Ominaisuudet kuukausittain 2 viikkoa

Naisten runko muistuttaa monimutkaista mekanismia, joka tiettyjen tekijöiden läsnä ollessa epäonnistuu. Naisen kyky toteuttaa päätehtävä ja tulla äidiksi varmistetaan säännöllisesti kuukautisten avulla. Normaalisti kuukautisten kesto on 3-7 päivää. Jos kriittiset päivät kestävät vähemmän tai pidempään kuin varattu aika, naisen keho on toiminut virheellisesti. Pitkät jaksot ovat yleisimpiä kuukautisten häiriöitä. Tämä poikkeama voi merkitä vakavia terveysongelmia eikä sitä voida jättää huomiotta. On tärkeää selvittää, miksi kuukautiset kestävät 2 viikkoa, ja mitä poikkeamia tämä rikkomus osoittaa.

Kuukausittainen 2 viikon pituus osoittaa naisten terveysongelmia.

Pitkien aikojen syyt

Gynekologisessa käytännössä pitkittyneitä kuukautisia kutsutaan menorragiaksi. Kuukautiset, jotka kestävät yli 14 päivää, ovat ensisijaisesti vaarallisia naisen keholle veren menetyksellä. Kun jokainen "liian normalisoitu" kuukautisten päivä, dehydraatio tapahtuu. Pitkäaikaisiin kuukautisiin on useita syitä:

 1. Raskauden ehkäisyn käyttö on tekijä, joka vaikuttaa kuukautiskierron luonteeseen. Käytettävästä ehkäisystä riippuen kriittisten päivien purkaus voi kasvaa tai laskea. Jos spiraalia käytetään ehkäisymenetelmänä, kriittisten päivien määrä kasvaa. Tässä tapauksessa, hyvillä analyyseillä ja ultraäänitutkimusten tuloksilla, jokaista 14 vuorokautta kestävää jaksoa voidaan pitää naisen normaalina. Vaikuta kuukautiskiertoon ja suun kautta otettaviin ehkäisyvalmisteisiin. Niiden käytön osalta purkauksen runsaus vähenee, kuukausittainen tahra, mutta myös kriittisten päivien määrä kasvaa.
 2. Jos haluat aikaansaada kuukautisten lisääntymisen, naisen kehossa voi esiintyä hormonaalista epäonnistumista. Pitkät kahden viikon jaksot ovat ominaisia ​​ensimmäiselle kuukautiskierrokselle, kun teini-ikäisen tytön ruumis on aktiivisessa kasvatusvaiheessa eikä voi järkevästi käyttää erittyvien hormonien määrää. Kaksi viikkoa kuukaudessa voi kestää synnytyksen jälkeisen ajan, imetyksen jälkeen sekä vaihdevuosien oireyhtymän aikana. Tällaiset muutokset ovat useimmiten tilapäisiä, mutta on suositeltavaa ottaa yhteyttä lääkäriin. Kuukautiskierto voidaan normalisoida itsenäisesti, ja saatat joutua käyttämään hormonaalisia lääkkeitä.
 3. Endokriinisen järjestelmän toimintahäiriö. Tässä tapauksessa puhumme kilpirauhasesta, joten selvitettäessä pitkiä aikoja, jotka kestävät noin 14 päivää, selvitetään endokrinologi ja kilpirauhasen ultraääni. Naisten kehon ongelmat alkavat usein kilpirauhasen solmujen esiintymisen, insuliinin, kolesterolitason muutoksen vuoksi. Älä lykkää lääkärin käyntiä, koska gynekologian ongelmien jälkeen voi esiintyä myös maitorauhasen sairauksia.
 4. Erilaiset gynekologiset sairaudet voivat aiheuttaa runsaasti purkautumista ja pitkäaikaisia ​​jaksoja. Niistä voi olla pahanlaatuisia tai hyvänlaatuisia leesioita. Jos purkaus ei lopu 14 päivän kuluttua ja niiden määrä ei vähene millään tavalla, on suositeltavaa, että otat yhteyttä lääkäriin ja tutkitaan.
 5. Stressi ja erilaiset emotionaaliset iskut voivat aiheuttaa kuukautiskierron häiriöitä. Älä etsi omat syyt ja perustelut pitkittyneille kuukautisille. Ota yhteys lääkäriin. Ainoastaan ​​pätevä asiantuntija voi vahvistaa tai hälventää epäilyt. Selvittääksemme pitkittyneiden kriittisten päivien todellista syytä sinun täytyy käydä gynekologisia ja ultraäänitutkimuksia, läpäiseviä tahroja sekä testejä hormonin tasolle kehossa.

Kilpirauhasen ultraääni määrätään yleensä pitkiä aikoja

Pitkät jaksot: kuinka vaarallista se on?

Kriittiset päivät voivat kestää pitkään eri syistä, ja ylipaino ei myöskään ole poikkeus. Runsas purkautuminen voi olla vain ensimmäinen viikko, minkä jälkeen toinen viikko kuukausittainen tahriintuminen osoittaa, että kriittiset päivät kestävät 14 päivää.

Erityisesti vaaralliset ovat kuukautiset, jotka kulkevat yli 14 päivän ajan ja joihin liittyy runsaasti eritteitä. Joskus pitkittyneitä kausia, joilla on suuri määrä päästöjä, on vaikea erottaa verenvuodosta, joten tarvitaan välittömästi sairaalahoito.

Pitkien aikojen ehkäisy

Pitkäaikaisia ​​jaksoja vaikuttavat sekä ulkoiset tekijät että sisäiset tekijät. Lääkkeitä ja hormoneja käytetään syklin normalisointiin. Paljon riippuu naisesta. Ensinnäkin sinun on tarkistettava elintapojasi ja hoidettava lääkärin lisäksi useita vinkkejä.

Helppo harjoitus normalisoi kuukausijakson

Terveellinen elämäntapa on avain vakaaseen kiertoon:

 1. Noudata säännöllisin väliajoin hygieniasääntöjä, välttäkää hypotermiaa, jotta ei synny virtsatietojärjestelmän sairauksia. Jopa pieni varhaisvaiheen tulehdus voi aiheuttaa pitkäaikaisia ​​jaksoja.
 2. Pysäytä juominen ja tupakointi kriittisinä päivinä. Jos sinut kutsutaan juhliin, voit vaihtaa lasillisen viiniä lasillisella mehulla. Muista, että ulkoinen tekijä alkoholin muodossa lisää merkittävästi verenvuotoa.
 3. Pidä aktiivinen elämäntapa. Jos sinulla on istumaton työ, rekisteröidy kuntosalille, tanssille tai kuntoiluun. Kohtalainen liikunta antaa elimistölle normaalin aineenvaihduntaa ja on hyvin eri sairauksien ehkäisy. Mutta kriittisinä päivinä on parempi kieltäytyä ylimääräisistä kuormista, erityisesti kuukautisten alussa.
 4. Katso ruokavaliota. Jotta naisen elin voi toimia sveitsiläisenä kellona, ​​sen on saatava tarvittava määrä vitamiineja ja kivennäisaineita. Älä käytä rasvojen ja kaloreiden ruokavaliossa. Muista, että liikalihavuus on vakaan syklin vihollinen. Älä käytä väärinkäyttöä ja ruokavaliota. Elintarvikkeiden rajoittaminen ja nälkälakko voivat aiheuttaa anemiaa, sitten jokainen kuukautiset voivat olla tuskallisia, purkautuminen tapahtuu hyytymien kanssa.
 5. Kuukautisten aikana, kieltäydy käymään kylpyammeessa, saunassa, solariumissa, älä ota kuumaa kylpyamme, on parempi käyttää lämpimää suihkua näinä päivinä.
 6. Vältä stressiä, koska emotionaalinen kuohunta on piilotettu syy naisten terveysongelmiin.

