Prenenstruaalisen oireyhtymän (PMS) hoito naisilla

Huolimatta siitä, että premenstruaalinen oireyhtymä on vain oireiden kompleksi, jossa patogeneesi on epäselvä loppuun asti, sen hoitomenetelmät ovat varsin laaja ja monipuolisia.

TÄRKEÄÄ TIETÄÄ! Onneajan nina Nina: "Raha on aina runsaasti, jos se asetetaan tyynyn alle." Lue lisää >>

Niihin kuuluvat sekä patogeenisten että oireiden aiheuttajien vaikutukset, psykoterapian ja homeopatian menetelmät, hormonihoito ja suun kautta otettavien ehkäisyvalmisteiden hoito.

Tämä erilainen hoitomenetelmä perustuu yksittäisten potilaiden premenstruaalisen jännityksen oireyhtymän kliinisten oireiden erityispiirteisiin. Jokaisella PMS: stä kärsivällä naisella on yksilöllinen kliininen kuva, ja hoito tulisi suunnata nimenomaan tämän potilaan kehon erityisilmiöiden eliminoimiseen.

Tässä artikkelissa käsitellään vain modernia lähestymistapaa premenstruaalisen oireyhtymän hoidossa. PMS: n kliinisten muotojen syitä, patogeneesiä ja luokittelua voidaan tutkia tässä.

1. Tärkeimmät hoitomenetelmät

Nykyaikaiset hoitomenetelmät pystyvät korjaamaan kaikki premenstruaalisen oireyhtymän olemassa olevat ilmenemismuodot, jotka johtuvat laajasta lääkeryhmien valikoimasta.

 1. 1 Ei-lääkehoito (ruokavalio, psykoterapia, elämäntapakorjaus, liikunta, vitamiinin saanti ja muut menetelmät).
 2. 2 Patogeneettinen hoito sisältää seuraavat lääkeryhmät PMS: lle:
  • GnRH-agonistit;
  • antigonadotrooppiset lääkkeet;
  • antiestrogeenit;
  • yhdistetyt oraaliset ehkäisyvalmisteet;
  • progestiinit;
  • estrogeenit.
 3. 3 Symptomaattista hoitoa tarjoavat seuraavat lääkeryhmät:
  • psykotrooppiset lääkkeet (anksiolyyttiset lääkkeet, masennuslääkkeet);
  • ei-steroidiset tulehduskipulääkkeet (NSAID);
  • diureetit;
  • Dofaminomimetiki;
  • kasviperäiset ja homeopaattiset lääkkeet;
  • adaptogens.

2. Ei-huumeiden korjaus

Tämäntyyppistä hoitoa on pidettävä ensimmäisenä askeleena premenstruaalisen oireyhtymän oireiden voittamiseksi.

Sen olennainen osa on psykoterapia, jonka tavoitteena on potilaan itsensä hyväksyminen ja hänen kanssaan tapahtuvat sykliset muutokset, jotka parantavat itsekontrollia.

Tämä koskee erityisesti naisia, joilla on psyko-vegetatiivisia ja kriisimuotoja. Heidän tietonsa tilanteesta, omasta tunteestaan ​​riippuu suoraan oireiden vakavuudesta, joten potilaan täydellinen paniikkikohtausten ja kriisien voittaminen on todennäköistä.

Tässä tapauksessa päivittäisen hoito-ohjelman noudattaminen, hyvä lepotila ja lepo ovat erittäin tärkeitä. Tärkeä näkökohta on päivittäiseen liikuntaan liittyminen - lataaminen aamulla ja illalla 30 minuutin ajan raikkaassa ilmassa.

Toinen ei-lääkehoidon tyyppi on ruokavalio. On välttämätöntä poistaa tai vähentää merkittävästi kulutettujen hiilihydraattien ja sokerin, kahvin ja alkoholin, suolan, teen, eläinrasvojen, maidon määrää, kiinnittäen erityistä huomiota siihen kuukautiskierron toisen puoliskon aikana.

On suositeltavaa päästä ruokavalioon enemmän hedelmiä ja vihanneksia. Fysioterapialla on positiivinen vaikutus, erityisesti sähkö- ja hieronta (yleinen, kohdunkaulan kaulusalue).

Ei-huumeiden korjaus ei ole ihanteellinen eikä kykene poistamaan ennalta ehkäisevän jännityksen oireyhtymän täydellistä esiintymistä, vaikka se löytää vastauksen ulkomaille.

Tässä on ero naisten ja miesten mentaliteetissa Venäjällä ja esimerkiksi Euroopassa. Kuten tiedätte, eurooppalaiset naiset ovat huolissaan henkisestä terveydestään, joten nämä suositukset pannaan täysimääräisesti täytäntöön.

Venäläisille naisille tämä lähestymistapa ei kuitenkaan valitettavasti aiheuta vakavaa asennetta. Suurimmalla osalla potilaista ei ole halua muuttaa radikaalisti elämäntapaansa, koska se vaatii paljon vaivaa.

3. Vitamiinit PMS: lle

Seksuaalisten ja endokriinisten järjestelmien normaaliin toimintaan nainen tarvitsee riittävästi rasvaliukoisia vitamiineja (Aevit, 1 kapseli kerran päivässä tai multivitamiinien tai ruokavalion korjaus). Pitäisi pitää tällaista tärkeää hivenaineita magnesiumina.

Paljon työtä on kirjoitettu sen myönteisestä vaikutuksesta syklisen oireyhtymän kulkuun, on tehty riittävä määrä tutkimuksia, jotta siihen perustuvat valmisteet ovat laajalti käytössä gynekologin käytännössä. Totta, kaikki olemassa olevat tutkimukset tehtiin Venäjällä, mikä jonkin verran vähentää järkevän henkilön optimismia.

On pidettävä mielessä, että puhumme tämän aineen orgaanisista suoloista, kuten sitraatista, laktaatista, orotaatista, pidolatista. Epäorgaanisia suoloja (magnesiumsulfaattia) käytetään synnytys- ja gynekologisessa käytännössä preeklampsian ja eklampsian hoidossa, verenpaineen korjaamisessa.

Magnesiumsitraatilla yhdessä B6-vitamiinin kanssa on paras sulavuus. Sanofin (Ranska) valmistama lääke "Magne B6 Forte" täyttää nämä vaatimukset täysin.

Kuva 1 - Magne B6 forte (magnesiumsitraatti + pyridoksiinihydrokloridi)

4. Patogeeniset aineet

Vakavin premenstruaalinen oireyhtymä on patogeeninen hoito. Seuraavien lääkkeiden nimeäminen PMS: lle edellyttää gynekologin pakollista valvontaa!

4.1. GnRH-agonistit ja antigonadotrooppiset lääkeaineet

GnRH-agonisteja ja antigonadotrooppisia lääkkeitä käytetään yksinomaan vakavaan kuukautiskierron oireyhtymään tai jos muuta hoitoa ei ole mahdollista.

Niiden käyttö rajoittuu merkittäviin sivuvaikutuksiin, kuten osteoporoosin kehittymiseen, munasarjojen toimintahäiriöön, vaikkakin se antaa varmasti näkyviä tuloksia niiden soveltamisessa.

Tämän lääkeryhmän käytön väistämättömyys on mahdollista niin sanotulla "toistuvalla" estrogeenihoidolla.

Hoito-ohjelmat voivat olla seuraavat:

 1. 1 Buserelin 150 mg nenäsumutteena syklin toisesta päivästä, hoidon kesto on 6 kuukautta;
 2. 2 Gosereliini liuoksessa subkutaanisesti, 0,36 g kerran 28 päivässä, hoidon kesto on 6 kuukautta;
 3. 3 Leuproreliini 0,375 g: n liuoksessa kerran 28 päivässä 6 kuukautta;
 4. 4 Triptoreliini intramuskulaarisesti 0,375 g kerran 28 päivässä.

4.2. antioesterogeenit

Antiestrogeenit ovat tässä tapauksessa samanlaisia ​​kuin edellinen lääkeryhmä. Lääkettä käytetään tamoksifeenin sisällä 0,1 g kerran päivässä.

4.3. Monifaasinen COCKI

Monofaasiset yhdistetyt suun kautta otettavat ehkäisyvalmisteet ovat suosituin ja nykyaikaisin tapa hoitaa premenstruaalista oireyhtymää sekä Venäjällä että ulkomailla.

Negatiivinen vaikutus tämän lääkeryhmän kehoon on minimoitu, niitä parannetaan säännöllisesti, mikä laajentaa mahdollisuutta käyttää suun kautta otettavia ehkäisyvälineitä naisten joukossa.

Tämän lääkeryhmän käyttö on patogeenisesti perusteltua, koska suun kautta otettavien ehkäisyvälineiden pitäisi vakauttaa estrogeeni / gestageenisuhde, jonka epätasapainoa esiintyy useimmiten premenstruaalisen oireyhtymän pohjalla.

Aiemmin käytetyt klassiset progestogeenit (kuten levonorgestreeli, norgestimaatti, noretisteroni) eivät kuitenkaan vain tukeneet oireita, vaan joskus pahentivat niitä, kasvattivat niiden aggressiivisuutta ja ärtyneisyyttä ja vaikuttivat niiden painonnousuun, mikä johtui niiden puutteesta anti-mineralcorticoid-aktiivisuuteen.

Nykyään innovatiivista gestageeni-drospirenonia, jota on äskettäin otettu käyttöön kliinisessä käytännössä, käytetään aktiivisesti ja sillä on erinomaisia ​​tuloksia, ja sillä on voimakas anti-mineralokortikoidiaktiivisuus. Tästä syystä drospirenoni eliminoi ensisijaisesti oireet, kuten turvotus, mastodynia, mastalgia.

