Miten päästä eroon kutinaa vaihdevuosien taustalla

Muutokset, joita naisten sukupuoli kohtaavat vaihdevuosien aikana, vaikuttavat ensisijaisesti lisääntymisjärjestelmään, mutta vaikuttavat monien järjestelmien ja elinten toimintaan. Hormonaalisen täydennyksen riistäminen aiheuttaa negatiivisia oireita, kuten kutinaa.

Miksi kutina

Naisten hormonaalisen puutteen vaikutuksesta sukupuolielinten epiteeli alkaa ohentua. Tämä prosessi johtuu kollageenikuitujen vähenemisestä, mikä aiheuttaa limakalvon elastisuuden menettämisen, joka lisäksi menettää kykynsä nopeasti toipua. Kun vaihdevuosia esiintyy, myös sukupuolirauhasen eritysvaikutus estyy, mikä selittää kuivuuden esiintymisen, jolla naisen sukupuoli on tuttu ensin.

Yhdessä nämä tekijät tulevat laukaisemaan atrofisten prosessien kehittymiselle. Siksi kliinisessä iässä olevilla naisilla taudit kirjataan atrofisen vulvovaginiitin muodossa, joka tarttui emättimeen tai vulvovaginaaliseen atrofiaan, joka on keskittynyt ulkoisiin sukuelimiin.

Kutina alkaa yleensä naisilla, joilla on vaihdevuodet haara-alueella. Se on ulkoisten sukuelinten harvennus ja kuivuus, jotka aiheuttavat epämiellyttäviä tunteita. Jokainen nainen ei kuitenkaan kykene kestämään sellaista polttavaa tunnetta, ja hän alkaa tahtomattomasti kampata patologisia paikkoja, mikä vain pahentaa tilannetta. Murtumat ja eroosio liittyvät pääongelmaan, mikä lisää kutinaa ja vaikeuttaa hoitoa.

Atrofisessa vulvovaginiitissa taudin eteneminen ei johdu tulehduksellisesta vaan atrofisista prosesseista. Luonnollinen salaisuus, joka kehittyi naisilla ennen vaihdevuodet, lähes häviää. Emättimen limakalvo menettää voiteluaineen, joka on niin välttämätöntä sen suojaamiseksi. Erityisesti tuntee naisen epämukavuuden seksiä aikana. Morfologiset muutokset aiheuttavat kutinaa ja polttamista ja joskus voimakasta kipua. Lisäksi on olemassa riski, että limakalvot voivat vahingoittua, mikä avaa tien bakteeriflooralle, joka aiheuttaa röyhtäisiä tulehduksellisia prosesseja.

Vaikeassa vaihdevuosissa naisilla, joilla on usein kuumia aaltoja, voimakas mielialan muutos, sietämätön kutina ulkoisten sukuelinten alueella liittyy negatiivisiin oireisiin. Tämä tila aiheuttaa ongelmia sukupuolielämässä, unen kanssa. Nainen yrittää hoitaa ulkoisten sukuelinten hygieenisiä menettelyjä niin usein kuin mahdollista, ja tämä johtaa limakalvon entistä enemmän valumiseen.

Suositukset, joiden mukaan naisten sukupuoli yleensä saa vaihdevuosien aikana lääkäriltä kutinaa vastaan, eivät aina ole tehokkaita. Hoidon on ehdottomasti otettava huomioon heikentyneen paikallisen immuniteetin ja sairauksien esiintyminen, jotka tulevat esiin vaihdevuosien taustalla.

Sairaudet - kutina-provokaatit

Sairauksissa, jotka voivat aiheuttaa ulkoisten sukuelinten kutinaa, nainen kohtaa koko elämän. Mutta se on estrogeenin väheneminen vaihdevuosien aikana, mikä aiheuttaa tällaisten patologioiden pahenemista tai debyyttiä. Taustalla voi näkyä epämiellyttävää kutinaa haara-alueella tai emättimessä.

 1. Diabetes mellitus, joka johtuu verisuonten häiriöistä, verenvirtauksen heikkenemisestä, joka esiintyy korkealla glukoosipitoisuudella. Sokerin esiintyminen virtsassa pahentaa prosessia, koska se aiheuttaa kudoksen ärsytystä kosketuksessa ohennettuun kudokseen.
 2. Virtsarakon tulehdukselliset patologiat. Hajoamistuotteiden läsnäolo virtsassa luo suotuisat olosuhteet kutinaa. Kun usein käydään wc: ssä sairauden aikana, vulvanin kosketusaika virtsan kanssa kasvaa.
 3. Dermatiitti, joka voidaan käynnistää päivittäisessä hoidossa käytettävien hygieniatuotteiden, synteettisten liinavaatteiden tai pyykinpesuaineen avulla.
 4. Sammas. Sieni-tauti, jota heikentää immuunijärjestelmä. Cheesy-massan erittyminen patologian aikana aiheuttaa naisille vakavaa kutinaa, joka aktivoituu erityisen voimakkaasti yöllä.
 5. Bakteerivaginoosi. Tarttuvan luonteen patologia, jossa havaitaan likainen valkea purkaus, ja mätä kalan haju. Tässä tapauksessa naiset valittavat kutinaa, keskittyvät emättimeen.

Jotta epämiellyttäviä kutisevia tunteita hoidettaisiin vaihdevuosien aikana, se todella antaa positiivisen tuloksen, on välttämätöntä sulkea pois tällaisten sairauksien esiintyminen.

Miten kutinaa hoidetaan?

Tehokkaan hoidon suorittaminen ilman patologisten tunteiden syiden selvittämistä on mahdotonta. Monet potilaat, jotka joutuvat kohtaamaan vaihdevuodet, kutsuivat käyttämään suosittuja neuvoja tai parhaimmillaan apteekkien kosteusvoiteita. Tällainen hoito ei kuitenkaan aina tuo helpotusta, koska tärkein patologian lähde ei ole poistunut.

Asianmukaisesti valittu hoitokurssi koostuu:

 • ajankohtaiset lääkkeet;
 • lääkkeet, jotka on tarkoitettu sairauksien hoitoon;
 • suositukset käyttäytymishoitoa varten;
 • fytoestrogeenien tai hormonaalisten lääkkeiden käyttö;
 • vinkkejä hoitomenettelyjen korjaamiseen.

Ainoastaan ​​integroitu lähestymistapa ongelmaan auttaa unohtamaan epämiellyttäviä kutinaherkkyyksiä.

Paikalliset varat

Paikallisilla lääkkeillä hoidolla on oireenmukaista merkitystä, eli se kohdistuu suoraan naisten sukuelinten epämiellyttävien tunteiden vähentämiseen. Nämä työkalut eivät kuitenkaan kykene parantamaan polttavaa tunnetta aiheuttavaa tautia. Ne tarjoavat vain väliaikaisia, mutta merkittäviä helpotuksia. Tällaisia ​​lääkkeitä on mahdollista käyttää ilman lääkärin suositusta, koska niillä ei ole vakavia vasta-aiheita ja ne ovat helposti siedettävissä potilailla, jotka eivät huomaa komplikaatioita.

Apteekeissa lomakkeessa on huumeita, joilla on antiseptisiä ja pehmentäviä vaikutuksia

 • Estrioli, Estrokade, Ortho-Ginsta, Ovestin-kynttilät;
 • Dermistril-geelit, Divigel, Klimar, Ovestina -geelit.

Rauhoittavia ainesosia ja kosteuttavia öljyjä tarjoavat Montavit, Tsikatridina, Ginokomfort, Vagikel. Vaihdevuodet, tällaiset korjaustoimenpiteet todella tuovat vakavia helpotuksia naisille, antavat ainakin jonkin aikaa päästä eroon epämiellyttävästä kutinaa, auttaa nukkumaan ja jatkamaan sukupuolielämää.