Ennaltaehkäisevät toimenpiteet eivät ole ihmelääke, eivätkä ne auta parantamaan naisten elinten vakavia sairauksia. Suojaa roolinsa komplikaatioiden esiintymisestä, koska kaikki sairaudet on helpompi ehkäistä kuin taistella. Muista, että terveytesi on käsissäsi.

Miksi kuukausittain mennä 10, 11, 12, 13, 14 päivää, syyt kuukausittain joka menee 2 viikkoa

Artikkelin sisältö:

Kahden viikon kuukautisten kesto, mikä aiheuttaa

Naisten ja miesten kehon laite vaihtelee huomattavasti. Naiset ovat paljon riippuvaisempia hormonaalisen tasapainon säilymisestä. Poikkeaminen normista on täynnä huonoja terveysvaikutuksia. Jotta pelastuisi ongelmista urinogenitaalijärjestelmän toimintahäiriön ensimmäisissä ilmenemismuodoissa, on tarpeen korjata tällaiset tapaukset pyytämällä neuvoja asiantuntijalta.

Henkilökohtainen huomio muun muassa hormonaalisen epätasapainon merkkien suhteen kannattaa kuukausittain, kestää tavallista pidempää, varsinkin jos ne ovat runsaita ja kulkevat yli 12-14 päivää. Artikkelissa käsitellään yksityiskohtaisesti pitkien aikojen tärkeimpiä syitä, kun kuukautiset kestävät 2 viikkoa. Voit myös löytää vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin: jos kuukausittainen meno on 2 viikkoa tai enemmän, mikä voi olla tällaisen ongelman fysiologisia syitä ja onko kuukausittainen kulku yli kaksi viikkoa ja ovat patologian merkkejä.

Pitkien aikojen syyt, miksi kuukautiset kestävät niin kauan?

Usein naiset ihmettelevät, miksi kuukautiset menevät niin pitkälle. Pitkien aikojen esiintymiseen on paljon syitä, mutta niillä kausilla, jolloin kuukautiset ovat 1, 2 viikkoa, on omat erityiset syyt, ja joskus tällaiset oireet ovat hyvin pitkäaikaisia ​​merkkejä patologiasta ja tiettyjen gynekologisten sairauksien kehittymisestä. Terveelle naispuoliselle keholle normaali kuukautiskierron aika vaihtelee kolmesta päivästä viikkoon, joten jos kuukautiset menevät 2 viikkoa tai enemmän, tämä on todennäköisimmin merkki patologiasta tai muista, jo pitkään menneen kuukautisten fysiologisista syistä. Nuorilla tämän jakson kesto voi vaihdella, mutta vuosi tai kaksi kuukautiskierron jälkeen kaikki kuukautiskierron vaiheet ovat pysyviä. On tilanteita, joissa kuukautiskierto kestää yli 12 päivää. Ensisijainen vaara siinä tapauksessa, että kuukausittain ei pysähdy pitkään aikaan, on huomattavan veren menetys, varsinkin jos verenvuoto on runsaasti ja sillä on koostumuksessa hyytymiä. Siksi on tärkeää tietää, mitä aikoja, kuukautisia voidaan kutsua runsaiksi. Verihukkaa pidetään runsaana, jos tiivistettä on vaihdettava useammin kuin 3-4 tuntia. Siksi pitkien ajanjaksojen aikana menetetty veren määrä on ensimmäinen asia, jota on etsittävä. Ja jos niukkaa verenvuotoa menee 2 viikkoa, niin emättimen purkautumisen syyt eivät todennäköisesti ole vaarallisia, mutta tällaisessa tilanteessa sinun pitäisi nähdä myös gynekologi, kuten silloin, kun oli raskas kuukautiset, jotka kulkevat 2 viikkoa ja enemmän päiviä.

Pitkien aikojen syyt

Jos kuukausittain menossa on toinen viikko, on tarpeen selvittää tällaisten pitkien aikojen esiintymisen syy. Pitkää kuukautiskierron aikaa lääketieteessä kutsutaan menorrhagiaksi. Lääkärit tutkivat sitä tieteellisellä tasolla ympäri maailmaa. On monia syitä, miksi kuukautiset kestävät tavallista pidempään, useimmiten se on hormonaalisen epätasapainon ja kohdun patologian aiheuttamia sairauksia. Menorhagian pääasiallinen ongelma on lääketieteellisestä näkökulmasta merkittävän määrän veren menetys organismille. Hyvin usein kuukautisten purkautuminen tapahtuu 3 päivästä viikkoon, ja joissakin tapauksissa, kun naisen kehossa esiintyy tiettyjä häiriöitä, purkaus voi kestää jopa 10 päivää, vakavammissa tapauksissa tällainen poistuminen emättimestä voi kestää hyvin kauan, 2 viikkoa ja enemmän.

Miksi kuukautiset eivät lopu edes 2 viikon kuluttua

Kuten tiedätte, liian pitkät ajanjaksot, jotka kestävät yli kaksi viikkoa, esimerkiksi 3 viikkoa tai enemmän, johtuvat samoista syistä, joita kausi kestää 12-14 päivää. Harkitse syitä, miksi kuukausittainen siirto on 12 päivästä kahteen viikkoon. Yksi yleisin syy pitkittyneiden kuukautisten alkamiseen on hormonaalisten ehkäisyvalmisteiden käyttö. Ja jos miehet käyttävät usein ehkäisymenetelmiä, jotka eivät vaikuta heidän terveytensä, naiset, jotka välttävät hedelmöityksen, ehkäisevät todennäköisemmin hormonaalisten lääkkeiden lisääntymisjärjestelmän lisääntymisaktiivisuutta. Tämän seurauksena kuukautisten kesto voi vaihdella, niiden kesto on pidempi tai lyhyempi.

Sen perusteella, että naisella on intrauteriininen laite tai hän käyttää ehkäisyvälineitä, kuukautisten aika on siirretty. Spiraalia käyttävissä tytöissä he alkavat runsaasti pitkäaikaisia ​​jaksoja, kun he ottavat suun kautta annettavia lääkkeitä, niiden määrä ja kesto lyhenevät, joskus ne tulevat vain pesemättä. Menstruaalisen jatkumisen ilmiö hormonaalisen IUD: n (intrauteriininen laite) asennuksen jälkeen voidaan havaita ilman pelkoa, jos sitä toistetaan enintään kerran tai kahdesti eikä anna naiselle lisää epämukavuutta ja kipua.

Mitkä sairaudet aiheuttavat pitkiä aikoja?

Hormoninen tausta heijastuu myös syklin keston muutokseen. Epätasapaino ilmenee usein siirtymäkausien aikana, jolloin elimistöön kohdistuu vakavia iskuja, jotka eivät ole ominaisia ​​sen normaalille työlle, kuten kuukautisten alkaminen, syklin perustaminen raskauden ja synnytyksen, vaihdevuosien jälkeen. Tällaisia ​​hormonaalisen järjestelmän loukkauksia kutsutaan epäonnistumisiksi, koska ne ovat väliaikaisia ​​ja pysähtyvät sen jälkeen, kun elin saavuttaa hormonien määrän, joka tasapainottaa niistä riippuvien prosessien aktiivisuuden. Tästä syystä on turvallista vahvistaa pitkiä aikoja vasta vastaavan asiantuntijalausunnon saamisen jälkeen. Esimerkiksi fysiologiset häiriöt voivat vaikuttaa kuukautisten kestoon. Tämän elimen työn tarkistamiseksi tulee ottaa yhteyttä gynekologi-endokrinologiin. Menstruatiot voivat kestää pitkään heikon veren hyytymisen vuoksi.