Drospirenoni on synteettinen aine, spironolaktonin johdannainen, joka antaa sille voimakkaan antiminerokortikoidi- ja antiandrogeenisen aktiivisuuden.

Kuva 2 - Angelique (Drospirenonum + estradiolum (suku. Drospirenoni + Oestradioli)

Sen käyttö sallii estrogeenistä riippuvaisen estenogeenisen jännityksen oireyhtymän poistumisen estämällä androgeenireseptoreita.

Siksi, kun sitä käytetään, ruumiinpainon nousua ei havaita, hermostuneisuus, ärtyneisyys, aggressiivisuus, mielialan vaihtelut, päänsärky, turvotus, akne ja seborrhea katoavat.

Syklisen oireyhtymän suositeltavan tilan hoidossa 24 + 4. Tämä rytmi tarjoaa siten kaikkein vakaan hormonien konsentraation ja voimakkaamman positiivisen vaikutuksen.

Seuraavat monofaasisten oraalisten ehkäisyvalmisteiden (PMS-tabletit) hoito-ohjelmat ovat myös mahdollisia:

 1. 1 etinyyliestradioli / gestoden oraalisesti 0,3 mg / 0,75 mg 1 kerran päivässä, ennalta valittu aika syklin ensimmäisestä 21. päivään läpäisyllä 7 päivää;
 2. 2 etinyyliestradioli / desogestreeli oraalisesti 0,3 mg / 0,15 mg 1 kerran päivässä, ennalta valittu aika syklin ensimmäisestä 21. päivään läpäisyllä 7 päivää;
 3. 3 Etinyyliestradioli / dienogesti suullinen 0,3 mg / 2 mg 1 kerran päivässä yhdessä, ennalta valittuna ajankohtana kuukausittaisen syklin ensimmäisestä 21 päivään;
 4. 4 Etinyyliestradioli / tsiproteroni sisältäen 0,35 mg / 2 mg kerran päivässä samaan tapaan, otettu aikaisemmin, aika ensimmäisestä 21: een syklin päivään ottamalla 7 päivän kuluessa;
 5. 5 Etinyyliestradioli / drospirenoni suun kautta tabletteina 0,3 mg / 3 mg kerran vuorokaudessa yhdessä, ennalta valittuna ajanjaksona syklin ensimmäisestä 21. päivään läpäisyllä 7 päivää.

Kaikkien lueteltujen yhdistelmien kohdalla hoidon kesto on yleisesti hyväksytty 3 kuukaudesta kuuteen kuukauteen, jota seuraa tehokkuuden hallinta.

4.4. progestiinit

Progestiineja käytetään riittämättömällä korpuslumin toiminnalla, varsinkin sen vakavalla kurssilla, premenstruaalisen jännityksen oireyhtymän ja endometriumin hyperplastisten prosessien yhdistelmänä.

Kuten edellä mainittiin, pelkästään gestageenien käyttö vähenee tällä hetkellä merkittävästi uusien lääkkeiden luomisen vuoksi, joilla on selvempi positiivinen aktiivisuus PMS-oireiden helpottamiseksi.

Samat gestageenihoitojärjestelmät ovat seuraavat:

 1. 1 Dydrogesteroni, 20 mg kuukausittaisen syklin 16. päivästä 10 päivän ajan; - Medroksiprogesteroniasetaatti 150 mg lihaksensisäisesti joka 9. päivä;
 2. 2 Levonorgestreeli, kohdunsisäinen järjestelmä, lisätään kohdunonteloon kuukausittaisen syklin 4-6 päivänä kerran.

Sikiön sisäinen järjestelmä on T-muotoinen sauva, jossa on erikoisajo, joka sisältää 52 mg levonorgestreeliä. Hormonikäyttö on peitetty erityisellä kalvolla, joka ohjaa levonorgestreelin virtausta kohduun ja ylläpitää sitä 20 mikrogramman tasolla.

Kuva 3 - Mirena - intrauteriininen järjestelmä (Levonorgestrel * (Levonorgoestrelum))

Seuraava ja usein ainoa mahdollinen premenstruaalisen oireyhtymän hoidon vaihe on oireinen. Tässä tapauksessa vain potilaan elämää häiritsevät oireet ovat peitossa paitsi lääkkeiden lisäksi myös homeopaattisten, kasviperäisten lääkkeiden avulla.

5. Oireellinen hoito

Psykotrooppiset lääkkeet, kuten anksiolyytit, masennuslääkkeet, neuroleptit, edellyttävät vakavaa perustelua niiden tarkoituksiin. Tässä tapauksessa nämä lääkkeet määräävät yhdessä gynekologi ja neurologi tai psykiatri / psykoterapeutti, jotta voidaan poistaa kaikki tämän lääkeryhmän ominaispiirteet.

5.1. Anksiolyytit ja neuroleptikot

Anksiolyyttiset lääkkeet (tai ahdistuneisuuslääkkeet) on määrätty erilaisen vakavuuden omaaville neuropsykiatrisille häiriöille.

Ne ovat tehokkaita sellaisissa esiasteisen jännitysoireyhtymän ilmentymissä, kuten ahdistuneisuus, ärtyneisyys, ahdistuneisuus, aggressio, mielialaherkkyys.

Masennuksen tai masennuksen monoterapia, jolla on lisääntynyt ahdistus, tämä lääkeryhmä ei ole edullinen.

Tavalliset anksiolyyttiset hoito-ohjelmat ovat seuraavat:

 1. 1 Alprazolaami 0,1 g, hoidon kesto 3 kuukautta;
 2. 2 Suun kautta annettava diatsepaami 5–15 mg vuorokaudessa 3 kertaa päivässä;
 3. 3 Clonazepam 0,5 mg kerran vuorokaudessa;
 4. 4 Mebicar sisällä 0,3-0,6 mg 3 kertaa päivässä;
 5. 5 Medatsepaami 10 mg kerran vuorokaudessa.

Neuroleptikoista lääkettä tioridatsiinia käytetään suun kautta annoksina 10-25 mg.

5.2. masennuslääkkeet

Antidepressantit ovat tiukasti käyttäneet kapeallaan nykyaikaisen ihmisen elämässä, ja niitä käytetään tällä hetkellä paitsi mielenterveyden häiriöiden korjaamiseen myös psykosomaattisten sairauksien hoidossa, jolloin neuropsykiatriset ilmenemismuodot voivat johtua syklisestä taudista.

Erityisesti masennuslääkitys ja suun kautta otettavat ehkäisyvalmisteet ovat suosittuja Euroopassa ja Yhdysvalloissa. Näiden maiden väestö on jo kauan löytänyt näiden ryhmien huumeiden positiivisen vaikutuksen eikä ole niin varovainen kuin esimerkiksi Venäjän asukas.

Masennuslääkkeiden premenstruaalisen oireyhtymän hoitoon käytetään selektiivisiä serotoniinin takaisinoton estäjiä (sertraliini, paroksetiini, fluvoksamiini, fluoksetiini).

Tällä lääkeryhmällä on melko lievä Timoanaleptinen vaikutus, lievittää ahdistusta, jännitystä, parantaa yleistä psyko-emotionaalista taustaa ja sille on ominaista hyvä suvaitsevaisuus.

Mutta heidän nimittämisensä olisi harkittava ja kunkin lääkkeen ominaisuudet. Huolimatta siitä, että ne kuuluvat samaan ryhmään, fluoksetiini ja sertraliini ovat tyypillisempiä niin kutsutulle "sekundääriselle" vaikutukselle, kun taas paroksetiini ja fluvoskamiini ovat päinvastoin rauhoittavia.

Myös erittäin tärkeä on annoksen ja hoito-ohjelman oikea valinta. Aloita hoito 1/4 annoksena aamulla (lääkkeille, joilla on stimuloiva vaikutus) tai illalla (lääkkeille, joilla on rauhoittava vaikutus).

7 päivän kuluttua annosta nostetaan ½: een ja siten jopa 1-2 tablettiin, kunnes potilas havaitsee odotetun vaikutuksen.

Yleensä 1 tabletti päivässä tulee riittäväksi annokseksi, kun otetaan huomioon, että jonkin verran syklisiä ominaisuuksia on noudatettava: yleensä lääkkeen annoksen pieneneminen syklin ensimmäisellä puoliskolla ja sen asteittainen nousu ennalta ehkäisevän oireyhtymän suurimman ilmenemisen aikaan.

Tämän lääkeryhmän hoidon positiivinen vaikutus on odotettavissa 60–90 päivän kuluttua, hoidon kesto on 6-9 kuukautta, mutta jos se on osoitettu, sitä voidaan pidentää 12 kuukauteen.

Tavalliset hoito-ohjelmat masennuslääkkeiden kanssa:

 1. 1 Sertralin on 0,50 g kerran päivässä;
 2. 2 Tianeptiini oraalisesti 0,125 g;
 3. 3 Fluoksetiinia suun kautta 20-40 mgv aamulla;
 4. 4 Citaloprami suun kautta 10–20 mg.

5.3. Ei-steroidiset tulehduskipulääkkeet

Tablettien muodossa olevat ei-steroidiset tulehduskipulääkkeet määrätään pääasiassa PMS: n kefalgiseen muotoon.

Täällä tärkeä rooli tässä lääkeryhmässä esiintyvässä antiprostaglandiinin vaikutuksessa, koska prostaglandiinien rooli premenstruaalisen jännityksen oireyhtymän patogeneesissä on tiedossa. sovelletaan:

 1. 1 Ibuprofeeni 0,2-0,4 g sisällä;
 2. 2 Indometasiini 25-50 mg;
 3. 3 Naprokseeni 250 mg: n sisällä.