Jos et käsittele pääasiallista patologiaa, tällaisten lääkkeiden vaikutus ei ole pitkäaikainen, ja palaminen palaa entistä voimakkaammin.

Provokatiivisten sairauksien hoito

Jos kuivuminen ja polttaminen liittyvät todellakin vaihdevuosien ilmenemiseen ja ne ilmenevät hormonaalisen puutteen seurauksena, kynttilät, geelit tai voiteet, joissa on estradiolipitoisuutta, auttavat.

Kun ongelma liittyy tiettyjen sairauksien esiintymiseen, jotka ovat vaihdevuosien vaikutuksen alaisena saaneet kehitystä, suoritetaan perushoito, jolla pyritään poistamaan tietty patologia:

 1. Diabeteksen ollessa kyseessä suositellaan ruokavaliota ja Metrophin, Stofor, Mininil-lääkkeet, jotka voivat normalisoida glukoositasoja.
 2. Thrush-hoito suoritetaan emättimen lääkkeillä, kuten Clotrimazole, Miconazole, Pimafucin.
 3. Kun Gardnerellaa havaitaan, peräpuikkoja tai metronidatsolitabletteja määrätään sekä emättimen lääkkeitä, jotka on suunniteltu tasapainottamaan mikroflooraa.
 4. Herpeettisen viruksen läsnäolo vaatii monimutkaista hoitoa käyttämällä paikallisia korjaustoimenpiteitä Gerpferonin, Alpizarinin, Viru-Mertzin geelin, Valtrexin, Zoviraxin, Famvirin voiteiden ja immunomodulaattoreiden kanssa tableteissa Amixin, Imunofan, Viferon ja vitamiinikompleksit.
 5. Trikomoniaasin hoito suoritetaan lääkärin valvonnassa. Metronidatsoli, Tiberal, Nimoratsolivalmisteita määrätään. Kutistumisen vähentämiseksi on suositeltavaa käyttää Clindamycin-kermaa, Ornidazole- tai Ginalgin-emättimen tabletteja.
 6. Dermatiitin vaikutusten poistamiseksi käytä antihistamiinisia kerma-tyyppiä Solcoseryl, Videstim, Radevita.

Patologioiden poistaminen - kutina-lähteet lisäävät suuresti mahdollisuuksia päästä eroon epämiellyttävistä tunneista vaihdevuosien aikana.

Käyttäytymishoito

Älä kiinnitä merkitystä omaan elämäntapaanne vaihdevuosien aikana on tyhmä. Käyttäytymistottumusten korjaaminen auttaa palauttamaan neurohumoraalisen tasapainon, joka vaikuttaa positiivisesti kaikkiin kehon muutoksiin vaihdevuosien vaikutuksen alaisena.

Hyödyllisiä suosituksia:

 • ruokavalion muutokset, paitsi mausteinen, rasvainen, suolainen ruoka, joka muuttaa virtsan koostumusta;
 • hyvä lepo, jolloin heikentynyt elin voi toipua;
 • toteuttamalla mahdollisia fyysisiä harjoituksia, jotka parantavat paikallista verenkiertoa ja kudosravintoa, auttavat säilyttämään vakaan painon;
 • pysyä raikkaassa ilmassa, joka vaikuttaa positiivisesti hermostoon.

Tällaiset yksinkertaiset menetelmät eivät tietenkään auta poistamaan polttavaa tunnetta, mutta ne toimivat väkevöimällä ja vähentävät merkittävästi kaikkia hormonivajeen negatiivisia vaikutuksia.

kasviestrogeenit

Tällaiset komponentit, jotka ovat biologisesti aktiivisten aineiden muodossa niiden toiminnassa, ovat lähellä naisten hormoneja, vaikka niillä ei ole hormonaalista rakennetta. Kun huipentuma, fytoestrogeenien käyttö voi vähentää merkittävästi kaikkia negatiivisia ilmentymiä, mukaan lukien sukuelinten pistely.

On estrogeenin jäljittelijöitä:

 • elintarvikkeet, kuten palkokasvit, soijapavut;
 • yrtit punainen apila, cimicifuga.

Naisilla vaihdevuosien aikana määrätään rohdosvalmisteita Remens, Klimadion, Estovel. Tällaisia ​​lääkkeitä voidaan käyttää pitkään ilman pelkoa hormonaalisten lääkeaineiden luontaisista sivuvaikutuksista.

Hormonihoito

Hormonaalisten lääkkeiden hoitoa käytetään, kun muut menetelmät eivät pysty korjaamaan tilannetta. Naishormonien keinotekoisesti johdetut analogit nimittää gynekologi tietyn järjestelmän mukaisesti. Estrogeenejä tai progesteroneja voidaan käyttää vuorotellen tai yhdistelmänä. Vastaanotto vain estrogeeni näkyy naisille kohdun tai kohdunkaulan poistamisen jälkeen. Hormonihoito poistaa selvästi kaikki vaihdevuosien oireet, mutta on olemassa suuri riski syövän komplikaatioille niiden ottamisen jälkeen.

Hygieniamenettelyt

Näräisten tunteiden läsnä ollessa naisen on löydettävä hygieeninen keskipiste. Usein käytettävät käsittelyt johtavat sukupuolielinten entistä enemmän valumiseen, mutta mukavia tunteita ei ole mahdollista palauttaa ilman hygieenisiä menettelyjä. Ongelma liittyy useimmiten limakalvojen riittämättömään vasteeseen tavanomaisiin hoitovälineisiin. Siksi tänä aikana on parempi hylätä heidät ja käyttää pesemistä varten rauhoittavien yrttien keittämistä. Voit tehdä tämän käyttämällä kamomillaa tai salvia, merkkijonoa tai ympyrätaidetta, keltaista.

Hoitotuotteina perinteiset hygieeniset geelit eivät toimi. On suositeltavaa ostaa erityisiä tuotteita, jotka sisältävät kosteuttavia öljyjä, maitohappoa. Ginocomfort-geeli, Epigena.

Lähestymällä vaihdevuosien kutinaa oikein, voit vähentää merkittävästi epämiellyttäviä tunteita ja jopa pysyvästi päästä eroon naishormonien puutteen ilmenemisistä.

Varsinaisen vatsan kutinaa aiheuttavista syistä keskustellaan videossa:

Miksi emättimen kutina ja kuivuus on vaihdevuosien aikana

Vaihdevuosien aikana sukupuolihormonien tuotanto pysähtyy vähitellen. Munasarjojen toiminta häviää, kohdun ja emättimen syklisiä muutoksia ei tapahdu. Tuotetun erittymisen määrä vähenee, limakalvo ohenee, atrofinen vaginiitti, vulvar kraurosis kehittyy. Tämän seurauksena sukupuoliyhteys tulee tuskallista, lisää tulehduksellisten, sienitautien kehittymisen riskiä, ​​naiset ovat huolissaan kutinaa ja polttamisesta emättimessä.

Epämukavuuden syyt

Kutina, jossa on vaihdevuodet, estrogeenin puutteen lisäksi voi johtua muista syistä, jotka näkyvät hormonaalisten muutosten taustalla. Vaihdevuosien aikana hiilihydraattien aineenvaihdunta hidastuu, kehon kudokset havaitsevat insuliinia huonommin, mikä lisää riskiä tyypin 2 diabeteksen kehittymiselle. Endokriininen sairaus puolestaan ​​häiritsee sydän-, verisuoni-, virtsa- ja ruoansulatusjärjestelmiä. Kohonnut veren glukoosipitoisuus aiheuttaa palovamman emättimessä, naisilla on usein rinta.

Vaihdevuodet liitetään usein kystiittiin, se liittyy virtsarakon atrofisiin muutoksiin. WC: tä on usein kehotettu, virtsaaminen, johon liittyy kutinaa, kipua ja leikkausta. Sairaus johtaa joskus virtsankarkailuun, munuaiset (pyelonefriitti) voivat osallistua tulehdusprosessiin, joka aiheuttaa vakavaa huonovointisuutta, kuumetta, verenpainetta.