Lisäksi pitkittynyt kuukautiset ja emättimen verenvuoto aiheuttavat patologioita, jotka saattavat vaatia vakavampaa kuin hormonaalista säätelyä. Niiden joukossa ovat fibroidit, polyypit, endometrioosi, adenomyosis ja kohdun syöpä. Kuukautiskierron kesto on usein seurausta sairaudesta. Tämä johtuu aivolisäkkeen ja hypotalamuksen välitöntä vaikutusta kuukautiskiertoon. Siksi kuukautisten aika riippuu stressissä olevan naisen elämästä, lihavuuden ongelmista, henkisistä poikkeamista, vakavista sairauksista, siirtymäkauden aikana syntyneistä poikkeamista ja vammoista. Myös ruokailutottumukset ja elämäntapa ovat tekijä. Intohimo tai alkoholijuominen vaikuttaa kuukautisten kestoon sekä avitaminoosiin, joka on näennäisesti vaaraton ensimmäisellä silmäyksellä. Syklin rakenne, jolla on taipumus lisätä kuukautisten kestoa, muuttuu synnytyksen jälkeen. Jotta voisimme tehdä virheellisiä johtopäätöksiä kuukautisten keston muuttamisen syistä eikä vahingoittaa terveyttä, sinun on tehtävä vierailu gynekologiin tutkimusta ja suositusten saamista varten.

Mitä jos kuukausittainen meno 2 viikkoa, 10, 11, 12, 13, 14 päivää

Siinä tapauksessa, että kuukausittainen meno 2 viikkoa tai enemmän, naisen täytyy välttämättä etsiä gynekologin apua. Reilun sukupuolen, jolla on tavanomainen kuukautiskierron vaiheiden kesto, kahden viikon jakson jakaminen on ainakin yllätys. Jos kuukautiset kestävät 12 päivää, jos kuukautiset kestävät 2 viikkoa, tällaiset oireet viittaavat suoraan tarpeeseen vierailla gynekologissa. Lääkäri tutkii ja määrittää tämän kehon käyttäytymisen syyn, nimitetään tutkimiseksi ja hoitamiseksi. On erittäin suositeltavaa, että sitä hoidettaisiin yksin, koska oikean diagnoosin puuttuminen ja lääkkeiden oikea määrääminen asettavat koko vastuun potilaalle aiheutuvista kielteisistä seurauksista. Päätös itsenäisestä verenvuodon syyn selvittämisestä ja sen havaittujen syiden poistamisesta on selvästi terveydelle haitallista. Positiivisen vaikutuksen saavuttaminen on kuin arpajaisten voittaminen, jossa epäonnistuneella panoksella voi olla elinkustannuksia. Jos gynekologi ei ole paljastanut mitään epäsäännöllisyyksiä tai patologioita, jotka voisivat aiheuttaa pitkittyneitä kuukautisia, ensimmäinen asia, jonka nainen voi auttaa tasapainon palauttamisessa, on huolehtia terveellisestä ruoasta ja päästä eroon huonoista tavoista.

Mitä tehdä pitkiä aikoja?

Jos nainen ei tiedä, miksi hänen aikansa kestää niin kauan, miksi kuukautiset eivät ole pysähtyneet yli 2 viikon ajan, niin tällaisilla oireilla voi olla syy: unen puute, huonolaatuinen ruoka, alkoholin ja nikotiinin juominen erikseen ja yhdessä voi olla haitallinen vaikutus hormonaalista tasapainoa. Metaboliset häiriöt ja sen aiheuttama ylipaino vahingoittavat myös lisääntymisjärjestelmän hormonaalista säätelyä. Siksi, ei ainoastaan ​​kauneuden ihanteiden harjoittamisen vuoksi, vaan heidän oman terveytensä hyväksi, naisille suositellaan ohjaamaan kehon rasvan määrää asianmukaisen ravitsemuksen, liikkumisen ja urheilun avulla. Lisäksi se auttaa säätämään sydämen työtä, tuki- ja liikuntaelimistöä ja parantamaan yleisesti hyvinvointia, varsinkin jos nainen työskentelee istumatyössä.

Yhteenvetona huomautamme, että abortti, keskenmeno tai kohdunulkoinen raskaus voivat vaikuttaa kuukautisten kivuliaan virtaukseen ja suuriin verenmenetyksiin. Jos haluat sulkea pois kuukautisten kestoiset sairaudet yli 12 päivän ajan, ota yhteys lääkäriin. Kun syklin kesto on kasvanut yli viikon pituisten pitkien aikojen vuoksi, sinun täytyy käydä gynekologissa. Mahdolliset häiriön syyt voivat olla gynekologiset sairaudet tai kilpirauhasen toimintahäiriöt. Kehon ehkäisyvalmisteisiin soveltumaton, jonka seurauksena sykli on epäonnistunut, tulee vaihtaa lääkärin kanssa neuvotellen. Gynekologiset sairaudet, jotka voivat aiheuttaa verenvuotoa, ovat kiistaton syy käydä gynekologissa. Kaikissa kuvatuissa tapauksissa itsehoito on ehdottomasti vasta-aiheista.

Kuukautiset kestävät 2 viikkoa: mitä tehdä?

Tilanne, jossa kuukausittainen meno on kaksi viikkoa, on syynä käyntiin gynekologiin. Usein on vain tällainen kuukautiskierron rikkominen, joka toimii signaalina naispuoliselle elimelle, että lisääntymistoiminnoissa on tapahtunut toimintahäiriö. Lisääntymisjärjestelmä sisältää monia prosesseja, mukaan lukien kuukautiset. Kaikki syklin muutokset, kuten ajanjaksojen pidentyminen, niiden viivästyminen tai runsaus - voivat olla ensimmäinen merkki elimistössä esiintyvistä häiriöistä.

Miksi kestoa on lisättävä

Kuukautiskierron kestoa pidetään yhtenä kuukautiskierron yleisimmistä väärinkäytöksistä. Jos tällainen poikkeama ilmenee, on tarpeen tunnistaa sen esiintymisen syyt, ja mitä nopeammin tämä voidaan tehdä, sitä tehokkaampia hoitotuloksia tulee. Normaalisti kuukautiset eivät saa kestää yli viisi päivää, harvinaisissa tapauksissa se voi jatkua viikon ajan. Kun tuntemattomista syistä kuukautiset kestävät 2 viikkoa tai kauemmin, tällaiset poikkeamat voivat johtua erilaisista tilanteista. Kesto voi lisääntyä patologioiden puuttuessa tai johtuen erilaisista sairauksista, samoin kuin esiintyy luonnollisista syistä, jotka eivät edellytä hoitoa ja jotka kulkevat pian.

Poikkeukset yleisistä säännöistä, kun kuukautisten lisääntyminen tapahtuu patologioiden puuttuessa, voidaan harkita seuraavia tiloja:

 • perinnöllisyys, jossa pitkät ajanjaksot ovat normaaleja;
 • kuukautiset abortin jälkeen, kuten abortin luonnollinen tila;
 • hormonaalisten ehkäisyvalmisteiden käyttö;
 • mekaanisten keinojen käyttö raskauden estämiseksi IUD: iden ja muiden implanttien muodossa;
 • runsaat jaksot ovat tyypillisiä vaihdevuodet;
 • kuukautiskierron muodostumisen aikana nuoruusiässä;
 • verenvuoto synnytyksen jälkeen, jota pidetään myös normaalina.