5.4. diureetit

Diureettiset keinot - käytetään aldosteroniantagonisteja, joilla on kaliumia säästäviä, verenpainetta alentavia ja diureettisia vaikutuksia. Diureetit on tarkoitettu premenstruaalisen oireyhtymän edemaattisiin ilmenemismuotoihin.

Käytä lääkeainetta spironolaktonia (Veroshpiron) 25 mg: n annoksella 3-4 vuorokautta ennen odotettujen oireiden ilmaantumista. Hoidon kulku on 1 kuukausi.

5.5. Dofaminomimetiki

Dopaminomimeettejä käytetään prolaktiinin lisääntymisen läsnä ollessa. Tämän ryhmän lääkkeitä alkoi käyttää ensimmäisten joukossa premenstruaalisen oireyhtymän oireiden hoidossa.

Ensinnäkin ne poistavat sellaiset oireet kuin mastodynia ja mastalgia.

Yleiset lääkkeet ja hoito-ohjelmat ovat seuraavat:

 1. 1 bromokriptiinia oraalisesti 1,25-2,5 mg 3 kuukauden ajan;
 2. 2 Cabergoline, 0,25-0,5 mg, 2 kertaa viikossa;
 3. 3 Hinagolidi 75 - 150 mg.

On syytä muistaa, että tätä lääkeryhmää määrätään 14. - 16. Päivä kuukausikierroksesta, jolloin prolaktiinin korkeimmat pitoisuudet havaitaan.

5.6. Kasviperäiset valmisteet ja homeopatia

Kasviperäiset ja homeopaattiset lääkkeet ovat melko suosittuja Venäjällä ja niitä käytetään yleisesti lievittämään joitakin premenstruaalisen oireyhtymän oireita.

Tällaisten ravintolisien vaikutuksesta kehoon on tehty paljon tutkimusta ja erityisesti tarvittavien oireiden poistamista.

Jokaisella lääkärillä on oma mielipiteensä ja suhtautumistaan ​​tähän huumeiden ryhmään, mutta joskus synteettisten huumausaineiden sietämättömyydestä johtuen tämän ryhmän aineet tulevat pelastamaan.

Esimerkiksi lääkettä Cyclodinone käytetään vaihtoehtona bromokriptiinille. Tällä lääkkeellä on tutkimuksia, jotka osoittavat jopa sen tehokkuuden syklisen oireyhtymän vakavissa ja kohtalaisissa ilmenemismuodoissa, joilla on dopaminerginen vaikutus ja vähennetään prolaktiinitasoa. Lääkeaine Mastodinonilla on samanlainen vaikutus.

5.7. adaptogens

Se on myös biologisesti aktiivisia aineita, jotka lisäävät kehon kykyä vastustaa ulkoisen ja sisäisen ympäristön haitallisia tekijöitä ja varmistaa homeostaasin muuttuvissa ympäristöolosuhteissa.

Tämän lääkeryhmän tarkoituksena on lisätä lisääntynyttä kehon vastustusta. Ne ovat tehokkaampia monimutkaisessa terapiassa, eikä ainoana mahdollisena keinona.

Koska tämä ryhmä, joka on samanlainen kuin homeopaattiset lääkkeet, ei aina löydä lääkäreiltä vastausta, sitä harvoin nimitetään, ja usein potilaat alkavat ottaa ne itse.

Adaptogeenien käyttö edellyttää tiukkaa päivittäisten biorytmien noudattamista, sillä niillä on kyky lisätä katekoliamiinien määrää veressä.

Edullisesti niiden käyttö aamulla. Odotettavissa oleva vaikutus adapogeenien ottamisessa saavutetaan vain pitkällä järjestelmällisellä vastaanotolla (vähintään 6 kuukautta).

Adaptogeenit on jaettu useisiin ryhmiin:

 1. 1 Kasviperäinen alkuperä (ginseng, Eleutherococcus, kiinalainen Schizandra, Manchurian Aralia, Zamaniha jne.);
 2. 2 Kasviperäiset mineraalit (humusaineet);
 3. 3 Luonnollisten ihmisen hormonien (melatoniini) analogit;
 4. 4 Synteettinen (etyylitiobentsimidatsolihydrobromidimonohydraatti).

5.8. Miten arvioida hoidon tehokkuutta?

Onnistuneen hoidon varmistamiseksi on välttämätöntä, että nainen pitää päiväkirjaa, jossa hänen pitäisi huomata oireiden vakavuus pistettä:

 1. 1 0 pistettä - ei oireita;
 2. 2 1 piste - häiritse heikosti;
 3. 3 2 pistettä - häiritse keskimäärin, mutta älä muuta elämänlaatua;
 4. 4 pistettä - vakavia oireita, jotka loukkaavat naisen elämänlaatua.

Tässä tapauksessa, kun nainen itse ja hänen hoitava lääkäri tekevät työtä, tehokkaimmat tulokset saavutetaan.

On myös näyttöä kirurgisesta menetelmästä syklisen oireyhtymän - ooforektomian - hoitamiseksi vakavissa muodoissa, jotka eivät ole konservatiivisen hoidon kohteena. Myös tällainen toiminta voi olla melko sopiva 35-vuotiaille naisille, joilla on toteutunut lisääntymistoiminto.

Näin varmistetaan ennaltaehkäisevän oireyhtymän oireiden, mutta myös luotettavan ehkäisymenetelmän vaikutus. Estrogeenin puute tässä tapauksessa korjataan hormonikorvaushoidon nimittämisellä.

Prenenstruaalisen oireyhtymän hoito, lääkkeet PMS: lle

Premenstruaalinen oireyhtymä (PMS) on patologinen tila, jossa yli puolet naisten ja tyttöjen väestöstä kokee ennen kuukautisia. Sille on ominaista henkisten ja fyysisten ilmenemismuotojen monimutkainen hämärtyminen ilmaisemaan. Syklisen taudin syitä ei ole määritelty tarkasti, hoidon tarkoituksena on lievittää oireita ja vakauttaa hermostoa. Hoitoon useilla keinoilla, joista jokainen auttaa selviytymään sairauden erityisestä syystä.

PMS: ää erottavia oireita ei ole olemassa, jokainen nainen kokee tämän tilan omalla tavallaan. Jotkut kärsivät voimakkaasti eri paikoista, toiset kokevat henkistä epämukavuutta ja toiset kärsivät molemmista oireiden ryhmistä. Kuitenkin jotkut tuntemattomat negatiiviset tunteet ennen kriittisten päivien alkua.

Premenstruaalisen sairauden oireita on kaksi:

 1. 1. Emotionaaliset - käyttäytymishäiriöt: vihan, ärtyneisyyden, kyyneleen, masennuksen tunteen, ahdistuneisuuden, unettomuuden, usein esiintyvien mielialan muutosten, vähentyneen tai lisääntyneen ruokahalun, joidenkin hajujen suvaitsemattomuuden tunteet.
 2. 2. Fyysiset ilmenemismuodot: migreeni, selkäkipu, vatsa, sydämen alue, huimaus, pahoinvointi, voimahäviö, ilmavaivat, järkyttynyt uloste, rintakipu, turvotus, raajojen tunnottomuus, verenpaineen lasku.

Premenstruaalinen oireyhtymä on lievä, kohtalainen ja vaikea. Ensimmäinen on ominaista enintään 4 oireiden esiintyminen, ja vakava nainen tuntee jopa 12 erilaista patologian ilmentymää. Jos tilanne ennen kuukautisia pahenee sellaiseen määrään, joka vaikuttaa tavanomaiseen elämäntapaan ja vammaisuuteen, se luokitellaan esihierontaan.

Syklisellä oireyhtymällä on neljä muotoa, joille on tunnusomaista hallitsevat oireet:

 • neuropsykkinen, jossa esiintyy käyttäytymis- ja emotionaalisia häiriöitä;
 • kefalgiset - ominaista migreenikipu, pahoinvointi, oksentelu, huimaus, tajunnan menetys;
 • turvotus - ominaista jalkojen, sormien, kasvojen, heikkouden, maitorauhasen turvotuksen ilmaantuminen;
 • kriisi - verenpaineen nousu, kipu rintalastan takana, takykardia, paniikkikohtaukset.

Tunnista PMS: n epätyypilliset muodot, joihin liittyy kuume, vastustamaton halu nukkua, kehon lihasten yksipuolinen heikkeneminen.

Hoito on määrätty riippuen oireyhtymän muodosta, oireista ja vakavuudesta. Lieviä ja lieviä ilmenemismuotoja, vitamiinikomplekseja, homeopaattisia, rauhoittavia kasviperäisiä lääkkeitä, magnesiumvalmisteita auttaa. Niiden joukossa ovat PMS: n tipat ja tabletit:

 1. 1. Magne B6. Vähentää hermoston jännitystä, rauhoittaa migreenejä, vatsakipu, normalisoi unen, mielialaa, poistaa turvotusta ja lihaskouristuksia.
 2. 2. Mastodinon. Homeopaattiset lääkkeet, normalisoi kuukautiskierron, lievittää henkistä stressiä, turvotusta, päänsärkyä.
 3. 3. Syklodinoni. Vaikuttava aine on hedelmän prutnyakin tavallinen kuiva ote. Lääke säätelee naisten sukupuolihormonien tasoa, on määrätty kuukautiskierron heikentyneen hoidon, PMS: n, rintojen arkuus.
 4. 4. Poistaa. Homeopaattiset lääkkeet tablettien tai tipojen muodossa. Säätää sykliä, vähentää verenvuotoa raskaiden jaksojen aikana, vähentää psyko-emotionaalisten ilmentymien voimakkuutta PMS: n aikana ja vaihdevuosien aikana.