Toinen syy kutinaa ja polttamista vaihdevuosien aikana on bakteeritartunnan lisääminen. Tavanomaisen mikroflooran rikkominen emättimessä luo suotuisat olosuhteet patogeenisten mikro-organismien lisääntymiselle. Bakteerit, jotka ovat läsnä limakalvoissa, aiheuttavat jatkuvasti kehitystä:

Jos tulehdusprosessi (vulvovaginiitti) lisätään, runsas purkaus, jossa on epämiellyttävää hajua, juustokonsentraatiota, näkyy harmahtavalkoisena, jolloin purkaus saa kelta-vihreän sävyn. Ulkoisten sukuelinten limakalvoilla on pieni ihottuma, pistely, voimakas kutina.

Sukupuolielinten herpes pahenee immuniteetin vähenemisen myötä, jota esiintyy usein naisilla, joilla on vaihdevuodet. Ennen tyypillisten vaurioiden muodostumista perineaalisissa, perianal- ja pubic-alueilla esiintyy punoitusta, kutinaa ja tuskallisia tunteita. Vesikkeleiden rakkuloiden muodostumisen jälkeen kutina kutistuu.

Vuodet vaihdevuosien aikana ovat mukana kuumetta ja liiallista hikoilua, erityisesti ylipainoisilla naisilla. Kosteassa ympäristössä sieni-mikrofloora, ihottuma, ekseema kehittyy. Ihon perineum, nivus taittuu ja alle rintarauhaset kutinaa, peitetty kuoret, itku haavaumia.

Epämukavuutta, kutinaa ja emättimen polttamista vaihdevuosien aikana voi aiheuttaa monet syyt, joten sinun on kuultava gynekologia ja hoitoa. Tämä estää tarttuvien, tulehduksellisten sairauksien kehittymisen, helpottaa vaihdevuodet.

Yleiset suositukset

Jos haluat päästä eroon kutinaa vaihdevuosien aikana, sinun on ensin noudatettava seuraavia sääntöjä:

 • kulumista luonnon kankaat alusvaatteet;
 • älä unohda intiimihygieniaa koskevia sääntöjä;
 • ajoissa suoritettava gynekologin suorittama rutiinitarkastus;
 • hygieenisten toimenpiteiden aikana on välttämätöntä käyttää geeliä kamomillauutteella, eteerisillä öljyillä, ei suositella käytettäväksi ihon kuivumista;
 • aineenvaihdunnan normalisointi on hyödyllistä urheilua varten, säännöllinen liikunta stimuloi aineenvaihduntaa, nopeuttaa hiilihydraattien ja rasvojen hajoamista.

Näiden yksinkertaisten suositusten noudattaminen vähentää merkittävästi kutinaa, lievittää muita vaihdevuosien ilmenemismuotoja, vähentää kudosinfektion kehittymisen riskiä.

lääkitys

Estrogeenin puutteen aiheuttama atrofinen vaginiitti vähentää emättimen luumenia, epiteelikudosta ohenee. Seksuaalinen kosketus, douching aiheuttaa verenvuotoa. Nainen tuntuu kuivalta, ärtyneeltä ja voimakkaasti kutinaa.

Taudin hoito toteutetaan korjaamalla hormonitasot. Estrogeenivalmisteita määrätään suun kautta ja suonensisäisesti:

 • Estrioli-peräpuikot ovat tehokkaita urogenitaalihäiriöille, palauttaa emättimen epiteelikerroksen, normalisoivat mikroflooran ja happo-emäksen tasapainon. Peräpuikot lisäävät paikallista koskemattomuutta, vähentävät sieni- ja tartuntatautien kehittymisen riskiä, ​​lievittävät vaihdevuosien oireita, auttavat pääsemään eroon kutinaa.
 • Ortho-ginest-kynttilöillä on estrogeeninen vaikutus, vähennetään emättimen ja kohdunkaulan epiteelikudoksen atrofisia muutoksia ja parannetaan lisääntymiselinten verenkiertoa premenopausin ja postmenopausin aikana.
 • Ovestin-kynttilät sisältävät estriolia, niille määrätään atrofinen vaginiitti. Lääke kompensoi endogeenisten estrogeenien puutetta, normalisoi pH: n ja emättimen mikroflooran, lievittää kutinaa, vähentää kuivuuden kuivumista, vaihdevuodet.
 • Dimestryl-transdermaalinen geeli (vaikuttava aine on estrioli) levitetään ohueksi kerrokseksi vatsan, reiden tai käsivarsien iholle. Lääkeaine imeytyy verenkiertoon, kompensoi sukupuolihormonien puutetta, hidastaa atrofisia prosesseja urogenitaalijärjestelmän elimissä.
 • Klimaran (ihon laastari) transdermaalinen terapeuttinen järjestelmä sisältää estradiolia, sitä määrätään ennen ja jälkeen menopausaalista hormonikorvaushoitoa. Lääkeaine stimuloi emättimen epiteelin polifenoitumista, estää atrofisia muutoksia, poistaa kuivuuden, kutinaa ja polttamista, lievittää muita vaihdevuosien oireita.

Jos hormonaalisten lääkkeiden käytön jälkeen on vasta-aiheita tai haittavaikutuksia, ne voidaan korvata kasviperäisillä lääkeaineilla kasviperäisin perustein. Sikatridiinin emättimen peräpuikot sisältävät hyaluronihappoa, eteerisiä öljyjä, aloe vera -uutetta ja calendula-ainetta. Levityksen seurauksena emätin kostutetaan, kutina ja epämukavuus vaihdevuosien aikana vähenevät ja atrofoidut kudokset palautuvat. Ne lievittävät tulehdusta, lisäävät paikallista koskemattomuutta, nopeuttavat kynttilänjalan Vagikalin limakalvojen regeneroitumista.

Kupuran aiheuttama häpy on mukana voimakkaissa dystrofisissa ja atrofisissa muutoksissa, ulkoisten sukuelinten kutinaa, häpykarvojen häviämistä, emättimen luumenia pienennetään, sisäänkäynti voidaan täysin sulkea. Sairaus 50%: ssa johtaa syövän kehittymiseen, joten se vaatii pakollista hoitoa edistyksellisestä kurssista huolimatta.

Oireinen hoito

Jos vaihdevuosien aikana sukupuolielimessä ja perineal-alueella esiintyy kutinaa liiallisesta hikoilusta johtuen, sinun tulee tehdä enemmän hygieniatoimenpiteitä, käyttää antiperspirantteja, talkkia. Sieni-infektion, ihottuman tapauksessa on tarpeen käsitellä ihoa antimykoottisia aineita, antihistamiineja (Solcoseryl, Videstim) sisältävillä voiteilla. Ihotautilääkäri määrittelee valmisteet ottaen huomioon yksilölliset käyttöaiheet.

Huipentuma ja samanaikainen diabetes mellitus edellyttävät verensokerin seurantaa. Hyperglykemia aiheuttaa mikroflooran rikkomisen, emättimen kutinaa, joten naisten on noudatettava tiukasti lääkärin suosituksia, jotta he saavat ennaltaehkäisevän hoidon. Kun härkä on määrätty sienilääkkeille, emättimen peräpuikkojen käyttö klotrimatsolilla, mikonatsolilla. Lisäksi vaihdevuosien aikana on tarpeen vahvistaa immuunijärjestelmää (Imudon, Echinacea), käyttää vitamiineja (Menopace, Vitamax).

Jos vaihdevuosien puhkeamisen myötä herpes ilmenee, kutiava alue hoidetaan viruslääkkeillä Zovirax, Herpevir, ja immunomoduloivia lääkkeitä otetaan suun kautta. Kun vulvovaginiitti, akuutti tulehduksellinen prosessi, käytä kynttilöitä Betadine, Terzhinan. Voit helpottaa lieviä kutina- ja ärsytysoireita, jotka eivät ole monimutkaisia ​​infektioiden avulla.