Verenvuoto synnytyksen jälkeen liittyy verihyytymien ja istukan jäämien vapautumiseen kohdusta. Kohdun puhdistamisen jälkeen verenvuoto pysähtyy luonnollisesti. Muissa tapauksissa, kun kuukautiset kestävät normaalia pidempään, on tarpeen kääntyä lääkärin puoleen. Osaava gynekologi voi auttaa tehokkaasti pitkäaikaista verenvuotoa abortin jälkeen, vähentämään niiden kestoa vaihdevuosien aikana ja hormonaalisten ehkäisyvalmisteiden käytön aikana.

Pitkien aikojen syyt

Seuraavat ulkoisten tekijöiden aiheuttamat syyt voivat johtaa kuukautisten keston kasvuun:

 • lisääntynyt liikunta urheilun tai intensiivisen työn aikana;
 • pitkään oleskelu stressaavissa tilanteissa;
 • uupumus sairauden jälkeen;
 • lihavuus tai ylipaino;
 • tiukka ruokavalio;
 • uusien oleskeluolosuhteiden mukautumisaika;
 • vammoja;
 • kehon myrkytys, joka on saatu alkoholin, nikotiinin liiallisesta käytöstä tai psykotrooppisten lääkkeiden käytöstä;
 • sairaudet gynekologian alalla;
 • ei gynekologisia sairauksia.

Samanlaisia ​​syitä, jotka johtavat siihen, että kuukausittainen meno on 2 viikkoa tai pidempi - tilapäinen ilmiö. Ne voidaan poistaa vain silloin, kun he pystyvät eroon tällaisista muutoksista johtuvista patologisista tiloista. Tällaiset sairaudet voivat esimerkiksi johtaa kuukautisten keston kasvuun:

 1. Kuukausittainen yli viikko voi olla todiste kilpirauhasessa esiintyvistä tulehdusprosesseista tai endokriinisen järjestelmän patologioista.
 2. Kuukautisten keston kasvu voi merkitä veren hyytymisprosessien rikkomista.

Kuukauden kesto yli viikon on merkki lisääntymiselimissä kehittyvistä sairauksista:

 • polyyppien muodostuminen;
 • endometrioosin kehittyminen;
 • adenomyoosista;
 • kohdun fibroidit;
 • liikakasvu;
 • oireiden tulehdus;
 • kohdunkaulan dysplasia;
 • pahanlaatuisia kasvaimia.

Näiden patologioiden vaikutuksesta lisääntymisjärjestelmään naiset voivat kehittää pitkäkestoisia kuukautisia. Sairaudet, kuten leukemia, trombosytopenia tai von Willebrandin tauti, voivat johtaa kuukautisten keston kasvuun.

Mitä tehdä pysäyttääksesi pitkiä aikoja

Tapauksissa, joissa kuukautiset kestävät tavallista pidempään, ei tarvitse arvata sitä tai tehdä kohtuuttomia diagnooseja itsellesi.

Lisäksi on mahdotonta itsenäisesti yrittää korjata tilannetta farmaseuttisten valmisteiden avulla. Tällaiset väärin käytettävät hoitomenetelmät voivat vahingoittaa merkittävästi terveyttä. Jotta hoito saattaisi saada positiivisia tuloksia, on tarpeen suorittaa alustava tutkimus, jonka tuloksena asiantuntija voi määrätä tarvittavan hoidon. Tällaiset lääkkeet, kuten Ditsinon tai Vikasol, voivat pysäyttää pitkään virtaavat kuukautiset, mutta niitä on käytettävä vain ultraäänen jälkeen ja asiantuntijan - gynekologin nimittäminen.

Jos gynekologin tekemässä tutkimuksessa ei ilmene mitään poikkeavuuksia sukupuolielimissä ja muiden sairauksien kehittymiseen, jotka voivat vaikuttaa kuukautiskiertoon ja johtaa pitkäkestoisiin kuukautiskiertoihin, ja tällaiset ilmenemismuodot jatkuvat, sinun pitäisi yrittää muuttaa elämäntapaa. Joskus riittää luopumaan huonoista tottumuksista, suojella itseäsi stressin vaikutuksista, laihtua - ja tässä olennaisella tavalla tilanteen korjaamiseksi. Usein kuukautisten kestoon vaikuttavat ravintorajoitukset ja riittämättömät ravintoaineet ja vitamiinit. Ruokavalion muuttaminen, työmuotojen ja riittävän lepotilan säätäminen, voit lievittää tilaa ja lyhentää pitkäaikaisen ajanjaksoa.

Pitkittyneiden kuukautisten seuraukset

Mikä tahansa runsas veren menetys ja jopa kauemmin kestävä kuukausittainen kuukautiset voivat aiheuttaa vakavia seurauksia. Tämä on ensisijaisesti rautapulan anemian kehittyminen, kun kuukautisten aikana nainen menettää paljon rautaa. Raudan puute johtaa veren alhaisen hemoglobiiniarvon ja riittämättömän hapen saantiin. Kaikki elimen elimet kärsivät tällaisista häiriöistä, jotka aiheuttavat monia sairauksia.

Suuri veren menetys pitkittyneiden kuukautisten aikana voi johtaa kroonisten gynekologisten sairauksien pahenemiseen. Oireet, kuten vatsakipu tai vatsakipu, voivat olla vakavia sairauksia, kuten polyyppien muodostuminen tai endometriumin hyperplasia. Näissä sairauksissa endometriaalinen limakalvo kasvaa paljon enemmän kuin tavallisesti. Kun kuukautiskierto on hylätty, suurempi määrä verisuonia on vaurioitunut, ja kohdun puhdistaminen limakalvojen jäännöksistä kestää kauemmin. Siksi kuukautisten aika kasvaa, samoin kuin runsaasti verenhukkaa.

Lisääntynyt verenmenetys voi johtaa myös ektooppisen raskauden muodostumiseen tai aiheuttaa keskenmenon. Joskus veren menetys kuukautisten aikana voi olla niin vakava, että siitä tulee hengenvaarallinen naiselle ja vaatii nopeaa apua. Siksi pitkällä aikavälillä tarvitaan ensiksikin lääkärin apua. Asiantuntija pystyy määrittämään, mikä on tarpeen rikkomisen korjaamiseksi ja mitä menetetään kadonneen veren korvaamiseksi.

Kehon kunnosta riippuen lääkäri määrää vitamiinien ja kivennäisaineiden kompleksin, joka on tarpeen elinten ja kehon järjestelmien toiminnan kannalta. Patologisten prosessien estämiseksi voidaan määrätä lääkkeitä, jotka lisäävät verisuonten seinien sävyjä ja vähentävät kohdun lihaksia. Jotta vältettäisiin syövän kehittyminen pitkittyneen verenvuodon seurauksena naisilla vaihdevuosien aikana, niihin voidaan soveltaa edelleen hormonaalista hoitoa.

Miten voit itsenäisesti tukea kehoa

Veren menetyksen kompensoimiseksi lisäämällä kuukautisten kestoa on tarpeen lisätä nesteenottoa. Tämän juoman käyttö kaasulla ei ole toivottavaa, koska ne voivat aiheuttaa käymisprosesseja. Kaasun muodostumisen seurauksena suolet aiheuttavat tarpeetonta painetta kohtuun.

Naiset, joilla on kuukausittaiset 2 viikon jaksot, on varmistettava riittävä lepo. Kuukauden alkua edeltävänä aikana on parempi luopua lämmitysmenettelyistä, kylpyamme, hieronta, raskaiden esineiden nosto, eli kaikki, mikä voi aiheuttaa vakavan verenvuodon.

Kofeiinipitoisuuden ja alkoholijuomien sisältämät tuotteet on väliaikaisesti suljettava pois, koska tällaiset aineet aiheuttavat verisuonten laajentumista ja voivat vaikuttaa pitkittyneisiin kuukautisiin.