Lisääntynyt hermostuneisuus, ahdistuneisuus, ärtyneisyys, rauhoittavia aineita käytetään:

 1. 1. Glysiini. Keino parantaa aivojen suorituskykyä, lievittää hermorasitusta, auttaa normalisoimaan unta aiheuttamatta eston tilaa.
 2. 2. Valerianiin perustuvat valmisteet. Vapauta ärtyneisyys, normalisoi unta, rauhoittava vaikutus. Pitkäaikaisessa käytössä tai suurina annoksina vähennä huomion keskittymistä, joten se on vasta-aiheinen kuljettajille.
 3. 3. Pioniuute. Rauhoittava, auttaa selviytymään ahdistuksesta ja pelosta PMS: ssä, on vasta-aiheinen ihmisille, joiden työ vaatii huomiota ja hyvää reaktiota.
 4. 4. Sedavit. Yrtit ja vitamiinit sisältävät kasviperäisiä valmisteita. Poistaa pelon tunteen, normalisoi nukkua, sillä on lievä antispasmodinen vaikutus.
 5. 5. Rentoudu. Rohdosvalmisteet. Poistaa ahdistusta, hermostunut jännitys, auttaa unihäiriöissä.

Lääkkeet premenstruaalisen oireyhtymän hoitoon

Premenstruaalista oireyhtymää (PMS) kutsutaan naisen kehon patologiseksi tilaksi, joka ilmenee henkisinä ja fyysisinä oireina. Samalla PMS-merkit voivat olla sekä hienovaraisia ​​(hämärtyneitä) että lausuttavia. Koska ei ole olemassa erityistä luetteloa sairauden ilmenemisen syistä ja sen syklisestä luonteesta, on välttämätöntä käyttää lääkkeitä PMS-ilmenemismuodoista lääkärin valvonnassa.

Käytetyt lääkkeet voivat vaihdella tyypiltään, mutta niillä pyritään normalisoimaan hermoston työtä tai niitä käytetään lievittämään tuskallisia tunteita ja parantamaan kehon yleistä tilaa. Lääkkeiden saanti suoritetaan tavallisesti naisten kehon valmistelun aikana seuraavan kuukautisten alkamiseen, ja sen pitäisi vaikuttaa vain naisilla havaittuihin häiritseviin oireisiin, koska on huomattava ero lisääntyneen ärtyneisyyden ja alemman vatsakivun lisääntyneen kivun kanssa.

PMS: n muodot ja ilmentymät

Premenstruaalinen oireyhtymä ilmenee kussakin potilaassa yksilöllisesti: jos joku heistä on huonoista mielialoista ylivoimainen ilman näkyvää syytä, toinen joutuu kärsimään voimakkaasta kivusta eikä vain vatsasta. Useimmiten PMS: n ilmentyminen liittyy myös naisten henkiseen epämukavuuteen, kun negatiivisia tunteita ei voida aiheuttaa ilmeisistä syistä. Samalla on joitakin naisia, jotka eivät periaatteessa tunne tällaisten ilmentymien luetteloa.

Lääketieteellisessä käytännössä on tapana erottaa kaksi PMS: lle tyypillistä oireiden ryhmää:

 1. Käyttäytymiseen ja emotionaalisia. Tällaisissa tapauksissa PMS ilmentyy enemmän vihan ja vihan välähdyksillä, jotka korvataan nopeasti kyyneleellä. Usein ennen odotettavissa olevaa kuukautisten alkua voi olla unihäiriö, lisääntynyt tai päinvastoin ruokahaluttomuus. Myös ahdistuneisuus tai masennus, tiettyjen aromien tilapäinen suvaitsemattomuus sallitaan.
 2. Fyysiset ilmenemismuodot. Tähän luokkaan kuuluvat kipu. PMS: ään voi liittyä migreeni, lannerangan väliaikainen kipu, huimaus, rintarauhasen turvotus sekä raajojen turvotus ja jopa tunnottomuus. Yksi yleisimmistä PMS-oireista on äkilliset verenpaineen muutokset, jotka lakkaavat kuukautisten alkamisen myötä.

Premenstruaalinen oireyhtymä voi ilmetä myös vaihtelevassa määrin: lievä, kohtalainen tai vaikea. Ensimmäisessä tapauksessa on tyypillistä havaita 2–4 ​​oireita samanaikaisesti ja vakavan muodon osalta noin 12 merkkiä häiriöistä kehon työssä.

Jos huonontumisaste on liian vakava ja vaikuttaa kykyyn suorittaa päivittäisiä tehtäviä, tauti luokitellaan predmeshtrualnaya-dysfioonaksi.

On myös neljä PMS: n päämuotoa, jotka eroavat pääasiallisten oireiden luonteesta:

 1. Kefalginen, jolle on ominaista migreeni, oksentelu, pahoinvointi ja vaikea huimaus, jotka usein johtavat tajunnan menetykseen.
 2. Neuropsychic, ilmentäen epätavallisia tunteita ja käyttäytymistä.
 3. Kriisi, joka liittyy epäsäännölliseen verenpaineeseen, takykardian ilmenemiseen, paniikkikohtauksiin ja hyvin havaittavaan kipuun rintalastan takana.
 4. Turvotus, johon liittyy käsien (etenkin sormien), kasvojen ja alaraajien lisääntynyt turvotus. Sinun ei pitäisi sivuuttaa epätavallista turvotusta rinnassa.

Jos muutama päivä ennen kuukautisten odotettua alkamista, on lähes ylitsepääsemätön himo nukkumaan, lihasten yksipuolinen heikkeneminen tai ruumiinlämpötilan nousu, on syytä diagnosoida epätyypillinen sairauden muoto, joka edellyttää gynekologin pakollista tutkimista ja lääkkeiden ottamista PMS: n helpottamiseksi.

PIP-varat

Reseptilääkkeet riippuvat täysin diagnosoidusta ryhmästä ja sairauden muodosta. Tämä ottaa välttämättä huomioon itse rikkomusten vakavuuden. Esimerkiksi homeopatia PMS: n kanssa on merkityksellinen useiden tunnusmerkkien lievempien ilmenemismuotojen kannalta. Tällaisissa tapauksissa voidaan antaa myös lääkkeitä, joilla on kasviperäisiä ainesosia. Lisääntyneen ahdistuneisuuden ansiosta rauhoittavat aineet ovat tehokkaampia. Vitamiinikomplekseja ja magnesiumvalmisteita voidaan käyttää yleiseen vahvistamiseen.

Lievää tautia havaittaessa PMS-hoito voidaan suorittaa tällaisten lääkkeiden avulla, kuten:

 1. Magne B. Tämän lääkkeen käyttö auttaa lievittämään hermorasitusta ja eliminoimaan kivuliaita migreenejä, vatsan epämukavuutta ja lihaskouristuksia. Lääke on määrätty oireyhtymälle ja pienentää turvotusta.
 2. Mastodion. Lääke kuuluu homeopaattisen hoidon luokkaan ja se tulisi ottaa tarkoin lääkärin määräämällä tavalla. Komponenttien pääasiallisena vaikutuksena on henkisen stressin lievittäminen, kuukautiskierron normalisointi sekä vakavien päänsärkyjen poistaminen.
 3. Cyclodynon. Lääke auttaa pääsemään eroon PMS: stä johtuen prutnyak-hedelmien kuivasta uutteesta. Se auttaa sen avulla sukupuolihormonien tuotannon sääntelyä. Kasviperäiset ainesosat ovat merkityksellisiä myös kuukautiskierron ja rintakipuun ilmenemisen vastaisesti.
 4. Remens. Yksi tehokkaista homeopaattisista lääkkeistä, joita on saatavilla pisaroina ja tableteina. Sen avulla voit vähentää eritteiden runsautta, palauttaa kehon tavanomaisen kuukautiskierron sekä vähentää merkittävästi itse sairauden psyko-emotionaalisen ilmenemisen voimakkuutta.

Jos PMS: ään liittyy enimmäkseen hermostuneita ilmenemismuotoja ja vapaaehtoista ahdistusta, sairaus on hoidettava rauhoittavilla aineilla, mukaan lukien:

 1. Glysiini on työkalu, jonka avulla voit säätää aivojen toimintaa ja siten poistaa liiallista ahdistusta, hermostoa.
 2. Pioniuute, jonka avulla voit päästä eroon peloista ja rauhoittaa omaa ahdistusta, mutta sitä ei suositella ihmisille, jotka tarvitsevat herkkää huomiota, keskittymistä ja nopeaa reagointia.
 3. Valerianiset valmisteet, joiden avulla voit lievittää ärtyisyyttä, rauhoittaa hermoja ja jopa parantaa unta.
 4. Sedavit, joka on toinen menetelmä PMS: n hoitoon kasviperäisten ominaisuuksien ja vitamiinien perusteella. Unen normalisoinnin ja pakkomielteisen pelon poistamisen lisäksi lääkkeellä on lievä antispasmodinen vaikutus.

Jokaisella lääkkeellä on soijaominaisuuksia ja luettelo haittavaikutuksista. Siksi lääkkeiden luettelon nimittäminen ja niiden hyväksymismenettely olisi oltava osallistuva gynekologi.

Kiputaudit

Särkylääkkeiden käyttö määräytyy sen mukaan, onko tarpeen poistaa tai ainakin vähentää epämiellyttävien tunteiden ilmenemismäärää. Tällaisissa tapauksissa on tavallista määrätä PMS: stä tabletteja, jotka on valmistettu parasetamolin, ibuprofeenin tai aspiriinin perusteella. Usein lääkärin koostumuksessa löytyy kipulääkkeitä, kuten aspiriinia. Kivun luonteesta riippuen hoitava lääkäri voi suositella antispasmodisia lääkkeitä. Nurofen, Piroxicam ja Naproxen tulisi erottaa yleisesti luettelossa lääkkeitä pillereiden muodossa, joiden tarkoituksena on vähentää ahdistusta ja yleistä epämukavuutta.