Kutina- ja polttava fytoestrogeenien hoito

Vaihtoehtona vaihdevuosien hormonikorvaushoidolle on luonnollisiin kasviperäisiin ainesosiin perustuvien kasviestrogeenien käyttö. Näiden lääkkeiden vaikutus naispuoliseen kehoon on samanlainen kuin lääketieteellisillä estrogeeneillä, mutta niillä on vähemmän vasta-aiheita ja sivuvaikutuksia.

Homeopaattiset tuotteet, jotka vähentävät kutinaa:

Tabletien ottaminen vaihdevuodet on sovitettava yhteen lääkärisi kanssa. Itsehoito voi johtaa huonoon terveyteen.

Fytoestrogeenit sisältyvät paitsi lääkevalmisteisiin myös joihinkin elintarvikkeisiin. Lisäämällä ne päivittäiseen ruokavalioon voit lisätä sukupuolihormonien määrää veressä. Hyödyllisten aineiden lähde on täysjyvävilja, tuoreet vihannekset ja hedelmät (porkkanat, granaattiomenat, omenat), äyriäiset, pellavansiemenet, kurpitsat.

Folk korjaustoimenpiteitä kutinaa vaihdevuosien aikana

Epämiellyttävän oireen hoito kotona tapahtuu douchingin avulla. Voit tehdä tämän keittämällä liemet:

Menettely on tarpeen tehdä päivittäin illalla ennen nukkumaanmenoa. Yrtit lievittävät tulehdusta, vähentävät turvotusta, kutinaa ja ärsytystä, nopeuttavat halkeamien paranemista.

Toinen tehokas keino poistaa kutinaa vaihdevuosien aikana on tamponeja, joissa on hunajaa, astelpainoa tai aloe veraa. Pieni tamponi on valmistettu steriilistä puuvillasta, joka on kyllästetty kuumennetulla hunajalla ja injektoitu syvälle emättimeen. Bee-tuote on voimakas antioksidantti, sillä on anti-inflammatorinen, regeneratiivinen, antibakteerinen vaikutus, joka parantaa paikallista koskemattomuutta.

Tuore lehti aloe, 2-3 cm pitkä, pestään lämpimällä vedellä, tehdään pitkittäinen viilto ja massa osoittautuu. Ylös kääritty pala steriiliä sideharso ja ruiskutetaan emättimeen. Aloe tehokkaasti lievittää ärsytyksen ja kutinaa, kosteuttaa kudoksia, sillä on bakterisidisiä ominaisuuksia, ei aiheuta allergisia reaktioita.

Puna-apila, humala, keltaisenruskea, sinimailanen, lakritsijuuren juuret auttavat normalisoimaan vaihdevuosien estrogeenitasoa. Kaksi ruokalusikallista kuivaa ruohoa kaada 0,5 litraa kiehuvaa vettä, kaada 2 tuntia, sitten suodata ja ota ½ kuppi 2-3 kertaa päivässä kuukaudessa.

Vaihdevuosien alkamisen jälkeen on suositeltavaa pestä pois kamomilla. On myös hyödyllistä tehdä kasviperäisiä kylpyjä ennen nukkumaanmenoa. Astiaan kaadetaan kaliumpermanganaattiliuosta tai lämpimän liemen liuosta (ei kuumaa), ne istuvat altaan yli ja nousevat 20–30 minuuttia. Tällaiset menetelmät ovat käyttökelpoisia emättimen ärsytykseen ja kuivuuteen, virtsarakon tulehdukseen.

Kattava hoito estrogeenivajauslääkkeistä, kynttilöiden, geelien ja voiteiden paikallinen käyttö, kansanhoitojen käyttö auttaa poistamaan kutinaa ja emättimen kuivuutta vaihdevuosien aikana. Hormonaalisen taustan normalisointi helpottaa vaihdevuosien oireita, parantaa naisen hyvinvointia, vähentää gynekologisten sairauksien kehittymisen riskiä.

Voiko vaihdevuosien aiheuttaa kutinaa?

Ihon kutina on tavallinen vaihdevuosien ongelma. Tänä aikana naiset voivat kokea kutinaa kasvoillaan, sukupuolielimillä ja muilla ruumiinosilla.

Hormonaaliset muutokset kehossa vaihdevuosien aikana voivat aiheuttaa iho-ongelmia, kuten kuumia aaltoja, liiallista hikoilua ja kutinaa. Tämä johtuu siitä, että estrogeenillä on merkittävä vaikutus naisen ihon tilaan.

Tässä artikkelissa tarkastelemme kutinaa aiheuttavan ihon syitä vaihdevuosien aikana ja selitetään, miten päästä eroon tästä oireesta. Erityisesti esitämme tehokkaita menetelmiä kotikäyttöön sekä puhutaan lääkehoidosta kutinaa ja ehkäiseviä toimenpiteitä varten.

Voiko vaihdevuosien aiheuttaa kutinaa?

Alhainen estrogeenitaso voi aiheuttaa kutinaa iholla.

Vaihdevuosien aikana estrogeenitaso naisen kehossa alkaa laskea.

Estrogeeni on tärkeä terveellisen ihon ylläpitämiseksi. Tämä hormoni auttaa sitä pysymään hydratoituna, koska se stimuloi luonnollisten öljyjen ja kollageenin tuotantoa. Kollageeni on proteiini, joka antaa voimaa ja elastisuutta iholle.

Luonnonöljyjen ja kollageenin tuotannon väheneminen voi johtaa ihon kuivumiseen ja harvennukseen. Tällaisiin muutoksiin liittyy usein kutinaa.

Tyypit kutina aikana vaihdevuodet

Naiset voivat kokea erilaisia ​​kutinaa vaihdevuosien aikana.

Kutiava iho

Koska iho muuttuu vähemmän kosteaksi ja joustavammaksi vaihdevuosien aikana, naiset voivat tulla herkemmiksi kosmeettisille valmisteille, kuten saippualle tai pesuaineille. Korkea herkkyys ilmenee ihon ärsytyksessä, mikä johtaa sen tulehdukseen ja kutinaa.

Jotkut naiset kokevat kutinaa ihon pistely tai tunnottomuus. Tätä lääketieteen tilaa kutsutaan parestesiaksi.

Joskus naisen aikana vaihdevuodet, on harvinainen tyyppi parestesia, joka on ominaista indeksointi.

Kutina-aste voi vaihdella lievästä vakavaan. Vakavammissa tapauksissa kutina voi aiheuttaa unihäiriöitä ja häiritä päivittäistä toimintaa.

Usein kutinaa seuraa muita iho-ongelmia, joihin voi kuulua seuraavat:

 • kuiva iho;
 • ihottuma;
 • ihon punoitus;
 • pieniä kuoppia ihon pinnalla.

Kun ilmenee näkyviä ihoärsytyksiä, naisen täytyy mennä sairaalaan, jotta lääkäri voi diagnosoida ja sulkea pois vakavat sairaudet, kuten bakteeri- tai sieni-infektiot.

Sukuelinten kutina

Estrogeenitasojen aleneminen voi ilmetä emättimen kanssa ilmenevien ongelmien esiintymisessä tai pahenemisessa.

Vaihdevuosien aikana naiset saattavat kokea kutinaa sukupuolielinten alueella. Ne kärsivät enemmän tästä ongelmasta, jos on kuiva emätin, toinen yleinen oire vaihdevuodet.

Alhaiset estrogeenitasot aiheuttavat emättimen kudoksen kuivumisen ja ohentumisen. Tätä tilannetta kutsutaan emättimen atrofiaksi tai atrofiseksi vaginitiksi. Se aiheuttaa kutinaa ja kipua emättimessä tai vulvassa. Atrofista vaginiittia liittyy usein tuskallisiin tunteisiin sukupuolen aikana.