Kuukautiskierron aikana voit yrittää käyttää kylmää mahalaukkuun lyhyen aikaa. Tilan parantamiseksi sinun pitäisi yrittää lisätä sellaisten elintarvikkeiden osuutta, jotka kulutetaan suurella rautapitoisuudella, sekä ottaa raudan lisäravinteet.

Miksi he menevät 2 viikkoa tai enemmän?

Kuukautiskierto on tärkeä indikaattori naisten terveydelle. Tämä prosessi on suunniteltu varmistamaan mahdollisuus lapsen syntymiseen - tämä on hänen biologinen roolinsa. Siksi useimmat naiset ovat tarkkaavaisia ​​"kriittisten" päivien esiintymiseen. Mutta ei aina mene niin kuin haluaisimme. Melko yleisiin ilmiöihin kuuluvat kuukautiskierron eri rikkomukset.

Usein naiset juhlivat kuukautisten pidentymistä, kun ne kestävät pidempään kuin kaksi viikkoa. Jos tilanne muuttuu pysyväksi, syntyy luonnollinen kysymys siitä, miksi kuukautiskierto on rikki ja mitä on tehtävä sen normalisoimiseksi. Tässä tapauksessa sinun pitäisi luottaa vain lääkärin vahvistamiin tietoihin ja neuvoja.

syistä

Naisten syklin toiminnalliset piirteet ovat varsin haavoittuvia. Jokapäiväisessä elämässä eri tekijät, sekä ulkoiset että sisäiset, vaikuttavat organismin, joka ei voi vaikuttaa vaan sen tilaan.

Jos tällaisella vaikutuksella on voimakas tai pitkittynyt luonne, tapahtuu muutoksia aineenvaihduntaan ja neurohumoraaliseen säätelyyn, mikä johtaa kuukautisten keston rikkomiseen. Tässä suhteessa on tarpeen erottaa seuraavat tilat:

 • Fysiologiset muutokset.
 • Munasarjojen toimintahäiriö.
 • Kasvot kohdun ja lisäaineiden.
 • Endometrioosi.
 • Tulehdussairaudet.
 • Verijärjestelmän patologia.
 • Kilpirauhasen sairaudet.

Yleisimmät pitkäaikaisen kuukautisten tekijät puhuvat useimmista kehon patologisista muutoksista. Samalla on kuitenkin syytä muistaa syyt, joita voidaan havaita ja normaalisti.

Jos haluat ymmärtää, miksi kuukautiset kulkevat pidempään, on tarpeen tehdä lääketieteelliseen tutkimukseen ja muihin diagnostisiin menetelmiin perustuva tutkimus.

oireet

Jos tarkastelemme syklin rikkomusten oireita, sinun on ensin määritettävä sen normaali suorituskyky. Näin ollen kuukausittain päättyvän viikon kuluessa, ja ne voivat olla runsaita vain ensimmäisinä päivinä.

Kun kuukautiset menevät pidemmälle kuin määrätty aika, he puhuvat polymenorrheasta, ja päivittäisen veren menetysmäärän noustessa jopa 150 ml: aan menoragiaa diagnosoidaan.

Tällaisia ​​ilmiöitä havaitaan usein yhdessä naisessa ja ne yhdistetään hypermenstruaalisen oireyhtymän käsitteeseen. Kussakin tapauksessa on otettava huomioon tämän ilmiön alkuperä, koska muut oireet ovat mahdollisia.

Fysiologiset muutokset

Poikkeamia normistosta havaitaan usein ajanjakson aikana, jolloin nuoret tytöt pitävät kuukautisten suhdanneherkkyyttä. Sitten emme voi puhua selkeistä perusteista, jotka sulkevat pois prosessin fysiologian. Siksi on useita vaihtoehtoja:

 • Kuukausittainen tahriintuminen tai erilaisuus.
 • Verenvuoto lyhyt tai pidempi.
 • Väliaikainen aika voidaan lyhentää tai pidentää.

Tällaiset muutokset ovat täysin normaaleja, ja sykli tulisi määrittää useiden kuukausien aikana. Samankaltaisia ​​prosesseja voidaan havaita toisessa tilanteessa - kun nainen on saavuttanut ilmasto-iän. Silloin syynä on estrogeenin määrän vähentäminen. Toinen fysiologinen syy kuukautisten keston muutokseen on synnytyksen jälkeinen aika, jolloin elimistö tarvitsee aikaa hormonaalisen säätelyn palauttamiseksi.

Nämä tapaukset ovat normi eivätkä vaadi korjauksia. Hoito on tarpeen patologisten tilojen hoitamiseksi.

Munasarjojen toimintahäiriö

Munasarjat osallistuvat aktiivisesti kuukautiskierron säännöllisyyden varmistamiseen, joten heidän työnsä loukkaukset johtavat luonnollisesti kuukautisten keston muutokseen. Usein tämä johtuu toimintahäiriöistä - stressaavissa tilanteissa, ylipainoisissa, muuttuvissa ilmasto-olosuhteissa, tiettyjen ehkäisyvälineiden käytössä.

Mutta paljon enemmän vaikutusta munasarjojen työhön on erilaisilla sairauksilla, jotka aiheuttavat hormonaalista epätasapainoa. Useimmiten tämä ilmenee seuraavista oireista:

 • Kuukautisten säännöllisyyden rikkominen.
 • Vatsakipu.
 • Premenstruaalinen oireyhtymä.
 • Kohdun verenvuoto.
 • Amenorrhea.
 • Hedelmättömyyttä.

Jos on merkkejä munasarjojen toimintahäiriöstä, on ymmärrettävä, mikä aiheuttaa tällaisia ​​rikkomuksia.

Kasvot kohdun ja lisäaineiden

Menstruaalisen verenvuodon vahvistumista, joka voi kestää kaksi viikkoa, esiintyy usein sukupuolielinten kasvainsairauksien tapauksessa. Tämä koskee lähinnä munasarjojen fibroideja, kohdun polyyppejä tai kystisiä muodostumia.

Mutta on syytä muistaa pahanlaatuisen patologian mahdollisuus (syöpä), joka on suljettava pois, kun nämä oireet ilmenevät vaihdevuosien naisilla. Näin voimme erottaa seuraavat merkit, jotka vaativat tarkkaa huomiota:

 • Väliaikainen verenvuoto.
 • Lisää kuukautisten määrää ja kestoa.
 • Vatsakipu.
 • Lisäys kohtuun.
 • Ulkopuolisten eritteiden esiintyminen.

Kasvuprosessien ennaltaehkäisyyn ja varhaiseen havaitsemiseen on kiinnitetty suurta huomiota, sillä lääkäreiden ja potilaiden onkologisen valvonnan lisääntyminen auttaa.

endometrioosi

Toinen tekijä, joka johtaa kuukautiskierron pidentymiseen, on endometrioosi. Patologia on kohdun limakalvosolujen lisääntyminen niiden normaalin sijainnin ulkopuolella. Usein sairaus voi olla oireeton, satunnaisessa tutkimuksessa.

Se sattuu, että kuukausittain ajoittain tahrataan ruskean purkauksen muodossa. Mutta useimmissa tapauksissa, jos endometrioosi todetaan, tällaiset merkit tulevat näkyviin:

 • Kipu vatsassa.
 • Syklisten kuukautisten loukkaaminen.
 • Menorragia.
 • Epämukavuus sukupuolen aikana.
 • Hedelmättömyyttä.

Kun endometriumin solut tunkeutuvat vatsaonteloon, liimataudin edellytykset voivat syntyä.

Tulehdussairaudet

Jos kuukausittain menee yli viikko, sinun täytyy miettiä gynekologisen alueen tulehduksellisia sairauksia. Tämä ilmiö ei ole harvinaista, kun kyseessä on adnexiitti, endometriitti tai sukuelinten erityiset infektiot. Tässä tapauksessa kuukautiskierron muutosten ohella seuraavat ilmenemismuodot saattavat aiheuttaa ongelmia:

 • Kipu lantion alueella.
 • Erilaisen luonteen valinta.
 • Kuume.