Suosituin tapa alentaa vatsan kipua on ottaa huume, kuten No-shpa. Papaveriini ja drotaveriini ovat todistettavia kipulääkkeitä, joilla on laaja valikoima vaikutuksia kehoon.

Itse lääkkeiden ottaminen rajoittuu yleensä 1 - 2 tabletiin, jotka voidaan ottaa enintään 3-4 kertaa päivässä. Ahdistuneisuusoireiden hoitoaika ei saisi ylittää 4–5 päivää. Jos kipu ei vähene tai kipu ei lopu lainkaan, ota yhteyttä lääkäriisi ja korjaa lisäkäsittely. PMS: ää tulee hoitaa spasmodisilla lääkkeillä, joilla on äärimmäisen varovainen maksan ja munuaissairauksien diagnosoinnissa sekä mahalaukun verenvuodon ja verenpainetaudin esiintymisessä.

Hormonit ja masennuslääkkeet

Lisääntynyt ärtyneisyys tai päinvastoin masennus, joka ilmenee vakavammassa määrin, on syy ottaa masennuslääkkeitä PMS: ään. Tässä tapauksessa käytetyt rauhoittavat aineet ovat tehokkaita paitsi lisääntyneessä ärsytyksessä ja ahdistuneisuudessa, mutta myös paniikkikohtauksia, hallitsemattoman aggressiivisuuden ilmenemisiä.

Paras tapa rauhoittaa kasviuutteista valmistetun lääkkeen hermostoa. Niiden ei-hormonaalisten lääkkeiden joukossa, jotka voidaan ostaa apteekista ilman samanaikaisia ​​reseptejä, tulisi antaa Deprim ja Persen. Vakavampia häiriöitä hermoston toiminnassa tulisi hoitaa vain lääkärin valvonnassa. Tämä pätee erityisesti tarpeeseen valita hermostoa rauhoittava lääke premenstruaaliselle dysforialle. Pääsääntöisesti puhumme neuroleptikoiden ottamisesta, mikä itsehoito voi vain pahentaa tilannetta ja aiheuttaa riippuvuutta.

PMS: n helpottamiseksi lääkäri voi määrätä hormonaalisia lääkkeitä, kuten Yarin, Logest, Zhannin tai Rigevidon, jotka luokitellaan samanaikaisesti ehkäisyvälineiksi. Lääkkeiden käyttö tapahtuu vain lääkärin valvonnassa.

Tabletit ja lääkkeet premenstruaalisen oireyhtymän (PMS) hoitoon

PMS (tai premenstruaalinen oireyhtymä) on psykosomaattisten häiriöiden kompleksi, joka ilmentää 2-14 päivää ennen kuukautisten verenvuotoa ja menee kokonaan pois itsestään ensimmäisinä päivinä.

Oireyhtymä ilmenee vain syklin luteaalisessa vaiheessa. Se on syklistä. Yleensä sitä kokevat naiset 20 - 40 vuotta. PMS on voimakkain suurten kaupunkien ja henkistä työtä tekevien naisten keskuudessa.

Useimmiten se etenee lievässä muodossa, joka ei edellytä pääsyä lääkäriin. Vaikeassa muodossa se esiintyy noin 3-8 prosentissa naisista. Jos taudin oireet etenevät jokaisen syklin aikana, on tarpeen selvittää, mitä lääkäri hoitaa sen hoitamiseksi.

Premenstruaalisen oireyhtymän (PMS) oireet

PMS: n yksityiset ilmentymät ovat erilaisia ​​ja yksilöllisiä jokaiselle naiselle. Henkisiä ja fyysisiä merkkejä on noin 150. Perinteisesti ne voidaan jakaa kolmeen ryhmään:

 • neuropsykiatriset häiriöt (repiminen, masennus, ärtyneisyys, aggressio, väsymys);
 • kasvulliset häiriöt (päänsärky ja sydämen kivut PMS: n aikana, huimaus, oksentelu, sykehäiriöt, painehyppy);
 • hormonaaliset häiriöt, jotka aiheuttavat kuumetta, janoa, turvotusta, lisääntynyttä kaasua, hengenahdistusta, näkövammaa.

diagnostiikka

PMS: n tärkein diagnostinen kriteeri on syklinen ilmentymä. Veren hormonien laboratoriotutkimukset antavat meille mahdollisuuden määrittää taudin muoto ja määrittää, mikä lääke tai niiden kompleksi on tarpeen hoidon kannalta.

Edemaattiselle muodolle on tunnusomaista progesteronin tason lasku syklin toisessa vaiheessa. Kefalgisiin, neuropsykiatrisiin ja kriisimuotoihin liittyy prolaktiinitasojen nousu. Näissä muodoissa on tärkeää suorittaa elektroenkefalografia tilan tarkemman diagnoosin varmistamiseksi.

Näkyviä päänsärkyä, huimausta ja pyörtymistä varten näytetään MRI- tai CT-skannaus. Edemaattisessa muodossa on suositeltavaa tehdä testejä munuaisten erittymistoiminnan tutkimiseksi (Zimnitsky-testi, Reberg-testi). Tapauksissa, joissa rintarauhaset ovat kivuliaita, tarvitaan rintojen seulonta ja rintojen ultraääni.

ICP: n tärkeimmät muodot:

 1. neuropsykiatrisia. Sille on ominaista ärtyneisyys, masennus, aggressiivisuus. Ehkä lisääntynyt herkkyys ääniä ja hajuja kohtaan, käsien tunnottomuus, lisääntynyt kaasunmuodostus, rintarauhasen kiihtyminen.
 2. turvotusta. Selvästi ilmennyt kasvojen, sormien, rintakehän, turvotuksen, nesteen kertymisen turpoaminen.
 3. cephalgic.Päänsärky, ärtyneisyys, pahoinvointi, oksentelu, herkkyys hajuille ja äänille, huimaus.
 4. krizovoe.Se ilmenee terävinä kriiseinä, jotka alkavat paineen noususta, kohtuuttomasta kuoleman pelon tunneesta, raajojen tunnottomuudesta ja takykardiasta.

PMS-hoito

Hoitomenetelmät ovat melko erilaisia. Hoidon kulku riippuu oireyhtymän muodosta ja kulusta. Usein tämä on monimutkainen hoito, mukaan lukien käyttäytymisen korjausmenetelmät, psyko-emotionaalinen purkaminen ja lääkkeet PMS: n vähentämiseksi. Kaikkia taudin oireita varten ei ole olemassa yhtä tehokasta lääkettä.

Oireinen hoito sisältää rauhoittavien aineiden, kipulääkkeiden, diureettien, allergialääkkeiden käyttöä. Mitä pillereitä otetaan, jonka lääkäri määrää vain, kun otetaan huomioon PMS: n johtavat ilmenemismuodot. PMS-hoito on pitkä prosessi, joka vaatii vakavaa itsekuria ja kaikkien lääkärin määräysten noudattamista vakaan ja positiivisen tuloksen saavuttamiseksi.

Hormonihoito

Hormoneja sisältävän PMS: n hoito on tehokkainta. Taudin luonne liittyy munasarjojen aktiivisuuteen, joten käytetyillä lääkkeillä pyritään normalisoimaan sukupuolen steroidihormoneja veressä. Niistä progesteronianalogiset lääkkeet ovat avainasemassa.

Hoitoon käytettyjen lääkkeiden tärkeimmät ryhmät ovat seuraavat.

 1. Progestiineja. Hoito suoritetaan mikronisoidulla progesteronilla ("Utrogestan") ja synteettisillä analogeilla ("Didrogesterone", "Norethisterone", "Medroxyprogesterone", "Danazole").
 2. Yhdistetyt suun kautta otettavat ehkäisyvalmisteet Nämä lääkkeet ovat suosituimpia PMS: n hoidossa naisilla, ei vain Venäjällä, vaan myös lännessä. Ne palauttavat estrogeeni / gestageenin tasapainon hyvin ja niillä on vähintään sivuvaikutuksia. Nykyaikaisimmista keinoista, joihin useimmiten käytettiin drospirenonia, jolla on korkea anti-mineralokortikoidi ja anti-androgeeninen aktiivisuus. Potilaat sietävät hyvin yksivaiheisia ehkäisyvalmisteita "Janine", "Logest", "Yarin". Monimuotoisissa PMS-muodoissa määriteltiin "Jess", "Rigavidon" ja muut ehkäisyvalmisteet.
 3. Androgeenijohdannaisia ​​("Danazol") käytetään PMS: n kipuun, joka tuntuu voimakkaasti maitorauhasissa.
 4. GnRH-agonisteja ja antigonadotrooppisia lääkkeitä käytetään vain PMS: n vakavissa muodoissa ja niillä on useita sivuvaikutuksia (Buserelin, Goserelin, Leuprorelin). Ne tukahduttavat munasarjojen toimintaa ja pystyvät pysäyttämään PMS: n kokonaan.
 5. Gonadotropiinia vapauttavan hormonin agonisteja määrätään ennen menopausaalisessa iässä munasarjojen toiminnan estämiseksi.
 6. Prolaktiinin estäjät ovat välttämättömiä aivolisäkkeen prolaktiinin erittymisen lisäämiseksi (Dostinex, Parlodel).

Ei-hormonaalinen hoito

 1. Vitamiini- ja mineraalikompleksit. Kaliumkarbonaatti aiheuttaa affektiivisten ilmentymien ja liiallisen ruokahalun vähenemisen. Magnesium Orotate vähentää turvotusta ja turvotusta. Erittäin tehokkaat B-ryhmän vitamiinit psyko-emotionaalisten häiriöiden lievittämisessä.
 2. PMS: n kasviperäiset valmisteet ovat houkuttelevia, koska luonnollisten komponenttien aiheuttamia sivuvaikutuksia ei ole. Tällaisia ​​korjaustoimenpiteitä ovat Cyclodinone ja Ladyn kaava. Ne normalisoivat sykliä, lievittävät kipua, vähentävät pahoinvointia.
 3. Valmistelut CNS: n veren tarjonnan, aineenvaihdunnan ja toiminnallisen tilan normalisoimiseksi ("Pirasetaami"). Ne myötävaikuttavat PMS: n herättämiseen liittyvien hormonien synteesin stabiloitumiseen.
 4. Vasoaktiiviset lääkkeet (“Pentoksifylliini”, gingko-biloban uute, monityydyttymättömät rasvahappovalmisteet, multivitamiinit). Näiden lääkkeiden tarkoitus on veren harvennus, verisuonien suojaus ja paremmat veren saanti elimille. Kaikki tämä johtaa kivun vähenemiseen.
 5. Diureetit. Kun edemaattinen ja kefalginen muoto on sopiva diureetti. Useimmiten näitä pillereitä määrätään PMS: lle, kuten Veroshpironille, joka on aldosteroniantagonisti, jolla on voimakkaita antiandrogeenisiä ominaisuuksia. Se estää hyvin ärtyneisyyden, johtaa normaaliin mielialaan.
 6. Metaboliset lääkkeet, immunomodulaattorit ja adaptogeenit (”Erbisol”, ”Ubiquinone”) parantavat ravitsemusprosesseja, lisäävät immuniteettia.
 7. Sedatiivit ja psykotrooppiset lääkkeet poistavat ahdistustilan ("Rudotel", "Seduxen", "Sonapaks", "Adaptol").
 8. Ei-steroidisilla tulehduskipulääkkeillä ("nimesulidi") on tulehdusta ja kipua lievittävä vaikutus.

Yleensä hoito suoritetaan 3–6 kuukauden jaksoissa keskeytyksin. PMS-hoidon aikana suositellaan kävelyä raikkaaseen ilmaan, kohtalaista liikuntaa, hyvää nukkumista, tasapainoista ravintoa. On tärkeää juoda enemmän nesteitä puhdistaa keho.

PMS: n tabletit: lääkeryhmät, käyttöaiheet

Premenstruaalinen oireyhtymä (PMS) on patologinen tila, joka liittyy naisten lisääntymisjärjestelmän syklisiin muutoksiin. Tämän ilmiön merkkejä esiintyy muutama päivä ennen kuukautisia ja häviävät sen jälkeen, kun ne ovat alkaneet.

TÄRKEÄÄ TIETÄÄ! Onneajan nina Nina: "Raha on aina runsaasti, jos se asetetaan tyynyn alle." Lue lisää >>

PMS-ilmentymien vähentämiseksi on tarpeen normalisoida päivittäinen hoito, säätää ruokavalio ja liikunta. Huumeista käytetään yleisimmin hormonikorvauksia, kasviperäisiä valmisteita, vitamiineja, masennuslääkkeitä.

Syndrooman syitä ei tunneta täysin. Taudin kehittymisestä on useita teorioita, joista tärkein on hormonaalinen. Naispuolisilla hormoneilla voi olla moduloiva vaikutus keskushermostoon, aineenvaihduntaan. Niiden tason vaihtelu kuukautiskierron aikana johtaa PMS-oireiden esiintymiseen.

Seuraavat tekijät vaikuttavat oireyhtymän syntymiseen:

 • anoreksia tai bulimia nuoruusiässä;
 • synnytyksen jälkeinen masennus;
 • virusinfektiot;
 • ylikuumeneminen, suolaisen, mausteisen tai rasvaisen ruoan ruokavaliota;
 • kahvin väärinkäyttö;
 • alkoholin saanti;
 • stressaavat tilanteet;
 • vitamiinien ja kivennäisaineiden puute kehossa - kalsium, magnesium, vitamiinit B6;
 • ilmastonmuutos.

PMS: ää koskevat valitukset ovat hyvin erilaisia. Kehittyvät fyysiset, käyttäytymiset, emotionaaliset ja kognitiiviset häiriöt. Oireita havaitaan kuukausittaisen syklin luteaalisessa vaiheessa ja ne häviävät kuukautisten alkamisen jälkeen. On havaittu, että naisilla, joilla on vakavia premenstruaalisia häiriöitä, vaihdevuodet ovat vakavampia.

Tiettyjen merkkien vallitsevuudesta riippuen on useita PMS-muotoja:

 • emotionaalinen epävakaus;
 • itkuisuus;
 • ärtyneisyys;
 • apatia ja masennus;
 • aggressiivisuus toisia kohtaan;
 • heikkous;
 • muistin menetys;
 • väsymys;
 • unihäiriöt;
 • kohtuuton nauru tai kyyneleet
 • sykkivä päänsärky temppelissä, johon liittyy pahoinvointi, oksentelu, ripuli;
 • huimaus;
 • lisääntynyt haju;
 • ärtyneisyys;
 • unettomuus;
 • aggressiivisuuden ilmenemismuodot;
 • sydämen kipu;
 • sydämen sydämentykytys
 • kasvojen, kämmenten, jalkojen turvotus;
 • rintojen engorgement ja arkuus (mastodynia ja mastalgia);
 • jano;
 • painonnousu;
 • liiallinen hikoilu;
 • nivelkipu;
 • maha-suolikanavan häiriöt - vatsan epämukavuus, ummetus, ripuli, ilmavaivat, pahoinvointi;
 • päänsärkyä;
 • kutiava iho
 • korkea verenpaine;
 • pelon tunne;
 • sydämen sydämentykytys;
 • sydämen kipua
 • kehon lämpötilan nousu 38 ° C: seen;
 • päiväaikaista uneliaisuutta;
 • haavainen stomatiitti ja ientulehdus;
 • allergiset reaktiot;
 • iridosykliitti (sylimyrskyn ja iiriksen tulehdus)

Ennen PMS-hoidon aloittamista on välttämätöntä sulkea pois muita sairauksia, joilla on samanlainen kliininen kuva. Naisia ​​suositellaan pitämään päiväkirjaa, jossa huomioidaan oireiden alkamisaika ja niiden kesto. Näin voidaan tunnistaa tärkeimmät valitukset ja tunnistaa niiden suhde kuukautiskiertoon.

Oireyhtymähoidon yleiset periaatteet:

 • elämäntapamuutos - päivittäinen rutiini, ruokavalio, liikunta;
 • vaikutukset taudin häiritsevimpiin ilmentymiin;
 • lääkkeiden nimittäminen vakavaan PMS: ään, joka häiritsee päivittäistä toimintaa;
 • kuukausittaiseen sykliin vaikuttavien lääkkeiden käyttö ja ovulaation estäminen.

Säännölliset fyysiset harjoitukset edistävät endorfiinien tuotantoa, parantavat naisen yleistä hyvinvointia ja henkistä tilaa. Hyvä vaikutus on mahdollista kognitiivisen käyttäytymisen psykoterapiassa.

Erityistä huomiota kiinnitetään ruokavalioon. Syömisen tavan muuttaminen syklin toisella puoliskolla lievittää merkittävästi PMS: n oireita. Ruoka tulisi kuluttaa pieninä annoksina, 5-6 kertaa päivässä. Rajoita maitotuotteiden ja kaloreiden hiilihydraattien pitoisuutta. Ahdistuksen ja hermostuneisuuden ilmenemisen vähentämiseksi sinun tulee kieltäytyä saamasta usein kahvia, suklaata, alkoholia. Jotta vältettäisiin turvotus, vähennä kulutetun suolan määrää.

Valmistelut premenstruaalisen oireyhtymän (PMS) ilmenemismuotojen vähentämiseksi

PMS: n vakavien muotojen hoito suoritetaan vain lääkärin määräyksellä ja valvonnassa.

Ominaisuudet: lääkkeet määrätään riippuen PMS-ilmenemismuotojen muodosta ja vakavuudesta.

Vaikeissa tapauksissa heille määrätään joskus "href = 'http: //www.aif.ru/health/life/gormonalnye_preparaty_stoit_li_boyatsya_pobochnyh_effektov'> hormonit, masennuslääkkeet, diureetit ja kipulääkkeet ei-steroidisten tulehduskipulääkkeiden ryhmästä.

PMS: n vakavien muotojen hoito suoritetaan vain lääkärin määräyksellä ja valvonnassa.

Yleisimmät haittavaikutukset ovat allergisia reaktioita.

Tärkeimmät vasta-aiheet: yksilöllinen suvaitsemattomuus.

Muista, että itsehoito on hengenvaarallinen, neuvoja lääkkeiden käytöstä ota yhteyttä lääkäriisi.

Osta hakemiston painettu versio kaupungin tai tilauksen kioskeista toimitukselle puhelimitse +7 (495) 646-57-57 tai sähköpostilla [email protected] lääkkeen muistiinpanolla (määritä kirjeen nimi, postiosoite ja puhelinnumero).

Nykyiset kysymykset

Neliömetriä väitettä. Kuka menetti laulaja Shuran asuintilaa?

"Yhdysvalloissa voit laittaa ristin." Trumpin ja Putinin kokouksen peruuttamisen asiantuntija

Mahdollisesti hinnasta poikkea pois "ulkona". Miten vakooja pyydettiin 1980-luvulla?

suosittu

kommentoi

2018 Argumenty i Fakty JSC: n pääjohtaja Ruslan Novikov. Viikoittaisten "Argumenttien ja tosiseikkojen" päätoimittaja Igor Chernyak. Digitaalisen kehityksen ja uuden median johtaja AiF.ru Denis Khalaimov. AIF.ru päätoimittaja, Vladimir Shushkin.