Seuraavat tekijät voivat myös aiheuttaa emättimen kutinaa:

 • saippuoiden ja pesupulverien ärsytys;
 • tulehdus;
 • emättimen syöpä, vulvas-syöpä ja harvoin kohdunkaulan syöpä.

Vaihdevuosien jälkeen keho on alttiimpaa tiettyjen syöpämuotojen kehittymiselle, joten naisen tulisi välittömästi neuvotella lääkärin kanssa, jos he havaitsevat verenvuotoa tai emätinpoistoa tänä aikana.

Kotihoitomenetelmät

Kosteuttava estää ihon kuivumista ja kutinaa

Naiset onnistuvat usein hoitamaan tai ehkäisemään ihon kutinaa huolehtimalla siitä huolellisesti sekä tekemällä muutoksia ruokavalioon ja elämäntapaan.

Alla on vaiheet, joita voit käyttää kutistavan ihon lievittämiseksi vaihdevuosien aikana.

Käytä kylmää pakkausta

Kylmät ja märkäpuristimet ihon kutisilla alueilla auttavat ärsytystä. Jos yöllä peität tartunnan saaneet alueet kostealla pyyhkeellä, voit päästä eroon unihäiriöistä, jotka johtuvat usein vakavasta kutinaa.

Kaurajauho

Uiminen vedessä ja kolloidinen kaurapuuro auttaa poistamaan ihon kutinaa.

Kolloidia kaurapuuroa kutsutaan kaurahiutaleeksi, joka murskataan jauheen tilaan. Koska tämä jauhe sekoitetaan veteen, iho imee helposti selluloosaa ja kuitua, jotka sisältyvät kaurapuuroon. Käyttämällä kolloidista kaurajauhoa voit pehmentää ihoa ja rauhoittaa kutinaa.

Jauhe on laimennettava lämpimässä kylvyssä ja vesi ei saa olla liian kuuma, sillä se voi pahentaa kutinaa.

Säännöllinen kosteuttava

Huuhtelu kylvyn tai suihkun jälkeen auttaa pitämään kosteuden ihon ulkokerroksissa. Tämä poistaa kuivuuden ja kutinaa.

Naiset, jotka usein kärsivät kutinaa, valitsevat maustamattomat kosteusvoiteet kuivalle ja herkälle iholle. Luonnollisten kosteusvoiteiden, kuten aloe vera -geelin tai kookosöljyn, tiedetään poistavan tehokkaasti ihon ärsytystä.

Lääkehoito

Joskus kutina esiintyy taas kotihoidon käytöstä huolimatta. Tällaisissa tilanteissa voidaan vaatia OTC- tai reseptilääkkeitä.

Steroidien voiteet

Nykyaikaisilla markkinoilla on kevyitä steroidivoiteita, joita voi ostaa lääkärin määräyksestä tai ilman sitä. Tällaiset tuotteet sisältävät vähintään yhden prosentin hydrokortisonia, joka rauhoittaa kutisevaa ja tulehdettua ihoa, jos sitä levitetään kärsineelle alueelle.

Steroidien voiteet soveltuvat vain lyhyen aikavälin käyttöön. Tällaisten tuotteiden käyttö yli viikon voi aiheuttaa haittavaikutuksia, kuten rakkuloita tai punoitusta.

Anesteetiset voiteet

Anestesia-aiheiset paikalliset voiteet, kuten bentsokaiini, tukahduttavat ihon ja antavat siten tilapäistä helpotusta kutinaa. Niitä ei myöskään saa käyttää pitkään aikaan ja levittää vahingoittuneelle iholle, sillä tämä voi pahentaa ärsytystä.

antihistamiinit

Huolimatta siitä, että antihistamiinien pääasiallinen tarkoitus on hoitaa allergioita, monet naiset käyttävät niitä myös yrittäessään päästä eroon kutinaa vaihdevuosien aikana. Antihistamiinit voidaan ottaa tablettien muodossa tai levittää iholle voiteiden muodossa.

Hormonikorvaushoito

Hormonikorvaushoitoa (hormonikorvaushoitoa) käytetään hormonien tasojen palauttamiseen naisten vaihdevuosien aikana. Tämäntyyppinen hoito auttaa poistamaan vaihdevuosien oireita, kuten kuumia aaltoja, emättimen kuivuutta ja luun tiheyden häviämistä.

Vaikka hormonikorvaushoitoa ei yleensä määrätä nimenomaan kutinaa hoidettaessa, estrogeenin tasoa nostamalla iho-ongelmat voidaan poistaa tai vähentää.

On tärkeää ymmärtää, että hormonikorvaushoitoon liittyy tiettyjä riskejä, joten jos nainen haluaa kokeilla tätä hoitomenetelmää, ensin hänen on keskusteltava tästä lääkärin kanssa.

kasviestrogeenit

Fytoestrogeenit ovat luonnollisia aineita, joita esiintyy joissakin kasveissa. Ne eroavat ominaisuuksiltaan kehossa tuotetuista estrogeeneistä, mutta niillä on samanlaisia ​​vaikutuksia.

Suhteellinen maailman tiede on äskettäin alkanut tutkia fytoestrogeenien hyötyjä vaihdevuosien oireiden hoidossa, mutta se on jo onnistunut selvittämään jotain. Niinpä vuonna 2014 amerikkalaiset tutkijat suorittivat tutkimuksen, jonka tulokset osoittivat, että fytoestrogeenit voivat korvata hormonikorvaushoidon niiden hyödyllisissä ominaisuuksissa, vaikka niillä on vähäisiä sivuvaikutuksia tai niillä ei ole niitä ollenkaan.

Prurituksen ehkäisy vaihdevuosien kanssa

Terve vesitasapaino auttaa ehkäisemään kutinaa

Naiset voivat vähentää ihon kutinaa vaihdevuosien aikana, jos ne noudattavat seuraavia suosituksia.

 • Vältä uimista ja suihkua kuumalla vedellä, joka voi ihoa suojata luonnollisten öljyjen suojakerroksen. Ihmiset, joilla on herkkä iho, on parempi pestä haalealla vedellä.
 • Huuhtele iho huolellisesti pesun jälkeen. Pyyhkeen karkea hankautuminen ärsyttynyttä ja kutisevaa ihoa vastaan ​​voi pahentaa olemassa olevia ongelmia. Siksi on tarpeen valita pehmeästä materiaalista pyyhe ja imeä siihen varovasti kosteutta.
 • Älä naarmuta ihoa. Kutiava iho on usein naarmuuntunut kynnet, mutta tämä voi vahingoittaa kärsineitä alueita, varsinkin jos ne ovat jo tulehtuneet. Sen sijaan, että naarmutat ihoa, levitä sille kylmää pakkaa kutinaa lievittämään. Käytä yllään käsineitä välttääksesi naarmuuntumista.
 • Käytä kosmeettisia valmisteita ilman hajusteita. Hajusteiden saippuat ja hajuvedet sisältävät kovia kemikaaleja, jotka voivat ärsyttää ihoa. Jotta voisit suojautua tästä vaikutuksesta, käytä saippuoita ja kehonpesuaineita, jotka eivät sisällä hajusteita ja jotka on suunniteltu kuivalle ja herkälle iholle.
 • Rajoita alkoholin ja nikotiinin saanti. Nämä aineet kuivaavat ihoa ja edistävät sen ennenaikaista ikääntymistä.
 • Käytä pehmeitä ja hengittäviä kankaita. Puuvilla vaatteet aiheuttavat paljon vähemmän ihoärsytystä kuin villaa tai synteettisiä kankaita, jotka voivat myös tarttua kehoon.
 • Vältä altistumista voimakkaalle auringonvalolle. Haitalliset ultraviolettisäteet voivat ärsyttää kuivaa, kutisevaa tai pehmeää ihoa. Käytä aurinkosuojaimia, jotka on suunniteltu herkälle iholle.
 • Säilytä veden tasapaino. Vesi on välttämätöntä terveen ihon ylläpitämiseksi ja kutinaa estääkseen.

johtopäätös

Kutiava iho vaihdevuosien aikana johtuu yleensä estrogeenitasojen laskusta. Naiset pääsevät usein eroon kutinaa kotikäyttömenetelmien käytön, reseptilääkkeiden käytön ja tiettyjen kosmeettisten valmisteiden hylkäämisen vuoksi.