On muistettava, että krooninen tulehdus aiheuttaa usein hedelmättömyyttä.

diagnostiikka

Vahvista diagnoosi, sinun täytyy käyttää muita menetelmiä. Koska yleinen ja gynekologinen tutkimus ei riitä, ota käyttöön laboratoriotutkimus ja instrumentaalinen tutkimus. Sen kompleksi sisältää:

 • Veren biokemiallinen tutkimus (hormonaaliset indikaattorit).
 • Eritteiden bakteriologinen analyysi.
 • Colposcopy.
 • Ultraäänitutkimus.
 • Hysteroscopy.

Kun kaikki tulokset on saatu, on mahdollista sanoa, onko kuukautisten pidentymiselle patologisia syitä.

hoito

Käsittele kuukautiskierron rikkomukset niiden alkuperästä. Kun tutkimuksen aikana oli mahdollista sulkea tiettyjä sairauksia, naisen täytyy ensin miettiä hänen elämäntavansa normalisointia.

Mutta jos jokin patologia on vahvistettu, vain lääkäri määrää tarvittavan hoidon. Sinun ei pitäisi edes yrittää normalisoida sykliä itse.

Yleiset suositukset

Kun haluat palauttaa kuukautisten tiheyden ja keston, sinun pitäisi johtaa terveelliseen elämäntapaan. Tämä edellyttää omia ponnistelujaan, ja siihen kuuluu myös kaikkien lääkärin suositusten toteuttaminen sairauksien ehkäisemiseksi. Naisten tulisi noudattaa yksinkertaisia ​​sääntöjä:

 • Syö oikein.
 • Lopeta tupakointi ja alkoholin nauttiminen.
 • Kiinnitä riittävästi huomiota liikuntaan.
 • Taistele ylipainolla.
 • Vähennä stressitekijöiden vaikutuksia.

Elämäntavan normalisointi auttaa paitsi funktionaalisissa häiriöissä myös monien sairauksien estämisessä.

Lääkehoito

Kun on kyse patologiasta, lääkehoito muuttuu hoidon perustaksi. Kukin tauti vaatii riittävää hoitoa, joten lääkärin määrää lääkkeet, jotka perustuvat diagnoosiin ja naisen kehon tilaan. Näitä lääkkeitä käytetään pääasiassa:

 • Hormonaalinen (estrogeenin ja progesteronin yhdistelmä).
 • Hemostatic.
 • Vitamiinit ja hivenaineet.
 • Antibiootteja.
 • Rohdosvalmisteita.

Mistä lääkkeistä tulee ottaa tietyssä tapauksessa, lääkäri sanoo. Hän määrittää terapeuttisen annoksen ja antotavan.

toiminta

Joissakin tapauksissa on jopa tehtävä toimenpide. Tämä koskee kasvainsairauksia sekä tulehduksellisia prosesseja, jotka ulottuvat vatsakalvoon. Käytä patologiasta seuraavia menetelmiä:

 • Laparoscopic.
 • Hysteroscopic.
 • Toiminnot avoimesta pääsystä.

Jos jaksoja on pitkiä, on ensin syytä selvittää rikkomisjakson syy. Diagnostisten toimenpiteiden tulosten perusteella muodostetaan hoito-ohjelma. Monissa tapauksissa tarvitaan kuitenkin myös omia ponnistelujaan elämäntavan muuttamiseksi.

Miksi kuukausittain menee kaksi viikkoa

Normaali kuukautiskierto - lisääntymisjärjestelmän terveyden pääindikaattori. Joskus naiset kohtaavat kysymyksen, miksi he menevät 2 viikkoa ja mitä tässä tapauksessa tehdä? Pitkiin kuukautisiin on monia syitä, jotka johtuvat yleensä hormonaalisista häiriöistä. Runsas ja kivulias säätely voi osoittaa vakavan patologian, joka vaatii kiireellistä hoitoa. Jotta ei vaarannettaisi itseään, naisen tulisi ilmestyä gynekologille, joka sanoo, että tämä voi olla ja miten selviytyä ongelmasta.

Kahden viikon purkauksen syyt

Lääketieteessä pitkäaikaisia ​​määräyksiä kutsutaan menorrhagiaksi. Normaalisti kuukausittaisen pitäisi mennä enintään seitsemän päivää, jos verenvuoto jatkui, se tarkoittaa, että elin on epäonnistunut. Sykliin vaikuttavat monet sekä sisäiset että ulkoiset tekijät. Kaikki negatiiviset muutokset heijastuvat vähäisissä tai pitkäaikaisissa säännöissä.

Jos kuukautisten jakso on kaksi viikkoa, lääkärin on määritettävä syyt tällaiseen epäonnistumiseen, itse diagnoosi ei ole mahdollista.

Verihyytymillä voi olla kohdunulkoinen raskaus, kun sikiö kehittyy kohdun ulkopuolella tai keskenmenon riski. Useimmiten pitkäaikaiset kuukautiset ilmenevät tällaisista syistä:

 1. Raskauden ehkäisyvalmisteiden pitkäaikainen käyttö - näihin lääkkeisiin sisältyvät hormonit aiheuttavat ylijäämiä, joiden vuoksi määräykset voivat viivästyä. Jotkut ehkäisypillerit eivät sovi naisille tai niitä ei oteta oikein. Tähän liittyy äkillinen verenvuoto, joka kestää yli tavanomaisen ajan.
 2. Hormonaalinen epätasapaino - epäonnistumiset voivat alkaa ensimmäisen kuukautisen, synnytyksen tai vaihdevuosien aikana. Kypsyvä tyttö kohtaa usein hormonaalisia häiriöitä. Sykli asetetaan vain, joten verenvuoto menee tavallista pidempään. Synnytyksen jälkeen nainen imettää vauvan, niin että maito saapuu, kehossa syntyy paljon prolaktiinia, jonka vuoksi säännöt pidentyvät. Vaihdevuosien aikana kuukautiset voivat esiintyä, jos potilaalla on kohdun limakalvon patologisia häiriöitä.
 3. Endokriinisen järjestelmän häiriöt - usein rikkomukset johtuvat kilpirauhasen solmujen esiintymisestä, kolesterolin ja insuliinin muutoksista. Tässä tapauksessa sinun täytyy käydä endokrinologissa ja tehdä ultraääni, muuten voi olla seurauksia rintarauhasen taudin muodossa.
 4. Kohdun fibroidit - diagnoosi viittaa siihen, että hyvänlaatuinen muodostuminen on esiintynyt kohdun sisällä. Uuden verenvuodon mahdollisen vaaran tila vain menneisyyden jälkeen.
 5. Munasarjojen toimintahäiriöt - munasarjat osallistuvat aktiivisesti syklin normalisointiin, joten niiden virheellinen toiminta johtaa toimintahäiriöihin. Stressiiviset tilanteet, lihavuus, ilmastonmuutos häiritsevät munasarjojen toimintaa, mutta hormonaalista epätasapainoa aiheuttavilla sairauksilla on vakavampi vaikutus niihin. Näitä ovat hedelmättömyys, premenstruaalinen oireyhtymä, amenorrea jne.
 6. Endometrioosi - sairaus on kohdun limakalvojen epänormaali lisääntyminen. Usein patologia menee ilman jälkiä, mutta nainen voi valittaa alavihan ja sukupuolen, kuukautisten, hedelmättömyyden ja menoragian aikana.
 7. Veritaudit - verihiutaleiden määrän väheneminen ja hyytymisen rikkominen. Verihiutaleet ovat vastuussa veren pysäyttämisestä, jos niistä on vain vähän, säätelyä pidennetään.
 8. Tulehdukselliset sairaudet - adnexiitti, endometriitti ja sukuelinten erityissairaudet ovat usein menoragian syy. Prosessiin liittyy kipu lantion alueella, kuume ja erilaiset eritteet. Krooninen tulehdus aiheuttaa hedelmättömyyttä.
 9. Hyperplasia - solujen jakautuminen lisääntyneellä nopeudella. Tästä syystä polyypit näkyvät, jos niitä on paljon, sääntelyviranomaiset menevät kaksi viikkoa tai enemmän.
 10. Pahanlaatuiset kasvaimet ovat yleensä piilotettuja oireita, ne näkyvät hetken kuluttua. Verenvuoto on ensimmäinen merkki syövästä.