Erittäin vahva ICP

Miten PMS: ää hoidetaan? Onko PMS: lle parannuskeinoa?

Vaikea PMS, miten hoitaa?

Premenstruaalisen oireyhtymän ilmentymät

Premenstruaalinen oireyhtymä (PMS) vaikuttaa jossain määrin useimpiin naisiin, jossain vaiheessa koko lisääntymisikää. Jos PMS on erittäin vahva, on tietysti todistettuja ja tehokkaita tapoja vähentää PMS: ää.

Mitkä ovat oireet ennen PMS: ää? Vaikka useimmat ihmiset ajattelevat välittömästi PMS: ää heti kun jokin aiheuttaa mielialan muutoksia, oireet voivat kuitenkin vaihdella mielenterveyden ja fyysisen muutoksen välillä. PMS: n yleisiä oireita ovat mielialan muutokset, masennus, ärtyneisyys, outo käyttäytyminen, ruokahalua, vatsan tunkeutuminen, rintakipu, väsymys, krampit, akne ja päänsärky.

PMS-korjaus

Miten vähentää PMS-oireita

PMS: n vaikutusten vähentäminen riippuu oireista, joita sinulla on. Jos sinulla on ajanjakson ongelmia, et tietenkään ole yksin. Naiset kokevat usein erilaisia ​​kuukautishäiriöitä. Ajan ongelmat voivat vaihdella esiasteesta johtuvasta oireyhtymästä (PMS) premenstruaaliseen dysfooriseen häiriöön (PMDD) ja niillä on vaikea kipu ja kuukautiskouristukset kuukautisten puuttuessa.

Valmistelut PMS: ltä

Jos oireesi ovat puhtaasti fyysisiä - vatsaontelon, rintojen arkuus, väsymys, lääkkeet, joissa otetaan huomioon PMS: n mielenterveysoireet, eivät todennäköisesti auta. Jos sinulla on fyysisiä ja psyykkisiä oireita, voit kohdistaa ja hoitaa jokaisen oireen erikseen tai kokeilla hoitoa, joka auttaa lievittämään erilaisia ​​oireita.

Mielialan muutoksiin liittyvä PMDD: n (premenstruaalisen dysphorian) ja PMS: n (premenstruaalinen oireyhtymä) hoito

Joillakin ihmisillä on vakavampi premenstruaalinen oireyhtymä, joka tunnetaan nimellä premenstruaalinen dysfoorinen häiriö (PMDD).

PMDD voi aiheuttaa erittäin vakavia mielialan muutoksia, jotka voivat vaikeuttaa normaalia toimintaa kuukautisia edeltävinä päivinä. Fyysiset oireet, kuten ne, jotka tulevat PMS: ään, mutta voivat olla paljon voimakkaampia ja joihin liittyy vakavia mielialan muutoksia ja kipua.

PMS - hoito - huumeet

Lääkärisi voi määrätä sinulle samanlaisen lääkkeen.

PMS - huumeet

Lääkehoitoja, jotka voivat auttaa sisällyttämään ibuprofeenia, naprokseenia ja muita lääkkeitä, jotka on erityisesti valmistettu lievittämään premenstruaalisia oireita. Aspiriini ei ole paras valinta, koska sillä on potentiaalia lisätä kuukautiskierron pituutta ja vakavuutta.

Ibuprofeeni vähentää usein kuukautiskouristuksia ja erilaisia ​​kipuja premenstruaalisessa jaksossa. Lisäksi ibuprofeeni on toinen etu naisille, joilla on raskas kuukautiskierto, se voi auttaa vähentämään kuukautisten aikana tapahtuvaa verenhukkaa.

Muut tulehduskipulääkkeet tai ei-steroidiset tulehduskipulääkkeet, kuten naprokseeni, tarjoavat myös tehokkaan kuukautiskouristusten helpotuksen.

Vitamiinit PMS: llä

Naiset, jotka himoivat sokeria PMS: n oireena, voivat löytää helpotusta täydentämällä ruokavaliotaan 300-500 mg: lla magnesiumia. Magnesium voi myös vähentää rintakipua. Joillakin naisilla on oireiden väheneminen, kun B6-vitamiinia käytetään päivässä 50 - 300 mg.

Varmista, että otat oikean annoksen, liian paljon B6-vitamiinia voi aiheuttaa tunnottomuutta ja muita negatiivisia sivuvaikutuksia. Naiset, jotka kokevat rintakipua, voivat vähentää tätä oireita ottamalla 600 IU E-vitamiinia päivässä.

PMS-kansan korjaustoimenpiteiden hoito

Vaihtoehtoiset itsehoitotoimenpiteet, jotka voivat helpottaa kuukautiskipua, sisältävät kuumavesipullojen käytön kivun lievittämiseksi.

Yrtit PMS: llä

Muita hoitoja, jotka saattavat olla hyödyllisiä, ovat noin 1500 mg primrose-öljyn ottaminen päivittäin tai luonnon progesteronikerman avulla.

Vaikka jotkut naiset väittävät vapauttavansa PMS-oireita kasviperäisillä ravintolisillä ja luonnollisilla hormoneilla, kuten iltaöljyöljyllä tai luonnollisella progesteronilla, useimmat nykyaikaiset tieteelliset tiedot eivät tue minkään näistä yleisimmin käytetyistä yrtteistä.

PMS ja PMDD - mitä muuta?

Onko olemassa keinoja PMS: n oireiden lievittämiseksi luonnollisella tavalla?

Mikä on kuukautiskouristukset?

Keinot PMS: lle (premenstruaalinen oireyhtymä)

Kuukautiskrampit, joita kutsutaan myös dysmenorreaksi, tunnetaan yleisesti tylsänä kipuna alavatsassa ennen kuukautisia tai kuukautisten aikana. Joskus kipu säteilee alaselän tai reiden alueelle. Muita oireita voivat olla pahoinvointi, löysät ulosteet, hikoilu ja huimaus.

Menstruaatiokrampeja on kahdenlaisia: primäärinen ja toissijainen dysmenorrea. Ensisijainen dysmenorrea, joka yleensä alkaa useita vuosia ensimmäisen kuukautisen jälkeen, ei aiheuta fyysisiä poikkeavuuksia.

Hormoniset aineet, joita kutsutaan prostaglandiineiksi ja joita tuotetaan luonnossa kehossa, uskotaan aiheuttavan näitä kuukautiskouristuksia ja aiheuttavat kipua ja tulehdusta.

Toisaalta toissijaisella dysmenorrhealla on suuri fyysinen syy, kuten endometrioosi, lantion tulehduksellinen sairaus, kohdun myoma tai kohdun polyypit.

Koska hormonit nousevat ja laskevat, jotkut naiset kokevat PMS: ää (premenstruaalinen oireyhtymä), joukko fyysisiä ja emotionaalisia oireita, kuten turvotusta, rintojen herkkyyttä, ruokahalun muutoksia, väsymystä, masennusta ja ahdistusta viikon tai kahden aikana ennen kuukautiskiertoa. aikana.

Luonnolliset PIP-korjaustoimenpiteet

Luonnolliset korjaustoimenpiteet kuukautiskouristuksia varten

Jos sinulla on kuukautiskouristusten oireita, on tärkeää, että lääkäri diagnosoi oikein syyt. Vaikka jotkut luonnolliset korjaustoimenpiteet osoittavat jonkin verran toivoa, tällä hetkellä ei ole riittävästi tutkimusta, jotta voidaan päätellä, että ne ovat tehokkaita.

Tässä muutamia yleisimmin käytettyjä työkaluja:

Omega-3-rasvahapot

Omega-3-rasvahappoja löytyy kaloista, kuten lohesta, makrillista, sardiinista ja anjovista. Niitä on saatavana myös kalaöljykapseleina, jotka voivat olla suositeltavimpia, koska monet tuotemerkit suodattavat kalojen saastuttavat aineet, kuten elohopea ja PCB.

Ainakin kahdeksan tutkimusta, joissa oli yhteensä 1097 naista, tutkittiin ruokavalion ja kuukautiskouristusten välistä suhdetta ja havaittiin, että kalanöljyn kulutus vaikuttaa positiivisesti kuukautiskouristuksiin.

Eläinkokeet osoittavat, että kaksi kalaöljyn, eikosapentaeenihapon (EPA) ja dokosaheksaeenihapon (DHA) yhdistettä voivat vähentää prostaglandiinitasoja.

Yhdessä pienessä tutkimuksessa 21 nuorta naista otti kalaöljyä (sisältää 1080 milligrammaa eikosapentaeenihappoa (EPA), 720 mg dokosaheksaeenihappoa (DHA) ja 1,5 milligrammaa E-vitamiinia) päivittäin kahden kuukauden ajan, minkä jälkeen he ottivat lumelääkettä kahdeksi kuukaudeksi. Toinen 21 nuorta naista otti lumelääkkeen kahdeksi kuukaudeksi, jota seurasi kalaöljy kaksi kuukautta. Tulokset osoittivat, että naiset kokivat huomattavasti vähemmän kuukautiskouristuksia, kun he ottivat kalaöljyä.

Kalaöljyn kapseleita myydään apteekeissa, terveysruokakaupoissa ja Internetissä. Etsi aktiiviset ainesosat EPA ja DHA etiketissä.

Kalaöljykapselit voivat vuorovaikutuksessa veren ohentavien lääkkeiden, kuten varfariinin (coumadin) ja aspiriinin kanssa. Haittavaikutuksia voivat olla dyspepsia ja verenvuoto. Kalan maku on vähennettävä välittömästi ennen ateriaa.

magnesium

Magnesium on mineraali, joka on luonnollisesti elintarvikkeissa, kuten vihreissä lehtivihanneksissa, pähkinöissä, siemenissä ja täysjyvätuotteissa. Se on saatavana myös elintarvikelisäaineina. Magnesiumia tarvitaan yli 300 biokemialliseen reaktioon. Se auttaa säätelemään verensokeriarvoja ja on välttämätön lihaksen ja hermoston normaaleille toiminnoille, sykkeelle, immuunitoiminnalle, verenpaineelle ja luun terveydelle.

Vuonna 2001 Cochrane Collaborationin tutkijat tarkastelivat kolmea pientä tutkimusta, joissa verrattiin magnesiumia ja lumelääkettä dysmenorrean hoitoon.

Yleensä he havaitsivat, että magnesium on tehokkaampi kuin lumelääke kivunlievitykseen, ja lisähoitojen tarve oli vähemmän magnesiumia käytettäessä.

Tutkimuksissa ei ollut merkittävää eroa sivuvaikutusten tai haittavaikutusten lukumäärän välillä magnesiumin ja lumelääkkeen välillä.

Suuret magnesiumin annokset voivat aiheuttaa ripulia, pahoinvointia, ruokahaluttomuutta, lihasheikkoutta, hengitysvaikeuksia, matalia verenpainetta, epäsäännöllistä sykettä ja sekavuutta. Se voi olla vuorovaikutuksessa tiettyjen lääkkeiden ja sairauksien, kuten osteoporoosin, korkean verenpaineen (kalsiumkanavasalpaajat) sekä joidenkin antibioottien, lihasrelaksanttien ja diureettien kanssa.

acupressure

Acupressure on perinteinen lääketieteellinen käytäntö, joka perustuu samoihin periaatteisiin kuin akupunktio. Neulojen käyttämisen sijaan akupunktiopisteisiin kohdistuu paine.

Pistettä, jota usein suositellaan akupunktuurien kuukautiskouristuksia varten, kutsutaan kohtaan 6. Vaikka on olemassa vain alustavia tutkimuksia kuukautiskouristusten akupressurista, tämä on yksinkertainen kotihoito, jota vaihtoehtoiset ammattilaiset usein suosittelevat.

Pisteen löytämiseksi acupuncturists tarjoaa tunteen sisäisen nilkan luun pisteen. Piirrä tästä lähtien kuvitteellinen viiva polvesta sisäiseen nilkkaan. Tämä on noin neljä sormen leveyttä sisäisestä nilkasta. Se ei ole jalkan luussa, vaan vain sen vieressä polven takana.

Levitä vähitellen kasvavaa painetta peukalolla tai keskisormella 90 asteen kulmassa ihoa vasten. Odota kolme minuuttia. Paineen ei pitäisi olla tuskallista tai epämukavaa.

Akupressuuria ei pidä tehdä, jos olet raskaana. Tätä ei pitäisi tehdä myöskään vahingoittuneella tai tartunnan saaneella iholla.

Muut luonnolliset korjaustoimenpiteet kuukautiskouristuksia varten:

kalsium

Vaikka monet lisäravinteet on ehdotettu PMS-oireiden lievittämiseksi, tällä hetkellä vain kalsium on osoittanut johdonmukaisia ​​terapeuttisia etuja.

Yhdessä suurimmista PMS-kalsium-tutkimuksista, jotka julkaistiin American Journal of Obstetrics and Gynecology -lehdessä, kalsiumlisää tutkittiin naisilla, joilla oli kohtalainen tai vaikea premenstruaalinen oire. Tutkimuksen osallistujat ottivat joko kalsiumia tai lumelääkettä kolmen kuukauden ajan.

Tutkijat havaitsivat, että kalsiumia saaneilla naisilla oli 48 prosentin vähennys oireiden kokonaismäärään.

Toisessa sisäisen lääketieteen arkistossa julkaistussa analyysissä tutkijat analysoivat tietoja 1057 naisesta, jotka kehittivät PMS: ää 10 vuoden tarkkailun aikana ja 1968 naista ilman PMS: ää. He havaitsivat, että naisilla, joilla oli runsaasti kalsiumia ruokavalioista, oli merkittävästi pienempi riski PMS: stä.

Noin neljä annosta päivässä (vastaa noin 1200 mg kalsiumia) vähärasvaisesta raejuustosta tai maidosta, rikastetuista appelsiinimehuista tai muista rasvaisista muista maitotuotteista, kuten jogurtista, liittyi pienempään PMS-riskiin.

Mielenkiintoista, että ravintolisien kalsium ei liittynyt PMS: n riskiin.

Runsas kalsiumpitoisuus sisältää:

 1. Meijerituotteet
 2. Seesaminsiemenet
 3. mantelit
 4. Vihreät vihannekset

Tutkimuksessa kävi myös ilmi, että naisilla, joilla oli runsaasti D-vitamiinia (vitamiini, joka säätelee kalsiumin imeytymistä ja aineenvaihduntaa) elintarvikkeiden lähteistä, jotka vastaavat noin 400 IU päivässä, oli pienempi riski PMS: stä.

Myöhemmässä tutkimuksessa, joka julkaistiin lehdessä BMC Women Health, arvioitiin D-vitamiinin pitoisuudet veressä (25-hydroksi-D-vitamiini) ja todettiin, että D-vitamiinitasot eivät liittyneet yleisesti PMS-riskiin, mutta ne olivat kääntäen verrannollisia erityisten kuukautisten oireiden riskiin, kuten rintojen arkuus, ripuli tai ummetus, väsymys ja masennus.

ruokavalio

Yleisimmät ruokavalion suositukset ovat sokerin saannin rajoittaminen ja monimutkaisten hiilihydraattien kulutuksen lisääminen. Jotkut saattavat hyötyä natriumin saannin vähentämisestä, mikä voi vähentää turvotusta, vedenpidätystä ja rintojen turvotusta.

Kofeiinirajoitus on toinen yleinen muutos ruokavaliossa johtuen kofeiini- ja PMS-oireiden, kuten ärtyneisyyden ja unettomuuden, välisestä yhteydestä.

harjoitus

Stressihallinta

Yrtit PMS: ltä

Yleisiä puunmarjoja (Vitex agnus-castus) suositellaan usein kasviperäisiksi lisäaineiksi, jotka auttavat premenstruaalisessa oireyhtymässä (PMS).

Esimerkiksi Phytomedicine-tutkimuksessa tutkittiin agnus castuksen (kolmessa eri annoksessa) tai lumelääkkeen käyttöä 162 naisella, joilla oli PMS. Kolmen kuukauden jakson jälkeen naiset, jotka ottivat 20 mg päivässä, paranivat oireitaan verrattuna lumelääkettä saaneisiin tai 8 mg: aan.

Planta Medicassa vuonna 2013 julkaistussa tutkimuksessa tutkijat tarkastelivat aiemmin julkaistuja tutkimuksia tämän täydennyksen käytöstä naisten lisääntymisolosuhteissa.

He totesivat, että viidestä kuudesta tutkimuksesta viisi osoitti, että agnus castus -lisäaineet ovat tehokkaampia kuin lumelääke.

Tästä huolimatta voi esiintyä sivuvaikutuksia, ja tämä voi olla mahdotonta joillekin ihmisille (esimerkiksi tietyistä sairauksista kärsiville tai lääkkeitä käyttäville ihmisille), joten jos aiot ottaa agnus castusta, on tärkeää kuulla ensin lääkärisi kanssa.

Integroituvat lähestymistavat

yhteenveto

Jos sinulla on PMS, sinun tulee tehdä tietyt elämäntapamuutokset oireiden parantamiseksi ja hormonien palauttamiseksi tasapainoon. Keskustele lääkärisi kanssa, joka voi auttaa sinua valitsemaan sinulle sopivan lähestymistavan.

Tutkimustuen puuttumisen vuoksi on liian aikaista suositella luonnollisia lääkkeitä kuukautiskouristusten hoitoon. Lisäaineita ei ole testattu turvallisuuden vuoksi, ja koska elintarvikelisäaineita ei useimmiten ole säännelty, joidenkin tuotteiden sisältö voi poiketa tuoteselosteessa mainitusta. Muista myös, että vaihtoehtoisen lääketieteen turvallisuutta raskaana olevilla naisilla, imettävillä äideillä, lapsilla ja potilailla, joilla on sairaus tai lääkitys, ei ole vahvistettu.

Lisäksi ICP: n vähentäminen:

- Ravitsemus - ruokavalio, joka sisältää runsaasti monimutkaisia ​​hiilihydraatteja

- Sulje pois elintarvikkeet, jotka voivat pahentaa oireita, kuten kofeiini, alkoholi, nikotiini, suola ja puhdistettu sokeri

- Ota lisäravinteet ja / tai lisää vitamiinien ja kivennäisaineiden, kuten kalsiumin, magnesiumin, B6: n ja E-vitamiinin, ravinnonlähteitä

- Antidepressantit, kuten fluoksetiini tai sertraliini, sekä useat muut

- Lääkitys "Anti-hälytys"

- Diureetit, kuten spironolaktoni, nesteen kertymistä ja / tai turvotusta varten

- Lyhytaikainen hoito, joka kestää enintään kuusi kuukautta GnRH-agonisteilla (anti-estrogeenilääkkeet), kuten luproni yhdessä estrogeenin tai estrogeeni-progestiinihoidon kanssa.


Lopuksi, kun taas liikunta ei ole epänormaalin kohdun verenvuodon hoito, ne usein lievittävät tehokkaasti PMS: n ja PMDD: n oireita ja auttavat myös vähentämään kuukautiskouristuksia, kuten aiemmin mainittiin. Itse asiassa 20–30 minuutin kävelymatka vain kolme kertaa viikossa tarjoaa useita etuja, mukaan lukien terveyttäsi ICP: ssä.