Jos kutina lisääntyy tai ei mene pois pitkäkestoisen hoidon jälkeen kotona, niin nainen voi tarvita vahvempia lääkkeitä. Lääkäri voi myös neuvoa potilaan hormonikorvaushoitoa hormonaalisen epätasapainon vähentämiseksi.

Menopaussin oireet, mukaan lukien kutina, heikentyvät ajan myötä ja eivät yleensä häiritse naista useita vuosia vaihdevuosien jälkeen.

Kutina, ihon polttaminen, intiimi alueella vaihdevuodet

Tietyssä iässä, vaihdevuosien aikana, useimmat naiset kohtaavat ongelman, joka ilmenee vaihdevuosien aikana. Tämä oire on osa ilmasto-oireyhtymää, joten sinun on ymmärrettävä sen perimmäiset syyt, jotta löydettäisiin parhaat vaihtoehdot intensiteetin poistamiseksi tai ainakin vähentämiseksi.

ICD-10-koodi

Keuhkojen syyt vaihdevuosien aikana

Kaikki naisten kehon muutokset vaihdevuosien aikana iän hormonaalisen säätelyn takia. Esimerkiksi viimeaikaisten tutkimusten mukaan follikkelia stimuloivan hormonin (FSH) korkea taso vaihdevuosien aikana vähentää luun tiheyttä ja lisää riskiä postmenopausaalisen osteoporoosin kehittymiselle.

Ja vaihdevuosien kutinaa ovat munasarjojen ikääntymiseen liittyvä involuutio, joka ilmaistaan ​​steroidogeneesin, eli estradiolin, estriolin ja estronin, vähenemisenä ja lopetuksena. Näiden sukupuolihormonien monien fysiologisten toimintojen joukossa gynekologit eivät huomaa pelkästään niiden vaikutusta kudoksen estrogeenireseptoreihin kohtuun, rintarauhasiin ja synnytysikäisten naisten sukupuolielimiin, vaan myös stimuloivat emättimen limakalvojen muodostumista ja varmistavat liman tuotannon tarvittavan kosteuden ja pH: n ylläpitämiseksi.

Mitä tapahtuu vaihdevuosien hypoestrogenismin luonnollisella tavalla? Verenkierto emättimen kudoksissa ja kaikessa urogeenisen järjestelmän elimistössä hidastuu, mikä johtaa kudosten trofismin heikkenemiseen; Emättimen pH siirtyy emäksiselle puolelle, ja sen limakalvo kuivataan, ohennetaan ja osittain atrofoidaan. Tämä on urogenitaalisen atrofian ja sen oireiden, kuten intiimialueen kutina, vaihdevuosien aikana.

Lisäksi vaihdevuosien hormonaalisten ominaisuuksien joukossa, jotka viime kädessä aiheuttavat kutinaa huulet vaihdevuosien aikana, sekä emättimen kutinaa vaihdevuosien aikana, ei ole vähäistä, että se, että estrogeenisynteesin voimakas lasku vähentää sidekudosten ja ihon kollageenin fibrillaarisen proteiinin muodostumista, vähentää myös kilpirauhashormonin tyroksiinia (T4), rautaa ja kuparia.

Ilman kollageenikuitujen regeneroitumista kudokset menettävät elastisuuden; vapaan T4: n alhainen määrä johtaa hapen puutteeseen kaikissa kudoksissa, ja kun raudan ja kuparin veressä on puutetta, luukudosten, verisuonten seinämien, ihon ja limakalvon ehto huononee. Erityisesti se vähentää ihon kosteutta, heikentää sen talirauhasen toimintaa ja aiheuttaa ihon kutinaa vaihdevuosien aikana.

Tutkijoiden mukaan etiologisesta näkökulmasta vaihdevuosien kutina on neurogeeninen. Iän myötä sukupuolihormonien hypotalamuksen ja aivolisäkkeen erityksen asteittaisen häviämisen ja estrogeenin puuttumisen vuoksi erilaisten biokemiallisten ja fysiologisten prosessien säätelyyn osallistuvien muiden hormonien reseptorien herkkyys vähenee. Erityisesti tämä koskee pääasiallisten välittäjäaineiden - serotoniinin, endorfiinin ja katekoliamiinien (adrenaliini, norepinefriini, dopamiini) vuorovaikutuksen säätelyä.

Oireet kutinaa vaihdevuosien aikana

Närästyksen ensimmäiset merkit ilmenevät siitä, että äärimmäisen epämiellyttävät aistien tunteet - tunnottomuus, ryömintä ja pistely - aiheuttavat sietämättömän halun päästä eroon niistä naarmuttamalla kutinaa. Ja tällöin kutinaa oireet vaihdevuosien aikana eivät eroa minkään muun etiologian kutina-oireista.

Tämän ikäryhmän naisten mielestä sukupuolielinten alueella esiintyy usein kutinaa, erityisesti nielujen kutinaa, vaihdevuosien aikana ja ihon kutinaa vaihdevuosien aikana, heti häiriintymisen jälkeen kylpyammeessa tai suihkussa.

Vaikka emättimen kutina vaihdevuosien aikana alkaa useimmiten virtsaamisen jälkeen, yhdistyksen aikana ja sen jälkeen. Kutinaa sairastavien potilaiden on yleensä valittava polttamisesta, yhdynnän aikana esiintyvästä kivusta (dyspareunia) ja kivuliasta virtsaamisesta.

Menopausaalisen kutinaa ovat tyypillisimpiä seurauksia pysyvä hyperemia ja naarmuuntuminen, kunnes iho ja limakalvot ovat kehittyneet. Ja komplikaatioita esiintyy patogeenisten mikro-organismien infektion ja tulehduksen kehittymisen tapauksessa. Loppujen lopuksi emättimen kuivuus ja sen happamuuden väheneminen lisäävät limakalvojen herkkyyttä infektiolle.

Diagnoosi kutinaa vaihdevuosien aikana

Gynekologille erityisiä ongelmia tämän oireiden vaihdevuosien diagnosoinnissa ei yleensä esiinny.

Epäilyttävissä tapauksissa verikokeita tehdään hormoneille ja mahdollisten STS: ää aiheuttavien infektioiden esiintymiselle; Emättimen tai kohdunkaulan leviäminen.

Joka tapauksessa on välttämätöntä, että differentiaalidiagnoosi on välttämätön, koska vaihdevuosien kutina voi olla joidenkin lääkkeiden sivuvaikutus tai oire sikiöjärjestelmän, vaginiitin, diabeteksen, hypothyroidismin, dermatoosin, ihon allergisen reaktion hygieenisiin tuotteisiin tai elintarvikkeisiin. yksi A- tai D-vitamiinin puutteen ilmenemisistä

Prurituksen hoito vaihdevuosien aikana

Prurituksen hoito vaihdevuosien kanssa, ensinnäkin, käyttää dermatotrooppisia lääkkeitä paikalliseen käyttöön.

Kortikosteroideja sisältäviä voiteita voidaan käyttää: Comfoderm (Advantan) metyyliprednisolonilla, kerma Afloderm alkalkometasonilla sekä Prednitop (Dermatop) prednisarbatilla - on suositeltavaa käyttää kerran vuorokaudessa kahden tai kolmen viikon ajan. Posteroitua forte voidetta (hydrokortisonilla) käytetään kahdesti päivässä.