Emotionaalinen sokki ja stressi aiheuttavat usein pitkäaikaisia ​​verenvuotoja.

Vaarallisten patologioiden sulkemiseksi pois on välttämätöntä läpäistä ultraääniä ja tehdä analyysejä hormonien määrästä.

Oireita erilaisille häiriöille

Korostamaan rikkomusten tärkeimpiä merkkejä on tiedettävä, kuinka paljon se on normaalia kuukaudessa. Heidän pitäisi mennä enintään 1 viikko, kun taas runsas verenpoisto on mahdollista vain ensimmäisinä päivinä. Jos regs menee pidempään kuin määrätty aika ja veren menetys saavuttaa 150 ml, on tarpeen käydä lääkärillä.

Häiriöiden tärkeimmät oireet ovat:

 • Vatsakipu ja lantion kipu;
 • Monipuoliset tai vähäiset kuukautiset;
 • Epätyypillisten eritteiden esiintyminen;
 • Väliaikainen verenvuoto;
 • Kehon lämpötilan nousu.

Sääntelyviranomaiset, jotka ovat pitäneet yli 2 viikkoa suurempia määriä, ovat vaarallisia naisen terveydelle. Joskus ne on vaikea erottaa kohdun verenvuodosta, joten potilas tarvitsee kiireellistä diagnoosia. Vasta tämän jälkeen lääkäri tekee diagnoosin ja määrittelee hoidon.

diagnostiikka

Poikkeavuuksien määrittämiseksi lääkärin tulee tehdä lisätutkimuksia. Koska tuolin gynekologinen tutkimus ei riitä, instrumentaalisen ja laboratoriotutkimuksen käytännössä se on:

 1. Hysteroscopy.
 2. Hormonien veren biokemiallinen tutkimus;
 3. ultraääni;
 4. Bakteriologinen kylvö;
 5. Colposcopy.

Kun tulokset on saatu, lääkäri voi puhua patologisten syiden olemassaolosta säännön pidentymiselle.

Yleensä kaikki sairaudet ovat helposti hoidettavissa, tärkeintä ei ole aloittaa tilannetta ja mennä poliklinikkaan ajoissa.

hoito

Jos diagnoosin aikana ei havaittu patologioita, potilaan täytyy miettiä elämäntavan normalisointia. Havaitut sairaudet käsitellään ilman epäonnistumista, koska ongelmaa ei voida ratkaista yksin. Syklin palauttamiseksi sinun täytyy syödä oikein, välttää stressiä, luopua huonoista tottumuksista, pelata urheilua ja poistaa ylimääräinen paino. Oikea elämäntapa takaa pitkän sääntelyn poistamisen ja minimoi myös patologioiden esiintymisen tulevaisuudessa.

lääketiede

Huumeiden korjaus on osoitettu gynekologisten sairauksien havaitsemiseksi. Lääkkeet määrää vain lääkäri diagnoosin jälkeen. Tärkein hoito koostuu tällaisten lääkkeiden käytöstä:

 • hemostatic;
 • Hivenaineet ja vitamiinit;
 • Hormonaaliset ehkäisyvalmisteet;
 • kasviperäisten lääkkeiden
 • Antibiootit tarttuvia patologioita varten.

Säädöksen vähentämiseksi Ditsinon ja Vikasol määrätään usein. Et voi ottaa itse mitään lääkkeitä. Jotkut lääkkeet ovat vaarallisia naisten terveydelle, joten heidän pitäisi nimittää vain asiantuntija.

toiminta

Kasvainsairaudet ja tulehdukset, jotka levisivät koko vatsakalvoon, edellyttävät toimintaa. Käytä taudin mukaan näitä menetelmiä:

 1. Hysteroskooppi - tarvitaan selvittämään polyyppien, fibroidien, hyperplastisen endometriumin jne. Diagnosointia tai poistamista. Laite työnnetään emättimen läpi, keskimäärin mikrokirurgia kestää 20-30 minuuttia.
 2. Laparoskooppinen - moderni menetelmä, jossa laite tuodaan pienten reikien läpi.
 3. Avoimesta pääsystä - lääkäri tekee leikkauksia ja tuottaa hoitoa.

Hoito-ohjelma valitaan yksilöllisesti, yleensä toimenpide ei ole tarpeen, elämäntavan normalisointi riittää.

ennaltaehkäisy

Kuukautisten kestoon vaikuttavat sisäiset ja ulkoiset tekijät. Syklin palauttamiseksi he ottavat erilaisia ​​lääkkeitä, mutta paljon riippuu naisesta. Jotta vältät poikkeamat, sinun on noudatettava näitä sääntöjä:

 • On toivottavaa johtaa aktiivista elämäntapaa. Voit mennä kuntosalille tai kuntoon, kohtuullinen kuormitus vaikuttaa positiivisesti aineenvaihduntaan;
 • Vältä stressiä ja emotionaalista myllerrystä;
 • Seuraa ruokavaliota - ei tarvitse syödä liikaa rasvaisia ​​elintarvikkeita ja käyttää ruokavaliota. Paastoaminen usein aiheuttaa anemiaa, jossa kuukautisten mukana on kipua ja hyytymistä;
 • Säännön aikana sinun tulee kieltäytyä käymästä solariumissa, saunoissa ja saunoissa, on parempi ottaa lämmin suihku;
 • Kun kuukautisia ei voi käyttää väärin alkoholia ja tupakointia. Huonot tavat lisäävät huomattavasti veren purkausta.

Ennaltaehkäisy ei ole ihmelääke kaikille sairauksille, mutta osa auttaa edelleen välttämään. Jos kuukautiset ovat jo yli 2 viikkoa, näe välittömästi gynekologi ja hoidetaan tarvittaessa niin, että tulevaisuudessa ei ole vakavia terveysongelmia.

Miksi luovutukset eivät lopu edes 2 viikon kuluttua?

Usein nainen kohtaa kysymyksen: miksi 2 kuukauden jaksot eivät pääty? Tässä tapauksessa jännitys ei ole turhaan. Runsas ja pitkäaikainen kuukautiset voivat olla seurausta merkittävistä verenhukasta ja jopa kasvain alkamisesta ja vakavan sairauden kehittymisestä. Komplikaatioiden estämiseksi, joita on vaikea käsitellä, naisen ei pidä siirtää lääkärin käyntiä pitkään, jos verenvuoto jatkuu tavallista pidempään.

Miksi lisätä kuukautisten kestoa?

Kun kuukausittainen ei lakkaa menemästä yli viikon, yritä löytää vian syy. Se ei ehkä ole niin merkittävä, ja jonkin ajan kuluttua kaikki on palautettu, mutta joskus nainen ei voi tehdä ilman asiantuntijan apua. Tarkastellaan runsaasti kuukautisia, joissa tiivisteet on vaihdettava kolmen tunnin välein tai useammin. Tämä viittaa erittäin suureen veren menetykseen.

Toinen huolenaihe syntyy, kun kuukautiset kestävät kaksi viikkoa tai enemmän, mikä aiheuttaa epämukavuutta ja kipua, ja veri tulee kokonaisina hyytyminä. Jos tämä havaitaan raskauden aikana, on todennäköistä, että alkio kehittyy kohdun ulkopuolella tai sikiön kesken on odotettavissa keskenmenoa. Heti kun oireita havaitaan, on tarpeen kutsua ambulanssi, makuulle ja yrittää liikkua vähemmän. On useita syitä, miksi kriittiset päivät kestävät tavallista pidempään.

Spiral veri

Spiraali, kuten tiedetään, tunnetaan laajalti kaikkien eri ikäisten naisten keskuudessa, jotka eivät halua saada lapsia vähintään useita vuosia. Tämän laitteen asentamisen tekee lääkäri ilman mitään vaikeuksia. He eivät pyydä paljon rahaa palvelulle, ja spiraali itsessään voi olla melko pitkä.

Mutta on yksi tärkeä "mutta". Perustettu kierre johtaa usein siihen, että kuukausittain 2 viikkoa ei loppu.

Jos tällainen ongelma on ohittanut naisen, hänen pitäisi päästä eroon laitteesta lääkärikeskuksessa. Muuten veren menetys on niin suuri, että ne voivat aiheuttaa sairauden.

Kyse on pillereistä

Toinen ehkäisymenetelmä, pillereitä, jotka ovat suunnittelusta, eivät ole yhtä vaarallisia reilulle sukupuolelle. Aloitteen tekeminen tässä on erittäin vaarallista, koska jos aloitat pillereitä, jotka eivät jostain syystä sovi kehoon tai ota sen väärin, tämä johtaa äkilliseen verenvuodon avaamiseen sekä kuukautisten keston keskeytymiseen, minkä seurauksena jälkimmäinen voi kestää jopa kaksi viikkoa ja yli.

Joskus veri alkaa mennä jopa kahdesti kuukaudessa, ja sitä on hyvin vaikea lopettaa. Kyse on hormoneista, joissa ehkäisyvalmisteet ovat rikkaita, ne myös pudottavat vakiintuneen rytmin. Ainoa neuvonta naisille, jotka käyttävät näitä pillereitä, on lopettaa hoito ja mennä välittömästi terveyslaitokseen.

Hormonaalinen tausta ei ole ok

Yksi yleisimmistä pitkäaikaisen verenvuodon syistä on hormonien epätasapaino.

Se tapahtuu yleensä useita kertoja elämässä:

 • pari vuotta ensimmäisten kuukausien jälkeen;
 • synnytyksen jälkeen;
 • vaihdevuosien aikana.

Kun tyttöstä tulee vain tyttö, se täyttää ensimmäiset "punaiset päivät", hänen hormonaalisen taustansa häiriöt. Hän valmistautuu edelleen vakiintuneeksi, ja siksi hän voi ”ohittaa”, minkä seurauksena verenvuoto kriittisinä päivinä menee pidempään kuin normaalisti. Toimituksen jälkeen, kun äiti imettää vauvaa, hänen kehossaan syntyy paljon prolaktiinia, joten kuukauden kestoa voidaan myös kasvattaa. Vaihdevuosien aikana sattuu toisinaan, että ne eivät voi koskaan saada päätökseen johtuen kohdun limakalvon patologisista muutoksista.

Entä jos... sairaus?

Jos veri menee toiseksi, ja jopa kolmas viikko, mutta edellä mainittuja syitä ei löydy, taudin kehittyminen on mahdollista. Sairaudet voivat olla hyvin erilaisia ​​ja vaikuttaa naisen eri sisäelimiin. Joten usein tällaisissa tapauksissa kilpirauhanen kärsii. Se vastaa hormonien tuotannosta ja toisinaan tuottaa niitä enemmän kuin tarvitaan, ja jopa vähemmän. Endokrinologi määrittää tarkan diagnoosin sen jälkeen, kun potilas on suorittanut tarvittavat testit. Kilpirauhasen hoitoa tulee ehdottomasti käsitellä. Jos näin ei tapahdu, naiselle on vaikeaa tulla raskaaksi, ja jos hedelmöitys on jo saapunut, keskenmenon riski saattaa näkyä.

Veren häiriöt voivat myös olla syy siihen, että kuukautiset eivät pysähdy ajoissa. Syynä tähän voi olla esimerkiksi verihiutaleiden tuotannon väheneminen. Verihiutaleet ovat soluja, jotka suorittavat erityisesti verenvuodon lopettamisen. Jos niistä on vain vähän, koaguloituvuutta rikotaan.

Sairaus, kuten adenomyosis, voi johtaa pitkittyneeseen verenvuotoon. Sen olemus on kohdun tulehduksessa, joka on peräisin kohdun lihaksista. Tämä johtuu limakalvon (endometriumin) leviämisestä lihaskerrokseen. Taudin kehittymisen vuoksi veri ei ehkä pysähdy yli viikkoa.

Kun naisella on hyperplasiaa, solut alkavat jakautua lisääntyneellä nopeudella ja kudokset kasvavat uusissa muodoissa. Joten voivat polyypit näkyä. Suuri osa näistä kasvusta voi johtaa siihen, että jopa viikon jälkeen jaksoja ei saada päätökseen. Potilas tutkitaan polyyppejä sairaalassa, jossa kohdussa tutkitaan optista laitetta.

Pitkäaikaisen verenpoiston lähde voi olla kohdun fibroideja. Tämä diagnoosi osoittaa hyvänlaatuisen kasvaimen, joka muodostaa kohdun sisällä. Se tapahtuu hyvin usein ja voi esiintyä myös niillä, jotka eivät ole synnyttäneet. Tämä muodostuminen on vaarallista, koska se voi aiheuttaa uuden verenvuodon, kun kuukausittaiset ovat juuri päättyneet.

Vakavin syy pitkittyneisiin kriittisiin päiviin voi olla kohdun pahanlaatuinen kasvain. Loput hänen oireistaan ​​näkyvät myöhemmin, mutta verenvuoto on ensimmäinen, joten sinun on kiinnitettävä paljon huomiota ongelmaan ja älä anna kaiken ryhtyä, mutta tarkista lääkäriltäsi heti sulkea pois syöpä.

Mitä tehdä, jos verenvuoto kuukautisten aikana ei lopu säädetyssä ajassa?

Jos on jo tapahtunut, että viikko on kulunut, tai jopa toinen, ja kuukausittaiset eivät edes ajattele pysähtymistä, sinun ei pitäisi joutua paniikkiin, vaan yrittää päästä itse aiheeseen ja aloittaa kotihoidon itse. Kaikki tämä on täynnä vakavia seurauksia komplikaatioiden muodossa. Tärkeintä on rauhoittua, virittää parasta ja ilmoittaa välittömästi lääkärille siitä, mitä tapahtuu.

Ystävien arviot, lukuisia kommentteja ja vinkkejä online-foorumeista, jotka kertovat siitä, miten veri lopetetaan, eivät voi olla vain hyödyttömiä, mutta myös vahingoittaa naisen kehoa.

Ainoastaan ​​lääketieteellisen koulutuksen asiantuntija auttaa löytämään verenvuodon lähteen ja lopettaa vastuuvapauden ja määrittelee tarvittaessa, pätevän ja tehokkaan hoidon.

Lääkkeet, kuten Vikasol, Ditsinon, voivat vapauttaa raivoavaa verta, mutta jopa ne tulisi ottaa vain lääkärin hyväksynnän jälkeen, ja ennen kuin sinun täytyy läpäistä ultraäänitutkimus.