälkeinen aika tulee välttämättä.

Yleensä kuukautiset, kun IVF-tulos on negatiivinen, päivinä 3-12. Ruskean ”tynnyrin” jälkeen yleensä tavanomaiset jaksot. Ja vaikka tämä tapahtuma ei olekaan aivan iloinen, nainen ei saa olla järkyttynyt lainkaan. On paljon esimerkkejä, kun epäonnistuneiden yritysyritysten jälkeen tulee kauan odotettu raskaus.

On myös mahdollista, että nainen tietää varmasti, että hänen IVF-kokeilunsa epäonnistui, mutta hänellä ei ole vielä jaksoja. Tyypillisesti kuukautiset tapahtuvat 3-5 päivän kuluttua hormonihoidon peruuttamisesta.

Ei ole kannattavaa, että nainen hemmottelee itseään hCG: n negatiivisen analyysin jälkeen, että hän yhtäkkiä löysi itsensä raskaaksi. Tällaisella analyysillä on 100% tarkkuus.

Kuitenkin kuukautisten viivästyminen tässä tilassa ei myöskään ole harvinaista. Syy tähän voi useimmiten olla hormonaalisia häiriöitä. Normaalin fysiologian palauttaminen vie jonkin aikaa. Usein ensimmäiset kuukautiset näkyvät ajoissa, ja myöhemmät tulevat suurella viiveellä. Tämä voi olla 6-12 kuukauden sisällä. Joskus kaikkien ruumiinfunktioiden täydelliseen palauttamiseen tarvitaan erikoishoitoa.

Toinen vakava komplikaatio (vaikkakin harvinainen) kuukautisten puuttumisesta IVF: n jälkeen voi olla kohdunulkoinen raskaus. Siksi, jos sykliä ei ole käytetty yli 10 päivää tehokkaan IVF: n jälkeen, on suoritettava lääkärintarkastus.

Sama syy kuukautisten viivästymiseen epäonnistuneen in vitro-hedelmöityksen jälkeen voi olla stressi tai masennusongelmia, joita usein esiintyy monilla naisilla epäonnistuneen raskauden jälkeen.

Muutokset kuukautisten luonteessa IVF: n jälkeen

Usein naiset huomauttavat, että IVF: n purkauksen luonne vaihtelee. Tällaiset rikkomukset voivat olla monenlaisia.

 1. Kirkas scarlet-väri hyytymättömässä purkauksessa on seurausta käytetyistä lääkkeistä. Seuraavissa jaksoissa tämä kulkee.
 2. Yleinen huonovointisuus kuukautisten kanssa, joka muistuttaa myrkyllisyyttä (heikkous, pahoinvointi, selkäkipu tai vatsa). Nämä ilmentymät liittyvät kehon rakenneuudistukseen IVF: n aikana.
 3. Ensimmäiset jaksot menettelyn jälkeen voivat olla hyytyneitä ja tavallista enemmän. Tämä johtuu hormonaalisen stimulaation vaikutuksesta endometriumin paksuuteen. Usein superovulaatiota käytettäessä endometrium on tiiviimmin yhteydessä muihin kohdun kerroksiin, mikä johtaa voimakkaisiin kohdun supistumuksiin hyytymien ja arkuus. Ultraäänitutkimus paljastaa munasarjojen koon kasvun.
 4. "Kriittisten päivien" pitkä viive IVF: n jälkeen voi olla syynä kystoihin, polyypeihin tai muihin kasvaimiin. Tällaiset rikkomukset voidaan tunnistaa ultraäänen kulun aikana.
 5. Epäsäännölliset kuukautiset. Tämä tilanne johtuu usein hormonaalisesta epätasapainosta. Nainen ei kuitenkaan missään tapauksessa saa hormoneja omasta. Tämä on erityisen vaarallista tehdä sen jälkeen, kun alkio on hylätty (päivän epävakaa hormonaalinen tasapaino). Normaalien hormonitasapainojen osalta gynekologit voivat määrätä kattavan hoidon. Se edellyttää myös naisen koko elämäntavan tarkistamista ravitsemuksen normalisoinnin, itsesääntelyharjoitusten käyttöönoton, fyysisten harjoitusten (lukuun ottamatta vatsalihasten aktiivista kuormitusta) käyttöönoton yhteydessä.

Syy kuukautisten jälkeen IVF

Jokaiselle naiselle, joka päätti IVF: stä, kuukautisten alkaminen on samanlainen kuin epäonnistuminen. Mutta älä ole hermostuneita, koska ensimmäisellä yrittäessäsi tulla raskaaksi yksi nainen kolmesta onnistuu: kukaan ei anna 100-prosenttista takuuta käsityksestä ensimmäisen IVF-menettelyn jälkeen. Mitkä ovat syyt epäonnistuneeseen raskauteen IVF: n jälkeen? Tällaiset syyt voivat olla:

 • naisten sukupuolielinten tulehdukset;
 • vanhuus (pienenee siittiöitä tai munia);
 • lääketieteellinen virhe;
 • endometriumin paksuuden lisääntyminen (yli 13 mm);
 • huono laatu tai vika blastosysteissa;
 • kumppanien materiaalien geneettinen yhteensopimattomuus;
 • naisen myrkyllinen riippuvuus (tupakointi, alkoholi, huumeet);
 • yleiset sairaudet (lihavuus, diabetes jne.).

IVF-komplikaatiot

IVF-prosessi on usein ainoa tapa, jolla nainen kokee äidin onnen. Vain 40 prosentilla tästä menettelystä on onnellinen loppu.

Kaukana aina tulossa käsitys antaa naiselle mahdollisuuden turvallisesti kantaa ja synnyttää vauvan.

Yleisimmät ja suurimmat komplikaatiot keinosiemennyksen jälkeen voivat olla:

 1. Ektopedinen raskaus: esiintyy 2-3%: ssa tapauksista. Tällaisella komplikaatiolla munasolun leikkaaminen putkella on välttämätöntä. Muuten putken repeämä vaarantaa naisen elämän.
 2. Raskauden häipyminen. Samaan aikaan alkio lakkaa kehittymästä, ja nainen tuottaa munasolun kauhan. Patologia löytyy myös luonnollisesta käsityksestä. Keinotekoisella hedelmöityksellä tämä patologia voi kuitenkin esiintyä paljon useammin ja monta kertaa.
 3. Yliannostuksen oireyhtymä raskauden aikana. Tämä patologia liittyy syklisiin häiriöihin alkion uudelleenistutuksen jälkeen. Tässä tapauksessa naisen on vaikeaa määrittää, kuinka säännöllisesti hänen aikansa alkaa. Muutaman kuukauden kuluttua epäonnistuneesta IVF-syklistä sykli pysyy epäsäännöllisenä, ja purkauksen luonne vaihtelee huomattavasti (syvyys, kesto jne.) Kaikki tämä liittyy hormonaalisiin vaikutuksiin kehoon IVF-menettelyn aikana. Joskus lääkkeitä käytetään normaalin syklin palauttamiseen.

Kuukausittain IVF: n jälkeen ovat hyvin yleisiä. Ja sinun ei pitäisi paniikkia samaan aikaan. Ehkä näin keho reagoi kehittyneeseen raskauteen. Jos raskaus ei ole vielä tullut, on vielä paljon mahdollisuuksia muodostaa vauva, eikä ole syytä luopua ennenaikaisesti. Hyvää äitiyttä sinulle!

Milloin kuukausittaiset jaksot alkavat epäonnistuneen IVF: n jälkeen

In vitro-hedelmöityksessä käytetään hormonihoitoa, jonka tarkoituksena on valmistaa kehoa menettelyä varten. Epäilemättä lääkkeet vaikuttavat voimakkaasti naisten endokriinitasoon, mikä johtaa väliaikaisiin häiriöihin kehossa.

Jos raskaus ei ole tullut, kuukautiskierron pitäisi näkyä. Ei kuitenkaan ole syytä odottaa, että ne tulevat tavanomaiseen aikaan. Oman hormonien tuottaminen, joka säätelee munasarjojen toimintaa, vie jonkin aikaa.

Milloin kuukausittaiset jaksot alkavat epäonnistuneen IVF: n jälkeen

Jos hCG: tä analysoitaessa käy ilmi, että tulos on negatiivinen ja että alkion istuttaminen ei tapahtunut, kuukauden kuluttua varmasti alkavat kuukaudet. Milloin he menevät ja kuinka kauan he jatkavat?

Epäonnistuneen IVF: n jälkeen kukin nainen vastaa eri tavoin lisääntymisteknologiaan, ja asiantuntijat eivät ilmoita tarkkoja päivämääriä. He sanovat, että kuukautiset kulkevat yleensä 3-5 päivän kuluttua tuen peruuttamisesta.

Potilaat, joille on tehty tällainen testitila, että kuukautiset alkoivat noin 3–12 päivää alkion uudelleenistutuksen jälkeen. Purkauksen esiintyminen epäonnistuneen IVF: n jälkeen on täysin surullinen tapahtuma naiselle, mutta yritä vastata siihen oikein.

Erityistä huomiota on kiinnitettävä ekstrakorporaaliseen hedelmöitymiseen vaihdevuosien aikana, joka yleensä tapahtuu ilman jaksoja. Aiemmin se oli mahdotonta, mutta vanhusten parissa teknologian kehittämisellä on mahdollisuus toteuttaa IVF. Tietenkin embrion kuljettamisen aikana tällaisissa naisissa ei ole kuukautisia. Tässä tapauksessa potilas on tutkittava täysin ennen seuraavaa yritystä.

Miksi viive voi viivästyä

Saatat tietää, että tiedät jo varmasti menettelyn epäonnistumisesta, mutta kuukausittaisia ​​ei ole ja ei. Älä yritä rohkaista itseäsi ajattelemalla, että vastuuvapaus ei tullut, kun raskaus syntyi. Sinun täytyy olla, että kehosi tarvitsee enemmän aikaa vahvuuden saamiseksi ja luonnollisten prosessien palauttamiseksi.

Tärkeimmät syyt, joiden vuoksi kuukautiset puuttuvat:

 1. Stressaava tilanne, naisen psykologinen stressi. Negatiiviset tunteet aiheuttavat korisolin lisääntynyttä tuotantoa, joka vaikuttaa hormonaaliseen säätelyyn.
 2. Väärin valittu hormonihoito.
 3. Endometriumin paksuus on pieni, purkautuminen on vähäistä, ja nainen uskoo, että se on vain tahroja.
 4. Kohdun limakalvon hylätyt osat ovat liian suuria, jotka estävät kohdunkaulan kanavan, jolloin syntyy viivästynyt kuukautiset.
 5. Tulehduksellisten prosessien alkaminen kohdunontelossa.
 6. Koulutus useiden keltaisten elinten follikkelien puhkeamisen jälkeen, jotka ovat vastuussa syklin luteaalisesta vaiheesta.

Jos kuukautiskierron viive ei kestä kovin kauan, lääkärit eivät pidä tätä merkkinä patologiasta. Kuitenkin kun kuukautiset menivät myöhään alkionsiirron jälkeen, on todennäköistä, että kehoa on vaikea saada talteen IVF: stä.

Ensimmäisten kuukautisten luonne

Jos implantaatioyritys oli naiselle väliaikainen, seuraavaksi ilmestynyt kuukautiset poikkeavat tavanomaisesta. Ensimmäisten kuukautisten luonteen muutos ei saisi huolehtia potilaasta, koska se on täysin luonnollinen.

Yleisimmät valitukset ovat:

 1. Verenvuodon luonteen muuttaminen. Ensinnäkin on vähäistä, joka kasvaa vähitellen. Päästöt lisääntyvät, paksut ja sisältävät hyytymiä, jotka johtuvat kohdun tiheän funktionaalisen kerroksen irtoamisesta.
 2. Kuukausittainen kesto voi olla enintään 12 päivää.
 3. Kivun esiintyminen kriittisinä päivinä: nainen panee merkille, että hänellä on vatsa.
 4. On yleistä epämukavuutta.

Tällaiset muutokset johtuvat hormonitoiminnoista, kun toteutetaan lyhyt protokolla. Kun nainen otti lisää antikoagulantteja, purkaus on runsasta, punaista ja ei sisällä hyytymiä. Jos ne ovat liian voimakkaita, hävinneen veren määrä on merkittävä tai jatkuu pitkään eikä lopeta, hakeudu välittömästi lääkärin hoitoon.

Yleensä toisen kuukautisen alkaminen tapahtuu ajoissa, ne tulevat normaaleiksi eivätkä aiheuta vakavaa epämukavuutta.

Epäsäännölliset kuukautiset IVF: n jälkeen - mitä tehdä

In vitro hedelmöityksen jälkeen ei ole epätavallista kuukausittaisen erittymisen epäiltyinä päivinä: sykli häviää, se on pitkänomainen, lyhentynyt tai epäsäännöllinen. Lääkärit selittävät tämän naisen lisääntymisjärjestelmän liian hitaasti palauttamisen hormonaalisen stimulaation toteuttamisen jälkeen. Syklin uskotaan olevan sama 2-3 kuukautta IVF: n jälkeen.

Voit kuukausittaisten asiantuntijoiden normalisoimiseksi suositella suosituksia:

 1. Syö oikein ja ei missään tapauksessa pidä kiinni ruokavalioista: sinun täytyy saada ravintoaineita riittävästi. Juo suositeltu määrä vettä - vähintään 1,5 litraa päivässä.
 2. Käytä säännöllisesti välttääksesi painojen nostamista.
 3. Päästä eroon huonoista tavoista: lopeta juominen ja tupakointi.
 4. Yritä olla hermostunut. Jos sinusta tuntuu, että et pysty selviytymään stressistä, lääkäri määrää rauhoittavia, jotta voit rentoutua.
 5. Ota fytodrugit ja fytohormonit, jotka hoitava lääkäri määrää.
 6. Vieraile säännöllisesti gynekologiin kuukautiskierron normalisointiin asti, merkitsemällä kalenteriin kuukautisten alku ja loppu.

Huomaa, että jos viivästykset in vitro hedelmöityksen jälkeen tulevat epäsäännöllisiksi, tämä voi merkitä theca-luteiinikystojen esiintymistä. Usein tällaisia ​​muodostelmia esiintyy naisilla, joilla on endometrioosi, munasarjojen hyperstimulaatio-oireyhtymä ja polysystinen. Jos haluat poistaa patologian, ota yhteyttä lääkäriisi.

Mitä ei tehdä, kun viivästyt

Jos in vitro-hedelmöitys ei onnistu, älä raskaustestiä viivästyneiden kuukausien aikana. Siihen liittyminen ei tapahtunut, joten analyysi on sinulle liian paljon stressiä.

Älä yritä säätää sykliä ottamalla itse hormonaalisia valmisteita. Tämä on terveydelle vaarallista, koska tilannetta on mahdollista merkittävästi pahentaa. Lääkärit sanovat, että on erityisen riskialtista käyttää näitä lääkkeitä päivinä, jolloin epästabiili hormonitasapaino ilmenee välittömästi alkion irtoamisen jälkeen.

On myös ei-toivottavaa käyttää "isoäidin reseptejä" yksinään kuukausittaisen viivästymisen poistamiseksi. Joskus harmittomat yrtit voivat aiheuttaa vakavia terveysongelmia naisille. On parempi sopia hoitavan lääkärin kanssa, joka sanoo varmasti, voidaanko ne ottaa.

Yritä poistaa fyysiset harjoitukset, jotka vaativat nostopainoja tai kuormitusta suorille ja vinoille lihaksille. Anna periksi yhdynnän ajan, jotta lisääntymisjärjestelmä voi toipua. Älä liioittele ja yritä suojautua infektiolta, jotta tilanne ei pahene.

Mitä IVF: n menestys riippuu lääkäristä:

johtopäätös

Kun naiselle annetaan in vitro hedelmöitysprotokolla, hän alkaa odottaa raskautta suurella toivolla. Psykologinen hormonihoito valmistelee potilaan raskauteen. Valitettavasti IVF ei ole onnistunut kaikissa tapauksissa. Tämän seurauksena pitäisi alkaa kuukausittain, jotka poikkeavat ennen menettelyä.

Epäonnistunut in vitro-hedelmöitys ei vaikuta kykyyn implantoida uudelleen alkio. Ennen IVF: ää sinun on normalisoitava kuukautiskierto ja suoritettava täydellinen tutkimus. Sen jälkeen voit taas mennä keinosiemennykseen.

Kuukauden ongelmat epäonnistuneen eco-ohjelman jälkeen

Keinotekoisen keinosiemennyksen menettely on valitettavasti joskus turhaa. Kun istutettu alkio ei selviydy, endometriumin hylkäämisprosessi alkaa. Keho palaa vähitellen tavalliseen tilaansa, on ensimmäisiä kuukautiskiertoja epäonnistuneen ekotilan jälkeen.

Ehdot ja tyypit

14 päivän kuluttua alkionsiirrosta tehdään verikoe hCG-hormonin tason määrittämiseksi elimistössä. Negatiivisen tuloksen jälkeen, joka vahvistaa raskauden puuttumisen, lääkärit lopettavat kehon stimuloinnin hormonien kanssa.

Tuen peruuttaminen epäonnistuneen ekon jälkeen useimmissa tapauksissa edellyttää naisen tavanomaisen syklin täydellistä palauttamista ja kriittisten päivien samanaikaista alkamista.

Milloin kuukautiset alkavat epäonnistuneen eko-ohjelman jälkeen? Jokaisella naisella on kehon yksilöllisiä piirteitä. Kun emättimen infektio ei ole kiinteä, emättimen patologian puuttuessa kuukautiset menevät keskimäärin 2 viikon kuluessa. Toisin sanoen uudelleenistutus tapahtuu yleensä syklin keskellä, mikä tarkoittaa sitä, että kuukautiset tulisi alkaa seuraavien ensimmäisten päivien aikana.

Purkauksen luonne, intensiteetti ja kesto eroavat usein huomattavasti aikaisemmin käytetyistä. Naisen suoraan saamien hormonihoitojen määrä vaikuttaa suoraan kuukautisiin.

Useimmiten kuukausittain ensimmäisen syklin epäonnistuneen ekoprotokollan jälkeen on runsaasti ja pitkä, aloita pienistä ruskeista tahroista, joilla on verihyytymiä, ovat jopa kirkkaita punaruskoja ja melko kivuliaita. Usein naiset valittavat, että kuukautiset eivät loppu. Jos se kestää yli kaksi viikkoa, ota yhteys lääkäriin.

Kuukautisten puute hylkäämisen jälkeen

Mutta on myös tilanteita, joissa ei ole kuukausiviikkoa. 10 päivää tai enemmän viivästyminen on syytä mennä lääkärille, jos testien tulokset vahvistavat raskauden puuttumisen, ei ole toivoa päinvastaisesta. Kuukauden kuluttua epäonnistuneen ekokokeen on välttämättä aloitettava joko itsenäisesti tai keinotekoisesti.

Tärkeimmät syyt siihen, miksi epäonnistuneen ekon jälkeen ei ole aikoja:

 • psykologinen ylikorostus, stressi;
 • väärä hormonihoito;
 • ohut endometrium;
 • päällekkäin kohdunkaulan kanavan endometriumin hylättyjen osien kanssa;
 • tulehdusprosessit kohdussa.

Endometrium on kerros, joka kattaa kohdun, kun kuukautiset tapahtuvat, se hylätään ja menee veren mukana. Nämä ovat hyytymiä, jotka näkyvät kuukautisten aikana. Jos endometriumin tällaiset osat ovat suuria, ne voivat väliaikaisesti estää kohdunkaulan kanavan ja siten luoda kuukautisten puuttumisen. Aluksi ohut endometrium voi aiheuttaa hyvin vähäisiä jaksoja, joita nainen harkitsee tahroja, eikä kuukautiskiertoa.

Onko kaikki IVF: n purkautumisen merkki epäonnistumisesta ja miksi kuukautiset voivat tapahtua?

IVF-protokollan suorittamisen jälkeen nainen toivottavasti odottaa hCG-testiä. Viivästynyt kuukautiset, hormonaalinen tuki ja henkinen asenne antavat potilaalle raskauden tunteen. Ja kun ennen HCG: n testaamista tai pian sen jälkeen havaitaan yhden merkin tai toisen verenvuoto, nainen kokee sokin, joka tekee yhden hermostuneeksi etsimään syitä. Miksi, kun IVF tuli kuukausittain, onko se syy olla toivottamatta raskautta?

Kuukausi onnistuneen IVF-menettelyn jälkeen - mitä se tarkoittaa?

Joskus blastosystin siirron jälkeen ensimmäisellä tai toisella viikolla epätoivon naisen tarkkailee tahrahtavaa ruskeaa purkausta, jolla on tunnusmerkkejä:

 • pienet ruskeat täplät, joissa ei ole punaisia ​​sävyjä;
 • vastuuvapaus kestää enintään neljä päivää;
 • IVF: n jälkeen vatsa vetää tai satuttaa vähän, kuten kuukautisten aikana.

Useimmiten tällainen ”hämärä” IVF: n jälkeen tapahtuu hormonaalisten muutosten seurauksena eikä merkki epäonnistumisesta. Usein lääkärit määrittävät lääkkeen, kuten Gonal F, IVF: n stimuloimiseksi.

Alkion implantointiprosessissa zygootti kiinnittyy kohdun endometriumiin, ja kun se syvenee limakalvoon, kapillaareille voi aiheutua vähäisiä vaurioita, mikä johtaa tämän luonteen purkautumiseen.

Implantaatio voi tapahtua väitetyn kuukausittain, ja siihen voi liittyä erilaisia ​​epämiellyttäviä oireita.

Mahdollisen verenvuodon syyt

Yksi IVF: n tärkeimmistä haitoista on sen alhainen tehokkuus. Jopa parhaiden lisääntymislääkärien joukossa onnistuneesti hyväksyttyjen protokollien osuus ei ylitä 35–40%. Epäonnistunut IVF ei ole syy paniikkiin.

IVF: n ensimmäisten päivien kuukautiset 90%: ssa tapauksista on merkki:

Jos kyseessä on keskenmeno, kuukautiset ovat hyvin kivuliaita, mikä ei ole tyypillistä epäonnistuneelle istutukselle.

Hätäkonsultoinnin jälkeen asiantuntijoiden kanssa voidaan tunnistaa muita monimutkaisia ​​eritteitä, jotka ovat ominaista komplikaatioille keinotekoisen keinosiemennyksen avustavien menetelmien käytön jälkeen:

 • munasarjojen hyperstimulaatio (OHS);

OHS ilmenee lisääntyneinä verihyytyminä, verisuonten läpäisevyyteen, veren erittymiseen ja effuusion muodostumiseen vatsan alueella.

Usein komplikaatio IVF: n jälkeen, kun mukana on osittaisen ristin kanssa varastoituja putkia. IVF: llä dekapeptyyliä voidaan käyttää sekä alkioiden valmistuksen että siirron jälkeen.

Lisäksi useiden alkioiden siirron vuoksi implantaatio voi tapahtua samanaikaisesti sekä kohdussa että munanjohtimessa. Useimmiten tällainen rikkominen päättyy keskeytettyyn aborttiin.

On hyvin vaikeaa diagnosoida ei-kehittynyt raskaus munanjohtimien alkuvaiheessa. Epäsuorasti tämä voidaan osoittaa pysyvällä pitkällä aikavälillä ruskean purkauksen jälkeen kohdun puhdistamisen jälkeen.

Hyperstimulaatiosta johtuva munasarjan lisääntynyt koko muuttaa asemaa jalalla. Vääntymisen seurauksena munasarjakudos voi jäädä kiinni, jota seuraa nekroosi. Komplikaatioon liittyy myös voimakasta kipua, verenvuotoa ja kuumetta.

Komplikaatioiden riskien rajoittamiseksi IVF: n valmistumisen jälkeen on ehdottoman välttämätöntä, että nainen noudattaa kaikkia lääkäriin saamiaan ohjeita ja suosituksia. IVF-menettely voi olla ilmainen, jos saat kiintiön.

Milloin odottaa kuukausittain epäonnistuneen IVF: n jälkeen

Naisten on tärkeää nähdä, kuinka kauan heidän jaksonsa alkavat epäonnistuneen IVF: n jälkeen. HCG: n tai ultraäänen analyysin jälkeen ei havaittu implantointia tai ennenaikaisesti keskeytettyä aborttia, lopeta hoito raaka-aineella. Lääkkeen lopettamisen jälkeen jaksot tulisi jatkaa enintään kahden viikon ajan.

Pitkäaikainen kuukautisten puuttuminen johtuu IVF: n jälkeen potilaille tyypillisistä tekijöistä:

 1. Stressi ja masennus masennuksesta. Kortisoli, jonka tuottavat lisämunuaiset negatiivisilla tunteilla, vaikuttaa hormonaaliseen säätelyyn.
 2. Lisääntymis- ja endokriinijärjestelmän hoidon stimuloinnin jälkeen tarvitaan aikaa luonnollisten mekanismien palauttamiseksi.
 3. Mahdollinen ektooppinen abortti ei anna luonnollisen kierron toipua.
 4. Koska IVF-protokolla pyrkii saavuttamaan useita samanaikaisesti kypsiä munia, munasarjojen lävistämisen jälkeen muodostuu useita keltaisia ​​runkoja, jotka kantavat luteaalifaasin lääkeaineen progesteronituen poistamisen jälkeen.

Myöhemmät kuukautiset alkoivat IVF-siirron jälkeen, sitä vaikeampi on elimistön toipua. Kriittiset päivät kestävät sitten pidempään ja runsaammin.

Jos puolikuun aikana epäonnistuneen IVF-protokollan ja lääkityksen lopettamisen jälkeen kuukausittainen viive jatkuu, tarvitset lääkärin neuvoja. Sinun täytyy ehkä puhdistaa kohtu.

Toinen sykli (2 kuukautta) IVF: n jälkeen on yleensä aikataulussa, kuten ennen in vitro-hedelmöittämistä.

Mahdolliset kuukautiskierron muutokset

Kun epäonnistunut yritys saavuttaa hedelmöitys, kuukautisten luonteen muutokset voidaan todeta:

 • kuukautiset IVF: n jälkeen runsaasti;
 • Kesto enintään 12 päivää;
 • tiheys johtuen hylätystä paksusta kohdun toiminnallisesta kerroksesta;
 • IVF: n jälkeen jaksot voivat olla tuskallisia;
 • yleinen epämukavuus.

Kuukautiskierto voi muuttua useista syistä:

 1. Protokollan aikana lisääntymis- ja hormonitoimintaa stimuloitiin aktiivisesti superovulaation ja lisäsiirron aikaansaamiseksi.
 2. Monet alkionsiirron jälkeen otetut lääkkeet pyrkivät sakeuttamaan endometriumin seinämiä ja sen tiukkaa kiinnittymistä kohdun seinään, mikä ilmenee tiheiden limakalvojen verihyytymien vapautumisessa ensimmäisessä syklissä.
 3. Tiheän endometriumin poistamiseksi kohtu alkaa alkaa supistua hyvin voimakkaasti ja aiheuttaa voimakasta kipua naisessa.
 4. Luteaalihoidon peruuttamisen jälkeen estrogeenihormoni on jyrkkä hyppy, joka aiheuttaa kuukautisten runsautta ja kestoa.

Nämä syklin muutokset ovat lyhytikäisiä ja niitä pidetään normin muunnoksina. Vitamiini-mineraalikompleksit ja rauhoittavat aineet voidaan korjata.

Seuraavissa kuukautiskiertoissa kuukautiset tulevat ajoissa yksilölliseen järjestykseen naiselle.

Munasarjojen ja endokriinsysteemin täysi toipuminen tapahtuu kolmen kuukauden kuluttua. Tämän ajanjakson jälkeen toistuvat IVF-yritykset ovat mahdollisia. Kullakin yrityksellä onnistuu onnistunut lopputulos.

Miksi IVF osoittautui epäonnistuneeksi ja mitä seuraavaksi, voit tutustua videoon:

Kuukausittain epäonnistuneen IVF: n jälkeen: kun ensimmäinen ja toinen jakso alkavat

IVF: n avulla nainen kulkee hormonaalisen stimulaation läpi. Hormonaaliset lääkkeet vaikuttavat vakavasti potilaan hormonaaliseen taustaan. Tästä syystä kehossa esiintyy häiriöitä. Jos IVF ei onnistunut, kuukautiset tulisi alkaa. Menstruaatiota ei tapahdu tavanomaisella ajanjaksolla. Se vie aikaa, jotta hormonit normalisoituvat ja hormonit alkavat työskennellä itsestään.

Milloin odottaa kuukautisia epäonnistuneen IVF: n jälkeen?

HCG: n analyysin jälkeen ilmeni, että alkion istutus romahti ja raskaus ei tullut, kuukautiset alkavat. On kuitenkin oikein sanoa, kun kuukautiset menevät ja kuinka kauan ne menevät hyvin vaikeaksi. Kaikki riippuu naisen yksilöllisistä ominaisuuksista. Kaikki naiset kestävät IVF: ää eri tavalla ja kuukautiset epäonnistumisen sattuessa alkavat lainkaan eri aikoina. Yleensä lääkärit sanovat, että kuukautiset voivat mennä 4 päivän kuluessa tuen lopettamisesta.

Jos lasket alkion siirron päivästä, on olemassa tilastoja, joiden mukaan kuukausittain voi kulua 4 tai 11 päivää.

Miksi on viive?

Kun tiedettiin, että IVF epäonnistui, nainen odottaa kuukautisten alkamista. Mutta kun he eivät tule, nainen alkaa ajatella, että hän on raskaana, jos hänen aikansa ei mene. Jos jo tiedetään, että menettely oli epäonnistunut, sinun ei tarvitse rauhoittaa itseäsi. Jos annat elimen palauttaa kuukausittain, on aloitettava.

Syyt, joiden vuoksi kuukautiset viivästyivät epäonnistuneen IVF: n jälkeen

 1. Väärä hormonihoito.
 2. Ohut endometrium. Tässä tilanteessa naisella on vain pieniä kohtia tavallisen purkauksen sijaan. Tässä tilanteessa nainen yleensä ajattelee, ettei kuukautisia ole.
 3. Vaikea emotionaalinen ahdistus epäonnistuneen IVF: n taustalla. Stressi, kortisoli on voimakkaasti tuotettu. Liian suuri kortisolin taso häiritsee hormoneja.
 4. Kohdunkaulan kanava on estetty. On mahdollista, että kohdun seinän osat, jotka hylättiin, estivät kohdunkaulan kanavan ja purkaus ei mene ulos.
 5. Tulehdus kohdussa.
 6. Follikkelien puhkeaminen johti useiden keltaisten kappaleiden muodostumiseen. Keltaiset kappaleet säätelevät syklin luteaalivaihetta.

Jos kuukautiset IVF: n jälkeen alkoivat 4-12 päivän kuluttua - tämä on normaalia. Jos kuukautiset alkavat myöhemmin kuin tämä ajanjakso, tämä osoittaa, että elimistössä on käynnissä monimutkainen elpymisprosessi.

Ensimmäiset kuukautiset

Jos implantaatio osoittautuu väliaikaiseksi, kuukausittaiset, jotka alkavat sen jälkeen, eroavat jonkin verran tavanomaisista. Epäonnistuneen IVF: n jälkeen kuukausimuutosten luonne on hieman.

Mitä usein valittavat:

 • verenvuodon luonne. Ensinnäkin alku alkaa, sitten se alkaa tehostua. Kun purkaus on tullut runsaasti niissä, voi olla hyytymiä. Tämä jättää kohdun tiheän funktionaalisen kerroksen kuorittuneet hiukkaset;
 • vaiva;
 • vatsan kipeä kipu;
 • kuukausittain voi kestää jopa 2 viikkoa.

Kaikki nämä ominaisuudet syntyivät johtuen hormonaalista stimulaatiota lyhyen protokollan aikana. Jos nainen istutuksen valmisteluprosessissa otti antikoagulantteja, purkaus on yleensä vahva ja kirkkaan punainen, lähes punertava (ilman hyytymistä). Toinen jakso tapahtuu yleensä ajoissa. Luonteeltaan ne palaavat normaaliksi eivätkä aiheuta vakavaa epämukavuutta.

Tämä on tärkeää! Erittäin raskaan purkauksen tai erittäin pitkäaikaisen purkauksen vuoksi on välttämätöntä, että hakeudut lääkärin hoitoon mahdollisimman pian.

Epäsäännölliset jaksot

Mitä tehdä, jos kuukausittain IVF: n jälkeen menee epäsäännöllisesti ja sykli häviää? Tällaisella poikkeamisella normista sykli voi, koska se venytetään tavallista pidempään, tai lyhenee merkityksettömillä eritteillä. Jos näin tapahtuu, se tarkoittaa, että lisääntymistoiminto palautuu edelleen naisen kehoon. Lisääntymisjärjestelmän epäonnistuminen johtuu hormonaalista stimulaatiota.

Sykli normalisoituu täysin 60-90 päivän kuluttua epäonnistuneesta IVF: stä.

Miten voin normalisoida kuukausittain:

 1. Kävelyn (raikkaassa ilmassa kävelemisen) tai muiden voimattomien urheilulajien avulla. Älä nosta painoja.
 2. Alkoholin juominen ja tupakointi eivät ole sallittuja.
 3. Syö oikein. Et voi ruokkia epäonnistuneen IVF: n jälkeen. Tällä hetkellä kehon tarvitsee kaikki tarvittavat elementit nopeaan elpymiseen.
 4. Juo vettä (vähintään 2 litraa päivässä).
 5. Älä huoli. Stressi vain vaikeuttaa hormonitasojen palauttamista. Jos stressi ei selviydy yksin, ota yhteyttä lääkäriin, hän määrää rauhoittavia.
 6. Lääkäri määrää fytohormonien ja kasviperäisten lääkkeiden käytön.
 7. Muista käydä gynekologissa. Sinun on oltava lääkärin valvonnassa ennen normaalien aikojen alkua. Älä unohda kuukautiskiertoa.

Tätä ei voida tehdä kuukautisten viiveellä.

Jos kuukautiset alkavat aina eri aikoina tai eivät ole vielä tulleet epäonnistuneen IVF: n jälkeen, sinun on tiedettävä, mitä et voi tehdä.

Tee raskaustesti

Jos tuloksena on epäonnistunut in vitro-hedelmöitys, jos kuukautiset viivästyvät, sinun ei tarvitse tehdä raskaustestiä. Kun on jo tiedossa, että alkio ei ole juurtunut, testitulos on lisärasitus stressille.

Kohdista sykli

Tämä on erittäin tärkeää! Älä koskaan yritä kohdistaa sykliä itse. Et voi ottaa hormonaalisia lääkkeitä tähän. Itsehoito on erittäin vaarallista terveydelle. Hormonien hyväksyminen on erityisen vaarallista juuri hormonaalisen tasapainon alkaessa.

Isoäidin reseptit

Unohda suosittuja reseptejä. Ei missään tapauksessa voi soveltaa tällaisia ​​reseptejä kuukautisten viivästymisen hoitoon (poistamiseen). Sen sijaan ota yhteys lääkäriisi. Lääkäri määrää, mitä tarvitset ja neuvoo isoäidin reseptejä.

Raskaat kuormat

On välttämätöntä poistaa kokonaan painon nosto ja rasittava harjoitus. Kaltevaa ja suorakulmaista vatsan lihaksia ei ole mahdollista rasittaa. Vain kävely ja raikas ilma. Et voi rasittaa työssä.

Kun epäonnistunut IVF on pidättäytyä seksuaalisesta läheisyydestä. Lisääntyvät elimet on palautettava. Ole kärsivällinen 2-3 kuukautta.

Yleinen kylmä

Yritä olla sairastumatta tässä vaikeassa ruumiissa. Älä ylitä, pukeudu lämpimästi, älä pysy pitkään kylmässä. Älä unohda hygieniaa, pese kädet useammin ja pese kasvosi saippualla palattuasi kadulta.

Tässä videossa nainen lääkäri kertoo, mitä sinun pitäisi tehdä epäonnistuneen IVF: n jälkeen:

Lyhyt yhteenveto

Kaikki naiset, jotka päättävät IVF: stä, ovat varmoja, että menettely menee hyvin ja tämä on oikein. On kuitenkin ymmärrettävä, että onnistuneen raskauden todennäköisyys on parhaimmillaan 50/50. Niinpä, valmistellessaan tätä vaikeaa polkua, naisen tulisi tietää, mitä häneltä voidaan odottaa, jos jotain menee pieleen, myös kuukausittaiset.

Ehkä seuraava in vitro-hedelmöitysprosessi onnistuu, varsinkin kun tilastojen mukaan menestyneimmät raskaudet tapahtuivat täsmälleen toisen kerran. Ennen kuin aloitat toisen IVF: n, sinun täytyy normalisoida aikasi, nyt tiedät miten.

Älä unohda kirjoittaa kommentteja, kysyä kysymyksiä ja jakaa kokemuksia. Tämä artikkeli voidaan jakaa sosiaalisissa verkostoissasi. Arvostele artikkeli tähdellä. Kiitos vierailusta.