Geel Dimetinden (Fenistil) tarkoittaa lääkkeitä, jotka estävät H1-histamiinireseptoreita; Sitä voidaan käyttää kutina-alueisiin jopa neljästä viiteen kertaan päivässä.

Estrioli (Ovestin) hormonaaliset intravaginaaliset peräpuikot kompensoivat estrogeenin puutetta vaihdevuosien aikana: päivän aikana yksi peräpuikko viedään emättimeen. Tämä lääke on vasta-aiheinen alaraajojen tromboflebiittiin, endometrioosiin, fibromatoosiin, minkäänlaiseen mastopatian muotoon ja kohdun verenvuotoon. Estriolin peräpuikkojen sivuvaikutusten joukossa on osoitettu emättimen limakalvon ärsytystä, mutta myös sappirakkulan, syvän laskimotromboosin, aivoverenkierron akuutin rikkomisen ja jopa sydäninfarktin kehittymistä.

On myös emättimen kosteuttavia geelejä (Ginodek, Replens, Montavit). Ystävällisen yhdynnän ja sen jälkeen kutinaa ehkäisevän gynekologin on suositeltavaa käyttää voiteluaineita, jotka korvaavat emättimen limakalvon luonnollisen voitelun.

Paikallisesti voit käyttää ruusunmarjan siemenöljyä; sisäpuolella ota kapseleita, joissa on iltaöljyöljyä (oslinnika) - yksi tai kaksi kapselia päivässä. Lisäksi sinun täytyy huolehtia vitamiinien A, B6, B12, C ja E saannista.

Niistä korjaustoimenpiteitä, että nykyaikainen homeopatia tarjoaa, lääkärit kutsuvat sitä voide lievittää kutinaa, kuten Tsikaderma, Iricar ja Calendula.

Kansanhoito

Niiden, jotka suosivat hoitoa, tulisi aloittaa veden saannin lisääminen - jopa kaksi litraa päivässä.

Sisällä on myös suositeltavaa ottaa Veronica officinalisin ja nokkonen (ruokalusikallinen 250-300 ml: aan kiehuvaa vettä) - juoda päivän aikana kolmessa vaiheessa. Tai teetä viburnum-marjoilla.

Kasviperäisiä hoitoja voivat olla lääkekasvit, kuten chinatus, kolmivärinen violetti, niitty apila, piikkimakko ja takiainen (juuret). Hyperikumin, kamomillan, calendula- ja calendula-sarjan keittämistä suositellaan istuma-ammeille, jos sukupuolielinten alueella esiintyy kutinaa. Ja kutina, jossa on vaihdevuodet, auttaa rauhoittamaan vesikrassien lehtiä (kaksi ruokalusikallista ruohoa puoli litraa vettä, juo 130 ml ennen jokaista ateriaa) tai väriainetta (10 g ruohoa kuppia kiehuvaa vettä, ota ruokalusikallinen kolme kertaa päivässä).

ennaltaehkäisy

Ennaltaehkäisy rasvaisia ​​kaloja, pellavansiemeniä, pähkinöitä, munia jne. Sisältävien välttämättömien rasva-omega-3-happojen käytön muodossa voi auttaa säilyttämään ihon lipidisulun.

Kuumia kylpyjä ja suihkuja, pitkäaikainen altistuminen auringolle ja solariumille, tupakointi ja alkoholi tulisi välttää.

näkymät

Ennuste riippuu suurelta osin naisten terveydentilasta vaihdevuosien aikana. Vaikka emättimen kuivuus ja kutina vaihdevuosien aikana on yksi yleisimmistä oireista, joita havaitsee 80% vaihdevuodet menevistä naisista.

Miten hoitaa kutinaa ja polttavaa ongelmaa intiimillä alueella vaihdevuosien aikana?

Kun vaihdevuodet alkavat, suurin osa naisväestöstä alkaa kokea erilaisia ​​vaivoja. Yksi epämiellyttävimmistä vaihdevuosien ilmenemistä on polttava. Siksi naisilla on akuutti kysymys: kutina vaihdevuosien aikana, miten tällaisia ​​oireita hoidetaan? Sen ulkoasun syyt, tyypilliset oireet ja diagnostiset menetelmät - tarkastelemme tätä tässä tarkastelussa.

Tekijät, jotka aiheuttavat kutinaa intiimin alueella

Kaikki naisen kehossa menopausissa esiintyvät prosessit johtuvat munasarjojen toiminnallisuuden häviämisestä aiheutuneista hormonitasojen muutoksista. Niinpä esimerkiksi hormonin FSH: n tason nousu johtaa ihmisen luuston tiheyden vähenemiseen. Se on myös lähde lisätä tällaisen vakavan patologian kehittymisen todennäköisyyttä, kuten osteoporoosia menopausaalisen jakson postmenopausaalisessa vaiheessa.

Naisten intiimissä vyöhykkeessä esiintyvä kutina tapahtuu munasarjojen sukupuuttoon ja asteittaiseen lopettamiseen ja steroidogeneesiprosessien täydelliseen pysähtymiseen, joka koostuu estronin, estradiolin ja estriolin tuottamisesta.

Suuren määrän munasarjojen funktionaalisuuksia on korostettu paitsi niiden vaikutukset kohdunontelon estrogeenireseptoreihin, rintarauhasiin ja naisten sukuelimiin hedelmällisessä jaksossa. Erityisen tärkeää on niiden vaikutus stimulaatioprosesseihin uusien rakenteiden muodostamisessa solutasolla intiimivyöhykkeen limakalvojen alueella. Se osallistuu myös kohdunkaulan liman erittymiseen, mikä on välttämätöntä optimaalisen mikroflooran ylläpitämiseksi emättimessä ja kosteuttava vaikutus.

Muun muassa voi olla, että intiimialueen kutina voidaan laukaista limakalvojen harvennuksella. Ja kun harvennus, he alkavat menettää kykynsä tuottaa tietyn tason erityistä limaa. Tätä kutsutaan kohdunkaulan ja emättimen erittymiseksi. Kun taso laskee, vaihdevuosien aikana voi esiintyä kutinaa, joka vaatii kiireellistä hoitoa.

Samanaikaiset patologiset olosuhteet

Naisen kehon hormonaalisen taustan muutokset, jotka liittyvät estrogeenin määrän vähenemiseen, voivat edistää seuraavien niihin liittyvien patologisten muutosten kehittymistä, joiden kehittyminen voi myös aiheuttaa kutinaa muodostumisen vaihdevuosien aikana, eli:

 • Diabetes mellituksen muodostuminen, johon liittyy kohonnut glukoosipitoisuus ja joka edistää verisuonten häiriöiden kehittymistä. Tästä puolestaan ​​tulee elinten ja kudosten verenkierron patologisten häiriöiden syy. Virtsan koostumuksessa on myös glukoosin lisäys. Tällä on ärsyttävää vaikutusta emättimen alueen limakalvoille virtsatessa.
 • Tulehduksellisen luonteen patologioiden kehittyminen virtsarakon alueella. Kutina ja polttaminen intiimillä alalla alkavat näkyä emättimen limakalvojen kosketuksen seurauksena urean hajoamisen tuotteisiin, jotka ovat osa virtsaputkesta poistettua biofluidia. Ja lisääntyneen halu virtsata erittyneen virtsan alkaa ärsyttää vulvan pintaa pitkään.
 • Dermatiitin tai allergisen reaktion kehittyminen tiettyjen saippuajärjestelmien käyttöön hygieenisesti, pyyhkeisiin tai alusvaatteisiin.
 • Kandioosin tai rintakehän kehittyminen, johon liittyy sieni Candidan kehittyminen, joka edesauttaa juuston purkautumisen muodostumista ja tunne, että emättimessä esiintyy kutinaa vaihdevuosien aikana, mikä yleensä kasvaa yöllä.
 • Kehitys vulvovaginiitti, joka on luonteenomaista luonnollisina prosesseina, jotka johtavat kutinaa ja kuivuutta emättimen alueella. Tämä aiheuttaa pitkällä aikavälillä halua kutinaa, jos et aloita aikaista hoitoa, jolla pyritään poistamaan kutina. Tämän patologian kehittymisen aikana limakalvoille voi ilmetä mikropaloja. Tarttuvat mikro-organismit voivat helposti päästä niihin ja johtaa tämän patologian pahenemiseen. Lisäksi kutinaherkkyys ei pysähdy, ja haavat alkavat turvota ja punastua, peittää pieniä haavaumia, jotka aiheuttavat vielä suurempaa epämukavuutta naiselle.
 • Herpes-ulkonäkö voi myös tuntua itsestään kutinaa ja polttamista, kun ilmenee turvotusta ja punoitusta, jota seuraa ihottuma emättimen limakalvon pinnalla.
 • Trikomoniaasi, tartuntatauti, joka välittyy seksuaalisen kontaktin kautta kumppanin kanssa. Älä unohda, että intiimi elämä on olennainen osa jopa vaihdevuosien aikana. Tämän infektion kehittymisen myötä naiset huomauttavat keltaisen purkauksen esiintymisestä epämiellyttävällä haulla sekä punoituksella perineaalisella alueella ja kipua virtsatessa.
 • Patologiset prosessit, joihin liittyy kasvainten muodostuminen sukupuolielimissä. Tällaisen patologian kehittyessä naisen kehon immuunijärjestelmä alkaa heikentyä niin paljon, että se vaikuttaa emättimen mikroflooraan. Siinä patogeenisten mikro-organismien lisääntyminen alkaa kehittyä, jonka tuotteet ovat myrkyllisiä aineita. Juuri nämä toksiinit voivat aiheuttaa kutinaa emättimessä, erityisesti vaihdevuosien aikana, jolloin immuunipuolustus on jo vähentynyt huomattavasti.

Epäilemättä kaikki edellä mainitut patologiset prosessit voivat tuntea itsensä hedelmällisessä jaksossa. Mutta vaihdevuosien mukana on useimmissa tapauksissa vähentynyt immuniteetti, mikä lisää taudin kehittymisen todennäköisyyttä kymmenen kertaa.

Tällaiset menetelmät, kuten vaihdevuodet, kutina ja kuivuus emättimen alueella, eivät ole pelkästään atrofinen muutos naaraspuolisen lisääntymisjärjestelmän toiminnassa, joka kulkee seuraavalle iän tasolle. Nämä prosessit voivat yhdessä aiheuttaa vakavia seurauksia naisen gynekologisen terveyden tulevalle tasolle, jos emme heti ryhdy poistamaan emättimen epämukavuutta, joka ilmenee kutinaa ja muita samanaikaisia ​​patologisia muutoksia.

Miten hoitaa kutinaa vaihdevuosien aikana?

Kun vaihdevuodet muodostavat kutinaa, hoito tulee valita kokeneen ja pätevän asiantuntijan toimesta. Tällaisessa tilanteessa omahoito ei yksinkertaisesti ole hyväksyttävää. Jotta erikoislääkäri voi määrätä oikean hoidon, on ensin tehtävä tiettyjä diagnostisia menetelmiä. Näiden tulosten perusteella kehitetään seurantaohjelma tämän patologian poistamiseksi.

On olemassa paikallisia vaikutuksia aiheuttavia lääkkeitä, jotka kehittyvät suoraan kutinaa naisen läheisen alueen alueella. Mutta jos todellinen syy, joka aiheutti tämän patologian muodostumisen, ei ole poistunut, tällaisten korjaustoimenpiteiden vaikutus ei ole pitkä. Lisäksi tauti itsessään jatkuu.

Emättimen alueella esiintyvän kutinaa hoidettaessa hoidon aikana vaihdevuosien aikana tulisi pyrkiä poistamaan todellinen syy sen esiintymiseen. Jos kutinaa aiheuttaa atrofisen vaginiitin kehittyminen, eli limakalvojen kuivuus, voi auttaa emättimen kerma, kynttilät tai geeli, joka sisältää estradiolia.

Tällaisiin lääkkeisiin kuuluvat komponentit, joilla voi olla pehmenevä vaikutus limakalvokudoksiin, sekä komponentit, jotka suorittavat antiseptisen roolin. Tehokkain näistä keinoista on:

 • Estriolikynttilät;
 • Ovestin-emättimen peräpuikot;
 • valmisteet geeleinä: Divigel, Klimara, Ovestin;
 • kermainen koostumus: Dermestil.

Lisäksi voidaan käyttää kosteuttavia öljyjä ja rauhoittavia ainesosia sisältäviä valmisteita, joista ne ovat erityisen tehokkaita: Tsikatredin, Ginokomfort, Vagikal ja Montavit.

Niissä tilanteissa, joissa kutina esiintyy vaihdevuosiin liittyvien patologisten prosessien taustalla, sitä hoidetaan oireenmukaisen hoidon avulla:

 • Diabeteksen kehittymisen myötä normalisoidaan glukoosin taso, lääkkeitä, kuten Metformin tai Siofor, määrätään. Kutinahoitoa täydentää erityisruokavalion noudattaminen ja paikallisen spektrin lääkkeiden käyttö.
 • Emättimen suppositories Clotrimazole, Pimafucin tai Micanazole on määrätty siemenelle.
 • Herpes-infektion taustalla syntynyttä ilmapiirissä esiintyvää käyristystä hoidetaan Gerpferonin tai Alpizarinin voiteilla. Sekä voiteet - Zovirax tai Famvir, joita tulisi käyttää vähintään 4 kertaa päivässä. Myös terapeuttinen hoito voidetta, kermaa tai geeliä käyttämällä tulisi liittää vitamiinikompleksien ja immunomodulaattorien suun kautta ottoon.
 • Trichomoniasiksen hoidossa tarvitaan pitkäaikainen metronidatsolin antaminen yhdessä vitamiinikompleksien kanssa. Tämän patologian kehittymisen aikana esiintyvä kutiava tunne eliminoidaan ottamalla tabletoituja valmisteita, kuten ornidatsolia tai Ginalginia. Ja myös Clindamycin-kerma ja säännöllinen hoito emättimen alueella lääkkeen, kuten Protargol.
 • Useimmissa tapauksissa vulvovaginiittia määrätään vaginaalisista peräpuikoista Betadine, Terzhinan, Yodoksir tai Mikozhinaks.
 • Dermatiitin kutinaa aiheuttava huonovointisuus hoidetaan erikoisruokavaliolla ja antihistamiini-spektrilääkkeillä - Radevitillä, Solkoserilillä tai Vedistimilla.

Mutta jos et noudata intiimialueen hygieenisen hoidon optimaalista tasoa, entisen mukavuuden palauttaminen emättimen alueelle on mahdotonta. Mutta jopa emättimen alueen hygieenisen hoidon menettelytapa voi saada aikaan suuren epämiellyttävän tunteen. Sen vuoksi tulehduksen lievittämiseksi ja sukupuolielinten tulehduksellisille alueille suotuisiksi, on suositeltavaa pestä vedessä lisäämällä seuraavista lääkekasveista tehtyjä viitteitä:

Menopausaalisessa jaksossa esiintyvä kutina tunne, jossa hoidon aloittaminen on ajoissa, on hyvin hoidettavissa ja lakkaa olemasta häiriintynyt. Siksi tällaisia ​​ilmenemismuotoja suositellaan lopettamaan ahdistuksen alkuvaiheissa, mikä ei johda vakaviin komplikaatioihin.

Kognitiivinen video tästä aiheesta: